joi, 8 august 2013

Ce nu intelegeam inainte ?

Oricat de mult am iubit si promovat mesajul, trebuie sa recunosc ca au fost cateva lucruri care nu le-am inteles nici chiar cand eram 100% pentru Branham si pasionat pentru mesajul lui. Am mers prin credinta deseori, autocondamnandu-ma ca "eu nu inteleg" dar "voi intelege" sau ca "nu trebuie sa inteleg totul." Tot asa imi spuneam desi unele lucruri erau clar erori. 

Asta inseamna sa nu asculti de intuitie si de constiinta. Pierzi ani de zile pe degeaba in eroare.

Dar tot ce era legat de vindecari, lucruri nemaiauzite, ma ungea si ma facea fericit. La fel si ce era sau parea supranatural, era fantastic sa vad asa ceva in slujirea lui.

Am fost atat de fericit incat am dat orice sa pot edita, sa fac acele doua volume cu "Viata si misiunea lui William Branham" care au avut un succes rasunator in Romania si au adus fratietatea impreuna pentru prima data la un nivel cum Romania nu a cunoscut pana atunci. Atunci au inceput adunarile pe tara la un alt nivel. ORICINE ERA BINE VENIT CA OASPETE SI CA VORBITOR.

Treptat s-au selectat vorbitorii care aveau ceva real de zis din Cuvant, nu din imaginar. Si ani de zile ne-am intalnit la Cluj, Hunedoara, Bucuresti, etc. Apoi au venit iesirile in Europa. Cate 3 autocare pline cu frati, surori, copii, tineri, an de an si vara si iarna de Anul Nou. Au fost multe lucruri binecuvantate care au avut impact pozitiv in vietile a sute de tineri.


Sa revenim la ce nu am inteles niciodata la mesajul lui Branham.

Unele lucruri pur si simplu nu am putut sa le pricep, dar nu din cauza ca ar fi fost supranaturale si sa fie greu de acceptat, nu, ci pur si simplu ca aveau mult sunet nesigur in ele.

1. Nu am inteles de contactul lui Branham cu sotia lui, Hope, care era moarta, dar care s-a prezentat fizic langa patul lui, dupa ce a inmormantat-o, cand el s-a trezit din visul lui despre cer unde a intalnit-o pe micuta Sharon Rose si a revazut si scaunul confiscat pentru ca nu l-a putut plati. Nu am putut explica asta niciodata. Aveti voi vreo idee?

2. Alta. Ca nu era clar unde era el (in cabana, in pestera, in camera) cand a venit ingerul la el prima data, (in 1946-1947-1948) si nu am inteles niciodata de ce acest inger nu s-a prezentat cu nici un nume. Branham are cel putin 3 variante pentru locatia intalnirii si inca 3 diferite cu descrierea acestuia.

3. Imi era ciudat ca se ruga uneori la inger in primii ani ai slujirii lui. Probabil dupa ce a avut prieteni ca Lindsay, Moore, Shakarian, a renuntat sa se mai roage la acel inger despre ca a zis CA NU ESTE DOMNUL ISUS.

4. Ma "enervam", mai ales cand am editat cartile cu viata lui, pentru ca niciodata nu stiam exact, din spusele sale, daca la trezirea de la Ohio din iunie 1933 au fost 130 de oameni la botez, au fost 300, 500, 3000, 4000, 5000 sau un milion. Mereu dadea cifre diferite. Am aflat recent ca acele "mii de oameni" au fost de fapt 14 (da. da. patrusprezece. paispe cum zicem noi ardelenii. nu e greseala. 14.) oameni care s-au convertit. 


Ziarul care scrie despre trezirea adusa de William Branham. Nici o lumina, nici o voce, nici mii de oameni la raul Ohio in 1933. Patrusprezece convertiti, nu 1000- nu 2000 nu 5000 ci 14.
Asa se explica de fapt, de ce dupa trezirea din iunie 1933 adunarea lui Branham din "Tabernacolul penticostal" avea tot atatia membri, inca multi ani mai tarziu, adica 100-150 de suflete, hai sa zicem cu 14 in plus, dar nicidecum 3000-4000 sau 5000 cati a spus Branham ca a botezat intr-o singura zi. 

Nu imi puteam explica contradictia asta, pana cand am aflat adevarul. (E bine si un singur convertit, 14 e si mai bine, dar atunci asa sa fie si raportat, sa nu se minta cu nerusinare.)

Chiar si dupa zeci de ani de la iunie 1933, adunarea abia ca a crescut la apr. 500 de membrii, mai ales in anii '50 cand, se spune ca "trezirea spirituala si de vindecare a explodat de-a lungul Americii si fiecare oras si orasel si sat era cercetat de puterea extraordinara a Duhului Sfant." Nu Branham a fost singurul care a fost in trezire. Au fost multi altii, si nu el sau ei, lucrau ci Duhul Sfant lucra, daca a fost chiar asa, cum se scrie.

Inainte de predicarea Pecetilor in 1963 -deci 30 de ani mai tarziu- a modificat ceva la cladire, sa fie putin mai spatioasa pentru gazduirea a maxim 700-800 de suflete, mai ales pentru cei de departe care veneau in vizita, s-a facut aceasta. Cand am vizitat "Tabernacolul Branham (fost Penticostal)" am vazut cladirea si inauntru.


Serviciul lui Branham de botez din iunie 1933. Unde sunt miile de convertiti?

Dar nicaieri nu ii gasim nici pe cei 500 nici pe cei 5000. Nici vorba de mii de oameni.

Ca si tot mesajul, si asta este o poveste exagerata, confuza, contradictorie, poate fi chiar neadevarata in mare parte.

Nu avem nici mii de oameni, nici voce auzibila in public, nici lumina vizibila in public.

Nu am fi fost cu totii fericiti acum sa vedem DOVEZI la toate pretentiile si afirmatiile din mesajul lui Branham?

Nu ar fi venit mii de oameni la Domnul si la mesaj daca am fi avut dovezi?

Adevarul este adevar el nu are culoare religioasa, si nu tine partinire cuiva, nu favorizeaza pe nimeni, nu tine nici cu Branham, nici cu cei ce il urmeaza, nici lui martorii lui Iehova, nici cu baptisti, nici cu mine, nici cu tine, cu nimeni. 

Adevarul nu este de partea nimanui, nu cauta la fata omului. Adevarul tine cu adevarul.

ADEVARUL ESTE REALITATEA.

Adevarul este lucrul real, este realitatea practica cu privire la un eveniment, la numite lucruri, etc. 


ADEVARUL NU APARA MINCIUNILE NIMANUI! Fie el si inger de lumina care coboara din cer si face trucuri impresionante.

Cand Branham isi intreba adunarea: "Cati sunt aici care ati fost la raul Ohio in iunie 1933?" Se ridicau odata 5, alta data poate 12, sau poate 14, nu asta conteaza exact. Erau cativa acolo. Altceva e aici mult mai subtil, si am observat.

Ce vreau sa spun cu asta, e ca - da - or fi fost acolo la Ohio cativa, dar lor li s-a sugerat doar ca a fost ceva, nu ca ei ar fi vazut ceva, care sa fie asa cum ni se spune noua. 

De unde stiu asta? Pentru ca Branham spune, ani de zile dupa 1933 ca el nu stie ce a fost acolo. Da. El a spus ani de zile la rand dupa eveniment, ca nu stie ce a fost acolo. Vom afla imediat, totusi, ce a zis cand a gasit raspunsul, la ce a fost in aceea zi din iunie 1933.

Daca ar fi fost asa cum se spune, lumina, voce auzibila la public, etc. ar fi aparut pe prima pagina a ziarului trezirea din cort, nu intr-un colt umbrit, iar "Tabernacolul penticostal" ar fi fost plin, de miile alea de oameni care au primit trezirea, convertirea si botezul. 

Si inca o chestie ciudata, Branham mereu isi spune "pastor baptist" cand peste tot apare ca si pastor penticostal. Vezi poza alaturata in care este anuntata moartea tatalui sau la numai 53 de ani. 

Este numit: "Tabernacolul Penticostal"

(Lucrez la un articol pe tema asta. M-am inspirat aici: Despre serviciul de botez din iunie 1933 )

Si un video interesant facut de fratii de la believethesign.com in limba engleza din care am preluat informatii: A fost voce, lumina si mii de oameni la Ohio in 1933 ?

Cand am fost in Jeffersonville, Indiana, orașul lui Branham,l-am rugat pe fr Atilla sa ma duca la raul Ohio, exact in locul unde erau "aceste mii de oamenii care au vazut si auzit" despre chemarea "supranaturala-cereasca" a lui Branham. 

Eram emotionat atunci, va dati seama. Cand crezi asa ceva...e ceva tare. Am si poze de acolo. Ca apoi sa aflu acum ca povestea este foarte diferita de cum s-a spus. Este profund jignitor.  

Din păcate, oamenii mai mint, mai exagereaza, la radio, la TV, mai ales politicieni, altii in povesti de vanatoare, in cele de pescuit si mai si, in afaceri,etc. asta e viata, DAR NU E PERMIS SUB NICI O FORMA SA MINTI, SA EXAGEREZI CU LUCRURI SPIRITUALE!

Nici sa transmitem mai departe lucruri ca fiind ABSOLUTE, cand nu stim sigur daca este adevarat, sau daca este totul adevarat. 


Este o imensa responsabilitate in lucrurile sfinte. Este diferenta dintre fals si adevar,

Inca un lucru important. Un lucru poate fi intr-un fel, dar perceptia celui in cauza, poate sa fie diferita, si el ne spune ce a inteles el, nu ce era in realitate experienta, dar noi credem perceptia lui gresita si iata-ne in eroare pe gratis.

Cu atat mai mult, NU AVEM VOIE SA IMPUNEM OAMENILOR SA CREADA CEEA CE NU ESTE ADEVARAT. Este lucrarea celui rau aceste obligatii si amenintari din partea celor ce urmeaza mesajul, sa credem lucruri care nu sunt dovedite.

Nici chiar cele dovedite, 100%, nu trebuiesc impuse cuiva sa le creada.  Trebuie lasati oamenii sa aleaga, caci credinta este mereu puternica in viata omului care a ales el de bunavoie, nu intimidat si manipulat.

Repet: Nu este corect sa impui nici experientele adevarate ale cuiva, ca si doctrina, in Biserica, in planul de mantuire al lui Dumnezeu cu atat mai mult nu trebuiesc impuse cele nesigure sau neadevarate. Este total falsa aceasta atitudine. Pe noi ne-au "obligat" sa le credem. Rau ati facut fratilor.

5. De ce niciodata pana in 1952 nu a zis de "vocea si lumina" de la Ohio si cand a zis a zis ca "ceva a fost acolo in sus si in jos" iar cand oamenii l-au intrebat ce e aia el le-a raspuns: "NU STIU." 

In cartea "Un om trimis de Dumnezeu", nu spune nimic despre asta, cand isi povesteste viata, in cartea "Un profet viziteaza Africa" nu spune nimic, in nici una din brosurelele alea mici tiparite in anii '40 nu spune nimic, iar Lee Vayle in cartea "Profetul secolului 20" spune doar ca Branham a auzit vocea in mintea lui, iar mai tarziu a aparut si varianta, tot de la Branham, ca numai Meda Broy, viitoarea doamna Branham, a doua lui sotie, a auzit vocea la Ohio, pe cand aceasta era o foarte tanara adolescenta, fiind si ea martora la botezul celor 14 oameni din iunie 1933. 

E curios ca Lee Vayle nu spune nimic in propria lui carte, despre aparitia acestui eveniment in ziare, asa cum in cateva adunari in care a vorbit, si Branham era prezent, a mentionat acest lucru si inca destul de entuziast. Problema tuturor (a celor pro-branham si a celor care au dubii) care au cautat ziarele din iunie 1933, a fost ca in nici unul afara de cel afisat si aici, nu exista nici o relatare. A inventat Lee Vayle povestea? 


De ce sa fi facut asta? A spus ceva interesant de maxima importanta iar acel lucru nu l-a trecut in propria carte in legatura directa cu acelasi lucru. Ciudat.

Mai tarziu, au inceput sa apara alte variante despre eveniment, toate contradictorii intre ele fiind vizibil faptul ca Branham nu este coerent si sigur pe informatiile date. 

Deci, e foarte ciudat caci Branham a inceput sa spuna ca acolo la raul Ohio au fost spuse cuvintele: "Asa cum Ioan Botezatorul a fost trimis cu un mesaj inaintea primei veniri a Domnului tot asa mesajul tau va precede a doua Lui venire", ABIA DUPA CE A AUZIT-O PE SORA ANNA SCHRADER (cea care a profetit mai tarziu si decaderea si moartea lui Branham) cand ea a profetit despre el aceste cuvinte intr-o adunare, dar in profetie, revelatie, cum vreti sa ii ziceti, mai erau si alte cuvinte: "...tu si alti evanghelisti sunteti trimisi..."

Branham scoate fraza "si alti evanghelisti" din profetie si se pune pe sine singur in ea si o muta inapoi in anul 1933, plasand-o la raul Ohio la acel eveniment de la botez. 

Ca nu a auzit nimic la botez, sa fie motivul pentru care din 1933 pana in 1952 NU SPUSESE NIMIC DESPRE asta?  Precis ca asta.

Asa s-a intamplat si cu prezicerile despre Hitler, cu Mussolini, cu Marilyn Monroe, masina-ou, si cu alte "profetii" si preziceri. Spunea publicului ca le stia, dar spunea asta numai dupa ce acestea se intamplau. Le plasa in trecut ca si deja profetite. Profetea la trecut. E un paradox, nu?

Niciodata nu a avut o profetie in sensul biblic al acesteia ceva de genul: "Asa vorbeste Domnul, in 6 luni, PRESEDINTELE AMERICII, JF KENNEDY VA SFARSI, UCIS IN DALLAS, TEXAS pentru ca ...nu stiu ce...etc etc... Daca se intoarce la Domnul, Dumnezeu il iarta." Apoi sa auzim ca nu s-a intors si ca a fost impuscat mortal in Dallas, Texas. 

Asta e model biblic, iar Branham NU AVUT NICI MACAR O SINGURA PROFETIE.

Asa era cu profetii adevarati care aveau slujba de profet. Ei nu se bagau sa interpreteze Cuvantul din Lege, explicand si re-explicand, precum Branham, Epocile, Saptamanile lui Daniel, etc. Asta faceau Levitii, preotii, nu profetii, nu nu deloc. Branham a confundat lucrurile in cel mai haotic mod posibil. 

Profetii veneau si ziceau, cei mai multi foarte direct si clar: "ASA VORBESTE DOMNUL...cutare si cutare lucru" apoi dispareau pana la noi inspiratii, nu se apucau de invatatura contradictorii si de discutii nesfarsite pe anumimte teme biblice.

Un profet de talia lui Ilie, dupa cum s-a pretins Branham a fi, ar fi trebuit sa aiba macar o singura profetie, macar o revelatie de proportie mondiala, de importanta vitala pentru omenire, pentru America, etc. 


Nu ce a zis Branham, profetii de genul "Nu mancati oua" sau: "Asa vorbeste Domnul: Ceva se va intampla". Ce sunt astea? Glume? Eu intreb "Oh, chiar se va intampla ceva? Serios?" Era nevoie să spună Așa V Domnul la ceva ce orice copil de 4 ani poate să spună? "Ceva se va intampla"

A mai zis una care si atunci mi s-a parut cel putin ciudata, dar taceam si inghiteam toata aceasta hrana stricată. 

Branham mai spune asa: "Amintiti-va, ASA VORBESTE DOMNUL, acolo va fi o femeie conducand inainte de timpul sfarsitului. Ea va fi ori presedinta, ori vicepresedinta, sau poate va fi Biserica Catolica ca o femeie..." (scuzati dubla cacofonie)

Cu alte cuvinte profetia lui Branham spune: "Eu Domnul nu stiu, nu sunt sigur ce va fi, ce o fi cu chestia asta, habar nu am, dar ceva o fi, ori una ori alta si daca nici una din astea doua, poate fi aialalta cu Biserica Catolica." (asta am zis-o de la mine)

Lipseste minimum de calitate profetica si bunul simt. E penibil să spui așa ceva. Nu iti respecti audienta deloc, cand inalti prostia la rang de divin.

E grav să urmezi așa ceva. Este o eroare jalnica. Asta nu este in modelul biblic. 

Ma intreb: Asta e profetul din timpul sfarsitului si astea sunt profetiile lui? Comparați aceste profeții cu cele din Biblie și alegeți ce vreți.

E de ras si de plans in acelasi timp.

Celelalte lucrari ce le-a avut, conform darului profetiei, descoperirii, prin care spune boala unui om, necazul unui suferind, prin vedenie, care se numeste "deosebirea duhului", discernamantul, sunt cu totul altceva.


E biblic asta, dar e cu totul altceva, e cu totul diferit fata de slujba de profet. Atunci sa fie ce este. Darul de profetie, vedenie, rugaciunea pentru bolnav.

Apostolul Pavel spune clar: "Nimeni sa nu aiba despre sine o parere mai inalta decat se cuvine". Nimeni, nimeni, nimeni. Nici chiar Branham nu are dreptul asta de a se ridica mai pe sus de cat este chemat. 


Cuvantul lui Dumnezeu este valabil numai pentru noi toti iar pentru Branham nu?

Exista mai ales la Mesaj, aceasta ispita de inaltare proprie, si mai ales la cei care au chemare mai deosebita.


Deci, biblic vorbind, una este slujba de profet, alta este darul de a discerne boala unui om, sau necazul lui.  

Tot ce se arata in viata lui Branham, ne arata ca a avut darul de vedenie, si darul de vindecare fizica si acestea le-a folosit ca evanghelist. 

Aici este cat de cat echilibrata si biblica analiza.

Dar el a vrut sa fie ambele, dar Dumnezeu a avut cu totul alt plan pentru el: "sa duca darul vindecarii divine natiunilor" nu sa se autoproclame inger si Ilie, si altele. 

I sau dat indicatii clare sa slujeasca cu dragoste Evanghelia, atat trinitarilor cat si unitarilor. Si cat timp a ascultat, a avut un imens succes, mai ales in anii '50. (Am citit ca sotia lui niciodata nu renuntat la ideea trinitara, chiar daca s-a botezat conform Fapte 2:38. A fost treaba ei, clar.)

Se pare deci, ca Branham nu a respectat propria lui chemare, si din pacate, si-a ruinat slujba, si-a amenintat mostenirea spirituala, a distrus relatii si prietenii de o viata cu cei care l-au iubit, l-au promovat si ajutat. Apoi a fost luat de pe scena vietii lui, in groaznicul accident. 

(Fac o paranteza. Stiti ce ma intreb chiar acum? Daca toti din jurul lui l-au parasit pentru aberatiile ce le invata incepand cu apropierea de anii '60, oare l-ar fi parasit si fratele Fred Bosworth, legendarul evanghelist al Americii si om respectat in toate mediile evanghelice, politice, si universitare crestine din SUA, de la inceputul si mijlocul secolului 20? Fratele Bosworth a fost unul din cei mai mari aparatori ai slujbei lui Branham a anilor '50 DAR, -ATENTIE-, il sustinea doar pe partea de darul profetiei, de vindecare, etc. ATAT. Ca altceva de fapt, nici nu avea ce sa il sustina in acei ani. Bosworth a fost luat la Domnul, si dupa cativa ani Branham a inceput cu invatatura despre Samanta Sarpelui, contradictii, cu ura fata de femei, predici de doua ore anti-pantaloni si anti-par scurt, predici cu ura fata de alte culte si alti credinciosi, cu plagiatele celor 7 Epoci, multe altele, si in plus se adancea tot mai mult, dupa cum el spune, in nevrotism, nu mai suporta pe nimeni, nici pe el insusi. etc.)


Sa revenim la raul Ohio.


Unde sunt deci sunt miile alea de oameni care s-au botezat si au vazut lumina si auzit glasul la raul Ohio in iunie 1933? NICAIERI.

Unde a fost marea trezire in iunie 1933? Nicaieri. Unde au scris ziarele de un eveniment SUPRANATURAL? Nicaieri.

Te simti dezamagit? Sau nervos pe mine? Inteleg. Stiu. Si eu am fost la fel.

6. O alta nelamurire pe care mereu am avut-o, a fost legata de India. De ce la calatoria din India spune ca a gresit, ca nu a ascultat de Duhul Sfant. Apoi spune si despre marile lucrari de acolo. Apoi iarasi, ca Duhul Sfant i-a zis, cand a vrut sa mearga in Israel dupa vizita din Europa, "NU MERGE IN ISRAEL, ca acolo va veni Ilie si Moise, du-te in India." 

