duminică, 12 august 2012

De ce zic carturari? (partea 3 - raspuns catre Ionut)


Sent: Thursday, August 12, 2010 8:47 AM
Subject: Re: shalom Ionut

Frate draga,

Multumesc pentru raspuns.

- Inteleg ce spui, stiu, doar am predicat asta multi ani, dar ce nu mi se leaga este tocmai acest fapt de care iti spuneam. 
- Carturarii desigur spuneau de venirea lui Ilie din profetia lui Maleahi...le era usor sa o vada "Va voi trimite..." era pe "tava" in aparenta, dar Isus le aranjeaza in Matei 17 intr-un mod perfect...
- Nota importanta pe care ai mentionat-o e usor de inteles...ucenicii au auzit in sinagogi sau la Templu vorbindu-se uneori despre acea profetie si vazandu-l acum pe Ilie pe munte cu Domnul...normal ca au intrebat despre el...ma gandesc ca daca carturari ar fi zis ca si Moise trebuie sa vina, cu siguranta ca ucenici ar fi intrebat si de el nu doar de Ilie.
- Fapte 3 se potriveste si lui Israel ca si la ei se va restaura adevarul si apoi El va veni, de aceea pe noi neamurile ne ia la El. (plecarea noastra la El la cer) 

- Intrebarea mea este:

     1- daca Isus pe munte a vorbit cu Ilie si apoi a anuntat ucenicilor venirea lui sa aseze lucrurile (caci si la evrei Ilie va restaura adevarul ca si in VT) de ce noi credem si predicam ca acesta e fr Branham ?

      2 - Isus a vorbit acolo despre fratele Branham ca fiind Ilie ce va restaura lucrurile, dupa ce tocmai a vorbit cu insusi Ilie cel promis lui Israel in multe scripturi ? 

- Cand a zis in Mal 4:5 : " Va voi trimite..." (voua va voi)  Domnul vorbea lui Israel. Domnul nu se adresa NOUA PAGANILOR ATUNCI. La inceputul scrisorii Maleahi 1:1 "...Cuvantul Domnului catre Israel..." adica lor le va trimite pe Ilie inaintea zilei celei mari si infricosate sa nu loveasca tara (Israel) cu blestem, de aceea carturarii vorbeau de Ilie... si chiar asa s-a intamplat...ceea ce nu au prins carturari e ca jumatate din profetie s-a implinit cu Ioan Botezatorul iar a doua jumatate cu Ilie, care si venise la Isus pe munte...in acest caz  unde se mai incadreaza fr Branham in acest context ?

- La ce mi-ai scris tu (si e f bine) adaug si Maleahi 4:4 si 4:5,6 si Scriptura se suprapune PERFECT. E o armonie incredibil de clara. 


- Zaharia 4:3 - cei doi maslini din afara timpului Bisericii.
- Maleahi 4:4 si 4:5,6 
- Matei 17:3
- Apocalipsa 11



- De la Zaharia pana la Apocalipsa este vorba numai de Israel, Ierusalim, etc. Sunt socat de asta. 
- Am observat ca in VT se foloseste foarte des: "copii lui Israel" sau " vorbeste copiilor lui Israel". Deci intreg contextul din Maleahi 4:5,6 e conform cu intreg VT, acei copii fiind copii lui Israel conform scripturilor. Sau nu ?
- Cred ca Ilie e mentionat "mai mult", datorita specificului slujbei sale de a restaura-reaseza
- Iata cam asta a fost nelamurirea mea. Nu gasesc o dovada la litera, ci doar una oarecum asa simbolica sau altfel...



fr. Vasile

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.