vineri, 22 septembrie 2017

Gandirea corecta - cum sa nu lasi pe altii sa gandeasca pentru tine

As da timpul inapoi cu 20-25 de ani si sa ascult acest principiu de viata din lectia tinuta de Napoleon Hill si sa pot lua decizia in mod limpede, daca dupa aceea, doresc sa urmez sau nu doresc sa urmez mesajul lui Branham. 

Din pacate, nu pot da timpul inapoi. Asta e trist. Poate ca e chiar dramatic. 

Cred ca acesta este singurul lucru de care inca trebuie sa ma vindec, acceptand adevarul. Faptul ca nu mai pot schimba nimic din anii trecuti in zadar este inca uneori foarte dureros. 

Nu pot schimba trecutul, dar pot schimba modul in care eu il privesc.

Pun mai jos o inregistrare dintr-un curs despre gandire a lui Napoleon Hill, autor si speaker de dezvoltare personala. 

L-am citit pe Hill in ultimii ani si cred ca are idei extraordinare de viata, familie, afaceri, dar are si idei cu care eu nu sunt de acord.

Ce frumoasa libertate am acum sa pot lua tot ce e bun, logic, si de ajutor, de la diversi speakeri, autori, profesori, etc. fara sa fiu legat de personalitatea lor.

Daca intelegeti ce spune el, poate ca veti fi socati sa vedeti ca, in mare parte, viata voastra nu este in mainile voastre. Aici ma refer desigur la urmasii mesajului lui Branham.

Adica, nu este ceea ce voi ati fi dorit voi sa fie, desigur in armonie cu valorile, credinta si asteptarile voastre, daca ati fi gandit voi cu mintea voastra si nu ati fi permis altora sa decida pentru voi. 

In opinia mea, voi sunteti produsul gandirii altora. 

Voua va "place" ce va spus Branham sa va placa. Voi iubiti ce el a spus ca trebuie iubit. Urati ce el a urat. Voi acordati importanta la ceea ce el acorda importanta, samd. Voi traiti viata altuia, nu viata pe care Dumnezeu a pus-o in voi. Ati predat destinul vostru personal, in mainile altora. Ma rog din inima, sa intelegeti cat de grav este asta.

Nu stiti cine sunteti cu adevarat. 

Branham va pus eticheta ca sunteti Mireasa daca il credeti pe el si cu asta va prostit facandu-va urmasii lui.

Da. Branham a furat viata, visurile, destinul, scopul divin, talantii celor care il urmeaza. 

De parca, daca el nu va spunea de Mireasa, Domnul ar fi anulat planul divin pentru voi. Voi traiti in visul lui, nu in visul lui Dumnezeu pentru voi.

Este nesfarsita lista aceasta care ne arata de fapt cruzimea lui Branham de a ne minti, de a fi ceea ce nu a fost niciodata si de a ne atrage in universul lui imaginar si bolnav.

Incercati sa va ganditi la viata voastra, la cine si cum au implantat in mintea voastra lucruri care nu va apartin, nu va reprezinta cu adevarat, nu va ajuta sa evoluati, nu va ajuta sa descoperiti menirea si scopul adevarat, divin, pentru voi, ci va tin legati sa traiti in limitele gardului lor mental, religios, psihologic. (pe care ei l-au pus in viata voastra.)

M-am regasit in multe ipostaze din trecutul meu, ascultandu-l pe Napoleon Hill in acest discurs. 

Din pacate m-am regasit pe mine si pe altii in cele negative din trecut, aproape de fiecare data, realizand din nou, cat de mult am fost dusi de nas si cat de toxic este mesajul lui Branham. Am inteles cum de ne-a inselat.

Am crezut ideile manipulative ale lui Branham -si a liderilor care il urmeaza,- bazate pe inchipuire plagiatura si falsitate nu pe realitate, nu pe adevar, pentru ca nu am stiut sa gandim corect, la acel timp.

Nu am facut diferenta intre lucruri importante si neimportante. 
Nu am facut diferenta intre opinie si fapt. 
Nu am facut diferenta intre minciuna si adevar.
Nu am facut diferenta intre inchipuire si realitate.

