joi, 12 octombrie 2017

Meda Branham si branhamismul

Nu este corect sa te amesteci in problemele oamenilor, in alegerile lor, discutiile lor, decat daca sunt probleme speciale si poti ajuta cu un sfat, rugaciune sau consiliere, iar daca ti se cere acest lucru atunci chiar esti obligat sa ajuti. 

Este treaba fiecaruia sa traiasca intr-un fel sau altul pe care ei il aleg. Fie ca este vorba de Branham, Frank sau altii, e treaba lor, viata lor, religia, credintele, obiceiurile.

Dar, aici apare o alta chestiune. 

Daca Branham a zis ca Dumnezeu i-a spus ceva anume si a pornit o cruciada impotriva femeilor ca fiind din partea lui Dumnezeu, atunci  intreaga chestiune devine o problema sociala, intregul subiect devenind public. 

Cum am mai spus, in acest caz devine problema tuturor si pretentiile lor trebuiesc analizate daca esti interesat de subiectul respectiv considerandu-l important pentru viata ta de credinta. 

Atunci suntem chemati cu totii cei interesati de subiect, sa discutam, sa analizam, sa tragem concluzii cu privire la afirmatiile lor. Si mai ales, in cautarile noastre este important sa nu ne lasam manipulati de altii, de frica, de subiectivitate, sau de o gandire de tip sectanta.

In aceste cazuri nu mai este vorba de spatiu privat al unei persoane care trebuie respectat, ci este o problema, publica, de comunitate, de credinta, de mantuire, de Cer.

Privind aceasta imagine de mai jos cu Meda Branham luata dintr-un filmulet a lui Rebecca Branham, fiica ei, m-a cuprins un sentiment de compasiune pentru ea. 

Am incercat sa inteleg anumite afirmatii ale lui Branham in contextul acesta.

La fizionomie, Meda seamana putin cu mama mea si cred ca si de aici am simtit o oarecare legatura emotionala si compasiune pentru ea.

Cand am vazut filmuletul, ma gandeam cum sarmana femeie trebuia sa spele hainele pentru 6 persoane, cu mainile ei, zi de zi, deoarece sotul ei, foarte "duhovnicesc", a interzis "masina diavolului" in casa lor.In secolul 20, Meda Branham, toata viata ei, a spalat hainele la 6 persoane cu mainile, pentru ca sotul ei, William Branham, ar fi avut o "revelatie" de la Dumnezeu, ca masina de spalat haine este ceva rau, adica de la Cel rau. iar crestinii nu au dreptul sa aiba asa ceva in casele lor.

Am incercat in anii trecuti sa inteleg ura si dispretul profund a lui Branham pentru femei precum si ignoranta lui de o dimensiune astronomica. Si in cea mai mare parte am inteles ca era afectat in multe directii. Am scris in blog despre asta deseori. 


Nu vreau sa insist in acea directie, dar trebuie sa ne gandim la faptul ca in timp ce Meda era obligata sa munceasca pe rupte acasa, sa spele, sa limpezeasca si sa stoarca haine cu mainile ei, sa le intinda, Branham umbla cu doi sodomiti, uneori cate 1-2 saptamani la vanatoare in munti, dormind singuri in corturi. 

Acest lucru nu mai e treaba lui Branham personala, deoarece este legat de faptul ca el era predicator si a zis ca sa nu ai partasie cu pacatosii, ca trebuie sa fii sfant, exact ce el nu facea si mai ales faptul ca Dumnezeu i-a spus ca masina de spalat haine este de la diavolul si ca trebuie aruncata afara din casa, la fel ca televizorul. 

Cuvantul ne spune clar ca doi-trei trebuie sa judece ce spune un pretins profet. Cum de asta nu se intampla nicaieri la Mesaj? 

Hai sa va mai intreb o data. Cum de asta nu se intampla nicaieri la Mesaj? 

Si inca o data intreb. 
Cum de asta nu se intampla nicaieri la Mesaj? 

Cum de Dumnezeu nu mai este crezut de voi cu atata zel, si in acest caz? Este Dumnezeu mai inferior decat Branham incat sa va fie frica sa il cercetati? 

