miercuri, 21 decembrie 2022

Vremurile de nestiinta

Au fost la Cluj la adunarea noastra, fratii si surori din Alba si Sibiu care au fost la mesaj peste 30 de ani. Chiar ca a fost bucurie. Autentica. 

Parca nu ne vedea sa credem ca am putut sa fim mintiti zeci de ani cand eram la mesaj, si cand zic asta nu ma refer a anumite invataturi biblice, pentru multe sunt corecte acolo, insa asta nu pentru ca Branham le-a descoperit ci pur si simplu pentru ca sunt biblice, adica sunt scrise in Biblie. Ma refer la toate invataturile false care incep cu profetul Ilie si pana la Epoci, si Nor si altele care efectiv SUNT FALSE. Branham a mintit.

Si daca sunt false sau plagiate, sau mincinoase atunci de ce un crestin care crede in Domnul, in Biblie, ar dori sa le creada? Nu are nici un sens.

Am fost tare multumitori ca acum vedem frumoasa si simpla Evanghelie care mantuie oamenii care cred in EL, nu care urmeaza un mesaj profetic fals. Fratii mi-au multumit pentru ca am facut acest blog si am dedicat ani de zile ca sa studiez si sa pun in sfesnic adevarul si falsul ca sa poata vedea si alege. 

Dar unii fratii din Alba, nu cred in Branham cu mult inaintea mea. Si altii au vazut ca ceva nu e corect in mesaj, nu doar eu. Multi altii au stiut, doar atata ca ei nu au cunoscut atat de mult mesajul, si nu au putut detalia invataturile false ale lui Branham atat de mult ca in acest blog, dar iesisera de la mesaj. Deci nu eu am fost primul iesit de la mesaj. Ei merita aprecierea noastra in primul rand.

Chiar am zis fratilor ca povestea lui Branham e frumoasa, si ar fi fost fain sa fie adevarata, dar problema este CA NU E ADEVARATA. Asta e problema.

Eu nu credeam vreodata ca acest blog va ajuta atat de multi frati si surori, mai ales pe cei care studiaza Cuvantul. M-am bucurat foarte tare si acest lucru m-a smerit. M-am smerit si mai mult. M-am emotionat pana la lacrimi pentru ca stiu ce lupta si ce atacuri demonice au fost asupra familiei mele, asupra firmei, asupra vietii, asupra integritatii mele morale si emotionale. Recunosc ca doar Domnul m-a pazit si Lui ii dau toata slava.   

Eu cunosc cel putin 4 lideri de la mesaj din Romania care STIU 100% acum, ca Branham nu este Ilie, ca nu el a descoperit Epoci si peceti si ca multe alte invataturi din mesaj nu sunt corecte si totusi predica mesajul. 

Domnul spune ca nu tine in seama de vremuri de nestiinta si porunceste sa ne pocaim sa ne smerim sub mana Sa tare a adevarului Sau si in aceasta directie si oridecateori este nevoie in viata. Suntem intr-o calatorie in viata de credinta in care da, e normal sa descoperim ca uneori avem nevoie sa ne pocaim din nou, fie ca am fost dusi de nas sa credem minciuni fie ca pur si simplu avem nevoie de regenerare le nivel sufletesc si spiritual. Mai gresim si noi, suntem oameni. Bun si? Sa nu recunoastem asta? De ce nu? Pocainta ne duce mai departe pe calea lui Dumnezeu. Impietrirea inimii este pacat impotriva lui Dumnezeu. 

Aroganta asa zisei Mirese a mesajului de  anu se pocai, este o mare trufie pe care Cuvantul o condamna in cei mai duri termeni. In acest fel, dupa spusele lui Branham, el va duce cu el in iad. Nu stiu nici pana in ziua de azi de ce a zis el asta atat de dur, dar chiar asa a zis-o. La ce s-o fi gandit el cand a rostit asa o grozavie?

O fi vazut ca sunteti atat de blocati in mrejele lui incat nu aveti nici o sansa sa mai scapati de acolo? Nu stiu. Poate. Habar nu am.

Ce am spus tuturor spun din nou. Dati cinste Fiului sa nu se manie pe voi pentru ca El vede ca deja voi stiti ca mesajul lui Branham nu e nici pe departe ce ni s-a spus ca e, dar continuati sa ramaneti in haina coruptiei sufletului propovaduind minciuni, falsuri, adevaruri trunchiate, versete scoase din context, mandrie, trufie, egocentrism, lauda de sine, promovati ambalajul nu continutul. Este decizia voastra constienta. 

Sa nu ai curajul sa iti pui intrebari si sa cercetezi cu privire la CEL MAI IMPORTANT LUCRU DIN VIATA TA, mantuirea si plecarea la cer, inseamna ca esti cel mai ignorant si naiv om de pe planeta pamant. Esti? Chiar esti? Sper ca nu.

Ma poti privi in ochi si sa imi spui ca mesajul este corect si Branham este Ilie care a descoperit tainele alea? Dar pe Domnul il poti privii in ochii sa ii spui asa ceva? 

Imi poti raspunde la cele peste 100 de intrebari, din care 80 sunt intr-un singur loc? 

Eu fratele vostru am dovedit aici 10 ani de rabdare si iubire pentru voi. 

Am scris ca sa va ajut, niciodata sa va acuz, niciodata sa ma dau mai mare. Am fost zdrobit pentru ca a trebuit sa fiu, tocmai ca sa pot vedea si avea curajul sa pun la indoiala un profet care se considera in final ca este Dumnezeu in carne umana. 

Răzvratirea mea impotriva profetului a insemnat punerea lui Hristos pe primul loc, în întâietatea pe care El o are și o merită.

Ceea ce parea o nebunie, sa ai curajul sa confrunti un profet, iata, a devenit un adevar eliberator si zeci de oameni scapa din secta toxica fondata de Branham si cei de dupa el. Chiar au zis fratii ca ei tremurau si se ingrozeau doar la gandul ca sa se intrebe pe sine daca nu cumva Branham a mintit. 

Le-am zis ca si eu am tremurat de frica la inceput, dar nu am lasat ca aceasta frica sa ma controleze ci am mers tot mai departe imbarbatat de versetul care spune ca IN DRAGOSTE NU EXISTA FRICA

Stiam ca Dumnezeu nu este interesat sa ma pedepseasca sau loveasca pentru ca vreau sa aflu daca cu adevarat Branham este ce ni s-a spus noua ca e. Stiam ca El nu e ca omul rautacios, sectant, toxic de la mesaj. El este interesat de adevar, nu de pedepse aruncate peste oameni. Asa am reusit fratilor. Iubirea a invins. Iubirea invinge. Iubirea mereu va invinge. 

Eu continui sa va iubesc, continui sa sper ca intr-o zi adevarul, harul si dragostea voastra pentru Dumnezeu, pentru adevar, va conta mai mult decat toata lumea asta, decat toti ingerii, decat toti profetii. Mi-am cerut iertare tuturor atunci si inca o data o fac. 




Iertati-ma pentru ca am propovaduit mesajul ca fiind absolut si Branham ca e Ilie. Ma caiesc din nou cand ma gandesc la asta. Nu am stiut, si tot ce am facut atunci am facut sincer. 

Dar oh, ce eliberare sa stiu ca Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiinta! Ma pocaiesc din nou, si nici nu vreau sa incep sa predic sau sa urlu impotriva cuiva. Nu. Ma rog mult ca sa primiti lumina si voi.

Ii multumesc, sunt atat de liber si fericit, chiar daca nu toate lucrurile sunt perfecte in viata mea. 

Ghinionul vostru este ca acum pentru voi nu mai sunt vremuri de nestiinta, sunt vremuri in care stiti totul. 

Dumnezeu sa va ajute.

121 de comentarii:

  1. descoperit Cuvântul. Deja mi-am pierdut destul de mult timp scriindu-vă că și așa nu veți asculta, replica voastră preferată fiind: uite alt branhamist și frankist acuzator plin de ură și venin, îndoctrinat de așa zișii aleși și proroci al lui Dumnezeu.
    Replicați cum doriți dar să știți aceasta: ziua nu este departe când veți vedea și auzi întâmplându-se tot ce au spus acești doi bărbați al lui Dumnezeu și atunci veți înțelege că ați fost prostiți de cel rău. Dar atunci va fi prea târziu. Eu vă doresc ca totuși să încercați să ascultați lucrurile poruncite de Dumnezeu Miresei Sale, rostite prin predicile fr. Frank din ultimele luni și poate veți înțelege în ce timp ne aflăm. Poate veți înțelege cine este dușmanul nostru comun și care este poziția noastră față de tot Cuvântul lui Dumnezeu.
    Evident că iar veți răspunde: "Voi? Mireasa? :))) Amărâților, prostiților de un om cu patru clase care a făcut bani de pe urma proștilor și credulilor, care a mers la vânătoare cu homosexualii. Voi Mireasa mă? Cu ăla care nu mai aude bine, nu mai vede bine și se află în pragul morții prin Germania și vă promite răpirea? Voi mă? Voi veți trăi dezamăgirea vieții voastre inutile, pe care ați petrecut-o într-o sectă de nebuni și răi și înveninați, atunci când vă va muri urâtania aia de moș, cu fața lui de monstru, un manipulator de clasă." Poate nu am exprimat tot dar v-ați făcut o ideea despre ce am vrut să vă arăt.
    Ce să mai scriu? Nimic. Mă pun să ascult o predică inspirată și mă voi bucura nespus de mult de harul lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Traiesti in propria deziluzie incapabil sa pui Cuvantul si adevarul deasupra PRETINSILOR trimisi ai lui Dumnezeu.

      Ștergere
    2. Veti trai dezamagirea bineinteles si eu cred ca deja incepeti sa simtiti tot mai mult ca ati fost dusi in eroare dar va este frica sa spuneti ceva mai ales ca fr Frank inca traieste. Am ascultat lucrurile predicate de fr Frank si daca si tu le ascxulti poti vedea clar ca se repeta de ani de zile nu spune nimic ziditor ci vorbeste ca un teolog intelectual destept insistent despre o anumita claritate pe care trebuie sa o avem dar niciodata nu spune concret nimic.Si faptul ca mereu ne trimite la proroc il descalifica categoric pt ca sa dovedit ca acest proroc Branham este fals.

      Ștergere
  2. Deși continuați să postați articolașe și articoluțe, tot nu mi-ați răspuns scurt, clar și concis: puteți nega trăirea sau trăirile supranaturale avute de oameni simpli cu Dumnezeu? Dacă da, înseamnă că și ale voastre sunt false. Dacă nu, înseamnă că sunteți greșiți până în al treilea domeniu. Nu v-ați gândit și întrebat vreodată: de ce în orice timp, fie în VT, fie în NT, au existat și oameni care s-au poziționat greșit față de lucrarea lui Dumnezeu
    din timpul lor, lucrare care nu putea fi decât una autentică?
    Ca și acum, atunci ei credeau zvonurile, bârfele, neadevăruri răspândite despre toți trimișii lui Dumnezeu, evident incluzând-ul și pe Domnul. Că era născut din curvie, că avea drac, că era încurcat cu Maria Magdalena cu care a avut copii, că de la un om urât la chip nu are ce să fie bun, că din Galileea nu iese nimic bun, că vindecă în timpul sabatului, că mănâncă cu mâinile necurate, că mănâncă spice, etc etc etc, bla bla bla.
    Acum, voi credeți că toate acele lucruri spuse sunt niște mizerii, neadevăruri și implicit minciuni. Ei bine, în ziua de azi, voi sunteți cei care răspândiți mizerii și minciuni. V-ați pus de partea calomniatorului șef, de partea pârâșului fraților. Acum voi sunteți cei ce l-au părăsit pe Domnul pentru că nu va mai convenit vorbirea Lui prea dură.
    Asta pentru că nu ați înțeles nimic corect de la bun început. În zeci de ani petrecuți doar cu prezența fizică în adunările celor chemați și aleși, ați avut impresia că trăiți binecuvântările lui Dumnezeu dar defapt, urmăreați ca părerile voastre greșite să vă fie confirmate. Vouă se potrivește versetul acesta din Ioan 5:35 "Ioan era lumina care este aprinsă și luminează, și voi ați vrut să vă înveseliți câtăva vreme la lumina lui."
    Tot așa au procedat și cei contemporani cu fratele Branham. Totul a fost bine cât Dumnezeu vindeca oamenii prin prorocul Său însă când a sosit vremea descoperirii tainelor din Cuvântul lui Dumnezeu, au început cu toții să critice, să scoată povești, să acuze, să calomnieze.
    Toți în afară de cei aleși care erau, au fost și mereu vor fi un număr mic. Dumnezeu a permis și greșeli în viața tuturor trimișilor Lui, tocmai pentru ca cine nu este din Dumnezeu să se lege doar de acele lucruri, neînțelegând planul și voia lui Dumnezeu. La fel a permis și în Biblie ca să apară versete care nu sunt decât minciuni făurite de Satan și plasate în mințile oamenilor fără Dumnezeu, gen trinitatea, etc. Toată lumea religioasă așa zis creștină crede acum și este bazată pe aceste minciuni dar numai celor aleși li s-a descoperit Cuvântul.
    Deja mi-am pierdut destul de mult timp scriindu-vă că și așa nu veți asculta, replica voastră preferată fiind: uite alt branhamist și frankist acuzator plin de ură și venin, îndoctrinat de așa zișii aleși și proroci al lui Dumnezeu.
    Replicați cum doriți dar să știți aceasta: ziua nu este departe când veți vedea și auzi întâmplându-se tot ce au spus acești doi bărbați al lui Dumnezeu și atunci veți înțelege că ați fost prostiți de cel rău. Dar atunci va fi prea târziu. Eu vă doresc ca totuși să încercați să ascultați lucrurile poruncite de Dumnezeu Miresei Sale, rostite prin predicile fr. Frank din ultimele luni și poate veți înțelege în ce timp ne aflăm. Poate veți înțelege cine este dușmanul nostru comun și care este poziția noastră față de tot Cuvântul lui Dumnezeu.
    Evident că iar veți răspunde: "Voi? Mireasa? :))) Amărâților, prostiților de un om cu patru clase care a făcut bani de pe urma proștilor și credulilor, care a mers la vânătoare cu homosexualii. Voi Mireasa mă? Cu ăla care nu mai aude bine, nu mai vede bine și se află în pragul morții prin Germania și vă promite răpirea? Voi mă? Voi veți trăi dezamăgirea vieții voastre inutile, pe care ați petrecut-o într-o sectă de nebuni și răi și înveninați, atunci când vă va muri urâtania aia de moș, cu fața lui de monstru, un manipulator de clasă." Poate nu am exprimat tot dar v-ați făcut o ideea despre ce am vrut să vă arăt.
    Ce să mai scriu? Nimic. Mă pun să ascult o predică inspirată și mă voi bucura nespus de mult de harul lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista o alta problema despre care nu zici nimic. Exista peste 80 de intrebari si dovezi ca Branham a mintit deseori despre experientele lui, despre descoperirile lui si a calcat in picioare Cuvantul lui Dumnezeu interpretandu-l fals si sa fie in favoarea sa. Aduceti raspunsuri la aceste lucruri. Mi-ar fi foarte frica sa fac parte dintr-o miscare care crede ceva ce poate fi desfiintat in 20 de minute. Tie nu ti-e teama?

      https://mesajul.blogspot.com/2014/01/25-de-intrebari-pentru-cei-ce-urmeaza.html

      Iau la intamplare cateva dar poti merge si sa verifici toate

      27. A cunoscut Branham Biblia spunand o asemenea prostie si neadevar din intrebarea 26?

      28. De ce a pretins ca el a descoperit Cele 7 Peceti cand de fapt ele sunt aprox 90 % o reluare a celor 7 Epoci care contin istorie si politica religioasa pe care le-a predicat si inainte si sunt preluate de la altii?

      29. De ce Domnul in Matei 17 cand vorbeste despre Ilie, vorbeste despre unul la viitor, si nu de doi, asa cum noi cei care am urmat sau urmam mesajul am invatat ca sunt?

      30. De ce a mintit ca la raul Ohio in iunie 1933 dupa o trezire in cort au fost pana la 10.000 de martori si 500, 1000, 3000, 5000 de botezati si ca in fata lor s-a vazut lumina si sa auzit o voce din cer care a spus: "Asa cum Ioan Botezatorul a fost trimis...samd" ? (In pozele de atunci se vad 15-20 de suflete, iar presa din aceea vreme a publicat in ziarul local doar 14 convertiti.)

      31. De ce abia in 1965, anul mortii sale, Branham permite recasatoria barbatilor in anumite situatii, desi in zeci de ani prietenii lui cu studii in Biblie, i-au spus acest lucru inca din 1940 si ceva. Chiar si fiul sau Billy Paul, considerat rebel, a dovedit mai multa intelepciune si calauzire decat "profetul" Branham deoarece nu l-a ascultat si s-a recasatorit. De ce el a pretins ca Dumnezeu l-a calauzit si atunci si dupa aceea cand s-a contrazis total?

      32. De ce nu si-a cerut scuze public pentru aceasta eroare, (si multe altele) Branham fiind slujitor public cunoscut si mii de oamenii au suferit dezamagiri mari cand el a sucit din nou invatatura? Acesti oameni isi pusesera viata si increderea in el.

      33. Deja a spus Adi asta. O pun ca intrebare. De ce Branham a pretins ca a tinut singur familia vanand veverite in adolescenta, fiind orfan de tata, cand toate dovezile, inclusiv cuvintele lui inregistrate arata ca tatal sau a murit mult mai tarziu.

      34. De ce a anuntat cele 7 vedenii-profetii (cu Hitler, Musolinii, masina ou, etc) abia la apr. 15 ani dupa ce ele s-au intamplat? (iar unele deja erau terminate-implinite in 1933, dar el nu stia, cand el avuse vedenie cu ele)

      34.a - De ce a cerut celor doi homosexuali angajati la Tabernacol, sa le "retuseze" sa le rearanjeze, aceste vedenii și profetii?

      35. De ce a spus in mod public ca el niciodata nu ar primi cadou un Cadillac, deoarece nu se cade sa mearga cu el la oamenii saraci acasa, iar apoi l-a primit totusi dar niciodata nu si-a cerut scuze pentru ce a zis anterior?

