joi, 5 aprilie 2018

Sarbatoarea de Paşte in branhamism

(Articol publicat in 2014 - redistribuit acum)

Este ciudat ca desi in mesajul lui Branham gasim referiri la sarbatoarea de Paste ca fiind "pagana" totusi Branham o tine, o celebreaza si o recunoaste in acelasi timp fiind "ca cea mai importanta" referindu-se la Invierea Domnului. 

Nu e nimic anormal la el ca si in acest subiect s-a contrazis, nu?

In Romania la mesaj in special in anii 80-90 a fost o restrictie absoluta la acest timp de amintire a patimilor, mortii si Invierii Domnului.

Imi amintesc ca unele surori sufereau ca le era interzis de catre lideri de la adunare sa faca cozonaci sau oua vopsite familiei si sotilor lor care nu erau convertiti la mesaj. Li s-au dat indicatii clare sa nu faca asa ceva caci pacatuiesc. 





Va dati seama ce probleme au avut in familia lor din cauza acestor limitari inutile. As putea da nume concrete legate de aceste faze, dar nu asta conteaza, ci actiunile in sine. A fost control si manipulare asupra oamenilor cu citate din Biblie aplicate gresit.


Imi amintesc predicile pline de zel impotriva acestor zile in care ne era interzis categoric sa recunoastem importanta si sa ne amintim despre marele eveniment din trecut al lucrarii Domnului de la Golgota in contextul acesta.

Ce era ciudat e ca multii dintre frati si surori ascultam la Vocea Evangheliei sau pe net ceva predici legate de acest eveniment, deoarece se lega oarecum de zilele de Sarbatoare. 

Noi la mesaj am vrut sa fim mereu mai spirituali decat altii, sa parem foarte duhovnicesti. Unii sunt atat de fanatici incat nu fac nimic si astfel lipseste total atmosfera de Sarbatoare din familie. Ei blestema pe toti si pe toate legat de asta.

Cum vezi tu Pastele? Este paganesc? 

Ce este paganesc daca e asa? Ce e corect daca vezi ca e corect? 


In ciuda acuzatiilor bezmeticilor frustrati de la mesaj, totusi, apostolul Pavel spune clar ca poti tine o zi, o sarbatoare etc faca ca cineva sa aiba dreptul sa te judece pentru acel lucru:


”Nimeni, deci, să nu vă judece cu privire la mâncare sau băutură sau cu privire la o zi de sărbătoare, cu privire la o lună nouă sau cu privire la o zi de Sabat, care sunt umbra lucrurilor viitoare, dar trupul este al lui Hristos.”

Pentru ca sunt unii care batjocoresc prin destrabalare, betie, sau iepurasi aiurea si minimalizeaza esenta Invierii, sau nu pun in practica exact modul biblic asa cum noi il vedem, noi ar trebui sa renuntam la amintirea acestui eveniment sa il sarbatorim? Eu nu cred asta. Bineinteles ca nu.

Nu ma dau in vant sa tin Sarbatori, dar vorbesc despre un subiect important. Este vorba despre controlul si manipularea celor de la mesaj asupra oamenilor naivi care nu cunosc nici Cuvantul, nici ingaduinta crestina. Acest mod de a manipula oameni nu a fost, nu este si nu va fi condus de catre Duhul Sfant. A fost ura fata de lucrurile care sunt diferite. A fost ura si ipocrizia transmisa de Branham si ceilalti de dupa el.


Este Moartea si Invierea Domnului un eveniment care trebuie amintit si care trebuie sarbatorit intr-un mod special? Bineinteles ca da.


Dar fiecare sa faca ce crede de cuviinta, sa pastreze bunul simt si cumpatarea, in rest a tine sarbatoarea asta si altele tine de decizia personala. 


Branhamistii si alte secte au tinut cu tot dinadinsul sa manipuleze si sa controleze vietile oamenilor obligandu-i sa creada ca a tine Pastele sau Craciunul este ceva paganesc. Ei bine, nu este asa.


Asa au ajuns ei sa interpreteze fals Cuvantul si mai ales sa controleze vieti, destine, familii, ca acestia sa faca ce lor le place si nu ceea ce constiinta lor in armonie cu Cuvantul, le dicteaza.

172 de comentarii:

  1. ""Cine tine o sarbatoare pentru Domnul o tine.""

    Restrictiile din branhamism,frankism sunt inutile,fara o baza reala spiritual...Pavel nu darama limitarile din iudaism ca sa puna alta limitari...fiindca sub HAR orice sarbatoare poate fi tinuta daca este dedicata Domnului.

    In branhamism asistam la niste limitari de parca am trai pe vremea legii si ordanduirilor si nu in timpul harului.

    Sunt niste limitari si oranduieli puse si intretinute mai ales de cei din liderii din adunari.Acestia sunt foarte fanatici si ingusti la minte.Nu tin cont de ceea ce spune Pavel.Ii intereseaza mai mult ce spune WMB.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si Evul Mediu am putea spune ca a pus o pata neagra asupra crestinismului.Asta inseama sa nu mai traim Evanghelia si ceea ce ne invata apostolii?

      Aceste elemente adica iepurasii,ouale vopsite...etc suunt doar niste elemente naive si nevinovate.Nu fac rau Evangheliei si nici nu impiedica pe nimeni sa comemoreze moartea si invierea lui Hristos. Deci orice argument impotriva lor este stupid si plin de ingamfare...

      Ștergere
    2. Cam asa vad si eu acum.

      Paganesc este ceva rau, idolesc, nu ceva pentru care aducem multumiri lui Dumnezeu, cum zice si Pavel.

      Imi amintesc ca unii prieteni si chiar tatal meu imi spunea ca e bine ca m-am pocait, dar nu trebuie sa urasc ce e bine si frumos caci eu le ziceam ca "toate sarbatorile astea sunt uriciune inaintea lui Dumnezeu".

      Cum va simtiti acum ca stiti ca ati pierdut atatia ani sub controlul ideilor nebunesti din mesajul fals a lui Branham? Eu sper ca sunteti bine.

      Mie mi-au trebuie doi-trei ani sa imi revin si inca uneori simt regrete profunde.

      Ștergere
    3. Orice monedă are două feţe. Poţi să vezi Naşterea Domnului sau Pomul de Crăciun. Poţi să vezi Învierea Domnului sau Ouăle de Paşte,,, Depinde la care priveşti mai mult.

      Poţi să fii fundamentalist fanatic şi să acuzi pe toată lumea de păgânism sau idolatrie.

      Această atitudine anti-sărbători apare şi prin alte părţi, nu doar la Branham. Dar în special la aceia care vor să fie ""mai sfinţi decât Papa"".

      Ștergere
    4. Poţi să fi făţarnic şi să scoţi în evidenţă doar faţa bună spre avantajul tău, sau să stăruieşti pe cea rea, ca să-i demonstrezi celuilalt că nu e bun de nimic.

      Aceasta se mai numeşte MANIPULARE. Şi se practică în toate domeniile.

      ABEL

      Ștergere
    5. AP Pavel ne indeamna sa cercetam toate lucrurile si sa pastram ceea ce este bun.Deci daca in sarbatoarea Nasterii sau a Pastelui vedem lucruri care ne apropie de Evanghelie atunci nu cred ca este un lucru rau sa scoata cineva in evidenta doar fata buna a acestor sarbatori.

      Ati stiut ca a fost bucurie in ceruri la nasterea Domnului Isus? Ingerii sau bucurat pentru noi fiindca ni sa dat un Mantuitor...adica Cerul se bucura dar noi nu avem voie? Cat de jalnici sunt unii sectanti.

      De ce branhamistii,frankistii...nu se bucura si ei pe pamant cand se nastea Eliberatoru,Mantuitorul? Fiindca asculta orbeste de ce le spun Branham,Frank..si alti intelijenti?

      Ștergere
    6. Evident că nu e rău să pui accentul pe Domnul. Era un fel de a spune: "Ori câştigăm noi, ori pierd ceilalţi" ;)

      Într-un un articol viitor vom exemplifica pe larg cum Branham efectiv "dă cu banul" pe tema trinităţii. Când îi pică pe partea "Trinitate" spune "găsiţi-mi aceasta în Biblie" (evident că nu există termenul). Când îi pica pe partea "Tată, Fiu şi Duh Sfânt" (ceea ce este în Biblie) atunci bagă în Scriputră şi "trinitatea" pe care a blestemat-o mereu.

      Nu aţi ştiut asta, nu? Atunci aşteptaţi până pregătesc materialul...

      Aşa e şi cu Paştele. Vine partea cu ouăle, o condamnă: "de la Satana". Dar învierea o sărbătoreşte. De acord. Dar nu se poate fără atâta condamnări şi critici aduse unor oameni sinceri care sărbătoresc Învierea chiar şi cu ouă roşii sau cozonaci? Sau au împodobit de Crăciun un brăduţ şi cântă o colindă? Nu se poate să îi lase pe bieţii oameni în pace?

      Nu a înţeles că în lumea aceasta nu este doar alb şi negru. Şi îi critică pe oameni pentru partea lor "negativă" pentru că el însuşi nu stă prea bine la partea "pozitivă". Ata ete...

      "Be more SINCEREEEEE!"

      ABEL

      Ștergere
    7. Domnule ABEL. Nu ti se pare ca esti un pic, cam arogant si mistocar. Daca nu ai stiut si nu ti-a spus nimeni de sarbatorile de pasti cu oua vopsite si iepurasi si de sarbatorile de craciun cu brad impodobit, iti spun eu pe baza Scripturii ca aceste sarbatori sunt sunt niste sarbatori paginesti vopsite crestineste. Si ceea ce jertfesc neamurile de aceste sarbatori jertfesc dracilor si nu lui Dumnezeu. Si daca tu faci aceleasi lucruri ca si ei participind la sarbatorile si obiceiurile lor esti calauzit de acelas duh ca sei si esti in partasie cu dracii. Sau poate imi poti pregati un material pe baza Scripturala unde sa imi areti ca Domnul ISUS le-a spus apostolilor sa faca oua rosii, iepurasi si pomi impodobiti si sa participam la sarbatorile neamurilor. Iar daca Biblia nu spune de aceste lucruri nici noi nu trebuie sa le propagam. Iar daca nu poti sa-mi areti ceva Biblic atunci mai bine taci pentru ca Biblia spune ca cine vorbeste sa vorbeasca CUVINTELE LUI DUMNEZEU. AMIN. Cu respect IONEL.

      Ștergere
    8. Domnule IONEL, eu nu trebuie să îţi arăt nimic în Biblie. În schimb arată-mi tu unde este INTERZIS în ea să vopseşti un ou sau să împodobeşti un brad. Sau unde spune că acestea sunt JERTFE? Tu ai măcar aşa o idee cât de cât ce înseamnă o JERTFĂ în V.T? Mergi şi citeşte. Apoi mai discutăm.

      ABEL

      Ștergere
    9. Pentru Ionel:
      53-0329 ISRAEL.AND.THE.CHURCH.5_ JEFFERSONVILLE.IN IC 129-147 SUNDAY_
      5 Now, this coming Friday will be a--a crucifixion message, this coming Friday night, the Lord willing; we'll take Him to the cross, see Him crucified, put Him in the tomb and keep Him there over Saturday night; but Sunday morning, on the Easter sunrise service we'll try to bring Him out, show you how He proves what He is.

      Ștergere
    10. Daca erau sarbatori pagane atunci trebuie sa existe si in paganism o religie sau un cult care vopsesc ouale .Exista undeva asa ceva?Nu cred.

      De unde provine vopsitul ouallelor?Dintr-o legenda care spune ca sub crucea unde a fost rastignit Isus existau niste oua.Si pe ele a picurat sange de pe cruce.

      Deci este mai usor sa tot spui indoctrinat de altii""paganism,paganism"" dar fara sa aduci o referinta din paganism.Fiindca nu exista .Este o legenda care are strict legatura cu crestinismul.Si ce daca nu e in Biblie? In Biblie scrie ca vom intra pe internet si vom vorbii toti instantaneu? Sau ca vom fi ghidati din spatiu printr-un mic dispozitiv aflat in mana adica GPS-ul?

      Si in privinta pomului cu daruri,tot din crestinism provine.Cand Isus sa nascut magii i-au adus 3 daruri.Si asa si noi de bucurie ca ni sa nascut un Mantuitor sarbatorim si ne facem daruri unii altora.Ce e rau aici? E rau cand unii repeta ca papagalii ""paganism"" dar nu stiu sa arate unde se mai vopsesc ouale in afara de crestinsim.

      Asta arata cata indoctrinare exista in branhamism.Aberatii prezentate la pachet dar fara nici o legatura cu realitatea.Si la urma umrei Biblia nici nu interzice vopsitul oualelor sau oferirea de cadouri.Daca lui Isus i-au fost aduse daruri noi de ce nu ne putem face unii altora daruri?

      ""Orice faceti sa faceti in Numele Domnului Isus"" Ap Pavel

      Ștergere
    11. Chiar crezi ca PASAREA PHOENIX a ouat sub cruce acele oua , si a venit un iepuras fricos peste noapte, le-a furat de acolo , si , ca sa nu fie recunoscuta fapta lui, le-a rostogolit in sangele Domnului, ?. Ca de era altfel, ar fi gasit altcineva ouale, si bietul iepuras nu mai trebuia sa fie tras, pana i s-au lungit urechile , pe motiv ca ar umbla, ca si voi cu cioara -pardon, oua vopsite ?

      Ștergere
    12. Vorbesti aiurea.Nici evreii nu aveau obiceiul sa aduca daruri la un nou nascut.Si cand acei magi ""pagani"" au adus daruri la Isus nimeni nu ia alungat pe motiv ca sunt pagani...

      Ștergere
    13. E mai frumoasa povestea cu oule si iepurasul fie ea si doar metaforica decit toateminciunile lui branham cu 10.000 de martori la botezul din 1933 si un glas ceresc in fata lor la riul Ohio si mai buna decit cu norul misterios sau oricare din minciunile lui specifice cu care v-a paralizat mintea si sufletul ca sarpele victimele lui.

      Ștergere
    14. Imi place mult observatia ta. Multumesc.

      O poveste frumoasa si nevinovata cu oua si iepurasi (tocmai am cumparat unul alb ficei mele micute) este mai buna decat toate minciunile si intunerecul din "mesajul miresei".

      E puternic ce ai zis.

      Ștergere
    15. Ia frate lica activitate ce-ti place tie. Activitate.

      Ca să vă faceți o imagine a puterii financiare a acestei biserici, o să vă dau câteva exemple de câteva investiții și proiecte ale acestei comunități și valoarea acestora din perioada 2009-2014:

      Cea mai mare investiție din perioada 2010 -1014 a Bisericii Adventiste a fost cea în construirea Casei de Editură Viață și Sănătate și a tipografiei Fast Print din orașul Pantelimon.
      Construcția s-a realizat în 2012 și a consumat peste 2 milioane de euro din banii credincioșilor din care un million de euro au provenit de la Conferința Generală a Bisericii Adventiste Mondiale.

      - Casa de Odihnă Eforie Sud s-a construit în perioada 2009-2010 și a valorat 1.450.000 Euro

      - Centrului misionar Stupini - 2009-2014 – reabilitarea și reamenajarea acestui proiect a costat peste 1.000.000 Euro, termenul de „peste” însemnând de fapt că investiția este în desfășurare (conform raportului Trezorierului Uniunii Adventiste Române pentru perioada 2009-2014, prezentat în Sesiunea Adunării Generale 20-21 aprilie 2014)

      Fiind o structură puternic centralizată, în Biserica Adventistă, un cuvânt greu de spus în gestionarea banilor credincioșilor le revine celor 3 administratori de la nivelui Conferințelor și ai Uniunii Adventiste Române, respectiv Președintelui, Secretarului Executiv și Trezorierului.

      Conform site-ului adventist.ro: „Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea se remarcă în rândul bisericilor creștine prin faptul că deține unul dintre cele mai dezvoltate sisteme educaționale protestante din lume cu 7.800 scoli, colegii și universități ce asigură educația a peste 1.800.000 de persoane".
      Această rețea de școli, dintre care numeroase au primit recunoașterea publică pentru activitatea desfășurată, oferă educație creștină atât la nivel preuniversitar, cât și universitar, punând un accent deosebit pe dezvoltarea mentalității de slujire a societății.
      Medicină
      Adventiștii de ziua a șaptea dețin 700 de instituții medicale dintre care 351 de clinici și dispensare și 173 de spitale și policlinici care deservesc 17 milioane de persoane și promovează în mod consecvent programele de asigurare a sănătății populației, oferind programe pentru renunțarea la fumat, reabilitarea alcoolicilor, programe de slăbire și de luptă împotriva stresului.

      Si fratii de la Mesaj au construit ura si dezbinare in 25 de ani in Romania.

      Ștergere
    16. Asta da impact in societate. Ei tac si fac.

      Cand am citit ce ai postat, "duhul lui Branham" din memoria mea a spus: "la ce le foloseste atatea daca vine azi maine sfarsitul lumii?"

      Mi-am amintit acum, cand a citit Branham intr-o revista baptista titlul de pe prima pagina: "MAI MULTI CU UN MILION" cata critica le-a adus.

      In loc sa spuna ceva de genul: "Doamne ma bucur ca ai chemat la pocainta 1 mil. de oameni, si ma rog ca din cei 1 milion, sa fie cat mai multi nascuti din nou si salvati cu adevarat, nu doar membri baptisti." Dar el nu. El tipa si tipa si tipa.

      Ii era ciuda ca slujba lui de "minuni" a scazut deoarece oamenii au gasit valori spirituale cu mult deasupra la vindecari fizice. (valori spirituale eterne pe care Wurmbrand le-a gasit la 16 metri sub pamant in inchisoare.)

      Adventistii de ex promovand un stil de viata sanatos evita bolile ei traind in USA cel mai fericiti si mult.

      "De ce sa ma ignor sa fiu bolnav si apoi sa am nevoie de un videcator? Mai bine ascult de Cuvant si am grija de trup caci e Templul Duhului Sfant", spun multi dintre ei.

      In anii 50-60 USA s-a dezvoltat mult la toate nivelurile, iar "oferta" lui Branham nu mai avea asa "cerere pe piata" si asta l-a frustrat.

      Noi am vorbit si nu am facut nimic. Ii admir pe adventisti mai ales pentru stilul sanatos de viata pe care il promoveaza.

      Ei isi valorifica talantii primiti. Adventistii au dat lumii multe si mari valori mai ales in domeniul sanatatii si de afaceri.

      Il urmaresc pe Facebook si pe Dr Ben Carson celebrul chirug american care probabil va candida si la presedintia USA. Exista si un film despre el. Il recomand.

      Unul din visurile meu este sa pornesc si eu activitate, la un nivel mai ridicat. Dumnezeu ma va ajuta, sunt sigur de asta.

      Ștergere
    17. Daca ma gandesc la Romania, ca infara de cativa si cateva familii bune din orasele mari, majoritatea de la tara (nu bag in aceeasi oala pe toti) traiesc din ajutoare sociale, din greu, majoritatea necalificati sau cu muncii grele in constructii.

      Nu e rusine sa muncesti, nu asta vreau sa zic, dar e interesant ca "mesajul orei" e facut asa din structura sa incat blocheaza oamenii sa evolueze si sa isi gaseasca scopul, destinul. Totul se rezuma la ei la evenimentele politico-religioase lumesti si la aroganta ca ei sunt "mireasa" si nicidecum la valorile pe care Cuvantul lui Dumnezeu le da celor ce cred si doresc sa isi multiplice talantii.

      Au si ei un talant, dar se pare, ca l-au ingropat. Si inca se dau mari cu asta.

      Concluzia mea vis a vis de mesaj in acest context este ca "mesajul" a dezvoltat 4 mari directi in vietile celor care il urmeaza:

      - Parazitism, (si spiritual si material)
      - Ignoranta,
      - prostie,
      - mediocritate

      Ștergere
    18. Ef.2:10. "Caci noi suntem lucrarea Lui si am fost ziditi in Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte, ca sa umblam in ele."

      Toate acestea sunt pregatite, doar sa le gasim si sa umblam in ele.

      Ștergere
    19. Bunicul meu ii spunea tatalui meu, nu are rost sa te straduiesti prea mult pe pamant ca vine Domnul. Tatal meu la fel mi-a spus!
      Insa bunicul meu a murit si tatal meu are 60 de ani......!
      E corect?

      Ștergere
    20. Si Gadea de la Antena 3 e adventist, ministru Corlateanu e tot adventist, si inca mult altii care contribuie si ei la societate cu ce stiu si pot chiar daca si ei ca adventisti predica impotriva "Romei si babilonului religios ecumenic" si predica Venirea Domnului totusi fac treaba buna in societate.

      Cum sa urasti asemenea oameni?
      Si ce daca diferim doctrinar? Asta ne mantuie? Sau asta ii opreste pe ei sa nu slujeasca si sa nu iubeasca si pe cei care nu tin sabatul sau mananca carne de porc? Nicidecum.

      Eu am pierdut contract de 2,5 miliarde lei vechi pentru ca neavand studii superioare nu am putut face un proiect in firma unde am lucrat acum 3 ani.

      Ma bucur ca multi tinerii din ziua de azi nu se lasa toti manipulati de "evanghelia prostiei si saraciei" si merg si studiaza.

      Cand eram la fr Mera romulus la adunare in anii 90 tot asta auzeam, si prorociri si vedenii false, ca VINE DOMNU, amagiri peste amagiri, nefacand nimic zeci de ani....

