sâmbătă, 2 august 2014

Medicamente pentru morti

"Sa te certi (contrazici) cu o persoana care a renuntat sa isi foloseasca ratiunea este ca si cum ai administra medicamente unui mort." Thomas Paine


E adevarat ce spune acest om?

De multe ori am simtit asta cand am scris sau am comentat la cei care urmeaza mesajul lui Branham. 

De fapt am simtit asta chiar si cu multi ani inainte. 

Trebuie sa recunoastem ca Branham nu a incurajat deloc sanatatea mentala si echilibrul in gandire, vorbire si actiune. Chiar el avea mari probleme si i-au trebuit ani de zile pana cand "Domnul l-a vindecat" -dupa cum el spune- de afectiunile nevrotice, uneori agravate de durerile lui continue de stomac.

Am descoperit ca multe lucruri pe care el sau noi le spunem ca fiind "speciale" nu sunt decat niste emotii ieftine care izvorasc din gandirea emotional-mistica pe care Branham a promovat-o.

El a predicat chiar mesajul "Intelepciunea contra credinta" tipand ca nu avem nevoie de intelepciune, ca aceasta ar fi de la diavolul ci tot ce avem nevoie e de credinta.

Cu alte cuvinte, pentru ca el si gloatele care il urmau, si il urmeaza si astazi, nu au descoperit intelepciunea cea buna, divina, inseamna ca nu exista asa ceva si nu e nevoie de asa ceva.

Ca urmare, nu mai trebuie nimeni sa isi foloseasca mintea deoarece "Dumnezeu uraste asta" ci trebuie numai sa "il crezi doar pe profet". Iata una dintre cele mai perfide metode de manipulare a maselor. 

Atunci cand multimile accepta acest tip de manipulare ei devin blocati, devin ca si morti fata de alte opinii, fata de alte pareri, fata de alte noutati cu privire la un subiect sau altul. Pacat mare, deoarece sunt multi oameni intre ei deosebiti, speciali, si cu un potential fantastic de mare dar pe care nu il valorifica.

Sa exemplific putin in mod imaginar. 

Sa spunem ca ei cred ca 9,75+0,25=10. E corect? Da e corect.

Dar eu spun ca si 5+5=10 sau 8+2=10 ori 9+1 este tot 10. 

Dar ei tipa si urla si spun: "NU. TU NU AI DESCOPERIREA. NU INTELEGI ADEVARUL. ADEVARUL A FOST DESCOPERIT PRIN PROFET. NUMAI 9,75+0,25 = 10, PENTRU CA ASA A SPUS PROFETUL."

Daca ii intrebi: "Ce adevar a descoperit profetul ei spun: "a gasit formula pentru nota 10." 

Dar eu le raspund: "10" nu e descoperirea lui Branham, "10" este solutia lui Dumnezeu pentru omenire. Mantuire, salvare, iertarea pacatelor, etc TOATE PRIN JERTFA LUI ISUS DE LA CALVAR o oricui. Din orice directie vine el este salvat, adica devine de "nota 10" deoarece Domnul Il face asa, fara aprobarea lui Branham, fara aprobarea voastra. Si eu stiu asta si nu am nevoie de altcineva sa imi spuna ca numai asa cum el spune despre "10" e adevarat." 
Ei imi raspund: "Esti ratacit", "tu nu crezi mesajul", bla bla bla.

Nu isi folosesc mintea. Isi folosesc -nici macar credinta- ci emotiile si sentimentele fata de Branham. Atat. Nu Cuvantul, nu adevarul, nu realitatea. 

Ei doar isi exprima emotiile si sentimente lipsite de congruenta, de armonie, pe care le au despre trecutul lor in mesaj, fata de Branham etc. Dar adevarul nu este nicaieri in toate acestea.

Intunerecul in care ei stau este foarte gros iar micimea gandirii lor este inspaimantator de redusa si limitata. Ma "sperie" gandul ca am fost parte din asa ceva.

Toata "dimensiunea" ei este de cativa mm in care incap doar ideile mortale ale lui Branham. Idei care au luptat impotriva lui insusi in cel mai agresiv mod. Sabia din mana lui nu era a Regelui, ci era a lui Goliat, caci si Goliat si-a pierdut propriul cap cu propria sabie. 

