sâmbătă, 23 decembrie 2017

Inchinati-va mie - Mera Romulus


Am luat dintr-un comentariu de la Cosmarul continua aceasta idee si am transformat-o in articol.


Sper din inima ca va ajuta cititorii si chiar si pe cei care au fost implicati in acele evenimente destul de triste si abuzive. 


Adevarul elibereaza mereu. Adevarul nu se teme de minciuna. Am vazut asta in ultimii ani la multi care au fost legati in lanturile mesajului.


Ma bucur ca mi-am amintit acest subiect si multumesc ca cineva a intrebat in comentarii in acel context.


A fost prorocie amenintatoare, data de prorocita care il sustinea mereu pe pastorul Mera Romulus, cu un ton ridicat, grav, ca SA NE INCHINAM LUI DUMNEZEU, dar se spunea:


"Inchinati-va mie, dati-mi slava... puneti-va in genunchi inaintea mea, ca eu Domnul lucrez si acesta este slujitorul meu (Mera)...etc... etc..." 

Deci prin prorocie ni sa cerut in mod dur, autoritar si aspru, sa ingenunchem in fata lui. 


Ne-am pus imediat in genunchi, asa din reflex, si cand ma uit spre amvon il vad pe Mera Romulus, pastorul, ca el statea fain-frumos in picioare. El nu s-a pus in genunchi. 


Constiinta mi-a spus pe loc, ca lucrarea este falsa si acel duh fals ne pune in idolatrie, ne manipuleaza, ne ia sub control punandu-ne in genunchi in fata pastorului. 

Dorea sa preia domnia peste sufletele noastre. Era duhul celui rau. Era clar. Era limpede. Instantaneu m-am ridicat si cand ma uit in adunare mai erau cativa barbati care nu se pusesera in genunchi. Unul dintre ei era si Vasile Neamtu.


Ulterior Vasile Neamtu a cerut permisiunea sa vorbeasca si a explicat frumos din Cuvant ca asa ceva nu este biblic. Nicaieri, nimeni, niciodata nici Dumnezeu nu a cerut in mod personal ca oamenii sa i se inchine si sa se puna in genunchi la comanda. Dumnezeu nu a facut asa ceva. 


Si cand spune ceva, Domnul o spune la persoana a doua: Domnului sa te inchini si numai Lui sa Ii slujesti... nu zice: "Inchinati-va Mie acum".


Exista un risc extrem in asa ceva, pe care Biblia nu l-a asumat pentru a invata pe oameni asa ceva.


Vasile Neamtu a aratat din istorie si Biblie despre pericolul unor astfel de inselaciuni si atunci prorocita a izbucnit intr-o alta prorocie foarte amenintatoare. 

A prorocit cu un ton amenintator, grav, ca in ziua de marti (era duminica atunci - si aveam rugaciune si marti) la adunare, in curtea de afara, lui Vasile ii va crapa burta si matele ii vor iesi afara...si asa vom stii noi ca Domnul a vorbit.


Atunci a fost momentul izbucnirii ei salbatice si toxice. Nu a suportat Cuvantul si adevarul, spus de Vasile, ci vroia sa isi dea singura dreptate.


Cand Vasile Neamtu a aratat ca dimpotriva, diavolul pretinde asa ceva, nu Dumnezeu, spunand cum diavolul a venit la Martin Luther si ia zis: "Inchina-te mie..." prorocita si-a revarsat emotiile si sentimentele ei de ura (constienta sau nu) impotriva lui si apoi si impotriva noastra. 

Normal ca nu s-a intamplat nimic in ziua de marti. Deci stiam foarte clar, ca si de data aceasta nu Domnul a vorbit si ca avem de-a face cu adevarat cu o lucrare falsa, imitatie ieftina, fie izvorata din indrazneala si subconstientul prorocitei, fie era de la duhul celui rau. 

Va vine sa credeti sau nu, ei au continuat sa creada in continuare ca Domnul vorbeste acolo.💀💀💀

Este absolut incredibil cat infantilism, orbire spirituala si cate jocuri copilaresti de-a Dumnezeu, cu pedeapsa si apocalipsa, se joaca zilnic cei de acolo. 

Vasile Neamtu era bazat solid in Cuvant, si el nu sa lasat impresionat de intimidarile respective. 

Noi toti l-am admirat si apreciat pentru taria lui si pozitia clara, neinfricata in fata unor amenintari rautacioase, pline de ura dar si diabolice.



Din pacate pastorul Mera Romulus a sustinut mereu toate aceste prostii, imbecilitati si falsitati din adunare. 

Acest om nu a fost NICIODATA CALAUZIT de adevar si de Cuvant. El a lecturat si manipulat predicile lui Branham in mod inteligent insa cand a fost vorba de ceva spiritual, duhovnicesc, nu a vazut nimic niciodata decat ceea ce il lauda si preamarea pe el si slujba lui falsa de "pastor unicat". 

Acestea in timp au creat poli ai urii, care au creat o mentalitate nebiblica, nespirituala, inumana, ura si distrugere. 


Cred ca a facut asta deoarece el era mereu lingusit si inaltat prin ele, si asta ii hranea mandria si orgoliul sau foarte puternic. Ce usor a fost manipulat acest pastor, ani de zile. Dar cred ca i-a convenit deoarece il urca mereu pe piedestalul arogantei si mandriei, exact ceea ce el iubea.

Diavolul s-a folosit de propriile slabiciuni ale lui -dorinta extrema de a fi singurul lider/pastor din Cluj recunoscut si confirmat- etc. Uneori si cu coroana pe cap il vedeau in vedenie, asa zisii vazatori. 

Atata linguseala si pupat in spate ca la ei, nu ai vazut nicaieri. 


Si-a mentinut scaunul de pastor cu ajutorul acestor asa zise daruri duhovnicesti, deoarece la capitolul lidership, intelepciune, bunatate si iubire divina a fost mereu un conducator partinitor, arogant si extrem de slab. 


Total necalificat in slujba extrem de importanta de pastor, el a actionat mereu in modul emotional. In psihologie se spune ca are un temperament reactional. In Cuvant se spune revarsarea duhurilor rautatii. 


Analizand, si toate puse la un loc, DESCALIFICA INTREAGA CONDUCERE DIN ULTIMII 20-25 DE ANI! Dati-va demisia fratilor, restabiliti adevarul, draptatea si bunatatea lui Dumnezeu!


Deseori, el lua ca un atac personal, daca cineva bine intentionat, ii spunea ca a gresit ceva in cuvinte sau anumite fapte. Daca cineva ii spunea ceva ii ranea orgoliul, si acel om era vazut rau. Era pecetluit si umilit si lovit cu Cuvantul, cu prorociri, vedenii, pana pleca singur din adunare. Apoi dupa ce pleca, ei toti spuneau fara rusine ca acela "A plecat din mijlocul nostru ca sa se arate ca nu era dintre noi"...adica foloseau si aplicau versete biblice abuziv numai ca sa isi dea lor dreptate.


In opinia mea ei toti sunt vinovati de abuzuri mari si grave. Nu se mai pot scoate, oricat incearca sa o dea din colt in colt. 


Asta este arta lor de a manipula si insela sufletele celor ramasi in adunare.


Sunt specialisti in a masca adevarul cu ceea ce spun ei ca ar fi adevarul, numai pentru a ramane ei in picioare. 

Din ce mi-au povestit cei care au iesit de la ei in ultimii ani am observat ca au ramas ca atunci cand eram eu la ei. Nu au evoluat, nu au crescut in statura, nu au devenit cu nimic mai buni decat inainte. ba inca sunt mult mai rai. Inca nu sunt in cautarea binelui, a dreptatii, a adevarului.

Ascultati cu atentie va rog: Pentru ei adevarul inseamna ca ei sa isi dea mereu dreptate lor insisi, iar orice altceva nu mai conteaza pentru ei. Notiunea de adevar la ei este profund distorsionata si pervertita de gandirea bolnava pe care o au. Aceasta este legata doar de ceea ce ei numesc a fi adevar, nu de adevarul sau realitatea faptica in sine. Ei nu sunt interesati de adevar daca acesta nu corespunde cu gandurile si planurile lor aranjate mai dinainte. 


Si-au creat un univers izolat, limitat si toxic in care ei au dat sensuri deformate si perverse unor lucruri frumoase precum adevar, iubire, bunatate, Cuvant, samd. 


Asta ne arata ca ei sunt o secta in cel mai profund sens al cuvantului secta. Aceasta tipologie predomina cam la toate adunarile de la mesaj, dar fiecare adaptata dupa idei si personalitati din interiorul fiecareia in parte.


Sa ii spui lui ca nu a facut bine ceva sau ca poate sa se smereasca cand e cazul? Nici vorba. El niciodata nu a vrut sa auda de asa ceva. Am observat inca de atunci din anii 90 ca la el predomina cultul personalitatii exact ca si la Branham.

El sa razbunat aspru pe toti care au avut curajul sa ii spuna ca a deviat de la unele norme biblice si de la valorile acesteia. Si a asmutit adunarea si "politistii" diaconi impotriva lor. Ei nu au cunoscut spiritul de fratietate sfant si curat al crestinismului. Si-au pregatit predici prin care sa dovedeasca ca nu e o problema sa ii considere pe ceilalti Iuda si batjocoritori.


Dar adevarul este ca mai mari batjocoritori ca ei nu exista nicaieri in lumea asta.


Au fost mereu partinitori si au judecat, criticat, barfit si osandit oamenii fara a le da dreptul sa se apere. 


Sunt slabi, sunt incompetenti si emotionali negativi supusi sa actioneze influentati de proprii demoni interiori si de temeri, nu de adevar si de ceea ce Domnul a invatat pe urmasii Lui.


Eu cred ca nici macar nivelul uman al iubirii si intelegerii nu l-au experimentat. Ei doar s-au emotionat religios si si-au creat o viata in armonie cu emotia aceasta. Atata tot.



De aceea toti care au vazut aceasta masinarie impostoare de acolo, au plecat din adunare. Unii cu mici proteste si nemultumiri, altii dati afara in mod agresiv, altii au plecat tacuti fara sa mai dea explicatii.



Toti pe care i-am intrebat de ce au plecat de acolo de la adunare, au spus ca pe langa faptul ca acolo se minte mult, ca sunt fatarnici si ca sunt multe falsuri, ei au fost convinsi sa plece mai ales din cauza mandriei, trufiei si orgoliului grupului de elita, asa zisii Grupul sau "Alesi", si bineinteles al pastorului.



Anul acesta, am intalnit cativa frati care au plecat de la ei din adunare, mi-au scris si cei din Iasi, altii din Brasov si alte zone, dar cei mai multi din Cluj, ca au trecut prin aceleasi experiente triste acolo la adunare la care inca domina aceeasi mentalitate toxica. 

Acestia inca tot se lauda ca au Cuvantul, ca ei sunt alesii, dar in realitate ei nu au Cuvantul lui Dumnezeu. Ei folosesc Cuvantul pentru a-si implinii orgoliile si ambitiile personale. Folosesc adevaruri plagiate de Branham de la Jesus Only si Larkin ca apoi sa abuzeze de oameni.



Nu mai spun de sora mea, pe care ei au abuzat-o emotional grav. In mod paranoic, ei o banuiau ca ii spioneaza si ca ea imi spune mie lucruri despre ei, pedepsind-o astfel cu raceala, distanta, barfe, minciuni, luandu-i dreptul sa asculte predici de la ei, crezand ca mi le da si mie iar eu rad de ei. Iata oameni fara minte si fara suflet. Obsedati si paranoici. Un om normal, o comunitate sanatoasa nu face asa ceva.

Acesti paranoici au lovit si atacat pe toti despre care ei aveau sentimente banuitoare ca nu ar fi 100% cu ei.


Nu lasau pe Dumnezeu sa lucreze la inima cuiva in timp, sa convinga El pe cineva de anumite lucruri, ci ei fortau mereu nota si chiar amenintau pe cei care nu erau clona lor 100%. 


Frate, indoiala are locul ei permis de Dumnezeu in procesul de consolidare a credintei noastre. 


Indoiala este chiar utila in multe situatii si insasi cuvantul "biruitor" vine ca urmare a unei biruinte personale a indoieli. Nu trebuie sa acuzi repede si sa demonizezi pe cineva daca acesta are indoieli. Are dreptul la indoiala mai ales daca lucrarile sunt haotice si produc cearta, dezbinare. 


Dimpotriva, cand omul are indoiala e momentul potrivit sa il incurajezi cu lucruri adevarate, daca are nevoie.


Ei nu aplicau Cuvantul cu rabdare, bunatate, iubire, dreptate. Nu dau dreptul fiecaruia sa isi spuna partea lui de adevar chiar daca acesta se indoieste in acel moment. Nu.


Sarmanii oameni, daca se indoiesc in ei insisi, ei isi neaga aceasta indoiala de frica lor si se mint ca ei cred. Asa ajung oamenii sa fie falsi fara voia lor. De frica ei spun ca cred si in impresia exterioara nu se vede nimic dar in realitate in inima lor nu cred. Le este frica sa spuna ca si ucenicii Domnului "Ajuta necredintei noastre" sau "Mareste-ne credinta". Si in acest mod se vede foarte clar ca oamenii sunt agresati emotional si spiritual sa creada cu forta de aceea ei ii acuzau, folosind astfel, in mod grav si abuziv Cuvantul lui Dumnezeu. 


In opinia mea, aceste lucruri sunt grave si extrem de grave!

Odata cand am vazut cat sufera sora mea din cauza lor i-am spus ei: CEI DE LA MESAJ SI DE LA MERA SUNT BLESTEMATI SA TRAIASCA IN MINCIUNA SI FALS! Asa cred si astazi. Ei sunt blestemati sa traiasca in eroare si in minciuna. Peste cativa ani isi vor da seama ca altul nu e bun, il vor da afara, apoi altii si tot asa. Vor merge continuu din eroare in eroare.