      Ei si astazi tot cu asa ceva isi ocupa timpul ca si cum Dumnezeu ii onoreaza mai mult decat pe cei ce sunt la moara, la camp sau in pat la venirea Lui...NAIVITATE SI AUTOINSELACIUNE. Lica

      Ștergere
    21. Mai era unu de la frankisti care sa scolit la Mera si care are o adunare langa Timisoara.Si la el in adunare auzeai doar predici cu zeciuieli si cu atacuri la persoane in special la cei care erau mai ""deosebiti'" si care dadeau la o facultate.Si daca incercai sa spui ceva in apararea ta atunci erai Core ,datan si abiram.Multa prostie,ignoranta si atotsuficienta a fost si la ei in adunari.Pana si la acele conventii pe tara de la Cugir care se organizau lunar auzeai predici despre cei care aveau tupeul sa fi dat la o facultate.Devenise un cosmar ceea ce se intampla.Mergeam pana la Cugir ca sa aud cum sunt luat in vizor de la amvon fiindca facusem un lucru normal si firesc pentru vremurile si timpurile in care traim.

      Ce sa mai spun de predicile care contineau aluzii sa nu cumva sa mergi la Krefeld.Nu avea voie nimeni din tara sa calce acolo ci doar ei pastorii.

      Cu adevarat multa prostie,un fel de rautate amestecata cu viclenie,dorinta de a controla si domina pe altii....cand eu stiam ca acel loc adica centrul misionar din Krefeld a fost destinat pentru toti oamenii de pe tot globul,fiind un loc public!.

      Bine ca ma scos Domnul din aceea secta anormala,ciudata ,unde o mana de oameni ii tineau in ignoranta pe toti din tara.

      Ștergere
    22. Nu se mai organizeaza la Cugir?

      Ștergere
    23. Nu cred.Lucrurile sunt cam confuze aici.Unii mai merg la Cugir altii nu.Atat stiu de la niste frati din tara.Acestia care se aduna langa Timisoara cica au rupt legatura cu cei din tara.Sau cei din tara nu mai vor sa aiba legatura cu ei.La mijloc ar fi tot intaietatea si primul loc pe tara.Ceva pozitii pe langa Ewald Frank .

      Singurul de treaba ca sa spun asa este un frate din Bucuresti,Ionut parca.El tot timpul cauta sa fie pace intre frati ,armonie si buna intelegere.Nu ii place cand fratii se atacau unii pe altii prin intermediul Cuvantului. In rest la ceilalti doar multa rautate,atotsuficienta deparca nu au fost nascut din femeie .

      Mi-a spus cineva de la biserica de unde merg ca daca aceasta lucrare este de la D-zeu va rezista daca nu incetul cu incetul va disparea.Si am vazut aici pe blog multe neclaritati in ceea ce il priveste pe Branham.Deci judecati voi lucrurile.

      Principalul in viata este sa traim Evanghelia Domnului altfel ne amagim singuri.

      Ștergere
    24. Imi aduc aminte cu placere de Ionut pe cand eram la Tunete, cum incerca sa imi spuna catd e importanta este Biblia si ca nu avem dreptul sa luam citate din mesaj si sa le facem invataturi daca ele nu au acoperire biblica.

      Avea dreptate.

      Si lui i-am trimis acea scrisoare in care m-am pocait public de eroarea din mesaj.
      Mi-a raspuns cald si cu bunatate. Il apreciez pentru asta. Am auzit ca multi il denigreaza...Domnul stie...

      Eu eram in entuziasmul "trezirii Miresei" prin cele 7 tunete, nici nu doream sa aud de asa ceva...Biblia...sa fim seriosi...eram in doctrina "mesajul este Biblia descoperita" asa cum toti credeam...

      Problema dezbinarilor se poate rezolva in momentul in care ei inteleg ca este biblic si normal sa se organizeze ca si comunitate crestina, deja nationala, care are un cuvant de spus societatii si au o misiune de indeplinit.

      Trebuiesc facute alegeri pe tara si numit un comitet care sa aiba frati proeminenti, care au dovedit seriozitate si munca in via Domnului, care au participat cu timpul, viata, banii lor la lucrare, etc. nu sa se dezbine.

      Aceasta intaietate nu este de fiecare data rodul unor ambitii egoiste ci este nevoia unui lider de a fii acolo unde crede ca trebuie sa fie si sa ajute Romania.

      Daca eu si adunarea mea as da zeciuiala ani de zile si as lucra pentru D-zeu, atunci cand sunt ceva decizii "nationale" despre lucrare, despre planul de evanghelizare, samd ar trebui sa fiu invitat si eu de catre ceilalti frati.

      Fiecare lider din comunitatile locale au dreptul sa aiba un cuvant de spus in "adunarea mare".
      Eu asa vad dreptatea.

      Lipsa de comunicare, de respect, lipsa dematuritate a noastra si incompetenta cu privire la organizarea lucrurillor in randuiala biblica, aduc din pacate dezbinare.

      Ceva trebuie sa se schimbe.
      Eu vad ca mentalitatea asta agresiva, toxica, stricata, insensibila la Duhul Sfant, din generatia Mera, Matei, Dascalu (behaituloilor), etc. inca se zbate sa domine peste oameni, dar nu va mai rezista mult.

      Este o mentalitate care se bazeaza pe acuzatie, pe jignire, pe izolare, pe teoriile conspiratiei, pe politici-religioase, pe eliminarea adversarilor si umilirea lor in mod public daca acestia sunt diferiti, se bazeaza pe judecati nedrepte, unde acuzatul nu e nici prezent si nu are nici dreptul la aparare....totusi el este condamnat....toate aceste GUNOAIE si prostii vor fi aruncate la o parte deoarece aceasta secta a "mesajului orei" insusi branhamismul cu toate ramurile lui se prabuseste.

      Oamenii vad adevarul simplu al Evangheliei si ei vad ca Branham si invataturile sale contradictorii si nebiblice nu aduc mantuire nimanui.

      Ștergere
    25. Ai zis mai sus ca 'cei care doresc sa isi multiplice talantii.' Te corectez frate lica. SUNT OBLIGATI SA-I MULTIPLICE.

      Ștergere
    26. Mare dreptate ai fr.Lica.Cunosc frati care au fost umiliti in public de acesti oameni prin tot felul de intrebari stanjenitoare si care au suferit mult dupa aceea.Unii chiar au avut curajul sa le ceara explicatii despre ce se intampla cu zeciuielile.Evident ca a iesit cu certuri.Deci ei ar trebui sa se pocaiasca mai intai si apoi sa vina sa predice tot felul de invataturi deosebite.

      Dar orgoliul si mandria sunt mai puternice decat sfaturile Domnului si ale apostolilor Lui.Si in consecinta avem o secta unde predomina lucruri dracesti frumos ambalate cu notiuni crestine.Dar care nu produc nici o transformare autentica.

      Ștergere
    27. 8. Voi sa nu va numiti Rabi! Fiindca Unul singur este Invatatorul vostru: Hristos, si voi toti sunteti frati.
      9. Si "Tata" sa nu numiti pe nimeni pe pamant; pentru ca Unul singur este Tatal vostru: Acela care este in ceruri.
      10. Sa nu va numiti "Dascali"; caci Unul singur este Dascalul vostru: Hristosul.
      11. Cel mai mare dintre voi sa fie slujitorul vostru.
      12. Oricine se va inalta va fi smerit; si oricine se va smeri va fi inaltat.
      13. Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi inchideti oamenilor Imparatia cerurilor: nici voi nu intrati in ea, si nici pe cei ce vor sa intre nu-i lasati sa intre.
      14. Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi mancati casele vaduvelor, in timp ce, de ochii lumii, faceti rugaciuni lungi; de aceea veti lua o mai mare osanda.
      15. Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi inconjurati marea si pamantul ca sa faceti un tovaras de credinta; si, dupa ce a ajuns tovaras de credinta, faceti din el un fiu al gheenei, de doua ori mai rau decat sunteti voi insiva

      Eu recunosc ca papa este un primat dar nu recunosc primatul papei.
      Drama oricărei grupări religioase care are un primat (lider) în frunte este ca se aseamănă mai mult cu o haita de fiare cu un mascul alfa în frunte. Din acest punct de vedere WMB avea dreptate când se referea la semnul fiarei. Vedeți ca din tovarăș enoriașul devine fiu care are papa sau lider sau mascul alfa. Enoriasul primește semnul fiarei devenind pe cale de consecință membru de haită atunci când numește sau recunoaște pe un altul mascul alfa. Nu e cazul sa descriu lupta internă din generație în generație care se da pentru postul de staroste al gheenei.
      Vedeți consecințele dramatice ce decurg din aceasta forma de orânduire animală adoptata de oameni : închiderea împărăției cerurilor (FONDARE) atât pentru masculii alfa cât și pentru ceilalți care ii recunosc.
      Următoarea faza este devorarea celor slabi (CONSOLIDARE) urmata de o misiune mondiala de recrutare și indogmatizare (EXPANSIUNE).
      Casele văduvelor unde ar trebui ca religiunea adevărată sa fie înfăptuita sunt luate cu asalt de noua orânduire animală care vede în evanghelia sociala o pierdere de resurse care altfel pot fi utilizate în mobilizarea mondiala de recrutare și formare de TOVARASI DE CREDINTA deveniti fii ai Ghanei de doua ori mai rai.



      Ștergere
    28. Totusi Domnul a invatat o anumita "scara" in conducere.
      "Cine vrea sa fie cel mai mare, sa fie slujitorul tuturor."

      Este la polul opus fata de modul lumesc, dar exista o conducere reala in Biserica.

      In crestinism poti cauta sa fi cel mai mare, dar printr-o metoda diferita. Prin aceea de a slujii. NU e nimic gresit in asta daca inima ta e ok.

      Si mai este un lucru: "Daca cineva vrea sa fie episcop, bine face". Ai de indeplinit niste criterii si daca esti ok, cauta sa fi ce crezi ca Dumnezeu te-a chemat sa fii.

      Esti smerit daca faci ceea ce Dumnezeu te cheama sa faci nu daca te limitezi si ti-e frica de oameni si de scopul si misiunea ta in Biserica si pe acest pamant.

      la mesaj sunt lideri multi care nu au talentul si chemarea asta si ei de la amvon tot spun plini de o frica ascunsa: " Fratilor sa nu umblam dupa functii si sa nu umblam sa fim ceva si cineva".

      Poftiiiiim???? De ce nu, daca Dumnezeu a pus in tine sa fi ceva si sa fi cineva.

      Le e frica. Limiteaza adunarea cu aceste cuvinte ca sa ramana ei sus in functie.

      Le e teama de posibili adversari, deoarece ei nu conduc Biserica PRIN CE A PUS DUMNEZEU IN EI, CI PRIN SUCCESUL LUI BRANHAM DIN ANII 50 SI SCRIERILE LUI.

      Ei sunt intr-o functie pentru ca au brosurile lui Branham. Daca renunta la ele NU AU NIMIC DEOARECE NU S-AU PREGATIT PENTRU A CONDUCE PRIN CUVANTUL LUI DUMNEZEU CI PRIN IDEILE LUI BRANHAM.

      DACA ACESTEA CAD, EI CAD.

      Aceasta problema trebuie rezolvata urgent deoarece in frunte sunt oameni care nu au nici o chemare ci au doar FUNCTIE de pastor.

      Calitatea conducerii este sub nivelul zero deoarece majoritatea nu sunt capabili sa organizeze nici macar o evanghelizare, studii biblice, sau o vizita cu biserica la spitale, inchisori, orfelinate, camine de batrani.

      Sunt atat de orbi multi incat NICI NU STIU CA TREBUIE SA SE IMPLICE IN ASA SLUJIRE.

      Leadershipul la mesajul lui Branham este controlativ si manipulativ ("pastorul este absolutul adunarii" zice el) dar biblic suntem invatati ca exista un leadership autentic in Biserica, lucru pe care noi inca nu l-am descoperit si valorificat, dar in schimb Branham ne-a invatat ca sunt "3 feluri de credinciosi" si ca "femeia este "galeata de gunoi" si ca anticristul din Daniel 9:27 este Isus....tot felul de non-sensuri.

      S-a bagat in toate acest Branham. El sa fie primul in toate, crezut in toate, sa stie de toate si toti sa il creada. De aceea a gafat.

      Observi Branham cum a plantat discordie, in loc sa aduca un stil de conducere dupa modelul lui Isus si al apostolilor sau chiar din vietile unor oameni pe care chiar si el i-a respectat, Wesley, Moody, etc.

      Ștergere
    29. In ultimii lui ani de viata, este evident ca Branham schimba slujirea catre oameni, cu pretentia de a fi crezut de catre oameni.

      Dupa parerea mea acest factor a fost unul dintre cei mai mari care i-au cauzat prabusirea.

      Si ne-a tras dupa el in aceasta mentalitate.

      Noi la mesaj niciodata nu am fost invatati sa slujim omenirii, sa investim in dezvoltarea noastra, asa cum Domnul si Biblia ne cere, ci noi am pretins ca omenirea sa ne creada "mesajul" ca si ei sa fie "Mireasa lui Isus".

      Branham nu mai mergea la oameni sa le slujeasca cu ce a pus D-zeu in el, ci el astepta acum ca oamenii sa vina la el si sa: "Recunoasca ziua si mesajul ei" si pe "Mesagerul timpului de sfarsit"

      Stii ce cuvant in vine in minte la toate acestea in afara de mila?

      Ștergere
    30. Mersi de corectare. Ai dreptate.
      Este o imensa responsabilitate ce o avem si e chiar o obligatie de a ne inmulti talantii nu de a ne lauda ca suntem "mireasa".
      Ce prostie.

      Ștergere
    31. Domnul nu a învățat o " scara" in conducere ci doar în slujire.
      Cel mai mare este cel care slujește "tuturor" nu doar unui grup de interese sau de prieteni sau, God forbid, numai intereselor personale.
      Apoi slujitorul nu ia decizii în nume personal el doar aduce la îndeplinire decizia unanima a tuturor nici chiar a majorității altfel apare dezbinarea.
      Saul(Pavel) nu strângea ajutoare punând bazele unei noi fundatii el a anunțat o nevoie care exista la Ierusalim. Creștinii au reacționat la anunț. S-a făcut strângerea și Saul a fost desemnat sa predea bătrânilor din Ierusalim bunurile.
      Chiar dacă a primit evanghelia de sus totuși din pricina trecutului sau nu a fost lăsat sa predice iudeilor fiind "expulzat" la Tars. Abia după 8 ani a fost reactivat la Antiohia.
      În slujire trebuie sa existe transparenta și raport de activitate în fata întregii comunități.

      Ștergere
    32. Recunosc ca structura organizatorica a comunității propusa de WMB este mai degrabă de tip catolic decât biblic. Dovadă, papistasii infailibili de prin bisericile branhamiste.
      Un asemenea blog este foarte benefic.
      Mai benefic ar fi dacă ar fi puși în obiectiv unul câte unul cei responsabili pe plan local.

      Ștergere
    33. Pai asta am si zis: Conducere = Slujire. Iar rezultatul acesteia este influenta si impact pozitiv in vietile oamenilor.

      La asta se rezuma intreaga viata a tuturor oamenilor lui D-zeu, a Domnului, a apostolilor, etc.

      Ștergere
    34. Nu poti sluji tuturor dar poti avea o atitudine deschisa fata de toti daca se iveste ocazia, nefiind limitat la doctrina, interesul proiectului tau, al adunarii, etc.

      Trebuie sa profitam de avantajele tehnologice, sociale, legislative, de a sluji cator mai multi si ajuta cat mai multi.

      Fiecare lider trebuie sa isi gospodareasca cat mai eficient lucrarea in care se implica si crede ca D-zeu l-a chemat sa slujeasca sau in care este parte nu musai lider.

      Daca vrei sa inveti leadership de calitate poti citi pe John Maxwell. E si crestin si are un impact pozitiv imens in intreaga lume.

      Mie, Jim Rohn si el, mi-au schimbat viziunea si viata intr-un mod extraordinar cu privire la ce inseamna conducere/leadership autentic.

      Imi pare rau ca nu am stiut aceste lucruri mai demult, desi am intrat in legatura cu literatura de Maxwell, dar am ignorat-o, ca un prost, ca si cei din Proverbe care ignora Intelepciunea, deoarece ma credeam mai destept si "eu asteptam venirea Domnului" !

      Ce imi trebuia mie "dezvoltarea lor personala? Am mesajul desavarsit a lui fratele Branham" imi ziceam.

      Am fost chipul unui taran, badaran, orb, de ala PROST PROST PROST si ignorant si arogant pe deasupra? Da, am fost.

      E greu sa imi revin dupa atata amarnica prostie si dezamagire, nu doar de branhamism, ci de mine insumi, dar fac progrese laudabile, multumesc lui Dumnezeu.

      Ștergere
    35. Ce ne facem cu românii noștri?
      Cu baronii locali care nu se lasă de "conducere" nici în ruptul capului.
      Cum se poate trece de barierele lor pentru a transmite vestea buna a eliberării fraților de la "Mesaj"?

      Ștergere
    36. Ma minunez si ma bucur ca intrebi asa ceva, deoarece chiar de doua zile am trimis lui Abel si Adi email cu viziunea mea exact, exact cu privire la acest lucru pe care tu l-ai spus.

      Surprinzator !

      Nici nu stiu cum sa privesc "parteneriatul" acesta cu Abel si Adi deoarece ei sunt pentru mine foarte speciali si imi sunt dragi mai ales ca au venit aici la momentul potrivit.

      Chiar nu stiu inca ce abordare sa avem. Facem o echipa? Suntem deja o echipa?
      Stabilim un scop comun si construim impreuna pentru, cum zici tu "a transmite vestea buna" fratilor?

      E important pentru mine sa stiu daca tot ce facem aici este parte importanta din "misiunea noastra", sau este doar parte din corectarea pe care Domnul ne-a facut-o in Cuvant.

      Eu astept raspuns de la ei. Ma bucur ca si tu ne esti alaturi. Daca mai sunt si alti frati care sunt sa zic asa ex-mesaj si doresc sa ne asociem in lucrare, sa imi scrie-ti. Nu vreau sa fac singur sau sa "conduc" eu. Nici vorba.

      Eu am proiectele mele, munca mea, dar cu draga inima doresc sa ajut la continuarea a ceea ce am inceput aici si vad ca ajuta sufletele pretioase ale Domnului. Multi ma asteapta in tara sa ii vizitez. Am invitatii din mai multe orase.

      Cred ca fiecare dintre noi avem cativa "purici" pe creier din trecut, si probabil suntem diferiti in multe idei, dar asta nu e o piedica pentru aceasta viziune.

      Eu am inceput, nu vreau sa para naiv ce spun, cu rugaciunea. De aceea si am rubrica aceea de rugaciune pentru lideri.

      Eu nu glumesc. Chiar cred in asta si am vazut ca functioneaza. Am lenevit acum, dar am si postit uneori pentru ei. M-am intalnit cu Florin Duca in oser recent, si l-am invitat la un ceai. Astept sa vad ce zice mai departe.
      Multi sunt frati buni, legati mai mult de Cuvant si vor da in final dreptate adevarului Bibliei.

      Mi-am amintit acum de un vis de noapte cutremurator ce l-am avut in urma cu apr. 10 ani...mereu l-am spus de la amvon adunarii si fratilor si este exact ce se intampla acum. Ciudat.

      Iti trimit pe email daca vrei alte info despre viziunea mea.

      Ștergere
    37. A punctat bine domnul viorel.Acesti baroni locali care tin poporul in frica si supusi regulilor impuse de ei trebuie sa se pocaiasca sau sa plece fiindca au tinut mult poporul in ignoranta,frica,sclavie...

      Si ce crezi ca vei vorbi cu F.Duca?Le-a intrat pastoritul in sange.Nu dau ei inapoi pentru intentiile tale .Poate vrei sa fi facut Core,Datan,Abiram...Daca esti pregatit emotional si psihologic atunci este in regula dar daca nu atunci nu iti recomand sa le spui ce ai de gand chiar daca ai o intentie benefica...Poate totusi se poate vorbi cu Florin.Dar totul va ramane la nivel de conversatie.Vei fi catalogat ca un frate care vrea sa dezbine adunarea.Pare comic si hilar dar ei asa vad pe toti care gandesc diferit de ei.

      Ștergere
    38. Iarta-ma, ca inca nu ti-am raspuns inca, fr. Lica, dar am fost destul de ocupat zilele astea. Abia am mai apucat sa citesc aici, ca sa raman la curent. Dar o sa iti raspund cat mai curand.

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
    39. E ok Abel. Nici nu te grabi tare.
      Viorel nu am emailul tau. Scrie-mi pe viatainmainiletale @ yahoo punct com (legat si cu .)

      Frate stiu ca e greu cu ei. Dar am speranta pentru fiecare, asa cum am pentru mine sau cei dragi. Experientele din ultimii ani m-au invatat ceva clar. Daca nu iubesti oamenii, nu ii poti ajuta cu adevarat.

      Eu cred ca sunt pregatit din toate punctele de vedere.
      Tu frate ce crezi, sunt pregatit? (m-ar ajuta o opinie de "evaluare")

      Ștergere
    40. Din punct de vedere argumentativ esti pregatit.Dar nu stiu emotional daca esti.De ce spun asta?Pentru ca ei sunt rautaciosi si tot timpul pusi sa atace si in concluzie te vor ataca cu lucruri care nu te astepti .De ex: familia.

      Ei ataca cu lucruri personale, ceea ce nu ar trebui sa ii intereseze pe ei aceste aspecte intime ale fiecaruia dintre noi. Asa sunt invatati si programati sa fie.Daca nu mai au argumente la ceea ce aduci atunci iti vor sarii in gat.Sunt ca fariseii care nu au avut argumente fata de Domnul Isus.Si atunci L-au atacat personal.

      Deci asteapta-te sa se bage in viata ta intima.

      Ștergere
    41. Adevarul este indestructibil chiar daca eu nu as fi pregatit destul. Ati observat ca argumentele noastre biblice nu au fost desfiintate nicicum de cei "mai mari" cunoscatori ai Bibliei (SIC)

      Este forta Adevarului in sine, nu ispravnicia noastra. Eu asa vad. Dumnezeu si Iubirea Lui este mai pe sus decat toti liderii, decat toate ideile lor, decat eroarea, decat ratacirea.
      Shalom.

