duminică, 31 mai 2015

Scrisoare de imbarbatare

Acum 3 ani am inceput sa trimit scrisori motivationale unui tanar, Marian, care e in inchisoare in Japonia, pentru ca a fost caraus de prafuri ilegale.

Mama lui mi-a scris ieri din nou. Am zis sa transmit mai departe, iar cei care au pe inima un cuvant de incurajare, o invatatura inteleapta de viata sa ii scrie. Situatia a devenit foarte grea si insuportabila pentru tanar. Ea simte o presiune mare peste el. Totul se prabuseste in viata lui si devine fara speranta si pentru el dar si pentru familia lui.

Sunt sigur ca un mic efort de a scrie din inima, din partea noastra, il va ajuta mult. Stiu ca noi ca branhamisti nu am fost invatati sa ajutam pe cineva in mod neconditionat, sa iubim neconditionat, dar acest lucru face parte din umanitatea noastra, din spiritualitatea noastra. Cred ca trebuie o mare eliberare de sub jugul indiferentei, al urii si al discriminarii. 

Noi cei de la mesaj, prea usor am uitat ca Dumnezeu ne-a iubit pe cand eram pacatosi si astfel, de aceea probabil nu am simtit prea mult sa activam in a ajuta si motiva pe altii. Am excelat in schimb, in a da argumente, in a ne certa, in a ne vorbi de rau.

Am omis sa ne facem un mod de viata din asta, mai ales daca pretindeam ca suntem ceva special. "Mireasa". 

Ma simteam oarecum vinovat cand lucram cu ONG-ul meu, inainte de faliment, si reuseam. 

Multi frati la mesaj mereu priveau cu suspiciune orice activitate, initiativa, actiune. In loc sa ma intrebe orice ii nedumirea, daca aveau vreun dubiu, ei scoteau barfe si minciuni, unele de-a dreptul nebunesti. Fierbea ura si rautatea in ei la fiecare succes, si binecuvantare. Imi pare rau ca s-a intamplat asa. Eu credeam ca ei se bucura. S-au bucurat si m-au calcat in picioare in schimb, cand am pierdut totul. Dar acum eu sunt extrem de fericit ca am scapat de mentalitatea si compania lor toxica.

Auzeam chestii de genul: "Oare ce urmareste?" "Oare cine ii da bani?" "Vrea sa fie ceva" "Cauta popularitatea" iar in timp ce ei ma criticau si etichetau, ei nu faceau nimic, niciodata. 

Aveau stilul acela de viata parazitar spiritual si social. Vedeam ca ei nu dau un indemn, o imbarbatare, un cadou nimanui. Nu viziteaza bolnavi, nu sunt interesati de binele altora si nici macar nu cunosc ca aceasta mentalitate biblica este propovaduita de Domnul si este esenta vietii crestine. Nici nu poti transmite altora ceva ce nu ai.

Asa ca in timp, in ani si ani, noi ca "Mireasa" ne obisnuisem sa dam oamenilor argumente si brosuri, nicidecum dragostea lui Dumnezeu. Asta e trist. Cred ca s-a pierdut intreg scopul lui Dumnezeu prin asta.

Mereu m-am intrebat de ce trebuie sa insisti ani si ani de zile intr-o adunare ca ei sa faca ceva, ce in mod normal trebuia sa fie facut in mod natural, din inima lor noua, din nasterea lor noua, din omul lor cel nou, si nu sub presiune. 

E interesant ca unii credinciosi, din pacate putini, care au fost la baptisti sau penticostali inainte de mesaj, sau au avut un background religios sanatos (nu dogmatic perfect) sunt si acum cand sunt la mesaj, interesati de a ajuta si de a face binele. Ma bucur ca Branham sau alti lideri nepregatiti in a conduce, nu au putut sa le ia obiceiul bun de a fi de folos si de a raspandi bunatatea si iubirea lui Dumnezeu altora.

Avem minusurile noastre e adevarat, si lucram la ele, dar a face ceva ce e atat de clar scris in invatatura crestina, eu cred ca nu trebuie sa fie o greutate, ci o bucurie. O mare bucurie. Eu asa vad.

