Resurse - Linkuri Ex - Branhamite

Pagini web ale fratilor care au iesit din branhamism, de unde mai citesc, studiez, compar, unele abia recent le-am descoperit altele noi tot apar.


Apreciez editorii lor pentru curajul de a spune exact ceea ce simt si ce cred si ce vad.


http://en.believethesign.com/index.php/Main_Page

http://seekyethetruth.com/Home/Default.aspx?organizationid=57&pagename=Myths&static=true

http://searchingforvindication.com/

http://branhamrefutation.blogspot.ro/

http://www.acfar.org/is-brother-branham-your-absolute.aspx

http://people.delphiforums.com/JohnK63/home.htm

http://www.wmbranham.net/ 

http://morningmercy.com/the-questioning/

http://www.branhamism.org

18 comentarii:

 1. Ce nu au inteles fratii din Mesajul orei
  Posted on octombrie 22, 2013 by behaitul oilor si Glasul Pastorului Am ascultat predica Fratelui Gwena vorbita la Hunedoara , in care ni s-a spus ca oamenii au parasit credinta in folosul ratiunii si au inceput sa judece afirmatiile fratelui Branham in mod firesc, prin gandire omeneasca . Am citit pe blogul REEDITAT ” Crede semnul” care din vestitor al Mesajului s-a transformat in acuzator al Profetului William Branham in toate domeniile, cu pretentia de-a avea dovezi ca este suta la suta fals , in purtare si propovaduire - Lica Nemes ( impreuna cu Cristi, unul care-si zice frate si locuieste prin Spania ), este omul care se ocupa in Romania cu propagarea ideilor de pe blogul

  http://en.believethesign.com/index.php/Roy_Davis#Video_Script

  In articolul acesta , vor sa arate ca fratele Branham a dat informatii false audientei , de mai multe ori cand a spus ” Povestea vietii ” lui, anume faptul ca fratele Roy Davis nu a fost predicator baptist , ci unul penticostal, prin urmare si Branham a fost penticostal de la inceputul activitatii lui in slujba divina , cand a fost ordinat ca misionar de catre R. Davis .

  Aceasta interpretare nu este corecta , noi stim ca exista o DIFERENTA intre botezul cu Duhul Sfant pentru baptisti si acela pentru penticostali , si inca o diferenta si mai mare fata de ceea noi stim ca ESTE BOTEZUL CU DUHUL SFANT dat pentru prima data omenirii in ziua de Rusalii sau Pentecost =Cincizecimii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Unii sustin ca Roy Davis era pastorul unei biserici penticostale, in timp ce fratele Branham o numeste baptista . Eu va rog sa observati DENUMIREA acesteia : First Baptist Pentecostal Church in Jeffersonville, Indiana. ” ceea ce inseamna ” Biserica Baptista de Rusalii numarul unu “, baptista , nu penticostala de Rusalii , Noi mai stim si felul cum cred pana astazi baptistii ca ei primesc Duhul Sfant : ATUNCI CAND ei cred ca AU CREZUT .

   Cand fratele Branham a facut marturisirea de credinta in casa fratelui Roy Davis, acesta a spus ca A PRIMIT DUHUL SFANT . Dar nu a fost dupa spusele lui , ci doar dupa felul in care credea Pastorul baptist