Nu am stiut ca Branham a spus despre cele 7 vedenii, norul, stalpul de foc si botezul de la raul Ohio din 1933, masina-ou, scufundarea Californiei, abia mult mai tarziu, si ca de fapt el habar nu avea de nimic inainte. 

Totul a fost inventat dupa ce se petreceau evenimentele respective, dupa ce citea undeva ceva, sau trecea prin intamplari carora le putea da sens "divin/profetic". 

De exemplu "masina-ou" a vazut-o la o expozitie in anul 1933, dar si au fost articole in reviste despre aceasta, iar despre Falia San Andreas din California - pericolul de a se scufunda- se stia din anii 1800 si ceva. Toata presa din SUA a scris despre asta mai ales dupa cutremurul din San Francisco din 1906. Le-a plasat apoi in mod necinstit ca si vedenii ca si revelatii, pentru timpul de sfarsit. 

Noi nu am stiut ca Branham era nevrotic si afectat de asta incat a facut si ulcer de la nervii intinsi si nu am stiut cum afecteaza aceasta boala de nervi, imaginatia, creierul si gandirea bolnavului.

Nu am stiut atunci ca ideile lui Branham nu pot schimba mesajul Evangheliei simple si clare. 

Nu am stiut atunci ca Branham nu a restituit nimic. 
Nu am stiut ca nu a descoperit nimic. 

Nu am stiut ca "tainele" precum botezul, Dumnezeirea, Cina Domnului, Epocile, Pecetile, Samanta sarpelui si altele, sunt furate de la altii! 

Nu stiam pe atunci ca Branham angajase la Tabernacol sa inregistreze benzile cu predicile lui si ca umblase ani de zile in munti la vanatoare, cu doi sodomiti care ii erau prieteni foarte apropiati. (pe unul dintre ei - Leo Mercer - la si ordinat mai tarziu ca pastor si acesta a ajuns la inchisoare deoarece a devenit un pradator sexual si pedofil, violator, abuzator si agresor, al membrilor adunarii lui, la fel ca si ceilalti doi urmasi a lui Branham: Jim Jones psihopatul - care a pus 1000 de oameni sa se sinucida -dintre care 300 de copii- si Paul Schaffer monstrul - fondatorul Coloniei Didnidad.)

Nu am stiut multe alte lucruri extrem de toxice din viata, gandirea si invataturile sale.

Daca am fi stiut atunci aceste lucruri, probabil ca aproape nimeni din cei care astazi il urmeaza atat de entuziasmati, nu ar fi urmat deloc mesajul lui Branham. Este si normal sa respingi categoric mesajul lui Branham atunci cand stii sigur ca lucrurile nu sunt asa cum s-au prezentat la suprafata. 

In cel mai bun caz poti lua anumite idei bune, dar pe care si acestea Branham le-a copiat de la altii nu sunt revelatiile primite. Nu e vorba, in final, de nici un cuvant descoperit ci e vorba doar de o sumendenie de invataturi plagiate de la altii.

Aici este videoul. Este subtitrat in limba romana si il puteti vedea mai bine direct in Youtube.

Napoleon Hill - Principiul Gândirii Corecte (Accurate Thinking)



Nu am stiut ca Branham a plagiat si ca a mintit atat de mult. 


Nu am stiut ca multe din asa zise "semne si minuni" nu au fost toate adevarate, ci au fost ceea ce el si altii vroiau sa fie, nu ce a fost in realitate. 

Nu am stiut aproape nimic concret si clar. Am stiut doar povestea mincinoasa ca Dumnezeu in acest timp a trimis in profet sa restituie adevarul pierdut al Bisericii despre un Dumnezeu, botezul apostolic, taina Babilonului, antihristului, Epoci, Peceti, etc.

Atunci cand am venit la mesaj am decis pe baza opiniilor altora despre Branham si ideile lui. Am permis ca ideile altora, sa ne creeze un drum nou in viata urmand mesajul lui Branham dovedit fals. 

Eu cred ca atunci, a mai fost o problema la noi. Nu am fost integrati in normalitate. In societate. Nu am avut o implinire personala. Nu am avut sanatate emotionala si spirituala. 