Mereu m-am intrebat de ce nu exista nici macar o singura poza din India cu acele 200.000, sau 300.000 sau chiar 500.000 de convertiti? (el a zis aceste 3 variante) 

Unde sunt dovezile? Unde sunt marturiile? Sunt 5 marturii publicate pe tot internetul.

Cred ca a exagerat foarte mult cu privire la India. 
Si la fel vedenia lui cu omul cu turbanul care il chema in India te face sa te intrebi: a avut sau nu chemarea de la Dumnezeu pentru India? El spune si DA si NU.

Si de ce in India a spus ca a intalnit pe un tip, Lawrie, care este "Cristos reintors pe Pamant"?


Paulaseer Lawrie Muthukrishna, alaturi de Branham

Nepotul acestuia a pornit in India miscarea "Cristos Branham e Domnul" care predica pe Branham cel inviat si ca Branham este Numele cel Nou a lui Isus descoperit de cele 7 Tunete din Piatra Alba din varful piramidei.
Vedeti ideile lui aici: http://www.christbranham.com/RealEaster.html

7. Unde sunt cei 10.000 de musulmani convertiti in Africa de Sud? Nimeni nu stie. De ce are poze cu 300 de oameni adunati la o intalnire in Africa, dar nu are cu cei 10.000 de fosti islamisti, nicaieri? De ce?

Apoi au aparut si alte lucruri contradictorii, data nasterii lui Branham, faptul ca spunea ca in ziua cand Israel a devenit natiune ingerul a venit la el, etc. desi unele par inofensive totusi este important sa le stim.

Au fost sau nu au fost asa? Mie imi pasa de ADEVAR nu de imaginatiile cuiva.

8. Alta. De ce Branham mereu spune oamenilor: "Crezi ca sunt profetul lui Dumnezeu?" si apoi neaga constant in aceeasi masura ca el ar pretinde asa ceva. Ce copilarii domnule, e joaca de-a soarecele si pisica.

Ani si ani de zile la rand, in toate randurile de rugaciune spune asta, de mii si mii de ori, iar apoi spune exact opusul negand ca spune ce spune.

El zice: "Eu nu spun ca sunt un profet, nimeni nu m-a auzit vreodata spunand asta". " ("I don’t say I’m a prophet. NOBODY hears me say that" ("Q And A On The Seals," 3/24/63, page 491)

POOOOOFTIIIIIIIIIIIIIIIMMM ??????? Tu glumesti???? Sau iti bati joc de noi? Chiar ne crezi atat de prosti? Chiar in halul asta frate Branham? Ce ipocrizie.

Pana si cecurile lui le semna ca: "PROFET WM Branham." Ce "smerit si sincer" e profetul.
Cecul cu semnatura PROFETULUI care "niciodata" nu a zis ca e profet.


Sau tot el mai spune de cateva ori: "Cu siguranta ca eu nu sunt un profet, vedeti, un profet este cu totul altceva eu sunt evanghelist iar un profet nu evanghelizeaza". (Amin frate Branham. Aici iti dau dreptate :)). 

Vedeti ca el a inteles lucrurile foarte corect cand a zis asta? In sfarsit a recunoscut diferenta dintre darul ce il avea si slujba de profet biblică pe care NU O AVEA ORICÂT SE CHINUIA SĂ FACĂ SĂ PARĂ AȘA. Sau, mai corect spus, uneori era echilibrat si spunea pe bune lucrurile. Dar apoi iarasi le schimba. Incredibil, cat de haotic era.

În iunie 1963 Domnul il mustra iarasi, si ii spune: "Intoarce-te! Nu ti-am spus sa te intorci pe camp ca evanghelist?

Ma socheaza cat de des Domnul il mustra si cearta pe Branham iar acest om incapatanat pana la Cer nu pricepe. Probabil de aceea a folosit Domnul o "magarita" prorocita sora Schrader, sa-l avertizeze ca va muri ucis pana la finele lui 1965 daca nu se pocaieste de eroare. Normal ca a murit.

Branham cu pecetile lui plagiate a vrut să impresioneze lumea evanghelica si sa justifice izolarea fata de trezire, creeând "cultul fals cu profetul si mireasa in rolul principal" nu cu Isus si Evanghelia, dar Domnul il mustra -DIN NOU- pentru toate povestile lui cu 7 ingeri si directia falsa provenita din tendinta de a se autoproclama ingerul al 7 lea, singurul mesager al epocii, etc

Dar după aia iarăși a început cu minciuna că el este profetul Ilie, îngerul al 7-lea, mesagerul epocii, etc)

9. Un lucru care a provocat grave abuzuri spirituale si emotionale in adunari, care a dezbinat fratietatea, a creat certuri si divizari, au adus ura si dispret, a fost impunerea ideilor aparute in urma unor experiente personale, de catre Branham si a liderilor care urmeaza mesajul lui si ridicarea lor la rang de ABSOLUT, de infaibilitate egale cu Biblia si declarate pe nedrept "Cuvantul Descoperit."

Daca un om, un profet, oricine ar fi si are imaginatii bogate si revelatii, e ok, treaba lui, sa se bucure de experienta lui cu Dumnezeu, sa le impartaseasca si altora, să se bucure de ce are. Dar asta nu-i da dreptul, sub nici o forma, sa le faca doctrine si sa le impuna in Biserica si mai mult decat atat, nu are dreptul sa acuze si sa condamne pe cine nu le accepta, caci planul lui Dumnezeu cu omenirea pentru mântuire este prin Domnul Isus, nu prin experientele cuiva.

Ințelegeți? Vedeți unde am fost păcăliți?


Omul trebuie sa aleaga singur lucrurile spirituale, sa le creada din convingerea lui interioara, personala, provenita de la sensibilitatea Duhului Sfant care il cerceteaza. Nu trebuie atacat cu sute de versete, de asa zise dovezi și să creadă de frică, abuzat emoțional și spiritual.

Nimeni nu "trebuie" sa apartina unei miscari, treziri, numita mesajul care are ceva "senzational" in ea si "TREBUIE CREZUT TOTUL" ca altfel nu esti Mireasa, nu esti "ales" si etc.

Acest lucru grav se numeste abuz emotional si spiritual in forma continua.


Doamne, naivi am fost. Si inca tot ei critica acum. Ce gol de spiritualitate. 


De fiecare data cand adevarul a confruntat falsul apele s-au tulburat. Este atat de rau sa vrei sa afli adevarul, fratilor? 

Este mai pacatos a cauta adevarul decat a ura si batjocorii pe oricine nu crede pe Branham? Ce va face atat de naivi si slabi?

M-ati facut in toate felurile doar pentru ca imi pasa de adevar si nu de inchipuirile cuiva? 

Aveti o problema pentru ca imi pasa si imi place sa cercetez? 

De ce nu va bucurati ca am cautat si descoperit si am avut curaj sa va aduc la cunostinta aceste lucruri, intr-un mod obiectiv, nepartinitor, ca sa va ajute sa nu fiti ingropati in intunerec?

Care e de fapt problema voastra? Probabil sunteti speriati ca realizati faptul ca aproape nimic din ce am stiut noi 10-20-30 de ani NU ESTE ASA. Aici vă înțeleg, nici nu vă condamn.

Revenind la subiectul original, dupa multi ani de la aceste intrebari ce mi le puneam, am vazut falsul cu privire la profetul Ilie aplicat lui Branham, apoi cu Norul, Apoc 10:7, Luca 17, etc pe care si altii le-au observat, slava Domnului. 


Voi posta aici si alte neconcordante si contradictii grave, pe care alti frati, si cititori ai mesajului le-au descoperit si le-au postat pe net.

Sa ajutam si sa motivam pe ceilalti frati si surori sa caute fara incetare pana afla ca ceea ce ei numeau ABSOLUTUL INFAILIBIL este de fapt un balon de sapun umflat artificial.  

Nu este scopul meu si sper ca nici al vostru, sa cautam vina, sau greselile cuiva.

Nu greselile cuiva conteaza. 


Este între ei si Dumnezeu greșeala personala și pocainta, innoirea, etc.

Toti slujitorii au gresit, unii grav, unii mai putin, si in VT si in NT, dar, AICI ESTE ESENTA unui lucru la care trebuie sa fim interesati, si anume: vis a vis de PRETENTIA LUI BRANHAM SI A URMASILOR LUI DE A DETINE CUVANTUL PERFECT SI INFAILIBIL si a lucrarilor infailibile, a revelatiilor de necontestat, singurii care au adevarul, etc. avem tot dreptul si chiar cerinta din partea lui Dumnezeu sa cautam, sa cercetam si sa tragem singuri concluzia, bazati pe adevarul istoric, biblic si afirmatiile din mesaj.

Imi doresc ca fratii sa fie drepti in aceasta privinta: De ce ei au dreptul sa caute doctrine gresite la alte denominatiuni si sa ii judece si critice la foc deschis, en-gros si non-stop si ne sugereaza ca eu, ca noi nu avem voie sa cautam dovezi despre ceea ce ei sustin ca fiind adevarat? 

Avem voie sau nu? Facem voia lui Dumnezeu cautand ca fratii din Bereea sa vedeam daca ceea ce ni s-a spus este cu adevarat real? Aici avem modelul perfect. Care e problema de fapt? Ne e frica de ADEVAR?

V-ati intrebat asta vreodata? Sau sunteti inca sub frica de a va pune intrebari? 

Daca cineva va ia acest drept, de a cauta, pe care Dumnezeu vi-l ofera, si El mai mult va CERE sa cercetati, atunci voi traiti viata spirituala pe care altcineva vrea sa o traiti si nu traiti ceea ce Domnul vrea ca voi sa traiti. 

Demnitatea spirituala si umana v-a fost furata, daca nu sunteti voi insiva in cautarea adevarului. Nimeni nu are dreptul sa va opreasca de la a cauta. 

Nu mai traim in inchizitie dragi frati si surori. 
Am depasit de mult timp si Evul Mediu. 
Am trecut si de amenintarile si torturile comuniste.

Este aroganta si MANIPULARE IEFTINA din partea celor, care va deviaza prin orice mijloace, dar PE CARE OAMENII TREZITI SPIRITUAL si care se maturizeaza, nu le mai accepta.


Va rog intelegeti ca Dumnezeu si viata insasi si constiinta noastra ne cere sa ne maturizam. Acceptarea altor idei, sau critica constructiva a propriilor noastre idei, analizarea lor in mod obiectiv, nepartinitor, arata ca suntem oameni drepti si ca ne maturizam.

Trebuie sa pricepeti odata dragi frati si surori, ca acelasi drept pe care il aveti voi sa analizati, sa criticati ideile religioase ale altora, mai ales daca sunt dovedite ca fiind erori, tot asa au si altii dreptul la opinie, sa analizeze, sa critice ideile lui Branham, (nu atacuri personale) sau ale voastre, cei care pretindeti ca aveti ABSOLUTUL.


Nu va temeti sa va cercetati propria credinta. Dimpotriva, dimpotriva, ar trebui sa fiti entuziasti sa cautati pentru a va corecta erorile si a merge inainte doar cu ce e bun si corect. Nu trebuie sa faceti istericale si sa amenintati si sa jigniti si sa etichetati negativ pe cine o face. 

Cum sa ajungem oameni buni, sa ne fie frica sa cercetam lucrurile pe care Dumnezeu Insusi ne cere sa le cercetam?

Ce va face atat de dezinteresati in a afla adevarul sau o a doua opinie pentru un subiect anume? 


Nu Biblia spune sa fie 2-3 marturii? Nu spune Biblia ca fratii sa judece si nu "profetul" sa isi interpreteze dupa voia lui. Unde este "Urim-Turim"-ul in NT?

Nu orice nori si luminite aparute pe cer, trebuiesc imediat catalogate ca si cum sunt aratari divine. Iata o imagine cu ceva impresionant. Un nor, cu totul si cu totul special.




Un nor luminos, deosebit de impresionant, dar nimic supranatural in el, nimic mistic. Este un eveniment prins mai rar in fotografie, dar este normal, adica este un fenomen natural. Ce ar fi fost ca acesta sa fi aparut undeva in apropierea lui Branham? Imediat ar fi spus ca este DUMNEZEU. 

"E un semn, dar cei necredinciosi nu cred. Aleluia, profetul vorbeste cu Dumnezeu si numai Mireasa crede si accepta." 

Asta este naivitate si prosteala, nu credinta in supranatural.


Daca nici macar din punct de vedere uman, normal, simplu, real, nu puteti privi lucrurile in DREPTATEA SI ADEVARUL LOR, cum sa ajungeti vreodata sa fiti duhovnicesti, spirituali in profunzimea Duhului Sfant si la o statura de om mare in Cristos? Fiti seriosi. Nu se poate.

Este si un citat plin de intelepciune si adevar: "nu orice om este un sfant, dar orice sfant este si om."


A fi om, in primul rand, este esential pentru orice vrei sa crezi sau sa faci in viata. 

"In DRAGOSTE NU ESTE FRICA".


Infricarea este unealta celor rai. Ei sunt nesiguri pe ei si pe ce detin, si in loc sa dovedeasca ce cred, ei ataca persoana. 

Asa ca va rog nu va lasati intimidati de atacurile si criticile distructive ale oamenilor fara minte si fara suflet. Fratilor, oameni dragi, nu faceti greselile mele pentru ca acestea mi-au adus multa nefericire si durere in viata. Nu am inteles acele lucruri din mesaj si am stat ca prostul credincios si loial mesajului lui Branham in loc sa cercetez si sa compar cu Biblia daca este corect si adevarat. 

Mi-as fi dat seama mai repede ca Branham a fost un profet fals si ca lucrurile frumoase ci corecte pe care le-a spus sunt cele mai multe furate si copiate de la altii nu sunt inspiratia si creativitatea Duhului Sfant in viata lui. 

Astept comentariile la subiectul acestui articol.

106 comentarii:

  1. Imi place articolul.Este rational,de bun simt si te indeamna sa cercetezi lucrurile.

    Inainte ma intrebam si eu unde sunt martorii de la raul din Ohio daca este adevarat ca sa auzit o voce supranaturala?Cum de un eveniment asa supranatural nu a produs un impact in societate? Nici macar o fotografie cu lumina aceea care cica ar fi coborat...Nici un martor entuziasmat care sa fi spus in gura mare:Am vazut o lumina stranie,am auzit o voce..."" Dar nimic.Un mare NIMIC!

    Doar nu in fiecare zi se intampla asa ceva,nu?Este in firea umana sa se mire,sa se entuziasmeze si sa ramana uluit cand vede si aude ceva neobisnuit.

    Si toate acestea in stare de veghe nu in vise si alte stari modificate alte creierului!

    Sau miile de vindecari din Africa:Nici o filmare ci doar cateva poze ?

    Cred ca unii au exagerat aici prea mult .In sfera aceasta a credintei multe lucruri inchipuite se pot manifesta si exagerari duse la extrem.

    Si, daca subiectul este si un individ care tot ce vedea prin ziare sau auzea de la atii imediat se transpunea pe sine in acel fapt atunci avem tot cocktailul asigurat.

    ""Linia care separa credinta de ridicol este foarte subtire""

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru Anonim. Chiar faptul ca acuzi pe cineva in mod anonim, nu esti vrednic sa fi ascultat. Poate ca esti la Mesaj, dar dupa parerea mea nu la Mesajul Cuvantului. Desigur. Nu sant intr-u totul deacord cu Lica. Insa in multe privinte are PERFECTA DREPTATE cand vorbeste de aroganta si impertinenta multora de la Mesaj. Eu am intalnit extrem de putini frati sinceri si cu adevarat crestin pe taramul Mesajului.
    Fie cu nume, fie anonim cei ce isi dau parerea atacand un om care este fratele nosru, nu sunt vrednici de imparatia cerului. Doar pentru ca are alta parere despre unele lucrurui, nu avem nici un drept sal anatemizam. Rusinea de aceasta data sa va fie voua, care peste tot pe internet va dati parerea FARA NICI UN GRAM DE DRAGOSTE. Oare numai voi santeti vrednici de iubit? Nu v-a desris lica prin ce atrecut? Urechile voastre sant surde la strigatul dupa ajutor al unui frate de al nostru? Oare daca Cristos ar scrie un comenteriu la acest blog ar scrie ca voi? nicidecum. El a iubit o femeie curva si i-a luat partea vs. de toti ceilalti care erau gata sa faca o crima cu cel mai rece sange. Asa faceti voi acum. Aruncati cu pietre fara sa fi dus cazul inaintea Lui Isus si sa fi zis: Doamne, "Moise al nostru" ne spune sa omoram cu pietre (vorbe colturoase) pe astfel de om. Tu ce zici?
    Care din voi v-ati rugat pentru Lica, inainte sa va fi dat parerea cea pretioasa? Cu astfel de vorbe credeti ca il veti intoarce un astfel de suflet inapoi la mesaj? Aroganta voastra justifica parerea Lui Lica despre voi.
    Voi toti trebuie sa va pocaiti si sa va nasteti din nou.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Zsolt fie inima ta mult binecuvantata...sunt coplesit de cuvintele tale pline de dragostea lui Dumnezeu.

      - Te apreciez si mai ales apreciez maturitatea de care dai dovada, nu ca ar fi vorba de mine, Lica, ci sunt sigur ca ai fi spus la fel si daca era altcineva in locul meu. Asta este crestinism autentic ce ai aratat tu.

      - Multumesc Domnului ca esti si tu un om minunat. Continua sa cresti in felul asta in Domnul, si vei fi fericit.

      - Domnul va ajuta pe multi sa se intoarca cu inima la adevaratul Salvator si Mantuitor: DOMNUL ISUS CRISTOS.

      Shalom si binecuvantari.
      Cu drag Lica

      Ștergere
    2. Draga Zsolt unde am acuzat eu pe cineva anume?Am spus de o stare de lucruri care s-au intamplat in viata lui Branham si pe care multi l-au facut profet,mesager,inger si in spatele caruia au tesut povesti fantastice cu voci din cer si exagerari duse pana in sfera ridicolului.

      Putea sa fie altcineva nu neaparat Branham.Aici am criticat pretentiile lui si exagerarile care au luat nastere in jurul persoanei numite William Branham.

      Vezi undeva ca ma adresez vreunei persoane anume?

      Asa si eu as putea afirma ca acuzi pe majoritatea fratilor care sunt la Mesaj de fanatism si lipsa sinceritatii ,prin aceasta iesind tu in evidenta ca un mare erou ranit....

      Mai deschide ochii inainte de a te arunca in afirmatii fara rost.

      Sa stii ca nu exista nici un Mesaj al Cuvantului...Asta e o inventie marca Branham...Exista doar Evanghelia care este puterea lui D-zeu.Restul sunt povesti si speculatii ieftine incepand cu povestea ridicarii in Nor si pana la vocile inchipuite de la raul Ohio.

      Ștergere
    3. Probabil ca Zsolt s-a referit la primul anonim, nu la tine frate, cel care a zis ca eu sunt nimic si mesajul este totul.

      Ștergere
    4. Probabil.Dar oricum sunt satul de stilul lor de vorbire adica ori direct ori cu apropouri.Nu ma refer la Zsolt acum care pare un om sincer si fara viclenie ci la branhamisti in general...

      Ștergere
    5. Da, da , asa-i, voua , "adevaratii crestini fara nici un nume " v-au picat cu tronc branhamistii, pe care-i iubiti atat de mult incat i-ati sorbi intr-o lingura de zeama , nu-i asa ? ca sa va dovediti voua insiva ca aveti dreptatea la dispozitia voastra . In ce "mod desavarsit" stiti voi sa aruncati pleava in ochii celor ce va citesc ineptiile si se bucura de orbirea in care vreti sa-i tarati, prin pretentiile voastre de sinceritate ! Asta arata tuturor ca nu aveti habar ca Biblia ne anunta despre apropierea ma intai a unei sesiuni de JUDECATA in ce priveste rastignirea Cuvantului a doua oara pentru voi si abia dupa aceea Dumnezeu va trece la IMPLINIREA PROMISIUNILOR . Ori, tocmai faptul ca stiti lucrul acesta va face atat de " iubitori" ai Mesajului Orei, prin care faradelegile voastre - credinta si botezul trinitar,trairea cu viata in mainile voastre pe o baza motivationala inventata de dllica , pa acest " Forum " la care s-a atasat si omul sincer si fara viclenie Zolt , uitand cum a fost dus de nas odata de Trifan, omul fara mahrama imitator al Mesajului Orei , de la care lica a invatat lectia de perfidie pe care s-a grabit sa o si puna-n practica scrisa . Voi reveni cu amanunte, la o alta data , acuma ma semnez si plec ( nu capul sub ghilotina ridicata de voi pentru branhamisti ) ci doar va las pentru un timp , cu mofturile voastre . Ioan Dascal 1;3 ( Am invatat si eu sa ma dau in anonimat, pentru a fi in toanele voastre si a dovedi Blogspotului.com ca nu sunt un robot de duzina )

      Ștergere
    6. Ori raspunzi la subiect, ori aici nu mai postezi nimic.