      36. De ce a contrazis Biblia spunand ca "sarpele a facut sex cu Eva si ea l-a nascut pe Cain" iar Biblia spune "Adam s-a impreunat cu nevasta-sa Eva, ea a ramas insarcinata si a nascut pe Cain"

      37. De ce cand Billy Paul fiul lui a vrut sa vorbeasca cu Branham despre casatoria lui, Branham i-a zis" Da-te cu capul de pereti" ?

      38. De ce daca fiul lui, Billy Paul, vazand nepasarea tatalui sau, a mers si s-a insurat, Branham a mers si i-a despartit si a cerut lui fiul sau ca sa bage divortul?

      39. Si de ce dupa ce Billy Paul a bagat divortul la porunca lui, Branham i-a interzis sa se recasatoreasca?

      40. Si de ce, dupa toate acestea plus altele, dupa 8-10 ani mai tarziu, cum am mai zis la intrebarea 31, Branham ajunge la cuvintele lui Billy Paul, adica el Branham predica Casatorie si Divort si permite barbatilor sa se recasatoareasca in anumite circumstante?

      41. Putem spune ca un pusti de 20 de ani a fost mult mai echilibrat, mult mai spiritual si mai rational decat "profetul" ? Putem spune asta. Toate dovezile arata ca asa fost.

      Ștergere
    2. Nu ne rămâne altceva de făcut decât să ne așteptăm moartea ori să trăim suficient de mult ca să vedem clarificarea pe care Dumnezeu o va da în modul stabilit de El, la timpul stabilit de El.
      Marcu 4:22,23
      "Căci nu este nimic ascuns care nu va fi descoperit și nimic tăinuit care nu va ieși la lumină. Dacă are cineva urechi de auzit, să audă.”

      Ștergere
    3. Deja sunt descoperite minciunile lui Branham. NU este necesar sa iti astepti moartea sau. Dumnezeu a clarificat asta. Cum crezi ca o va face in viitor daca deja a facut-o prin Cuvantul Sau. In dimineata aceea in urma cu vreo 12 ani, am spus-o de mai multe ori, m-am trezit la 4 dimineata cu constientizarea, cu revelatia, ci intelegerea ca nu exista 5 veniri ale lui Ilie ci doar 4 si ca dupa cea cu Ioan Botezatorul a ramas doar una la viitor pe care Domnul o rosteste in Matei 17 cu privire la Ilie care era pe munte cu El, dar noi o aplicasem gresit lui Branham si astfel ne-a fost impusa o invatatura falsa. Asta imi arata ca Branham nu era chiar ce pretindea ca e.

      Asa am inceput sa il sun pe Lihaciu, am scris si am sunat toti prietenii lideri de la mesaj, pt ca sa fiu sincer, tremuram de frica sa nu pierd, singurul lucru de valoare pe care il mai aveam, (asa credeam atunci) adica mesajul orei. Am si plans vreo doua saptamani intins pe jos. Am fost intr-o stare urata.
      Cand liderii din Romania si Europa nu au raspuns biblic ci doar repetau poezia cu Branham Ilie, am scris si sunat in SUA, la toti prietenii, lideri, inclusiv la fam Branham, la Pearry Green, liderii de pe mai multe linii ale mesajului. Aceeasi superficialitate in raspuns.

      Marea mea dezamagire a fost Ewald Frank deoarece el chiar insista fff mult ca orice spune Branham sa fi vazut numai din perspectiva biblica altfel nu este adevarat sau trebuie ignorat.

      Nu imi faceam vise ca ar denunta mesajul, insa speram ca se tine de principiile pe care, treroretic, le promoveaza. Eroare. Mi-a raspuns de vreo 4 ori fara argument biblic pe acest subiect. Socant, nu-i asa? Apoi au aparut si alti frati care si ei au marturisit ca vazusera de ceva timp si ei contradictii si falsuri in mesaj doar ca nu stiau cum sa faca si sa aiba curaj sa spuna cuiva pentru ca daca spuneai asa ceva oamenii mesajului avea crucea pregatita pentru rastignire imediata.

      Care este ideea mea?

      Dumnezeu a clarificat demult aceste lucruri. Ce multumitor sunt. Si profund recunoascator. Simt ca am fost iertat pentru toti anii in care nu am stiut ca mesajul este fals.

      Asaca dragule, ce mai doresti sa astepti?

      Ștergere
    4. Nu m-am semnat. Lica sunt.

      Ștergere
  3. Dar Frank ce o să zică iar acum pe 24 decembrie de ziua lui? Că iar l-a văzut pe profet urcând pe un nor la cer? Chiar nu v-ați plictisit de aceleași baliverne spuse de vreo 30 de ani?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact asta a repetat. Plus alte invataturi nebiblice. Pacat de el ca are stofa de invatator. Putea fi unul adevarat nu unul fals.

      Ștergere
    2. Asta e hrana robului înțelept... În lipsă de învățătură spirituală autentică, se predică pe sine. Aceștia sunt de fapt hristosii mincinoși. De ce? Fiindcă indirect se fac intermediari între oameni și Dumnezeu.

      Ștergere
  4. Frank cât și Branham fiecare și-au construit imperiile lor pe seama naivilor colectând zeciuielile. Unde scrie in noul testament despre zeciuieli așa cum au pretins aceștia doi sa fie colecte de ele?

    RăspundețiȘtergere
  5. Bro Frank spune că are un mesaj pt Mireasă. Dar cum face dovada că mesajul lui e pt Mireasă? Tot el spune că trăim vremurile Rusaliiilor și că Isus ar fi același ieri azi și în veci, după cum spune versetul cu pricina.

    Până aici toate bune și frumoase. Dar totuși.... deși Frank ne spune cu mult pathos că încă suntem în vremurile Rusaliiilor adică încă suntem în vremurile de început ale Bisericii, nimeni sau aproape nimeni nu trăiește sau experimentează aceste Rusalii, la modul cum o spune Frank, de parcă am fi cu adevărat în vremurile de început când sa pogorât Sfintul Duh.

    Deci dacă Frank predică ceva și nu se poate dovedii și experimenta, cum spuneți voi că are un mesaj pt Mireasă? Unde e dovada a ceea ce predică? Plasând totul într-un viitor incert? Asta nu e dovadă ci mai mult o învățătură teoretică și complet nesigură.

    Voi frankistii trăiți Rusaliiile? Frank vă spune că TREBUIE să vă trăiți propria mântuire într-un chip supranatural!.

    Cu ce drept cere Frank așa ceva, în contextul în care nici un Apostol nu cere vreunui creștin o asemenea pretenție absurdă? Nu vedeți că totul la voi e la nivel declarativ? Frank indirect vă desființează și vă face necredincioși și lipsiți de duhul sfint. Sunteți niște orbi ce conduc pe alți orbi. Vindeți iluzii pe zeciuieli și vă place să fluturati niște teorii 9e care nici voi nu le puteți dovedii ca fiind adevărate. După Biblie sunteți învățători mincinoși. Nu aveți nimic din ceea ce învățați dar vă ascundeți după minciuna că aveți totul!.

    RăspundețiȘtergere
  6. In predica de alaltaieri Frank a zis ca Branham este mai mare decat Pavel si Petru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frank are unitatea de măsură adecvată încât să spună care e mai mare.... Câtă îngâmfare și grandomanie. Dacă Branham e masculul alfa și cel mai tare din parcare, automat și el Frank e la fel. ;)

      Ștergere
  7. Cum se întoarce roata.
    Extrase de pe o pagină web în care cineva comenta negativ asupra persoanei și slujbei lui William Branham iar altcineva, nimeni altul decât Adrian Mariș, care pe baza acelui comentariu răutăcios, a dat persoanei respective un răspuns pe care acum îl primește el de la alții. Interesant cum s-au ajuns la o asemenea rocadă în viață.
    kaplar tiberiu pe aprilie 4, 2013 la 7:59 pm
    LUCRAREA ACESTUI OM VINE DE LA DIAVOLUL, ESTE UN MINCINOS !!!

    Adrian Maris pe mai 25, 2013 la 3:10 pm
    Ce poate comenta un om mort ?Cine il i-a in considerare ?

    P.S. excepție face doar faptul că tot un agramat a rămas.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inteleg. Kaplar a zis despre Branham ca e mincinos si Adrian l-a aparat pe Branham?

      Ștergere
  8. Exact. Ai înțeles bine. Dar asta a fost cu mulți ani în urmă, înainte ca Adrian Mariș să își schimbe părerea. Are tot dreptul, evident, însă am vrut să subliniez faptul că noi oamenii suntem instabili deși Dumnezeu ne învață să fim ca El: perseverenți.
    Eu sunt un nimeni și un nimic și nu îl judec pe acest om însă din câte "simt", Adrian mereu în interiorul lui s-a îndoit de slujba lui William Branham iar această îndoială a ieșit după ani și ani la suprafață, dar din păcate nu cu niște cuvinte cât de cât mai elegante sau cu diplomație și tact ci cu un fluviu de invective ce nu-și aveau rostul.
    Din câte am mai observat în "peregrinările" mele virtuale, și faptul că dădea zeciuiala era o problemă; acest lucru fiind făcut nu din convingere sau bucurie ci cu o strângere de inimă, cu mâhnire și o oarecare revoltă înăbușită. Și acest lucru a ieșit la suprafață la mulți indivizi postaci care dețin sau se mai perindă pe aici. Dovadă stau versetele care au fost folosite de ei pentru a-și justifica poziția.
    Asta este. Fiecare dintre noi este liber să aleagă ce dorește însă alegerile pe care le facem ne definesc și ne construiesc viitorul, atât cel pământesc cât și cel de după moarte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu m-am indoit in inima mea de Branham la anumite afirmatii dar totusi nu am putut sa cred ca ne minte chiar asa din cauza ca am vazut botezul si alte invataturi biblice la el si am zis ca nu am inteles eu bine ceva. Dar uite ca ne-a inselat cu multe doctrine si invataturi. Eu nu am inteles niciodata faza cu norul ca trebuie intoarsa poza si ca acel nor e Hristos. Ma intrebam cum a fost ridicat Branham in sus in nor la 26 mile inaltime si ce a facut acolo? Nici Lica nici altii nu stiau despre asta cand eu am intrebat pe frati. Multe neclaritati cred ca am avut mai multi din noi dar nu le-am bagat in seama pt ca am crezut mesajul lui Branham.

      Ștergere
  9. Buuuummm


    Buuum! O explozie îngrozitoare a zguduit deodată pământul, ridicând praful şi rostogolind la vale, de pe pereţii canionului, bolovani de mărimea unei găleţi. Timp de o secundă, Bill a crezut că a tras cineva în el, dar când a privit spre vest, a văzut că se apropia de el o piramidă formată din şapte îngeri, care zburau cu o viteză mai mare decât avioanele supersonice.
    Aceşti Îngeri erau fiinţe puternice, îmbrăcaţi în armuri albe, cu aripile lăsate pe spate şi cu braţele întinse în faţă. Înainte să-şi poată trage răsuflarea, a fost înconjurat de ei şi se părea că voiau să-l ridice în aer. Apoi, cerul şi pământul au început să se învârtă în jurul său, iar simţurile i-au ajuns curând la limita percepţiei omeneşti. Deoparte şi de alta a sa stăteau câte trei îngeri, aplecaţi în faţă, iar altul era deasupra lui formând astfel un triunghi. Îngerul din partea sa dreaptă i-a atras atenţia în mod deosebit, pentru că era mai strălucitor decât ceilalţi, ca şi când era mai important decât ei.
    Numărând de la stânga la dreapta, era cel de-al şaptelea înger, iar Bill se simţea atras de el în mod ciudat, ca şi când între ei ar fi fost o legătură specială. Deodată, îngerul acela i-a pus în mână o Sabie şi i-a zis: „Întoarce-te la Jeffersonville pentru că este timpul să fie descoperite cele şapte Peceţi ascunse, din Apocalipsa!”
    După ce a spus aceste cuvinte, Sabia a dispărut, şi repede, dar în acelaşi timp, lin, îngerii l-au adus înapoi în canionul muntelui Sunset. Apoi, s-au prins de mâini şi s-au transformat într-o ceaţă care a luat forma unui cerc de lumină tainică. În timp ce acest cerc se ridica spre cer, ei şi-au schimbat din nou forma, alungindu-se în aşa fel încât arătau mai mult ca un triunghi. Bill a urmărit norul acela de îngeri care se ridica în cer, formând mai întâi un nor inelar, după care s-a transformat într-o piramidă, chiar înainte se dispară.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Houston! We have a problem! Cartea Supranatural este o mare fictiune. Dar adevarul este ca timp de cateva luni de la 28 febr 1963, Branham nu a vorbit de nici un nor, ci doar de o constelatie de 5 ingeri, care s-au transformat in 7 dupa discutia lui cu Lee Vayle. Si mai mult, Branham NU a fost la vanatoare in Sunset deoarece a fost la Houston, texas unde a si predicat. Autorul cartii de unde ai preluat, a omis cele mai elementare dovezi ca lucrurile nu au stat asa, dovezi pe care le gasim in mesajull lui Branham, dar a publicat cartea pe baza afirmatiilor mult mai tarzii ale lui Branham cu privire la nor, ingeri, peceti, etc. Adica i-a publicat fanteziile si gravele erori despre aceste subiecte. Branham a vazut prima data norul in luna iunie 1963 cand Gene Norman i-a aratat Life Magazine, lucru la care Branham a spus CA NU STIE DESPRE CE E VORBA. La fel ca si faza cu insarcinarea si lumina de la raul Ohio din 1933.

      Branham timp de 19 ani a zis CA NU STIE NIMIC, de aceea nu a zis nimic in acest timp foarte indelungat, dar apoi a rescris istoria sa, falsificand-o grosolan. Ce bine ca avem predici si brosuri cu Branham de dinante, si in felul asta stim clar ca ne-a mintit ulterior.

      Aici aveti articol despre nor.

      https://mesajul.blogspot.com/2013/04/norul-buclucas-si-lamuriri.html

      Ștergere
    2. Vezi in volumul al 6 lea SUPRANATURAL ca autorul recunoaste ca Branham nu s-a intalnit cu acel nor. Minune ca a recunoscut. Si Rebecca Branham recunoaste asta in revista ei Only Believe. Eroarea a fost prea evidenta ei chiar ne cred atat de naivi si ignoranti incat sa credem totul fara sa cercetam daca este chiar asa cum se spune, ca fratii din Berea. Pai uite, unii chiat sunt atat de naivi incat inghit totate minciunile, ca oamenii cei mai naivi si prosti, fara respect fata de Cuvantul lui Dumnezeu. Dar primul Branham recunoaste ca nu a fost acolo.

      Ștergere
    3. Branham care a facut si semne si minuni si ai lui urmasi spun ca acel nor este Hristos care s-a aratat in pustiu.

      Biblia zice:

      23 Atunci dacă vă va spune cineva: „Iată, Hristosul este aici sau acolo”, să nu-l credeţi.
      24 Căci se vor scula hristoşi mincinoşi şi proroci mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, până acolo încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi.
      25 Iată că v-am spus mai dinainte.
      26 Deci dacă vă vor zice: „Iată-L în pustiu”, să nu vă duceţi acolo! „Iată-L în odăiţe ascunse”, să nu credeţi.

      Ștergere
  10. Ce aiureli. Branham se juca cu vorbele până într-acolo încât avea fantezii mistice cu săbii și îngeri ce deschid peceți când se fapt aceste peceți sunt deschise și întră pe scenă în Apocalipsa 8. Pecetiile fiind niște judecați rostite asupra pământului și nu au legătură cu nici o istorie a bisericii. De aceea doar Iisus ca Răscumpărator are dreptul să se uite în ele fiindcă doar El este rânduit ca Judecător. Exemplu cel mai grăitor este că pecetea a 6-a descrie un munte de foc ce se abate asupra locuitorilor pământului. Deci Pecetiile sunt judecați deschise și văzute doar se Iisus, în calitate de judecător.

    Peter

    RăspundețiȘtergere
  11. Ați lăsat în paragină mizeria asta de blog? Superb! Așa să și rămână!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e in paragina. Lucreaza si inca f puternic. Deja in Romania sunt 5 adunari care au vazut ca Branham a mintit fara nerusinare. Si din alte tari citesc acest blog binecuvantat de Adevar. Cine nu iubeste adevarul nu iubeste nici pe Dumnezeu si nici pe aproapele sau.

      Ștergere
    2. Mizeria este in mintea, inima si gura ta.

      Ștergere
  12. A murit Billy Paul pentru cine nu știe. Încă vreau să văd peștii cum stau pe tot teritoriul SUA 🙄

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel care e răspunzător pt răspândirea în lume a imaginii false și cosmetizate a lui Brahman și din cauza căruia noi am crezut că Brahman nu a greșit nici o profeție și nici o viziune, după cum scria în prefața cărții Descoperirea celor 7 Peceți. Câți vă mai aduceți aminte de asta? Încă de atunci mi-a sărit în ochi exagerarea asta dar am trecut cu vederea fiindcă eram tânăr și ambițios, îmbătat de iluzia că dețin un adevăr revelat supranatural adus de prorocul Ilie.Deci acest Billy a fost direct vinovat de răspândirea unei minciuni și exagerări in mod conștient sau cum scrie in Biblie " cu voia". 😁😎

      Ștergere
    2. O mică adăugire:" ... eram tânăr, ambițios și arogant dar timpul scoate totul la lumină într-un mod înțelept și misterios, fără dezbateri teologice inutile și revendicări absurde."

      Peter

      Ștergere
    3. E vorba de cartea " Cele 7 epoci ale Bisericii" și nu de cea cu Pecețile.

      Peter

      Ștergere
    4. Acum mi-am amintit și de expresia " slujbă infailibilă" cu referire la slujba lui Branham. 😁😄

      Ștergere
    5. Da, am vazut si eu ieri, deoarece umraresc canalul de YouTube (cel putin aparitiile noi) al lui John Collins. I-am aratat si lui Lica, care fiind insa ocupat cu alte proiecte, m-a rugat sa scriu un articol despre asta. Dar cum si eu sunt ocupat, nu am avut inca timp, si sincer sa fiu, nici nu stiu ce sa scriu. In fine, asta e, si Billy Paul a murit la 88 sau 89 ani, si a "fost adaugat la poporul lui".