   Fratele Branham a predicat foarte clar PENTRU NOI : ” Ce este Duhul Sfant ” si cum se primeste Botezul DUPA CE ATI CREZUT, conform propovaduirii apostolului Pavel in Prima Biserica Baptista din Efes , intemeiata de Apolo , tot dupa evenimentul Rusaliilor =Pentecost . Daca voi intrebati pe oricare frate care a imbratisat doctrina baptista , daca este botezat cu Duhul Sfant, el niciodata nu va nega credinta lui ca L-a primit cand a crezut pentru prima oara in jertfa Domnului Isus Hristos , desi nu stie nimic despre felul de MANIFESTARE a Darurilor Duhului Sfant . Fratii Baptisti cred si practica rugaciunea pentru bolnavi, si multe adevaruri biblice care erau descoperite in epoca bisericii lor , dar ei neaga adevarurile descoperite in epoca bisericii penticostale de Laodiceea , desi au trecut si ei in aceasta epoca, fapt pentru care iNGERUL =TRIMISUL la Biserica a fost avertizat in Scrisoarea Domnului si sfatuit : ” SA CUMPERI DE LA MINE …” ceea ce a si facut fratele Branham, parasind acea adunare si intemeind un adevarat Tabernacol Pentecostal, chiar cu putin timp inainte ca Domnul sa-l calauzeasca spre ADEVARATUL PENTICOSTALISM si sa-l UNGA pentru adevarata RUGACIUNE PENTRU BOLNAVI, pe care Domnul a adeverit-o cu minuni de vindecare extraordinare, pe care oamenii de rand nu le-au vazut pana atunci si multi nu le vad nici astazi in adunarile lor

   Astfel, toata pledoaria celor CAZUTI DE LA CREDINTA ( ne putem intreba daca totusi au avut vreodata credinta ? ) este nula si neavenita .

   Ștergere
  2. Si ce legatura au acestea cu minciunile lui Branham? Voi doar dupa semne si minuni umblati? Uiti ca Branham nu a fost singurul evanghelist charismatic?

   Ai uitat ce ne spune ISus despre unii care vor veni si vor zice:NU am facut minuni in Numele Tau?Nu am profetit in NUmele Tau? Nu am facut alte grozavii in Numele Tau?

   Si Isus ii condamna deoarece doar repetau""Doamne Domne"" dar nu traiau si implineau cuvintele Domnului!.Aveau doar niste capacitati,niste daruri supranaturale dar nu ii interesa trairea Evangheliei. Si voia Tatalui este sa traim Evanghelie Domnului,nu sa bolborosim toata ziua despre semnele si minunile unui om de acum 50 de ani.

   Deci omule sfatul meu este nu mai traiesti in trecut acum jumatate de secol ci sa traiesti in fiecare zi Evanghelia Domnului Isus,aceasta traire va face sa curga din inima ta rauri care se vor revarsa in viata vesnica...

   Ștergere
  3. Citeste Matei 7 precum si toata Predica de pe munte. D-zeu judeca oamenii prin prisma Evangheliei,nu prin acceptarea sau nu a predicilor lui WMB. Un duh anti Evanghelie va conduce si va indeparteaza de la trairea Cuvintelor Domnului Isus.

   Ștergere
  4. Cine e acel Cristi din Spania? Nu-l cunoasc, numai daca e vorba de fratele Cristi prietenul meu din copilarie ce e in America la studii acum.

   Fratii de la CREDE SEMNUL, BELIEVE THE SIGN, au pornit siteul si tot pentru a promova mesajul lui Branham dar cand au fost provocati la anumite lucruri (Ilie, Nor, Ohio, etc) au cautat si au gasit ca nu este adevarat aproape nimic, sau nimic nu este complet adevarat.


   Ai pus o intrebare buna. Suntem obligati sa ii credem pe cei ce au iesit de la mesaj?
   Nu, nu suntem obligati, dar suntem datori sa verificam BIBLIC si ISTORIC evenimentele, invataturile lui Branham, prezicerile, pretentiile luim etc sa tragem singuri propria concluzie.

   Ar fi trebuit acum cativa zeci de ani sa avem aceasta sansa sa cunoastem ambele parti ale monezii si asa sa decidem daca urmam mesajul. Am fost pacaliti aratandu-ni-se doar partea aceea "supranaturala"....nu am avut de ales sia m urmat cu draga inima mesajul.

   Nu au fost corecti unii care desi stiau continuau sa ne minta iar altii nu au stiut, nu ii judec. Dar ei au aflat acuma si totusi tac.

