luni, 20 decembrie 2021

Traind in drama lui Branham

Branhamistii cu toate liniile lor sunt un grup de oameni care aduc drama si iluzia unei urgente apocaliptice din care oamenii scapa numai daca le urmeaza ideile lor despre Biblie si despre anumite evenimente din viata lui Branham, Frank, si alti lideri pacaliti si ei de drama si fantezia lui Branham.

Am realizat zilele trecute ca in realitate chiar ei insisi sunt propria lor drama, traind in acea iluzie, in fantezia pe care Branham a trait-o si promovat-o. 

Actiunea lor psihologica constanta (constienta sau nu) este aceea de a ne atrage in spectacolul lor, tocmai pentru a-si motiva, pentru a-si justifica propria existenta pe acea scena a unei vieti traite in imaginar, in fantezie, dupa voia unui fals profet si nu dupa chemarea adevarata a lui Dumnezeu in viata lor. 

De aceea lanseaza in online doar informatii si stiri cu iz dramatic, apocaliptic, rau, catastrofe, negativ, zombistic, adica exact lucruri si idei care, eu cred ca pentru Dumnezeu nu conteaza deloc. Absolut deloc. Dar ei sunt prinsi acolo si nu au cum sa mai scape. Este (aproape) imposibil. 

Da, eu cred de mult timp ca ei traiesc dupa scenariul fantezist si bolnav a lui Branham, si nu dupa talantul si voia lui Dumnezeu daruite pentru ei. Ei nu traiesc pentru ei insisi, pentru altii, pentru semenii lor, sau pentru a face si promova binele. Nu. 

Ei traiesc doar pentru drama lui Branham. Pentru planul lui Branham cu asa zisa mireasa. Ei slavesc o mireasa inexistenta, o inchipuire iluzorie si nu practica si actiunea Cuvantului sfant a lui Dumnezeu. Nu au nici un interes sa il puna in practica pentru ca daca ar face asta ar trebui sa iubesca, sa ierte, sa isi schimbe inima de piatra intr-una de carne, ar trebui sa fie buni si cu cei din alte credinte, ar trebui sa fie buni ca sa promoveze binele dumnezeiesc. Si ei asta nu au cum sa o faca pentru ca nu stiu nimic despre asa ceva. Ei stiu doar sa joace in piesa dramatica a lui Branham.

La nivel psihologic, din acest motiv miscarea lui Branham a avut parte de atatea rele, ura, minciuna, barfa, sinucideri, conflicte intre lideri, intre linii. Oriunde e o adunare de mesaj e cearta, dezbinare, ura, minciuna, atacuri, suferinta, durere, falsitate, lipsa de autenticitate, sinucideri, manipulare emotionala, tortura si agresiune psihologica, emotionala si fizica. Cu alte cuvinte, DRAMA. 

Ei vorbesc cu trufie despre puterea cuvantului vorbit din mireasa de a crea lucruri in existenta, dar ei nu stiu nici dupa 20-30 de ani de asa zis crestinism sa spuna cuvinte de genul "IARTA-MA! Imi pare rau! Am gresit sau te rog sa ma ierti! Te iubesc! te iert, te primesc," etc, etc. Ei nu au invatat valori IN 30 DE ANI. S-au laudat zi de zi ca ei sunt mireasa care e respinsa de culte. O drama falsa pentru psihicul fragil pe care il au.

Cum crede cineva ca va putea crea prin cuvant lucruri divine cand din gura lui iese acum barfa, minciuna, rautate si alte lucruri nepotrivite? Nu se poate. Sub nici o forma asa ceva nu se va intampla si asa ceva nu va avea loc. Ei se mint pe sine si se autoiluzioneaza ca sa poata supravietui in credinta in mesajul lui Branham. 

Dragi fratim mai intai invatati sa creati prin cuvant pace, iubire si intelegere, facere de bine intre voi, in familii in jurul vostru si abia apoi veti putea face primii pasi pentru a crea alte lucruri superioare. 

Altfel e doar VORBARIE GOALA, FARA SENS. Cat de orb trebuie sa fi sa nu vezi tot falsul in care ei sunt?

