sâmbătă, 22 februarie 2014

Un profet fals care înșală oamenii ?

"Vă spun că, în ziua judecăţii, oamenii vor da socoteală de orice cuvânt nefolositor pe care-l vor fi rostit. Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină, şi din cuvintele tale vei fi osândit.”
Matei 12:36-37

Branham la 04 decembrie 1960, in Jeffersonville, Indiana 
a spus intr-o predică urmatoarele:

Dacă puteți să-mi aratati un pasaj din Scriptură sau aduceti-mi o poveste , o poveste adevărată , care să-mi arate că oamenii au fost botezați în Biblie, în numele de "Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt " sau dacă-mi aduci o carte de istorie, o pagină din istorie în care cineva a fost botezat vreodată în numele "Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt ", inainte de Consiliului de la Niceea a Bisericii catolice, doar sa-l aduceti la mine, și eu voi agata o pancarda pe spatele meu, și voi traversa Jeffersonville cu voi impreuna, sufland în trâmbițe, și voi scrie pe ea

"Acesta este un profet fals care înșală oamenii" ("Descoperirea lui Isus Hristos", nr 1, Apocalipsa, pagina 37)

Deci, dacă putem expune o prezentare de referință istorica in care cineva a fost botezat în numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt, înainte de 325 , Consiliul de la Niceea, am avea o dovadă tangibilă că Branham a fost un profet fals ! 


Va voi oferi câteva surse istorice :

Cât priveşte botezul, botezaţi în modul următor: după ce ai făcut tot ce trebuie, botezaţi în numele Tatălui, şi al Fiului, şi al Sfântului Duh, într-o apă vie (apă curgătoare). Dacă nu ai apă vie, botează-l în altă apă; dacă nu te poţi servi de apă rece, foloseşte apă caldă. Varsă de trei ori apă pe capul lui: in numele Tatălui, şi al Fiului şi al Sfântului Duh“.
(Didahia Apostolilor , capitolul VII , versetele 1-3 , Enciclopedic dicționar al Bibliei, Alexander Westphal , pagina 800 ) Didahia dateaza din anul 100 d.Hr.

Aduceau pe acestia (creștini), într-un loc în care există apă și primeau botezul în numele Tatălui, Domnul universului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos și Duhul Sfânt .
(Iustin Martirul , 100-163 d. Hr. , Părinții Apostolici, 61, 3 )

Am primit botezul pentru iertarea păcatelor în numele lui Dumnezeu Tatăl și în numele lui Isus Hristos ,Fiul întrupat, care a murit și a înviat și in Duhul Sfânt al lui Dumnezeu. (Irineu, 177 AD, Demonstrarea apostolice, 3, 32 )

După căderea unuia dintre ei, el a ordonat celor unsprezece, atunci când se întoarce la Tatăl Său după înviere, sa mearga și sa învețe toate națiunile și să ii boteze în Tatăl , Fiul și Duhul Sfânt.
(Tertulian, 160-220 AD, prescrierea de eretici, c . 20 , 1-9 )

Va las pe voi sa trageti concluzile !


Adi, Belgia

10 comentarii:

  1. Asta si-a zis-o el cu cuvintele lui, dar in realitate nu asta il face profet mincinos ci asta il face un ignorant si necunoscator al istoriei. Dar, sa fiu si eu putin ironic, "facai-se si dupa propriile sale cuvinte."

    Asa ii placea lui sa incredinteze adunarea si audienta cu anumite tipare de gandire de acest fel. "Daca nu e asa sa ma numiti profet fals, etc" Si tipa sa impresioneze publicul cu siguranta sa.

    Nu e singurul loc in care spune asa ceva cu un fel de aroganta si siguranta de sine falsa.

    Profet mincinos este cand profetesti sau prezici aiureli si cand inventezi ca Domnul te-a trimis sau ca Domnul ti-a zis sa zici ceva si de fapt nu e asa.

    Cel mai probabil Branham a luat acest tip de gandire si exprimare, din Estera 6 de la faza cu Mardoheu. E o copilarie si naivitate acest tipar din VT aplicat in situatii total nepotrivite. E modul de gandire si exprimare tipic al oamenilor mandrii de ei insisi si de ceea ce pretind ca au, ca detin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am spus odata pe acest forum ca sau gasit dovezi in anumite grote ca oamenii se botezau in Numele Tatalui..etc prin anii 100,deci cu mult inainte de Niceea. Si ca dovezile au fost aratate pe National Geographic,ca un lucru absolut normal si firesc.

      Dar imediat au sarit branhamistii,frankistii,nu imi dau seama din care tabara erau ,si m-or luat peste picior fiindca eu vin cu asemenea dovezi de pe National Geographic.

      Adevarul defapt confirma ceea ce tu ai spus fr Lica despre ei:Ca sunt fara educatie,fara cultura,necizelati si obsedati sa citeasca doar predicile lui WMB.