      - Aberatiile tale si teoriile conspiratiei bolnave si toxice tine-le pentru voi. Sunteti bolnavi de acuzatii, si obsedati de trinitate pe care Branham a predicat-o de fapt.

      - Cum sunteti atat de fara minte sa urati oamenii doar pentru ca au idei diferite??? Voi rastigniti fiintele umane si va bateti joc de sufletele oamenilor.

      - Nimeni in lumea asta nu critica pe altii mai mult decat voi si voi aruncati pleava in ochii altora.

      - Dezvaluirea minciunilor si erorilor nu este rastignirea Cuvantului. Si ideea ca rastignirea Cuvantului este sa nu accepti mesjaul este falsa.

      - Dar inca aveti tupeu sa aparati lucruri care sunt vadit false si copiate si exagerate.

      Ștergere
    7. Eu sa raspund la subiect, si sa-mi fie cenzurat dreptul de exprimare pe un blog unde nu se mai stie cine cui i se adreseaza , fiecare aruncand cioara moarta in curtea vecinului crezand ca nu este observat Eu v-am dat raspunsuri simple si clare, conform Scripturii, la toate acuzatiile voastre total nefondate , dupa un mod de gandire normal Insa cine mai poate azi garanta un mod corect de gandire intr-o epoca sodomita in floare ?cand oamenii isi schimba identitatea cu nonsalanta , pozand in "deschizatori de drum spre libertate ", cand de fapt ei duc pe oameni la Roma legati de maini si de picioare cu lanturile rautatii si fatarniciei . Este adevarat ca eu obisnuiesc SA BAT SAUA CA SA PRICEAPA CALUL ,dar se pare ca virgula caii de astazi se dovedesc a fi numai catari si nu pur sange . Ma acuzati de " comentari toxice ", cand eu va dau pilule pentru a va recapata credinta in puterea de vindecare a Domnului, adeverita prin Mesajul Orei, ori ce este de fapt o pilula altceva decat o otrava care este destinata sa OMOARE MICROBII care v-au napadit de o vreme incoace, de cand v-ati pierdut imunitatea si IDENTITATEA . Asta numiti voi RAUTATE din partea mea ?Cand eu ma straduiesc sa pun in practica ndemnurile primite prin mesajul din Ezechiel 33.7-11 si iacov 5.20 Voi insa nu acceptati pisalogia , vreau sa spun " posologia " recomandata de Medicul cel Bun . Si ma catalogati ca incult si ati prefera sa inghititi PLACEBO, insa trebuie sa stiti ca acesta n-are nici un efect in lipsa credintei in Cuvantul vorbit prin Mesajul Orei - cel original, nu Kiciuit de dllica - care ne-a invatat ca doar " daca oamenii vor crede , nici chiar cancerul nu va sta impotriva rugaciunii tale "
      O, dar ASTA ESTE MODUL DE REZOLVARE AL PROBLEMELOR , nu pilule administrate prin comentarii , ci RUGACIUNEA pentru bolnavii de orice fel, si de oriunde or fi ei !
      Vreti voi, fratilor (hai sa ne avem ca frati, toti suntem putin luati - vorba din cantec ) sa ne axam pe acest mod de exprimare : conversatia cu Domnul ? A scris acelasi voit anonim , pe numele pamantesc Ioan Dascal

      Ștergere
    8. Nelutule raspunde la problemele ridicate in articolul de unde faci comentariul si nimeni nu iti are treaba nimeni nu te cenzureaza.

      Nu te mai purta ca si un adolescent rebel.

      RASPUNDE LA SUBIECTELE RIDICATE.

      Dovedeste contrariul si asa ajuti pe frati sa creada mesajul.

      De ex. arata-ne de ce Branham s-a contrazis si mintit cu privire la cei 5000 de convertiti si lumini si glasuri la raul Ohio?

      La atatia ani de crestinism nu ai invatat ca daca nu poti iubi si respecta interlocutorii chiar daca sunt diferiti fata de tine NU II POTI AJUTA? Fereasca Dumnezeu.

      Apostolul Pavel a zis ca "adevarul trebuie predicat in dragoste" dar mesajul lui Branham nu este adevarul.

      dupa atatea dovezi ce sunt aici speri sa ne intorci la erorile fara margini si nemasurate ale lui Branham FARA DOVEZI BIBLICE SI ISTORICE?
      Esti naiv nelutule.







      Ștergere
    9. Mai Nelutule nu te cunosc dar cand vad ce aberatii scrii pe aici ma doare capul...Uiti ca Hristos este marele Medic si nu un mesaj contradictoriu si plin de vise,viziuni si inchipuiri atat in cer cat si pe pamant:Norul ""supranatural"" adica Hristos aratat in pustiu-invatatura Antihristica,voci inventate la raul Ohio,poze falsificate cu capul lui Isus,profetii mincioase cu marea evanghelizare din Africa,invataturi "'furate de la altii"" de Branham apoi transformate in ""Mesajul lui D-zeu"".....

      Mesajul autentic al lui D-zeu este Vestea Buna si Harul care au venit prin Isus Hristos! Asta predicau apostolii si explicau tuturor din vremea lor ce lucrare mareata a facut D-zeu prin Hristos...

      Restul sunt povesti ,invataturi produse si preluate de la altii sa isi mangaie propriul orgoliu si sa isi alimenteze rautatea emanata catre altii.

      P.S:Ori nu pricepi ori nu vrei sa pricepi:Nimeni nu neaga darul de vindecare care sa manifestat prin Branham! Dar atat i sa dat ! Nu i sa spus ca este Inger,Ilie pentru Neamuri si ca va reaseza nu stiu ce invataturi ...TOt ce a urmat este inchipuirea lui creata in jurul darului de vindecare...Atat si nimic mai mult!

      Sper ca acum ai sa faci diferenta dintre manifestarea unui dar si pretentiile lui Branham ca a fost Ilie ,Inger,Profet si restaurator...El doar a preluat unele ivnataturi de la secta unitarienilor si ""only jesus""...

      Ștergere
    10. Esti foarte intelept Lica recunosc. Nu este printre noi nimeni capabil de atatea informatii sa le proceseze si sa le expuna dar si Lucifer era foarte intelept si sarpele din gradina Eden la fel.

      Ștergere
    11. Pastreaza etichetele pentru tine.
      - Sarpele era viclean nu intelept, mai pune mana pe Biblie si citeste dragul meu.

      - Eu m-am rugat mereu sa primesc intelepciune de Sus, nu viclenie, am promisiunea biblica ca imi este data daca nu ma indoiesc cand o cer.

      - Ei si iata ca pentru asta NU AM NEVOIE DE APROBAREA LUI BRANHAM SI NICI A URMASILOR LUI SI DUMNEZEU NU ESTE LEGAT NICI DE BRANHAM SI NICI DE VOI ca sa dea oricui vrea El ce ei cer cu credinta de la El.

      DUMNEZEU NU ESTE INCHIS IN CUTIA SECTEI SAU MISCARI BRANHAMISTE, FRANKISTE ETC. NU MAI FITI NAIVI FRATI SCUMPI!

      Exact ce spunea Branham inainte sa nu organizati Cuvantul, si pe Dumnezeu, voi asta faceti inca de mii de ori mai rau. Eu vad clar ca exact ce ati urat la altii voi faceti dar cu mult mai multa prostie, ignoranta si cu o rautate de miroase de la o posta.

      Sunt frati simai capabili decat mine si Dumnezeu le va arata adevarul curand. Deja doi m-au sunat. Inca se tem, inca nu sunt siguri dar cand vor da dreptate Bibliei sunt liberi.

      Ștergere
  3. "Nu ar fi venit mii de oameni la Domnul si la mesaj daca am fi avut dovezi? "

    Am dat citatul tau, ca sa te pot intreba , cum de au venit frati la Mesaj inainte ca voi sa descoperiti faptul ca nu aveti dovezi ? Ma faci sa ma intreb cum de am ajuns eu sa cunosc pe Domnul si sa cred Mesajul si raspunsul pe care-l am va fi pentru tine (probabil ) uluitor : eu am primit CREDINTA, SI ACEASTA mi-a asigurat dovezi suficiente ca sa INTELEG TOTUL. Si cunosc o multime de oameni care au patit la fel ca mine, adica au inteles de ce si cum este fratele Branham numit Profetul ilie trimis pentru a ridica credinta Bisericii lui Hristos la nivelul cerut pentru a primi puterea de transformare .Acest profet ne-a invatat ca " intr-o zi vom afla ca nu este nevoie sa plecam nicaieri pentru a ajunge in Paradis " si a spus asta cu cele mai tari argumente ale Scripturii. Daca ai fi avut .cu adevarat interes in cautarea VIETII VESNICE , ti-ai fi predat de la inceput viata ta Domnului , fara s-o mai treci prin mainile tale, surghiunand-o in mod bestial, dupa propriile tale declaratii
    daca vreti sa stiti, sunt si eu anonimul ( pentru voi ) numit ioan Dascal

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Credinta nu este o dovada! Daca dvs.credeti intr-o teorie asta e alegerea dvs.dar pe baza unor simtaminte si emotii nu puteti afirma ca ceea ce a spus Branham este adevarul absolut.Asta e sminteala,vorba ortodocsilor!

      Exista un singur Hristos,un singur Absolut...restul sunt povesti,nascociri si alegerea unora de a crede in ele.Dar credinta lor nu le transforma automat in ceva real,ceva ce sa si intamplat cu adevarat...Mai ales ca acum avem si dovezi chiar din asa zisul Mesaj ca multe relatari nu au fost asa cum au fost povestite! Ce veti face in privinta asta?

      Ștergere
    2. Toti am venit la Mesaj nu doar tu deoarece am crezut ca este adevarat tot ce ni s-a spus, e simplu de ce. E foarte simplu.

      - Am crezut ca el a descoperit D-zeirea, Botezul, Epocile etc DAR ASTA NU ESTE ADEVARAT iar daca continuati sa spuneti ca e adevarati deveniti din inselati, inselatori.

      - Viata vesnica am primit-o ca DAR GRATUIT de la Domnul Isus si nu am nevoie de aprobarea nici unui muritor pentru asta.

      - Profetul Ilie nu are nici o singura legatura biblica, istorica cu Branham caci in Matei 17 Domnul statea cu Ilie de vorba pe munte nu cu Branham si despre el a spus ca va veni din nou si el chiar ca va veni.

      - Nu exista nicaieri in Biblie ca dupa Ioan Botezatorul care a fost in duhul si puterea lui Ilie, sa mai vina inca doi Ilie, adica Branham si Ilie la Israel.

      - Aceasta invatatura nu este biblica, si oricat incercati sa adaugati la Biblie aceasta invatatura nu faceti decat sa va adanciti in ratacirea voastra.

      Mai multe despre asta puteti citi si in articolul despre Ilie: http://mesajul.blogspot.ro/2013/05/profetul-ilie-in-grafica-simpla.html

      Ștergere
    3. Frate I. Dascal, nici eu nu am cunoscut Mesajul pe vremea cand am dorit sa ma intorc la credinta apostolilor. In urma multor rugaciun si zile de post Dumnezeu mi-a trimis un frate care mi-a aratat calea de intoarcere la aceasta credint. Timp de 20 de ani niciodata nu mi-a sarit in ochi aceste neconcordante pe cere le-am citit pe acest blog. Nu mi-au clatinat credinta, ci din contra mi-au intarit-o.
      Fr. Lica, sa nu crezi ca trebuie sa vina mii de oameni la Mesaj, ci ff putini in comparatie cu cei de la alte miscari religioase.

      Ștergere
    4. Mahrama trezirii si miscarii branhamiste ne-au tinut sa nu vedem si alte aspecte din mesaj care sunt contradictorii si la care trebuie sa facem alegeri noi mai ales acum daca vedem clar ca nu sunt in concordanta, nici ele intre ele, dar mai mult decat atat, ceea ce e grav, ele nu sunt in armonie cu Biblia, care este adevaratul Cuvant a lui Dumnezeu.

      Zsolt draga,

      - Cine spune ca daca vin multi oameni la Cristos nu este bine?

      - Cine a propagat ideea ca Dumnezeu nu doreste salvarea pacatosilor? Stii cine? Cel care din anii '60 a inceput sa nu mai aiba succes in slujba, Branham.

      - Unde in Biblie scrie ca sa nu mai predici Evanghelia pana la marginea pamantului?

      - Cine va merge al cei 4 miliarde de necrestini cu adevarul Evangheliei?

      Fii atent: datoria noastra este sa privim lumea prin ochii lui ISUS care le doreste mantuirea, nu prin ochii neiertatori a lui Branham care i-a condamnat pe toti pentru ca nu il urmeaza.

      De aceea vad tot mai mult ca mesajul lui Branham, cu cateva exceptii copiate de la altii, este in afara Bibliei, si complet in afara programului lui Dumnezeu cu omenirea.


      Ștergere
  4. Hajdeti sa fim seriosi si sa aratam maturitate in personalitatea noastra. Sa privim locul acesta ca o masa rotunda unde fiecare avem dreptul la cuvant in prezenta Domnului Isus Cristos, pentru ca El prin Duhul Sau este prezent oriunde.
    Iubesc Mesajul, il iubesc pe fratele branham si va iubesc pe fiecare dintre voi si nu am de gand sa murdaresc numele niciunuia. Insa, daca unul care se crede mai tare si il ataca pe cel slab, atunci sa stiti ca voi sta de partea celui lovit. Fie vorba de Lica fie de Ioan Dascal. Oare de ce va vrajmasiti? Nu santeti fiecare dintre voi de acelasi preti pentru dumnezeu? Nu a fost oare Isus jerfit pntru fiecare dintre voi? Nesocotiti voi acest pret mare si minunat ? Nu vedeti voi ca Dumnezeu a tinut mai mult la noi pacatosii fara sperante decat la propriul Sau Fiu, intaiul si singurul fiu? Dragii mei, sa nu mai scoateti nici un cuvant rau unul impotriva celuilalt ca veti da socoteala de fiecare cuvant.
    Am spus ca sant un iubitor al Mesajului. Nu-l voi apara caci n-are nevoie de aceasta. Insa, sa stiti ca citesc multe alte carti, ascult predici ale pastorilor din alte denom. si conferinte lumesti ca de exemplu: Brian tracy, Napoleon Hill... cunoasteti aceste nume? Nu va INDOCTRINATI cu Mesajul. Mesajul nu a fost dat sa ne facem vrajmasi. Fr. Branham a spus clar ca noi trebuie sa citim printre randuri. Scopul Mesajului este sa ajungem la varful piramidei: la dragostea de oameni.
    Mergeti va rog pe Youtube, introduceti in cautare cuvantul Marturii crestine. Ascultati cateva marturii de la Zalau, spre exemplu. Si lasati ochii vostrii sa lacrimeze si plangeti de bucurie pentru intoarcerea acelor suflete la Cristos. Ce veti spune, fratii mei dela Mesaj? Cautati filmul documenter, tot pe Youtube, "Iertat de doua ori". Am plans adineauri in hohote, ca nu ma puteam abtine. Acestia sant lucrarile Diavolului?... continua.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zsolt branhamisti au dovedit de mii de ori ca ei NU CONSIDERA IMPORTANT CA CINEVA CREDE IN DOMNUL ISUS SI EVANGHELIE DACA ACEIA NU CRED SI IN BRANHAM SI MESAJUL LUI.
      - Ei prin atitudinea lor acida ei de fapt asculta de Branham.

      - In ultimii ani de viata Branham mai multe mesaje prin care practic anuleaza tot ce vorbise inainte legat de iubirea divina, har, mantuirea prin Isus, prin Crucea de la Golgota, etc etc.

      - Branham i-a invatat sa fie vrajmasii tuturor deoarece in opinia lui, cine nu crede mesajul este un fals, este neghina, este samanta sarpelui si restul etichetelor negative ale Bibliei le-a pus peste ei.

      - Branhamisti nu au voie sa se inspire de la alti lideri remarcabili ci pentru ei toti sunt anticristi si inselatori, etc.

      Branhamismul este o secta care se ghideaza dupa sfaturile NON VALOARE ale lui Branham, adica pentru ei NIMIC DE PE PAMANT NU ARE SENS SI NICI VALOARE. Educatia, cultura, sportul, toate sunt de la diavolul si numai ei sunt "Mireasa" si "alesii."

      Daca vrei sa verifici, iti recomand sa citesti brosurile Branham:
      - De ce nu suntem un cult (dar ei sunt mai rau acuma decat un cult)
      - Trei feluri de credinciosi
      - Samanta de discordie
      - Acuzatia
      - Mesagerul timpului de sfarsit
      - Dumnezeu avertizeaza apoi loveste (asta chiar lui Branham i s-a intamplat)
      - O Expunere a Celor 7 Epoci, etc etc
      - Si altele

      Daca nu se sufera ei intre ei si nu vorbesc unii cu altii ani de zile, se barfesc, se acuza, isi ataca dreptul la mantuire pentru idei de doi bani, cum crezi tu draga Zsolt ca ei stiu sa stea la masa rotunda?

      - Ei sunt ca si islamistii. Sunt RADICALI. Daca le jignesti profetul o incurci rau de tot.

      Cam de la 1961 tot mai mult ura oamenii, se ura pe sine, si dupa cum el spune chiar el in predica "Stand in spartura" unde din nou se pocaieste ca a jignit oamenii, ca i-a etichetat negativ, ca nu ii mai priveste prin prisma iubirii lui Dumnezeu ci prin prisma ideilor lui despre viata si credinta....DAR DIN PACATE, dupa pocainta asta publica, CA SI DE ALTE DATI, IARASI INCEPE CU URA SI ACUZATIILE DUPA NUMAI DOUA LUNI...ataca si loveste pe toti de parca e devenit schizofrenico-maniac-depresiv...tipa si urla cate 30-40 de minute despre parul scurtal femeilor in loc sa predice Evanghelia...

      Ștergere
    2. De cincizeci de ani si foarte multi oameni au citit acele predici, pana acum , cu ochii naturali dar nimeni n-a "vazut " asa ca tine si aceia care ti-au pus OCHELARII LOR DE CAL, . si nimeni nu va avea viziunea voastra decat daca accepta acel soi de ochelari , de buna voie si nesiliti de tine .BEHEHE !

      Ștergere
    3. Eu cred ca un singur conteaza. Conteaza daca este adevarat sau nu ce William Branham a proclamat. Well daca Biserica Catolica este de 1500 de ani aici nu inseamna ca ea spune adevar. Fiecare pote cerceta cum e bine ce zice bro Lica si asta respect la el ca ne da indemn pentru libertate de duh de a afla cum sta treaba. Voi Branhamites puneti mahreama ca oameni sa nu vada pentru diferenta ci le impuneti ce este adevar. Aici la noi Branham este respectat pentru ca a avut rol bun in trezire dar a devenit eretic si cu multa pride and faith in himself.

