sâmbătă, 21 februarie 2015

Blestemul lui Branham

Am citit cum Branham si-a auto-blestemat viata, punandu-L, provocand pe Dumnezeu sa-l ucida daca ceea ce el spune nu este adevarat. E socant sa citesti asa ceva nu?

Pe langa acest procedeu total in afara Bibliei -sa te juri pe tine insuti- sa te blestemi- este foarte nespirituala atitudinea asta in sine. Ne arata ca oarecum audienta nu il credea, se indoia de ce spune, si atunci el ca sa-i convinga, a inceput sa SE BLESTEME PE SINE.

Sau, poate el credea ca ei nu il cred. Asta era propria lui indoiala proiectata asupra audientei care se intoarce precum bumerangul...sunt multe posibilitati.


Dar orice ar fi sa incepi sa te blestemi pe viata ta doar pentru ca cineva sa te creada? De ce ai face asa ceva? Sa zici ca "Dumnezeu sa ma omoare aici daca nu spun adevarul"? 


Cei cu chestiile astea urate si "blestemate" la un predicator care trebuie sa predice Evanghelia? Aceasta atitudine este a unui om complet disperat si in nevoie extrema de a fi crezut. 


E deviat total, deoarece se situeaza exact la polul opus fata de un om care stie ca ceea ce spune este adevarat. 


Omul care spune adevarul este relaxat si calm, sigur pe sine, si nu are nevoie sa insiste mult sau tipe si sa se blesteme, sa se jure, pentru a fi crezut. 


Dragi cititori, adevarul il face puternic si pasnic pe un om, nu il destabilizeaza emotional si psihic. Adevarul aduce si daruieste pace in suflet. Pace in minte. Adevarul aduce bunatate si frumusete sufletului nostru. 


In schimb, minciuna si ura destabilizeaza sufletul fiintei umane si aduce stres si neliniste si nesiguranta, teama, frica.


Si de data asta vedem ca este total nespiritual si nebiblic ce face Branham. Ma duce cu gandul la ceva chestii legate de ocultism. 


Niciodata nu mi-a placut sa aud de asa ceva. Vedeti cum ne-au scapat aceste lucruri din mesaj cand citeam? Poate le vedeam, dar nu vroiam sa le vedem ca fiind gresite deoarece "era imposibil ca Branham sa fie gresit." 


Nici nu aveam curajul sa ne gandim ca ar putea fi gresit. Si asta era o forma urata prin care eram manipulati. Nici un crestin nu trebuie sa fie fricos si manipulat.

Observati si voi diferenta dintre Branham al anilor 50 cand se ruga pentru bolnavi si le slujea si acest Branham agitat, nervos, plin de sine si care pretinde sa fie crezut obligatoriu? 


Dragii mei, un lider adevarat nu trebuie sa isi faca griji daca e crezut sau nu. 

Un lider trebuie sa isi faca griji daca ceea ce el spune este adevarul, nicidecum sa isi faca griji daca e crezut sau nu.


Sa iti doresti si sa fi concentrat pe a spune adevarul, este unul din semnele de maturitate si sanatate spirituala, mentala si intelectuala. 

Sa iti doresti sa ai intotdeauna dreptate, sa fii mereu crezut, indiferent daca este totul exact asa sau nu, este un semn de slabiciune, de imaturitate si de infantilism. 


Am mai spus-o. Nevoia exagerata de a fi mereu crezut, tradeaza nevoia ascunsa, si uneori bolnava, de a controla pe altii. 


Eu inteleg ca misiunea oricarui lider, mai ales religios, nu este de fapt doar sa tot vorbeasca, sa tot explice, ci sa slujeasca si sa mearga mai departe. Sa slujeasca, nu sa impuna ideile si fanteziile cuiva. Sa daruiasca ceva din ce a pus Dumnezeu in el, nu sa ceara ascultare oarba, nu sa indoctrineze oamenii. Sa aduca crestere adunarii si sa dea eliberare oamenilor, nu sa-i lege de el si de "faimoasa lui slujba mondiala" sau locala.

Un lider corect conduce oamenii inspre a-i ajuta ca ei sa creasca, sa isi implineasca visurile, nazuintele, sperantele. 


Un manipulator vrea sa i se satisfaca propriul ego printr-o ascultare "oarba" de ideile, interpretarile sau explicatiile lui despre credinta, viata, societate, etc. Acesta nu accepta nici in ruptul capului ca o moneda are doua fete si ca e posibil ca o parte din ideile lui sa fie gresite. Primul pas inspre o dictatura este deja evidenta cand cineva procedeaza in acest mod.

Iata ca unele lucruri pe care ne-a invatat inainte Branham ca sunt false, el incepe sa le practice ca fiind ceva normal.

De necrezut: A inceput sa ceara public, sa invoce autoritatea si judecata lui Dumnezeu sa il omoare, daca ceea ce spune -despre peceti - nor - ingeri - nu este adevarat. Nu i s-a adeverit nici pecetile, nici norul, nici ingeri. Grav lucru.

Hopaaa! Stai asa. 


Deci evenimentul de baza al mesajului, esenta tuturor revelatiilor, nu prea e crezuta de audienta si Branham "se jura" ca a fost adevarat, iar daca nu a fost asa cum spune, el cere moartea lui ca pedeapsa. Woai mama, ce impresionant!

Cum un pastor, predicator al Evangheliei si profet -asa zis profetul Ilie- sa faca asa ceva? De ce ar face-o?

Ca om, orice slujitor poate gresi mai mult sau mai putin, cu voia, fara voia, sau poate cadea temporar intr-un pacat, o gresala, dar cum sa ajungi, domnule, sa te blestemi pentru a fi crezut de audienta? 


Mi se pare ca este un act de o totala disperare de a fi crezut. Este o imensa prostie si lipsa de maturitate din partea lui Branham. 


Acest act disperat tradeaza faptul ca nimic nu mai era in ordine in gandirea lui.

E trist, nu ma bucur de moartea unui om, sa nu ne bucuram niciodata de suferinta sau necazul cuiva fratilor, dar e extraordinar de ciudat cum el ajunge sa moara ca "blestemat" dupa ce isi proclama si isi cere singur moartea pe fondul dovedirii spuselor sale despre nor, ingeri si peceti. 

Inseamna ca a mintit. Inseamna ca intr-adevar a deviat si a devenit eretic si de aceea prietenii l-au parasit dupa multe incercari de a-l ajuta sa revina la Biblie.


Povestile lui Branham nu sunt tocmai atat de adevarate pe cat parea sa fie adevarate. Branham insasi ne spune asta prin blestemele lui autoproclamate peste el insusi.

Oricum, din 1964 circulau in SUA inca doua profetii adresate lui Branham, una chiar de catre buna lui prietena, Anna Schrader, prorocita recunoscuta in SUA pentru claritatea darului sau profetic si plina de Duhul Sfant, dupa spusele lui Branham. 

Profetiile acestea spuneau ca daca Branham nu se pocaieste de eroare, va muri pana la finalul anului 1965. De Craciunul anului 1965 Branham este declarat mort.

In spital in timp ce Branham suferea, Billy Paul, fiul sau, refuza sa-i dea sange tatalui sau.

De ce oare? Mereu m-am intrebat de ce. Poate stia ca e inselator? Poate stia ca totul a fost o farsa, mai ales in ultimii ani? Nu stim inca. Dar vom afla.



E INTERESANT FAPTUL CA BRANHAM DE TREI ORI IN DOUA BROSURI IN NOIEMBRIE 1965 ISI CERE MOARTEA. 

BRANHAM ISI CERE PUBLIC PEDEAPSA DIN PARTEA LUI DUMNEZEU "CA DACA MINTE DESPRE NOR, INGERI SI PECETI, DUMNEZEU SA IL OMOARE" 

IN MAI PUTIN DE O LUNA BRANHAM MOARE IN CHINURI! SOCANT!
Presa relateaza despre accidentul teribil

Accidentul lui Branham la mai putin de o 
luna de cand s-a "blestemat" singur.

"And the Seven Seals of God, when It was opened there on the mountain, God will let me die right now at this pulpit if That ain't the Truth. And I foretold you, a year and six months before it happened, what He told me, "Go to Arizona," and what would happen out there in the desert. And there's men setting right here, tonight, was standing right there and present when the seven Angels come down. And even mag-... The magazine, Life magazine, packed the article of It. It's right there in the observatory, everything. Now they don't even know what It's all about."

"Excuse the expression; but that day, setting there in that woods (and God's my judge, and I could fall dead on this pulpit), when that Scripture had stumped me all my life... setting there that morning in the woods, and I was thinking on that, and that Voice spoke to me, He said, "That Scripture is like all Scriptures, It's true."

"Why? That is Truth! God has the authority to kill me, before these people across the nation. Many of you here and in Jeffersonville, I can hear the tabernacle ring out now, "Amen!" because they're setting right there listening at it. See, because it's the Truth! What is it? It's when the God, by His sovereign grace; it happens! Outside of that, it won't happen."

(THE.INVISIBLE.UNION.OF.THE.BRIDE.OF.CHRIST_ SHP. LA 65-1125 si I.HAVE.HEARD.BUT.NOW.I.SEE SHREVEPORT. LA 65-1127E)
(Sunt si in limba romana brosurile acestea)

Sa fie o marturie din partea lui Dumnezeu care ne arata ca intr-adevar Branham a mintit? Posibil. Foarte posibil.

Dumnezeu NE ARATA CA CEEA CE NOI DOAR AM INCEPUT SA DESCIFRAM EL CONFIRMA SI IN BLESTEMUL LUI BRANHAM? E posibil si asta.

Desigur ca nu a murit in amvon cum a cerut, probabil Dumnezeu a vrut sa aleaga singur locatia.

Iata ca toate "confirmarile" profetului, de care noi ne-am bucurat atatia ani in mod naiv si copilaresc, erau de fapt zero, si in realitate exista auto-blesteme si profetii de avertizare peste Branham care s-au si implinit cu moartea lui. 

Noua ni s-a creat impresia unei slujbe inegalabile dar nu a fost asa in realitate. 


In predica "Unsii din timpul sfarsitului" tot din 1965, Branham ii face praf pe toti evanghelistii cu daruri de vindecare si discernamant, numindu-i imitatori falsi, unsi falsi, chiar si pe oameni pe care inainte ii respecta, Oral Roberts, etc. (daca puteti sa intelegeti in engleza ar fi bine sa ascultati sa vedeti cat tipa si urla si condamna pe toti fara motiv, doar pentru ca ei nu au acceptat anumite idei ale lui.)


Ii face acum cu oua si otet, numindu-i falsi doar pentru ca acestia nu l-au urmat cu tot "mesajul" lui, desi acestia il respectau pe Branham pentru slujba lui de vindecare si colaborasera in multe ocazii. Ei nu il urmau deoarece stiau ca plagiase. Multi erau teologi educati cunosteau istoria, cunoasteau istoria doctrinelor prezentate de Branham ca "revelatii". Ei stiau ca nu a adus nici o noutate. Ei stiau ca Branham s-a ratacit. Il compatimeau.


In aceeasi predica "Unsii din timpul sfarsitului", Branham continua sa samene discordie vorbind despre Hanania profetul fals din cartea Ieremia, ca si cum ceilalti evanghelisti sunt cei falsi, iar el, Branham, e cel adevarat, reprezentandu-l pe profetul Ieremia. 


Stim ca ii placea la nebunie sa se compare cu toate personajele pozitive din Biblie -pana si cu Isus- si ii placea tare mult ca pe cei ce ii vedea ca fiind dusmanii lui, sa ii compare cu personajele negative ale Bibliei. Ce rautate din partea lui.  


Vedeti de unde liderii de la mesaj se inspira? Din acest model toxic de a jigni si eticheta in mod negativ pe cineva care nu e de acord cu ei. E inuman asta. 


Observati mentalitatea branhamista inferioara si de o prostie fara margini, care si otraveste suflete minunate si pretioase. 


De ce ei ataca, acuza si mint si jignesc pe altii cu atata usurinta? Fara judecata dreapta, fara martori, fara mila, fara dreptate, fara sansa celui acuzat de a se apara, si multe altele.


Branham i-a invatat sa faca asta, in mod involuntar. Nu cred ca Branham a vrut asta intentionat, totusi, a fost un predicator, dar din pacate chiar si neintentionat, Branham a deschis robinetul lucrurilor falsificate, extrem de toxice si negative care afecteaza in mod negativ, in prezent fiecare lider si fiecare adunare de la mesaj din toata lumea. 


Le-a stimulat si hranit ego-ul, natura aia salbatica de "capra" care urla si striga, corupta, acuzativa, toxica, cu o gandire subiectiva.


Cand noi ziceam "AMIN" la tot felul de prostii si aberatii, din mesaj, acele seminte de discordie de la Branham se plantau in sufletele noastre.


Cei ce urmeaza mesajul stiu si acum ca au ceva ce nu e tocmai in regula, dar ei nu stiu inca ce e. Le spun eu ce e. 


E mandrie multa si e otrava rautatii ascunse in spatele unui asa zis mesaj al orei, dovedit ca fiind plin de falsuri si plagiate. 


Cu aceasta gandire subiectiva extrema, Branham a hranit EGO-ul din oameni crescand multi oameni asemanatori cu el, nevrotici, duri, acuzatori, rautaciosi si lipsiti de spiritualitate.


Dar sa revenim la predica "Unsii din timpul sfarsitului"


Aici Branham, cum am mai spus, ii compara pe toti evanghelistii cu daruri spirituale, cu profetul fals Hanania iar pe sine se compara cu profetul adevarat, Ieremia. 


Dar Dumnezeu face altceva. Ceva impotriva lui Branham. Ceva ce Branham nu se astepta.


In Biblie vedem ca lui Hanania, profetul fals, i se profeteste ca va muri in anul acela, iar apoi citim ca "Hanania a murit in anul acela." 


Apar cel putin 3 marturii extraordinare si in viata lui Branham in acest context.


Interesant mai este si ca cei considerati de Branham falsi, nu au murit, asa cum Branham daduse comparatiile in predica sa, ei reprezentand, in opinia lui Branham, pe Hanania cel fals si ar urma sa fie ucisi. 


Surprize dupa surprize: Oral Roberts nu a murit, Gordon Lindsay nu a murit, TL Osborn nu a murit, Derek Prince nu a murit, nici unul din ei nu a murit atunci, in schimb el, Branham, a murit, exact asa ca si profetul fals Hanania. 


Apoi, a doua marturie, tot asa cum Anna Schrader si Hagin au profetit, Branham a murit. A fost avertizat, dar cu incapatanarea lui proverbiala, bine cunoscuta, mai bine a murit, decat sa se corecteze.


(Cunoasteti si voi lideri si alti crestini din Romania care mai bine ar muri decat sa se corecteze? Eu cunosc multi. Ei par ca sunt posedati de ideologia si mentalitatea aceasta bolnava mostenita de la Branham.)


Si a treia marturie, foarte puternica, s-a intamplat chiar asa cum el insusi s-a jurat si s-a blestemat ca sa fie ucis daca minte cu privire la experientele si revelatiile sale legate de Peceti, Nor, Ingeri. 


Singur condamnandu-se astfel, la pedeapsa capitala. 


"Dumnezeu are autoritatea sa ma ucida inaintea acestor oameni de-a lungul tarii" zice Branham cu o falsa siguranta si falsa autoritate.


In mai putin de o luna de la aceasta afirmatie, in decembrie 1965, s-a implinit exact asa cum Branham a spus aici. Dumnezeu "l-a ucis."


Toata America penticostala a fost socata auzind de moartea "profetului" Branham. Multi dintre ei il iubeau chiar daca el ii critica si acuza.


Branham statea acum ucis, dupa groaznicul accident, inaintea intregii tari, exact cum el spusese sa ajunga, daca minte.


Din pacate, cu tristete constat ca Branham intr-adevar a devenit victima propriei sale gandiri ratacite. Victima propriilor sale judecati si autocondamnari. 


Prin faptul ca a judecat si acuzat mereu pe altii pentru ca aveau anumite idei diferite de ale sale, de fapt, s-a judecat pe sine.


Nu l-a condamnat si nu l-a acuzat nimeni. S-a condamnat singur la moarte. A devenit victima propriilor sale cuvinte negative si osanditoare. 


Victima propriilor sale stari de nevrotism, gandiri si vorbiri acuzative. 

I s-a intamplat exact lui ce a predicat fara mila impotriva altora, cu numai doua-trei luni in urma, in mesajul sau: "Dumnezeu avertizeaza apoi loveste". 


Si aici in clipul video, Branham a "blestemat" o femeie fara sa ii de-a sansa sa se pocaiasca, sa discute cu ea si el crede ca ea a murit intr-un accident, tocmai pentru ca el a "poruncit asta" dar un pic mai tarziu si el ajunge sa moara la fel. Concluzia: Bine a zis Domnul "Nu judecati. Cu ce judecata judecati pe altii, si voi veti fi judecati de catre altii..."


Incredibil. Isi predica lui insusi dar nu se auzea. Era mult prea preocupat sa fie recunoscut ca mesagerul epocii, ca inger, ca Ilie restauratorul iar ideile lui sa fie acceptate ca fiind adevarul absolut.


