duminică, 2 noiembrie 2014

Branhamistii si votul

Ani de zile am ignorat dreptul democratic de a vota, dar nu numai atat am si influentat pe altii sa "Voteze cu Isus nu cu oamenii din lume", stiti voi acea fraza ironica a celor de la mesaj ca si cum daca am vota un candidat, nu am mai fi de acord cu Domnul nostru Isus.

Imi cer iertare public ca am promovat o gandire atat de bolnava si toxica, total nebiblica deoarece Dumnezeu ne cere sa folosim drepturile si lucrurile bune si pozitive pe care conducatorii si dregatoriile ni le ofera, atat timp cat nu ne cer sa facem vreun compromis cu credinta pe care am decis sa o urmam.

Erau cativa frati uni pastori chiar, care mi-au spus ca ei nu sunt impotriva la a vota, dar eu nu vroiam sa aud asta deoarece ce "a spus profetul" era mai important pentru mine decat ce Biblia spune.


Sectele care promoveaza izolarea fata de societate sufera grav de tot felul de afectiuni psihice, deoarece izolarea, lipsa sociabilitatii si a respectului fata de drepturile elementare, arata ca cei care le promoveaza au probleme personale pe care le multiplica publicului lor, in cazul nostru Branham si cei care se aseamana cu el.

Am auzit ani de zile pastori care luau versete din Biblie si le suceau in asa fel incat sa dovedeasca oamenilor sa nu voteze, sa nu isi faca bradut la copii lor de Craciun, sa nu iasa la iarba verde deoarece Branham critica iesirile la "picnic", etc. 

Imi vine rau si scarba cand ma gandesc la acel stil de gandire si atitudinea aceea aroganta din amvon, si rasetele acelea ironice pline de imfumurare.

Multumesc Domnului zi de zi ca m-a scos din una dintre cele mai toxice si bolnave secte. 

Lipsa de implicare a adunarilor de la mesaj si a altor secte, in societate, arata ca nu au nimic bun de oferit, dar au mult de ascuns, inclusiv banii pe care multi lideri ii aduna, dar nu au evidenta lor, fac evaziune fiscala si fura banii oamenilor si nici nu investesc in adunarea lor, in activitati, in ajutorarea altora, in deschiderea altor adunari, in expansiune, in echipamente audio-video-internet, etc.

Le transmit acestor lideri ca ideile lor false nu fac decat sa promoveze raul si ignoranta la orice nivel. 

E decizia voastra daca continuati cu prostiile in care sunteti de zeci de ani sau daca veti corecta mentalitatea falsa si nevrotica pe care ati mostenit-o de la mesajul lui Branham.

Daca vrei, du-te, frate, sora, tinerilor, la vot si foloseste darul extraordinar de care ne putem bucura: democratia, libertatea de exprimare de opinie si de credinta. 

60 de comentarii:

  1. Eu am fost la vot cam tot timpul ma simt un om liber nu un o influentat de cineva anume ma bucur ca ma pot exprima liber oriunde si in acest domeniu al credintei Invatatura aceasta a Fr Branham nu este de obarsie omeneasca puteti voi sa spuneti ce vreti si ce credeti ,caci identitatea s-a este descoperita in Cuvant asa ca imi pare rau de voi ca ati calcat stramb dar sper ca Isus s-a va readuca inapoi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai fost la vot nu ai ascultat de mesaj si de prorocul Branham. Nu esti loial mesajului pt ca Branham a interzis asa ceva.

      Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Luatia minte si tineti minte www.tabernacolularad.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite ce am gasit scris pe siteul ala.

      "Acest site este dedicat tuturor acelor care cred Mesajul Timpului de Sfârșit adus pentru Mireasa prețioasă a Domnului Isus prin mesagerul Său William M. Branham. Acest site nu intenționează să înlocuiască părtășia adunării ci se dorește un ajutor pentru aceia care nu au posibilitatea de fi într-o adunare.

      De asemeni trebuie menționat că predicile publicate nu sunt pentru ca cineva să vâneze greșeli. Fiecare care dorește să asculte o face din dorință personală și nu este încurajat de nimeni.

      Este William M. Branham Ilie care trebuia să vină ? Cu siguranță DA !Prin slujba sa adevărurile pierdute au fost restabilite. Învățătura apostolilor și prorocilor a fost descoperită Miresei Sale iubite.

      Așa cum Cuvântul a venit la răul Iordan, după aproape două mii de ani a apărut din nou la râu.
      Un înger a coborât în fața a sute de martori și Glasul lui a spus:

      ”Așa cum Ioan a premers prima venire a Domnului, Mesajul tău va premerge a doua Venire a Domnului !”
      Stii ce sunt aceastea?
      Sunt MINCIUNI MINCIUNI MINCIUNI MINCIUNI MINCIUNI MINCIUNI MINCIUNI MINCIUNI !

      Ștergere
    2. Ce mireasa daca WMB a murit de 50 de ani? Erau valabile textele astea in timp ce traia Branham. Dar daca a murit si nu a introdus Mireasa in rapire,ce valabilitate mai au invataturile lui Branham? Poate pentru orgoliul unora si pentru neajunsurile lor spirituale,sufletesti,psihologice...

      Acuma sa nu o dati cu texte de genu:dar ce valabilitate au invataturile lui Pavel,la 2000 de ani de la moartea lui?

      Pai Pavel a spus sa calcam pe urmele lui,el ne invata cum sa ne purtam unii cu altii ,adica vorbeste de cum poti sa ai o viata spirituala plina de belsug...exact ceea ce ne spune Domnul ISus: "" Cine va crede in Mine din inima lui vor curge rauri de apa vie"". Traire autentica ,bucurie spirituala,zile binecuvantate ...nu adunari cu stres si nervi,si cu umiliri si culpabilizari ...

      Cei care culpabilizeaza pe altii si ii umilesc fiindca nu cred o invatatura sau nu se conformeaza regulilor unui pastor,sunt cei mai mari criminali verbali ....

      Aceste secte periculoase pentru suflet nu va invata sa vedeti pe altii asa cum ii vede Domnul Isus,ci cum ii vedea Branham...De aici rezulta ca sunt rataciti in cel mai grav mod posibili. Chiar daca ei folosesc denumiri crestine pompoase si va lingusesc cu texte de genul: ""mireasa cuvantului...etc""".

      In realitate ""mireasa cuvantului"" este oricine dintre noi care traieste invataturile DOmnului Isus,si cauta sa implineasca si sa traiasca tot ceea ce spunea Isus....Nu cel care il imita pe WMB.Acestia sunt niste papagali fara suflet si fara nimic spiritual ...Doar niste indivizi care fac galagie precum niste instrumente fara viata.