      Zic 88-89 ani, caci data oficiala de nastere ar fi fost 13 Septembrie 1935. In certificatul de casatorie scrie insa 1934. Acum, cine mai stie, se pare ca familia Branham nu prea lua in serios datele, chiar William Branham avea vreo trei zile (si ani) de nastere diferite...

      In schimb, conform VGR, ar fi decedat in dimineata de 19 Octombrie la ora 3:33. Ce mai conteaza ora si minutul...

      Tot VGR a gasit de cuvinta sa dezvaluie un vis pe care Billy Paul l-ar fi avut si pe care l-ar fi povestit fratelui sau Iosif Branham. In vis, Billy Paul umbla pe malul unui râu iar tatal sau statea pe malul celalalt spunandu-i: "Paul, arati obosit". Billy raspunde: "Da tata, sunt". W. Branham îl cheama: "Vino, umbla cu mine".

      Sa zicem ca nu a fost doar o inventie de-a lui Iosif Branham, ci un simplu real vis al batranului Billy Paul, Dumnezeu sa-l ierte! Cu toate acestea, visul sau mai mare, de a vedea rechini inotand prin mall-uri in Los Angeles nu se va mai implini.

      Apreciez mult faptul ca John Collins a vorbit cu mult respect despre prietenul sau Billy Paul.

      https://www.youtube.com/watch?v=wxeCiEbcpDU

      https://en.believethesign.com/index.php/Billy_Paul_Branham

      Abel

      Ștergere
    6. A fost cam escroc.S-a purtat urât cu sora sa Sarah după ce s-a pus stăpân pe banii lui Branham. Prefera să-și ajute frații " întru Domnul" decât membrii familiei. Urât comportament având în vedere pretențiile religioase.

      https://william-branham.org/site/research/topics/take_it_with_you

      Ștergere
    7. Se poate traduce din Google Chrome.

      Ștergere
    8. Îl așteaptă tacs-su pe lumea cealaltă. Ce se aseamănă se adună. 😄😁😎

      Ștergere
    9. Faptul că se așteapta ca să fie întâmpinat doar de Branham pe lumea cealaltă, demonstrează că Sarah Branham a avut dreptate când spune în scrisoare că Billy Paul își vizita mama doar odată pe an!. Reiese că nici nu-i păsa de ea în schimb era obsedat de taicăsu Branham până acolo încât vrea să se plimbe pe lumea cealaltă doar cu tatăl său Branham. 😁😎

      Ștergere
    10. Pai pentru el (si multi altii din mesaj) Branham este Fiul lui Dumnezeu, daca nu chiar Dumnezeu insusi. Si este cea mai mare onoare sa te intampine nu un tata oarecare, nu Isus Hristos, ci Insusi Dumnezeu cand mori, de parca Acesta nu ar avea ceva mai bun de facut...

      Ștergere
    11. A lăsat în urmă 100 milioane de dolari. Mare spiritualitate... 😃😁

      Ștergere
    12. https://en.believethesign.com/index.php/Billy_Paul_Branham

      Ștergere
  13. " Nimeni nu a fost un martor mai apropiat al acestei slujiri a timpului sfârşitului decât fratele Billy Paul Branham, fiul cel mai mare al fratelui Branham. Timp de 14 ani, în calitate de însoțitor de călătorie și de secretar personal al tatălui său, el a văzut direct operațiunea unui dar profetic și semnul care a fost trimis pentru a justifica omul, slujba și slujirea. El a fost prezent când mii de oameni au fost vindecați. El l-a auzit pe fratele Branham spunând sute de viziuni, apoi le-a văzut împlinindu-se...."

    Vedeți de ce sunt atât de pornit? Poate par cam acid sau răutăcios dar cine răspândește minciuni și lucruri născocite și exagerate și se joacă cu vorbele și viețile altora făcând și bani foarte multi din asemenea povești și fabulații,nu poate fi demn de respectul meu. 😁😎

    https://branham.org/en/billypaulbranham

    RăspundețiȘtergere
  14. Oare lui Iosif "profetul" i-a lăsat ceva "cașcaval" ?

    RăspundețiȘtergere
  15. " Zic 88-89 ani, caci data oficiala de nastere ar fi fost 13 Septembrie 1935. In certificatul de casatorie scrie insa 1934. Acum, cine mai stie, se pare ca familia Branham nu prea lua in serios datele, chiar William Branham avea vreo trei zile (si ani) de nastere diferite.."

    Oare de ce? Fiindcă e posibil ca Billy să fi fost conceput înainte de căsătorie iar asta nu dădea bine la public? .😁😎

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna intrebare!

      Am verificat, Branham s-a casatorit cu Hope pe 22 Iunie 1934. Si Billy Paul in certificatul sau de casatorie cu Ollie May Christopher a scris data de nastere 13 septembrie 1934. Asta vine cam 3 luni dupa casatoria dintre Branham si Hope. OUPSSSSS....

      https://william-branham.org/site/research/people/hope_branham
      https://en.believethesign.com/index.php/Billy_Paul_Branham

      Ștergere
    2. Ai descoperit încă un miracol . Miracolul nașterii lui Billy Paul la 3 luni după căsătorie.

      Ștergere
  16. WMB- a profețit despre fiul lui Billy ca nu va fi prea bătrân și el va vedea cum California va cădea în apă....
    Billy a murit și nu a văzut asta.
    Multe basme a văzut WMB....trist să crezi ca el e Ilie din Maleahi 4;5-6. Și este o blasfemie acestă credință.

    RăspundețiȘtergere
  17. Trebuie puse și titlurile predicilor sau pasajele unde WMB- a spus minciuna asta cu Billy și California. Cine știe sa posteze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar a spus că Dumnezeu i-au arătat viziunea asta iar mincinosul de Billy Paul practic ne-a mințit pe toți cu textele lui:

      " ..El ( adică Billy Paul)"a fost prezent când mii de oameni au fost vindecați. El l-a auzit pe fratele Branham spunând sute de viziuni, apoi le-a văzut împlinindu-se..".

      Ștergere
  18. Dar nu știi predicile în care a zis?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Important e că a rămas înregistrat pe benzi și mulți au aflat de așa zisa profeție. Minciuna are picioare scurte. 😄😁

      Ștergere
  19. Ok! Dar sunt branhamisti care nu cred că a zis asta Branham, au nevoie de titlurile predicilor în care a zis asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că fac pe prostii. Nu vor sa recunoască. Știi ce înseamnă sectă sau cult creat în jurul cuiva? Spălarea creierului iar ei și-au făcut viața după Branham și minciunile lui fiu-su răspândite pe tot mapamondul.

      Ștergere
  20. Clar că fac pe proștii. Dar nu știe nimeni în ce predici a zis Branham chestia cu Billy și Los Angeles?

    RăspundețiȘtergere
  21. Nu am gasit nimic, nu cred ca Branham a spus asta pe vreo inregistrare publica. Poate ca i-a spus in particular lui Billy Paul, dar poate ca acesta chiar a inventat toata povestea, il cred foarte in stare.

    Aici il puteti auzi pe "tanarul" Billy repetandu-si mantra:

    https://www.youtube.com/watch?v=kf0Ct8BQmrw

    Abel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aici se poate citi profeția respectivă precum și corespondența lui Billy cu un anume James din Africa de Sud, căruia Billy îi confirmă că profeția e autentică și că Billy chiar credea în această prorocie.

      https://en.believethesign.com/index.php/Billy_Paul_Branham

      Ștergere
  22. " Dacă te vei apleca chiar și numai în trecere asupra uluitoarelor fotografii surprinse de telescopul Hubble, vei avea în fața ochilor lucruri cu mult mai uimitoare, mai misterioase și mai frumoase - mai haotice, mai copleșitoare și care-ți vor tăia respirația - decât orice creație sau poveste despre " sfârșitul zilelor".

    RăspundețiȘtergere
  23. " Setea de câștig și de bunăstare lumească e doar unul dintre subtextele amețitoarei povești a lui Marjoe Gortner," copilul minune " al escrocheriei evanghelismului american. După ce l-au botezat grotesc" Marjoe " (alăturarea imbecilă a numelor Maria și Iosif), părinții l-au împins la amvon la vârsta de 4 ani, îmbrăcându-l într-un revoltător costum în stilul micului lord Fauntleroy și spunându-i să susțină că ar fi primit porunca divină de a propovădui. Dacă se opunea sau plângea, mama sa îl ținea sub robinetul de apă sau ii apăsa o pernă pe față, având grijă de fiecare dată, după cum povestește chiar el, să nu lase la nici un semn. Dresat ca o focă, a atras curând camerele de filmat și, la doar 6 ani, oficia deja căsătoriile adulților. I s-a dus faima și mulți au venit buluc ca să vadă copilul minune. După aproximarea lui, a strâns cam 3 milioane de dolari din "contribuții", dar nici un bănuț n-a fost pus deoparte pentru educația sau pentru viitorul lui. S-a revoltat la vârsta de 17 ani împotriva părinților cinici și nemiloși și și-a făcut ieșirea în contracultura timpurie din California anilor '60. "

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marjoe Gortner este actor american. În copilărie a atras atenția prin faptul că, la vâsta de 4 ani a devenit cel mai tânăr predicator penticostal. Apoi a devenit celebru pentru apariția in filmul Marjoe, un documentar laureat al premiilor Oscar din 1972, despre rentabilitatea meseriei de predicator penticostal. Wikipedia

      Ștergere
    2. Mie in ultimele luni a inceput sa imi fie tot mai mult scarba de tot ceea ce am crezut timp de 25 ani. Nu doar Branham and Co. ci toata religiozitatea, mai ales cea importata din America, este asa o uriasa minciuna, o manipulare gigantica, este totul despre bani, afaceri, putere, politica si controlul maselor. Cine mai crede, ca bisericile si religia are vreo treaba cu Dumnezeu, pai somn usor mai departe... Mi-e o scarba si greata de nici nu mai vreau sa ma gandesc dar nici sa va scriu, fiecare trebuie sa isi dea seama unde sta.

      Aici este un fragment din Documentarul despre Marjoe, uitati-va numai cum ia morman cu galeata...

      https://www.youtube.com/watch?v=s-NwKD9laZw

      Ștergere
    3. Si acum inainte sa sara branhamistii si sa spuna ca asa e, acesti pneticostali si carismatici sunt toti "curve" si "fiicele Babilonului" - intrucat evident nu il recunosc pe Branham - le spun ca si ei si branham sunt niste curve, dar viclene, mai viclene decat noi toti astia, fie inca, fie iesitii din mesaj. Pai normal, de ce sa il recunoasca pe Branham? Atunci doar Branham ar fi luat mormanul. Nu e normal ca fiecare curvulita sa isi faca afacerea ei? Ca sunt destui prosti, fir-ar al naibii sa fiu, eu am fost cel mai prost si mai naiv om de pe pamantul asta, ca am pus botul la religia crestina. Pfui drace!

      Ștergere
  24. Branham ca Branham, dar după 25 de ani mi s-au deschis să înțeleg mizeria scrisă pe paginile torei și nu numai, un zeu psihopat setos de sânge , unuia care-i plăcea grătarele, un jeg care ura viața umană. Dacă credeți că acesta ce i se spune Dumnezeu pe nume Yahve e un dumnezeu bun și milostiv, va înșelați. Adevăratul Dumnezeu e pro viață și nu pentru distrugerea speciei umane gen potop. Și aceea e un basm preluat de la sumerieni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu totul de acord. Si mie mi-a luat 10 ani, dupa ce am iesit de la Branham, sa realizez ca si restul e de fapt o ticalosie odioasa (m-a ajutat mult si razboiul din Gaza). Biblia nu vorbeste despre Dumnezeu, mai ales Vechiul Testament, care nici macar nu are notiuni si termeni de Dumnezeu transcendent, eternitate, creatie din nimic... Cine cunoaste limba ebraica intelege, cine nu, sa asculte la specialisti.

      Ce "Dumnezeu" e ala care a creat omenirea, apoi s-a enervat si a exterminat-o pana la 8 oameni? Si animalele cu ce l-au suparat? Ce "om al lui Dumnezeu" sa fii sa te enervezi, cand niste copii te numesc "plesuv" ca sa ii "blestemi in numele elohimului sangeros Yahve" si sa vina ursul sa ii manance? Acum nu ma mai mira atitudiea nervoasa a lui Branham, doar era si el pe linie cu Ilie, un psihopat dupa modelul Elisei.

      Hai ca va mai zic: Se spune cica "Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacob" (chiar si in Noul Testament). Dar cine erau acesti "ilustrii" patriarhi? Pe Iacov chiar Biblia il numeste "hot" si "inselator" aducand si probe, nu mai trebuie sa le insir acum. Cum ramane cu Avraam? Un nomad din Mesopotamia, caruia unul dintre Elohimii locali i-a promis marea si stelele de pe cer (ce niciodata nu a implinit). L-a exilat din tara lui si l-a dus in... Egipt, pentru ca ce sa vezi, nu era in stare sa il ocroteasa de foamete in Palestina. Bine, se pare ca toti trebuiau sa mearga in Egipt (ca sa invete macar sa citeasca, sa nu ramana niste ciobani analfabeti), dar haideti sa vedem ce au practicat Avraam si Sara in Egipt? Pai Biblia zice ca Prostitutie si Proxenetism. Cine ma contrazice? Asa s-a imbogatit patriarhul: Geneza 12:13  Spune, rogu-te, că eşti sora mea, ca să-mi meargă bine din pricina ta. 16  Pe Avram l-a primit bine din pricina ei; şi Avram a căpătat oi, boi, măgari, robi şi roabe, măgăriţe şi cămile. Despre asta e vorba in Biblie, cum sa fentezi si sa ucizi pentru niste vite si niste pasuni. La porunca sfanta a elohimului numit Iahve, cel mai dur si nemernic dintre toti elohimii menntionati in biblie. Da, Biblia nu este nici macar monoteista, doar Iahve asta si-a negat confratii si s-a considerat Unicul Elohim. Apoi a poruncit celor cu care a facut o alianta sa ii ucida pe toti care erau cu alti elohimi, dar in asa hal, incat sa nu lase nimic in viata. Cand acesstia nu au executat intocmai si la timp, Iahve s-a facut foc si para, exterminandu-si chiar prorpii aliati, ce sa vezi...

      De la un asemenea elohim jegos si imputit (este o hula sa il numesti Dumnezeu) nu doresc si nu ma astept la nimic (bun).

      Ștergere
    2. Acu ca tot veni vorba de Gaza, ia uitati ce am mai gasit:

      Jud. 1:2  Iahve a răspuns: Iuda să se suie (la exterminare); iată că am dat ţara în mâinile lui. - O promisiune, totusi, neimplinita.
      Jud. 1:4  Iuda s-a suit, şi Iahve a dat pe Canaaniţi şi pe Fereziţi în mâinile lor; au ucis zece mii de oameni la Bezec. (Bravo lor! Blitzkrieg, cum s-ar zice...)

      Acum tineti-va bine:

      Jud. 1:18 Iuda a mai pus mâna pe Gaza şi pe ţinutul ei, pe Ascalon şi pe ţinutul lui, şi pe Ecron şi pe ţinutul lui. - vedem imediat
      Jud. 1.19 Iahve a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpânire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din câmpie, pentru că aveau care din fier. :) Asa ceva?

      Pai stati putin... Daca Dumnezeu cel adevarat (nu idolul ala numit Iahve) ar fi fost cu adevarat de partea lui Iuda (asa scrie acolo), cum de nu au fost in stare acei talibani sa cucereasca si campiile? Si Gaza, daca nu e la campie, atunci unde e? M-am uitat pe Google Earth, altitudinea maxima in toata fasia Gaza este de 50m. :)

      Sa nu fi reusit oare Dumnezeu sa le vina de hac unora care au trecut de la epoca bronzului in cea a ferului? Nu stiu, intreb pentru un pretin? Daca e adevarat ce scrie in Biblie, atunci eu nu ma inchin la asa un zeu impotent. Pana si Zeus, al grecilor, era mai capabil, ala te traznea cu fulgerul...

      Apropo, Gaza chiar si in Biblie, a fost mereu libera! Sa ne amintim doar ce bataie si-a luat tocmai preferatul lui Iahve, pletosul Samson in Gaza:

      Jud. 16.21 Filistenii l-au apucat, şi i-au scos ochii; l-au pogorât la Gaza, şi l-au legat cu nişte lanţuri din aramă. El învârtea la rîşniţă în temniţă. No fain!

      Deci cum e mah cu Dumnezeu ala din versetul 1.4 mai sus, care a promis ca "ii va da pe Cananiti & Co. in mainile lor"? Se pare ca are fetisuri cu parurile: la femei sa fie lung, dar la barbati nu plesuv, ca sa nu vine ursul...? Adica Dumnezeu il ajuta pe Samson atat timp cat nu se tunde? Hai ma lasi...

      Ștergere
    3. In serviciul de cununie la ortodocşi bărbatului i se urează: Mărit să fii mire ca Avraam, binecuvântat să fii ca Isaac, să te înmulţeşti ca Iacov, umblând în care şi lucrând în dreptate poruncile lui Dumnezeu (Molitfelnic, p. 101), iar femeii i se spune: Şi tu, mireasă, mărită să fii ca Sarra, să te veseleşti ca Rebeca, să te înmulţeşti ca Rahela...

      Adica mai pe limba noastră: Fii Proxenet ca Abraham, Curvă ca Sara, hoaţă mincionoasa si idolatră ca Rebeca, care a furat bibelourile lui taică-său... Şi, in final, smecheri ca Iacov, care a stiut cum să fure TOTUL de la fratele sau, dar şi cum sa inmulteasca oile... Cred că Becali a luat aminte aici... :)

      A, şi încă ceva: Acum in Romania se jura pe Biblie. Dar stiati ca in vremurile biblice se jura pe... "Yarek"? Adica pe organele genitale masculine?

      Gen. 24:2-3  Avraam a zis celui mai bătrân rob din casa lui, care era îngrijitorul tuturor averilor lui: „Pune-ţi, te rog, mâna pe Yarekul meu şi te voi pune să juri, pe Yahve, elohimul cerului şi elohimul pământului..." (ar vrea el sa fie...)

      Gen. 47:29  Când s-a apropiat Israel de clipa morţii, a chemat pe fiul său Iosif şi i-a zis: Dacă am căpătat trecere înaintea ta, pune, rogu-te, mâna pe Yarekul meu..."