A trebuit sa vina un tanar, David, care stia ca toata aroganta lui Goliat poate fi doborata si ca in realitate nu este nici un motiv sa se teama de marimea lui, de renumele lui, de amenintarile lui. Poporul si ceilalti lideri tremurau in fata uriasului. 

Stiti de ce tremurau? Din cauza amenintarilor cu moartea. La fel si Branham a amenintat pe orice se va indoi de mesajul sau. Ce josnic conducator. Ce slab lider. (De aceea avem pastori atat de slab pregatiti si total neantrenati in Cuvantul lui Dumnezeu si viata.)

Asta fiind in totala opozitie cu apostolul Pavel care a anuntat pe frati ca daca cumva el insusi vine si schimba ceva din ce a predicat prima data EI SA NU IL MAI PRIMEASCA. Ce frumos. Ce intelepciune divina. Ce strategie spirituala perfecta. Apost Pavel si-a protejat investitia divina de o posibila auto-sabotare in viitor.

Apos Pavel nu le-a zis "sa creada tot orice" ci dimpotriva, le-a zis ca daca el va schimba ceva alta data, EI SA NU Il MAI CREADA. Nici chiar PE UN INGER CARE AR COBORI DIN CER.

Cu alte cuvinte ei sa nu devina niste legume fara creier. Sa nu fie orbi. Sa nu fie prosti, sa nu fie lasi, sa nu fie nebuni, sa nu fie mediocri, sa nu fie tampiti, sa nu fie ignoranti, sa nu fie nevrotici, sa nu fie debili mintali cumva ci efectiv SA GANDEASCA si sa nu creada o eventuala ratacire din slujba lui finala. E foarte tare ce le-a cerut Pavel. E intelepciune absoluta.

In leadership noi numim asta "THE LAW OF THE SUPREME LEADERSHIP". Autocontrol total. Infranare si la nivel sufletesc. Supunere totala fata de scopul lui Dumnezeu. Nimic ambitios in sensul egoist. 

Ce lider ar face asa ceva astazi? Acela care isi intelege rolul si scopul dincolo de propria persoana, acela e un lider antrenat.

Intelepciunea este vitala in asemenea situatii, vedeti? Imi place mult de apos. Pavel. Iata un ganditor divin. 

Un lider care a insistat asupra inoirii mintii si a intelepciunii divine, care este ca o nebunie pentru lume. 

Dpdv psihologic era sigur pe sine si asta arata ca el era o personalitate puternica, adanc inradacinata in adevar.

Da, pana si pentru branhamisti "propovaduirea crucii" pentru mantuire a ajuns ca o nebunie care nu mai e valabila astazi, deoarece pentru ei "astazi exista un mesaj al orei care trebuie crezut si nu altceva." Sunt morti total. 

Dar totusi, propovaduirea Evangheliei astazi, este SINGURUL LUCRU VALABIL pentru mantuire. Am cam deviat de la subiect, dar m-am lasat purtat un pic de frumusetea intelepciunii apostolului Pavel.

Dumnezeu spune ca propovaduirea lui Cristos cel rastignit aduce mantuirea iar branhamisti numesc asta nebunie. Urmasii lui Branham spun ca prin "mesajul orei" esti salvat, dar Dumnezeu numeste asta nebunie. 

Intelepciunea lui Dumnezeu nu poate fi schimbata de ideile false ale lui Branham

Stiati ca nicaieri in mesaj, Branham nu promoveaza si nu incurajeaza INTELEPCIUNEA pentru viata credinciosilor. NICAIERI.

De aceea a creat si a lasat in urma lui o adunare de oameni care duc lipsa de ea. Acum chiar si eu inteleg mai multe. Se explica totul de la sine. 

Ei au in schimb idei moarte si anticriste. Si le dezbat ore in sir, si se cearta foarte mult intre ei.

Asta inseamna ca totusi au o intelepciune, dar de aceea care se cearta, care se impotriveste adevarului, de aceea goala, neavand argumente biblice deloc si mai rau decat atat nici macar din propriul lor mesaj neputand sa-si apere ideile lor. Ba chiar Branham ne ajuta cu afirmatiile sale sa vedem cat de mare i-a fost ratacirea si cat de mult a mintit. 

