miercuri, 20 februarie 2013

Nevoia de reformă la Mesaj

Identificarea lucrurilor neadevărate din mesajul lui WMB trebuie să dea de gândit tuturor urmașilor acestuia. Am realizat că toate lucrurile esențiale ale Mesajului dispar și astfel oamenii trebuie să își regândească orientarea.

Este greu știu. Am recitit ce am scris în conversațiile mele cu Nelu Dascălu și deși i-am spus și arătat clar dovezile la ce susțin, el continuă să meargă înainte. Oricine poate afla în maxim 10 minute tot ce am susținut eu.

Nu doresc să scriu motivul din spatele acestor atitudini, deși acesta este legat de frica pe care Branham a băgat-o în oameni. Deși mort de aproape 50 de ani îi ține legați STRICT DE EL și nu de Biblie. Și astfel bieții oameni nu au curajul nici să se gândească la o cercetare obiectivă, cum ar putea să ajungă să se mai și îndoiască și să poată decide pentru ei înșiși? Nu se poate.

Suntem încă blocați mental, psihologic și spiritual.

Tot sistemul de la mesaj este defect și are nevoie de o reformă. Am câteva propuneri. Toți avem nevoie de o curățire de tot răul pe care l-am gândit, simțit și făcut sau ni s-a făcut nouă în cadrul acestei mișcări numite mesajul.

Începând cu multe învățături, doctrine, idei și până la caracter, la relații și la organizarea în bună rânduială biblică a comunității, totul trebuie schimbat.

Și administrația trebuie să fie funcțională. 
Trebuie gândită judecata unor cauze din adunare. Prea mulți suferă. Prea mulți sunt alungați prin bârfă și bănuială rea fără să se poată apăra. Sunt condamnați fără drept de apel, fără măcar să știe că s-a vorbit despre ei.

Domnilor, este acesta timpul să ne revenim din beția spirituală și rătăcirea sufletului? Este acesta timpul să ieșim din întunerec, din fanatism, din răutate și ură?

Eu i-am scris lui fr Mera Romulus în toamna trecută și am spus acolo cât rău, suferință și câtă distrugere s-a făcut, nerespectând ideile de bază ale dreptăți biblice, umane, sociale.

Zeci și sute de suflete au fost călcate de spiritul de dictator, arogant, răutăcios al unor lideri. 

Cine răspunde pentru asta? Nimeni. Știți de ce? Pentru că doctrina falsă a lui Branham despre 3 feluri de credincioși le dă satisfacție celor care fac rău ca și cum ar fi făcut ceva bun, astfel ei niciodată nu vor permite Duhului Sfânt să le vorbească înlăuntrul lor despre smerenie, bunătate, iubire, ajutor, reconciliere. Aceste cuvinte nu există în vocabularul lor.

Cât de convenabil a fost și pentru Branham și pentru alții, ca atunci când cineva din adunare nu este de acord cu ei, imediat să îi catalogheze, să îi eticheteze negativ, să îi compare cu personaje negative ale Bibliei, NEMAIȚINÂND CONT DE NIMIC LEGAT DE DREPTATE, ADEVĂR, PRINCIPII BIBLICE SĂNĂTOASE. Mesajul este una dintre cele mai jalnice mișcari religioase. Cea mai lipsită de baza credinței și a relațiilor spirituale si interumane. Ascultați. Când avem dreptate în fața unui caz, trebuie să punem mult har chiar acolo, nu când nu avem dreptate să facem rău. ESTE TOTAL INVERS, LA POLUL OPUS ACTIUNILE CE SE FAC.

Sunt sigur că pot ajuta dacă doriți asta

Biblia spune clar că liderii trebuie să fie fără părtinire, fără prejudecăți, să nu caute la fața omului ci să judece drept orice cauză, orice problemă.

Trebuiesc întărite relațiile dintre membrii adunării dar și cu alte comunități. Trebuiesc formate urgent comitete cu autonomie locală care să discute si sa rezolve problemele comunității și ale membrilor ei.

Liderii sunt cei mai importanți în acest proces deoarece ei au influența dar și responsabilitatea. Este obligația lor să verifice tot ce învață pe enoriași. Sângele oamenilor este în mâinile lor. Sufletul credincioșilor este în mâinile lor. 

Dumnezeu i-a pus acolo să urmărească cu interes creșterea, dezvoltarea și propășirea întregului grup. Domnul să ajute pe fiecare slujitor, lider, pastor. Poporul are nevoie de conducere de calitate spirituală ridicată.

Acolo unde grupul stagnează sau a dat înapoi, după ani și ani de regres, trebuie propusă schimbarea imediată a conducerii sau identificarea zidurilor spirituale și mentale care au oprit adunarea de la creșterea spirituală.

Oamenii care au doar funcții trebuiesc schimbați cu oamenii care au interes clar de propășire și multă pricepere, pentru binele întregului popor a lui Dumnezeu.

Contabilizarea financiară este obligatorie. Atât față de Domnul cât și față de Cezar. În termeni biblici, nerespectarea acestor rânduieli se numește furt și juridic evaziune fiscală și fraudă lucru pedepsit de lege.

Raportul financiar periodic este obligatoriu în fața celor care participă regulat cu zeciuiala și alte donații. 

Fondurile trebuiesc folosite în primul rând la răspândirea Evangheliei și ajutorarea altora. Trebuiesc concepute activități, în urma de rugăciune și post, care aduc beneficii Împărăției Domnului.

