joi, 24 ianuarie 2013

Filtrul lui Socrate - filtru unui om gânditor

Urmașii mesajului lui WMB, chiar el fi trebuit să citească puțin Socrate, dar și pocăiții în general, au de învățat de la un filozof despre adevăratul filtru pe care un om a lui Dumnezeu ar trebui să îl aibă.

Ei vorbesc despre multe lucruri mari dar, întreb, dacă nu suntem credincioși în aceste mici cum vom primi vreodată ceea ce sperăm atât de mult?

In Grecia Antică, Socrate era renumit pentru respectul cu care îşi trata prietenii. 

Într-o zi o cunoştinţă l-a întâlnit pe marele filosof şi l-a întrebat:
"Stii ce-am auzit despre prietenul tău?"

"Stai puţin", a replicat Socrate."Înainte de a-mi spune ceva as dori sa facem un test. Se numeşte testul Filtrului Triplu."
"Filtrul Triplu....?"
 
"Exact", a continuat Socrate."Înainte de a vorbi cu tine despre prietenul meu, ar fi o idee bună să stăm un pic şi să filtrăm ceea ce vei spune. Acesta este motivul pentru care îl numesc testul Triplului Filtru.
 
Primul filtru este Adevărul. "Eşti absolut sigur că ceea ce vrei să-mi spui este adevărat?" 

"Nu", spuse omul. "De fapt doar am auzit despre asta şi..."

"In regula", a spus Socrate. "Deci nu ştii dacă este adevărat sau nu. Acum hai să încercăm şi al doilea filtru, filtrul Bunătăţii... Ceea ce vrei să-mi spui despre prietenul meu este ceva bun?"

"Nu, din contra."

"Deci," A continuat Socrate, "Vrei să-mi spui ceva rău despre el dar nu eşti sigur că este adevărat. Totuşi poţi să treci testul, deoarece mai este un filtru: filtrul Utilităţii.
Ceea ce vrei să-mi spui despre prietenul meu îmi va fi de folos?"

"Nu, nu chiar."

"Bine", a concluzionat Socrate, 

"Dacă ceea ce vrei să-mi spui nu este nici adevărat, nici bun, nici chiar folositor, de ce mai trebuie să-mi spui ceva?"  

Acel om a tăcut.

Eu mă simt rușinat și de mine și de ceilalți care țipă și predică despre toate tainele știute și neștiute dar nu pot să treacă prin acest simplu filtru.
Așa am fost și eu. Mi-am cerut iertare de la frați, sincer

Dar ei niciodată și nici nu pot să o facă. Este imposibil să cedeze din egocentrismul lor diabolic și să îi vezi iertându-se, vorbindu-se de bine și să se ajute. 

Dimpotrivă încă zbiară, încă ridică tonul, încă se dau mari...neștiind nimic despre umilința creștină, despre bunătatea fără margini a Domnului nostru Isus Cristos...ce nu au reușit ei să înțeleagă este ceea ce la doborât și pe profetul lor WB și anume că DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU PENTRU EI ESTE ACEEAȘI MĂSURĂ ȘI PENTRU ALȚII PE CARE EI ÎI URĂSC, ÎI DISPREȚUIESC, ÎI VORBESC DE RĂU...în anii '50 Branham cânta o cântare sau era și poezie cred, care m-a inspirat și lui îi stătea bine când promova ideile acestea. 

Era cam așa:  
"Dacă toate cerurile ar fi pergamente, oceanele cerneală, fiecare fir de iarbă o peniță și fiecare locuitor al Pământului un poet... pergamentele s-ar termina, oceanele s-ar usca și tot nu s-at putea scrie deplin despre iubirea lui Dumnezeu..." Acest spirit de bunătate a

Văd că branhamismul (probabil nu doar el) este un loc unde trăiești în misticism, multă bârfă, acuzare, minciună, răutate, țin ura ani de zile, liderii nu își vorbesc între ei, mereu așteaptă ceva divin de sus să îi confirme Dumnezeu că ei sunt buni nu ceilalți și că ei vor ajunge în cer nu ceilalți...

"Țîc-țîc-țîc, ciudă-ciudă, noi ajungem în cer băă fraților nu voi, voi veți pieri, aleluiah, pentru că nu sunteți Mireasa ci noi suntem și D-zeu va dovedi asta"

Dar eu am întrebat: "Doamne așa ceva nu este otrava șarpelui pe limba lor?" "Este și fie-ți milă căci ei nu Mă cunosc" mi-a răspuns El.

Nu am știut niciodată de ce este așa, până nu am reușit să ies afară din acele lanțuri grele, din gândirea comparativă negativistă care este otrava ce i-a infectat. Acest tip de gândire a stricat sufletele oamenilor buni

Odată fr Bornoș din Căpuș, ne mărturisea timpurile minunate de când mergeau cu tinerii baptiști și ce iubire, ce bunătate, ce pocăință etc. Apoi și multe alte mărturii și deodată îl întreb, dacă are așa mărturii de când este la mesaj....a zis: NU, din păcate, nu, deși așteptam să fie mult mai mult.

Atunci i-am zis, Ai lăsat iubirea pentru niște taine. A zis, Da. I-am zis, "chiar dacă aș cunoaste toate tainele si toata stinta si nu am...ce?"..."Iubirea" a zis el..."nu sunt nimic," am completat...a zis..."Amin"....fr Bornos este un om minunat...și mulți alți oamenii de la mesaj SUFERĂ MULT în sufletul lor, ca și mine, pentru că ei simt și văd că nu au libertatea Duhului Sfânt, nu au creștere, ceva nu merge în rânduiala biblică, nu merge evanghelismul, nu merge comitetul, nu este INTERES REAL PENTRU SLUJIRE ci doar multe multe și foarte multe POVEȘTI.

Am visat acum 10 ani că vom ieși afară din groapa asta a erorilor și din aceste grupări fără nici un filtru....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.