      Ștergere
    42. Fr. lica eu cred ca tu nu trebuie sa ii convingi de nimic cum ai si zis si tu undeva.Spune-le adevarul si lasa-i sa decida. Asta e teoria ta de viata nu?

      Ștergere
    43. Baronii locali, nu știu de ce mi-a venit să-i numesc astfel, pentru ca păstori nu pot să-i numesc nici cum, nu prea au habar ce conține Mesajul de aceea și evita o dezbatere de conținut. La ei totul se rezuma la intonație de milițian și atitudine de barosan în rest nu au timp de discuții pentru ca dirijează traficul (de bani, persoane...)

      Ștergere
    44. Aha...buna observatie viorele.La ei daca aduci zeciuiala si te conformezi regulilor atunci esti nascut din nou.Daca nu te conformezi si ai ceva de spus atunci esti ratacit si pierzi rapirea.

      Deci totul se rezuma la regulile baronilor din adunari.De aceea si adunarile lor sunt compacte,secretoase,reci ca niste pesteri...fiindca nu ii intereseaza nici evanghelizarea,nici alti semeni ci doar sa isi predice unii la altii.

      Stiam adunari locale unde nici nu comunica unii cu altii la sfarsitul adunarii.Doar isi dau mana si apoi pleaca fiecare.Va vine sa credeti in ce stare jalnica au ajuns? Asa le-a spus acel baron local sa faca si ei asa executa. Nu au nimic de spus in ciuda faptului ca isi aduc zeciuielile .

      Toti erau fricosi,supusi si cu capul plecat.Si mai vreti sa ii viziteze pe altii din spitale cand ei sunt straini unii cu altii. Daca spuneai ceva de ""fapte bune"" sau alte lucruri care nu erau pe placul lor imediat ti se pregatea o predica cu textul de genu:noi nu mai suntem in culte,unii frati au ramas cu lucruri din culte...etc si alte prostii chiar daca Biblia spune.

      Ștergere
    45. Astazi am avut o discutie cu un pastor si am intrebat ceba ce nu i-a prea placut.
      Va intreb si pe voi ,as vrea sa stiu parerea voastra inainte sa expun ceea ce am gasit zilele astea.
      Intrebarea e: Cei 1000 de ani (mileniul) unde ii vom petrece, in cer sau pe pamant?

      Ștergere
    46. Pe pamant...din cate stiu eu.

      Ideea ce o stiu eu e ca daca Ierusalimul coboara aici deasupra la Ierusalimul pamantesc Cerul si pamantul devin una, nu stiu daca in "Casa viitoare" Branhan spune asta exact asa dar e pe aproape.

      Ștergere
    47. Da asta e principiul meu de viata. Spune-i omului ideea ta in mod clar si in dragoste si lasa-l singur sa decida.

      Mentalitatile alea din anii 80-90 cu amenintari ascunse si intimidari, cu "legari", "te leg frate in Numele Domnului" sunt depasite si nu ma caracterizeaza. Nu am nici o intentie de jigni sau ataca pe cineva in mod personal vreodata.

      Iar ei ce sa mai atace? M-au facut pulbere total, si pe mine si familia mea, cenusa. Pur si simplu am "inviat".

      Sunt un simplu blogger de opinie, un amator, nu sunt pastor.

      Ștergere
    48. Viorele esti "de dreapta", de aceea nu suporti "baronii locali" nici la nivel spiritual.
      Poate o fi vreo legatura intre acestia la nivelul de duhuri ale rautatii din vazduh.

      Ștergere
    49. Dacă cumva ești de stânga atunci scuze ca am pus baronii locali într-o lumină proastă.
      What's done is done.

      Ștergere
    50. Nuuuu. Nu sunt. Chiar deloc.

      Ștergere
    51. Iata si explicatia care o deduc eu din Biblie.

      ÎNTÂMPINÁ, întấmpin, vb. I. 1. Tranz. A-i ieși cuiva înainte pentru a-l primi.
      ÎNTÂMPINÁRE, întâmpinări, s. f. 1. ◊ Expr. A ieși sau a veni în (sau întru) întâmpinarea cuiva = a ieși în calea cuiva (pentru a-l primi).

      Matei 25:1 Atunci Împărăţia cerurilor se va asemăna cu zece fecioare care şi-au luat candelele şi au ieşit în întâmpinarea mirelui.
      Matei 25:6 La miezul nopţii, s-a auzit o strigare: „Iată mirele, ieşiţi-i în întâmpinare!”

      1 Tesaloniceni 4 :14-17
      Căci, dacă credem că Isus a murit şi a înviat, credem şi că Dumnezeu va aduce înapoi, împreună cu Isus, pe cei ce au adormit în El.
      Iată, în adevăr, ce vă spunem prin Cuvântul Domnului: noi cei vii, care vom rămâne până la venirea Domnului, nu vom lua-o înaintea celor adormiţi.
      Căci însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va coborî din cer, şi întâi vor învia cei morţi în Hristos.
      Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul

      Venirea Domnului inseamna ca Domnul vine pe pamant( nu inseamna ca noi mergem in cer).
      Biblia ne spune ca noi mergem in intampinarea lui.
      Acum daca stim ca El vine dupa necazul cel mare , si Mileniu va fi pe pamant ,toate se leaga pentru mine!
      Domnul vine pe pamant, noi il asteptam pe nori , insa nu ca sa mergem in cer ci pentru a intra in mileniu!

      Matei 5 :5
      Ferice de cei blânzi, căci ei vor moşteni pământul!

      Isaia 65:25
      "Lupul şi mielul vor paşte împreună, leul va mânca paie ca boul, şi şarpele se va hrăni cu ţărână. Niciun rău, nicio vătămare nu se va face pe tot muntele Meu cel sfânt, zice Domnul.”"

      Nu stiu daca e corect dar ieri am vazut asta citind din biblie despre mileniu.

      Ștergere
    52. Interesant tare, nu gluma.
      Punem mana sa studiem.

      Ștergere
    53. 38 Cu toate acestea , cei mai multi dintre frații noștri penticostali , așa cum am spus mai devreme pe banda , ei nu sunt de acord cu acest lucru . Ei se așteaptă că există o mare demonstrație de putere . Și , fraților , dacă doriți să ascultați foarte atent, si nu …… ;asculta , veți vedea că această mare demonstrație de putere a trecut deja . Isus este gata să se întoarcă .
      39 Biserica pleaca în capitolul 3 al Apocalipsei . Nu se spune absolut nimic acolo , nimic ; dar ultimul lucru a fost mesagerul ultimei epoci. După aceea , vorbim despre evrei, si se întoarce , cu mireasa în capitolul 19 . De la Capitolul 6 la capitolul 19 , este doar despre evrei .
      Aceasta este ceea ce vreau să arat fratelui meu drag aici pentru peceti , la fratele Wood , care a fost martor al lui Iehova , și toată familia lui aici în această dimineață , că acesti " 144000" nu au fost , nu a avut nimic de a face cu Neamurile . Ei sunt evrei . Vezi ? Și că nu este Trupul mistic al lui Cristos pe pământ astăzi .Este mireasa care este Trupul mistic . Prin Duhul Sfânt suntem botezați ca sa formam Trupul mistic .
      ( A șaptezecea săptămâni a lui Daniel , 06 august 1961 în Jeffersonville )

      55 Ei bine , am notat câteva observatii aici . Aș dori să mă refer la ele . Ei bine , iată-mă aici voi lua timpul meu , astfel încât voi să le scrieti . Acum , tot ceea ce se întâmplă , acestea ... Acum ...
      Perioada de timp în care ne aflăm acum , tot ceea ce se întâmplă cu ... Acestia sunt evrei ; nu au nimic de -a face cu Biserica . Tot ce incepe cu capitolul 3 din Apocalipsa pana la capitolul 19 , nu are nimic de -a face cu Biserica . Nu este acolo, de fel .
      ( A șaptezecea săptămâna a lui Daniel , 06 august 1961 în Jeffersonville )


      [ ... ] Și a fost capitol 4 , din Apocalipsei , și există un pic de ceea ce se va întâmpla după Răpirea Bisericii , care a fost descoperit . Asta este că Biserica pleaca în capitolul 3 al Apocalipsei , și nu reapare pana in capitol 19 al Apocalipsei . Vezi ? Prin urmare , Biserica nu trece prin Necazul cel Mare . Știu că acest lucru este contrar a ceea ce se predă aproape toati doctorii cu care am vorbit . Dar Eu - Eu - nu vreau să fiu nepoliticos . Eu - vreau să fiu fratele tău ,
      dar eu trebuie să învăț asa cum văd. În caz contrar, eu nu pot pune toate acestea împreună , veți vedea . Dar daca ea se ridică , înainte de Necazul sau după Necaz , eu vreau să merg cu ea . Aceasta este esența [ ... ] "
      ( Diferența dintr-e cele șapte epoci ale Bisericii și cele șapte peceți , § 24 , 17 martie 1963 )

      " [ ... ] În capitolul 4 , Jean este rapit , pentru a vedea lucrurile " , care au fost , sunt și vor fi . " Dar din punct de vedere al Bisericii , se termină în capitolul 4 . Apoi Hristos ridica Biserica lui, care este rapita în aer să-L întâlnească , și nu reapar până capitolul 19 când El va veni din nou cu . .. ca Rege de rege și Domn al domnilor cu Biserica . Și acum , oh , sper că o zi putem studia toate aceste lucruri bine , poate că înainte de a veni . Dacă nu , ei bine , vom vedea oricum , deci nu contează . "
      ( Pecetea intai , § 24 , 18 martie 1963 )

      " [ ... ] Acum , amintiți-vă , după capitolul 4 al Apocalipsei , Biserica este plecata . După ce , cei patru călăreți ies , biserica este plecata . Vezi ? Too ceea ce se întâmplat cu Biserica e pana la capitolul 4 din Cartea Apocalipsei . Toate evenimentele legate de funcționarea lui Antihrist a avut loc până în Capitolul 4 . Și cu pecetea a patra a Apocalipsei ,in care
      atât Hristos și Antihrist , au ajuns la termen . Și antihrist vine , să urmeze soarta lui și cu armata sa si Hristos vine cu armata sa [ ... ] " ( A șaptea pecete , § 63 , 24 martie 1963 )

      În acest context, este necesar să se ia în considerare următoarele puncte :

      - Dacă Apocalypse Apocalypse 3-19, nu are nimic de -a face cu Biserica , atunci cum poate cele șapte peceți afecta Biserica ?

      - Dacă Apocalypse Apocalypse 6-19, este doar despre evreii , atunci cum in Apocalipsa 10,7 avem un înger pământesc ( om ) cu un mesaj pentru Biserică ?

      Ștergere
    54. { 321-2 }Epoca Laodicea a început la începutul secolului al XX-lea , probabil în 1906 . Cât dureaza ? Ca un slujitor al lui Dumnezeu care a avut cantități de viziuni din care niciuna nu a gresit , eu prezic ( eu nu am spus că proorocesc , dar eu prezic ), că această epoca se va încheia în jurul anului 1977 . Dacă imi permite-ti o notă personală aici, eu spun această predicție pe baza a șapte viziuni importante care s-au derulat în fața mea într-o duminică dimineață, în iunie 1933. Domnul Isus mi-a vorbit , spunând că venirea Domnului este aproape , dar înainte de revenirea Sa , șapte evenimente majore vor avea loc . Eu am notat tot, și în aceasta dimineață , am spus revelația Domnului . În conformitate cu prima vedenie , Mussolini ar invada Etiopia , iar țara va " cădea sub controlul său . " Această viziune a cauzat ceva agitatie , iar unii au plecat foarte supărati atunci când le-am spus , și nu au vrut să creadă . Dar ea sa intamplat intocmai.

      { 321-3 } Viziunea urmatoare a anunțat un austriac pe nume Adolf Hitler se va ridica și va deveni dictator al Germaniei , și el va conduce lumea în război . Acesta a aratat Linia Siegfried , și tot răul pe care trupele noastre ar trebui să le treacă . Apoi, ea a arătat că Hitler a avut o moarte misterioasa .

      { 321-4 } Viziunea a treia a fost cea a politicii mondiale , pentru că mi-a arătat că ar exista trei mari Ismuri : fascismul , nazismul si comunismul , dar primele două vor fi absorbită de a treia . Vocea mi- a cerut : " PRIVESTE RUSIA ! PRIVESTE RUSIA ! Supravegheaza regele din Nord . "
      { 321-5 } A patra viziune a arătat mari progrese , pe care le-ar face stiinta după al doilea război mondial . Ea a fost încoronat de o viziunea a ubei masini cu partea de sus ca un balon de plastic . Teleghidata , ea parcurgea drumuri magnifice , și nu avea volan , așa că am văzut oameni stând în interior jucand un joc să treacă timpul .

      { 322-1 }A cincea viziune , sa ocupat de problema morală a epocii noastre , a avut ca punct central pentru femeia . Dumnezeu mi-a arătat că femeile au început să părăsească poziția lor si au primit dreptul de a vota . Apoi ele isi taie părul , ceea ce înseamnă că nu mai sunt sub autoritatea barbatului , dar insista sa aiba drepturi egale , sau , în cele mai multe cazuri , drepturile superioare . Ei s-au îmbrăcat in haine bărbătești , și s-au dezbrăcat din ce in ce mai mult, si ultima imagine pe care am văzut-o a fost o femeie goală , cu excepția unui șorț mic ca un frunze de smochin . Prin această viziune , am văzut pervertirea teribila in toată lumea , iar starea ei morală lamentabila .

      { 322-2 } Apoi, în a șasea viziune , o femeie de o mare frumusete , dar cruda , a apărut în America . Ea avea o putere totală peste oameni . Am crezut că a fost ascensiunea Bisericii Romano-Catolice , dar am știut că probabil este viziunea unei femei care are de gând să ia o mare de putere în America prin dreptul femeilor de a vota .

      { 322-3 } In viziunea șaptea și ultima , am auzit o explozie teribila . Când m-am întors să ma uit am văzut nimic, doar moloz , cratere , și fum peste tot în Statele Unite .

      { 322-4 } Pe baza acestor șapte viziuni , precum și de schimbările rapide care au măturat lumea de cincizeci de ani, am prezis ( nu proorocit ), că aceste viziuni toate vor fi finalizate în 1977 . Ei bine, mulți vor simți că această declarație este usoara , pentru că Isus a spus că " nimeni nu știe ziua, nici ceasul , " eu încă mențin această predicție după treizeci de ani, pentru că Isus nu a spus ca nimeni nu poate ști anul , luna sau săptămâna veniri Lui. Deci , repet , eu cred sincer și mențină , în conformitate cu ceea ce am studiat în Cuvântul Lui, și din inspirație divină că 1977 ar putea marca sfarsitul sistemelor din această lume , și ne aduce în mileniu .

      Ștergere
    55. Zicand Branham asta: "Ei bine, mulți vor simți că această declarație este usoara , pentru că Isus a spus că " nimeni nu știe ziua, nici ceasul , eu încă mențin această predicție după treizeci de ani, pentru că Isus nu a spus ca nimeni nu poate ști anul, luna sau săptămâna veniri Lui." ne da de inteles ca Isus i-a aratat lui asta cu anul 1977. Caci el nu spune "nici ziua nici ceasul" dar Branham stie anul....si asta cu Hitler: Viziunea urmatoare a anunțat un austriac pe nume Adolf Hitler se va ridica și va deveni dictator al Germaniei, și el va conduce lumea în război ." NICIODATA BRANHAM NU A SPUS INAINTE ASA CEVA.

      El spune despre toate ABIA dupa ce s-au intamplat, dar le pune, ca si cum le-ar fi spus inainte. De ce a mintit in halul asta? Spuneti-mi voi.

      Ștergere
    56. Referitor la faza cu Pecetile intre apoc 4 si 19.

      Explicatia mea era inainte ca aceste Peceti despre care se vb dupa Apoc 4. deci dupa plecarea Bisericii, sunt de fapt derulari de evenimente in Cele 7 Epoci, in mare parte, nu total.

      Derularea unor evenimente din timpul Celor 7 Epoci, al Bisericii deci, pot fi spuse mai detaliat de catre Ioan dupa cap 4 ce aceasta ar pleca.

      Asta e si putin logic ca ar putea fi asa, dar asta in contextul mesajului, nu al realitatii neaparat.

      Ștergere
    57. Ce e asta: "Viziunea urmatoare a anunțat..."? E Domnul mi-a vorbit? E "imi imaginam eu ceva"?
      Ce inseamna cu adevarat asta "Viziunea urmatoare a anunțat..."?

      Mie nu imi spune absolut nimic.

      Si daca Branham a fost profet...DE CE NU A PROFETIT? DE CE A PREZIS?

      Ștergere
    58. Ce e tare in textul asta e ca El spune ca intre AP 3 si AP 19 nu se mai vorbeste deloc de neamuri si biserica ci doar de Evrei , in schimb el se regaseste in AP 10:7!

      Ștergere
  2. Stiati ca si Branham sarbatorea pastele?
    53-0329 ISRAEL.AND.THE.CHURCH.5_ JEFFERSONVILLE.IN IC 129-147 SUNDAY_
    5 Now, this coming Friday will be a--a crucifixion message, this coming Friday night, the Lord willing; we'll take Him to the cross, see Him crucified, put Him in the tomb and keep Him there over Saturday night; but Sunday morning, on the Easter sunrise service we'll try to bring Him out, show you how He proves what He is.

    Eu stiu ca biblia spune sa sarbatorim moartea si invierea Domnului de fiecare data cand luam cina nu de paste!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate că ei nu luau cina, sau o luau "din an în... paşte" :)

      Se spune că foarte puţini luau cina cu Branham, pentru că le era frică că li se va întâmpla ceva rău.
      (Aproape nimeni nu se mai simţea vrednic, dar pot să-i înţeleg pe fraţi, la cât erau de acuzaţi în predici...)

      Ștergere
    2. Branham avea si o icoana cu Jesus langa el.Oops!.Cum vine asta mister Branahm? Critici paganismul dar adopti una din trasaturile lui fundamentale:chipul cioplit.

      Stiati ca Branham purta peruca?

      Ștergere
    3. Gresit. Sunt doua chipuri cioplite la tabernacol si acum. Cand am fost acolo am intrebat DE CE. Mi s-a raspuns ca nu sunt idoli ci cadouri primite de la prieteni. Am urcat si in podul tabernacolului cu zona tavanului captusit cu cedru si erau si acolo plin de picturi mai mult sau mai putin reusite, tot cadouri. Am avut parte de un privilegiu pe care putini il au. Dar n-am cumparat niciuna nici n-am intrebat daca se vor scoate la vanzare candva. Cadourile sunt cadouri nu icoane-marfa , nu?
      Am avut deasemenea privilegiul sa fiu in biroul lui Billy Paul si sa vad nu doar o poza ci multe cu' lumina supranaturala' pe umarul sau capul lui Billy Paul.
      Daca vreti putem analiza si autenticitatea lor pana vine Mileniul ca material de studiu este.
      Cand am facut o poza cu coltul tabernacolului cu piatra de temelie la cineva care era cu mine ce credeti ca era in partea deasupra capului? O dara de 'lumina'. MAGnific.

      Peruca o poarta si acuma si ce e rau in asta?
      N-am vazut dar am auzit.

      Ștergere
    4. Mda...cam pueril raspunsul celor de la tabernacol.Daca era vorba de alti pastori din alte culte atunci strigau sus si tare :idolatrie,paganism,si alte etichete....Daca e vorba de Branham atunci orice i se accepta si intelege.Chiar si o icoana cu Jesus langa el.Parca ilie tisbitul a strigat impotriva zeilor straini si reprezentati printr-un chip.Dar lui Ilie american ii placea sa faca una si apoi sa predice alta.

      Fara suparare dar eeste penibil raspunsul lor.

      In privinta pozelor cu lumini ciudate,eu va pot arata lumini ciudate aparute si la budhisti ,nu doar la Branham.Si unde credeti ca sunt aparute?In zona inimii.Acolo unde ei spun ca este centrul inimii,al compasiunii. Apoi la misticii indienii apar lumini albe emanate din ei.Sunt milioane de fotografii cu lumini albe aparute peste tot in lume.Incepand de la Branham si ajungand pana in Tibet,India,Romania-calugarii...etc.

      Unii au spus ca aceste lumini nu sunt entitati angelice ci pur si simplu proiectia propriilor lor ganduri si emotii ,care apoi sunt captate pe fotografii.

      Iti dau un exemplu:Daca WMB se credea Ilie atunci au aparut lumini albe pe el si in jururl lui.Daca vreun budhist se gandeste la zona inimii si toate emotiile lui sunt centrate in aceea zona atunci sunt sanse mari ca sa apara vreo luminita in aceea zona.Totul are la baza emotii foarte puternice.

      Daca nu e asa cum spun atunci inseamna ca exista si zeitatile din budhism,ca fecioara Maria sa aratat la anumite manastiri,deci ca suntem inconjurati de zei ,zeite,ingeri,si fiecare se arata cand are ocazia.

      Deci in incheiere nu pot sa spun decat ca se confirma ca voi credeti in Branham datorita acestor elemente :poze cu lumini ciudate albe,ciudate aparute pe el,deasupra lui...etc.

      Ștergere
    5. Si pentru ce sa mai fie o lumina la mormantul lui Branham,el fiind mort de 50 de ani? Nu este totusi vorba de o emotie puternica fiindca te afli intr-un loc udne tu il crezi special,deosebit? Si aceea emotie curata,pura,a fost captata in poza...

      Ștergere
    6. A, ce am uitat sa spun și mi s-a părut neobișnuit era faptul ca s-au făcut vreo patru sau cinci colecte. Nu știu nici acum de ce.
      Am un nepot fotograf care e exasperat de luminile care ii tot apar inexplicabil în poze . Când face click nu le vede nici el nici alții și totuși în poze apar. Unele și le explica altele nu. Meserie cu surprize.

      Ștergere
    7. Unele sunt particule de praf.Intreaba un fotograf profesionist sau cauta pe google si ai sa vezi ca multe sunt doar chestii materiale dar marite datorita obiectivului de fotografiat.Si in consecinta particulele de praf apar sferice,luminoase datorita blitzului.