Cuvintele Domnului, de care Branham si urmasii lui nu tin seama, sunt foarte potrivite aici: 


"Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină, şi din cuvintele tale vei fi osândit.” Matei 12:37


"Nu judecati, ca sa nu fiti judecati. Caci cu judecata cu care judecati, veti fi judecati si cu masura cu care masurati, vi se va masura" (Matei 7, 1-2)

157 de comentarii:

  1. Este corect sa te blestemi si sa te juri ca sa fii crezut de audienta?

    Mi se pare ca asta era de fapt adevaratul Branham al anilor 60, si nu cel pe care noi ni l-am imaginat, unul foarte bland si smerit care primeste invataturile si Cuvantul direct de la Dumnezeu.

    Uite ca nu a fost asa deloc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Minciuna si rautatea s-au intors asupra capului lui. E ff clar. Tnx Bro Lica for the article. GBY.

    RăspundețiȘtergere
  3. Branham nu se potriveste deloc aici in Evrei "Aduceti-va aminte de mai marii vostri, care v-au vestit Cuvantul lui Dumnezeu; uitati-va cu bagare de seama la sfarsitul felului lor de vietuire si urmati-le credinta!"

    RăspundețiȘtergere
  4. Ezechiel 33
    12 Şi tu, fiul omului, spune copiilor poporului tău: „Neprihănirea celui neprihănit nu-l va mântui în ziua fărădelegii lui, şi cel rău nu va cădea lovit de răutatea lui în ziua când se va întoarce de la ea, după cum nici cel neprihănit nu va putea să trăiască prin neprihănirea lui în ziua când va săvârşi o fărădelege.
    13 Când zic celui neprihănit că va trăi negreşit – dacă se încrede în neprihănirea lui, şi săvârşeşte nelegiuirea, atunci toată neprihănirea lui se va uita, şi el va muri din pricina nelegiuirii pe care a săvârşit-o.

    Daca Branham ar fi citit mai des Biblia si ar fi crezut-o....... ar fi scapat probabil..... se incredea in ce sfint era el......si poate chiar era..... si se dadea mare ca ce stie el....poate chiar stia multe..... , dar uita ca nu tine la D-zeu asa ceva....D-zeu e Atotputernic si Sfint.... . inima mea e socata......sa fie o lectie de viata..... pentru noi toti autodistrugerea lui fr. Branham...... fratilor sa ne pocaim si sa ne smerim inaintea lui Dumnezeu, Domnul Ostirilor....cu lacrimi in ochi scriu.... iarta-ne Isuse Doamne. Pace voua!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fratele Branham nu a murit rastignit si nici n-a avut o moarte mai tragica decat Mantuitorul care sa determine pe cineva sa-l idolatrizezeze si sa-i supraestimeze meritele in slujirea Domnului Isus Hristos . Dar Dumnezeu a lasat sa aiba o samanta de urmasi spirituali care cerceteaza Biblia si staruiesc in partasie frateasca, in frangerea painii si rugaciuni,la care Domnul le raspunde ca pe vremea raposatului din pricina caruia voi nu mai aveti liniste , ( chiar daca l-ati vedea iesit din mormant sa se certe cu voi - probabil atunci ati fi si voi fericiti si ati jubila victoria , nu neaparat aceea a voastra , convingandu-va de bunatatea lui Dumnezeu fata de voi )
      Eu cunosc multi si bine astfel de oameni si nu pot sa fiu influientat de campania voastra desantata de votare, in care credeti ca lumea va alege pe voi asa cum si voi ati ales calea ei Crestinii aleg calea lui Hristos, cu suferintele dar si cu binecuvantarile ei , care nu sunt deloc putine Cine traieste Viata , o intelege !

      Ștergere
    2. Daca ati cerceta Biblia nu ati apara atata minciuna si eroare. Santeti blestemati ca branham al vostru. Ai dat un raspuns total pe linga subiect.

      Ștergere
    3. Daca ati cerceta Biblia nu ati apara atata minciuna si eroare. Santeti blestemati ca branham al vostru. Ai dat un raspuns total pe linga subiect.

      Ștergere
    4. Behaitule te contrazici urat de tot.Daca ai trai viata lui Hristos nu ai vorbii de sus despre altii.Dar se vede ca voua doar va place sa credeti ca le aveti pe toate,dar in realitate nu aveti nimic...

      Trairea cu Dumnezeu nu este conditionata de credinta si aderarea la cultul lui Branham numit ""mesajul orei"". Deci va rugam nu mai aberati ca doar nu voi ati scris Evangheliile. Ele sunt pentru toti oamenii care le citesc ,le cred apoi le traiesc. Aici pot sa mai apara vindecatori care doar confirma adevarurile evanghelice.Dar nu sa isi faca un cult al propriei persoane si sa il puna alaturi de Evanghelii,apoi sa predice sa aderi la acest cult altfel esti pierdut...Nici vorba de asa ceva. Acesti oameni sunt inlaturati mai devreme sau mai tarziu,fiindca si-au folosit darul de vindecare in scop propriu sa lege pe oameni de slujba si persoana lor.

      ""Cuvintele Mele sunt duh si viata...."".

      Ștergere
    5. 4"" Căci cei ce au fost luminaţi odată – şi au gustat darul ceresc, şi s-au făcut părtaşi Duhului Sfânt,

      5 şi au gustat Cuvântul cel bun al lui Dumnezeu şi puterile veacului viitor –

      6 şi care totuşi au căzut, este cu neputinţă să fie înnoiţi iarăşi şi aduşi la pocăinţă, fiindcă ei răstignesc din nou, pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu şi-L dau să fie batjocorit.""

      Evrei 6

      Ștergere
    6. Mesajul orei nu este cultul lui Branham si nu este nici invatatura cultului vostru , este credinta data sfintilor odata pentru totdeauna
      https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2015/02/22/omul-este-mijlocitorul-lucrarea-o-face-duhul-sfant/

      Ștergere
    7. Aha chiar...de aceea se ruga Braham trinitatii?Fiindca si trinitatea face parte din credinta sfintilor? :))

      Voi doar incercati sa intretineti o cosmetizare facuta in jurul lui Branham. Daca era credinta sfintilor atunci nu lega pe oameni de slujba si misiunea lui obligandu-i sa creada in mesaj ca si conditie sa fie in Mireasa lui Hristos...Dar el exact asta a facut: si-a predicat asa zisa misiune de inger-proroc si Ilie din Maleahi,si cine nu credea in misiunea lui era de la satana,samanta sarpelui,insemnat cu semnul fiarei...etc.

      Deci toate converg inspre ideea ca Branham si-a creat un cult si o imagine in jurul propriei persoane. Practic a dat Evanghelia la o parte si a facut alta ,unde el este eroul principal si unde oamenii trebuie sa il accepte altfel nu sunt pe placul lui Dumnezeu.

      Ștergere
    8. nu exista nici un mesaj al orei. exista doar invataturi false gresite si copiate de la altii. Behaitule sati fie rusine ca inca continui sa minti oamenii. mincinos ordinar ce esti. Duhul de minicuna de la Branham este peste tine mustre-l Domnul.

      Ștergere
    9. Fr.LICA crezi ca este posibil ca? ;Billy Paul a refuzat sa doneze sange ptr.tatal lui ptr. ca era convins ca si Martorii lui Iehova ca nu este voia lui DUMNEZEU sa se faca transfuzie de singe.Nu pot sa cred ca a fost atat de hain sa nu-i salveze viatza doar ptr.ca l-a suspectst ca profet mincinos!!!!!!!!!!!!Poate ca niciodata nu o sa stim ce a gindit Billy Paul in acele zile, dar ca pshiolog stii deja ca convingerile religioase sint cele mai puternice convingeri care exista(multzi aleg sa moara ptr. ele).Apoi stim ca Branham a preluat multe,prea multe dela Martorii lui Iehova.Ce zici??

      Ștergere
    10. Putem sa spunem ca " Branham si-a creat un cult " doar daca studiem pretentiile unora care si-au exprimat atitudinea lor fata de lucrarea lui, tot asa de bine cum spunem ca " Branham si-a creat un curent de respingere " cand acceptam pretentiile altora formate tot pe atitudinea fata de lucrarea lui . Asa se formeaza doua sau mai multe tabere care dezbat intre ele parerile lor omenesti, niciunul dintre membrii lor nefiind prezent la actiunea desfasurara in timpul real in care s-au desfasurat evenimentele . Putem spune deci, ca toti , neavand ceva mai bun de facut, bat apa in piua cautand in permanenta pricina de galceava . pe tema Branham :, e prooroc, nu e proroc , e Ilie, nu-i Ilie , e de la Dumnezeu , ba nu, e dela Satana , Cum sa-si fi putut el crea , dupa cincizeci de ani de la deces , o imagine in jurul propriei persoane ? Altii si-au facut toate acele imagini, iar cei fuduli de ureche le distribuie gratuit precum ziarele in piete , la intersectiile de drumuri sau in statii de metrou ,inserand in ele advertismente de publicitate la gruparile lor religioase . Fiindca atat cat a trait, Fratele Branham a avut un nume apreciat de toti aceia care l-au cunoscut , multi contemporani incearca sa exploateze meritele sau falimentele lui in folosul ilegal al renumelui lor .
      Acesta este si scopul acestui blog inspirational al lui Lica Nemes . O inspiratie cu totul si cu totul nefolositoare .Cu ce devine cineva mai bun daca este informat despre neajunsurile unui om care a murit intr-un accident de circulatie ? Pana anul trecut a trait un om care a realizat un vis de secole al bisericii catolice de a-i aduce pe protestanti intr-o relatie de colaborare frateasca , si acela a murit tot intr-un accident de circulatie , anul trecut, aici in Londra . Si aceluia nu i-a trecut prin minte ca ar fi putut fi urmarea unui blestem . Nu demult am auzit ca Lazar Gog a suferit un atac cerebral ( nu am confirmare ) in timp ce se pregatea sa prezinte Bisericii un studiu cu privire la vremurile din urma . Cine poate spune ca un blestem al incasilor americani dat de Quazekatl despre care a predicat el in 2012 s-ar putea sa se fi abatut asupra lui ? De unde poate sa stie cineva ca Branham a avut o moarte mai tragica decat alt evanghelist apreciat care a murit la bartranete, in chinurile neputintei sau ale unei boli de cancer ?
      nu ar fi mai bine, draga Anonime , in loc sa ne ocupam de lucrurile altora, trecuti demult pe celalat taram, sa ne ocupam de marturia credintei noastre in Cuvantul lui Dumnezeu ? Cu marturisirea cu gura a lucrurilor prin care se ajunge la mantuire ? La asta se pare insa ca sunteti falimentari , fiindca nu aveti de investit nimic in aceasta " afacere " cu adevarat profitabila ,si de aceea vorbiti numai de rau pe cei care se implica

      Ștergere
    11. Corect este sa ne gandim mai degraba fiecare la noi insine cu privire la blestem dupa Scripturi, unde ne putem informa de complexitatea acestui Cuvant al Lui Dumnezeu in vietile oamenilor " pentru ca este scris: "Blestemat este oricine nu staruie in toate lucrurile scrise in cartea Legii, ca sa le faca." (Gal.3:10)
      Intr-o alta privinta , ar fi bine sa meditam si la situatia in care Hristos a baut paharul luand blestemul nostru asupra Lui : "Hristos ne-a rascumparat din blestemul Legii, facandu-Se blestem pentru noi - fiindca este scris: "Blestemat e oricine este atarnat pe lemn" - (Gal.3:13). Pe lemn s-a atarnat si Iuda Iscarioteanul , iar despre intreg poporul iudeu din timpul acela gasim ca au cerut ca sangele lui Isus " sa fie asupra noastra si asupra copiilor nostri." (Mat.27:25). Impotriva acelui popor insa nu putem actiona nici o para, fiindca stim ca Dumnezeu i-a orbit E posibil sa fim si noi intr-o situatie asemanatoare ?

      Ștergere
    12. Behaitule articolul despre "prorocul blestemat" care a provocat pe Dumnezeu sa il ucida daca minte despre Cele Sapte Peceti si tot tacamul si sa intamplat nu are nici o legatura cu ce ai zis tu: "Cu ce devine cineva mai bun daca este informat despre neajunsurile unui om care a murit intr-un accident de circulatie ?" imi vine sa rad cand vad ce debitezi. nu poti fi serios macar odata sa raspunzi ca barbatii?

      Ștergere
    13. Este ironc faptul ca behaitu inspira sfaturi (folositoare) la adresa altora cum ar fi Lazar Gog, fara confirmare.Insinuarea cu blestemul incasilor americani este o (afacere profitabila) ptr. dezinformarea branhamista si ptr. talentul de a evita cu orice pretz subiectul care se dezbate in acest articol.

      Ștergere
    14. Aici e Branham 100% dupa parerea mea
      Ezechiel 33
      12 ....... „Neprihănirea celui neprihănit nu-l va mântui în ziua fărădelegii lui, şi cel rău nu va cădea lovit de răutatea lui în ziua când se va întoarce de la ea, după cum nici cel neprihănit nu va putea să trăiască prin neprihănirea lui în ziua când va săvârşi o fărădelege.
      13 ......................... dacă se încrede în neprihănirea lui, şi săvârşeşte nelegiuirea, atunci toată neprihănirea lui se va uita, şi el va muri din pricina nelegiuirii pe care a săvârşit-o.

      io inteleg asa. Branham a avut o slujba buna si a tinut evanghelizari mari si au avut rezultate bune si Branham era neprihanit dar s-a ingamfat si a inceput sa devieze si sa insele poporul cu tot felul de invaiaturi de la unii de la altii si pe care el zicea, deci el zicea ca sunt descoperirile lui si ca e nu stiu ce mare inger si prorocul Ilie si alte basme, ei astea toate l-au dus la moarte pentru ca sunt minciuni si a amagit milioane de suflete apoi sa implinit ce sa spus de prorocul neprihanit care deviaza grav

      "neprihanirea lui se va uita şi el va muri şi el va muri şi el va muri şi el va muri şi el va muri şi el va muri şi el va muri!!"

      SI BRANHAM A MURIT ASA CUM DOMNUL SPUSESE!!!! LA DOVEDIT CA ESTE PROROC FALS!!!

      Ștergere
    15. Este adevarat ce zici ca Branham avea multe invataturi de la Martori dar nu am nici o informatie ca avea si o astfel de practica legata de interdictie la transfuzia de sange.

      Ar fi interesant sa aflam ce s-a intamplat acolo cu adevarat.

      Ai dreptate.

      Mi-a placut mult ce ai scris: "Trairea cu Dumnezeu nu este conditionata de credinta si aderarea la cultul lui Branham numit ""mesajul orei"". Deci va rugam nu mai aberati ca doar nu voi ati scris Evangheliile. Ele sunt pentru toti oamenii care le citesc ,le cred apoi le traiesc."

      Ce simplu ce puternic si adevarat! Multumesc.

      Si eu cred ca e foarte posibil ca acele versete din Ezechiel sa i se fi aplicat lui. Adica nu e special pentru Branham dar cu aplicabilitate si lui si altora.

      Domnul sa fie indurator cu noi cu toti.

      Apreciez comentariile.

      Nelutule ma asteptam sa spui ceva despre subiectul ridicat in articol. Ai scris atatea dar nu ai zis absolut nimic.

      Cum zice anonimul, articolul nu are de-a face cu nici un accident de circulatie. Accidentul a fost doar o consecinta, o urmare a intregii probleme ridicate in articol.

      Ștergere
    16. Blestemul cu nestaruinta in cartea Legii nu are legatura cu perioada Harului. In Noul Testament nu este nimeni blestemat daca nu traieste Evanghelia.In perioada Harului trebuie sa ne rugam pentru cei care ne blestema,sa fim toleranti si sa ne acceptam unii pe altii cum scrie Pavel.

      Deci blestemele si pedepsele din perioada legalista nu au nici o legatura cu Noul Testament.Nu inteleg de ce tot iei versete din contextul lor apoi faci o intreaga drama si povara amestecata cu amenintari prostesti care nu isi au locul in perioada in care traim.

      Iarasi iei un verset din context pe care Pavel la folosit ca sa ne arate importanta lui Hristos ca fiind facut blestem pentru noi,si NU sa ne inspaimante ca daca nu traim Cuvantul suntem blestemati.

      Eu cel putin asa vad in privinta ta, Behait cu ranjet de lup :iei versete aiurea apoi iti place sa ameninti indirect pe ceilalti cu care dialoghezi!. Deci esti condus de un duh de rautate care se ascunde in spatele unor versete din Biblie luate din contextul lor. Acest obicei l-am vazut foarte des aplicat la branhamisti,frankisti...

      Cred ca iti place tot timpul sa fi deasupra altora si sa vii cu tot felul de lucruri si teorii luate din context si aplicate aiurea la vremurile in care traim. In orice cazu dupa felul in care scrii imi dau seama ca in mintea ta exista tot felul de legaturi bolnavicioase si periculoase,de aceea tot timpul smulgi versete din contextul si timpul in care au fost scrise si le aplici la diversi indivizi si situatii dupa bunul tau plac.

      Acelasi obicei a ramas la voi branhamistii: sa aplicati versete dupa ureche.Poate fiindca sunteti intr-o ureche. Un om normal nu incadreaza pe altii in tablouri din vechiul testament ca si Core,Datan si Abiram ,sau nu ia versete din vechiul testament si indirect vrea sa isi arate "'inteligenta"" pardon prostia si loveste in altii doar fiindca el tot timpul simte nevoia sa simta deasupra altora.

      Ca o concluzie voi branhamistii,frankistii va folositi de Biblia doar sa atacati si sa supuneti pe altii.Intradevar nici un cuvant bun si ziditor nu va iese din gura si implicit din inima.