Eu nevoie psihica sa creada ca vor fi cineva de gen Marvel, eroi, mireasa aleasa, pentru ca altceva nu au. Au nevoie de multe simboluri pentru ca nu pot trai in realitatea prezenta.

Sufletele majoritatii lor sunt goale. Îi vad bine iar cand stau de vorba cu ei, ii vad ca sunt goi. Nu au aproape nimic de spus, ceva de valoare. Ceva care sa ma inalte pe varfurile minunate ale frumusetii lui Hristos sau sa ma faca sa ma pun in sac si cenusa. Nimic. Doar rautate, critica, atac. Toxicitate emotionala si spirituala.

Presa internationala a relatat deseori cum lucruri de care lumea a fost socata, s-au petrecut in mijlocul acestor adunari. Drame, drame, doar drame. 





Mi-au scris in ultimii ani peste 50 de oameni si familii care au petrecut ani de zile la mesaj si totul a fost descris ca o drama. Ei sunt uneori frustrati si acum pentru ca au pierdut atatia ani in acel univers intunecat, limitat si izolat. Le-a fost furata VIATA! E un motiv real sa te simti trist, nu-i asa?

Mi-am amintit de cazul acela din Canada cu tipul acela care a fost sportiv, familist, fericit si dupa ce a intrat in secta lui Branham, a ajuns in propria lui drama. Un om mereu incruntat si nefericit cu el insusi si cu viata insasi. 

El a scris pe pancarta ca e prost pentru Cristos, dar in realitate el e prostul lui Branham. Fraierul lui Branham. Victima sectei lui Branham si a celor care il promoveaza. El e victima prostiei lui insusi, de a juca in drama lui Branham.

Pun poza 



Nu avem destule probleme si dificultati in viata, chiar trebuie sa ne facem si altele cu mana noastra, asa, de buna voie? Eu cred ca e o mare prostie sa facem asa ceva. Totul e o tragedie, totul e o drama in predicle lui Branham. 

Rareori vorbeste victoria binelui asupra raului, rareori aduce har pentru pacatosi....dimpotriva el urla la crestini daca acestia sunt diferiti de el.

E greu sa inteleg de ce eu insumi am facut asta ani si ani de zile, si inca simt uneori cum ramasite, deseuri toxice si umbre din trecut inca ma mai viziteaza. Sa critici mereu pe altii arata grave probleme personale la mai multe paliere, inseamna si nevoia bolnava de a face pe altii sa iti accepte ideile tale despre Biblie sau credinta.

Nu toate sunt perfecte in viata, dar cand esti liber de minciuna si capcana falsului profet, lucrurile sunt diferite, pentru ca ai scapat de drama lui din viata ta, deci ai scapat de drama ta din viata ta. 

Offf. Viata e foarte scurta si uneori cu multe dificultati in ea. De ce si-ar risipi-o cineva, (viata - acest dar extraordinar) in acest mod? 

Hai, ca acuma chiar ma cuprinde o tristete adanca. In realitate asta este adevarata drama. Sa traiesti la umbra unui fals profet, a unei false mentalitati si sa nu ajungi niciodata sa traiesti planul lui Dumnezeu pentru tine.  Asta e chiar trist, nu-i asa?

Totusi, nu pot sa nu spun ca ce bine este ca avem pentru cine sa traim in lumina iubirii, acceptari neconditionate si a mantuirii lui Dumnezeu. 

Nu e necesar sa fi ceea ce altcineva vrea sa fi. 

Nu esti obligat de nimeni sa faci ceea ce Dumnezeu nu vrea sa faci. 

Poti fi cine Dumnezeu te-a facut sa fii si sa faci ceea ce simti si stii ca El te-a chemat sa faci. 

Nu ai nevoie de religie pentru asta, nu ai nevoie de aprobarile nimanui pentru asta, ci ai nevoie doar o inima buna si hotarata. 

Planul lui Dumnezeu cu tine e cu mult deasupra fata de orice Branham si altii iti pot oferi. 

Dumnezeu e mare, maretia Lui se intinde de la un capata de cer la capatul Universului. 

