sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Caderea ingerilor

Benny Hinn, privit in multe cercuri ca fiind principalul lider al carismaticilor, explica in mod deschis despre caderea multor evanghelisti, multi din lumea carismatica, (al carui fondator este William Branham) care au cazut in erezie, in pacate grave, in instabilitate mentala, chiar si el, Benny a divortat si apoi s-a impacat cu sotia lui dupa cativa ani. 

Explica in acest video, in primele 40 de minute, despre cum liderii care opereaza daruri spirituale sunt expusi atacurilor celui rau in mod furibund deoarece -asta si Branham a spus-o- diavolul uraste ca un om care are talente si capacitati divine sa opereze cu ele si sa ajute pe altii aducand slava Numelui Domnului.

Reputatia unui lider se distruge repede cand acesta cade in diferite pacate, erezii, mandrie, lacomie, minciuna, exagerare, crearea cultului personalitatii, etc. presa americana si oamenii sunt fara mila atunci cand ceva este dovedit. 

De fapt, oamenii mai ales religiosi, acuza si distrug alte vieti si atunci cand este vorba numai de zvonuri.

Nu stiam de d-na Kathryn Kuhlman ca si-a pierdut mintile inainte de moarte, eu stiam ca avusese probleme cu inima.

Cred ca Branham nu a fost scutit de aceste ispite. Probabil caderea lui in erezie, exagerare si in crearea unei povesti amestecate a adevarului cu minciuna, dovedeste ca a avut o misiune importanta dar nu a reusit. A incercat sa fie ceea ce nu este. A incercat sa impuna modul lui de gandire extrem de limitat si bazat pe emotie negativa si autocondamnare personala. 

Conducerea audientei prin complexul de vinovatie si nesiguranta este una din cele mai slabe si tipuri de conducere. Am studiat ca acest tip de conducere a fost folosit cu succes de catre multi dictatori. Tipologia conducerii la Branham este clara. 

Branham a lansat conceptul: "Toate denominatiunile sunt rele si pierdute, ce sa ne facem? Oh da, uite avem nevoie de un profet. E chiar aici. El este Ilie si el aduce adevarul iar cei care nu il urmeaza, nu au parte de rapire la cer." Si asa mesajul lui Branham devine un fals inlocuitor a Evangheliei. Branham devine un fals salvator, cu un fals mesaj, care salveaza in mod fals, adica nu salveaza si nu ajuta pe nimeni cu adevarat.

Totusi nu cred ca a nu reusi e o drama. Drama o vad in a cadea si a nu recunoaste acest lucru. Asta o vad clar in branhamism. Ei au esuat total si au cazut in ereziile din mesaj dar nu pot sa recunoasca deoarece DARURILE I-AU ORBIT. Asa si zice Biblia. Darurile orbesc.

Sunt uimit de faptul ca Branham spune ca Domnul il corecteaza de multe ori si il mustra chiar, iar apoi sa vad ca el continua sa creasca in ura fata de alti oameni, in invataturi false si in final in autoproslavirea personala care i-a si adus moartea groaznica. A crescut in ceea ce Domnul ii spusese sa nu mai faca niciodata. Ciudat, nu?

Sa inventezi 10 minciuni ca sa acoperi una singura, este o drama. Apoi, sa creezi 50 de minciuni ca sa acoperi cele 11, este o ratacire aproape fara sanse de intoarcere. Asta s-a intamplat deseori in lumea carismatica incepand cu Branham. 

Apoi si apetitul pentru bogatie si aroganta de a impune si asocia bogatia cu conditia de crestin corect a fost un esec.

Promovarea prosperitatii este biblica in masura in care se pastreaza principiile de baza ale Evangheliei si echilibru pentru a folosi bogatiile in a continua si extinde misiunea din care faci parte si care ti-a fost incredintata, nu pentru a te etala cu muschii donatiilor primite anual sau a avionului privat. 

Este bine cunoscut aportul carismaticilor adus la evidentierea lucrurilor biblice si succesului lor legat de semne, minuni si vindecari. Dar asta ajunge oare pentru a dovedi ceva mai mult decat atat? Nu.

Faptul ca oamenii au crezut ca pot avea semne, minuni si vindecari, nu a adus o vindecare atat de mare a natiunilor pe cat s-a crezut, probabil si pentru ca multe nume grele nu au reusit sa isi duca misiunea in mod onorabil pana la capat.

Benny Hin il respecta mult pe Branham, il vorbeste de bine pretutindeni, dar nu ii recunoaste ereziile acestuia cu privire la Ilie, inger si alte lucruri nebiblice. 

Nu cred ca lumea carismatica este mai pacatoasa decat alte denominatiuni sau decat gruparile de la mesaj, dar la ei lucrand cu statii TV si imperii media, este evident ca publicarea unui decazut este un subiect de stiri cu impact major.

Asta poate fi bine. Poate fi rau. 

Important este ca oamenii care isi vad propria mizerie, o recunosc si o curata sunt iertati. Am auzit de cazuri grave de homosexualitate care au fost iertate, cu greu, dupa ani de zile, dar Dumnezeu a adus vindecare extraordinara iar noi criticii am ramas doar cu imaginea murdara a acelui om. Ne faceam singuri rau si ne murdaream pe noi insine cu o asemenea atitudine. 