Se pare ca pentru voi, Branham sau Frank sau altii sunt superiori lui Dumnezeu si voi mai degraba gasiti vina Bibliei, decat acestor oameni din care v-ati facut idoli.

Vreau sa scot in evidenta modul toxic de gandire si falsitatea lui Branham si in acest caz si in legaturile acestuia. Sa vedem si de aceasta data, ca in spatele cuvintelor si pretentilor lui, se afla un cu totul alt Branham si ca nu exista nici un mesaj al orei, nici un profet Ilie, nici un Fiu al Omului, ingerul 7, in persoana lui Branham.

Branham cu gurita lui spune un lucru ciudat si socant, pe care daca l-ar fi spus altcineva despre Branham, poate nici eu nu as fi crezut. El spune, ca in ultimii 20 si ceva de ani, el nu a stat niciodata acasa la aniversarea casatoriei lui cu Meda, ci a preferat sa mearga la vanatoare in munti. 

Vanatoarea era distractia lui majora si modul lui de a se relaxa. II placea sa iasa in natura. Dar nu cu Meda Branham, ci cu doi cei homosexuali.

Ciudat e si ca singurele poze in care Branham pare ca e relaxat si zambeste sunt cele alaturi de cei doi sodomiti. Cu camasa scoasa din pantaloni, Branham se joaca frumos pac-pac cu cei doi sodomiti.

Ironia acestei imagini nu poate fi spusa in cuvinte. 

Branham alaturi de cei doi sodomiti, in vacante. 

Branham spune: "Spune-mi cu cine te insotesti ca sa iti spun cine esti!

Puneti-va intrebarea. Pentru el de ce nu e valabil ce spune el altora? Este absolult normal sa ne punem aceasta intrebare.
Branham petrecea mult timp alaturi de cei doi sodomiti, Leo si Gene, despre care a spus in mod public, ca ii iubeste si ca de aceea i-a angajat la Tabernacol, ca sa fie aproape de ei. 

Leo Mercer a devenit un monstru, dupa ce Branham l-a ordinat ca pastor si i-a deschis adunare. A izolat adunarea de societate, de alte comunitati crestine. Asta este prima miscare diabolica a fiecarui lider bolnav psihic si dictator. Otraveste mintea adunarii ca toate cultele sunt de la satana si ca toata societatea este a diavolului si ca profetul a zis sa iesim afara si ca vine rapirea, catastrofe, comete, etc. 
Apoi, izolati, ani la rand, el a batut cu cruzime femeile adunarii. A batut, a abuzat emotional si a violat copii, devenind si un pedofil inrait, ani la rand. Noptile era in cluburile de homosexuali si ziua era pastor la mesajul lui Branham. Platea si tineri baieti pentru a avea sex cu ei.
Vedem la el acelasi tipar comportamental ca si Paul Schaffer, monstrul si fondatorul Coloniei Dignidad. 
Asadar protejatul si "iubitul" (Branham a zis ca il iubeste) lui Branham, a distrus sute de vieti si destine sub calauzirea si indrumarea din invataturile lui Branham.

Asa ca in timp ce el se distra cu ei doi, Meda Branham statea saptamani si luni de zile singura, mai ales cand de la vanatoare, Branham mergea direct in evanghelizari, pretutindeni in America. 

Cadillac-ul lui si Jeep-ul, si Fordul ce le conducea el, nu erau de la diavolul. Dar o masina de spalat haine pentru sotia lui si un sutien, da, erau de la cel rau, si erau interzise in casa lui Branham si in casele urmasilor lui. 

Psihologia negativa, in fapt, gandirea toxica, din mesajul lui Branham, o poti observa si dupa modul in care Branham si majoritatea barbatilor si liderilor care ii urmeaza invataturile si apucaturile, isi trateaza femeile. 

Ei insista cu versetele biblice care spun ca "femeia sa taca, sa fie supusa" etc. si le folosesc pentru a-si controla, manipula si domina sotiile. 

De ce fac ei asta?

Ei fac asta, in special, deoarece nu au alte calitati, capacitati, virtuti, de a crea o relatie frumoasa, bazata pe iubire, respect si omenie cu partenera de viata, si nu pe o falsa autoritate venita din niste versete biblice carora le dau o nota dramatica subiectiva, necinstita si abuziva. 