De ce ai sta in limitarile unor oameni care au un mintea si si sufletul lor doar intunerec cand Dumnezeu are atat de multe pentru tine? In afara de faptul ca esti incapabil sa gandesti tu pentru viata ta si sa judeci tu pentru tine, nu vad nici un motiv.

Dragi mei, sa aveti parte de Sarbatori binecuvantate!

(Apropo de Sarbatori, branhamistii au facut si din Sarbatori o imensa drama, isi bat joc de oricine decida sa tina o sarbatoare, si pe ascuns si ei tin deseori. De ce fac asta? Ei o fac doar pentru a controla si manipula oamenii. Rusinica voua, e mare ipocrizia la voi. Apos Pavel spune ca putem tine orice zi vrem sa tinem si sa tinem orice sarbatoare vrem sa tinem. Nu ne mai puteti manipula dupa cum vreti voi. Apos. Pavel spune(Nimeni dar să* nu vă judece cu privire la mâncare** sau băutură, cu privire la o zi de sărbătoare, cu privire la o lună nouă sau cu privire la o zi de Sabat.)

Fr. Lica ​

P.S. - Va recomand sa recititi acest articol care a fost citit de peste 7000 de ori in ultimii ani. Sper sa ajute pe fiecare in parte.


43 de comentarii:

  1. Isus nu oferă drame ci pace si bucurie precum si iubirea dumnezeiasca venită prin evanghelie. . Doar sectanții oferă drame. E trist că oamenii fug după senzațional si nu rămân in limitele Cuvântului. Într-un fel e și vina lor, nu doar a celor ce vin la ei cu lucruri senzaționale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. " Dar iată că le-a întâmpinat Isus* şi le-a zis: „Bucuraţi-vă!” Ele s-au apropiat să-I cuprindă picioarele şi I s-au închinat " Matei 28

      Vedeți? Învierea lui Isus e motiv de bucurie și nu de drame iar evanghelia asta ne arată.

      Doar sectanții fură oamenilor evanghelia cu mesajul ei, care are putere să transforme natura umană.

      Întotdeauna cultul centrat în jurul unui om va avea un efect negativ asupra oamenilor, mai devreme sau mai târziu.

      Ștergere
  2. Atât de multă depresie și "exclusivism" nu poți întâlni de cât în aceste grupări branhamiste. 21 de ani am stat printre ei și acum regret multe lucruri. Dumnezeu nu e îngrădit de o dogmă ori învățătură mai specială. Singurul lucru la care nu o să îmi pară rău niciodată e că m-am botezat în Numele Domnului Isus Hristos. Are baza biblică in tot Faptele Apostolilor. Am mărturisit ce cred dintr-un cuget curat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 21 de ani! Slava Cerului ca ai iesit de acolo. In ce oras locuiesti?

      Ștergere
    2. 21 de ani într-o mizerie, unde unii se cred prooroci, unii se cred singurii preferați ai lui Isus iar majoritatea o dau într-una cu "noi suntem cutare și cutare" dar valoarea lor e zero, ca și a celui lunatic de pe TikTok, care toată ziua spune " eu sunt cu Isus" dar apoi arată ceea ce e de fapt.

      Ștergere
  3. Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă!!!!!! Chiar si la nasterea Domnului a fost o sarbatoare de bucurie in cinstea Lui. Cerul si pamantul au cantat slava Domnului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact. Chiar și scrie in Luca că a fost bucurie in Cer si pe pământ. Iar Ap. Pavel scrie că "Cine ține o sărbătoare pt Domnul o ține". Deci unde sunt argumentele voastre, slujitorii și adoratorii lui Branham si Frank?

      Si peste toate astea, am aflat de pe acest blog, că si Branham avea brăduț de sărbători. Asta deja e de râsu-plânsu. :)

      Ștergere
  4. La Mulți Ani la toți de pe blog, si un an plin de binecuvântări si lucruri bune!.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si uite asa ati ajuns din nou in rand cu lumea. Mai trebuie sa va întoarceți iar la trinitate si sunteți aidoma.
    Bravo. La mulți ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe Elohim nu il poate explica nici iudeii, damai creștinii,care se pierd in funcții sau persoane dumnezeiești. Să spui că Dumnezeu Tatăl este propriul său Fiu, când de fapt Pavel scrie altceva, denotă prostie fără margini . Fără supărare.