Ma rog sa ma ajute Dumnezeu sa ma pun din nou pe picioare, asa cum imi place mie si stiu ca trebuie sa fie, dupa voia Lui desavarsita. Si pe fiecare dintre noi, care am fost atat de "sfinti" ca nu am avut TV in casa, nu am pacatuit, dar veci nu am ajutat sau salvat pe cineva de la o situatie disperata. 

La ce folos sa traiesti fortat cu aceste "infrinari" de la mesaj, dar sa fii cu inima goala, egoista, uritoare de bine. O inima rea, seaca si pustie este inceputul iadului, dpdv al meu.

"De ar fi oceanul cerneala, fiecare om un scriitor, fiecare fir de iarba o penita si s-ar scrie despre dragostea lui Dumnezeu....oceanele ar seca si tot nu s-ar termina de scris..." 

O poezie inspirata pe care Branham, din pacate, nu a mai spus-o niciodata dupa anii 50. 

Toate vor trece, dar iubirea nu va pieri niciodata. Prea usor s-a uitat acest adevar indestructibil.

Printre altele mama lui Marian zice:

"Marian are acum nevoie de noi mai mult ca oricând.

Mi-am propus să apelez la oamenii dragi care i-au fost alături la început, să mai depună un efort pentru a-i mai scrie. Cred ca ar fi o bucurie mare pentru el să se surprinda ”inundat” de un val de scrisori din toată lumea, la începutul lunii iunie. Scrisori cu mesaje scurte, de incurajare si acceptare!
Ce zici, iți faci timp să ii scrii câteva rânduri până pe data de 15 iunie? Ar fi minunat!! Și oricine altcineva îi poate scrie gânduri de încurajare si îmbărbătare.
Fac apel la cat mai multe persoane să îi scrie si să se roage pentru el, în perioada 1-15 iunie.
Domnul să te binecuvânteze frate pentru tot.
 
Dana Simionescu

Hai scrie si tu ceva inspirat lui Marian, daca vrei. 


Du-te la posta, cumpara un plic cu timbru, si trimite cateva cuvinte din inima ta, de imbarbatare, unui suflet disperat pe care Domnul Isus il iubeste la fel de mult ca si pe tine.
Adresa lui Marian este:
Simonescu Marian 4-10 HARUMI-CHO, FUCHU-SHI, TOKYO, 183-8523 JAPAN

Una din poeziile lui Marian alias Alex Trey scrise din spatele gratiilor uneia dintre cele mai de temut inchisori din Japonia.


Mi-e dor
Mi-e dor sa stau pe-o plaja in amurg,
Mi-e dor s-aud raurile cum curg,
Mi-e dor de parfumul de liliac,
Mi-e dor de cataratul intr-un copac.
Mi-e dor de leaganele copilariei,
Mi-e dor de copilul din mine,
Ce n-o sa mai fie…

Viata e plina de culoare,
O auzi chiar si cand pasarea o canta
Cu atata ardoare..

Mi-e dor s-alerg pe campii,
Mi-e dor s-admir obisnuitele vrabii,
Mi-e dor sa vad muntii,
Mi-e dor sa miros florile
Din mijlocul curtii...
Mi-e dor de-o plimbare prin padure,
Mi-e dor de gustul fascinant de-alune...
Viata e plina de culoare,
O auzi chiar si cand pasarea o canta
Cu atata ardoare...
Mi-e dor, mi-e dor, mi-e dor...
14.11.2012

13 comentarii:

  1. O sa incerc sa ii scriu si eu cateva randuri !
    Domnul sa il intareasca !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lui Marian ar trebui , in scrisoare, sa-i aduceti aminte ca " Este un singur Dumnezeu si un singur Mijlocitor intre Dumnezeu si oameni : Omul Isus Hristos " Singura lui speranta de salvare poate veni din credinta ca El este , real, si ca numai El poate sterge pacatele, daca acestea sunt marturisite cu gand sincer si umil de pocainta Sa se astepte doar la mila lui Dumnezeu , increderea in oricare altcineva este fara folos pentru el . Sentimentele pe care el incearca sa si le ascunda in poezie nu au nici o valoare in fata Celui care cerceteaza inima, chiar daca induioseaza sufletul omenesc
      Dumnezeu iarta faptele facute in nestiinta de adevar in imprejurari vitrege, numai daca persoana in cauza le regreta cu sinceritate . Mila noastra omeneasca nu are nici un pret in fata dreptatii Lui .Daca nu-l puteti lamuri in aceasta privinta, scrisorile voastre nu-l vor putea scoate de sub osanda ; doar daca Dumnezeu iarta , situatia se poate schimba oricand . Scriptura zice : " Fii spalat de pacatele tale, chemand Numele Domnului " , si acesta este Domnul Isus Hristos . Daca se increde in Sfanta treime, poate sa uite definitiv de dorurile lui expuse in poezie