Nu am fost SATISFACUTI IN CRISTOS DOMNUL nostru, si am cautat fara sa stim, lucruri si promisiuni care sa ne implineasca emotional si spiritual, cu ideile mai "speciale" ale unor oameni mai "speciali".

Nu am fost satisfacuti inainte in mod emotional, spiritual, educational, motivational, ci am fost atrasi de SENZATIONALUL din viata lui Branham.

Aceasta decizie ne-a costat zeci de ani petrecuti in ignoranta, ratacire, si invatatura falsa sau mai corecta dar furata de la altii. 

Si am fost deseori, in partasie cu oameni falsi si toxici, unii dintre ei avand o rautate iesita din comun, fatarnici si plini de ura, de resentimente, frustrati. In anul 2017, ei au ramas la fel ca atunci. 

Nu evolueaza, nu sunt mai fericiti, nu sunt mai schimbati, nu sunt transformati. Deloc. Si inca ei critica pe altii, desi ei insisi sunt vai si amar. 









Ce poate fi mai trist decat faptul ca cineva se pacaleste singur o viata intreaga?

Acestia au fost lipsiti mereu in inima lor, de Duhul lui Cristos, cel bun, bland, iubitor, autentic, vindecator, salvator, generos, pasnic, empatic, senin, luminos.

Masinaria lui Branham, felul lui, ideile lui, minciunile lui, aroganta sa, construiesc in noi o mentalitate stearpa, sclava, roaba, falsa care creaza o fericire iluzorie si asteptari "supranaturale" inexistente in acel univers fals.

Apoi am realizat cum si liderii de la mesaj si oamenii au preluat acelasi mod de manipulare, jucandu-se cu mintile si sufletele celorlalti oameni sinceri, cautatori de mai mult din Dumnezeu, decat biserica traditionala ofera.

Nu am dreptul sa va spun CE sa ganditi, dar pot sa va indemn despre CUM sa ganditi. Cautati sa invatati sa ganditi logic si corect. In context. Fara frici emotionale.

Ganditi logic, fara a va departa, desigur, cu nimic de la alegerile spirituale frumoase in care va incredeti si in care investiti multa iubire, credinta si pasiune. 

Este un citat ce pare nostim, dar care spune multe: "Gândeşte greşit, dacă vrei, dar, pentru numele lui Dumnezeu, gândește pentru tine. " 

Cu alte cuvinte, este mai bine sa fii temporar gresit, tu insuti, dar sa stii ca tu ai facut-o, cu gandirea ta si nu ai fost papusa si marioneta altora. 

E foarte corect asta, deoarece iti poti asuma greseala, si devii responsabil, doar atunci cand stii ca greseala e a ta! (ce inteligent lucru, nu?)

 

Dar verificati, daca ceea ce ganditi este ceea ce voi vreti sau este ceva ce a fost plasat acolo de catre altii intr-o forma falsificata, ca apoi cu ajutorul fricii si amenintarilor subtile sa va mentina in aceasta lume a lor bolnava, inchipuita si falsa.

Ganditi cu creierul vostru si faceti-va viata frumoasa, dupa valorile in care credeti, si pe care voi insiva le-ati experimentat si inteles. Dupa chipul si asemanarea divinului din voi, nu dupa chipul si asemanarea nevrotismului, minciunilor, invataturilor false, apucaturilor bolnave, sau instabilitatii psihice si emotionale ale lui Branham, Frank si altii.

Un psihoterapeut a scris:


Oamenii care apeleaza la psihoterapie se pot imparti in doua categorii:


- persoane care au nevoie sa preia controlul asupra vietilor lor, sa devina mai organizati, sa dobandeasca autocontrol si sa isi asume responsabilitatea pentru prezentul si viitorul lor

- persoane care au nevoie sa se elibereze de prea multe (auto)limitari, sa se relaxeze, sa renunte la a mai trai pentru a le face altora pe plac, sa se vindece de teama de a fi respinsi pentru ceea ce sunt in autenticitatea lor.




Oamenii din a doua categorie reprezinta majoritatea. 

Multe dintre simptomele anxioase si depresive, precum si alte tulburari psihice si psihosomatice sunt cauzate de faptul ca oamenii nu-si traiesc propria viata, ci sunt condusi in gandurile, comportamentele, alegerile si actiunile lor de mentalitatea si vointa altora. 