      Ștergere
    17. As vrea sa va spun ca exista mesajul orei. E ok, nu-l puteti accepta e problema voastră dar sa va între bine in cap ca el exista. Si dacă exista înseamnă ca sunt si oameni care il cred. Ma bucur sa spun ca sunt unul din ei. Vorbeste Lica despre tine, despre afacerile tale, despre a ta viața impecabila, vei avea multe de povestit. Lasă-l pe Branham, spune despre tine cât de perfect ești. Ești un om de milioane, ești cel mai bun din CJ, restul sunt nimicuri. Vorbeste despre lucrurile bune pe care le-ai luat din mesaj. Ca sigur au fost, altfel nu stăteai tu atâta timp la mesaj. Ti-e mai ușor sa vorbești despre alții decât sa vorbești despre tine. Pana când? Te crezi bun? Te crezi sfânt? Eu nu știu, dar sigur îți dai seama privindu-te in oglinda. Oglinda nu minte. Am înțeles ca a fost bun mesajul 20 ani pt tine dar acum nu mai e. Am înțeles asta. Am înțeles ca urmez un profet toxic așa cum i-l numești, ma bucur si sunt mândru de profetul meu. Si i-l iubesc! Daca nu am nevoie de Branham de ce as avea nevoie sa te ascult pe tn? Ești cumva mai bun? Demonstrează cu viața ta! Judeca-te tu nu eu!

      Ștergere
    18. Ho, hoo, vere, ia-o uşor, nu ne lua aşa tare. ;)

      A zis cineva că nu există "mesajul orei"?

      Există multe pe pământ. Există nazism, există comunism. Exista capitalism, există socialism. Există islamism, care urmează şi el un "profet toxic". În fiecare categorie sunt milioane de oameni care cred în asta, până acolo încât îşi dau cu plăcere viaţa pentru "credinţa" lor...

      Ca şi săracii membrii spălaţi la creier ai mişcării "Templul Poporului" care au fost condusi de "Profetul" Jim Jones la sinucidere in masă. Unul din membrii mişcării, Earl Jackson, voia să părăsească secta. Iată ce scrisoare i-a trimis Jim Jones:
      http://jonestown.sdsu.edu/?page_id=13782

      "Frate Jackson,
      dragul meu frate în Cristos, grija mea pentru tine m-a ţinut treaz în rugăciune pentru tine toată noaptea. Voi vorbi sincer şi deschis! Dumnezeu te-a trimis la Poporul Templului şi tu nu trebuie să te desparţi. Ştiu că există lucruri cu privire la Mesaj pe care poate nu le vezi, dar este Dumnezeu. Câtă vreme noi îl iubim pe Cristos, avem unitate şi înţelegere să compensăm lucrurile în care tu şi eu nu suntem poate de acord. Earl, tu vei face o greşeală serioasă dacă părăseşti Templul nostru pe care Dumnezeu l-a rânduit şi în care a hotărât ca tu să fi o parte din el. Nu ieşi afară să vezi dovada a ceea ce tocmai am spus. Ascultă-mă ca pe o voce care strigă către tine din străfundul iubirii şi duioşiei pentru tine. "Stai liniştit şi priveşte mântuirea lui Dumnezeu". Nu te du înapoi la lumină! Eu ştiu că nu faci aceasta cu intenţie, dar dacă vei părăsi locul pe care Cristos l-a pregătit pentru tine, rezultatul va fi multă durere şi suferinţă. Dumnezeu mi-a impresionat puternic mintea în fiecare rugăciune în orele dimineţii, că tu vei face o greşeală teribilă dacă vei pleca. Te rog, ascultă-mi sfatul pe cae ţi-l dau cu o inimă plină de iubire faţă de tine.
      Al tău,în EL
      Pastor James Jones"

      Probabil era unul din apropiaţii lui Jones, nu am căutat mai departe dacă a părăsit sau nu secta...


      Ștergere
    19. ...

      Omule, eu cred că ţie mai degrabă nu îţi place să vezi imaginea branhamismuluui în oglindă. E urâtă, nu-i aşa? Ai vrea mai degabă să stingem farurile (care bat faza lungă) sau să le întoarcem în altă parte.

      Nu îţi mai plac minciunile şi faptele ruşinoase ale sectei voastre (nu mă refer la o persoană, fie că-i Branham, fie că-i Frank, sau urmaşii lor), majoritatea au adoptat "duhul lor", au aceeaşi atitudine.

      Ai vrea să schimbăm subiectul, să vorbim de-ale noastre, orice, chiar să "nu mergem înapoi la lumină" cum a zis Jim Jones.

      Despre asta vorbim noi aici: Efectele devastatoare ale "Mesajului Orei" (în care tu desigur că crezi) în vieţile oamenilor.

      Nu te lăsa amăgit, în orice mişcare vei găsi lucruri bune, şi în nazism şi în comunism. Branham a preluat multe lucruri bune din creştinism, când vorbeşte despre Cristos şi iubirea lui. Dar asta nu înseamnă că mişcarea în totalitate este creştină. Şi Jones ştia să vorbească despre Cristos. Dacă trăiai pe vremea aceea şi îl auzeai, poate te impresiona până la lacrimi şi erai şi de el "mândru", cum eşti acum de Branham. Şi ce folos? 909 suflete amăgite au mers la pierzare, fiindcă s-au încrezut într-un om şi în "mesajul său". Poate că tu erai al 910-lea. Poate eram eu, putea să fie oricine dintre noi.

      După 20 sau mai mulţi ani ne-am săturat să trăim în amăgire, minciună, haos, psihoze, misticism obscur, lipsă de orientare, frică, depresie, subjugare, separaţionism, depresie, etc.

      Despre asta vorbim aici, şi dacă nu îţi place, eşti liber să nu mai intri pe acest site. Dar nu căuta să schimbi subiectul înspre alte lucruri. Punctul central al acestui blog este aducerea la lumină a lucrurilor "întunecate" din ceea ce unii numesc "Mesajul Orei". Şi de a ajuta sufletele legate în odioasele lanţuri ale sectarismului să se elibereze, să se reintegreze într-o viaţă normală şi să se poată dezvolta liber.

      Nu vei reuşi nici tu nici nimeni să ne opreşti, oricât ai încerca. Totul depinde de noi, şi atât timp cât credem noi de cuviinţă, vom da cu farurile peste această mişcare întunecată a morţii spirituale.

      ABEL

      Ștergere
    20. Nu conteaza cine si ce sunt. Conteaza doar daca pretentia lui Branham este adevarata sau nu. Sa dovedit ca a mintit. De ce nu vrei sa recunosti? de ce? Iti este frica?

      Eu imi folosesc dreptul la opinie. Nu am jignit pe nimeni in mod personal. ba chiar pe unii frati de la mesaj ii apreciez pentru ca nu s-au lasat fanatizati.

      Recent am fost la strand cu copiii, chiar cu el si copiii lui. Daca asculta de Branham isi tinea copii in casa nu ii lasa la aer, soare si apa sa se scalde, sa se bucure.

      Eu doar analizez o miscare religioasa care se pretinde alesii si Mireasa dar in care oamenii s-au sinucis, s-au urat, s-au dezbinat, s-au furat, s-au mintit, si si-au facut mult rau unii altora.

      Toate esecurile, greselile, pacatele mele din trecut, nu fac mesajul lui Branham adevarat. Nu poti ascunde falsul din mesaj in spatele esecurilor mele. Nu fi naiv.

      Am spus, repet. Oricine am fost, sunt sau as deveni eu, budist, ateist, drogat, alcoolic, afemeiat, orice vrei tu, astea toate nu fac mai bun mesajul lui Branham.

      Nu prin mine se decide daca mesajul e fals sau nu ci prin cuvintele, invataturile, pretentiile lui Branham si Cuvantul lui Dumnezeu. S-a dovedit ca mesajul e fals si Branham ne-a mintit. Punct. Ce nu intelegi? Eu sunt doar o mica piesa in toata masinaria complexa a existentei si a planului lui Dumnezeu.

      Sunteti chiar culmea. Greselile mele ar avea atata putere sa faca mesajul corect? (E o intrebare retorico-ironica)

      Si in afara de un blocaj financiar cu care ma lupt de cativa ani, viata mea este foarte buna. Curand si asta se rezolva, asta cu finantele. Definitiv. Voi fi total deblocat.

      Iar stilul meu de viata, nu trebuie sa fie dupa standardele tale dragul meu, draga mea. Nu fi prostut. Nu m-am crezut niciodata mai bun decat altul dar voi va credeti mai buni decat altii. Chiar voi faceti asta.

      Dar viata ta e perfecta? Tu te poti lauda cu ceva? Hai lauda-te sa vad..

      Nu sunt pastor, nu sunt predicator, nu ma cred nu stiu ce mesager, trimis divin.

      Sunt un simplu om, cu bune cu rele, imi dau silinta sa fiu ok si sa fac binele, dar sunt om care are o opinie, experienta mare si o expertiza de valoare despre pretentia falsa a lui Branham de a fi mesager, inger Ilie, etc.

      Am ajuns fara sa vreau expert in branhamism si vreau sa ajut.

      Weekend frumos sa ai, prietene.

      Ștergere
    21. Am copiat acest comentariu al meu din alta parte.

      Trebuie sa intelegi ca motivatia mea pentru de atunci era "adevarul" pe care il stiam despre Branham si slujba lui.

      Informatiile detinute in acel timp erau limitate. Nu stiam ca de fapt el nu e Ilie din Mal 4. Nu stiam ca norul acela din revista nu are nici o legatura cu el.

      Nu stiam ca la raul Ohio in 1933 au fost 14 botezati si ca nimeni nu a auzit si nu a vazut nici o voce. Nu stiam ca botezul Fapte 2:38, Divinitatea lui Isus, Cina Domnului, tinuta femeii, Epocile, Pecetile, etc nu sunt descoperirile lui ci sunt copiate si "furate".

      Nu stiam ca Domnul l-a certat de minim 3 ori si i-a zis sa nu mai invete in Tabernacol, ci sa iasa ca evanghelist pe teren si sa nu mai critice si sa nu mai judece pe altii deoarece nu e mai bun in ochii Lui decat ceilalti. (Nici macar nu era mai bun decat femeia aia jumate beata si imorala.) Ce mod diferit de a privi are Dumnezeu, nu?

      Atunci nu stiam ca a cerut oficial in public ca Dumnezeu sa il "omoare" daca minte cu privire la "descoperire" si ca imediat a si murit...si multe altele...

      Dragul meu frate, prieten, tu sa fii sigur, ca daca stiam toate aceste lucruri atunci, nu mi-as fi pierdut timpul, energia si banii cu cartile si predicile lui si cu oamenii atat de incapatanati si dificili de la mesaj.

      Ce bine ca Biblia spune: "Dumnezeu nu tine cont de vremurile de nestiinta, ci porunceste tuturor acum pocainta...." M-am cait de eroare, am trimis sute de scrisori in tara cu cainta si cerinta de iertare, m-am cait de propriile greseli, caut acum sa imi rezolv blocajele si problemele, sa imi implinesc scopul si destinul cu ajutorul Domnului. Viata merge inainte.

      Problema este acum in curtea voastra. VOI STITI CEEA CE EU NU STIAM ATUNCI cand cu dragoste si pasiune am investit si lucrat pentru "mesajul orei".

      Acum este responsabilitatea voastra, nu mai e problema mea. Adevarul este in mainile voastre. Viata este in mainile voastre. Ce decideti aceea veti trai.

      Dpdv spiritual si psihologic, daca adevarul, realitatea, nu poate convinge pe cineva, este din cauza ca acel om este plin de sine si de mandrie. Sa nu fim noi aceia, frate pretios. Avem destule alte probleme de rezolvat in viata, nu?

      Ce imi doresc mie si familiei mele, iti doresc tie si doresc tuturor de la mesaj: Adevar, iubire, iertare, transformare, mantuire, eliberare, pace, bucurie, propasire, sanatate, bogatie sufleteasca si materiala, viziune si un scop nobil in viata.

      Ștergere
    22. Cum poti sa spui ca nu conteaza cine esti sau ce esti? Esti un om care dupa cate ai facut nu ar mai trebui sa iti dechizi gura. Cum poti spune ca nu ai jignit? Cum poti vorbi atat de josnic despre oameni? Si mai spui ca tu ataci idei nu oameni.. Cu ce a mintit Branham? Ca nu ti-a dat voie sa mergi la strand cu copiii? Dute la strand, e mult mai bine pt tine decat sa vorbesti nimicuri. Nu pot sa discut cu tine despre profet, absolut nimic. Nu-mi permit sa arunc margaritare in gura porcilor. Sunteti extraordinari, vreti sa schimbati Cuvantul ca nu va convine. Degeaba imi tot spui ca dpdv psihologic nu stiu ce si nu stiu cum.. Mesajul profetului nu este unul de psihologie.. Ok, am inteles ca aia in viziunea voastra nu e buna, aia nu, s.am.d. Dar vorbiti de voi, in ce credeti voi? Care este invatatura voastra? E buna? Vorbiti tot felul de chestii despre profet de parca ati copilarit cu el. Decat sa vorbiti de rau mai bine cititi biblia sau.. mergeti la strand.

      Ștergere
    23. Au ajuns si minciunile lui Branham sa fie numite margaritare.Am trait sa o vad si pe asta. :))

      Ștergere
    24. Cred ca esti nou pe blogul asta.Cei care jignesc sunt fratii tai branhamisti,care din lipsa de argumente la subiectele discutate incep sa atace pe cei cu care dialogheaza.

      Stii ca Branham al tau a purtat pantaloni scurti?Sau ca stea in bustul gol cand afara era cald?Ca facea bradulet de Craciun pentru copii lui? Sau ca a avut in subsol un crucifix imens? Sau ca pe biroul lui avea o icoana cu Isus? Nu cred ca stiai aceste amanunte.

      Deci omule...informeaza-te inainte apoi sa fi mai sfant ca Papa.Asa cred ca este corect.

      Ștergere
    25. HEEEIIII !!! VOI ATI SCHIMBAT CUVANTUL!!! Ce Cuvant am schimbat noi???? Arata-mi si tac. Lica ti-a aratat mai sus de ce nu a mai urmat mesajul si cum Branham a mintit. Eu am fost la Frank noi am fost mai orientati spre Biblie decat voi branhamistii dar tot secta periculoasa e si aia. ASTEPT RASPUNS.

      Ștergere
    26. Imi poti arata unde am vorbit "atat de josnic despre oameni"?

      Ce uiti tu, uita cam toti de la mesaj si asta este ca absolut oricine de pe planeta asta are dreptul din partea lui Dumnezeu sa verifice invataturile, afirmatiile si prezicerile lui Branham si sa isi expuna parerea cu privire la dovezile existente.

      Iata ca Branham a fost gasit mincinos in multe invataturi, afirmatii, idei. El singur a zis azi un lucru, maine altul, poimaine altul despre acelasi subiect.

      Branham a incercat sa controleze vietile altora prin amenintari ridicole si a prezentat, mai ales in ultimii ani, un dumnezeu asemanator cu tatal sau, Charlie Branham, betiv, criminal, contrabandist, hot, escroc si care l-a abuzat pe copilul Branham verbal si fizic si si-a chinuit intreaga familie.

      Din pacate Branham a repetat aceasta experienta abuziva trista din copilaria sa de aceea el a jignit pe altii cum nici un alt predicator nu a facut-o, desi Branham cu gurita lui spune ca Dumnezeu i-a interzis sa mai faca asta. Dar a ascultat? Nicidecum. A devenit mai rau.

      Asa ca, dragul meu, nu ma astept ca voi sa deveniti mai buni si mai ascultatori daca ingerul vostru mesager ne spune ca el nu a fost ascultator ci extrem de incapatanat.

      Voi pretindeti ca Branham e ceva, dar nu puteti dovedi. Pretindeti ca sunteti ceva, dar nu puteti dovedi. Eu nu trebuie sa dovedesc nimic despre mine, deoarece nu pretind nimic despre mine. Sunt un om care imi place sa citesc foarte mult si sa studiez, sa dezbat subiecte. Poate prin acest talent Dumnezeu m-a scos din secta de la mesaj.

      As fi fost happy sa aflu ca mesajul era real. Tu crezi ca mi-a facut placere sa aflu ca ce am crezut 25 de ani nu e corect? Cui dintre cei plecati de la mesaj ii place? Nimanui. Nu fii stupid. Crezi ca e usor?

      Intreaba fratii de la Cluj cum am fost eu de "bolnav" doua saptamani cel putin dupa ce am stat cu ei de vorba la adunare si am ramas socati toti, mai intai, ca nu gasim nimic in apararea lui Branham ca e Ilie, ca a fost in norul ala, etc, etc.

      A fost groaznic. A picat cerul pe noi acolo de confuzie.

      TOTI SUFERIM FRATE.

      E foarte greu sa fii sincer si barbat real in ziua de azi sa recunosti ca esti pe o pista falsa a credintei religioase..

      Am o viata frumoasa, inca mai am mici probleme, dar am speranta si trag tare. Atat. Nu am pretentie ca sunt ales si mireasa. Il creditez pe Domnul pentru Golgota si mantuire si pun totul in harul si lucrarea Lui pentru mine.

      Dar acestea, am scris de n-spe mii de ori, nu au legatura cu Mesajul orei si cu Branham, nu pricepi?

      Compara mesajul si pe Branham cu Biblia, istoria, nu cu mine.

