luni, 31 decembrie 2012

Viziunea Cortului eșuată


Deși mereu țipa cu mult curaj la oameni, să se ridice în picioare cineva care știe că nu i s-au împlinit toate vedeniile sale, William Branham are mai multe viziuni a căror împlinire lasă de dorit, dar mai mult decât atât ele creează o confuzie mare și aduce dispute între urmașii lui. 

Așa cum vedeți în prezentarea de mai sus oamenii care au urmat mesajul studiază și află că WMB nu era așa cum s-a pretins, un profet infailibil, îngerul acestui timp etc. ci a fost un om care a avut greșelile lui și limitele sale nu doar ca om, așa cum toți suntem, ci mai ales vis a vis de Cuvântul lui Dumnezeu pe care l-a amestecat și a produs cea mai mare confuzie din istoria trezirilor.
Astfel în loc să devină omul care scoate poporul din confuzie, este principalul vinovat de haosul existent între cei care îl urmează.

La fel ca multe altele, Vizunea Cortului, era una dintre cele mai așteptate lucrări supranaturale anunțate de WBM deoarece "acolo vor fi cele mai mari vindecări și miracole din istoria omenirii." Chiar și creșterea membrelor celor fără mâini sau picioare este deseori menționată în adunările celor care au studiat acest subiect. 

Asta este una din momelile cu care oamenii care sunt fascinați peste măsură de lucrări supranaturale, sunt ținuți în întunerecul numit mesajul timpului de sfârșit.

Există în Cluj o adunare unde pastorul, Mera Romulus, amintește des această profeție distorsionată, iar enoriașii, naivi, își fac planuri și visează ca odată si odată o să arate ei lumii că ei, doar ei au adevărul și numai ei vor face mari semne și minuni supranaturale și vor dovedi ei la toți, și vor rămâne toți de rușine...etc. 

Asta este mândrie și aroganță la nivel înalt alimentată oarecum de un sentiment de superioritate și dispreț față de alți oameni. 


Dacă există oameni religioși pe planeta pământ care habar nu au ce înseamnă dragostea de frați și iubirea de oameni, sunt cei care urmează Mesajul lui WMB. Și dacă găsești oameni buni printre ei, și găsești, este că înainte de a veni la Mesaj au învățat să iubească, să ierte, să ajute, să fie împăciuitori, etc.


Ce nu știu ei, sau nu vor să știe, este că dacă ACUM exprimă dragostea divină, aproapelui lor, semenilor din societate, vrăjmașilor chiar, atunci înfăptuiesc cel mai mare miracol din istoria lumii și cea religioasă, IUBIREA. Ăsta este adevărul suprem al Bibliei și al lui Dumnezeu.

Cei cu miracole ar trebui să fie prezenți și acum, da, căci ar face mult bine oamenilor, dar Domnul ne arată că într-o zi vor fi respinși mulți făcători de miracole deoarece au fost nelegiuiți. Iar dacă iubești în mod corect, nu poți fi nelegiuit.

Eu le-am scris o scrisoare astă vară, în care mi-am arătat intenția de a-i ajuta, de a discuta, dar încă nu mi-au răspuns. Încă aștept.

Alții habar nu au despre aceste lucruri, căci deși sunt la Mesaj, nu le place să citească în profunzime, astfel nu știu nimic și pot fi ușor manipulați de spiritul sectant.

Ce am observat la urmașii lui WMB că atunci când nu au argumente biblice, caută să apere și să explice chiar până acolo încât să mintă, să inventeze "noi adevăruri" numai ca să își susțină punctul de vedere sau să îl apere pe WMB.

Despre Viziunea Cortului, deși WMB spune foarte clar ce și cum, plus un AȘA VORBEȘTE DOMNUL puternic anunțat, ei au inventat, la fel ca și cu Norul, o cu totul altă poveste despre Viziunea Cortului, numai ca să apere și să ascundă eșecul "marelui profet".

Din punct de vedere spiritual și psihologic devin fără voie, mincinoși cronic, (negarea aia dură), și sunt influențați de o afecțiune numită disonanță cognitivă. Găsirea unei explicații închipuite pentru a nu suferi un șoc, pentru a supraviețui. 


Eu când am aflat adevărul despre Ilie, că Maleahi 4:5,6 nu este Branham, și nu este pentru neamuri ci pentru Israel, și că Luca 17 nu este slujba Fiului Omului cu Branham, și că nu Branham a adus revelațiile celor 7 epoci, peceți, botezul biblic, divinitatea lui Isus, și că nu există nici un înger al 7-lea în Apoc 10:7 prezent acolo, că Norul din 28 februarie 1963 prezentat ca fiind Cristos, este UN FALS grosolan, că toate, dar toate învățăturile lui Branham sunt contradictorii între ele însele în mesajul lui propriu și apoi în contradicție cu Biblia majoritatea dintre ele, etc. etc. aș putea face o listă de 5 pagini, atunci am simțit forța NEGĂRII. Am căutat să găsesc MINCIUNI ca să apăr pe Branham. 


