miercuri, 8 aprilie 2015

Ce este minciuna de pe Munte?

Fratii de la www.tabernacolularad.com au publicat pe pagina lor, o traducere a predicii pastorului Lamb Chad, cu privire la încercarea acestuia de a descâlcii și pune în armonie toate informațiile din mesaj cu privire la nor. 

In realitate a încâlcit și mai rău lucrurile deoarece aproape toată predica sa este bazată pe o interpretare numerologică nebiblică, nu pe dovezi concrete. 

În plus, a lăsat pe din afară multe afirmații ale lui Branham care dovedesc că timpul parcurs de acesta la vânătoare între 6-8 martie 1963 la Tucson, nu are nici o legătură cu acel nor, apărut și dispărut în 28 februarie 1963 deasupra deșertului de lângă Flagstaff, adică la apr 400 km distanță de locul vânătorii. 

Pe lângă frământările personale, pastorul Chad Lamb a făcut asta și pentru că tot mai mulți urmasi ai mesajului, își pun întrebări, pe bună dreptate, când văd aceste uriașe discrepanțe și contradicții atunci când se documentează. 

Ei află că Branham a inventat, a mințit, și din propriile lui cuvinte, în primul rând, poti afla aceste lucruri, astfel că toată așa zisa "descoperire a Cuvântului din timpul sfârșitului" este foarte grav compromisă. 


Adevărul acesta dă fiori mari celor care au crezut atât de mult în tot ce a zis Branham.

Aici este linkul unde puteți viziona: Ce este atractia de pe munte - Chad Lamb

În data de 11 Mai 2014, fratele Jeff Jenkins îşi lua rămas bun de la biserica pe care a crescut-o şi a slujit-o ca Păstor credincios timp de 33 ani. Deşi în ultima sa apariţie în faţa Bisericii a fost bine „păzit” şi cenzurat, totuşi a mai apucat să dea de înţeles nişte lucruri. 

(Aici e linkul: https://www.youtube.com/watch?v=SxhIF_1yJlk )


Jeff Jenkins, afară din mesaj după 33 de ani, la găsirea
dovezilor de netăgăduit că Branham a mintit și
a plagiat învățături pe care le-a 
prezentat drept descoperiri proprii.
El spune: 
„Am încercat să fiu neutru şi să menţin o cale echilibrată ... Nu m-au forţat bătrânii nici diaconii să plec. ... Eu nu am predicat conform ortodoxiei mesajului. Nu că predic anti-mesaj ci nu predic destul mesaj ... Era ceva ce am vorbit în legătură cu norul acum nişte ani, într-o miercuri seara, am recapitulat aceasta şi ca un rezultat al acesteia, părtăşia şi serviciul s-au evaporat şi mulţi slujitori nu au mai dorit să aibă părtăşie cu mine când am încercat să le explic credinţa mea. Nu era greşeala lor, era greşeala mea. De atunci eu am devenit „radioactiv” ... Acum 28 ani am înţeles natura norului, voi toţi o cunoaşteţi, dacă nu, este uşor să aflaţi ... Astăzi nu voi explica motivele retragerii mele, pentru că bătrânii au spus că voi nu vreţi să le auziţi, majoritatea oamenilor nu doreşte să le audă aşa că voi respecta pe bătrâni şi pe voi şi nu vă voi spune motivele ... Am aici o pagină şi jumătate de motive...”

Paul Jenkins, fratele lui Jeff, a venit şi el la Cristos la o vârstă fragedă de numai 14 ani, şi până la vârsta de 55 ani a stat în Mesaj, slujind Bisericii ca şi conducător al serviciului de închinare şi lider de tineret. 

Paul Jenkins afară din mesaj după 41 de ani,
la g
ăsirea dovezilor de netăgăduit că Branham a mintit și a
plagiat învățături pe care le-a 
prezentat drept descoperiri proprii.
În mărturia sa video (aici e linkul: https://www.youtube.com/watch?v=8roGQQx2Z-opublicată la 15 Martie 2015 el spune, printre altele:

 „Am început să mă îndoiesc de Mesaj, cu aproape 7 ani în urmă, când am început să văd în viaţa slujitorilor roade care nu trebuiau să fie acolo. Mă gândeam că este ceva greşit, şi cum spune proverbul: „Merele nu cad departe de pom” – când am văzut atâtea mere stricate căzute din pom, mi-am zis că trebuie să cercetez mai degrabă pomul decât merele. Aceasta a fost când am început să îmi pun întrebări. Dar, crescut fiind în Mesaj, nu ne era permis să ne îndoim de William Branham. Nu ni se dădea voie să arătăm la nimic (negativ) din viaţa lui, astfel că eu nu mi-am pus întrebări în mod prea adânci. ... Lucrul care m-a făcut să spun că sunt greşeli destul de grave a fost când am realizat că tocmai lucrurile pe care William Branham le-a folosit pentru adeverirea sa, erau toate neadevărate. Eu cred că pentru mine lucrul declanşator a fost probabil Norul, căci Branham l-a folosit pe acesta ca adeverire pentru una din revelaţiile sale majore, care erau, desigur, Peceţile. Când am înţeles că el nu era atunci de faţă, deoarece se afla la Houston, Texas, aceea era un mare fanion pentru mine. Acum noi avem un om care – deoarece îmi lipseşte un alt cuvânt – efectiv minţea referitor la adeverirea sa. Aceasta m-a îngrijorat destul de serios. ... Am iubit Mesajul timp de 40 ani, nu m-am îndoit, dar în mine era tot timpul o frică constantă: Am eu Însemnul? Toate aceste lucruri au produs frică în mine, dar acum această frică a dispărut complet. Eu realizez acum că suficienţa mea este Cristos şi numai Cristos. Şi orice lucruri bune sau rele există în viaţa mea, aceasta nu are nimic de a face cu siguranţa mea eternă în Cristos, deoarece eu sunt deja acceptat în Cel prea-iubit. Datorită acestui har, eu vreau să trăiesc o viaţă care îi place lui Dumnezeu şi toată motivaţia mea de a trăi de acum înainte vine din dragoste pentru Dumnezeu. Astfel, viaţa mea a fost îmbogăţită prin înţelegerea Evangheliei harului, contrar faţă de ce am crezut şi am trăit când eram în Mesaj. Dacă ar trebui să încurajez pe cineva, aş spune: Nu te teme de adevăr. Biblia spune că adevărul ne face liberi. Viaţa în Mesaj nu este o viaţă a libertăţii în Cristos, este o viaţă de norme şi reglementări care sunt toate construite pentru a câştiga favoarea lui Dumnezeu. Aceasta nu este Evanghelia pe care au predicat-o Isus sau Pavel. Epistola către Galateni subliniază aceasta, deci nu te teme să cauţi după adevăr, căci viaţa în Cristos este cu mult mai bogată.”

Unii din cititorii acestui blog, sunt de părere că „Norul este propovăduit cu insistenţă doar de împotrivitorii fratelui Branham”. Şi că mulţi preferă să „îşi bage capul în nor, ca să nu mai vadă Adevărul Evangheliei şi să nu mai audă Cuvântul vorbit de Domnul Isus prin fratele Branham”. Vă rog să observaţi, că nici Jeff, nici Paul Jenkins, nu au vorbit sau au scris lucruri anti-nor sau anti-mesaj, deşi problema Norului îi frământa de mai mulţi ani...

Dar mai sunt şi alţii, mult mai stresaţi, ba chiar obsedaţi de acel Nor, sau mai degrabă de consecinţele ce ar urma dacă acesta s-ar dovedi fals.

La 13 duminici după ce pastorul Jeff şi-a prezentat „abdicarea”, noul conducător al Bisericii din Lima / Ohio, fratele Chad Lamb predică mesajul „Ce este Atracţia de pe Munte, 1963”. În tot discursul său de vreo trei ore nu face decât o apologetică a Norului – un fenomen meteorologic ce a avut loc în 28 februarie 1963 şi a fost publicat câteva săptămâni mai târziu în nişte reviste.


(Titlul „Un Nor înalt - Inel Misterios” este 
pentru branhamişti totuna cu „Un Nor Supranatural”)

1. Care e motivaţia lui Chad Lamb de a vorbi despre acest subiect?

Din câte spune, ne dăm seama că la fel ca şi Jeff şi Paul Jenkins înainte, el era mult mai frământat sufleteşte:

„Astăzi vreau să vorbesc despre ce a fost "Atracţia de pe Munte" în 1963. Acestea au fost cele mai neobişnuite 3 zile din viaţa mea. Şi nici măcar nu pot să vă explic, dacă nu aţi fost acolo, nu ştiţi. Nu ştiu dacă pot să o explic azi. Dar Dumnezeu a făcut lucruri la un nivel la care rar le experimentez. Şi vreau să mă uit la acel Nor, care a fost foarte condamnat şi care a cauzat multe probleme şi necredinţă. Întrebarea mea este: A fost un Nor supranatural? Sau a fost o întâmplare pe care Fratele Branham a folosit-o pentru slujba lui ca o justificare. Aceasta e întrebarea.” [una bună, zic eu...]

„Noi am fost printr-o mare încercare a credinţei. Lucruri la care am ţinut au fost numite false. Lucrurile în care am crezut ni s-a spus că nu s-au întâmplat, că au fost fabricate Şi asta e o încercare a credinţei noastre. Şi de ce nu a venit Dumnezeu să spulbere aceasta? De ce durează de aşa mult timp? [Tot el ne dă şi un răspuns la care nu te aştepţi:] Este pentru că o face să îşi atesteze copii Săi, şi să ne încerce credinţa. Amin.”

Acum, mă întreb: Cine are cu adevărat probleme vizavi de „Norul Supranatural”? Cei ce au ieşit din Mesaj, sau liderii Mesajului?

„Şi vreau să vă întreb ceva înainte să începem. În ultima săptămână, cine a avut lupte în minte şi insomnii?

Pastorul Lamb a fost deci foarte afectat sufleteşte de când cu plecarea lui Jeff Jenkins, pastorul lui, însă se pare că a primit o revelaţie „supranaturală” referitor la acel Nor:

„Dumnezeu mi-a descoperit nişte lucruri pe care nu le-am văzut în viaţa mea, în legătură cu Norul şi cu lucrurile din jurul lui şi cu toate detaliile. Eu nu le-am văzut, nu le-am conceput, nu au fost în mintea mea decât în ultimele zile.”

De ce nu le-a văzut nimeni până acum? Nu contează, începutul oricum sună promiţător. Se pare că cineva în sfârşit va clarifica „toate detaliile”.

„Şi azi, aşa cum intrăm în aceasta, vreau să luaţi o hârtie şi un pix. Pentru că vor fi mai multe detalii decât puteţi memora. Şi va trebui să revedeţi acest DVD din nou. Este ceva ce s-a desfăşurat pentru mine în ultimele 3 zile, şi este aproape mai mult decât pot absorbi şi poate mai mult decât pot explica, nu ştiu. ... Deci dacă mintea începe să vă ameţească cu detalii, scrieţi cât puteţi şi luaţi DVD-ul şi vizionaţi-l din nou. Că ce a făcut Dumnezeu, a fost absolut supranatural. A fost scriptural şi total creditat. Dar când vă uitaţi la aceste detalii, e ca şi cum v-aţi uita în Scriptură. Încă puteţi să comentaţi şi vă puteţi îndoi. Dumnezeu a pus aşa multă informaţie încât El a dat atâtea detalii şi informaţie, pozitiv sigur pentru credincioşi. Şi sunt destule detalii lăsate acolo să fie incerte ca să fie absolut fals pentru critici.”

Cu alte cuvinte, Dumnezeu, după 52 de ani, s-a îndurat în final de urmaşii îndoielnici ai lui William Branham şi în trei zile a făcut lumină. Totul este absolut supranatural şi scriptural şi se găseşte pe DVD-ul cu multe detalii (puse acolo de însuşi Dumnezeu!) al pastorului Chad Lamb. Este atât de „tare”, încât mintea „o să vă ameţească, atunci mai puneţi odată DVD-ul...” Dar atenţie, este numai pentru credincioşi; informaţiile vor fi false pentru critici.

Mă întreb şi eu, de ce ar proceda Dumnezeu în felul ăsta, adică să-i inducă în eroare pe critici? Şi dacă aceste detalii sunt folositoare doar credincioşilor, ce nevoie ar avea ei de acestea, din moment ce ei au credinţa? 

Dacă oricum trebuie să îl crezi pe Branham, despre care toţi cred că a restituit adevărul original şi a revelat toate tainele, cum de au rămas încă neclarităţi? Şi de ce mai trebuie să vină cineva la vreo 50 ani după Branham, căruia Dumnezeu să-i descopere – evident tot în manieră supranaturală – cum stau lucrurile?

2. Care este miza în cazul acestui nor şi de ce am scris acest articol?

În primul rând, prin acest articol nu încerc să atac credinţa nimănui. Fiecare are dreptul şi este liber să creadă ce doreşte. Sunt de acord ca cineva să creadă în „Norul Supranatural” care îl „adevereşte” pe William Branham şi tragă orice concluzii vrea din asta. În al doilea rând, nu am scris articolul împins de sentimente „anti-mesaj” şi nici în urma unor frământări sufleteşti. Nu am sentimente de ură faţă de William Branham, nici faţă de cei ce îl urmează. Nu sunt nici interesat în a face evanghelizare împotriva lui Branham sau a învăţăturilor lui. A le crede sau a le combate, nu mai este de mult o preocupare a mea. Viaţa mea decurge acum în cu totul altă direcţie.

În viaţa de zi cu zi a multor branhamişti, Norul nu ocupă un loc important, deşi am întâlnit şi oameni total „hipnotizaţi” şi obsedaţi de acesta. Pentru Branham şi cei mai mulţi lideri ai Mesajului însă, el este tocmai fundamentul „adeveririi” sau acreditării sale ca „Profet al lui Dumnezeu”. De la minutul 02:12:33 Lamb spune aşa:

Dumnezeu a coborât jos. Dumnezeu a dovedit un Mesaj profetic. Dumnezeu a declarat-o în ceruri şi El străluceşte în ceruri. Ştiţi, şi fratele Branham spune: „Unde a făcut Dumnezeu ceva fără să declare întâi în ceruri?“ Şi apoi pe Pământ. Aşa a spus? Întâi în ceruri, apoi pe Pământ. Poate cu 8 zile înainte, nu ştiu. Şi apoi, exact acelaşi lucru pe care Dumnezeu l-a trimis, ca să-l dovedească pe fratele Branham, ca noi să-l ascultăm, acelaşi lucru este motivul pentru care unii nu mai cred acest Mesaj. Dovada concretă că ceea ce a spus el a fost adevărat, aceeaşi dovadă că aşa cum a fost cu Moise va fi cu fratele Branham.

Miza este totuşi mare! Este esenţial ca teoria „Norului Supranatural” să rămână în picioare, pentru că ea trebuie să susţină pretenţia că „Mesajul este profetic” şi totodată să îi facă pe oameni să „îl asculte pe Fratele Branham”.

Articolul de faţă nu ar fi existat dacă nu aş fi auzit din întâmplare argumentarea lui Chad Lamb vizavi de evenimentul cu Norul. Este o analiză şi un răspuns la argumentele pe care le aduce pentru a demonstra evenimentele petrecute în 1963. De fapt, este greu să demonstrezi ceva în ce tu doar crezi, dar la care nu există martori, ceva bazat doar pe spusele cuiva, care se pretinde „Profet”.

3. Ce dovezi aduce Chad Lamb ca să susţină Norul şi pretenţiile lui Branham?

Am ascultat cu atenţie toată predica şi am strâns 14 pagini de citate. Încerc să prezint pe scurt „argumentele” lui Chad Lamb şi să comentez puţin pe marginea lor.

3.1. Paralela Moise – Branham: „De la Est la Vest şi înapoi în Est”

„Ştiţi, Domnul i-a spus fratelui Branham într-o zi: „Aşa cum am fost cu Moise, aşa voi fi cu tine.” Dacă te uiţi în paralel la slujba fratelui Branham şi la cea a lui Moise este uimitor ce a făcut Dumnezeu. Moise a fost cel care a dat Cuvântul lui Dumnezeu oamenilor, şi fratele Branham a fost cel care a restaurat Cuvântul lui Dumnezeu înapoi oamenilor. Dumnezeu l-a chemat pe Moise, să vină din est şi să meargă în vest să ia oamenii şi să îi aducă înapoi în est, şi intenţia lui Dumnezeu a fost să se căsătorească cu oamenii Lui. Dar ei L-au refuzat pe Dumnezeu şi El a trebuit să îi dea la o parte. Apoi Isus vine şi El cumpără acea nevastă divorţată care a fost lăsată, o răscumpără şi în acelaşi timp plăteşte datoria pentru viitoarea mireasă, Mireasa Mirelui. Şi apoi fratele Branham vine la sfârşitul Epocilor Mesagerul epocii a 7-a la sfârşitul epocii neamurilor Şi el este în est şi este chemat să meargă în vest. El merge în vest să ia instrucţiuni şi merge înapoi în est. Pentru ce? Să facă ceremonia de căsătorie a Mirelui şi a Miresei. Acelaşi lucru, din nou. Dumnezeu a început cu un profet şi a terminat cu un profet. Şi cu ce profet a început? Cu Moise. Şi cu ce profet a terminat? Cu Ilie. Şi care doi profeţi vin în Israel? Moise şi Ilie. Scriptura este aşa perfectă. Este uimitor. Îţi dă piele de găină, pe pielea de găină îţi face părul din cap să se ridice dacă eşti un credincios. Dacă nu eşti un credincios vei zice: Tu nu...eşti... inventezi asta... nu ştiu. Şi aşa a fost dintotdeauna.”

a) În Biblie, nu spune niciunde despre Moise că a venit din Est la Vest şi că a luat oamenii să-i ducă înapoi în Est. Dacă se face cumva vreo aluzie la geografia Orientului Mijlociu, Palestina este puţin la Est de Egipt, dar totodată şi la Nord de acesta. Totuşi, Egiptul era considerat împărăţia de la miazăzi (adică din Sud). Şi despre înaintaşii lui Moise, Avraam, Iacov sau Iosif, se spunea mereu că s-au pogorât (adică au coborât) în Egipt şi că s-au suit din Egipt. Mai mult decât atât, Moise s-a născut în Egipt, nu în Palestina, unde a dus în final poporul scos din Egipt. Dacă Branham se referă la Madian, ţara în care s-a refugiat Moise după ce a ucis un egiptean, aceea se află la Sud-Est de Egipt (mai exact de zona Cairo). Totuşi, Moise nu a dus oamenii în Madian, ci în Canaan, respectiv la graniţa cu acesta, la vreo 400 km la Nord de Madian.

