joi, 26 septembrie 2019

Mireasa mesajului - un idol si o iluzie narcisista


Dincolo de frumosul simbol al Mirelui Iisus si al Miresei, Biserica sau cetatea Ierusalimului, care este corect, aflam din mesajul lui Branham multe multe lucruri ciudate pe care daca le cercetezi in lumina Scripturii, si cauti sa vezi CE SPUNE SCRIPTURA iti dai seama cat de mult urmasii mesajului sunt pierduti in universul simbolic, inchipuit si departe de realitatea biblica.

Pe langa asta dupa discutii de 2 ore cu cativa urmasii ai mesajului in care au vorbit numai despre Profet si Mireasa...mi-am dat seama ca situatia a luat-o pe un drum ciudat, dar nu gresit si fals cum era pana acum ci pe un drum al idolatriei si narcisismului excesiv, al unei laude de sine de nivelul luciferian. "Noi, doar noi, voi nu, doar noi, numai noi, ceilalti nu..." ziceau ei referindu-se nu la Evanghelie si Sfanta Scriptura, ci la anumite afirmatii ale lui Branham. Eu stiam de citatele despre Mireasa ale lui Branham si am realizat din nou ca buba a pornit tot de la el, deoarece el a spus aceste afirmatii in care se lauda excesiv de mult atat pe el cat si pe urmasii lui numiti mireasa. 

"De azi inainte nu va mai numesc Biserica ci Mireasa..." zice Branham.

Deci, concluzia finala a discutiei a fost ca toti crestinii cei spalati in Sangele Mielului care cred Evanghelia si o traiesc, nu au valoare si sunt pierduti de fapt pentru ca NU urmeaza pe Branham, ca el da mantuirea, dar cei care repeta ca papagalii ce spune profetul sau altul si il urmeaza, nu sunt doar mantuiti, ci mai mult, ei sunt si rapiti la cer si stau pe tron, ei doar ei sunt mireasa, etc.

Va dati seama cum diavolul i-a dus prin mesaj atat de departe incat sa ajunga sa nege adevarul si valabilitatea scripturilor pentru cei care nu cred in mesajul fals a lui Branham. Unuia din ei i-am citat mai multe promisiuni ale Domnului din Ioan, Matei si Marcu dar si din Romani 8 si altele, dar a ras de mine. Sa lesini frate nu alta! Acestia sunt grav bolnavi. In realitate observam ca ei nu mai cred Cuvantul lui Dumnezeu. Ei au arestat si au confiscat mantuirea si au adus planul lui Dumnezeu in jos la nivelul narcisismului si orgoliului lor. Asta e crima, e genocid spiritual, frate. 

De ce un om care iubeste pe Domnul, se pocaieste si traieste Cuvantul, sa faca asa ceva. Undeva este ceva fals la acel om.

Au multe afectiuni, am trecut prin asta deja prin multe articole, dar una devine tot mai vizibila intre ei si in predicile lor. Aceasta boala se numeste NARCISISM. Acest fapt se datoreaza faptului ca recent tot mai multi parasesc mesajul si atunci cei ramasi in mesaj amplifica devotamentul lor fata de ideile narcisiste ale lui Branham pentru a se simti in siguranta spirituala, ca sa nu cada si ei de la mesaj. Ati inteles? Desigur ca ati inteles. 

Parcurgand studiul psihologic despre narcisism mi-am amintit de multi frati din trecut, de mine insumi, de alti lideri, pastori, predicatori, romani si straini, incepand cu Mera Romulus. Unii din ei sunt pur si simplu posedati grav de aceste iluzii ale grandomaniei spirituale promovate de catre Branham, mai ales in ultimii lui ani de viata. Acesti frati au preluat multa lauda, trufie si falsa fericire despre o mireasa inchipuita a lui Branham.

Da, eu sunt foarte de acord ca bucuria mantuirii trebuie sa fie mereu in noi. Ca trebuie sa fim optimisti, pozitivi, si lumina in noi sa straluceasca, sa cautam sa tinem starea de fericire si credinta perfecta ca prin El suntem ce El ne-a promis. Eu chiar iubesc si cred in aceste lucruri. Sa nu uitam niciodata ca suntem iubiti total, complet si etern ca avem dreptul la Cer prin har, doar prin har, ca avem locurile pregatite de El pentru noi acolo si altele. Dar aceste promisiuni sunt valabile pentru toti care le cred, nu sunt dedicate unei secte care se crede Mireasa. Avem o valoare extraordinara prin Cristos si suntem iubiti maxim de catre Dumenzeu doar pentru ca existam si suntem fiinte umane.

Si frate, sora, de la aceste promisiuni extraordinare pe care le purtam vii si proaspete mereu in inimile noastre, pana la aroganta trufasa ca "numai noi mireasa suntem ceva pentru ca urmam un profet sau rob iar voi sunteti pleava si samanta sarpelui..." sau nu stiu ce asemanator, este o diferenta uriasa. Nu confundati lucrurile. 

Promisiunile biblice sunt date gratuit tuturor care cred in El care accepta Jertfa Lui si traiesc prin har. 

ACESTA ESTE ADEVARUL DUMNEZEIESC ETERN PE CARE DIAVOLUL SI INGERII LUI DECAZUTI NU IL POT SCHIMBA DESI INCEARCA MEREU SA INSELE OAMENI SI UITE, PE VOI V-A INSELAT.

Frate, in mantuirea lui Dumnezeu prin Sange, nu exista explicatii trinitare si unitare si care explica mai bine ajunge in cer si celalat in iad. Lasati deoparte jucariile astea odata. E nebunie totala ce se intampla in sectele voastre. Astazi va certati cu unul din adunare si gata i-ati luat mantuirea si dreptul la cer. Maine cu altul. Poimaine la fel. Ce e asta? VOI DATI SI ANULATI MANTUIREA? Sa fim seriosi. Voi nu dati nimic pentru ca nu aveti nimic, decat fantezii. Aveti, da, orgoliu, vanitate, mandrie si judecata fara minte. 

Si acestea sunt din cauza narcisismului.

FRATILOR, MANTUIREA NU ESTE BAZATA PE SENTIMENTELE VOASTRE FATA DE CINEVA! SENTIMENTELE VOASTRE SUNT SCHIMBATOARE SI NU AU CAPACITATEA DE A MANTUI SAU PIERDE PE CINEVA, PE CAND CUVANTUL LUI DUMNEZEU ESTE DE NECLINTIT, NESCHIMBATOR SI ETERN! 

Uneori cand va aud ce predicati si ce postati pe Facebook imi vine sa rad si sa plang in acelasi timp. Voi nu sunteti deloc conectati cu adevarul si iubirea lui Dumnezeu CI VOI SUNTETI CONECTATI CU EMOTIILE VOASTRE NEGATIVE SI VORBITI PE BAZA LOR. Sunteti intr-o capcana mortala de unde nu veti scapa niciodata. Este imposibil sa scapati de acolo. Doar doar ca Dumnezeu va da har altfel, este imposibil.

Ce bine ca Dumnezeu nu a lasat mantuirea altora la nivelul emotiilor voastre, pentruca i-ati distruge pe toti care nu va canta in struna si care va supara. Asta arata ca aveti o statura mica, mica, mica. Nu sunteti deloc ceea ce pretindeti ca sunteti. Va mintiti zi de zi pentru a va hrani mandria si narcisismul. Sunteti emotionali negativi, nu aveti nimic duhovnicesc in voi cand faceti asa ceva.

Hai sa vedem ce spune lumea medicala despre asta. Cu siguranta il veti vedea si pe Branham si pe urmasii lui prin aceste randuri de mai jos:

"Tulburarea de personalitate narcisista este caracterizata de un model de grandiozitate de lunga durata (in fantezie sau comportamentul real), o nevoie covirsitoare de admiratie si de obicei o completa lipsa de empatie fata de ceilalti. Indivizii cu aceasta tulburare frecvent cred ca sunt de o reala valoare in viata tuturor sau a oricaror persoane pe care le intilnesc. In timp ce astfel de comportament era oarecum adecvat pentru un rege din secolul XVI, astazi este in general considerat inadecvat pentru oamenii normali.

Persoanele cu tulburarea de personalitate narcisista prezinta frecvent snobism sau atitudini de patronism. De exemplu un astfel de individ se poate plinge de impolitetea unui chelner neindeminatic sau de stupiditatea lui sau sa traga concluzii despre o analiza medicala prin evaluarea condescendenta a medicului.

In termeni generali aceste persoane sunt denumite narcisiste.


Cauza tulburarii este necunoscuta, totusi sunt enumerati urmatorii factori identificati de diferiti cercetatori drept posibile:

- temperament foarte sensibil inca de la nastere-principalul simptom in forma cronica

- sunt admirati si felicitati pentru aspecte fizice sau talente exceptionale de catre adulti

- admiratie excesiva care nu este echilibrata de realitate

- felicitari excesive pentru comportamente bune sau criticism excesiv pentru comportamente rele in copilarie

- indulgenta sau evaluare excesive de catre parinti

- abuz emotional sever in copilarie

- neglijare emotionala in copilarie.



Narcisismul patologic se poate dezvolta prin afectarea calitatii relatiei cu principalele persoane care i-au ingrijit, de obicei parintii, acestia neformind o empatie sanatoasa cu copiii lor. Conceptia formata a copilului de a fi neimportant fata de altii este rezultatul. Copiii vor crede ca au un defect de personalitate care ii face nedoriti.



Personalitatea narcisista este izolanta, dureroasa. Se simt umiliti, respinsi si atacati cind sunt criticati. Pentru a se proteja de aceste pericole reactioneaza prin furie, aparare la fiecare critica cit de mica, reala sau imaginata. Pentru a evita astfel de situatii unii narcisisti se retrag din societate. Cind narcisistul simte o lipsa de admiratie, adulatie, atentie si afirmare se poate manifesta prin dorinte de a fi temut si cunoscut.



Desi acesti indivizi sunt frecvent ambitiosi si capabili, imposibilitatea de a tolera esecurile, criticile si lipsa empatiei ii face dificili pentru munca in echipa nefiind potriviti pentru a sustine relatii profesionale de lunga durata. Acestia isi imagineaza o auto-grandiozitate alaturi de un comportament hipomaniac nesustinute de realitatea lor profesionala.



Semne si simptome: Narcisistul este descris ca fiind excesiv preocupat cu problemele de putere, prestigiu si vanitate personale. Este o tulburare strins legata de auto-centrism.




Profetul&Mireasa Branham - complex narcisist



"Eu sunt profetul, nimeni altul, eu sunt ingerul nimeni altul, eu sunt Ilie, eu sunt Fiul Omului, eu sunt Dumnezeu in carne umana, eu sunt vocea lui Dumnezeu, eu sunt singurul care detine adevarul, eu sunt singurul mesager, eu singur stiu toate tainele, eu descopar cele 7 tunete, eu descopar Epocile, eu descopar Pecetile, eu descopar toate lucrurile si oricine nu ma urmeaza este samanta sarpelui, oricine ma urmeaza este Mireasa. În curand vine rapirea si numai eu si cei care ma urmeaza vor avea parte de ea." 