      "Yarek" e cuvantul tradus "coapsa", ca sa nu sune prea pornografic. Acelasi cuvant este scris si in

      Exod 1:5 Sufletele ieşite din coapsele (Yarek) lui Iacov erau şaptezeci de toate. Iosif era atunci în Egipt.

      Ce fraier am fost 25 ani, de-a dreptul Râsu-Plânsu, pana ma dor coa...psele :)

      Ștergere
    4. Traducerea Cornilescu e eronată și cu hotaresteocantmulte inexactități. Ca exemplu de mai sus,in Biblie nu scrie de țări ci de ținuturi fiindcă la vremea aceea nici nu existau țări. Sau versetele din Isaia, cele care vorbesc de Isus Hristos,in realitate ar vorbi despre Israel și nu despre Iisus, așa cum prezintă religia creștină pasajul din Isaia cu răstignirea lui Iisus.. Dar mai multe puteți afla de pe canalul de Tiktok " Traducerea Bibliei". Omul e un erudit ce cunoaște Biblia în ebraică și înțelesul real al cuvintelor. Mulți îl înjură, alții rămân uimiți cum o simplă traducere schimbă sensul real al cuvintelor și crează o avalanșă de confuzii,iluzii și speranțe false pe care mulți creștini le acceptă că și profeții biblice și cuvânt revelat supranatural.Oare așa să fie? S-au unii și-au făcut viața după versiunea lui Cornilescu și alte versiuni și le este greu să accepte adevărul șocant din spatele religiei creștine? Fiecare hotarareste in dreptul lui dar să nu uităm că tot ce înseamnă creștinism in secolul XX e întruchiparea oportunismului și dorinței oamenilor după câștig material și o anumită bunăstare psihică,de multe ori în contradicție cu personalitatea lor.

      Ștergere
    5. Canalul de Tiktok se numește " Traducerea Bibliei din ebraică" și prezentată de un tip cu o căciuliță pe cap. Este profesor de ebraică veche și modernă. Asta ca să recunoașteți mai repede canalul respectiv fiindcă am văzut că și apar și alte canale când caut " Traducerea Bibliei". Am scris doar pt cei ce vor să-și lărgească orizontul de cunoaștere și nu pt cei ignoranți și aroganți din diferite culte și secte creștine. 😁😎

      Ștergere
    6. E vorba de Ady Zeev, l-am ascultat de câteva ori dar asta nu poți face un rahat să arate mai frumos împachetat într-o foiță de staniol. Nu mai merge cu mine prosteala unor criminali ca Moise să mi se spună, asta e inspirație dumnezeiasca ce a vomitat el în Tora.

      Ștergere
    7. Nu am cont TikTok (parca asta e o jucarie pt copii :)) Dar m-am uitat asa fara cont, de pe computer, si am inteles ca Ady Zeev asta promoveaza acolo Tora in felul iudaic. Multe filmultete nu se vad, am citit doar niste comentarii. Vaaaai, ce intrebari intrebatoare i-as mai adresa daca as avea si eu cont... :)

      In clipul "cine creeaza raul" (care nu se vede la mine) cineva il intreaba: "credeti in Isus ca e Domn si mantuitor?"
      Adi Zeev raspunde: "Conform Scripturii exista un singur mântuitor și acela este elohimul evreilor. Isaia 43:3 și 43:11"

      Exact asta e! Ca Biblia vorbeste despre NU UNUL, ci MULTI ELOHIMI. ("Sa facem om, dupa chipul Nostru..."). Dar cine sunt acesti "Elohimi"? In nici un caz ceea ce ne imaginam noi acum ca ar fi un Dumnezeu al intregului univers, etern, transcendent, etc... Sunt doar niste fiinte non-umane, care nu au nimic sfant intr-ansele, ba dimpotriva se luptau intre ele si faceau diverse aliante cu popoarele din locurile si timpurile respective. Elohimul lui (responsabil de) Israel era unu mai jmecher, numit "Iahve" care era cel mai al dracului dintre toti. El s-a proclamat "unicul" Elohim si a poruncit slujitorilor sai sa ii extermine pe toti slujitorii celorlati Elohimi.

      E simplu ca buna ziua: Biblia NU vorbeste de nici un Dumnezeu, ci doar de niste "zei" (vai si-amar de capu lor) care nu aveau nimic mai bun de facut decat sa incite oamenii la crime si teroare...

      Si nici sa nu ne vina in cap sa ne imaginam ca "mantuirea" sau "salvarea" despre care scrie in Isaia 43, ar fi asa cum o inteleg crestinii, de pacat, de iad, pentru a trai vesnic in rai... Nuuuu, deloc. Acestea sunt concepte mult mai noi, ale Noului Testament. Salvarile promise de Iahve sunt pur materialiste, adica cum se tot milogea David prin Psalmi: "Salveaza-ma de vrajmasii mei" (adica de slujitorii celorlalti Elohimi, nu e clar?) Nu existe percepte de Dumnezeu (doar de Elohimi), de Eternitate, de transcendenta, de creatie din nimic, de nemurire, de paradis, in Vechiul Testament.

      Ștergere
    8. Eu il urmaresc de cateva luni pe acest domn (nu stiu daca este sau a fost profesor), a scris carti, tine conferinte, si a tradus Biblia din ebraica pt cea mai mare editura din Italia. Se stie nu doar ce priveste Biblia, ci si alte scrieri antice ale diferitelor popoare. Va pun o conferinta lunga, 4 ore si e doar prima parte, dar pe canalul sau (Mauro Biglino) sunt multe alte materiale mai scurte din care va puteti face o idee:

      https://www.youtube.com/watch?v=2-Hmx6t4PPU

      Ah, materialele sunt in italiana, dar intre timp Google a evoluat incat face traduceri excelente in limba romana. Bagati subtitrarea si apoi la setari ziceti in romana. Nu toatre merg, dar multe. La aceasta conferinta traducerea este excelenta, deoarece subtitrarea originala a fost redactata de oameni in franceza si parca si portugheza, deci nu se face dupa audio. Ca atare, traducerea automata este perfecta.

      Ștergere
    9. Poate nu aveti timp/chef sa ascultait tot, va recomand de exemplu de la ora 3:16 (acolo am sarit random) unde o sa aveti mari suprize cand vorbeste despre pasiunea Elohimilor pentru arderea grasimilor viscerale. Biblia romana spune despre aceste sacrificii absolut aberante ca sunt "de un miros placut Domnului". Sa presupunem, pentru inceput, ca traducerea este fidela. Atunci, se ridica intrebarea, de ce un Dumnezeu, asa cum credem noi ca e, SPIRIT, INFINIT, etc. ar gasi placere intr-un miros? Nu are nici un sens. Daca citim in ebraica (si Avi Zeev sigur poate confirma), cuvantul nu este "placut" ci "calmant", adica "tranchilizant".

      Asadar, acesti Elohimi (si nu numai cei din Orientul Mijlociu, si in Europa, Americi) erau mari iubitori de grasimi puse la gratar, pentru ca erau cumva DEPENDENTI (aproape ca as zice ca "trageau pe nas"?)

      Si noi, ca niste vite bune pentru abator, am crezut ca Dumnezeu are nevoie de sange, jertfe, si iar sange, pentru ca vai de viata noastra de pacatosi, si cand s-a saturat de atata sange l-a trimis pe "fiul" ca sa "poarte pacatele". Ni se spunea ca Dumnezeu e atata de sfant si de drept, ca nu poate sa stea in preajma pacatosilor, si mereu trebuiau jertfe. Ai da-ma incolo. Nimic mai fals. Pentru ca nimic nu e adevarat, nici macar nu era Dumnezeu, ci niste "Elohimi" apoi acestia nu vroiau sange ca sa nu mai vada pacate, ci vroiau fum de gratare, pentru a se calma... :)

      Cireasa de pe tort:

      Geneza 8:20  Noe a zidit un altar lui Iahve; a luat din toate dobitoacele curate şi din toate păsările curate, şi a adus arderi de tot pe altar.
      21  Iahve a mirosit un miros CALMANT; şi IAHVE a zis în inima Lui: „Nu voi mai blestema pământul, din pricina omului, pentru că întocmirile gândurilor din inima omului Sunt rele din tinereţea lui; şi nu voi mai lovi tot ce este viu, cum am făcut.

      Deci practic, elohimul alfa a trebuit sa traga pe nas, ca sa se calmeze dupa apocalipsa pe care tocmai o savarsise? Asa ceva?
      Si la inceputul distrugerii mai spune ca "Lui IAHVE i-a parut rau ca l-a facut pe om..." Pai cum Doamne? Nu stia ce va face omul? Nu e el Atotstiutorul, Atotputernicul, sau i-a scapat ceva de sub control?

      Biblia asa lasa de inteles....

      Intelegeti voi ce vreti, nu va luati dupa o vita nebuna ca mine :)

      Ștergere
    10. " E mai ușor să păcălesti oamenii decât să îi convingi că au fost păcăliți. ". Mark Twain

      Ștergere
    11. Levitic 3 - Oare ce titlu ar merge aici?

      Titlul descriptiv din Biblia Cornilescu este Jertfele de mulţumire. Dacă aş participa la o conferinţă a vreunui ditamai megapastor şi pe afiş ar scrie un astfel de titlu, m-aş aştepta la ceva foarte spiritual, despre cum să fi muţumitor lui Dumnezeu, pentru… si aici putem înşira n motive. M-aş aştepta la o predică motivaţională, inspiraţională, care să mă înveţe să fiu mai recunoscător, etc…

      Aşa m-am gândit eu în naivitatea mea, apoi am citit mai tot Leviticul cap 3, în care am învăţat mai mult despre anatomia animalelor. Nu îl redau aici, toţi care citesc aici au o Biblie şi se pot uita. În schimb redau o statistică a cuvintelor sau expresiilor principale (şi tot odată bizare) din acest capitol. Aceasta arată cam aşa:

      junghie = 3x
      stropească sângele pe altar = 3x
      Jertfă mistuită de foc = 6x
      Miros plăcut lui Iahve = 2x
      Grăsime = 12x
      Măruntaie = 4x
      Rărunchi (sau rinichi) = 4x
      Coapse = 4x
      Prapurul de pe ficat = 3x
      Osul spinării = 1x
      Coada = 1x
      Dobitoc (animal) = 3x
      Lemne de pe foc = 1x
      Să le ardă pe altar = 3x

      Însumate, sunt taman 50 expresii stranii concentrate în doar 17 versete. O medie de vreo 3 expresii / verset iar în top este, ghiciţi ce: GRĂSIMEA pentru IAHVE (în 24% din versete).

      Mă iertați, dar eu nu am găsit nimic spiritual în acest capitol, și vedeți cât am întors fiecare cuvânt pe toare părţile, dar nada… Ba din contră, aceste „legi“ bizare Iahve le tot repetă obsesiv în Levitic şi în Tora. Aşa că, eu mai degrabă, i-aş pune acest titlu capitolului:

      CUM SĂ ÎL MULŢUMEŞTI PE IAHVE - ELOHIMUL LUI ISRAEL

      Ce este cel mai important aici de reţinut:

      1. „Preotul să le ardă pe altar. Aceasta este mâncarea unei jertfe mistuite de foc, de un miros plăcut Domnului. Toată grăsimea este a Domnului.“ (Levitic 3:16)

      2. „Aceasta este o lege veşnică pentru urmaşii voştri, în toate locurile unde veţi locui: cu nici un chip să nu mâncaţi nici grăsime, nici sânge.“ (Levitic 3:17)

      3. „Vorbeşte copiilor lui Israel, şi spune: „Să nu mâncaţi grăsime de bou, de miel sau de capră… Căci cine va mânca din grăsimea dobitoacelor din care se aduc Domnului jertfe mistuite de foc, va fi nimicit din poporul său.““ (Levitic 7:23-25)

      Ștergere
    12. Beţia lui IAHVE

      Nu doar grecii aveau un zeu beţiv, după cum vom vedea în curând:

      Isaia 34:1 Apropiaţi-vă, neamuri, să auziţi! Popoare, luaţi aminte!” S-asculte pământul, el şi ce-l umple, lumea cu toate făpturile ei!
      2 Căci IAHVE este mâniat pe toate neamurile, şi plin de urgie pe toată oştirea lor: El le nimiceşte cu desăvârşire, le măcelăreşte de tot.
      3 Morţii lor Sunt aruncaţi, trupurile lor moarte miroasă greu, şi se topesc munţii de sângele lor.
      4 Toată oştirea cerurilor piere, cerurile Sunt făcute sul ca o carte, şi toată oştirea lor cade, cum cade frunza de viţă, cum cade frunza de smochin.
      5 „Căci sabia Mea - zice IAHVE - S-A ÎMBĂTAT ÎN CERURI; iată, se va pogorî asupra Edomului, asupra poporului pe care l-am sortit nimicirii, ca să-l pedepsesc.”
      6 Sabia lui IAHVE este plină de sânge, unsă cu GRĂSIME, cu sângele mieilor şi ţapilor, cu grăsimea rărunchilor berbecilor; căci IAHVE ţine un praznic de jertfe la Boţra, şi un mare măcel este în ţara Edomului.


      Aveţi impresia, că aici e vorba de Dumnezeul Absolut, Creatorul întregului Univers, Inteligenţa infinită, Dragostea supremă? Nu! E un „zeu“ jegos, dezgustător, un nemernic ratat, un alien (străin!) ignorant şi impotent, ce urăşte omenirea şi care în acest moment nu era la prima beţie.

      Deja pe vremea lui Noe a regretat că (chipurile el) l-ar fi creat pe OM şi apoi a distrus umanitatea. Cum să fii tu Dumnezeu şi să gafezi într-atât? Lui Dumnezeu nu doar că i-ar fi ieşit creaţia din prima, dar niciodadă nu ar fi anihilat-o, cum a făcut acest zeu străin!

      Mereu frustrat şi nesatisfăcut (sau poate la o supradoză) de GRĂSIME arsă pe foc, acum îl vedem cum se jură că nimiceşte cu desăvârşire, măcelăreşte de tot toate neamurile. Poate că l-ar putea ajuta un psiholog, nu ştiu…

      Cine sunt duşmanii preferaţi ai lui IAHVE? Credeţi că Satana? Nu, cu acela purta discuţii şi făcea pariuri. „Sămânţa şarpelui“ (oamenii lui Cain)? Greşit. Pe ăia i-a distrus la prima lui mare beţie/orgie cerească, cum cred branhamiştii… Canaaniţii, Filistenii, Fiara, Papa, Anticristul? Nici vorbă. IAHVE, în ameţeala lui cerească (sigur a băut prea mult din „vinul lui de curvie“) îi incită îi şi constrânge pe aliaţii săi pământeni, copiii lui Israel, să extermine pe nimeni alţii, decât pe urmaşii lui EDOM, AMON şi MOAB, nişte copiii ieşiţi tot din „coapsele“ lui Avraam, deci pe proprii verişorii. Semiţi ucid alţi semiţi, pentru nişte vite şi nişte parcele de pământ, la porunca sfântă.

      Aloooo??? Deşteaptă-te române!

      Ștergere
    13. "Precum (beţie) în cer, aşa şi pe pământ"

      1 Cronici 20:1 În anul următor, pe vremea când porneau împăraţii la război, Ioab a pornit, în fruntea unei puternice oştiri, să pustiască ţara fiilor lui Amon şi să împresoare Raba. Dar David a rămas la Ierusalim. Ioab a bătut Raba şi a nimicit-o.
      2 David a luat cununa de pe capul împăratului ei, şi a găsit-o în greutate de un talant din aur: era împodobită cu pietre scumpe. Au pus-o pe capul lui David, care a luat o mare pradă din cetate.
      3 A scos afară pe locuitori, şi I-A TĂIAT ÎN BUCĂŢI CU FERĂSTRAIE, CU SECURI, ȘI CU TOPOARE; tot aşa a făcut tuturor cetăţilor fiilor lui Amon. David s-a întors la Ierusalim cu tot poporul.


      Bravo Davide, eşti un adevărat „credincios, după inima lui IAHVE, beţivul”. Moderatul Saul nu era bun, întrucât nu executa ordinele lui IAHVE întocmai şi la timp, aşa că Davide, acum trebuie să extermini şi casa lui Saul!

      Un pervers, ca Elohimul său. Aşa cum David nu l-a ucis direct pe Urie, bărbatul iubitei sale, Bat-Şeba, ci l-a trimis direct în linia întâi pe front, tot aşa nu i-a ucis pe urmaşii lui Saul cu mâna proprie, ci prin diverşi intemediari, după care s-a dat drept foarte loial faţă de casa lui Saul şi i-a ucis pe aceia (2 Samuel 4).

      Oh IAHVE, îţi mulţumim că ne-ai binecuvântar cu aşa o carte minunată, ce lucruri măreţe mai trebuie să învâţăm din ea, şi apoi să le împlinim, în numele tău (ne)sfânt...

      Ștergere
    14. Cică " Yahweh al Vechiului Testament este Isus al Noului Testament" după cum spun branhamistii și frankistii in predicile lor delirante. Dar cine a citit și studiat Biblia fără vreo intoxicare, observă că Dumnezeul lui Isus adică cel căruia i se spune " Tatăl Ceresc" din Evanghelii,e complet diferit de Yahweh cel sângeros și șovin din Vechiul Testament.

      Ștergere
    15. Poate de aceea Isus a fost atât de urât de iudeii și cărturarii din vremea lui, fiindcă predica și învăța despre un Dumnezeu universal,al tuturor oamenilor fără părtinire,ce " face să cadă ploaia și peste cel drept și cel nedrept" și prin aceasta Isus ataca direct cultul lui Yahweh și mentalitatea elitistă a poporului lui Israel.

      Ștergere
    16. Ieshua ben Pandera nu este Iahveh, nici fiul acestuia (si e foarte bine ca e asa). 😊
      Putintica rabdare, dupa ce vom termina dezvaluirile despre „al batran“ o sa ii „Dam cinste si Fiului la vremea cuvenita, ca sa nu se manie si sa nu pierim pe calea noastră, căci mânia Lui este gata să se aprindă! (Psalm 2:12)“

      ABEL

      Ștergere
  25. Mariș, nu știu dacă tu mai intri pe aici dar văzând ceea ce unul dintre prietenii tăi sau frații sau cum vă mai considerați, au scris mai sus ( mă refer la Abel) nu mă pot abține să nu te întreb: citind delirul nestăvilit de cuvinte ce mustesc de necredință, te asociezi și tu cu ceea ce s-a susținut mai sus sau te disociezi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am vrut sa raspund Eu primul, i-am lasat intaietatea domnului Maris, mai intai ca sa nu vorbesc neintrebat, si apoi, ca sa vad si ce raspuns ne da dansul.