   Branham a fost pastor penticostal asistent la Tabernacolul Branham, Hope sotia lui era lider la tineri (si era tunsa scurt in acel timp) apoi a devenit pastor penticostal la Tabernacolul Penticostal numit ulterior Tabernacolul Branham.

   Stii ce e fals in povestile lui Branham?

   In timp ce el era penticostal la propriul Tabernacol Penticostal, sotia lui lider de cantari la tineri tot la Tabernacolul Penticostal, el spune ca soacra lui i-a interzis sa mearga cu penticostalii si el a ascultat-o si de aceea Dumnezeu i-a ucis sotia si fetita.

   Nu inteleg rostul acestor minciuni si ascunzisuri din viata lui Branham.

   Mentalitatea asta distructiva, punitiva, de a acuza si amentinta pe cine nu face bine ceva, i se trage probabil de aici, din idei imaginare cu final dramatic.

   Ștergere
  5. Nu ai inteles nimic din ce am scris, tu continui cu privirea si gandirea fireasca si nici macar nu stii ca nu se spune " Dumnezeu i-a ucis sotia " , ci se spune DUMNEZEU A LUAT-O ACASA , in Caminul Viitor al Miresei lui Hristos - asa am invatat noi prin mesajul orei - fiindca Dumnezeu ne duce la Viata Vesnica, nu ne ucide !

   Ștergere
  6. Cred ca Lica a redat cum a afirmat Branham,cum credea Branham .Deci l-ai corectat pe Branham fara sa iti dai seama. Defapt asta e tipic branhamistilor sa se lege de orice,cand sunt falimentari in argumente.

   ""....EL SPUNE ca soacra lui i-a interzis sa mearga cu penticostalii si el a ascultat-o si de aceea Dumnezeu i-a ucis sotia si fetita. "".

   Ștergere
  7. Ai omis din nou ideile principale. El era pastor penticostal. A ascuns acest adevar. De ce?
   E simplu cum eu vad asta.
   - Daca am fi aflat ca vine de la penticostali atunci am fi stiut ca a preluat de la ei multe lucruri de valoare spirituala, experiente, si astfel lui nu i s-ar mai fi potrivit integral "functia" de profet care descopera taine.

   - El a spus ca a experimentat botezul cu DS pentru prima data in cel ptin 3 locuri? Care e adevarat? Articolul scris de Roy Davis a fost publicat in revista lui Branham, vrei sa spui ca Branham nu a stiut ce scrie acolo?

   - Branham s-a crezut victima propriei sale neascultari si drept pedeapsa Dumnezeu i-a luat (da, e mai elegant) pe Hope si Sharon. Asa ceva nu e ok. Nici ideea asta de Dumnezeu ultra manios si razbunator si ideea ca soacra-sa i-a dat interzis la penticostalii e complet neadevarata.
   Cu privire la botezul Duhului Sfant, Branham nu ne-a invatat nimic armonios.
   Are 4-5 variante, ultima varianta fiind de cea mai joasa speta pe care doar un orb o poate invata. Si anume ca ai Duhul Sfant daca urmezi mesajul lui Branham.
   ASTA E MODELUL PROFETULUI FALS CARE LEAGA OAMENII DE EL.
   Nu a cunoscut Biblia in nici un fel.
   Intreaba pe oricine de la mesaj despre botezul cu DS si vezi ca nimeni, dar nimeni nu stie invatatura sanatoasa caci Branham ne-a sucit si rasucit cu afirmatiile lui haotice si extrem de contradictorii.
   La voi la Londra ce varianta promovati despre botezul cu DS? Dar restul dintre frati?
   Ce varianta a lui Branham aveti in adunarea voastra cu privire la botezul cu DS?

   Ștergere
  8. Asta cu botezul duhului sfant intotdeauna mi sa parut cea mai incurcata invatatura.Si Branham a facut sa fie si mai incurcate lucrurile pana acolo incat modifica ce scrie in biblie doar sa isi sustina ideile lui.

   De ex:in Fapte 19 acolo scrie:""Ati primit voi Duhul Sfant cand ati crezut?"".