      Ștergere
    4. Branham a proclamat pe Isus Hristos ca Marele nostru Dumnezeu si Mantuitor , ca Singurul nostru Stapan si Domn. Te intreb, stimate Anonim (sau anonine(NI) este adevarat, sau nu ?
      Branham a proclamat botezul in Numele Domnului Isus Hristos , fiind singurul facut in mod corect, in privinta mantuirii. Este adevarat, sau nu ?
      Branham a proclamat alegerea crestinilor fiind facuta de Dumnezeu inca inainte de intemeierea lumii, pe baza faptului ca EL cunoaste sfarsitul lucrarilor facute in timp ( in trei dimensiuni ale existentei umane pe pamant )inca inainte ca acestea ca fi fost macar gandite de acei care le infaptuiesc . Este adevarat, sau nu ?
      Branham a proclamat un Dumnezeu UNIC. care El Insusi a DEVENIT Salvatorul Inrudit al omenirii . Este adevarat, sau nu ?
      Branham a proclamat invataturi biblice IDENTICE cu ale apostolului Neamurilor , in privinta Bisericii si a Israelului . El si-a asumat RASPUNDEREa trimiterii lui dupa(conform ) , Cuvantului Proorociei , intocmai precum Pavel a citat versetul referitor insarcinarii primite de el din partea Domnului ( Si si- a dovedit pretentia cu multe FAPTE DE CREDINTA ) Este adevarat sau fals ?
      Branham a facut NUMAI LUCRURI BUNE , cat a trait ,PENTRU ALTII , exact dupa modelul lui Hristos, simtind in trupul lui bolile celor pentru care se ruga , conform DARURILOR pe care Dumnezeu i le-a incredintat ca si unelte de lucru , cu scopul de a starni credinta pentru vindecare a pacientilor ( si aceia nu au fost deloc putini la numar ) Este adevarat sau nu ?
      Branham a explicat , in toate predicile lui, modul in care el isi exercita SLULBA , si nimeni nu a avut curaj de contrazicere , din cauza darului de DESCOPERIRE A TAINELOR INIMII interlocutorilor sai, si din cauza PREZENTEI INGERULUI DOMNULUI , care era SIMTITA chiar si de cele cinci simturi fizice ale acestora . Este adevarat, sau fals ?
      Fiecare poate cerceta ce zice BradaLica , dar cine cerceteaza cu adevarat ? Vi se pare mai usor sa-i urmariti ideile, toate bazate pe INTERPRETARI CARNALE, printr-o intelepciune numita de Pavel ca fiind a " fruntasilor veacului acestuia , care vor fi ...fericiti ? ", in loc sa STARUITI IN RUGACIUNE SINCERA catre Dumnezeu, pentru a primi si voi macar unul din cele noua daruri spirituale , pentru a cerceta LUCRAREA , fiindca " fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui ". O dar precis ca va este teama sa va apropiati , fiind speriati de acel duh de RATACIRE , - nu de libertate - sub influenta caruia ATI SI FOST IMBROBODITI ,in asa hal ca nici nu mai doriti sa vedeti DIFERENTA intre ceea ce ati fost invatati in bisericile voastre denominationale si ceea ce a invatat fratele Branham , prin descoperire Dumnezeiasca . Dar eu zic, nu va mai faceti griji, fiindca este foarte aproape ziua despre care a profetit Maleahi :" Si veti vedea din nou atunci deosebirea dintre cel neprihanit si cel rau, dintre cel ce slujeste lui Dumnezeu si cel ce nu-I slujeste. "
      Domnul rasplateste !
      Eu zic ca ar fi bine sa va mai ganditi daca ati spus adevarat ca a fost eretic mandru si cu credinta in el insusi, sau nu . Daca ati avea putina putere sa va uitati pe sub. mahrama personala ,(ca , daca va cer sa-i ridicati macar coltul, veti zice ca va indemn la sinucidere ) veti vedea astfel de credinta propovaduita de noul dumneavoastra idol prin indemnul de-a va lua viata cu ( in ) propriile maini
      Behehe !

      Ștergere
    5. Este spus in articol:

      "Deci, e foarte ciudat caci Branham a inceput sa spuna ca acolo la raul Ohio au fost spuse cuvintele: "Asa cum Ioan Botezatorul a fost trimis cu un mesaj inaintea primei veniri a Domnului tot asa mesajul tau va precede a doua Lui venire", ABIA DUPA CE A AUZIT-O PE SORA ANA SCHRADER (cea care a profetit mai tarziu si decaderea si moartea lui Branham) cand ea a profetit despre el aceste cuvinte intr-o adunare, dar in profetie, revelatie, cum vreti sa ii ziceti, mai erau si alte cuvinte: "...tu si alti evanghelisti sunteti trimisi..."

      Branham scoate fraza "si alti evanghelisti" din profetie si se pune pe sine singur in ea si o muta inapoi in anul 1933, plasand-o la raul Ohio la acel eveniment de la botez.

      Ca nu a auzit nimic la botez, sa fie motivul pentru care din 1933 pana in 1952 NU SPUSESE NIMIC DESPRE asta? Precis.

      Asa s-a intamplat si cu prezicerile despre Hitler, cu Mussolini, cu Marilyn Monroe, masina-ou, si cu alte "profetii" si preziceri. Spunea publicului ca le stia, dar spunea asta numai dupa ce acestea se intamplau. Le plasa in trecut ca si deja profetite. Profetea la trecut. E un paradox, nu?

      Niciodata nu a avut o profetie in sensul biblic al acesteia ceva de genul: "Asa vorbeste Domnul, in 6 luni, PRESEDINTELE AMERICII, JF KENNEDY VA SFARSI, UCIS IN DALLAS, TEXAS pentru ca ...nu stiu ce...etc etc... Daca se intoarce la Domnul, Dumnezeu il iarta." Apoi sa auzim ca nu s-a intors si ca a fost impuscat mortal in Dallas, Texas.

      Asta e model biblic, iar Branham NU AVUT NICI MACAR O SINGURA PROFETIE.

      Asa era cu profetii adevarati care aveau slujba de profet. Ei nu se bagau sa interpreteze Cuvantul din Lege, explicand si re-explicand, precum Branham, Epocile, Saptamanile lui Daniel, etc. Asta faceau Levitii, preotii, nu profetii, nu nu deloc. Branham a confundat lucrurile in cel mai haotic mod posibil.

      Profetii veneau si ziceau, cei mai multi foarte direct si clar: "ASA VORBESTE DOMNUL...cutare si cutare lucru" apoi dispareau pana la noi inspiratii, nu se apucau de invatatura contradictorii si de discutii nesfarsite pe anumimte teme biblice.

      Un profet de talia lui Ilie, dupa cum s-a pretins Branham a fi, ar fi trebuit sa aiba macar o singura profetie, macar o revelatie de proportie mondiala, de importanta vitala pentru omenire, pentru America, etc.

      Nu profetii de genul "Nu mancati oua" sau: "Asa vorbeste Domnul: Ceva se va intampla". Ce sunt astea? Intreb "Oh, chiar se va intampla ceva? Serios?" Era nevoie să spună Așa V DOmnul la ceva ce orice copil de 4 ani poate să spună?

      A mai zis una care si atunci mi s-a parut cel putin ciudata, dar taceam si inghiteam toata aceasta hrana stricată.

      Branham mai spune asa: "Amintiti-va, ASA VORBESTE DOMNUL, acolo va fi o femeie conducand inainte de timpul sfarsitului. Ea va fi ori presedinta, ori vicepresedinta, sau poate va fi Biserica Catolica ca o femeie..." (scuzati dubla cacofonie)

      Cu alte cuvinte profetia lui Branham spune: "Eu Domnul nu stiu, nu sunt sigur ce va fi, ce o fi cu chestia asta habar nu am dar ceva o fi, ori una ori alta." (asta am zis-o de la mine)

      Ștergere
    6. Nelutule, Branham a proclamat acele lucruri, (D-zeirea, botezul etc) PENTRU CA ERA PASTOR PENTICOSTAL CARE CREDEA ACESTE LUCRURI DIN BISERICA PENTICOSTALA UPC care s-a rupt de penticostalii trinitarieni NU PENTRU CA A VUT REVELATII SI CA E INGERUL SAU ILIE CARE A DESCOPERIT ASA CEVA.

      Darurile care le-a avut nu il face nici Inger, nici Ilie, nici Cristosul, nici Fiul omului, nici D-zeu in trup.

      As pune si eu continuarea la ce pus anonimul, partial macar.

      Ce profet lipsit de orice calitate profetica minimă. E penibil să spui așa ceva. E grav să urmezi așa ceva. Este o eroare. Asta nu este in modelul biblic. Asta e profetul din timpul sfarsitului si astea sunt profetiile lui?

      Comparați aceste profeții cu cele din Biblie și alegeți ce vreți.

      E de ras si de plans in acelasi timp.

      Celelalte lucrari ce le-a avut, conform darului profetiei, descoperirii, prin care spune boala unui om, necazul unui suferind, prin vedenie, care se numeste "deosebirea duhului", discernamantul, sunt cu totul altceva.

      E biblic asta, dar e cu totul altceva, e cu totul diferit fata de slujba de profet. Atunci sa fie ce este. Darul de profetie, vedenie, rugaciunea pentru bolnav.

      Apostolul Pavel spune: "Nimeni sa nu aiba despre sine o parere mai inalta decat se cuvine". Exista mai ales la Mesaj, aceasta ispita de inaltare proprie, si mai ales la cei care au chemare mai deosebita.

      Deci, biblic vorbind, una este slujba de profet, alta este darul de a discerne boala unui om, sau necazul lui. Tot ce se arata in viata lui Branham, ne arata ca a avut darul de vedenie, si darul de vindecare fizica si acestea le-a folosit ca evanghelist."

      Ștergere
    7. Si tot Branham a spus ca Isus trebuie sa aiba un Tata! Deci despre ce vorbim aici?

      Tot Branham a spus ca Isus se duce la D-zeul Sau si Dumnezeul nostru,dupa cum spune dupa inviere in Ioan! Ce Mare D-zeu visezi dumneata aici? Si ingerii au fost numiti D-zei in biblie dar nimeni nu sa gandit sa faca pe un inger D-zeul Atotputernic!

      Cititi va rog 1 Corinteni 15:27 sa vedeti ca Isus nu sa inaltat la cer si si-a reluat locul de D-zeu,asa cum va place sa afirmati! Toata invatatura pe care o aveti este la Unitarieni si secta Only Jesus.Este exact aceeasi invatatura care l-a impresionat pe Branham.

      Dar este falsa! Apostolii nu reduceau totul la persoana lui Isus.

      De la Ap.Pavel citim foarte clar:""...dar noi avem un singur D-zeu:Tatal si un singur Domn:Isus Hristos!..."" Nimeni nu se gandeste aici la 2 Creatori sau doua Divinitati! Doar cei care vor sa isi sustina invatatura recurg la un siretlic bine alcatuit si rationeaza adica abereaza in felul urmator:""vezi,inseamna ca sunt doi Dumnezei!.Nu se poate deci inseamna ca Isus este D-zeu Tatal!""

      Apostolii au invatat ALTCEVA! Se poate citi de oricine pe paginile epistolelor si mai ales in Faptele Apostolilor!

      Branham tot timpul a subminat rolul femeii chiar daca Ap Pavel vorbeste de femei-apostol sau apostolite! Ai stiut lucrul acesta?

      Ingerul care a venit la Maria a binecuvantato fiindca a primit har in fata lui D-zeu sa il poarte pe Hristos in pantece,ingerii au inceput sa cante,a fost sarbatoare in Cer la nasterea lui Hristos!

      Doar voi o denigrati si stergeti cu ea pe jos afirmand ca a fost doar un vas si ca poate sa fie oricare alta femeie,ca noi nu sarbatorim Nasterea Domnului fiindca nici apostolii nu au facuto! Asemenea aberatii sunt specifice lui Branham dar nu si primilor crestini!

      Ap Pavel ne spune iarasi ceva foarte frumos si intelept:Cine tine o sarbatoare pentru Domnul o tine!""

      Pe voi va invatat Branham sa distrugeti orice este frumos,constructiv,si totul cu argumente puerile,copilaresti,lipsite de intelepciunea apostolilor!

      Deci ce invatatura a apostolilor predicati voi ,in afara de botezul in Numele lui Isus,care a fost preluat de la un grup de penticostali Only Jesus?

      Sunteti doar produsul unei secte,atat si nimic mai mult!

      P.S:Nu mai are rost sa insiri asa zisele profetii balbaite si confuze ca nici acum dupa 60 de ani nimeni nu stie ce a vrut exact sa afirme!.

      Ștergere
    8. Adica nu rolul femeii ci femeia in sine a subminat-o,pana acolo incat a numit frumusetea fizica adica care este mostenita genetic,de la...Satana!

      Ce sa mai acorzi credit unui asemenea individ cu afirmatii deplasate de la realitate si bun simt? Trebuie sa ai si tu o doza de rautate,de frustrare ,ca sa ajungi sa te simti bine in asemenea invataturi deplasate,extremiste.

      Ștergere
    9. Branham a zis ca designerul femeii este Diavolul. Biblia zice: Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a facut o femeie si a adus-o la om. Geneza 2:22,23. Branham este un profet mincinos care nu si-a cunosctu Biblia si e cel mai mare ANTICUVANT dintre toti predicatorii.

      Ștergere
    10. Saracul nici nu stia ca frumusetea fizica este creatia genelor,cromozomilor,si ca se mosteneste de la parinti,bunici si mai rar de la strabunici.

      Branham prin afirmatiile lui ii coboara pe multi la un stadiu asemanator cu cel din Evul Mediu.

      Ștergere
    11. Fapte 17:
      10 Atunci fraţii i-au trimis, îndată, în timpul nopţii, pe Paul şi pe Sila la Bereea.
      Când au ajuns acolo, au intrat în sinagoga iudeilor.
      11 Aceştia erau mai binevoitori decât cei din Tesalonic.
      Ei au primit cuvântul cu toată râvna. În fiecare zi cercetau Scripturile ca să vadă dacă lucrurile sunt aşa.
      12 Aşadar, mulţi dintre ei au crezut, la fel şi dintre greci: multe femei de seamă şi unii bărbaţi.

      Daca cei care au primit cuvantul cu ravna ar fi aflat ulterior ca NU ESTE CONFORM BIBLIEI S-AR FI LEPADAT IMEDIAT.

      Asa sa fiti si voi toti BINEVOITORI. Asa sunt ca si cei cu inima aleasa.

      Ștergere
    12. Corect. Multumesc.

      - Concluzia mea este decica oamenii de seama nu cred toate balivernele cuiva ci cerceteaza orice si compara cu Scripturile.

      - Simplu, corect si de bun simt.

      - Dar pentru ca pui in practica acest adevar biblic platesti scump daca esti la o adunare care urmeaza mesajul si pe Branham.

      - Ei urasc efectiv daca pui in practica sfatul lui Dumnezeu din Cuvant si te vor face in chip si fel deoarece INTREGUL LOR SISTEM SE PRABUSESTE. Sistemul lor a fost cladit pe imaginatii si emotii religioase fantastico-mistice, nu dupa adevar.

      Vei fi rasplatit dupa intelepciunea cu care vei decide.

      Ce vei alege?
      Cuvantul Scripturile, Isus, Biblia, sau cuvantul-mesajul, cristosul -cuvant fals si extrem de rau incurcat si contradictoriu a lui Branham?

      Ștergere
    13. Adica, draga Lica , eu s-ar zice ca sunt om de seama , daca nu cred aceste baliverne scise de susnumiti ANONIMI ,( adica ale cuiva)si ma bazez pe ce am citit in Scripturi ,asa-i ? Simplu, corect si de bun simt !Astfel am observat in comentarii cateva idei cam aiurea-n tramvai , afirmatii cum ca Branham " nu rolul femeii ci femeia in sine a subminat-o !" de parca el ar fi responsabil de toata industria de chimicale si medicina de chirurgie faciala care face azi pe o batranica sa apara ca o fetiscana , pentru a continua sa-si vanda trupul ca pe orice marfa prin intermediul comertului online . Ba chiar sa fie considerata in unele cercuri drept " apostolita " dand lectii barbatilor fara coaie care au primit dreptul in toate tarile UNIUNII sa se casatoreasca unii cu altii . Eu va intreb, de pe pozitia mea de berbec ( cu sau fara coarne, n-are importanta ) in legatura cu care eveniment a ales Domnul Isus, pe langa cei 12 apostoli chemati PE NUME , o singura APOSTOLITA ANONIMA , macar ?Oare sunt eu prost detot, sau in asa masura ca n-am fost in stare pana acum sa gasesc un astfel de inscris ? Daca " cineva" iubeste Cuvantul invataturii lui Pavel, va sti ca " A CREDE " nu-i acelasi cuvant cu " a invata "si va intelege ca el nu a oprit pe femei sa creada , ci a spus ca" fe meii nu-i dau voie sa invete pe altii, nici sa se ridice mai presus de barbat " si ca in adunare femeia trebuie sa stea in tacere , aratand MOTIVUL , ca fiind "amagirea " femeii din Eden .Predica femeii este aceptata insa atunci cand ea isi educa copii si sfatuieste pe surorile tinere in domeniul vietii crestine, dupa ce a trecut perioada de practica , prin purtare cuviincioasa , in special fata de sotul ei castigandu-l pentru Hristos , pe sotul ei, nu pe al vecinei !
      Saracul Pavel, ( pe care l-a citat fratele Branham )


      Anonim24 august 2013, 11:39 a scris :

      "Saracul nici nu stia ca frumusetea fizica este creatia genelor,cromozomilor,si ca se mosteneste de la parinti,bunici si mai rar de la strabunici." oare unde am citit eu in Biblie asta : frumusetea fizica este CREATIA genelor "? Va rog sa ma ajutati sa-mi amintesc ! Ori sistemul apostolilor originali o fi fost cladit pe imaginatii si emotii religioase fantastico- mitice ? Oare ei ne-au promis - unde anume , in Noul Testament - ca " Vei fi rasplatit dupa intelepciunea cu care vei decide."
      "

      \

      Ștergere
    14. Pentru ca fratii din Bereea au avut intelepciunea sa cerceteze ceea ce li se spune cu Scripturile, au primit rasplata binecuvantata.

      - Despre raplata rasplata intelepciunii este scris in mai toata Biblia.
      Un ex.
      Proverbe 4:5 Dobandeste intelepciune, dobandeste pricepere; nu uita cuvintele gurii mele si nu te abate de la ele.

      6. N-o parasi, si ea te va pazi; iubeste-o, si te va ocroti!
      7. Iata inceputul intelepciunii: dobandeste intelepciunea, si cu tot ce ai, dobandeste priceperea.
      8. Inalta-o, si ea te va inalta; ea va fi slava ta, daca o vei imbratisa.
      9. Ea iti va pune pe cap o cununa placuta, te va impodobi cu o stralucita cununa imparateasca."

      Ștergere
    15. Nu-mi raspunde mie pentru afirmatiile altuia.
      Dar stiu ceva foarte clar din mesaj.
      - Domnul l-a mustrat aspru in cateva randuri, pe Branham pentru duritatea si rautatea cu care a improscat mizeria peste femei.
      - Si el a marturisit ca le-a urat. Ura este de la diavolul. Era macinat de probleme cu privire la acest subiect. Asta dovedeste ca ceva il framanta. Branham nu a fost echilibrat in nici un singur subiect biblic.

      Ștergere
    16. Branhamistii se pare ca sufera de delir mistic.

      Daca Ap Pavel vorbeste de femei-apostol cine esti dumneata sa il acuzi pe Hristos ca de ce nu a avut femei apostol? O asemenea intrebare aberanta se intalneste doar la credulii de branhamistii care cred in nori supranaturali precum ortodocsii la icoane facatoare de minuni.

      Cand va convine apelati la apostoli(botezul in apa)iar cand nu va convine ii puneti pe locul doi si arati inspre Hristos punand prosteste problema(de ce nu a avut Hristos femeie apostol)!!

      Asta arata ce perversi si incorecti sunteti.

      Branham a spus clar ca frumusetea este de la Satana.Scrie in predici.Nu eu sau Lica am inventat asa ceva.

      Prin faptul ca le tot scaldati arata caracterul vostru infect si lasitatea de care dati dovada.Nu va convine ca ""profetu"" balbait si confuz care "'profetea""dupa ce evenimentele se implineau ,scotea aberatii si aiureli pe banda rulanta. Daca iei apararea unui nebun esti mai nebun ca el.

      Voi trebuie sa va pocaiti de rautatea si rastalmacirile voastre,apoi sa veniti pe diferite bloguri si sa incercati sa il salvati pe Branham de propriile lui afirmatii deplasate.

      Ștergere
    17. Stii branhamistule vulgar ca exista o stiinta numita GENETICA?Ai auzit de asa ceva? Stii cu ce se mananca?Sau nu va mai intereseaza nimic decat predicile lui Branham? Sunteti de rasul curcilor.

      Ștergere
    18. Nu ca numai eu as fi curios, ma gandesc ca si altii ar vrea sa stie cine sunt ACELE CURCI cu stiinta GENETICII , care rad de branhamistul vulgar , care , desigur, nu este capabil sa le inghita lipsa de respect si batjocura la adresa a " ceea ce nu cunosc " crezand orbeste pe noul lor IDOLica .
      Behehe !

      Ștergere
    19. In loc sa aduci aberatii, mai bine ai fi cautat sa raspunzi la subiectul principal al articolului legat de iunie 1933 la Ohio.

      Stiu ca multi sunteti in perioada de negare si disonanta cognitiva va influenteaza, adica aceea stare de neacceptare a realitati vis a vis de un adevar aflat de curand.

      Este o lupta interioara profunda stiu.

      Dar va cer sa lucrati nu cu emotiile negative, nu cu frustrarea, ci cu o minte innoita de Duhul Sfant si cu credinta de neclintit in Sfanta Scriptura precum si o privire obiectiva a evenimentelor din viata lui Branham.

      Salut pe toti fratii care urmeaza pe Branham cu versetul:

      Coloseni 2:18 Nimeni să nu vă răpească premiul alergării, făcându-şi voia lui însuşi, printr-o smerenie şi închinare la îngeri, amestecându-se în lucruri pe care nu le-a văzut, umflat de o mândrie deşartă, prin gândurile firii lui pământeşti.

      Shalom tuturor !

      Ștergere
    20. Frumusetea fizica este o chestiune de genetica! Adica se mosteneste.Este ceva natural.Nu este nici un pacat aici.

      Stiu ca Branham va invatat sa blamati tot ce este natural,firesc numind frumusetea lucrarea Satanei.