Ei vad, dar tac. Noi le spunem dar ei tac. Le amintim, dar ei ne spun baliverne fara nici o legatura cu subiectul discutat. Ei contrazic fara argumente. Nu vor sa isi foloseasca darul lui Dumnezeu pentru ei. Mintea. Intelepciunea de Sus, care este usor de induplecat atunci cand adevarul se iveste la suprafata.

Da. E adevarat ce spune Thomas Paine. Sa te contrazici cu o persoana care a renuntat sa isi foloseasca ratiunea este ca si cum ai administra medicamente unui mort. 

Cuvantul lui Dumnezeu DIMPOTRIVA, NE CHEAMA, NE INDEAMNA SA CAUTAM TOT TIMPUL INTELEPCIUNEA SI PRICEPEREA CHIAR MAI MULT DECAT AURUL SI MAI MULT DECAT ARGINTUL. Beneficiile aduse de ele depasesc orice imaginatie. 

Si la fel si prostia, ura, mediocritatea, ignoranta aduc pagube foarte mari si grave in vietile oamenilor si a celor pe care acestia ii conduc. Acestea aduc moartea spiritului si a sufletului. 

Eu am fost ca mort ani de zile. Dar acum sunt ca si inviat.

Cat timp urmasii mesajului nu asculta de propria lor Biblie si de constiinta nefolosindu-si mintea ci vor gandi cu mintea bolnava a altora nu vor putea scapa din secta branhamista.

10 comentarii:

  1. Domnul sa aiba mila. Chiar alaltaieri am citit un articol despre intelepciune sper sa va ajute.

    http://www.pasi.ro/revista/numarul18/adevarata-intelepciune.html

    Ce este de fapt înţelepciunea? Definită ca şi capacitate superioară de înţelegere şi de judecare a lucrurilor, ea este una dintre calităţile de mare preţ ale unui om. Biblia vorbeşte despre înţelepciune ca fiind ,,un izvor de viaţă” [ Prov. 16:22], ea preţuieşte mai mult decât mărgăritarele şi nici un lucru de preţ nu se poate asemui cu ea [Prov.8:11].
    Fireşte că oricine ar dori să o obţină. Ea îl face pe om răbdător [Prov. 19:11], îi descoperă adevărata semnificaţie a lucrurilor [Apoc. 13:18, 17:9], prin ea obţine salvare [Prov. 28:26]. Cel înţelept îşi cunoaşte limitele, înţelege adevăratele valori [Prov. 19:8], şi modul în care trebuie să îşi trăiască viaţa [Ps. 90-12].
    Cum am putea fi înzestraţi cu înţelepciune? În Iov 32:9 citim: „nu vârsta aduce înţelepciune (nu bătrâneţea sau experienţa de viaţă), ci, în om, suflarea Celui Atotputernic dă pricepere” [vers.8].

    Înţelepciunea nu se poate obţine fără Dumnezeu, pentru că ea este trăsătura lui Dumnezeu. În Hristos, Fiul Său, sunt ascunse toate comorile înţelepciunii şi ale ştiinţei [Col. 2:3], El Însuşi a fost făcut înţelepciune pentru noi. Dumnezeu este sursa înţelepciunii, o primim de la El prin citirea şi cunoaşterea Scripturilor [2 Tim.3:15], prin recunoaşterea lucrărilor dumnezeieşti [Ps. 19:7], prin intermediul rugăciunii. Apostolul Iacov sfătuieşte pe cei cărora le lipseşte întelepciunea să o ceară cu credinţă de la Dumnezeu şi ea le va fi dată [Iacov 1:5].

    Există un progres în înţelepciune şi acesta are loc atunci când mintea omului îl caută pe Dumnezeu. Punctul de plecare este frica de Domnul: ,,începutul înţelepciunii este frica de Domnul” [Ps. 111:10, Prov.9:10]. Conform sfatului dat de Solomon, rege înzestrat cu o înţelepciune strălucită, omul, pentru a înţelege această frică sfântă, trebuie să urmărească însăşi înţelepciunea, să o ceară şi să se roage pentru ea. „Dacă o vei căuta ca argintul şi vei umbla după ea ca după o comoară, atunci vei înţelege frica de Domnul şi vei găsi cunoştinţa lui Dumnezeu” [Prov. 2:1-5].