      Ștergere
  4. Anonimule esti tare interesant sari ca ars daca citesti sau scri ceva de mesaj cred ca mai degraba ati devenit niste pshiopati acuzand doar mesajul si pe mesager ca fiind flasi si nu aduceti acuze si altor profetii sau profete cu adevarat false,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In loc sa arati ca nu e adevarat ce spun eu vorbesti si tu sa nu taci. Branham a mintit si asta e importants a stii si tu. A interpretat BIblia in mod fals pentru el sa ne insele si sa se dea mare ca are un dar de vedenie.

      Ștergere
  5. Anonime edti bolnav sigur dovei exista biblice cate vrei numai voi omiteti sa le vedeti intrucat sunteti pshiopati deja de mesaj si mesager daca erai un slujitor al Domnului atacai si pe ceilalti cum ar fi Mohamed, Elen White si asa mai departe un om adevarat ar fi aratat cu siguranta si pe acestia in mod sigur asa ca va rog fiti corecti daca sustineti ca voi aratati realitatea.Ori sincer eu va vad precum Core Datan si Abiram.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Habar nu ai despre ce vorbesti. Nu mai pierd timpul cu oameni ca tine.

      Ștergere
    2. S-ar putea sa te alegi cu un dosar penal daca mai faci pe cineva psihopat! Se vede cata cultura ai, nici macar nu sti ce inseamna cuvantul psihopat insa folosesti acest cuvant ca sa lovesti in uni oameni care cred cuvantul lui Dumnezeu insa nu cred minciunile Branhamiste dovedite !

      PSIHOPÁT, -Ă, psihopați, -te, s. m. și f. Persoană care suferă de psihopatie. – Din fr. psyhopathe.

      PSIHOPATÍE, psihopatii, s. f. Boală psihică; spec. stare morbidă caracterizată prin tulburări de afectivitate, de comportament sau de caracter. – Din fr. psychopathie.

      Ștergere
  6. Stiu ce inseamna acest cuvant si mai stiu ca am un aparator care ma apara si nu ma sperii de judecata si nici de vorbele unor oamenii ambulanti care nu au nici radacinile in credinta si plutesc dupa orice vant de invatatura ,acestia nu aduna cu Isus Cristos,multumesc pentru explicatia Cuvantului ,eu nu vb niciodata degeaba fara rost studiati bine si cautati intelepciunea nu umana su cea venita de sus.Si nu ma feresc sa spun cine sunt asa cum tu anonime vrei sa nu te arati cine esti ,adevarul se va releva.
    Si inca ceva cei ce sunt ai Domnului devin cunoscuti de multi oameni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi ca puscaria nu tine cont de religie ! Nu te juca cu cuvintele !

      Ștergere
    2. Da Iacob Dan sunt dovezi ca Branham si-a imprumutat invataturile de la altii.Nu erau propriile lui revelatii . Daca tot repeti o teorie inseamna ca ai o problema...nu mai esti capabil sa discerni si sa cercetezi lucrurile.

      Pana una alta Branham a fost dovedit ca a fost un mitoman adica un om caruia ii place sa minta tot timpul pe altii. Probabil a avut o copilarie nefericita.

      Toate teoriile lui Branham sunt dovedite ca fiind ori plagiate ori inflorite de el insusi...

      Sunt multe vedenii dovedite FALSE....Cu acestea ce faci? Te faci ca nu le vezi? Iti place sa iti furi propria caciula doar sa sustii ceva sa te simti tu bine. Asta e minciuna din branhamism,frankism: Lucruri predicate de la amvon dar FARA DOVEZI.

      Ștergere
    3. Singurul lucru bun si biblic din viata lui WMB a fost vindecarea prin credinta!. El a fost trimis sa vindece ,nu sa creeze alte secte prin invataruri si povesti inventate. Vezi unde a gresit Branham? Prin invataturile lui ,el i-a legat pe altii de propria lui persoana si atunci practic a inceput sa fie avertizat sa se intoarca la chemarea lui originala,nu la pretentiile pe care si le lua el....probabil imaginea care sa creat in jurul vindecarilor lui l-a facut sa se creada mai mult decat era in realitate.

      Citeste atent ceea ce i-a spus ingerul lui BRanham si revino pe blog. Nu i-a spus sa predice invataturi despre persoana lui Branham sau ca el va fi Ilie care va restabilii niste teorii....Nu nu.... I sa spus doar sa vindece prin Numele lui Isus. Dar unde nu este echilibru spiritual ,se naste grandomanie.

      Ștergere
    4. Totusi este o problema si cu vindecarea:

      Există trei cuvinte pe care le am de repetat la acel moment . Vezi? Și este vorba de trei cuvinte mari ale Bibliei. Nici un muritor de pe pământ nu le știe…. Waw !
      De cand a ajuns cuvantul lui Dumnezeu si darul de vindecare o mascarada? De cand lucra Dumnezeu ca si vrajitiorii? Cuvinte secrete, cuvinte magice?

      Original : In 1948 William Branham said:
      I want to tell you something now. Watch. Here's what takes place. See, it's... I want to know if you all noticed this. We're fixing to close, you know, fixing to go into the meetings. Have you noticed, always, after I ask or rebuke over a spirit, I'm always perfectly silent for a few moments? Who's noticed that in the meetings, let's see your hands. Have you noticed that?
      Now, here's what it is. There's three words that I have to repeat at that time. See? And it's the three high words of the Bible. No mortal on earth know it. See? And when I ask that, and then I feel that drop, then it comes shakes back to a place in return of that spirit. Then the...?... healed. That's the reason you hear me say that. See? That's what takes place.
      Experiences, Phoenix, AZ, 48-0302 (

      William Branham afirmă că "Nici un muritor de pe pământ nu le știe".
      Deci, se pare că el este singurul de pe pământ , care știe aceste cuvinte "secrete". El apare, de asemenea, să indice că, dacă el nu spune aceste cuvinte secrete, oamenii nu vor fi vindecati.

      Ștergere
  7. Anonime nu ma speri de ce spui tu imi faci tu dosarul penal si ne prezentam la tribunal si iti voi dovedi biblic ca am dreptate si cu mesajul si cu Fr Branham eu am avut o descoperire dupa ce acesta a murit si Domnul mi-a aratat o descoperire in timp ce citem acest mesaj nu sutnt nici nebun nici mincinos faptul ca tu nu intelegi acest mesaj se datoreaza faptului ca nu ai Duhul Sfant ,un om cu Duhul Sfant sunt sigur ca intelegi si nu acuza de nimic.Un om cu Duh Sfant se deosebeste cu mult de ceilaltii si prin vorbire si prin Cuvant.Eu va sfatuiesc sa nu mai acuzatii degeaba caci cel mai mare dosar penal il puteti avea chiar voi si poate sunteti dusi de mult.Domnul sa se indure.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dane, eu cred că tu nu ai înţeles ceva. La tribunal nu se discută dacă ai dreptate sau nu pe teme biblice, ci daca te faci vinovat de calomniere.