      Chiar si E.Frank spune aceeasi teorie sterila cum ca doar dupa Niceea oamenii au fost botezati in titluri.Stiam ca este falsa aceasta prezentare radicala,care nu are dovezi istorice si arheologice...

      Dar nu aveam cu cine vorbii...Sunt oameni mandrii in prostia lor.

      Ștergere
    2. Am cont si pe Facebook acum. Sunteti bineveniti. Va invit la comentarii si opinii
      Cred ca fiecare om merita respect, indiferent de apartenenta religioasa. Si fiecare om are dreptul sa se exprime liber conform cu ceea ce el crede. Impreuna vom fi mai buni, si ne vom ajuta unii pe altii in dragoste si Cuvant. Asta e scopul comunicarii in crestinism, asa cum eu il inteleg.

      https://www.facebook.com/exmessageeurope?ref=hl

      Ștergere
    3. Am vrut sa numesc pagina ex message romania dar cand vad ca tot mai multi frati si din Europa sunt cititori si sustinatori echilibrati ai adevarului evanghelic, l-am numit Europa.

      Ștergere
    4. Stie cineva despre ce e vorba , ce se vinde de fapt?

      http://branham.org/opc/proddetail.aspx?pid=20740

      Ștergere
    5. Catarama la curea "de smecher" ca esti Tape Boys, adica unul din aceia care umbla cu casetele cu Branham pe la oameni.

      Ștergere
    6. Exista si pe pentru fete "Tape Girls" ;))
      http://branham.org/opc/proddetail.aspx?pid=20739

      Ștergere
  2. In Biblie nimeni nu a fost botezat cu repetarea exprimarii: "...in numele Tatalui..." ci toti au fost botezat in singurul Nume. Daca nu puteti primi nici macar asta atunci nu primiti modul biblic de a fi botezati si va impotriviti calauzirii lui Dumnezeu. Cartile pe care le-ai enumerat mai sus sunt scrise de tot felul de personaje neclare. De exemplu Didahia pe wikipedia in limba romana apare ca este un manuscris din anul 1056, descoperita in 1873 si publicat dupa inca 10 ani. Aici vad ca exista o stradanie sustinuta pentru defaimarea cuiva care a sustinut un punct de vedere biblic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca cineva boteaza in titlurile adevarate ale lui Dumnezeul lui Israel si la EL se refera cand spune asta nu e nimic gresit.Ba uneori e mai placut lui Dumnezeu sa ii zici AVA=TATA, decat pe Nume. Numele me este dat pentru mantuire dar calitatea de TATA arata adevarata relatie duhovniceasca intre noi si El.
      ______________________________________________________________________

      Oricine spune TATA FIUL DUH SFANT DUMNEZEULUI LUI ISRAEL ESTE BIBLIC daca crede in Jertfa lui Isus. explicatiile cuiva mai bune sau mai rele nu afecteaza mantuirea de la Golgota. D-zeu nu pe baza unei cunostinte mai mari ne-a mantuit ci prin Sangele Fiului Sau.
      Cum scrie undeva in acest blog ca explicatia unitariana si cea trinitariana sunt ambele incomplete asa ca unitariani sunt la fel de nestiutori precum trinitarieni daca o luam asa. Iar botezul apostolic in Numele Domnului nu e descoperirea "domnului" Branham asa cum voi fals invatati pe oameni. Cei ce il urmati pe autointitulatul profet Ilie nu aveti o revelatie in plus fata de trinitari ci aveti o explicatie in plus. Nu este nimic gresit in a crede in Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Nimic. ESTE BIBLIC 100%.

      Ștergere
    2. Perfect!.Asa este.

      Si Numele Tatalui...etc nu este defapt Numele Domnului Isus?Si daca esti botezat in Numele Tatalui si al Fiului...etc defapt esti botezat si in Numele Domnului Isus fiindca ESTE ACELASI LUCRU!. AMANDOUA FELURI DE EXPRIMARE REDAU ACELASI ADEVAR!.

      Va incurcati in propria voastra invatatura fara sa vedeti ca vorbiti de acelasi adevar dar cu o exprimare diferita.

      Isus Hristos in Evanghelii vorbeste de D-zeu ca de Tatal Ceresc!.Nu vorbeste de persoana Lui si interesant este ca nu ne pune in relatie cu persoana lui insusi ci cu D-zeu ca Tata!.

      Ap Pavel a stiut perfect acest adevar si de aceea spune:"" Avem un singur D-zeu Tatal si un singur Domn ISus Hristos!. ""

      Daca nici aceste simple si puternice adevarari evanghelice nu le puteti accepta atunci sunteti pe o cale gresita.Ati dat Esenta Evangheliei pe mesajul obscur si incoerent al lui WMB.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.