    Autorii Noului Testament au preluat trei termeni greceşti care descriu trei mari calităţi ale minţii: Sophia – înţelepciune, cunoaştere supremă a lucrurilor eterne, phronesis – prudenţă şi sunesis – înţelegere. Biblia îmbină mereu înţelepciunea teoretică [ sunesis], cu cea practică [ phronesis şi sunesis]. Este cu neputinţă să dobândim înţelepciune fără să trăim înţelept. Omul are nevoie de ambele. Marea viziune a Bibliei este cea a omului înţelept în problemele eternităţii şi eficient în lucrurile care aparţin sferei timpului. Doar astfel găsim viaţa [Prov. 8-35], binecuvântarea şi prosperitatea [ Prov. 9:11, Prov. 8:14-21].

    În adevărata înţelepciune vedem chipul lui Cristos [Iacov 3:17]. În El sunt comorile înţelepciunii, El a venit să ne aducă cunoştinţa despre Dumnezeu, care este singura înţelepciune ce contează.
    Daca eşti un om inteligent caută să ai înţelepciunea, caut-o, stăruieşte să o găseşti, roagă-te. „Daca vrei să judeci înţelept, caută pe Hristos, pentru că El este înţelepciunea” [sf. Niceta de Remesiana].

    RăspundețiȘtergere
  2. De fapt sunt trei in Biblie: Intelepciunea, priceperea si cunostiinta: Chochmah, Binah si Da'ath. Ele sunt de fapt pilonii de sustinere ale manifestarii lui Dumnezeu si ca orice structura de rezistenta trebuie sa pastreze echilibrul intre ei...
    http://www.jewishanswers.org/ask-the-rabbi-3002/chochmah-binah-and-daat/?p=3002

    Foarte interesant articolul, m-am regasit si pe mine aici, cum am pierdut vreo 5 ani de viata cu lucruri "speciale" care nu erau decat izvorate din fantezii mistice ce nu erau decat emotii ieftine. Pot asadar sa-l inteleg perfect pe Branham si felul cum a actionat.

    Shalom
    Abel

    RăspundețiȘtergere
  3. ecta (2011) - film ortodox rusesc: Секта - seria 1 - YouTube
    Video for SECTA film rusesc► 44:22► 44:22
    m.youtube.com/watc...

    RăspundețiȘtergere
  4. Inca un traducator de la VGR din Africa si-a dat demisia saptamana asta. A izbucnit in plans simtindu-se tradat, fraudat si inselat dupa atatia ani in miniciuna asta numita pe nedrept "mesajul orei".
    O marturie din Africa:
    "I spent this afternoon with the ZULU translator of VOG.
    We had a chat a few months ago, and he's been searching ever since. His eyes popped open yesterday, but he is taking it badly. When I got to his home, he was intoxicated and weeping uncontrollably. He feels betrayed, defrauded and deceived. He told me that he wrote a letter of resignation to VOG, and he is done with the message This is a very sincere brother whom I respect highly. Please remember him in your prayers."

    Vedeti ce inseamna intelepciunea si iubirea? SE BUCURA DE ADEVAR SI IL RECUNOASTE. Adevarul este ISUS. El este CALEA, ADEVARUL SI VIATA.
    Aveti nevoie de altceva in plus pentru a ajunge la Cer?

    RăspundețiȘtergere
  5. Doar credinta curata si sincera face bine omului.Cand adopti credinte fabricate de altii atunci ajungi produsul acestora.Cu D-zeu trebuie trait in fiecare zi dupa cum ne spune si Ap Pavel: ""Gustati sa vedeti ce bun este Domnul"". Deci ne invita la o traire zilnica cu D-zeu....

    Defapt viata zilnica este oglinda in care ne vedem pe noi insine .

    ""Cunoasterea"" in Noul Testament este scrisa prin cuvantul grec ""Ginosko"" care desemneaza o cunoastere prin experienta ,si nu o cunoastere teoretica,schematica,rece si care nu produce nimic in exterior.