      Tu chiar esti sigur ca Domnul ti-a descoperit ţie că Branham şi „mesajul” lui e adevărat?

      Am văzut zilele trecute o emisiune pe tema clarviziunii şi m-am gândit cât de bine se potriveşte aceasta lui Branham şi celorlalţi „proroci” moderni şi poate chiar şi ţie, Dane...

      Priviţi acest film, din care am să transcriu în continuare câteva fraze de la minutele 33-35.

      https://www.youtube.com/watch?v=VnWqQra4b3Y


      Invitat 1: Sunt persoane care si-au creat dezechilibre, crezând că tot ce zboară se manâncă. Un exemplu este că cineva a primit prin clarvedere că nu trebuie să se mai ducă la muncă. Şi nu s-a dus o zi, nu s-a dus două, şi a treia bineinţeles că a fost dat afară. Iată cum aceste informaţii pe care le primim, le receptionăm prin al treilea ochi, de multe ori pot fi distorsionate. Si dacă noi nu avem un filtru suficient de pur, suficient de fin, care să facă o... [moderatoarea intervine spunând: Nu ştim din ce zonă le primeşti]... pur şi simplu putem să credem că ceea ce am primit este o informaţie reală, şi ea să se dovedească că-i falsă.

      Moderatoare: Să se intoarcă împotriva noastră.

      Invitat 2: Pentru că de fapt ceea ce a spus el se referă la un alt ascpect. Nu sondăm memoria akashică, nu ajungem la adevarul absolut. De fapt, în momentul când ne deschidem pentru prima data la inceput al treilea ochi, noi ne deschidem către noua sferă, către această sferă a gândurilor. Şi anumite persoane şi entităţi şi fizice şi psihice văd: "Ia uite, s-a luminat acolo puţin, ia să vedem, să ne jucăm noi, cei rai." Cei buni se bucură: "Iată că are posibilitatea să ajungă la adevăr." Ceilalţi, mai neguroşi, să zicem, doar atâta, zic: "Aha, ia să vedem, îl vom putea păcăli, prosti? Ia să vedem, merge sau nu merge? Şi încep cu astfel de gânduri.

      Moderatoare: Aşa se explică de ce anumite persoane care ghicesc sau au darul clarvederii, pot vehicula informaţii care nu au nici o legatură cu viitorul, sau pot avea o parte dintre ele, dar o parte pot fi total eronate, adică induc în eroare.

      Invitat 1: Şi persoane de bună credinţă într-un fel, adică dintr-un anumit punct de vedere ele sunt de bună credinţă, adică "mi s-a arătat..."

      Moderatoare: Cu alte cuvinte, asta vrea să spună Lucreţiu, dacă nu eşti perfect echilibrat şi nu traieşti într-o armonie, adică te ştii cu musca pe caciulă, cum se spune, mai bine nu te bagi în zona aceasta pentru că într-adevar poţi să devii deschis către entitaţi malefice.

      Ștergere
    2. Nu v-aş fi dat emisiunea de mai sus, dacă aş crede că – în ciuda temelor, şi termenilor folosiţi de către invitaţi – aş considera că este vorba de ezoterism mistic.

      De fapt, dezechilibrele de care se vorbea în acea emisiune, şi care conduc în final la anumite probleme psihice (că tot veni vorba de „psihopatie”) nu sunt produse neapărat de entităţi mai mult sau mai puţin malefice. În psihologia analitică, Carl Jung descrie „Umbra” ca fiind „aspectul inconştient al personalităţii cu care ego-ul conştient nu se identifică.”

      „Umbra simbolizează haosul, sălbaticia, latura inconştientă a personalităţii noastre. Sălbaticia este un simbol foarte folosit în basme, povesti, de exemplu Hansel şi Gretel au fost ademeniţi printr-o pădure deasă, unde s-au ratacit. Acest simbol este prezent şi în Cartea Junglei, Robin Hood, dar şi in Biblie, Ioan Botezatorul l-a întâlnit pe Dumnezeu „în pustie”
      Ce semnificaţie are defapt acest arhetip? De fapt noi îl recunoaştem cel mai usor în ceilalţi, adică proiectăm partea întunecată a personalităţii noastre asupra celorlalţi, şi astfel percepându-i ca pe „duşmanii” nostrii. Umbra aceasta este partea ascunsă deghizată, şi cel mai bine a fost exemplificat acest lucru de Batman. Umbra este deci personificarea părţii umane care o negam în noi, şi o proiectăm asupra celorlalţi. Scopul nostru ar fi deci să integrăm şi acele părţi pe care ni le negăm, să le scoatem la suprafaţă şi să le acceptăm. Pentru că se întamplă de multe ori, ca la nivelul subconştienutui să avem o imagine a unui arhetip, dar comportamentul nostru este opusul acestuia. Adica ne reprimăm o dorinţă, considerand că ne facem o datorie, un lucru moral, dar subconştienul este încărcat, şi atunci apare stresul. El apare atunci când o parte din tine trage spre o anumită direcţie iar altă parte (cea inconştientă) în direcţia opusă.”
      Citat de pe: http://autoeducare.ro/arhetipurile-si-inconstientul-colectiv

      Ștergere
    3. Iată deci problema fundamentală a lui Branham, un om cu capacităţi senzoriale mai dezvoltate, care, să zicem aşa, putea intra mai uşor în contact cu „lumea spirituală”. Din câte ştim, chiar el recunoaşte că avea mereu probleme psihice (ura femeile, ura oamenii, ştiinţa, educaţi, era nevrotic, etc.) – toate datorită faptului că nu a putut integra natura dualistă a omului. De exemplu, se vede clar că era dezechilibrat atunci când spune „sunt un profet” „ba nu sunt un profet”. Chiar şi când sinele lui superior (latura divină a sufletului) îl avertiza „să nu judeci femeia, să nu o mai numeşti Ricketta”, el se pocăia, dar continua după vechiul său „tipar” (umbră).

      Această „umbră” – acel arhetip, cum îl dfefineşte Jung, este latura ascunsă, inconştientă, care blochează sau deformează informaţiile pe care le putem accesa din tărâmurile spirituale. De aceea avem şi „prorocii mincinoase” pentru că totul depinde de om, dacă trăieşte în armonie şi echilibru, nu doar fizic, ci mai ales psihic şi emoţional, dacă filtrul lui este „curat”, numai atunci el poate interpreta informaţiile de „sus”, Aşa că Branham art fi putut deveni un profet bun, autentic, dacă s-ar fi dezvoltat mai mult personal. Dar din păcate, nu a reuşit, ceea ce l-a făcut să trăiască o viaţă întragă în chinuri (sufleteşti). De aceea a produs acest întreg mesaj haotic, monstruos, distrugător....