Sora mea s-a speriat, dar tot le tine uneori partea chiar si acum, desi ei au calcat-o in picioare. I-au facut asta pentru ca ei ma urau pe mine. Se razbunau pe mine lovind in ea, mai ales pastorul facea asta ani de zile din amvon. Ce josnic! 

Oamenii care fac asa ceva sunt o mizerie in realitate, nu conteaza cata religie spun ei ca cred. Ei nu sunt nimic din ce afiseaza. (Nu toti, desigur. Sunt si oameni buni acolo, dar si ei, sunt inselati si prostiti. Sunt si tineri si familii de tineri, care nu accepta aceste mizerii ale lor, dar din pacate le tolereaza deoarece le este frica sa vorbeasca, sau nu stiu ce se intampla cu adevarat acolo. Eu ma rog pentru ei, ca Domnul sa le dea curaj si intelepciune divina sa aduca reforme in adunarea aceea.) 

Dar majoritatea sunt depersonalizati si afectati psihic precum este si pastorul Mera si clica lui de elita supranumit Grupul.

Cum am mai spus, si cei care au plecat de la ei in ultimii 5-10 ani, mi-au confirmat ce stiam deja. Au fost supusi si ei la abuzuri verbale si spirituale, la aceleasi povesti de ura, barfe, rautate, minciuna si mai ales au vazut acea fatarnicie INFINITA-COSMICA. 

Chiar acum cateva saptamani cineva mi-a povestit, fara sa ii cer eu asta, despre multele inselaciuni cu venirea Domnului si multe ale inselaciuni si mizerii de acolo de la ei. 

Eu cred ca Mera Romulus nu a fost niciodata un pastor adevarat care sa poata sa aduca adevarul si oamenii impreuna cand existau probleme. El ar fi trebuit ca lider spiritual sa iubeasca oamenii chiar si daca acestia sunt diferiti fata de el si chiar daca ei nu accepta tot spune el. Dar nu. El asa ceva nu permite. E plin de sine. E arogant. E mandru. E expert in a se scuza si a face pe altii vinovati.

Conducerea lui se bazeaza pe control, frica, dominare si manipulare, nu pe iubire si adevar biblic.

El a folosit unele adevaruri biblice pentru a-si intari pozitia personala, nu pentru a da valoare, bogatie sufleteasca si libertate oamenilor. Asta arata o gandire extrem de egoista si orgolioasa. Facea ca sa iasa mereu totul in favoarea lui. 

Cum baga frica in oameni de ani de zile?

El predica ani de zile pe Core Datan si Abiram si Iuda, adica personajele negative ale Bibliei, ca oamenii de acolo de la adunare, sa ajunga sa fie inspaimantati la gandul ca vor intr-o zi sa plece din acea adunare, deoarece atunci ar insemna ca ei sunt exact ca si Core si Iuda. 

Cu aceste manipulari ieftine si lanturi mentale ii tine acolo pe oamenii sinceri, naivi, lipsiti de cunostinta adevarului si mai ales fara personalitate. 

Din aceste manipulari ne dam seama ca el este expert in manipularea constiintei umane.

Daca el predica de exemplu despre a INTOARCE OBRAZUL CELUI CARE TE-A LOVIT deoarece asa ne invata Domnul, el a invatat asta pe ceilalti, dar pe el insusi nu s-a invatat niciodata asta. 

Isi croia drum lui si celorlalti din asa zisa elita, pentru abuzuri. Adica daca el loveste pe altii, aceia sa isi intoarca obrazul sa fie inca loviti ca asa spune Domnul, dar lui, fereasca Dumnezeu sa ii spui ceva care nu ii convine, ca ai incurcat-o rau de tot. 

Specific dictatorilor, el nu considera ca fiecare om, mai ales din adunare, are demnitate umana si este iubit de catre Dumnezeu si ca nimeni nu e obligat sa aiba 100% aceleasi pareri ca si el. 

Daca cineva nu e de acord cu el, acela este numit si etichetat negativ si intreaga adunare este otravita impotriva aceluia.

Acest stil de a fi si gandi, a creat in timp multe abuzuri si agresiuni verbale, emotionale care au dus la stres, suferinta, dezbinare, ura si chiar sinucideri.

Sustinut de o asa zisa prorocita extrem de emotionala si sentimentala si diversi vazatori, ei au manipulat sufletele si a pus oamenii sa i se inchine lui si celui rau. 

Eu cred ca acest om ar trebui sa isi dea urgent demisia deoarece nu are nici o calitate de pastor si lider dupa modelul invatat de Cristos si sfintii apostoli. Ar trebui sa isi ceara iertare de la toti oamenii pe care i-a abuzat si murdarit din amvon si prin casele unde se rugau si proroceau minciuni si iluzii.

In loc sa isi vada propria mizerie, a acuzat si criticat pe toti care au trecut candva pragul adunarii lor dar le-a adus anumite comentarii si argumente care nu le conveneau.

Ganditi-va. Adunarea lor a auzit ani la rand ca li sa spus "Inchinati-va mie...dati-mi slava..." si asa au facut toti. Au dat slava cui? Acelei persoane care spunea asta sau duhului inselator din spatele acesteia.

Nimeni, niciodata nu a oprit aceste duhuri amagitoare. Nimeni dintre ei nu a indraznit sa spuna ca e cel rau la lucru. Ei inca nu si-au dat seama ca asa ceva este nebiblic, deoarece Dumnezeu nu lucreaza asa. Desi au vazut in atatia ani cate roade rele au adus ei au continuat in nebunia lor. 

Sunt lipsiti total de discernamant. Se amagesc ca ei sunt bine doar pentru ca au avut cateva vindecari. Dar vindecari sunt peste tot. 

Chiar si astazi inca cel rau le cere sa se inchine lui spunandu-le Inchinati-va mie... iar in timp ce ei stau pe genunchi fac asta.

Biblia spune ca prin roade, nu prin daruri, ii veti cunoaste.

Ca si a lui Branham, si aceasta se dovedeste a fi o fictiune care este intretinuta cu sentimentele lor de asteptare falsa -si temeri- a venirii Domnului, amestecate cu conspiratii apocaliptice, politico-religioase, catastrofe, catolicism, ecumenism, izolare de societate, etc.

Acestea sunt instrumentele lor de manipulare si control asupra sufletelor si mintii oamenilor.

Lipsiti de capacitatea de a discerne lucrurile si crezand in mod fals ca o vindecare, sau 100 de vindecari, le dovedeste ca sunt cei adevarati, ei toti s-au inchinat unui zeu fals si imaginar, care inspira asa zisii proroci si vazatori.



 "Eu, Ioan, am auzit și am văzut lucrurile acestea. Și după ce le-am auzit și le-am văzut, m-am aruncat la picioarele îngerului, care mi le arăta, ca să mă închin lui. Dar el mi-a zis: “Ferește-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună slujitor cu tine, și cu frații tăi, proorocii, și cu cei ce păzesc cuvintele din cartea aceasta. Închină-te lui Dumnezeu!”Apocalipsa 22:8

Cei de la Mera s-au inchinat, da, dar nu Dumnezeului Creator si Mantuitor, despre care ei vorbesc cu gura, ci duhului de minciuna care a stat ascuns in spatele acestor lucratori inselati de propriile imaginatii bolnave si dorinte nebunesti de a avea "lucrari" supranaturale. 

Este ciudat ca cativa de acolo au avut mereu anumite lucrari impotriva lor. Normal ca s-au descotorosit si de ei in timp.

Cand veti auzi vreodata ca cineva va cere si spune: Inchinati-va mie...sa stiti ca acela este diavolul cel vechi. Sa nu o faceti. 

Inchinarea este in duh si in adevar ca o decizie benevola izvorata din convingere interioara, nu este venita din amenintare, minciuna si manipulare.

Acel diavol inca de atunci din adunare de la ei a legat oamenii intr-o psihoza in care au ajuns si spiritual dar si ad-literam ingenunchiati in fata lui, a pastorului Mera.

Mera Romulus nu a spus atunci, asa cum a zis ingerul in versetul de mai sus lui Ioan, adica, sa nu facem asa ceva. 

Mera Romulus nu ne-a oprit sa ingenunchem inaintea lui! 

El a acceptat sa stam in genunchi in fata lui! Nu a zis-o dar prin gestul acesta el a confirmat un fel de inchinare la el insusi !!!

Daca cei care il urmeaza si merg la adunarea lui, ar cunoaste cu adevarat Cuvantul lui Dumnezeu, asa cum pretind, si-ar fi dat seama ca asa ceva, este extrem de grav. Este maximul de grav. Nu se poate mai grav! Ei trebuie sa ia masuri imediat. Adunarea ARE DREPTUL SA II CEARA SOCOTEALA PASTORULUI! 

Sa va spun ceva important. Daca este corect sa stai langa pastor sa il sustii, sa te rogi pentru el, este tpt la fel de corect SI SA II CERI EXPLICATII DESPRE ANUMITE ATITUDINI SI CHIAR SA IL SCHIMBI!

Ei continua si in ziua de azi in acelasi spirit inselator de atunci.

Dar ei nu cunosc cu adevarat Cuvantul lui Dumnezeu. 
Anumite cunostinte despre diferite teme din Biblie nu inseamna a cunoaste Cuvantul. Nici vorba de asa ceva.

Asta ne arata si ce fel de mentalitate se ascunde cu adevarat, acolo la ei, dincolo de cuvintele dulci si inselatoare de la amvon.

Am facut legatura cu Branham, ulterior.

Cand am fost la o conventie din SUA, Billy Paul Branham, fiul mai mare a lui Branham, a spus ca el nu se inchina lui Branham, ci Dumnezeului din Branham. Nici noi sa nu ne inchinam profetului, ci Dumnezeului din el.

Nu mi-a placut afirmatia, dar nu am inteles atunci prea multe.

Acum vad cat este de periculos sa te joci cu asemenea cuvinte si idei. Branham a pornit aceste duhuri de idolatrie prin ideile lui de autoproslavire a dumnezeului din el.

Branham ne-a atras intr-o idolatrie spunand mereu in ultimii lui ani de viata ca Dumnezeu este in el ascuns in carne umana si ca el Branham este UN IDOL VIU, si ca Dumnezeu asta vrea, idoli vii, nu idoli morti...si multe alte erezii. 

Branham a invatat poporul, dand si un exemplu concret, ca a te inchina la poza lui cu lumina deasupra capului, aduce rezultate extraordinare.

Conform cu invatatura lui Branham este in regula sa te rogi la poza lui cu lumina aceea.

Dar pe baza a sute de dovezi, stiu ca Branham mintea si Dumnezeu nu era in el, deoarece Dumnezeu nu poate sa minta, iar anumite daruri de vindecare sau altele NU SUNT DOVADA CA ACEL OM SPUNE ADEVARUL DIN CUVANT.

Vreau sa ma apropiu de un punct extrem de important. Fratilor. Din inima va spun. Toti am gresit si probabil vom mai gresi, ca oameni.

Asa e viata, cu bune si rele, dar cand e vorba de inchinare, dragul meu frate, sora, nu exista loc pentru NICI O EXCEPTIE. 

Nu te inchina nimanui, indiferent cum incearca sa il aduca pe Dumnezeu in explicatiile sale sau in anumite lucrari.

INCHINAREA INSEAMNA PREDAREA PUTERII PERSONALE SI A CONSTIINTEI NOASTRE IN MANA CELUI CARUIA NE INCHINAM SI RECUNOASTEREA SUPREMATIEI SALE ASUPRA PROPRIEI NOASTRE FIINTE! 

Deci, dragii mei nu o faceti in mod usuratic deoarece va veti pierde etern sufletul!

Dragii mei ganditi cu mintea voastra si aflati ca inchinarea reala, placuta si facuta lui Dumnezeu este un mod frumos de a recunoaste maretia Lui, este ceva personal, este un act intim duhovnicesc pe care tu simti sa il faci. Este o convingere interioara lucrata de Duhul Sfant si de sentimente nobile, de multumire, de respect, de bucuria si uimirea venita din anumite experiente personale cu El. 

Inchinarea ceruta si cersita de voci mincinoase, inchinarea fortata sau sub amenintare, sub teroare psihica, in frica, se gaseste in religiile pagane care domina, controleaza, si uneori chiar ucid si sacrifica oamenii. 

Acele voci nu au fost ale Domnului niciodata. 

Ati fost inselati ani si ani de zile. Sigur ca suna dur ce scriu, dar ca de fiecare data, va cer din inima sa verificati ceea ce scriu aici si apoi sa va dati cu parerea. Apoi sa luati noi decizii. Am un singur scop cand scriu aici. Sa incepeti sa vedeti ca nu tot ce e numit adevar este adevar si sa nu fiti inselati mai departe.

Dragii mei, este biblic, ca inchinarea autentica, dorinta de a ne inchina, vine in mod natural, pasnic, iubitor. Inchinarea adevarata izvoraste singura din interiorul sufletului, dintr-o recunostinta adanca pentru jertfa Lui de la Calvar. Inchizi ochii si te inchini Lui constientizand cat de mare e iubirea Sa, cat de frumos e adevarul Lui, cat de mare e lucrarea Sa. te inchini Lui dintr-o multumire profunda pentru scumpul Sau Sange varsat pentru pacatele tale. Stii ca nu ai fost mereu bun. Stii ca nu ai fost corect, dar stii ca El a sters totul. Ei bine, aceste sentimente vin din aceste constientizari si ele te duc in inchinare catre El.

Sa inlocuiesti asemenea experiente frumoase duhovniesti cu inchinare  data la comanda, INSEAMNA SA DEVII UN INCHINATOR FALS. 

Te inchini doar ca asa iti cere un duh amagitor si tu nu ai experimentat niciodata Calvarul si lucrarea Lui. Ce poti fi altceva decat un mare fals? Si nu tu ai vrut asta ci pur si simplu altii te-au inselat cu falsitatile lor.

Asa ca nu uita ca inchinarea adevarata si acceptata de El vine din iubire autentica, dintr-o profunda multumire sufleteasca, din pasiune pentru Cristos, Domnul nostru. 