Acest mod toxic de a actiona a afectat zeci de casnicii si in Romania, inclusiv a mea. In SUA, Germania si alte tari, in ultimii 10 ani, au crescut foarte mult numarul despartirilor si divorturilor la Mesaj, pe toate liniile acestuia. Si frankisti si tunetisti si branhamisti si parousia si de peste tot. 

Multe femei stiu in sufletul lor ca o casnicie, mai ales crestina, este cu mult mai mult decat supunere, mancare si turnat copii. Dar ele cred ca diavolul le sopteste gandurile pentru o viata deplina in familie, pentru fericire, implinire si creativitate. Multe dintre acestea isi suprima ceea ce a pus Dumnezeu in ele, se auto-condamna mereu, ba le mai condamna si barbatul. Asa devin in timp niste femei depresive total nefericite, nefericire pe care o vor imprastia in intreaga familie si adunare.

Multe femei ar pleca astazi din adunari si din casnicia esuata, dar tinuta artificial pe linia de plutire, de ochii oamenilor, de frica iadului, si de frica de a pierde rapirea.

Posibile origini ale problemelor

M-am gandit ca neavand o crestere mentala, spirituala, educationala corespunzatoare, neavand in jurul nostru modele de barbati adevarati ca soti, parinti, lideri, nu ne-am dezvoltat aceasta arie a noastra numita BARBAT. Suna ciudat nu?

(Ba unii dintre noi am avut chiar multe modele negative de barbati lideri: pastori mereu certati cu alti pastori, pastori dezbinatori de adunari, lideri nefericiti in casnicia lor, lideri barfitori, lideri mincinosi, pastori divortati, am avut un Ewald Frank divortat, sotia lui Branham depresiva, nefericita si izolata. In Branham am avut un profet nevrotic, haotic si nefericit cu viata lui, cu multe tendinte si incercari de suicid. Am avut parte de multe alte modele negative care ne-au format si influentat in multe feluri rele. Daca nici nu am avut parte in copilarie de tati binecuvantati, intelepti, calauziti, pasnici, iubitori, noi chiar nu am avut de unde sa stim despre ce inseamna cu adevarat "a fi barbat".)

Noi, cei mai multi dintre noi, nu stim bine ce inseamna a fi barbat, nici acum. Ce suntem, ce gandim si ce facem zi de zi, reflecta oare voia lui Dumnezeu pentru noi ca barbati? Nu stim. Nu am auzit pe nici un pastor, predicator, profet, sa defineasca ce inseamna a fi barbat dpdv uman, biblic, social.

Nestiind asta, si multe altele, noi am folosit versete biblice in locul propriilor valori personale legate de a fi un barbat, pentru a mentine femeia in pozitia inferioara pe care Branham i-a dat-o ei, folosindu-se si el de anumite versete biblice in mod abuziv. Acest lucru este o forma grava de abuz asupra femeii, in opinia mea. 

(Asta e ca si cu Legea. Sa dat Legea pentru calcatorii ei, pentru oamenii rai, deoarece pentru aceia care nu ucideau, nu furau, etc., si stiau ce au de facut, Legea nu avea nici un sens real, ci doar unul formal. Legea este valabila deci pentru cei nelegiuiti.) 


Cand exista valoare in barbati, in cuplu, familie, nu mai exista Legea: "FEMEIA TREBUIE SA FIE SUPUSA". Nimeni nu trebuie sa foloseasca acesti termeni in mod abuziv, controlativ, deoarece femeia libera, femeia mantuita, educata, auto-educata, stie cine este ea, stie ce este ea si face totul ca atare, cu bucurie, din iubire, din propria constiinta innoita de adevar, de puterea personala gasita in mantuire, in credinta, in Cristos.

Este foarte posibil ca in mod inconstient, am gresit si eu mult, preluand aceste modele de lider din jurul meu, inca din copilarie. 

Am auzit si vazut multe lucruri -deloc frumoase si demne- care cred ca, din pacate m-au format intr-o anumita masura si pe mine, la fel ca pe multi altii. 

De exemplu primul meu pastor Mera Romulus, era si inca este, genul de barbat conflictual si extrem de superficial in gandire, este egoist, cu o ambitie personala negativa iesita din comun. Si cu toate astea el se crede alesul infailibil a lui Dumnezeu. 