      Si oricum noi nu suntem chemati sa credem in licurici aparuti in poze ci in Domnul si in Evanghelia lui vesnica.

      Ștergere
    8. ""credeti in licurici din poze si veti fi in mireasa"". Nu mai discerneti lucrurile si nu mai deosebiti duhurile.Credeti orbeste intr-un predicator si imitatil cat mai mult posibil.Chiar daca azi invata ceva iar maine vorbeste cu el insusi si se combate pe sine adica ataca ceea ce a predicat ieri.

      Si cel mai important fie-va frica de el.Sa nu puneti nimic la indoiala din ceea ce spune fiindca are lumina ""supranaturala"" in poze.

      ______________________________________________________

      Cam asta e starea din branhamism,frankism....sclavie religioase,psihologica,mentala....

      Ștergere
    9. Da.licuricii vă vor mântui sigur. Sau aparatele foto stricate. Am avut şi eu unul din acelea cu film. După un timp nu se mai închidea bine şi pe undeva pătrundea lumina, aşa că aproape fiecare poză avea câte-un "stâlp de foc" în stânga, mai mult sau mai puţin pronunţat.

      Dar ce vă povestesc eu despre mine, hai să-l ascultăm pe Pearry Green. El zice că şi Fr. Sothman avea un astfel de aparat "şmecher" şi se lăuda că pe toate pozele îi apare "pillarul de foc". Green şi-a dat seama şi i-a cerut să facă o poză la o altă casă, a unui avocat. Sothman a refuzat. Până la urmă un alt frate a făcut o poză şi Green cumva i-a sustras poza cu "stâlpul miraculos" pe casa avocatului"

      Morala povestirii: NU MAI CREDEŢI ÎN LICURICI!

      https://www.youtube.com/watch?v=shm3TcDLpr4

      ABEL
      https://www.youtube.com/watch?v=shm3TcDLpr4

      Ștergere
    10. ""Finally admitting that trick photography was used in the ministry of William Marrion Branham""

      Asta e sfarsitul legendei branhamiste.Pana la urma totul are un inceput si un sfarsit.Crestinismul trebuie inteles simbolic si nu cum este prezentat in aceste secte cu caracter nazist unde toti se imbraca si gandesc la fel si unde orice parere diferita este pusa la zid.

      Ștergere
    11. Dupa ce zeci de ani au pictat cu pasiune oua și icoane și iepurași drăgălași fără sa înțeleagă semnificația Paștilor deodată se revoltă împotriva popilor escroci care zic ei i-au terorizat și abuzat.
      Neavând ce idolatriza, idolatrii s-au apucat sa folosească aparate defecte pentru a crea o noua generație de icoane făcătoare de minuni pentru a satisface nevoia de idolatrizare a celor idolatrii. Nai ce le face.

      Ștergere
    12. 4-5 colecte la Tabernacolul Branham? pai nu i-a invatat Branham sa nu ia bani niciodata? Sau iarasi ne-a mintit "prorocul"?

      Ștergere
    13. Icoană făcătoare de minuni şi în Elveţia. Sau mai degrabă reflexia unui bliţ într-o sticlă? Câţi dintre voi aţi făcut o poză cu bliţ printr-o sau la o fereastră? Imaginile sunt identice.

      http://people.delphiforums.com/JohnK63/evetns.htm#pillar

      Observaţi şi desenele cu liniile de perspectivă care toate duc în punctul unde a bătut bliţul.

      ABEL

      Ștergere
    14. Minciuna si frauda de proportii .Normal ca E.Frank nu are nici un argument la toate cele expuse incepand cu Norul si terminand cu aceste poze ""defecte"".Si atunci incepe sa improste cu noroi in stanga si in dreapta urland la toti ca sau pus de partea vrajmasului.Si acesta mai are tupeul sa se numeasca "'rob intelept"".

      Ștergere
  3. Buna tuturor. As vrea sa itelegeti si sa faceti o diferenta intre jertfele aduse DOMNULUI ISUS HRISTOS si jertfele pe care le aduc neamurile. Ceea ce jertfesc neamurile jertfesc dracilor. Sunteti foarte rautaciosi si defaimatori. Scria intr-un comentariu de mai sus ca sa cercetam toate lucrurile si sa pastram ce este bun. Daca tot ati citit predicile fratelui W.M.B. si nu ati gasit nimica bun atunci nu luati nimic. Dar daca ati gasit si lucruri bune atunci luati-le. Nu va saturati sa tot defaimati tot timpul si sa spuneti lucruri care nu sunt corecte? Nu a-ti citit in BIBLIIE ca sa nu vorbesti de rau pe aproapele tau? Cu respect IONEL.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am ramas cu urmari din branhamism,frankism...etc.In loc sa fie Hristos modelul nostru, a fost WMB ..Si din pacate am ramas cu anumite obiceiuri ""rautacioase"".Dar noi doar cercetam afirmatiile lui Branham. Nu defaimam pe nimeni ci doar pe cei care sau crezut dumnezei si care au dus lumea in ratacire cu minciunile lor. In cazul de fata WMB.

      Iti place as fi mintit toata viata ca tu urmezi pe un Ilie american?Sau ca norul ala a fost Jesus proiectat in atmosfera? Noua nu ne place.De aceea analizam pe acest mic dumnezeu american care a produs zeci de mii de adepti care ii imita stilul si atitudinea.

      Stii ca D-zeu ii defaimeaza pe acesti prezicatori mincinosi?El ne spune sa nu ne fie FRICA de ei si nu ii URMAM.

      Ștergere
    2. Bine ai venit pe blog, Ionel.

      Sa ma ierti dar nu cred ca sunt oameni pe lumea asta care defaimeaza mai mult decat branhamistii o fac cu cei care sunt diferiti sau nu sunt de acord cu ideile lui Branham.

      Ștergere
    3. Invataturile de baza care ne-au adus la mesaj au fost dovedite ca fiind nebiblice. (Ilie, Norul, ingerul laodicean, Epocile, pecetile, apoc 10:7, etc)
      Asta e marea problema Ionele.

      Nu e problema nimanui sper ca Branham s-a rugat pentru oameni si s-au vindecat sau ca ne-a emotionat cu anumite povestiri lacrimogene si ne-a dat si sfaturi bune de viata. Nu.

      E vorba de ceva extrem de grav: INVATATURILE MINCINOASE, PREZICERI FALSE SI PROFETII NEIMPLINITE si contradictiile fara numar din mesaj. Despre asta e vorba.

      Ia-ti curaj si cerceteaza si roaga-l pe Duhul Sfant sa iti arate realitatea. Shalom

      Ștergere
    4. Astazi am vorbit cu un mare invatat al mesajului si mi-a confirmat ca suntem in milenium. Mileniumul a inceput in 1977 si noi cei care nu intelegem asta nu avem nici o sansa.
      Bizar la acest frate e ca l-am intrebat: Dupa ce a inceput mileniumul mai poti fi mantuit?
      A spus ca nu! Si il intreb apoi dar tu cand te-ai pocait? Pai acum 7 ani ! Si il intreb :pai tu te-ai pocait acum 7 ani si mi-ai spus ca dupa 1977 nu mai poti fi mantuit, te contrazici singur! Imi spune: nu ca eu eram in gandirea lui Dumnezeu mantuit inainte, de la intemeierea lumii!
      Ce sa ii mai spui acestui om? Din biblie? Nici nu sta de vorba cu tine !

      Ștergere
    5. E un urmas fidel a lui Branham. E plina lumea de ei.

      Mie mi-a spus un frate din Clu, recent, ca "TOT MESAJUL ESTE DA SI AMIN. Fratele Branham nu a gresit nici macar odata si tot ce el a spus s-a implinit si se va implini". A spus-o cu un entuziasm de ala de la revista de pionieri "Cutezatorii". A tinut capul in sus asa sobru, parca a recitat ceva din socialism despre Ceausescu. Era simpatic dar imi era si mila de el, din pacate, nu are nici o sansa la realitate cu aceasta atitudine.
      Invatatorul fals, pastorul fals din adunarea lui i-a manipulat gandirea in halul asta.

      Acum il inteleg mai bine pe Frank de ce avertiza pe frati despre tot felul de doctrine false pe care fratii din mesaj le proclama.

      Problema lui E Frank este ca niciodata nu a numit pe adevaratul vinovat de acest haos mondial si de sursa de unde acesti frati vinovati s-au inspirat: DE LA BRANHAM.

      Frank isi poate reveni. daca un om curajos din jurul lui i-ar spune adevarul. Ii scriem o scrisoare si o semnam mai multi ? Abel cum stai cu germana? :)

      Ștergere
    6. Stai linistit ca nu o sa te bage in seama!
      Eu stiu predicator la mesaj care a cerut de mai multe ori sa vorbeasca cu Bily Paul sau cu Joseph si nu a avut sansa asta! Nu baga pe nimeni in seama!

      Ștergere
    7. Anonimule, care zici ca Biblia iti spune " sa nu-i urmati ", de ce nu te conformezi odata, si sa nu te tot tii , ca si catelul dupa caruta tiganului, latrand in gura mare, ca sa faci publicitate celor din caruta ?

      Ștergere
    8. Vezi ca si pentru tine e valabil ce spune Domnul despre prezicatori.Aici nu e vorba de a face publicitate nimanui.Crezi ce spune D-zeu sau ce spune WMB? Vorbesti 2 la leu ca deobicei.

      Am mai aflat ceva interesant:ca lumina aceea deasupra lui WMB a fost defapt o gluma a unui individ jucaus cu un aparat foto cam defect.Baza voastra se naruie pe zi ce trece.Sunteti in pom si pomul in aer.Normal ca tu vei continua sa repeti precum un papagal teoriile si minciunile lui Branham.Doar esti lider de adunare.Trebuie sa iti mentii pozitia iin aceasta miscare nascuta din minciunile lui WMB.

      Ștergere
    9. De unde ai " aflat " tu ceva interesant ?care om cu mintea intreaga se poate bizui pe vorbele unui anonim ? ale unuia care "nu vine la lumina, ca sa nu i se vadeasca faptele." (Ioan.3:20) Biblia ne invata despre anonimi ca "". Ei se lauda ca cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele Il tagaduiesc, caci sunt o scarba: nesupusi si netrebnici pentru orice fapta buna. (Tit.1:16) citeste si versetele anterioare, si incearca sa iesi cat mai repede din mijlocul acestei categorii de fiinte , care nu merita sa fie numiti oameni
      Biblia ne spune iarasi ca e bine sa fim in miscare, " caci in El avem viata, miscarea si fiinta " , pe cand despre anonimi zice : "Sunt niste stanci ascunse la mesele voastre de dragoste, unde se ospateaza fara rusine impreuna cu voi si se indoapa de-a binelea; niste nori fara apa, manati incoace si incolo de vanturi, niste pomi tomnatici fara rod, de doua ori morti, dezradacinati; (Iuda.1:12) Daca eu as fi lider, de-adevaratelea, nu m-as simti atat de adanc impresionat de vorbele tale, care ma ridica intr-o pozitie de varf, , dar numai cu gandul - iarasi subliniez ASCUNS , ca sa poata sa gaseasca un argument valabil sa ma azvarle jos de pe cea mai inalta pozitie, ca sa ma prapadeasca .. Acuma vad ce bine este sa nu lipsim de la lectia despre smerenie , chiar daca stam mai mult timp departe de adunarea de "acasa" pe care oricare crestin trebuie sa o fregventeze , ca sa nu i se atribuie si lui mustrarea " Sa nu parasim adunarea noastra, cum au unii obicei; ci sa ne indemnam unii pe altii si cu atat mai mult, cu cat vedeti ca ziua se apropie." (Evr.10:25) Eu nu as dori sa-mi parasesc vreodata pozitia in Hristos, in Cuvantul lui Dumnezeu care a fost dovedit viu si lucrator in viata lui William Branham mai mult decat in a tuturor predicatorilor din trecut si actuali,
      pe care lucrari voi le numiti minciuni , din ciuda ca nu aveti deloc "parte " in ele.

      Ștergere
    10. Hai ca sunteti funny.Ma faceti sa rad .Acum ca am aflat si ce varsta aveti nici nu ma mai obosesc sa va raspund ca se vede ca din cauza unei insuficiente oxigenari cerebrale specifice varstei,incepeti sa o luati pe aratura la orice comentariu.Deci mi sa luat o povara de pe inima facandu-mi griji ca poate nu sunt pe deplin inteles in comentarii.

      Chiar si aiuritul de comentariu pe care l-ati aruncat parca din avion la nimereala ,nu merita sa ii acord nici o atentie chiar daca bateti campii si iarasi,pentru a nu stiu cata oara,folositi versete la plesneala si fara discernamant si responsabilitate.

      In incheiere vreau as spun doar atat:Versetul acela din Tit vi se potriveste de minune branhamistilor,oameni carora nu le pasa de nici o fapta buna ci rastalmacesc Cuvantul pana acolo incat atribuie roadelor Duhului Sfant acceptarea invataturii lui WMB.

      Voi va laudati ca il cunoasteti pe D-zeu si ca aveti taine si comori stiute si intelese doar de voi,dar cu vorba si cu fapta il tagaduiti pe Domnul.Orice care a intrat in tangenta cu voi poate confirma acest adevar.

      Ștergere
  4. Dumneata crezi ca lui Dumnezeu ii place ca in fiecare an sa sarbatoresti pastile ca paginii cu oua vopsite si cu iepurasi. Dumneata ai putea sa-mi explici ce inseamna PASTE in adevaratul sens al cuvintului? Cu respect IONEL.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. - Coloseni 2 :16-17 Nimeni, dar, să nu vă judece cu privire la mâncare sau băutură, sau cu privire la o zi de "sărbătoare", cu privire la o lună nouă sau cu privire la o zi de Sabat, care sunt umbra lucrurilor viitoare, dar trupul este al lui Hristos.

      -sau cu privire la o zi de "sărbătoare",
      -sau cu privire la o zi de "sărbătoare",
      -sau cu privire la o zi de "sărbătoare",

      Ce inseamna asta pentru tine?

      Ștergere
    2. -Galateni 5 :13-15 Fraţilor, voi aţi fost chemaţi la slobozenie. Numai nu faceţi din slobozenie o pricină ca să trăiţi pentru firea pământească, ci slujiţi-vă unii altora în dragoste. Căci toată Legea se cuprinde într-o singură poruncă: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” Dar, dacă vă muşcaţi şi vă mâncaţi unii pe alţii, luaţi seama să nu fiţi nimiciţi unii de alţii.

      Ștergere
    3. Mesajul si Sarbatoarea Invierii Domnului a fost confiscate de mesajul lui Branham deoarece ei cred in "invierea Cuvantului".

      Imi amintesc ca am tradus si tiparit "Rasaritului Soarelui" si am fost entuziasmat de mesajul acela.

      Branham incepe in stil evanghelistic si apoi o sfarseste cu invierea de astazi referindu-se la mesajul lui.

      In toti anii anteriori, cand se referea la inviere se referea ca dovada invierii esta Botezul Duhului Sfant peste Biserica cu tot ce implica acest lucru si trimiterea ei in lume sa propovaduiasca Evanghelia.

      Dupa ce s-a ratacit a comparat invierea din acest timp, cu slujba lui. El a adus "invierea Cuvantului deoarece Cuvantul a fost mort" stiti aceste comparatii nebiblice.

      Adevaratul Cristos a fost dat afara de catre Branham si a introdus un cristos fals -nor-cristos, plagiat, falsitati- caruia i se inchina toti urmasii mesajului.

      Adevaratul Cristos nu este un nor, nici invataturile false si plagiate numite pe nedrept "Cuvantul".

      Si normal ca ei nu se bucura de Paste deoarece trebuie sarbatorit adevaratul Cristos, Isus, Cel care a murit si a inviat.

      Adevaratul mesaj al invierii a fost sabotat in mesaj. Adevaratul Cristos a fost inlocuit in mesaj cu unul fals.

      Ma intreb daca liderii care si-au infiintat sectele lor si neaga sarbatorile de baza crestine, nu au facut-o cumva din gelozie fata de Domnul? "De ce sa-l sarbatoreasca pe El si nu pe noi?" s-or fi gandit acesti dictatori spirituali.

      Daca unii abuzeaza de sarbatori inseamna ca trebuie sa nu avem sarbatoare? Daca unii hoti sparg magazine ar trebui sa inchidem toate magazinele?

      Branham si branhamisti prin ideile lor gresite, critica si batjocoresc pe altii daca vor sa tina Pastele sau Craciunul desi Biblia le spune clar sa nu judece pe altii daca vor sa tina o zi sau o sarbatoare.

      Le curge otrava pe buze cand vorbesc de altii si asta au facut de cand ii stiu.

      Prin asta ei controleaza pentru a domina vietile oamenilor in a-i impiedica sa faca ceea ce constiinta si dorinta lor le spune sa faca.

      EI IMPUN ALTORA MODUL BOLNAV A LUI BRANHAM DE A VEDEA LUCRURILE. Sunt ei sclavii lui Branham? Asa se pare. Sunt ei sclavii nevrotismului lui Branham? Sclavii ai afectiunilor psihice a lui Branham si nicidecum urmasi ai Cuvantului?

      Modul lor de gandire, vorbire si actiune ne confirma aceste lucruri.

      Pe langa altele si acesta este un mod barbar, primitiv si toxic de a tine sufletele legate in inchisoarea branhamista.

      Ingaduinta crestina a fost calcata in picioare cu salbaticie de oamenii primitivi si salbatici.

      Romani 14:
      5 Unul socoteşte o zi mai presus decât alta; pentru altul, toate zilele sunt la fel. Fiecare să fie deplin încredinţat în mintea lui.
      6 Cine face deosebire între zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire între zile, pentru Domnul n-o face.

      Coloseni 2 :16-17 Nimeni, dar, să nu vă judece cu privire la mâncare sau băutură, sau cu privire la o zi de "sărbătoare", cu privire la o lună nouă sau cu privire la o zi de Sabat, care sunt umbra lucrurilor viitoare, dar trupul este al lui Hristos.

      Din nou vedem ca cei care urmeaza mesajul lui Branham NU CRED CUVANTUL LUI DUMNEZEU. Ei mai bine sa moara decat sa renute la ce Branham a zis si se pocaiasca dand dreptate lui Dumnezeu din Sfanta Scriptura.

      De asta si eu cred ca ei se inchina la Branham. Ei nu dau doi bani pe adevarul biblic cand acesta vine clar impotriva afirmatiilor lui Branham.

      Branham este total anti-Cuvant nicidecum nu a adus "Cuvantul descoperit".

      Ștergere
    4. Ei au impresia ca daca isi pun reguli si legi si porunci omenesti sunt mai buni ca altii.

      Ștergere
  5. Domnule Nemes. Nu crezi ca ar trebui sa lasam in mina lui Dumnezeu sa judece cine intra sau cine nu intra in imparatia lui Dumnezeu? Credeti ca invatatura pe care o propaga domnul Adi din Belgia cu privire la Mireasa, ca adica cei 144000 sunt Mireasa lui Hristos este conform cu Biblia? Eu cred ca nu sunteti de acord cu acest lucru. Dar pentru aceasta nu ii spuneti ca nu este corect, pentru ca vorbiti de rau pe acelas om care cred eu nu va facut nici bine nici rau si care acum nu mai este aici ca sa se poata apara. Decc daca esti un om si ai un caracter ca al lui Domnului Isus atunci nu fi partinitor cu unii si rau voitor cu altii. Eu cred ca dumneata ai deschis acest bloc pentru a arata CUVINTUL corect si nu a arata tot timpul gresala altuia. CINE POMENESTE MEREU O GRESALA DEZBINA PE PRIETENI.Cu respect IONEL.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună Ionel!

      Concluzia lui Adi cu privire la cei 144.000 = Mireasa este corecta.

      Iar lui Dumnezeu îi este totuna dacă mâncăm ouă fierte vopsite sau nevopsite. Cel puţin, atât timp cât nu faci un dumnezeu din ou... Şi încă nu am văzut pe nimeni să o facă.

      Iar ouăle nu sunt "jertfe" aduse nici lui Dumnezeu, nici dracilor. Nici cozonacii sau sarmalele. Nici pomul de crăciun. Nimic. Este pur şi simplu un abuz "te-ologic" al unor predicatori răutăcioşi şi ostili faţă de alţi oameni, din care cauză au declarat aceste lucruri "jertfe aduse dracilor". Ca să aibă apoi o bază biblică să îi condamne. Nu ai înţeles schema? Pe Domnul Isus la fel, mai întâi l-au declarat un "hulitor de Dumnezeu" ca să justifice uciderea lui.

      Shalom
      Abel

      Ștergere
    2. Fr Ionel sa sti un lucru ,Am stat in mesaj 20 de ani ,probabil ca ne si cunoastem insa Dumnezeu mi-a descoperit adevarul. Eu nu impartasesc aceste studi biblice cu voi pe acest blog din mandrie sau ca cineva sa ma aprobe. Am spus in multe articole( cei care sunt mai vechi pe acest blog stiu) ca tot ce gasim in biblie si e corect vorbim si ne dam cu parerea si eu accept tot ce vine din partea celorlalti cu conditia sa fie biblic.Nu doresc sa dezbin pe nimeni si nici nu impun nimanui sa creada ceea ce eu postez. Sa sti ca inca am familia care este la mesaj, asa ca nu sunt o persoana care nu cunoaste mesajul.

      Ștergere
    3. Imi poti spune la per/tu nu e musai sa imi zici "domnule".
      Am spus undeva ca studiez ceea ce Adi sau alti frati scriu, dar in orice caz Adi a vazut mai mult decat Branham cu privire la cele 10 fecioare.
      Ai citit Epocile cartea aceea mare pe care am editat-o si tiparit-o la Cluj? Acolo Branham vb despre fecioare dar in context foarte subtire, slabut.