Mireasa & Branham - complex psihotico - narcisist


"Si Duhul si Mireasa, si profetul spun Vino Doamne Isuse!" Zice Branham. (O altă adăugare nerusinata la Cuvant a unui narcisist.) 
În Biblie scrie: "Si Duhul si Mireasa spun Vino Doamne Isuse!" )

    (Imaginea trucata: Mark Naber - ex message believer)



Criteriile de diagnosticare a narcisismului patologic cuprind urmatoarele:

- un simt grandios de auto-importanta (isi exagereaza succesele si talentele, asteapta sa fie recunoscut drept superior fara a avea multe realizari)
- este preocupat cu fantezii asupra succeselor nelimitate, putere, stralucire, frumusete sau dragostea ideala
- crede ca este special si unic si ca poate fi inteles doar de persoane cu statut special
- cere admiratie excesiva
- asteapta tratamente speciale
- exploateaza alte persoane pentru a-si atinge propriul scop
- ii lipseste empatia: nu vrea sa recunoasca sau sa identifice nevoile si sentimentele altora
- este invidios pe altii sau crede ca alte persoane sunt invidioase pe el
- este arogant
- prezinta paranoia usoara sau moderata
- face asocieri si sugereaza afilieri cu nume si persoane importante.

Este important de stiut ca toate tulburarile de personalitate isi au debutul in adolescenta tirzie sau viata de adult la debut. Medicii pun rar un diagnostic de tulburare de personalitate la copii pentru ca acestia sunt inca in proces de formare si se pot schimba considerabil pina la perioada de adult.

Vulnerabilitatea respectului de sine face ca indivizii cu aceasta tulburare sa fie foarte sensibili la critici sau esec. Desi poate manifesta sentimente de putere, criticismul ii bintuie si ii lasa cu sentimente de umilinta, degradare si simplitate. Pot reactiona prin furie sau razbunare. Viata lor sociala este afectata frecvent datorita problemelor derivate din necesitatea de admiratie si de lipsa sensibilitatii fata de viata altora. Desi ambitia si increderea lor pot conduce la realizari frumoase, performanta poate fi intrerupta de intoleranta la critici sau greseli...."

Narcisistul compensator: cuprinde caracteristici negativiste, este pasiv-agresiv, evita societatea.

Narcisistul elitist: crede despre el ca face parte dintre numele mari ale lumii.

Narcisistul fanatic: include caracteristici paranoide, un individ al carui stima de sine a fost sever inhibata in copilarie, care manifesta tendinte paranoide majore si care are iluzia de omnipotenta. Aceste persoane se lupta cu iluziile de neimportanta si valoare pierduta si incearca sa-si restabileasca respectul prin fantezii de grandoare. Cind nu reusesc sa cistige recunoasterea si sustinerea altora adopta rolul de erou sau persoana adorata cu o misiune grandioasa." Incheiere articol - trunchiat. Ce seamana astea ultime  fraze cu Branham, nu-i asa?  

Biblic vorbind in toate acestea este vorba despre trufie, mandrie, lauda de sine, falsitate, ratacire. 

Mireasa, un simbol biblic frumos a devenit otrava, ura, minciuna, un idol spurcat, un motiv de dezbinari, de certuri, scandaluri, lacrimi, destine distruse, sinucideri, crime chiar etc. Se bat in piept care sa fie Mireasa, cine e Mireasa si cine nu e Mireasa. Va dati seama? Ei cred ca pot sa urasca, sa minta sa calce pe altii in picioare dar inca sa se numeasca cu mandrie ca ei, si doar ei sunt Mireasa. Acela e cancer spiritual.

Undeva este ceva foarte gresit, dragi frati si surori. Acesta este chipul miresei lui Branham, el fiind primul din aceea mireasa grandomanica, "sclipitoare" si "unica."

Ce ati spune daca ati vedea pe strada o femeie care repeta mereu ca e mireasa, e mireasa, e mireasa, doar ea e mireasa, dar ea, in realitate sa nu aiba nici o treaba cu asa ceva. Ati considera-o nebuna nu? Si ati avea dreptate. 

Mireasa lui Iisus este simbolul frumos al curatiei de inima si de fapte bune ale credinciosului loial Lui. Asta este pentru oricine face asa ceva, nu este data nicaieri in Biblie vreo exclusivitate si unicitate pentru urmasii unui profet dovedit mincinos si urator de crestini din alte denominatiuni, de femei, de societate, de oameni. Frati si surori, imi pare rau ca ati fost inselati in halul asta si imi pare rau ca Branham a otravit si pervertit un simbol atat de minunat numit Mireasa, pentru a se inalta pe sine in roluri de erou in mod necinstit.

Asadar, eu cred ca Mireasa este doar un simbol spiritual profund de sensibil, de frumos, la fel ca si alte simboluri aplicate copiilor lui Dumnezeu: pietre vii, bob de grau, sarea pamantului, lumina lumii etc. Dar simbolul nu este o realitate, ci realitatea biblica de 100%, este ca suntem fii si fiice ale lui Dumnezeu prin Jertfa lui Iisus Cristos, adevaratul Domn, Mantuitor si Dumnezeu.

Dragi frati. Stima de sine, iubirea de sine sanatoasa, bucuria ca apartinem Cuiva, sau la Ceva, sunt lucruri binecuvantate in vietile noastre, si trebuie sa le promovam, insa daca acestea sunt duse la extreme, la fanatism, la ura, comparandu-ne cu altii oameni si declarand ca ei sunt inferiori noua, atunci totul s-a intinat pe loc si a devenit cancer spiritual sectant. Asa au devenit probabil cam 90% din adunarile de la mesaj iar restul nu mai au mult pana devin narcisiste, din cauza ca unii vor pleca din adunari vazand adevarul, si apoi reflexul adunarii este sa se potejeze accentuand lucrurile cu profetul si Mireasa devenind astfel si mai rai, si mai izolati si mai narcisisti simai rataciti. 

BINGO! Foarte probabil ca cei care stau in mesaj desi stiu ca Branham a mintit, este din cauza nevoii lor bolnave narcisiste de a FI MIREASA pentru ca asa le-a zis Branham! Branham le-a transmis si activat sentimentul de narcisism. Le-a dat sens, le-a dat valoare, deoarece ei nu isi gasisera anterior valoarea deplina in Cristos. Asa ne-a pacalit Branham si ai lui. Ne-au dat valoarea asta ca Mireasa pentru ca el, misiunea lui, si atributele de inger si profet Ilie si de Fiul Omului, sa fie validata pentru ca daca noi nu suntem mireasa nici el nu e nici Ilie nici ingerul. Sper ca vi se deschid ochii sa vedeti adevarul.

Oh, preaiubiti frati si surori, toata valoarea si importanta voastra cereasca este valabila fara Branham si este datorita LUI IISUS CRISTOS, NU A LUI BRANHAM, FRANK SAU ALTUL. 

Ancorati-va in acest adevar ETERN SI INDESTRUCTIBIL. Nu aveti nevoie de nimic altceva decat de Domnul si Evanghelia Lui. Daca exista predicatori si slujitori care ne ajuta prin predici, idei, invataturi, slujire, vindecare si orice altceva ce este biblic, uman, frumos, folositor, este ceva minunat, slava Domnului pentru asta. 

Insa cand ei incep sa devina totalitari si sa ne lege doar de ei si de slujba lor, acestia au cazut din har, deci nu mai trebuie urmati. Trebuie ajutati sa scape din capcana trufiei in care au cazut.

Branham si-a pus singur meritul sa va numeasca mireasa daca il urmati pe el. Asta nu este biblic deloc. Deci daca treceti de la Branham la Isus, narcisismul lui Branham si al vostru cade la pamant. 

Dragii mei, acordati-va singuri valoarea ca om, ca fiinta umana si ca si crestin venita din Jerfta Mielului. Nu aveti nevoie ca niste laude si preamariri de mandrie de la un profet dovedit fals ca sa va defineasca fiinta, eternitatea, viitorul, cine sunteti si ce sunteti. In El avem totul! Din El prin El si pentru El sunt toate lucrurile si chiar noi.

Am mai scris odata despre asta aici articolul Mireasa inexistenta si Ilie inchipuit: https://mesajul.blogspot.com/2014/05/mireasa-inexistenta-si-ilie-inchipuit.html

Nu stiu cine ce vrea sa fie, sau sa para ca e, e dreptul fiecaruia sa creada in orice, insa daca nu vreti sa ajungeti in dezamagiri crunte la final, indemnul meu pentru mine si pentru voi e simplu si este de la apostolul Pavel: FIȚI OAMENI! Și nu uitati ca harul si mila lui Dumnezeu va salva chiar si pe aceia care nu au crezut in El dar au facut fapte bune pe Pamant.


Apoc 20:12 - "Şi am văzut pe morţi, mari şi mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Nişte cărţi au fost deschise. Şi a fost deschisă o altă carte, care este cartea vieţii. Şi morţii au fost judecaţi după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărţile acelea." 

Așa că cine sunteti voi sa stati pe scaunul de judecata a lui Dumnezeu sa otraviti sufletele adunarii cu judecatii ca aia sunt mantuiti, aialalti nu sunt? Doar ca sunteti niste oameni falsi crestini, plini de rautate, ura si dispret a carei inima nu a fost schimbata. Sunteti gelosi sa auziti ca cineva ar fi mantuit daca nu apartine sectei voastre. Ce arata asta? Sunteti intr-un cancer in faza de mestastaza. Sunteti bolnavi. Sunteti manipulati. Sunteti falsi, fara sa vreti sa fiti asa.

Am spus odata unui frate ca cineva s-a pocait si si-a schimbat radical viata, din interlop, un om rau-rau, aproape crimimal de rau, a devenit un om bun, s-a casatorit, familist bun, a facut copii, s-a asezat la casa lui a devenit muncitor, si-a cerut iertare oamenilor pe care i-a suparat inainte. A dat bani unui pe care l-a batut rau si a plans acasa ala el sa il ierte. Si pentru acest gest si acela s-a pocait. 

Si fratele asta cui i-am povestit a zis ca degeaba sa pocait interlopul ala, ca daca nu crede in Maleahi 4 cu 5 e pierdut. Am zis NU e asa, desi eram la mesaj 100%, nu acceptam nebuniile astea de exagerari. 

Stiam de atunci ca harul lui Cristos depaseste cu mult sentimentele ieftine de doua parale ale predicatorilor dezaxati emotional, orgoliosi si narcisisti. Acum realizez ca acel frate era manipulat de propriul narcisism toxic, si nu permitea ca si altii sa fie bine. Il interesa sa fie DOAR EL, iar altul care nu accepta CE EL CREDE, sa nu fie salvat. Cancer spiritual frate.

Observati bolnaviciunea spirituala a celor de la mesajul narcisistului de Branham si cum au copiat de la el aceasta boala crunta?

Biblia spune ca singura diferenta la cei mantuiti (afara de cei ce stau pe tron si langa) ne spune apost Pavel care va fi. 