Da. Oamenii iarta greu. Au inima toxica si gandirea subiectiva, nedreapta.

Ce a uitat Branham, ce uita multi de la mesaj, ce uitam noi toti deseori este ca Biblia spune ca: "TOTI AU PACATUIT SI SUNT LIPSITI DE SLAVA LUI DUMNEZEU" iar pretul pentru noi toti, fie branhamisti fie altii, NUMAI DATORITA MIELULUI ISUS PUTEM ACCESA DREPTUL LA CERUL LUI DUMNEZEU. Nimic, nimic altceva nu ne da dreptul acesta. Sa spui ca exista altceva te face un antihrist. Un eretic, un ratacit. Si asta fac multi, inclusiv cei care urmeaza mesajul lui Branham.


6 comentarii:

  1. Asa este .Pe cat de simplu pe atat de adevarat.Defapt este esenta evangheliilor si a Bibliei:Harul si adevarul aratate prin Domnul Isus. Ioan 1. Deci prin Domnul Isus au venit amandoua,nu prin Branham,Frank,Colemman...etc. Cand oamenii vor constientiza asta se va termina cu manipularea si cu pretentiile nefondate ale sectelor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Benny nu este un faith healer asa cum nici WMB nu a fost faith healer .Ei doar au facut show si au atras multimi de oameni cu showul lor.Tragedia este ca acolo se duc multi oameni cu probleme ,necazuri si boli si asteapta sa fie vindecati dar ajung sa fie trintiti la pamint si fizic si spiritual.Cind BENNY a fost divortat a avut o aventura amoroasa cu PAULA WHITE din Florida ,asa un om nu merita sa fie numit evanghelist.La fel si WMB a spus atita minciuna ca nu mai poti consideri putinul adevar care la marturisit .Uitati-va la roadele lor fratilor si vedeti ca din spini culegi doar rani si remuscari asa cum zicea VIOREL undeva pe acest blog.Nu demult BENNY a tinut o campanie la 70 de mile de unde locuiesc si am spus la frati ca nu se merita sa ma duc.Cei care s-au dus nu au venit bucurosi inapoi .Asa ca titlul de INGERI CAZUTI se portiveste si la BENNY si la WMB deci ramineti bazati pe BIBLIE.Semn.Un Penticostal

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar tu nu ai pacatuit niciodata? E musai sa arunci cu murdarie pe altii? D-zeu iarta pe oricine se pocaieste nu ai citit in Sfinta Scriptura? Dumnezeu a folosit pe fratele Branham sa vindece bolnavi si asta nu o puteti fura de la noi care credem.

      Ștergere
    2. Bine spune anonimul penticostal. Nu la folosit Dumnezeu in persoana pe EXACT Branham si doar pe el.Pur si simplu a fost un val de charismatici cu daruri de vindecare.NU a fost doar Branham vindecator.Si intradevar bine spui Anonimule caci Branham atat a mintit audienta incat putinul adevar -pe care il preluase de la altii adica botezul,dumnezeirea-paleste pe langa minciuna care a raspandit-o ani in sir.

      Si intradevar si mai BINE spui privitor la roade,caci si Domnul Isus ne invata acelasi lucru.

      Ștergere
    3. Nu am afirmat ca nu am pacatuit niciodata ci afirm ca sint considerat neprihanit doar prin singele D-lui ISUS HRISTOS ,NU prt. ca sint penticostal nu ptr.ca sint branhamist ci doar prin ISUS CRISTOS ce frumos ar fi daca toti am realiza si afirma acest adevar.Cu murdarie nu arunc pe nimeni caci atunci m-as murdari manile si noi sintem chemati sa ne sfintim si sa fim vase curate mai ales cind avem pretentia ca; sint vas al DOMNULUI si ca EL lucreaza prin mine vindecari si minuni nemaiauzite.Pe Branham nu vreau sa-l fur de la nici un lesne crezotor as putea doar sa-ti spun ca am participat la o campanie de evanghelizare si vindecare tinuta intr-n mare oras american de catre un mare branhamist.Il cheama W.V.Grant avea o mis.care se chema CUIBUL DE VULTURI de undeva dinTEXAS .Acolo nu a predicat evanghelia ce a incercat sa faca ceva vindecari (erau acolo sute de bolnavi si olgi in carucioare si cu cirje) nu a vindecat nici macar unul singur caci am fost martor.Mai tirziu prin anii90 el W.V.Grant a ajuns la inchisore pntr. evaziune financiara.Acum a esit de la inchisoare si a deschis un alt CUIB DE VULTURI oare acum tu crezi ca o sa ma mai duc vreo data sa-l ascult? Un Penticostal

      Ștergere
    4. Cuibul evazionistilor poate...oricum e penibila toata povestea cu Branham,fiindca Branham predica ca el este ULTIMUL mesager si odata cu el vine si rapirea.Biserica nu a fost rapita asa cum predica Branham,Domnul Isus nu S-a intors...Sau oare suntem in perioada de gratie,ca la telefonia mobila?! De aici va dati voi seama daca ceea ce predica Branham era adevarul sau inchipuirile lui proprii.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.