      Ștergere
    2. Asa sunt obisnuiti ei sa impuna religie nu sa arate pe Dumnezeu din viata lor.

      Ștergere
    3. Daca pentru voi credinta in adevarul invataturii biblice sustinute de Mesajul orei , ca omul nu se poate apropia de Dumnezeu decat daca cugetul lui este curatit de inchinarea la idoli si marturiseste pe Isus Hristos ca Domn prin botezul in apa, si accepta spalarea de pacatele lui ( recunoscute prin pocainata,) in sangele Mielului lui Dumnezeu jertfit la Golgota , daca propovaduirea aceasta o numiti voi religie, eu sunt gata sa ma declar religios, si nu unul de rand , ci unul fanatic ! Pentru ca sunt convins ca astfel de religie nu este inpusa de om, ci chiar de Domnul Dumnezeu
      ".... daca umblam in lumina, dupa cum El insusi este in lumina, avem partasie unii cu altii; si sangele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curata de orice pacat. (1Ioan.1:7) Daca zicem ca n-avem pacat, ne inselam singuri, si adevarul nu este in noi. Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept ca sa ne ierte pacatele si sa ne curete de orice nelegiuire. Daca zicem ca n-am pacatuit, Il facem mincinos, si Cuvantul Lui nu este in noi."
      ". Astfel, dar, fratilor, fiindca prin sangele lui Isus avem o intrare sloboda in Locul Preasfant, pe calea cea noua si vie pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua dinauntru, adica trupul Sau, si, fiindca avem un Mare Preot pus peste casa lui Dumnezeu, sa ne apropiem cu o inima curata, cu credinta deplina, cu inimile stropite si curatate de un cuget rau si cu trupul spalat cu o apa curata. Sa tinem fara sovaire la marturisirea nadejdii noastre, caci credincios este Cel ce a facut fagaduinta." (Evrei 10. 19-23 )
      Si ce daca voi considerati asta " chipul acru si insensibil al branhamismului ", mie-mi place sa ma identific cu astfel de religie

      Ștergere
    4. Voi ma numiti " lider branhamist " fara sa stiti ca eu am stat totdeuana in banca mea , iar atunci cand am avut curajul sa comentez am fost scos afara din adunare chiar in timpul noptii ( si fizica, si spirituala in care ne aflam la un moment dat ), cand nimeni nu intreba : " Strajerule, cat mai este din noapte ? " Eu consider ca am inteles mesajul dat prin fratele Branham din prima propovaduire pe care am auzit-o si de atunci nu am incetat sa-mi acord timp pentru o educatie personala in invatatura pe care ne-a transmis-o Dumnezeu prin acesta . Daca cineva ma considera vinovat pentru faptul ca vreau impartasesc cu altii convingerile mele, as dori sa-mi " descopere " si mie gandurile prin care ei ma judeca , pentru a nu afla intr-o zi, prea tarziu pentru ei ca judecata lui Dumnezeu le este nefavorabila fiindca au umblat doar dupa slava pe care si-o dau unii altora si nu dupa aceea care vine de la Dumnezeu . Pe mine nu ma supara deloc sa fiu pus intr-o situatie injositoare , fiindca tocmai astfel voi sti ca am mevoie sa cer ajutor de la Dumnezeu ca sa fiu ridicat si sa ma folosesc cu incredere de Cuvantul Lui care ma poate apara , asa cum s-au rugat prima data si apostolii " Si acum, Doamne, uita-Te la amenintarile lor, da putere robilor Tai sa vesteasca Cuvantul Tau cu toata indrazneala (Fapt.4:29). si intinde-Ti mana, ca sa se faca tamaduiri, minuni si semne prin Numele Robului Tau celui sfant, Isus."