Puterea stralucirii pentru eternitate va fi diferita de la frate la frate si fiecare credincios va emite o lumina va fi in functie de cat a acumulat acela din Dumnezeu in interiorul lui in timpul vietii sale pe Pamant. Verificati Biblia si vedeti ca nu e vorba de explicatiile unitariene sau trinitariene perfecte, nici de Epoci, nici Peceti, nici tunete, nici nimic de asa ceva. Incetati cu nebuniile astea nebiblice, dragi frati si surori.

Doamne Iisuse ajuta-ne pe toti! Amin.

Sursa articol despre narcisism DEX si https://www.la-psiholog.ro/info/personalitatea-narcisista


Narcisismul este căutarea satisfacției la propria persoană din admirație și vanitate sau egotism. Termenul provine din mitologia greacă, unde tânărul Narcis s-a îndrăgostit de imaginea sa, reflectată într-un bazin de apă. Narcisismul este un concept în teoria psihanalitică, care a fost popular introdus în eseul lui Sigmund Freud despre On Narcissism (1914). Asociația Americană de Psihiatrie a inclus și clasificat tulburarea de personalitate narcisistică în manualul său Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) din 1968, bazându-se pe conceptul istoric de megalomanie. Narcisismul este, de asemenea, considerat o problemă socială sau culturală. - Wikipedia



NARCISÍSM s. n. Admirație și dragoste exagerată față de propria persoană fizică, care constituie adesea o stare patologică. – Din fr. narcissisme. - DEX



Ce spune Cuvantul ca noi suntem in realitate, nu in simboluri, prin credinta în Cristos, nu a mesajului lui Branham: 


1 Ioan 3:1-2 Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem. Lumea nu ne cunoaşte, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El.Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar ştim că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea aşa cum este.



Romani 8:14-16 Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu. Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică; ci aţi primit un duh de înfiere care ne face să strigăm: „Ava!, adică: Tată!” Însuşi Duhul adevereşte împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu.



Ioan 1:11-12 A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit. Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu;



Galateni 3:25-26 După ce a venit credinţa, nu mai suntem sub îndrumătorul acesta. Căci toţi sunteţi fii ai lui Dumnezeu, prin credinţa în Hristos Isus.


Luca 20:34-36 Isus le-a răspuns: „Fiii veacului acestuia se însoară şi se mărită; dar cei ce vor fi găsiţi vrednici să aibă parte de veacul viitor şi de învierea dintre cei morţi, nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita. Pentru că nici nu vor putea muri, căci vor fi ca îngerii. Şi vor fi fiii lui Dumnezeu, fiind fii ai învierii.

Filipeni 3:21 El va schimba trupul stării noastre smerite şi-l va face asemenea trupului slavei Sale, prin lucrarea puterii pe care o are de a-Şi supune toate lucrurile.


1 Corinteni 13:12 Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin.


2 Corinteni 6,18 Eu vă voi fi Tată, şi voi Îmi veţi fi fii şi fiice, zice Domnul Cel Atotputernic.

97 de comentarii:

  1. Interesant articolul. Ma gândesc la Branham care a preluat ideile si teoriile altora apoi a spus că astea sunt revelații pt Mireasă. Deci această Mireasă trebuia să creadă acele teorii. El nu se gândea că vor trece anii si oamenii vor descoperii că teoriile lui au fost preluate, nu revelate!. Cred că de aici pleacă totul. Mireasa cuvântului descoperit a devenit mireasa cuvântului preluat si plagiat de la alți teologi gen dr. Larkin si alții. Si in cazul acesta pică toată construcția așa-i zise Mirese a Cuvântului descoperit!. Teoretic era valabil dacă ideile vehiculate de Branham erau ale lui însuși si nu ale altora!.

    Recent am vizionat o mică parte din predica lui Didier la București, din luna august. Mi-a plăcut de domnul Ionuț că a ridicat o problemă interesantă :De ce nu se împlinește cu ei făgăduința din Fapte 2:38,unde Petru spune că cei botezați in Numelui Domnului vor avea parte de darul Duhului Sfânt!.

    Si un acest caz eroarea pleacă de la faptul că cei cu Frank se consideră Mireasa unică, si că trebuie să se împlinească cu ei tocmai ceea ce scrie un Biblie. Pt mine asta mi se pare un lucru fals, eronat, o eroare plecată de la Branhan si vehiculată intens de Ewald Frank.

    Să ne amintim că Domnul a coborât pe muntele Sinai, si i-a condus pe evrei prin norul acela, si ziua si noaptea. Dar cu timpul aceste lucruri nu mai erau necesare. Ar fi o greșeală ca acum in anul 2019 un evreu să se mai aștepte ca Domnul să coboare iarăși pe muntele Sinai, si scena să se repete!.

    Exact așa este si cu darurile si manifestările de la inceput. Ele au existat fiindcă a avut loc nașterea bisericii. Dar este o eroare sa te raportezi la trecut, si să aștepți să se repete acele lucruri si fenomene!.

    Asta nu exclude de ex. Vindecarea fizica, fiindcă Isus ne spune că dacă vom cere ceva prin credință vom primi. Dar e o diferență între ceea ce spune Iisus si ceea ce ce așteaptă si învață sectele religioase. Acestea prezintă lucruri duse in extremis si adesea amăgesc oamenii cu așteptări false,fiindcă scot versete din context si apoi sucesc mințile celor naivi!.

    Peter

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci orice evreu sănătos la cap nu se mai așteaptă ca tabloul din Exod să se mai repete,așa cum orice creștin sănătos la cap nu ar trebui să se mai aștepte să retrăiască Rusaliile!.

    Cine ințelege asta bine, cine nu plânge si așteaptă lucruri iluzorii, promovate de toți trepădușii.

    Aici întră si rapirea miresei, nunta mielului, care sunt de fapt tablouri metaforice dar luate ad-literam, de neoprotestanti si de cei ieșiți dintre ei,gen Branham, Frank, precum si alți zăpăciți misticopați.

    Peter

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Predica cu Didier si cu Ionuț poate fi văzută aici:

      https://youtu.be/Ez8zVJ6tmmI

      Ștergere
    2. Asta e buna:salutari din regat :))

      Ștergere
    3. Poate vrea să emigreze in Regatul Unit, sătul de vorbe goale ;)

      Peter

      Ștergere
    4. Zona Bucuresti si de jur inmprejur se numea pe vremuri regat. De aia a zis asa.

      Ștergere
    5. Stiam dar suna caraghios sa spui asa unui francez. Acum te-ai prins de ce am ras? :)

      Ștergere
    6. Ewald Frank traieste in lumea lui.El spune ca in biserica sunt slujbele din Efeseni. Se poate vedea foarte simplu ca e departe de realitate. Dar nu vrea sa accepte realitatea ci doar ceea ce crede .Probabil asa isi pastreaza slujba si renumele.Dar orice cautator sincer al adevarului poate observa ca nu exista slujbele din Efeseni.Nici in Romania ,niciunde altundeva.Duce oamenii pe un teren fals si iluzoriu.

      De ce credinciosii lui nu ridica aceasta problema? De ce nu vor sa afle adevarul si implicit sa vada adevarul?

      De ce am ridicat aceasta chestiune ?Fiindca am observat ,nu odata,ca Ewald Frank spune clar si raspicat ,ca in biserica lui ar exista slujbele din Efeseni!.

      Voi cei care il ascultati si il credeti pe acest Frank,ce parere aveti despre asta? Sau va faceti ca nu vedeti ,asa cum fac branhamistii cu Branham?

      Un om sincer vede si recunoaste cum stau lucrurile.Un las se minte pe el insusi.

      Peter

      Ștergere
    7. De ce? De ce? Bune intrebari.

      Din cauza narcisismului, nu? Le pica imaginea grandomanica si le ramane doar chipul gol pe care nu vor sa il vada.

      Asta ar fi adevarata putere din Mireasa. SA VADA ISI VADA GOLICIUNEA SI ORBIREA SI SA CEARA DE LA MANTUITOR ALIFIE PENTRU OCHI...si asa mai departe.

      Este un moment glorios cand te trezesti gol, orb si inselat deoarece acela este momentul in care poti sa te corectezi...este semnul ca Dumnezeu te cerceteaza...oh, este mult har acolo.

      Dar daca ei se complac intr-o iluzie...iata pierzarea lor...

      Lica.

      Ștergere
    8. Scuze de repetiție. Sa își vadă...
      Lica

      Ștergere
    9. Nu trebuie să corectezi. Imi dau seama ce vrei să spui. Sunt un om normal ca tine, care își pune tot de felul de întrebări,mai ales cand aude asemenea pretenții si revendicări gen:"noi avem slujbele în biserică, după cum scrie in Efeseni".

      Unde naiba sunt aceste slujbe ? In mintea lui Ewald Frank?! Poate.

      Așa cum tot în mintea lui noi trăim sfârșitul timpului, inaintea împărăției, așa cum ii place să predice!.

      Afirmațiile grele cer dovezi grele!

      Peter

      Ștergere
    10. A mintit si cu Papa Ioan Paul. Tot timpul predica ca asta ar fi Antihristul care va merge la Ierusalim iar frankistii predicau tot timpul asta. Chiar frati din Romania îmi spuneau ca acest papa va fi ultimul, ca in el va intra Satana apoi isi va revenii brusc. Si asta dupa ce eu le spusesem ca de abia se misca iar in curand si ca nu o va mai duce mult. Vedeti minciuna si iluzia? Asa face si cu slujbele inchipuite din biserica, si cu teoria ca noi traim Rusaliile, dar de fapt nu le traieste nimeni ci totul e in capul lui. Dar nu vor sa vada cum stau lucrurile. Refuza categoric. Le place minciuna si fantasmele misticopate ale lui Ewald Frank.

      Ștergere
    11. " E mai bine să fi disprețuit pentru simplitate decât să te chinui într-o veșnică prefăcătorie".

      Seneca

      Ștergere
    12. De zeci de ani tot asta spune, că traim vremurile Rusaliilor. Dar niciunde nu se vede si se aude de vreo manifestare ca la Rusalii. Asta spune multe despre valoarea a ceea ce predică Ewald Frank.

      Iar cand este luat la întrebări si i se cer dovezi nu vorbe, plasează totul la viitor, adică binecunoscuta si mult trâmbițata ploaie târzie. Ca escrocii si șarlatanii care te duc de nas. Dar la nivel teologic.

      Peter

      Ștergere
    13. Nu inteleg de ce nu il invita careva într-o emisiune si sa il intrebe problema asta cu vremurile Rusaliilor. Si eu am întanlnit afirmatia asta in multe predici de ale lui dar vad nimeni nu are îndrazneala sa il invite in vreo emisiune si sa ridice problema asta. De ce oare? E un om ca oricare altul. Acum cativa ani a si fost operat de fiere. Deci nu vad de ce nu ar fi confruntat cu problema asta. Ma gandesc in principal la cei care cauta sinceri adevarul si nu la cei lingusitori si cu capul plecat, care se dau pe langa el si il privesc de jos de parca ar fi vreo zeitate intrupata. E totusi o problema si dilema foarte importanta.

      Ștergere
  3. Interesanta abordare. Mi-ai amintit o faza de mai demult.