Liderii de lauda si inchinare, da, pot sa indemne poporul sa ridice mainile spre Cer, se inchine Lui, Mielului ceresc, Salvatorului nostru... aceasta da, este o modalitate corecta, spirituala, sensibila si frumoasa de a fi uniti in lauda si inchinare. In multumire, cu lacrimi, cu bucurie, cu pocainta sau recunostinta, depinde cum simte fiecare in parte, si mai ales cum este starea prezenta a fiecaruia.

Dar acest act sacru si intim al inchinarii nu este nicidecum o actiune facuta in frica la porunca amenintatoare a unui predicator, a unui proroc, sau al unui duh fals si inselator. 

P.S. - Am aflat ca si prorocita a fost data afara din adunare destul de recent, deoarece ea ar fi spus ceva ce nu l-ar fi incantat pe pastorul Mera. Adica ceva ce sa il ajute sa se corecteze si sa renunte la trufie, orgoliu si mandrie. Normal ca au dat-o si pe ea afara. 

Asa fac cu toti care au curaj sa ii spuna ca el nu e in regula din cauza orgoliilor si ambitiilor personale.

Din felul in care au actionat in ultimii 25 de ani, este clar ca tot asa vor face in viitor si cu cei care acum il pupa in spate toata ziua, ca niste slugi ignorante si naive. 

Acolo exista o mentalitate otravita care se rasfrange in timp asupra tuturora iar cand unii o vor vedea si vor vorbi, vor fi dati afara. Asta e regula de bazaa  modului dictatorial de conducere. 

Din spusele celor care au iesit recent de la ei, Mera Romulus a ramas tot asa de orb ca sa vada ca el este de fapt problema principala. 

El continua, sa alunge pe toti de langa el, sa raneasca si sa distruga vieti si acum, tot asa cum o face de zeci de ani. Nu sa maturizat deloc. Din punct de vedere emotional a ramas ca un copil adolescent ranit in orgoliu si cei care nu corespund cu ranile lui trebuie respinsi si dati afara. 

Foarte multi frati si surori l-au respectat si iubit sincer si i-au dorit binele, dar el i-a lovit mereu si alungat afara prin metodele lui perverse de a suci Cuvantul si intamplarile. El a facut intotdeauna ca lucrurile sa para in favoarea lui si nu a dat DREPTUL CELOR ACUZATII SA SE APERE in fata bisericii. Dar el ii acuza si murdarea in fata intregii biserici. 

Ce ticalosenie! Ce urat pentru cineva care cheama Numele Domnului sa faca asa ceva doar pentru a-si pastra puterea in mod abuziv si ilegal. 

Iata model perfect de comunist dictator, afectat grav de propriul orgoliu demonis si ambitiie egoista.  

Actiunile sale imi arata ca dpdv psihologic, el ca este bolnav de iluzia unei perfectiuni personale false. 

Iar cand cineva ii spune ca ceva a gresit, el simte ca acea perfectiune imaginara ii este atacata si atunci face urat. Calca pe toti in picioare. Desi, cine ii spune, eu sunt sigur ca 99% dintre ei i-au spus-o cu buna intentie pentru a ajuta comunitatea lor. 

Dar el a perceput ca un atac personal. Asa a facut si Branham.

Asta dovedeste ca el sufera de cultul personalitatii, sufera de falsa perfectiune personala, sufera de diverse forme de nevroze si tulburari cu izbucniri paranoice. Daca nu se trateaza, si nu schimba nimic, exista riscul major de a ajunge si schizofrenic. 

Si daca va amesteca afectiunile psihice cu subiecte religioase, cu Dumnezeu, atunci isi va face si mai mult rau, lui insusi, dar si celorlalti din jurul sau. 

In secolul 21, nu e de joaca cu presiunea asupra mintii de aceea trebuie luat in serios totul. Nu ca atac personal, ci ca un mod de a fi ajutat.

Ganditi-va ca un lider crestin trebuie sa fie capabil sa castige pe cei care il urasc, iar acesta respinge si pe cine il iubeste. 

Frate, un om a lui Dumnezeu, un pastor adevarat merge sa caute chiar pe cel rau si gresit, sa il aduca inapoi in turma. Asta il face lider pe un lider. El gaseste solutii si poate face ceva mai mult decat a uri pe cel care il uraste. Liderul adevarat are are secrete puternice, de neinvins. Acestea sunt rabdarea, iubirea, intelepciunea, bunatatea, facerea de bine, credinciosia. In schimb, Mera Romulus alunga si respinge pe cei buni de langa el. 

Asta il descalifica total, indiferent DE OPINIA LUI DESPRE EL INSUSI, indifernt de propria lauda si de propria pretentie despre el insusi.

Observati ce uriasa diferenta? Este asta plinatatea mandriei, orgoliului si trufiei lui? Asa se pare.


Va dati seama cu adevarat ce distanta cosmica exista intre ceea ce este el si ceea ce este un adevarat slujitor smerit si adevarat a lui Dumnezeu? 

Am scris un email prorocitei, dar probabil inca este prea ranita sau intoxicata cu otrava de acolo pentru a dori sa discutam. Chiar cred ca o pot ajuta. Ii pot ajuta pe toti. Inclusiv pe Mera si grupul lui. Duhul lui Dumnezeu mi-a dat pacea Lui sa pot trece peste astea si sa vad ca El inca spala pacatul, spala rautatea, ura, minciuna si poate aduce pace si dragostea frateasca autentica intre cei care iubesc Numele Lui. 

Dumnezeu mi-a dat intelepciunea sa vad si sa discern aceste lucruri si sa le folosesc in scop constructiv pentru a salva situatii complicate prin care trec adunarile de la mesaj.

Daca ei vor, o voi face, deoarece cred ca se poate evita multa durere, nebunie, ratacire si se poate reveni la valorile vietii si ale Cuvantului lui Dumnezeu. 

Intrebarea este daca ea sau ei vor putea sa dea cu piciorul intr-un tepus? Intrebarea este daca sunt oameni pentru a dialoga la cel mai simplu si natural mod.

Vor putea sa isi invinga orgoliile si demonii proprii pentru a evita prabusirea totala din viitorul apropiat? 

Vor incepe sa inteleaga binele si adevarul modelului divin de lider care slujeste celorlalti, asa ca si Domnul nostru Isus? Eu sper din inima ca da.

103 comentarii:

  1. Si actualul proroc un mucos de copil tot asa spune ca oamenii sa se inchine lui :))). Astia se joaca cu dracul. Pe bune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai si amar de ei...stau la masa cu lupul imbracat in blana de oaie.Acestia sunt pastori ai Satanei,cei care tin oamenii in robie sub forma abuzului si al santajului emotional,sub forma amenintarilor .Folosesc Biblia sa subjuge oamenii si sa-i tina in tabara lor .

      ``Hristos v-a eliberat;nu va faceti robi oamenilor``. Ap Pavel

      Ce inseamna rob in acest caz? Sa nu mai discerni lucrurile ci sa crezi ceea ce iti predica Mera Romulus.

      Ștergere
    2. S-au falit ca sunt intelepti dar au innebunit....bine zice Scriptura.

      Ștergere
    3. La inceput Branham predica doar Evanghelia.Apoi a inceput sa se creada profetul Ilie cu semne pe mana ca si Moise,apoi un inger din Apocalipsa care suna din trambita.

      Cu adevarat se poate spune ca s-a falit ca este intelept dar a innebunit...

      Peter

      Ștergere
    4. Ca el a facut asta e decizia lui, a fost si nevrotic, deci oarecum inteleg nebunia lui dar am intalnit si multi oameni minunati la mesaj, sinceri, muncitori, cu suflet mare, altruisti, calzi sufleteste, gata sa ajute pe altii, crescuti in familii bune, sanatoase, si totusi au ajuns sa fie izolati si sclavii unor idei si unor afectati psihic si manipulatori.

      Asta imi este greu sa accept.

      Ștergere
    5. Astazi am intrebat pe un prieten de ce a plecat de la Mera din adunare.

      A spus ca a plecat din mai multe motive dar motivul care a umplut paharul a fost cand pastorul Mera si cei din grup, i-au zis ca sa nu aiba de-a face cu cei de la mesaj din celelalte adunari deoarece sunt gresiti toti si sunt ravratiti si doar ei sunt adunarea corecta din Cluj.

      I sa spus asta deoarece el fiind mai nou a intrebat de alti frati si de alte comunitati, entuziasmat fiind de noile idei de la mesaj a vrut sa cunoasca si alti frati.

      I sa taiat scurt, dur si cu rautate sa nu cumva sa aiba de-a face cu altii ca aia sunt asa si asa...si au inceput mizeriile si teoria victimizarii ca ei sunt martirii si ca aceia sunt batjocoritori, ca l-au batjocorit pe el, adica pe Mera si pe restul si de aceia sa nu ii caute si nici sa nu intrebe de ei.

      In nici doua luni de atunci, acesta a plecat. Stia ca sunt o secta izolationista toxica care vrea sa manipuleze si sa controleze vietile oamenilor, folosindu-se de mesajul lui Branham si Biblie.

      Astazi, dupa aproape 8 ani, este foarte fericit si implinit ca a luat acea decizie.

      Si eu l-am felicitat.

      Ștergere
  2. Si ceilalti nu fac la fel? Nici ei nu au partasie cu ceialalti.De ce numai pe fratele Romu il acuzati?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai el acuza pe altii.Iarasi nu vedeti padurea din cauza copacilor. :)

      Peter

      Ștergere
    2. Mesajul este fals1 ianuarie 2018 la 10:52

      Si ceilalti fac probabil la fel dar in masura mai mica, zic eu.

      Acum era vorba de adunarea aceasta a lui Mera Romulus in discutie. Ce se intampla la Cluj de zeci de ani este deja strigator la cer.

      Toti cei care au iesit si cu care am vorbit ne spun despre lucruri grave care inca se petrec acolo si asta ne arata ca ei in loc sa se maturizeze, devin mai inclestati si inraiti ca niciodata inainte.

      Si prin faptul ca ai intrebat daca ceilalti nu fac la fel, inseamna ca ai admis ce se intampa acolo la voi.

      Ștergere
  3. Ceilalti macar mai au legaturi prin tara cu Arad, Timisoara , Baia Sprie, Iasi si alte judete,dar acestia de la Mera sunt retrasi si se cred mai exclusivisti ca exclusivistii. "Numai noi, numai noi".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mesajul este fals1 ianuarie 2018 la 16:48

      Asa este.

      Desi ei sunt asa cum sunt cei de la mesaj ca norma generala, cand e vorba de a cunoaste si alti frati, de a avea adunari sau invitati, predicatori, prieteni, slava Domnului ca majoritatea nu sunt fanatici religiosi.

      Dupa plecarea de la Mera Romulus din adunare am avut ocazia si am fost binecuvantat sa cunosc multi oameni minunati de la mesaj, crestini reali, bine intentionati, buni, calzi, fericiti, care desi au intre ei intelegeri diferite pe anumite subiecte, se pot totusi respecta intre ei, ca oameni si crestini, si pot canta cu bucurie o cantare impreuna, pot discuta.

      Cei de la Mera din adunare au preluat din personalitatea lui gandirea asta de izolare, de auto-suficienta si auto-victimizare.

      Sa nu le pese de alti frati, de oameni care au aceeasi credinta, ne arata ca el si ei sufera de boala orgoliului, a trufiei, a rautatii, neavand nici macar umanitatea, respectul necesar pentru a putea avea partasie, discutii, schimburi de opinii cu privire la mesaj sau alte subiecte.

      Ba ii si critica desi nu ii cunoaste pe multi. Nu vor sa auda de ei, nu le pasa.

      In opinia mea asta este definitia unei secte infectate cu ura si dispret fata de ceilalti oameni.

      Mera Romulus si cei din conducere nu ar putea face asta decat daca anuleaza total harul lui Dumnezeu pentru ceilalti de la mesaj. Asta inseamna o aroganta si trufie fara asemanare.

      Mandria aceasta ia dus in inchisorile spirituale intunecate in care sunt ei acuma si din pacate asta este cauza atator probleme, dureri, dezbinari si rautati de acolo de la ei.

      Ștergere
  4. Venirea Domnului este o taina si trebuie privita ca atare. Daca apostolul Pavel a zis ca noi nu traim in intunerec nu inseamna ca vom stii ziua si ceasul. Este vorba despre o insemnatate duhovniceasca acolo nu poti specula un subiect atat de vast.

    Secretul este ca noi suntem abia in anul 1720 dupa calculele adevarate. Asa ca mai sunt aproape 300 de ani pana la cele doua zile spirituale de una zi egal 1000 de ani.

    Cand ne apropiem de anul 2000 cel adevarat mai putem discuta. Pana atunci avem multe de facut daca vrem sa reprezentam Imparatia lui Dumnezeu prin credinta si fapte bune.