      Peter

      Ștergere
  6. An Nou Binecuvantat si plin de Inspiratie! fr Lica.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu sunt socata de felurile in care inca ma afecteaza cresterea intr.o familie la mesaj, desi de peste 10 ani nu mai am legatura cu mesajul. Cred ca la toti ne-a ramas, adanc in inconcstient, mult negativism, dramatism etc... Sau cel putin frustrarea ca am trait in acel mediu sau am crezut acele prostii, si tot avem sechele... Pe mine m-a afectat grav si tot incerc sa ma vindec, sa fiu mai optimista in viata, sa ma bucur de tot ce e frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca pe toti ne afecteaza inca, din pacate.

      Branhamismul/frankismul (dar si alte secte) are ca fundament intentia de a distrugere stima si iubirea sanatoasa de sine a publicului din audienta si a-l lega de idei sectante toxice.

      Recent am ascultat cativa predicatori de la mesaj si am vazut din nou acest aspect atat de bine conturat in mesajele lor. Acestia emit anumite cuvinte sau fraze pe care eu le denumesc "parazite si infecte" (parazitare) dpdv emotional care treptat distrug in fiinta umana orice urma de bine personal si creeaza o ultra dependenta fata de sistemul lor numit mesaj. Si pentru ca le amesteca cu lucruri frumoase din Cuvant, e fff greu sa iti dai seama.

      Daca nu cunosti cateva aspecte legate de psihologia umana, nu ai cum sa vezi viclenia fara limite a lor. Desigur cred ca majoritatea din ei nu isi dau seama ca au ajuns instrumente ale manipularii si a raului, ci ei cred sincer ca fac ceva bun. Sinceri dar naivi.

      Incepeti cu o noua abordare asupra vietii incepand cu propria persoana. Nu va puteti bucura de viata, daca nu va bucurati de propria persoana. Bucurati-va in ciuda imperfectiunilor si a unor neimpliniri. Totul incepe de la noi insine. Cum ne privim, cum ne raportam la viata, relatii, credinta, oameni, iubire, munca, etc.

      E foarte greu sa incepi sa te stimezi si sa te iubesti pe tine insuti, dupa ce zeci de ani ati fost otravita cu ideea ca nu esti iubita si nu ai valoare daca nu corespunzi 100% cu ideile lui Branham sau Frank sau alt impostor. Da, raman sechele la nivel de subconstient care uneori au forta sa dea peste cap emotiile, relatiile, starile, viata, munca si activitatile normale.

      E necesara o regenerare interioara, o vindecare la nivel psihologic, emotional, si mental. Purtam inca cu noi, cred ca cei mai multi, deseuri toxice spirituale si emotionale. Incepeti sa credeti in valoarea pe care o aveti ca fiinta umana. Permiteti iubirii lui Dumnezeu sa fie reala in viata dvs si orice spune orice fanatic religios, nu mai conteaza deoarece iubirea lui Dumnezeu pentru oameni este suprema, si nu are egal. Diavolul este invins de fiecare data astazi in zona unde a fost invins acum 2000 de ani. Unde? La Calvar. Acolo unde Dragostea divina a fost desavarstia pentru noi.

      Am trecut prin momente groaznice in viata mea dar Dumnezeu mi-a pastrat mintea limpede, si mi-a protejat sufletul prin acest adevar pe care diavolul nu il poate distruge, si anume Iubirea lui Dumnezeu eterna pentru mine, pentru tine, pentru noi.Exista aspecte fiziologice, biologice si psihologice foarte puternice in a trai intr-o viata nu condusa doar de credinta, ci mai ales de iubirea lui Dumnezeu. Inchizi ochii si o accepti. Ii permiti sa se reverse. E a ta. E pentru tine.