    Eram odata cu fratii dupa o seara de rugaciune si le spun ca uite ce am citit in Biblie ca la momentul Rapirii la Cer nu era nici o trezire, nici un botez supranatural cu Duhul Sfant, nimic, nimic nimic, decat ca si am citit "doua femei lucrau la moara, una luata alta lasata, doi barbati lucrau la camp, unu luat, altul lasat..samd". Unde scrie despre acea lucrare supranaturala partea din asa zisa restituire? Nicaieri.

    Erau multi frati dar nu am reusit nici unul sa raspundem. Erau multi veterani ai credintei din Cluj dar parca nici unul nu vroia sa renunte la ideile cu Mireasa superanaturala a lui Branham, in favoarea Scripturilor.

    Toata viata am fost innebuniti de ideile lui Branham si mereu trebuia sa negam Biblia in favoarea lui atunci cand el o contrazicea pe fata.

    Lica.

    RăspundețiȘtergere
  4. Să plagiezi apoi să te incorzi față de alții predicând că tu ești prorocul Ilie din Maleahi,care duce biserica în răpire, asta e lipsă de caracter si valoare reală. Unii își dau o falsă valoare, trăind în minciună si iluzie.

    Peter

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. " Îngerul Laodicean il va întâmpina pe Isus la a doua lui venire. Asta este" Așa vorbește Domnul". William Branham

      Ștergere
    2. Ideile lui personale mai bine zis. Daca am invatat ceva in ultimii 2 ani de cand am iesit d e la mesaj este ca nu te poti baza pe nimic ce spune omul ala.

      Ștergere
  5. Dovada că încă de acum 26 de ani Ewald Frank vorbește de FA 2:38 adică de darul Duhului Sfânt si de confirmarea cuvântului... Încă o dovada că acest om trăiește in fanteziile lui religioase. De aproape 27 de ani promite credincioșilor săi aceleași lucruri, aceleași iluzii si fantezii mistico-religioase gen darul Sfantului Duh, după cum scrie in FA 2:38

    https://youtu.be/UTxqLYx1tKk

    Peter

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vorbe-n vant. Stiti ce ne arata asta? Ca nu au nimic .Au doar vorbe si promisiuni futuriste si fantasmagorice,gen ""Ultima chemare"" si ""Sfarstitul timpului de sfarsit.""

      Acest Ewald Frank nu vede ca amageste oamenii ,cu promisiunile lui visatoare ,cu Rusaliile si implicit FA 2:38?

      Sau mai bine era sa intreb:Oamenii nu vad ca acest Ewald Frank ii tot amageste cu promisiuni si lucruri iluzorii?

      De aprope 27 de ani tot promite Rusaliile si spune ca de fapt traim vremurile lor. Sau,indirect, vrea sa ne arate valoarea de adevar a ceea ce crede? Posibil . :)

      Ștergere
    2. Așa au făcut si cu Papa Ioan Paul. Predicau ca nebunii că acest papă va merge la Ierusalim si va incheia nu știu ce tratate... Iar el de abia mergea si vorbea.

      Ce vreau să arat cu asta? Că această înșelătorie si aiureala tot de la E. Frank a plecat, ca si aceea că noi trăim Rusaliile dar de fapt nu le trăiește nimeni. Totul e in lumea si mintea lui Ewald Frank.

      Dar se mint pe ei înșiși.. Nu vor să vadă realitatea, care confirmă si infirmă vorbele oricărui ider de sectă. Din fericire mai mult infirmă decât să confirme.

      Personal nu știu cum pot fi unii așa superficiali, până într-acolo încât să-și bage capul in nisip, si sa nu vadă neadevarul de lângă ei... Am spus neadevăr nu minciună, fiindcă minciuna e un act intenționat, iar in cazul lui E. Frank nu cred că minte intenționat ci pur si simplu trăiește in lumea lui, presărată cu povesti biblice, luate ad-literam. Un fel de infantilism mistic, dacă vreți.

      Peter

      Ștergere
  6. Fr Lica am si eu o intrebare. Daca cineva face ceva bun si asteapta sa ii fie recunoscuta calitatea la ce munceste se numeste narcisism?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut!

      Oh frate asta e cu totul altceva.
      Bineinteles ca nu e vorba de asa ceva. Este absolut normal sa te astepti sa fie recunoscuta munca ta si sa fie laudata. Oamenii harnici si creativi, cei inovatori chiar trebuie apreiciati si incurajati mult.

      Copiii de mici trebuie apreciati valoarea lor, valoarea vietii a parintilor si a tuturor lucrurilor bune si frumoase.

      Daca cineva profita de functia sa si pretinde recunoastere si inventeaza apoi chestii doar ca sa fie laudat excesiv si premiat exagerat...aceea incepe de devina ego transformat in orgoliu care devine si narcisism...

      Si la Biserica pastori si fratii trebuie laudati si apreciati pentru lucrurile bune pe care le fac insa ei nu pot folosi asta ca sa ramana pastori 150 de ani.

      Oricum la mesaj nu fac aproape nimic, papă zeciuielile, evanghelism public nimic, slujire bolnavi nimic, slujire in spitale, inchisori, orfelinate nimic, nimic, nimic. Insa ei se lauda zi de zi ca sunt Mireasa. Cum am putea numi o astfel de impostura de asemenea proportii?

      Ștergere
  7. Sunteți toți comentatorii indobitocire de comentariile fratelui diavolului așa numitul lică un mincinos ca tatăl său

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un alt branhamist frustrat și îndobitocit. Mai mare fals ca tine și mincinos ca branham nu se exista.

      Ștergere
    2. Da un alt "branhamist" dacă voi așa ziceți cei care îl urîți și sunteți împotriva lui fără temei vreau doar să vă spun tuturor celor care vorbiti minciuni despre acest profet ca dupa parerea mea toți in frunte cu lică nu valorati nici cel putin cît unghia degetului mic al piciorului profetului sunteți niste nulități

      Ștergere
    3. Isus Cristos ne a dat valoare nu avem nevoie ca ți sau profetul tău fals sa ne dea ceva. Când vorbești așa de alții arata ca tu ești nulitatea despre care pomenești. Dacă ai fi creștin nu ai vorbi asa. Tu ești doar un pui de naparca.

      Ștergere
    4. Bla bla bla.. Profetul vostru mitoman va mintit că el este ultimul mesager adică Îngerul Laodicean, si că odată cu el revine Isus. Dar el a murit într-un accident, cam stpid pt Ilie din Maleahi, nu crezi?

      De aceea si așteptau să învie, fiindcă se bazau pe o minciună!. Iar branhamismul si frankismul sunt fondate pe minciuni. Să o spunem pe față.

      Peter

      Ștergere
    5. Iaca că s-a trezit iar clownul palatului, sluga obedientă a sistemului, să ne facă de.... să nu zic vreo cacofonie... Că asta a zis doar că suntem noi, aştia care nu valorâm nici cât căcatul de sub unghiile profetului mitomaniac. (Nah, că am zis-o...)

      Dar acest mega-inteligent nici nu îşi dă seama cât se face de râs prin ceea ce scoate pe gură, că doar asta e meseria sa de clown, să fie un sclav prefăcut.

      Cât despre vânătorul de veveriţe (şi de suflete) din Kentucky - care a trebuit să se refugieze în Indiana, deoarece tacsu ucisese un om într-o criză de nervi asemănătoare cu a clownului frustrat - până şi o groapă septică este de 1.000.000 ori mai sănătoasă decât "Mesajul" produs de acest Idol.

      Ștergere
    6. Măscăricii ăștia vorbesc, care au prorocițe mincinoase? Mi-ar fi rușine să vorbesc, în locul lor.

      Branham ia mințit că se află în ultima era și că odată cu el revine și Isus. Supoziții și speculații sectare.

      Dacă ii întrebi în ce epocă se află, nici nu știu ce să răspundă. Încep să inventeze tot felul de explicații și teorii. Cazul Branham este asemănător cu alte cazuri, cum este cel al intemeietorului sectei Martorii lui Iehova. Acesta cât timp trăia făcea tot felul de speculații biblice despre sfârșitul timpului, venirea împărăției, invieri și alte tablouri biblice luate ad-literam.

      Deci nu e de mirare reacția lor. Oamenii proști și în special sectanții, când nu au argumente, atacă pe ceilalți.

      Peter

      Ștergere
  8. " Orice fanatism este o strategie pentru a preveni îndoiala să devină conștientă ".

    " De s-a-nscris la branhamiști
    Pentru el nu mai exiști ".

    Peter

    RăspundețiȘtergere
  9. Mesajul este fals3 noiembrie 2019 la 13:53

    Sună perfect: "Orice fanatism este o strategie pentru a preveni îndoiala să devină conștientă ".

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am repostat articolul corectând unele greșeli inerente lungimii articolului.

    RăspundețiȘtergere
  11. https://armoniamagazineusa.com/2019/11/04/mireasa-mesajului-branhamist-un-idol-si-o-iluzie-narcisista/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce penibil cum ridică poza aia cu becul deasupra lui Branham... Frank e tare ciudat. Pe deoparte ii critică pe cei care umblă cu tinere adică pe tunetisti dar el umblă cu poze cu lumini false dar pretins divine!. Oare ceea ce este divin se pretează la fotografiere?

      Bine a spus cineva: "Linia care separă credința de ridicol e foarte subțire".

      Peter

      Ștergere
    2. Am vrut să scriu " Pe cei care umblă cu tunete...". :)

      Apropo de tinere, am auzit că Frank are nevastă tânără adică mult mai tânără ca el. E adevărat?

      Peter

      Ștergere
    3. Nu cu mult mai tanara. Cu doar 40 de ani :)). e cehoaica.

      Ștergere
    4. Si nu avea parca o amanta romanca?

      Ștergere
    5. Am auzit si eu ca a avut dar nu acum prin ani 90. asa ceva.

      Ștergere
    6. Și proștii îl mai urmează!?

      Ștergere
    7. Da, clar ca mai devreme, poate chiar inainte de anii 90...

      Mare ipocrit Frank asta...

      Ștergere
    8. acuma ce vreti si voi fratilor sa steie pe uscat batranu? Oare ce ii face la femeia asta asa tanara? O piaptana sau ce?Am auzit ca au un copil. Aia nui rau. Noroc cu viagra :))

      Ștergere
    9. Și nimeni nu i-a spus nimic? Cum au tolerat asa ceva?Doar fiindcă Frank le-a spus că Dumnezeu i-a dat niște ordine închipuite?

      Mi se pare mie sau Frank indirect răspândește frica adică frica față de persoana și slujba lui? Asta e concluzia firească. Altfel nu ii înțeleg pe cei care îl urmează orbește, cum pot fi atât de obiedenți!.

      Mai ales că, de zeci de ani, le tot promite Rusaliile și mamifestarile legate de acestea... Când tot promiți ceva și nu se întâmplă nikic înseamnă că e o problema cu ceea ce predici și promiți oamenilor.

      Peter,

      Ștergere
    10. a fost scandal mare dar adunarea la iertat ca să pocăit și nu a repetat greșeala. Sa zicem ca nu. Numai Dumnezeu știe.

      Ștergere
    11. Și cei din România știu lucrurile astea?

      Peter

      Ștergere
    12. Nu era amanta chiar secretara lui Frank? Si familia ei facea parte din "ceata slujitorilor" cu functii de conducere in secta?