      Adi a facut o prezentare dintr-un alt punct de vedere. Noi, tu, eu altii avem dreptul sa studiem si sa comparam ce a scris el, sa ne edificam...Adi nu s-a autoproclamat profet si sa ne impuna sa credem si sa ne blesteme daca cumva nu credem asa cum Branham si urmasii lui fac cu cei care nu le accepta invatatura.

      Deci exista o diferenta. Eu ascult multi predicatori, lideri, speakeri diversi, citesc multe carti.

      Ma simt foarte bine ca pot sa iau ce e bun de la fiecare fara frica de a fi criticat sau blestemat de ei, daca cumva nu as fi de acord cu toate ideile lor. La Branham este teroare. Nu iti da voie sa analizezi si sa decizi.

      La mesaj asta e grav. Asta e ratacirea la Branham si la mesaj. Trebuie -ca prostul- sa iei tot ce spun ei, toate ideile, chiar daca nu e armonios si un e biblic.

      Si daca iti permiti sa spui ce ai gasit ca nu e biblic, fratii te ataca si te deposedeaza de mantuire. Asa ceva este gresit.

      E corect ce spui despre dezbinare, dar eu vad ca greselile personale nu trebuiesc pomenite mereu ca dezbina...adica de ex. daca tu m-ai mintit candva, sau eu ti-am facut ceva gresit, sau am furat mai demult de la fabrica si tu mereu ma acuzi si imi amintesti greseala de acum 10 ani....sau eu pe tine, sau pe altul ne tot criticam pt ceva gafe din trecut, atunci da nu e corect sa tot amintim, ai dreptate...deci eu vad ca e vorba de pacate si greseli personale acolo..

      Dar cand e vorba de invatatura falsa care duce in ratacire mii de suflete atunci trebuie sa spunem deschis lucrurile ca sa ii ajutam...desigur nu calomnieri, nu acuzatii mincinoase dar TEMELE BIBLICE, CUVANTUL TREBUIE PUS IN SFASNIC, SAU MAI CORECT ZIS...LASAT ACOLO UNDE A FOST MEREU...IN CONTEXTUL LUI BIBLIC.

      Ca sa intelegi mai clar intentia mea....daca tu Ionel, sau alt frate aveti o idee buna, ziditoare, care ne lamureste din Biblie in ceva ce eram oarecum neclari, sau confuzi, o poti scrie frate draga, si eu ti-o public, iar daca daca ne ajuta ne bucuram si dam slava lui ISUS.

      Daca ne ajuta doar pe jumate, mai completam, mai ajustam, si ne bucuram la fel...nu trebuie sa fim incuiati si fanatici, ci sa fim deschisi pentru ce e bun nou si biblic fara sa indoctrinam oamenii.

      Ștergere
    4. Fr Ionel doresc sa ne raspunzi la cateva intrebari daca binevoiesti, le-am mai pus si altora si toti au tacut .
      -Prin ce suntem noi mantuiti?
      -Ce inseamna sa fi mantuit?
      -Ce iti garanteaza mantuirea?
      -Sunt doua feluri de mantuiti?
      -Cine sunt mantuitii si cine e mireasa?
      -Mireasa e de fapt o parte dintr-e cei mantuiti? sau nu?

      La toate astea raspuns biblic te rog!

      Ștergere
    5. O remarca interesanta : "Am spus in multe articole( cei care sunt mai vechi pe acest blog stiu) ca tot ce gasim in biblie si e corect vorbim si ne dam cu parerea si eu accept tot ce vine din partea celorlalti cu conditia sa fie biblic. "
      Adi, chiar este extra-ordinar de biblic iepurasul cu cosul plin cu oua rosii, nu cumva acelea or fi oua de cocos scoase din bors ?

      Ștergere
    6. Nu esti deloc sincer, Lica, nici cu noi, nici cu tine insuti . Stii bine ca nu Branham te condamna , ci cuvintele lui Dumnezeu pe care le-a spus el, pe acelea le urasti tu, ca asupra unui mort nu mai ai ce te ridica . Doar Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator in veci de veci, si condamnarea pe care o simti tu si ceilalti ca tine nu are cum sa vina din partea unui mort . Sa stii ca nu vei scapa de obsesia " branhamista " si nu vei inceta sa alimentezi frustrarile tale pe bloguri, pana ce nu te vei POCAI , si la fel si aceia de la care iti preiei subiectele , fie ei americani sau romani pretinsi ex-branhamisti , dar dovediti a fi PAGANI de-adevaratelea

      Ștergere
    7. Pagani sunt cei care se ajuta doar pe ei.Adica cei care socializeaza si simt doar pentru cei de ai lor.Domnul Isus ne spune acest adevar.

      ""Si daca salutati numai pe fratii vostrii,ce lucru neobisnuit faceti?Oare PAGANII nu fac la fel?"".Matei 5:46

      Si adevaratii crestini sunt cei care simt si se implica pentru toti oamenii nefacand deosebire intre ei.Deci dupa cuvintele Domnului voi sunteti adevarati pagani.Chiar daca aveti teorii iudeo-crestine.Sunteti morti fiindca litera omoara.Si pentru voi doar litera conteaza si ceea ce a spus Branham deci tot litera...din predicile de pe benzi.

      Sper ca poate pricepi ceva din ceea ce am scris.

      Ștergere
    8. Branham nu a avut Cuvantul lui Dumnezeu niciodata. Daca a avut spune-mi ce Cuvant a lui Dumnezeu a descoperit si propovaduit el corect inafara de vindecarea divina?

      Branham nu condamna? :))) ce gluma.
      Esti NAIV DE MARE CLASA.

      Dar cine a predicat ACUZATIA? Adi? Abel? Cine a PREDICAT "DZEU AVERTIZEAZA APOI JUDECA? CINE A PREDICAT 3 FELURI DE CREDINCIOSI? Eu sau Branham?

      Cine a predicat inca zeci de titluri de acest gen in care A ANULAT CE A FACUT ISUS PENTRU OAMENI daca acei oameni nu cred si "mesajul orei" ?

      In toate aceste mesaje s-a introdus pe sine ca "factor respins de altii, ca si Isus" facandu-se victima si murdarind pe toti ceilalti crestini.

      Branham a manipulat si infricat si blestemat pe oricine si-a permis sa se indoiasca de cuvintele lui si i-a numit tot felul de nume rele asa cum si voi ati mostenit atitudinea lui urata, si faceti la fel. In loc sa puneti pe Domnul intre voi si frati ca sa puteti fi in armonie si fratietate, voi il puneti pe Branham si asa deveniti dusmanii cu toti caci Branham aduce ura si acuzatia pe cand colo Isus aduce pacea, iertarea si viata din belsug.

      Singura frustrare ce o am - si am dreptul sa fiu frustrat- e ca mi-am pierdut zeci de ani in secta asta a voastra cu invataturile ei false, plagiate si lucrurile fara sens, de care nu spui niciodata nimic.
      Oricum Nelutule, faptul ca taceti nu va scapa de responsabilitati.

      Nu veti putea merge inainte mult cu minciunile pe care le-ati crezut si promovat de la Branham.
      Ma rog sa va fie dat valul intunerecului la o parte de pe ochi.

      Azi maine ai 60 de ani si in fiecare comentariu tot etichetezi si ataci oamenii. Esti un branhamist adevarat, reprezinti pe Branham perfect, esti ca si el, si multi sunteti la fel, unul care in loc sa raspunda la subiect ataca si eticheteaza.

      Adi v-a pus cateva intrebari mai sus. Raspundeti-i daca stiti ce e mantuirea si cum se capata. veti vedea ca Branham NU ARE NIMIC DE A FACE CU ASTA.

      Ștergere
    9. Voi nu mai puteti sa mintiti mult timp oamenii cu norul, cu Ilie, cu Fiul Omului, cu raul Ohio, cu Tabenacolul Penticostal, cu Epocile, ca Branham a descoperit botezul Fapte 2:38, Dzeirea lui Isus, samd.

      Daca o faceti o faceti constient acum, dupa ce voi insiva ati cercetat si ati vazut cata minciuna si contradictie exista in mesajul orei, atunci se vede clar cu adevarat ce intentii si ce misiune purtati in voi si in slujba cui sunteti.

      Intrebare simpla si de bun simt:

      De ce continuati sa mintiti oamenii si fratii si acum dupa ce ati constatat chiar si voi ca NU AVETI DOVEZI BIBLICE LA INVATATURILE DE BAZA ALE LUI BRANHAM SI ATI VAZUT CA A PLAGIAT SI CA S-A CONTRAZIS MEREU?

      Ștergere
    10. AI REPETAT ACEEASI GRESEALA a unui crestin care se socotea un " ostas a Domnului ", el a crezut ca pune o intrebare de mare baraj , ca aceasta " Sa-mi spui, si sa-mi arati din Scriptura CE ESTE MANTUIREA ! " in public, cu gand ca eu sa raman de rusine, dupa ce l-am inghesuit cu raspunsuri biblice la care nu se astepta , el, mare invatator de " ostasi ortodocsi religiosi " Desigur, n-a vrut sa accepte nimic, exact ca si tine , adica legaturile aduse prin texte descoprite de Mesajul orei, pentru el n-au avut valoare, si la urma a zis : Vezi ca nu stii ca " Mantuirea este a Domnului , Dumnezeului nostru, si a Mielului " ? Si a fost foarte satisfacut de tricul lui.
      Ma tem ca si voi va agatati de faptul ca in limba romana cuvantul " mantuire " exprima mult mai bine si mai direct voia lui Dumnezeu, ca si in alte limbi, ca de ex in engleza, insemnand " salvare ", cuvant care in romaneste mai cere si alte cuvinte langa el, ca sa fie inteles corect, ca de ex: de la innec, de la faliment, de la accident mortal, de la o boala, etc . Pe cand cuvantul " mantiure " tinteste chiar SUFLETUL , asa cum citim : " De aceea lepadati orice necuratie si orice revarsare de rautate, si primiti cu blandete Cuvantul sadit in voi, care va poate mantui sufletele ". (Iac.1:21)

      Ștergere
    11. intr-un fel e advarat ce zici , ca noi suntem chiar scricti in ceea ce priveste pacatul " ca , adica , ei nu cred in Mine , " si spunem , ca si profetul Isaia , si de ce nu, ca Branham, "La Lege si la marturisire !" Caci daca nu vor vorbi asa, nu vor mai rasari zorile pentru poporul acesta. (Isa.8:20)" Daca asta inseamna pentru unii ACUZATIE si plagiat si blestem si alte " jigniri in amorul propriu " , asta-i numai din cauza ca ei nu si-au rastignit firea pamantesca si o tin inca la loc de cinste IN MAINILE LOR .

      Ștergere
    12. Adi, fii sincer si recunoaste ca versetul " Iacov 1.21 " contine chiar raspunsul la intrebarile puse de tine

      Ștergere
    13. Sa sti ca intrebarea nu ti-a fost destinata, dar nu e important.
      Vad ca fr Ionel nu se grabeste sa raspunda ,probabil nu prea cunoaste scriptura, insa o sa raspund eu si astept sa ma contrazica!

      -Prin ce suntem noi mantuiti?- Prin credinta in Domnul Isus ! Fapte 16:30 i-a scos afară şi le-a zis: „Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?”
      Pavel şi Sila i-au răspuns: „Crede în Domnul Isus, şi vei fi mântuit tu şi casa ta.”
      Romani 10:9 Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit.Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea, şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire,

      -Ce inseamna sa fi mantuit? - Sa fi salvat ,sa treci de la moarte la viata!Înseamnă să fii scăpat de pedeapsa tuturor păcatelor tale, să fii ajutat să nu cazi în fundul adânc al iadului, să fii mântuit pentru totdeauna de întunerecul din afară, să fii izbăvit de mânia Celui prea Înalt și de focul cel veșnic.

      -Ce iti garanteaza mantuirea? - Romani 8:33 Cine va ridica pâră împotriva aleşilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Acela care-i socoteşte neprihăniţi!Cine-i va osândi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a şi înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu şi mijloceşte pentru noi!Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul, sau strâmtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia?După cum este scris: „Din pricina Ta suntem daţi morţii toată ziua; suntem socotiţi ca nişte oi de tăiat.”Totuşi, în toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit.Căci sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare,nici înălţimea, nici adâncimea, nicio altă făptură, nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu care este în Isus Hristos, Domnul nostru.

      -Sunt doua feluri de mantuiti?- Nu nicidecum ! Ioan 3:15 pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.

      -Cine sunt mantuitii si cine e mireasa? - Orice pamantean care crede in Isus Hristos este mantuit !
      Parerea mea despre mireasa o stiti!

      -Mireasa e de fapt o parte dintr-e cei mantuiti? sau nu? - Aici va las pe voi sa raspundeti,nu e bine sa luati totul de-a gata!

      -Acum artati-mi biblic ca mantuiti se despart in doua,uni doar mantuiti si altii rapiti!
      -Si aratati-mi slujba lui Branham in chestiunea mantuirii!

      Ștergere
    14. Voi nu mai puteti sa mintiti mult timp oamenii cu norul, cu Ilie, cu Fiul Omului, cu raul Ohio, cu Tabenacolul Penticostal, cu Epocile, ca Branham a descoperit botezul Fapte 2:38, Dzeirea lui Isus, samd.

      Daca o faceti o faceti constient acum, dupa ce voi insiva ati cercetat si ati vazut cata minciuna si contradictie exista in mesajul orei, atunci se vede clar cu adevarat ce intentii si ce misiune purtati in voi si in slujba cui sunteti.

      Intrebare simpla si de bun simt:

      De ce continuati sa mintiti oamenii si fratii si acum dupa ce ati constatat chiar si voi ca NU AVETI DOVEZI BIBLICE LA INVATATURILE DE BAZA ALE LUI BRANHAM SI ATI VAZUT CA A PLAGIAT SI CA S-A CONTRAZIS MEREU?

      Ștergere
  6. Uite, domnule Lica ce-ai zis :"Singura frustrare ce o am - si am dreptul sa fiu frustrat- e ca mi-am pierdut zeci de ani in secta asta a voastra cu invataturile ei false, plagiate si lucrurile fara sens, de care nu spui niciodata nimic.
    Oricum Nelutule, faptul ca taceti nu va scapa de responsabilitati."
    Daca am tacea noi, desigur, pietrele ar vorbi, dar vezi ca nu tacem si eu zic ca de-i adevarat ce-ai zis, apoi mai pierzi inca multi ani si vei mai avea o frustrare, incercand sa-ti expui lipsa de descoperire in cunoasterea Lui, pe care niciodata n-o poti obtne fara pocainta . . Oricine citeste blogul meu poate sa recunoasca toate invataturile fratelui Branham asezate corect in Scripturi, si sa vada faptul ca lumea de astazi se duce cu viteza crescanda spre prapastia care separa cele doua taramuri spirituale, cu falsa impresie ca ar calca pe podul care duce-n rai, cum si-a imaginat si John Bunian, dramatizand calatoria crestinului . Nimeni din cultele de astazi nu-si poate veni in fire si sa inteleaga ce zi mareata traim, tocmai fiindca resping descoperirea celor sapte glasuri "ca de tunet" prin care Dumnezeu a vorbit Bisericii Lui , prin Duhul Sfant revarsat la cincizecime si turnat peste generatia noastra in dubla masaura , , legitimat prin aceleasi lucrari pe care le-a demonstrat Domnul Isus pe vremea cand a umblat ca RASCUMPARATOR pe pamant , exact asa cum Iov si-a prezentat viziunea despre El cu mult timp inainte ca El s-o implineasca cu faptele Lui si ale apostolilor .
    Zici ca " nu aveti dovezi biblice la invataturile de baza " , si ma intreb " cat de mare poate fi intunericul din ochiul tau " , afara de cazul ca nu vrei, in ruptul capului , sa crezi ceea ce ai citit in predici, asa cum te lauzi , cautand numai sa interpretezi , sub forma de contradictii ., ca altceva mai bun n-ai de lucrat , n-ai grija familiei, nici a bisericii, nici chiar a ta, ca se pare ca ti-ai vandut sufletul, si umbli numai pentru lucrari " motivationale ", crezand ca vei iesi "basma curata "

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alea nu sunt invataturile lui WMB.Nu mai mintiti lumea ca lui D-zeu nu ii place minciuna.Predicile lui Branham sunt plinde contradictii.Azi credea in trinitate iar maine o neaga.Deci asta nu poate fi numita descoperire ci aiureala sectara.Oricine vrea sa cunoasca cine este Isus poate sa citeasca ceea ce predicau apostolii.Nu este necesar sa citeasca mii de predici balbaite si imprumutate din toate cartile.Va dus branhamel cap de cauciuc de nas cu minciunile lui cu ingeri in forma de piramida.Unde in Biblie au mai aparut ingeri in forma de piramida?Doar in mintea lui Branham fiindca avea mintea imbibata de chestii masonice cu piramide .Daca avea o afinitate pentru sfera atunci vedea ingeri asezati in cercuri.

      Ștergere
    2. Sa inteleg ca daca Dumnezeu ne -a pus inainte binele si raul , in cartea Sa, aceasta este plina de contradictii, cum afirma lumea? astfel, daca fratele Branham a vorbit despre trinitate si a atras astfel atentia asupre a ceea ce oamenii inteleg eronat, apoi prezentand si descoperirea reala a lui Dumnezeu in chipul Omului Isus Hristos , intocmai cum L-a vazut Pavel in lumina care l-a orbit in calatoria lui spre Damasc, inseamna ca "s-a contrazis ?" N-ati citit marturisirea lui Pavel : " daca L-am cunoscut pe Hristos in felul lumii, acum nu-L mai cunosatem in felul acesta "(2Cor.5:16) Probabil ca si Pavel avea mintea imbibata cu chestii masonice,fiindca a spus ca-L cunoaste intr-un mod complet diferit , din momentul in care El si-a implinit fagaduinta "Cine are poruncile Mele si le pazeste acela Ma iubeste; si cine Ma iubeste va fi iubit de Tatal Meu. Eu il voi iubi si Ma voi arata lui." (Ioan.14:21).
      Daca cineva face astazi aceeasi marturisire, vo, repede, e nebu, la zid cu el " ?
      Zici ca " alea nu-s invataturile lui WBM " dandu-ne de inteles cat de bine ai observat si retinut ce ai citit, dar te lauzi fara temei, se vede ca n-ai citir decat speculatiile facute de A micii tai pe acest blog (cu A de la anonim mare )

      Ștergere
    3. Voi nu mai puteti sa mintiti mult timp oamenii cu norul, cu Ilie, cu Fiul Omului, cu raul Ohio, cu Tabenacolul Penticostal, cu Epocile, ca Branham a descoperit botezul Fapte 2:38, Dzeirea lui Isus, samd.

      Daca o faceti o faceti constient acum, dupa ce voi insiva ati cercetat si ati vazut cata minciuna si contradictie exista in mesajul orei, atunci se vede clar cu adevarat ce intentii si ce misiune purtati in voi si in slujba cui sunteti.

      Intrebare simpla si de bun simt:

      De ce continuati sa mintiti oamenii si fratii si acum dupa ce ati constatat chiar si voi ca NU AVETI DOVEZI BIBLICE LA INVATATURILE DE BAZA ALE LUI BRANHAM SI ATI VAZUT CA A PLAGIAT SI CA S-A CONTRAZIS MEREU?

      Ștergere
    4. Nelutule mai lasa minciunile si blogul tau e plin de haos si teoriile conspiratiei ca si mesajele lui Branham. Azi spui una maine alta la fel ca si Branham.

      Nu exista tema in care Branham sa nu aiba 2-3 variante.

      Nici el nici voi nu aveti cuvantul lui Dumnezeu.

      Ti-am zis si la Cluj in fata fratilor arata-mi biblic despre Ilie si nor si restul. De ce sa cred "in ruptul capului" MINCIUNI?

      DE CE TU SI CEI CARE URMATI PE BRANHAM, CERI OAMENILOR SA CREADA IN CEVA CE NU POATE FI DOVEDIT BIBLIC?
      Ati devenit din inselati, inselatori? Ase se pare?

      Tot ce aveti, este o incurcatura de invataturi care se contrazic mereu. Tot ce aveti este pervertirea cuvantului, ura si minciuna si atacuri la persoane.
      Uitate mai omule ce scrii in comentarii de doi ani de zile: NICIODATA NU AI DAT UN SINGUR RASPUNS BIBILIC LA SUBIECTUL RIDICAT!
      Trage tu singur concluzia pentru ce adevar crezi.

      Ștergere
    5. Tu spui: Zici ca " alea nu-s invataturile lui WBM " dandu-ne de inteles cat de bine ai observat si retinut ce ai citit, dar te lauzi fara temei, se vede ca n-ai citir decat speculatiile facute de A micii tai pe acest blog (cu A de la anonim mare )

      Da da TOATE ASA ZISELE DESCOPERIRI ALE CUVANTULUI NU SUNT DECAT PLAGIATE DE LA ALTI LUCRATORI SI AUTORI, Branham fiind un plagiator fara rusine asumandu-si meritul asupra acestora ca fiind "descoperirea" lui.

      Tu stii asta dar continui sa te minti pe tine si pe altii ca Branham ar fi un "profet al Cuvantului" cand el NICI MACAR O SINGURA DESCOPERIRE NU A AVUT.

      IAR DACA A AVUT MACAR UNA SINGURA ARATA CARE E ACEEA !

      Tu nu vezi ca vaca paste in plop? Voi toti care urmati mesajul aveti o credinta care nu poate fi dovedita nici macar cu simple elemente si dovezi.

      Si cu ce e bun din mesaj (e bun ca e din Biblie) continuati sa inselati oamenii ca Branham ar fi revelat acele lucruri.