Parintii, prietenii, partenerii de viata, serviciul, societatea - totul isi pune amprenta asupra felului in care traiesc, asa ca mai devreme sau mai tarziu, vor dezvolta nelinisti, angoase existentiale sau tulburari care ii vor determina sa caute solutii pentru a le depasi.

De cele mai multe ori in acest moment vor afla ca starea lor negativa se datoreaza faptului ca ei nu isi traiesc propria lor viata. Ca poate traiesc viata netraita a parintilor lor, ca poate se straduiesc din greu sa corespunda asteptarilor acestora sau a altor persoane semnificative din viata lor, ca au facut tot timpul "ce trebuie", "ce se face", ca au trait in compromisuri si sacrificii fara o miza reala.

Vindecarea vine odata cu eliberarea de toate aceste limitari impuse si asumate. Atunci cand isi dau voie sa inceapa sa gandeasca cu propria lor minte si cand invata sa traiasca in primul lor pentru ei insisi, punandu-si pe primul plan propria fericire si implinire.

Daca tu nu te simti bine astazi cu felul in care traiesti, poate ar fi momentul sa te intrebi a cui viata o traiesti de fapt. 

Cat la suta din ceea ce gandesti, spui si faci este pentru ca asa simti si cat este dictat de "asa trebuie", "asa se face". Cat din suferinta ta este cauzata de parintii tai sau de alte persoane apropiate tie si de ce continui sa permiti asta.

Vindecarea vine odata cu eliberarea din inchisoarea in care te-au inchis altii, cu sau fara voia ta.

Viata ta iti apartine si meriti sa fii sanatos, fericit si implinit! U. A.


"Cercetati toate lucrurile si PASTRATI tot ce este bun".

"Sa va transformati prin innoirea mintii voastre".

"Veti cunoaste adevarul si adevarul va va face liberi".

5 comentarii:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=SIVXR6vXn7E&feature=youtu.be

    Ce ""imi place"" de Frank de la o vreme...In aceasta predica pe care o numeste privata fiindca este doar cu fratii ,Frank afirma ca doar din 1966 a inceput sa predice Evanghelia in toata lumea.

    Si de la chemarea din 1962 si pana in 66 adica timp de 4 ani ,ce a facut?

    De ce pana acum a lasat sa se inteleaga ca din 2 aprilie 1962 a inceput sa predice ?

    Parerea mea personala este ca aceste Ewald Frank este un mincinos,condus de propriul lui Ego .

    P.S: Asa se ajunge daca oamenii se iau dupa ceea ce predica unul si altul,si inclusiv daca isi bazeaza viata pe experientele acestora.

    Peter

    RăspundețiȘtergere
  2. Sectanti astia nu gandesc nici cat o gaina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in predica de la Bucuresti 2019, Frank le spune sa citeasca si sa asculte predicile lui Branham fiindca sunt indispensabile pentru rapire!.

      Cred ca mai indispensabile sunt izmenele,decat predicile lui Branham. :)

      Peter

      Ștergere
    2. :))))) ASA E. MARE GRESALA SA CITESTI BROSURILE LUI BRANHAM. MARE BINECUVANTARE SA CITESTI BIBLIA SI CARTI SPIRITUALE DE AJUTOR SI CARE TE INVATA SA FI MAI BUN SI MA APROAPE DE DUHUL SFANT.

      Ștergere
  3. Este greu...imi dau seama tot mai mult Ca este greu sa te debarasezi de ideile ce ti-au fost implementate de mic copil, crescand intr-o familie "la mesaj", de modelele comportamentale ale parintilor, si desi iti dai seama cat rau ti-au facut acestea, inca nu ai vrea sa iti "dezamagesti"/ ofensezi in vreun fel parintii pentru ca ii iubesti si iti dai seama ca la randul lor, au fost influentati si uneori poate prea mandri, aroganti incat sa recunoasca faptul ca au gresit. Eu cu tatal meu am discutii in contradictoriu, dar tin cont de credinta si orgoliul lui si parca nu vreau sa il deranjez. Dar parintii la mesaj nu isi dau seama cat rau mascat in "bine" le fac copiilor lor.

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.