   Branham modifica intelesul versetului si predica""Ati primit voi Duhul Sfant dupa ce ati crezut?"".

   El uita ca asa era la inceput:Duhul Sfant se pogora peste cei care credeau .Dar asta nu e o regula !. Acolo era de fapt implinirea profetiei din Ioel de aceea toti care credeau erau si botezati cu Duhul Sfant. Este gresit ca unii fac o regula din asta si apoi spun ca asa trebuie sa fie.

   Dovada botezului cu Duhul Sfant sunt darurile si manifestarile Duhului,si nu acceptarea unei invataturi haotice si contradictorii. Scrie in Fapte foarte clar:cei care au primit Duhul Sfant incepeau sa vorbeasca in limbi,sa prorocceasca....Apoi apostolii spun:Se poate opri sa nu fie botezati acestia care au primit Duhul Sfant CA SI NOI? Fapte 10.

   Cel putin asa vad eu lucrurile.

   Ștergere
 2. Nu mai am de gand sa repet Greseala de-a ma insoti in DISCUTII cu anonimi , care pe deasupra sunt si galcevitori si doar le merge vestea ca traiesc.... Oamenii care TRAIESC o viata noua isi marturisesc numele firesc , incat fiecare sa stie cine au fost si ca Dumnezeu sa le stearga pacatele din vremurile de nestiinta . Daca cineva cauta sincer INVATATURA apostolilor si proorocilor care este temelia Bisericii , si care staruie in legatura frateasca , nu au motive sa-si ascunda identitatea, cum fac teroristii musulmani din lume (chiar si acestia de obicei arata ORGANIZATIA pentru care isi dau viata in actiuni de RACHETE Explodate in public ) Ucenicii invataturii difuzata de Lica si-au luat viata sub control personal = in mainile tale si deci ei nu mai considera valabila nici o comuniune = frangerea painii si spalarea picioarelor care sa le dezvaluie identitatea . Ei si-au luat postura de caini care latra pe sub gard, repetand acelasi HAU _HAU !la orice li se spune de catre STRAINII SI CALATORI pe langa gardul lumii lor antibranhamiste
  Crestinii din acest ceas de pe urma au iesit si umbla pe strazile orasului si pe motorway-ul de cautare( cu OCHELARII = google) al internetului CU FATA DESCOPERITA , fiindca ei nu se rusineaza de Domnul lor, pe care -L asteapta din clipa-n clipa, fara sa fie tulburati de cetele de verisori batjocoritori, care asteapta si ei, fara sa priceapa insa ca A FOST DATA O FAGADUINTA, in care a fost specificata chiar si o ora : " ceasul in care nici nu va ganditi " (Mat.24:44) ca va veni Fiul Omului.
  Ceea ce am in gand prefer de acum inainte sa spun pe blogul pe care behaie oile, asa cum Pastorull cel Bun doreste sa asculte , ca sa stie pe unde umbla aceea ratacita, si sa distinga strigatul dupa ajutor al celei bolnave .
  Voi vad ca stiti mai bine cine sunt acelea ! Si va inversunati in latratul impotriva behaitului lor, dragii mei CAINI DE LA STANA

  RăspundețiȘtergere
 3. Ati falimentat in argumente si nu va mai ramas decat atacul la persoana precum fariseii care iL atacau pe Domnul Isus in loc sa cerceteze ceea ce predica Domnul.

  Branhamism,frankism=secte si miscari falimentare spiritual si argumentativ.Va merge numele dar sunteti morti.

  Si la urma urmei nu te-ai calificat ca sa iti dezvalui propria mea identitate.Daca vorbeai mai cu bun simt si nu cu atacuri la persoana atunci iti spuneam de unde sunt.Dar repet:Oricum nu ma cunosti deci etichetarile tale sunt egale cu zero.

  Ipocritule ai uitat ca si branhamistii tai intra si scriu pe aici tot ANONIMI? Sunteti insuportabili si badarani ca si Branham.Si pe el nu la mai suportat D-zeu si a murit rupt in bucati. Halal om al lui D-zeu...