Am căutat să compensez miracolele din slujba lui -descrise detaliat în cărțile "Supranatural" de către Owen Jorgensen- cu falsurile pe care le-a injectat în inimile și mințile oamenilor. Greu am cedat adevărului. Dar m-a biruit, slava Domnului. Adevărul și lumina mereu vor birui și ele nu se tem de nimeni și de nimic. În schimb, întunerecul caută mereu justificări mincinoase.


Să revenim la aceste invenții izvorâte din dorința de a justifica minciunile și erorile.

Una ar fi că WMB va învia și va merge în Africa să țină acea adunare. Alta că de fapt nu despre el era vorba ci despre Mireasă care va avea o a "treia tragere" adică o slujbă de vindecare supranaturală înainte de răpire. Mai sunt și altele dar toate aceste explicații nu sunt decât amăgiri deoarece WMB nu a vorbit așa ceva. Așa că în loc să fie doar un eșec, o minciună, oamenii produc mai multă eroare și continuă lucrarea de amăgire în care WMB a căzut, cred eu, din cauza mândriei sale.

A căzut în mândria autoproclamării unor titluri total nebiblice precum profetul ILIE, Ingerul al 7-lea, descoperirea Fiului Omului, Cristos Branham, singurul mesager al epocii Laodicea și alte nume de hulă.

În anii '50 WMB a fost catalizatorul trezirilor spirituale și părintele carismaticilor de astăzi deși i-a părăsit înainte de 1960.

WMB a suferit de nevrotism care s-a accentuat foarte mult în ultimii lui ani de viață. După spusele sale, tot ce și-a mai dorit, a fost izolarea pe un munte singur, semn că depresia l-a doborât. Fiul lui Billy Paul l-a convins să nu facă acest gest.

Mesajele sale predicate în ultimii ani arată că starea sănătații lui era precară. Țipetele lui nevrotice, nemulțumirile personale, frica, doctrinele înguste, ura față de femeile cu părul scurt, ura față de oamenii de altă credință, din ultimii ani, arată că era departe de a fi vocea lui Dumnezeu așa cum pretindea că este. 

Fratele Branham cel smerit, cald, dulce care înainte slujea tuturor oamenilor, a devenit marele înger care pretinde recunoaștere și merite, marele Cristos al acestui timp, marele uns Ilie pe care dacă nu îl recunoști nu ai dreptul la Cer. 


S-a pus pe sine ca mijlocitor, ca mesia, în locul adevăratului Cristos care este Isus Domnul.


A schimbat Evanghelia eternă a harului cu mesajul lui haotic, prin "revelație", contradictoriu, dar mai ales nebiblic. 


P.S. - Dacă faci parte din mișcarea numită mesajul timpului de sfârșit sau vrei să faci parte, dar ai întrebări, te rog ascultă-ți conștiința și caută, fără nici o frică, tot adevărul. 

În DRAGOSTE NU ESTE FRICĂ !

Dacă cineva te va înfrica sau amenința pentru că lași conștiința ta să caute adevărul, este cel mai clar semn că ei sunt sclavii unei ideologii mincinoase, false, si vor sa te faca si pe tine la fel. Locul tău nu este acolo, e părerea mea. Eu cred că te pot ajuta, așa că nu-ți fie teamă să mă întrebi.

Nu te teme de prorocii și învățătorii mincinoși!

Deuteronom 18
 
  • 20. Dar prorocul care va avea îndrăzneala să spună în Numele Meu un cuvânt pe care nu-i voi porunci să-l spună, sau care va vorbi în numele altor dumnezei, prorocul acela să fie pedepsit cu moartea.”
  • 21 Poate că vei zice în inima ta: „Cum vom cunoaşte cuvântul pe care nu-l va spune Domnul?”
  • 22 Când ceea ce va spune prorocul acela în Numele Domnului nu va avea loc şi nu se va întâmpla, va fi un cuvânt pe care nu l-a spus Domnul. Prorocul acela l-a spus din îndrăzneală: să n-ai teamă de el.