      Exemplul pe care îl dădea cu cei doi predicatori pe care i-a întâlnit în tinereţe, şi pe care insuşi recunoaşte că nu l-a înţeles, de ce amândoi aveau „daruri duhovniceşti”, unul fiind un făţarnic, eu îl văd altfel. Cei „doi” nu sunt două persoane distincte, ci două laturi din noi, cum le numeşte Jung „persona” şi „umbra”. A avea „daruri duhovniceşti” nu este într-adevăr mare lucru, este ca şi când, să zicem, ai avea acces la Internet. Ceea ce accesezi, sau ceea ce interpretează eul tău conştient depinde mult de „umbra” care deformează informaţia.

      De aceea, un proroc autentic, trebuie să fie un om curat, nu atât dpdv „religios” (pantaloni lungi la bărbaţi, rochie lunga la femei, ştiţi voi...) ci dpdv. psihic şi emoţional. Un om care ţipă, urlă, acuză toată viaţa lui, vrea să se sinucidă, este un dezechilibrat, el nu are cum să dea un mesaj „curat” sau „original” cum zic fraţii de la VGR care degeaba se străduie să traducă fiecare literă şi scârţâitură de pe benzi...

      Eu nu sunt psiholog (îmi pare rău că nu m-am făcut), dacă este vreunul pe-aici îl rog să dezvolte mai mult acest subiect şi eventuel să facem un articol bine pus la punct.

      Să revin la Biblie şi să aduc ca exemplu pe Ilie (cel original), care înainte ca să vorbească cu Dumnezeu (1 Regi 19), înaintea lui a venit un „vânt tare şi puternic”, apoi un „cutremur de pământ”, apoi un „foc”. Domnul nu era in acestea, ci în „susurul blând”. Ce erau primele manifestări? Nimic altceva decât „umbra” profetului. El a trebuit să „urce mai sus” (căci Domnul i-a spus „Ieşi şi stai pe munte”). Aceasta nu este aşa de simplu cât se pare, pentru că trebuie să âţi depăşeşti propriile „furtuni ale vieţii”, „focul din inimă” şi „cutremurele minţii” ca să ajungi la „susurul blând” – o stare în perfectă armonie şi nivel ridicat de conştiintţă pentru a primi şi percepe un mesaj corect de la Dumnezeu.

      Aşa că Dane, repet întrebarea: Eşti sigur că Dumnezeu ţi-a descoperit... Sau ţi-a descoperit Umbra?

      Şi pentru Branhamişti: Sunteţi siguri că Branham era la nivelul lui Ilie, pe care se pretinde că era, şi că putea să perceapă CORECT mesajul lui Dumnezeu?

      Nu vă uitaţi la „semne şi minuni” respectiv vindecări şi la „descoperirea tainelor inimii”. Acestea sunt doar în relaţie cu tărâmul acesta, mai aproape de om, câmpul bioenergetic. Aceste lucruri s-au ntâmplat şi se întâmplă peste tot în lume, la creştini, evrei, budişi, musulmani... În lucrurile cu adevărat „profetice”, care sunt mai departe de universul nostru, Branham a cam dat greş...

      Shalom
      Abel ben Adam

      Ștergere
    4. Cred ca totusi e prea greu pentru branhamisti sa priceapa ceea ce ai scris.Ei au idei fixe cu ""Branham prorocul"" si nu le poate arata nimeni partea cealalta a lui Branham ,ca defapt multe ""prorociri"" si ""viziuni"" erau inventiile lui proprii.

      Si de cand Ilie se manifesta ca Moise? Intreb fiindca WMB pretindea ca pe mana stanga se vad bolile oamenilor. Dar acest dar era specific lui Moise,nu lui Ilie!.

      Daca ne uitam in Biblie Ilie si Moise manifesta aceleasi daruri,capacitati,din V.T pana in Apocalipsa. Deci raman la fel in manifestare,nu exista o intercalare intre cei 2 proroci.

      Pe cand la Branham apare o hiba,o confuzie grava dupa parerea me: El face eroare sa se identifice cu Moise prin darul de pe mana stanga.

      Acum fiti atenti: Apoi dupa un timp predica cum ca ingerul ii spune bolile oamenilor!. Deci nu mai vede bolile pe mana stanga? Sau defapt incepe sa o schimbe subtil fiindca isi da seama ca daca vrea sa fie Ilie,asa cum isi doreste ,nu se potriveste cu acest dar care era specific lui Moise,si nu lui Ilie!. Ati prins ideea? Branham o schimba cand isi da seama ca darul lui nu se potriveste cu misiunea lui Ilie!.

      Mai sunt si alte neclaritati si ciudatenii.De exemplu D-zeu ne spune in Exod sa nu face nici o reprezentare a vreunei fapturi ,damai sa ne si inchinam inainte ei sau sa o privim cu veneratie.Veneratia este tot o forma de inchinare.

      Dar Branham sustinea ca ingerii au batut din aripi si au format chipul lui Isus in atmosfera!.

      Pai nu D-zeu interzice acest lucru?

      Ștergere
    5. Ei critica icoanele din ortodoxie dar ei au o icoana formata din nori.Ciudat crestinism original mai e si asta...:))

      Ștergere
    6. Abel, imi era dor de tine.

      S-a simtit lipsa ta aici. Multumesc pentru comentariu.

      Il mai citesc odata deoarece nu vreau sa pierd nimic. E intelept ce ai spus si f duhovnicesc. Te-ai maturizat mult si tu si asta ma bucura, sau erai asa dar nu am observat eu. Chiat si scurta intalnire pe care am avut-o cu tine in Oradea a fost benefica pentru mine. Multumesc din nou.

      Shalom si binecuvantari.

      Ștergere
    7. Multumesc, frate Lica. Mai am mult de invatat si maturizat, deocamdata incerc sa cresc in cunostinta si pricepere si sa ii ajut si pe semenii mei la aceasta...

      Ma bucur ca Dumnezeu a facut posibil sa ne intalnim, chiar si pentru scurt timp. Si pentru mine a fost o binecuvantare; si la intalnirea viitoare m-as bucura sa avem mai mult timp la dispozitie.

      Dumnezeu sa te binecuvanteze, sa te ocroteasca si sa te intareasca in tot ceea ce faci.

      Shalom
      Abel

      Ștergere
  8. Un om cu Duh Sfant se deosebeste cu mult de ceilaltii si prin vorbire si prin Cuvant. Intradevar un om cu Duhul Sfant nu face pe cineva psihopat, fara sa aiba motiv !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sau nu judeca pe altii doar fiindca nu au dovezi despre experientele indoielnice ale lui Branham.

      Ei sunt rataciti prin faptul ca nu ii vad pe ceilalti crestini si oameni in general,asa cum ii vede D-zeu prin Fiul Sau. Ei ii vad cum ii vedea Branham. Si prin asta sunt impotriva voii lui D-zeu si calca Cuvantul in picioare fiindca asculta de Branham in loc sa ia aminte la ceea ce ne spune Domnul Isus in Evanghelii.