  RăspundețiȘtergere
 4. Nenea Lica: Get a life !!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Mulţumesc frate Lică. Domnul Isus să te binecuvânteze!

  Dacă poţi edita articolul, adaug-o şi pe asta, e foarte bună şi conţine şi ea la rândul ei alte linkuri, pe care însă nu am apucat să le vizitez toate:

  http://www.branhamism.org

  Foarte tare ce scrie aici, de exemplu la "Controversial Statements", poţi să te iei cu mâinile de cap. După plâns vine şi râs, de exemplu la "Science" unde e prezentată "pseudoştiinţa" lui Branham. (Acum să nu vină branhamiştii cu "pomul cunoştiinţei" că habar nu au ce-i ăla).

  Eu nu sunt de mult ieşit din "Mesaj" şi încă nu mi-am concretizat încă toate gândurile şi motivele pentru care am ieşit. Blogul acesta (din care din păcate am apucat să citesc doar o mică parte) m-a ajutat să îmi fac aşa un oarecare "inventar", să aşez lucrurile în ordine în mintea mea. Pentru asta am făcut o listă intitulată "De ce nu mai cred Mesajul" şi până în acest moment am nu mai puţin de 86 motive. Am reuşit să le aştern pe hârtie pe puncte şi subpuncte numai citind câteva articole, comentarii plus câteva din siturile enumerate mai sus. Mai am mult până finalizez cât de cât lista mea, şi despre fiecare punct s-ar putea scrie un articol separat cu zeci de comentarii. Poate ele există undeva dar nu am destul de mult timp să citesc tot ce s-a scris aici în ultimii doi ani.

  Oricum, pentru mine cel puţin este o mare binecuvântare că există acest blog în limba română şi sper să fie de ajutor pentru multe suflete care au neclarităţi, îndoieli sau suferă în vreun fel din cauză că au fost înrobite, să zicem în cuvintele lui Branham, ca vulturul legat de pământ şi nu mai pot să "zboare".

  Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toţi cei care citesc sau scriu în acest blog, să le vindece sufletele şi să îi ridice dpdv spiritual la starea pe care EL a rânduit-o pentru ei, să lumineze faţa Lui peste ei şi să le dea:

  Shalom
  Abel

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Amin la fel si pe tine din marele Sau belsug sa te binecuvanteze Domnul Isus.

   Frate, daca asta e dorinta ta, pregateste materialul si il public in etape. La fel ca si cu materialele scrise de Adi. Poti ajuta cititorii, nespus de mult.

   Spor, inspiratie si multe binecuvantari.

   Shalom.

   Ștergere
  2. Shalom frate Lică

   Am văzut că ai adăugat linkul în listă şi deşi "arată bine" dpdv. optic, conţine nişte caractere în plus şi nu merge să dai direct click pe el. Cu Internet Explorer se vede dacă ţii mausul pe el că după .org apare %20 (ceea ce este un spaţiu gol). Şterge-l te rog şi mai pune-l odată (ai grijă să nu selectezi un spaţiu gol în plus).

   O să văd când termin lista câte puncte am şi poate punem numai titlurile pentru că dacă dezvolt fiecare punct pot să scriu o carte :)

   Domnul să vă binecuvânteze
   Abel

   Ștergere
  3. Rezolvat. Multumesc.

   Asta cu cartea e un lucru serios de facut.

   Eu am inceput sa adun materiale pentru o carte, am chiar multe, dar cu continut fara implicatiile mele emotionale, sau intr-o masura extrem de mica, ce e normal doar.

   Sa ne rugam caci niciodata nu se stie ce Domnul are de gand, de obicei El are cu mult peste temerile si ezitarile noastre.