8 comentarii:

  1. Lumina care a fost pozata deasupra capului lui W.M.B cine a falsificato to W.M.B si cine te-a inselat el sau faptul ca te-a inselat satana?Dece nupublici ce ti-am spus de cine iti este frica sa arati ce am scris?Si atunci care este Ingerul epocii Laodiceea?Te rog fi amabil si raspunde-mi nu fi fricos si las.Dan Iacob din Hunedoara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Deut 18
    21 Poate că vei zice în inima ta: „Cum vom cunoaşte cuvântul pe care nu-l va spune Domnul?”
    22 Când ceea ce va spune prorocul acela în Numele Domnului nu va avea loc şi nu se va întâmpla, va fi un cuvânt pe care nu l-a spus Domnul. Prorocul acela l-a spus din îndrăzneală: să n-ai teamă de el.

    Sa nu va fie frica de Branham ce vreti mai clar brahamistilor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum le e frica de Frank,fiindca l-au facut profet si apostol. Va dati seama?Si apostol si proroc in acelasi timp. Mai putin si il fac Dumnezeu in trup,cum sa facut Branham pe sine. Nici macar cei 12 apostoli nu au mers atat de departe sa se autointituleze si proroci. Ei se prezinta ca fiind apostoli si atat. Se vede ca fanatismul nu cunoaste limite .

      FANATÍSM, fanatisme, s. n.= Zel excesiv pentru o religie. ♦ Atașament exagerat, pentru o convingere, o idee etc., dublat de o totală intoleranță față de adversari. – Din fr. fanatisme.

      Ștergere
    2. WMB zice ca "Daca nu se intampla... atunci puteti sa spuneti ca am fost un proroc fals" "If I… If that didn't happen, then you could say I was a false prophet." 51-0415E - The Hour Is Come Deci spuneti fratilor si acuma ceea ce prorocul spune :).
      Putem spune linistiti ca e proroc fals. El insusi o spune.

      Ștergere
    3. Domnul a spus ca din cuvintele voastre veti fi scosi cu sau fara vina. Si-a profetit Branham realitatea.
      A dat "liber" la cei ce il urmeaza ca sa ii poata spune profet fals, bine spus. Atunci de ce fratii ma critica pe mine si pe altii care au iesit de la mesaj?

      Ei nu cunosc bine mesajul. Ei cred ca mesajul e sa stii, ca Eva ar fi facut sex cu sarpele, si sa te botezi in Nume, nu in titluri, si ca un nor supranatural l-ar fi ridicat pe Branham la 26 mile inaltime 30 km inaltime???? (What?!!!) si alte baliverne.

      Concluzia finala vazand toate acestea Branham are mare dreptate aici. Ii putem spune cum el ne cere sa ii spunem. Profet fals.

      Ștergere
  3. bai ,,fratilor'' religiosi, stiti numai sa aruncati cu cuvinte de ura critici si va place sa batjocoriti pe aceia care cauta pe DUMNEZEU jigniti si ati vrea sa duceti in eroare acest mesaj, fara indoiala ca nu aveti nici o sansa sa inselati mireasa pt ca nu va este ingadut sa faceti asta, ati insela chiar si pe cei alesi daca ati putea, nu-I asa tu, cel care critici mesajul orei? dece nu te judeci pe tine insuti sa vezi cat de mizerabil orb si gol poti fi?? dece nu te rogi pt sufletul tau si critici si judeci pe altii?? Vei da tu socoteala pt ce ce cred mesajul orei sau tu vei da socoteala pt doctrina ta?? predica ce vrei dar in religia ta, nu mai judeca pe nimeni ca sa nu fii judecat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tu vorbesti bai tarane. asa se vorbeste la tine cu bai? asculta. nimeni nu critica si batjocureste mai mult pe altii decat voi si Branham . santeti campioni cand e vorba sa va bateti joc de alte culte crestine si de alti crestini si oameni din lume si inca voi vorbiti.
      stii cine e mizerabil orb si gol? iti spun eu. este chiar ingerul al saptelea chiar Domnul ii spune asa si inca ii spune ca e si ticalos si nenorocit.

      Ștergere
    2. Este adevarat ca la ei sunt cam cei mai multi demonii de critica, dispret si ura fata de alti crestini si fata de oameni diferiti de ei.

      Daca citesti mesajul lui Branham, in special predicile din 1960 pana in 1965, poti observa o sete nepotolita de ura, sadita de Branham, fata de biserici crestine, fata de societate si in special fata de femei.

      In istoria trezirilor anilor 50 nu exista nici un predicator ca Branham care sa urle, sa acuze si sa bage in iad pe toti crestinii doar pentru ca acestia nu i-au impartasit toate ideile lui legate de anumite teme biblice (cele mai multe dovedite in final ca fiind false sau plagiaturi).

      Asa ca daca este vorba de critica, ura si dispret, intradevar, nimeni nu ii egaleaza pe urmasii lui Branham.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.