      Ștergere
    6. Branham nu a atras atentia asupra trinitatii ci a predicat-o si invatat-o apoi a preluat invatatura Unitatii dumnezeirii Domnului, de la penticostalii cu care umbla si care botezau si predicau asta inainte ca branhamel sa se nasca.Asa ca el nu e nici un profet "al Cuantului' si nu are nici o descoperire. lasa minciunile astea odata ca te-a bate Dumnezeu mincinosule iar daca e preluat de le altii Branham e "preluator" nu profet. Trebuia sa nu minta si mai bine ii era ca toti l-ar fi respectat pentru sinceritate asa el a mintit ca dumnezeu l-a trimis cu un mesaj. ce mesaj are el? ca el e marele ilie? ca e inger? ca a luat doctrina jesus only il face mai bun ca trinitarii? Minciuna asta crunta si intunerecul va urmareste si e adanc infipt in voi si o raspanditi cu buna stiinta. mi mila de voi ratacitilor.

      Ștergere
    7. "N'avem toţi un singur Tată? Nu ne -a făcut un singur Dumnezeu? Pentruce dar sîntem aşa de necredincioşi unul faţă de altul?....." Maleahi 2:10

      Branhamistilor pentru ce urati oamenii si pe frati in halul asta si aparati un "proroc" mincinos??????? Dumnezeu ne-a creat pe toti si El ne-a chemat la Domnul Isus Christos !!!!! nu la proroci dovediti mincinosi! ! ! !

      Cat timp ei cred ca exista o samanta a sarpelui asa cum Branham a invatato ei neaga Biblia constant si vor ura si oamenii mereu, facanduse vinovati de ucidere din inima. ucigasi ai fratilor cu cutitul cuvintelor. nu suportati adevarul ca Branhamel nu a fost ce voi pretindeti.

      Ștergere
    8. Unde in Biblie au mai aparut ingeri in forma de piramida?

      Ingerul care ia aparut lui WMB in seara de 7 mai de ce nu este descris cu aripi ci ca un om normal adica brunet,robust si cu par lung?

      Oare ingerul nu este un vindecator georgian care la vizitat pe WMB tot intr-o seara,apoi dupa aceasta vizita Branham vine cu invatatura ca ingerii sunt mesageri pamantesti fiindca stia ca acel vindecator era cat se poate de pamantean?? Ia mai ganditi-va putin .


      Oare nu avem de aface cu un om cu o personalitate extrem de mistica care tot ce vedea si auzea punea pe seama personajelor Bibliei adica ingeri,tunete mistice,nori supranaturali...etc.?

      WMB nu a spus ca face vindecari prin puterea Duhului Sfant ci prin puterea ingerului care era langa el.Pai unde in Biblie ingerii fac vindecari supranaturale?

      Ștergere
    9. Dar ce spui de faptul ca ingerul i-ar fi spus lui Branham ca "asa cum lui Moise i s-au dat doua semne tot asa si tie ti se vor da" numai ca lui Moise i s-au dat trei nu doua. Al treilea era apa in sange pe pamant (nu e cea din rau) Exod 4:9
      Nu stia ingerul nici atata macar? Ca Branham se vede ca nu isi stia propria lui Biblie.

      Ștergere
    10. Da chiar.Si asta e un argument forte.Dar mai e ceva aici dubios;De cand Ilie are in slujba lui semne date lui Moise?

      Branham a observat aceasta contradictie si apoi o schimba si nu mai spune nimic de semnele pe maini ci de faptul ca ingerul care era pe platforma ii sopteste bolile oamenilor.

      Pai daca i sa dat doua semne de ce nu le foloseste ci trebuie sa vina ingerul sa ii spuna bolile oamenilor?

      Ștergere
    11. Poate le-am dat o idee branhamistilor sa vina si sa spuna ca Branham a fost si Moise nu doar Ilie.La aceasta secta orice e posibil.Chiar sa spuna ca WMB a fost Jesus.Si-au pierdut orice urma de a discerne lucrurile.Si binele de rau,dupa cum se vede din comentariile lor cand este vorba de un subiect .

      Ștergere
    12. fratilor ce credeti ca spun de fapt fratii cand spun ceva precum behaituloilor...: Oricine citeste blogul meu poate sa recunoasca toate invataturile fratelui Branham asezate corect in Scripturi,"?
      Stati putin: Adica ele nu sunt o restituire a adevarului in aceasta zi? Trebuiesc ASEZATE CORECT???? Cine e autorizat sa le aseze corect? Tu behaitule? tu esti lup de paza la stana oilor. De unde stim ca sunt asezate corect de tine sau Ewald Frank? Daca prorocul Ilie a RE-ASEZAT toate lucrurile de ce trebuie sa mai intervenim noi?!!! si inca atat de energic si sub presiune nestiind pe unde sa mai inventam citate sa iasa cumva si sa il scapam basma curata pe "cel mai mare proroc al tuturor timpurilor?" hahaha ce gluma buna. Iar cu ce nu pusca conform cu Scripturile ce faceti? le aruncati la gunoi?sau le spuneti asa cum si sunt: false !???!!! sau le strecurati ca si tantarul si inghiti camila spurcand pe frati si Adevarul dar aparand minciunile celui rau si pe un mincinos si inselator pe nume William Marrion Branham??!!!???

      Ștergere
    13. Aceeasi meteahna ca si la Abel, citezi eronat ceea ce citesti . Am spus ca fratele Branham a asezat corect in Biblie invataturile pe care Duhul lui Dumnezeu le-a descoperit . De ce mai trebuie sa intervenim noi ? Tocmai fiindca ATI INTERVENIT VOI ! Nu am publicat absolut nimic sa fie cum ziceti " ce nu pusca cu Scripturile ", voi simtiti singuri pe pielea voastra CE PUSCA SCRIPTURILE.... si ce nu !
      daca voi va credeti "camila " si sustineti ca noi o inghitim, sau Tantarul pe care-l strecuram, nu vi se pare ca va acordati prea mare importanta ? Nu facem decat sa va stam in cale, dar nu va ingrijorati, profetia se va implini , negresit : " Trebuie numai ca sa fie luat din drumul lui ceea ce-l opreste acum "

      Ștergere
    14. Ce invatatura i-a descoperit Duhul lui Dumnezeu lui fratele Branham?

      Ștergere
    15. Daca vrei cu adevarat sa stii, citeste si tu predicile, ca-s publicate in mai multe limbi, pe internet, nu-s puse sub obroc, sunt si difuzate in scris, asa ca nu te mai lamenta si nu mai incerca sa minti impotriva adevarului , interpretand voit eronat ce-a zis el

      Ștergere
    16. raspunde la intrebare daca ai spus o asemenea afirmatie...sau nu cumva nu stii nici tu a raspunde la fel ca inca unul de la voi cu care vorbisem nu demult?repet intrebarea: Ce invatatura i-a descoperit Duhul lui Dumnezeu lui fratele Branham?

      Ștergere
    17. De fapt un amalgam de invataturi sunt in predici si nu doar una singura clara,de la punctul A la punctul B.Singura invatatura clara este botezul in Numele lui Isus.Dar si aici branhamel o cam scartaie si devine haotic si incoerent prin faptul ca acuza si obliga pe cei care sunt botezati in Numele Tatalui....sa se reboteze in Numele lui Isus.

      Si asta dupa cel tot el spune ca Numele Tatalui si al Fiului...etc este Domnul Isus Hristos.Deci branhamel cap de cauciuc nu isi da seama ca spune defapt ca cei botezati in formula din Matei 28 sunt defapt si botezati in Numele Domnului Isus si ....viceversa!.

      In rest sunt doar invataturi preluate de prin carti.PLus ca tot timpul revine la ele dupa ce are momente de nevroza si le ataca.Apoi se roaga in Numele trinitatii.

      Deci ce a descoperit acest Ilie american care are si caracteristici de a le lui Moise?(caz unic in Biblie).A descoperit...scrierile lui Larkin poate,si a tras putin cu ochiul.Asta da descoperire.

      Defapt invatatura dumnezeirii ale branhamistilor,frankistilor,este a dr.Larkin si nicidecum a lui Branham.Pe Larkin ar trebui sa il faceti Ilie si nu pe Branham.Ar fi mai corect. :)

      Ștergere
    18. Nu iti va raspunde. Nu are ce sa iti raspunda.

      Si el stie bine ca Branham nu a descoperit nimic ci ca a copiat si plagiat de la altii aproape totul.

      Predicile lui spun si ca el a zis ca e profet si ca el nu a zis ca e profet si ca in Daniel anticristul e anticrist si ca Isus e anticristul acela.

      Predicile lui Branham iti spun ca el a zis ca niciodata nu va primi un cadilac drept cadou si tot ele spun ca deja a primit cadilacul cadou.

      Predicile lui Branham spun ca el a fost in norul din 28 febr 63 cand a fost 3 zile la vanatoare si tot predicile spun ca el in data de 4 martie anunta ca merge spre vanatoare din data de 6 la 9 martie.

      Predicile lui spun ca nu stie ca a fost la raul Ohio si tot ele spun ca ar fi fost o voce de sus.

      Predicile lui spun ca a fost baptist si toate dovezile arata ca a fost penticostal.

      predicle lui spun ca el a descoperit Epocile, tot el spune ca l-a citit pe Larkin. Este nesfarsita si nelimitata contradictia din predicile lui.

      Cauta in predicile lui si pe internet si vei gasi ca nici o pretentie pe care Branham a avut-o, nu poate fi dovedita.

      Pana si lucruri marunte din viata lui, nume de servitoare sau asistente medicale sunt haotice sau lucruri mai mari locul intalniri cu ingerul, la fel nu stie unde si la ce data a fost cand s-a intalnit cu el.

      De aceea nu cred ca vei primi un raspuns biblic si normal la cea mai simpla intrebare din istoria branhamismului.

      Ce anume a descoperit Duhul lui Dumnezeu lui Branham?

      Ceva i-a descoperit..dar nu invatatura...asta niciodata...insa i-a descoperit prin Hagin si Anna Schrader ca daca nu inceteaza cu eroarea va permite satanei SA IL UCIDA PANA LA FINELE ANULUI 1965. Si asta s-a intamplat exact asa.

      Sa fie deci adevarat ca lumea penticostala l-a avertizat si apoi "l-a dat pe mana satanei" pentru ca a devenit eretic si ca a dezbinat adunarile si ca s-a proclamat cristosul orei, ingerul legamantului, ilie etc? Nu stiu inca.

      Studiez acest subiect, dar am deja cam 2-3 marturii...mai sap un pic sa fie si din predicile lui dovada.

      Ștergere
    19. Singura invatatura clara -sa zic asa- din mesaj e botezul da, ai dreptate fratioare, numai ca intrebarea adresata lui nelutu era ce a descoperit Duhul lui Dumnezeu lui Branham nu ce a copiat Branham de la penticostali. :)

      Ștergere
    20. behaitul nu a fost in stare sa dea raspuns la ce e mai important pentru ei """"""mesajul orei""""". este clar dece. nu are ce sa spuna ce a descoperit Duhul lui D-zeu lui Branham. pai atunci ce credeti voi ca nu aveti dovada la acel lucru? Dar el pe alte parti tot comenteaza cu obraznicie. Asta este nebunie. S-au lepadat de adevar si umbla sa prosteasca cit mai multe suflete pe care ii poate insela si minti ca nu poate pe aceia care cunosc cat de cat Biblia. Sinteti un cult grozav de prost si mort care nu crede Sfintele Scripturi.

      Ștergere
  7. Domnul Isus sa va sfinteasca pe toti. Urmariti pacea si sfintirea fara de care nimeni nu va vedea pe Dumnezeu. Sunt Ionel si am sa incerc sa raspund cit timpul imi permite domnului Adi in masura cunostintei pe care o am si vreau sa spun ca nu din cauza necunostintei Scripturii nu am raspuns ci din pricina ca nu am atit de mult timp ca altii.Daca dumneata domnule Adi ai incercat sa raspunzi in locul meu nu ai facut bine pentruca nu stii ce as vrea sa spun. Ai facut exact ca Saul cind a adus jertfa in locul lui Samuel. In privinta cunostintei unii invata sa stie iar altii invata sa faca.Si nu cel care stie voia lui Dumnezeu este socotit neprihanit ci cel ce face voia lui Dumnezeu este socotit neprihanit.De dragostea lui Dumnezeu ne poate desparti o inima rea si necredincioasa. De aceea multi oameni sufera si mor de inima rea si multi ar trebui sa-si faca rost de o inima noua si de un duh nou si sa faca un transplant de inima. Adica sa-l lase pe Dumnezeu sa-i opereze si sa scoata inima de piatra care nu poate iubi si sa puna o inima de carne care poate iubi si pe vrajmasi.Mare lucru sa ai dragoste. Dar mai mare lucru este sao si arati. Si mai mare lucru sa o si pastram pina va veni Isus sa-si ia pe cei care sunt ai lui. Ai scris multe lucruri, si acestea trebuie luate pe rind si cu rabdare ca nu facem nimic sa venim cu o caruta de versete fara sa le asezap pe fiecare acolo unde ii este locul in masura cunostintei fiecaruia. Noi ar trebui sa ne complectam unul pe celalalt si nu sa ne muscam unii pe altii.Ai spus despre CREDINTA. Eu cred din toata inima mea, ca cei ce cred si vor sa fie mintuiti trebuie sa aibe o credinta corecta si nu ori ce fel de credinta. Cind mergi dintr-un oras in altul nu te urci intr-un tren oarecare chiar daca trnurile seamana intre ele. Ci te urci in trenul care merge acolo unde vrei sa ajungi.Si-apoi si dracii cred si se infioara... si s-ar putea ca multi dintre noi sa avem aceas credinta ca dracii. Adica sa credem si sa nu facem voia lui Dumnezeu.Si-apoi Dumnezeu nu rasplateste CREDINTA cuiva chiar daca este o credinta corecta, ci Dumnezeu rasplateste CREDINCIOSIA.Ex. Cei trei tineri care au fost aruncati in cuptorul cu foc nu numai ca au crezut ca Dumnezeu ii poate scapa dar au ramas credinciosi si nu sau inchinat chipului de aur. Adica nu cel ce stie si crede ci cel ce face si ramine credincios este socotit neprihanit.Iar cind vorbim de neprihanire eu o vad asa. Omul a devenit vinovat inaintea lui Dumnezeu de aceea el are nevoie de iertare. Dumnezeu il vede in Hristos pe omul caruia ELia iertat pacatele, astfel este ca si cum acesta nu ar fi pacatuit niciodata. Noi chiar daca ne iertam unii pe altii totusi ne aducem aminte deseori de multe lucruri care au existat odata cu mult timp in urma. La Dumnezeu stau lucrurile altfel. EL a iertat pacatele si nu se mai gindeste la acestea. Le arunca in fundul marii si pune si o pancarda pe care scrie PESCUITUL INTERZIS. Nimeni nu are dreptul sa readuca in amintire lucrurile din trecut ale unui om pe care Dumnezeu l-a iertat si l-a facut nevinovat.Cine face asa ceva devine vinovat si pune in pericol pentru sine iertarea divina si neprihanirea lui. Spune Duhul Sfint in evanghelia dupa Matei 20 unuia din cei care au lucrat in vie asa: ...NU POT SA FAC CE VREAU CU CE ESTE AL MEU? ORI OCHIUL TAU ESTE RAU PENTRU CA EU SUNT BUN. Ma opresc putin aici si voi reveni sa continui mai tirziu. Poate sint greseli de ortografie va rog sa m-i le iertati. Domnul Isus sa fie cu dsuhul vostru. AMIN.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai revenit Ionel.
      Ma gandeam ca te-ai speriat de atata informatie dintr-o data si nu mai revii. Glumesc.

      Cei trei tineri aruncati in foc NU S-AU INCHINAT CHIPULUI PROFETULUI DANIEL CARE A DEVENIT OBIECT DE INCHINARE SI UN IDOL.

      Ma gandeam ca si eu sunt intr-un fel in foc acum, dar atata timp cat fratii nu arata biblic mesajul lui Branham, NU MA INCHIN PROFETULUI VOSTRU (sa dramatizez si eu putin).

      Ai zis ca trebuie sa avem credinta corecta nu orice fel de credinta. Corect.
      Biblia spune: "Crede in Domnul Isus si vei fi mantuiti tu si casa ta".

      Credinta este de fapt mult mai simpla decat noi incercam sa o facem. Domnul a murit la calvar ca sa avem intrare libera la Tatal, la Cer. Pocainta de pacate si credinta in El este mantuirea noastra.

      Si umblarea si slujirea cu talantul primit ne va da stralucirea acolo la El. Unii vom straluci mai mult daca am fost dedicati deplin, altii vom straluci mai putin daca am mai neglijat umblarea noastra in mod serios...dar PRIN HAR, VOM FI CU EL. E ceva ce nu puteam face dar El a pregatit aceasta cale extraordinara.

      Cred ca ai un spirit bun Ionel, pari un om cumsecade, esti binevenit in dialogurile noastre iar daca gasesti in Biblie, in mesaj si istorie ceva care sa ajute credinta ta de la mesaj astept argumentele tale.

      Sunt de acord sa nu ne muscam unii pe altii, ci impreuna sa cautam bogatiile nespus de mari pregatite de Dumnezeu pentru noi toti in Cristos Isus, Domnul.

      Ștergere
  8. Din nou va zic ca Domnul Isus sa va sfinteasca ELpe deplin.Mi-am luat din nou un pic de timp si am mai citit citeva comentarii si am vazut ca domnul Adi a scris citeva versete din Galateni 5cu 13 la15, si mi-a atras atentia ca acolo scrie de Lege si de dragostea pe care ar trebui sa o avem unii pentru altii ca sa putem fi ucenicii lui Isus.Si tot Duhul Sfint ne spune prin apostolul Ioan in 1 Ioan 3 22 la 24 cum sa iubim. Adica trebuie sa iubim cum ne-a poruncit EL nu cum vrem si pe cine vrem noi.Si orice vom cere vom capata pentru ca pazim poruncile LUI..Acum as vrea sa vedem ce este Legea si ce este Harul. LEGEA este un inscris al lui DUMNEZEU pe doua coordonate. Un inscris prin care omul sa invete cum poate fi iertat si aceasta este legea ceremoniei iertarii,si un inscris al lui Dumnezeu pentru om ca sa afle dupa ce a fost iertat cum sa traiasca. Acum ce este Harul? Omul ar vrea ca harul sa fie ceva care sa-l mintuiasca indiferent de ce crede si indiferent de ce face, dar nu acesta este harul. Harul este un pret sau un adaos pe care Dumnezeu il da din dragoste omului, prin care omul indiferent de cite pacate a facut poate sa spere la o nastere din nou, si-apoi prin acest har sa aiba curatire de pacate si mintuire. Iar invatatura aceasta despre har ne-a adus.o Domnul Isus Hristos. In epistola luyi Pàvel catre Tit zice asa: Harul lui Dumnezeu a fost aratat pentru toti oamenii. Si harul ne invata cum sa traim. Tit cap 2 si cap. 3. Deci pe linga faptul ca harul ne aduna la Dumnezeu prin credinta, acest har ne si invata cum sa traim. Iar daca noi ignoram invatatura pe care ne-o da harul, cu privire la felul cum sa traim, asta inseamna ca il ignoram pe Hristos si putem sa intram in conflict cu EL. Dar noi prin har suntem mintuiti prin credinta si aceasta nu vine de la noi, ci acesta este darul lui Dumnezeu,Insa in momentul cind accept harul lui Hristos viata mea si-a ta se schimba, si devine o viata placuta lui Dumnezeu,In Galateni 3 scrie ca Hristos nea rascumparat din blestemul legii. Cei mai multi care vad in Galateni 3 cuvintul blestem se gindesc ca legea este ceva rau care il blastama pe om. Asa se gindeste omul. Dar apostolul Pavel zice ca nicidecum. De ce? Daca ne intoarcem in rai la Adam, primele cuvinte pe care Dumnezeu i le-a spus lui Adam dupa ce a pacatuit au fost: blestemat este....Dar pentru ca Dumnezeu rosteste cuvintele acestea asta nu inseamna ca Dumnezeu este rau. Deci daca omul a fost sub blestemul Legii asta nu inseamna caLegea este rea. Blestemul Legii era urmatorul: Ai pacatuit trebuie sa mori Si a murit Hristos pe cruce si ne-a rascumparat de sub aceasta acuzatie a Legii sau daca vreti de sub aceasta acuzatie a lui Dumnezeu pentru ca Dumnezeu ne-a acuzat si ne-a spus asa: Pentru ca ai pacatuit vei muri. Acesta este blestemul Legii. Si Hristos prin jertfa lui pe cruce adica murind in locul meu si in locul tau, ne rascumpara de sub acest blestem al Legii. Locul pe cruce era rezervat pentru tine si pentru mine pentru pacatele noastre.fiind blestemati din cauza ca eram pusi acolo ca sa platim pentru pacatele noastre. Domnul Isus Hristos se pune pe sine pe cruce si prin jertfa lui izbaveste pacatul meu si pacatul tau si pacatul intregii omeniri si astfel ne scoate de sub acest blestem sau de sub aceasta osinda. Cind Biblia vorbeste de Legea lui Hristos este acelas lucru cu tot ce ne-a invatat Dumnezeu ca prin har sa fim mintuiti. UN MINTUIT PRIN HAR TRAIESTE ALTFEL DECIT CEILALTI OAMENI SI NU IA DE LOC PARTE LA LUCRARILE NERODITOARE ALE INTUNERECULUI. UN MINTUIT PRIN HAR ESTE SEPARAT DE LUME SI ESTE UN SFINT AL LUI DUMNEZEU.Domnul sa fie cu duhul vostru.AMIN.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Shalom frate Ionel. Nu e necesar sa imi spui domnule. E deajuns sa imi spui frate daca ma consideri frate! Imi cer scuze ca am spus "probabil nu prea cunoaste scriptura",nu am vrut sa te jignesc insa aici pe blog nu prea a revenit nimeni cu raspunsuri biblice ci doar cu poezii de behaitul.
      citez:"UN MINTUIT PRIN HAR TRAIESTE ALTFEL DECIT CEILALTI OAMENI SI NU IA DE LOC PARTE LA LUCRARILE NERODITOARE ALE INTUNERECULUI. UN MINTUIT PRIN HAR ESTE SEPARAT DE LUME SI ESTE UN SFINT AL LUI DUMNEZEU"
      Eu nu gasesc asta in biblie :
      -Ioan 17:15 Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău.
      -Romani 7:14-24 Ştim, în adevăr, că Legea este duhovnicească; dar eu sunt pământesc, vândut rob păcatului.Căci nu ştiu ce fac: nu fac ce vreau, ci fac ce urăsc.Acum, dacă fac ce nu vreau, mărturisesc prin aceasta că Legea este bună.Şi atunci, nu mai sunt eu cel ce face lucrul acesta, ci păcatul care locuieşte în mine.Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească, pentru că, ce-i drept, am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac.Căci binele pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac!Şi dacă fac ce nu vreau să fac, nu mai sunt eu cel ce face lucrul acesta, ci păcatul care locuieşte în mine.Găsesc, dar, în mine legea aceasta: când vreau să fac binele, răul este lipit de mine.
      Fiindcă, după omul dinăuntru, îmi place Legea lui Dumnezeu;dar văd în mădularele mele o altă lege care se luptă împotriva legii primite de mintea mea şi mă ţine rob legii păcatului care este în mădularele mele.O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte…?