      Ștergere
    5. Behaitule inca nu ai auzitsi inca nu ai aflat? Branham al tau nu are nici un mesaj. Dusmanul va inselat.

      Ștergere
    6. ". Astfel, dar, fratilor, fiindca prin sangele lui Isus avem o intrare sloboda in Locul Preasfant, pe calea cea noua si vie pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua dinauntru, adica trupul Sau, si, fiindca avem un Mare Preot pus peste casa lui Dumnezeu, sa ne apropiem cu o inima curata, cu credinta deplina, cu inimile stropite si curatate de un cuget rau si cu trupul spalat cu o apa curata. Sa tinem fara sovaire la marturisirea nadejdii noastre, caci credincios este Cel ce a facut fagaduinta." (Evrei 10. 19-23 )
      ACESTE SFINTE SCRIPTURI NU AU NICI O LEGATURA CU MESAJUL SI CU BRANHAM MAI BLASFEMIATORULE! ELE SUNT PENTRU CINE CREDE IN DOMNUL ISUS, NU IN MESAJ.

      Ștergere
    7. Nu are nici un mesaj pentru unii ca voi ( trebuie sa specificati lucrul acesta ). Pentru mine insa are, si chiar mai multe decat cineva si-ar putea inchipui .Prin predicile lui , Domnul mi-a deschis si mie inima ca sa inteleg Scripturile Si mai cunosc ,slava Domnului, pe multi altii, in toata lumea , care au avut parte de aceeasi experienta binecuvantata . Voi sunteti si pentru mine o realitate a Cuvantului , unii dintre aceia carora nu le-a fost dat sa cunoasca tainele Imparatiei lui Dumnezeu , desi am observat ca le studiati, insa gandul vostru nu-i spre a intelege, ci doar pentru a gasi motive sa le negati cu vehementa

      Ștergere
    8. Branham a fost un dezechilibrat care sa blestemat si ia cerut lui Dzeu sa l omoare daca minte cu privire la ce spune. La omorat. Ce vrei mai mult?

      Ștergere
    9. https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2015/06/05/sufletul-si-duhul/

      Ștergere
    10. https://www.youtube.com/watch?v=23VflsU3kZE
      Film despre cutremurul de laCalifornia. am citit ca in anul 1800 se stie f bine de falia Saint Andreas nu prorocul Branham a zis prima data de ea. oameni is dusi de nas si exagereaza si isi pun mandria inainte sa para ca sant mari proroci.

      Ștergere
    11. Si astazi se stie , si mult mai bine decat la 1800, totusi pentru oamenii care locuiesc acolo acest adevar nu se sesizeaza , ba chiar este repudiat, desi Dumnezeu l-a intarit prin profetie: aceasta a anuntat ca nenorocirea -i va prinde fara veste fiindca au uitat istoria lui Iona si a orasului Ninive .
      azi se stie ca sub California exista o vasta structura de pesteri pline cu apa oceanului, in care se poate intra cu submarinul, pana la 100 de mile sub coasta . Dar la suprafata " la vita sigve igual " = viata merge inainte , dupa cum canta Hulio Iglesias in filmul cu acelasi nume pe care l-am vizionat in copilarie Si se mai stie ca submarinele rusesti au intrat pe acolo inaintea celor americane . Nu degeaba a avertizat fratele Branham ; Watch Russia ! In California limba spaniola este aceea principala

      Ștergere
    12. Prostii. Branham a spus Watch Rusia fiindca SUA era in plin razboi rece cu Rusia.

      Asta nu e profetie . E o comedie. :))

      Analistii politici fac frecvent astfel de predictii ,in functie de anumite evenimente care au loc sub ochii lor. Inseamna ca toti sunt profeti?

      Daca Branham era un profet autentic spunea ca Kenedy urma sa fie ucis. Dar nu a spus nimic de asa ceva,sau de amenintarea islamului la adresa occidentului si implicat a Israelului.

      Dar nu a spus nimic de aceste lucruri.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.