Primele lucruri pe care le-am auzit la el au fost lucruri rele legate de ceilalti crestini de la mesaj din Cluj, de care se despartisera. El mereu sa victimizat, si a murdarit pe altii, atat pentru divortul lui, cat si pentru dezbinarea adunarii din acel timp. Toti ceilalti erau de vina, el nu era niciodata.

Mai multi din jurul lui i-am spus sa lase totul in urma, sa ierte, si sa mearga mai departe. Nici vorba. Apoi am urmat noi sa fim atacati si dati afara. Apoi altii, si tot asa. Asta va fi pana cand va muri. Este o repetare permanenta a unui ciclu negativ din viata lui, in care el nu vede niciodata ca e vorba de cele mai multe ori de erorile lui, e vorba despre el, nu de altii. El si in ziua de azi ataca si loveste pe altii, si se inalta pe sine, ajutat de linguseala unor duhuri amagitoare care ii tot prorocesc ca el e bine si ca tot ce a facut si face este voia lui Dumnezeu, si ca el sta pe Cuvant. 

De Bla-Blauri de astea are parte de zeci de ani. Cum s-ar putea vreodata indrepta? NICIODATA. Desi mi-a facut mult rau, si familiei mele, direct si indirect, odata i-am si scris o scrisoare din inima, acum cativa ani, prin care am vrut sa il ajut, sa il consiliez, sa evite repetarea acestor probleme si sa revina la normalitate. El nu intelege nimic nici in ziua de astazi. E tot ca Branham, ca si altii, asa era si Coleman, asa sunt astazi probabil 90% din lideri. 

In ochii lor toti ceilalti sunt rai si gresiti, daca nu sunt 100% cu ei si doar ei sunt cei buni. Ei dau mantuirea si accesul la Cer numai cui vor ei, depinde in ce relatii se afla cu respectivii

Intr-un mod absolut diabolic de rautacios, multi dintre ei leaga mantuirea altora de propriile sentimente si emotii fata de ei, sau de relatiile bune sau rele ale pe care le au cu ceilalti si nu de Jertfa Mielului lui Dumnezeu. 

Ganditi-va unde sa ajuns. Daca ei nu plac pe cineva din adunare, sau daca altii nu sunt in cu totul de acord cu ei, isi permit sa le anuleze imediat mantuirea (desigur la nivel teoretic si verbal) si sa ii numeasca cu toate numele negative ale Bibliei, incepand cu Cain si pana la Iuda. Sunt niste oameni incredibil de rai. Unii sunt mai rai decat toti papii din istoria Romei. Ei abuzeaza emotional si spiritual adunarea. Profita de slujba sau pozitia lor si isi impun punctul de vedere indiferent daca au dreptate sau nu. Si membrii adunarii nu pot face plangere nimanui pentru dreptate. Ei nefiind capabil sa gestioneze cu happy-end sfaturi, conflicte, probleme si situatii diferite, rebeliuni, critici constructive.

Va dati seama in ce mizerie si intunerec spiritual se afla acestia? Si inca tot ei critica pe altii si se autoproslavesc singuri insufletiti de spiritul luciferian. 

Din pacate aceasta este mostenirea intunecata pe care le-a lasat-o Branham.

Altii sunt violenti. Din fericire nu sunt foarte multi care sa mearga chiar la extreme legate de violente si amenintari grave. 

Sunt cativa si asa. Dar multi frati chiar dintre urmasii lui Branham, nu accepta rautatea aceasta diabolica, si chiar sufera ca vad asa ceva in mijlocul lor, punandu-si cu tristete, eterna intrebare: "De ce se intampla asa ceva la Mesaj?"

In opinia mea multi dintre cei care fac asa ceva au o grava afectiune psihica si niciodata nu l-au cunoscut pe Domnul si nu au experimentat harul, salvarea. Ei stiu doar despre Domnul din citit sau auzit.

Pe cand eram la frankisti, am vazut o casatorie dintre o tanara educata, frumoasa, eleganta, inteligenta, finuta, cu maniere, cu bun simt, si un tanar,destul de needucat, uneori parea ca taran, badaran prin gesturi si cuvinte, deseori transpirat si cu aspect neingrijit, neglijent. 