      Ștergere
    13. a fost scandal mare dar adunarea la iertat ca să pocăit și nu a repetat greșeala

      Dar vai de "omul de rand" care isi permite sa "greseasca" o singura data in felul acesta... :D

      Ștergere
    14. Da sa stii ca asa e. Sefii de secte au statutul lui Solomon :))) dar bietul om simplu e calcat in picioare daca pica intro asa greseala.

      Ștergere
    15. Și prostimea le trimite zeciuiala. Câtă ignoranță și fanatism, obediență și lașitate.

      De zeci de ani ii amăgește cu Rusaliile. De ce tot insist cu asta? Fiindcă e o dovadă că ceea ce predica e un fals. Vorbește de lucruri ce nu le experimentează nimeni deci lucruri ce nu pot fi probate și testate. Sunt doar promisiuni și amăgiri, plasate apoi abil, într-un viitor incert.

      Deci dacă nu se pot experimenta, atunci sunt plasate la viitor!.

      O cale spirituală autentică îți oferă o tehnică, o modalitate, un mijloc de a experimenta ceea ce se învață. O cale falsă plasează asta la viitor, ținându-i pe oameni legați de secta sau mișcarea respectivă,prin frică și respectiv excesiv față de sectă și de liderul suprem al acesteia.La bază stă o ideologie fatalistă, apocaliptică :ultimul mesager, ultima chemare, sfârșitul timpului...etc.

      Tot ce provine de "dincolo" nu este în mod necesar divin.

      Peter

      Ștergere
    16. Un escroc si un șarlatan care si-a cautat propria lui faima și adorație. Este bătrân și se mișcă cu greu. Când mai vine răpirea și sfârșitul timpului, de care tot vorbește?El ca el dar mă mir de cei care îl urmează orbește. Un orb conduce pe alți orbi. Exact ca în cazul lui Branham. Toți credeau ca odată cu el vine și răpirea.Ii amăgește exact cum a făcut Branham cu cei din vremea lui.

      Ștergere
    17. As spune oportunist nu sarlatan.Poate acum da e si sarlatan pentruca stie ca Branham a mintit dar nu spune nimic.Ar pierde tot desi pe alta parte a avut curaj sa spuna ce crede ca e biblic chiar daca la desfintat pe Branham.Daca prin ce vesteste cineva e mantuit nu e deloc rau.

      Ștergere
    18. E și șarlatan fiindcă caută admirația oamenilor precum și să-i tina aproape de el și de gruparea lui. Există șarlatani care caută anumite avantaje morale adică cele descrise mai sus, și nu neapărat cele materiale.

      De ex. Branham a fost de amândouă felurile dar a cautat să ascundă partea materială, sub o atitudine de falsă smerenie. Dar știm cu toții că avea conturile ticsite cu milioane de dolari, atunci când a murit.

      Dar Frank e un șarlatan moral, fiindcă și-a făcut învățătura și acceptarea lui condiția unică pt a avea parte de răpire. Prin asta el întra în contradicție chiar și cu cerințele cele mai elementare din Biblie. Oare cine a mai procedat așa și a sfârșit nu tocmai demn pt un trimis unic? Branham.

      Poate e și unul material , și nu doar moral, fiindcă adunareaui atrage zevcuielile din toată lumea!.

      La urma urmei, sa implicat Frank într-o acțiune de binefacere și de caritate? Nu cred. Cred că și detestă lucrurile astea, care le învață Biblia de fapt.

      Pt el contează doar teologia lui, pardon, învățătura lui. Din punctul asta de de vedere e departe de ceea ce învață Isus și apostolii.

      El este unicul și ultimul, care trebuie acceptat și crezut fără rezerve și testări. Asta ce este? Cultul personalității egocentrism și narcisism.

      Peter,

      Ștergere
    19. Uitați cum se contrazice Ewald Frank. Cică fiecare creștin trebuie să-și aibe trăirea lui, ca la început. Serios? Unde ne cer apostolii așa ceva? Niciunde. E o cerință nascocită de Frank. Apoi spune că el a fost trimis ca și apostolii. Pe bune? Atunci unde sunt semnele unui apostol, de care vorbește Pavel, adică semnele și minunile de care spune în 2 Corinteni 12? O simplă discuție cu Branham, când acesta ia spus sa împartă hrana, nu este o dovadă solidă.

      Ap Pavel spune că a fost trimis cu semne și minuni " ca nu cumva crucea lui Hristos să fie făcută zadarnică".

      De fapt așa este peste tot în biblie când citim de slujitori trimiși direct de Dumnezeu!.

      Doar la Ewald Frank sunt doar pretenții dar nici o dovadă, ca la început,daca tot spune că trebuie să fim ca la început!. :)

      https://ultimachemare.ro/

      Peter

      Ștergere
    20. Nu ai inteles. Noi sa fim ca la inceput nu el.El e deasupra celorlalti si la el nu e valabil.,

      Ștergere
    21. Logica e perfecta. Frank zice: "Orice crestin trebuie sa-si aibe o traire..." Apoi Frank pretinde ca a avut o "traire" cand a auzit glasuri in ureche... Si l-a mai trimis si Branham sa stranga hrana si apoi sa o imparta. Asadar, numai Ewald Frank este crestin. Ceilalti, care evident, nu au asemenea "trairi" nu sunt crestini, potrivit acestei logici. Cei care sunt cu el in echipa nu se pun, ei sunt slugile lui, cf Matei 24.45:

      "Care este, deci, robul credincios şi înţelept pe care l-a pus stăpânul său peste ceata slugilor sale, ca să le dea hrana la vremea Hotărâtă?"

      Intrebarea este, evident, retorica.... :D


      Ștergere
    22. De cand il stiu pe Frank, si il stiu de peste 20 ani, in fiecare predica si in fiecare scrisoare "circulara" el se lauda mereu cu aceleasi "experiente":

      Am mărturisit de multe ori despre trăirile supranaturale pe care DOMNUL cel credincios mi le-a acordat prin harul Său începând cu anul 1962. Chiar de la prima mea chemare de luni, 2 aprilie 1962, DOMNUL mi s-a adresat de trei ori cu „robul Meu”: „Robul Meu, timpul tău pentru acest oraș se va încheia în curând. Te voi trimite în alte orașe să propovăduiești Cuvântul Meu...”.

      Și: „Robul Meu, va veni timpul când ei te vor asculta...”.

      Și: „Robul Meu, nu înființa biserici locale și nu publica o carte de cântări”.

      Cele două cuvinte „rob” și „trimite” sunt de cea mai mare importanță pentru o chemare.

      Și în trăirile următoare, când DOMNUL mi-a dat instrucțiuni, El mi s-a adresat întotdeauna cu „robul Meu”. Unul din cele mai importante lucruri pentru mine a fost ceea ce mi-a spus DOMNUL cel credincios într-o duminică, în 19 septembrie 1976: „Robul Meu, te-am rânduit conform Matei 24, versetele 45-47 ca să dai hrana la vremea hotărâtă”. Niciodată până atunci nu observasem în mod special aceste versete: „Care este deci robul credincios și înțelept pe care l-a pus stăpânul său peste ceata (peste slugile sale – în lb. germana și în alte traduceri nu apare cuvântul ,,ceată”- n.tr.), slugilor sale, ca să le dea hrana la vremea hotărâtă? Ferice de robul acela pe care stăpânul său, la venirea lui, îl va găsi făcând așa! Adevărat vă spun că îl va pune peste toate averile sale”.

      A fost pentru prima dată când am înțeles pe deplin ce a vrut sămi spună fratele Branham, printre alte lucruri, în 3 decembrie 1962: „Frate Frank, așteaptă cu distribuirea hranei până când vei primi și restul acesteia”. Noi primeam deja predicile sale înregistrate pe benzi încă din septembrie 1958. În 24 martie 1963, chiar la începutul predicii sale despre a șaptea pecete, el a spus: „Și dacă vă amintiți o viziune de-acum un an despre hrana care trebuia depozitată în acest loc”. Iar la sfârșitul predicii el afirmă că „Acum hrana este depozitată”.

      Am tradus predicile fratelui Branham în limba germană și în ultimii 54 de ani, de la plecarea prorocului, am distribuit tuturor slujitorilor hrana duhovnicească pe care a depozitat-o fratele Branham. Masa DOMNULUI este îmbelșugat pregătită.

      În martie 1980, în Marsilia, atunci când DOMNUL mi-a poruncit să citesc 2 Timotei 4, versetele 1-5, El mi s-a adresat din nou cu „robul Meu...”. Eu mi-am luat imediat Biblia și am citit pasajul așa cum mi s-a poruncit: „Te rog fierbinte, înaintea lui Dumnezeu și înaintea lui Hristos Isus, care are să judece viii și morții, și pentru arătarea și Împărăția Sa: propovăduiește Cuvântul, stăruie asupra lui la timp și nelatimp, mustră, ceartă, îndeamnă cu toată blândețea și învățătura. Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învățătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute și își vor da învățători după poftele lor. Își vor întoarce urechea de la adevăr și se vor îndrepta spre istorisiri închipuite. Dar tu fii treaz în toate lucrurile, rabdă suferințele, fă lucrul unui evanghelist și împlinește-ți bine slujba”.

      Pe cât de sigur mi-a poruncit El să distribui hrana duhovnicească, pe atât de sigur trebuie ca eu, din însărcinarea Lui, să predic fără compromis scumpul și sfântul Său Cuvânt. Această slujbă este biblică, la fel cum a fost slujba fratelui Branham și este legată inseparabil de ea ca parte a planului de mântuire.

      http://evanghelia.ro/scrisori-circulare/1537/scrisoare-circulara-din-octombrie-2019?c=7

      Am citat doar in parte, aceasta scrisoare are 24 pagini, din care pe exact un sfert din ele vorbeste doar despre sine si "trairile" sale. Ai citit una, sau ai auzit o predica, le-ai auzit pe toate. Nu stiu ce mai gasesc Frankistii astia atat de savuros in aceasta guma pe care o mesteca de 50 ani...

      Ștergere
    23. Frank e praf, isi prevesteste deja sfarsitul?:

      Cu adâncă recunoștință privesc în urmă la toți anii în care am fost în stare să fac călătoriile misionare lunare și am putut să predic în multe orașe din 165 de țări ale lumii. Ajuns la vârsta de 85 de ani îmi dau seama că lucrurile nu mai pot continua în acest fel pentru că totul sa diminuat: vederea, auzul, mersul; cu adevărat, întreg trupul a fost afectat.


      http://evanghelia.ro/scrisori-circulare/1537/scrisoare-circulara-din-octombrie-2019?c=7

      Ștergere
    24. Scrisorile "circulatoare" ale lui Frank sunt ca Telejurnalele lui Nea Nicu... Mereu si mereu proslavirea Tovarasului...

      Asa si in Aprilie 2019:

      La fel pot şi eu să privesc în urmă la trăirile deosebite, începând cu cea din 2 aprilie 1962, în care DOMNUL mi s-a adresat cu „slujitorul Meu” şi pot da mărturie atât despre timpul şi locul, cât și despre ceea ce mi-a poruncit El cu glas puternic de fiecare dată. Prin harul lui Dumnezeu, am ascultat cu credincioşie fiecare îndrumare pe care mi-a dat-o DOMNUL – totul prin harul care însoţeşte o chemare şi o trimitere divină.