    Un istoric german susţine că trăim în anul 1720

    http://www.go4it.ro/curiozitati/un-istoric-german-sustine-ca-traim-in-anul-1720-16800009/

    Începe anul 5777, în calendarul iudaic. Roş HaŞana, sărbătoarea Anului Nou evreiesc durează două zile

    http://stiri.tvr.ro/incepe-anul-5777-in-calendarul-iudaic-ros-hasana-sarbatoarea-anului-nou-evreiesc-dureaza-doua-zile_78962.html#view

    RăspundețiȘtergere
  5. E-52 Deci am zis, „Oh, Doamne,” atunci am început sã-mi pierd mintile. Am devenit neputincios si nervos. si am zis, „Asteaptã un minut, William Branham. Care este problema cu tine? Ai înnebunit?” si de obicei, asta este exact ce se întâmplã. Iesi din minti si tu…Ei te gãsesc zãcând undeva într-un canal, sau unde te-ai împuscat, sau ceva asemãnãtor, acea învãlmãsealã a pãdurilor. si am zis, „Aici, esti un pãdurar prea bun. Nu esti pierdut. Care este problema cu tine?”CELE 7 NUME COMPUSE ALE LUI IEHOVA.
    193 Acum, îmi pare rãu pentru aceºti fraþi care stau în picioare. Aceasta mã face nervos sã-i vãd stând în picioare, vedeþi, deoarece eu Stiu cã îi dor picioarele. Dacã eu as fi stiut o cale, fratilor,(el care stia totul un fel de hop hop stie tot el nu stia calea) sau ceva ce eu as putea face, eu sigur as face-o. Eu vreau ca voi sã întelegeti cã aceasta-i asa de rãu. si stând în picioare în timp ce … si Dumnezeu sã vã rãsplãteascã abundent este rugãciunea mea.VIZIUNE DIN PATMOS.
    Eu m-am asezat jos în timp ce celãlalt frate trãgea în veverite. Oriunde vroiau sã le ocheascã nu era nici o problemã, fie cã erau în centru, mai în spate sau oriunde altundeva. M-am asezat sub un copac si plângeam. Am zis: "Dumnezeule, sunt atât de nervos încât nu mã pot aduna. De ce m-ai fãcut în acest fel, un tip nervos?" Eu îmi dau seama unde mã aflu acum, tinând aceastã Biblie înaintea mea. si o voce atât de simplã cum voi o auziti pe a mea a zis: "Tu ai fost fãcut astfel pentru un scop". PRIVESTE
    3 Acum eu sunt–sunt înapoi, am venit înapoi, mi-am dus familia la Tucson si m-am întors. Eu sunt obosit si epuizat. si eu am umblat toatã vara, din Ianuarie, si acum eu am venit sã merg jos la Kentucky în aceastã sãptãmânã, sã merg la vânãtoare cu câtiva prieteni, sã încerc sã mã relaxez putin. Aceea mã face foarte nervos, voi stiti, astfel eu sunt Billy si eu, amândoi suntem aproape dusi,(cu pluta sau cu capul
    ) astfel noi–ne-am rugat ca Dumnezeu sã ne ajute în aceastã sãptãmânã sã ne relaxãm. DOVEDIND CUVANTUL LUI.
    156 Toate acestea…?… discoteci de un milion de dolari, si acesti copii umblând aici afara, nici macar nu pot sa mearga la–la scoala fara un lucru bagat în ureche, si cu un mic radio-tranzistor în buzunar, doar, “boom-de-boom.”
    Oh, ei au venit acolo la casa, si noi am facut... Baietii aia sa-mi vopseasca casa. Noi le-am zis, “Luati chestia aia afara de aici. Daca voi nu puteti lucra fara acesta, atunci plecati de la lucru. Pe mine ma face atât de nervos încât nici nu pot sta aici primprejur. Noi am dedicat acest loc lui Dumnezeu. Noi nu vrem acel fel de boogie-woogie fara sens din aceste zile din urma, pe aici.” Eu le-am spus, “Închideti-l sau plecati de la lucru!”D-ZEU ACESTEI EPOCII RELE.
    Si probabil puteam continua cu starea nervoasa a lui BRANHAM se pare ca totii acesti mesagerii ai timpului uitat au luat din duhul unui om si nu din DUHUL LUI HRISTOS.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mesajul este fals6 februarie 2018 la 05:47

      Multumesc pentru citate.

      Totusi un om bolnav cu nervii trebuie compatimit. Afectiunile mentale sunt poveri mari de dus de catre cei care le au.

      Problema cea grava a lui Branham nu este boala, sau afectiunea sa.

      Branham a devenit periculos atunci cand a inceput sa priveasca religia, credinta, oamenii prin nevrotismul sau si a devenit aproape criminal de grav cand a instaurat asa zisul Absolut al Cuvantului tot la fel prin prisma afectiunilor sale mentale.

      A facut atata rau prin asta, incat raul acesta nu poate fi cuantificat usor.

      DPDV psihologic Branham era asa in mare parte din cauza minciunilor sale la nivel spiritual si subconstientul era acela care ii dadea semnale prin starile acelea.

      Disonanta cognitiva se numeste. Este o afectiune nervoasa, o forma a nevrotismului, care se naste atunci cand exista doua informatii clare si puternice in mintea umana, dar care intre ele se contrazic. De obicei e vorba de minciuna constienta sau inconstienta.

      Branham stia ca exagereaza sau minte cu raul Ohio, cu ingerul, cu numarul de vindecari, etc.

      Bine ca da afara muncitori care asculta muzica in castile lor dar angajeaza doi sodomiti la Tabernacol sa inregistreze predicile si iasa cu ei in excursii la relaxare si vanatoare.

      Adica, din nou ipocrizia lui clasica. El a dedicat casa sa lui Dumnezeu si muzica baietilor era o problema grava, dar ADUNAREA, BISERICA NU ERA DEDICATA LUI DUMNEZEU? SI SODOMITII NU ERAU O PROBLEMA?

      Nu vroia boogie-woogie, dar vroia pac-pac cu sodomitii prin paduri. Ce fatarnicie, frate.

      Putea sa le spuna o poveste frumoasa de viata, de credinta, sa ii serveasca cu un ceai, cu o cafea si sa discute ceva interesant cu ei.

      Ganditi-va ce si-au spus acei muncitori cand au vazut de fapt un frate Branham insuportabil, isteric, cu o falsa sfintenie, deloc amabil, deloc smerit, deloc bun.

      Ce fel de frate Branham au vazut acei muncitori acolo? Un isteric care nu se suporta pe sine de fapt.

      Acela era adevaratul Branham, nu cel care se da smerit din amvon cu povestile sale 99% mincinoase si lacrimogene.

      Ce mai e grav-grav este ca el spune ca Dumnezeu i-a spus ca a fost facut de catre Dumnezeu asa nervos cu un scop, dar in alta partea spune ca e un demon, o boala sub forma unei veverite care i-a afectat stomacul si de care a suferit toata viata.

      Incerca sa justifice lipsa de vindecare intr-un mod penibil.

      Branham sa luptat din greu sa isi mascheze aceasta ura si isterie de aceea ura femeile, ura alti crestini, ura orice si pe oricine nu era 100% cu ideile lui si cu ideile lui despre anumite teme din Biblie.

      Sa stiti ca si noi care am fost atrasi la mesaj, am fost atrasi deoarece pe langa cautarile sincere de mai mult din Dumnezeu, avem ceva in noi care corespunde cu afectiunile mentale toxice ale lui Branham, lipsa perspectivei realitatii a credintei si vietii, stari nevrotice, vulnerabilitati la depresie, anxietati, temeri, frici nejustificate, critici distructive, etc.


      Ștergere
    2. Mesajul este fals7 februarie 2018 la 11:28

      Cu alte cuvinte, daca esti bolnav si recunosti ca esti, si altii iti spun ca esti, este bine sa stai mai linistit, altfel faci dezastru si distrugi vieti si intri in lucruri care fac mult rau atat Evangheliei cat si oamenilor.

      Branham a fost sfatuit sa lase nebuniile, minciunile, exagerarile si invataturile false si trufase despre sine.

      Dar a ascultat? Nu.

      Dimpotriva, a criticat si murdarit pe toti cei care ani de zile l-au sponsorizat, ajutat, hranit, si care l-au facut de cunoscut in toata America anilor 50, doar pentru ca acestia i-au dat sfaturi biblice, corecte, cu rabdare si iubire pentru a-l salva de la propria distrugere.

      Ei toti stiau de exemplu, faptul ca Epocile si celelalte invataturi din Apocalipsa sau Daniel, sunt scrise original de catre Clarence Larkin NICIDECUM NU SUNT REVELATIA LUI BRANHAM.

      Atat a fost de naiv Branham ca sa facut de rusine de fapt mai ales ca toti care urmau o scoala teologica, acolu se preda istoria crestinismului si ideile multor reformatori, istorici, inclusiv Larkin.

      Lui Branham i-a scapat acest aspect si sa facut de cacao, dar tot el a urlat impotriva lor apoi ca un lup turbat. Dar acestia au vrut sa il scuteasca pe Branham de a se face de rusine si de a-si ruina singur slujba, cu prostii copilaresti, cu plagiatura, cu pretentii false despre sine.

      Se vede ca Branham, asa cum el singur spune despre sine: SI-A PIERDUT MINTILE! Aici ii dau mare dreptate lui Branham.
      Deci Branham a stiut ca isi pierde mintea. A stiut ca a fost nevrotic mereu. A stiut tot ce face.

      Asta il face vinovat de faptul ca a continuat sa amestece nebunia mentala cu idei religioase, de credinte, de viata, apocaliptice, etc.

      Nu boala e problema. Am mai spus. Sa compatimim pe orice om suferind este indemnul meu. Sa ajutam, sa ne rugam pentru fiecare. Asa e inima mea.

      Problema lui Branham e trufia lui si orgoliul sau de a se plasa pe sine ca Dumnezeu si ca absolut in fata poporului cand de fapt a spus baliverne sau lucruri ce par mai adevarate, dar copiate de pe la altii.

      E de mirare ca liderii de la mesaj -aproape toti- sunt influentati de orgoliul si trufia lui Branham si nu vor sa asculte de adevar ci singurul lor scop este ca sa isi de-a singuri dreptate?

      Nu. Nu e de mirare.

      Ștergere
    3. Nu vor să vadă că Branham a preluat tot ceea ce a învățat apoi sa dat drept "Ilie care a restaurat toate lucrurile". Câtă minciună....câtă denaturare a realității.Si toata minciună propagată de fiul său Billy ,in memoria si fiindca era prea atașat de tatăl său.Acesta a mers atât de departe cu minciuna încât a afirmat că " Tot ceea ce a spus fr.Branham a fost Asa vorbește Domnul". Va puteti da seama de eroarea si minciuna gravă în care este această secta?

      Ștergere
  6. Dar cum ramane cu citatul billy tu nu vei fi prea in varsta cand vei vedea pestii inotand in Los Angeles?Deja billy are cred ca 83 de ani cand Cuvantul spune ca zilele omului sunt de 70-80 ani pentru cei mai tari.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu ar fi mare lucru sa aflam ca Branham a furat idei si de la Edgar Cayce exact ca si de la William Sowders care era tot din Kentucky si chiar de peste pod de Jeffersonville, in Louisville.

    Repet faptul ca eu cred ca a te inspira de la lideri care au avut importanta, munca si prestigiu, idei si experiente diverse, este un lucru foarte bun. Chiar util.

    Insa daca le furi ideile, munca si experientele devii un fals si ieftin imitator a lor, asa cum Branham a fost. Si in loc sa preiei ce e bun la ei si sa il dezvolti dupa cum este personalitatea si chemarea ta din partea lui Dumnezeu, tu devii o copie ieftina si alb-negru a lor.

    Bietul Branham asta a facut. A copiat de la Unitarieni invataturi despre Dumnezeire, botez, Cina Domnului, tinuta femeii, etc.

    De la Larkin Epocile, Pecetile, Saptamanile lui Daniel, etc.

    Problema grava este ca Branham a pretins in mod mincinos ca el a descoperit aceste lucruri.

    Cand noi am vazut niste explicatii mai care asupra unor teme biblice am fost pacaliti deoarece credeam ca mantuirea si plecarea la Cer, se da prin explicatii unitariene despre Dumnezeu.

    Cu asa ceva Branham, Frank si alti lideri ne-au mintit.

    RăspundețiȘtergere
  8. 200 Acum, în 1933, când ne închinam pe aici în templul masonic, unde stã biserica lui Cristos astãzi. La 1 aprilie dimineata, înainte de a pleca de acasã Eu mi-am dedicat masina. Eu am avut o masinã model '33, si am dedicat-o pentru slujba Domnului. si într-o viziune, am vãzut sfârsitul timpului. Acum observati cât de izbitoare este, acolo în urmã eu eram doar un bãiat. si acum vã puteti magina cum arãta o masinã model 1933, acum, cum aratã. si am mers pe acolo la templul Masonic, unde Unii dintre voi mai bãtrâni de aici vã amintiti. Este scris pe o hârtie veche, acasã. Este deja tipãritã si a mers prin jurul lumii. Vedeti? Aceea a fost în 1933. si am prezis cã aici se va întâmpla ceva tragedie mare în aceste State Unite înainte sau pe la anul 1977. Câti vã amintiti cã am zis-o? [Cei bãtrâni zic, "Amin"–Ed.] Priviti la mânã. Sigur.A 70 SAPTAMANA A LUI DANIEL
    ASTA E TARE DE TOT BRANHAM LA VARSTA DE 24 DE ANI A PUTUT AVEA IN 1933 O MASINA MODEL ANUL 1933 SI DE ZIUA PACALELILOR 1 APRILIE ARE O VEDENIE CU SFARSITUL TIMPULUI?UNDE SE INCHINA EL IN TEMPLUL MASONIC NU DEGEABA FOLOSESTE O MULTIME DE SEMNE MASONICE SI MAI PREZICE CEVA CA SE INTAMPLA O MARE TRAGEDIE IN STATELE UNITE INAINTE SAU PANA LA 1977 PROBABIL DACA ZICEA 2001 SEPTEMBRIE 11 ERA DEJA ZEUS.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru citat.

      Abel a parcurs astea si a pus si o poza cu o masina aia, acel model, care era o avere imensa la acel timp.

      Socul meu a fost sa aflu ca Branham nu a fost sarac deloc in aceasta perioada de care zicea.

      Ștergere
  9. SI AM UITAT CEVA SPUNE MAI TARZIU CA NU AVEA BANII SA ISI ACHITE CRED CA UN FOTOLIU ATAT DE SARAC ERA OMUL.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost un zapacit ce sa jucat cu cifrele si cu vorbele...Ce mai zic branhamistii cand citesc ca Branham a avut o viziune si a vazut o tragedie in jurul anului 1977? Ei care afirma ca Branham nu a gresit IN NICI O VIZIUNE...!