      Ștergere
    27. Eu te-am intrebat ce crezi tu acum nu de unde ai venit. Care e noua ta invatatura? Da stiu toate lucrurile pe care le-ai mentionat. In niciun caz nu s-a dus la strand sa-si arate bustul, te asigur. Si daca a avut acele lucruri te face mai mandru? Stii in ce scop le-a avut?

      Ștergere
    28. Iti aduc aminte doar unul, pupincurist. Iti spune ceva? Asa vocabular ai capatat de la noua ta invatatura? Uita-te la comentariile tale si iti vei da seama ce ai vorbit

      Ștergere
    29. Am copiat un raspuns similar dat altui frate. Il pun mai jos. "Pupincurist" inseamna "lingusitor."

      Nu cred ca cineva se poate supara de la atata, dar daca am suparat vreunul imi cer oficial scuze si iertare ca s-a simtit jignit. Daca nu e, nu trebuie sa se simta.

      Oricum a zice unui lingusitor, "pupincurist", nu mi se pare mai grav decat a numi o femeie care nu urmeaza mesajul drept "galeata de gunoi" "scroafa" "catea" etc cum mentorul si profetul tau Branham a jignit oamenii deliberat, cu o satisfactie aproape diabolica.

      Dragul meu vrei sa asculti un om care isi bate joc de alti oameni?
      Asculta "Religia Izabelei" "De ce nu suntem un cult" "Samanta sarpelui" "Acuzatia" si cam toate de prin 60 incoace si vei vedea acolo nu un profet al Domnului, ci un predicator depresiv, isteric, nemultumit de sine, nemultumit de oameni, nevrotic, mincinos, smerit fals, autovictimizator, plangacios, extrem de stresat, critic negativ, nefericit, fara bucuria mantuirii, negativist, delirant, mistic.

      Pe scurt iti spun sincer ca nu mi-am definit inca "noua viziune" despre invataturi, in sensul explicarii in detaliu a acestora, dar ce iti pot spune este ca am inteles ca trinitatea ca si unitatea Dumnezeirii sunt doar explicatii diferite despre Dumnnezeu si ambele variante au argumente solide. Nu apartine de mantuire nici o explicatie. Fie ea mai buna, sau mai aproape de realitate.

      Da, acum inteleg mai clar ca Isus a avut inceput, Tatal nu a avut inceput.
      Isus a murit. Dumnezeu nu poate muri. Si multe alte exemple.

      Am inteles ca nu prin explicatii unitariene sau trinitariene oamenii sunt salvati ci prin pocainta si credinta in Domnul Isus. Adevarul este ca nimeni nu poate explica deplin aceasta taina si Biblia nu ne cere sa "explicam totul" pentru a fi mantuiti.

      Problema mea nu e cu unele invataturi de la mesaj ca si cum musai le neg, nu, desi neg multe, dar problema mea e ca nici macar aceste "taine" nu au fost descoperite de Branham. Aici a fost marea mea dezamagire. El fusese penticostal si a luat de la ei aceste lucruri, botezul in Nume nu in titluri, Cina Domnului, tinuta femeii, parul lung...

      Ce cred eu acum, chiar nu conteaza. Nu am nici o pretentie despre mine.

      Tot ce am facut a fost sa pun pe tapet ceea ce am vazut ca e fals si nebiblic, sau intamplari neadevarate din viata lui Branham si in mesaj iar noi am fost mintiti ca e ceva dar dovezile arata ca e altceva. Atat.

      Uneori m-am emotionat negativ deoarece nu e usor sa te trezesti dupa 25 de ani ca ai pierdut timpul, viata, fericirea, si alte lucruri pentru o minciuna.

      Macar de era adevarat mesajul. As fi fost fericit, indiferent de problemele sau esecurile avute. Dar, sa zic asa, nu pot dovedi unui potrivnic bine documentat, nimic din ce as pretinde, deoarece este evidenta eroarea lui Branham si in atitudine si in invatatura si in prezicere. Mesajul lui e catastrofal.

      Multumit de raspuns?

      Ștergere
    30. Daca Branham a interzis la altii sa faca brad de Craciun el si-a facut atunci a fost mare fatarnic.

      Ștergere
    31. Ok, atunci iti voi da pace pt ca ceea ce crezi tu acum chiar nu conteaza. Intr-o zi iti vei da seama ca conteaza. Arata ce crezi tu daca cuvantul profetului e catastrofal. Nu ai un fundament. Si daca cumva Cina Domnului, tinuta femeii, parul lung le-a luat de la penticostali asa cum zici tu asta inseamna ca nu sunt adevarate? Asta te impedica pe tine? Asta te-au despartit de sotie? Astea te-au facut sa negi mesajul?

      Ștergere
    32. Nu ştiu de ce au părăsit alţii mesajul, dar îţi spun pe scurt de ce am făcut-o eu. Când am părăsit aceasta mi-am făcut o listă care atunci avea deja peste 100 de puncte. Ca sa le enumar pe toate nu mi-ar incapea intr-un raspuns de maxim 4000 litere, asa ca voi scrie doar punctele majore (fără sub-puncte şi exemple).

      De ce nu mai cred eu Mesajul?

      1. Pretenţii absolutiste, exclusiviste şi separatiste
      1.1. „Mesajul Orei” este „Absolutul” şi trebuie crezut orbeşte
      1.2. Mireasa lui Cristos trebuie să creadă tot „Mesajul Orei”
      1.3. Cei ce resping conştient „Mesajul Orei” sunt „Sămânţa Şarpelui”
      1.4. Restul cultelor sunt fie „Fecioare neînţelepte” fie „Fiicele curvei cele mari” fie „Sămânţa Şarpelui”
      1.5. Cineva poate fi mântuit fără credinţă, doar prin respectul adus faţă de „Profet” sau prin servicii făcute urmaşilor acestuia
      1.6. În serviciile de vindecare, primirea acesteia era condiţionată de credinţa că Branham era „Profetul lui Dumnezeu”

      2. Dispreţ faţă de demnitatea umană, Rasism, Misoginism, Xenofobie
      2.1. Mireasa este o „Super-Rasă” pură. Cultele sunt un „produs hibrid”
      2.2. Bisericile sunt nişte „morgi”
      2.3. Marea majoritate a omenirii există în afara voii lui Dumnezeu, apărând pe lume în mod accidental
      2.4. Femeia este considerată un „Produs secundar“
      2.5. Femeia este considerată „Pomul Morţii”, o perversiune
      2.6. Femeia a fost proiectată de către Satan
      2.7. Femeia nu contribuie în geneza vieţii, întrucât „Viaţa provine doar de la bărbat”
      2.8. Femeia este considerată un simplu „incubator” şi nu are nici o legătură cu bebeluşul în afară de cordonul ombilical
      2.9. Femeia este considerată o unealtă a diavolului, creată pentru seducţia bărbaţilor şi sex
      2.10. Femeia este vinovată pentru orice păcat, orice accident, crimă, boală sau moarte pe pământ
      2.11. Femeia este inferioară bărbatului şi trebuie să se supună acestuia
      2.12. Femeile care poartă pantaloni sunt echivalentul unor prostituate
      2.13. Femeile care se tund pot fi părăsite de soţii lor fără nici un alt motiv
      2.14. Femeile care se machiază sunt numite „Izabele” (personaj negativ în Vechiul Testament) sau „Hrană pentru câini”
      2.15. Creştinii denominaţionali sunt numiţi în mod înjositor „găini”
      2.16. Branham numeşte locuitorii Africii „Hotentoţi”, aceasta fiind de fapt o insultă rasistă la începutul secolului XX.
      2.17. Branham numeşte pe „păcătoşi” „Ricky şi Ricketta”
      2.18. Branham nu susţine căsătoriile inter-rasiale
      2.19. Predicile lui Branham vestesc mai degrabă condamnarea şi distrugerea omenirii decât harul şi dragostea faţă de ea

      3. Tehnici manipulative pentru dezvoltarea cultul personalităţii
      3.1. Manipulare prin crearea de sentimente de empatie şi simpatie
      3.2. Manipulare prin exagerare şi minciună
      3.3. Manipulare prin crearea sentimentului de frică

      4. Profeţii neîmplinite, neverificabile sau false
      4.1. 1977
      4.2. Scufundarea Los Angelesului
      4.3. Cauza morţii lui Marylin Monroe
      4.4. Podul municipal
      4.5. Ursul brun
      4.6. Profeţia despre India
      4.7. Profeţia despre Africa
      4.8. Viziunea neîmplinită a cortului
      4.9. Nivelul apei în timpul inundaţilor din 1937

      5. Erori scripturale


      6. Erori ştiinţifice


      7. Confuzii şi contradicţii


      8. Lipsa de onestitate
      8.1. Data propriei naşteri
      8.2. Biserica penticostală a lui Roy Davis şi „Tabernacolul Penticostal”
      8.3. Convertirea
      8.4. Povestea vieţii
      8.5. Explicaţia pentru gramatica sărăcăcioasă
      8.6. Râul Ohio
      8.7. Norul Supranatural

      9. Plagiarism


      10. Corporaţia VOGR şi filiera fundaţilor aferente


      Lista mai poate continua... Intre timp as mai putea adauga vreo alte 50 puncte. Despre toate, şi multe altele s-a scris din plin pe acest blog. Mentionez ca eu nu am cunoscut acest blog inainte de a ieşi de la Mesaj, ca să zici că am fost influenţat de Lică. Când am dat de blogul ăsta deja aveam formată lista.

      Te mai pot ajuta cu ceva, frate?

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
    33. De ajutat nu ai cu ce sa ma ajuti.. Ei, asta-i buna. De asta ai iesit tu de la mesaj ca el numea pe pacatosi Ricky si Ricketta? Stii cumva ce inseamna?
      Spune-mi de tine dragul meu, care e noua ta invatatura, in ce crezi tu? Cui slujesti? pe ce baza? Ce crede cultul tau?

      Ștergere
    34. Nu stiu ce inseamna si nici nu ma intereseaza. Am scris "pacatosi" in ghilimele, pentru ca Branham ii considera asa si ii eticheta cu diverse nume injositoare. Poate ne lamuresti tu ce a vrut sa zica cu ele?

      Ce conteaza credinta mea? Eu nu apartin de nici un cult, dar slujesc monstrului zburator de spaghette. E vreo problema in asta?
      https://ro.wikipedia.org/wiki/Monstrul_Zbur%C4%83tor_de_Spaghete

      ABEL

      Ștergere
    35. Atunci taci daca nu stii! Nu vorbi fara sa stii ce vorbesti! Slujeste-i cu credinciosie monstrului!

      Ștergere
    36. Nu tac eu când vrei tu, ai înţeles?

      Dacă nu taci tu, ne vom juca în continuare jocul ăsta până la primăvară. Tu încerci să deviezi subiectul şi eu îţi voi arăta cât de incult era prorocul tău mincinos de care eşti aşa de mândru.

      În "Cristos este taina lui Dumnezeu descoperită", Şarlatanul sec. XX spune aşa: "Acea expresie, dacă voi doar aţi cunoaşte numerologia Bibliei, şi aţi cunoaşte ce înseamnă Elvis sau Ricky în Scriptură, uh-uh"

      Uh-uh, ce taină mare, îţi place?

      Pentru că Branham abia ştia să numere, un alt confrate de al tău branhamist a băsit următoarele:
      http://www.biblebelievers.org.au/nl316.htm

      "Elvis=5+30+400+9+100=544 which adds to 13, numărul pentru rebeliune."

      "Ricky=90+9+3+20+700=822. 22 stă pentru respingerea luminii judecăţii şi 800 este valoarea lui Omega şi un număr asociat cu mireasa. deci 822 înseamnă să respingi lumina omega a miresei"

      Uh-Uh-Uh, ce tare, nu am ştiut aceasta, bine că ne-a luminat "Ilie Numerologie" şi pe noi, să nu murim proşti.

      Tu de ce nu ai ştiut să ne explici astea? Hai, îţi mai dau o şansă....

      ABEL




      Ștergere
    37. Ce sa insemne Ricky si Ricketa? E o prostie plecata de la Branham.Sau trebuie sa avem descoperirea sa intelegem rautatile debitate de Branham ? :))

      Am iesit toti din branhamism ,frankism tocmai fiindca sunteti niste oameni foarte limitati,incat nu mai vedeti nici macar ceea ce ne spune Isus in Evanghelii.. Credeti ca aveti adevarul absolut daca credeti precum tantalaii TOT ceea ce a predicat Brnaham sau E.Frank.

      Si Cain a auzit vocea lui Dumnezeu.Dar nu cred ca era vrednic de urmat.Deci este foarte logic ceea ce ne spune Isus ,ca ii vom cunoaste dupa roade,nu dupa invatatura sau descoperiri,taine sau voci si artificii. Si apostolii spun acelasi lucru: ""Credinta fara fapte este moarta"". Din pacate Branham si Frank nu vorbesc in armonie cu ceea ce ne invata Isus si apostolii Sai. Deci sunt niste invatatori falsi.

      Ștergere
    38. Abel e material bun pentru articol. Il poti mai completa cu ceva? un pic si sa il publicam?

      Ștergere
    39. Nu stiu unde ti atentia. Nu alea m-au facut sa parasesc mesajul, CI MINCIUNA LUI BRANHAM CA EL LE-A DESCOPERIT. MINCIUNA LUI. MINCIUNA DIN MESAJ. URA DIN MESAJ. RAUTATEA DIN MESAJ. INVATATURILE FALSE DIN MESAJ.

      Tot mesajul este folosirea unor adevaruri partiale, pentru a acoperi o intreaga minciuna a unui profet mincinos.

      Cum de nu vedeti atata minciuna la el? E ca si cum nu vedeti copacii din cauza padurii.

      Nu poti dovedi nimic despre ce Branahm pretinde despre el si asa zisa revelatie. E nul totul.

      Despre ce vorbim aici de ani de zile? Hellouuuu.

      Ștergere
    40. Am prins jocul acestor branhamisti. Ei vor sa ne faca sa tacem si sa nu mai aruncam lumina asupra abisului branhamist. De aia incearca mereu sa schimbe focusul de la mesaj in orice alta directie. Dar oricat incearca, nu vor reusi, pentru ca tot mai multe detalii si ridiculitati vor iesi la lumina.

      Ma pricep puitin la "numerologia branhamista" si am in plan sa o aduc si pe ea un pic in fata reflectoarelor. Deocamdata mai lucrez la un material destul de complex ce are oarecum legatura cu aceasta, si pe care vreau sa il publicam inainte, pentru a aseza un fundament biblic. Dupa aceea o sa scormonesc putin in numerele lui Branham.

      ABEL


      Ștergere
    41. Fratele Abel a postat asta 1. Pretenţii absolutiste, exclusiviste şi separatiste
      1.1. „Mesajul Orei” este „Absolutul” şi trebuie crezut orbeşte
      1.2. Mireasa lui Cristos trebuie să creadă tot „Mesajul Orei”
      1.3. Cei ce resping conştient „Mesajul Orei” sunt „Sămânţa Şarpelui”
      1.4. Restul cultelor sunt fie „Fecioare neînţelepte” fie „Fiicele curvei cele mari” fie „Sămânţa Şarpelui”
      1.5. Cineva poate fi mântuit fără credinţă, doar prin respectul adus faţă de „Profet” sau prin servicii făcute urmaşilor acestuia
      1.6. În serviciile de vindecare, primirea acesteia era condiţionată de credinţa că Branham era „Profetul lui Dumnezeu”

      2. Dispreţ faţă de demnitatea umană, Rasism, Misoginism, Xenofobie
      2.1. Mireasa este o „Super-Rasă” pură. Cultele sunt un „produs hibrid”
      2.2. Bisericile sunt nişte „morgi”
      2.3. Marea majoritate a omenirii există în afara voii lui Dumnezeu, apărând pe lume în mod accidental
      2.4. Femeia este considerată un „Produs secundar“
      2.5. Femeia este considerată „Pomul Morţii”, o perversiune
      2.6. Femeia a fost proiectată de către Satan
      2.7. Femeia nu contribuie în geneza vieţii, întrucât „Viaţa provine doar de la bărbat”
      2.8. Femeia este considerată un simplu „incubator” şi nu are nici o legătură cu bebeluşul în afară de cordonul ombilical
      2.9. Femeia este considerată o unealtă a diavolului, creată pentru seducţia bărbaţilor şi sex
      2.10. Femeia este vinovată pentru orice păcat, orice accident, crimă, boală sau moarte pe pământ
      2.11. Femeia este inferioară bărbatului şi trebuie să se supună acestuia
      2.12. Femeile care poartă pantaloni sunt echivalentul unor prostituate
      2.13. Femeile care se tund pot fi părăsite de soţii lor fără nici un alt motiv
      2.14. Femeile care se machiază sunt numite „Izabele” (personaj negativ în Vechiul Testament) sau „Hrană pentru câini”
      2.15. Creştinii denominaţionali sunt numiţi în mod înjositor „găini”
      2.16. Branham numeşte locuitorii Africii „Hotentoţi”, aceasta fiind de fapt o insultă rasistă la începutul secolului XX.
      2.17. Branham numeşte pe „păcătoşi” „Ricky şi Ricketta”
      2.18. Branham nu susţine căsătoriile inter-rasiale
      2.19. Predicile lui Branham vestesc mai degrabă condamnarea şi distrugerea omenirii decât harul şi dragostea faţă de ea

      3. Tehnici manipulative pentru dezvoltarea cultul personalităţii
      3.1. Manipulare prin crearea de sentimente de empatie şi simpatie
      3.2. Manipulare prin exagerare şi minciună
      3.3. Manipulare prin crearea sentimentului de frică

      4. Profeţii neîmplinite, neverificabile sau false
      4.1. 1977
      4.2. Scufundarea Los Angelesului
      4.3. Cauza morţii lui Marylin Monroe
      4.4. Podul municipal
      4.5. Ursul brun
      4.6. Profeţia despre India
      4.7. Profeţia despre Africa
      4.8. Viziunea neîmplinită a cortului
      4.9. Nivelul apei în timpul inundaţilor din 1937

      5. Erori scripturale


      6. Erori ştiinţifice


      7. Confuzii şi contradicţii


      8. Lipsa de onestitate
      8.1. Data propriei naşteri
      8.2. Biserica penticostală a lui Roy Davis şi „Tabernacolul Penticostal”
      8.3. Convertirea
      8.4. Povestea vieţii
      8.5. Explicaţia pentru gramatica sărăcăcioasă
      8.6. Râul Ohio
      8.7. Norul Supranatural

      9. Plagiarism


      10. Corporaţia VOGR şi filiera fundaţilor aferente


      Lista mai poate continua... Intre timp as mai putea adauga vreo alte 50 puncte. Despre toate, şi multe altele s-a scris din plin pe acest blog. Mentionez ca eu nu am cunoscut acest blog inainte de a ieşi de la Mesaj, ca să zici că am fost influenţat de Lică. Când am dat de blogul ăsta deja aveam formată lista.