(Deseori au fost casatorii aranjate fortat. Mai ales in anii 80 si inceputul anilor 90. Asta desi chiar Branham a spus ca femeia are dreptul de a spune NU cand e ceruta in casatorie. Sa creat multa suferinta in acest fel.)

Folosirea versetelor biblice in mod abuziv asupra tinerei sale sotii, l-a situat pe el in pozitia de a o manipula, controla si abuza. Lui ii convenea. Dupa cam 15 ani, ea a ajuns o semi-leguma casnica depresiva, foarte grasa, cu cearcane mari, total nefericita, fara cariera, fara vreun vis maret implinit. 
Singura ei speranta acum este ca Domnul va veni. (o speranta falsa cauzata/amplificata de disperarea si nefericirea ei zilnica, nu motivata neaparat de promisiunea biblica.)

Stiati ca dpdv psihologic o femeie cand "e rea si nesupusa" de fapt incearca sa spuna ceva? Si daca atunci e si mai mult neascultata si neinteleasa ea devine si mai "rea"? 

Stiati ca daca ele simt ca nu sunt ascultate cu interes, se inchid in ele si isi produc "sinucidere" interioara la nivel emotional, spiritual, devenind niste epave depresive si nefericite in cativa ani? 

Dupa cativa ani, tanara, probabil ea a realizat ca ei doi nu au nimic in comun, decat niste versete biblice, cu care el o tine in lanturile religiei pentru totdeauna. Si desigur ulterior copiii, care au aparut si ei.

Stiam mereu in inima mea ca nu e normal si nu e sanatos asa ceva. Dar cui sa spui?

Am spus mai sus, nota necinstita si obiectiva din partea lor, a liderilor si barbatilor, deoarece ei nu pun in aceeasi masura si valoare si ceea ce Cuvantul spune ca ei, barbatii, sa faca..."sa le iubeasca ca si Cristos Biserica"... si multe alte lucruri. 

Branham si (noi) barbatii de la mesaj au inteles total gresit intreg subiectul acesta si eu am vazut ca ceva nu e ok ca ei, ca barbati, sa incerce mereu sa invete femeile cum sa fie ele.

Dar in ultimii ani am inteles ceva important pe care il impartasesc aici.

Ei, -barbatii, in general- nu vor putea niciodata sa faca in mod corect asta. Nu pot, pentru ca nu se poate. Nu se poate decat sa le domine, aducandu-le depresia si mai mult in viata, impreuna cu falsitatea neintentionata si cu multa nemultumire a lor in casnicie.

Stiti de ce Branham, Frank, Coleman (cand traia) si altii esueaza cand vor sa invete pe femei cum sa fie?

Va spun acum. 

Deoarece Cuvantul (si psihologia e de acord perfect cu asta) spune ca "Femeile mai in varsta SA LE INVETE PE CELE MAI TINERE...." Nu Branham sa le invete, nu un profet, nu Frank, nu un rob, nu barbatii, CI FEMEILE MAI IN VARSTA. Barbatii nu au fost construiti sa inteleaga femeile. Ei nu au capacitatea fiziologica, mentala si spirituala sa faca asta iar cand o fac in mod stangaci, produc abuzuri.

In schimb femeile trecute cu succes prin viata, casnicie, cu experienta bogata in relatie, casnicie, adunare, pot face asta. Nu cred ca neaparat varsta biologica spune mereu despre calitatea duhovniceasca a femeii, ci mai degraba experienta vasta de viata, maturitate, intelepciune. Asa a hotarat DUMNEZEU si asta va functiona. 

Branham a gresit foarte mult, iar actiunile lui, nevoia lui de a controla si domina propria sotie, femeie, tradeaza incompetenta lui uriasa si lipsa cunoasterii Cuvantului, lipsa calauzirii divine si a spiritului lui Dumnezeu de slujire si intelegere a intregului context legat de femeie, de rolul acesteia in familie, biserica, societate.

Ei bine, stiu ca asta pare dificil de inghitit pentru urmasii mesajului lui Branham. Nu vor crede si nu vor pune in practica niciodata asa ceva. Stiu si nici nu asta urmaresc sa conving pe cineva, dar totusi asta nu anuleaza adevarul si diversitatea Cuvantului lui Dumnezeu. 