      Vor trece pe tacute si peste gafa asta a lui Branham...si vor crede in continuare ca slujba lui Branham a fost infailibila!. Ca si dosarele DNA...:)

      Ștergere
    2. Da, marea drama cu acel fotoliu care ne-a stors lacrimile si emotiile. A stiut sa ne minta.

      Stii vorba aceea?

      Daca ne-a mintit o data, rusine lui, daca ne-a mintit de doua ori rusine noua. :))

      Ștergere
    3. Capitolul 17
      O căsătorie plina de sperante
      1934 – 1935

      William Marrion Branham se căsători cu Amelia Hope Brumbach vineri, 22 iunie 1934. El avea 25 de ani, iar ea aproape 21. Închiriară o căsuţă la numărul 434, pe Strada Graham, nu departe de Tabernacol. Locuinţa nu avea decât două camere; una o foloseau drept sufragerie şi dormitor, iar alta era bucătăria. Casa nu avea apă curentă. Hope trebuia să care apă de la o pompă publică ce se afla la un bloc din apropiere. Nu era cine ştie ce casa aceasta, dar nu-i costa decât 4 dolari pe lună, şi altceva nu-şi puteau permite.
      Tinerii căsătoriţi îşi începură căsnicia cu foarte puţine comori. Bill avea o canapea de piele cam uzată şi automobilul Ford. Mama lui le dădu un cadru de fier pentru un pat. Altcineva le dădu un recamier. Bill cumpără de la mâna a doua o sobă de gătit pe care dădu 75 de cenţi, apoi plăti 1 dolar şi 25 de cenţi pe grătare noi pentru această sobă.
      Pentru a mai face rost de bani pentru mobilă, Hope se angajă la o fabrică de confecţii. Adunară în scurt timp suficienţi bani pentru a-şi cumpăra un set nevopsit pentru micul dejun, de la Sears,

      Ștergere
    4. CURIOS FAPTUL CA AVEA O CANAPEA UZATA DAR IN 1933 AVEA UN AUTOMOBIL FORD MODEL 1933 CARE PROBABIL LA ACEEA VREME VALORA MULT SI NU PUTEA SA ISI PERMITA TOTII OAMENII MAI ALES CA IN 1933 A FOST SI MAREA CRIZA ECONOMICA IN USA CARE AFECTASERA WECII DE MILIOANE DE OAMENII.

      Ștergere
  10. SA FIE ADEVARAT?
    http://www.propheticrevelation.net/misc/death_of_branham_foretold_in_1964/death_of_branham_foretold_in_1964.htm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce să fie adevărat frate? Mulți frați care intră pe acedt blog nu știu engleză. Ai putea să ne spui despre ce este vorba? Domnul sa te binecuvânteze.

      Ștergere
    2. Foarte interesant.

      Este vorba despre corespondenta unui om de la mesaj cu cei care au prorocit/vestit sfarsitul blestemat a lui Branham. Cei de la Believe The Sign deja au publicat despre asta.

      Eu am stiut si am scris aici in blog in special despre prorocia lui Anna Schrader despre sfarsitul tragic a lui Branham.

      Branham spune cam pe la jumatatea anului 1965 ca cineva i-a spus ca va sfarsi ca blestemat iar el NU NEAGA ci doar zice ca el si daca va fi aruncat in iad si de acolo il va iubi pe Domnul. Mandrie ieftina.

      Sa fie propriile sale cuvinte dovada ca el stia ca este pierdut si fals si ca va sfarsi in iad? Este foarte posibil.

      In loc sa se caiasca sa se puna in ordine cu ce stia ca deviase grav, el prefera sa spuna ca si din iad il va iubi pe Domnul.

      Ei bine acesta este ultra orgoliosul de Branham. Stapanit de duhul de mandrie diabolica el nu cedeaza la nici un indemn din partea altor prieteni, lideri, nici din partea altor oameni giftuiti care au vrut sa il ajute.

      Si dupa ce in final pune capac acestor prorociri, blestemandu-se pe sine sa moara daca este mincinos, piere intr-un groaznic accident. I sa confirmat. A fost dovedit mincinos dupa propriile sale cuvinte!

      Mai oameni scumpi. Au fost doua prorociri ca Branham sa ratacit si ca Dumnezeu va permite celui rau sa il loveasca si totodata Branham a cerut lui Dumnezeu in public sa il ucida daca ESTE MINCINOS.
      IN DOAR 3 SAPTAMANI A MURIT!

      Una din prorociri a zis ca PANA LA FINALUL ANULUI 1965 va fi mort!
      De Craciun in anul 1965 a murit.

      Iar fiul lui, Billy Paul, nu a vrut sa ii dea sange si a aprobat urgent deconectarea lui tatal sau Branham de la aparate doar la 6 zile de la accident.

      Nu va pune pe ganduri nimic?

      Ștergere
  11. Adevarat ca au fost multe vorbe auzisem de la cei vechi de la mesaj ca pe patul de moarte el a zis ca a fost un profet fals,alta sustineau lideri ca timp de sase zile cat a stat in coma nu a murit nici o persoana,iar probabil ca billy paul a ravnit dupa milioanele de dolari impreuna cu bunul lui amic perry green,alta este ca l-au tinut 3 luni sa invieze probabil ca daca Domnul ISUS HRISTOS A INVIAT dupa trei zile branham fiind elohim putea invia si dupa trei luni si de ce nu 3 ani sau treizeci de ani si fiinca veni vorba am auzit odat un frate de la mesaj cum ca unii ar crede intr-o intoarcere a lui in trup fizic.

    RăspundețiȘtergere
  12. BRANHAM OM DE STINTA.
    173 Şi marea piramidă pe care a zidit-o Enoh,(stiati ca enoh a facut o pyramida si probabil singur o fi lucrat) marea cameră pe care a făcut-o s-a parcurs, gata pentru camera Împăratului acum, Venirea Domnului, chiar în vîrf, pentru piatra de încheiere. Tot calendarul astronomiei 9nu se putea sa nu vorbeasca despre astronamie sau poate gastronamie)indică direct spre ea. stelele o declară. Aşa cum a făcut de prima dată, cînd oamenii înţelepţi au privit în sus şi au văzut stelele, ei au zis, "Acolo, vine marele Împărat, vine." Acum stelele indică din nou.ARKA
    191 Când bombele atomice, şi oamenii sunt speriaţi în Pentagon, ei nu ştiu ce să facă, şi semnele misterioase din cer despre farfurii zburătoare, şi orice altceva ceea ce a prezis Dumnezeu, este timpul pentru Ilie--el este pe undeva--să se ridice pe scenă.UN SEMN ADEVARAT TRECUT CU VEDEREA 1961
    269 Vedeţi, lumea nu cunoaşte ce este aceea, ştiţi. Voi ştiţi că aceasta este pe ea. Noi ştim ce este aceea. Vedeţi? Noi ştim că sunt investigatori, Îngerii judecăţii, vedeţi. Şi cum la pentagon şi toate, despre cum aceea vine drept în jos; şi inteligenţa, cum pot ei [Fratele Branham pocneşte din degete odată_Ed.] merg ca o strălucire şi sunt duse, se trag din orice sunt ei. Vedeţi, ei nu-şi dau seama ce este aceea, vedeţi. Lăsaţi să gândească ce vor ei să gândească. Ei numesc acelea farfurii zburătoare, sau orice. Ei nu ştiu, vedeţi.SI NU O STI 15 08 1965

    RăspundețiȘtergere
  13. EREZI ALE CELOR 7 EPOCI
    Adventiștii:

    Ei învață că cele șapte biserici sunt șapte epoci, după cum urmează:

    Biserica din Efes este imaginea bisericii apostolice contemporane cu Ioan, între anii 31-100.

    Biserica Smirneană este tipul Bisericii dintre anii 100-313.

    Biserica din Pergam, între anii 313-538.

    Biserica din Tiatira reprezintă pe creștinii din perioada 538-1517.

    Biserica din Sardes, sunt creștinii din perioada Reformei și Contrareformei, între 1517-1798 (între începutul Reformei lui Luther și lovitura dată papalității după Revoluția Franceză).

    Biserica din Filadelfia, creștinii din perioada 1798-1844.

    Biserica din Laodicea este o prefigurare a Bisericii moderne. Ea reprezintă pe creștinii purtători de lumină din timpul sfârșitului, de la începutul Judecății în cer și începutul mișcării adventist-sabatiste pe pământ (1844) și până la revenirea lui Isus.
    Studenții în Biblie:

    În cartea Taina Împlinită se învață: Îngerii celor 7 biserici (congregaţii), sunt: Îngerul bisericii Efes a fost apostolul Pavel, pe parcursul anilor 33-73 e.n. Îngerul bisericii din Smirna a fost Ioan, 75-325 e.n.; Îngerul bisericii din Pergam a fost Arius, pe parcursul anilor 325-1160 e.n.; Îngerul bisericii din Tiatira a fost Waldo, pe parcursul anilor 1160-1378 e.n.; Îngerul bisericii Sardes a fost Wycliffe pe parcursul anilor 1378-1518 e.n.; Îngerul bisericii din Filadelfia a fost Luther, pe parcursul anilor 1518-1874 e.n.; iar Îngerul din Laodicea a fost Russell pe parcursul anilor 1874-1918 e.n.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi? Fiecare are explicatii diferite cu privire la Bisericile din Asia. Erezie e si a lui Branham.

      Pentru mine ideea cu Epocile in loc de Bisericile din Asia Mica, e interesanta si putea ramane o posibilitate si o povestire frumoasa, interesanta in istorie.

      Nu trebuia creata o doctrina prin care fiecare isi inalta propriul orgoliu si impune oamenilor aceste idei ori mai mult, obliga oamenii sa creada altfel ii eticheteaza negativ.

      Exista un singur motiv prin care ei fac asta. Ei vor sa controleze si sa manipuleze oamenii.

      Ștergere
  14. APROPIEREA DE PECETEA A SAPTE COLEMAN
    Acum, observaţi, cine o face? Cuvântul, nu Fratele Branham. Cuvântul în el o face. Dar cei nespirituali aleargă după trupul său şi îl omit. O vedeţi? Acum, Fratele Branham, el a avut un pom de Crăciun aici, acum vreo trei ani când el predica Creştinismul şi de asemenea idolatria.
    Şi un frate din Texas l-a auzit predicând acel mesaj într-o duminică, cred că a fost, şi a mers la casa sa şi a văzut un pom în casa sa. A mers şi a sunat la clopoţel şi l-a numit un profet fals. El a zis: „Predici împotriva pomului şi ai unul în casa ta”. Şi el a părăsit Mesajul. S-a întâmplat acum trei ani.
    Acum, ce zice Cuvântul despre aceasta, acum Profetul lui Dumnezeu, El îi face să facă diferite lucruri. Un om a trebuit să se căsătorească cu o prostituată. Este corect? El de asemenea a avut copil. Altul a trebuit să mănânce bălegar(YUHHH). Este corect? Şi să stea pe o parte aşa multe zile.
    Acum, dacă El i-a spus Fratelui Branham să mănânce bălegar, ar trebui să mănânci bălegar? Vedeţi ce vreau să zic acum? Dacă El i-a spus lui să se căsătorească cu o prostituată, ar trebui să faceţi acelaşi lucru. Dacă el trebuie să stea pe o parte un an, ar trebui să o faceţi? De aceea El i-a spus Profetului Său să facă asta. De aceea, dacă acest Profet a avut un pom de Crăciun, trebuie să aveţi unul? Este corect? Faceţi ce spune Cuvântul! Nu ceea ce face el. Dar ei omit asta. Vedeţi ce vreau să zic acum? Ei au omis întregul lucru.
    El îşi va face Profetul Său… este un semn. Profeţii sunt semne. Lor le spune Dumnezeu ce să facă, dar ei vă dau Cuvântul şi trebuie să faceţi ceea ce este în Cuvânt. Şi nu vă uitaţi la el, ci uitaţi-vă în Cuvânt, vedeţi? Deci, de aceea, aflăm că oamenii nu înţeleg aceasta aici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bietul Coleman, a incercat sa il scoata pe Branham cu niste explicatii penibile.

      Branham a fost ipocrit nu profet. Daca tu ai pom de Craciun in casa, dar de la amvon urli impotriva lui nu esti un profet ci un mare fatarnic.

      Si cu Cadillacul a facut la fel Branham. Si cu colectele de bani din evanghelizari si multe multe altele.

      El urla impotriva acestora dar si el le avea si le facea.

      Ștergere
    2. @Tunetistul care a postat aia cu coleman. Daca luam comparatia lui Coleman atunci putem intreba. Dumnezeu ia spus lui Branham sa isi cumpere pom de Craciun dar sa urle la altii care au in caseel lor asa ceva? Sau Dumnezeu ia zis lui Branham sa primeasca cadilacul dar sa urle la altii pentru ca si ei au? Tu nu vezi ca vaca paste in copac mai tunetistule?

      Ștergere
    3. Nu stiu cate ai inteles tu din ce am postat eu nu il scot basma curata pe branham ce am vrut sa scot in evidenta a fost acel brad pe care branham il condamna dar el insusi il avea ,Romani 2:21  tu deci, care înveţi pe alţii, pe tine însuţi nu te înveţi? Tu, care propovăduieşti: „Să nu furi” furi?ce pot sa spun este ca branham una spunea si alta facea eu ce pot sa spun ca dupa parerea mea el poate a mers bine pana in anul 1959 pe urma in 1960 a descoperit ca este maleahi 4 apocalipsa 10 ingerul din laodicea si toate ereziile pe care le-a semanat apoi doar un exemplu inainte sustinea ca daca ai dragoste ai Duhul sfant pe urma ingerul(? nu stiu care )la corectat ca nu e corect si doar acceptarea cuvantului(desigur a lui branham)aceasta este dovada ca ai Duhul sfant.si multele alte erezi care le stiu in peste 20 de ani petrecuti la asa zisul mesaj al C(orei).

      Ștergere
    4. Imi cer scuze nu am inteles corect. Ai dreptate.