      Te mai pot ajuta cu ceva, frate?

      Shalom
      ABEL

      Si anonimul a zis de ricky si rikketas? :)))) atat a vazut din toata lista? Dumnezeule prosti mai santeti mai branhamistilor!!!!!!

      Ștergere
    42. Frate Abel ai facut pana la urma lista asta cu inca 50 de puncte? Cred ca ar fi interesant pentru noi cititorii sa studiem.

      Ștergere
    43. Nu am mai actualizat lista de vreo doi ani. Aici sunt doar ideile principale, dar cu tot cu exemple si citate, sunt zeci de pagini. Intre timp s-au scris insa zeci de articole si s-au pus sute de intrebari asupra acestor, dar si a altor subiecte... Nu stiu cand voi mai actualiza lista, asta era mai mult un ajutor pentru mine, sa-mi astern pe hartie cateva din motivele pentru care nu mai pot crede mesajul.

      Dar pentru ca in lista de mai sus am omis niste sub-puncte, vi le scriu aici, dar cum am spus, este tot lista veche de doi ani...

      5. Erori scripturale (aici ADI are o lista mult mai lunga....)
      5.1. Isus nu a spus că era „Fiul lui Dumnezeu”
      5.2. Maria nu era mama lui Isus
      5.3. Evanghelia nu este pentru evrei
      5.4. Dumnezeu nu a lucrat niciodată cu mai mulţi profeţi simultan
      5.5. Noe era contemporanul lui Enoh
      5.6. Enoh a umblat cu 500 ani cu Dumnezeu
      5.7. Nu există femeie-înger
      5.8. Căderea din har
      https://www.youtube.com/watch?v=eGn5512IAIw

      6. Erori ştiinţifice
      6.1. Viaţa prenatală nu există
      6.2. Viaţa nu provine din femeie
      6.3. Bărbatul are cu o coastă mai puţin decât femeia
      6.4. Omul compus din 16 elemente
      6.5. Mişcarea Soarelui în jurul pământului
      6.6. Cele „şapte dimensiuni”
      6.7. Botezul trinitar s-a folosit abia dupa anul 325 (Nicea)

      7. Confuzii şi contradicţii
      7.1. Botezul public din 1933
      7.2. Vizita „Îngerului Domnului”
      7.3. Numele surorii medicale din spitalul unde a murit Hope
      7.4. Povestea cu omul din Windsor
      https://www.youtube.com/watch?v=1TpIsIYSacU
      7.5. „Semnul Fiarei”
      7.6. Trinitatea
      7.7. Semnul botezului cu Duhul Sfânt
      7.8. „Cartea Vieţii Mielului” şi „Cartea Vieţii”
      7.9. A fi sau a nu fi... „Profet”
      https://www.youtube.com/watch?v=ks3rchVQEWk
      7.10. Inegalitatea sexelor şi recăsătoria
      https://www.youtube.com/watch?v=bq1lF8GUfng

      Ștergere
    44. 9. Plagiarism
      9.1. Clarence Larkin
      9.2. C.L. Franklin (tatăl lui Aretha Franklin)
      9.3. Billy Graham

      Ștergere
  5. Se spune ca Branham a fost atata de rupt in accident incat piciorul ii era incolacit de volan si atarna acolo dincolo de parbriz pe capota. Fereasca ne D-zeu pe oricine de asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au murit si altii mai grav ca Branham. Poate si de aceea nici Billy Paul nu a vrut sa ii doneze sange fiindca stia in inima lui ca tatal sau a mintit in multe lucruri si implicit a legat pe altii de persoana si slujba lui. Este foarte mare pacat sa ii legi emotional pe altii de tine si de slujba ta . Ii poti aduce in stadiul de sclavi ,sa te priveasca ca un zeu .

      Unde sunt daruri exceptionale trebuie sa fie si smerenie muulta.Altfel lucrurile ies urat de tot.

      ""Cui i sa dat mult i se va cere mult"".

      Ștergere
    2. Dpdv psihologic, atunci cand cineva "obliga" pe altii si impune si aduce amenintari directe sau indirecte arata nevoia lui disperata de a avea dreptate.

      Nevoia exagerata de a avea dreptate arata nevoia de a controla. Iar nevoia de a controla excesiv denota o slabiciune, o profunda nesiguranta si lipsa stimei de sine, dar si un background -copilarie, adolescenta- trait in anumite tipuri de abuzuri emotionale, fizice sau spirituale.

      Cand am inteles profilul psihologic a lui Branham putin m-am inspaimantat deoarece in spatele tipetelor si urletelor nu am vazut doar aroganta si deviere ci si multa durere si suferinta ascunsa si ratacita in camerele intunecate ale sufletului sau.

      In adancul inimii sale a fost un om bun.

      Branham a suferit mult pentru ca nu i-a fost acceptat "mesajul lui" si asta l-a facut sa devina rau.

      Sentimentul de inferioritate i-a hranit frustrarile atat de mult incat starile sale de stres au devenit nevrotism si paranoia. Stii poza cand sta pe varfuri alaturi de Oral Roberts?

      In plus faptul ca critica alti evanghelisti ca aveau posturi de TV si campanii imense mondiale iar el ramasese in urma, la facut sa fie invidios si sa il doara.

      Iti dai seama cum i sa taiat respiratia cand a citit in revista baptista: "Anul acesta Domnul ne-a ajutat sa avem 1 milion de convertiti".

      In loc sa zica: "SLAVA DOMNULUI, Doamne da sa fie cat mai multi, si Doamne da nu sa poarte doar numele de baptisti ci intradevar sa fie nascuti din nou, salvati prin jertfa Ta, el a zis: "Ce-mi pasa mie ca aveti 1 milion? Nu va ajuta cu nimic asta..etc " si tipa si urla...

      Simtea ca pierde teren. Pierde notorietate. Pierde prieteni. Pierde ungerea. Pierde sponsori. Pierde campanii de evanghelizare. Nu il mai invita aproape nimeni. Depresia creste. E nesigur pe ce predica. Se balbaie in invatatura. Stie ca greseste cand acuza pe altii dar nu se poate abtine...prietenii il mustra, familia il mustra, fr Neville il mustra, Gordon Lindsay il mustra, Domnul il mustra....degeaba....NU VREA SA ASCULTE DE NIMENI.

      Nu a avut un mentor langa el sa il ajute deoarece pe toti i-a "alungat" crezand in mod fals ca oamenii nu il pot ajuta.

      Am inteles ca multe din afirmatiile sale NU SUNT MINCIUNI PENTRU EL, -el chiar credea ca e asa- deoarece el si le proiecta in propria lui lume imaginara bogata amestecata cu elemente fictionale si reale si cu dorintele lui pentru a vedea ca este corect si ca este "confirmat".

      Poate voi reusi anul acesta sa ii fac un profil psihologic complet si total obiectiv fara sa fiu influentat de suferintele si regretul personal vis a vis de pierderea unui sfert de veac in secta lui.

      Ștergere
    3. Excelent articulul cat si comentariul acesta. Ai dreptate, fr. Lica, Branham a suferit foarte mult, si a adus suferinta si urmasilor sai, printre care am fost si noi.

      Dumnezeu sa te binecuvanteze si fie ca sa ne vindecam cu totii sufletele si mintea pentru ca sa nu ramanem intr-un fel "handicapati" - termenul acesta nu vrea sa jigneasca pe nimeni.

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
    4. Citind acest articol si comentariile de rigoare, am inteles adevarul din cuvintele Bibliei :"avand doar o forma de evlavie, dar tagaduindu-i puterea. Departeaza-te de oamenii acestia. (2Tim.3:5)

      Ștergere
    5. Puterea lui Dumnezeu se afla in adevarul Sau si in iubirea Sa. Asa ca trebuie sa te departezi de secta branhamista. Urgent.

      Ștergere
    6. Nelutule, esti foarte intelept, n-am ce zice.

      Deci, auzi la asta. Noi avem o forma de evlavie pentru ca predicatorul Branham a folosit metode total nebiblice si s-a jurat si s-a blestemat sa fie ucis daca minte si apoi a murit imediat.

      Noi suntem cei rai si falsi deoarece am vazut asta. Foarte inteligent Nelutule.

      Extraordinar, cata intelepciune ti-a transmis Branham in cei peste 30 de ani de cand il urmezi. Esti sclipitor, Nelutule. Si esti printre cel mai intelept dintre ei.

      Iti dai seama mai frate, cat mai au ceilalti sa ajunga la inteligenta si cunoasterea ta?

      Ștergere
    7. E buna asta cu autoblestemul lui Branham. Confirma tuturor ca el avea remuscari grave fiindca mintea si le dadea cu presupusul...Deci Branham a demonstrat multimii ca el a mintit in multe lucruri. Macar a lasat o confirmare a minciunilor lui.

      Dar vad ca adeptii lui de peste 50 de ani tot continua sa promoveze lucruri neadevarate ,cum ar fi ""vocea de la Ohio cu sute de martori"" sau ridicarea in nor ,primirea pecetilor, vizita ingerului seara care a fost defapt un vindecator care i-a recunoscut lui Branham anumite capacitati de vindecare apoi i-a dat sfatul: ""Daca ii faci pe oameni sa te creada ...."".

      Multi au asemenea capacitati dar putini dintre acestia pica in capcana de a-si face un nume si un cult in jurul propriei persoane.

      Ștergere
    8. Apoi Branham incepe sa aiba remuscari fiindca stie ca acel '"inger"" a fos defapt un om in carne si oase ca si el,dar el a exagerat si a predicat oamenilor ca l-ar fi vizitat un inger seara...

      Ștergere
    9. Ar trebui studiat faza cu Avak.

      Nu stiu daca Adi are ceva materiale adunate sa nu mai ma apuc eu ca is cam prins cu munca....

      Frate Adi aveai adunate ceva materiale cu Avak -ingerul lui Branham din Armenia?

      Daca nici faza cu ingerul nu e adevarata, imi "dau demisia."

      As suferi. Macar aia domnule sa fie adevarata.

      Daca nu e, atunci Branham a fost cu adevarat unul dintre cei mai mari profeti mincinosi.

      Ma credeti sa nu, chiar sper ca a fost adevarata trimiterea cu ingerul din 1946 (1947 dupa alte scrieri) Offff -iarasi- nici aici nu avem o data exacta din partea lui Branham.

      Ștergere
    10. https://exmesajulorei.wordpress.com/2014/09/25/despre-aparitia-ingerului/

      O sa caut sa vad ce mai am !

      Ștergere
    11. E foarte bun articolul dar eu simt si cred ca trebuie sapat inca in directia Avak. Daca gasesti ceva, e ok, daca nu, incerc eu in weekend, cand sunt mai liber un pic.

      Am facut o descoperire din intamplare, ca mi s-a ridicat tot parul pe spate. Daca faci tu inca un articol zi-mi ca iti dau si eu ce mai stiu si nu pusca nicicum intre ele. Ok?

      Ștergere
    12. Trimite ce ai si o sa incerc sa fac ceva si ti le trimit inapoi pe mail !

      Ștergere
    13. Daca ne uitam la geamul din poza cu Avak si Branham vedem ca ei sau intalnit exact seara!.

      Avak dupa felul cum era imbracat si coafat corespunde exact descrierii lui Branham despre ingerul care l-ar fi vizitat.

      Intereasant este ca si Branham este imbracat tot in alb ca si Avak.

      Deci parerea mea este ca Branham il descrie pe Avak ca fiind ""ingerul"" care l-ar fi vizitat seara si i-ar fi dat urmatorul sfat,dupa ce a recunoscut in Branham anumite capacitati de vindecare :

      ""Daca ii faci pe oameni sa te creada..."".

      Observati sfatul lui Avak catre Branham : Este pur omenesc ,ca de la om la om. Nu rezoneaza cu nimic din Biblie.

      Ștergere
    14. Si inca ceva :In predica ""Adancul cheama Adancul"" Branham iarasi apare imbracat in alb.

      Dar nu numai atat dar pe scena alaturi de Branham este un om in varsta care este imbracat si el in alb ca si Branham.Acest mosulic era defapt din anturajul lui Avak,fiindca apare cu el si in alte poze.

      Trageti voi concluziile daca a fost vorba de ceva strict biblic sau a fost defapt o intelegere intre niste oameni cu capacitati de vindecare adica intre Avak si Branham.

      Ștergere
    15. Stiti cand soseste Avak in SUA ,in Los Angeles? In anul 1947,in 6 mai.Exact anul la care face referire Branham cand spune ca l-a vizitat ingerul.

      http://www.temoinsdejesus.fr/DOCTRINES/AVAK.php

      Ștergere
    16. Avak merge pana acolo incat spune ca el ar fi primit noi forte de vindecare ,si oameni doar sa trebuie sa se roage lui inainte de culcare si vor fi vindecati. :))

      Branham are si el credinte dinacestea in stilul lui Avak prin faptul ca spunea in predici ca el era ""Dumnezeu manifestat/descoperit in acest timp/ceas"' sau ""ingerul din Apocalipsa "" dar care primeste pecetile Mielului....

      Observati grandomania celor doi...

      Ștergere
    17. Dati pe linkul de mai sus apoi traduceti cu Google Chrome.

      Ștergere
    18. Observati cum credea Avak ca se producea vindecarea apoi ganditi-va la cuvintele ""ingerului"" catre Branham: ""Daca ii vei faci pe oameni sa te creada...."".

      Vedeti ca aceste cuvinte reflecta gandirea lui Avak? Deci el era cel care i-a spus lui Branham acest mic sfat referitor la vindecare : ""Daca ii vei face pe oameni sa te creada..."".

      Ștergere
    19. Foarte interesant. Multumesc pentru informatii.

      Ștergere
    20. Millenial Kingdom Family Church believes Avak Hagopian was the second coming of Christ in the form of Jesus Christ's brother. Avak Hagopian had three children, Able (Abraham), David, & Sarah - whom the church teaches were born by immaculate conception.

      Ștergere
    21. E clar.Si Branham fiind de aceeasi teapa cu Avak ,incepuse sa se predice pe sine ca fiind Ilie,ingerul din Apocalipsa dar care primeste pecetile de la Isus...Observati contradictiile?

      Dar pentru Branham nu mai conteaza ca era ""all in one""atata timp cat se simte bine cu aceste titluri luate aiurea din Biblie dar fara nici o legatura intre ele.

      Ștergere
    22. Nici preotii catolicii ori preotii paganii nu ajung sa si blesteme viata ca sa fie crezuti de catre enoriasii lor. Vedem asa branhamismul in formele lui murdare si foarte foarte bine ascunse dar pana aci le a fost. Gata cu minciuna gata cu prostia slava Domnului pentru tot,.

      Ștergere
    23. oricum o iei ..... omeneste........ si duhovniceste putem vedea clar clar caBranham a pierdut tot ce e frumos intr un crestin...... mai ales la roadele Duhului Sfant ne referim...... pacea..... bucuria......... blandetea......... infranarea limbii si a nervilor cu ce critica si ameninta pe alti crestini iubitori de Dumnezeu......... bunatatea a pierdut o....se vede ca ce descrie Apostolul Pavel roadele Duhului Sfant ca este dovada la viata.... de la Branham a disparut si a ramas blestemele si.....nervi....si urlete...

      Ștergere
    24. Bine ai scris anonime
      Anonim25 februarie 2015, 20:55
      Nici preotii catolicii ori preotii paganii nu ajung sa si blesteme viata ca sa fie crezuti de catre enoriasii lor.
      Vedem asa branhamismul in formele lui murdare si foarte foarte bine ascunse dar pana aci le a fost. Gata cu minciuna gata cu prostia slava Domnului pentru tot.

      Branhamismul este blestemat fratilor. Branham s-a blestemat sa moara si a murit imediat asta nu va ridica semne de intrebare? E grav atunci.

      Ștergere
    25. Mai este un sait cu Branham cu frati care au fost la mesaj si au plecat.