      În Scrisoarea circulară din decembrie 2005 am menţionat câteva din îndrumările şi trăirile supranaturale pe care mi le-a dat DOMNUL Cel credincios. Astfel de lucruri nu s-au mai întâmplat din vremurile descrise în Biblie. Dar pentru că am ajuns în cea mai importantă perioadă de timp din întreaga istorie a planului de mântuire, DOMNUL ne-a arătat că El se îngrijeşte de Biserica Sa. Însărcinarea trebuie îndeplinită fără prihană şi fără vină, aşa cum a scris Pavel.

      Am semnat prima mea scrisoare circulară din septembrie 1966 cu cuvintele „Din însărcinarea Lui” şi aşa am continuat până în ziua de astăzi. Nimeni nu-şi poate închipui ce înseamnă să auzi glasul puternic şi pătrunzător al DOMNULUI şi să primeşti îndrumări directe.


      http://evanghelia.ro/scrisori-circulare/1470/scrisoare-circulara-aprilie-mai-2019?c=7

      Si ne mai si spune clar ca "aceste trairi supranaturale nu s-au mai intamplat din vremurile biblice (ale apostolilor) pana la EL - Preafericitul...

      Ce sa mai zici?

      Ștergere
    25. Aiureli misticopate.Dovada e că de zeci de ani le cere adepților sai că trebuie să fie ca la inceput adică să aibe fiecare în parte experienta Rusaliilor. Și iacătă că a ajuns aproape la pat, cu simțurile diminuate,iar ceea ce a predicat nu a trăit și experimentat nimeni. E cel puțin hilar dacă nu dezamăgitor, fals și amagitor.

      Eu am zis anul trecut aici pe blog, că Frank nu o mai duce mai mult de 5 ani. Și nu am darul profeției ci am dedus din felul lui de a se mișca și a vorbi.

      Și iată că deja își anunță sfârșitul, datorită bătrâneții.

      Unde sunt Rusaliile, de care vorbește de zeci de ani, că ar trebui să le aibă fiecare credincios din gruparea lui?

      Unde e trăirea supranaturala, pe care TREBUIE să o aibă fiecare creștin, după cum tot el afirmă?

      Unde unde unde...? În curând ne vom întreba :unde e răpirea și ploaia târzie, atât de mult promise și predicate?

      De aceea frankistii se aduna de 3 sau 4 ori pe săptămână? Au impresia ca vine sfârșitul timpului și răpirea, după ce Frank și-a anunțat retragerea?

      Săracii de ei... Într-un fel își merită soarta, fiindcă au semănat doar răutăți, aroganță și infatuare. Știți voi ceva bun și constructiv plecat de la frankisti? Eu personal nu.

      Peter,

      Ștergere
    26. "" Faptul ca multi credinciosi din toata Europa din alte tari calatoresc pana aici este o marturie ca alesii pun Imparatia lui Dumnezeu pe primul loc ,si vin cu dorinta de a avea o noua traire cu Dumnezeu.Cu adevarat se va implini ca Domnul isi va incheia lucrarea Sa de rascumparare printr-o miscare puternica a Duhului Sfant"" .

      Daca va avea loc vreo miscare a Duhului Sfant,dupa cum spune Frank,cred ca asta va avea loc cu toti crestinii,nu doar cu ai lui,dupa cum da de inteles!.

      Adica invatatura lui e mai importanta ca si Golgota? Suntem nascuti din nou prin invierea lui ISus Hristos,dupa cum scrie Petru,si nu prin invatatura si teologia lui EWald Frank!.

      Deci presupusa miscare de care vorbeste,ar trebui sa aiba loc cu toti crestinii,sau deloc.Asa ar fi corect .Oamenii sunt mantuiti si rascumparati prin actul suprem de rascumparare a lui Hristos,nu prin teologia lui Frank.

      De cand este mai importanta o invatatura decat ceea ce a facut Dumnezeu in Hristos? Iar Frank asta sugereaza:Ca doar cei care l-au crezut vor avea parte de miscarea Duhului Sfant!.De parca invatatura si slujba lui sunt mai importante decat moartea si invierea lui Isus!.

      Ce sa mai zic de stilul de vorbire:Cine e cu Frank e bun,cine nu e samanta vrajmasului!. Si cu asta a rezolvat problema.A impartit lumea in alb si negru,si apoi ii judeca si condamna pe toti care nu sunt cu el. Mare rob intelept ...

      Ștergere
    27. E greu de crezut dar este o mare amagire. Imi este foarte greu uneori chiar si acum, sa stiu ca am crezut cu atata fervoare si pasiune aceste lucruri, asteptand marea revarsare, botez total al Duhului.

      Cand eram la 7 tunete, se insista foarte mult pe ideea asta si chiar daca e o promisiune care, cum zici tu se poate implini cu oricine, oriunde, nu exista dedicatie sectelor de la mesaj, devenise un abuz spiritual de mari proportii.

      Ei conecteaza aceasta cu rapirea Bisericii si iti dai seama ce legaturi sunt peste oameni? Lanturi ce nu pot fi rupte. Acum realizez ca este IMPOSIBIL deoarece NIMENI nu ar dori sa piarda botezul cu Duhul Sfant si Rapirea.

      Inselaciunea nu sta in promisiunea biblica a venirii Domnului, ci a modului in care aceasta secta, ca si altele, pun o presiune uriasa pe mentalul oamenilor sinceri si onesti, presiune cu care ii si tin acolo.

      La Mera Romulus exista invatatura falsa ca daca nu crezi ce zice el acolo la ei si lucrarea si chemarea lui de slujitor, atunci pierzi chiar si mantuirea...La fel si in alte adunari. Mai nou exista o dezbinare uriasa peste tot la mesaj.

      Exista mult multa ura, argumente, cearta si rautate intre ei. In public se ataca isi desfiinteaza unii altora manturirea de parca ei ar avea autoritatea sa o dea...E o lipsa totala de calauzire.

      E lipsa totala a unei baze a simplului si frumosului crestinism, care promoveaza intelepciunea, cresterea, evolutia personala, bunatatea, iubirea, facerea de bine, practicarea darurilor cu care fiecare a fost chemat in functie de credinta lui...

      Mesajul lui Branham cu toate liniile sale este o autoinselaciune de proportie cosmica, ei folosindu-se de multe lucruri frumoase si adevarate din Cuvant pe care dupa ce le pervertesc, le dau sau le anuleaza altora, in functie de emotia sau sentimentele pe care le au fata de omul sau gruparea respectiva. Ei nu cred ca Cuvantul lui Dumnezeu e valabil pentru cineva daca acela nu are aprobarea lor. ce e asta? Demonii catolicismului îi domina pe aproape toți.

      Ce sa mai zici frate?...uite frate chiar acum ma simt profund recunoscator lui Dumnezeu ca am reusit sa scap de acolo...dar si voi la fel...îi sunt recunoscator Domnului si pentru voi...Stii de ce? Pentru ca din acele inchisori groaznice si teribile nu scapa nimeni.

      Nu sunt negativist, dimpotriva uneori ma consider "super optimistul Romaniei", metaforic vorbind, dar de acolo aproape nimeni nu scapa.

      In urma cu vreo 15 ani am avut un vis cand eram la mesaj si interesant era ca tot acel vis arata ca aceasta secta este in intunerec. Le-am spus tuturor din adunare...toti am ramas miscati. A avut impact mult timp asupra mea.

      Dupa aceea am mers la fratele Bednas, la invitatia lui (el e fondatorul/parintele mesajului in Romania) si dorinta lui era sa isi puna mainile peste mine inainte sa moara. Cand si-a pus mainile peste mine s-a rugat nu a zis nimic de mesaj ci doar de Evanghelie si Isus. Eu eram putin confuz. Asteptam sa zica ceva de revelatia celor 7 tunete, a pietrei albe, a tragerii a 3a...dar el nimic.

      Aflu dupa aceea ca el nu a mai crezut mesajul si a spus-o si altora inainte de moarte. E si acolo o enigma. Interesant cum s-au desfasurat lucrurile atunci. Dupa cativa ani de atunci am primit intelegerea ca mesajul este fals.

      Ștergere
    28. Ciudat ca Ewald Frank nu mai atat de optimist cu privire la rapirea adunarii lui impreuna cu el si incepe sa recunoasca ca nu mai are multe de dus aici pe pamant...

      Doar asta ne vestea ani si ani de zile. Asa a reusit sa tina oamenii langa el.

      Nu va faceti griji...expertii frankisti in ascunderea a sute de dovezi ca Branham a devenit un fals si ipocrit si mincinos, vor fi in stare sa ascunda faptul ca si Ewald Frank nu a exprimat voia lui Dumnezeu cand se lauda ca citez din memorie: Atata timp cat fratele Frank e aici rapirea nu a avut loc"...

      Ștergere
    29. Hehe... Complicata chestiune. Parcă îl văd pe Frank că o să vină și o să spună că a avut un vis sau că a auzit o voce, care i-ar fi spus să pună pe altul în slujba lui, ca un fel de continuator... Și gata, cu asta a rezolvat problema și toți vor fi fericiți și liniștiți. :))

      Dar minciuna tot minciună e...

      Peter

      Ștergere
    30. Adică complicată pt ei nu pt noi.Eu nu mai cred de mult poveștile astea cu "one man show" și "capi di tutti capi".

      Dacă era să se fie ceva gen răpire și alte fantasme, trebuia sa se fi întâmplat până acum, nu când liderul suprem nu mai vede, nu mai aude si. de-abia se mișcă. Plus premisa de la care pleacă, care este falsă :Duhul Sfânt se va cobori doar peste cei care l-au crezut și acceptat pe el!.

      Uitați că timpul ne-a dovedit încă odată că lumea construită de unii e doar o fantasmă romantică.

      Peter

      Ștergere
    31. Prin ideea de one man show au blocat manifestarea celorlalte daruri din vietile altor frati si surori.

      Aceasta idee a pornit de la narcisistul de Branham. Numai el vroia sa fie in lumina reflectoarelor. EXACT CE NU FACE UN LIDER ADEVARAT. UN LIDER ADEVARAT PUNE IN VALOARE PE CEILALTI. Succesul unui lider nu este legat de cat de mult el e sus ci de cat de mult a ajutat pe altii sa urce.

      I-am scris lui Frank acum cativa ani si i-am aratat lucrurile acestea si i-am zis ca il pot ajuta in aceasta privinta si pe el si pe liderii din toata lumea care tin legatura cu el. Oamenii, fratii, au potential mult in viata lor dar nu il pot manifesta din cauza ideilor toxice de one man show. Ei il respecta pe Frank dar Frank nu ii respecta in aceeasi masura. Nici Frank nu intelege ideea lui Isus despre lidership: "Cel care vrea sa fie cel mai mare, sa fie slujitorul celorlalti"

      Acesti branhamisti, frankisti, tunetisti, HABAR NU AU DESPRE NIMIC inafara de poeziile lor veninoase ca numai ei sunt Mireasa...o lauda de sine trufasa. Ei nu cunosc nimic, nu fac nimic in asa fel incat sa zicem ca uite Dumnezeu lucreaza in viata lui cutare, lui cutare, acea adunare s-a transformat, oamenii sunt innoiti, sunt buni sunt sfinti....NICI VORBA DE ASA CEVA...majoritatea nu au decat o viata parazitara spiritual...