      Daca atata lucru nu ai realizat din ceea ce am scris atunci nu inteleg ce tot o dai in balbaiala pe aici precum stapanul tau Branham?

      Ștergere
    21. Ilie in Biblie este precursorul sau premergatorul lui Hristos.

      El nu face vindecari si nici nu are un dar sa descopere tainele inimii.

      El doar pregateste calea Domnului.

      Cum de Ilie pentru Neamuri adica Branham are amandoua in acelasi timp?

      Daca o luam strict Scriptural atunci darul deosebirii nu se potriveste cu misiunea lui Ilie.Este clar ca una se exclude de la sine.



      Ștergere
    22. Cine satabileste cine cu ce se sau nu se potriveste ? Un anonim ? Adica, NIMENI ! Doar Domnul poate ! Behehe !

      Ștergere
    23. Coloseni 2:18 Nimeni să nu vă răpească premiul alergării, făcându-şi voia lui însuşi, printr-o smerenie şi închinare la îngeri, amestecându-se în lucruri pe care nu le-a văzut, umflat de o mândrie deşartă, prin gândurile firii lui pământeşti.

      Ștergere
    24. Anonimule care tot behai in gol,limiteaza de Scriptura fiindca eu la Scriptura am facut referinta,nu la argumente egale cu zero dar care arata ca nu aveti nici un argument serios si Scriptural ci doar speculatii de genul:Domnu`` poate! .Teoretic asa este,Domnul poate orice dar in subiectul de mai sus trebuia sa aduci argumente biblice serioase.

      Confirmi ceea ce am spus mai sus :Cand vreti voi apelati la biblie sau la anumite pasaje iar cand nu vreti o dati subtil la o parte si folositi smecheriile de cuvinte.

      E totusi foarte bun raspunsul tau fiindca imi confirma ca nu aveti argumente scripturale pentru nimic.Doar le fabricati pe moment.

      P.S:Behehe....sa fiu in armonie cu tine. :)

      Ștergere
    25. Citind articolul am dat de darul deosebirii.

      Imi aduc aminte ca mai demult un anumit pastor in varsta mi-a spus ca a existat demult un predicator charismatic care spunea oamenilor de ce boli sufera.

      Problema era ca el facea asta doar cand era pe scena,intr-o evanghelizare.

      Mi-a spus si cum se realiza ""minunea"":Cei care vroiau sa fie vindecati lasau la intrare pe un cartonas scris de ce boala sufereau,un mic istoric al bolii si de ce anume vroiau sa fie vindecati.

      Cel care predica adica Branham avea in ureche un microfon.Si era in legatura cu altul sau nevasta-sa care ii spunea prin microfon citind acele cartonase de ce boala sufera omul respectiv care venea la el.Bineanteles ca acestia nu erau in vazul tuturor.

      Si ca predicatorul tot timpul crea senzatie prin chestia asta si crea impresia ca este in legatura cu D-zeu.

      Nu stiu daca este adevarata expplicatia dar asa mi-a povestit pastorul care avea vreo 80 de ani.A murit demult.

      Ștergere
    26. Anonimule, vrei sa spui ca fratele Branham detinea , pe timpul acela tehnica Wireless = telefonia fara fir, care abia in zilele noastre a fost lansata pe piata ?Si avea microfon in ureche? si omul acela batran, care a murit demult timp, a fost un vizionar , caci batranii nostri obisnuiti din Romania nici astazi nu pricep aceste lucruri asa cum ar trebui . In aceste cazuri, eu stiu ca nu poate sa fie adevarata explicatia ta , pusa pe seama unui pastor din alta epoca , cand , de fapt ai fabricat-o tu insuti, punandu-ti lipsa de dovezi pe seama mortii

      Ștergere
    27. Existau atunci si telefoane fara fir .Ai stiut asta? Siemens le fabrica si erau doar in faza de testare.

      Circula pe internet o gluma care spune ca o femeie sa intors in timp fiindca vorbeste la un teleforn fara fir din anii 20-30.Evident nu este adevarat.

      De ce nu se putea folosi aceeasi tehnologie pentru o farsa sau manipulare religioasa?Te ai gandit si la acest aspect? Americanii sunt specialisti in asemenea lucruri senzationale.

      Ștergere
    28. Dai pe YouTube ""time traveler"" .

      Ștergere
    29. Nu am fabricat eu relatarea de mai sus.Doar asa am auzito de la acel batran.Crezi ca daca era batran era si senil?Era un om cult,cultivat,educat si credincios si avea legaturi in America adica cunostea istoria miscarii charismatice din USA.Nu toti sunt ca voi care cititi doar predicile lui Branham si care sustineti ca frumusetea fizica,naturala este samanta sarpelui.

      Vad ca se confirma ceea ce spune fr Lica despre voi:imediat sariti sa acuzati,etichetati tot ceea ce voi nu puteti pricepe.

      Pacat de copii vostrii daca ajung sa fie ca voi.

      Ștergere
  5. Continuare... Haideti sa va spun ceva. Chiar de veti lua unii a lauda. Darma bucur ca am putut lua parte la un astfel de curs. Cu 4-5 ani in urma am urmat un curs de Consilier spiritual. Unii probabil stiu ce inseamna aceasta. Era un curs interconfesional. Am fost singurul credincois la Mesaj. Am si primit atacul la sfarsitul cursului. Dar nu asta e important. Ceeace vroiam sa va spun, ca am auzit lucruri pe care cei de la Mesaj astazi o neglijeaza aproape complet. Au uitat, ca fratele Branham facea aceasta in mod regulat.
    Ei bine. Ceeace vad eu pe net astazi, ca de altfel si in acest loc, este faptul ca cei care va dati parerea pe aici, nu santeti in clar cua anumite notiuni de baza ale vietii crestine. Voi, care va faliti ca cunoasteti Mesajul, am sa va arat, ca NU CREDETI Mesajul. Isus spunea, ca nu ceci ce aud Cuvantul sant fericiti, ci cei care se supun Cuvantului. Fr. Branham vorbeste de atatea ori despre blandete crestinului, espre dragostea crestinului, despre o gandire si vorbire pozitiva. Aoleo!!! Am atins punctul nevralgic al celor de la Mesaj si crestinilor in general. Sa ai o gandire pozitivista. Nu de felul lumii, insa noi am putea invata mult de la ei pe acest taram. Recititi-va comentariile si veti vedea ca abunda de negativism distrugator.
    Nu spun ca sant un consilier spiritual de profesie, insa in casa mea profesez aceasta si oriunde este nevoie.
    Fratii mei. Luati o carte de dezvoltare a caracterului in mina, hiar daca este scris de vre-un autor necredincois. Veti invata foarte mult. Veti gasi material destul pe net.
    Unora le place sa apere pe Profet. Ce nevoie are? Nu trebuie aparat domnule. Dac aeste de la Duhul Sfant, atunci el il va aparea. Fiecare sa aduca ca marturie, propria sa viata. Sa nu imi spuneti ce ati citit, ci ce ati facut cu Mesajul. Daca credeti in Mesaj, atunci faceti si voi ce a facut Fr. Branham. A mers de a vizitat bolnavii, s-a rugat pentru ei, si-a impartit banii pentru saraci. Iar in relatiile sale personale a fost amabil.
    Aratati-mi unde a barfit el pe slujitorii din denom.? S-a rugat atat pentru Oral Roberts cat si pentru Byli Graham. Car dintre voi faceti aceasta ca sa va rugati pentru pastorii denom. din orasul vostru? Care vizitati azilul de batrani si sa duceti dariri pe socotela voastra? Care dintre voi dati regulat de mancare celor lipsiti?
    Este usor sa bati din gura. Credinta trebuie dovedita prin fapte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt de acord cu tine, eu chiar am pornit din nou fundatia mea, (www.viatainmainiletale.ro) dar la ei nu merge cu de astea...ce spui tu sunt VALORI care dau valoare omului pentru cresterea lui mentala, spirituala, relationala, etc si Branhamisti nu au de a face cu asa ceva,
      deoarece EI TRAIESC INTR-O LUME IMAGINARA MISTICA BOLNAVA si ei "se asteapta ca trinitarii sa ii persecute si sa ii oblige sa creada in ideea trinitatii dar atunci ei vor face semne si minuni si apoi vor fi rapiti la cer si restul, aleluia, distrusi."

      - Aceste idei ale teoriei conspiratiei ii manipuleaza de ani de zile.

      - Eu sincer te apreciez dar la ei nu functioneaza partea asta de a aduce o contributie in societate cu ceva.

      - Exista un sistem mort si parazitar vis a vis de aceste lucruri.

      Branham a predica "
      Incercand sa faci un serviciu lui Dumnezeu fara ca sa fie voia Lui" o predica ANTI DEZVOLTARE. O predica buna pentru toti lenesii si parazitii spirituali.

      - Branham BLOCHEAZA CRESTEREA OAMENILOR. Ii paralizeaza. Ii otraveste sa TACA, SA STEA SI SA NU FACA NIMIC. Ii leaga de el, de ideile lui ca si cum un chinez din secolul 21 care urmeaza mesajul trebue sa adapteze ideile din Kentucky in satul lui din muntii Zhon-Xiang.

      Ștergere
    2. Felicitari pentru cursul de consilier facut!

      - Dar la branhamisti asa ceva ar fi receptat in felul urmator: " esti gresit frate ca te-ai unit cu anticristii de la alte confesiuni. Nu ai ce cauta frate acolo cu cei care au "semnul fiarei" ei sunt in babilon, sunt ficele curvei celei mari din Apoc 17, sunt porci, femeile lor sugatoare de tigari, galeti de gunoi care merita impuscate, si care merita parasite de sotii lor daca isi taie parul, etc etc

      - Astea sunt ideile adevarate in branhamism. Antisociale, anti iubire, anti socializare, anti frumos, anti partasie, anti dezvoltare personala, anti Dumnezeu si ANTI CRIST.

      Tu continua calea cresterii si cunoasterii Domnului si facnd ce vadca ai in tine vei propasi si vei face voia Lui.

      Succes si multe binecuvantari.

      Shalom.

      Lica

      Ștergere
  6. Azi am citit mai atent unele comentarii, si am vazut ca " SI CURCILE AU DREOPTATE, NU-I ASA ? " ( fraza buna pentru un titlu de film pe marile ecrane ) Consider , de acum inainte, sa nu mai neglijes spusele anonimilor, ci sa le privesc ca pe o " voce din popor "( care observa bine lucrurile) Astfei, zice asa :


    Anonim25 august 2013, 20:07

    Frumusetea fizica este o chestiune de genetica! Adica se mosteneste.Este ceva natural.Nu este nici un pacat aici.

    Conform invataturii Biblice despre samanta sarpelui venita in omenire prin mama tuturor -Eva - si observand ca la creatie acea fiinta ,fiul zorilor , INAINTE sa fie gasita MANDRIA in el " Ajunsesesi la cea mai inalta desavarsire, erai plin de intelepciune si desavarsit in frumusete. (Ezec.28:12) Cei care aveti ochi duhovnicesti puteti sa vedeti la ce s-a referit profetul cand a prezentat aceasta alegorie SPIRITUL acela frumos, intelept si mandru a fost trimis in INCHISOARE pe pamant si LEGAT in Fiii Neascultarii . El se zbate si ragneste ca un leu impotriva Fiilor Neprihanirii, dar nu are nici o putere asupra lor,
    Domnul ne-a spus : Nu va temeti de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeti-va mai degraba de Cel ce poate sa piarda si sufletul si trupul in gheena. (Mat.10:28) Mesajul orei ne-a aratat ca urmasii primului ucigas si tata al minciunii-Cain- sunt aceia carora " Apoi va zice celor de la stanga Lui: "Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic care a fost pregatit diavolului si ingerilor lui! (Mat.25:41)" , sa inteleaga cine citeste ! fiindca este scris : " Cain era de la cel rau "(1Ioan.3:12)
    Discutiile despre evenimentul de la raul Ohio prezentate de Lica nu ne duc nicidecum la concluziile acestuia , tot astfel precum nu putem afirma despre Ioan Botezatorul , care doar el a "vazut" " Duhul coborandu-se si oprindu-se asupra Lui, ca un porumbel " ca ar vi aberat sau plagiat sau mintit , cu scop de-a se inalta pe sine si a injosi pe mai marii si recunoscutii oameni religiosi ai vremii lui, pe care i-a numit direct FIII SARPELUI , = pui de naparci , "cine v-a invatat sa fugiti de mania viitoare , " adica de focul iadului care este pregatit lor, ca ingeri=trimisi ai diavolului .
    Fratele Branham a avut 100% dreptate in TOT CE A PREDICAT !
    Care este Motivul ca unii nu inteleg? Raspunsul l-a stabilit Domnul insusi : " pentru ca NU PUTETI ASCULTA Cuvantul Meu " (Ioan.8:43).
    Behehe ! Un behait de berbec se aude strident, acesta ZGARIE , nu gadila urechile voastre,asa ca este lesne de inteles de ce nu va plac predicile fratelui Branham si ale celor care le promoveaza !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu poti ocoli adevarul oricat incerci. Sistemul vostru cladit pe eroare nu mai rezista. Oamenii au dreptul sa aleaga intre eroare si adevar.

      - Atacurile disperate la persoane ale lui Branham (si ale voastre) sunt impotriva Bibliei si a spiritului Evangheliei. Domnul spune ca nici "prostule" sa nu-i spui cuiva.

      - Branham nu a respectat mantuirea pe care Dumnezeu a dat-o altora fara aprobarea lui si nu a respectat ce Isus a facut pentru altii iar pentru ca nu l-au crezut ca este Ilie si Inger i-a blestemat, nu pentru ca cred in ISUS. Asta este ratacirea lui Branham si a voastra. pentru ca oricine crede in ISUS este salvat nu exista cerinta biblica sa crezi in Branham. Aceasta invatatura falsa ca trebuei sa urmezi pe Branham si mesajul lui sa fi salvat,este minciuna diavolului si a fiilor lui.

      - Branham s-a blestemat pe sine, cu aceasta atitudine plina de ura pe care un slujitor a lui Dumnezeu nu o face nici cand este lovit, nicidecum cand anumite idei ale lui nu sunt acceptate.

      - DESI DOMUNL L-A MUSTRAT SI AVERTIZAT EL NU A VRUT SA AUDA DE ASA CEVA. A FOST CA SI AVRAAM CARE DACA NU AR FI ASCULTAT SA NU INFIGA CUTITUL CAND A VRUT SA UCIDA PE ISAC AR FI DEVENIT NEASCULTATOR INDIFERENT CAT A ASCULTAT PANA ATUNCI.

      - Atunci Avraam si-ar fi ucis viitorul. Branham exact asta a facut. nu a ascultat la sfarsit de Domnul. Chiar el spune de cateva ori asta. Nu eu ci Branham insusi isi spune "neascultator, rob prost si rau, ignorant," etc dupa ce gafeaza urat cand nu asculta deloc indicatiile Domnului ba predica mesaje cu titluri care contin cuvinte exact CE ISUS I-A ZIS:
      "NU MAI CRITICA PE NIMENI"

      - DEGEABA. El tot asa facea.

      - In Matei 25 Domnul alunga de la ei pe cei care nu au facut fapte bune omenirii si celor sarmani, nu pe cei care nu au acceptat pe Branham. NU MAI DISTORSIONA BIBLIA CA NU ITI MAI TINE. ATI DEVIAT DESTUL TIMP OAMENII APLICAND SCRIPTURI IN FAVOAREA LUI BRANHAM SI A VOASTRA.

      - Sistemul mesajului orei se bazeaza exclusiv pe experientele neverificabile ale unui muritor, de darului lui, pe sute de afirmatii mincinoase, confuze, contradictorii ale acestuia.

      Biblia nu promite mantuirea nimanui pe baza acestor lucruri!

      Nu mai comparati aiurea, ca deja vedem clar ca Biblia nu spune ce spuneti voi cand comparati personaje din Biblie cu Branham.

      Tabloul cu Ioan Botezatorul nu are nici o singura legatura cu ce ai spus tu iar mesajul evanghelic de dupa Crucea de la Golgota SPUNE prin apos. Pavel:

      "NU VEDETI CA BUNATATEA (NU ISTERICALELE NEVROTICE, NU ACUZATIILE, NU ETICHETARILE SI NICI URA) VA INDEAMNA LA POCAINTA?"

      Aceasta secta falsa branhamita este cea mai departe de elementele de baza ale Sfintei Scripturi, ale mesajului Evangheliei Domnului nostru isus Cristos, iar oamenii din ea isi conduc viata dupa inchipuiri mincinoase si nu dupa indemnurile ei.


      Voi vedeti asta?

      Ștergere
    2. "Nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?" (Rom. 2:4)

      - Nu amenintarile voastre,
      - Nu frustrarile lui Branham,
      - Nu tipele lui,
      - Nu urletele voastre,
      - Nu criticile voastre,
      - Nu jignirile voastre,
      - NU etichetaril voastre,
      - Nu blestemele voastre,
      - Nu tainele voastre de a lui Branham care sunt plagiaturi de joasa speta,
      - Nu ingerii,
      - Nu profetii,
      - Nu doctrine, cu numai BUNATATEA LUI DUMNEZEU ADUCE OAMENII LA POCAINTA!

      "Dumnezeu era in Cristos impacand (nu dezbinand ca voi) lumea cu El"

      Ștergere
    3. pana cand ai de gand sa repeti aceleasi DISCUTII ? Blesteme, istericale, urlete, jigniri, amenintari, eu vad ca suferi de o grava boala de nervi , si nici in ruptul capului nu vrei sa mergi la Medicul cel Bun, sa-ti marturisesesti pacatul si sa fii vindecat , nici daca ai fi dus de cineva , legat . Necredinta este singura boala care ne pune direct in bratele mortii spirituale , si cauzeaza caderea sufletului in gheena !Te folosesti in mod fatarnic din citatele biblice invatate pe cand erai intre crestini , dar numai cu scopul de a arata ca tu vezi o DIFERENTA , pe care o prezinti cu NRGAREA in frunte . Tot ceea ce fratele Branham a prezentat , incerci sa prezinti ca si cum nu el, ci tu o faci, iar Branham a spus contrariul . Te-am avertizat ca porti ocheleri de cal, dar nu vrei sa te verifici pe tine insuti in oglinda Cuvantului lui Dumnezeu .Ai inceput sa negi chiar faptul "Caci, daca Cuvantul vestit prin ingeri s-a dovedit nezguduit si daca orice abatere si orice neascultare si-a primit o dreapta rasplatire, (Evr.2:2) . cum vom scapa noi, daca stam nepasatori fata de o mantuire asa de mare, care, dupa ce a fost vestita intai de Domnul, ne-a fost adeverita de cei ce au auzit-o, in timp ce Dumnezeu intarea marturia lor cu semne, puteri si felurite minuni si cu darurile Duhului Sfant, impartite dupa voia Sa! "Faptul ca un profet a fost adeverit (legitimat ) cu minuni , lucrand cu darurile Duhului Sfant in prezenta Ingerului Domnului, pentru tine a ajuns sa fie considerata o marturie eretica , considerand faptul de-a condamna pacatele drept urlete, blesteme etichetari si amenintari , invataturile despre neprihanire drept jigniri critici si frustrari.