      William Branham este fără îndoială cel mai problematic dintre cei trei. La el sunt vizibile însuşiri de ghicitor, de hipnotizator, de magnetopat, de magician, dar şi însuşiri biblice. Totul este îmbrăcat în cuvinte creştine. A moştenit de la părinţii săi, care aveau darul prezicerii o anumită împovărare. În Karlsruhe el a declarat: "Eu am din naştere predispoziţii de vizionar." Am fost şi eu de faţă cînd s-a exprimat astfel. În acest caz este trecut cu vederea un adevăr biblic. Darurile Duhului Sfânt (carismata) nu se primesc prin naşterea naturală, ci prin naşterea din nou. Un caz tipic s-a întâmplat la Zürich.

      E/191. Branham a chemat un tânăr pe un podium. S-a desfăşurat următorul dialog: "Noi nu ne cunoaştem încă!" "Nu!", răspunse tânărul. "În buzunarul hainei aveţi o scrisoare de la o tânără." "Da." "În scrisoare este o fotografie de a mea." "E-adevărat." Apoi tânărul a fost rugat: "Arătaţi scrisoarea." Tânărul o scoase din buzunar. Branham a luat scrisoarea şi a arătat-o tuturor cu întrebarea: "Ei, sunt un profet al lui Dumnezeu?" Răspunsul a fost o furtună de aleluia. Să cugetăm: '' Oare o demonstraţie de ghicitor poate fi dovada unui dar profetic? '' Aici ghicitul este socotit profeţie.

      http://williambranhaminvestigat.blogspot.ro/2015/05/william-branham-un-vindecator-adevarat.html

      Ștergere
    26. E/194. Într-o adunare de vindecare Branham a lansat îndemnul: "Cine crede că sunt un profet al lui Dumnezeu să confirme prin da !-" Un pastor aflat acolo a confirmat şi el. La întoarcerea acasă, pe drum, pastorul a leşinat. A vomat şi a avut o hemoptizie. La spital n-a putut fi detectată cauza. Pastorul a devenit depresiv şi era foarte zbuciumat. Criza lui de credinţă şi luptele interioare au durat câteva luni.
      Până la urmă William Branham a devenit un medium spiritist foarte activ.

      Ștergere
    27. Foarte bun comentariu acesta de mai sus il pun aici.

      Aici e Branham 100% dupa parerea mea
      Ezechiel 33
      12 ....... „Neprihănirea celui neprihănit nu-l va mântui în ziua fărădelegii lui, şi cel rău nu va cădea lovit de răutatea lui în ziua când se va întoarce de la ea, după cum nici cel neprihănit nu va putea să trăiască prin neprihănirea lui în ziua când va săvârşi o fărădelege.
      13 ............. dacă se încrede în neprihănirea lui, şi săvârşeşte nelegiuirea, atunci toată neprihănirea lui se va uita, şi el va muri din pricina nelegiuirii pe care a săvârşit-o.

      io inteleg asa. Branham a avut o slujba buna si a tinut evanghelizari mari si au avut rezultate bune si Branham era neprihanit dar s-a ingamfat si a inceput sa devieze si sa insele poporul cu tot felul de invaiaturi de la unii de la altii si pe care el zicea, deci el zicea ca sunt descoperirile lui si ca e nu stiu ce mare inger si prorocul Ilie si alte basme, ei astea toate l-au dus la moarte pentru ca sunt minciuni si a amagit milioane de suflete apoi sa implinit ce sa spus de prorocul neprihanit care deviaza grav

      "neprihanirea lui se va uita şi el va muri şi el va muri şi el va muri şi el va muri şi el va muri şi el va muri şi el va muri!!"

      SI BRANHAM A MURIT ASA CUM DOMNUL SPUSESE!!!! LA DOVEDIT CA ESTE PROROC FALS!!!

      Ștergere
  6. dati va seama ce mostenire le a lasat Branham!!!! inteligenta de broasca.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dumnezeu o trimis profetul sau conform maleahi 4-´5 CERCETATII MESAJUL LUI SI SCRIPTURA SI CEI ALESII PT CEASUL ACEASTA VOR CUNOASTE GLASUL LUII OILE MELE ASCULTA GLASUL MEU WUILIAM MARRION BRANHAM ARE MESAJUL DAT DE CRISTOS PT ZIUA IN CARE TRAIM

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Minciuni branhamiste.

      Ștergere
    2. Branham nu e Ilie din Mal 4:5. http://mesajul.blogspot.ro/2013/05/profetul-ilie-in-grafica-simpla.html

      Ștergere
    3. ...dracii cunoșteau bine:
      Irod zicea: "Lui Ioan i-am tăiat capul; cine este oare Acesta despre care aud astfel de lucruri?" Şi căuta să-L vadă.

      Ucenicii I-au pus următoarea întrebare: "Pentru ce zic cărturarii că trebuie să vină întâi Ilie?"
      El le-a răspuns: "Ilie va veni întâi; şi va aşeza din nou toate lucrurile; tot aşa după cum este scris despre Fiul omului că trebuie să pătimească mult şi să fie defăimat.
      Dar Eu vă spun că Ilie a şi venit, şi ei i-au făcut ce au vrut, după cum este scris despre el."Marcu 9

      Căci până la Ioan au prorocit toţi Prorocii şi Legea.
      Şi, dacă vreţi să înţelegeţi, el este Ilie care trebuia să vină.
      Cine are urechi de auzit să audă. Matei 11

      ...cine n-are urechi să audă:
      Căci unii ziceau că a înviat Ioan din morţi; alţii ziceau că s-a arătat Ilie; şi alţii ziceau că a înviat vreun proroc din cei din vechime.

      Astăzi unii zic despre celtul Brenhem că e Ilie, alții că e însuși Domnul...

      Lăsaţi-i: sunt nişte călăuze oarbe; şi când un orb călăuzeşte pe un alt orb, vor cădea amândoi în groapă.

      Ștergere
    4. Interesante legaturi.Prorocii au tinut pana la Ioan.Nu pana la Branham sau Frank. Acestia tin oamenii in robie cu experientele lor mistice. Majoritatea celor care cred in cei 2 cred fiindca au citit experientele lor pseudomistice. Dar Isus Hristos ne pune in garda cu privire la acesti indivizi cu manifestari spectaculoase.

      Doar cine este din El asculta si traieste CUVINTELE LUI!. Ale Lui nu ale altuia...

      Cititi Matei 7. "" Nu este drept sa lasam deoparte Cuvantul lui Dumnezeu si sa slujim la mese"".

      In cazul de fata ""mesele altora"" care iti servesc propria lor hrana.Dar Hrana Lui ramane in veac.

      Ștergere
  8. Răspunsuri
    1. Ce comicarie de articole...plus caricaturile alea de 2 lei. E clar ca unii au luat-o pe aratura.Nici branhamistii nu sunt departe de astia,doar ca nu spun pe fata.Dar si ei gandesc ca astia si i-au de buna tot ceea ce a predicat Branham.

      Branham nici nu sa putut salva pe el avand probleme grave,chiar el spune asta,si unii deja il fac si al doilea salvator.

      Ștergere
    2. Toti aud voci,toti vad recolte...dar unul nu are semnele unui apostol sau trimis, asa cum spune Ap.Pavel.

      Fiecare trage ce concluzii vrea din predicile lui Branham doar sa se agate de viata lui Branham .Oamenii astia parca nu ar avea Evangheliile si scrierile apostolilor la dispozitie. Cred ca le place fantasticul din predicile lui Branham.

      Ștergere
    3. ""Toti aud voci,toti vad recolte"": M-am referit la linkul de mai sus unde negrul acela isi povesteste experientele lui cum ca ar fi visat sau imaginat niste lanuri de grau gata pentru recolta.

      Oricum sunt ciudati toti acestia fiindca vin cu ""revelatii,descoperiri,taine stiute si intelese doar de ei"" si le alaturi de Evanghelia Domnului adica chiar pe ACELASI NIVEL CU INSASI CUVINTELE DOMNULUI DIN EVANGHELII.

      Dupa aceea ajung sa predice doar tainele lor speciale precum si propria lor slujba si experientele lor , si legaturile pe care le fac cu cei de dinaintea lor gen Branham...etc.

      Ștergere
  9. Ciudat articol. Cand cineva este de partea lui Dumnezeu, mereu vor fi critici, mereu vor fi ceilalti care sa incerce sa-l dea jos. Dar Dumnezeu i-a lasat si pe acesti oameni, ca prin ei, sa incerce credinta noastra.
    Nu cred vre-odata ce ai scris Lica, sunt surprins sa vad imaginatia ta. Iar cei care sustin ca fr. Billy nu a vrut sa ii faca transfuzie de sange, de ce azi Billy il sustine mesajul orei? Dumnezeu sa va binecuvinteze!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Milioanele din cont, vorbesc de la sine ! Din aceasta cauza a sustinut Billy mesajul orei !

      Ștergere
    2. Eu nu cred ca cineva care este din partea lui Dumnezeu se predica pe sine si persoana sa si ii leaga pe ceilalti oameni de slujba si de viata lui.

      De ce numesti imaginatie daca sunt cuvintele lui Branham? Eu cred ca voi nu vreti sa vedeti anumite lucruri din viata lui Branham,si atunci le dati la o parte constient sau inconstient.

      Ștergere
    3. Lica a tradus predici de ale lui Branham.Deci cred ca stie ce spune.Nu vorbeste din imaginatie.Poate voi credeti imaginatiile lui Branham si le luati de buna ca un fapt real. Este o mica mare diferenta.

      Ștergere
    4. Nu cred ca e ciudat articolul ci e foarte puternic, dur, dar nu dpdv al meu, ci din cel al realitatii. Din tot articolul doar la acest punct te-ai oprit? Ok.

      Hai sa iti zic una si mai "tare". Billy Paul a aprobat deconectarea de la aparat al tatalui sau extrem de repede.

      In 18 a avut accidentul, situatia s-a inrautatit dupa 20 si as zice si eu la fel ca fica lui Branham, Sarah Branham, ca suspicios de repede Billy Paul a dat ok pentru deconectarea de la aparat pe 24.

      Probabil de aceea nu a dat nici sange. Era inutila procedura de transfuzie daca oricum nu avea de gand sa il mai tina artificial in viata.

      Nu e suspicios ceva aici? Poate e, poate nu. Nu avem detalii sa putem face un scenariu cat mai aproape de realitate, dar oricum ceva nu e ok.

      Sarah Branham, fica lui Branham, nu e la mesaj si e in "scandal" cu fratii ei, Iosif si Billy Paul inca din anii 70.

      Ștergere
    5. Dragul meu, a fi de partea lui Dumnezeu nu inseamna a fi de partea Cuvantului Sau chiar si atunci cand ne doare sa recunoastem asta si trebuie sa renuntam la ce am fost invatati in mod gresit ani si zeci de ani?

      Eu asa inteleg a fi autentic si loial lui Dumnezeu. SA POTI RENUNTA IMEDIAT LA CE E IMPOTRIVA LUI, FIE SI LA LUCRURILE LUI BRANHAM DACA ACESTEA SUNT VADIT IMPOTRIVA LUI.

      Chiar si Branham ne-a invatat asta intr-un timp. Si bine a zis, dar apoi din pacate a identificat mesajul ca fiind Cuvantul si a spus urmasilor ca sa nu se indoiasca de el deoarece e Insusi Cuvantul.

      Nu e ok sa spui si sa faci asta.

      Iar incercarea credintei tale, a noastra a tuturor, este legata de a crede in Cuvantul lui Dumnezeu in comparatie cu orice alt lucru, inclusiv cu "mesajul orei."

      Eu cred ca esti incercat de Dumnezeu daca vei crede Cuvantul Sau ori mesajul cand vezi, si apoi recunosti ca aceste doua se exclud reciproc si se contrazic. Aici e lupta cea mare.

      Si mai cred ca esti biruitor cand poti sa lasi deoparte "mesajul orei" pentru a da dreptate lui Dumnezeu prin Cuvantul Sau.

      Pur si simplu poti face diferenta si apoi decizi in favoarea lui Dumnezeu si nu in favoarea a ceea ce a spus cineva ca e de la Dumnezeu, adica mesajul orei.

      Nu e usor, stiu bine acest lucru, dar e posibil.

      Ștergere
    6. Daca vedeau la altcineva ca respectivul predicator se blestemea pe sine imediat dadeau calificative si judecati peste judecati. Asa au vazut la Branham si incep sa atace pe cei care le-au observat spunandu-le acestora ca este propria lor imaginatie,in loc sa judece prin prisma Cuvantului.

      E clar ca branhamistii au facut o simpatie pentru Branham care merge pana in sfera ridicolului si penibilului.

      Ștergere
    7. Aici din nou s a scos perfect in evidenta ca Branhamel nu era deloc atat de duhovnicesc pe cat parea si a devenit foarte strain de voia Tatalui Ceresc pentru omenire si pentru sufletele pierdute. Ce el vb in predicile alea e reclama de "proroc infailibil." "Prorocul" ne arata ce ratacit a putut ajunge ca sa ajunga sa se bleasteme ca sa fie crezut si apoi bomba bombelor chiar moare cum s a blestemat. Vai daca nicia cum ei nu vad nu mai vor vedea niciodata falsul Mesaj. Cand a citit varu mio din Italia nici la telefon nu a mai raspuns. le e ciuda ca acum vad ca Branham isi da in cap cu firma lui nu altul il ataca.E un articol socant si foarte bine venit. Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti frati curajosi care nu se tem sa spuna adevarul exactasa cum a fost. E mare pacat ca nu am stiut acuma 7 ani sa nu mai stam sa lincezim in grupul asta ratacit.

      Ștergere
    8. Branhamismul se autodistruge din propriile cuvintele ale lui Branham.Ce dovada vreti mai mult decat propriile cuvintele ale lui Branham ? Inseamna ca el era si foarte nesigur pe ceea ce traia,imagina,visa...etc.

      Si din pacate din nesiguranta lui unii au preluat ca un adevar absolut toate experientele lui Branham.

      Ștergere
    9. Osandirea lui Branham din lumina biblica:
      "Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină, şi din cuvintele tale vei fi osândit.” Matei 12:37

      Ștergere
    10. CU MOARTEA!!!!!
      Deuteronom 18:20.
      "Dar prorocul care va avea indrazneala sa spuna in Numele Meu un cuvant pe care nu-i voi porunci sa-l spuna, sau care va vorbi in numele altor dumnezei, prorocul acela sa fie pedepsit cu moartea."

      Branham a murit moartea prorocilor mincinosi!!!! A mintit a plagiat! A acuzat! Sia batut joc de alti crestini pana la ajuns mania lui D-zeu.

      Ștergere
    11. Cam dur suna dar daca judecam la rece si nu vedem la fata omului,cam asa stau lucrurile.

      El nici nu era sigur de ceea ce a trait.Si atunci cum unii propaga tot felul de povesti din viata lui Branham cu valoare de adevar absolut? Oamenii acestia ori au un interes financiar sau psihologic ( le place sa isi intretina o imagine a lor insisi care si-au facuto in jurul mesajului) ori sunt inconstienti si ignoranti pana acolo incat nu tin cont nici din ceea ce PREDICA INSUSI BRANHAM DESPRE SINE INSUSI!.

      Acesti indivizi sunt precum spune zicala aceea ""sunt mai sfinti ca Papa"".

      Ștergere
    12. Cu acest articol sa pus capat branhamismului si pretentiilor lui grandomane si egocentrice.Sa vada tot romanul branhamist ca Branham a trait intr-o minciuna si ca norul ,pecetile si alte povesti mistico-religioase nu au avut nici o legatura cu William Branham.

      Ce vreti mai mult?Dumnezeu insusi a ascultat insistentele lui Branham si a pus capat minciunii si grandomaniei mistice duse la extrem.

      Ar fi bine sa va pocaiti cu totii de mesajul fals al lui Branham si sa reveniti la Evanghelia Domnului,singura care are puterea fiindca EA ESTE PUTEREA LUI DUMNEZEU.

      Ștergere
  10. avand doar o forma de evlavie, dar tagaduindu-i puterea. Departeaza-te de oamenii acestia. (2Tim.3:5)

    Dupa cum Iane si Iambre s-au impotrivit lui Moise, tot asa si oamenii acestia se impotrivesc adevarului, ca unii care sunt stricati la minte si osanditi in ce priveste credinta. (2Tim.3:8)

    Cam de asta dati dovada ca sunteți.Si nu mai puteți fi inoiți.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine si cu ce s-a impotrivit adevarului aici pe blog?

      Ștergere
    2. Iacobe in ce sa fim innoiti?In blestemele lui Branham? Daca insusi Branham nu a fost sigur de ceea ce a trait,cum ceri tu la altii sa creada in povestile lui Branham?

      Ori nu judeci ori esti prea ingamfat sa vezi cum stau lucrurile.

      Ștergere
    3. Dane, esti foarte intelept, n-am ce zice. Ca Nelutu.

      Deci noi avem o forma de evlavie pentru ca predicatorul Branham a folosit metode total nebiblice si s-a jurat si s-a blestemat sa fie ucis daca minte si apoi a murit imediat. Si faptul ca Branham s-a blestema si noi am vazut ne face cumva si Iane si Iambre?

      Tu Dan iacob tu esti chiar dus cu pluta rau de tot.

      Deci noi suntem cei rai si falsi deoarece am vazut minciunile si aberatiile acestea. Esti foarte "inteligent" Dane.

      E extraordinar cata "intelepciune" ti-a transmis Branham prin mesajul lui in cei nu stiu cati ani ai tu de cand il urmezi. Esti varza, Dane si tu ca Nelutu. Hai sa fiu putin si eu ironic dar incerc sa nu imi pierd umorul.