Eu cred ca tot ce apartine de viata, copii, relatii, intimitate, probleme, prioritati, la femei, ar trebui sa fie studii si scoli duminicale pentru femei in cadrul adunarilor. 

Femeia este un munte de emotii pozitive si negative despre care barbatul nu stie aproape nimic. Barbatul este rational si argumentativ, lucruri despre care femeile nu stiu aproape nimic. Este nevoie de mult timp, de multa iubire, rabdare, interes si bunavointa pentru a invata aceste lucruri unul de la altul.

Femeile au nevoie de partasie, conversatie de calitate spirituala, rugaciune, seminarii, conferinte pentru o constructie duhovniceasca bogata si nu pot face asta decat intr-un cadru potrivit, intr-o atmosfera de iubire, de incredere, unde nu este nimic toxic si negativ. 

Un loc in care pot spune cu adevarat ce gandesc si ce simt si acolo invata cum pot sluji mai bine in familie, la serviciu, biserica si oriunde e nevoie. Exista multe carti extraordinare scrise de si pentru femei, iar femeile de la mesaj sunt total lipsite de toate binecuvantarile pe care Dumnezeu le-a dat omenirii prin aceste carti si studii. 

Eu ii cumparasem lui Lili cateva carti spirituale, de psihologie practica, despre femeia ca mama, ca sotie, in relatii, comunicare, etc. -vedeam ca nu evolueaza in nimic- dar cand ea a vazut pe verso al copertii cartii ca scriitoarea avea parul scurt si era baptista, si era medic psiholog, a zis ca nici nu vrea sa auda de asa ceva. A respins instant educatia si autoeducatia, dezvoltarea personala si spirituala a ei. Duhurile rele de ura de la Branham fata de femei educate, cu par scurt, etc. i-a provocat lui Lili acel dezgust si respingere.

A platit mai tarziu un pret extrem de mare pentru mandria si ignoranta aratata atunci. Cateva carti o puteau salva. Dar Branham o intoxicase sa dispretuiasca o femeie care nu are parul lung, fusta lunga si care nu crede mesajul. Am platit cu toti multa durere si multa suferinta. 

Izvoarele toxice care au otravit mintile noastre au fost ideile pline de dispret si bolnave ale lui Branham despre alti oameni.

Acest abuz produs de nevrozele lui Branham anti-femeie, le face mult rau chiar lor dar si noua barbatilor si mai ales copiilor.

Asa cum este acum, in timpul scurt cand se intalnesc ele, abia pot avea un scurt subiect de discutat, poate o cafea, sau poate o barfa mica, ceva acolo. Nu au timp nici macar de barfa lunii. Glumesc.

Iar cand e vorba de Cuvant ca invatatura doctrinala, dogmatica, de baza a Bisericii, administrare - femeia sa nu se amestece, ci barbatii sa invete si sa rezolve. Dar in chestiunile mentionate mai sus, BARBATUL TREBUIE SA TACA, SI FEMEILE INTELEPTE ALE ADUNARII SA LE INVETE pe celelalte, toate lucrurile care apartin de ele, de femei, casnicie, etc. 

Problema la mesaj e ca nici femeile mai in varsta, desi au o anumita experienta de viata, nu au fost lasate sa evolueze candva, sa creasca, sa poata sa le invete pe cele tinere, sa le dea invataturi utile care ajuta, care vindeca relatii, familii, adunari si aduc slava lui Dumnezeu peste ele. 

Cum sa fie Meda Branham, un model si un lider al femeilor din Tabernacol, sa le ajute sa le consilieze pe celelalte cand sarmana, nici macar o masina de spalat haine nu avea dreptul sa aiba, desi avea 4 copii de crescut. 

Vedeti? 

Femeile in branhamism -si in alte secte in general- sunt condamnate la bucatarie si dormitor. (exact ca si animalele care doar se hranesc si se reproduc.) Acesta este un grav abuz.

Sunt sigur ca daca ar fi existat in Biserica, femei crescute in spiritul Cuvantului, creative, cu respect de sine, care sa invete, sa studieze, sa mijloceasca, poate ca 90% din despartiri, divorturi si suferinte inutile ale miilor de femei, ar fi fost evitate. Dar mai mult decat atat, ele ar fi devenit ceea ce au fost create sa devina: SLAVA BARBATULUI.