      Ștergere
    4. La ce-ti mai foloseste citarea cu insinuare directa spre altii a versetului din incheierea comentariului tau , afisat mai sus? cand vederea ta se izbeste de un idollaatreia, un dumnezeu tripersonal, a carui "bunatate " in conceptia ta sta in trecerea cu vederea a pacatelor nemarturisite, ba chiar ascunse voit , considerand ca , fiind trei, nu vor fi observate de niciunul din ei ? ( conform invatatutrii propovaduita de noul tau amic Ton , care a curvit cu toate denominatiunile din tara, imbratisand acum, impreuna cu tine, noua miscare ecumenica a asa zisilor "strajeri" care sunt de fapt carismaticii lui Chris Oyakilhome , Benny Hinn,si altii, care sunt ca si talharii de drumul mare in privinta luarii banilor de la oamenii nevoiasi pentru a-i risipi in viata lor luxoasa . ) Ai inceput sa predici invatatura lor cu evanghelia prosperitatii, infierand un predicator sarac , dar cu inima larga, pentru faptul ca a fost recompensat de frati pentru daruirea lui in slujba altora, cu o masina noua, care sa-i faciliteze deplasarile pe nesfarsitele sosele americane !L-ai etichetat drept "fatarnic", pentru simplul motiv ca a cedat insistentelor si a fost fotografiat in momentul cand i-au fost oferite cheile acelei masini, fara sa cunosti nimic din ce s-a petrecut in acel moment .Ai devenit foarte partinitor , si nu incetezi sa pretinzi dovezi de dezmintire a evenimentelor prezentate in mod mistificat, prin inchipuiri desarte, a unor persoane care nu au existat in timpul desfasurarii acelor actiuni, dar se ocupa de analize literare si interpretari , intocmai cum eu am fost invatat in liceu, la orele de limba si literatura romana , sa prezint, inchipuit, ce a simtit cel despre care se vorbeste in roman sau nuvela , sau ce-o mai fi fost .Pentru ca tu nu poti intelege cum este o RAPIRE IN DUHUL , vii cu argumente si intrebari puerile, daca Branham a fost sau n-a fost pe munte Ar fi bine, zic eu, sa iei aminte la predica despre cele sapte dimensiuni ale existentei, prezentata de fratele Gwena , si sa incerci sa delimitezi perspectivele prin care cercetezi lucrurile spirituale, fiindca de pe pozitia actuala de 3D-zei nu ai nici o sansa sa le pricepi . De aceea te-am atentionat sa nu fii grabit in a batjocori ce nu cunosti, tocmai tu, care ai gustat " lucrurile ceresti " dar te-ai intors iarasi la "laturile doctrinare trinitare" Fie ca Domnul sa-ti dea o greata puternica, care sa te faca sa le mananci sanatos, dar dupa aceea sa te apuce ...reala , sa nu-ti mai trebuiasca in vecii vecilor !( vorba unui vecin caruia i-au fost furate gutuile ,din pom chiar in noaptea dinaintea zilei in care-si planificase culesul lor) Banuiesc ca stii ca o spun cu dragoste, departe de mine ura cu care insisti sa ma etichetezi .Stii bine ca daca nu as tine la tine, te-as lasa in plata Domnului , sa continui alunecarea spre fundul prapastiei spre care te-ai avantat . Dar eu insist sa cred in promisiunea data de Domnul Isus prin profetul Lui, anume ca " pe toti aceia pe care i-ai iubit , ...."si astfel nu incetez sa te cer pentru CER ! si sa te indemn spre fapte bune , atragandu-ti atentia spre greselile care te indeparteaza de adevaul Mesajului Orei.


      Ștergere
    5. Ce aberatii la minut scoate Anonimul de mai sus.

      Cum poti compara evenimentul din raul Iordan cu NIMICUL de la raul Ohio?

      Ati ajuns sa il puneti pe Isus pe acelasi nivel cu Branham.Cine va sucit mintile? Este clar ca totul este un fals,toate sunt exagerari si inventii duse la extrem.

      Un om normal la cap judeca lucrurile,vede ca povestea cu Norul si ridicarea in Nor este doar o poveste frumoasa,care nu are nici macar aprobarea lui Branham fiindca el nu a spus nimic pana sa vada revista LIFE cu formatiunea aceea ca isi schimba forma datoria curentilor de aer si nu a ingerilor care cica dadeau din aripi! :))

      La un moment dat Norul avea o forma alungita complet!Se poate vedea pe Google Images:The cloud-braham.

      Ingerii sau intins in sir indian? http://www.livingwordbroadcast.org/LWBPublications/Science_Magazine.htm

      Sunteti doar niste oi debusolate si aiurite brahamistilor!

      Ștergere
    6. Ai zis: "L-ai etichetat drept "fatarnic", pentru simplul motiv ca a cedat insistentelor si a fost fotografiat in momentul cand i-au fost oferite cheile acelei masini, fara sa cunosti nimic din ce s-a petrecut in acel moment"
      NU.
      - Ci pentru ca a lasat pe toate benzile sa se inteleaga de catre audienta, plus in "Supranatural" care a avut mare succes, CA EL E ATAT DE SMERIT INCAT NU ACCEPTA CADILACURI, pe cand colo face cu totul opusul.

      - Pretentiile lui de Ilie, Inger, descoperitor al epocilor, tainelor, 5000 la Ohio, nu sunt dovedite nici de Biblie nici de istorie si paradoxal nici de el insusi...(aici zic: multumesc frate Branham ca ne-ai spus ca Domnul te-a mustrat si ti-a spus de cateva ori ca esti pe un drum fals) plus cu norul, e fizic o spune chiar el - nu inventa tu acum o rapire in Duhul- pentru ca il contrazici direct chiar pe Branham care nu vorbeste ca tine...si nici tu ca el...

      - Ce e cu obsesia asta de trinitate? Ca pana si Branham s-a rugat la Sfanta Treime, sunt dovezi pe benzi...si si-a declarat credinta in ea...cred ca voi aveti nevoie de o cercetare obiectiva.

      Iosif Branham a incasat anul trecut 100 de milioane de dolari (a aparut si la TV) mai mult decat Chris si Benny Hin, asa ca nelutule draga nu mai arata cu degetul spre altii...si aceste lucruri si personaje chiar nu ma intereseaza...nici ce manaca nici ce beau, sa fie sanatosi.

      Eu dezbat subiecte in care am crezut si mi-am dedicat viata si pe care nimeni acum, nici tu, nu le poate dovedi ca adevarate...asta ma intereseaza...

      Ștergere
    7. Ok Revin la Mesaj, Nelutule.
      - Da-mi dovezi, la subiectele ridicate in blog, nu atacuri si siropuri, si iti implinesc dorinta: Revin la Mesajul lui Branham si invataturile lui. O spun in Numele Domnului Isus Cristos.
      Astept.

      - Esti in cluj parca da? Sau ai plecat inapoi?
      - Poate sa ne intalnim cativa frati fata in fata, cand aveti dovezile, nu aici pe blog. Le publicam impreuna daca le aveti. Ok ?

      Ștergere
    8. Sa stii ca mi-ai dat o veste buna, prin faptul ca la centrul de misiune din jeffersonville au fost virati atatia bani anul trecut,( desi nu-i o suma foarte mica )prin zeciuieli si donatii, am dedus ca mai avem o gramada de frati care iubesc acest mesaj al orei si doresc sa fie posibilitati de a fi impartasit corect si curat , la cat mai multi oameni, pana va reveni Domnul nostru Isus Hristos Si asta-i numai o parte a misiunii, fiindca exista multe misiuni independente in toate " colturile " lumii , chiar daca sunt niste adunari mici, compuse doar din cateva familii . Domnul mi-a dat ocazii sa am partasie cu unii, si ma pot mandri cu faptul ca SUNT UNUL DIN EI .Acesta-i unul din motivele pentru care insit pe acest blog, infirmand pretentiile tale ca " branhamistii " sunt pe cale de disparitie , ca cea mai joasa categorie de credinciosi . Ai si tu dreptate in privinta lipsei de credinta a unei majoritati care doar au aderat la Mesaj, dar nu au fost niciodata curiosi " cu ce si cum se mananca ", fiindca nu au inteles ca este intr-adevar o HRANA SPIRITUALA TARE, in care lipsa de dinti a bebelusilor creaza inanitie si incetinirea cresterii datorata subnutritiei . Aceia nu au luat seama la indemnul PARINTELUI nostru in credinta ,Pavel : In adevar, voi, care de mult trebuia sa fiti invatatori, aveti iarasi trebuinta de cineva sa va invete cele dintai adevaruri ale cuvintelor lui Dumnezeu si ati ajuns sa aveti nevoie de lapte, nu de hrana tare. Si oricine nu se hraneste decat cu lapte nu este obisnuit cu cuvantul despre neprihanire, caci este un prunc.
      Dar hrana tare este pentru oamenii mari, pentru aceia a caror judecata s-a deprins, prin intrebuintare, sa deosebeasca binele si raul. (Evr.5:14)
      Da, am venit la munca pe acasa pentru cateva saptamani, dar deja sunt iarasi pe cale de disparitie, pe 4 a noua . Si in acest oras nu ma pot baza pe cineva, doar tu vezi bine pe cine intereseaza si pe cine nu, lucrurile pe care noi le-am pus pe BALANTA .Asadar, " pune-ti pofta-n cui " in ce priveste o intalnire in grup Acuma am capatat noul tau numar de telefon, te sun dupa amiaza . Am constatat ca pentru a publica pe blogspot este cel mai comod a te prezenta ca anonim

      Ștergere
    9. Ok.

      - Si acum cand au bani cer bani pe predici, ma rog e treaba lor administrativa nu ma bag in subiecte pe care nu le cunosc deplin dar ideea ca baza e ca daca altii incasau acei bani era o problema de lacomie, dar i-a incasat jeffersonville, e binecuvantare.

      Mereu uitati ca: "Dumnezeu nu cauta la fata omului"

      Ștergere
  7. Draga frate Lica. As dori sa-ti scriu cu taoata dragostea si cu mila pe care o port fata de tine. Dar si cu sinceritate neprefacuta. Citind postarile pe acest blog, nu stiam de ce am un simtamant ciudat in mine cand vedeam aceste "dovezi" impotriva Fr.-lui Branham. Cautam explicatia insa n-o gaseam. Dar astazi cand ti-am citit celalalt blog, imediat mi-a sarit in fata cauza. Si care este cheia dezvaluirii ciudatului sentiment? Celalalt blog al tau pare interesant. Insa este o incercare de a te mantui singur fara harul Lui Dumnezeu prin propriile tale puteri. Frate scump, fiindca esti inca in viata, te rog intoarcete din calea ta caci mergi pe o cale gresita. Celalalt blog al tau contine Gandirea NEW AGE-ista care imi este binecunoscuta. Acolo nu imi poti scrie nici un argument ca nu e asa. Aceea gandire este la polul opus fata de Mesajul trimis prin fr. Branham. Iata motivul pentru care ataci cu atata vehementa atat tu cat si ceilalti Persoana fr.-lui Branham cat si Mesajul care nu este al unui om. Pentru ca duhul demonic care iti tine in robie gandirea, vorbeste impotriva Acestui Mesaj. Fii atent, Cuvantul spune ca pacatul impotriva Fiul Omului se iarta, dar pacatul impotriva Duhului Sfant nu se iarta. Poate nu este atat de tarziu. Tu nu ai vorbit impotriva unui om ci impotriva Duhului Sfant, pt. ca Mesajul este insasi Duhul. Te rog ia in serios cuvintele unui frate care te cheama azi la pocainta, pe tine si pe toti aceia care te sprijina in gandirea ta influentata de vantul care bate din partea spiritismului, al ezoterismului si nu in ultimul rand din partea unor asa zisi apostoli ai evangheliei prosperitatii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. - Dovezile biblice si istorice care arata ca afirmatiile lui Branham nu sunt adevarate,(norul, raul Ohio, taine revelate, si restul de chestii haotice) nu au nici o legatura cu New Age, nici nu stiu ce e aia.

      - Blogul celalalt este un blog motivational - educational - care de doi ani a ajutat sute de oamenii sa nu renunte la viata si la chemarea lor.

      Auzi Zsolt draga, chiar daca as opta sa devin budist sau umanist sau islamist, TOTUSI acest fapt nu trebuie sa va faca sa taceti in fata la sute de dovezi despre mesajul fals pe care il urmezi.

      As prefera sa raspunzi la subiectele din blog:
      de ce Branham nu a fost in norul ala la 28 februarie,
      de ce nu exista dovezi biblice despre Ilie la neamuri,
      de ce a mintit ca a botezat 5000 de oameni la raul Ohio,
      de ce a mintit ca a descoperit el cele 7 Epoci ale Bisericii, cele 7 peceti?
      de ce a mintit ca el a descoperit taina botezului, divinitatii,
      de ce a mintit ca el a descoperit taina antihristului, babilonului?
      de ce a mintit ca el nu va primii niciodata cadou un cadillac ?
      de ce dupa ce el ne spune ca DOMNUL l-a mustrat si certat pentru ca uraste si critica pe altii el iarasi a facut asa?

      Te rog sa imi raspunzi mai intai la astea. Multumesc.

      Imi poti arata biblic si omeneste ce nu este corect in ce am scris inainte sa te exprimi?
      Dar fi practic. Astept. Multumesc.

      Ștergere
    2. Zsolt draga,

      - In toata Biblia cuvantul "prosperitate" mai ales in limba engleza, iasa din GURA LUI DUMNEZEU CA PROMISIUNE PENTRU POPORUL LUI.

      - De ce sa uram ceea ce SINGUR DUMNEZEU NE DARUIESTE?
      - Doar pentru ca exista cativa oameni lacomi care cred ca prosperitatea inseamna doar sa ai bani in mod egoist?

      - Apa nu mai este buna, daca cineva a folosit si si-a facut whisky din ea? Mereu voi bea apa in continuare, nu-mi pasa de whisky. Ai inteles ideea?

      E dovada de naivitate nu sfintenie sa respingi promisiunile lui Dumnezeu. Insasi ideea de "restituire" inseamana belsug de prosperitate care aduce inapoi ce era pierdut. Spiritual, moral, familial, financiar, material, etc.

      Legat de blogul VIMT.
      Daca a indemna si imbarbata sufletele cititorilor mei este o greseala, cum este atunci sa iti bati joc de cei care nu urmeaza un profet care a murit acum 60 de ani si avut idei confuze si nebiblice?
      Nu ma laud dar unele efecte ale celro care au cititi blogul, a aparut si in presa nationala pe realiatea.net

      Eu nu sunt chemat sa aduc oamenii la branhamism si nici tu sau altul ci sa le slujim cu dragoste.

      Blogul asta arata ca am credinta in "dragostea de frati" aratandu-va adevarul, si celalalt motivational "iubirea de oameni" slujindu-le cu iubirea neconditionata de sex, varsta, religie, pozitie sociale, etnie, etc.

      Duhul Sfant mi-a spus ca bine fac ceea ce fac si sa cresc in ele. Lui ma supun chiar daca sunt inca departe de perfectiune.

      Ștergere
  8. De ce pui tu atatea intrebari "nebune si nefolositoare, caci stii ca dau nastere la certuri. (2Tim.2:23) ? Cum stii tu ca Branham nu a fost in norul acela , ( cel putin cu capul, zic asa pentru a destinde tensiunea in care te afli de atata vreme )daca pretinzi ca tu crezi ceea ce a afirmat Ioan, in cartea Descoperirii lui Isus Hristos, care era in inchisoarea din insula Patmos, totusi nimeni nu i-a simtit lipsa, pe timpul cat el zice ca " am fost rapit in Duhul " si descrie evenimente viitoare la care a fost martor ocular .
    De ce insisti ca nu sunt dovezi privitoare la lucrarea Duhului lui Dumnezeu printr-un profet pentru neamuri, cu acelasi duh si putere ca al lui Ilie Tisbitul, cand El l-a adeverit pe fratele Branham timp de aproape o jumatate de secol , lucrand prin persoana lui pe patru continente, in fata a milioane de oameni ? Crezi tu oare ca n-au mai fost si altii ca tine, care sa-l suspecteze ? Te faci ca nu stii nimic despre faptul ca trei sute de asa zisi predicatori ai Evangheliei s-au straduit din rasputeri sa-l reduca la tacere , dar au trebuit sa taca si sa se retraga " cu coada intre picioare ", precum fac cainii care sar cu latratul, dar daca se vad infruntati, se retrag cu capul intors si plecat la pamant. Tu te tii tare, pe aceeasi pozitie ca a acelora, mizand pe faptul ca Branham nu este de fata . ( totusi, sa stii ca el este aici, intr-o "dimensiune " superioara, care tie nu-ti este accesibila, dar despre care el a predicat si in care a trait efectiv o parte a vietii pamantesti ,- vei zice iarasi ca a plagiat pe oarecare om de stiinta care s-a ocupat de teoria relativitatii )
    Afirmi cu nonsalanta ca a mintit in privinta numarului de frati botezati, doar pe motivul ca intr-un ziar se vorbeste despre 14 , dar de unde stii tu ca in ziar a fost spus adevarul ? In marturiile fratilor am citit ca lumina a aparut in timp ce boteza a 17-a persoana . Ce motiv as avea sa cred un reporter nebotezat, mai degraba decat pe mai multi frati , martori oculari ? Si cum stii tu ca s-a referit la un singur botez in Ohio, cand a vorbit de cinci mii ?
    Cui spui tu ca a mintit in privinta descoperirii ? doar acelor care nu au citit personal sau nu au ascultat acele predici. Mie nu, in nici un caz, eu pot dovedi ca a spus adevarul . Poate ca altii nici nu considera ca meriti sa primesti ceva raspuns la intrebarile tale puse fara nici o gandire duhovniceasca in mintea ta de catre acel grup care te manipuleaza si pe tine prin intelepciunea veacului acestuia , care vehiculeaza minciuna in trafic extrem de profitabil pe plan material, in detrimentul CREDINTEI NEPREFACUTE in Cuvantul Vorbit , care NUMAI EL , prin Mesajul orei, ( din oricare epoca a Bisericii la timpul ei ) ne poate da puterea de transformare .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai el spune ca nu a fost in 28 februarie nici macar la Houston, texas, cum sa ajunga la Flagstaff cand de fapt vaantoarea nu era nici la Flagstaff ci la Tucson...dar stii deja astea...nu te-ai plictisit sa ti le tot spun? Ia-le direct de pe benzi.

      - La 4 martie abia era in drum spre vanatoare si a predicat la H.Tx. anuntand ca a primit permis de vanatoare javeline si ca va vana din 6 la 9 martie...A MINTIT IARASI? SI AICI?

      Norul disparuse de mult...nu ai adus nici o dovada...mai vb. shalom

      Ștergere
    2. Unde este un adevar simplu, frumos, clar, nu trebuie atata aparat cu fervoare si cautat argumente, ci prin faptul ca se observa vadit lucrurile asa cum sunt, adevarul se apara singur.

      - Exact cum nu este cazul cu Branham si viata si mesajul lui.

      - Tabernacolul Branham a ramas relativ cu acelasi numar de membrii 10-15 ani dupa iunie 1933.

      - O trezire locala de 5000 de oameni transforma intreaga comunitate. Ar trebui sa recitesti articolul si sa compari cu afirmatiile lui Branham.

      In plus il poti asculta pe benzi si sa-i cercetezi cuvintele lui despre acest subiect, asa cum se cuvine oricarui crestin sa cerceteze, cand un pretins profet solicita ascultare oarba si absoluta:
      https://www.youtube.com/watch?v=Zcx7KVwizew

      Ștergere
    3. Dumnezeu nu l-a adeverit pe Branham NICIODATA. Ce idei ieftine.

      - Ma frustreaza si sufar mult cand vad eroarea in monstruozitatea ei si in acest sens. Atat Branham cat si noi, ma rog, voi, am spus mereu ca vindecarile si darul vedeniei a lui este sa il dovedeasca pe el ca profet. ESTE O DOCTRINA MINCINOASA, in totalitate nebiblica.

      - Daca Domnul totusi face ceva printr-un om, o face sa dovedeasca EVANGHELIA si Invierea Lui din morti ca sunt reale, nu sa dovedeasca "pe profetul".

      - Aceasta invatatura pe cat este de diluata cu apa si slaba, pe atat de mult indeparteaza sufletele de la adevarul biblic, legandu-i de profet.

      Toata slava Domnului este canalizata la Branham prin aceasta doctrina falsa.

      Ștergere
    4. Dragii mei..nu va mai faceti griji in a scoate fals s-au adevarat mesajul fratelui Branham,pentru ca conform scripturi oile Lui ii cunosc glasul,si nu vor merge deloc dupa un strain!Nu ne miram ca se intampla asha pe paginile internetului pentru ca in toate timpurile a fost asha!!!In timpul Domnului Isus Hristos a fost la fel,au fost putini care l-au recunoscut ca fiind Mesia(modelul femei de la fantana si asa mai departe)iar ceilantzi,inteleptii scripturii au spus ca are drac,si au cautat greselile Lui raportat cu timpul respectiv..cum ar fi:vindecarea in timpul sabatului,afirmatia despre daramarea templului..si altele!..Dar cand a fost intrebat daca El este acela de catre ucenicii lui Ioan sau trebuie sa astepte un altul,El le-a dat scriptura prin care trebuia sa-l recunoasca,dar a avut si situatii in care a spus,,nimeni nu sa suit in cer,afara de cel ce sa coborat din cer...adica Fiul omului care este in cerºº....Ideea era ca Domnul Isus Hristos le raspundea conform cu persoana care o avea in fata cunoscand samantza,erau momente cand le vorbea pe fata si alte momente cand ei trebuia sa vada prin Duhul, timpul sau lucrarea facuta!!Acelashi lucru sa intamplat si cu fratele Branham,mesajul nu era al lui,ci Dumnezeu sa manifestat prin el!!!Un profet este gura Lui Dumnezeu,si el poate afirma ceva prin ungere,fara sa stie ca el a spuso..daca ar fi stiut,nu ar fi spus...modelu lui Ilie Tisbitu,cand a afirmat ca la cuvantu lui nici roua nu va cadea...apoi il vedem intr'un alt tablou,fugind,ascunzndu-se de o femeie caci se temea de viata lui!!Asta nu inseamna ca el sa contrazis in ceva....!..Fratele Branham a avut situatii in care a spus,,daca voi credetzi ca eu sunt profetul Lui Dumnezeu si o facea in prezenta ungerii,asha cum ingerul ia spus(fa ca oameni sa te creada)si vei invinge cancerul!Si alte situatii in care el a spus,,eu nu sunt profetul Lui Dumnezeu ci fac slujba unui evanghelist pentru ca toate aceste lucruri se refera la cele 3 trageri din manifestarea slujbelor lui si nu sa contrazis in nimic!!!!Ci Duhul a descoperit alor sai.....,Dar oricum mireasa este deja aleasa,ea este intr-un loc secret,si asteapta transformarea trupurilor in odihna Lui Dumnezeu!!!Asha ca tot ce se intampla in afara de asta este lupta lor,NU a LUI!!!El nu mai este in asta!!Asha ca va salut...si cine are urechi sa inteleaga!!!!