      Ștergere
  15. Eu am vãzut sapte Îngeri venind. Nu a publicat revista “Life”, doar un nor din aceasta plutitnd în aer pe aici la 27 de mile înãltime si 30 de mile lãtime. Nu este Fred Sothman si toti ceilalti, Gene Norman si aceia stând în spate acolo, stând chiar acolo când acei sapte Îngeri au apãrut chiar aici pe deal? Aceea a scuturat dealul mile si mile dea-roata în felul acesta. Acolo stãteau sapte Îngeri si au aruncat o Sabie într-o mânã a zis, “Du-te acasã si deschide cele sapte Peceti care sânt date”. si aici sânt ele, taina adevãratã a cãsãtoriei si divorþului, si sãmânta sarpelui, si toate aceste lucruri despre care a fost confuzie. Aceasta este ASA VORBESTE DOMNUL.
    CUERIOS ESTE CA DESPRE SAMANTA SARPELUI A VORBIT IN URMA CU 5 ANI MAI EXACT LA 28-09-1958

    RăspundețiȘtergere
  16. 129 si amintiti-vã, când acest Ilie vine… O sã vã dau câteva din descrierile lui. Când Ilie vine, acesta este mesagerul bisericii Epocii Laodicea. Îl gãsim pe Ilie venind înainte… Amintiti-vã, Ilie a fost acela care a urcat într-un car, niciodatã nu a gustat moartea. si mesajul acestui mesager mãret care va intra în aceastã zi finalã în Epoca Bisericii Laodicea, Epoca Penticostalã, va fi aceea care va duce biserica în rãpire. Exact. El a fost rãpit însusi, si el va veni cu biserica în rãpire.MESIA
    SA FIE ADEVARAT BRANMUTISTILOR ILE DIN AMERICA SA NU GUSTE MOARTEA SI SA DUCA BISERICA IN RAPIRE CAT SAR FI BUCURAT SARMANUL DE EL SA SAVUREZE MOMENTUL ACELA NUMAI CA DIN PACATE PE EL LA DUS ALTCINEVA SI CUM TOT INTR-UN CAR NUMIT FORD.(MODEL NU STIU CA NU SUNT PREZICATOR).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Branham stia ce rol are Ilie in Biblie adica,ca Ilie este premergatorul Domnului.El il intampina pe Domnul de la Ilie din VT care sa inaltat la Cer sa il intampine pe Domnul ,pana la Moise si Ilie care vor veni inaintea Domnului.Acestia chiar daca vor fi omorati vor invia.Deci Ilie in Biblie vine inaintea Domnului.Nu moare si apoi trec 50 de ani .Branham stia asta dar sa identificat in mod eronat cu prorocul Ilie.

      Mai simplu spus daca Branham era Ilie atunci il intampina pe Domnul in timpul vietii lui.

      Peter

      Ștergere
    2. Frate Lica sti cumva despre cartea scrisa de ILIE AMERINDIANUL numita PAINEA VIETII ?
      268. De asemeni, am auzit că există o învăţătură afară, că o carte pe care tu ai scris-o cu câţiva ani în urmă despre pâinea vieţii... Ei o interpretează că noi toţi trebuie să fim cu tine sau pierdem răpirea.
      244 Păi, cartea este greşită. Cartea despre Pâinea Vieţii, îmi amintesc asta acum. Aceea a fost hrăneşte biserica universal, pretutindeni. Vedeţi, necazul despre aceasta este... Acum, acum, voi oamenii, voi sunteţi statornici voi înşivă, însă voi trebuie să aveţi aceea. Aceea urmează fiecare miting. A... a...
      ESTE O INTREBARE IN CODLA PAG 908.

      Ștergere
    3. "Aceea aceea....acum aceea..."

      Cei asta? Mi se pare ca Branham se chinuia sa le tot potriveasca. ;-)

      Peter

      Ștergere
  17. ar fi bine daca ar fi un forum unde pot sa postez erorile din mesaj sa le vada totii.
    Noi mai avem încã saptesprezece ani. Noi am avut aproape o mie nouã sute si treizeci si ceva de ani. Noi mai avem saptesprezece ani rãmasi, pânã în '77, acela va fi al saptezecilea jubileu de la începutul jubileelor. si ce va fi acela? Oh, frate! Priveste atent acum. Sã nu o pierdeti. Acela va fi jubileul urcãrii Miresei, si întoarcerii lui Cristos la Evreu, când ei ies din robie. Amin! Nu vedeti? Din toatã lumea, ei s-au adunat acolo pentru ziua aceea. Oh, vai! Vedeti unde suntem? Noi nu stim în ce timp poate sã se întâmple aceea. Noi suntem la timpul sfârsitului. Acum ascultati. Pentru voi cei de demult de aici din bisericã, care ati fost aici de mult timp, as vrea ca voi sã observati ceva. Eu niciodatã nu am învãtat-o pânã ieri; eu am luat-o de la un istoric, Paul Boyd, si apoi[...] si am urmãrit-o înapoi prin Scripturi, am luat celelalte date de aici, si asa mai departe, si am luat-o, si am urmat-o, am trecut-o prin ea. Acum, în 1933, când ne închinam pe aici în templul masonic, unde stã biserica lui Cristos astãzi. La 1 aprilie dimineata, înainte de a pleca de acasã[...]INSTRUCTIUNILE LUI GABRIEL CATRE DANIEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Posteaza-le aici. Da le lui fr. lica si sunt sigur ca ti le publica.

      Ștergere
  18. CUM PUTEA CONTINUA SAMANTA SARPELUI DUPA POTOP?
    198 Cum a trecut sãmânta vreodatã dincoace? Sãmânta a trecut dincoace în arcã, întocmai cum a fãcut-o la început, prin femeie, nevestele lor. Ele au purtat sãmânta lui Satan, prin arcã; întocmai cum Eva a purtat sãmânta lui Satan, ca sã dea nastere lui Cain, la femeie.Samanta Sarpelui
    Auziti branhamistilor nevestele lor adica sem ham si iafet purtau samnta.
    Dar sa ne intoarcem la Cuvant Geneza 7:11  În anul al şase sutelea al vieţii lui Noe, în luna a doua, în ziua a şaptesprezecea a lunii, în ziua aceea, s-au rupt toate izvoarele Adâncului celui mare şi s-au deschis stăvilarele cerurilor.deci ei intrasera in ziua 10 si au iesit din corabie Geneza 8:14  În luna a doua, în a douăzeci şi şaptea zi a lunii, pământul era uscat de tot.
    15  Atunci Dumnezeu a vorbit lui Noe şi i-a zis:
    16  „Ieşi din corabie, tu şi nevastă-ta, fiii tăi şi nevestele fiilor tăi cu tine!
    (nu si nepotii)deci dupa un calcul au stat in corabie 1 an si 17 zile nu puteau fi violate de dracu si sa ramana insarcinate.
    261 Esau nu a rănit pe nimeni niciodată, şi Esau era de la diavolul; dar Iacob, ieşit din acelaşi pântece, era de la Dumnezeu. Sămânţa diavolului; Sămânţa femeii. Sămânţa lui Dumnezeu a venit prin ea.(se pare ca si REBECA a avut de a face cu Diavolul)
    SI UN CUVANT CARE TE LASA MUT SI NU ARE NICI UN INTELES /180 El a plecat în ţara lui Nod şi şi-a luat–şi-a luat nevastă lui. Şi când s-a căsătorit el cu ea acolo, acolo este unde au găsit ei pe acei uriaşi giganţi, care erau copii căzuţi ai lui Dumnezeu; care au venit prin tăticul lor, diavolul, prin Cain. Iată veriga voastră care lipseşte.
    ADICA CAIN MERGE IN TARA NOD SI ISI GASESTE COPII VENITI PRIN EL PROBABIL CA NICI NU STIA CA ARE COPII.
    IOAN

    RăspundețiȘtergere
  19. 143 Doar din cauză că o piele era neagră, şi cealaltă maro, şi o alta galbenă, şi o alta albă, aceea nu are nimic de a face cu aceasta. Biblia a spus, “Dumnezeu dintr-un sânge a făcut pe toţi oamenii.” Şi aceasta este exact corect. Locurile în care am trăit noi, schimbându-ne culorile, nu au avut nimic de a face cu aceasta. Dumnezeu a făcut dintr-un–dintr-un om toate naţiunile, un sânge, toate naţiunile la fel.(ATUNCI DACA A FACUT DINTR-UN SANGE CUM POTI SA VI SI SA ZICI CA SATANA SA CULCAT CU EVA SI CAIN E URMASUL LUI DIN SANGELE LUI
    IAR AICI VINE SI SE CONTRAZICE SINGUR 156 Acum priviţi şarpele, acest şarpe care a fost mai întâi. Hai să desenăm un tablou despre el. El era un individ puternic mare. El este între cimpanzeu şi om. Şi, şarpele; diavolul, Lucifer, ştia că acela era singurul sânge care s-ar amesteca cu sângele uman, singura persoană cu care putea să aibă de a face. El nu putea să aibă de a face cu cimpanzeul, că acel sânge nu s-ar amesteca. El nu putea să o facă cu diferite lucruri. El nu putea să aibă de a face cu berbecul. El nu putea să aibă de a face cu calul. El nu putea să aibă de a face cu orice alt animal; el trebuia să aibă de a face cu şarpele
    ODATA VINE SI ZICE CA TOTII SUNT DINTR-UN SANGE SI PE URMA CA ACELE ERA SINGURUL SANGE CARE SE PUTEA AMESTECA.
    IOAN

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Branham prelua tot felul de teorii ezoterice si teologice apoi le prezenta ca fiind ale lui adica descoperirile lui. Si nu doar atat dar le prezenta si eronat.

      Ștergere
    2. Daca fiul sau Billy nu raspandea si infrumuseta viata lui Branham branhamismul disparea fiindca are la baza doar profetii si preziceri eronate,asa cum sunt si cele de mai sus cu Ilie care duce biserica in rapire si alte asemenea aiureli,care evident nu sau implinit niciodata.Nici nu aveau cum din moment ce Branham nu a fost Ilie.

      Dar fiul sau a mintit o lume intrega creand o aura in jurul lui Branham,apoi aceasta imagine a raspandit-o in intreaga lume.

      Peter

      Ștergere
    3. Mesajul este fals19 martie 2018 la 08:22

      Ioan, multumesc pentru postari.
      Presupun ca ai iesit recent de la mesaj, da?

      Daca vrei aduna materialele cu contradictiile lui Branham, pe care le ai, si le pregatesc sa le public ca si articol sa nu fie pierdute pe aici in comentarii, pentru ca ar fi pacat de ele.

      Vad ca sunt informatii valoroase care ne arata din nou ca Branham s-a contrazis mereu si ca a mintit.

      Trimite-le pe email mesajulorei@gmail.com si le public.

      Din ce oras esti?

      Ștergere
  20. 89 În Bombay, India, înaintea a douã sute si cincizeci de mii de oameni. În Africa de Sud la cursa de masini, când treizeci de mii de bãstinasi, localnici, au primit pe Hristos si douãzeci si cinci de mii asezati în tãrgi, si peste tot s-au ridicat si au început sã meargã în acelasi timp. Aceia erau – aceia erau închinãtori la idoli. Ce ar trebui sã se facã, pentru nasterea din nou a unui grup ISUS HRISTOS ACELASI IERI AZI SI IN VECI
    ATI CITIT BINE FRATILOR 25000 ASEZATI IN TARGI EU CRED CA NU ERAU ATATIA BOLNAVI PE TARGI NU DOAR IN AFRICA DE SUD SI IN TOATA AFRICA.
    IOAN

    RăspundețiȘtergere
  21. BRANHAM ARE RECORDURI MONDIALE LA VANAT,
    138 frate, eu întotdeauna m-am încrezut în El. Vânând, eu am înregistrãri acolo sus. si ca pescar, eu sunt unul sãrac, dar întotdeauna m-am încrezut în El. Vânând, eu sunt un sãrman vãnãtor, dar El m-a condus sã fac recorduri mondiale în acela. Vedeti? Am împuscat cãprioare, la sapte, opt sute de iarzi. Am avut o puscã acolo sus am omorât treizeci si cinci de capete de vânat fãrã sã pierd un glont cu aceea. Doar cititi-o peste tot, dacã puteti. Vedeti? Nu eu, acela-i El. Eu m-am încrezut în El.O CALAUZA
    CU MULTII ANI IN URMA PREDICASEM O PREDICA SI AM AMINTIT CA VANATORI SUNT DIN LINIA LUI CAIN FARA SA REALIZEZ CA VORBEAM DIRECT DESPRE CAMPIONUL LA VANAT.

    RăspundețiȘtergere
  22. BRANHAM IL RECUNOASTE PE MAHOMED CA PROFET.
    6 si Mahomed a fost un prooroc. si el a venit din linia lui Ismael, care a fost, deasemeni, un fiu al lui Abraham.CRESTINISM CONTRA PAGANISM

    RăspundețiȘtergere
  23. Foarte bune citate. Mai adu daca ai. Dar de unde esti frate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le băga la greu acest Branham. :-)

      Ștergere
    2. Parcă avusese interdicție să predice in Africa de Sud. :)

      Ștergere
    3. CE SPUNEA PRIMUL MESAGER PAVEL Filipeni 4:5  Blîndeţea voastră să fie cunoscută de toţi oamenii. Domnul este aproape.
      CE FACEA ULTIMUL MESAGER 120 Nu cu mult în urmã, stând la acest amvon, aceasta a fost spus de cãtre Duhul Sfânt, “Va veni ziua când ei vor bate un tãrus în fata casei tale; ei îti vor muta poarta. Asa, cã, tu sã treci cu vederea, sã nu fii supãrat.” Eu am vãzut poarta mea ruptã si asezatã afarã pe marginea dealului. Eu am vãzut dealul înaintea mea, peste tot sãpat, scânduri si alte lucruri stând acolo unde ceva a zdrobit-o. El a zis...
      Eu m-am uitat, si acolo era un Ricky micut care a ajuns acolo sus si a lovit afarã poarta, a fãcut asta. Am zis, “De ce nu mi-ai spus mie?” El a fãcut pe desteptul cu mine, si eu a trebuit sã-l lovesc. si când aceasta s-a fãcut, am zis, “Eu nu am fãcut asta de când am fost în ring, însã eu doar vreau ca voi sã stiti,” si eu i-am pocnit una. si când eu l-am doborât jos, eu l-am ridicat iarãsi si l-am doborât din nou. Eu l-am ridicat, de trei sau patru ori, atunci l-am azvârlit dincolo de deal. Asa cã atunci eu am mers acolo, si am zis, “Aceasta nu este drept.” si eu l-am ridicat sus si i-am strâns mâinile, si am zis, “Eu nu sunt supãrat pe tine, dar eu vreau doar ca tu sã stii cã tu nu poti sã vorbesti cu mine în felul acesta.” si atunci când m-am întors si am venit înapoi.
      CULMEA DUPA CE LA BATUT ILIE AMERICANU PE BIETUL RICHY TOT EL A ZIS CA NU E SUPARAT PE EL.