      Am gasit atata adevar si vindecare aici, ca de fiecare daca cand mai primesc cate un atac de la branhamisti sau viata, doar zambesc, foarte calm.


      Pe mine, posturile doar cu apa, cartile de dezvoltarea personala si psihologia m-au ajutat sa elimin multe din aceste deseuri ascunse intr-o mentalitate bolnava si toxica, pe care am dobandit-o in branhamism. Desigur ca nu e usor deloc dar se poate, pas cu pas.

      Unii care pleaca de la mesaj nici nu mai vor sa auda de credinta sau de valori spirituale. E atat de mare supararea si durerea lor. Ii inteleg si cred ca Dumnezeu le poarta de grija. Ce bine ca Dumnezeu nu e branhamist sau frankist!

      Eu am pastrat multe din valori, ba chiar si dezvoltat pe directia simpla si normala a vietii, dar nu pe directie teologica, religioasa. Am gasit sensul si rostul multor lucruri. Si sunt foarte fericit in ciuda multor imperfectiuni ale vietii. Uneori tocmai aceste imperfectiuni fac viata frumoasa si provocativa. Se poate deci sa te vindeci de traumele si ranile primite in secta asta toxica a lui Branham.

      Va doresc multa vindecare si fericire tuturor.

      Fr Lica.

      Ștergere
    2. Stima de sine si Cum stergi o trauma a sufletului?

      https://mesajul.blogspot.com/2016/05/stima-de-sine-cum-putem-sa-ne-crestem.html

      Ștergere
  8. Am citit tot comentariul. Studiez psihologia si asta m-a ajutat sa imi dau seama de foarte multe lucruri, dar totusi unele sunt mai greu de schimbat in profunzime (cele implementate bine in subconstient). Viata mea de acum e infinit mai buna si mai frumoasa decat ar fi fost daca ramaneam la mesaj. Nici eu dupa mesaj nu am mai vrut sa merg pe la biserici, fiindca imi trezeau amintiri urate. Acum am depasit etapa, dar la mine religia si spiritualitatea sunt doua lucruri total diferite. Intr-un fel religia organizata are si unele aspecte pozitive dpdv social, dar unele secte sunt cu adevarat otravitoare pt minte si suflet.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Studiaza psihologia, este cel mai bun lucru pe care poti sa il faci!

      Religia, in afara de aspectele sociala pozitive, nu prea mai are nimic folositor. Ba din contra, este dusmanca spiritualitatii si o frana puternica in dezvoltarea swi evolutia omenirii!

      Ștergere
    2. Ce nu putem schimba, putem sa acceptam ca parte temporara din acest parcurs transformational. Am invatat in timp sa nu ma ranesc atunci cand simt ca inca am deseuri toxice in mine sau alte lucruri la care lucrez.

      A trai in acceptare cu anumite lucruri mai putin placute, este o dovada de adaptare si putere. Este intelepciune.

      In secte am fost invatati sa ne uram si sa dispretuim lucruri legate de noi, nu sa le acceptam si sa le vindecam.

      Nu e de mirare ca majoritatea sunt nevrotici, slabi emotional, se aprind repede, se supara din luccruri de nimic, fac urat o drama din aproape orice veste aud, legata fie de alta linie de la mesaj fie de ceva predicator sau stire TV. Ba chiar au fost multe cazuri de sinucidere.

      Cand incepem sa iubim darul lui Dumnezeu, viata noastra, si sa ne acceptam exact asa cum Dumnezeu o face, nevrotismul dispare ca prin ceata si ceea ce nu dispare, se vindeca in timp datorita iubirii pe care o crestem si o hranim in noi insine prin harul divin.

      Imi place sa repet asta "Ce bine ca Dumnezeu nu e branhamist sau frankist!" Dumnezeu nu are nici o treaba cu secta lor. Nici una. El probabil ca salveaza si acolo dar nimic legat de Branham, Frank sau altul ci doar pe baza singurului principiu valabil: Jerfta Lui pentru noi. Daca cineva de acolo mai crede in asta poate fi salvat, cine leapada asta si crede minciunile lui Branham e pe cont propriu.