Oricât s-ar încerca, nu există nici o comparaţie serioasă între Moise şi Branham în acest sens. Moise era un fugar originar din Vest (mai precis Sud-Vest) care s-a refugiat în Est. El a dus poporul la marginea Canaanului, în Palestina, adică la Nord-Vest. Branham era originar din (aproape) Est şi nu era fugar (nu a ucis pe nimeni), ci s-a mutat de bună voie mai la Sud-Vest, adică în Tucson. El nu a dus nici un popor niciunde (poate doar nişte oameni într-o rătăcire). Doar faptul că se plimba din Tucson la Jeffersonville, şi înapoi, aşa cum o fac milioane de oameni, nu îi dă dreptul să se compare cu biblicul Moise şi cu slujba sa.

b) Chiar dacă a început cu Moise, Ilie nu era ultimul profet vechi-testamental cu care Dumnezeu „a încheiat”. În Noul Testament, Pavel spune în Evrei, că după ce „în vechime” Dumnezeu a vorbit prin Profeţi, l-a sfârşitul acestor zile ne-a vorbit prin Fiul. În Creştinism, profeţii, ca lideri spirituali lipsesc cu desăvârşire din peisaj, şi este cu atât mai neobişnuit, ca să nu spun arogant, ca cineva în secolul XX să pretindă că deţine slujba nu unuia, ci chiar a doi profeţi majori: Moise şi Ilie.

3.2. Paralela Moise – Branham: „Pe munte”

„Şi Domnul a zis lui Moise: „Iată, voi veni la tine într-un nor gros...“ De ce a venit Domnul într-un nor? „ ... pentru ca poporul să audă când îţi voi vorbi şi să aibă totdeauna încredere în tine.“ Norul trebuia să fie creditarea lui Moise Dovada care Dumnezeu a dat-o să acrediteze că Moise era omul Lui. Şi Moise a spus Domnului cuvintele poporului.”

„Deci să mergem în Exod, capitolul 24. Să vedem versetul 16. Ştim că Dumnezeu urma să coboare pe munte să îl acrediteze pe Moise şi vedem în versetul 16 zice: Slava Domnului s-a aşezat pe Muntele Sinai şi norul l-a acoperit timp de 6 zile. în ziua a şaptea, El l-a chemat pe Moise din mijlocul norului. Arătarea slavei Domnului era ca un foc mistuitor pe vârful muntelui, înaintea ochilor fiilor lui Israel. ... Şi în 19 versetul 16 zice „A treia zi dimineaţa au fost tunete, fulgere şi un nor gros pe munte; trompeta răsuna cu putere şi tot poporul din tabără tremura. Un zgomot mare aşa mare încât zguduie tot pământul, poate. Şi dacă şti povestea ce o spune fratele Branham, începi să vezi că aceste lucruri sunt importante.”

Povestea lui Branham nu are nici legătură şi nici asemănare cu evenimentele de pe muntele Sinai. Acolo a avut loc un adevărat „show de lumini şi sunete” la care tot poporul martor a rămas îngrozit şi a cerut să nu le mai vorbească Dumnezeu. Pe partea cealaltă, Branham a avut doar o vedenie (în mintea lui), apoi un nor a apărut pe cer şi după ce a fost publicat în câteva reviste, Branham l-a asociat imediat cu slujba sa. Dacă norul trebuia sa-l adeverească pe Branham, aşa cum zice că l-a adeverit pe Moise, atunci tot poporul (toţi cei care cred Mesajul) trebuiau să se afle împreună cu Branham la poalele muntelui Sunset, să vadă toţi norul şi să audă în acelaşi timp descoperirea Peceţilor, sau a altor taine pe care Dumnezeu avea să le „restituie” prin William Branham. De ce nu a făcut Dumnezeu un „show de lumină şi sunete” cu martori, pe Sunset? Nu ar trebui poporul să strige, de data aceasta: „Vorbeşte-ne Tu Doamne, căci ce zice omul acesta nu înţelege nimeni”?

3.3. Cauzele Norului nu au fost naturale (rachetă Thor, etc.)

Chad Lamb afirmă că „Dacă crezi că a fost explozia unei rachete Thor, ai crede într-un „miracol mai mare decât un „Nor supranatural”.

„Dar acea rachetă a explodat şi dacă citiţi atent Dr. James McDonald, care e expert în ştiinţa atmosferică şi formarea norilor, citiţi anunţul lui, este pe internet. Expertul spune că nu putea să fie un avion, şi cred că este un articol în revista „Ştiinţa“, nu sunt sigur, despre toate tipurile de combustibil pentru rachete, compuşi amoniaci şi etilici şi de toate, şi el spune că în acel strat nu se putea forma ceaţă sau negură. S-ar fi evaporat pentru că nu este presiune. Şi zice nişte lucruri pe care nu le înţeleg. Explică de ce nu crede că ar fi vorba de vreun combustibil de care ştie el.”

Cercetătorul încă nu are o explicaţie, deşi o va găsi pe parcurs şi o va publica într-un articol viitor. Lamb însă nu pricepe nici măcar ce zice primul articol...

Totuşi, este oare chiar atât de imposibil să se formeze nori la mare altitudine?


Nori creaţi de NASA la 28.03.2012 
pentru studierea vânturilor de înaltă altitudine

A se vedea şi:

3.4. „Crede şi nu cerceta evidenţele!”

„Dacă luaţi ce zic unii, că a fost o rachetă „Thor“ atunci nu vreţi să credeţi. Pentru că nu aţi verificat nimic, nu aţi studiat. Aţi luat numai ce a zis cineva. Era la fel cu ce aveaţi în inimă şi aţi zis: „Asta e, a fost o rachetă „Thor“ Dar dacă ziceţi că nu a fost o rachetă „Thor“ puteţi zice că nu înţelegeţi. Nu ştiu ce e, dacă e rachetă sau nor sau ce e. Dar e ceva.

Pastorul le impune oamenilor ce să creadă şi ce nu. În nici un caz, că a fost o rachetă. Mai bine să nu ştii, să nu înţelegi ce a fost, dar este absolut exclus să crezi că a fost o rachetă. Cine crede asta, este declarat eretic, necredincios. Este mai rău decât în Evul Mediu, când nu aveai voie să susţii ceva contrar credinţelor bisericeşti. Şi atunci ca şi acum este valabil: „Crede şi nu cerceta”.

Totuşi realitatea e altfel, după cum putem şti la mai bine de 50 de ani după ce evenimentul a avut loc. Misiunile secrete ale Forţelor Aeriene USA şi ale agenţiei spaţiale de zbor NASA sunt publice:

Pe 28 februarie 1963 a fost lansată nu o rachetă, ci patru.


3.5. Unde se afla Norul între California şi Flagstaff?

„Acele resturi de la rachetă, ar fi trebuit să meargă 3 ore şi 48 de minute să ajungă în Flagstaff la ora fotografierii. Sunt 816 km, adică trebuiau să meargă cu 216 km/h şi ori să îşi păstreze forma în toată perioada, fără ca nimeni să îl vadă. Nu este vreo imagine, vreun report, nimic între California şi Flagstaff, nimeni nu l-a văzut, până ce a apărut dintr-odată în Flagstaff. Sau, poate nu a fost un inel, poate au fost doar resturi, nu putea fi văzut pentru că nu era sub formă de ceaţă şi când a ajuns în Flagstaff, Dumnezeu le-a învârtit în cerc, să fie vizibile. Vedeţi ce ridicol este asta? Este absolut absurd dacă alegi să crezi asta şi să alegi să crezi o minciună şi să fi pierdut astfel.”

Dar câteva minute mai târziu spune el însuşi, că Norul strălucea după apusul soarelui, luminat de razele acestuia. De aceea era imposibil să îl vezi ziua, când soarele era puternic şi mai sus de nor.

„Şi este o poză aici în „Weatherwise“ pe prima pagină, o poză făcută dinspre New Mexico, unde acea poză pe care o vedem este plată şi tot pământul este Întunecat. Pentru că Norul era aşa de sus la 44 km, că Soarele a coborât sub curbura Pământului şi era sub orizont, aşa că totul era Întuneric jos pe pământ, dar razele Soarelui încă străluceau sus pe lângă Pământ.

În plus, era foarte realist ca Norul să parcurgă distanţa de 816 km (510 mile) în 3 ore şi 48 minute. Viteza medie ar fi fost de 216 km/h (135 mile/h). Viteza curenţilor de înaltă altitudine (Jet Stream) care în America de Nord circulă pe direcţia Vest-Est variaza între 90 şi 280 mile/h.



Exemplu de Jet Stream în USA


3.6. Numerologia branhamistă

Acest subiect ocupă cea mai mare parte din predica lui Lamb şi pentru a nu încărca prea mult acest articol, îl voi dezbate într-un articol următor.


4. Mielul care vorbeşte ca un balaur

Spre sfârşitul predicii sale, Chad Lamb îşi leapădă cojocul de „oaie blândă” şi trece la „ofensivă”. El declară „Jihadul Branhamist”, tuturor celor care merg „contrar cu Cuvântul lui Dumnezeu” şi care refuză să creadă că „toate Scripturile care au fost puse în cer”.

„Dar lucrurile ce merg contrar cu Cuvântul lui Dumnezeu, lansăm o rachetă din Cuvântul lui Dumnezeu să distrugem lucrul acela în aer. Pentru că avem descoperirea Cuvântului. Avem „Aşa vorbeşte Domnul“. Ştim ce Înseamnă Scripturile. Şi nu vom sta să lăsăm inamicul să lanseze rachete, nu-l vom lăsa să sape în teritoriul nostru, să se infiltreze în teritoriul nostru. Vom trece În ofensivă şi vom distruge tunelurile. Şi vom detona rachetele în aer. De ce? Pentru că Dumnezeu Şi-a dovedit Cuvântul. Nu avem de ce să ne îndoim, nu avem de ce să ne temem. Când văd că Dumnezeu cheamă lumina lunii să facă un curcubeu şi cineva îi face o fotografie şi pune un Nor pe cer.”

Ei refuză să creadă toate Scripturile ce au fost puse pe cer şi dovedirea promisiunii, ei nu o cred şi vă persecută pe voi pentru că o credeţi şi ei fac drepte judecăţile lui Dumnezeu. El a venit ca Judecător. „... Într-o flacără de foc, aducând răzbunare peste cei care nu cunosc pe Dumnezeu şi peste cei care nu ascultă de Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos. Ei vor avea ca pedeapsă o pierzare veşnică de la faţa Domnului şi de la slava puterii Lui, Când? Este alt cuvânt important. Când vor veni aceste judecăţi? Când va veni distrugerea pe Pământ? Când vor fi necredincioşii judecaţi? Atunci „când va veni ziua aceea ca să fie preamărit în sfinţii Săi. Când a venit să se unească în sfinţii Săi? Când a fost întreaga măsură a Cuvântului descuiată din nou pentru crezuri şi denominaţiuni?”

5. Concluzie

Nimic din ce a prezentat Chad Lamb nu sunt argumente serioase care ar putea face un om cu mintea întreagă care cunoaște Biblia și pe deasupra și "mesajul orei" să creadă legenda fantezistă a „Norului Supranatural”. 

E o poveste, o fantezie, o dorinţă a lui Branham de a se preamări şi a se pune în rând cu profeţii biblici de rang înalt, nimic mai mult. 

Această „predică” este o lungă înşiruire de aberaţii ieşite dintr-o minte rătăcită şi disperată pentru a-și salva propriu crez, amenințat de adevărul văzut tot mai clar de, din ce in ce mai mulți, urmași ai mesajului lui Branham. 

Actualul pastor, Chad Lamb, prin această prezentare jalnică, se dovedeşte a fi un om superficial, ridicol, uneori chiar incult. El nu reuşeşte să demonstreze nimic, în schimb pretinde să crezi povestea lui construită în proporţie de 80% pe numerologie, şi aceea foarte şubredă. 

El face o greșeală catastrofală și atrage mulțimile într-o falsă liniștire a conștiinței. Își permite să numească o întreagă prezentare numerologică eronată și de slabă calitate, drept: CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU.

In mentalitatea lor branhamistă grav bolnavă, care trădează și o mare răutate, dacă te îndoieşti sau îți permiți să faci și alte cercetări, eşti considerat un necredincios şi pentru totdeauna pierdut. 

Este biblic așa ceva? Bineînțeles că nu este biblic. Este omenește așa ceva? Nici măcar omenește. Dimpotrivă, Cuvântul lui Dumnezeu, ne poruncește să cercetăm. Nu trebuie să ne simțim niciodată vinovați că facem asta. 


Prezentarea asta a lui Chad Lamb este predicarea Evangheliei mântuirii sufletelor sărmane de pretutindeni, ce trebuie dusă până la marginile Pământului? Nu. 

A predicat apostolul Pavel sau altul așa ceva? Nu. Exista două-trei mărturii, dovezi la așa ceva? Nu există.


Schimbă, mântuiește și transformă în bine viețile oamenilor, aceste idei cu nori, cu presupuși îngeri, și cu tot felul de înșiruiri nesfârșite de numere? Nu. Deloc.


Pentru așa ceva a suferit și a murit răstignit Domnul nostru Isus Cristos? Nicidecum. Nici vorbă.

Dumnezeu să binecuvânteze fiecare cititor, este rugăciunea mea.

Abel.


(Va urma)

180 de comentarii:

  1. Foarte interesant articolul. Slava Domnului. Il citesc deja a doua oara. Incredibil cate se ascund in spatele unei asa zise credinte adevarate dar aratate ca falsa. Iti multumim frate Abel. Am fost miscat si de marturia lui fratele Paul Jenkins. Ce clar si sincer si simplu spune ca iti unge inima. Asteptam si partea urmatoare. Domnul sa va binecuvanteze. Faceti o treaba exceptionala fratilor. Sunteti foarte curajosi fratilor GBY to all. Shalom la toti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar articolele astea ce sunt?Mai degraba voi nu cautati adevarul, ci va complaceti in minciunile lui Branham.

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot i-am mai sters recent cateva.

      Ai vazut vreun branhamist politicos si cu bunul simt? Sa fim seriosi. Si cei care sunt, sunt asa pentru ca au invatat asta cand erau in lume, la baptisti sau in alta parte.

      Tipul de branhamist original, nu intelege nimic, nu vrea sa stie nimic, despre a fi un gentleman, respectuos sau cu bun simt.

      Pe de alta parte stilul lor bolnav si toxic, ne arata si ne re-confirma ca este adevarat ceea ce credem noi despre mesaj si ce idei prostesti si infantile au invatat ei din ideologiile si filozofia de viata a lui Branham .

      Asa devenise si Branham. Uita-te la titlurile predicilor lui din ultimii doi-trei ani, doar acuzatii si negativ vorbea.

      Dpdv medical, nevrotismul accentuat se trasforma in boli mentale cumplite cu final dramatic.

      Omul in aceea situatie poate ajunge la ganduri sinucigase sau ucigase. Se uraste pe sine deoarece uraste si pe altii. Si uraste pe altii deoarece se uraste pe sine.

      Branham lua versete cu personaje negative din Biblie si le aplica oricui isi permitea sa nu fie de acord cu el. Ce mizerie.

      Asa iti dai seama la ce nivel josnic ajunsese, cand percepi din ce scrie Dan, ce inseamna acest mod nebunesc de a gandi, vorbi si actiona. Ei doi seamana mult.

      Dan Iacob este un baiat bun, dar sufera deoarece nu are nici un prieten real.
      A fost respins de toti si el crede ca ei sunt de vina. Nu are o comunitate, viata lui e seaca, nu are nici un scop, nici un obiectiv in viata. E nefericit. A trecut prin multe suferinte. Imi pare rau pentru el. Dar numai el se poate ajuta singur.

      E bolnav in multe feluri. Cand ataci in felul ala, ai ceva probleme, nu gluma.

      Atacurile lui sunt nascute din frustrarea ca nu poate apara mesajul si pe Branham si stie ca Branham e fals, acum cativa ani am vb cu el ore intregi la telefon.

      Are nevoie disperata de atentie. Poate fi si astenia de primavara care ii accentueaza depresia mascata in bucurii pe fond religios.

      La fel ca si Branham, pe unii suferinta si sentimentul de respingere ii face deosebit de rai si acrii.

      Apropos, alaltaieri noapte am adus pe cineva de la mesaj din aeroport la altcineva in Cluj. Din doua in doua cuvinte zicea "slava Domnului ce bine sunt, sunt fericita, etc". la aproape orice subiect ea aducea mereu o bucurie fortata si tot cu "Domnul" si "pace" si "bucurie"....dar era o frazeologie, nu era autenticitate...chipul ei trada suferinta si depresie, dar tot ea tot cu "Domnul".

      Ca "ea e fericita cu Domnul" "ca numa Domnul conteaza ca ea nu ma alearga dupa gunoiele lumii"...

      Imediat am perceput de fapt saracia vietii ei sufletesti si interioare.

      Ea folosea frazele ca sa acopere faptul ca nu a realizat nimic in viata ei din partea lui Dumnezeu. Nici o bucurie, nici o misiune, nici un scop, nici un obiectiv, nici o marturie.

      Ea nu mai face nimic "decat asteapta rapirea", "ca prorocul a zis" ca "fratele Branham a profetit"....ea stia ca nu mai cred mesajul dar tot insista...eu (si mai rau decat ea)...nu am zis nici un cuvant despre mesaj sau Branham. Am tacut mormant. Am vorbit despre viata, copii etc.

      E mult de spus pe acest subiect deosebit, -inselarea de sine pe fond religios- poate altadata am timp, dar va asigur ca merita cugetat.

      Abel, articolul tau e beton! Felicitari.

      Si tu si Adi si alti anonimi de aici, ati crescut enorm de cand ne stim. Sunt fericit pentru voi. Iubesc cresterea, iubesc progresul, iubesc propasirea, iubesc intelepciunea de Sus.

      Articolul tau e pentru liderii care citesc adanc mesajul si sapa, pentru cei care stiu cu ce se mananca lucrurile din mesaj. Ignorantii habar nu au ce ai scris, si nu pot urmari mai mult de 17 (SIC) randuri :))))

      Ștergere
    2. Intradevar foarte bun articolul ! Cat de ciudat ,cu ce incearca Branhamistii sa se apere in fata adevaratelor argumente.....! Rusine lor !

      Ștergere
    3. Va multumesc pentru aprecieri, incerc sa dau tot ce e mai bun :)

      Intr-adevar, articolul e pentru lideri sau cei ce mai stiu cate ceva in privinta aceasta. Chiar astept un raspuns obiectiv si sincer de la Behaitul, fara jigniri si altfel de afirmatii non-sens de tipul "voi sunteti faraon, vrajitorii, core sau datan". Ma gandesc si sa ii trimit un raspuns fratelui Chad Lamb, sa vad daca recunoaste ca a cam exagerat, ca sa nu zic prea mult.

      Ștergere
    4. Lica, comentariul tau este excelent. Cred insa, ca la fel ca si articolul, nu va fi inteles de multe lume...

      De Iacob Dan sincer imi pare rau, reactioneaza ca un copil care bate din picioare sau se zvarcoleste pe pamant pentru ca nu i se implinesc dorintele. Mai are inca mult de invatat dar ma tem ca nu este dispus. El poate avea toata atentia noastra, aici sunt atat de multe informatii si nu numai aici oriunde pe net. Dar el nu vrea sa se lase invatat de nimeni, asa ca ii va fi foarte greu sa se dezvolte

      Apropo, imi place mult ce ai scris la urma, despre crestere, dezvoltare, progres. Aici ai nimerit in centru. Sa mai scrii despre asta.

      Ștergere
    5. Frate Abel ai scris lui fratele Chad?