      Ștergere
    5. Vreau sa aud o profetie autentica spusa de Branham adica una care sa si implinit.

      Ștergere
    6. Tu nu stii ce inseamna cuvantul contradictie? Atunci de ce mai comentezi aici pe blog?

      - Nu faptul sa si-a zis profet este contradictia ci faptul ca a zis ca el niciodata nu si-a spus profet. Citeste atent articolul si apoi poti comenta
      - Cum nu s-a contrazis? NE FACI PROSTI PE TOTI? Iata ce zice Branham.

      "De ce Branham mereu spune oamenilor: "Crezi ca sunt profetul lui Dumnezeu?" si apoi neaga constant in aceeasi masura ca el ar pretinde asa ceva. Ce copilarii domnule, e joaca de-a soarecele si pisica.

      Ani si ani de zile la rand, in toate randurile de rugaciune spune asta, de mii si mii de ori, iar apoi spune exact opusul negand ca spune ce spune.

      El zice: "Eu nu spun ca sunt un profet, nimeni nu m-a auzit vreodata spunand asta". " AICI E IPOCRIZIA SI CONTRADICTIA.

      Oile lui Isus ascult glasul lui Isus si asta ajunge.

      Nu exista nici un profet si nu exista nici o mireasa decat cea din inchipuirea mistico-apocaliptica pe care Branham v-a indus-o.

      Exista o mireasa ca simbol a lui Isus si ea este formata din crestinii care isi curata candela si o umple cu untdelemn la venirea Mirelui.

      Asta este diferenta dintre mireasa si alti crestini care vor fi salvati dupa mileniu.

      Nu exista nici un intermediar cu rol major, Branham cu confuzia si contradictia lui nici atat macar.

      Dumnezeu l-a chemat ca evanghelist nu sa aiba 3 trageri.

      Urmareste in mesajele lui Branham ce II SPUNE DUMNEZEU LUI SA FACA, NU CE SPUNE SI CE FACE EL. Si vei afla ca a luat-o pe o cale gresita.

      Ștergere
    7. Nu va este rusine sa comparati mereu pe Branham cu ISUS si inca in toate lucrurile?
      - Cine va da dreptul asta? Biblia va interzice categoric asa ceva.

      - TOT CE AVEM NEVOIE PENTRU CER ESTE IN CRISTOS, IN EVANGHELIE, IN BIBLIE.
      Si faptul ca ganditi si actionati in modul asta arata ca Branham v-a legat de el nu de ISUS.

      Pe acest blog si in alte discutii particulare, de peste doi ani nu am vazut NICI MACAR UN SINGUR BRANHAMIST SA II IA APARAREA LUI DOMNUL ISUS, in comentariile lui. Dimpotriva.

      Stiti sa ziceti numai: BRANHAM, BRANHAM, BRANHAM.

      Dragii mei din pacate, sufletul vostru este ancorat intr-un muritor care nu s-a putut salva singur, cum sa va salveze pe voi?

      Cine v-a orbit in halul asta? Branham si mesajul lui.

      Aurul curat nu se teme de control, chiar Branham a zis asta.

      Profetul Branham nu are nici macar o singura profetie. Cu exceptia celei care a zis:

      Lindsay l-a întrebat: "De ce faci asta frate Branham, știi că astfel îți ruinezi slujba? Branham a răspuns, țipând, desigur: "Dacă această slujbă trebuie să fie ruinată atunci să fie ruinată".

      Ăsta este răspunsul unui profet care pretinde că deține adevărul absolut?
      As spune asa: "Frate Branham, daca asa ai raspuns unui om care ti-a vrut binele, asa ti s-a implinit. Ti-ai ruinat slujba singur." Branham are in sfarsit o profetie implinita 100%. Am gresit cand am zis ca nu are. Nu sunt ironic, sunt doar atent la ce vorbeste el.

      Singura lui "profetie", asa zisa, a fost cand si-a prezis esecul propriiei slujbe. Asta da, s-a adeverit.

      Ștergere
    8. Pentru ei Branham este Isus de aia il apara pe el si nu Pe Domnul Isus Hristos.

      Ștergere
    9. Cine poate sa va mai faca "prosti " inca o data , dupa ce v-ati dovedir singuri, prin a voastra gandire venita din fire, ce o mosteniti, dupa cum vorbiti si va asmutiti precum niste caini dupa-acei straini care merg pe cale , pe stramta carare cu picioare goale ( i-urmariti calare , precum faraon , cu al sau pluton fara sa ganditi unde-o sa pieriti : in marea uitarii, in calea pierzarii care se deschide cand USA se-nchide dupa cei alesi) . Vai de cei " perversi " ce-odata-au gustat ce nu le-a fost dat lor sa inteleaga : ca vita beteaga Domnul n-o primeste ca jertfa , ci-orbeste pe cei ce pretind ca vad, NEVAZAND !

      Ștergere
  9. Cum de Branham era Ilie dar totusi a murit?

    Ilie il intampina pe Domnul sau este ridicat la cer in corp fizic.

    Ioan Botezatorul traia cand Isus a venit la el.Ilie cu Moise la fel ei vin inaintea venirii Domnului.

    Branham daca era Ilie trebuia sa IL intampine pe Domnul Isus cand timp traia si nu sa moara apoi sa treaca 70 de ani sau poate chiar 80,90....Intelegeti ideea?

    El poate de aceea predica si credea ca in timpul lui revine Isus fiindca avand convingerea asta ca este Ilie era si normal sa gandeasca asa.

    Dar avea o convingere falsa fiindca a murit intr-un accident de masina.

    RăspundețiȘtergere
  10. (Anonim 12 septembrie 2013, 21:20)
    Ai afirmat asta:"Dragii mei din pacate, sufletul vostru este ancorat intr-un muritor care nu s-a putut salva singur, cum sa va salveze pe voi?"
    Dar nu-ti fa probleme, cunoastem duhul, este acelasi care a afirmat acelasi lucruri in fata Domnului Isus pe cruce, cand i-a spus salveaza-te pe tine daca poti si asa mai departe, eu stiu ca oamenii mor dar duhurile se muta.
    Eu nu am avut de gand sa intru sa fcem partide, nu mai e timpul pentru asta, si oricum tu nu accepti nici un comentariu care nu este in favorul tau, sau care sa nu iti apere ideile. Eu am vrut doar sa afirm ca Dumnezeu nu a fost inteles in nici un timp si nu era vorba de un om asa cum pretinzi, ci era vorba de Dumnezeu manifestat intr-un om in fiecare timp sub o forma sau alta. Eu nu apar omul Branham asa cum pretinzi (si nici nu incerc sa il scot perfect sau cu greseli) asta nu e treaba mea caci biblia declara ca Ilie era un om supus slabiciunilor ca si noi. Eu apar lucrarea pe care Dumnezeu a facut-o prin omul Branham cu cele trei trageri chiar daca tu le negi si asta pe baza spuselor Domnului Isus Cristos, care a spus: "daca nu ma credeti pe Mine (omul Isus, care nu era crezut de cei din timpul Lui) credeti lucrarile pe care Eu le fac", si a mai spus ceva: "cine primeste pe cel pe care Eu l-am trimis, pe Mine ma primeste", cand aperi mesagerul Domnului il aperi insusi pe El, pentru ca e forma prin care Dumnezeu a hotarat sa vina la noi pentru timpul respectiv, nu e nici o diferenta intre Dumnezeu si omul Lui.
    Ar fi multe de spus prin cuvinte simple, noi nu avem mestesugul vorbelor ca si "inteleptii" dar putem afirma ca cerul si pamantul vor trece dar Cuvantul Lui Dumnezeu nu va trece pana nu se va implini fiecare iota, si Dumnezeu a ales un timp pentru fiecare lucru asa cum s-a manifestat prin Ilie fie ca o credeti sau nu , s-a manifestat si prin Fiul Omului pretinzand ce era a Lui si asa cum am afirmat in primul comentariu mireasa est deja aleasa, ea este pusa intr-un loc secret, in Cuvantul lui Dumnezeu, asteptand, ca o lucrare terminata.
    Asa ca nu stiu daca as mai vrea sa spun ceva , pentru ca margaritarele (cand spun margartare ma refer la Cuvantul lui Dumnezeu prin descoperire, nu prin intelectul cuiva) sant pretioase si ele nu vor fi primite decat prin descoperire, nu sunt pentru cine voieste sau alearga, el nu pot fi aruncate pentru ca ele nu pot veni decat prin alegerea lui Dumnezeu, care deja a fost facuta, fie ca va place sau nu.
    Nu am scris aceste randuri cu intentia de a rani sau deranja pe cineva, noi nu iubim cearta de vorbe, nu este obiceiul bisericii lui Cristos, ci din dorinta de a marturisi ca timpul sa incheat si Dumnezeu a scos ce era a Lui.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce interpretare naiva. Acolo eu cred ca era vorba despre Isus ca salvator nu i-a cerut nimeni lui Branham sa se salveze, caci nu avea capacitatea asta oricum, ce prostii spui comparand din nou pe Branham cu Isus. Nu aveti nici un argument la intrebarile lui Lica despre ce este mesajul si de ce il urmati.Nu exista 3 trageri in Sfanta Scriptura. Exista mantuire prin pocainta si credinta in Domnul Isus Hristos falsificatorilor. Exista Evanghelia data o data pentru totdeauna pentru cei care cred in Isus.

      Ștergere
  11. Nu spun prostii! Mi-ar trebui mult timp sa explic fiecare aberatie pe care voi o faceti cu scriptura, il pretindeti pe Domnul Iusus ca salvator pentru ca este trecutul vostru, dar cei din prezentul Lui au facut ca si voi L-au numit un drac si iau cautat greseli, era acelasi Dumnezeu manifestat intr-un trup numit Isus Cristos rascumparand mireasa si acelasi Dumnezeu s-a manifestat din nou intr-un trup pretinzand mireasa.
    De ce nu au putut grecii sa il recunoasca pe Isus Cristos? pentru ca au vazut un om, de ce nu pot cei de astazi sa vada desi pretind ca ei vad, cine era intr-un om? pentru ca se lovesc tot de un trup, si folosesc cuvinte mari, invocand scriptura, modelul celor din vechime care faceau la fel, se numeau fii lui Avraam, dar Domnul Isus i-a negat chemandui pe nume, aratandule originea.
    Sigur ca pretentile de a da dovezi cand ele au fost facute, sant cunoscute de cei cu acelasi duh ce pretindeau loveste-ma cu orbire daca ai puterea lui Dumnezeu in tine, noi stim raspunsul profetului el era deja orb, sau date jos de pe cruce, acelasi duh el doar se transmite din generatie in generatie. Adevaratul credincios nu poate explica mult, si nici nu stie mult, dar el doar crede, modelul orbului care a fost intrebat cum a fost vindecat si cum i sau deschis ochii?? el a spus simplu eu nu stiu daca a fost tina sau ce a continut ea, eu stiu ca am fost orb dar acum vad, el a recunoscut semnul profetului, el a stiut ca doar Dumnezeu poate deschide ochii orbilor. Daca noi am primit acelasi semne si au fost facute intre noi, traite si manifestate, recunoscute chiar si de necredinciosi din timpul acela, si noi mai vrem semne si minuni?? Pei vi se va da acelasi semn, asa cum Isus le-a spus celor din timpul Lui, nu vi se va da nici un sem decat cel care trebuia sa fie dat pentru acel timp.
    Eu cred ca este suficient si nu cred ca merita sa mai insist pe tema asta, e dreptul vostru sa va exprimati si sa spuneti ce ganditi, repet alegerea a fost facuta, judecata deja a lovit. Dumnezeu e suficient de puternic sa duca la bun sfarsit tot ce a promis, in curand se va vedea. Fiti sanatosi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca oamenii il urmeaza pe Isus pentru ca e in trecut.

      - Aceasta ideea falsa lansata in mesaj nu este biblica deoarece Evanghelia a fost data -NU PERSONIFICAREA LUI ISUS IN BRANHAM- ca sa fie vestita pana la marginile pamantului pana la revenirea Lui, si oricine CREDE IN ISUS, CEL CARE ACUM 2000 DE ANI A VENIT A TRAIT A MURIT SI A INVIAT, va fi salvat, mantuit.

      - ISUS DE ACUM 2000 DE ANI TRAIESTE AZI CA MIJLOCITOR SI ESTE VIU SI EL NU ARE NEVOIE DE APROBAREA LUI BRANHAM SI A VOASTRA SA ISI FACA LUCRAREA.

      - BIBLIA SPUNE CA ORICINE CREDE IN EL NU VA MURI CI VA AVEA VIATA VESNICA. DIAVOLUL URASTE ACESTE PROMISIUNI ALE LUI DUMNEZEU PENTRU OAMENI DE ACEEA VOI LE URATI.

      va rataciti cu ideea de ISUS azi - este Branham, sau in Branham. ESTE O IDEEA NEBIBLICA SI ESTE IMPOTRIVA LA TOATE PROMISIUNILE BIBLICE. Sunteti pe un drum mistico-apocaliptic-imaginar.

      - 5 Ilie e fals,
      - Fiul Omului Branham fals,
      - ingerul din apoc 10:7 fals,
      - norul cristos in pustiu fals,
      - 5000 de botezati la Ohio iunie 1933 fals,
      - refuzul de cadillac fals,
      - casatorie si divort fals,
      - saptamanile lui Daniel fals,
      - Cele 7 Epoci false si plagiate,
      - Branham a aveut revelatia D-zeirii lui Isus, fals
      - Branham a avut revelatia botezului fapte 2:38, FALS
      - Branham a avut revelatia despre babilon, antihrist, FALS
      - prin Branham au fost restituite toate lucrurile, FALS.
      - Mileniul in 1977 prezicere falsa,
      - vedenia masina ou, fals,
      - cele 7 vedenii cu hitler, musolini, linia maginot, false, plagiate
      - lumina din cer si voce in auzul la 5000 de oameni fals,
      - 500.000 de convertiti in india, fals
      - 10.000 de musulmani convertiti in Africa, FALS
      - Billy Paul nu va fi batran si California se scufunda, FALS
      - ridicat in nor la 28 februarie la Flagstaff, fals
      - stelele reflecta soarele, fals
      - poti divorta de o femeie daca isi taie parul, fals
      - pamantul e patrat, fals
      - femeia e creatia lui satan, fals
      - nu a umblat cu penticostalii din cauza lui soacralui fals (el era pastor penticostal in acest timp)
      - rascumparatorul Inrudit avea nevoie de un om special Branham, FALS
      - Branham e Ilie si Ilie e Isus Cristos, FALS
      - Arhangelul Mihail este Cristos, FALS
      - Branham a descoperit cele 7 Peceti, FALS
      - Branham niciodata nu a spus ca e profet, FALS

      Lista asta este nesfarsita....Ideile cu mireasa si profetul sunt imaginatii mistice ale unui om pe care D-zeu l-a avertizat de cel putin doua ori cu Asa Vorbeste Domnul, motivat clar, ca daca nu se pocaieste va muri ucis pana la sfarsitul anului 1965.

      In Biblie scrie "Si Duhul si Mireasa zic Vino..." ADEVARAT
      In Epoci Branham zice "Si Duhul si Profetul si Mireasa zic vino", FALSIFICATORUL BRANHAM ASTA AFACUT TOATA VIATA LUI.

      - TREBUIA SA ADAUGE LA CARTEA APOCALIPSEI?
      - NU SPUNE ACOLO SA NU ADAUGI? NU SCRIE ASA? NU SCRIE SA NU ADAUGI?
      - SCRIE SAU NU SCRIE? Dar el nu mai avea respect decat de el insusi.

      - DEPINDE DE TINE PE CINE VEI CREDE! FII MINCIUNII VOR CREDE MINCIUNA. FII ADEVARULUI "NU VOR TRECE PESTE CE ESTE SCRIS"

      A ascultat Branham de Dumnezeu?

      Ștergere
    2. Adica D-zeu manifestat in Branham?

      Tu esti constient ce aberatii vorbesti?Atat timp cat sa descoperit ca povestea cu Norul si alte relatari sunt defapt doar inventii ale lui Branahm ,nu inteleg ce tot te chinui sa o scalzi atat...Defapt asa ati fost invatati...

      Omule prin unul singur sa manifestat D_zeu si acela era Isus Hristos.

      Restul incepand de la apostoli au doar niste daruri spirituale,niste capacitati date de Duhul Sfant.Acestea sunt date prin har.Intelegi?Sunt oferite inspre slava lui D-zeu si nu ca un om sa inceapa sa aiureze povesti de adormi copii...Din pacate asta sa intamplat si in loc sa se intoarca sa evanghelizeze lumea si sa iL faca cunoscut pe Isus ca si ""acelasi ieri,azi si in veci"' el a inceput sa creeze un mesaj si o invatatura straina de spiritul Evangheliei si sa IL coboare pe Hristos de pe cruce si sa puna in locul Lui propria lui invatatura. De ex:Daca nu crezi mesajul orei nu poti fi salvat,rascumparat...etc

      Uite un mic exemplu:Stiai ca Branham sa imbracat in pantaloni scurti?Dar el predica impotriva acestui lucru!

      Daca vrei uitate aici: http://www.pinterest.com/seekyethetruth/branham-cult-photos/

      Apoi el a instituit legi proprii in Biserica.De exemplu a spus ca un barbat poate divorta daca o femeie isi taie parul!.Unde in Scriptura spune asa ceva?

      Apoi a spus ca nu poti crede in Isus decat prin descoperire.Intradevar credinta este o descoperire dar a crede nu trebuie sa ti se descopere nimic special si tainic ci doar sa auzi CUvantul Evangheliei,sa crezi ca D-zeu La inviat din morti apoi sa accepti in inima ta pe Isus ca Domn si esti mantuit!

      Nu este de la mine asta ci asa ne spune Ap Pavel in Romani 10.Deci nu mai complicati lucrurile cu invataturi straine si inutile,care sunt defapt inventiile unui om numit Branham.

      Cand ai sa privesti la Golgolta cu inima nu doar cu mintea sau teologic ai sa iti dai seama de ceea ce am scris mai sus. Pana atunci nu faci decat sa repeti o invatatura stabilita de un om!

      Ștergere
  12. Imi pare rau ca am continuat sa-ti citesc prostiile caci trebuia sa ma opresc numai cand ti-am vazut poza de la Ibiza https://www.facebook.com/photo.php?fbid=361599370586525&set=pb.100002093959724.-2207520000.1379171173.&type=3&theater si altele... https://www.facebook.com/photo.php?fbid=361586657254463&set=pb.100002093959724.-2207520000.1379171173.&type=3&theater

    care arata exact ce este in tine si ce dorinte murdare ai. Acum eu sfatuiesc pe toti acei oameni buni ai credintei, sa-si de-a seama ca in fata lor este un falsificator ca tine care cauta sa duca oamenii in eroare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))) ma faci sa rad, la cat de naiv si fals esti.

      Imi pare rau ca nu ai simtul umorului chiar deloc.

      - Nu ma scot inaintea ta, dar imi luasem o peruca de proba doar la cererea copiilor si mi-am facut poze cu copii si ei la fel si-au pus peruci si ne-am distrat si am ras si ne-am distrat foarte tare.

      Esti de groaza.

      - Ce comentarii toxice ai. Asa este tot inlauntrul tau.

      - Te-ai judecat pe tine singur cu prostiile ce le spui. La Ibiza am fost la frati, care au si pornit o adunare dupa aceea, nu am mers la distractie.

      - Dar ca si Branham acuzi fara sa ma intrebi mai intai. Nici minte si nici suflet nu aveti.

      - Prin atitudinea asta, prin ce ai scris, arata ca nu esti mai bun decat mine cu nimic. Nu esti mai bun decat nimeni.

      - Degeaba va autointitulati mireasa. Vreti sa pareti ceva supersfant si super rasa, dar nu sunteti.