      Urmeaza raspunsul meu: Eu nu am nici cea mai mica idee despre cine este Adrian Maris, chiar am cautat pe blog (pe care nu mai sunt de mult foarte activ) sa vad ce a scris, sau s-a scris despre el. Asa ca, „Frate Set“, eu te asigur ca nu sunt nici prieten nici frate cu Maris, nu mai stau in Romania din 1991, nu sunt originar din Cluj, nici nu am rude mari ardelenesti :), nu cunosc nici o biserica din regiune, asa ca nu ma mai da pe mine exemplu. Eu sunt doar un "Nimeni" (asta inseamna Abel/Hevel), care doar citeste Biblia si va scrie ce gaseste scris intr-ansa.

      Am inteles ca Maris ar avea oarecare indoieli fata de Mesaj, poate chiar l-a parasit. Este treaba lui sa creada ce simte ca e adevarul. Daca a vazut filmul Matrix, i-as recomanda si lui sa faca activ o alegere precum cea propusa de Morpheus lui Neo: Daca el (sau altcineva) se poticneste de mine, respectiv de citatele mele biblice cu privire la DOMNUL-IAHVE, sa ia pilula albastra si sa ramana in continuare niste ani in banca Mesajului Orei. Credeti-ma, ii vreau tot binele, dar structurile Mesajului Orei si cele Iahviste (Vechi Testamentare) merg mana in mana. Paradoxal, dar Branham, Frank, liderii Mesajului sunt intruchiparea directa a lui Iahve, au toti aceleasi trasaturi, de parca Iahve-Elohim Himself s-ar fi revelat in trup! Asadar, in Mesaj se va simti minunat, ocrotit, in siguranta, GLORY, HALLELU-JAH!!! Dar daca mai are oarece indoieli, este interesat in a cerceta mai adanc, si crede ca il tin bracinarii (sau cum se zice la voi in Ardeal :-)) putand supravietui Ex-Mesaj, Ex-Iahve, Ex-Ieshua, ii ofer pilula rosie. Dar asa, numai o treime pe dinafara, doar vomitandu-l pe Branham, dar pe dinauntru cu tot restul de mizerii biblico-religioase ramase, nu va merge. Il va durea mereu burtica, va fi nesigur, timorat, si mereu cu remuscari.

      Eu nu sunt nimic altceva decat un "pescar de oameni", asa ma consider. Ok, poate unii nu credeti, dar indiferent daca eu sunt sau nu ceea ce pretind, nu schimba cu nimic pilda. Isus a spus ca exista (va face pe unii) "pescari de oameni". Pai acum puneti-va mintea la contributie si rulati parabola pana la capat, nu va opriti imaginatia doar la niste pescari care si-au umplut barca cu pesti, pentru ca sa ce? Sa ii omoare si sa ii vanda? (De fapt cam asta fac „Slujitorii DOMNULUI“, traiesc de pe urma pescuitului, dar sa nu schimbam subiectul). Isus nu la asta s-a referit, adica sa pescuiesti oameni si apoi sa moara? Eu sper ca nu, banuiesc ca "pestii" scosi de "pescarii de oameni" trebuie sa traiasca, ba chiar le promite viata "vesnica". Ok, dar daca scoti un peste din apa, nu mai e in mediul lui, moare. Daca scoti un OM din apele lui religioase, ii schimbi mediul, credeti ca ii va fi usor? Trebuie sa se adapteze, sa se schimbe, sa anuleze toate vechile credinte si programe mentale mileniale si sa evolueze, sa se dezvolte. De aia am zis "daca il tin bracinarii", caci stiu despre ce vorbesc. Nici mie nu mi-a fost usor, nici nimanui care a parasit Mesajul. Odata cu iesirea din Mesaj dorar am deschis usa catre o alta lume, mai este atat de mult de parcurs, nu credeti ca sunteti deja la destinatie. O sa mai vedeti voi...

      Asa ca oricine are indoilei, este deja prin definitie pe calea cea "buna" intrucat este calea cea "ingusta", cea pe care nu poate merge decat el singur:

      https://www.youtube.com/watch?v=DFuuJ3mz38M

      Ștergere
    2. Nu veau sa intru in polemici cu sau despre Domnul Maris. Treaba mea este doar sa „dau la peste“, sa vorbesc celor care sunt sceptici, si pe buna dreptate au indoieli. Cine se scarbeste de „momeala“ mea, sa nu o inghita, caci risca sa fie „extras“ (din Matrix) :). Dar simt ca apele noastre sunt inca pline de pesti curiosi, care doresc sa fie altceva!

      CLARIFICARE
      Am vazut ca au fost intrebari, de felul „Acum ca ati iesit din Mesaj, la ce adunare mergeti?“. Subsemnatul Abel nu a mai mers la nici o adunare de peste 10 ani, si nu mai simte nevoia de a se inchina/ruga la nici unul din „dumnezeii“ cunoscuti pe acesta planeta! Nici la vreun „Om-Dumnezeu“, sau „Fiul lui Dumnezeu“, numiti-l cum doriti! Ca sa nu mai fie dubii, si sa stiti cu cine stati de vorba. Cine poate, accepta asta, cine nu, sa se mai antreneze. Cine vrea poate sa ma injure, sa ma loveasca, nu ii voi intinde celalt obraz, dar ii voi oferi o alta momeala/ocazie sa ma loveasca din nou… :)

      ABEL

      Ștergere
  26. Iahve era și uituc de felul lui în "atotștiința" care o pretinde, că o are. "Domnul și-a adus aminte". Pai ce-ai făcut bobiță, ești limitat ca și omul? Probabil de aia l-a fugărit din rai temandu-se că omul îl va întrece " omul a ajuns ca unul din noi". Probabil că Iahve are și el lacheii lui neumani.

    RăspundețiȘtergere
  27. Da. Din păcate am văzut ce sa scris aici. Trebuie să recunosc că am greșit să cred că ăștia au înțeles ceva din tot. Eu oficial mă debarasez de ei și le resping orbirea duhovnicească în care se află. Rușine vouă să vă fie.

    RăspundețiȘtergere
  28. Trebuie să fac o mărturisire: Mi-am dat seama că am greșit și vreau să îmi recunosc păcatul:

    În ultimii ZECE ani am încercat în toate felurile să dovedesc că William Branham NU a fost „Profetul lui Dumnezeu”. Dar acest lucru nu mai este o certitudine pentru mine. Acum cred din toata inima că Branham este „Profetul lui Dumnezeu”!

    Nu am conștientizat, despre ce fel de Dumnezeu era vorba. Este „Elohimul” numit „IAHVE” al Vechiului Testament. Biblia cunoaște și enumeră mai mulți „Elohimi”, dintre care îl scoate în prim plan pe „IAHVE”, pe care îl numește „Elohimul lui Abraham, Elohimul lui Isaac și Elohimul lui Iacov.” Și, cu siguranță, este și „Elohimul lui William Branham.

    Un „Profet”, după Biblie, nu este unul care prezice viitorul, ci unul care vorbește în Numele unui Elohim, adică are sau își ia acea autoritate de a fi „Vocea lui Elohim” printre oameni.

    De ce cred că Branham este „Profetul lui Elohim”? Pentru că a fost însuflețit de „Ruach Elohim”, adică „Duhul lui Elohim”. Astfel că în orice privință, Branham manifesta exact aceleași trăsături precum IAHVE, Elohimul său. Iată câteva din acestea:

    - Mincinos
    - Egoist
    - Gelos / Invidios
    - Arogant
    - Agresiv
    - Furios
    - Urâtor de oameni
    - Șovin
    - Batjocoritor
    - Defăimător
    - Autoritar
    - Critic
    - Iritabil
    - Neiertător
    - Răzbunător
    - Dezbinător
    - Grandoman / Megaloman
    - Obsedat de sine / Cultul personalității
    - Narcisist
    - Lăudăros

    Cu siguranță ca lista poate continua
    ABEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu, ABEL am scris mai sus, din nu stiu ce motiv nu mai eram autentificat

      Ștergere
    2. E bună asta. Dar mai simplu, se poate verifica, prin a cere o dovadă că a fost profet, adică o prorocie ce poate fi arătată în predicile lui predicate de-a lungul anilor. Din păcate nu am găsit nici o profeție ce poate fi dovedită cu predicile și care apoi să o vedem că se împlinește în realitate. Nu e trist că unii cred lucruri ce nu pot fi dovedite și arătate cu degetul negru pe alb? Eu cred că e trist.

      Ștergere
    3. Ce sa iti mai dovedeasca niste oameni? Daca nu a reusit IAHVE sa isi tina fagaduintele in 3000 ani?

      Am uitat cea mai importanta trasatura IAHVISTA:

      -RASIST

      Ștergere
    4. Apropo de făgăduințe și promisiuni , mai trăiește Ewald Frank? Am auzit că unii, când au auzit că a început războiul cu Hamas, s-au mutat la Krefeld fiindcă răpirea e foarte aproape.Nu stiu dacă e adevărat sau nu. Au început să meargă la întrunirile lor chiar și 4 ori pe săptămână. Trimit la toți versete și pasaje din Vechiul Testament ce fac referire la Israel și ținuturile lui, din câte mai țin minte. Adunările de la frankisti sunt divizate, unii nu mai consumă carne de porc, alții țin Sabatul sau Duminica. Li s-au născut copii și nepoți și dintr-odata totul e permis. Se schimbă în funcție de vremuri și interese proprii. Asta ne arată că nu e nici un Duh al lui Hristos în între ei ci spiritul lor oportunist și arogant. Nici adunări lunare nu mai țin fiindcă, chipurile, nu sunt biblice dar mulți ani au fost biblice. Totul se schimbă, totul se transformă... În funcție de interese și capriciile liderilor. Proba timpului arată valoarea de adevăr a multor secte și crezuri, apărute după Revoluția din 89, crezuri ce sunt adevărate furturi de conștiințe, de indoctrinare și condiționare a maselor.

      Ștergere
  29. IAHVE și jertfele umane

    Am văzut că Elohimilor, în special lui Iahve, le plăceau enorm mirosul arderilor de grăsime, fapt pentru care Tiranul din Sion chiar a instituit o „lege veșnică”, ce interzicea poporului să mănânce grăsimea declarând-o în totalitate „a Domnului”.

    Până acum, Iahve se pare că cerea doar grăsimea jertfelor de animale, dar cum e cu jertfele copiilor de oameni? Îi plăceau și acestea? Slavă Domnului, că Iahve ne-a lăsat scris poruncă în această privință, o putem găsi în Levitic 20:1-5:

    Domnul a vorbit lui Moise și a zis: „Spune copiilor lui Israel: „Dacă un om dintre copiii lui Israel sau dintre străinii care locuiesc în Israel, dă lui Moloh pe unul din copiii lui, omul acela să fie pedepsit cu moartea: poporul din țară să-l ucidă cu pietre. Și Eu Îmi voi întoarce Fața împotriva omului aceluia, și-l voi nimici din mijlocul poporului său, pentru că a dat lui Moloh pe unul din copiii săi, a spurcat locașul Meu cel Sfânt, și a necinstit Numele Meu cel Sfânt. Dacă poporul țării închide ochii față de omul acela, care dă lui Moloh copii de ai săi, și nu-l omoară, Îmi voi întoarce Eu Fața împotriva omului aceluia și împotriva familiei lui, și-l voi nimici din mijlocul poporului lui, împreună cu toți cei ce curvesc ca el cu Moloh.

    Până acum, credeam și eu, ca orice creștin sau om de bun simț, că Dumnezeu urăște și nu acceptă sub nici o formă jertfele umane. Aceste lucruri, știm din istorie, le făceau doar popoarele păgâne, cărora Dumnezeu nu s-a descoperit, sau...?

    Până ce am (re)citit următoarea odioșenie din Vechiul Testament (Jud. 11:29-40):

    Duhul Domnului a venit peste Iefta. Iefta ... a pornit împotriva fiilor lui Amon. Iefta a făcut o juruință Domnului și a zis: „Dacă vei da în mâinile mele pe fiii lui Amon, ori cine va ieși pe porțile casei mele înaintea mea, la întoarcerea mea fericită de la fiii lui Amon, va fi închinat Domnului, și-l voi aduce ca ardere de tot.” Iefta a pornit împotriva fiilor lui Amon, și Domnul i-a dat în mâinile lui. Le-a pricinuit o foarte mare înfrângere, .... Și fiii lui Amon au fost smeriți înaintea copiilor lui Israel. Iefta s-a întors acasă la Miţpa. Și iată că fiică-sa i-a ieșit înainte cu timpane și jocuri. Ea era singurul lui copil; n-avea fii și nici altă fată. Cum a văzut-o, el și-a rupt hainele și a zis: „Ah! fata mea! adânc mă lovești și mă turburi! Am făcut o juruință Domnului, și n-o pot întoarce.” ...

    Deci, iată cum funcționau lucrurile între Iahve și „robii Săi”. Pentru a-și asigura victoria (și aia fără vreo legitimitate morală) împotriva popoarelor din Palestina, căci triburile israelite erau într-o „operațiune specială” cum s-ar spune, adică puse pe exterminare în masă a neamurilor verișoare... Iefta, un conducător autoproclamat ordinar, care aflat fiind sub influența „Duhului Domnului”, a fost deci „inspirat” să-i ofere la schimb lui Iahve ceva „gras de tot”, ceva ce știa că le plăcea la nebunie Elohimilor: o jertfă umană. Iar mizeria numită Iahve a acceptat acest schimb jegos cu Iefta, pentru a omorî pe amoniți. Pentru Iefta și „partenerul său strategic”, Iahve, nu mai conta deloc viața unui copil, a singurului copil, ci doar operațiunea lor specială: exterminarea amoniților. Ăsta e, OAMENI BUNI, „dumnezeul” ordinar al Bibliei, la care ar fi bine să nu vă mai închinați ca la moaște.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (continuare)

      Vedem deci, că Iahve NU a protestat deloc, nu a respins „oferta” lui Iefta, din contră s-a bucurat mult, pentru că-i „mirosea foarte bine”. Așa că luați-vă gândul că Elohimii și Iahve în special nu acceptau jertfe umane!

      Ah, veți zice poate, că asta a fost demult, în Vechiul Testament, când oamenii nu „aveau descoperirea”. Serios? Hai să vedem ce zice Noul Testament despre acest fapt? Evrei 11:32
      Și ce voi mai zice? Căci nu mi-ar ajunge vremea, dacă aș vrea să vorbesc de Ghedeon, de Barac, de Samson, de Ieftaie, de David, de Samuel și de proorocii! Prin credință au cucerit ei împărății, au făcut dreptate, au căpătat făgăduințe, au astupat gurile leilor, au stins puterea focului, au scăpat de ascuțișul săbiei, s-au vindecat de boli, au fost viteji în războaie, au pus pe fugă oștirile vrăjmașe.

      Iudeul Saul, care s-a autoproclamat apostol, care pretinde că Fiul lui Dumnezeu i s-ar fi arătat (așa cum o fac și Branham, Frank, şi toți liderii de sectă), acest apostol mincinos care a inventat practic creștinismul, îi numește pe toți acești teroriști sălbatici, printre care şi pe Iefta, şi ceea ce au făcut ei, acest nemernic Saul numește „faptele credinței”. Cică acei nemernici „au cucerit împărății” şi „au făcut dreptate” Pe bune mă? Ce dreptate? Exterminarea popoarelor? Atunci, măi Saule, cu părere de rău şi repulsie îți zic: Ești tot un blestemat ca cei pe care i-ai trecut în listele celor cu „credință”. Mă dezic de tine, de „credința” şi de „Evanghelia” ta mincinoasă pe care o predici obsesiv.” Fii anatema, criminalule!

      Repet ce am scris mai devreme, iată ce a făcut „credinciosul” David, pentru care este lăudat de criminalul Saul (căci dară asta era, nimic mai mult):

      .A scos afară pe locuitori, şi I-A TĂIAT ÎN BUCĂŢI CU FERĂSTRAIE, CU SECURI, ȘI CU TOPOARE; tot așa a făcut tuturor cetăților fiilor lui Amon. . (1 Cronici 20:3)

      Cum rămâne atunci cu jertfele umane, nu erau interzise de Iahve? NU! Nu scrie niciunde în Biblie că ar fi interzise. Doar dacă erau aduse pentru Elohimul rival numit MOLOH, pe care Iahve în ura sa nemărginită îl numea frumos „urâciunea Amoniților”, atunci trebuiau pedepsiți. În rest, dacă erau adresate lui Iahve, erau foarte mult apreciate, considerate „fapte sfinte ale credinței”, mai ales dacă scopul jertfelor umane era ajutorul lui Iahve oferit spre măcelărirea a şi mai multor amoniți.

      Iahve, Elohimul rasist al lui Israel, murea de invidie când sclavii săi aduceau jertfe altor Elohimi. Dar când era vorba să taie în două cu ferăstraie pe sclavii lui Moloh, Chemoş sau Milcom, nu se dădea înapoi nici de la a trage pe nas arderile de tot ale copiilor.

      Nu pot să cred că cineva poate să mai citească Biblia, Noul Testament, să vadă despre ce este vorba, şi apoi să treacă liniștit mai departe, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Îmi este rușine de mine că am putut citi, accepta, tolera, chiar crede o asemenea mizerie cât galaxia de mare. NU, aceste lucruri despre care scrie Saul în nebunia sa, nu se numesc „credință”. Sunt toate niște acte criminale, abominații comise de o grămadă de teroriști, la fel cum şi „Jihadul” islamic al talibanilor şi al ISIS nu sunt acte de credință, ci doar continuarea acelorași atrocități scrise într-o mizerie de carte acum 3000 ani, de care îmi este atât de ciudă că am citit-o şi care mai bine ar fi fost, dacă nu ar fi existat niciodată!