Biserica a fost un factor de binecuvântare pentru societate atât în biserica primară cât și în epoci. Sistemul parazitar infectat cu idei antisociale de la mesaj a blocat credincioșii să poată să își exprime credința și iubirea tuturor oamenilor neținând în seamă religia lor. William Branham a criticat in termeni josnici pe cei care construiesc spitale și fac mult bine altora.  

Deși în primii ani ai slujbei sale părea mai blând, mai bun, starea sănătății sale psihice s-a agravat devenind extrem de irascibil, el însuși declară că nu se mai suportă pe sine. A început să urască binele altora, numai pentru că aceia nu îi acceptau toate ideile lui doctrinare. Eu vad ca foarte grav modul narcisist și egoist in care a actionat si învatat adunarea. El i-a învatat sa priveasca in sus, dar asta este o metafora pentru ca sa ai inima in cer, nu sa PRIVESTI IN SUS ADICA IN MOD AROGANT, CU MANDRIE. Nicidecum.

Cum voi așteptați pe Domnul când nu ați făcut nimic bun pentru El în această lume? 
Puteti renunta la neadevarurile din Mesaj pentru adevarul etern scris in Biblie?
V-ați înmulțit talanții? 
Candela vă este curățită? Are untdelemn în ea? 
Ați consiliat și ajutat vreo familie cu probleme să nu divorțeze? 
Ați hrănit copii orfani flămânzi? 
Ați vizitat un cămin de bătrâni singuri și abandonați?  
Ați vestit iubirea lui Dumnezeu într-o închisoare? 
Ați contribuit la binele societății prin ceva acțiuni creative, sociale? 
Ați făcut o facultate de dragul lui Isus pentru a ajuta pe cineva prin educația voastră ca medic, avocat, jurist, etc? 
Ați investit bani și încredere în cineva care are potențial? 
Ați ajutat liderii sau simpli membrii din comunitatea Dvs?

Oamenii de la mesaj au un desen pe perete cu piramida unde în top sus este "Dragostea de frați și iubirea de oameni" dar din păcate există așa ceva doar pe perete că atunci când sunt în fata unui caz, a unei probleme, se incurca, nu stiu ca atunci este momentul potrivit pentru a pune in practica ce scrie in topul piramidei. 

Dacă ar rupe lanțurile fanatismului și al urii, ca să lucreze și în mod public, până când Isus revine, ar fi un succes imens pentru Domnul. 

Dacă adunarea crește și veniturile sunt mai mari adunarea ar trebui să finanțeze salariul pastorului pentru ca acesta să lucreze numai pentru Domnul și poporul Lui. Sunt mulți predicatori talentați care nu pot desfășura activitatea la care Duhul Sfânt îi cheamă pentru că adunarea nu îi susține.

Sunt lideri în țară care fac asta. Acolo unde se face cât de cât ce trebuie, lucrurile acestea funcționează tot mai bine.

Aveți nevoie de o reformă în cadrul comunității voastre? Vă pot ajuta.

2 comentarii:

  1. tu spui multe si marunte, dar din astea cate zici, fie mari sau fie mici , cate oare te prezinta ca IMPLINITOR , nu tinta a barnei ce-o ai in ochi , ce-au vazut-o aceia toti ce te-au cunoscut de cand pleava o-mprastii , invartind roata-roata , barna toata , prin aria secerata , cu pretentii de reforma si de sfaturi fara noima , pretinzand sa scoti vre-un pai prin gargara ta de ceai fara zahar si aroma dar cu scuipat si cu voma de cuvinte acuzatoare inspre oameni de valoare , pe care, fara rusine-i pui alaturi de tine. Faptul ca spui ca-i cunosti nu inseamna ca sunt prosti, tampiti si needucati , cum spui tu, CA SA TE-NALTI , si lider sa te impui , ca un om al DRACULUI .
    ma semnez cu ANONIM , ca sa-ti spun ca sunt STRAIN de mesajul de ocara ce-l imprastii tu prin tara , sub masca de bunatate cu SOLUTII PENTRU TOATE , in care-ai pus vitriol . Vai de ochii mei ! Ma doooor !

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt comice comentariile unora de pe aici. Oare cat timp ia luat sa caute poezia aia ? :))

    Lasand gluma la o parte sa stiti ca fr Lica are dreptate.

    Ganditi-va doar ca Isus Hristos este Inceputul si Sfarsitul si nu un mesaj sau o invatatura! Rautatea este o uraciune inaintea lui D-zeu.Din acest motiv a distrus lumea veche prin potop trimintandul pe Noe cu un mesaj de salvare.

    ""5. Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pămînt, şi că toate întocmirile gîndurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău.
    6. I-a părut rău Domnului că a făcut pe om pe pămînt, şi S-a mîhnit în inima Lui.

    Si versetul 7 este ca o sentinta,ca o judecata:

    Şi Domnul a zis: "Am să şterg de pe faţa pămîntului pe omul pe care l-am făcut, dela om pînă la vite, pînă la tîrîtoare, şi pînă la păsările cerului; căci Îmi pare rău că i-am făcut."

    Si Noe este un simbol inspre Hristos.



    ""Dumnezeu dupa ce a inviat pe Slujitorul Sau,L-a trimis intai voua,ca sa va binecuvanteze,intorcand pe fiecare dintre voi de la RAUTATILE VOASTRE"". Fapte 3:26

    Intelegeti ce cere D-zeu de la om si ce anume L-a determinat sa distruga lumea veche?

    D-zeu sa va binecuvanteze! Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.