      - SI ORICE AR FI FOST LA IBIZA, ASTA NU IL SCOATE PE BRANHAM ADEVARAT, SI NU POATE ACOPERI CONTRADICTIILE LUI SI MINCIUNILE SI ERORILE LUI DIN MESAJ.

      - Auzi dragul meu, tu nu poti acoperi cu pozele mele de la Ibiza toate minciunile din mesaj cu Ilie, cu norul cu 5000 la Ohio si restul falsurilor din mesaj. Nu esti fair deloc.

      Si chiar daca as opta sa devin budist, musulman, ateist, orice ar vrea eu, TOT NU PUTETI SA INDREPTATI EROAREA DIN MESAJ.

      Acuzatiile tale sunt sageti din paie care imi arata nivelul tau de gandire spirituala si intelectuala. ZERO.

      Ștergere
  13. Asculta bine ce vreau sa itzi spun,pentru ca este pentru ultima data cand mai intru in dialog cu tine..este o pierdere de timp!!!Oameni de genul tau ar trebui doar sa fie lasati in pace!Ei isi vor avea ziua lor,cu siguranta!!nu te indoi de asta!!Nu merita sa vorbim de cuvantul Domnului,cu oameni murdari ca si tine...vrei sa pozezi in victima,ca ai fost inselat,ca ai cautat raspunsuri si nu ti sa dat la intrebarile pe care tu le'ai pus in dreapta si in stanga,,,dar defapt tu nu ai incercat decat sa iti acoperi pornirile murdare,justificandu-ti murdaria din viata ta,aruncand noroi in lucrarea Lui Dumnezeu!Modelul..Acuza ca sa nu fi acuzat!!!imi este sila,aproape imi vine sa vars cand constat cu tristete ce poate sa faca satana dintr'un om,care a pretins ca a gustat din darul ceresc,si pretinde ca el are scriptura de partea lui,si neaga tocmai ceea ce scriptura declara!!.Ca sa nu mai vb despre imoralitatea pe care tu ti¡o doresti,gustand locurile lumesti si umplandu-ti gura ca tu iubesti cuvantul si pe Domnul Isus Cristos,si chiar El a condamnat imoralitatea si asha mai departe!Cred ca ar trebui sa iti fie rusine!!!!Sa nu te mai numesti crestin!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am aruncat cu nori in nici o lucrare.

      Am gasit MINCIUNI DUPA MINCIUNI IN MESAJ. Artrebui sa stii si tu ca ceea ce credeai nu e chiar asa. Sau nu iti pasa.

      Daca nu iti pasa de realitatea lucrurilor in care crezi, e treaba ta cauta in alta parte alt blog unde ti se spune minciuni.

      - Dragul meu nu te obliga nimeni, sa citesti aici adevarul si sa te infurii in halul asta.

      UITATE LA CUVINTELE TALE MURDARE si vei afla cine arunca cu murdarie.

      - Sa cercetezi pretentiile unui asa numit profet infailibil, nu inseamna murdarie, inseamna interes pentru adevar.

      - Sa ai o a doua opinie si sa exerciti dreptul la libera exprimare NU E MURDARIE ci este CERCETARE. Mai pune mana pe carte, ca vad ca esti varza.

      - Cand Luther la cercetat pe Papa si catolicismul l-au urat dar el a pus 95 de teze, dovezi ca papa si catolicismul nu e biblic, pe poarta de la Wittenberg si ei l-au urat de moarte si au cautat sa il omoare (ce oameni prosti) IN LOC SA II RASPUNDA LA SUBIECTELE RIDICATE.

      URA IN LOC DE STUDIU = RATACIRE

      - Cine spune ca Branham si mesajul lui nu poate fi cercetat? Tu?

      - Nu mai sari asa ca o capra ci raspunde la subiectele ridicate pe blog lasa emotiile negative ca nu te vor duce nicaieri.

      - Sa cauti diferite chestii la oameni ca sa ii poti acuza si murdarii in fata publicului AIA E MURDARIE. Dupa cum vad in Biblie, cred ca chiar tie ar trebui sa iti fie rusine ca te numesti crestin.

      Eu ma numesc ce vreau cand vreau si cat vreau, nu am nevoie de permisiunea ta. Ok?

      Ștergere
    2. lica deci tu ai dreptul sa il cercetezi pe Branham si altul pe tine nu?

      Ștergere
    3. Se pare ca nu cunoasteti scriptura dragii mei.

      - Exista o diferenta intre a cauta bube in capul cuiva cu scopul de al denigra, doar ca nu ti simpatic, dar ai auzit ceva din trecutul lui, sau ei, sau in cazul asta o poza ca a fost la Ibiza si banuiesti ca precis acolo s-a distrat in cluburi...

      si cu totul alta e sa cercetezi, PRETENTIILE UNUI OM CARE PRETINDE CA E INGER, PRETINDE SA FIE URMAT SI CREZUT DEPLIN SI CARE PRETINDE CA MESAJUL LUI ESTE ABSOLUTUL PENTRU ACEASTA EPOCA.

      Prima, trebuie sa vorbesti cu omul personal sa afli detalii, nu sa ii bagi cutite in spate,
      si la a doua ESTE PORUNCA BIBLICA DIVINA SA NU CREZI ORICE DUH CI SA CERCETATI TOATE LUCRURILE si sa nu crezi daca nu este in armonie cu Sfanta Scriptura.

      Ștergere
    4. Zici ca "Prima, trebuie sa vorbesti cu omul personal sa afli detalii, nu sa ii bagi cutite in spate, " Da stii ca " BINE ZICI ( mai, din voioara ) DUPA CUM N-AI CETERA ! Ai incropit acest blog ca un INVATACEL (ucenic) SPIRITIST , te banui ca ai chemat duhul fratelui Branham si l-ai admonestat intai " personal", implinind astfel o porunca de BibiLICA ! Ei, exista o DIFERENTA , nu-i asa ?

      Ștergere
    5. Mai degraba intreaba-te dragul meu, cine a fost "persoana" care s-a prezentat noaptea la Branham, in mod FIZIC, cu numele de Hope Branham, dupa ce aceasta murise si a fost ingropata, si au avut un dialog... daca tot veni vorba de spiritism...sa zic pun si eu o intrebare serioasa nu banuieli puerile...

      Ștergere
    6. VEZI , deci , ca nu te-am banuit fara temei, insa sunt sceptic = ma indoiesc de faptul ca ai fost intr-o asa legatura cu fratele Branham , ca acesta " s-a prezentat noaptea " la tine , la peste 5o de ani de la deces si ingropare, si " ati avut un dialog "- daca tot veni vorba de spiritism si intrebari serioase despre totala noastra ignoranta in privinta CUVANTULUI VORBIT

      Ștergere
    7. Lica are la dispozitie predicile lui Branham si poate cerceta ceea ce afirma Branham.La asta se refera retarzilor.

      Nu trebuie sa fi spiritist ca sa analizezi ceea ce a sustinut Branham.

      Ștergere
    8. Corect Anonimule. Nelutule ati luat-o razna rau de tot. Nu ma pot conecta pe cont, dar acum eu sunt. Lica.

      Ștergere
  14. Cu replica asta,ti'ai dat arama pe fatza!si te superi cand cineva arata dorintele din inima ta(noi doar am cercetat. Despre dorintele tale vorbeam)si viata pe care o duci!nu desp faptu ca tu ai cercetat mesajul si vrei sa il scoti gresit!tu consideri ca ai dreptul sa spui orice desp oricine,si pretinzi ca doar ai cercetat cu dorinta de a ajuta oameni!(dar cine ti'a cerut tie ajutorul in felul acesta?)?ai hotarat tu!Asha si eu la randul meu,am hotarat ca pot sa spun ce gandesc,e dreptul meu!Si am observat ce viata duci,si nu bate deloc cu scriptura pe care te lauzi ca o accepti,lovesti atata in mesaj ca e gresit,ca toate sunt false si te lauzi ca scriptura este pe locu 1...dar scriptura condamna imoralitatea,lucrurile lumesti!Taierea parului la femei,si asha mai departe,lucruri pe care tu le aperi si iti gasesti placerea in ele,si daca cineva intrazneste sa iti arate si fata asta si cine esti defapt,vrei sa pari smerit,dar nu poti!!!caci omul ce are in inima,da in afara!si incepi sa insulti...imi pare rau de tine!caci nu vreau sa mai imi pìerd timpu cu tine!asha ca poti sa scri ce vrei,e problema ta!am raspuns de data aceasta sa nu crezi ca nu as fi avut argumente!!!Dar nu merita cu oameni ca tine........ distractie placuta la plaja la ibiza(poate iti mai vine o revelatie acolo)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu te cunosc, nu te-am jignit cu nimic pur si simplu ma trezesc cu o avalansa de emotii negative din partea ta.

      Dorintele si imoralitatea este peste tot in lume nu doar la Ibiza. Prejudecatile tale vis a vis de cine merge al Ibiza nu e treaba mea.

      Viata altora nu e treaba mea sau a ta. Fiecare raspunde de ce gandeste si traieste. Viata pe care o duc eu nu e treaba ta si multumesc Domnului ca este din ce in ce mai buna chiar daca inca imi este greu in anumite domenii.

      - Dar tu nu intelegi ca pentru alegerile mele eu sunt raspunzator? Nu ma pretind un sfant ca voi, dar la fel ca tine traiesc prin har, nu prin merit. Vad ca incerci sa imi dovedesti ca esti mai bun, mai sfant decat mine. Nu neg poate esti, dar stiu ceva.

      - Ca esti mai bun si mai sfant ca altul nu se trambiteaza. Isus te numeste fatarnic. Stii pilda cu cei doi care se rugau si unul se tinea sfant si pe celalalt il considera murdar? Tu te lauzi acum cerului ca nu esti ca cel de langa tine. Dar degeaba.

      Ai dreptate. Nu iti mai pierde timpul cu mine. Du-te la un alt blog unde te minte ca Branham s-a inaltat la 26 de mile in nor la 28 februarie.

      Ștergere
    2. Ai dreptul sa spui ce gandesti dar nu sa denigrezi. daca esti asa tare suna-l si zi in fata lui lica ce ai de zis personal nu veni cu metode de astea ieftine ca sa aperi un proroc mincinos sa distragi atentia. Ai aratat ca gandesti prost, frankisti si brahamisti is la fel. Unde scrie in biblieca parul e pacat sa si-l taie. scrie ca era rusine ca era semn ca nu asculta de barbatul ei asa era traditia la evrei. O chemau si dupa mustrare daca nu asculta ii taia parul si cine o vedea intelegeau ca nu e supusa si e pedepsita dar prorocul vostru a inventat o doctrina falsa a parului si pantalonului cred ca pe el ispitea parul lung si femeile sexi cu pantaloni de aceea le ura pe femei ca e considera un pericol pentru el.

      Ștergere
    3. Grupul de frati si surori de la Ibiza au mers la Cluj la conventie in vara asta la carismatici a venit unu Chris. Nu i-a dus la adunare de la Mesajul fratelui Branham. Le-a spalat si lor creierele sa nu mai creada pe fratele Branham precis.

      Ștergere
    4. Nimeni pe lumea asta nu acuza, nu judeca si nu condamna mai mult pe altii decat Branham si toti urmasii lui.

      - Acuzatorul fratilor este Branham si cei care il urmeaza. Ei nu cunosc nici pe Domnul nici Biblia, si unii nu au nici simtul umorului si artistic cand privesc la niste poze facute cu umor la Ibiza :)))

      Sunteti jalnici.

      Il cheama Kris nu Chris si e treaba noastra ce decide unul sau altul, nu mai tot va bagati in viata altora, chiar nu va e rusine?

      Asta faceti de 25 de ani, va mananca undeva, ce face unu si ce face altul, dar la voi nu va uitati.

      Unul din cosmaruri mi-a luat sfarsit.
      Am gasit o adunare unde nu imi este rusine sa invit, fie un om beat dintr-un sant, fie pe presedintele tarii. Amandoi au ce sa auda din Evnaghelie. Multumesc Domnului.

      La mesaj nu poti asa ceva.

      Ștergere
    5. Wow ce grav...un om se simte bine! Ce mare pacat sa te mai distrezi putin...

      Ati uitat de pozele cu Branham cand se prostea si facea pe boxerul?Sau cand este pozat in pantaloni scurti desi predica contrariul? Sau cand este inconjurat de animale impuscate?Ce placere morbida...

      Dati pe Goole images:Branham.

      Nu stiu ca Lica sa va fi spus sa stati doar in casa,sa cititi biblia non stop apoi el sa faca contrariul.Voi asa ati fost invatati sa vanati tot timpul pe altii si daca careva face un gest diferit de ceea ce voi sunteti obisnuiti atunci aruncati cu pietre precum fariseii...

      Chiar ca ""grandiosul"' mesaj al orei pentru mireasa nu a produs si nu produce nimic bun in voi.Tot mai limitati si fariseici sunteti.

      Macar stiti sa radeti? Va dezumanizat Branham total.





      Ștergere
    6. De unde pana unde e murdara dorinta naturala pentru a face sex cu o femeie, daca esti un barbat? Dar de Branham ca a pus in slujba doi homosexuali parteneri activi sa inregistreze toate benzile cu mesajul ani si ani de zile nu spui nimic. Deci sa fi normal e murdar dar nu e nimic gresit sa ai in slujba doi perversi indragostiti care petreceau ore intregi singuri in camera de inregistrat benzi la Branham in adunare?

      Ștergere
    7. Dumnezeu va va pedepsi pentru aceste ganduri murdare pe care le vehiculati fara discernamant , dar influentati de aceasta ultima generatie sodomita . Ati inceput sa denaturati orice exprimare a fratelui Branham," citand " GANDURILE VOASTRE , nu ideile care ne sunt prezentate in MESAJUL OREI . Murdara este orice relatie sexuala umana , fiindca stiti bine ca " femeia preacurva MANANCA si se strege la GURA, zicand ca ea n-a facut nimic RAU " (Prov.30:20) Dar Dumnezeu a ingaduit aceasta cale de INMULTIRE FIZICA , pedepsind-o insa cu " viata scurta si plina de necazuri " (Iov.14:1) Iar Psalmistul zice si el :"Adu-Ti aminte ce scurta este viata mea si pentru ce nimic ai facut pe toti fiii omului. (Ps.89:47) adica ce mICA valoare are trupul acesta alcatuit prin INSAMANTARE NATURALA , care este sortit DESCOMPUNERII atunci cand il paraseste duhul si suflarea . Apostolul Pavel numeste acest trup de "carne pacatoasa " (Fac.6:3)drept "casa pamanteasca " (2Cor.5:1) facuta la " INCEPUT "( cand inca nu era pe pamant nici un fel de viata vegetala macar, cand nici o celula primara care sa se " divida " nu era ACTIVATA - desi exista ca si CUVANT SAMANTA INVIZIBILA
      ( Geneza 2 ) de MANA divina , un loc in care GEMEM APASATI de pacatul inmultirii sexuala ,cu STIINTA din noi capatata prin CREDINTA despre o alta REALITATE a unei "cladiri in cer , de la Dumnezeu, care nu este facuta de mana , ci prin CUVANTUL ORIGINAL al PORUNCII a carei LUCRARE a fost sfarsita " inainte de intemeierea lumii " fizice asa cum o traim acum (1Pet.1:20) " fiindca ati fost nascuti din nou nu dintr-o samanta care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvantul lui Dumnezeu, care este viu si care ramane in veac."(vers 23)
      Amice Anonim, ia nu te mai spala dupa PACAT , si vei simti tu insuti PUTOAREA in care te-ai nascut in trupul tau INTELIGENT , daca esti un barbat asa cum te dai drept , fara un curaj elementar de SEMNATURA ! ( daca afirmi ca "dorinta sexuala naturala nu este murdara ")

      Acesta este MESAJUL OREI predicat de fratele Branham, nu speculatiile voastre iLICite !( de la LICA CITIRE )





      Ștergere
    8. D-zeu pedepseste minciuna si cei care intretin minciuna si nu pe cei care cerceteaza invataturile unor oameni cu pretentii de proroci si voci ale Divinitatii pe pamant si sa vada daca asa este sau nu!.

      Si cei care intretin o minciuna in mod voit si impune altora lucruri neadevarate sunt apostolii minciunii .

      Asa ca nu inteleg ce pedepseste D_zeu...Pe cei care cerceteaza lucrurile?Pe cei care nu vor sa fie mintiti si inselati?

      Lucifer umbla doar cu acuzatii si voi va manifestati exact ca el adica tatal minciunii.

      Ștergere
    9. Poate dumneata ai fost facut din murdarie dar altii au fost nascuti din dragoste. Sunteti fanatici rau!.

      Dorinta sexuala este din cauza hormonilor si nu este nimic murdar aici.Asa a lasat D-zeu in fiintele biologice pana la om!.Poate intrebuintarea imorala a sexualitatii este murdarie.

      Duhul Sfant nu a lasat-o insarcinata pe Maria?Deci se poate spune ca a avut loc aici o unire sexuala divino-umana!De aceea Hristos era dupa trup din linia lui David iar dupa Duh era D-zeu insusi!

      Va sucit Branham mintile cu teoriile lui luate din toate cartile!.

      Ștergere
    10. Sodomiti au fost asociatii lui Branham pe care i-a tolerat si i-a pus sa murdareasca benzile cu spiritul lor scarbos si voi amenintati cu pedeapsa ca si-a pus cineva o peruca si s-a amuzat cu copii lui. Sunteti handicapati si de o rautate fara margini. de ce nu rasp ca Branham a comunicat cu moarta de sotia sa si a umbla cu doi sodomiti la care le-a si dat indicatii sa rearanjeze profetiile lui dinainte de 1933. Asta e cu adevarat scarbos ca si voi.

      Ștergere
  15. Mai zici, intr-un comentariu :"Am gasit o adunare unde nu imi este rusine sa invit, fie un om beat dintr-un sant, fie pe presedintele tarii. Amandoi au ce sa auda din Evnaghelie. Multumesc Domnului.
    Daca "evanghelia " pe care o prezinti acolo este "descoperirea " falsitatii mesajului pe care l-a predicat fratele Branham, asa cum o redai pe acest blog ,si in adunarea aceea esti in(con)jurat de aceasta multime de Anonimi comentatori, ( care o vor face cu adevarat in ziua judecatii fiindca i-ai invatat cum sa-si ia viata in mainile lor ),nu pot nici macar sa te felicit pentru marea ta realizare a vietii , cu care te afirmi pe piata ca ENFP !sau EFNP,
    cautator de motivatii pentru distorsionare de informatii .

    RăspundețiȘtergere
  16. are mare dreptate fratele ( behaituloilorsiglasulpastorului),eu am citit mai multe comentari si nu vreau sa intervin,deoarece stiu ca adevarati predestinati si'au dat seama ce narav poarta acest ,,om" Lica! si sunt sigur ca si'au mai dat seama ca tot el raspunde si cu anonim...cand vrea sa jigneasca sau sa spuna ceva mai dur!Fratii adevarati ai mesajului nu va implicati aici,in jocul lui Lica ...el doreste libertate si pofte pamantesti dar vrea sa mai traga cativa cu el!

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu sunt Anonimul si nu Lica.Am mai spus-o in alta parte.

    Sunt doar un Anonim care am fost la branhamisti,frankisti si care stiu cum stau lucrurile si ce faceti voi defapt cu Biblia.Ii dati un alt inteles dupa placul vostru si nu va dati inapoi sa folositi Cuvantul pentru a ataca si submina pe alti frati care au pareri diferite de voi.

    Sunteti doar apostolii minciunii si ai rautatii.Dupa 70 de ani ce Branham a murit voi tot ii aparati ideile si invataturile deplasate si infantile.

    Credinta voastra este ancorata doar in vise,vedenii,fotografii retusate si dubioase si alte lucruri pentru care nu aveti nici o dovada reala.

    Frankistii sunt in aeceasi situatie ca voi.Credinta lor este doar in afirmatiile lui Ewald Frank cu vocile lui la 6 dimineata,cu visele lui cu Mireasa si VOCI ANONIME care nu se prezinta cu NUMELE ci doar da indicatii folosind terminologie din Vechiul Testament:""Robul Meu timpul pentru acest oras""....etc

    Sub HAR nu mai suntem ROBI ci FII! Si daca suntem FII strigam TATA!

    Acum mai nou a ""avansat"" de la evanghelist la PROFET!

    Acestia sunt defapt toti care se adapa din mesajul lui Branham:Oameni infricati cu mesajul orei si cu mentalitati Apocaliptice.

    Credinta lor este ancorata doar in relatarile si experientele unor oameni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vocea aceea ""divina"" nu stia ca nu mai suntem robi ci FII? :))

      Orice voce si pretentie divina trebuie aduse in lumina Cuvantului .Asa devi un om liber cand gandesti liber si nu cand esti terorizat sa nu analizezi nimic fiindca ""Domnul ia vorbit fratelui X sau Y"".

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.