      Ștergere
  4. Chad Lamb spune:

    "Moise a fost cel care a dat Cuvântul lui Dumnezeu oamenilor, şi fratele Branham a fost cel care a restaurat Cuvântul lui Dumnezeu înapoi oamenilor."

    Unde si cand Branham a restaurat Cuvântul lui Dumnezeu înapoi oamenilor?

    Sa spui asemenea minciuni ca apoi sa iti construiesti intreaga pledoarie in apararea norului inseamna esec de doua ori. Faci mesajul tau sa fie mort de doua ori.

    Sunt branhamistii fara nici o speranta? Asa se pare. Daca ei isi construiesc predica pe un fond fals, pe o temelie mincinoasa, ce mai poate iesi de acolo decat haos?

    Dumnezeu este adevarul El nu minte. Ei il fac mincinos pe Dumnezeu numai ca sa il apere pe Branham

    Cat timp ei nu iau Biblia ca etalon, ci iau mesajul, nu pot sa fie eliberati. Mahrama "profetului" ii tine in robie si ignoranta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am făcut niciodată parte din "mesaj", dar prin natura situatiei l-am studiat suficient de-a lungul multor ani. Prin urmare, scriu ca unul care am cunostinta de cauza...Imi voi spune asadar parerea nu despre acest articol ci despre predica lui Chad Lamb in sine...Sa plecam mai intai de la un rationament pe care il putem numi coincidenta, sau poate INSPIRATIE divina. In ebraica, numarul 1 se pronunta ECHAD. Lamb in limba engleza, se traduce cu MIEL in limba romana. Prin urmare numele de Chad Lamb este nu numai profetic ci de-a dreptul divin (facand abstractie de litera E, pe care daca vreti, o putem asocia cu verbul A FI). El inseamna MIELUL este UNU, precum Dumnezeu este UNU. Observati? CHAD si LAMB merg impreuna. Precum Dumnezeu, pastorul CHAD este ECHAD adica este unul singur. Mai presus de aceasta, precum Dumnezeu se numeste pe sine MIEL in persoana lui Christos, pastorul CHAD se numeste LAMB din nascare. Observati? Inca din pantecele mamei a fost predestinat sa devina mielul lui Dumnezeu. In Biblie se spune ca Mielul vine sa ridice pacatele lumii. Or, noi stim din scripturi ca numai Isus este mielul lui Dumnezeu si nu poate exista alt miel care sa ridice pacatele lumii. La fel, pastorul Chad Lamb vine cu aceasta predica sa abata pe sfinti de la calea lor cea rea adica de la indoielile legate de nor, iar pe pacatosii ca mine si ca Abel de exemplu, sa ne dovedeasca prin mandat divin ca suntem fiii gheenei. Nu este aceasta minunat? Eu nu vreau sa profetesc si nici sa prezic aici. Eu vreau sa afirm: Acesta este ACELA! Chad Lamb este Mielul lui Dumnezeu, Messia revenit pe pamant! Halleluyah brothers !!!
    ..............................................................................................
    V-a inaltat sufleteste aceasta demonstratie? Poate sta in picioare o astfel de demonstratie? Daca esti spalat la creier, poate! Pot sa o tin asa toata luna aprilie....Eh, cam asa e si predica asta...o adevarata nazbatie teologica, un sir de numere combinate cu versete biblice scoase din orice context, o adevarata "scremere" de a demonstra divinitatea unui nor. Daca nu as fi familiarizat cu povestea si as fi unul din lume care sa citeasca pentru prima data ce se scrie in acest articol si ce spune UNICUL miel in predica, as zice cu siguranta ca nu sunteti normali la cap. Evreii au inventat macar un adevarat sistem numerologic, cu semnifficatii de toate felurile. Chad Lamb face un fel de kabala cre(s)tina, asociind versete in care se vorbeste despre "viata" cu revista LIFE si cu date calendaristice din viata lui WMB. Cum poate un om normal, rational, sa primeasca asa ceva? Evident, NUMAI prin CREDINTA (sub amenintarea pierzaniei vesnice desigur). Dar poate cea mai grozava nazbatie teologica din punctul meu de vedere, in aceasta predica, nu este numerologia de tip "Iliutza numerologie" (un tigan care facea pe vremuri emisiune la Antena 1), ci este afirmatia: "Dumnezeu face lucrurile in asa fel incat sa te poticneasca, sa iti testeze credinta, sa afle ce vrei sa crezi". Aceasta afirmatie dovedeste cat se poate de clar ca pastorul Lamb ori ignora cu buna stiinta, ori habar nu are ca Biblia spune ca Dumnezeu nu ispiteste pe nimeni. Conform rationamentului sau, eu ca doritor sa cunosc adevarul, vin la Dumnezeu sa ii cer sa imi descopere adevarul. Iar Dumnezeu, ca sa afle ce vreau eu sa cred (parca venisem la El sa cunosc adevarul, nu?), imi arata adevarul dar mai baga un mare procent de minciuni pe langa. Sa imi scuzati expresia, dar eu refuz sa cred ca Dumnezeu este un pervers cretin! Un asemenea Dumnezeu seamana mai degraba cu diavolul. Ori Dumnezeu este lumina si adevar, intelepciune si iubire, ori e o mare capcana. Din aceasta predica eu inteleg a doua varianta. Inteleg, dar refuz sa o cred si sa o accept....

    Cain

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit comentariul lui Cain , m-a impresionat cu adevarat ! Nu neaparat ce-a zis, mai degraba pseudonimul cu care si-a semnat " opera " Si si neputinta sau lipsa lui de curaj de a iesi din intunerec !

      Ștergere
    2. E foarte bun si lucid comentariul.In comparatie cu aberatiile voastre de branhamisti frustrati care il idolatrizati pe branham si in afara de critici si judecati la adresa altor credinciosi nu stiti. Cand vi se cer anumite dovezi si profetii incepeti sa faceti pe inchizitorii din vechea biserica catolica . Ironia este ca ati preluat aceleasi comportament de ev mediu tocmai de la biserica pe care o criticati . Sunteti doar niste lupi...in blanuri de oi .

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    5. Zici ca esti Lucifer ? Comentariile voastre sunt oare de ras, de plans, sau doar balega de manz ?

      Ștergere
    6. Termen de comparatie pentru mine ? Inca nu v-ati dat seama ca sunt fara pereche ? Veti zice deci ; " Este intr-o ureche ! "
      dar eu va dau citat din spusele lui Ioan : " Cine are o ureche, sa asculte e zice bisericilor, Domnul "!

      Ștergere
    7. Ati observat repede greseala facuta in citatul pe care l-am dat asa, " dupa ureche " , nu ?
      Imi puteti spune voi care este "diferenta " , nu ma indoiesc de asta

      Ștergere
    8. Termen de comparatie mai bun: I.D. din Hd
      Pe bune...

      Ștergere
    9. Fratele meu Cain, pe unde umblii, nu te-am mai vazut de mult pe aici. Raspunsul tau este de-a dreptul briliant si genial. Am ramas pur si simplu fara cuvinte si adanc impresionat de cunostiintele tale de ebraica. O sinteza mai buna si mai corecta a predicii lui "Echad Lamb" nu cred ca mai poate da nimeni.

      Pentru cei sceptici, nu eu sunt cel care a scris articolul semnat de CAIN. Oricine se poate semna orice, dar pe cel ce a semnat mai sus il cunosc personal si pot confirma ca nu e nici in mesaj nici anti-mesaj. Ce pot spune insa, cu siguranta, ca nu are de tata pe Diavolul. :)

      Shalom alehem
      "Iliuta numerologul" - tare :)

      Ștergere
    10. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    11. Nu mai spune ! Ale carui cuvinte le uzezi tu si care duh te calauzeste pe tine, esti tu constient ? "Caci de oricine se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, se va rusina si Fiul omului de el, cand va veni in slava Sa si a Tatalui si a sfintilor ingeri." (Luc.9:26)
      Dupa cum te exprimi, dovedesti o netaiere imprejur cu inima si cu urechile si un puternic impotrivitor Duhului Sfant ! Domnul sa te mustre , Grohaiala de porcar !

      Ștergere
    12. De cuvintele Lui scrie acolo adica de Evanghelia Lui vesnica ,nu de cuvintele lui Branham sau de teancul lui de predici . Iarasi denaturezi texte clare si simple doar sa sustii secta si cultul lui Branham.

      Mi-am adus aminte ca am pus o intrebare mai sus dar se pare ca a cam trecut neobservata.

      Intrebarea era: Ce taine a descoperit Branham? Vreau un branhamist sau un frankist sa imi raspunda la aceasta intrebare.

      Ștergere
    13. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    14. Am mai intrebat sa mi se arate macar o profetie implinita si care se regaseste in predicile lui Branham adica care poate fi arata negru pe alb. Dar vad ca este tacere pe toata linia.In schimb branhamistii se tin de lucruri urate si se comporta de parca cineva i-a pus judecatori peste alti credinciosi. Doamne ai mila. Noi suntem chemati sa il ""imitam"" pe Hristos ,nu pe Branham sau Frank sau alt om muritor care are falsa impresie ca totul graviteaza in jurul lor, dar care nu conduc oamenii inspre trairea si ascultarea cuvintelor lui Hristos ci inspre a crede orbeste experientele lor si a fi loial pana la ignoranta predicilor lui Branham.

      ""

      Ștergere
    15. Degeaba vorbim, noi vorbim - noi auzim (citim)

      Ștergere
    16. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    17. Propun sa ne intoarcem la subiectul articolului. E mai important sa studiem decat sa ne certam. Apreciez comentariul lui Cain.

      Nu vi se pare extrem de nerusinata aceasta afirmatie a lui Chad si conexiunile ei?

      "Şi apoi, exact acelaşi lucru pe care Dumnezeu l-a trimis, ca să-l dovedească pe fratele Branham, ca noi să-l ascultăm, acelaşi lucru este motivul pentru care unii nu mai cred acest Mesaj. Dovada concretă că ceea ce a spus el a fost adevărat, aceeaşi dovadă că aşa cum a fost cu Moise va fi cu fratele Branham.”

      Observati ca sunt intregi idei, propozitii in care si el elimina, desfiinteaza, ca si cum nici nu ar exista, adevarul biblic despre mantuirea pe care Dumnezeu o da oricui crede in Isus si se pocaieste.

      Ore intregi nu spune nimic despre eternul si indestructibilul adevar si intoxica, injecteaza in sufletele pretioase, otrava maxima ca doar credinta, intr-un nor -(POFTIM?!!??) te salveaza si judecata vine peste cei care nu cred in tr-un nor.

      Prin aceste afirmatii Chad amplifica mizeria minciunilor si devierilor grave ale lui Branham de la Cuvantul sfant a lui Dumnezeu.

      El predica "Mantuirea printr-un nor misterios" dar pune versetul biblic pentru judecata "„... Într-o flacără de foc, aducând răzbunare peste cei care nu cunosc pe Dumnezeu şi peste cei care nu ascultă de Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos...." va dati seama unde s-a ajuns si care este de fapt realitatea ascunsa a mesajului lui Branham?

      Mai oameni buni, mai oameni buni, cum puteti perverti in halul asta scripturile? Acolo pedeapsa este pentru cei ce nu cred in Evanghelie nu pentru cei ce resping teoria unui nor-dumnezeu aratat nu stiu unde nu stiu cand. V-a prostit Branham si ai lui de tot.

      Ei sunt ce mai pe fata anticristi dintre toate sectele si in-sectele existente.

      "Dovada concreta" de care vorbeste nici nu exista, este doar o inchipuire.

      Sarmani de ei, sarmani de ei.

      Ștergere
    18. Cuvantul de judecata pus de Chad, este chiar pentru ei insisi.

      Ei au lepadat Evanghelia pentru a primi o lucrare de ratacire sa creada o minciuna. Un "nor-dumnezeu-cristos" care este doar fum de la racheta Thor.

      Ei nu asculta de Evanghelie. Nu vor. Nu vor sa auda ca prin credinta in Domnul Isus Cristos, prin pocainta si jertfa Lui, oricine poate fi mantuit. Au ajuns sa nege singurul lucru care ii poate ajuta.

      Ei neaga SINGURUL ADEVAR SINGURUL MESAJ ADEVARAT DAT DE DUMNEZEU OMENIRII!

      Profetul mincinos Branham a reusit sa ii duca departe de Evanghelie. Locotenentii lui ii duc lucrarea de ratacire mai departe.

      Daca cunosti Biblia si cunosti putina psihologie a manipularii si iubesti oamenii nu ai cum sa nu te intristezi cand citesti asa ceva.

      Intreaga lor lucrare este bazata doar pe "supranatural" inchipuit. Adica pe manipulare prin lucruri care nu pot fi dovedite. Incredibil.

      De aceea Anonimule nu vei primi raspuns la solicitarea ta. Eu am cerut de zeci de ori.

      Am facut o lista undeva prin blog la ceva comentarii. Am sunat lideri de la mesaj.

      Am stat cu ei ore intregi de vorba. Am scris lui Ewald Frank, lui Kevin Blewett si alti lideri prieteni cu mine de 25 de ani, oameni respectati si apreciati.

      Dar nimeni niciodata nu a raspuns cu argumente biblice. Nu arata nimeni nici un interes sa caute, sa afle, sa cerceteze. Sunt morti spiritual. Nu au viata.

      Cel mai "bun" raspuns a fost legat de faptul ca Branham a fost dovedit cu semne si minuni si acel nor, deci este adevarat tot ce a zis. Dar cand am replicat ca insusi Branham a invatat ca semnele si minunile nu sunt dovada caci si cei falsi le fac, atunci a tacut.

      E dovada ca noi suntem pe drumul cel bun al adevarului si al eliberarii de sub jugul branhamist, luand cel a lui Cristos.

      Mie mi-ar fi frica si m-as ingrozi de moarte sa fac parte dintr-o miscare, grupare, a caror idei de baza, temelia lor, fundamentul lor, toate, pot fi desfiintate si dovedite false si nebiblice in cel mult "28" de minute. :))))

      Ștergere
    19. Sunt invatatori mincinosi fiindca promoveaza o minciuna cu pretentia de descoperire,revelatie.

      Ei vorbesc de evanghelie asa formal dar nu isi dau seama ca nu mai predica Evanghelia ci cultul lui Branham ca inlocuitor al Evangheliei. Deci ei ii dau teancului de predici aceeasi valoare ca si insasi cuvintele Domnului Isus din evanghelii.

      Asta e o alta Evanghelie deja,diferita de cea predicata de Pavel. Si tot el ne spune ca si daca vine vreun inger din Cer(!) cu o alta Evanghelia DIFERITA DE CEEA PREDICATA DE EL ,SA FIE ANATEMA!. Fiindca el Pavel,a predicat TOT PLANUL LUI DUMNEZEU.

      Vedeti cum inselarea iese la lumina daca comparam cu ceea ce predicau apostolii?

      Ștergere
    20. Daca un om citeste doar Evanghelia si o crede ,mai are nevoie de mesajul orei ?Nu cred. Aici au picat ei fiindca pun teancul de predici pe acelasi nivel cu evanghelia propovaduita de Pavel.

      Ștergere
    21. Lica ai zis de voi 'ca sunteti pe drumul cel bun al adevarului' ia spune-ne si noua care este acel drum al adevarului? Care denominatiune?

      Ștergere
    22. Nu este vorba de denominatiune ,ca daca o luam asa si voi sunteti tot o denominatiune ,mai rau sunteti o secta fondata pe minciunile lui Branham .

      Este vorba de a ramane doar pe Evanghelia lui Isus si pe ceea ce predicau apostolii.Nu sa pui pe langa acestea mesajul unui om si sa-i dai aceeasi valoare ca si cuvintelor lui Hristos.

      Ștergere
    23. Bine ai zis ei cred in "supranatural inchipuit" si intodeauna confunda cuvintul "misterios" cu "supranatural" si cum sa zis pe undeva in blog ca ei au invatat sa zica altceva la ceva anume. ei zic la mister supranatural la afaceri zic inselaciune la biserici zic semnu fiarei si tot asa. Ie-a imbolnavit si intunecat dracul mintea de tot. si la adunarea unde am fost eu la cluj acum 8 ani acum, am plecat de acolo ei proroceau minciuni si inchipuiri. Toata ziulica umbla ca bezmetici dupa ceea ce "Domnul vorbeste" si le arata. Is niste copii prosti condusi de un om care e grav bolnav psihic. Nui zic numele dar el stie cine e. Un dictator fara inima mereu pus pe cearta si provocarea altora. Am trs concluzia ca nu sunt oameni mai rai si mai ai dracului ca ei. Si-au batut joc de oamenii care au pus sub semnul intrebari niste lucruri nu intru in detalii. Asta am vrut sa spun ca e adevarat ca ei traiesc din inchipuiri si imaginatie.

      Ștergere
    24. Duhul lui Branham e in mijlocul lor,nu Duhul lui Hristos. De aceea se si manifesta in halul asta.Fiindca asa se manifesta si Branham.Doar minciuni si acuzatii prostesti intalnesti in mijlocul lor. Pastorii lor ii manipuleaza in ultimul hal .Adunari ratacite cu oameni rataciti si fara o siguranta si control al vietilor lor. Altii gandesc si hotaresc in locul lor. Asta nu e credinta originala ci ratacire si prosteala originala.

      Ștergere
    25. Pentru simpatizantii acestui blog, cu precadere ( in mod special ) pentru anonimi, , care se bucura sarbatorind rastignirea Domnului in aceste zile , si carora li s-a adresat Lica cu aceste cuvinte :"De aceea Anonimule nu vei primi raspuns la solicitarea ta. Eu am cerut de zeci de ori. "
      Va atrag atentia la sensul negativ cu care a fost folosit acest cuvant " a primi " si in cazul acesta intelesul real este ca nu veti accepta nicidecum raspunsurile care v-au fost date de aceea faptul de a invinovati pe altcineva pentru necredinta voastra acerba nu va trece inaintea judecatii sfintilor "Nu stiti ca sfintii vor judeca lumea? Si daca lumea va fi judecata de voi, sunteti voi nevrednici sa judecati lucruri de foarte mica insemnatate? (1Cor.6:2)
      Bineinteles, va puteti insusi toti aceasta calitate, si oricine si-o poate acorda teoretic, insa doar cu teoria ramane, daca credinta lui e puternica, e grozava, dar...... .lipseste cu desavarsire .( vorba lui ILCaragiale )

      Ștergere
    26. Scriptura zice : "A venit la ai Sai, si ai Sai nu L-au primit." (Ioan.1:11)
      Si, iarasi citim : "Dar ei nu L-au primit, pentru ca Isus Se indrepta sa mearga spre Ierusalim. (Luc.9:53)

      Ștergere
    27. Ai fost esti si vei fi un imbecil Behaitule. Nu ati dat niciodata raspunsuri pt ca nu avti sinici o dovada deoarece este dovedita falsa. Incercarile tale stupide si cometarile aeriene sunt de rasul curcii si-ti arata incapacitatea. Ca "noi vom judeca pe ingeri" de ce nu ai pus-o? iti spun eu de ce, pentru ca te temi de Branham. te temi de el mai mult decat de Cuvant de aia nu ai lasat tot Cuvantul la locul lui mai sarlatanule religios sifricosule siinselatorule te pui cu Adevarul? asa faceti voi. tu care otravesti mintile oamenilor cu minciunile lui branham crezi ca mai poti insela mult timp oameni cu prostiile tale ?! tot ce scrii vine impotriva ta stai linistit.