      E adevarat ca trebuie sa traim curat ca in timpul zilei , dar asta nu inseamna ca suntem sfinti prin faptele noastre( Eu nu fac asta, asta si cealalta).

      Eu asteptam sa imi dai raspunsuri la acele intrebari pe care le-am pus :
      -Prin ce suntem noi mantuiti?
      -Ce inseamna sa fi mantuit?
      -Ce iti garanteaza mantuirea?
      -Sunt doua feluri de mantuiti?
      -Cine sunt mantuitii si cine e mireasa?
      -Mireasa e de fapt o parte dintr-e cei mantuiti? sau nu?

      Raspunde te rog la fiecare intrebare in parte.

      Ștergere
  9. Acum, aici e ceea ce este. Există trei cuvinte pe care le am de repetat la acel moment . Vezi? Și este vorba de trei cuvinte mari ale Bibliei. Nici un muritor de pe pământ nu le știe… Asta e ceea ce are loc. Experiente, Phoenix, AZ, 48-0302 (sublinierea noastră)

    Original : In 1948 William Branham said:
    Now, here's what it is. There's three words that I have to repeat at that time. See? And it's the three high words of the Bible. No mortal on earth know it. See? And when I ask that, and then I feel that drop, then it comes shakes back to a place in return of that spirit. Then the...?... healed. That's the reason you hear me say that. See? That's what takes place. Experiences, Phoenix, AZ, 48-0302 (emphasis added)


    William Branham afirmă că "Nici un muritor de pe pământ nu știe".
    Deci, se pare că el este singurul de pe pământ , care știe aceste cuvinte "secrete". Se pare ca , dacă el nu spune aceste cuvinte secrete, oamenii nu vor fi vindecati.


    Vazand ce spune Biblia e clar ca nici Isus si nici Apostolii si nimeni altcineva nu rosteau cuvinte magice sau secrete nici nu aveau un inger langa ei ,pur si simplu bolnavii erau vindecati in Numele lui Isus.


    ”Și ingerul a zis, "Și indiferent de ceea ce au ... dacă vei putea sa faci oameni să te creadă, și să fie sinceri când te rogi, nimic nu va sta înaintea rugăciunilor tale, nici chiar cancerul” (William Branham, How the Angel Came to Me, and His Commission (Edmonton: End Time Message Tabernacle), pp. 18-22; “ A Man Sent By God ” by William Branham.)


    Acum sa vedem daca e Biblic:

    Luca 9:1-6…Apoi i-a trimes sa propovaduiasca Imparatia lui D-zeu si sa tamaduiasca pe cei bolnavi….

    1. Petru 2:24: „El a purtat păcatele noastre în trupul Său pe lemn, pentru ca noi, fiind morţi faţă de păcate, să trăim pentru dreptate; prin rănile Lui aţi fost vindecaţi“

    Matei 10:8. Vindecati pe bolnavi, inviati pe morti, curatati pe leprosi, scoateti afara dracii.Fara plata ati primit ,fara plata sa dati.

    Iacov 5:14-15. “Este cineva bolnav? Să cheme Prezbiterii Bisericii şi să se roage pentru el ,dupa ce-l vor unge cu untdelemn in Numele Domnului. Rugaciunea facuta cu credinta va mantui pec el bolnav, si Domnul îl va insanatosa ; si daca a facut pacate ii vor fi iertate.


    Marcu 16:18 Iată semnele care vor însoți pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi; vor lua în mână șerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; își vor pune mâinile peste bolnavi, și bolnavii se vor însănătoși.”

    ….Si lista poate continua.
    Biblia ne arata clar ca noi suntem vindecati prin Ranile Lui, cei ce vor crede in Numele Meu adica Numele Domnului. Oameni trebuie sa creada in Isus nu in Branham.
    Luca 10 zice : Doamne chiar si dracii ne sunt supusi in Numele Tau !
    Vedeti undeva in Biblie pe Isus spunand Apostolilor : daca reusiti sa-i faceti pe oameni sa creada in voi ei vor fi vindecati ? cu siguranta Nu !
    Sau : daca reusiti sa-i faceti pe oameni sa creada ca eu v-am trimis, vor fi vindecati ? Nu
    Inca ceva ce ne arata clar devierea de la Biblie - daca ii faci sa creada ! Fals

    Matei 17 :19-20 Atunci ucenicii au venit la Isus si i-au zis ,deoparte : Noi de ce n-am putut sa-l scoatem ?
    ”Din pricina putinei voastre credinte”.

    Vedeti nu din pricina ca bolnavii nu aveau credinta ci ucenici nu aveau credinta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. WMB are o predica din anii 60 care se numeste ""unde sunt toate semnele si minunile""?

      Era frustrat fiindca incetase circul creat in jurul sau si incepe sa acuze pe cei care erau atunci in aceea adunare ,ca ei sunt cei care produc darurile si vorbirea in limbi si ca nu este de la Duhul Sfant.

      Se poate citii la inceputul predicii pasajul .

      Ștergere
    2. Adi e extrem de importanta observatia asta despre subiectul vindecare.
      Te rog daca vrei aranjeaza-l un pic si da-mi pe email.

      Ștergere
    3. Astazi ma gandeam ca Branham a modificat complect cele mai importante carti: Geneza si Apocalipsa!
      In Geneza Domnul ne arata cum ne-a creat pe acest pamant, barbat si femeie si cum ne-a binecuvantat spunand: cresteti ,inmultitiva si umpleti pamantul, iar Branham ne spune ca Satan a creat femeia( inlocuieste voit pe Dumnezeu cu Satan).
      Geneza 2:21 Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adânc peste om, şi omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui şi a închis carnea la locul ei.
      Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o la om.
      Apoi spune ca Eva a ramas insarcinata de la sarpe( cand binlia ne spune clar ca de la Adam) Il face mincinos pe Dumnezeu!
      Geneza 4:1 Adam s-a împreunat cu nevasta sa Eva; ea a rămas însărcinată şi a născut pe Cain. Şi a zis: „Am căpătat un om cu ajutorul Domnului!” (Am capatat un om nu un sarpe).

      Apoi in Apocalipsa se pune pe el insasi ca inger, rupe pecetile, aduce tunetele, amesteca toata apocalipsa ca sa nu mai inteleaga nimeni nimic din ea!
      Pune rapirea inaintea necazului, adauga ingerului din Laodiceea o trambita, noi doar ar trebui sa citim simplu si fara ochelari si o sa vedem cu totul altceva!

      Ștergere
    4. Rupe pecetile desi scrie clar ca doar Mielul a fost gasit vrednic sa le rupa si sa priveasca in peceti adica sa citeasca continutul lor.Branham da la o poarte importanta Mielului din acest tablou si se furiseaza el ca cea mai importanta persoana in legatura cu pecetile.

      ""ea a ramas insarcinata si a nascut pe Cain"". daca exista un act sexual inainte adica cu sarpele atunci nu mai putea sa ramana insarcinata cu Adam.Oricine stie ca o femeie cand ramana insarcinata timp de 9 luni nu mai poate ramane inca o data insarcinata. Dar scrie clar:Adam s-a impreunat cu Eva...si a nascut pe Cain.

      E o mare prostie invatatura lui WMB.Nu i-a trecut prin cap sa gandeasca putin ca nu doar omul ci si toate animalele inclusiv plantele au organe sexuale.Deci asa au fost create,cu scopul sa se inmulteasca...

      Si adeptii lui sunt tot asa de ingusti la minte precum mentorul lor WMB.

      Ștergere
    5. Dumnezeule mare, eroare peste eroare, nimic, nimic nu e biblic de la omul asta.

      Aceste dovezi, sute de alte dovezi arata ca Branham practic a adus "cuvantul pervertit" nu cel descoperit.

      Mai sunt lideri de miscari crestine care au si doctrine exagerate sau false in unu doua trei cinci subiecte...dar eu nu gasesc in toata istoria un lider atat de ratacit si care a pervertit in halul asta Sfintele Scripturi ca si Branham.

      Si eu ma gandeam citind Randuiala in Biserica de Branham si cei de la believethesign.com, au spus-o, ca diaconii in mesaj au ajuns niste super-usieri politisti, nicidecum ceea ce Biblia vorbeste despre ei, ca fiind administratorii care asigura distributia ajutoarelor, banilor, bunurilor alimentare si materiale pentru fratii si surorile nevoiase sau cei din lume napastuiti.

      Ce Biblie citea Branham ca a pervertit-o rau de tot. Incepand cu Ilie, cu norul si pana la slujba de diacon numai rateuri a dat. Lica

      Ștergere
    6. E tare versetul ""poti sa mananci din toti pomii din gradina dar din pomul cunostintei...sa nu mananci"".

      Deci dupa teoria lor deplasata asta inseamna ca ""poti sa faci sex cu toti serpii din gradina dar cu sarpele cunostintei ...sa nu faci sex fiindca in clipa cand vei face ti se va deschide ochii""".

      Adaptare dupa invatatura branhamista :mancatul din pom=sex cu sarpele.

      Ștergere
    7. Nu uita ca si Adam a mancat din pom ! ! !

      Ștergere
    8. Ce înseamnă, "în mijlocul grădinii," (Geneza 2:09), la ce se referă? Wm. Branham a sugerat odată că se referă la organele genitale ale șarpelui. Problema este că Pomul Vieții a fost, de asemenea, în mijlocul grădinii și Wm. Branham a spus că pomul era Hristos.
      În Biblie, descrierea din Pomul Cunoașterii si pomul vieti este identic cu descrierile tuturor celorlalti copaci :
      -(Geneza 02:09 9 Domnul Dumnezeu a făcut să răsară din pământ tot felul de pomi, plăcuţi la vedere şi buni la mâncare, şi pomul vieţii în mijlocul grădinii, şi pomul cunoştinţei binelui şi răului.
      -Geneza 03:06 Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui şi a mâncat; a dat şi bărbatului ei, care era lângă ea, şi bărbatul a mâncat şi el.
      Remarcati ca toti pomii arau : plăcuţi la vedere şi buni la mâncare, prin urmare nici o deosebire intre ei.
      . De ce, atunci, ar trebui să interpram Pomul Cunoașterii si Pomul Vietii ca fiind metaforic?

      Branham spune :
      1 Acum, diavolul veni în jos și a intrat în șarpe, și a găsit pe Eva în grădina Edenului gol. Și el a vorbit despre fructe în mijlocul, "mijlocul" înseamnă "mijloc", și așa mai departe. Ați înțeles într-o adunare mixtă. Și el a spus, "Acum, e plăcut. E bine pentru ochi." Sămânța Șarpelui , 28 septembrie 1958 (banda # 58-0928 E )

      2 Acum, Cuvântul ne învață că, dacă o femeie părăsește soțul și merge cu un alt bărbat ea este un adulter și nu mai este căsătorit și soțul nu este obligat sa o ia înapoi. Căci Cuvântul a fost adevărat în Eden cum a fost adevărat atunci când Moise a scris în lege. Cuvântul nu se poate schimba. Adam a luat-o înapoi. Știa exact ce face, dar el a făcut-o nici un fel. Ea a fost o parte din el, și el a fost dispus să-și asume responsabilitatea ei asupra sa. El nu s-ar lasa sa plece. Deci, Eva sa impreunat cu el. El știa că ar fi. Știa exact ce se va întâmpla pentru rasa umană, și el a vândut rasa umana în păcat că el o vroia pe Eva, pentru că o iubea. Biserica Evul Book , pag. 104

      3 copac în viață - la mijlocul grădinii, în mijlocul copac ... Copacul a fost o femeie. Q & A cu privire la Evrei # 1 , 25 septembrie 1957 (bandă # 57 - 0925)

      Ștergere
    9. A batut campii WMB.Se vede explicit doar din doua texte.Stie chiar si ce gandea sarpele.

      Avea probleme grave acest om.Unii au spus ca era obsedat sexual.Cica o dovada in favoarea invataturii cu sarpele este modul cum se uita femeile la serpi la un spectacol de circ. :)

      E clar ca doar un obsedat si frustrat sexual poate sa afirme ca femeile la circ sunt excitate de serpi.

      Ștergere
    10. Am citit cateva studii legate de oamenii care critica excesiv un lucru, pana la obsesie. Acestia au o problema psihologica legata de acel lucru.

      Nu ma pot pronunta cu exactitate la Branham, dar de obicei, barbatii care devin misogini si au o "poezie" , o obsesie antisex si anti femeie, sunt afectati asa din cauza unor abuzuri sexuale, fizice, verbale, psihice, in copilarie, din partea unei femei. Fie ca ei direct au fost supusi acestora fie ca in jurul lor cineva a fost agresat.

      Ei au crescut astfel cu ideea ca femeia este de la"dracul". Si o trateaza ca atare deseori.

      Specialistii mai spun ca aceasta atitudine, a unor barbatii, de ura impotriva femeilor poate fi cauzata de afectiuni legate de impotenta sexuala (lipsa erectiei totale sau partiale, incapacitatea barbatului de a finaliza "cu succes" actul sexual si de satisface sexual partenera fie din cauza unor factori fizici (boli cronice, penis extrem de mic, etc) sau alti factori psihologici cum sunt: lipsa stimei de sine ca barbat, credinta falsa ca nu esti viril, ca nu esti "barbat", ca nu meriti o relatie sanatoasa si fericita, sau comparatia personala -gresita- cu alti barbati care arata foarte musculosi, puternici, care impresioneaza femei, comparatie din care acela iasa deosebit de slab si amarat.

      Si mai e teama si rusinea de a consulta un medic specialist in aceasta privinta. Aceasta creeaza o frustare care se elibereaza pe alte cai si respectivul poate deveni alcoolic, drogat, homosexual, bolnav de cancer, etc.

      Ștergere
  10. Super melodii !!!
    https://www.facebook.com/MichaelBenDavid.page

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, intr-adevar. Si eu le ascult cu placere:

      https://www.youtube.com/user/Emetzion/videos

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
    2. Subscriu ! Sa ne bucuram. Avem motive ! Slava Mielului in veci de veci !

      Ștergere
  11. Un mesaj de iubire:
    https://www.youtube.com/watch?v=MsRVgbmilak

    ABEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumos. Simplu. Iubitor. Este de lucru pentru Imparatie, pretutindeni.

      Ștergere
  12. Domnul Isus sa va sfinteasca ELinsusi pe deplin. Sunt Ionel si vreau sa adresez domnului Adi citeva cuvinte. Daca din ce am scris eu in comentariile de mai sus nu ai gasit nimic bun si le-ai comparat cu un behait atunci cred ca nu ai citit bine sau nu vezi. Dumneata spui ca sa te consider fratte. Nu este rau ce spui doar ca inima dumitale este plina de ura pizma si rautate. Si in 1 Petru 2 cu 1 la 4 Duhul Sfint ne spune sa lepadam orice rautate... Daca citesti Tit 2 cu 11 la 14 spune Duhul Sfint ca harul lui Dumnezeu care aduce mintuire pentru toti oamenii...Dar nu toti accepta acest har care este darul lui Dumnezeu. Daca citesti si Tit 3 cu1 la 8 ai sa vezi ca EL ne-a mintuit nu pentru faptele facute de noi in neprihanire ci pentru indurarea LUI prin spalarea nasterii din nou si prin innoirea facuta de Duhul Sfint....Temnicerul din Fapte 16 cu 30 a ascultat evanghelia si a si implinit ceea ce a predicat Pavel si a si implinit lasindu-se botezat el si toata casa lui.Adevarat ce scrie si in Romani 10 cu 9. doar ca cine rosteste numele Domnului trebuie sa se departeze de faradelege. Daca citesti si 1 Corinteni 5 cu 11 si Galateni 5 cu 16 la 21 ai sa vezi ca nu toti oamenii sunt mintuiti adica nu toti care zic Doamne Doamne vor intra in imparatia lui Dumnezeu.Cind noi ne-am botezat am primit un cuget nou nout 1Petru 3 cu 21. Dar trecind vremea si mergind pe calea pocaintei vedem ca dupa un timp au inceput sa apara iarasi in viata noastra unele lucruri pe care le-am lasat cind am acceptat pe ISUSca DOMN si MINTUITOR in viata noastra.Iar 2 Petru 2 cu 20 la 22 ne spune despre lucrul acesta. Cit despre cite feluri de mintuiti sunt nu ne-ar ajunge timpul si spatiul ca sa vorbim ba mai mult in 2 Timotei 2 cu 19 spune ca DOMNUL cunoaste care sunt ai LUI...Ma opresc aici si zic ca Dumnezeu sa iti lumineze ochii inimii... si sa vezi.Amin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frate Ionel Domnul sa te binecuvinteze, vad ca ma ataci fara motiv . Nu stiu la ce te referi cand spui : Nu este rau ce spui doar ca inima dumitale este plina de ura pizma si rautate.
      Nu am stiut ca ma cunosti, sau poate avem cunostinte comune, de unde ai dedus aceste lucruri?
      Eu nu te urasc nici pe tine si nici pe alti ,din potriva ma rog ca Domnul sa va lumineze!
      Pizma si rautate, nu stiu si nu cred ca e adevarat dar daca tu spui, asa sa fie!
      E pacat ca nu poti raspunde la toate intrebarile pentru ca de aici incepea adevarata discutie, dar o lasam asa pentru ca altfel cine stie se greseli imi mai gasesti.
      o sa scriu eu scurt despre cate feluri de mantuiti sunt : Un singur fel!

      Ștergere
  13. Am citit in comentaeiile celor care au scris si au comentat la diferite teme unele lucruri pe care domniile lor le i-au in ris fara ca sa dea, un raspuns clar la aceste teme. Asa ca intreb si daca vrea cineva sa raspunda
    fara rautate si sincer.
    1) Este sfinta treime?
    2) Dumnezeirea este formata din trei persoane diferite ca Tata, Fiu Duh Sfint?
    3) In numele cui se face botezul?
    4) Au fost sau sunt apostolite?
    5)Dumnezeu a creat si ingerite?
    6) Din ce pom si ce fruct a mincat Eva?
    7) De la cine era Cain?
    8) In ce predica scrie ca W.M.B. zice ca femeia este de la dracu, cum spune domnul Lica Nemes.
    9) Ce sau pe cine reprezinta Pomul Vietii si Pomul Cunostintei binelui si raului?
    Ma opresc aici cu intrebarile zicind ca Domnul Isus sa fie cu duhul vostru. Amin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu vad ca s-au dat raspunsuri clare in multe cazuri.

      La unele da, inca "bajbaim" putin, deoarece venim dintr-un mesaj haotic dupa 5-15-25 de ani, in care Branham ne-a spus cate 2-3 variante la o invatatura. Nu e usor.

      Inca ne "re-formam" frate, fi mai rabdator cu noi.

      Dar in special am ridicat aici, problema invataturilor si evenimentelor din viata si mesajul lui Branham pe care sau dovedit sau le-am dovedit false.

      Nu tin neaparat ca aici sa discutam teme biblice din perspectiva noastra a fiecaruia. Nu. Dar nici nu ma opun.

      Nu stiu daca Adi sau Abel sau alt frate, doresc sa iti raspunda...sa nu scriem toti trei...sa simplificam totul.

      Fratilor, eu propun si cred ca e bine sa facem un articol cu raspunsuri la aceste intrebari de baza la mesaj, nu doar aici la comentarii, ratacite cumva, ca nimeni nu le mai gaseste usor, deoarece ar ajuta mai multi frati de la mesaj sa stie. Cum vedeti asta?

      Ștergere
    2. Aş putea să răspund la fiecare întrebare pe scurt sau pe lung (la unele, 4,5, chiar nu le văd rostul). La nr. 8 chiar am 6 pagini A4 de citate din care se poate face articol, doar că mai trebuie traduse...

      Dar mă întreb dacă fratele care a pus întrebările chiar este interesat de adevăr sau numai vrea să ne provoace. Şi dacă, după ce o să ne ostenim să răspundem, va fi gata să ne arate din Biblie că lucrurile nu stau aşa cum pretinde Mesajul?

      Oricum, bine că a scris fratele, pentru că noi ne-am propus oricum să sistematizăm un pic temele principale la care vom răspunde pe parcurs.

      Ștergere
    3. 1) Este sfinta treime? (Nu absolut nu !)

      2) Dumnezeirea este formata din trei persoane diferite ca Tata, Fiu Duh Sfint? (Nu absolut nu Dumnezeu este duh si cine i se inchine trebuie sa i se inchine in duh si adevar!)