      E trist. Dumnezeu sa ajute pe fiecare!

      Ștergere
    32. Frank nu ia învățat cum să trăiască. Le-a spus doar că el este continuatorul lui Branham, și că odată cu el vine răpirea. Ce lucruri bune pot să iasă de aici? Nimic bun.Sunt obsedați doar de ceea ce spune Frank adica ploaia târzie și răpirea odată cu el. La atât se rezumă frankismul.

      Ștergere
    33. Iisus si-a facut urmasii creativi si lucratori. Branham, Frank si altii isi fac urmasii sa fie simpli spectatori.

      Nu e foarte trist acest lucru? Pentru mine este. Lica

      Ștergere
    34. Asa este frate Lica. E trist ca sunt spectatori. Uitate in videouri cum stau la adunarile de evanghelizare ale lui Frank unde in realitate nu e public care cauta salvarea ci doar frati. Poate or fi cativa necrestini sau curiosi. Atunci ce fel de misiune si evanghelizare e asta unde merg aproape toti numai frati ? Spectatori tacuti la spectacol.

      Ștergere
    35. Pai dacă nu predici evanghelia și răscumpărarea omului prin Hristos, precum și iertarea si alte lucruri care au venit prin Isus... Cum vrei să fie oameni?

      Frank se predică pe sine și pe Branham. Vine cu fantasme și fatalisme gen Ukyima chemare și sfârșitului timpului de sfârșit... Oamenii văd că ceva nu e în regulă cu aceste lucruri.

      Isus ne-a spus :Nu este treaba voastră să știți vremurile și soroacele. Pe acestea le-a păstrat Tatăl sub stăpânirea Sa". Deci e absurd și anormal să vină un singur om și să predice că odată cu el se sfârșește timpul și se împlinesc făgăduințele din Biblie!. Iar Frank exact asta face. Leagă totul de persoana și de slujba lui.

      Its too late-este prea târziu. Deja e bolnav și a anunțat că renunță la plimbările prin lume.

      Peter

      Ștergere
    36. "sfârșitului timpului de sfârșit" :))

      Aud asta de peste 20 ani. Acum chiar ca vine sfârșitul... lui Frank :P

      Lica, iti pierzi timpul incercand sa-i explici nebunului ca cerul e albastru si iarba e verde.

      Caci iata, ca nici acum la "sfârșitului timpului de sfârșit" Frank demonstreaza cine este el de fapt. In ultima sa "circulatoare" ne spune ce parere are el despre cei pe care ar trebui sa-i socoteasca "Frati in Domnul Branham":

      Proroc și om

      Trebuie spus cu toată claritatea: în acea zi din 1981, când în Jeffersonville William Branham a fost declarat a fi „Glasul lui Dumnezeu” prin referirea la Apoc. 10:7, s-a întâmplat același lucru ca în grădina Eden. Fratele Branham a accentuat de multe ori aceasta: adăugarea unui singur cuvânt la Cuvântul lui Dumnezeu de către șarpe pe care acesta l-a strecurat în discuția cu Eva a adus căderea! Aici a fost răstălmăcit un întreg verset. Ceea ce este scris în Apoc. 10:7 a fost aplicat pentru fratele Branham și această răstălmăcire este crezută de către toți cei ce disprețuiesc Cuvântul lui Dumnezeu.

      William Branham a fost un om ca Ilie și ca noi toți. Oricine crede că el este glasul lui Dumnezeu, crede că el este Dumnezeu - și aceasta este blasfemie și idolatrie! Glasul lui Dumnezeu este Cuvântul lui Dumnezeu și nu un om muritor!


      http://evanghelia.ro/Download/index/fileName/scris201910.pdf la pagina 16

      Cine citeste, sa inteleaga: Prea-Luminatul (sau Prea-Curvarul?) Ewald Frank ii face pe cei de la Voice of God Recordings taman Samanta Sarpelui. Nu ca le-as lua apararea, dar aceasta este maximul de iubire al lui Fratele Frank. Atata poate el. Si in alte parti a mai zis ca la ora actuala nu prea mai sunt pe pamant crestini care sa creada Mesajul Profetului asa cum trebuie.

      Si ca sa pecetluiasca spusele, o tine mereu cu "Orice crestin trebuie sa aiba trairile...", care va sa zica ca trebuie sa auda voci. Prin aceasta el ii exclude pe toti ceilalti din "Planul de mantuire al lui Dumnezeu". Atunci, Doamne ajuta, stim ca singurul crestin pe lumea asta este Fratele Frank. Ceilalti "Frankisti" nu se pun, intrucat Frank ii numeste "Slugile sale". Deci Frank este si un Imparat, intrucat are Slugi si platitori de zeciuala prin toata lumea. Foarte tare...!

      De fapt, asta este o metoda stalinista de a-ti elimina adversarii, doar ca Frank nu ii elimina la propriu...

      Pana si pe Branham l-a eliminat de mult, mutand toata slava sa (desarta) asupra sa. Pai nu s-a chinuit Profetul Ilie, Mesagerul Epocii Laodicea si Ingerul al Saptelea o viata intreaga sa ne convinga ca este „Glasul lui Dumnezeu”? Si acum vine Vulturul German (de fapt nu acum, ci dintotdeauna) sa demonteze tot ce a cladit Branham (si acolitii VGR) sa ne spuna ca ei sunt de fapt "Sarpele din Eden", si ca de fapt el este "Pomul Vietii" din care trebuie sa mancam?

      Dar ma intreb acum... Secretara cea tinerica a lui Frank, acolo in Biroul Oval de la Krefeld, din ce pom o fi mancat oare? O fi auzit si ea voci sau o fi avut ceva "trairi" care sa o aseze in "Planul divin de mantuire"? Prin ce este mantuita femeia, daca nu prin nastere de copii? :D

      Ia ziceti, daca stiti? ;)

      Ștergere
    37. Planul divin de mântuire... Apoi pune un jug peste ei, care nici măcar apostolii nu au cerut așa ceva în vreo epistolă . M-am uitat zilele astea prin biblie să văd dacă învățătura apostolilor, pe care Pavel o numește și învățătura sănătoasă, conține ceva de genul că "TREBUIE să avem trăirile ca la Rusalii sau ca la inceput"... Dar pauză. Nici o cerință de acest fel. Într-adevăr Pavel amintește de semne și minuni dar doar amintește, nu și cere vreunui creștin sa aibă neapărat asa ceva!.

      Asta mă duce cu gândul la următoarea concluzie :Manifestările Duhului de la început, au fost un efect al credinței și nu un scop!.

      Iar Frank-teologul, pe ce bază cere așa ceva adepților lui? Aici nu mai contează ce spune Cuvântul ci doar ce spune el? Cam așa se vede .

      Branham, cred că de sute de ori a accentuat importanta Apoc. 10:7 și faptul că el este "Vocea lui Dumnezeu în această epocă" sau că "oamenii lui Dumnezeu sunt vocea lui Dumnezeu pt acel timp" sau dumnezei, după cum spune Isus, citându-i pe cei din vremea lui.

      Sau poate lui Frank ii e ciudă că lui Branham ia venit primul această idee. Vroia sa se numească el Vocea lui Dumnezeu. :))

      Într-un fel chiar dă impresia ca el este vocea ultimă a lui Dumnezeu, unicul și ultimul, înaintea revărsării și răpirii.

      În niște predici recente chiar spune o frază referitoare tot la cei care i-au de la Branham diferite afirmații apoi spune:"Asta este Așa vorbește Domnul!" . Am rămas mască când am auzit. In alte locuri spune că el este ultimul mesager și nu Branham,mai direct sau indirect.

      Peter

      Ștergere
    38. "Sfârșitul trebuie să fie ca începutul". Idee născocita de Branham și preluata de Frank ca o obsesie și cerință obligatorie pt fiecare adept al mișcării lui.

      Dacă ar fi fost o cerință reală ar fi trăit-o mulți. Dar faptul că insistă de zeci de ani cu asta și nu se întâmplă nimic, mă duce cu gândul ca este doar fixație obsesiva a lui Frank. Iar prin acest gol care există, între ceea ce cere Frank și ceea ce există în realitate, vedem realitatea și valabilitatea a ceea ce predică Frank adica, că totul este egal cu zero. Vorbe-n vânt...vorba poetului.

      Peter,

      Ștergere
    39. :)) Asa este. Ii exclude pe toti frankistii adica pe toti care il urmeaza. Ce fraieri ca stau și îl asculta cu atata ardoare si devotament.

      Ștergere
    40. E fanatic Ewald Frank. Când cineva nu crede ca el, îl face sămânța șarpelui sau a vrăjmașului.Si nu doar atât dar spune că acești oameni nu au parte de răpire. De parcă această răpire va fi opera lui. Nu știu cum unii stau și îl ascultă de parcă ar spune lucruri constructive și ajutătoare în viață. Nici vorbă, dacă nu se predica pe el și vocile lui, îl predica pe Branham. Dacă nu îl predica pe Branham predica ce învață branhamiștii, apoi ii face în toate felurile adică tot felul de sămânțe posibile și negative. Câteodată merge atât de departe încât spune că aceștia au picat din har. El nu vrea să vadă că totul de la Branham a plecat, începând cu Vocea lui Dumnezeu, și până la Apoc. 10:7. Un arogant, care are impresia că el este miezul lucrurilor. Minte poporul cu amvonul. :)

      Peter

      Ștergere
    41. Nu mai batjocoriti ca în curand va veni ploaia Duhului peste poporul Domnului iar omul Domnului va fi vindecat si va conduce poporul Lui în slava cereasca iar voi veti jos si veti plange amarnic dupa ce usa se va închide. De aceea ne adunam de 3 sau 4 zile pe saptamana.Im curand slujitorul Lui Ewald Frank va conduce poporului lui Dumnezeu la nunta Mielului, dupa cum a visat.

      Ștergere
    42. Nu iti batjocori tu sufletul asteptand iluzii. Cei dezamagiti vor plange amarnic. Daca vrei ploaia Duhului cauta Fata lui Dumnezeu acum cu post rugaciune si credinta si vei avea parte de ea daca crezi si o vrei.

      Si pe deasupra ne vei inspira si binecuvanta si pe noi atunci cand vei fi plin de Duhul Sfant si vei fi in actiune pentru Dumnezeu. Altfel doar reproduci idei frumoase dar dezamagitoare si nebiblice complet.

      Mai bine fa ceva TU cu credinta TA deoarece asa ne porunceste Cuvantul.

      Succes!

      Ștergere
    43. De zeci de ani asta spune, că suntem în vremea Rusaliilor. Dacă era adevărat ce spune, nu trebuia să experimenteze cineva ceea ce predică Frank? Eu cred că da.