      Cei care mai sunteți fanii cărții, puteți să mă înjurați. Eu mă dezic, căci nu mai pot continua în felul acesta!
      Cu maximă părere de rău şi scârbă față de mine însumi, pentru ce am fost:
      ABEL

      Ștergere
    2. poate ca Iisus a vazut toate acestea si ne-a mantuit de acel zeu care poruncea ucidere daca cineva aprindea focul in Sabat. De aceea El a zis "ati auzit ca s-a zis...dar Eu va spun..."....adica Iisus spunea mereu de fapt ca ceea ce a zis zeul Iahve in vechime nu e corect si ca lipsa de umanitate a lui va fi schimbata de un Om. El insusi. Parca la fiecare afirmatie a lui dumnezeuul din VT Iisus venea si il contrazicea. Si ghici ce? Asa am fost scapati de mania lui dumnezeu prin Iisus. Asa a devenit El mantuitor. A schimbat fata lui Dumnezeu. Iisus un om care a devenit Dumnezeu, pe merit zic eu. Ce curaj a avut Iisus sa il infrunte pe zeul sangeros la el acasa in Ierusalim. A platit un pret dar a scos oamenii din aia...ma rog, cine intelege. Asa a murit El pentru pacatele noastre. Adica, ne-a spus ca oamenii care gresesc sau pacatuiesc in viata pot sa isi schimbe viata in bine nu trebuie ucisi, cu pietre. Asa a salvat El omenirea. Asa a devenit salvator si mantuitor.

      Ștergere
    3. Dar nu este oarecum și în paradigma creștină o "mică problemă"? :)

      Pavel, în Romani 3:5, observă că Dumnezeu (Tatăl) are totuși o problemă... Admite că pot fi și oameni care se întreabă dacă Dumnezeu este, sau cel puțin a fost "neprihănit" atunci când își "dezlănțuia mânia". Citiți despre "eterna sa îndurare" și în Psalmul 136:10 "(Lăudați pe...) Cel ce a lovit pe Egipteni în întâii lor născuți, căci în veac tine îndurarea Lui!..." - nu-i așa?

      Isus a murit pentru ca Iahve să poată fi iertat și să poată continua să fie "dumnezeu" în psihicul colectiv. (O spune cineva mult mai înțelept decât pot fi eu vreodată). Numai că creștinii nu au curaj să recunoască că Isus nu a murit ca să ispășească păcatele omului, ci pe cele ale lui Iahve însuși (așa zisul "dumnezeu" iudeo-creștin)!

      https://www.youtube.com/watch?v=dWbCG1hrVHI

      Ștergere
    4. Se ridică totuși o întrebare:

      Deci "dumnezeu" are un "fiu" și acesta se numește "Isus", care este "singurul său fiu", pe care "dumnezeu" îl jertfește ca să își apere imaginea de sine. Conform Romani 3, Pavel dintr-o dată șterge tot trecutul criminal al lui Iahve, precum ar șterge o tablă cu buretele, după care scrie pe ea alte enunțuri, precum: "Legea este depășită, acum nu mai suntem sub Lege, cine vrea să mai fie sub Lege este condamnat la moarte" (oricum această Lege era vai de mama ei, dar cine îi dă dreptul lui Pavel să se fie judecător?) Și mai scrie apoi: "Toți oamenii sunt mincinoși", pentru ca prin contrast să-i spele fața lui Iahve: "Dumnezeu să fie găsit adevărat!" și "Adevărul său strălucește și mai mult spre slava lui" Care slavă? Aceea a crimei și a genocidului?

      Creștinismul deci, așa cum fusese definit de către Pavel, șterge tabla însângerată și o rescrie cu o altă "Lege", pe care TREBUIE să o credem orbește! Că dacă nu, ghici ce? Același "Isus" care chipurile ar fi iubirea necondiționata a lui Iahve tatăl, căruia i-a spălat onoarea și păcatele, va veni la sfârșitul veacului, conform unui schizofrenic (avea multe vedenii) numit "Ioan din Patmos", și îl va răzbuna până la urmă pe taică-su de 1000 de ori mai crunt decât o făcea "bătrânul" în Vechiul Testament.

      Unde este deci iubirea "dumnezeului" creștin, ce nu poate ierta lumea decât printr-un act de cruzime față de însuși fiul său? Cum se împacă această iubire până la urmă cu "Mânia Mielului" pe care patologicul Ioan o pictează într-un mod de-a dreptul "apocaliptic":

      Apoc. 19:11-15 "Apoi am văzut cerul deschis, și iată că s-a arătat un cal alb! Cel ce sta pe el, se cheamă „Cel credincios” și „Cel adevărat” și El judecă și Se luptă cu dreptate... Era îmbrăcat cu o haină muiată în sânge. Numele Lui este: „Cuvântul lui Dumnezeu.... Din gura Lui ieșea o sabie ascuțită, ca să lovească Neamurile cu ea pe care le va cârmui cu un toiag din fier. Și va călca cu picioarele teascul vinului mâniei aprinse a atotputernicului Dumnezeu."

      Vedeți deci, totul mereu în numele "adevărului" și al "dreptății" pe care un pretins "dumnezeu" trebuie cu orice chip să și-o scoată în evidență aplicând și mai multe lovituri, și vărsând și mai mult sânge. (Cu al cui sânge credeți că era muiată haina celui "credincios" care abia la urmă își arată adevărata lui față?)

      Repetăm să ne intre bine în cap:

      Psalmul 136:10 "(Lăudați pe IAHVE) Cel ce a lovit pe Egipteni în întâii lor născuți, căci în veac tine îndurarea Lui!" (Vedeți, Moise a lovit cu toiagul de lemn, Ioan cu unul din fier, fiecare, cu ce are, după cum îi permite tehnologia...)

      DOAMNE FERESTE!

      Ștergere
    5. Musulmanii pretind că Islamul ar fi "religia păcii", nimic mai fals, nu este nevoie să mai demonstram. Dar și creștinii de asemenea, nu doar începând cu Branham, pretind același lucru, fapt care este la fel de greșit.

      Pavel/Saul, "întâiul mesager al Bisericii" și idolul lui Branham din Noul Testament, a fost în aceeași măsură un criminal, mincinos, agresiv și ipocrit. Ce mai prăpăd făcea acest Fariseu în biserică (Fapte 8.3)! După ce (chipurile) s-a "pocăit", mai ucidea (doar ocazional) cu sabia limbii. Pe oponenții săi nu i-a numit "găini", în schimb i-a făcut "câini", "scrijelați" sau "perete văruit". După care mai minte cu nerușinare, zicând că nu știa că acel „perete” era chiar marele preot. LOL, tocmai el "Iudeu dintre Iudei și Fariseu dintre Farisei", pe ale cărui mâini încă mai sunt urmele sângelui celor pe care i-a "prăpădit" înainte. Acest "apostol" ticălos își permite să șteargă vechea tablă a legii sângeroase a lui Iahve? Ce lucru folositor totuși, Isus acesta, cu ajutorul lui își poate șterge chiar și propriul trecut sângeros. Rușine!

      Ioan din Patmos (care nu era același cu ucenicul Ioan), are nu doar grave probleme psihice, ci și una cu "câinii". Pe aceștia i-ar dori "afară din cetate" (Apoc. 22:15). Totuși, câinele, săracul de el, este după cum bine știm, cel mai (sau chiar singurul) prieten adevărat al omului, deoarece dă dovadă de iubire necondiționată (reală, nu ca cea a lui Iahve sau ale slugilor sale, Fariseii). Dacă Hingherul din Patmos ar fi fost aceeași persoană cu ucenicul Ioan, ar fi auzit când Isus i-a spus unei femei, de față cu alți farisei tot atât de plini de dragoste pentru oameni (și pentru câini), că și aceștia (câinii) "mănâncă la masa stăpânului lor", adevărat? Iată deci, cum se naște o altă întrebare teologică interesantă (pentru farisei, bineînțeles după prima): "La înviere, nevasta căruia din cei șapte va fi ea? Fiindcă toți au avut-o de nevastă." Și imediat după aceasta: "Se va auzi lătrat de câini în cetate, la ospățul nunții mielului?” Poate că în Laodiceea lui Branham, ultima întrebare devine chiar primordială, dat fiind faptul că tot mai mulți oameni țin animăluțe prin casă. Cum e totuși cu găinile? Înăuntru sau afară? Întreb pentru un prieten de la țară. Că dacă nu i le primește, mai bine le vinde și își ia niște oi. Capre nu, alea sunt definitiv excluse, soarta lor deja a fost decisă (Matei 25:41).

      Dar să revenim și să încheiem cu o altă afirmație (sau aberație) a acestui "Ivan cel Groaznic", ce parcă e îmbătat de cruzimea sângeroasă a lui Iahve, tânjind în același timp să se înalțe deasupra celorlalți, să conducă și/sau să "prăpădească" popoare întregi. Se pare că era mai degrabă un adevărat ucenic al lui Lucifer? Sau mai degrabă al lui Saul? Poate era chiar Saul însuși, scriind sub nume fals, ce mare problemă? Citiți numai ce aberații scoate (la beție):

      Apoc. 2:26 "Celui ce va birui și celui ce va păzi până la sfârșit lucrările Mele, îi voi da stăpânire peste Neamuri. Le va cârmui cu un toiag din fier, și le va zdrobi ca pe niște vase de lut, cum am primit și Eu putere de la Tatăl Meu." Cine este "Eu"? Isus? Dacă da, atunci când Doamne, a zdrobit el vreodată ceva sau pe cineva? Dacă nu, poate i s-a arătat Iahve în vedenie? Sau Lucifer? Nu mai contează, las-o așa...

      Vă rog, opriți planeta, vreau să cobor. E demență totală!
      ABEL

      Ștergere
  30. Wow!!!
    Sunt fără prea multe cuvinte pentru replică la ceea ce ai afirmat mai sus.
    Pentru mine personal, ești
    mărturia vie a celei mai grave decăderi din câte mi-a fost dat să văd. Ai început împreună cu alții să-i critici pe William Branham și pe Ewald Frank, apoi pe cei ce
    sunt în legătură cu aceste două slujbe iar acum într-un final te legi de toată Scriptura, de Însuși Dumnezeu.
    Cu toată sinceritatea de care dispun, mărturisesc că mi s-a ridicat părul pe mine când am citit ce ai fost inspirat să scrii.
    Ca un ultim gând, cred că în acest caz al tău, se potrivesc perfect versetele biblice care spun:
    "Căci este imposibil ca cei ce au fost luminați odată, și au gustat darul ceresc și au devenit părtași ai Duhul Sfânt și au gustat Cuvântul bun al lui Dumnezeu și puterile lumii viitoare, și care totuși au căzut, să fie reînnoiți iarăși spre pocăință, fiindcă ei răstignesc iarăși pentru persoana lor pe Fiul lui Dumnezeu, și-L dau să fie batjocorit."
    Vai, vai, vai :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Degeaba te bucuri anonime, ca m-ai incadrat intr-un verset, astfel ca prin "decaderea" mea, "neprihanirea" ta (evident ca vei zice, "cea data de Hristos", ca doar nu a ta personala) sa straluceasca mai puternic. Mai bine pregateste-te de cutremurul, care te va appuca, atunci cand ti se va sparge bula ta (spirituala) de sapun si vei recunoaste (invevitabil!) ca cel de care ma leg eu, nu este "Dumnezeu". Iti zic de pe acum: Vai, Vai, Vai!

      Uite ca nu vreau sa ma las ingradit de tine, nici de Pavel acel acel verset vicelan, nici de Branham si nici de nimeni! Ia ti-l tu, eu il resping, ca oricum nu mi se aplica!

      Pentru ca EU...
      - NU am fost luminat niciodata (am dormit mult si bine in intunericul religios medieval)
      - NU am gustat din darul ceresc (ci dimpotriva, am daruit eu, 25 ani din viata, pentru un nimic, care nu mi-a adus NIMIC, si care nu imi este de folos)
      - NU am devenit partas Duhului Sfant (ci doar poate unor duhuri mincinoase, ipocrite, inselatoare, iexxx, le resping!)
      - NU am gustat Cuvantul bun al lui Dumnezeu (ci mai degraba m-am indopat cu cuvintele mincinoase ale oamenilor)
      - NU am gustat puterile lumii viitoare (cum era sa le gust, daca sunt puteri viitoare... :-)
      - NU am cazut de nicaieri (eu cred ca acum abia am indrazneala sa ma ridic si sa incetez a mai linge talpile Elohimilor tribali si ale slujitorilor lor tot atat de primitivi)
      - NU l-am rastignit nici prima oara nici a doaua oara pe "Fiul lui Dumnezeu" (pentru ca nu am de ce. Dar sa punem intrebari critice, sa-l investigam e voie oare? Daca ai raspuns "NU", inca mai traiesti in evul mediu, sau in epoci staliniste. Somn usor!)

      Asa ca lasa-ma in pace omule, am inteles parerea ta, vezi-ti tu de ale tale!
      Ia seama cum umbli, fugi departe de acest blog, ca ai vazut unde se poate ajunge. Vezi sa nu ajungi si tu ca mine (sau mai rau chiar)! :)

      In rest, intrebare: Ceva in apararea lui Branham, a lui Pavel, a lui Iahve ai putea sa scrii? Ca altfel, mai bine ramaneai in banca ta!

      ABEL

      (comentariul anterrior l-am sters pentru ca scrisesem "DA" in loc de "NU" si nu se poate corecta. In rest, nici o modificare, ramame cum am stabilit

      Ștergere
    3. Sunt Viorel, demult nu am mai intrat pe acest blog și sunt surprins sa constat că Abel a crescut tot mai mult in revolta nu doa împotriva lui Branham dar și împotriva “Tăcerii lui IHVH Elohim” . Ce tragic, cu tot tantrumul pe care îl face pe covorașul existenței sale efemere Abel rămâne in continuare nebăgat in seamă.
      Care este numele tău Adevărat, căci numele de Abel nu ți se mai potrivește.


      Viorel

      Ștergere
  31. Abel,
    cunoști răspunsul Domnului pentru Iov? Iov:38 ,1,2,3,etc
    cunoști. Isaia 45: 9,10,11,
    Îți înțeleg frustrarea ta,că ai fost foarte dezamăgit după atâta dragoste ce ai incercat să arăți oamenilor, dar încearcă să lași din nou Dragostea divină sa te pătrundă din nou,că sa alungi acest duh de ură,ce tea cuprins.
    In Cuvânt sta și partea bună:
    1Corinteni 13:4,5,6,8.

    Cu respect Anonim

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cunosc răspunsul domnului Iahve către Iov, dar știi tu de ce acesta i-a răspuns așa?

      Iahve era un tip ce se credea perfect și bun și avea pretenția că tot ce făcea era perfect, fapt pentru care aștepta ca toți să îl laude și să recunoască bunătatea lui. El s-a fălit cu „robul său Iov” și în fața procurorului de la curtea sa (adică Satan) care i-a întins o capcană în care Iahve datorită Ego-ului său imens a căzut, arătându-și adevărata față narcisistă. Cel ce se pretindea „părintele perfect”, care știe mereu ce e mai bine pentru copiii săi, își sacrifică singurul său Rob, despre care se lăuda că „nu era nimeni neprihănit ca el”, doar ca să-i demonstreze lui Satan că are dreptate. Adică „Dumnezeu” face pariu cu „Diavolul” pe pielea lui Iov? Și măcar de l-ar fi strivit ca pe un vierme, ca să nu simtă agonie, dar i-a luat TOTUL, inclusiv pe copiii săi, pe TOŢI cei 10!

      Iov nu a început să-l blesteme pe Iahve, dar din poziția lui de serv loial începe să-i pună tot felul de întrebări incomode. Este ca un copil care îi arată tatălui său că nici acesta nu ține regulile pe care le impune familiei, că este un ipocrit, că are un dublu standard, că are partea lui întunecată, viciile lui ascunse. Îi contestă lui Iahve faptul că știe ce face, că are ideile cele mai bune, că universul e rațional și moral...

      Iov 9:28 „Sunt îngrozit de toate durerile mele. Știu că nu mă vei scoate nevinovat. Chiar dacă m-aș spăla cu zăpadă, chiar dacă mi-aș curăți mâinile cu leșie, Tu tot m-ai cufunda în mocirlă, de s-ar scârbi până și hainele de mine! Căci El nu este un om ca mine, ca să-I pot răspunde, și să mergem împreună la judecată.”

      Se pare că Satan are dreptate atunci când indirect și subtil îl pune pe Iahve în banca acuzaților. „Adică tu vrei să îmi arăți mie cine este Iov? Hai să îți arăt eu, cine ești tu de fapt, Iahve!”

      Și Iahve nu suportă întrebările lui Iov, care nu dorea decât lumină, e iritat și se revoltă:
      Iov 38:2 „Cine este cel ce Îmi întunecă planurile, prin cuvântări fără pricepere?”

      Singurul lucru întunecat în toată povestea era fudulia și pariul lui Iahve cu Satan, pe care nici măcar nu are curajul să îl recunoască în fața lui Iov. Dacă îi spunea lui Iov că a făcut un experiment în care el urma să fie cobaiul, Iov ar fi apreciat, ar fi înțeles și chiar l-ar fi iertat pe stăpânul său.

      Iahve nu are un răspuns sincer la întrebările disperate ale lui Iov. El știa ce a făcut, dar a fost nevoie de Iov (și de Satan) ca Iahve să devină conștient de partea lui întunecată. Nefiind capabil să-și recunoască planurile ascunse, dar fiind totodată dator cu un răspuns, Iahve devine agresiv: „Cine ești tu, băi, să mă întrebi pe mine? Știi tu cine sunt eu? Unde erai tu, când am creat eu lumea? Ai văzut tu leviatanul? Cine ești tu în fața leviatanului? Eu sunt mai tare decât leviatanul... Cine ești tu, să te pui cu mine? Uite-te la tine și uite-te la mine”.

      Vede cineva dragoste părintească într-un asemenea răspuns? Așa se discută cu un prieten? NU! Așa răspunde un tiran sclavilor obraznici! În acest fel „Elohimii” primitivi din vechime (care NU ERAU DUMNEZEI) îi tratau pe oameni!

      La ce i-a mai folosit lui Iov că Iahve până la urmă i-a dat un număr dublu de oi, cămile, măgari, și alți zece copii în locul celor uciși, ce să vezi, din ordinul lui Iahve? Cu ce-l încălzea pe Iov, că fetele din urmă erau „cele mai frumoase din țară”, când lui îi era dor de fata aia mică, urâțică, pe care Iahve în infinita-i „îndurare” i-o luase?