      Ce bine ca Dumnezeu nu e branhamist sau frankist sau alt sectant. Nu a fost, nu e si nu va fi niciodata. Dumnezeu este Iubire. E interesant ca lucrez la o carte si am inserat ideea ca Domnul este primul si probabil Singurul care prin ceea ce a fost si a invatat a activat in omenire energia aceasta extraordinara a Iubirii adevarate. Aceasta energie este spiritul lui Hristos in opinia mea. Si se pare ca fara acest spirit nu poti apartine de Imparatie. ("Cine nu are duhul lui Hristos nu este a Lui") E suprapunere perfecta!

      Asadar dragii mei, nu trebuie sa fi deloc super inteligent sa realizezi ca nu conteaza deloc sa urmezi ca un orb pe un om, oricine ar fi el, si ideile lui, ci efectiv este vorba despre a experimenta acel lucru numit mantuire, eliberare, vindecare, sau orice altceva despre care vorbiti (iertare, bunatate, facere de bine, etc) care face ceva in viata ta. Te creste in statura la care poti atingi si patrunde in lucrurile despre care se vorbeste de zeci de ani doar la nivel teoretic.

      Si cea mai inalta statura este a celui care atinge dragostea de frati si iubirea de oameni. Si asta daca te ocupi de el in mod serios totusi este un proces luuung si bogat si frumos si provocativ. Dar daca nu faci nimic in acest sens nu ai nici o sansa. E greu uneori pentru cei care muncesc de ani de zile la asta, pai atunci ceilalti care nu sunt deloc interesati de asa ceva, ei sunt total in afara tabloului real a planului divin. In ei se pare ca lucreaza nevrotismul si fanatismul lui Branham si chiar ignoranta altor lideri urmasi ai lui Branham. Pacat, pentru ca timpul trece efectiv de parca zboara.

      Asadar, eu cred ca pana cand nu circula spiritul care aduce aceasta statura cuiva, toata vorbaria lor nu foloseste la absolut nimic. Isi pierd timpul cu baliverne de zeci de ani. Ii observ ca nu cresc in nimic. Sunt blocati de ani si de ani de zile in niste idei care nu ii ajuta cu nimic. Cu nimic. Asta este adevarata drama de pe scena lor si ei nu stiu ca joaca in piesa "drama lui Branham si a miresei lui."

      Doamne adu izbanda in viata lor, a noastra a tuturor, izbanda pentru care ma rog de ani si ani de zile!

      Fr Lica

      Ștergere
    3. Sunt prea plini de ei și nu mai vor să fie conduși de Cuvânt ci de ceea ce spune Branham și Frank. Au ajuns ca și învățătorii lor. Într-adevăr au ajuns pe culmi...dar ale nebuniei și ale fanatismului.

      Ștergere
  9. O biserica de peste 300 din Brazilia au parasit mesajul si ideile lui Branham false. Au pastrat lucruri simple din Evanghelie si unul din membri a spus ca se vor concentra pe spusele Domnului de a vesti Evanghelia, de a trai frumos in pace CU TOTI OAMENII si de a face bine oamenilor oriunde merg, exact conform poruncii Cuvantului.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mai aveam unele discutii cu cativa membri ai familiei mele care sunt la mesaj, dar am ajuns la concluzia ca isi ascund rautatea, invidia si frustrarea sub masca "credintei" si critica orice faci, in timp ce ei nici macar nu respecta regulile bibliei si nici pe ale lui branham in totalitate. Sunt buni doar la a critica pe altii. Asa ca am ales sa ma distanez. Amy

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt prea plini de ei pt a respecta sau a învăța ceva. Chiar față de Biblie au atitudinea asta, după ce vociferează că sunt " cu tot Cuvântul". E doar la nivel declarativ. În realitatea nu ii interesează decât ce le alimentează orgoliul și aroganța adică botezul, dumnezeirea și cam atât. Asta e toată biblia pt ei. Au caracteristicile unei secte autentice. Unii chiar au și prooroci mincinoși, și cu toate astea nu ii deranjează cu nimic. Chiar Lica le-a înscenat o farsă, tocmai să arate că au prooroci mincinoși în mijlocul lor și că pretențiile cu care se laudă sunt doar vorbe în vânt.