      Dane, adica, voi cei "foarte evlaviosi", ne etichetati negativ pe noi, pentru ca am vazut ca Branham isi proclama moartea, si cere sa fie ucis in caz daca minte despre peceti, nor si ingeri, si apoi suntem -chiar si noi- socati sa vedem ca moare la scurt timp dupa aceea.

      Asadar logic, voi sunteti evlaviosi pentru ca ati vazut ca noi am vazut aceea si ca am scris despre ea. Si asta ne face neevlaviosi. Si trebuie sa va departati.

      Woooaw, ce evlavie luminoasa aveti. Ce revelatie!

      Hai departati-va de noi, fuga. Repede, sa nu vi se stinga aceasta "evlavie". Fratilor fugiti sa nu mai veniti pe blog aici ca aici, da, ne lipseste puterea care este impotriva adevarului.

      Noi avem o alta putere. Dumnezeu ne-a dat o putere - ADEVARUL - care sta in fata oricarui pretins profet si in fata oricarui asa zis mesaj al orei. Asta este puterea care a demascat una din cele mai mari falsitati MESAJUL OREI. Meritele sunt ale Domnului.

      Voi nu vedeti ca in atatia ani nu ati fost in stare sa dovediti nimic?

      Dane, eu m-as speria foarte tare ca in atatia ani sa nu pot dovedi nimic din cea mai mare pretinsa descoperire si credinta a mea.

      M-as ingrozi cu adevarat sa nu gasesc nici in istorie, nici in predici, nici in Biblie ceva care sa sustina cu adevarat ca ceea ce cred eu e chiar asa. Sau sa gasesc ca aproape nimic din marile asa zis revelatii si alte lucruri nu sunt aproape nimic adevarate, inafara de vindecari din slujba lui Branham de evanghelist.

      Cum puteti fii atat de orbi in fata adevarului curat, simplu si evident ?!? Cum nu ati reusit inca sa verificati si sa dati dreptate Bibliei si nu lui Branham?

      Ati reusit numai sa atacati si sa jigniti,- orice om prost poate face ce ati facut voi- lucru care arata mai mult cine sunteti voi decat sunt cei pe care ii jgniti si acuzati.

      Uneori imi este "ciuda" pe Branham cand vad ce a lasat in urma lui. Niste bieti oameni care habar nu au despre Scripturi, nu ii intereseaza ca Branham a mintit, nu ii intereseaza ca nu e Ilie, ca nu e inger, ca nu a descoperit nimic, si stau ca prostii intr-o secta nonvaloare care nu le da nici o valoare si pe deasupra fac si niste comentarii total infantile.
      Total deplasate. Fara sens, fara directie, fara logica, fara inspiratie.

      Simt ca locul meu in viata nu mai este nici macar sa port un dialog cu astfel de oameni, care nu se respecta deloc, nici pe ei insisi si nici pe aproapele lor ci ei doar vor sa para ca au dreptate, desi stiu ca nu au.

      Fara sa jignesc dar, simt uneori ca parca ma adresez unor morti spiritual. Zombi a facut Branham din voi.

      Ștergere
    4. Am fost la o inmormantare la mesaj azi...atata de slabe mi sau parut mesajele predicate....la finalul fiecareia nu puteai sa tragi o concluzie, decat daca vorbitorii au reusit sa te sperie dupa ce au amenintat audienta de zeci de ori folosind mai ales cuvantul "MOARTEA!".

      E doar parerea mea, nu ma luati in serios.
      Fara sa vreau in mod expres, imediat scanez si identific elementele manipulatorii dintr-un discurs si lipsite de valoare spirituala si fara semnificatie si lucrurile nebiblice din acel discurs.

      Cateva indemnuri au salvat cat de cat intreaga slujire.
      In rest am auzit doar tipete si amenintari si predici anti-tigari, anti-alcool.

      Ma gandeam: Aveti nevoie urgenta de lideri pregatiti. Mergeti si pregatiti-va si "mecanic" adica doctrinal, sa invatati sa vorbiti BIBLIC, dar si dinamic, cautand Prezenta Regelui.

      Pentru ca ii iubesc pe frati oricand pot sa ii ajut organizand cateva traininguri si seminarii pe mai multe tematici care ii pot ajuta pe viitor foarte mult. Dar ei urasc asa ceva.

      Pentru ei, a investii in tine si in autoeducatia ta ca lider, ca vorbitor, ca pastor, ca invatator si a fi disciplinat cu tine insuti, inseamna ceva rau.

      Ei cred ca au totul si stiu totul si ca nu duc lipsa de nimic si nu au nevoie de nimic. Asa ca ii las in pace.

      Ștergere
    5. Daca insusi Branham nu a fost sigur de ceea ce a trait,cum cereti voi la altii sa creada in povestile lui Branham?

      Ștergere
    6. Psalm 73
      16. M-am gandit la aceste lucruri ca sa le pricep, dar zadarnica mi-a fost truda,
      17. pana ce am intrat in Sfantul Locas al lui Dumnezeu si am luat seama la soarta de la urma a celor rai.
      18. Da, Tu-i pui in locuri alunecoase si-i arunci in prapad.
      19. Cum sunt nimiciti intr-o clipa! Sunt pierduti, prapaditi printr-un sfarsit naprasnic.

      Ștergere
  11. Dupa ce s-au rugat ei, s-a cutremurat locul unde erau adunati; toti s-au umplut de Duhul Sfant si vesteau Cuvantul lui Dumnezeu cu indrazneala. (Fapt.4:31)

    De cînd nu mai sunteți la mesaj vi s-a îmtîmplat așa?

    Cuvîntul este putere .voi îl tăgăduiți.

    Caci, daca Cuvantul vestit prin ingeri s-a dovedit nezguduit si daca orice abatere si orice neascultare si-a primit o dreapta rasplatire, (Evr.2:2)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar la mesaj exista asa ceva undeva? De ce acuzi pe altii cand si la voi e zero.

      Ștergere
    2. Pleaca domle cu textele astea.Voi ar trebui sa va intrebati fiindca va laudati la altii ca aveti taine divine descoperite. Deci este buna intrebarea fiindca vi se adresaza voua direct, care va credeti deasupra tuturor precum si Mireasa aleasa.

      Noi deci va intrebam pe voi ,cei cu ""taine descoperite"" : Aveti acele manifestari din Fapte?

      Dar stim 99% ca nu aveti asa ceva.

      Ai lipsuri grave de gandire spirituala.Masura lucrurilor nu sunt semnele si minunile ci a avea roadele Duhului Sfant, a avea '""casa zidica pe stanca"".

      Cineva va manipuleaza cu asemenea texte dar nu va arata cum stau lucrurile la voi in ograda.Adica foarte grav fiindca nu aveti nici asemenea lucruri cu care acuzi pe altii,si pe deasupra mai aveti si multe minciuni si blesteme plecate de la Branham.

      Deci nu v-au mai ramas decat acuzatiile nefondate si atacurile la persoane.

      Ștergere
    3. ""Caci, daca Cuvantul vestit prin ingeri s-a dovedit nezguduit si daca orice abatere si orice neascultare si-a primit o dreapta rasplatire, (Evr.2:2)....""

      Iarasi iei versete aiurea si rupte din contextul lor si le aplici precum un ignorant infantil plin de rautate si nebunie .

      Acolo se vorbeste de cei din Vechiul Testament,nicidecum de cei care nu inghit vrajelile lui Branham.

      La urma urmei Branham a facut un pariu cu Dumnezeu ,ca daca a mintit sa fie omorat.Si dupa o luna a murit intr-un accident. Deci ne-a confirmat tuturor ca nu a fost nimic real din viata lui.

      Deci Branham a insistat si Dumnezeu i-a confirmat . Restul sunt povesti branhamiste de prostit adultii si de umplut conturile din Jeffersonvile cu verzisori.

      Ștergere
  12. Voi nu aveți decît bla bla bla degeaba va-ți rupt de la mesajul orei sunteți cu mult mai goi decît cănd erați la mesaj.Vă credeți bogați dar se vede că sunteți dezbrăcați.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suntem dezbracati de minciunile lui Branham si ne-am imbracat cu simplitatea Evangheliei lui Hristos,care contine o intelepciune care duce la mantuire.

      Bla bla...a avut Branham al vostru ani in sir,de aceea a ajuns sa isi blesteme zilele si sa nu mai fie sigur de ceea ce traia pana acolo incat i-a cerut lui Dumnezeu o confirmare. Si confirmarea nu sa lasat asteptata.

      Ștergere
    2. Vad ca tot fluturi tabloul lui Hoffman pe la avatar. Celtul anglican Brenhem intr-o "viziune" cica L-a vazut pe Domnul Isus si era exact ca in tabloul lui Hoffman.

      Pentru voi nu mai e valabil:
      ...ca nu cumva să vă stricaţi şi să vă faceţi un chip cioplit sau o înfăţişare a vreunui idol sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei Deut. 4:16

      Orbi și goi dar spuneți despre alții că sunt orbi și goi, ca fariseii, ca într-un coșmar, ca într-un joc de copii; Ana are mere.

      Ce-au facut cu voi! Amărâților ce sunteți! Domnul să vă binecuvânteze fiindcă aveți NEAPĂRATĂ nevoie!

      Ștergere
  13. Nu știu cu cine te lupți,dar știu că deja ai pierdut ce credință arăți tu de tot ataci pe Branham mărturisește ce ți-a facut Isus,dacă Branham nu ți-a făcut nimic arată celorlalți credința ta daca ai ce arăta dacă nu mergeți în iad o dat căci Domnul va astupa gura celor mincinoși. BRanham a încercat să se sinucidă căci avea pistol dar Domnul nu l-a lăsat .De ce nu relatezi tu cum te-ai întors la Domnul nu tot dați cu bla bla bla că asa nu ai nici o autoritate ești zero barat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnul a inchis gura mincinosului Branham. Si pe a voastra deja o inchide.

      Ștergere
    2. Cuvinte de branhamist falimentat spiritual...

      Esuati sunt cei care raman pe scamatoriile lui Branham si pe trairile lui care l-au adus in pragul nebuniei sa isi blesteme zilele cerand o confirmare de la Dumnezeu...

      Deci tot ce spuneti voi este fara valoare .Branham insusi a dovedit asta prin insistentele lui.

      Hehe...Acum nu mai este valabil cum spuneati voi : ""Profetul a zis ...."""?

      Ștergere
    3. Incearca ca disperatii sa o scalde si dau din zid in zid.In loc sa reflecteze putin ,ei isi apara idolul precum musulmanii pe Alah. Deja au inceput si ei cu blesteme si amenintari cu focul iadului.

      Asa cum e capul lor WMB asa sunt si branhamistii.

      Asa se ajunge cand credinta unora este intemeiata pe scamatorii si relatari nesigure ,in loc sa fie construita pe dragostea lui Dumnezeu aratata prin Domnul Isus Hristos.

      Ce lucruri simple...si cei din culte au mai multa spiritualitate ca voi branhamistii,frankistii. Sunteti un fel de catolicism sectar unde papa este Branham,Frank si cine o mai urma dupa ei.

      Ștergere
    4. Adica ""cum isi apara musulmanii pe Mohamed"".

      Ștergere
  14. Anonime singura părere a mea despre tine este că ești eău bolnav si boala ta nu are leac.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai in ingamfarea ta desarta si lasa-ne cu minciunile lui Branham ,ca e lumea satula de minciuna si manipulare. Mai veniti si voi sa ne bagati in fata minciunile lui Branham ,dupa ce tot el urla si boceste ca nu e sigur de nimic din ceea ce a trait....

      Deci daca Branham nu e sigur de ceea ce a trait,cum va permiteti voi sa impuneti la altii tot felul de relatari si experiente din viata lui Branham?

      Ori nu judecati deloc spiritual ori in mod voit ati ales minciuna si o dati mai departe ca ""adevar absolut"",cum spunea Nelu Opris : ""Acesta este adevarul ABSOLUT..."".

      Ștergere
    2. Omul prost cand nu mai are argumente atunci ataca persoana cu care dialogheaza.

      Poti sa te agiti cat vrei dar bolnavii sunt cei care stau pe casa de nisip construita de Branham adica pe relatarile lui care intr-o luna le face harcea-parcea si da de inteles audientei ca nu era sigur de NIMIC din ceea ce a trait...

      Care proroc si apostol a mai recurs la asemenea gesturi si apucaturi?

      Scamatoriile lui Branham le vedem si la magicienii de pe National Geographic,cand se uita in ochii altora si le citesc gandurile acestora. La un sceptic care nu credea in puterile paranormale i-a scris si codul pin pe o tablita... evident ca omul a ramas perplex si mut de uimire.

      Lui Branham i-a fost darul din anii 50 fiindca a inceput sa loveasca si sa umileasca pe alti credinciosi,si in paralel sa se puna pe un esafod si sa-si predice persoana si slujba lui proprie.

      Deci si-a ridicat propria slujba si persoana pe acelasi nivel cu Jerftfa de pe Cruce.

      Apoi frustrat de cele intamplate,predica in anii 60 o predica cu titlul ""Unde sunt toate semnele si minunile?"". Deja darul i-a fost luat de mult.A fost lasat in nebunia lui sa isi blesteme zilele...ceea ce si sa intamplat.

      Nu ma bucur deloc de aceste lucruri,cum va imaginati voi branhamistii. Dar orice om sincer care cerceteaza viata lui Branham vede un singur lucru :

      ""Ascensiunea si decaderea lui Branham".

      E mai corect asa decat ""Viata si misiunea lui William Branham"".

      Eu personal asa vad lucrurile citind predicile lui Branham . A avut loc o ascensiune apoi o decadere urata sora cu nebunia ...Trebuie sa fi putin nebun sa ajungi sa te blestemi pe tine insuti ,si sa dai cu piciorul in toate relatarile din anii trecuti cu norul,pecetile cerandu-i lui Dumnezeu sa te elimine daca ai mintit cu ceva...

      Ștergere
    3. Am vrut sa scriu : "" Lui Branham i-a fost luat darul din anii 50...."".

      Ștergere
    4. Ciudat ca Ewald Frank nu a spus fratilor de aceste lucruri predicate de Branham.Nu inteleg de ce ascunde anumite lucruri? Sa isi salveze propria lui slujba?

      Ștergere
    5. Cred ca E Frank nu a luat aceste detalii ca fiind importante si atunci nu vede eroarea din tabloul complet.

      Iar acum in ultimii ani de cand si el a auzit si probabil a verificat, e cam tarziu sa schimbe directia.

      Da clar, isi salveaza slujba. Daca ar spune tot adevarul reputatia lui de "mare invatator, apostol si nu stiu ce" dintre frati i s-ar distruge.

      Cum ar fi sa vada cei ce il urmeaza ca chiar el marele Ewald Frank este in eroare?

      Ștergere
  15. Asa l-a lovit Dumnezeu pe Branham cand oamenii i s-au inchinat:
    "Norodul a strigat: "Glas de Dumnezeu, nu de om!" Îndată l-a lovit un înger al Domnului, pentru că nu dăduse slavă lui Dumnezeu. Şi a murit mâncat de viermi." Fapte Apost. 12:22-23

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E clar.Branham "vocea lui Dumnezeu" a fost lovit de Dumnezeu cu pedeapsa. Aroganta si mandria se plateste.

      Ștergere
    2. Asta e tare. "Vocea lui Dumnezeu, profetul!" Asa il aclama toti astazi. Poate de aceea l-a lovit Dumnezeu.

      Branham zice ceva tare:" Cand un om incepe sa se creada Dumnezeu, sau cand oamenii incep sa il faca Dumnezeu, atunci Domnul il ia de pe scena".

      Stia bine de pericolul diabolic al autoindumnezeirii si al idolatriei oamenilor. Automirese, autoprofeti, autodumnezei. Doamne fereste.

      Biblia zice, stiu ca zice ca PRIN profeti a vorbit, dar nu ca ei SUNT vocea lui Dumnezeu. Trebuie cercetat.

      CAND BRANHAM S-A BLESTEMAT PE SINE ATUNCI, SI-A BLESTEMAT TOATA CREDINTA IN TOT CE A PREDICAT PANA ATUNCI.

      IAR NOI AM URMAT LUCRURI..... BLESTEMATE!

      Branham o spune. Branham o spune. Branham o spune. Cine dintre urmasii lui il cred cu adevarat pe Branham?

      Ștergere
    3. Si cand te gandesti ca multi oameni inca mai cred in Branham si in experientele lui....fiindca alti oameni de langa ei nu vor sa le arate si partile acestea din predici unde Branham se neaga pe sine si experientele lui cerandu-i lui Dumnezeu sa il omoare DACA A MINTIT CU CEVA .Si asta sa intamplat EXACT INAINTE DE A MURII. Cred ca multi daca stiau aceste lucruri nici nu mai intrau in miscarea asta putreda si saracacioasa spiritual,mental,afectiv,motivational...

      Domnul are caile Lui ciudate de a ne arata lucrarea unui om daca a fost bazata pe experiente autentice sau nu.

      Ștergere
    4. Eu sigur nu intram in gruparea asta, daca stiam ca in realitate nu exista nici un mesaj si ca Branham nu e profetul Ilie si nici ingerul din apoc 10:7 si ca botezul, Epocile si Pecetile nu sunt descoperirea lui, si multe altele.

      Am fost inselati de aparentele unui mesaj perfect. Am fost dusi de nas de faptul ca am fost impresionati de vindecarile lui. Amagirea perfecta.