      Ștergere
    28. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    29. "Va atrag atentia la sensul negativ cu care a fost folosit acest cuvant " a primi " si in cazul...bla bla bla"

      Nelutule cei cu bullshiturile astea iesite de la tine?

      Nelutule, atrage atentia si tu la articol, nu la nu stiu cine ca spune nu stiu ce. Un moment crezusem ca te-am mai maturizat...tu comentezi ce altii comenteaza, si nu subiectul acestui articol si blog? JESUS !!!

      Ștergere
    30. Daca analistul de baza si liderul de opinie al branhamistilor nu comenteaza la subiect, cine sa o faca?

      Ștergere
    31. Anonim10 aprilie 2015, 13:01.

      Nu e vorba de asa ceva. Bine ti-a raspuns anonimul.

      Totul in Biblie ne indeamna la Evanghelie si la viata traita cat de bine putem, la gasirea chemarii, a darului, a misiunii personale, a inmultirii talantului. Totul e personal, nu are legatura cu denominatiune.

      Dar e foarte bine sa apartii unei comunitati crestine sanatoase, organizate, mature, care promoveaza, nu idei si explicatii mai bune sau mai rele, ci care te ajuta sa devii ceea ce Dumnezeu te-a chemat sa fii. Asa e biblic.

      Eu cred ca daca mergi la o biserica unde Isus este primul si ultimul si Lui ii se da intaietate e ok, nu conteaza numele bisericii sau grupului. Sa nu mergi intr-o secta unde pretind ca ei sunt alesii si numai ei au adevarul si iti impun zeci de restrictii ca sa te domine si controleze.

      Mi-am amintit de citatul lui John Maxwell care spune multe in putine cuvinte:

      "Viata ta este darul lui Dumnezeu pentru tine, ce faci tu cu ea este darul tau pentru Dumnezeu."

      Cristos a Inviat !

      Ștergere
    32. Anonimului din 10 aprilie 2015, 16:07.

      Stiu foarte bine la ce te referi. Am fost si eu pe acolo, din pacate. Noi ne cunoastem? Esti din Cluj?

      Toti de acolo sunt dependenti de prorociri si vedenii. Se mint unii pe altii de ani de zile. Au facut sa sufere zeci, poate sute, de oameni care au plecat de acolo din nebunia lor. Au calcat in picioare Cuvantul lui Dumnezeu si demnitatea umana a multor suflete.

      Ei se lauda ca au Cuvantul si prorocita de acolo il tot amageste cu minciuna pe pastor ca "Slujitorul Meu Ti-am dat Cuvantul Meu si nu te-ai abatut de la el, etc etc" Doar MINCIUNI CRONICE cu care controleaza mintile enoriasilor extrem de naivi si ignoranti.

      Ii controleaza duhul de minciuna care le proroceste dupa inchipuirile si dorintele lor. Acel grup este considerat extrem si fals chiar si de catre multi din cei ce urmeza mesajul.

      E unul din cele mai toxice si otravite grupuri de la mesaj. Ura fata de altii este zi de zi alimentata acolo.

      La ei se practica intensiv dezumanirea enoriasilor si radicalizarea acestora, amagirea lor cu teoriile conspiratiei, cu politica, cu Rapirea, cu ecumenismul, cu alte idei imaginare. Acolo se practica spalarea creierului, nu innoirea mintii spirituale.

      Si-au construit ziduri de "protectie" atat de groase si mari incat au devenit prizonierii, sclavi, robii ideilor lor proprii bolnave.

      Dupa parerea mea adunarea lor e un fel de "Sing-Sing" intre inchisorile de la mesaj. Adica de acolo nu mai scapi...decat extrem de greu.

      Ganditi-va ca sunt atat de rai si toxici, incat nici chiar Nelutu Dascal zis si Behaituloilor, nu a mai rezistat acolo si a plecat.

      Pastorul lor si locotenentii lui, sunt maestrii in manipularea emotiilor religioase ale oamenilor, pe care i-a si inselat cu privire la mesajul lui Branham ca acesta ar fi adevarul.

      Apropos. Recent am gasit prorociri de la ei scrise pe cateva hartii. Unele din anii 90.

      Manipuleaza oamenii de ani de zile. Mi-am amintit ca desi am descoperit ca lucrarea lor e falsa si i-am prins cu minciuna, pentru a-i ajuta, ei m-au urat si "m-au dat afara" de acolo.

      Le-am inscenat o lucrare si s-au dat de gol ca mint toti. Au facut circ si au izbucnit in ura in loc sa isi recunoasca eroarea.

      Efectul nu a fost pocainta de minciuna, ci ura fata de mine. Asa ca am istorie si experienta in identificarea prorocilor mincinosi si falsi.

      Dupa seria cu norul, voi scrie si despre asta. Am multe de spus. Oamenii de la mesaj trebuie invatati ca ADEVARUL ESTE ADEVAR SI CA DUMNEZEU NU POATE SA MINTA SI NU ISI BATE JOC DE NOI. EL NU ESTE AROGANT, NU ESTE ISTERIC, NU CONDAMNA, NU BARFESTE, NU URASTE SUFLETELE OAMENILOR, NU FACE NEDREPTATE, NU CAUTA LA FATA OAMENILOR.

      Din pacate urmasii mesajului nu cunosc cum este cu adevarat Dumnezeu, de aceea au putut fii inselati si au adoptat idei toxice si otravite cu care traiesc si de zi.

      Ștergere
    33. ""Si tuturor celor ce L-au primit adica celor ce cred in Numele Lui le-a dat dreptul sa fie numiti copii ai lui Dumnezeu"". De ce nu iei tot versetul? Cine v-a mintit ca voi aveti adevarul absolut? Vezi-ti de casele tale si nu mai raspandii minciuni cu titlul de ""revelatie,descoperire..etc"" . O dai intr-una cu Domnul si cu rapirea dar defapt actionezi deparca te-ai pregatii sa traiesti 300 de ani.

      Majoritatea cu mesajul suteti niste fatarnici .

      Ștergere
    34. Ăștia de la Cluj despre care ai scris, sunt frankiști?

      Abel

      Ștergere
    35. Cred ca sunt branhamisti.Astia sunt cu minciuni si scorneli numite de ei ""prorocii"'. Ca sa vezi pana unde pot merge unii:Dupa ce le arati ca sunt intr-o minciuna si ca prorocesc doar minciuni,ei se intorc impotriva ta ,in loc sa analizeze lucrurile prin prisma Cuvantului. Probabil le-a fost ciuda ca le-ai incurcat combinatiile cu prorociri si proroci falsi si mincinosi.De fapt cei mincinosi sunt si falsi. Si datorita acestui fapt il putem numii pe Branham fara a exagera :un proroc mincinos si implicit si fals.

      Ștergere
    36. Nu sunt dintre "frankistii" oficialii, dar e grupul din care s-au desprins, pe vremuri, Gyuri, Florin si s-a format adunarea actuala "oficiala" din Cluj.

      E nucleul care a promovat pentru prima data, minciuna, falsul si rautatea branhamista in Cluj.

      Ei urmaresc si pe Ewald Frank, dar nu atat de indeaproape precum fratii ceilalti.

      Ștergere
    37. Si unii frankisti care sau desprins din ei au continuat mai departe cu aceleasi obiceiuri in adunarile lor.Au ramas cu aceleasi deprinderi chiar daca au trecut in tabara lui Ewald Frank.

      De ce spun asta?Fiindca multe din ceea ce ai spus despre branhamisti si adunarile lor se potriveste perfect cu anumite adunari din tabara lui E.Frank. Parca sunt trase la xerox adunarile acestea exceptand prorociile. Deci parerea mea este ca unii care au plecat din mijlocul lor au luat cu ei si obiceiurile din adunarea branhamista din care au plecat.

      Ștergere
    38. De Gyuri am auzit ca l-au izolat in ultimii ani de viata.Sau comportat foarte urat cu el doar fiindca aducea masini de dincolo si le vindea aici. L-au facut bisnitar si alte apelative urate.Atat stiu si eu de Gyuri. Deci parerea mea e ca branhamistii si frankistii sunt practic din acelasi material,cu aceleasi apucaturi anticrestine si uracioase. Dumnezeul lor este Branham si Frank. Nici vorba de trairea Evangheliei.

      Ștergere
    39. Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.
      Chiar asa SA FIE ? Toate comentariile de mai sus probeaza contrariul , de fapt tot acest blog nu contine altceva decat defaimari, calomnieri , limbaj neadecvat ...etc . Iar fraza citata mai sus si scrisa la finalul fiecarei pagini exprima si ea o MARE SI GOGONATA MINCIUNA , si afost scrisa de cel care a incalecat pe o capsuna !

      Ștergere
    40. Da...si voi branhamistii sunteti initiatorii acestui limbaj inadecvat. In loc sa vorbiti la obiect ,voi criticati si judecati pe toti ,si jigniti pe toti cu tot felul de versete si tablouri din Biblie.

      Ștergere
    41. Îmi pare rău că i-am atacat mai dur pe fraţii Behăitul şi Iacob Dan în ultimele zile şi îi rog să mă ierte. Nu am vrut să-i lovesc "sub centura", nici să-i "nimicesc" cu totul. Chiar dacă cuvintele mele nu au fost întotdeauna prea "kosher", nu i-am anatemizat sau comparat cu caractere "pierdute" din Biblie, ci am încercat mai degraba să arăt ridicolul pe care ei îl ţin în braţe şi cu care ne confruntă mereu de ani de zile.

      Nu sunt de acord, în continuare, cu comportamentul şi felul lor de "argumentare", dar asta e... E treaba lor şi nu ţine de mine să-i "mustru" sau să-i "îndrept" către calea care mie mi se pare a fi cea bună.

      Lică, te rog să mă ierţi şi tu, şi dacă vrei, poţi să-mi ştergi comentariile de pe această pagină:

      Anonim 8 aprilie 2015, 19:03
      Anonim 9 aprilie 2015, 16:14
      Anonim 9 aprilie 2015, 16:18
      Anonim 9 aprilie 2015, 20:29
      grohaitulporcilorsiglasulporcarului 9 aprilie 2015, 22:39
      Abel 10 aprilie 2015, 00:18
      Abel 10 aprilie 2015, 01:07
      grohaitulporcilorsiglasulporcarului 10 aprilie 2015, 08:53
      Abel 12 aprilie 2015, 09:06

      Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toţi!
      Shalom, Abel

      Ștergere
    42. Anonimule de la ora 22.21 Daca versetele si tablourile din Biblie va judeca si va jignesc, daca pentru voi Cuvantul vorbit ( versetele citate) sunt un limbaj neadecvat, ce fel de oameni puteti fi voi altii decat unii dintre cei care nicidecum nu se mai pot pocai ?
      Eu nu ma rusinez de ceea ce am zis, de aceea cu riscul ca voi sa vedeti in mine un Pilat, ce am scris, am scris . Sunt ferm convins ca am stat totdeauna de partea adevarului si ca asa a trebuit sa decurga toate lucrurile in felul cum au fost prezentate , iar judecata corecta este doar de competenta Celui care este Domnul tuturor

      Ștergere
    43. Eu nu cred că tablourile (comparaţiile pe care le faci) şi Cuvântul vorbit/scris ne judecă, cel puţin pe mine mă lasă sloi de gheaţă. Aceasta este doar ceea ce crezi tu şi susţii tu, la fel ca noua afirmaţie că "nu ne-am putea pocăi". Este din nou ridicol să emiţi o astfel de ipoteză fără să o demonstrezi, dar... no comment. Te rog totuşi, fii atât drăguţ şi spune-ne şi nouă, de ce anume ar trebui să ne pocăim? Poate că o să o facem, cine ştie?

      Abel

      Ștergere
    44. Sa ne pocaim si sa credem in Jesus din Photoshop? Sau ca DOAR Branham a auzit o voce la raul Ohio si ca DOAR el spune ca au fost acolo 500 de oameni?

      Dupa ce ca promovezi doar minciuni si inchipuiri plecate de la Branham,mai ai si tupeul sa ceri altora sa se pocaiasca....Bine a spus Abel: De ce anume sa ne pocaim? Un lucru este clar in privinta voastra : Asa cum Branham a fost un proroc fals adica mincinos asa sunteti si voi cei care credeti orbeste TOT ceea ce a spus Branham.

      Nici nu ma obosesc eu sau altcineva sa va incadram in tablouri din Biblie.Minciunile lui Branham vorbesc de la sine.

      Ștergere
    45. Se confirma profilul lor. Pentru ei dragostea e corectiva numai daca o cer ei de la altii.

      De la ei nu vei vedea sa isi ceara iertare. Ca si Branham. Prefera moartea decat sa se pocaiasca. In schimb ei cer mereu de la altii pocainta, iubire, smerenie, corectare, etc
      Isi ascund neputinta.

      Dintr-o data, Nelutu a vazut ce am scris in subsolul comentariilor, cu privire la jigniri etc.

      Apoi incredibil ce citesc! Nu pot sa cred!
      Nelutu da vina pe Biblie si Cuvantul vorbit pentru atitudinea sa. Sa rad sau sa plang? Mai tu esti muiere sau barbat? De unde involutia asta dezastruoasa in gandirea ta Nelutule?

      Nu e gentleman sa isi asume 3 ani de jigniri, atacuri si barfe asupra altora.

      Cand el ataca pe altii, spune ca cica il sustine Biblia, iar cand altul ii replica lui, el devine "lupul moralist" spunandu-ne ca de ce jignim. E maxima ipocrizie.

      Cum e posibil sa ajungi sa gandesti in halul asta?

      Branham si Mera bine l-a invatat. "Ataca pe altii si nu ti para rau, ca tu ai adevarul" l-au instruit maestri lui. Normal ca nu se rusineaza de tot ce a facut.

      Culmea arogantei si a unei rautati mascate: Se ascunde in spatele Cuvantului vorbit si al Bibliei ca sa isi justitifice atacurile furibunde si lipsite total de orice urma de spiritualitate.

      Vedeti ce inseamna sa nu ai demnitate umana si sa nu cunosti macar putin Scripturile si sa dai liber impulsurilor salbatice si agresive? Branham a lucrat si la dezumanizarea fiintei noastre.

      Nelutu vrea sa renuntam la adevarul ca numai prin Domnul Isus si Evanghelie suntem mantuiti, nu prin domnul branham si norul-cristos-mesaj fals al sau. Get behind me !

      Ne spune ca nu ne putem pocai, dar nu a prezentat niciodata vreo dovada care sa ii sustina cerinta aceasta. Nu e o situatie absurda si senila?

      Iata filozofia de viata a branhamistului pur, chiar din spusele lui Nelutu.

      El ridica Biblia si brosurile asupra ta ca sa iti dea in cap, sa iti justifice ca meriti sa fii etichetat negativ, pierdut, judecat, pedepsit, deoarece nu conteaza cine esti si ce faci si ce a facut Domnul Isus pentru tine, daca nu urmezi mesajul lui Branham meriti tot ce e mai rau.

      Ei anuleaza altora mantuirea directa prin singurul Mijlocitor, Omul Isus Hristos.

      Vedeti acum? Asta este otrava si toxicitatea din mintilor lor si duhul anticrist care ii conduce.
      Pentru ei nu conteaza nimic din ce Dumnezeu a spus si a facut pentru copiii Sai, atat timp cat acestia nu cred pe Branham. Insane!

      Au elaborat ipoteze imaginare si grave bazate numai pe emotiile lor negative fata de ce scriem noi. De necrezut.

      Mentalitatea aceasta stricata isi are originea in mesajul lui Branham. Ea este bazata pe afectiuni psihice ca urmare a unor abuzuri (emotionale, fizice, verbale, etc) la care subiectii au fost supusi in copilarie, adolescenta sau chiar prima parte a maturitatii fiziologice. Ei reproduc altora propriile lor suferinte.

      "Voi nu va puteti pocai" de fapt si-a zis lui insusi.

      Nu va tin un curs de psihologie dar, in plus, nevoia lor patologica de a pedepsii pe altii, de a judeca pe altii, s-a raspandit de la afectiunile nevrotice ale lui Branham si a cucerit mintea si sufletele lor si ale noastre in trecut.

      Poate avea originea si in nevoia actuala de putere personala, ca urmare a restrictiilor exagerate impuse prin violenta si agresivitate subiectilor, in copilarie sau adolescenta.

      De aceea acest tip comportamental este deviant si ar trebui eliminat. Ma ofer sa va ajut.

      Ștergere
    46. Observati ca Nelutu reproseaza altora, numai cand a vazut ca Abel, in special, a replicat mai hotarat. Simtind forta si capabilitatea unui raspuns pe masura, Nelutu apeleaza la alte metode.

      Nelutule draga, timpul acestor mentalitati si manipulari branhamiste in care te scalzi inca au expirat de mult timp. Dumnezeu ne-a dat intelepciunea Sa, sa vedem cum stau lucrurile.

      Sa ne pocaim noi pentru ca Branham ne-a mintit si ne-a inselat? Chiar voi trebuie sa o faceti Nelutule.

      Eu m-am pocait ca am crezut mesajul si ca am invatat fals pe altii, si am trimis sute de scrisori de pocainta tuturor.
      Dar pocainta este un act interior de lucrare si convingere a Duhului Sfant. Exista o sensibilitate spirituala in acest act, nu este o impunere agresiva de tip branhamist.

      Ce ai scris acolo despre noi, este de fapt reflexia incapacitatii tale, a voastre de a va pocai de eroarea din mesaj.

      Deci nerusinarea si duhul fals din mesaj ne cere sa ne pocaim inaintea lui, pentru ca noi credem acum, ca numai prin Jertfa Domnului Isus si prin Cuvantul Sau Biblia, putem sa fim salvati, vindecati, mantuiti si nu prin mesaj. De cand Branham e mantuitor? O fi pentru voi, dar te asigur ca in raport cu Isus, Branham e un "mantuitor" mincinos si fals.

      Ultimul comentariu a lui Nelutu (-behaituloilorsiglasulpastorului12 aprilie 2015, 23:02-) imi arata ca dimensiunea dezastruos de joasa la care au ajuns este echivalenta cu intunerecul cel gros.

      Abel esti un gentleman.

      Ștergere
    47. Da, Gyuri a suferit mult in ultimii lui ani de viata. M-am apropiat de el si am fost alaturi mai ales pentru ca era foarte bolnav. Desi erau multe deosebiri intre noi, nu a contat. Am stiu ca omul are nevoie de cineva. Am fost langa el pana a murit.

      A fost izolat si "pedepsit" crunt tocmai de oamenii pe care i-a invatat din Cuvant multi ani si si-a sacrificat multe pentru ei.

      Oarecum ei s-au razbunat pe el si "l-au pedepsit" fara mila. Orice ar gresi un om, daca merita, il judeci -nu barfesti- si il pui deoparte ca slujba un timp, dar nu trebuie calcat in picioare si distrus.

      Asta imi aminteste ca oamenii de la mesaj, au mare nevoie de a se vindeca de rautate si agresivitate.