      Dacă eu aș vinde un dispozitiv care pretinde că vindeca f multe boli, și nu ai vedea nici un rezultat, cum ai reacționa? Nu ai spune că sunt un șarlatan și că vând iluzii? Cred că da. Exact aceeași situație este cu ceea ce susține Frank în privința Rusaliilor. Nimeni nu experimentează ceea ce susține Frank.

      Iar în privința vindecării de care spui astea sunt doar supoziții și presupuneri. Vă place să vă faceți viața după ideile și supozițiile altora.

      Mai sigură e ploaia care se anunță la meteo decât ploaia imaginară de care vorbiți. Repet dacă era adevărat ceea ce susțineți trebuia să o trăiți până acum.

      Sunteți victimele ideilor și credințelor lui Frank.

      Peter

      Ștergere
    44. Lume proastă. Nu mai cred în moș Crăciun dar cred în moș Frank. Toate argumentele de pe acest blog arata că acest moșulică este un visător și mincinos notoriu dar ei așteaptă ce le promite moș Frank din Krefeld. Te doare mintea

      Ștergere
    45. " Când vezi turmele de imbecili, devine suportabilă singurătatea.". Petre Țuțea

      Ștergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. https://www.youtube.com/watch?v=2B8TPSKtAWs despre kabala lucrui interesante.

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. "Cei care au o tulburare narcisică de personalitate se consideră superiori altor persoane, speciali, excepționali, se așteaptă ca ceilalți să se raporteze la ei ca atare și au impresia că li se cuvine un tratament privilegiat.
    Își consideră nevoile mai importante decât ale altor oameni și se așteaptă ca ceilalți să le acorde un tratament special, să le ofere privilegii, să le facă favoruri față de care însă nu vor manifesta recunoștință și nici nu vor simți nevoia de a întoarce acele favoruri deoarece consideră că tot ceea ce primesc li se cuvine. Când ceilalți nu se comportă cu ei în funcție de propriile așteptări sau când nu li se acordă atenția cuvenită, devin furioși sau deprimați ori se simt ofensați."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Multe biserici au rupt părtășia cu Frank în anii '80, când a fost implicat într-o imoralitate care a dus la destrămarea familiei sale. El a refuzat să renunțe la minister în ciuda imoralității.

      Ștergere
    2. Un mincinos și arogant. O să vă convingeți voi, odată cu trecerea anilor. Acum va credeți speciali și aleși, mireasa cerească precum și alte exagerări. . Dar timpul o să ne arate cine sunteți voi cu adevărat.

      Ștergere
  16. Pentru voi toți care spuneți că branam a fost un mincinos (voi ce sunteti,adevarul?)

    RăspundețiȘtergere
  17. Lăsați lucrurile așa încurcate că oricum nu sunt pt.voi

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  19. Nici o organizație religioasă nu reprezintă vreun drum (Cale) , sunt doar niște parcări cu taxă mai mici sau mai mari, subterane sau supraterane unde numai valeții conduc toate mașinile care le trec pragul.
    Frankistii din păcate sunt junk-yarduri adică cimitire cu mașini fără șanse de a mai rula vreodată pe un drum fie el și lăturalnic sau înfundat . Groparul branhamismului, adică Frank, in timp ce le promitea sirguincios Calea Lactee , din valorificarea pieselor dezmembrate a dus o viață de Papă Lapte Cash și alte bunătăți.

    RăspundețiȘtergere
  20. Cand creati in familie "la mesaj", la o anumita varsta incepi sa iti pui intrebari despre adevar, uneori pui la indoiala insasi biblia, religia, tot, tot. Dar parca nu ai vrea sa iti "deziluzionezi" parintii, nu stiu cum sa explic. Complicat. In fine, nu sunt la mesaj, eram...o perioada scurta in adolescenta. Am observat multe lucruri care nu mi se pareau normale in invataturile lor. Eu am mers mai departe, si imi pun intrebarea...nu o fi insasi biblia un instrument de manipulare a omenirii, o "poveste"? Sa fim sinceri Total...nu stim. Nu avem certitudini. Nu existenta unui D-zeu zic sa fie pusa la indoiala (desi te poti indoi de orice) ci biblia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am trait momente de indoiala. Cred ca este general valabil si este un sentiment absolut natural.

      Indoiala, in anumite situatii este salvatoare.

      Ce am invatat eu in ultimii ani este ca atunci cand spui ca ai credinta in ceva, nu inseamna sa fi lipsit de momente de indoiala. Toti au insa ei neaga sau aleg sa nu se gandeasca la faptul ca uneori se indoiesc deoarece le este frica de adevarul ca uneori se indoiesc, de Dumnezeu, de Branham, Frank, etc.

      Ce e frumos ca ajungi sa te indoiesti, e ca poti alege sa crezi si asta este ceva autentic. Nu crezi pentru ca un predicator cu putere de convingere te-a determinat, infricat, amenintat ca sa crezi in ce spune el ca e corect, ci alegi tu de buna voie, deoarece crezi propovaduirea Cuvantului, simpla Evanghelie.

      Evanghelia are multe lucruri extraordinare in ea, nu mi se pare deloc depasita, dimpotriva, tot ce studiez legat de neurostiinta, epigenetica, pshihologie, fiziologie, biologie, etc. ma duce mereu cu gandul la anumite cuvinte si invataturi ale Domnului sau ale sfintilor si ma minunez ce armonie exista.

      E adevarat. NU STIM DACA E TOTUL ADEVARAT. De aceea a fost lasata credinta. alegem sa credem si asta ne este considerata neprhanirea care duce la mantuire.

      Sa ma departez putin de la idee.

      Chiar si unele lucruri spuse de Branham, Oral Roberts sau alti evanghelisti din anii 50 cu privire la puterea credintei in vindecare, se confirma. Se confirma nu ca ei le-au spus, ci ca ei le-au spus din Biblie si pentru ca Iisus este acelasi si acest adevar inseamna mult mai multe, ba chiar nu inseamna nimic legat de Branham si Frank sau altii. Inseamna Viata, Iubire, Bunatate, Iertare, Vindecarea sufletului, a mintii, a corpului...inseamna PACE, LUMINA...se leaga enorm intre ele. Urmasii lui Branham in loc sa se bucure sa caute adevarata Natura dumnezeiasca si sa o exprime prin talantii lor, ei toata ziua critica pe altii, anunta apocalipsa si se amagesc pe si si insala pe altii ca "In curand" ei vor pleca...

      Din pacate, nici in ziua de astazi, ei nu stiu ca ei sunt printre cei mai nenorociti, lipsiti de lumina, iubire si adevar sectanti din lumea sectanta. Isi risipesc viata cu iluzii.

      Nestiind valoarea lor, ei stau in umbra unor amagiri a lui Branham care le-a spus ca ei sunt mireasa daca il urmeaza pe el. Dar ca sa ajungi Acolo Sus, trebuie natura dumnezeiasca, nu idei psihedelice-false-emotional negative care hranesc nevrozele si frica diabolica.

      Eu, Abel, Peter, Viorel si alti anonimi care au scris, suntem martorii Cerului aici in blog ca v-am spus adevarul despre falsul mesaj a lui Branham si restul de urmasii care au preluat minciuna si eroarea.

      Ștergere
  21. Ajungi asa tocmai din cauza familiei de la mesaj.Isus si apostolii ne prezinta iubirea si harul dumnezeiesc,pacea in Hristos si alte lucruri spirituale,care au puterea de a schimba natura umana.Cei de la mesaj ne prezinta un dumnezeu dupa chipul si asemanarea lui Branham si a lui Frank,un dumnezeu nevrotic,razbunator si obsedat de o invatatura a celor doi de mai sus.

    Dar Ap.Pavel ne spune ca doar Isus a fost chipul lui Dumnezeu.Adica El era manifestarea atributelor dumnezeiesti,adica bunatate,iertare,vindecare,toleranta,pace,bucurie,credinciosie..etc.

    Vedeti care este chipul Dumnezeului nevazut? Dar Branham si Frank au creat o imagine a lui Dumnezeu dupa chipul lor. De aceea se poate spune ca sunt Antihristi fiindca au inlocuit imaginea lui Dumnezeu care este Iisus,cu imaginea unui Hristos fabricat de ei,nevrotic si teologic,in special in cazul lui Frank,care pune foarte mult accentul pe acceptarea invataturii lui proprii,ca si conditie pt rapire. Fapt total fals si departe de spiritul Bibliei.

    RăspundețiȘtergere
  22. De aceea sectele ajung nu o data la abuzuri de tot felul.Fiindca nu sunt ancorati in invatatura lui Isus si a celor 12 apostoli ci in teoriile intemeietorilor miscarii,care contin samburele abuzului si al autodistrugerii.De aici pleaca multe lucruri rele si contrare personalitatii umane.Sectele foarte des recurg la distrugerea personalitatii umane,tocmai prin pretentii absurde si aberante.Dar ce este periculos la aceste secte este ca iti prezinta totul ca fiind o revelatie si o cunoastere superioara a Bibliei ,o invatatura originala pe care o poseda capii sectei respective.Dar realitatea este alta. Adesea in aceste invataturi "originale si revelate" se ascund lucruri abuzatoare si periculoase,generatoare de distrugere psihica si emotionala.

    VOrba lui Solomon: "" Multe cai i se pot parea bune omului dar intr-un final duc la moarte".

    RăspundețiȘtergere
  23. Am primit un apel interesant.

    Fratele Fritz din Germania a parasit mesajul lui Branham. Din respect pentru carte, nu a aruncat predicile la gunoi sau in foc ci le-a dat unui român.

    Cred ca e DEPRIMANT sa ajungi la 80 de ani si sa iti dai seama ca ti-ai risipit viata, timpul, energia, banii, pentru idei iluziorii care niciodata nu au fost adevarate, nu sunt si nu vor fi veci.

    Toata consolarea poate fi faptul ca ai vrut sincer sa slujesti lui Dumnezeu si ca ai facut si lucruri bune. El a facut multe lucruri bune si el a venit in anii 80 cu Ewald Frank la inceputuri. Mergeau la Bednas, apostolul mesajului din Romania, primul roman care a inceput mesajul, crezand ca e ok. Si el a parasit mesajul inainte de moarte. Acum si Fritz.

    Eu ma bucur...insa am un gust amar pentru cei care stiu ca mesajul e fals dar se lasa corupti de minciuna si neadevar din cauza agendei proprii...Iertati-mi fermitatea dar sunteti corupti spiritual!

    Baroni corupti ai mesajului corupt, veniti-va in firea divina si intoarceti-va la Cuvant, la Evanghelia singura capabila de mantuire. Bucurati-va de adevar...este din belsug, GRATUIT, FARA BANI SI FARA PLATA, FARA ROBI, FARA FALSI PROFETI CU FALSE IDEI...

    As vrea sa vorbesc cu fratele Fritz. Poate voi reusi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce pot sa zic?E tare batranelul.Ii functioneaza cerebelul si si-a dat seama de abureala orei cu Branhamel-Minciunel in frunte,in comparatie cu multi din Romania care inca rancezesc in secta asta obosita si toxica,fara nimic bun si constructiv.Doar adulatie si adoratie ,ca in partidele extremiste gen nazism si maoism. De fapt sectele astea se aseamana cu partidele extremiste,a caror fundament e cultul personalitatii.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.