      Unele lucruri le-am observat cand traduceam predici dar eliminam din start posibilitatea erorii, ca si Nelu Opris ma autoconsolam ca poate nu inteleg eu, ca poate exprimarea nu e ok, nu lucrul in sine.

      Ștergere
    5. Si branham e mancat de viermi. Prorocul fals glasul fals mandria lui lucifer ca e egalul lui Dumnezeu. Va prostit mintea inselatoru falsul de branham.

      Ștergere
    6. Moment de sinceritate a lui Branham?
      ..."Daca voi merge ca profet fals imi voi pierde sufletul propriu si il pierd si al vostru cu al meu."

      "I've got to leave here. You've got to leave here. And if I go as a false prophet, I'll lose my own soul and lose yours with me." (59-1219 - Questions And Answers On The Holy Ghost)

      Ștergere
    7. http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Reportaj/A+DOUA+VIATA+Femeia+care+a+deschis+ochii+dupa+14+zile+de+coma+pr
      Femeie ce si-a revenit din coma dupa 14 zile de ce Billy Paul l-a deconectat de la aparate asa de repede nici o saptamana? Daca stia ca tatal sau este chiar proroc adevarat nu sa gandit ca D-zeu il poate vindeca? Eu nu pricep graba cu care i-a luat sansa lui fratele Branham sa se vindece. Alti oameni si artisti si sportivi s-au vindecat dupa un an de zile si nu is proroci si nu cred in D-zeu.

      Ștergere
    8. Buna intrebare!!!! De ce Billy Paul fiul lui Branham la deconectat asa de repede de la aparate???!!! Exista oameni care isi tin la aparate pe cei din familia lor luni si ani de zile daca este o sigura sansa ca Dzeu sau medicii sa vindece. Branham in cateva zile a fost deconectat!!??! E o mare dovada ca cei de langa el nu credeau in nimic nici in Branham si stiau ca el e o farsa si minciuna.

      Ștergere
  16. Cartea lui Anna Schrader prorocitar recunoscuta si prietena apropiata a lui Branham care a anuntat moartea lui ca o pedeapsa de la Dumnezeu pentru gravele deviatii si distrugeri facute de Branham.

    "Many ministers consider Anna Schrader's prophecies one of the finest examples of the prophetic gift. Marked as they are by a beautiful and consistent faithfulness to the Word of God, the prophecies have a significant message for the times in which we are living." (From the front cover). The healing revival saw an explosion of supernatural ministries amongst which was the gift of prophecy. This gift was uniquely exercised by Anna Schrader which won her the respect of all the major healing ministries. Interestingly, it was Anna Schrader who first prophesied William Branham's forthcoming death, which she shared with Kenneth Hagin. He passed this on to Gordon Lindsay - a full two years before his car accident! These prophecies, recorded in 5 separate booklets, are great reading and convey the spirit of the authentic gift of prophecy which all those who profess to prophesy should read. There are 5 booklets totalling 176 pages.

    http://revival-library.org/shop/index.php/e-books/healing-revival/other-healing-ministries/product/91-anna-schrader-s-prophecies

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am stiut ca Anna Schader are carti... dar de fapt e normal sa aiba daca a avut asa o slujba de buna si curata in profetiile ei, slujba recunoscuta si apreciata de insusi Branham. Multumesc.

      Interesant e ca Branham dispretuia ca femeia sa fie slujitoare, si o vroia doar in bucatarie la oale si sa faca copii si tocmai printr-o femeie -daca e asa cum se spune- Dumnezeu a vrut sa il scape pe Branham de pe drumul deceptiei si inselaciunii.

      A fost poate prea mandru sa recunoasca ca printr-o femeie Dumnezeu ii vorbeste, si nu ii vorbeste lui personal. Adica cum vine asta? Adica lui marelui inger-mesager nu ii spune Dumnezeu nimic dar ii spune unei femei?

      Uite ca da. Chiar asa a fost.
      "Mandria merge inaintea pieirii".

      Ștergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  18. Am gasit ce cautam de 6 luni:

    In acelasi an cu moartea lui Branham cineva il avertizeaza din nou. Incredibil.

    Este cred a 4 sau a 5-a avertizare cu putin timp inainte sa moara, apoi chiar el se blestema singur cu 3 saptamani inainte sa moara.

    Acesta ii spune: "Cred ca esti un om fin, domnule Branham dar cred ca tu esti sincer gresit. Esti total pe din afara. Stii ca vei fi condamnat la sfarsit?"

    Apoi vedeti raspunsul lui Branham care nu e absolut clar ca nu poate fi gresit.

    A man said to me the other day, said, "I think you're just a fine man, Mr. Branham, but I believe you're sincerely wrong. You're all out of the will. Do you know you'll be condemned at the end?"

    185 And I said, "Look, I want to tell you something. I'm going to say that you—that you would be right, just to say for the argument's sake. If I am wrong, which I—I don't believe I am; but if I was wrong, and I knowed right now that I was going to live to be a hundred years old, and He was going to condemn me at the end of the road, and tell me, 'You don't deserve to come into My Heaven, William Branham. Get out into outer darkness.' You know what? I would serve Him every day of my life until I went, anyhow. For I have received so much of His unmerited blessings, that He is more than life to me. He is everything that I…" 65-0119 - The God Who Is Rich In Mercy

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca si Balaam nu vroia sa asculte. Si ala a fost tot "proroc". Asa is toti de la mesaj catiri incapatinati. nu vor sa asculte si daca vad adevarul verde in fata. Nu vor si nu vor dar nu ca nu stiu. Acuma stiu toti dar nu vor pentru ca sint cei mai ingimfati si mindri crestini ce mi-a fost dat sa vad pe suprafata pamantului.uite si pe Branham. Toti prieteni lui i-au zis in dragoste si rabdare sa isi corecteze ideile si el i-a festit si umilit. Branham si-a batut joc de oricine nu juca dupa cum el cinta din cetera. A mai avut si prorocirile unora si-i ziceau ca sa se pocaiasca. A ascultat vreodata Branham de cineva? vezi-ti de treaba.
      Mindria lui si duhul lui de ingimfare de la diavolul ii stapineste pe toti ce cred mesaju lui. ei stiu ca Branham nu a revelat nimic si tot minciuna o spun inca la toti. Fi var rusine la toti. Sa va faca Dzeu mila daca nu vreti sa ajungeti ca Branham condamnati.

      Ștergere
    2. Lica ar trebuii sa faci si un articol ,cam ceva de genul: "" Profetiile despre eroarea si moartea lui Branham"" si sa pui in el toate profetiile adresate lui Branham, sa vada toti branhamistii ca Branham nu a restabilit nimic ci doar a creat un haos spiritual ,pentru care a si fost avertizat dinainte.

      Ștergere
    3. Cred ca Abel le stie mai bine decat mine si e chiar talentat la capitolul asta. (M-am scos Abel :)).

      Eu am decis ca nu voi mai scrie mult aici si daca o fac merg mai mult pe directia lidership, comunicare.

      Aproape am terminat siteul nou si am mult de lucru in toamna asta, asa sper. Anul asta scap de toate blocajele financiare si materiale. Apropo va place siteul meu de dezvoltare personala? www.viatainmainiletale.ro

      Poate ma ajutati sa mai corectez una alta pe el. Multumesc mult fratilor, Abel. Multumesc Adi si celor care ati stat de partea adevarului si nu de partea minciunii si a urii branhamiste. va veni binele si la noi in toate dimensiunile lui.

      Purtati-ma in rugaciune inca am nevoie de spart gheata, de sarit ziduri si de urcat munti inalti. Va multumesc cu inima smerita.

      Ștergere
    4. Lica nu cumva stii cine a fost acesta care i-a spus ca la sfarsit fratele Branham va fi condamnat? Ma intreb de ce oare nu a ascultat de nimeni?

      Ștergere
    5. http://en.believethesign.com/index.php/Hagin_Prophecy

      Se poate traduce cu Google Chrome .Nu este exact gramatical dar in mare se poate intelege ideea.

      Ștergere
    6. Ce le mai trece la unii prin cap: Sa il puna pe Brnaham langa o usa intredeschisa pe unde intra lumina soarelui,apoi sa decupeze imaginea si sa o comercializeze ca fiind ""lumina supranaturala"".

      http://en.believethesign.com/index.php/Supernatural_photographs#Houston_photograph



      Si ""stalpi supranaturali"" aparuti la un meci de baschet. :)

      http://en.believethesign.com/index.php/The_Houston_Photograph

      Ștergere
  19. Branham și-a jucat "Mesajul" la ruletă și a pierdut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vreau sa iau apararea nimanui si puteti sa ma numiti fanatic,bolnav mintal, branhamist, frankist sau ce vreti,dar tare sunt curios daca exista pe vremea Domului Isus tehnologiile din ziua de azi, probabil cand a mers Domnul pe mare,cineva ar fi spus ca il imita pe David Blaine ori Coperfield ori alt pacalici , am si uitat numele lui, care a "zburat" de pe un bloc pe celalalt.
      Dumnezeu a lucrat prin multi oameni,dar pacat ca multi uita ca EL nu isi imparte Slava Lui cu nimeni si aduc onoare unui om.

      Ștergere
    2. Nu zic, poate o fi adevarat cu acea lumina deasupra lui Branham,dar ce sa fac eu cu ea?La ce ma ajuta AZI? Cu nimic.

      Ștergere
    3. Da chiar asa. Seamana cu vorba aceea din batrani. "Nu te poti incalzi la un foc desenat"

      Ștergere
    4. Aha...chiar ca El nu isi imparte Slava Lui cu nimeni.Si atunci crezi ca Dumnezeu se cobora la nivelul lui Brnaham sa il ridice in slavi cu poze cu stalpi supranaturali? Care este rezultatul acestei farse ? Nasterea sectarismului, a idolatriei si fanatismului ,toate centrate in jurul persoanei lui Branham.

      Deci mai mediteaza la fraza asta: "" Dumnezeu nu isi imparte Slava Lui cu nimeni"". ;)

      Ștergere
  20. Mi-am amintit astăzi că am citit într-o predica unde Branham spune că cineva a venit la el, grup sau ceva de genul: "Frate Branham știți ca veți fi blestemat la sfârșit?"
    Foarte interesant Branham nu neagă dar spune ca dacă Dumnezeu ii va face asta și îl va arunca în iad el, Branham, totuși îl va iubi pe El. A vrut sa impresioneze audienta cu cata dragoste are el pentru Dumnezeu, dar pentru creștini din biserici nu avea.
    De ce oare nu a negat sau nu a dat replici acelui grup, asa cum obișnuia sa o faca.
    Așadar a fost de multe ori înștiințat ca e pe o cale falsă și urmează blestemul propriu zis.
    Cu alte cuvinte știa ca e fals? Știa ca va fi lovit dar nu vroia sa se pocăiască?
    Posibil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scriu greu pe telefon. Eu am scris.
      Știe cineva predica? Lica

      Ștergere
    2. Nu mai stiu ce contin predicile lui Branham.

      Parerea mea este ca viata lui Branham este un amestec de adevar si minciuna.Adevar datorita unor vindecari care au avut loc,desi nu a fost singurul in vremea lui,si minciuna datorita relatarilor lui exagerate la maxim,cum este cea cu raul Ohio sau cea cu asa zisul nor supranatural si inchipuita primire a pecetilor.De fapt imaginatia lui proprie.

      De ex. el sa dus in Jeffersonvile sa primeasca pecetile fiindca asa i-ar fi spus ingerul,dar defapt el stia in subconstientul lui ca acasa le avea intr-o biblioteca.Subconstientul lui l-a trimis acasa adica in Jefersonvile sa ""primeasca"" ,chipurile,pecetile. Dar Branham a asociat asta cu un inger si a avut impresia ca acel inger l-a trimis acasa adica in Jefersonvile sa primeasca pecetile. Cand era mai simplu sa i le fi dat acolo unde cica s-ar fi intalnit cu ingerul. Dar nuuu...ingerul prefera sa il trimita pe Branham tocmai acasa sa-i inmaneze pecetile adica in Jefersonville. De ce tocmai in Jefersonvile si nu pe loc? Era neputincios ingerul sau ii placea orasul Jefersonville? Sau mai simplu era ca Branham avea pecetile in biblioteca,asa cum avea si epocile ale lui Larkin,si atunci mintea mistica a lui Branham a pus pe seama vreunui inger "'primirea"' pecetilor adica citirea lor acasa in Jefersonville,si apoi el a numit asta ""descoperirea pecetilor"" adica citirea si prezentarea pecetilor catre public!?

      Mai simplu spus: Branham si-a adus aminte ca acasa are pecetile,si sa gandit in sinea lui sa mearga si sa le citeasca apoi se le prezinte publicului ca fiind descoperirea lui proprie. Si a pus totul pe seama unui inger .

      Ce mi-a venit cu pecetile?Am vizionat o predica de-a lui Ewald Frank unde spune ca Branham a primit ""descoperirea pecetilor"".

      Ștergere
  21. Branham vorbea cu demonii!!!
    Did you know William Branham claimed to converse with demons face to face?

    "And I will say this, friends, my Bible open before me this afternoon, I've only… When demons has met me, and I've spoke to them, not just some mythical, makeup, or think, or feel their power, I mean talk face-to-face, as I did with you. And I've tried this to be sure. I've had them to stand there, and look. And I'd say, now, I don't mean the—some person that's possessed with a demon, I mean, the form, outline of a demon standing there like a dark shadow, speaking. And it threaten at me, and I'd say, "You're wrong. And you know you're wrong. For it's written in the Scripture…" See? And he'd stand there and I'd say, "Answer me." And he wouldn't answer me." 52-0713A

    RăspundețiȘtergere
  22. Profet blestemat mesaj blestemat popor blestemat! !!!
    Blestemul lui Dumnezeu este peste secta asta.

    RăspundețiȘtergere
  23. Aici este titlul predicii in care Branham spune ca inca cineva i-a profetit moartea.

    In acelasi an cu moartea lui Branham cineva il avertizeaza din nou. Incredibil.

    Este cred a 4 sau a 5-a avertizare cu putin timp inainte sa moara, apoi chiar el se blestema singur cu 3 saptamani inainte sa moara.

    Acesta ii spune: "Cred ca esti un om fin, domnule Branham dar cred ca tu esti sincer gresit. Esti total pe din afara. Stii ca vei fi condamnat la sfarsit?"

    Apoi vedeti raspunsul lui Branham care nu e absolut clar ca nu poate fi gresit.

    A man said to me the other day, said, "I think you're just a fine man, Mr. Branham, but I believe you're sincerely wrong. You're all out of the will. Do you know you'll be condemned at the end?"

    185 And I said, "Look, I want to tell you something. I'm going to say that you—that you would be right, just to say for the argument's sake. If I am wrong, which I—I don't believe I am; but if I was wrong, and I knowed right now that I was going to live to be a hundred years old, and He was going to condemn me at the end of the road, and tell me, 'You don't deserve to come into My Heaven, William Branham. Get out into outer darkness.' You know what? I would serve Him every day of my life until I went, anyhow. For I have received so much of His unmerited blessings, that He is more than life to me. He is everything that I…" 65-0119 - The God Who Is Rich In Mercy

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mesajul este fals4 octombrie 2017 la 21:26

      Branham spune ca daca Domnul ii va spune "Tu nu ai meritat sa vi in cerul Meu.....samd" (de cand pe merit se merge in cer si nu pe har?).

      Branham nu neaga ca nu e gresit. El se da mare doar, ca si daca Domnul il arunca in iad el tot il va sluji. Vai ce om bun. E chiar mai bun decat Domnul insusi.

      Dar mai bine spus, el spune de fapt ca chiar daca va ajunge in iad, el tot nu renunta la minciunile sale aici pe pamant.

      Branham spune de fapt ca nu conteaza ca Domnul il leapada ca e gresit si ca va permite distrugerea si moartea lui EL TOT VA CONTINUA.

      Observati jocurile de cuvinte ale lui Branham?

      Ma tot intrebam. Cine au fost oare acei oameni din jurul lui care in rabdare si dragoste, sinceritate, bunavointa l-au avertizat pe Branham si au stiut CLAR ca el va incheia curand inselatoria publica?

      Stiu sigur de Anna Schrader si de inca un predicator care a si zis ca "pana la revelionul anului 1965" el, Branham, va fi mort. Pedepsit.

      Astea DA. Astea sunt profetii mai fratilor. Astea sunt spuneri mai dinainte care au fost dovedite ca adevarate.

      Cum de un profet asa zis, de talia lui Branham, nu a fost capabil sa rezolve, sa intrebe, sa cerceteze, sa vada ce poate corecta, cum poate sa intelega cu ce a deviat atat de grav incat Domnul il avertizeaza din toate partile ca VA MURI.

      Asta dovedeste din nou haosul din viata, mintea si spiritul sau. Pur si simplu el a lasat ca nebunia sa isi incheie misiunea ei in viata lui pentru a-l distruge in loc sa se pocaiasca si sa se intoarca la simpla si frumoasa Evanghelie.

      Ce bine seamana multi lideri cu Branham in schizofrenia, paranoia si nevrotismul lui.

      Ștergere
    2. ""Culeg oamenii struguri din spini si smochine din maracini?"". Matei 7

      Branham in ultimii ani de viata a venit cu o alta Evanghelie. A pus in locul harului dumnezeiesc explicat frumos de apostoli,credinta in mesaj si mesager.

      Rezultatul a fost tocmai predica lui ""Avertizare apoi judecata"".

      Peter

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.