      Ei au uitat sau nu au stiu niciodata ca ei reprezinta mai mult decat un "mesaj" ei trebuie sa reprezinte "o Imparatie a dragostei Fiului Sau" cum zice Pavel, si nu doar explicatii mai bune sau mai rele despre un anumit subiect biblic.

      Ei explica in chip si fel divinitatea, se lauda ca Il cunosc, dar nu Il cunosc pe Dumnezeu intr-o relatie personala.

      Anul trecut parca sau acum doi ani, eu am scris la 3 lideri care au fost in imediata apropiere a lui Gyuri, sa ii creeze o pensie de urmas in valoare de 300 lei sotiei lui deoarece Gyuri a lucrat pentru ei in campul Evangheliei si a infiintat zeci de adunari in Romania.

      Aproape tot ce ei sunt sunt datorita lui, hai sa o luam omeneste mai intai.

      300 lei/lunar unei vaduve, de la mii de oameni ar fi o nimica toata, dar nici atat nu fac. Asta este riscul fiecaruia care e nus tie face smecherii si slujeste la mesaj.

      Lipsa de organizare a comunitatilor a facut si va face multe victime. Branham a facut mult rau si in directia asta.

      Consecintele lipsei de organizare, sunt dezastruoase pentru multi frati si surori. Desigur asta nu conteaza pentru cei are au burtile mari, au case multe, masini, venituri mari, multe ilicite...zeciuielile le toaca personal iar vaduvele, orfanii si alti oameni duc lipsuri mari.

      Propun liderilor de la mesaj o reforma imediata a intregului sistem defect si destinat pierzarii, de la mesaj, bazata pe Cuvantul lui Dumnezeu, nu pe emotiile negative ale lui Branham si locotenentii lui.

      Consultanta si consiliere gratuita.

      Ștergere
    48. "" Ei explica in chip si fel divinitatea, se lauda ca Il cunosc, dar nu Il cunosc pe Dumnezeu intr-o relatie personala. "".

      Imi vine in minte ceea ce ne spune Pavel : ""Ei se lauda ca il cunosc pe Dumnezeu ,dar cu faptele il tagaduiesc"".

      Ștergere
    49. dar cine sa o ajute frate gruparea lui frank? voi stiti ca ghiuri a fost impotriva lor dupa ce a fost dat afara de ei ? sau care de la mesaj? oamenii care nu stiu cum sa stranga mai mult pentru ei?

      Ștergere
  6. " ce sa facem , fratilor ? " era o intrebare - raspuns la explicatia data de Petru cu privire la identitatea Lui Isus cel rastignit : " Barbati israeliti, ascultati cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, Om adeverit de Dumnezeu inaintea voastra prin minunile, semnele si lucrarile pline de putere pe care le-a facut Dumnezeu prin El in mijlocul vostru, dupa cum bine stiti;. pe Omul acesta, dat in mainile voastre, dupa sfatul hotarat si dupa stiinta mai dinainte a lui Dumnezeu, voi L-ati rastignit si L-ati omorat prin mana celor faradelege. " In legatura cu aceasta recunoastere a fost dat indemnul la pocainta , si apoi fagaduinta primirii Duhului Sfant .
    Mai tarziu, insa, s-a desfasurat o lucrare de apostazie , in urma carora Pavel a scris si el barbatilor israeliti : Caci cei ce au fost luminati odata - si au gustat darul ceresc, si s-au facut partasi Duhului Sfant, si au gustat Cuvantul cel bun al lui Dumnezeu si puterile veacului viitor -
    si care totusi au cazut, este cu neputinta sa fie innoiti iarasi si adusi la pocainta, fiindca ei rastignesc din nou, pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu si-L dau sa fie batjocorit."
    Asa citim in Biblie . Despre cum interpreteaza fiecare, este raspunzator doar cel care o face fara sa tina cont de faptul ca este scris : " Mai am sa va spun multe lucruri, dar acum nu le puteti purta.. Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul; caci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit si va va descoperi lucrurile viitoare. El Ma va proslavi, pentru ca va lua din ce este al Meu si va va descoperi. (Ioan.16:14)
    Deci, daca voi credeti ca aveti, asa, din neant, o descoperire mai inalta decat ne-a fost transmisa prin Mesajul orei, ce aveti voi de bagat de vina la ceea ce ziceti ca este numai inselaciune ? Ia puneti voi la bataie cunostintele voastre superioare din Cuvant , si nu va aratati doar vitejia comentand si repetand intr-una ceea ce doar voi considerati inselaciunea si minciuna, incercand sa va camuflati repetentia !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia te rog frumos demonstreaza din Biblie ce descoperire originala (nici nu trebe sa fie una mare) are acest Mesaj al orei?

      Ștergere
    2. Nelutule, versetele biblice mentionate sunt impotriva celor care nu mai cred Cuvantul-Biblia- si sunt impotriva lui Dumnezeu, nu este vorba despre cei care sunt impotriva lui Branham, si mesajului sau -dovedit fals.

      Nu aveti nici un drept sa folositi Biblia, pentru a apara brosurile cuiva si sa amestecati contextul. Cum sa iti permiti asa ceva?

      Cei care au cazut, sunt cei care au inlocuit pe Fiul lui Dumnezeu, cu pretinsi trimisi, dovediti si ei ca fiind falsi.

      Mai omule drag, nu poti aplica versete biblice impotriva crestinilor, deoarece acestia nu cred in Branham, dar cred in Domnul. Iarta-ma, dar aceasta este o mentalitate toxica si total nebiblica, total falsa.

      Folosirea acestei metode incorecte, nu va ajuta la descoperirea adevarului si a bogatiilor lui Cristos din Cuvantul Sau, dar mai ales nu va ajuta sa dovediti nimic, va ajuta sa va autoinselati si sa va linistiti constiinta pe moment.

      Poti aplica versetele biblice, celor care nu mai cred in Domnul Isus si in Cuvantul Sau deoarece El este Alesul lui Dumnezeu pentru mantuirea omenirii, nu altul, sau alte idei.

      Trebuie sa rezumi totul la El si la Cuvantul Sau. Asta este abc-ul in crestinatate.

      Nu mesajul este etalonul, INTELEGE ODATA, PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU! BIBLIA ESTE SURSA ORIGINALA A ADEVARULUI, NU IDEILE LUI BRANHAM DESPRE BIBLIE. Trebuie eu sa va amintesc asa ceva?

      Faci precum Dan Iacob? El a scris un verset biblic despre necredinciosii in Evanghelie si in Isus, si l-a aplicat noua celor care nu credem in Branham si mesaj. Ce-i asta? Voi ori va prefaceti, ori chiar nu va duce mintea. Lamuriti-ma.

      Nu avem din neant o descoperire mai inalta ca "mesajul orei" deoarece "mesajul orei" nu este si nu contine nici o descoperire. Nu aveti nici o dovada.

      Marea "descoperire" este ca mesajul nu este si nu are o descoperire. Am dovedit asta in fiecare articol de pe blog.

      Noi am dovedit ca mesajul este o adunatura de invataturi false, si adevarate, contradictorii, plagiate, povesti inchipuite, povesti adevarate emotionante, vindecari unele miraculoase, altele exagerate, multe idei preluate de la altii teologi si facute doctrine "obligatorii" (epoci, peceti, etc) pentru "Mireasa" venite ca revelatii "profetului" si alte lucruri care pot fi dovedite false pe loc.

      Voi urma sa dovediti ca nu e asa, dar nu ati dovedit nimic, nimic, nimic, decat ca ne-ati jignit si atacat constant fara motiv evident.
      De ex.: nu ati dovedit ca Epocile sunt revelatia lui Branham dupa cum el pretinde. Noi am dovedit ca le-a copiat. Punct.

      Nici nu puteti spune nimic, caci stiti adevarul despre plagiat, dar nu recunoasteti, deoarece adevarul va va spune mai multe despre intregul "mesaj" si pretinsul profet si asta va va schimba intreaga viata, lucru la care va impotriviti.

      Si tot asa la fiecare subiect. Ati tacut mormant la subiectele de baza, deoarece stiti ca avem dreptate, si nu vreti sa va recunoasteti eroarea in care sunteti.

      Ati dovedit imaturitate si lipsa de cunoastere a Cuvantului lui Dumnezeu, actionand pur si simplu emotional negativ.

      Ștergere
    3. Duhul Sfant a luat din ce a fost a Lui si a dat apostolilor si Bisericii, Cuvantul lui Dumnezeu, pe care il avem acum, slava Domnului si in forma tiparita si in format digital si audio. Si daca cineva vorbeste..."sa vorbeasca cuvintele lui Dumnezeu".

      Biblia a invins mesajul fals a lui Branham. Domnul Isus cu iubirea si caracterul Sau l-a invins pe Branham. Adevarul biblic a invins haosul din mesaj. Lumina lui Cristos a invins intunerecul din mesaj.

      Claritatea din Cuvant si evenimentele din istorie, au dovedit si desfiintat, pe nedrept numita, "descoperire a Cuvantului" prin "profetul Ilie" alias Branham.

      Am mai zis. Mie mi-ar fi frica si m-as ingrozi de moarte sa fac parte dintr-o miscare, grupare, a caror idei de baza, temelia lor, fundamentul lor, toate, pot fi desfiintate si dovedite false si nebiblice in cel mult "28" de minute.

      Inca ceva important in opinia mea.

      Daca nu tii cont de asta, Nelutule si nu o retii, nici nu mai scrie veci aici pe blog. Te rog. Ai 60 de ani azi maine, Nelutule, ce inseamna atata jignire si atacuri, fara a dovedi nimic din mesaj?

      Asculta: VOI NU ATI DOVEDIT POVESTILE SI DOCTRINELE LUI BRANHAM, CU DOUA-TREI MARTURII DIN BIBLIE SI ISTORIE, IAR NOI VAZANDU-LE TOTUSI SA LE NEGAM. NU. VOI NU ATI PREZENTAT NIMIC AFARA DE ATACURI.

      ASA CA NU NE PUTETI ATACA SI JIGNI LA NESFARSIT PENTRU CA AM GASIT CA MESAJUL ESTE FALS. AR FI TREBUIT SA NE AJUTATI, CU ADEVARUL DACA L-ATI FI AVUT, DAR DRAGUL MEU, NU AVETI NIMIC.

      SINGURA TENTATIVA A FOST CHAD LAMB CU NORUL DAR AI VAZUT CA A IESIT VARZA, INCURCAND MAI RAU DECAT BRANHAM LUCRURILE.

      Ștergere
    4. Singurul lucru ce le-a mai ramas branhamistilor este sa scoata versete din contextul lor si apoi sa le foloseasca sa isi apare invatatorul si dumnezeul, care in finalul vietii sa blestemat pe sine :William Branham. Toata sfortarile lor sunt sortite esecului. Raspunsul se afla tocmai in versetele pe care ei le denatureaza si le rastalmacesc spre pierzania lor. Domnul Isus vorbeste despre Sine si despre Cuvintele Sale. Branhamistii ii rastalmacesc cuvintele Domnului si il strecoara pe Branham printre cuvintele Domnului. Ei fac intocmai cum a facut Branham cu pecetile si cu Apoc.5: Sa strecurat cu tupeu in cap.5 din Apocalipsa chiar daca textul ne arata importanta Domnului Isus ca si Rascumparator care a rascumparat cu sangele Sau....si din aceasta cauza El este SINGURUL vrednic sa priveasca in cartea cu 7 peceti.

      Eu am pus o intrebare aici pe blog: Ce taine a descoperit Branham? Dar vad ca nici un branhamist nu vrea sa imi raspunda la aceasta intrebare.

      Ștergere
  7. Ce tot scrieți la adresa mea ,dacă îmi ștergi postările ,dacă vă deranjează ce va-m scris nu mă mai pomeniți deloc rămîneți cu mintea voastră îngustă și jigniți voi pe cine vreți cu vorba voastră de mahala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ingusti sunt cei care nu mai vad nimic decat Branham si predicile lui,si care promoveaza minciunile si ideile lui Branham cu titlul de ""adevar absolut,revelatie...""".

      Ștergere
    2. Iacobe, nu Branham este Alfa si Omega ,ci Domnul Isus Hristos. Ai chipul lui Isus la avatar dar defapt esti obsedat de Branham si crezi TOT CEEA CE A SPUS . Domnul sa te lumineze sa te ajute sa pui pe primul loc cuvintele Lui ,nu ale unui om.

      Ștergere
  8. 180 Sunteţi gata? Ultima Carte din Biblie, Apocalipsa, ne arată că va fi o reîntoarcere a lui în zilele din urmă la biserica neamurilor, un semn. Cum îl trec ei cu vederea. El este profeţit să vină din nou chiar înainte de ziua mare şi a doua Venire a Domnului. În Maleahi al 4-lea capitol şi Apocalipsa, de asemenea, al 3-lea capitol, ne spune că va fi aici în zilele din urmă, când cineva care va sta în spărtură pentru oameni cu o turmă mică pe care Dumnezeu i-o va da. El va veni în zilele din urmă. Dumnezeu a zis aşa. El va fi un semn la această naţiune a neamurilor că timpul ei nu mai este.
    181 Şi amintiţi-vă, când apare el pe scenă, timpul este aproape! Să ne rugăm ca Dumnezeu să-L trimită. Timpul este aproape! Imediat ce slujba lui s-a terminat, Mesia S-a arătat Însuşi.
    182 Imediat ce acest om mare care va veni în ultimele zile îşi va termina slujba lui, Mesia se va arăta. Aceea va fi aşa. Timpul este aproape, astfel mai bine ne-am ruga. Voi mai bine aţi începe să vă rugaţi.
    UN SEMN ADEVARAT CARE ESTE TRECUT CU VEDEREA
    de W.M.Branham

    12 noiembrie 1961
    VA LAS PE VOI SA COMENTAITI?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incerc sa gasesc in Apocalipsa unde scrie despre "o reîntoarcere a lui în zilele din urmă la biserica neamurilor, un semn." O tot rasfoiesc si am parcurs 22 capitole dar nicaieri. Ma puteti ajuta?

      Ștergere
    2. O sa o gasesti doar in :"UN SEMN ADEVARAT CARE ESTE TRECUT CU VEDEREA"
      de W.M.Branham.
      Atat, in Biblie nici intr-un caz !

      Ștergere
    3. Probabil cand a zis "Ultiima carte din Biblie" se referea la cartea Nr. 67: "Mesajul orei" :)
      Acolo, desigur, gasesti tot ce vrei, si ce nu se gaseste in celelalte 66 carti.

      Ștergere
    4. In alti termeni, tot ce spune Branham acolo, se numeste "marcarea teritoriului de catre masculul alfa". Isi pregatea terenul pentru dominare. Isi creea "profetii" despre el insusi.

      Il numea "un om mare" pe acela care va veni, vorbind despre sine. Se numea pe sine ca fiind mare si ca va veni.

      Apoi, cand a predicat alte mesaje mai tarziu, spunea "v-am profetit, va amintiti? (Adunarea spune Amin")"

      Observati? Asta este manipularea despre care tot va spun ca o vad in mesaj si la mesaj. Intregul sistem de gandire, simtire si perspectiva este defectuos.

      A promis "ca va sta in spartura pentru oameni". Mai degraba a acuzat oamenii si i-a batjocorit pentru ca nu cred "in acel om mare si mesajul lui."

      Este doar un semn fals, care merita trecut cu vederea.

      Ștergere
  9. Sunteți de-a dreptul bolnavi ,Dumnezeu să se îndure de voi.Voi sunteți cei manipulați,de ce nu scrieți că în Matei cap 28,19 biserica catolică și împărați constantin și elena au schimbat scriptura aici în acest verset Isus a zis Si oricine a lasat case, sau frati, sau surori, sau tata, sau mama, sau nevasta, sau feciori, sau holde, pentru Numele Meu, va primi insutit si va mosteni viata vesnica. (Mat.19:29)

    Voi ce ați lăsat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca ar fi mai corect din partea ta sa ne spui tu primul ce ai lasat inainte sa ceri de la altii asa ceva.

      Ștergere
    2. Acolo in Matei 28:19 este tocmai fundamentul ""descoperirii"" voastre ,fiindca insusi Branham a spus ca Numele Tatalui,al Fiului si al Sfantului Duh nu este altul decat Domnul Isus Hristos.Deci asa zisa voastra descoperire este bazata pe un verset care cica l-ar fi plasat acolo Constantin si Elena. Ce glume bune aveti voi branhamistii si frankistii in program...dar nu prea va dati seama de asta,si vorbiti doar sa va aflati in treaba!. :))

      Ștergere
    3. Am mai spus, pentru urmasii mesajului totul este valabil din Biblie, atat timp cat ei cer altora sa faca sau sa dovedeasca respectivul lucru.

      Cand e vorba de ei sa faca sau sa dovedeasca, tacerea se asterne.

      Ei cer altora sa se corecteze, dar ei nu o fac. Ei cer altora sa fie smeriti, dar ei nu sunt smeriti. Ei cer altora sa se pocaiasca, dar ei insisi nu o fac. Samd. Ipocrizie.

      Este foarte probabil ca daca ar face-o ei mai intai, nu ar mai cere de la altii nimic, ci pur si simplu i-ar influenta in mod pozitiv, doar pentru ca ei sunt ceea ce spun ce sunt si ce trebuie sa fie.

      Ștergere
    4. Precum faceau fariseii cu altii si implicit cu Domnul Isus.De aceea tot El ne spune sa ne ferim de aluatul fariseilor. Dar vad ca aproape toti din branhamisti si frankisti nu pun pret pe ceea ce ne invata Domnul Isus Hristos si apostolii Lui. Ei prefera sa il imite pe Branham,sa gandeasca si sa se manifeste ca el.

      Concluzie:Ei chiar actioneaza impotriva Evangheliei si invataturilor apostolilor Sai. Si totul se face cu texte biblice amestecate cu multa mandrie si ingamfare. Nu este si asta o forma de ratacire ascunsa in spatele unor invataturi asa zise "'descoperite""?

      Ștergere
    5. ""Cuvintele Mele sunt duh si viata..."" - "" Nu vreti sa veniti la Mine sa aveti viata..."".

      Ștergere
    6. Tineti minte trei cuvinte; Ilie de USA...

      http://wmb1.com/de/~diego/images/t/ori/hunting/hunt_01.jpg

      http://en.believethesign.com/images/thumb/8/86/Africa_14.jpg/360px-Africa_14.jpg

      http://branham.org/azure/branham/d5525fb4-98d1-4fc5-8290-a382934a2408.jpg?w=245&h=280&mode=crop

      http://www.williambranhamhomepage.org/image/pa68hnt5.jpg

      https://www.youtube.com/watch?v=41S2FTCWT2c


      Welcome to..., Prorocistan..., three CIA robots combined with some jews and everythings it's done...
      http://endtimemessage.info/messengers.jpg

      Ștergere
    7. Stiati ca Branham purta peruca?

      Ștergere
    8. Frati de la mesaj se departeaza tot mai mult de mentalitatea absolutist-branhamista si pas cu pas aleg adevarul biblic atunci cand Branham il contrazice.

      E un semn bun. Ei vin direct in opozitie cu Branham, dar poate inca ei nu realizeaza asta.

      Branham a zis ca mesajul este ABSOLUTUL SI PROFETUL ESTE ABSOLUTUL.