Partea 1.

Va continua.
_________________________________


Femeia in branhamism:

Aruncati masina de spalat:

6 comentarii:

 1. Nu este vinovat fratele Branham pentru nebuniile altora asa ca si cum nici Domnul nu este vinovat pentru Iuda Iscarioteanul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mesajul este fals16 octombrie 2017, 22:00

   Aceleasi comparatii bolnave.

   Ori nu stii, ori nu vrei sa recunosti dar acei oameni au urmat invataturile lui Branham care sunt dominate de un sentiment de ura -fata de alte culte, fata de alti oameni, fata de societate- nu de iubire.

   Pai nu profetul tau Branham a spus ca "Spune-mi cu cine te insotesti ca sa iti spun cine esti!" Sau de data asta nu il mai crezi?

   Il crezi cand anatemizeaza tehnologia, cand e folosita de femei, ca daca e folosta de barbati, nu mai e interzis de Dumnezeu, el conducand 3 tipuri de automobile noi, inclusiv un Cadillac despre care ne-a spus ca NICIODATA nu il va accepta, ba a zis chiar ca la refuzat!

   Dar cum de nu ai spus de revelatia lui Branham despre masina de spalat haine si sutiene prin care a inlantuit femeile din generatia lui si chiar si pe propria lui sotie.

   Ai bunul simt sa raspunzi acum? Ai bunul simt omenesc si sfant si crestin sa SPUI ADEVARUL ACUM? Ai inima si suflet in tine sa imi dai raspuns?

   ASTEPT.

   Ștergere
 2. Da sigur ca da, intovarasiti-va si dvs cu Satana ca doar nu sunteti dvs vinovat de cum e el si ce face el :))

  RăspundețiȘtergere
 3. Poate ca nu tia raspuns Mera Romulus pentru ca l-ai batjocorit in scrisoare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mesajul este fals25 octombrie 2017, 07:44

   Da sigur ca da.

   Pentru ei orice critica constructiva sau sfat este luata drept batjocura (recent mi-a scris un lider de la mesaj cam acelasi lucru) dar daca te uiti atent, nu prea gasesti oameni mai batjocoritori si mai critici decat ei la adresa altor Biserici crestine, oameni si femei.

   Si daca as fi fost cel mai nesuferit, el ca lider, liderii in general, ar fi trebuit sa raspunda intelept, nu sa se certe, nu sa se victimizeze. Dar ei nu iau modelul biblic de lidership ci au preluat nervii, dispretul si ura lui Branham asupra celor care nu sunt de acord cu fiecare idee a lor.

   "Si robul Domnului nu trebuie sa se certe; ci sa fie bland cu toti, plin de ingaduinta rabdatoare, sa indrepte cu blandete pe potrivnici, in nadejdea ca Dumnezeu le va da mantuirea" (2Tim.2:24-25)

   Ștergere
  2. Sunt sectari.Ce sa te astepti de la niste sectari? Ei i-au cuvintele lui Isus din context si il aplica impotriva celor care sunt diferiti de ei. ""Cine nu e cu noi e impotriva noastra"". Asa cum fac si bisericile catolice si ortodoxe:Ï-au din context versetul unde Isus le spune APOSTOLILOR privitor la cheile Imparatiei,si il aplica lor ca si cum ei au puterea sa ierte pacatele altora sau sa inchida sau sa deschida accesul altora la Dumnezeu.

   Spiritul acesta sectar si exclusivist este foarte periculos.Se raspandeste chiar si la cei care spun ca sunt impotriva sectelor,cum sunt catolicismul si ortodoxia.

   Aceeasi atitudine predomina si in frankism,unde liderii eticheteaza pe altii ca fiind batjocoritori ,daca acestia pun la indoiala cuvintele si autoritatea lor sau a robului credincios.

   In secte se predica din mandrie si aroganta.

   "" Nimic nou sub soare"",vorba Eclesiastului. :)

   Doar invatatura lui Hristos straluceste in aura planetei, ca o lumina vesnic vie mereu prezenta si proaspata. Si cine o traieste bea Apa Vietii si mananca Painea Vietii.

   Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.