      3) In numele cui se face botezul?(In numele lui Isus Hristos, In numele Domnului Isus Hristos, In numele Domnului Isus, In numele lui Isus)

      4) Au fost sau sunt apostolite?(Femei invatator da ,Acuila şi Priscila !
      Fapte 18:24-26 La Efes, a venit un iudeu, numit Apolo, de neam din Alexandria. Omul acesta avea darul vorbirii şi era tare în Scripturi. El era învăţat în ce priveşte Calea Domnului, avea un duh înfocat şi vorbea şi învăţa amănunţit pe oameni despre Isus, măcar că nu cunoştea decât botezul lui Ioan.
      A început a vorbi cu îndrăzneală în sinagogă. Acuila şi Priscila, când l-au auzit, l-au luat la ei şi i-au arătat mai cu de-amănuntul Calea lui Dumnezeu.

      Diaconita:Romani 16:1 Vă dau în grijă pe Fivi, sora noastră, care este diaconiţa Bisericii din Chencrea;

      Apostol femeie - Iunia: Romani 16:7: "Spuneţi sănătate lui Andronic şi lui Iunia, rudele mele şi tovarăşii mei de temniţă, cari sînt cu vază între apostoli. Ei au venit la Hristos mai înainte de mine chiar."

      Femei cu care Pavel a lucrat:
      Filipeni 4:2 Îndemn pe Evodia şi îndemn pe Sintichia să fie cu un gând în Domnul. Şi pe tine, adevărat tovarăş de jug, te rog să vii în ajutorul femeilor acestora, care au lucrat împreună cu mine pentru Evanghelie, cu Clement şi cu ceilalţi tovarăşi de lucru ai mei, ale căror nume sunt scrise în Cartea vieţii.

      5)Dumnezeu a creat si ingerite? Zaharia 5:9-11 Am ridicat ochii şi m-am uitat, şi iată că s-au arătat două femei. În aripile lor sufla vântul: ele aveau aripi ca ale cocostârcului. Au ridicat efa între pământ şi cer. Atunci am întrebat pe îngerul care vorbea cu mine: „Unde duc ele efa?”
      El mi-a răspuns: „Se duc să-i zidească o casă în ţara Şinear, ca să fie aşezată acolo şi să rămână pe locul ei.”

      6) Din ce pom si ce fruct a mincat Eva? Eva a mancat din pomul conostintei binelui si al raului ,insa biblia nu ne spune cum arata acel fruct!

      7) De la cine era Cain? Cain fizic este fiul lui Adam si a lui Eva ! Din cauza ca a facut raul a devenit Fiul celui rau!Geneza 4:6-7 Şi Domnul a zis lui Cain: „Pentru ce te-ai mâniat şi pentru ce ţi s-a posomorât faţa?
      Nu-i aşa? Dacă faci bine, vei fi bine primit; dar dacă faci rău, păcatul pândeşte la uşă; dorinţa lui se ţine după tine, dar tu să-l stăpâneşti.”

      8) In ce predica scrie ca W.M.B. zice ca femeia este de la dracu, cum spune domnul Lica Nemes. In predica (65-0221M - Marriage And Divorce)

      9) Ce sau pe cine reprezinta Pomul Vietii si Pomul Cunostintei binelui si raului? Despre pomul cunostintei am un studiu pe care probabil o sa il public in schimb despre pomul vietii nu pot sa spun ce spune Branham ca e Isus! pot sa spun ca omenirea nu mai are acces la acest pom pana dupa milenium! pot dovedi cu biblia!

      Ștergere
    4. Si daca exista Tatal,Fiul si Duhul Sfant?

      Nu ca 3 persoane ci 3 laturi ale aceleasi Fiinte.Gandeste-te ca noi suntem trup,suflet si duh.Sunt 3 persoane sau 3 aspecte,laturi ale fiintei noastre?

      E doar asa o observatie. ;)

      Ștergere
    5. Dumnezeu nu este omniprezent.
      El este transcendent (adică Duh veșnic) și imanent în istorie. Nu doar transcendent, invizibil, ascuns de simboluri, acoperit de piei, inaccesibil ci și prezent și activ în istorie, în creație dar nu în maniera panteista, omniprezent ci ca orice alt om făcut după chipul sau.
      Îl vedem modelandu-l pe Adam din țărână apoi conversand cu el și mai apoi și cu Cain.
      La Avraam vine în vizita se spala pe picioare, mănâncă și discuta.

      Pentru mulți este doar transcendent descoperindu - se în vise sau vedenii dar cu Moise vorbește gura către gura.

      Omul Primordial transcendent și imanent. Nu doar transcendent. Nu doar imanent.

      Ștergere
    6. intrebarea era :Este sfinta treime? Raspunsul meu este NU !

      Ștergere
    7. Ma bucur ca Adi a reusit sa raspunda pe scurt si foarte obiectiv, cu citate din Biblie. Pentru mine cel putin a fost o binecuvantare si a adus si mai multa lumina.

      Doar 2-3 lucruri as vrea sa mai adaug si eu. Cu privire la "Sfanta Treime", evident ca nu exista asa ceva in felul cum o descriu catolicii, ortodocsii sau alti teologi. Totusi exista o "Treime" daca privim cele trei laturi (cum a spus fratele mai sus), sau roluri cum le spune Branham (care a preluat invatatura semi-arianista din sec IV). La fel si omul, este o "Treime" daca privim cele 3 laturi (trup, suflet, duh).

      Potrivit invataturii evreiesti, exista si la ei o legatura intre Tata si Fiu. Nu ca doua persoane, sau entitati diferite, ci mai degraba ca niste aspecte, laturi. Tatal este sursa, originea, locul de unde provine toata creatia iar Fiu (BEN) este motorul ca sa zic asa, sau latura care lucreaza, este acela prin care se cladeste lumea. A cladi (BONEH) vine de la BEN, este de fapt forma feminina a cuvantului Fiu. Sa o spun mai clar, evreii spun ca Dumnezeu a creat lumea prin FIUL. Aceasta o spune si Biblia, si ni s-a dat si un model in V.T. David a strans materialele iar Solomon (Fiul) a fost cel care a cladit Templul.

      Deci nici vorba de doua sau mai multe persoane, ci este vorba de o relatie, o polaritate, ca si un magnet, care intr-un capat are un pol, sa zicem Tatal, partea ascunsa, tainica, cel care a creat materialele de construcite ale acestei lumi iar in latura cealalta este Fiul, adica latura care manifesta, pune in miscare, construieste. Un magnet este evident unul singur, dar este in asa fel facut, incat anumite atribute se aduna intr-o parte, iar altele in cealalta. Si electricitatea, sau atomii, sarcinile pozitive se aduna intr-un loc, iar cele negative in celalalt. Nu sunt doua lucruri diferite, ci doar o impartire diferita.

      La fel, putem spune ca Dumnezeu este polar (dual) si in directia masculin-feminin. Pe de-o parte, numele ELOHIM indica polul masculin, pe cealalta, YHVH este un cuvant feminin care indica latura feminina. Asta nu inseamna ca sunt "doi" Dumnezei, un barbat si o femeie. Aceste doua cuvinte "barbatesc" si "femeiesc" oricum au o cu totul alta conotatie in mistica evreiasca.

      Nici ingerii nu sunt "barbati" sau "femei", aceasta este doar forma in care sunt ei perceputi la un moment dat de o persoana anumita. Ingerii sunt in primul rand fiinte spirituale, nu au nimic comun cu natura biologica a omului (barbat sau femeie). Daca Zaharia a vazut "femei" inger, inseamna ca Dumnezeu (care am spus ca are atribute masculine si feminine) a creat de asemenea alte fiinte spirituale (ingeri) cu naturi masculine si feminine. Asa cum a creat si pe barbat si pe femeie, si totul in universul asta este bazat pe dualism.

      ABEL

      Ștergere
    8. Si problema este ca omul in starea sa actuala nu poate vedea holistic, adica ambele laturi, aspecte, fatete, ale unei realitati singulare (Dumnezeu). Aici in timp si spatiu este ieri, azi, maine, sau eu, tu, el ea, protonii si electronii. De aceea vede cand pe Tatal, cand pe Fiul, cand doi, cand trei, cand unul... Este o vedere corupta, ce nu reprezinta realitatea.

      De aceea au aparut atatea teorii si certuri de-a lungul secolelor. Dar Domnul Isus a spus clar: "Eu si Tatal UNA suntem." Nu sunt doua parti componente, ca niste piese intr-un ansamblu mecanic. Ci pur si simplu sunt cu totul UNA. Evident, ca in lumea aceasta nu merge, exista un David si un Solomon, deci am fi tentati sa numaram doi. Lumea aceasta are limitarile ei, dar trebuie sa pricem aceste lucruri ca un simbol. Ca Tata, Dumnezeu a creat, a pus la dispozitie totul in lumea aceasta. Ca Fiu, el a cladit lumea:

      1 Corinteni 8:6  totuşi pentru noi nu este decât un singur Dumnezeu: Tatăl, de la care vin toate lucrurile şi pentru care trăim şi noi, şi un singur Domn: Isus Hristos, prin care Sunt toate lucrurile şi prin El şi noi.

      Coloseni 1:15  El este chipul Dumnezeului celui nevăzut, cel întâi-născut din toată zidirea.
      16  Pentru că prin El au fost făcute toate lucrurile care Sunt în ceruri şi pe pământ, cele văzute şi cele nevăzute: fie scaune de domnii, fie dregătorii, fie domnii, fie stăpâniri. Toate au fost făcute prin El şi pentru El.
      17  El este mai înainte de toate lucrurile, şi toate se ţin prin El.

      Evrei 1:3  El, care este oglindirea slavei Lui şi întipărirea Fiinţei Lui, şi care ţine toate lucrurile cu Cuvântul puterii Lui, a făcut curăţirea păcatelor, şi a şezut la dreapta Măririi în locurile prea înalte,

      Evrei 3:4  Orice casă este zidită de cineva, dar Cel ce a zidit toate lucrurile, este Dumnezeu.
      (Cu alte cuvinte, Fiul este insusi Dumnezeu)

      Ioan 1:3  Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El.

      ABEL

      Ștergere
    9. Cum sa nu fie Omniprezent? Adica asa inteleg cand citesc ceea ce scrie David parca intr-un psalm: Daca ma sui in ceruri esti acolo,daca cobor in adancuri esti acolo...etc.Am citat din memorie. Deci asta arata omniprezenta lui d-zeu.Si ca nu avem nevoie de temple,moschei,adunari secretoase si pesteri....Va veni vremea cand adevaratii inchinatori se vor inchina Tatalui in duh si adevar adica dintr-o inima sincera care este exprimata prin rugaciune. .Nu in adevarul lui WMB. Aici era au fost denatura lucrurile si sa spus ca trebuie sa crezi predicile lui Branham ca sa te rogi Tatalui.Asta e idolatrie in forma pura.Interpunere intre D-zeu si om.

      Ștergere
    10. Evident ca Dumnezeu nu locuiește în temple făcute de om. Și totuși Dumnezeu avea un cort pe pământ In care locuia. Era acel ansamblu arhitectonic cu preoți leviți cadelnite chivot perdele cu dimensiuni și design precis făcut de Moise și care reprezenta în maniera unica în lume o proiecție materiala a principiilor și conceptelor divinității. A nu se înțelege acest ansamblu sacru ca o macheta la scara.
      Era transpunerea transcendentului în timp și spațiu. Acolo și numai acolo era locul ales de Dumnezeu. Numai prin intermediul acelei reprezentări putem ajunge în duh și adevăr adică de la imanent la transcendent și viceversa.
      Ierusalimul contează mai mult decât miliardele de galaxii și praf cosmic pentru ca acolo este poarta cerurilor.
      Nu sunt interesat de prezenta lui în peșteri din Arizona Indiana sau Bucegi.

      Ștergere
  14. Sa traiti o mie de ani cu toti. Sunt Ionel si vreau sa pun o intrebare domnului Nelu care se semneaza cu behaitul oilorglasul pastorului. Am citit pe site-ul domniei voastre ca Dumnezeu i-a dat cartea vietii lui Adam
    si Adam nu a apucat sa citeasca nici prima pagina ca Dumnezeu i-a luat cartea inapoi.De unde ai luat invatatura aceasta.Daca ai putea sa-mi areti in Scriptura as fi bucuros. iar daca nu scrie in Scriptura atunci nu este bine. Pentru mine nu conteaza cine spune un lucru sau altul. Daca trece prin scriptura si se aliniaza cu invatatura apostolilor si proorocilor este bine. Iar daca nu trece prin Scriptura atunci nu este bine.Tot respectul. Ionel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Descoperirea nu se da (de catre un om , altuia ) si se primeste ( Dumnezeu Se descopera cui voieste ) Moise a scris primele carti ale Bibliei si el zice despre prima carte pe care o cunostea si care i-a fost dat lui : CARTEA LEGII . El mai stia ca acei care nu vor implini cuvintele Cartii, li se va STERGE NUMELE DE SUB CERURI ,
      Dar UCENICII Domnului Isus au primit o DESCOPERIRE MAI INALTA , ei stoau ca exista o CARTE A VIETII ce contine NUME SCRISE INAINTE DE INTEMEIEREA LUMII . Acestea nu sunt numele pe care parintii - l dau copiilor , ci in Carte a scris Dumnezeu alte Nume, despre care aflam ca se dau CELOR NASCUTI DIN NOU , pe care nu-l stie nimeni altul afara de acela care-l primeste
      Daca Adam nu cadea in pacat , adica \, daca nu asculta de glasul nevestei sale, si avea rabdare dupa GLASUL LUI DUMNEZEU, , ca sa aduca la existenta URMASII ( Solomon a scris in Cantare " nu starniti dragostea , pana vine ea " nu mai era nevoie ca EVA SA PUNA NUME COPIILOR, fiindca acestea erau deja toate SCRISE IN CARTE . si Adam 'le citea , in vedenia pe care ar fi trebuit s-o primeasca ( Dumnezeu aduce descoperirea prin vedenii ) asa cum s-a intamplat la creerea animalelor , fiintele cele mai apropiate fizic de structura umana ., carora ADAM LE-A PUS NUMELE, nu Eva ca persoana fizica ( putem spune ca si ea, totusi , ca parte in Adam )
      Daca cineva poate intelege, sa inteleaga ! Daca nu, nu .
      Dupa ce Adam a ales varianta Sarpelui, in implinirea in RAU a singurei porunci care i-a fost data, aceea de inmultire, adica prin sexul animalic propus de Satan , ( in loc de BINE, asteptand vedenia , cum a facut Isus Hristos " Fiul face numai CE VEDE PE TATAL FACAND " si apoi SA VORBEASCA NUMELE DIN CARTEA CARE I-A FOST DATA )
      De la " intalnirea = randez-vous " avuta de Eva in Eden cu cei doi " tati " pamantesti , nimeni nu a mai fost " vrednic sa deschida Cartea Vietii si sa priveasca in ea " si Ioan, care a fost luat in cer, cu duhul, A PLANS in disperare . Dar Domnul l-a mangaiat, pe el SI PE NOI, ARATANDU-NE CARTEA DESCHISA si am vazut numele noastre scrise in CARTE . .
      Credeti voi ca ne mai poate insela cineva cu interpretari ieftine, cand noi am primit UN CUVANT DE MARE PRET< care este MESAJUL OREI

      Ștergere
    2. iarasi vii bebaiala cu minciunile tale. nimic din ce ai scris nu valoreaza nimic. inselator esti tu care promovezi baliverne siun profet mincinos cu invataturi false. duci suflete in iad cu minciuna ta. Branham nu are un mesaj al orei. nu are nimic. Se vede de departe ca totul este contrafacut si fake la el si copiat de la cei care au avut ceva de zis nu el. la el totul era de exterior defatada. numai prostii spui prin prisma lui Branham dar nimic duhovnicesc. totul firesc incorect si fizic. """"samanta sarpelui fizica, vindecarea fizica, tinuta femei fizica, parul lung fizic, haine femeiesti barbatesi, brad, oua de Paste, doar idei de exterior"""

      Ștergere
  15. Domnule Abel. Domnul Isus sa te sfinteasca. Sint Ionel si eu am pus aceste intrebari de mai sus si am omis sa ma semnez.Intrebarile le-am pus in urma celor scrise de cei care comenteaza pe acest bloc. Am vazut ca multi rid si spun ca nu a zis bine Branham in predicile lui si toti sunt acuzatori fara ca sa explice ei de ce nu este bine un lucru sau altul.In unele comentarii spun unii Anonimi ca sunt si apostolite si ingerite si ca sunt doua persoane altii ca sunt trei persoane.Despre pomul cunostintei binelui si raului la fel comenteaza unii cu ura zsi batjocura fara sa arate ei intelesul corect al acestor lucruri.Nu vreau sa imi spui din MESAJ. Ci vreau sa imi spui mesajul din Biblie. Am citit in comentariile anterioare ca W.M.B. A fost un impostor si ca nu a predicat nimica bun. Acum eu nu vreau sa il apar si nu vreau sa spun ca ceva este bun daca este rau. Cu mine cind cineva a vorbit sau vorbeste trebuie sa ma faca sa inteleg din Biblie, indiferent daca vorbeste din ce spune W.M.B. sau E.W. sau Rusel etc. Daca vrei sa raspunzi pe scurt sau lung asta este alegerea dumitale. Doar ca sa scrii in asa fel minat de Duhul Sfint ca sa te inteleaga si badea gheorghe care nu are prea multa scoala..Domnul Isus SA FIE CU DUHUL TAU.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumnezeu să te binecuvânteze, frate Ionel. O să-ţi răspund în măsura cunoştinţelor mele, dar trebuie să îmi dai un pic de timp, pentru că sunt implicat şi în alte lucruri şi am foarte puţin timp liber.

      Unele lucruri se pot spune pe scurt, altele pe lung, altele poate nu se pot răspunde deloc. De exemplu, dacă întrebi „Ce reprezintă pomul vieţii şi pomul cunoştinţei”, îţi pot spune ce cred eu, sau ce cred anumite grupuri, dar nimeni nu poate să spună exact, ce au fost în realitate. Nici Biblia nu ne spune direct, pentru că sunt simboluri, nişte tipuri. Fiecare biserică vede altceva, evreii văd alta, Branham iarăşi altceva. La fel, nu poţi să spui că există sau nu apostoliţe, şi dacă îngerii sunt de sex masculin sau feminin, cine poate şti? Şi cum anume arată ei? Iarăşi există multe interpretări despre aceasta. Şi ce fruct a mâncat femeia? Evreii spun că e smochină, catolicii că e măr, unii zic că e o caisă, alţii că e sex? Cum putem noi dovedi, cine are dreptate? Biblia pur şi simplu nu dezvăluie ce era fructul real, semn că poate nici nu trebuie să ştim ce era, ci să înţelegem mai degrabă ce înseamnă simbolul.

      Eu nu sunt de acord că Branham a fost impostor şi că nu a predicat nimic bun. Nu pot să susţin asta. În schimb cred că Branham nu a înţeles nişte lucruri esenţiale şi a căzut în ispita de a se crede ceva mai special. A fost orbit pur şi simplu tot mai tare de „miracolele” şi lucrurile supranaturale care aveau loc în jurul lui. Nu a fost echilibrat spiritual, a umblat prea mult cu capul în cer şi prea puţin cu picioarele pe pământ. A văzut lumea prea mult în alb şi negru şi i-a împărţit pe toţi în două categorii. A avut şi părţi bune, a spus şi lucruri frumoase, fie că erau originale, fie luate din altă parte, dar în multe locuri a fost nesincer. Asta e părerea mea, în mare, pe scurt.

      Dumnezeu să te binecuvânteze şi să îţi dea pace!
      ABEL

      Ștergere
    2. Joi am fost la Krefeld in biserica fiului lui Frank! A avut ca invitat pe ginerele fratelui Branham.
      La un momendat in timpul predicii a spus: pe internet se aduc multe acuzatii mesajului, nu toate sunt adevarate, in mesaj sunt multe gauri dar daca iesim unde sa mergem? Ma socat putin!

      Ștergere
    3. Stai putin.Fiul lui Ewald Frank are biserica? Parca slujbele nu se transmit pe linie de urmasi.Si Branham si Frank invata asta.

      Chiar ca e socant.Adica in loc sa vina cu argumente vine cu resemnari.

      Ștergere
    4. Fiul lui Frank, Bernhard, nu e cu linia tatalui sau Ewald. Nu stiu daca are biserica (adica el predica) sau altii, dar sunt de mult separati. Bernhard traduce multe predici de la Branham pe cont propriu si le trimite pe la frati. Nu il cunosc personal, doar am primit si eu cateva predici.

      ABEL

      Ștergere
    5. Adi si pe mine m-a socat afirmatia ginerului lui Branham. E chiar haios. Nu trebuie sa iesi nicaieri trebuie sa elimini minciuna si sa darami trecutul si sa ai un nou inceput.

      Ștergere
  16. Fiul lui Ewald Frank in concurenta cu taicasu.De titlul predicii nici nu mai are rost sa comentez. :)

    https://www.youtube.com/watch?v=dBC8h9tm0Sw

    Peter

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiul lui Ewald Frank nu e "Frankist" ci Branhamist, si asta deja de foarte multi ani sau zeci de ani. Ca om cred ca e foarte ok, ne-a trimis ani la rand traduceri in germana ale predicilor lui Branham (ca taica-su nu era interesat decat sa se propovaduiasca pe sine).

      Bernhard Frank traducea foarte rapid predicile si trimitea CD-uri la toti cei ce erau inscrisi pe lista lui fara sa ceara nici un ban. Apreciez mult lucrul asta. Am inteles ca la vremea respectiva avea o firma (poate o are si acum), ceva cu niste piese electronice, deci avea din ce trai, nu traia de pe urma "Mesajului", cum fac muli alti predicatori.

      Desi am auzit de el de vreo 15 ani, nu l-am auzit in viata mea predicand si nici nu l-am vazut, acum e prima data cand vad cum arata. La fizionomie seamana un pic cu taica-su, dar in rest cei doi nu au absolut nimic in comun.

      Fara sa fi ascultat predica de pe Youtube (decat 3-4 minute pe sarite), il consider un "branhamist" clasic (moderat), adica care se ia strict dupa "Mesaj" fara sa urmeze anumite "linii" si fara sa aiba "revelatii" personale.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.