      Atâta pot Elohimii, gândesc doar în cifre: oi, cămile, capre, fiice ale oamenilor, cât mai multe și mai frumoase, că doar sunt și pe placul „fiilor Elohimilor”, nu-i așa? Ei însă nu sunt în stare să cuprindă suferința umană, și oamenii pentru ei sunt ca vitele, trebuie ținute în lanțuri de robie și supuse în ascultare.

      De un asemenea monstru să ne mai fie frică?

      https://www.youtube.com/watch?v=dWbCG1hrVHI

      Ștergere
    2. Eu, Abel am răspuns mai sus, dar nu am observat că iar m-a dez-autentificat. ☹

      Nu are ce „Dragoste divină” să mă cuprindă din nou, cel puțin nu cea primită în 25 ani de sclavie religioasă. Aia nu se numește dragoste, ci frică, care este produsul constrângerii prin tot felul de manipulări. ☹

      Nici nu m-a cuprins vreun „duh de ură”, nu port pică nimănui, nimeni nu m-a forțat să merg pe calea aceasta, eu de bună voie și nesilit de nimeni am intrat, dar la fel, tot eu de bună voie și nesilit de nimeni am ieșit de pe această cale, ca să îmi văd mai departe de o viață normală.

      Nu vă urăsc pe voi, nu îi urăsc pe Branham pe Frank, pe cel care își zicea apostolul Pavel, nici pe Yeshua/Isus, nici pe Iahve, nici pe vreunul din Elohimii care au existat în vechime, poate fizic, poate doar în imaginația oamenilor. 😉

      Nu mai pot fi readus pe vechea cale (ferată), aici are dreptate apostolul... Dar nici nu doresc aceasta, întrucât este o „linie moartă”, cel puțin pentru mine. Așa că nu vă mai osteniți cu vorba bună, cu post și rugăciuni, nici cu amenințări, căci nu mai are ce să îmi producă frică. Mai degrabă m-a terorizat timp de 25 ani ideea lui Pavel, de a-mi pierde definitiv mântuirea, din cauză că el declara în epistola către Evrei că nu mai există nici o cale de salvare, dacă ai păcătuit, după ce te-ai pocăit. Haideți, fiți sinceri, pe câți din voi credincioșii vă mai bântuie când și când fantoma aceasta? 😉

      Ca să înțelegeți mai clar cum stau lucrurile (și de ce să nu vă mai chinuiți cu mine): Când un copil conștientizează că povestea despre „Moș Crăciun” nu este decât o păcăleală a celor mari, orice insistență a părinților în a-l readuce pe copil la „Vechea credință” ar fi doar ridicolă. 😉

      Doar că povestea despre „Moș Crăciun” nu este nici pe departe atât de nocivă și de dăunătoare sănătății fizice și mentale decât narațiunile biblice. De aceea îmi permit să scriu despre ele și să le dezvălui pe acest blog laturile ascunse și atroce, unde mai sunt multe suflete însetate după adevăr și libertate.

      Nu vreau să vă rănesc sau să vă jignesc pe voi cititorii acestui blog, iar dacă cumva am făcut-o, îmi cer scuze și voi fi mai atent pe viitor la cuvinte. Dar nu am cum să nu rănesc credința sau simțămintele unora, atunci când vorbesc negativ despre cei care le sunt figuri călăuzitoare în viață, fie că sunt Branham, Frank, Pavel, Isus, sau chiar cel pe care îl numesc „Dumnezeu”. Pentru mine, cei mai mulți nici nu există, sau dacă au existat vreodată, au fost cu totul altceva sau altcineva în istoria omenirii (Iahve, Isus, Pavel, Ioan din Patmos) – respectiv un fel de Moși Crăciun. Sigur, Branham, Frank și ceata slujitorilor sunt din vremea noastră, pe ei îi neg și îi resping din alte motive, nu mitologice, ci din cauza a ce au făcut și au spus.

      Așa că, vă rog să mă iertați, nu vă jignesc pe voi, dar încerc să vă spun ceea ce eu cred că este adevărul, și poate pe unii dintre voi acest adevăr (chiar și relativ, personal) poate sa îl doară. Îmi pare rău...

      Eu nu doresc decât să fiți și voi – cum a spus și Pavel:

      Fapte 26:29 „Fie curând, fie târziu” a răspuns Pavel „să dea Dumnezeu ca nu numai tu, ci toți cei ce mă ascultă astă zi, să fiți așa cum Sunt eu, în afară de lanțurile acestea.”

      Încă un îndemn în dragoste:
      Galateni 4:12 „Fraților, vă rog să fiți ca mine, căci și eu Sunt ca voi. Nu mi-ați făcut nici o nedreptate.”

      Dar nu este nici o problemă, dacă sunteți altfel, voi înșivă!
      Vă iubesc așa cum sunteți!
      ABEL

      Ștergere
    3. Abele, Abele îți spun un secret Simon Leprosul era tatăl lui Iuda Iscarioteanul. Pentru că Yeshua nu a vrut să-l vindece de lepră in schimb l-a înviat din morți pe vecinul lor Lazar , l-au vândut preoților spre a fi răstignit.
      Yeshua a înviat din morți dar Simon Leprosul nu l-a mai văzut niciodată, invidia îl orbise definitiv.

      Viorel

      Ștergere
  32. Foarte bună analiza a Evrei 6 , Abel. Încă mă întreb, cum am putut sa fi fost atât de mult spălat pe creier de religitarzi fie branhamisti, frankisti, cre(s)tini.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fost prea naivi si creduli. Am crezut ca tot ce ne spun "slujitorii lui Dumnezeu" este doar adevarul. Si adevarul este doar unul singur, nu-i asa?

      Am fost de buna credinta si sinceri in inima noastra, si la fel i-am considerat si pe toti "slujitorii lui Dumnezeu" care ne explicau Biblia, credinta, mesajul...

      Si in cele din urma: Nu am fost destul de informati. Cand a venit informatia, a venit si "caderea din Eden". Asta e, nu te pui cu "pomul cunostiintei".

      Poate mai e un motiv: Ne-a fost frica. Frica sa punem biblia, pe "dumnezeu" si pe "slujitorii" acestuia sub semnul intrebarii.

      Nu am fost invatati sa gandim critic, logic si rational (din tinerete). Eu cel putin am inceput la 14-15 ani sa "fumez" carti religioase de Billy Graham, Petru Popovici si altii, mai tarrziu si Branham. Si dus-au fost 25 ani!

      Ștergere
  33. Abel (ai un nume 🙂 chiar din începutul creației)
    Ai răspuns foarte bine că tu singur ai ales să urmezi Mesajul și că nimeni nu te-a pus.Daca stăm si ne gândim bine noi oamenii decidem, hotărâm fiecare pas în viața noastră.Ca este bine sau rău noi am decis. Dacă am făcut greșeli noi suntem responsabili,și nimeni altcineva nu este de vină.Toata viața noi învățăm din greșeli și încercăm să nu le mai facem,dar tocmai din greșeli devenim mai puternici sa mergem mai departe.

    Am stat și m-am analizat că eu mă consider credincios,și că ,cunosc Cuvântul dar uitându -ma la toată viața mea înapoi și de când timp am slujit Domnului,că nici măcar la început nu sunt de a cunoaște Într-adevăr pe Dumnezeu. De ce?
    ( Dumnezeu are și partea bună în Cuvânt, El are la fel momente cînd suferă la fel că și noi ,Ieremia :Capitol 9. )

    Și eu cred că multi oameni cred acelaș lucru.De ce?
    Mergând înapoi în grădina Eden , Dumnezeu a pus pe om să aleagă Pomul cunoașterii binelui și răului și Pomul vieții. Problema omului este că el se hrănește din Pomul cunoașterii, in loc de Pomul vieții.Deja de la început omul a decis să meargă singur pe calea lui neascutind de Dumnezeu.
    Dumnezeu nu obligă pe nimeni nici acum ca cineva să-l urmeze sau să nu ,decizia este a omului.De aceea de al cunoaște Intreadevar pe Dumnezeu noi ar trebui sa ne hrănim din Pomul vieții. Noi suntem încercați și testați cît de mult credem în El ,că de mult ascultăm de El egal ce obstacole și dezamăgiri vin in viața noastră.Eu cred că și noi facem același lucru cu copiii noștri,noi luptăm sa dăm o creștere sănătoasă copiilor noștri,și arătăm calea sănătoasă și totuși nu ascultă,ei decid altceva decât noi oferim sau arătăm până ce ei singuri află că nu a ales calea sănătoasă.

    Poate chiar tu,sau eu ,sau alții suntem încercați acum cît de credincioși suntem: Daniel Cap 12.vers.10 .Pentru că Domnul spune în Isaia 2: 22 ;Psalm 146:3; Psalm 118:8,9; Ieremia 17.5;
    Cineva mi-a dat un sfat foarte bun pe care l-am și aplicat "" In lumea asta ești numai tu și Dumnezeu,și ceilalți toți sunt că niște purici care se agață de tine "" cu acest sfat am ales să-l caut pe singurul Dumnezeu adevărat încercând să-l cunosc mai bine.El spune în Ieremia 33:23.

    Că sa începem să ne hrănim din Pomul vieții trebui sa închidem toate capitolele vieții noastre și să ne naștem din nou și să devenim că niște copilași care acum încep să cunoască ,să învețe, să crească o nouă viață.
    ISUS spune:eu sunt Calea, Adevărul și Viața.

    Mi-aș dori din tot sufletul , (pentru că încerc să-ți înțeleg frustrarea și dezamăgirea) să vina peste tine duhul de Pace, Bucurie , Dragoste ,să primești liniștea din nou în viața ta.
    Lăsați timp pentru a cerceta interiorul inimii, adâncul,dacă nu chiar acum ai fost testat de Dumnezeu să te încerce, același lucru am făcut și eu, .Crede in El mai departe ,El există cu adevărat

    Cu toată dragostea frățească și cu respect 🙏😔 Te iubesc.
    Anonim

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ieremia 33.3 scuze

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Îți mulțumesc mult pentru cuvintele blânde și încurajatoare! 😊

      Ce înseamnă mai precis „să mănânci din Pomul Vieţii”? Că până la urmă nu a mai mâncat nimeni de la Adam încoace.

      Cum a precizat cineva mai jos, Yahve a izgonit umanitatea de la Pomul Vieţii şi a pus şi paznici la grădina lui. Acum, când omul avea cunoştiinţa, deodată devenea periculos pentru Elohimi, dacă ar fi primit viaţa veşnică.

      Dar cum să procedăm atunci? Când ai scris ca „să încheiem toate capitolele vieţii noastre” m-ai pierdut. Tu ai idee ce înseamnă asta? Să nu mai exist, fizic, mental, spiritual? Ce ai vrut să spui, mai exact? Să fiu deci o legumă? Crezi tu că se mai poate „naşte din nou” ceva dintr-o mortăciune? Eu nu vreau să închei nimic, doar relaţia cu Elohim şi slujitorii lui 😉

      Dacă încerci să spui că „Pomul Vieţii e Isus” şi alte alea... nici din asta nu reiese clar ce ar trebui să facă concret cineva... dar acolo în Geneza ABSOLUT SIGUR Yahve nu îl avea în vedere pe Isus. Dar deloc. Evreii nu văd asta, V.T este V.T iar N.T e N.T, una e una şi alta e alta, la fel cum iarna nu-i ca vara! 😉

      S-a mai scris despre „testarea credinţei”, fie că era Iov, sau primii oameni în Eden. Dar eu ridic întrebarea: Dacă Yahve ştia totul, ce rost mai avea să testeze. Mai degrabă era un „jucător la pariuri”, şi tocmai ce am devoalat latura lui ruşinoasă vizavi de Iov, şi de ce nu, şi vizavi de Adam şi Eva, care erau cum s-ar spune în „prima lor zi” aici pe pământ, adică fără nici o experienţă de viaţă, şi apoi vine „Atotştiutorul” să testeze ce? Şi hai să zicem, că ar fi testat, a văzut că au greşit, atunci ce face Yahve? Îşi blestemă toată creaţia, le închide accesul la grădină, la pomul vieţii? Practic i-a „scos din joc din prima”, le-a distrus viitorul, a distrus totul din prima zi. Bravo Iahve, AleluYahve! Nici măcar o mică răsplată, ca lui Iov. Istoria omenirii devine o lungă listă a sângelui. Şi să spui că ăsta era planul din start, iar e o nebunie. Păi ce „dumnezeu” să fii, să ai astfel de planuri întunecate? Şi dacă nu era ăsta planul, ci diavolul i l-ar fi încurcat pe cel originial, atunci ce „dumnezeu atotştiutor şi atotputernic” mai eşti? Eu de mult am impresia că în toată Biblia „diavolul” căştigă tot şi „dumnezeu” iese mereu şifonat, în curu gol, cum s-ar zice aici la noi... 😊

      Tot în legătură cu „testarea CREDINŢEI”, dacă ai ştii ce rar apare cuvântul, noţiunea aceasta în V.T. Ceea ce acolo este „tradus” credinţă este departe de ce înţelege creştinul din N.T. În N.T. s-a mutat ideea de credinţă către o lume nevăzută, viitoare, în nici un caz prezentă. (Luaţi Ioan 14, „Eu mă duc, lumea nu mă va mai vedea, voi veni în Duhul...”). În V.T. toţi „credeau” în YAHVE, din cauză că se „arăta”, le „vorbea”. Nu se punea problema să NU CREZI în „dumnezeu”. În V.T. „credinţa” însemna mai degrabă un „legământ” = „alianţă militară”, sau supunere, obedienţă oarbă sau moarte. Nu este pic de loc în V.T. pentru idei ca milă, îndurare, iertare, doar dacă te supui lui Iahve şi îi ucizi duşmanii. Păi nu din cauza asta l-a repudiat pe împăratul Saul, pus ce să vezi, tot în marea lui înţelepciune... 😊

      Şi ce era cu Solomon, la sfârşitul vieţii? Era cel mai tare din parcare, spune Biblia, şi cel mai înţelept dintre înţelepţi. La urmă, s-a dus să slujească şi la concurenţa care nu dormea. Nu că ar fi devenit senil, sau că nu „a crezut” în Yahve, care doar îi vorbea... De ce a făcut Solomon asta? Pentru că, ce să vezi, în înţelepciunea sa, a văzut că e bine să nu te pui rău cu Elohimii vecinilor, că Yahve nu era chiar atât de „atotputernic” şi că nu îşi chiar ţinea mereu promisiunile cu privire la prăpădirea inamicilor, de fapt erau tot rude din Abraham şi Isaac, acele popoare guvernate de alţi Elohimi 😉

      Jud. 1.19 Iahve a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpânire pe munte, dar N-A PUTUT să izgonească pe locuitorii din câmpie, pentru că aveau care din fier. :) Asa ceva? Nu dă de gândit deloc?

      Ștergere
    4. A te hrăni din Pomul vieții a însemna să asculți de Dumnezeu și să te încrezi in El.
      Orice Părinte dorește binele copilului său,dar dacă nu ascultă trebuie să-l îndrepte sau să-i arate calea corectă.Cum ar fi dacă copilul tău în loc să asculte de tine ca părinte care l-ai făcut,să meargă să asculte de o voce străină și să se încreadă mai mult de străin de cât de tine?Cred că este dureros.

      Pomul vieții este sursa de viață că a unui nou născut,ca un copilaș care nu cunoaște nimic încă,, venit în lume,e râde,se bucură,se joacă, aleargă fără frică și teamă, fără gânduri, liniștit si se încrede in Părintele care are grijă de el,se lasă total in brațele părintelui.
      Isus spune în Matei 19:13,14; Matei 11:25,26,27

      Pomul Binelui și răului este că un copil care vrea mai mult să cunoască, să știe, decât cel învață părintele,ascultind de persoanele străine care îi arată ce este rău ,,invidia, gelozia,, răutatea, egoismul, zgârcenia,etc..Asta a făcut Satan si a încercat să-i arate mai mult decât ii oferă Dumnezeu. Care a fost prima diferența ce a aflat după ce a gustat?că erau goi,ce a făcut Cain fratelui său,la omorât:invidia.Cred că mă poți înțelege la ceea ce descriu.
      Și acum Omul cum a cunoscut mai mult decât ce Dumnezeu ia arătat:o viață liniștită,in pace, fără griji, numai dragoste și bucurii,atunci na mai fost cale de întoarcere.
      Ce a făcut Omul? NEASCULTAREA
      Și fiindcă omul a cunoscut mai mult, a mers din rău în rău Geneza capitolul 6.Si tot timpul omul a făcut numai după voia lui,,el și-a decis mereu calea,și Dumnezeu ia lăsat în voia lor.
      Totuși Dumnezeu a avut îndurare, milă, dragoste față de omenire,așa cum ai avea și tu milă de copilul tău dacă greșește,și se întoarce înapoi la tine,cel care i-ai dat viață.cunosti pilda fiului risipitor

      Ștergere
    5. Continuarea

      In ce privește planul lui Dumnezeu sta scris:Isaia 55:8,9,
      Cum ar fi sa vină copilul la tine să-ți de-a ordine în planul tău și în viața ta? El tea făcut pe tine sau tu l-ai făcut pe el?
      Cum ar fi dacă propriul tău copil te-ar bârfi și te-ar vorbi de rău la cei străini?asta ar fi o dezamăgire mare.
      Așa văd eu legătura între Tatăl ceresc și noi.

      In ce privește Capitolul vieții de a închide.
      Eu văd aceasta viața că o descriere de Carte cu un început și un sfârșit.
      După multe dezamăgiri și tristeți, fără împliniri și bucurii și asta dacă stau și mă gândesc, numai din vina mea,am hotărît sa fac in viață Punct Capitolelor.Am făcut un zid mare între ce a fost și prezent.Am hotărât să încep un Nou Capitol vieții cu Domnul încercind să mă compar cu un nou născut,ca un copilaș care se bucură de viața care vede partea buna a Tatălui său,de Dragostea și afecțiunea Lui,de grija și ocrotirea Lui,să numai ascult de nimeni și nimic din ce este rău în lumea aceasta.Am început să mă concentrez numai pe El,să dau ascultare numai Lui și viața mea a luat o bună întorsătură,

      In legătură cu testarea credinței, de aceea au fost doi pomi in gradina Eden, Dumnezeu și-a pierdut deja încredere în îngeri Lui, Satan deja a inceput război cu Dumnezeu,de aceea a încercat și pe om.
      Ție nu ți-ar place sa simți că,, copilul tău te iubește mai mult decât oricine și se încrede total in tine? De ce nu ar face cel ce ne-a creat?
      Cum noi ne pierdem încrederea chiar și în cel mai apropiat semen al nostru,de ce Dumnezeu n-ar face la fel.?