      Ștergere
    2. Ce sa mai spun de cei care asculta orbeste si de pastorii lor,nu doar de Branham: oameni cu lipsuri spirituale foarte grave,si cu discernamant redus. Au ajuns asa fiindca ei asculta mai mult de oameni decat de Cuvant.

      Ștergere
  9. Un inger cand zboara are aripile intinse pe langa trup si se vede ca fiin asa ca si valurile ,se vad si ochii in fata si capul exact ca in imaginea cu norul unde voi nu observati asa ceva sincer ca nu ati avuy o viziune despre acest lucru ,va pot spune ca eu personal am avut acest lucru o astfel de viziune cand eram la turnatori si lucram era exact la ceasul al 12 lea in miezul zilei mau luat totifiori in acel moment cand am vazut viziunea si am inteles dupa un timp indelungat cum zboara ingerii ,acea imagine cu norul este cat se poate de reala sunt cei 7 Ingeri formand chipul lui Isus Cristos nu sunt aratarile unei explozi de la vreo racheta caci nu cred ca sar vi vorbit la aceea vreme atat de mult despre acest lucru.Fie ca ma credeti fie ca nu cred ca Isus Cristos va va arata ca nu mint in privinta aceasta. si nu va spun basme sau povesti mestesugit alcatuie doar pentru a va arata sau sa va fac sa credeti cat de marte sunt eu.V-am spus doar adevarul.Si anonime si Abel cercetati scripturile si vedeti daca sunteti in Cuvantul lui Isus.Nu vreau sa va rapesc timpul pretios si ma rog lui Dumnezeu sa va dea un Duh de descoperire si de Intelecpiune ca sa cunoasteti in adevar acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Dane, ma bucur dacă ai ajuns la un nivel mai înalt de percepţie, totuşi vreau să dau nişte explicaţii şi veau ca prin asta să nu te dezamăgesc...

      Îngerii, în mare parte nu au „aripi”, în afară de anumite entităţi speciale precum „cheruvim”, „seraphim” sau „chayiot”. Cum am mai spus în altă parte, îngerii nu sunt deloc oameni, nici măcar entităţi „terestre” pentru că nu aparţin de planul acesta dimensional ci de lumile cereşti.

      Când un înger „zboară”, aceasta nu înseamnă că zboară fizic, ca un avion sau un elicopter ce face gălăgie, praf şi vânt după el. Zborul îngerilor este în primul rând o imagine, un tablou. Ar trebui să înţelegem că şi îngerii pictaţi în tablouri, nu sunt în realitate aşa, deoarece nu arată aşa, pentru că sunt un alt tip de entităţi. Acelaşi lucru e şi când privim la un film. În cazul acesta, noi evident nu ne închipuim că întămplarea sau personajele din film sunt exact reale în lumea noastră. Şi mai complicată şi nesigură devine treaba într-un vis. Acolo gradul de abstracţie, de simbolizare este şi mai ridicat. Într-un vis nu primeşti un mesaj clar şi direct, ci într-un alt limbaj, pe care cel mai adesea nu îl înţelegi. Imaginea „zborului”, fie al îngerilor, fie al păsărilor, în Biblie, înseamnă că acel înger, acea entitate spirituală, dar şi nivelul tău de conştiinţă se poate înălţa sau coborî, făcând astfel posibilă comunicarea între planul nostru dimensional şi cel spiritual. Nu degeaba un „înger” se cheamă şi „mesager”, pentru că el transportă „mesaje” din tărâmurile divine în planul nostru omenesc. Şi omul poate avea „aripi”, dar asta nu înseamnă că lui îi cresc realmente aripi pe spate pentru a zbura în anumite locuri fizice, ci avem de a face din nou cu acelaşi simbol (ca de vis să zicem), care arată că mintea, conştiinţa omenească se poate „ridica” deasupra planului omenesc şi accede la lumea spirituală...

      Acum, nici „aripile” nu trebuie să ni le închipuim ca fiind ceva ce cunoaştem în planul nostru dimensional, să zicem aripi de vultur... Din nou avem de a face cu un simbol, care trebuie „tradus” sau transpus în lumea noastră. O „aripă” (kanaf) în Biblie nu este numai un organ care serveşte la zbor, ci în sensul deplin în limba ebraică înseamnă şi colţ, muchie, extremitate, unghi sau cotitură. Această înrudire a cuvintelor s-a păstrat şi până acum, de exemplu în limba engleză avem ANGEL = Înger şi ANGLE = Unghi. Acest unghi, colţ sau cotitură este de fapt trecerea sau întoarcerea bruscă pe care o faci când treci de la o realitate la alta, de la lumea fizică la cea spirituală şi invers. Aceasta înseamnă că TU eşti îngerul, când poţi să te „întorci” din drumul tău (pocăinţă) şi să te ridici „mai sus”, cum a spus îngerul lui Ioan...

      Ștergere
    2. Dragă Dan, un înger care zboară, cum spui tu, nu are „aripile întinse pe lângă trup şi se văd ca valurile”, deoarece el nu „zboară” în universul nostru fizic. Nimeni nu a văzut aşa ceva, nici chiar tu, şi dacă cumva ai „văzut”, trebuie să recunoşti că aceasta nu era cu ochii fizici, ci undeva înîuntrul tău s-a produs o astfel de „vedenie”, adică imagine, sau să îi spun „percepţie”. Acestea sunt imagini „de vis”, de tablou, de film, cum am explicat înainte, pe care nu le poţi identifica ca fiind realităţi din lumea aceata. Eu cunosc persoane care contemplează norul din 1963 de zeci de ani şi văd tot felul de lucruri în el – ÎN MINTEA ŞI IMAGINAŢIA LOR. Toate acele imagini cu chipul lui Cristos, cu aripi de îngeri, făpturi vii sau mesageri ai Bisericii, pot veni din tărâmurile cereşti, şi chiar să aibă o origine adevărată, dar, cum am explicat mai sus, din cauză că sunt percepute, sau procesate de mintea noastră şi de acel element „umbră”, ele pot fi deformate în final urât de tot. Te-ai jucat vreodata „telefonul fără fir”? Atunci ştii la ce mă refer. Aşa se explică de ce nu înţelegem nimic nici din visele noastre, deoarece informaţia pe care sufletul nostru o ia din planurile dimensionale superioare trece printr-o sumedenie de alte nivele de conştiinţă unde sunt deformate şi percepute ca imagini...