      Ștergere
    4. Mesajul este fals20 martie 2018 la 16:10

      Din spusele lui Branham, vedem cat de supus si ascultator era el Duhului Sfant daca acesta i-ar fi vorbit. NU A ASCULTAT NIMIC! NIMIC! BA FRATE DAR NIMIC! A FACUT TOTAL INVERS.

      Asa e Branham de la nastere pana la moarte. Tot asa a facut cu toate.

      Branham -"tu sã stii cã tu nu poti sã vorbesti cu mine în felul acesta" - Apos Pavel: - "Daca cineva va blestema voi sa il binecuvantati"
      - "Biruiti raul prin bine" tot Pavel zice.

      Branham l-a binecuvantat pe ala pana la snopit in bataie. :)))

      Era un ricky micut de aia ia tinut lui Branham.

      Comedie.

      Ștergere
    5. In ce predica scrie ca fratele Branham l-a batut pe acel om?

      Ștergere
    6. Intr-o predica importanta, draga branhamistilor: "Ce este beshina de pe munte" :) (65-0725E)

      120 Not long ago, standing at this pulpit, it was said by the Holy Spirit, “The day will come that when they’ll drive down a stake in front of your house; they’ll move your gate. So, that, you’ll bypass it, not be angry.” I seen my gate tore up and laying out upon the hillside. I seen the hill in front of me, all dug up, boards and things laying there where something had mashed it up. He said… I looked, and there was a little Ricky that had got up there and knocked that gate out, done this. I said, “Why didn’t you tell me?” He got smart with me, and I had to hit him. And when it did, I said, “I haven’t done this since I was in the ring, but I just want you to know,” and I swatted him one. And when I knocked him down, I picked him up again and knocked him down again. I picked him up, three or four times, then kicked him over the hill. So then I went over there, and I said, “That ain’t right.” And I picked him up and shook his hands, I said, “I’m not angry with you, but I just want you to know you can’t talk to me like that.” And then when I turned and come back, the Holy Spirit was standing there at the gate, said, “Now bypass this. When that stake is drove down, turn westward.”
      65-0725E - What Is The Attraction On The Mountain?
      Rev. William Marrion Branham
      http://table.branham.org


      Ce imi place cand spune "I swatted him one"

      Cine se pricepe sau a vazut filme de actiune stie ca SWAT sunt fortele speciale, inarmate pana in dinti si care nu stau mult la discutie, ca si jandarmii nostrii :D (SWAT = Special Weapons And Tactics)

      Desi cuvantul "SWAT" e mai vechi, acea unitate de elita s-a infiintat prin 1964-1965, deci Branham avea cunostiinta si probabil se credea "Superpolitistul"... :)

      Eu as traduce pasajul cu pricina mai altfel:

      "Si a venit acel putoi care a spart usa. Eu am zis: De ce nu m-ai chemat pe mine? El facea pe jmecheru cu mine si a trebuit sa-l lovesc. Eu nu am mai facut asta de cand eram in ringul de box, dar vreau ca voi sa stiti ca i-am fu+ut una de l-am doborat jos. Apoi l-am ridicat iarasi si i-am mai fu+ut una si i-ar l-am doborat. L-am ridicat de vreo 3-4 ori dupa care l-am azvarlit dupa deal.

      Dupa care - ce nu s-a mai amintit mai sus, dar este absolut fantastic - Branham spune ca dupa ce s-a intors de la divina incaierare Duhul Sfant era acolo stand la poarta

      Cati dintre voi ati vazut in tinerete filmele cu Bud Spencer (Piedone)? Cam asa trebuie sa vedem scena.

      Fratele Piedone ii f... cateva bine plasate unui putoi de-l azvarle dupa deal. Dupa care se intoarce in treaba lui si il intalneste pe Duhul Sfant care il bate cu palma pe umar: "Foarte bine, Rob bun si Credincios"...

      https://www.youtube.com/watch?v=S22JOaEEfpM

      Ștergere
    7. :)). Asta-i Ilie batausul,baietasul de cartier din Jeffersonville,care mintea audienta ca a fost sarac...care a restaurat boxul sfant,si apoi ii prostise pe cei care aveau incredere in el,pana acolo incat asteptau sa invie din sicriu.

      Mare proroc acest Branham... Ilie de la carciuma,nicidecum Ilie din Maleahi.

      Peter

      Ștergere
    8. Deci Branham ii mintise si dupa ce murise,nu doar in timpul vietii.Si cu toate astea sunt multi care mai cred in ceea ce predicase.Asta inseamna sa fi mafiot. :)

      Peter

      Ștergere
  24. 1 Timotei 3:3  Să nu fie nici beţiv, nici bătăuş, nici doritor de câştig mârşav, ci să fie blând, nu gâlcevitor, nu iubitor de bani;
    Tit 1:7  Căci episcopul (Sau: supraveghetor), ca econom al lui Dumnezeu, trebuie să fie fără prihană; nu încăpăţânat, nici mânios, nici dedat la vin, nici bătăuş, nici lacom de câştig mârşav;

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar Ewald Frank cum credeti ca e?Ii actioneaza in judecata pe cei care au spus ca a apartinut si el de colonia Dignidad.Chiar daca a avut legaturi cu aceasta colonie si chiar daca i-a botezat pe vreo 13 insi care au fost in colonia Dignidat si acum sunt la Krefeld,el tot reactioneaza la aceea ce au spus altii.

      Acesti indivizi care si-au creat un cult in jurul persoanei lor,nu au nici o legatura cu Duhul lui Hristos.Sunt niste grandomani si aroganti,incapabili sa mai invete ceva.

      Peter

      Ștergere
    2. "" Membrii al unei turme nu citesc, nu receptioneaza si nu inteleg decat ceea ce le da voie programarea sau ceea ce indica liderul (creierul din afara) de care asculta orbeste "".

      Peter

      Ștergere
    3. Referitor la pasajul de mai sus,imi aduc aminte cand se spunea ca fr.Frank nu poate gresii.Cati mai tineti minte aceste discutii intre frati?Aceeasi mentalitate era si in branhamism ,unde se credea ca slujba lui Branham a fost infailibila.

      Peter

      Ștergere
  25. 395. Au fost cele Şapte Tunete care sunt egale cu şapte taine
    deja descoperite? Au fost ele descoperite în cele Şapte Peceţi, dar sunt încă...dar sunt încă necunoscute pentru noi ca Tunete încă?
    78 Nu, ele au fost descoperite în cele Şapte Peceţi; asta-i despre ceea ce erau Tunetele. Ele urmau să descopere...Cele Şapte Tunete care şi-au emis glasurile şi nimeni nu putea pricepe ce era aceasta...Ioan ştia ce era, dar lui i s-a interzis să o scrie. El a zis, “Însă îngerul al şaptelea, în zilele sunării lui, cele şapte taine despre cele Şapte Tunete vor fi descoperite.” Iar îngerul al şaptelea este un mesager al Epocii Bisericii a Şaptea. Vedeţi?COD 30 08 1964 PAG 1075
    Apocalipsa 10:7  ci că în zilele în care îngerul al şaptelea va suna din trâmbiţa lui, se va sfârşi taina lui Dumnezeu, după vestea bună vestită de El robilor Săi proorocilor.
    AVETI CAREVA DIN VOI O TRADUCERE UNDE SA SCRIE CA CELE 7 TAINE VOR FI DESCOPERITE.
    IOAN

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu scrie niciunde ca cele 7 tunete sau peceti vor fi descoperite.In Apoc.5 doar Mielul este vrednic sa priveasca in Cartea cu 7 Peceti si sa-i vada continutul!. Nu doar atat dar nimeni nu a fost gasit vrednic in Cer pe Pamant sau sub Pamant, sa priveasca in aceasta carte sigilata.

      Cartea sigilata contine 7 judecati care vor fi revarsate asupra Pamantului in Apoc.8! de catre 7 ingeri.Acestea sunt cele 7 peceti: 7 potire.

      Nu au nici o legatura cu presupusele Epoci ale Bisericii,teorie care i-a apartinut dr.teolog Larkin si care continea si cele 7 peceti.

      Deci cele 7 peceti le vedem implinindu-se in Apoc.8.

      Peter

      Ștergere
    2. e normal ca nu are nici o legatura sa citam în zilele în care îngerul al şaptelea va suna din trâmbiţa lui, se va sfârşi taina lui Dumnezeu(nu se vor descoperi cele 7 taine ,care samanta sarpelui de care el vorbise cu 5 ani in urma mai putea fi o taina)

      Ștergere
    3. Apocalipsa 10:7 ""... ci că în zilele în care îngerul al şaptelea va suna din trâmbiţa lui, se va sfârşi taina lui Dumnezeu, după vestea bună vestită de El robilor Săi proorocilor.""

      Taina este Hristos ,deci cand acest inger va suna din trimbita taina va fi dezvaluita adica Hristos se va arata lumii.Va fi la revenirea lui Hristos.

      Nu are legatura cu presupusele taine plagiate de Branham.

      Peter

      Ștergere
  26. AMIN FRATE PETER .
    216. Amintiti-vã, Pavel a venit la sfârsitul epocii. Toti mesagerii au venit la sfârsitul epocii. Este la timpul sfârsitului, când aceste lucruri sunt aduse.DOMNILOR ESTE ACESTA SEMNUL SFARSITULUI.
    EFES 53-170 PAVEL MORT IN ANUL 67.
    SMIRNA 170-312 IRINEUS MORT IN ANUL 208
    PERGAM 312-606 MARTIN MORT IN ANUL 397
    TIATIRA 606-1520 COLUMBA MORT IN ANUL 597
    SARDES 1520-1750 LUTHER MORT IN ANUL 1546
    FILADELFIA 1750-1906 WESLEY MORT IN ANUL 1791
    LAODICEA 1906-……. BRANHAM MORT IN ANUL 1965
    IOAN.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai Branham credea ca el duce biserica in rapire.Deci branhamismul a murit odata cu moartea lui Branham.Ar fi trebuit sa dispara daca fiul sau nu era manat de o ambitie prosteasca sa-i tina vie memoria lui tacsu infrumusetandu-i acestuia viata cu tot felul de povesti nascocite.

      Una este puterea credintei aratata prin diferite vindecari,si alta e sa raspandesti invataturile false ale lui Branham despre sine.

      Din cate stiu presupusul inger i-a spus DOAR sa se roage pt bolnavi.Nu stiu cine i-a spus ca este cand Ilie din Maleahi cand un inger care suna din trambita,cand Ilie care defapt se manifesta ca si Moise cu semne pe mana....Branham a fost si Ilie si Moise in acelasi timp.Caz unic,un om sa fie doi profeti in acelasi timp. :)

      Peter

      Ștergere
    2. Mesajul este fals27 martie 2018 la 08:28

      Branham a fost chiar mai mult decat doi profeti.

      A fost si Avraam si Moise si Ilie si Samuel si Isaia si Ioan Botezatorul si Isus si Pavel si ingerul 7 din Apoc 10 si Dumnezeu in trup.

      A fost tot ce si-a dorit sa fie. Problema a fost ca toate acestea au fost doar in mintea lui afectata grav de problemele sale psihice pe care a recunoscut ca le are.

      Cand un om se da drept alte personaje este bolnav psihic. Cand acela se da Dumnezeu este ori schizofrenic ori diabolic. Ori ambele.

      Ștergere
    3. Probabil branham a fost totul in toate

      Ștergere
    4. Mesajul este fals27 martie 2018 la 20:54

      O minte bolnava poate sa creada ca este totul...numai ce e in realitate nu.

      Realitatea este ca un iad pentru mintile false, toxice si bolnave deoarece le dezvaluie cruntul adevar: EI NU SUNT DELOC CEEA CE PRETIND CA SUNT. EI NU SUNT CEEA CE ZI DE ZI SE MINT CA SUNT.

      Dupa zeci de ani pot spune fara nici o ezitare ca oamenii care urmeaza mesajul - indiferent de linie- sunt in aceasta situatie teribil de grea.

      Cred ca aproximativ 99,99% nu exista sanse ca CINEVA SA SCAPE DE ACOLO.

      Pentru ei minciuna este numita adevar, iar adevarului -100% dovedit- ei ii spun minciuna. Asa i-a invatat profetul fals.

      Ștergere
    5. EU CRED CA SCAPA UNUL DINTR-UN MILION ,DIN SUFLETELE CARE SUNT IN INCHISOARE,PENTRU CA AU AVUT ATRACTIA PE UN MUNTE IMAGINAR SI FALS,
      ADEVARUL CA SINCER SA FIU IMI PARE RAU DE EI ,PENTRU CA NU POT SA IESE DIN BABILONUL CREAT DE OMUL ZODIAC NUMIT BRANHAM.
      IOAN

      Ștergere
  27. APOCALIPSA A FOST SCRISA IN ANUL 95 CUM PUTEA SA VB DUMNEZEU LUI PAVEL CARE ERA MORT IN ANI 66-67. ?SOCOTIT DE BRANHAM MESAGERUL EPOCII EFES.
    IOAN VASILE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aha...buna observatie .Din pacate branhamistii si frankistii nu gandesc ceea ce invata.Asculta orbeste de capul turmei Branham sau Frank.