   Ștergere
  4. Imi place ca si fratele Abel face lista cu ceea ce nu se potriveste din mesaj,eu am trecut prin faza asta si stiu cum e . Tin sa te anunt ca vei descoperii multe ,foarte multe lucruri care nu se leaga in biblie, aproape toate. Eu am inceput cu "samanta sarpelui" si am terminat cu Apocalipsa.Pentru mine un singur lucru e clar si sigur ,botezul in numele Domnului Isus Cristos, acesta ramane in picioare.
   Dar dac te uiti in profunzime o sa observi ca toate lucrurile din mesaj revin apoi la o singura tema mare, si poate cea mai importanta " mesajul este pregatirea miresei pentru rapirea, inaintea necazului" . Eu cred ca nimeni nu poate sa ne pregateasca pentru asta decat Isus Christos: Ap 3:10 Fiindcă ai păzit cuvântul răbdării Mele, te voi păzi şi "Eu" de ceasul încercării, care are să vină peste lumea întreagă ca să încerce pe locuitorii pământului.

   Si totusi Biblia ne spune ca vom si suferii:
   -Ioan 15:20 Aduceţi-vă aminte de vorba pe care v-am spus-o: „Robul nu este mai mare decât stăpânul său.” Dacă M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, şi pe al vostru îl vor păzi.

   - Matei 24:3-9
   3 El a şezut jos pe Muntele Măslinilor. Şi ucenicii Lui au venit la El la o parte şi I-au zis: „Spune-ne, când se vor întâmpla aceste lucruri? Şi care va fi semnul venirii Tale şi al sfârşitului veacului acestuia?”
   4 Drept răspuns, Isus le-a zis: „Băgaţi de seamă să nu vă înşele cineva.
   5 Fiindcă vor veni mulţi în Numele Meu şi vor zice: „Eu sunt Hristosul!” Şi vor înşela pe mulţi.
   6 Veţi auzi de războaie şi veşti de războaie: vedeţi să nu vă înspăimântaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârşitul tot nu va fi atunci.
   7 Un neam se va scula împotriva altui neam, şi o împărăţie împotriva altei împărăţii; şi, pe alocuri, vor fi cutremure de pământ, foamete şi ciume.
   8 Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor.
   9 Atunci vă vor da să fiţi chinuiţi şi vă vor omorî; şi veţi fi urâţi de toate neamurile pentru Numele Meu.

   -Luca 21:8-13
   8 Isus a răspuns: „Băgaţi de seamă să nu vă amăgească cineva. Căci vor veni mulţi în Numele Meu şi vor zice: „Eu sunt Hristosul” şi „Vremea se apropie.” Să nu mergeţi după ei.
   9 Când veţi auzi de războaie şi de răscoale, să nu vă înspăimântaţi; pentru că întâi trebuie să se întâmple aceste lucruri. Dar sfârşitul nu va fi îndată.”
   10 „Apoi”, le-a zis El, „un neam se va scula împotriva altui neam, şi o împărăţie împotriva altei împărăţii.
   11 Pe alocuri vor fi mari cutremure de pământ, foamete şi ciume; vor fi arătări înspăimântătoare şi semne mari în cer.
   12 Dar înainte de toate acestea, vor pune mâinile pe voi şi vă vor prigoni: vă vor da pe mâna sinagogilor, vă vor arunca în temniţe, vă vor târî înaintea împăraţilor şi înaintea dregătorilor, din pricina Numelui Meu.
   13 Aceste lucruri vi se vor întâmpla ca să fiţi mărturie.

   As dori sa accentuez aceste versete:
   - Atunci vă vor da să fiţi "chinuiţi şi vă vor omorî"; şi" veţi fi urâţi "de toate neamurile pentru Numele Meu.
   -Dar înainte de toate acestea, vor pune mâinile pe voi şi vă vor prigoni: vă vor da pe mâna sinagogilor, vă vor arunca în temniţe, vă vor târî înaintea împăraţilor şi înaintea dregătorilor, din pricina Numelui Meu.
   -Aceste lucruri vi se vor întâmpla ca să fiţi mărturie.

   Ștergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.