      Indiferent de imaginile mentale pe care cineva le poate avea privind la acel nor, nimeni nu le poate dovedi ca fiind reale în universul fizic. Ele cu siguranţă că sunt „reale”, în mintea privitorului, din moment ce le percepe. Totuşi, „îngerii”, „chipul lui Cristos”, „aripile îngerilor” pe care cineva îi percepe la un moment dat, niciodată şi pentru nimic în lume nu au fost create de nişte îngeri, aşa cum Biblia îi descrie. Aşa ceva nu are loc, cum am spus, pentru că îngerii nu operează în dimensiunea noastră. Din contra, după cum ştim şi s-a dovedit, norul FIZIC care a fost văzut şi fotografiat la 28 feb. 1963 a fost creat în urma exploziei unei rachete lansate cu 8 ore mai devreme şi care a trebuit să fie distrusă pentru că misiunea ei a eşuat. ACESTA este un fapt REAL, istoric, documentat, iar toate celelalte „speculaţii îngereşti” sunt în mintea unora...

      Shalom
      Abel ben Adam

      Ștergere
    3. Si intr-un final norul a fost doar o fasie luunga pe cer...Sau pus ingerii in sir indian?

      Cred ca vorbim chestii subiective,adica lucruri ce erau DOAR in mintea lui Branham.Asa cum a fost si vocea de la raul Ohio.Nu exista nici macar un martor la aceste evenimente.Nu va da de gandit asta? Cand vocea Tatalui sa auzit din ceruri,apostolii erau de fata .Petru marturiseste asta in epistola lui prin faptul ca ei insisi au auzit vocea lui Dumnezeu Tatal.

      Pe cand in cazul lui Branham ,nu exista nici macar un martor care sa spuna raspicat ca a auzit o vocea,sau ca l-ar fi vazut pe Branham ridicat in norul acela. V-ati pierdut orice urma de discernamant ,si sunt condusi de experientele subiective ale unui om,in cazul de fata WMB.

      Ștergere
    4. Isus spune in evanghelii: ""Nu pentru mine sa auzit ci pentru voi!"". Deci a fost o confirmare pentru ceilalti.

      Dar cand vine un om ,in cazul de fata WMB,si spune ca auzit o voce dar nu exista nici un martor care sa o confirme,cum se poate numii asta? Inselare? Inchipuire? Voci mistice produse de subconstientul celui credincios? Sau pur si simplu minciuna,inventie? Nascocire mistica ?

      Si cei care erau cu Pavel pe drumul Damascului au auzit vocea lui Isus.

      Experientele lui Branham nu prea potrivesc cu ""armonia Cuvantului "" cu ""Cuvantul original"""-cum le place branhamistilor si frankistilor sa se exprime...

      Ștergere
  10. Si mai sunt sigur de inca un aspect al lucrurilor anonime si Abel ca voi nu intelegeti prezenta stalpului de foc care este in poza deasupra capului Fr Branham sunt lucruri supranaturale pe care cei ce au Duh Sfant le simt si le inteleg nu ma supar Abel de ce sa ma supar ,daca macar o singura data ati fi avut vreo traire de- clipa macar ceva supranatiral sa o marturisiti aici pe acest blog si normal daca voi nu ati avut astfel de trairi anonime si Abel si Lica legat de mesaj si Fr Branham le-ati fi marturisit ceea ce va leaga de Cristos am vorbit cu un om penticostal tot pe net care mi-a marturisit caci in palma lui apare chipul lui Isus aceasta este o dovada a lui ca este legat de Cristos asa si Fr Branham sunt sigur ca avea in mainile lui cand boala i se putea arata ca se poate vindeca este un lucru adevarat eu va provoc sa marturisiti ce va leaga de Isus asta ca sa stiu si eu si sa comparam difere4ntele sunt sigur ca adevarul iasa la lumina.pana la urma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Experientele inventate sau reale ale unui om, nu au de a face cu mantuirea personala a nimanui mai branhamistilor nu pricepeti? Asta voi nu o stiti si ar trebui sa o invatati odata. A devarul a iesit la lumina si numele Lui este ISUS CRISTOS. El este adevarul. Pentru mantuirea noastra nu avem nevoie sa credem ce ne spune unul si altul din experientele lui fie ca sunt adevarate fie ca sunt inventate.

      Ștergere
    2. De ce sa-l credem pe Dan sau pe penticostalul cu "chipul lui Cristos in palma" si sa nu-i credem atunci si pe catolicii cu ranile cuielor in palma, sau icoanele lor plangacioase si facatoare de minuni?

      In cazul asta inventam si noi, ca si Branham, "experiente" ca sa ne creada lumea...

      Ștergere
    3. Pacat ca nu este constient ce prostii debiteaza...defapt sunt niste oameni disperati dornici de senzational ,de aceea sunt asa de creduli si fara discernamant.

      Oricum noi nu suntem chemati sa credem scamatorii mistico-religioase ci sa traim Evanghelia.

      Vor fi multi care vor merge in intuneric fiindca au manifestat diferite capacitati si daruri spirituale dar nu l-au avut pe Hristos in inima.

      Iacobe citeste Matei 7 si revizuieste-ti limbajul si atitudinea. Poate Domnul te va lumina sa vezi ceea ce conteaza ,nu sa vezi ceea ce vrei TU sa vezi.

      Ștergere
    4. Poate nu ii mai intereseaza Evanghelia ci doar predicile lui Branham.In cazul acesta putem sa spunem ca si Pavel:""Cine vine cu o alta Evanghelia sa fie ANATEMA"". Cam asta fac branhamistii,frankistii...acorda mai multa importanta predicilor lui Branham decat Evanghelia Domnului,singura care are puterea sa duca la mantuire.

      Ștergere
    5. IOSIF TON afirma in urma cu multi ani ca la penticostali s-au strecurat multi nevrotici si poate ca avut dreptate putin .Dar s-a produs o selectie naturala adica au venit branhamistii si i-au convis pe nevrotici sa treaca la partida cea mai ingusta adica la invatatura lui WMB si multi care umblau dupa o slava desarta au ajuns tot la branhamisti.Am durere ptr. fratii si rudele mele care au fost inselati de acest proroc fals WMB .Frate LICA si ABEL si toti anonimii care cunoasteti adincimile branhamistilor fiti tari si nu taceti .Aveti ADEVARUL de marturisit si de scris ,poate ar fi de mult folos sa scrieti si carti sau brosuri despre asta.De aceea ramineti tari si D-L ISUS sa va binecuvinteze Amin. Un Penticostal .

      Ștergere
    6. Ptr.penticostalii care au fost sau sinteti ispititi de invatatura noua a lui WMB vedeti blogul PASI SPRE LUMINA unde pastorul PETRICA LASCAU expune cine a fost WMB.

      Ștergere
    7. Draga frate Penticostal.

      Multumim pentru cuvintele minunate de apreciere cu care ne incurajezi. Ne bucuram sa fim de folos, si Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa fim o "lumina in lume", cum a spus Domnul Isus, pentru ca oamenii sa poata vedea mai clar pe calea lor catre Dumnezeu.

      Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa te intareasca, impreuna cu cei dragi ai tai.