      Peter

      Ștergere
    2. "" Membrii al unei turme nu citesc, nu receptioneaza si nu inteleg decat ceea ce le da voie programarea sau ceea ce indica liderul (creierul din afara) de care asculta orbeste "".

      Peter

      Ștergere
  28. Acel pastor trebuie sa isi faca analizele de psihiatrie dar si oamenii de acolo ar trebui la fel s isi faca analizele pentruca nu mi se pare normali daca se lasa manipulati de asa un om.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt oameni cu discernământ redus...

      "Hristos va eliberat. Nu vă faceți robi oamenilor". Ap. Pavel

      Ștergere
  29. "Cât timp sunt eu pe Pământ, Hristos nu a revenit".

    Asta spune tot despre Ewald Frank.

    RăspundețiȘtergere
  30. După aia frankinstii vor spune a a fost părerea lui nu a fost Așa Vorbește Domnul. Ei se pricep sa salveze minciuna și impostura dar pe Dumnezeu nu îl vor putea înșela. Cu El nu le va ține falsul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au vreun document care să-i facă stăpâni pe Dumnezeu, pe darurile Lui, pe Golgota si pe ceea ce a desăvârșit El in Hristos? Intreb si eu pt un prieten...

      Ștergere
    2. In cazul lui E. FRANK nu mai au nici o scuză. Acesta de mult a dat impresia că el este ultimul mesager, prin textele biblice si visele lui, unde a visat răpirea. Si mai ales prin afirmația de mai sus cu revenirea lui Hristos.

      Dar cred că unii lideri din România cam știu că Frank a cam luat-o pe arătură. De aceea isi ridică case si vile, si asta in ciuda faptului că Frank a spus că trăim sfârșitul timpului de sfârșit!,adică
      Ultima chemare, inaintea sfârșitului timpului!.

      Dacă ar crede tot ce spune Frank ar trebui să o lase mai moale cu casele si averile. Prin felul cum acționează ne arata că ei nu cred 100% ce predică Ewald Frank!.

      Ștergere
  31. Cand am fost la o conventie din SUA, Billy Paul Branham, fiul mai mare a lui Branham, a spus ca el nu se inchina lui Branham, ci Dumnezeului din Branham. Nici noi sa nu ne inchinam profetului, ci Dumnezeului din el.

    - Aici am observația că trebuia specificat clar, că: dumnezeul din Branham, nu e Dumnezeu, ci Satan însuși, Înșelătorul, Mincinosul, Tatăl minciunii.
    - Și ortodocșii, practic deși ei se închină preotului, atunci când o fac, sau icoanelor-moaștelor, ei cu adevărat se închină "dumnezeului" din preot sau ale acelor obiecte, adică ei se închină în fond Diavolului, Înșelătorului, Tatălui minciunii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Grava afirmatie. Pe ce te bazezi cand spui asa ceva?

      Ștergere
  32. Au dat o afara pe prorocita respectiva. Au ajuns la cuvintele tale frate Lica.Ar trebui sa isi ceara iertare de la voi toti pe care v-au batjocorit si v-au dat afara atunci. Fr. Romu si cu trupa lui preferata a se citi LINGAII sunt cei mai incapatanati si egoisti oameni din cati am intilnit vreodata. Sa dovedit ca au gresit amarnic. oare se vor corecta vreodata? eu zic ca niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  33. Pe Cuvântul lui Dumnezeu (Apoc. 19:13), pe ceea ce găsim afirmat în Biblie, pe articolele din acest blog care urmăresc clar viața și opera lui William Bramham. Precum și viața unora ca Mera Romulus și adepții lui și ai lui WB, iar unora ca ei (nu atât de falși în mesajul și viața lor precum o au cei din acest articol), Isus le-a spus:

    Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaş; şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii. (Ioan 8:44)

    Și facem remarca pt a îndeplini cerința de a fi străjeri, de a trage semnale de alarmă, lupta e spirituală, pare atac la persoană, dar nu ăsta e obiectivul, ci demascarea duhului satanic de care sunt călăuziți.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect.E bine ca tot mai multi ne dam seama de asta.

      Ștergere
  34. Daca nu as fi stiut pentru ca am fost martora la toate aceste grozavii ar fi fost greu sa cred asa ceva. Domnul sa se indure se ei. Am plecat impreuna cu copii mei de acolo acum aproape 10 ani. Ce bine si am bucur ca Dumnezeu isi arata adevarul lui si demasca prin voi minciuna. Dl Mera Romulus este orbit de o slava desarta si de mandrie. Si cei care il sustin in ce face sunt vinovati ca si el. toti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine ati facut ca ati plecat. Si noi la fel dupa ce am vazut ca dictatorul Mera Romulus este un fatarnic si un mincinos impreuna cu toti care il pupa in fund toata ziua.

      Ștergere
    2. Au proroci mincinoși de care nu vor să se lepede. Asta ne arată ce duhuri sunt acolo.

      Ștergere
    3. Mesajul este fals19 aprilie 2020 la 10:43

      Asta poate inseamna si ca ei au nevoi interioare strambe, incoerente si confuze. Inseamna ca nu au stabilitate in Cuvantul lui Dumnezeu si nu cunosc pe Dumnezeu.

      Pentru ei Dumnezeu este ceea ce spune Mera si altii ca este. este un fapt trist ca oamenii care zi de zi pomenesc pe Dumnezeu, sa nu stie ce este Dumnezeu, cine este, ce face Dumnezeu.

      Ma tem ca fiecare are un Dumnezeu fals, inchipuit, nascut din propriile nevoi bolnave emotionale si spirituale. Ei si-au creat un Dumnezeu dupa chipul si asemanarea lui Mera Romulus, Branham, Frank samd.

      Adevarul asa cum il vad eu este ca adevaratul chip a lui Dumnezeu este Iisus, Domnul. El e adevaratul model de lider, parinte iubitor, medic, salvator, binefacator, jertfa, Miel...etc. Dupa caracterul si cuvantul Lui ar trebui sa ne facem si cladim viata, relatiile, credinta, misiunea personala.

      Am inteles in sfarsit ca daca nu Il tinem pe El in viziunea noastra de viata si credinta, toate teoriile si pretentiile unei miscarii sau cult, sau comunitati, sunt pur si simplu degeaba. Inutile.

      Ștergere
    4. Asa este fr Lica. Harul și adevarul au venit prin Iisus Hristos. El este chipul celui Nevăzut. Și nu neapărat în sens teologic sau mecanic ci ca personificarea calităților lui Dumnezeu, care sunt bunătatea, iertarea, compasiunea, și bineînțeles iubirea. Acești sectanți se află într-un stadiu de infantilism spiritual. Ei nu vad pădurea din cauza copacilor. Citesc biblia și nu înțeleg cuvintele lui Iisus:

      "Litera omoară dar Duhul da viață".

      Sau legat de oameni cu pretenții nefondate, și prin asta au întors spatele lui Iisus și Evangheliei. Și-au confecționat un Iisus după teologia lui Branham și a lui Frank. Și apoi mai ai tupeul sa zică că au cuvântul original.

      Ștergere
    5. "Și nu neapărat în sens teologic sau mecanic ci ca personificarea calităților lui Dumnezeu, care sunt bunătatea, iertarea, compasiunea, și bineînțeles iubirea." foarte frumos spus

      Ștergere
    6. Mesajul este fals20 aprilie 2020 la 09:23

      Minunat! Se vede ca incepem sa intelegem crestinismul in substanta lui nu in formele date de diferiti oameni prin propriul mod emotional de a vedea lucrurile. Adevarul este cum s-a revelat si noi trebuie sa fim intr-o cautare sufleteasca continua a bogatiilor ascunse in Cristos, nu sa fim superficiali si naivi crezand ca daca explicam dumnezeirea in mod diferit suntem alesii sau cei mai buni.

      Suntem cei mai buni cand Cel bun locuieste in noi si isi exprima acele calitati ale Tatalui Sau, prin viata, gandirea, vorbirea si actiunea noastra...Doamne Iisuse, ajuta pe fiecare din noi la aceasta.

      P.S. - Cand suntem cei mai buni, nu devenim habotnici, ci devenim SLUJITORII ALTORA. Nu devenim aroganti, ci smeriti, nu urlam, nu atacam, nu jignim, ci lasam Tronul lui Dumnezeu sa domneasca, cum spune in psalm "dreptatea şi judecata sunt temelia tronului Său."

      Hmmm... e o revelatie aici. Una puternica. Am primit-o in dimineata invierii. Hai sa o spiritualizam putin.

      Tronul lui Dumnezeu nu este o locatie geografica ci el este acolo unde este dreptate si judecata dreapta. Tronul lui Dumnezeu este deci si aici in blog in demonstrarea adevarului si demascarea falsului din mesajul lui Branham!

      Adevarul, dreptatea si judecata fara partinire au fost manifestate aici ani de zile, in timp ce branhamistii si frankistii nu au putut arata NICI ADEVAR, NICI DREPTATE NICI JUDECATA CORECTA NICI BIBLICA, NICI OBIECTIVA, NICI NU AU PUTUT SA ISI APERE PRETENTIILE.

      DOAMNELOR SI DOMNILOR VA ANUNT CA URMASII LUI BRANHAM, FRANK SI ALTI LIDERI AI MESAJULUI AU PARASIT IN MOD VOIT SI AU MURDARIT CU INTENTIE TRONUL LUI DUMNEZEU IAR EI AU ALES SA STEA IN FATA ALTUI TRON, PE CARE DOMNESTE FALSUL, MINCIUNA SI FATARNICIA.

      ACELA ESTE UN TRON AL MINCIUNII, LIPSEI DE ADEVAR, LIPSEI DE BUN SIMT, DE SINCERITATE, DE ONESTITATE, DE DREPTATE, DE JUDECATA CORECTA.

      Ștergere
  35. Pacea Domnului fratilor. Frate Lica odata Mera a citit in adunare scrisoarea aia de la tine. Ani de zile te-a pomenit. Mai ai acea scrisoare? De ce nu o publici in sait. Noi stateam in adunare dar el interpreta ce citea dupa voia lui eu imi dadeam seama ca ceva nu e bine in ce face dar ne era frica sa spunem ceva atunci.Acuma de cand am iesit din secta cum zici tu, suntem foarte binecuvantati.Si din mesaj pastram unele lucruri bune dar suntem acum legati de Domnul nostru Isus nu de oameni.Asa de bine e sa fi liber de legaturi demonice ale fricii.Am suferit si noi mult. Copii nostri nu mai vor sa auda de biserica.Oamenii ne-au dezamagit total. Mera si cativa din jurul lui sant oameni foarte incapatanati si mandri.Asa cum ai scris au distrus multe familii si ei. Ar fi foarte bine sa pui scrisoarea aici in sait. Domnul sa te binecuvinteze mult frate Lica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pot si eu sa comfirm ca asa sa intamplat si cu noi si nu numai si cu altii inca. E casa de groaza si rusine.Ei sant oameni plini de mandrie si rautate.Semnat:un frate din Iasi.

      Ștergere
    2. Dacă va pune dracu să mergeți acolo, Doamne iartă-mă...

      Ștergere
    3. Nu e frumos sa vb asa. E vorba despre trecut nu prezent.

      Ștergere
    4. Mesajul este fals8 mai 2020 la 21:54

      Interesanta idee/propunere. O sa o caut si ma mai gandesc. Am scrisori si catre Ewald Frank si alti predicatori.

      Si eu si inca alte sute de frati si surori confirma adevarul ca acolo la Mera Romulus in adunare exista abuzuri emotionale si spirituale grave, dar si multa falsitate, manipulare, rautate si lipsa de compansiune crestina elementara, a iubirii de baza pe care Domnul nostru ne-a invatat sa o avem unii pentru altii.

      Oamenii de acolo sunt otraviti impotriva tuturor, chiar si a celorlati frati care urmeaza mesajul lui Branham dar nu fac parte din adunarea lui Mera Romulus si unii au avut discutii si dezbinari inainte cu acesta.

      Este profund necrestin si lipsit de umanitate ce s-a intamplat acolo de 20 de ani incoace.

      Mera Romulus nu iarta pe nimeni si ii pedepseste pe toti.

      Din pacate, cu tristete spun asta oamenii de acolo sunt atat de naivi, atat de redusi, incat ei cred ca daca le pune toata ziua placa cu Epocile si botezul si Vatican si nu stiu ce inca, atunci toate acestea iar face pe ei alesii lui Dumnezeu.

      Va dati seama cat de grotesc, cat de orgolios, cat de egoist si infumurat trebuie sa fi ca pastor, sa duci oamenii in asemenea pesteri ale intunerecului?

      Multi au plecat de acolo in ultimii ani, unii imi scriu, altii ma suna si mereu le spun sa ierte trecutul si oamenii care i-au abuzat si mai ales sa se ierte si pe ei deoarece ei sunt coplesiti de regretul ca au stat acolo atatia ani sub o astfel de conducere inspirata deseori de fortele rautatii si intunerecului.

      Ei folosesc uneori lucruri bune si frumoase din Cuvant pentru a-si implini agenda demonilor interiori. Ma rog sa se opreasca anul acesta inselatoria de acolo.

      Ștergere
    5. Și oamenii sunt vinovati fiindca prin prezenta lor îl mențin pe acel Mera. Dacă i-ar întoarce spatele nu ar mai exista. Dar ei hrănesc răul prin prezența lor.

      Ștergere
    6. Mesajul este fals.9 mai 2020 la 08:19

      M-am decis. Voi posta scrisoarea dar ii fac cateva actualizari.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.