    Atunci cand vom dedica rodul actiunilor noastre lui D-zeu si in acelasi timp nu urmarim vreun rezultat,beneficiu,rasplata..etc atunci traim cu adevarat pentru D-zeu si ajungem sa simtim eliberarea spirituala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este adevarat si intradevar si eu zic ca iubirea neconditionata este necesara. Trebuie doar aranjate bine lucrurile.

      Exista si legea recompensei in Biblie. Adica vei fi rasplatit si pentru bine si pentru rau (daca nu te caiesti de el).

      Intradevar in biserica, in viata de zi cu zi, nu trebuie facem bine altora cu intentia de a fi rasplatit ci cu aceea de a da valoare, de a contribui la binele altora.

      Dar vezi tu, chiar ce ai spus tu, deja ai primit si tu beneficiu si rasplata. Dar asta e foarte bine.
      Ai primit sentimentul ca traiesti aproape de Dumnezeu si ai primit eliberarea spirituala. E o recompensa si asta. Satisfactia ta spirituala. E legea recompensei.

      Eu vad ca nu este gresit sa astepti rasplata intr-un mod sanatos si echilibrat.

      Este gresit sa primesti "rasplata" si sa nu iti faci treaba bine, asa cum sunt multi lideri care iau banii adunarii dar ei nu adauga valoare oamenilor. Aceea este inselaciune chiar. Si politicienii la fel.

      Ei iau banii pentru un titlu, pentru o functie numita "pastor" si nu pentru ca exercita calitatea de pastor hranind, crescand si aducand un aport major la dezvoltarea comunitatii respective.

      Mai e gresit, in opinia mea, sa nu vrei sa faci ceva bun, numai daca esti platit pentru asta. (Poate asta se potriveste mai aproape cu ce ai vrut sa zici tu, nu?)

      La mesaj se neaga legea recompensei, dar lacomia de bani e tot acolo. Banii se invart, banii exista, dar in subteran. Asta e si furt si evaziune si nesimtire. Bietii oameni dau banii acolo dar de ani si ani de zile comunitatea e tot asa, ei sunt tot asa.

      Eu votez pentru stabilirea unor salarii pastorilor, salarii care sa ii motiveze sa acorde timp mult dedicare, familie, pentru adunare, organizare, activitati diverse. Si votez ca ei sa nu se ocupe si de altceva afara de adunare.

      Imi vine rau si fizic, cand vad pastorii astia care au servici, iau zeciuielile, iau si donatii, si merg si seara la cate un job, -ciubuc- zicem noi in Cluj, ba sa repare o masina, ba o instalatie. Iar adunarea lor scade, tinerii pleaca, oamenii se simt limitati si nefericiti. Nu se ocupa de popor. Nu conduce turma. Nu e lider, dar are o functie. Acest tip de lucru e cea mai nesimtita metoda de lucru in biserica. Deci, asta e gresit. Asta e diabolic. Arata un egoism de cea mai joasa speta. Acesti lideri NU AU SUFLET SI NU AU INIMA PENTRU POPOR.

      Trebuie doar echilibrat unde e munca, unde e actiune, unde altruism.
      Eu ajut multi oameni si nu astept recompensa de la ei, dar imi vine rasplata pe alte cai poate si indirect prin ei. Nu o fac "CA SA" ci o fac "PENTRU CA" daca intelegi. Nu fac nimic ca sa fiu mantuit, ci pentru ca am fost mantuit si pentru ca prin asta exprim valori personale.

      Depinde unde aplici fiecare lucru in parte. Munca, viata, credinta, etc.
      Dar motivatia pentru viata si munca vine si prin recompensa. Nu neaparat financiara dar si aceea conteaza.

      In cele mai multe cazuri sa accepti recompensa nu e gresit. Sa astepti recompensa pentru munca ta este dovada ca te astepti ca ce faci tu sa aiba sens si sa aiba are valoare, rezultate.

      Manipularea la mesaj este extrem de mare. De aici nici cresterea nu exista. Deoarece comunitatea nu asteapta rezultate de la pastor, care i-a indocrinat ca nu trebuie progres dar banii ii ia de la ei. El progreseaza financiar, dar ei si comunitatea nu.