      Apoi a mai zis cu tupeu ca mesajul si mesagerul este acelasi, este una. Dar fratii care au un pic de spiritualitate stiu, simt ca nu e corect sa ai o atitudine si mentalitate radicala, oarba.

      "He said he was ex-Mennonite and now believed that Jesus is God. I tried to share with him and offered him a tract that was sent to me by Voice of God.
      He said he was familiar with "Branham" and knew a man who was a "Branhamite".
      I told him the difference between a Believer, and a "Branhamite" is that a Branhamite only follows what William M. Branham said. They consider what's on the tapes as all they need. It's their Absolute.
      A Believer follows only what God's Word - The Bible, says. It is their Absolute.
      So i am asking you brethren, today, do you follow only what Brother Branham said (and only what's in the Message sermons), or do you follow The Bible - God's True Holy Word?
      For me, it's an easy choice... The Bible. That is my Absolute not the tapes."

      El nu stie inca, dar Branham il spinteca in bucati pentru o astfel de afirmatie, ca nu benzile sunt absolutul lui, si il eticheteaza ca este ca Eva, ca nu crede un singur cuvant si este gata cazut, inselat de sarpe.

      Sau ii compara cu Core, Datan, Iuda, etc. deja stiti povestile astea SF branhamiste cu care ei sperie si manipuleaza oamenii care decid pur si simplu sa aleaga Biblia ca Absolut.

      Ștergere
    9. Da frate e culmea ca am ajuns sa ne simtim condamnati daca vrem sa credem numai Biblia si sa nu credem "doar ce spun benzile" . Eu niciodata nu am fost de acord cand am auzit ca fratele Branham a spus sa "ne intoarcem la benzi" cand avem intrebari si nelamuriri. Ceva nu imi suna biblic dar nu banuiam atuncea ca exista asa devieri mari. Oare de ce branhamistii nu vad lucrurile astea atat de simplu de vazut si priceput?

      Ștergere
    10. Benzi de toata jena.Tot ce prezinta Branham pe benzi sunt ideile altora,nu ale lui.De aceea nici nu stia sa le prezinte cum trebuie.Fiindca nu erau ideile lui proprii.Este foarte simplu.

      Sa ne intoarcem la Domnul Isus Hristos,singurul care a spus : ""Cuvintele Mele sunt duh si viata..."".

      Ștergere
    11. Ce ii apartine lui Branham sunt frustrarile si rautatea lui indreptata impotriva altor credinciosi ,care nu ii acceptau teoriile preluate de la altii.

      Vindecarile sunt egale cu zero daca nu te indreapta inspre trairea Cuvantului lui Hristos.Doar daca esti obsedat de Branham ridici vindecarile deasupra Cuvantului .

      Ștergere
  10. Cine are probleme cu el insusi acela nu cauta sa si le rezolve ci mai degraba cauta expres sa le rezolve pe ale altora .Problema nu este la nimeni altul decat la voi insiva care va impotriviti Cuvantului lui Dumnezeu.De ce ?Pentru ca v-ati pierdut respectul pentru voi insiva cat si pentru Cuvantul lui Dumnezeu .
    Nu fr.Branham ,ci in capul vostru este problema.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine a iesit din secta cea mai ingusta a lui Branham are mult mai putine probleme .Cei care se incapataneaza sa ramana mai departe sub jugul robiei branhamiste se transforma dupa chipul si asemanarea lui Branham.Adica devin nevrotici si ajung sa fie calauziti de un duh de minciuna si de multe duhuri de frica si de spaima . De aceea vad ei halucinatii si conspiratii care chipurile o sa le aduca sfirsitul.Iesiti ,iesiti, din aceasta incurcatura branhamista babilonica !!!!!

      Ștergere
    2. Chad Lamb este muncit de un duh de minciuna , de aceea incearca sa apere minciuna cu norul si celelalte minciuni din mesajul orei . El spune ca are insomnii si se vede ca acest duh de minciuna i-l munceste si noaptea in somn.Pacat de ei bietii branhamisti ca se lasa munciti de duhuri necurate.Frate ABEL ai scris un articol foarte bun ! Dar putin te-ai lasat provocat la comentarii si ai raspuns ca si branhamistii .Am vazut ca ai realizat asta si ai cerut stergerea comentariilor in stil branhamist.Overall you did a good job! May GBU and yours!

      Ștergere
    3. Branham şi "Mesajul" său nu este nicidecum "Cuvântul lui Dumnezeu". Iar a cerceta ca spun oamenii şi a demasca falusl, minciuna şi manipularea nu înseamnă să te "împotriveşti" lui Dumnezeu.

      O spunem a mia oară, şi pentru cei nou-veniţi: În loc să ne atacaţi şi să vă daţi cu părerea cum sunt alţii, mai bine veniţi cu argumente solide să susţineţi Mesajul şi cu răspunsuri la întrebările care zac aici de ani de zile.

      Am şters comentariile nu pentru că erau scris în stil branhamist, căci în stilul lor, ei atacă şi jignesc pur şi simplu, fără nici o bază. Tot ce ştiu ei este să te compare cu mai ştiu eu cine de prin Biblie. Eu nu i-am atacat în sensul acesta, ci la fiecare atac fie i-am citat direct, fie am scris cu cuvintele mele care era motivul pentru care am făcut asta. Nu am vrut să îi jignesc ci mai degrabă să le ironizez prostia, dar cred că nu mi-a ieşit de fiecare dată.

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
  11. Dragi fraţi şi prieteni, am dorit să public mâine, 19 aprilie partea a doua a răspunsului meu cu privire la predica lui Chad Lamb. Lică, ai citit materialul, mai trebuie făcut ceva la el?

    De ce chiar mâine? Din trei motive:
    * Că e duminică. :)
    * Şi că am lăsat să treacă ceva timp de la publicarea primei părţi.
    * Şi pentru că în anul 1963 fotografia cu "Norul Supranatural" a fost prezentată lumii în data data de 19 aprilie, contrar cu ce spune Chad Lamb că a fost prezentată în 17 Mai şi face din această dată o combinaţie mistică cu Noe şi potopul.

    Ceva legătură cu Potopul ar fi totuşi, pentru că de la Meteo ni s-a transmis să ne aşteptăm la un potop de alte blesteme şi jigniri calomnioase din partea celor care poartă ochelarii lui Branham sau ale mieluşelului său de frunte: Chad Lamb.

    Articolul ce urmează să fie publicat nu este destinat celor devotaţi lui Branham sau Norului său "Supranatural". Cine vrea să creadă mai departe o legendă, este liber să o facă, eu nu atac şi nu voi schimba credinţa nimănui. Articolul este dedicat celor cu mintea sănătoasă, limepede şi cu inima deschisă, care au înţelepciune şi pricepere şi caută sincer adevărul. Acesta din păcate nu se găseşte în prelegerea de trei ore a lui Chad Lamb, care este mai degrabă o dileală mistico-fantastică. Este de râs şi de plâns totodată.

    Aşadar, cine nu are de făcut comentarii la modul serios, care să dovedească măcar un singur argument al lui Chad Lamb, care mai bine făcea, dacă tăcea, atunci să tacă şi el. Este destul că o oaie a sărit în prăpastie şi s-a făcut de cacao, nu trebuie să mai repete şi alţi...

    Orice comentarii cu jigniri inutile să fie şters, este dorinţa mea.

    Shalom
    ABEL ben ADAM

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Heeei shalom Abel.
      Imi cer scuze am fost plecat si nu am avut semnal la net. Ok Abel, pregatesc materialul tau partea a doua. Pare foarte ok.

      E bine ce ai spus mai sus. Nici eu nu vreau sa schimb credinta nimanui. Respect opiniile fiecaruia.

      Ma adresez si eu ca tine Abel si ca Adi (si alti frati ex-mesaj) celor interesati sa afle mai multe lucruri interesante si adevarate, de care nu am stiut, sau ne-a fost frica sa le vedem, si care pot aduce multe lamuriri asupra multor subiecte care in mesaj apar extrem de haotic si contradictoriu.

      Eu cred ca oamenii care inceteaza sa mai caute si se bazeaza 100% numai pe ceea ce "prorocul a zis" sunt oamenii care si-au pierdut respectul fata de ei insisi si fata de Cuvantul lui Dumnezeu, si nu cei care inteleg ca au dreptul la opinie, au dreptul la a cerceta ceea ce ei considera personal ca merita cercetat.

      Cand apar idei si oameni care doresc sa ingradeasca aceste drepturi simple si elementare ale omului, ale crestinului in general, atunci este criticata libertatea oricarei fiinte umane de a crede ce isi doreste si de a verifica pretentiile unor "trimisi speciali".

      Iar cei care pretind ca sunt speciali, nu trebuie sa se teama, nu trebuie sa faca isterie fata de cei care le verifica din perspectiva biblica, experientele, afirmatiile, invataturile, etc.

      Ștergere
    2. mai abeluta cu barbuta eu cred ca tu nu esti abel fiul lui adam si mai degraba esti hellboy care cred ca sti ce inseamna fiul iadului sau fiul pierzari si poti sa il pupi in continuare pe LICA ISCARIOTEANUL care poate iti va zice si tie ABEL ISCARIOTEANUL DE CE NU AI INTRA SI TU IN FAMILIA ISCARIOTEANUL

      Ștergere
    3. Măi sărman Anonimel, cel cu blană ca de miel, ce tu crezi despre mine, ţine numai pentru tine. Spune-mi orişicum doreşti, căci de loc nu mă ţinteşti. Sigur tu, te crezi deştept, dintre noi toţi cel mai drept. Lasă-mă să-ţi dau un sfat, (să nu te faci de rahat): De vrei să fii înţelept, nu te bate atâta în piept. Lasă-mi şi bărbuţa în pace, nu e treaba ta ce face, şi ce scrie fiecare, după câtă minte are. Ce te legi de-o semnătură, parc-ar fi o acritură, ce nu-ţi pică bine-n gură. Las-o-n plata Domnului...

      Semnat
      Abel Fiul Omului

      Ștergere
    4. Atat v-a mai ramas branhamiştilor:să bateţi câmpii,frustraţi fiindcă nu puteţi dovedi NIMIC din ceea ce a spus Branham privitor la nor,pardon ceaţa ""supranaturală""....fiindcă sunteţi si voi in ceaţa lasată de Branham in urma lui.

      Ștergere
    5. Ce ai spus despre altul arata nu cine este el, ci arata cine esti tu. Esti imaginea pura a branhamismului.
      Te pot ajuta sa devii om, mai intai de toate. Scrie-mi un email. Promit confidentialitate. Nu glumesc, te pot ajuta.

      Ștergere
    6. Lică, nu poţi, nimeni nu poate. El singur poate, dar nu vrea să fie ajutat.

      Ștergere
    7. Abel si Adi sunt unii dintre cei mai curajosi si maturi oameni din cati am cunoscut vreodata la mesaj si in aceasta directie ma refer.

      Nu conteaza ce spui tu de unul sau altul. Oricui nimanui nu-i pasa.

      Intr-o zi veti dori sa aveti aceste ocazii de a vedea diferenta dintre minciuna si adevar dar nu le veti avea.

      Ștergere
    8. Asa e Abel. Daca vrea il pot ajuta, altfel nu.

      Ștergere
    9. Ti-a iesit poezia Abel :))

      Ștergere
    10. Lică, şi pentru poezia aceasta trebuie să ai "descoperirea": Am fost inspirat din vin :))))

      Sunt foarte recunoscător că am scăpat de legăturile şi povara acestei secte numite "Mesajul Orei". Nici în cele mai îndrăzneţe vise nu mi-aş fi închipuit acum 3 ani cât de mult mi se va schimba perspectiva veche de aproape 20 de ani. Mă simt într-adevăr liber, nu mai trăiesc îngrădit în frică şi constrângere, sunt ca nou-născut. Orizontul meu de cunoaştere s-a lărgit dintr-odată şi înaintea mea se deschid din ce în ce mai multe posibilităţi de dezvoltare şi transformare spirituală.

      Aceasta nu ar fi fost posibil dacă nu aş fi fost deschis pentru a asculta şi a cerceta şi alte surse, decât Mesajul, şi cu cât te deschizi şi te întinzi după mai mult, cu atât vei primi mai mult şi apoi te vei deschide şi mai mult. Aceasta se cheamă creştere, dezvoltare. Cei din Mesajul Orei dimpotrivă stagnează şi rămân în stadii sub-dezvoltate, de-a dreptul ridicole.

      Exemplul cel mai de actualitate este Chad Lamb, personajul principal din acest articol şi actualul pastor al unei biserici ce până aanul trecut era una din cele "de elită" din Mesaj. Cred că în România nu sunt mulţi care cunosc mai îndeaproape pe fraţii Lonnie şi Jeff Jenkins, care au fost nişte lucrători destonici şi vrednici, au creat la modul profesional o serie de emisiuni intitulate "Global Answers" care prin 2007 au fost transmise şi prin intermediul satelitului în toată Europa şi Orientul Mijlociu. Chiar dacă erau influenţaţi de teologia lui Branham, lucrarea lor a fost genială pentru că ei au ştiut să îmbine ştiinţa cu religia (biblică), respectiv spiritualitatea. Am vizionat multe din emisiunile lor în care prezentau pas cu pas planul lui Dumnezeu de mântuire, pe care îl adresau tuturor oamenilor, nu doar celor ce erau deja religioşi. Aceşti doi fraţi erau bine documentaţi şi pentru că aveau cunoştiinţe despre cosmologie, astronomie, genetică, nu repetau gravele erori de pe benzile lui Branham.

      Aveţi aici o listă cu DVD-urile, acestea sunt singurele "rămăţiţe" rămase pe situl BCF după ce noul "Pastor" sau comitetul bisericii a avut grijă să şteargă de pe pagina de net toate predicile lui Jeff din biserică, la fel cum se spune că faraonii ce urmau la putere ştergeau toate inscripţiile celor ce au domnit înainte lor....

      http://bcfresourcecenter.com/mm5/merchant.mvc?Store_Code=BRC&Screen=CTGY&Category_Code=GA

      Shalom
      Abel ben Adam

      Ștergere
    11. Dragi fraţi de la Mesaj, care sunteţi sinceri şi aveţi inima curată

      Vă rog să luaţi bine aminte la felul cum sunteţi trataţi de cei care zic că sunt fraţii sau chiar mai marii voştri. Nu mă refer la mine, căci pe Abel nu îl mai poţi omorî a doua oară. Abel înseamnă aer, respiraţie, vanitate, sau nimic. Nu ai cum să te lupţi cu aerul.

      V-am scris mai sus despre cum m-am eliberat din frică şi constrângere şi am evoluat spiritual pentru ca să vă îndemn să căutaţi şi voi după adevăr.

      Dacă nu ne credeţi pe noi, cei ce am părăsit Mesajul şi argumentele noastre, priviţi măcar la felul de manifestare al celor care pot fi vecinii, sau fraţii voştri. Aşa gândesc ei despre voi. Pe voi vă jignesc, pe voi vă insultă, în caz că veţi îndrăzni să "ieşiţi din cadenţă", în caz că nu mai vă veţi "alinia cu Mesajul", în caz că încercaţi să găsiţi întrebări, în caz că veţi încerca să scăpaţi de frica de blestemele lor.

      Gândiţi-vă, când daţi mâna duminica viitoare cu un frate, că puteţi fi voi ţinta atacurilor sale.

      Dumnezeu să vă binecuvânteze!
      ABEL

      Ștergere
    12. Poate era bine sa mai las un pic si apoi sa sterg. Nimeni nu e in siguranta in mesaj.

      Fiecare frate sau sora care va pune intrebari sau va avea o opinie diferita sunt posibile tinte ale atacurilor verbale.

      Ștergere
    13. Veste buna: Si Brazilia se deconecteaza de la Matrixul Branhamtrix.
      Pe Facebook Ex Branham Brasil

      "Trezirea Miresei este aici." Mai stii? :)

      Ștergere
    14. Lasă-le un pic să vadă toți cum tratează Branhamiștii pe cei ce evadează din închisorile lor spirituale. Sunt o sectă ce guvernează prin frică și constrăngere și se răzbună pe cei neascultători prin atacuri directe la persoană și tot felul de calomnii.

      Ștergere
    15. Frate Lica gasesti comentariul "cacacios" al branhamistului disperat in emailul de cont de inregistrare. Ia vezi si pune-l daca vrei.

      Ștergere
    16. Nu doar branhamistii se manifesta asa.Am fost la o adunare de frankisti si pot sa spun ca se manifestau exact ca si branhamistii.Stiau doar sa atace pe alti frati de la amvon .Fereasca Domnul sa te fi indoit de ceea ce a spus Ewald Frank. Erai stigmatizat si faceau asltfel incat nici un frate sa nu mai vorbeasca cu tine. Ce sa zic? Un cuib de vipere,nu alta... Ce ma deranjat a fost cum de este posibil ca un grup de oameni format din aprox.100 de indivizi sa fie atat de manipulabili,si sa asculte orbeste de ceea ce predica fratele ""slujitor"" adica pastorul...Nu stiu cui ii slujea acest frate dar sigur lui Hristos si Evangheliei Sale nu slujea. Poate era slujitorul orgoliului si rautatii din inima lui...

      Ștergere
    17. Da frate Lica,lasa comentul sa vada toti efectele mesajului,la urma urmei :ingamfare,fatarnicie,rautate cat cuprinde si lipsa pacii si a roadelor Duhului Sfant.

      Ce descoperire,ce revelatie....abureli ca si abureala aia pe care unii o ridica in adunarile lor inclusiv Frank la Krefeld,si o numesc ""semnul Fiului Omului"". Eu cred ca e mai degraba semnul ratacirii si al nebuniei spirituale.

      Ștergere
    18. Ah, deja l-ai sters, nu mi-am dat seama. Atunci sterge te rog si raspunsul meu ca nu mai are sens sa stea de unu singur.

      Ștergere
  12. Odinioara in Israel, cand se ducea cineva sa intrebe pe Dumnezeu, zicea: "Haidem sa mergem la vazator!" Caci acela care se numeste azi proroc, se numea odinioara vazator. - (1Sam.9:9)

    Altii ziceau: "Este Ilie." Iar altii ziceau: "Este un proroc ca unul din proroci." (Marc.6:15)


    Unul dintre ei, chiar proroc al lor, a zis: "Cretanii sunt totdeauna niste mincinosi, niste fiare rele, niste pantece lenese." (Tit.1:12)

    Ce se mai poate spune decaît că și biblia arată cum sunt unii care nu au primit descoperirea data viitoare am să vă mai dau alte versete despre descoperire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai traim "odioniara", undeva in Israel, nici pe vremea lui Pavel si Tit. "Descoperire" avem si noi, nu numai tu. Ea nu vine de la tine, nici de la Branham.

      Mai stii si altceva, decat sa arunci pretutindeni acuzativ cu versete biblice? De exemmplu sa te angajezi la o discutie serioasa si obiectiva si sa raspunzi la niste intrebari concrete? Sau vrei sa aiurezi in continuare ca sa nu taci?