      Ștergere
  11. Exact, sunt o secta cu toate caracteristicile specifice. Dar nu le place sa fie numiti nici macar "cult" (ceea ce am aflat ca e tot o caracteristica a sectelor). Unii sunt aroganti, altii doar slabi de inger, cei tineri indoctrinati probabil. Dar ce e cel mai deranjant la ei ca te critica pt nimicuri care nu au legatura cu biblia, doar din pura invidie. Si nu vorbesc de straini, ci chiar de membri din familia mea. Sa dau un exemplu mai concret: daca noi avem o casa mai mare decat a unuia din el, incepe sa vorbeasca despre cum bogatii nu prea au sanse de a merge in cer, in timp ce el are o casa doar putin mai mica...si multe astfel de exemple as putea da...in orice aspect se vad inferiori, incep sa predice impotriva ta. Incredibil cum isi ascund ciuda sub pretextul credintei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da stiu bine ce spui. Ei ani de zile au predicat impotriva plecarii in strainatate ca e pacat sa umbli dupa prosperitate financiara. Si apoi ei sau copiii lor au plecat sau toata familia dar apoi au numit intreaga lor prosperiate drept binecuvantare, nu mai era pacat daca era a lor. Multi dintre ei sunt needucati, nesimtiti, ipocriti, oameni care nu s-au pocait de raul pe care l-au facut altora. Nu au aratat niciodata ca le pare rau pentru minciuna si fatarnicia manifestata ani si ani la rand.

      Ștergere
    2. Extrem de needucati. Ei spun ca sunt "sinceri". Dar de fapt sunt doar rautaciosi. Poti sa fi sincer si mai educat putin, in acelasi timp totusi.

      Ștergere
    3. Sunt sinceri fără minte fiindcă ce spun despre alții li se potrivește perfect.

      Ștergere
  12. Slavă Domnului că ies tot mai mulți din fantasmul și vraja sectei branhamiste.

    RăspundețiȘtergere
  13. https://www.descopera.ro/stiinta/19942708-un-barbat-a-inceput-sa-il-auda-pe-dumnezeu-dupa-ce-a-urmat-un-tratament-cu-antibiotice

    RăspundețiȘtergere
  14. Urmează sa-l audă pe dracu după cea bea coca cola!

    RăspundețiȘtergere
  15. William Branham - profetul Ilie - " cel care nu a greșit în nici o viziune și profeție" - frază din deschiderea cărții " Cele 7 epoci ale bisericii".

    Ewald Frank - ultima chemare. Predicatorul care pretinde că doar el are un ultim mesaj necesar pt răpire!.

    •Sunt fără doar și poate , "duși " ...Au început-o cu tendințe
    narcisiste ,histrionice și datorită succesului care li s-a ridicat
    la cap , au ajuns la ceea ce manualele de psihiatrie definesc
    ca dezvoltarea insidioasă și progresivă a unui sistem cronic
    inatacabil de auto-iluzionare, însoțit de aparenta
    menținere a ordinii și clarității în gîndire și acțiune "..Ca ei
    sunt mulți .Problema mare pe care o crează este aceea că
    au acces la media,fiind persoane notorie, iar numărul
    oligofrenilor cărora le induce delirul lui este covârșitor .Unii
    dintre ei,pretinși buni creștini , merg pînă la a comite
    blasfemia,Doamne-iartă-mă, de a-i compara cu Iisus
    Hristos .Trist,dar ăsta e adevărul,s-au cam înmulțit
    dezaxații pe fața Pământului...Curg precum valurile de zombie din filmele de groază,n-au rușine,n-au simț
    critic,umplu tot spațiul făcând spume la gură ca turbații.

    RăspundețiȘtergere
  16. Vad ca reusesc sa nu mai scriu articole.

