luni, 27 martie 2017

Jeff Jenkins primul interviu dupa plecarea de la mesaj

Jeff Jenkins, omul care a avut calauzirea, decenta, bunul simt si curajul sa spuna unei minciuni ca e minciuna, si erorii ca e eroare.

Aceasta desi a pierdut toate beneficiile unui pastor american de succes, sau binecuvantat: a pierdut popularitatea, venituri financiare sigure constante din zeciuiala si donatii, plus ca avea deja si casa de adunare construita, avea notorietate, era foarte mult respectat de pastori si predicatori si urmasi ai mesajului de pe multe linii.

Pastorul Jenkins, dupa o negare de aproximativ un an, dupa ce a fost confruntat cu intrebari la care nu a avut raspuns, a avut curajul de a analiza si compara 
1. mesajul cu mesajul insasi
2. cu Biblia, si 
3. cu realitatea faptica a evenimentelor (Norul, botezul de la Ohio, invierile asa zise, descoperirea Cuvantului, samd).

Mesajul lui Branham a cazut la toate trei teste. 

Toate cele trei teste au scufundat definitiv "Titanicul" Mesaj a lui Branham. 

Bietii oameni, pretiosi, mai plutesc pe marea ratacirii pana se vor ineca definitiv sau poate se vor salva printr-o minune, doar printr-un miracol, ca altfel este imposibil sa iesi din inchisoarea branhamisto-frankista.

Iar acolo unde mesajul lui Branham a "rezistat" cat de cat, sau a parut mai in regula, pastorul Jeff, (ca si altii, ca si noi) a descoperit ca multi alti teologi inainte de Branham au aduse respectivele idei, invataturi, etc. 

Iar vindecarea divina, (ca este scris sa nu primesti daruri ca te orbesc) in care Branham a avut succes in anii 50 este doar o parte din Evanghelie, (nu cea mai importanta). 

Si mai mult decat atat, vindecarea cuiva nu este meritul lui Branham. Nu Branham a inventat vindecarea. 

Totul este bazat pe credinta, in procesul vindecarii divine. Nu are de-a face cu "confirmari" sau sectarism ci cu credinta celui care crede si actioneaza.

Pastorul Jeff si-a dat seama -in sfarsit- si de faptul ca Branham a instaurat controlul asupra credinciosilor prin semintele fricii de "slujba profetului" dar si a promovat cultul personalitatii, mai ales in anii 60. 

1 Petru 3:15 spune să fim mereu gata să dăm socoteală de nădejdea noastră în Cristos.

Si in alta parte scrie.

"Vorbirea voastra sa fie totdeauna cu har, dreasa cu sare, ca sa stiti cum trebuie sa raspundeti fiecaruia" (Col. 4:6)

Cand Jeff a vazut ca nu poate raspunde la intrebari de baza, cele mai elementare ale contradictiilor din mesaj, a stiut ca nu poate continua tot asa in haos si in minciuna. 

Lovitura a venit la el ca la mine intr-un fel, si anume socant a fost faptul ca nici un lider mare, Frank, Billy Paul, Perry Green (atunci traia), nu pot explica in mod onest, atatea erori biblice si minciuni de la mesaj. Toti tac in privinta subiectelor care lumineaza, dar ne acuza de "necredinta". Sunt tare slabi si incompetenti. Sau daca nu sunt incompetenti arata ca stiu dar intentionat mint oamenii. Mi se pare deosebit de grav.

Va invit sa ascultati ce are de spus, in cel mai sincer si natural mod, un pastor care a plecat din secta Mesajul Orei dupa aproape 34 de ani.

Repet pentru ca e important acest aspect, el a plecat renuntand la toate avantajele avute. A plecat renuntand la EGO-ul personal, renuntand la ambitiile demonice de a demonstra mereu ca are dreptate, cum fac toti de la mesaj. 

A renuntat si la multe avantaje materiale si financiare si mult multe altele, toate acestea pentru a-si (re) castiga demnitatea umana, si de a castiga cu adevarat pe Cristos, Evanghelia si viata eterna daca acestea le vroia, prin credinta sa.

Jeff Jenkins dupa aproape 34 de ani, paraseste mesajul lui Branham si explica tot mai clar imensa inselatorie a acestuia.


Jeff Jenkins was the pastor of Believers Christian Fellowship (BCF) in Lima, Ohio for almost 34 years.  Pastor Jeff was a committed and fervent follower of William Branham but left the message and his church several years ago.  

Rod Bergen interviews Pastor Jeff to discuss his background and how he came to his monumental decision to leave the message and the church he had pastored for almost three and a half decades.

PS: Articolul scris mai demult despre Pastorul Jeff Jenkins aici:

5 comentarii:

 1. A zis un lucru foarte tare cand a zis ca de ce noi trebuie sa il tot confirmam pe profet si nu il confirma BIblia si nu adevarul? De ce ar trebui sa ii aparam erorile?Pentru ca ce a spus si a facut il condamna si nu il mai poate apara deloc. De asta fac oameni ce fac cand apara minicunile lui branham.
  Domnul sa te binecuvinteze frate Jeff!

  RăspundețiȘtergere
 2. Și la frankiști este aceași frică instaurată și impusă.Frica de robul lui Dumnezeu. Sânt niște asupritori. Batjocoresc viețile amărâților și le ia bani și zeciuielile. Băi oameni buni fără supărare voi tare proști trebuie să fiți să dați bani păstorilor care vă mint băi vă mint. Vă predică minciunile lui Frank și Branham.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Le fura insasi dreptul la viata,dreptul de a fi ei insisi si de a-si manifesta potentialul creativ. Mie asta mi se pare cel mai grav . Frank ii leaga de el si de visele lui care le-a avut in urma cu...50 de ani!. Un criminal si un ticalos ,care se ascunde dupa notiuni crestine.

   "" Orice teorie este gri, iar verde este doar arborele cu fructe de aur, care este viaţa...". Goethe

   Ștergere
  2. Dumnezeu le-a vorbit doar lor. Noua? Noua niciodata!

   https://www.youtube.com/watch?v=5kZPIi8_cKQ

   Ștergere
  3. Dumnezeu nu se pune cu noi amarastenii. El cauta la fata omului si vorbeste numai cu anumiti privilegiati . De ce ar vorbi el cu o femeie samariteanca sau una prinsa in adulter? Ori cu un orb sau un lepros? Nici vorba de asa ceva . El are sus-singuri-pusi adica oameni care s-au pus singuri sus. Ce Dumnezeu au oameni astia. Un fel de sef PSD cu ceafa groasa.

   Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.