      ABEL

      Ștergere
    2. Cand un om nu are raspunsurile atunci ataca pe cei cu care dialogheaza.Este simplu. Reactia lor infantila ne arata ceata in care se afla brahamismul,frankismul cu devierile lor idolatre ,fiindca ridica pe Branham si Frank pe o pozitie contrara Cuvantului lui Dumnezeu.

      Ap Pavel a fost rob al lui Hristos.Dar si Petru a fost rob al lui Hristos.Cititi la inceputul epistolelor sa vedeti. Si nici unul dintre ei nu la exclus pe celalalt sau nu a spus ca doar el este robul lui Dumnezeu. Deci frankismul este bazat pe o eroare .

      Ștergere
  13. Acum si pe Blu-Ray...

    2 discuri in Ultra-HD (ca sa se vada mai clar prostia?)

    SI TOTUL PENTRU NUMAI 7 DOLARI...

    Pe fiecare $ aveti o piramida, deci 7 piramide cu cate 7 epoci si 7 pietre de incheiere deasupra.
    Traim in epoca a 7-a (poate chiar a 8-a sau a 9-a, nici eu nu mai stiu exact, dar Domnul este bun)

    Avem dovada clara ca Dumnezeu a trimis un Profet cu capul in nori...
    Nu este aceasta uimitor? Nu sunt nebun, nu sunt salbatic. ;)

    http://www.bcfresourcecenter.com/mm5/merchant.mvc?Store_Code=BRC&Screen=PROD&Product_Code=BRC63


    RăspundețiȘtergere
  14. LoL Doamne ce pot face unii pentru niste bani...Astia au uitat ca Isus nu apare in locuri izolate ,asa dupa cum ne spune in Luca 17? Dupa 50 de ani de la minciuna asta,unii mai striga: ""Uite-l aici ,uite-l acolo"".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba mai mult, ii jignesc, acuza si condamna pe cei ce nu pot sa-L vada (in pustie sau in nori)...

      Ștergere
  15. Cei de la "Tabernacolul Arad" au sters predica lui Chad Lamb.
    http://www.tabernacolularad.com/2015/01/20/ce-este-atrac%C8%9Bia-de-pe-munte-1963/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astea sunt apucaturile specifice unor oameni cu doua fete,care au tot timpul ceva de ascuns,tendentiosi.Daca sunt sinceri si transparenti lasau predica.Si fiecare este liber sa creada ceea ce doreste precum si sa isi faca o parere proprie.Este dreptul altora de a asculta si aceea predica.Nu sa asculte doar ceea ce vor ei. Asta ne arata ca nu ii intereseaza si cealalta fata a monedei,ci doar sa vada ceea ce ei vor sa vada. Pai in acest caz nu este corect sa mai afirme ca au cuvantul descoperit ,si alte bazaconii,daca merg pana acolo incat musamalizeaza unele lucruri sau le elimina complet .

      Defapt tot branhamismul este fondat pe lucruri musamalizate si trunchiate la maxim.Ce ne mai miram de apucaturile lor?

      Ștergere
    2. Nu stii si motivul pentru care au facut-o?

      Ștergere
    3. Nu stiu, doar pot sa speculez.
      Probabil si-au dat seama cat de ridicol a fost Chad in predica lui fara valoare. Sau alti lideri, mentori si finantatori au cerut conducerii Tabernacolului sa o dea jos de pe net, pur si simplu.

      Ștergere
    4. nu,nu e stearsa predica.mai este in arhiva!

      Ștergere
    5. Nu o mai gasesc la adresa unde era, nici in arhiva. Probabil a sters-o Matanie.

      Oricum, poate sa stearga tot situl, pentru ca nu doar preidca aceea e penibila... M-am uitat prin predicile de acolo, nu pot sa imi inchipui ca eu am stat intr-o asa de mare MIZERIE...

      Abel

      Ștergere
    6. Vad ca si-au schimbat firma, din "Tabernacolul Arad" l-au numit "Tabernacolul Cuvantul Vorbit". Prin aceasta miscare, reactioneaza la criticismul celor Anti-Mesaj, aratand ca se tem ca sa nu aiba pierderi mai mari in randurile oilor prostute. Noul nume, mai pompos, este o incercare de manipulare, prin care incearca sa sugereze indirect "importanta mareata" pe care o are "Mesajul Orei" in planul lui Dumnezeu...

      In legatura cu predica despre norul buclucas, la inceput cand am intrat pe noul site, m-am bucurat sa vad pe prima pagina Anuntul:

      Norul Explicat
      Daca doriti sa vizionati Predica. AICI citeste tot..
      http://www.tabernacolularad.com/index/anunt/10

      Am dat click si m-a dus pe o alta pagina pe care scrie:

      Norul Explicat
      Daca doriti sa vizionati Predica. AICI
      https://vimeo.com/117221867

      In mintea mea zic OAAAAU, ce fain, acuma o sa ma uit iar la predica, poate ca ma va convinge in final, si.... PAC, DEZAMAGIRE, NU E DE GASIT.

      Iata deci seriozitatea celor de la "Tabernacolul Arad", sau cum i-o zice acuma, Tabernacolul "Cuvantului Vorbit", sau "Cuvantului Mintit" sau "Cuvantului Dezmintit"... Asta este deci raspunsul lor la acest articol, la intrebarile noastre, ale tuturor cu privire la "Povestile Orei"...

      Tin bine minte, acum vreo 7 ani aparuse Situl "Believe the Sign" si parea sa aiba mare succes in a promova Minciuna Orei. Era tradus in mai multe limbi, cred ca si in romana, nu mai stiu exact. Cand oamenii au inceput sa puna intrebari referitor la anumite chestii simple, de exemplu de ce nu s-a scris nimic despre cei 16 muncitori inecati la construirea podului, ca pe vremea aceea nimeni nici nu visa cat de uriasa era Escrocheria Orei, creatorii sitului au inceput sa investigheze. Si cand au descoperit ca de fapt "dovezile" pe care ei le aduceau pentru a sustine Mesajul nu au nici un suport real, faptic, au reactionat corect la intrebarile cu care erau confrontati, spunand adevarul. Nu tot asa procedeaza prea onoratul Matanie cu al sau Tabernacol, stergand sau ascunzand predicile in care PROSTIA OREI A FOST EXPUSA.

      Pacat, atunci cum sa mai ascult predica, ca sa ma conving, sa ma pocaiesc de necredinta si indoiala mea si sa ma intorc din ratacire la....?

      Hooo, stati linititi, nu puneti tampenia aia inapoi...
      Abel nu se mai intoarce niciodata la ce varsase ;)

      Ștergere
    7. Cine se mai intoarce in mijlocul unor hiene,unor smecherasi care umbla cu musamalizari ,doar sa nu afle ceilalti membrii si cealalta ""fata a monedei"" ? Sau au interese mari ,si poate primesc salariu motivant din SUA. In cazul acesta sunt niste oameni decazuti spiritual,insemnati in cugetul lor,fiindca mint si ascund lucruri cu buna stiinta.

      Ștergere
    8. Vad ca Matanie a pus la loc predica cu pricina. Probabil ca citeste aici. Ar fi interesant sa raspunda la intrebarile si criticile noastre.

      Ștergere
    9. Parca vad ca o sa raspunda ca si zevzecul de Iacob Dan,doar cu acuzatii si judecati fara valoare.Asta ne arata ca nu au nici un cuvant descoperit,ci un cuvant al nebuniei si deraierii spirituale.Orice cuvant descoperit vine in armonie cu ceea ce a spus ISus si apostolii.Nu ii contrazice pe acestia si nu creaza cai straine de a ajunge la Dumnezeu,cu profeti si mesaje ridicate la rangul de ""mijlocitor"".

      Ștergere
  16. De pe la min 30 spune ca fii celui rau se inchina in fire si in minciuna. Pai, de cativa ani zi de zi s-a dovedit ca mesajul lui Branham este minciuna.

    Toate asa zisele lui revelatii si experiente exagerate sunt minciuna dupa minciuna.

    Ceea ce spune de multe ori, arata proiectiile lui personale asupra vietii si credintei. Izolarea si anatemizarea altor oameni, idei si credinte si aplicarea ori justificarea lor cu tablouri din Vechiul Testament fara a spune despre Jertfa Nou Testamentala, denota multa necunoastere si ignoranta.

    Imi pare rau sa spun asta dar asa este. Gabi Matanie mi-a fost un bun prieten, dar aici discutam idei si analizam subiecte, nu ne legam de oameni.

    (Asa ca Gabi, daca citesti aici, stii bine ca nu am nimic personal cu tine. Iti chiar multumesc ca m-ai respectat mereu. Aici doar analizam si cercetam. E cu folos acest lucru. Vino si cerceteaza alaturi cu noi.)

    Daca as analiza discursului lui as spune ca predica lui este o fortare, o presare de a re-convinge si mentine oamenii sa stea in branhamism. El hraneste partea lor psihologica, unde el banuieste ca oamenii se indoiesc, si ca au nevoie de o re-confirmare ca sunt bine.

    Pur si simplu, el repeta ceea ce ei stiu, dar o pune intr-o forma dramatica excesiva si plaseaza multe amenintari si frici in subconstientul audientei sale. (carne pentru pasari, hrana pentru pesti, fii lui Cain, etc) Adica isi plaseaza audienta mental unde vrea el, deoarece el numeste rau ceva anume si bun altceva. Iar apoi ii duce, cu vorba, unde vrea.

    Apoi lauda de sine pentru a-i cimenta in ratacire. "Noi avem, noi suntem, noi, noi, noi..."

    Apoi spune de noi:"De ce mergi la diavolul sa iti vanda critici impotriva lui William Branham...nu mai mergeti la tejgheaua lor..."

    In acest timp, sec 21, daca inveti ceva bun de la altii, mai ales crestini, e o binecuvantare. Dar el spune ca "fii lui Dumnezeu au vazut inchinarea oamenilor si le-a placut si i-au copiat" etc

    Prin asta el blocheaza etern accesul audientei sale la tot ce are Dumnezeu mai bun pentru ei si e in afara branhamismului. E foarte trist asta nu?

    Imi pare rau pentru el si pentru ei. Se invart de zeci de ani in aceleasi idei fara valoare si devalorizeaza alti crestini pentru care Domnul a platit pretul suprem.

    Iata un motiv in plus sa ma rog pentru Gabi si adunarea lui.

    Eu nu cred ca nu diavolul a venit si i-a spus daca e sigur de tot mesajul, cred ca Dumnezeu a vrut sa ii vorbeasca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rectific: Eu nu cred ca diavolul a venit si i-a spus "daca e sigur de tot mesajul". Cred ca Dumnezeu a vrut sa ii vorbeasca si sa ii arate simplu si precis ca mesajul calca Cuvantul lui Dumnezeu in picioare.

      Ștergere
  17. Multumesc lui Gabi Matanie ca mi-a amintit de faza -teribila- cand Branham se indoia de el insusi, ii era frica de faptul ca e un inselator, si apoi s-a rugat si a primit "confirmarea".

    Stiti cum a fost "confirmat"? Sa nu radeti tare.

    Cu deschiderea la intamplare a Bibliei!!!

    Si undeva in Geneza si a dat peste Isac si de acolo si-a construit singur rolul de mesager care aduce lui Isac o Rebecca.

    In acele momente Branham si-a "impuscat" constiinta care ii spunea ca a devenit un impostor. In loc sa corecteze lucrurile la care a deviat, a mers mai departe in nebunia lui. Pana la moarte.

    RăspundețiȘtergere
  18. De ce ti-ai lasa timp de 22 de ani sotia singura acasa in timpul de vacanta, sau cand ai aniversare, si sa iesi saptamani intregi cu doi homosexuali in munti si sa te joci PAC-PAC?

    http://luzdoentardecer.org/colecao-de-fotos-william-branham/#jp-carousel-15292

    Nu judec pe cei de alta orientare sexuala. Ei au oricand iubirea lui Dumnezeu la dispozitie si posibilitatea vindecarii, si scaparii de pacat, eu cred asta. Ei au dreptul la mila, la prietenia noastra, la respectul nostru ca oameni, ca si colegi de munca, etc.

    Dar ipocrizia si fatarnicia fara limite de la Branham si de la mesaj in general este ca in timp tu urli si bagi in iad femeia daca se isi taie un pic din par, in acelasi timp tu razi, te joci, dormi, te plimbi saptamani de zile cu doi homosexuali, aia e problema.

    In cateva poze e si Hope, prima sotie a l;ui Branham. Avea parul foarte scurt tuns. Sotia si fetele lui Branham niciodata nu au purtat fusta pana la pamant cum poarta azi femeile de la mesaj. Am vazut poze si cu fusta cu putin deasupra genunchiului.

    Bine ca pe altii ii obliga sa faca ce vor ei dar ei nu fac. Unii is mai egali decat altii, vorba aceea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am ris bine cand am vazut poza pac pac :)))) fatarnicul de branham.

      Ștergere
  19. Matanie a furat oile lui fratele Baciu din vladimirescu.El este un pastor platit din strainatate sa tipareasca predicile lui Branham si unul care dezbina ca si de cumnatul sau sa dezbinat acum citiva ani. Biserica de la Vladimirescu este dezbinata.Acuma Matanie mulge oile lui Baciu de lana si de lapte ca deja lea cerut zeciuiala ca sa fie membri.Dumnezeii lor sunt $$$$$$ si branham.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sund o persoana din biserica Vladimirescu si confirm cele spuse mai sus !

      Ștergere
    2. Aici e ca în Mioriţa: Baciul European, şi cel American (amândoi în persoana lui Matanie) urzesc împotriva Baciului Autohton (pe nume Baciu) ca la "Apus de Soare" (că după cronologia "baciilor" este tot Timpului de Seară de 50 ani) să îi spargă Stâna (Biserica) şi să îl lase fără OI, dar şi fără EUR-OI :))

      Ștergere
    3. :))). Asa e Abel. Cred ca branhamismul se transforma in concurenta,cel putin in Romania. "" Iti place predica mea? Data viitoare sa te vad cu zeciuiala."".

      Ștergere
    4. Dar atunci să dea şi garanţie: "Nu-mi place predica ta, îmi dai zeciuiala înapoi" ;)

      Nu mi-a placut de Matanie nici cand eram in culmile Branhamismului, acum vreo 6-7 ani... Nu am putut asculta nici o predică până la capăt, doar pe cele pe care le traducea de la fraţii lui din strainătate, pe care pe atunci îi adoram... Dar oricat s-ar chinui Matanie, nu ajunge la nivelul lor, poate cel mult în a zbiera :D

      Am auzit un frate african, nu îmi vine acum numele, care a predicat nişte chestii interesante despre anumite numere în Biblie, mai târziu am înţeles că nu s-a inspirat din Branham, ci din tradiţia orală evreiască, dar evident că nu a menţionat acest lucru, ci îl predica sub egida "Mesajului Orei".

      Matanie în schimb, s-a inspirat - ca de altfel şi admiratorii săi sau Iacob Dan - de "pă net", din sursele cele mai speculative şi conspiraţioniste, că doar asta le place ciobanilor din România.

      Nu am decât două exemple celebre ale aberaţiilor lui Matanie (dacă ascultam mai multe predici, cu siguranţă mai auzeam): Prin 2010-2011 a sugerat venirea Domnului pe baza unor eclipse solare ce aveau loc în ziua de 1 AV, ziua morţii marelui Preot Aaron. Un an mai târziu, Matanie ne arăta pe calculator "calul galben filmat în Egipt" care urma să prevestească Apocalipsa ce urma să vină în urma "primăverii arabe"...

      Nu ştiu ce mai predică acum, dacă mai găsesc predicile acelea vechi, voi scrie un articol...

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
    5. Dezbinarile, lipsa de respect intre lideri, cearta, ura, minciuna, rautatea, barfa, critica distructiva, iata roadele de baza ale adunarilor de la mesaj.

      Oriunde pe planeta sunt doi sau trei adunati la mesaj, incepe suspiciunea, neincrederea, dorinta de a domina, de a detine controlul.

      Multumesc Doamne, ca m-ai scos afara din imparatia nevrotismului si a afectiunilor psihice bolnave si pline de venin din miscarea falsa a lui Branham.

      Ștergere
    6. Daca ei intre ei, care cred acelasi profet si mesaj, se urasc si se trateaza in halul asta, ce sa asteptam noi ex-branhamistii de la ei? Flori si sampanie? Sa fim seriosi.

      Ștergere
  20. Pai la Vladimirescu s-a vorbit mereu mai mult din Biblie decat din mesaj si asta nu a placut multora.

    Am simpatizat mereu cu Vladimirescu deoarece au fost printre cei mai biblic-orientati dintre fratii din Romania care urmeaza mesajul.

    Sa critici un pastor ca predica mai mult din Biblie mai mult decat mesajul este una din ridiculitatile majore ale branhamistilor.

    Branhamistii numesc minciunile sfruntate ale lui Branham sau plagiatele lui drept "hrana proaspata pentru vulturi". Va spun eu ce e acolo. E cea mai putreda hrana.

    Dar pentru ca exista putregaiuri in sufletele multora, au nevoie de acele lucruri fanteziste, inchipuite, putrezite. Au nevoie sa auda ca sunt "mireasa" si ca sunt botezati cu Duhul Sfant numai pentru ca "accepta mesajul".
    Au nevoia bolnava sa auda ca "vor fi rapiti" daca urmeaza mesajul.

    De fapt ei traiesc in frica de a nu ramane pe pamant in necazul cel mare. Nu sunt siguri ca Isus este suficient pentru ei ca sa ii duca acasa in Cer.

    Va dati seama in ce rahat sunt ei? Le place sa creada ca sunt foarte bine, fara sa faca nici o schimbare in vietile lor, ci numai pentru ca "profetul a zis-o".

    Dpdv psihologic ei au nevoie de confirmari ale propriilor stari distorsionate de gandirea stramba injectata de Branham si ideile lui para-toxice si otravite.

    Probabil la Arad primesc cifrele, scenariile SF adunate de prin toate gunoaiele internetului despre comete, politica, Papa de la Roma, ecumenism, California, etc.

    Branhamistii nu se uita la filme artistice, nu citesc carti, romane, in schimb se uita la toate mizeriile conspirationiste de pe internet si apoi le predica sau discuta despre ele.

    Nevoia lor corecta de a acumula informatie, este umpluta de liderii lor cu toate ideile pline de ura, izolare, depresive, infricatoare, politico-fanteziste si religioase.

    Mai fratilor...cum sa ajungi sa alergi in halul asta dupa toate ratacirile dupa atatia ani de mesaj?

    Sunteti de nevindecat? Probabil ca da. Poate ca nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e frate: "Gunoiul cheama gunioul"

      Daca este o mizerie in sufletul tau, exista o mizerie pe Internet care sa satisfaca foamea ta de gunoi...

      Am reascultat predicile SF de pe Tabernacolul Cuvantului Zbierat si voi dovedi cat de gaunoase si puturoase sunt...

      Ștergere
  21. Răspunsuri
    1. Asta sunt eu, nu voi mai posta nimic cu logoul de la Viata in mainile tale.

      Abel, spor la treaba. Lica

      Ștergere
  22. Super Mihai. Bravo tie si Domnul sa te binecuvinteze. Nu iti este usor dar am credinta ca totul va fi intors in favoarea familiei tale. Tatal tau este un om bun si Domnul ii va arata adevarul.