    Ma abtin.
    Exista destule informatii care sa ajute pe cei care in mod eronat cred ca Branham e profetul Ilie, si Fiul Omului si Ingerul si alte titluri (nume de hula)

    Fiecare sa isic erceteze propria lui viata dupa ce zeci de ani ati cercetat tot pe altii. E timpul sa faceti voi ce ati cerut si altora. Gata cu ipocrizia, gata cu falsul, gata cu minciuna. Dumnezeu sa ne ajute pe toti. Fr Lica.

    RăspundețiȘtergere
  17. Bro Frank se laudă că are slujbă profetică și că e singurul plin de Duh și ordinat de însuși Dumnezeu dar nu a fost în stare să spună dinainte de pandemie sau de vremurile ce le trăim cu invazia Rusiei și amenințarea nucleară, economică și altele. Ce slujitor unic e ăsta? Ce slujbă profetică e asta? Mai degrabă evenimentele ne arată că Frank e un șarlatan.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frank are 3 slujbe o coroana tripla. Biblica, apostolica si profetica. Mai rau si mai hulitor decat orice alte functii bisericesti. Si el minte inca oamenii ca Branham e Ilie din Maleahi.

      Ștergere
    2. Să ne aducem aminte când Frank predica ani la rândul că Papa Ioan Paul e Antihristul și că va merge la Ierusalim și va aduce cu el " sfârșitul timpului". Iar acest antihrist bătrân și cu multă compasiune față de alți semeni a murit de bătrânețe și de atunci nu mai predică despre vreun papă ca fiind Antihristul, ca un magician ce te face să vezi doar ce vrea el. :)

      Asta ne arată iarăși valoarea a ceea ce predică bro. Frank. Ce ușor trec oamenii cu vederea anumite lucruri, când e vorba de simpatiile lor religioase.

      Ștergere
  18. Am văzut ce profeți sunt pe pământ. Nici unul din ei nu a spus despre plandemie sau război înainte de a se împlini.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate sunt dar nu se arată. În schimb se arată toți trepădușii și demagogii, care doar gura e de ei dar când trebuie să dovedească că le-a vorbit însăși Dumnezeu la prima oră a dimineții, umblă de colo colo și fac gălăgie vânzănd iluzii pe zeciuieli, speranțe false și evadări din capcana timpului, tot spectacolul numindu-l " ultima chemare și sfârșitul timpului de sfârșit".

      Ștergere
    2. Ultima abureala si invatatura falsa.Suntem in vremea Rusaliilor dar nu am auzit pe unu sa vorbeasca in alte limbi sau sa aiba alt dar al Duhului Sfint.Dar toata ziua critica pe altii.Poate e o tactica de manipulare ,sa nu se vada lipsurile lor.

      Ștergere
  19. Hai , vreau unul să amintească cuvântul cov 19 înainte de 2020. Vă spun, nu există, iar cartea de fabule numită Biblia a prostit pe mulți. Apropo, nu sunt ateu.

    RăspundețiȘtergere
  20. Ewald Frank în 3 aprilie :

    " Branham a fost cel mai mare profet din toate timpurile! ".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cum se face ca el l-a corectat in cel putin 10 invataturi si i-a desfiintat cea mai mare revelatie a lui Branham legata de apoc 10? E ipocrizie de dimensiune cosmica sa spuna asta. lica

      Ștergere
    2. Nu doar ipocrizie ci o dizarnomie între cei doi încât nu prea se aseamănă cu "modelul biblic" cu care bro. Frank ii place să se tot laude.

      Uite un exemplu : Moise l-a prezentat pe Iosua poporului iar acesta a spus referitor la Moise "să ascultați tot ce vă va spune".

      Deci Branham și Frank nu prea se încadrează în modelul biblic. Duzarmonia dintre cei doi nu se potrivește nici cu modelul Moise-Iosua și nici cu Ilie-Elisei

      Ștergere
    3. Continuare : Cum explică frankistii această dizarnomie, ce nu se încadrează în "modelul biblic"? Branham nu l-a prezentat pe Frank oamenilor care credeau în el și despre care spunea că sunt "mireasa cuvântului!" .

      Confuzie și dizarnomie cât casa.

      Ștergere
    4. Dizarmonie nu dizarnomie :) Scuze.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.