      Ei nu au fost invatati legea recompensei. Ei nu asteapta progres deoarece ei nu asteapta rasplata pentru ca au dat zeciuiala, donatii, etc. Si pentru ca nu asteapta nimic, nu au nimic si nu stiu ca drumul lor nu duce nicaieri.

      Daca ar astepta ceva, atunci l-ar forta pe lider ca si el sa aplice in viata lui aceeasi lege a recompensei, a rasplatirii atat fata de el cat si fata de ei.

      Oamenii se simt exploatati, dar ei nu stiu care e cuvantul potrivit pentru ce se intampla acolo caci daca ar stii ar pleca sau ar ridica problema.

      Ștergere
    2. ivan_the_terrible4 august 2014 la 23:07

      zice ca unul va fii pe camp, la seceris, altul pe acoperis (sa-si repare acoperisul), altul in pat (va dormii)....asa va fi aceea zii. O zi obisnuita din viata oamenilor....dar cine e GATA in orice moment, nu isi face probleme unde si cand il va prinde acea clipa. Chestiile astea cu locatiile mi se par trase de par. E intelept sa te stabilesti intr-un loc unde sa fii mai putin expus la pacate si lucruri lumesti, pentru a putea traii in liniste impreuna cu familia, iar copii sa creasca cat de cat intr-un mediu mai putin expus...(vezi Lot si Avraam). Lot se chinuia in Sodoma din pricina a ceea ce vedea...si putea sa stea in alt loc unde sa nu se chinuie si sa fie nevoit sa accepte mici compromisuri....in schimb Avraam s-a destantat de astfel de locuri. C'est la vie!!!

      Ștergere
  6. Orice secta care se indeparteaza de normalitatea unei vieti simple si frumoase devine un pericol.

    Urmasii lui Branham au vrut sa se mute cu totii, la Arizona la Tucson in desert cu Branham deoarece daca ingerul a coborit cu carticia in mana, in apoc 10 el ii va duce in rapire daca a venit deja dupa invatatura lui Branham.

    El s-a speriat atunci, si a zis ca ei sa nu duca in fanatism ideea lui, dar ei isi doreau un lucru normal, daca ce el a spus ar fi fost chiar asa, deoarece se spune in Biblie ca "vom fi adunati impreuna cu El" am citat din memorie.

    Si cine nu ar vrea sa fie unde Domnul a venit? Nu e asa??

    RăspundețiȘtergere
  7. "Uneori oamenii nu vor sa auda adevarul, deoarece nu vor sa le fie distruse iluziile."
    F. Nietzsche

    Se potriveste de minune si frankistilor si branhamistilor. Nu vor sa vada ca mesajul e fals deoarece lumea lor imaginara se prabuseste.

    Datorita fragilitatii lor emotionale sau poate pentru ca le lipseste curajul de a privi adevarul in fata - deoarece percepea adevarului i-ar obliga sa faca anumite schimbari in viata lor, branhamistii, sectantii in general prefera uneori sa se autoamageasca ca lucrurile arata de fapt altfel de cum sunt.

    Atat in ceea ce-i priveste pe ei si comportamentele lor, cat si in ceea ce priveste vietile lor, uneori oamenii se mint pe ei insisi ca sunt bine si ca au o viata frumoasa.

    Nu vor sa-si dea voie sa priveasca realitatea in fata pentru ca o considera prea dureroasa si atunci aplica politica strutului - ceea ce nu vad, nu exista.

    Insa psihicul si fizicul lor le semnalizeaza ca nu este ok ceva: au anxietate, depresie, atacuri de panica, plang usor, le lipseste bucuria autentica si pofta de viata sau au diferite probleme somatice - eruptii pe piele, dureri de cap, insomnii, dureri de spate, dureri de stomac, probleme cu fierea sau cu ficatul, etc.

    Nu te ajuta de fapt cu nimic sa te minti pe tine si sa-ti investesti toata energia in a te autoiluziona ca esti ok si ca ai o viata de care esti multumit daca nu este asta. Psihicul tau stie ca te minti si incearca sa te atentioneze ca nu faci bine ceea ce faci. Sunt multe de spus dar citatul lui Nietsche mi-a atras atentia in mod special.

    Sunt cam ocupat cu anumite proiecte dar tot mai scriu cate un comentariu.
    Am pregatite cateva articole faineeee.
    Lica

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.