      Shalom
      Abel

      Ștergere
    8. Adancimile branhamismului si ale frankismului sunt foarte urate.Este multa raceala si duhuri de separatism si dispret la adresa altor oameni diferiti fata de ei. De unde atata prostie si rautate ,nu imi dau seama?!. Daca stateau doar pe cele mai elementare lucruri din Biblie nu ar fi atat de porniti si plini de mandrie si rautate la adresa altora credinciosi.

      Nu sunt deajuns predicile lui Branham.Aici intra si influenta draceasca care o au anumiti pastori din adunarile lor,care se joaca cu vietile si cu sentimentele altora,pana acolo incat le dicteaza ce sa gandesca,cum sa se imbrace,ce sa creada...etc. Si daca nu se conformeaza regulilor atunci ii culpabilizeaza cu insasi Biblia!. Va vine sa credeti ce pot unii sa faca? Se folosesc de anumite pasaje din Biblie sa arunce semintele fricii,urii si separatismului.

      La urma urmei,nu se ajungea aici daca oamenii stateau doar pe Cuvant. Dar cand nu te multumesti doar cu Cuvantul si cu Evanghelia,atunci imbratisezi teorii si invataturi care te transforma intr-un calau si ticalos. Regretabil este ca totul se face cu notiuni crestine si pompase de genul ""crestinismul original,mireasa cuvantului,inapoi la Scriptura"". Toate sunt foarte ademenitoare dar in realitate oamenii nu sunt pusi in legatura cu Dumnezeu si cu trairea Cuvantului,ci doar sunt programati sa creada orbeste predicile lui Branham,astfel isi pierd rapirea.

      Ștergere
    9. ""Fiti implinitori ai Cuvantului nu doar ascultatori,inselandu-va singuri"". Iacov.

      Ștergere
    10. Multzumesc frate ABEL and may GBU and yours. Un Penticostal

      Ștergere
  11. Anonime tu esti doar o copie la xerox a unui program ratat nu ai nimic original prin care sa arati ca Isus Cristos este cu tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uita-te la tine, cum vorbesti, talibanule!

      Ștergere
    2. Iacobe bati campii grav de tot. Anonimul acela pe care il batjocoresti are Golgota ,are mantuirea de pe cruce si dragostea Tatalui etc...dar voi nu puteti cuprinde aceste lucruri sublime si marete,si atunci va atasati ca niste disperati de poze retusate si de experientele fara martori ale lui Branham,ale lui Frank,Colemman....etc

      Sa iti fie rusine pentru felul cum vorbesti. Pana la urma se vede ce efecte produce mesajul:doar sa ma uit la felul vostru de vorbire si realizez ca acest mesaj a sadit in voi semintele urii,ale separatismului sectare si ale dispretului fata de oameni.

      Domnul Isus ne invata sa ne uitam la roade ca sa recunoastem un crestin autentic.Ma uit la felul vostru de vorbire si imi este de ajuns.Nimic spiritual si care sa zideasca.Doar veniti cu experientele unuia si ale altuia.Prin asta aratati ce duh va conduce:de amagire fiindca nu ati primit dragostea lui Dumnezeu in inima. Aveti doar un comportament preluat de la Branham.

      Noi stam pe Evanghelie.Voi pe crizele de isterie si accesele nevrotice ale lui Branham.Asta este deosebirea intre noi si voi.

      Ștergere
    3. Intrebare ptr.I.D. oare WMB nu a fost doar o copie sau un fals ? Oare a fost ISUS CRISTOS cu el cind a fost zdrobit mortal in acel accident rutier in ARIZONA ?

      Ștergere
    4. Ei sunt niste falsi dupa felul cum vorbesc si cum comporta,se imbraca...etc. Cand repeti o teorie fara sa verifici daca e adevarata sau nu ,te transformi intr-un robotel care repeta ce spun altii.

      Ștergere
    5. Oare silpul de foc a mai fost cu el si acolo sau nu?Si daca a fost de ce nu l-a pazit de acel accident mortal?

      Ștergere
  12. Lica o intrebare si un raspuns totodata Ingerul care l-a scapat pe Daniel in groapa cu lei s-a prezentat lui Daniel?Asa cum spuneai ca la Fr Branham nu s-a prezentat cu numele se pare ca nu este obligatoriu sa fie spus numele Ingerului reiese asta din Cuvantul scris in Daniel unde nui spune numele si doar spune ca a trimis pe Ingerul sau. Abel scize dar nu te inteleg ce spui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-a scapat din groapa cu lei dar nu i-a trasmis ceva care sa spuna altora adica sa il insarcineze cu vreo misiune.Deci nu era necesar nici un nume de transmis.Daca pe tine sau pe altcineva te salveaza vreun inger dintr-o anumita situatie,este obligatoriu sa iti spune numele ?Nu cred.

      Dar in Biblie vedem clar cand un inger insarcineaza pe cineva :El se prezinta cu numele.In toata Biblia este asa...Chiar si Maria a venit ingerul Gabriel.

      Deci ca o concluzie:nu are rost sa va ascundeti dupa deget.Acest presupus mesaj are multe gafe si scorneli ,si lumea se cam satura de inventiile din ""vrajeala orei"".

      Ștergere
    2. In operatiuni de salvare probabil exista o alta procedura la ingeri, nu stau sa se prezinte, dar cand exista un dialog, cand exista insarcinare gasim in cartea Daniel si numele ingerului. Nu stiu modul in care D-zeu actioneaza in toate cazurile. Nimeni nu stie.

      Raspunde si tu la aceste intrebari legate de mesajul in care crezi:
      http://mesajul.blogspot.ro/2014/01/25-de-intrebari-pentru-cei-ce-urmeaza.html

      Cum este posibil ca cineva care urmeaza un profet si caruie i se adreseaza atatea intrebari simple si de bun simt sa nu raspunda?

      In ce credeti daca nu puteti raspunde la atatea intrebari? Asta ar trebui sa va intrebati.

      Ca exemnplu. Daca as fi unul care cauta lucruri spirituale si as fi interesat de mesajul lui Branham si ti-as pune intrebari, dupa ce mi-ai da cateva brosuri sa citesc, ce mi-ai spune?

      Omule drag, cu ce argumente ai veni ca sa ma convingi ca profetul tau are totusi dreptate?

      Sau ai zice ca nu conteaza, ca trebuie sa cred orbeste in ce spui tu si el? Dane ai luat-o razna foarte tare, nu te supara. Lipsa de discernamant isi spune cuvantul si la tine ca la restul celorlalti.

      Imi pare rau de tine. Trezeste-te cat mai poti. Si restul fratilor la fel.