    RăspundețiȘtergere
  23. Eu cred ca totul se va transforma in bine.

    Este nevoie de tine acolo, Mihai, iar tot ce sa intamplat este absolut normal, in zona mesajului.

    Pentru ei dezbinarea, barfa, rautatea, dispretul fata de altii, este absolut normal, asa ca nu trebuie sa ne consumam.

    Mihai, Domnul ti-a dat multa intelepciune si tarie, asa ca eu sunt sigur ca vei influenta in bine si pentru vindecare comunitatile si oamenii de acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiti de ce sunt normale dezbinarea si barfa din mijlocul lor ?Fiindca nu au valori . Au doar niste pretentii absurde si versete trunchiate.Dar nici vorba de valori spirituale autentice. Cand o sa predice si o sa puna accent pe cuvintele lui Isus si ale apostolilor ca si criteriu ultim,atunci se poate spune ca au valori .Pana atunci au doar pretentii si multa ingamfare,aroganta si povesti branhamiste fara martori.

      Ștergere
    2. Asta am vazut si eu la ei timp de mai mult de 9 ani desbinare rautate ura cearta.

      Ștergere
    3. Au doar niste teorii seci si fara viata.O teorie poate produce ceva bun ? Nu. Doar amplifica aroganta si ingamfarea, si implicit Ego-ul indivizilor,care au anumite probleme psihologice simtind nevoia cronica de a se situa deasupra tuturor. Multe lucruri urate iau nastere din egoism. In cazul de fata ,un egoism spiritual plecat de la Branham si intretinut de pastorii mesajului sub falsa denumire ""cuvantul original"".



      Ștergere
  24. Peterderp, poti sa vii si tu cu un comentariu original pe acest blog si nu comentand ce au spus altii?Normal ca nu poti.Esti prea depasit.

    RăspundețiȘtergere
  25. Anonimule de la ora 16:18 ,nu trebuie sa fi frustrat fiindca ti-am spus anumite lucruri adevarate despre tine. Eu tot ce spun o spun din experienta proprie.Am fost si la branhamisti si la frankisti si stiu ce vorbesc.

    Dar tu in afara de a ataca si a-i injosii pe altii,altceva mai stii?

    Se confirma ceea ce ti-am spus si alte commenturi: Ai ramas cu rautatea si aroganta din branhamism,chiar daca nu iti plac ""fanaticii"" branhamisti.Dar apucaturile lor le-ai pastrat,fiindca se potriveste personalitatii tale.Ii detesti pe branhamisti dar il simpatizezi pe Branham,si fara sa iti dai seama te manifesti ca si el.

    RăspundețiȘtergere
  26. Am ascultat un studiu despre BUNATATEA lui Dumnezeu: „Dar, când s-a arătat bunătatea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, şi dragostea Lui de oameni, El ne-a mântuit, nu pentru faptele, făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui” (Tit 3:4-5)

    Mi-am amintit apoi am cautat si vad ca Branham NU ARE NICI O SINGURA PREDICA DESPRE BUNATATEA LUI DUMNEZEU.

    Are cateva idei despre iubire, despre mantuirea prin iubirea lui Dumnezeu, in anii 50, dar ceva specific despre BUNATATE, NIMIC.

    La mesaj se foloseste versetul de sus doar pentru a dovedi divinitatea lui Isus. Cata superficialitate.

    Acest studiu mi-a dat peste cap toata cunostinta mea despre acest subiect, in sensul ca am realizat cat de departe am fost tinuti de lucrurile reale ale lui Dumnezeu si otraviti cu Epoci si Peceti plagiate, taine false si plagiate, nori falsi, idei egoiste si pline de rautate.

    Nimeni, niciodata la mesaj incepand cu Branham, Frank si altii nu au studiat sau predicat nimic din ce este, cum este bunatatea lui Dumnezeu si cum invatam noi si aplicam in mod real bunatatea Lui in vietile noastre si ale celorlalti.

    Am fost jefuiti de cele mai bune lucruri din Cuvant si doar ni s-a amintit ca unii is rai, ca altii nu cred nu stiu ce, etc. Infantilisme, debilitati, innchipuiri de la oameni care, din pacate, niciodata nu au patruns in lucrurile adanci, frumoasa si benefice poporului!

    Ce este bunatatea lui Dumnezeu, in final? Unde este ea acum?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lica ma crezi ca la asta m-am gandit si eu astazi? Ma gandeam la acest verset si despre ceeea ce ne indeamna la pocainta,bunatatea lui Dumnezeu aratata prin Hristos, si nu "'mesajul orei"'. Acesta din urma nu ne indeamna la nici o pocainta ci doar transforma oamenii in nevrotici,fanatici si aroganti.

      Apoi mi-a venit in minte si acest verset: "" Si ce ne desparte pe noi de dragostea lui Dumnezeu?Necazul,stramtoarea,lipsurile...etc"". Am scris din memorie. Undeva prin Romani cred.

      Nu scrie : "" Ce ne desparte pe noi de vreo invatatura sau de mesajul orei"". Nici vorba de asa ceva.

      Cat de debili sunt unii sa dea dragostea si bunatatea lui Dumnezeu aratate prin Hristos si explicate foarte bine de apostoli,pentru un mesaj infantil si imbecil ,bazat doar pe inchipuirile si plagiatele lui Branham?

      Ștergere
    2. Te cred. Fii atent ce am auzit. Un om a plecat dintr-o adunare si i-a jignit si vorbit urat pe cei ramasi. Dupa 3 ani a falimentat in toate directiile vietii si s-a intors.

      Pe unul dintre diaconi il facuse in toate felurile, acuzand, mintind despre el. Acum la intoarcere, trebuia sa il suporte pe diacon, intr-o stare personala jalnica. II era rusine si groaza ca acel diacon va rade de el si ii va zice: "Ai vazut ce rau ai ajuns daca ai facut ce ai facut?" Cand a intrat in adunare, statea cu capul in jos sa evite privirea diaconului.

      Apoi cineva i-a vorbit si i-a ridicat capul usor tinandu-l de barbie. Era diaconul. Asta saracul se facuse alb de spaima. I-a zis: "Ma bucur sa te revad. Mi-a fost dor de tine si mereu m-am rugat cu grupul de rugaciune pentru tine. L-a imbratisat si i-a zis "TE IUBIM SI SUNTEM FERICITI CA TE AVEM".

      Asta a zis:"Mi rusine de mine mi rusine si de tine, si a izbucnit in plans. Diaconul la strans in brate pe holul din adunare si i-a zis: "ISUS NU FACE PE NIMENI DE RUSINE, frate, EL IA RUSINEA DE LA NOI, IUBINDU-NE ASA CUM SUNTEM". Asta a inceput sa planga in hohote.

      Mi-am amintit de diaconii de la mesaj si la modul salbatic in care m-au agresat verbal, emotional si fizic pe mine si pe alti zeci de alti simplii credinciosi.

      Oamenii de la mesaj nu au cunoscut pe Dumnezeu. Ei au repetat doar niste asa zise "taine" dar false si plagiate.

      Ce mare diferenta intre cei care se cred mireasa urmasi ai profetului, si altii care tac, dar exprima iubirea si puterea Duhului Sfant prin iertare, iubire, impaciuire...Ce frumos si real. Asta este inceputul Cerului, nu pretentii arogante "Ca esti mireasa". Ce prostie!

      Ce mai pot eu face dupa ce aud asemenea manifestari puternice ale lui Dumnezeu de bunatate si iubire? Decat sa iubesc sa caut bunatatea Lui si sa exprim cat El ma va ajuta. In rest, e totul fara sens.

      "Daca cerurile ar fi pergamente, oceanele pline cu cerneala, fiecare fir de iarba o penita si fiecare om un scriitor si ar scrie despre dragostea lui Dumnezeu....cerurile s-ar sfarsi...oceanele s-ar usca...si inca ar mai fi mult de scris despre ea..."

      Ștergere
    3. Ideea mea a fost ca Branham si urmasii lui au in sange sa ii faca pe altii sa se simta mai prejos decat ei, mai inferiori, mai nesalvati decat ei...si asta e o dovada de egoism, de rautate, de nesiguranta, de anulare a lucrarii lui Dumnezeu pentru altii.

      Ei sunt bolnavi daca nu reusesc sa faca pe altul sa se simta prost, pacatos, nevrednic, mai ratacit, etc.

      Nu am gasit o rautate si ignoranta mai mare in lumea asta intre secte, adunari, bisericii, precum am vazut la mesaj.

      In toate lucrarile lor, ideile lor, ei sunt impotriva sensibilitatii Duhului Sfant si impotriva Cuvantului lui Dumnezeu.

      Ștergere
    4. Din pacate asa este.Asa zisul mesaj pentru o epoca inchipuita ,sa substituit valorilor crestine propovaduite de Isus si de apostolii Sai. Isi schimba oare Isus propria evanghelie pentru mesajul lui Branham? Nici vorba de asa ceva.

      Ștergere
  27. Cand usa Harului se va inchide si veti vedea ca ati ramas afara in zadar veti batea la usa, caci inchisa va ramanea pentru totdeauna,unsul Domnului nu critica,nu jigneste ,nu se revolta si are alte caltitati pe care nici unul dintre voi criticilor nu le aveti voi criticati degeaba mesajul orei si pe mesager.Cuvantul vorbit este samanta originala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci voi de ce criticati pe baptisti penticostali si pe toti cand voi sunteti prinsi cu minciuna.
      Voi santeti cei mai rai oameni. Va bateti joc de toti si va dati mari ca numai voi ajungeti in cer.
      Mai prostutule, atata nu stii? Cerul este pentru urmasii lui Isus nu ai lui Branham. Mai citeste si tu Biblia si lasa minciunile lui Branham deoparte si mai bine incepe sa crezi ce ne invata Domnul Isus si apostoli nu prorocii falsi.

      Dragostea lui Dumnezeu este pentru toti care cred in Fiul Sau si se pocaiesc. Isus este Calea, Adevarul si Viata nu Branham.

      Ștergere
    2. Nu există aşa ceva, o "uşă a harului", care se va închide "pentru totdeauna"...

      Ștergere
  28. Inseamna ca tu ai o alta biblie decat ceea adevarata,cred ca voi ati citit romane de dragoste care doar va face cati-va fioari ca sa credeti ca sunteti cercetati de Duhul Domnului,se vedea demultde cand tot criticati fara rost mesajul si pe mesager vorbiti doar din zelul vostru orgolios ca nu sunteti bagati in seama de Duhul Domnului,niciodata nu veti fi bagati in seama prin aceasta atitudine demna de compasiune pentru voi din partea mea.Duhul Sfant nu este cu voi incetati aici sa mai criticati mesajul si pe mesager in incheiere eu va spun crede numai orice este posibil.Fara credinta este cu neputinta sa fiti placuti lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Numai prostii vorbesti mai omule.

      Ștergere
    2. Nu înţeleg nimic ce scrii, Iacob Dan. Învaţă mai întâi să te exprimi, apoi să scrii corect!

      Ștergere
    3. Iacob Dan - Daca tu ai Biblia adevarata, atunci posteaza tu versetul Biblic in care scrie despre "usa harului" ! ! !

      Ștergere
  29. nu v-ati saturat sa mai vorbiti de rau unii despre altii....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Greu scapam de ce ne-a invatat Branham si pe unii si pe altii. Avem nevoie de o schimbare. TOTI!

      Ștergere
  30. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  31. Nu va spun prea multe cuvinte,dar ca sa va dati seama de realitate va recomand sa cititi cu mare atentie mesajul Fr Branham intitulat Exodul sau al 3 lea exod ca sa intelegeti de ce avem valuri de emigranti,va recomand sa cititi mesajul Fr Branham al 3 lea exod este pe cale sa se produca foarte curand si pentru tine care nu intelegi la ce m-am referit cu usa harului citeste fecioarele intelepte,la ce va este de folos intelepci30unea daca nu aveti pricepere sa o folositi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e Biblia ta "cea adevarata" - Mess-Ageria lui Branham? Si sigur nu s-a referit in "Exodul" la emigrantii din Siria, despre care nu avea nici cea mai mica idee. La vremea aceea, vedea Anticristul ba in comunism (URSS) ba in romanism (vatican), dar nicidecum in islam...

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Ce prefacuti...schimba predicile doar sa se potriveasca credintei lor. In loc sa fie sinceri si sa recunoasca ca Branham nu a spus nimic de o amenintare islamica la adresa Europei. Asa fac si cu Biblia,o intorc pe toate fetele doar sa se potriveasca cu ceea ce a spus Branham. Oameni ipocriti care se mint si pe ei insisi. Ce sa mai zic de altii...

      Ștergere
    4. Dan Iacob. Faptul ca nu credem minciunile lui Branham nu inseamna ca nu pricepem. Ba arata ca pricepem foarte bine cum stau lucrurile in adevar.

      Ștergere
    5. "" Nu va spun prea multe cuvinte..."".

      Iacob,nu mai spune nimic.Abtinete.Gandeste inainte de mai spune ceva.Nu mai denatura orice lucru,eveniment,teorie, doar sa se potriveasca cu predicile lui Branham.

      Ștergere
  32. Pentru amatorii pozelor cu "nori supranaturali":

    Dumnezeu ne bate (cu pumnul, ca sa ne trezim ;-)

    http://frecventa-sufletului.ro/2016/01/28/foto-norul-inedit-supranumit-mana-lui-dumnezeu-a-aparut-pe-cerul-portugaliei/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La ce schimbari climaterice sunt pe Terra,nici nu ma mir ca apar astfel de formatiuni noroase.Doar oamenii infricati si inrobiti de teorii religioase extreme vad tot felul de mesaje si amenintari .

      Odata un intelept a fost intrebat daca sa ne temem de pisici negre. La care inteleptul a raspuns: Daca va credeti soareci,temeti-va!. :))

      Ștergere
    2. Haha, parabola buna de luat aminte...

      Ștergere
    3. Chiar m-am gandit ,ce siguranta,pace si forta ne ofera Cuvantul in comparatie cu ce haos,infricare si nesiguranta emana aceste secte fundamentaliste,care sunt toate centrate pe friciile si obsesiile unui individ.In cazul de fata William Branham. Iar in cazul frankistilor Ewald Frank.

      Romani 8

      "" 35 Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul sau strâmtorarea sau prigonirea sau foametea sau lipsa de îmbrăcăminte sau primejdia sau sabia?
      36 După cum este scris: „Din* pricina Ta suntem daţi morţii toată ziua; suntem socotiţi ca nişte oi de tăiat.”

      37 Totuşi* în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit.

      38 Căci sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile*, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare,

      39 nici înălţimea, nici adâncimea, nici o altă făptură2 nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru."" .
      "
      "" 31 Deci ce vom zice noi în faţa tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?
      32 El*, care n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a** dat pentru noi toţi, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?

      33 Cine va ridica pâră împotriva aleşilor lui Dumnezeu? Dumnezeu* este Acela care-i socoteşte neprihăniţi!

      34 Cine-i* va osândi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a şi înviat, stă** la dreapta lui Dumnezeu şi† mijloceşte pentru noi! "" .

      Ștergere
  33. I-a ziceti va rog si de mesajul Fr Branham Invazia S.U.A tot zicem noi numai sa se potriveasca cu ceea ce este in realitate ,nu cu ceea ce s-a spus mai dinainte ca sa se intample in zilele acestea,intr-una din zile Isus va reveni voi sunteti pregatiti sa il intampinati pe Isus?Cercetati-va si vedeti daca sunteti in Cuvant si apoi vorbiti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in invazia sua a spus ca rusii vor invada america. oricine se poate gandii la orice. e polina lumea de idioti cu idei. cerul si pamantul va trece Cuvantul lui Dumnezeu, nu mesajul, va ramane in veac!Amin.

      Ștergere
    2. Branham a trait in timpul Razboiului Rece.Ce putea sa spuna altceva decat ca rusii vor invada SUA?Sigur si alte milioane de americani din vremea lui gandeau tot asa . Sunt toti profeti? Poate,pentru naivi si zevzeci . Bineinteles ca pentru Branhamel-Minciunel asta era o mare profetie.

      Ștergere
  34. Acea zi de pe calvar este un mesaj tradus de Fr Lica in timpurile cand el traduxea mesajul Fr Branham atunci nu s-a indoit de loc de acest mesaj,cu timpul insa a facut ca tot ceea ce a tradus sa nege ceea ce a crezut pina in acel moment ,probabil caci din cauza multor ingrijorari sau probabil si revista scoasa tot de el daca mai tine minte glasul regelui si ceea ce a publicat in acel timp sunt tot lucruri care sunt demne de uitat probabil,pacat mare pacat ca nu a mai continuat pe aceasta linie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am tradus-o si tiparit-o in 10.000 (zece mii de exemplare) din buget propriu, deoarece am crezut in ceea ce fac si, ca atare, am investit cam 5000 Euro.

      Ce insemnau acei bani fata de sansa oamenilor de a fi salvati? Nimic. Desigur acum nu as mai face-o in acelasi fel.

      Acea zi de pe Calvar a fost cam ultima predica, sau printre ultimele in care Branham era inca sociabil, amabil, inca iubea oamenii (sau asta arata in exterior cel putin) si a predicat Evanghelia in mod nepartinitor si a lasat-o libera si valabila pentru oricine crede in Fiul lui Dumnezeu Isus Cristos si in Jertfa Sa.

      Imi amintesc ca a avut asa succes ca pana si fr Munteanu de la Timisoara imi comanda baxuri intregi si le distribuia in spital in Timisoara si mi-a marturisit ca multi anu fost vindecati si salvati.

      Am apreciat deschiderea dumnealui pentru asemenea lucrari si slujire, stiti ca eu sunt orientat destul de mult inspre partea asta pragmatica.

      M-a sunat si mi-a spus ca o femeie chiar grav bolnava pe patul spitalului a fost vindecata de Dumnezeu dupa ce a citit predica si s-a rugat.

      Asta inseamna cumva ca Branham este Dumnezeu? Nu! Asta inseamna ca Branham este Ilie? Nu! Asta inseamna ca mantuirea este in mana celor de la mesaj? Nu! Asta inseamna ca Branham e confirmat? Bineinteles ca NU!

      Dar ce inseamna totusi? In opinia mea insepamna ce spune BIblia: Celui ce crede orice este posibil si unii au nevoie de altcineva sa l;e inspire, sa le dezlege, sa le deschida usa pentru a crede si primii lucrurl cerut.

      Si Branham a avut carisma si predicator fiind a inspirat oamenii sa creada ca pot fi vindecati. Asta nu il face mai special decat alt evanghelist.

      Cred ca era mi bine sa ramana la Cuvant, sa nu incerce sa inventeze lucruri si sa isi proiecteze propriile imaginatii, unele nebiblice, alteve bolnave, altele pur si simplu copilaresti, altele isterice, altele nesincere...

      Ce a facut Domnul Isus acolo la Calvar este pentru oricine valabil!

      Branham nu are nici un merit in asta, Isus are, iar daca Branham a facut ceva bun candva, a fost recompensat de Domnul.

      Si la fel ca si cand a facut pasi falsi, a fost lovit napraznic si fara vindecare intr-o moarte socanta cu multe multe semne de intrebare.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.