      Îmi doresc și sper sa înțelegi ceea ce am dorit să-ți descriu cum văd eu legătura între noi și Dumnezeu.Eu nu încerc să te conving sau sa gândești ca mine,orice om este diferit.
      In viitor este decizia ta ce vei alege.
      Cum văd eu ,noi nu trebuie să gândim cu Duhul Pământesc,ci cu Duhul Ceresc.
      Și eu sunt inca la inceput de a cunoaște pe Dumnezeu, este un drum într-adevăr îngust,nu zic că este ușor și simplu,dar trebuie sa ne luăm mai mult timp și râvnă de al cunoaște pe Tatăl Ceresc. El ne sfatuie in Ieremia:29:11,12,13.

      Îți doresc din tot sufletul meu de a lua decizii bune și hotărâri bune, pentru a lua un nou inceput in viața și A fi eliberat de tot ce te ține legat în această lume,care cum ne învață Domnul în cartea Eclesiastul,totul este trecător.
      El ne mai sfatuie iarăși în Isaia 43:18,19. De aceea la trimis pe Isus să-i urmăm exemplul pentru a deveni din nou la ceea ce in original Dumnezeu a creat.Isus a fost ascultător in toate lucrurile.

      Te îmbrățișez cu mare dragoste frățească și Dumnezeu păcii sa fie cu tine.🙏

      Anonim

      Ștergere
    6. Mulțumesc că ți-ai luat timp pentru a răspunde la întrebări și pentru încercarea de a expune felul în care tu vezi viața și relația cu Dumnezeu. Și eu am fost în etapa când vedeam lucrurile astfel, care este de fapt un context creștin „standard”, general acceptat. Dacă acest mod de înțelegere a lucrurilor într-adevăr a reușit să-ți îmbunătățească viața, eu zic că este ok, nu văd de ce ar trebui să schimbi ceva. Perfect! 😊

      Eu am trecut de această etapă, treptat, nu dintr-o dată, ci pe măsură ce a venit cunoștința, înțelegerea și priceperea. Cunoștința vine prin informație și prin asimilarea ei, respectiv printr-un proces de învățare. De exemplu, am învățat că nu trebuie să ne luăm după traduceri, ci să începem să înțelegem termenii în limbile în care au fost scrise. Nu că ar trebui să vorbim aceste limbi, dar să avem cât de cât o bază linguistică și să ne putem folosi de uneltele care în epoca internetului stau la dispoziție.

      Chiar dacă am citi Biblia numai în română, nu se poate să nu ne șocheze faptul că este o carte ce revelează brutalitatea și străfundul întunecat al lui „dumnezeu” și al slujitorilor săi. De exemplu Saul (ales de Iahve) nu era pe placul acestuia din motiv că nu ucisese destui Amaleciți. În schimb Iefta a știut ce era de făcut: Și-a adus fata ca „ardere de tot” în onoarea lui Iahve, pentru ca acesta să-i dea în mâinile lui și mai mulți Amoniți (să o spunem fără bulina roșie: „să le ia gâtul”). „Credincioșia lui Ieftaie” este apoi elogiată de Saul din Tars în epistola către frații lui evrei, un „apostol” plămădit din același aluat ca și Iefta (lua și el gâturile la nevinovați). Poate unii vor zice: „stai așa frate, că Amoniții erau vinovați și blestemați, era sfânta poruncă a Domnului să fie nimiciți.” Dar ce să vezi, imediat după „marea victorie a credinței”, Iefta și cu hoarda lui de Galaadiţi au trecut prin ascuțișul sabiei și 42000 de frați Efraimiţi, a căror vină era că nu puteau să pronunțe bine pe „Ş”. Foarte bizar! Despre ce cifre vorbim aici? Nu 10, nu 100, nu 500, ci 42000 de familii distruse. De ce trebuiau să moară atâția? Fiindcă erau printre ei unii mai „ultra-credincioși” ce se simțeau nebăgați în seamă de Iefta, care nu i-a chemat ca să împlinească împreună „sfânta poruncă”. Iefta aranjase deja cu Iahve ca să-l ajute (arderea fiicei), astfel a excelat ca nimeni înainte în manifestarea credinței, și vezi doamne, frații tribali din Efraim nu au mai avut ocazia să-și exprime „credința”, exterminând poporul Amonit.

      Deci Pavel îl pune pe „Ieftaie” pe aceeași treaptă cu Ghedeon, Barac, Samson, chiar și cu uzurpatorul de tron, David și profetul său Samuel. De fapt nu greșește cu nimic „apostolul prăpăditor”, căci toți acești „credincioși” erau niște „sfinți” ucigași în serie. Ei împlineau norma mai bine decât împăratul ales de Iahve, dar apoi lepădat, căci nu s-a dovedit destoinic în a decima popoarelor guvernate de alți Elohimi, neprietenoși lui Iahve. Ce alte fapte de „credincioșie” a mai lăudat Ne-sfântul apostol? Să uităm pentru moment de mica aventură a lui David cu Batsheba și de Urie, care doar a murit glorios, luptând pentru Iahve... Să ne oprim ochii doar la declarația „Și Samuel a tăiat pe Agag în bucăți înaintea lui IAHVE, la Ghilgal.” (1 Sam. 15:33). Nu vă impresionează și vă emoționează „credincioșia Profetului Orei” față de Iahve? Un Psalmist era odată într-atât de „cuprins de Duhul” încât în sfântă emoție a exclamat în extaz: „Ferice de cine va apuca pe pruncii tăi, și-i va zdrobi de stâncă! (Ps. 137:9).

      Te salut cu multă dragoste, deși nu pot să-ți întorc salutul „Dumnezeul Păcii să fie cu tine”, căci acesta nu există în V.T. Testament. Acolo citesc doar:

      Exod 15:3 „Domnul este un războinic viteaz: Numele Lui este Domnul.”
      Literal scrie aşa: „Iahve este un BĂRBAT al RĂZBOIULUI. Numele lui este Iahve”
      Cuvântul „viteaz” lipsește, a fost adăugat de teologi pentru a-l afișa pe Iahve ca pe un erou în luptă!

      Pacea să fie atunci cu tine! 😊

      Ștergere
    7. Aș putea găsi mii de exemple, dar nu este timp și spațiu în a trece prin atâtea. Referitor la cele scrise de tine, aș dori să punctez câteva idei:

      1. Tabloul pe care tu îl prezinți și pe care l-am crezut și eu, nu este ceea ce scrie Biblia. Este doar o elaborare teologică (de origine creștină) suprapusă pe niște texte compuse cu mii de ani înainte, ce descriu evenimente (reale sau ficționale) petrecute cu alte mii de ani înainte. Prin această elaborare dar și prin traducerile convenabile se modifică total textul original al Bibliei.

      2. Biblia ebraică (care e cam 75% din Biblia creștină) nu vorbește despre „Dumnezeu“ ci despre niște „Elohimi“, (echivalenți cu zeitățile grecilor). Nu vorbește despre „Nemurire” (Imortalitate), chiar și zeii grecilor mureau, la fel și Elohimii: „Am zis: Sunteți Elohimi, dar veți MURI ca niște oameni“. Mai departe, nu există concepte precum „păcat originar“, dar nici de „viață veșnică“ sau o altă viață după aceasta. Nu există ideea unei răsplătiri sau a vreunei pedepse viitoare, toate „binecuvântările” și toate blestemele se aplicau în această viață. Și ele erau de natură pur materială (oi, cămile, măgari, aur...), nu există NIMIC SPIRITUAL în Vechiul Testament. Nici măcar cuvântul „Creație” (din nimic) nu există, termenul folosit „bara“ semnifică a „scoate ceva afară din ceva preexistent”. Precum scoți apa din fântână, nu o creezi, apa doar există. Sau cum scoți să zicem minereuri din pământ. Sau metaforic vorbind, cum a-i scoate o sculptură dintr-un bloc de marmură. Elohimii nu au CREAT nimic, ei doar au modificat, au scos ceva la iveală, din resurse deja existente pe Terra!

      3. În Biblia ebraică nu există ideea unui „Dumnezeu ca Tată“, respectiv a unei relații reale de Părinte-Copil, așa cum o înțelegem noi acum. După cum vedeți din miile de exemple, relația este de tipul ELOHIM = Stăpân (și încă unul violent, răzbunător, etc.) iar ISRAEL = Rob. Nu există nici o formă de dragoste părintească, ci doar una de subordonare, și cine nu împlinește poruncile Stăpânului este blestemat și exterminat din popor (citiți pt. detalii Deut. 28).

      4. Chiar dacă alterăm într-atât textul biblic, încât să admitem că Iahve ar fi „tatăl“ omenirii, totuși dragostea părintească a omului (din vremea de acum) o depășește infinit pe cea a lui Iahve. De ce? În primul rând, un părinte normal la cap, nu își blestemă copilul, când acesta greșește. Nu îl omoară, nu îl aruncă în stradă, așa cum i-a aruncat Iahve pe „copiii săi“ din Eden. Dar de ce să îi numim totuși „copiii“ lui Iahve? Un copil se NAŞTE din Om, dar din Iahve nu s-a născut nimic. Elohimii care erau cu el „au FĂCUT” (=FORMAT) omul din „țărână“, adică din ceva existent. Omul nu era „rodul pântecelui“ Elohimilor, ci ceva mult inferior, ce nu merita iubire părintească, pe care vedem doar că Elohimii nu au oferit-o niciodată.

      5. Ai comparat dezamăgirea, pe care ți-ar face-o un copil neascultător cu cea pe care i s-a făcut egoului Iahvist. Te întreb, tu te-ai răzbuna pe copil și i-ai face aceleași lucruri îngrozitoare pe care le-a promis și pe care le-a făcut Iahve celor care nu l-au ascultat? Îți vei alunga copilul, sau îl vei omorî? Sau îl vei da pe „mâna Satanei”, că de ce să te murdărești tu, dacă este cine să facă treburile astea? Și când copiii cresc mari, și să zicem că nu te ascultă, nu vor de exemplu să urmeze o meserie la care te gândeai tu, sau fac orice altă alegere. Atunci gata, nu mai sunt copiii tăi? Accepți, sau faci la fel ca Iahve?

      6. Îi dai tu tot felul de „teste” copilului tău, la care deja știi dinainte (că ești Dumnezeu) că le va greși? Și atunci îl vei pedepsi conform regulilor pe care tot tu le-ai stabilit că trebuie aplicate celor ce le încalcă? Și dacă tot cunoști viitorul, de ce ai mai simți nevoia de a-ți testa copilul, care – copil fiind, deci nematurizat – evident că va face multe greșeli.

      Ștergere
    8. 7. Noi ar trebui să înțelegem că copiii nu sunt „proprietatea” noastră. Doar am facilitat, din punct de vedere biologic (nu ca Iahve, manipulând resurse existente), ca ei să se nască în casa noastră. Copiii nu sunt ROBI să rămână pentru totdeauna în casa părinților, precum „fiul NE-Risipitor”, ci sunt LIBERI să aleagă ce vor să devină, cum vor să se exprime și să se manifeste pe pământ, chiar să-i părăsească. Nu ne convine nouă, asta e, NOI avem o problemă, nu copiii. Ei au tot dreptul să își ia viața în propriile mâini. Același lucru l-au știut și Elohimii, iar pentru Iahve, acesta era UNICUL PĂCAT, deoarece nu îi convenea să-i plece sclavii de acasă! Niciunde nu apare ideea în Biblia Ebraică, că oamenii, sau Adam și Eva ar fi fost copiii Elohimilor, sau ai lui Iahve. Ei nu erau născuți în familia lor, ci creați ca forță de muncă, pentru a servi intereselor nu neapărat nobile ale acestor entități războinice. Nu erau COPII, ci ROBI iar ideea de Paternitate NU EXISTĂ în Vechiul Testament, ci a fost aplicată mai târziu de creștini. În V.T. există doar Robi, care uneori primesc statutul de ALIAŢI (cuvântul „Legământ”) pentru a împlini anumite scopuri. Și vai de cel care încalcă alianța, de partea umană desigur, că dacă Iahve îl încalcă, cine poate să îl tragă la răspundere. Nu există Paternitate, ci maxim Parteneriat în scopuri militare!

      8. Ideea că „mâncatul din Pomul Vieții” înseamnă „ascultare”, de unde vine aceasta? De ce tocmai ascultare? Cuvântul este clar „a mânca”, adică a te hrăni. Nu este „a crede” sau „a te închina de 5 ori pe zi”, ci pur și simplu „a mânca”, pentru a deveni matur. Și chiar tu însuți admiți că Adam și Eva erau ca niște noi născuți, care nu cunoșteau prea multe și că trebuiau să se hrănească, practic „la sânul mamei” (sau mă rog, al „tatălui”, dacă putem spune așa ceva). Dacă copilul tău, bebeluș sau de grădiniță chiar fiind, mănâncă ceva nesănătos, ceva otrăvitor, ce faci tu ca adevărat Părinte? Îi dai o mamă de bătaie? Îl blestemi? Îl arunci în stradă, unde poate va muri, poate va supraviețui, dacă este puternic, sau dacă cineva se îndură de el, și nu îl calcă vreo mașină sau nu îl mănâncă vreun lup?

      9. Unde era „Părintele” Iahve când s-a întâmplat nenorocirea? Nu cumva și-a neglijat grav datoria părintească? Sau poate era cumva în sala de pariuri cu Satan, ascunzându-se după copacul cunoștinței ca să „testeze” dacă bebelușii mănâncă ce trebuie? Tu (și soția ta) cum v-ați hrănit bebelușii? I-ați lăsat cumva singuri cu masa pusă în față, zicându-le să mănânce ce vor ei? Hai pe bune, așa ați făcut? De ce nu a stat Iahve lângă copiii lui? De ce nu i-a ținut la sânul său, din care curge lapte și miere? Ce mai „Tată” nenorocit era?

      10. Și dacă spui că a prevăzut asta, fie că era „master-planul dinainte de întemeierea lumii”, fie că era „planul B”, întrucât cel original i-a fost dejucat de Satana (Ha ha ha, ce mai plan era și ăla!), dar în infinita-i înțelepciune Iahve a creat o cale de întoarcere, o „mântuire”, că în final (după miii de ani!) îi va ierta și primi înapoi pe copiii săi rătăcitori ca o cometă, atunci îți spun că Iahve s-a gândit foarte prost. Căci „copiii săi”, după ce au fost odată alungați, după ce au fost abandonați și au fost lăsați să se descurce singuri timp de milenii, după ce au fost blestemați în fel și chip, asupriți și amăgiți cu promisiunile sale deșarte, în vremurile de pe urmă copiii ăia au devenit de mult adulți, oameni în toată firea, bătrâni înțelepți, strălucitori ca stelele de pe cer... Ei niciodată nu îl vor mai accepta pe Iahve ca „Părinte”, (sau mai rău, ca Stăpân) în caz că acesta va mai încerca să intre vreodată în viețile lor!

      Pacea să fie cu tine!
      Abel ben ADAM

      Ștergere
    9. " Și dacă perla de mare preț, pentru a cărei dobândire un om renunță la toate bunurile,se dovedește până la urmă a fi falsă?" "Ce contează, câtă vreme cel ce o are nu știe?..."

      Ștergere
    10. Omul nu ar renunța la bunurile sale până ce nu verifică dacă Perla de mare preț este reală,de valoare. Și dacă ea este mult,mult mai mult valoroasă decât bunurile lui , atunci cu siguranță o va pastra....

      Ștergere
  34. În legătură cu pomul vieții, cine a mințit, șarpele sau Yahve? După așa zisa lor cădere , de ce i-a oprit către pomul vieții pe om? Nu a fost sigur săracul zeu psihopat de viitorul pe care avea să îl aibă omul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aici este vorba de testarea credinței. Și Satana a vrut să fie mai puternic decât Dumnezeu.
      Eva de asemenea ,na ascultat.Ei n-au ascultat,ce li sa spus,că nu au voie,
      Dacă de exemplu ție, ți se va spune,nu te duce,sau nu face un anumit lucru,că vei muri,și tu totuși te duci? Te mai poți întoarce înapoi la viață?
      De aceea a spus Domnul; Geneza:3.5 El a trebuit sa schimbe totul ca sa ne aducă înapoi ,să ne salveze.Eu așa văd lucrurile, pentru că el ne-a creat.

      Ștergere
    2. Geneza 3.15 scuze,cred că am probleme cu tastatura,sau cu degetul meu 😁😅

      Ștergere
    3. Din moment ce Dumnezeu cunoaște Dumnezeu pt viitorul,fiind atotștiutor,e un non sens să testezi credința cuiva. Adică testezi le cineva să vezi ce alege dar totuși tu cunoști ce alegere va face deci e un mare non sens să crezi așa ceva. Oamenii și-au dat seama de asta când au ieșit din întunecatul Ev Mediu creștin și au început să critice și să judece cu propria lor minte. Dar bineînțeles că oamenii din trecutul îndepărtat nu aveau de unde să cunoască aceste lucruri ce țin de gândire și analiză,ei trăiau cu credința că o ființă supranaturală ii testează și îi supraveghează i-ar dacă această ființă nu e imbunată corespunzător atunci trimite diferite calamități și evenimente neprevăzute. Această credință într-o ființă divină capricioasă s-a menținut chiar și în Evul Mediu când ciuma a lovit Europa și bieții oameni credeau că sunt pedepsiți de Dumnezeu pt tot felul de motive.

      Ștergere
    4. Am vrut să scriu: Din moment ce Dumnezeu cunoaște viitorul fiind atotștiutor,e un non sens să testeze credința cuiva fiindcă automat va știi și alegerea pe care o va face cel testat. O ființă atotștiutoare nu are nevoie să testeze pe nimeni fiindcă cunoaște dinainte alegerea respectivă. Acum înțelegeți absurditatea textelor religioase cu ființe ce testează și probează alegerea muritorilor?

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.