      Ștergere
  13. Thus there was fighting on this earth, and there was he who conquered everything by his strength, and there was he who conquered God by his weakness. There was he who, trusting in himself, gained all; and there was he who, trusting in his strength sacrificed everything; but he who believed in God was greater than all of these. There was he who was great through his strength, and he who was great through his wisdom, and he who was great through his hopes, and he who was great through his love; but Abraham was greater than all of these—great through the strength whose power is weakness, great through the wisdom whose secret is folly, great through the hope whose expression is madness, great through the love which is hatred of one's self.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am sa iti raspund Lica si tie si lui anonim care cica are mantuirea scrisa pe frunte si eu nu o cunosc .Chiar Fr Branham spune intr-o predica daca el este un fals sa nu il credeti dar eu va intreb asta pentru ultima data pe acest blog Fr Branham sii mesajul este un fals si daca nu voi sunteti cei falsi si cu asta va asigur ca veti disparea nu se poate ca la inceput sa spui ca este adevarat si chiar sa il raspandesti si pe urma sa negi tot ce ai spus in legatura cu acest mesaj nu sunt eu cel ratacit pe care il criritici intr-una si cred ca tu Lica esti cel rataciti spun aceste cuvinte din cauza ca si voi ati atacat dur pe cei de la mesaj nu aveti un Duh potolit si doar de razbunare .Imi pare rau sincer de ce se petrece astazi imi pare rau dar asa nu conduceti pe nimeni la adevar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. WMB strecoara aceasta indoiala in his message de aceea cred ca a fost un mare fals si un proroc mincinos.

      Ștergere
    2. Trebuia sa isi vada de slujba de evanghelist si mai mult bine facea si mai mult impact avea daca se tinea de acea slujba. A vrut sa fie un proroc nemaiauzit si a cazut in capcana mandriei. A fost proroc dar nu are prorocie dar are preziceri. vai de mama lui si de urmasii lui.

      Ștergere
    3. Asta e buna cu prezicerea.

      Cum recunoastem un proroc daca nu are nici o prorocie si nici o viziune care nu s-au implinit?

      Ilie din Vechiul Testament aduce are puterea asupra ploii.In Apocalipsa actioneaza identic cu Vechiul Testament. Dar nu vad niciunde ca Ilie sa actioneze ca si Moise,manifestand anumite daruri pe mana stanga. Doar la Branham poti sa vezi asa ceva adica Ilie sa se manifeste ca si Moise. Deci acest Ilie american nu respecta armonia Bibliei.

      Mai sunt multe de spus .Dar cred ca fiecare dintre noi am spus foarte clar gafele mesajului.

      Stilul asta de vorbire de genul:"" voi sunteti rataciti,nu aveti lumina,descoperirea.."" nu aduce nici un argument in favoarea lui Branham. Este doar un obicei medieval inchizitoriu,care a disparut de sute de ani.Doar branhamistii si frankistii il mai folosesc,in disperare de cauza.

      Ștergere
  15. Am gasit cum ii spune la afectiunea de care si eu "sufar" putin. Vad forme carora le dau, sau nu, o semnificatie.

    De exemplu, in baie pe gresie si faianta daca are forme, eu caut sa gasesc semnificatie, sa descopar un "mesaj" un sens.

    Asta totul la nivel subconstient caci nu imi propun asta, dar totusi se intampla.

    Cred ca mi se trage de la faptul ca sunt perceptiv-intuitiv ca personalitate, dar si pentru ca Branham obisnuia sa creeze mituri de la orice vedea sau se gandea si mi-a transmis acest obicei.

    Acest obicei l-au preluat si fratii de la mesaj. Cand vad ceva in oras, intr-un camp, pe cer,etc dau imediat o semnificatie.

    Cand viseaza ceva, cand se intampla anumite coincidente, "potriveli", ei imediat ii dau o semnificatie mistico-religioasa si pe loc fie il lauda pe Domnul fie se simt condamnati, fie isi creeaza dusmani, fie isi creeaza prieteni, etc, depinde de subiectul respectivei intamplari.

    Branham era bagat pana peste cap in asa ceva nereusind sa disciplineze darul lui de a percepe lucruri si sa il pastreze echilibrat. Dupa parerea mea, l-a amesteca cu tot felul de lucruri inchipuite, multe fiind izvorate din frustrarile copilariei sale, neimplinirilor, lipsei de sociabilitate, nevoia nestapanita de a critica pe altii si de a desfiinta alte vieti care nu se aliniaza dupa sablonul propriu, etc.

    Sa fi perceptiv este o calitate, un dar, numai daca incepi sa spui ca orice explicatie pe care o dai perceptiilor tale este "Asa Vorbeste Domnul" inseamna ca ai condamnat vocea lui Dumnezeu la limitarea propriilor tale ganduri si experiente.

    Aici explicatia:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Pareidolia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asa e.Si multi uita ca Branham spunea ""Asa vorbeste Domnul"" la multe lucruri care nu sau implinit,cum a fost si cu prezicerea cu 1977 sau alte viziuni inchipuite ,carora Branham le exagera pana la ceruri. Cred ca el daca stia ca urma sa predice intr-un loc,automat visa noaptea sau isi inchipuia o scena cu milioane de oameni si vindecari unde el era ca un erou...apoi ceea ce a visat sau si-a inchipuit PREDICA DE LA AMVON ca fiind un FAPT REAL.

      Sau cum a fost cu raul Ohio:El stia de tabloul din Fapte cu Petru cand a botezat si 3000,si atunci a transpus acesta scena la botezul lui si a inceput sa predice exagerari si inchipuiri,cum ca la botezul lui au fost sute si mii de oameni....Si daca a mai auzit si o prorocie despre TOTI evanghelistii nu doar despre el,atunci si-a spus in sinea lui :""Aa stati,parca am auzit si vocea asta ..."" .

      Deci el reducea totul la persoana lui. Am auzit povesti de m-am ingrozit,cum ca slujba lui Branham a fost cea mai tare din istorie....etc,si alte bazaconii.

      Deparca oamenii astia care raspandesc exagerari si inchipuiri cu Branham,au fost pe vremea lui Pavel,a lui Petru cand trecea si umbra lui vindeca pe altii...etc,ca apoi sa afirme ca slujba lui WMB a fost cea mai puternica. E clar ca au picat in cultul lui Branham,daca jung sa raspandeasca minciuni si exagerari din viata lui.

      Ștergere
    2. PENTRU TOTI CRITICII MESAJULUI OREI.
      https://tabernacolvgr.wordpress.com/2016/09/04/o-scrisoare-pentru-toti-criticii-mesajului-orei/

      Pentru cei neștiutori și necredincioși....înainte de a arunca pietre aruncați ochii în cercetarea Scripturilor și a Cuvântului Vorbit pentru Generația noastră.....
      Nu mâncați mâncare dumicată de predicatorii voștri fără descoperirea Cuvântului lui Dumnezeu pentru Generația noastră.

      http://tabernacolvgr777.podbean.com/mobile/e/dreptul-la-replica/

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.