joi, 20 august 2020

Branham, un actor fals


Branham a urlat in cateva ocazii impotriva actorilor. Spunea ca ii uraste pentru ca acestia sunt prefacuti. Branham a numit actorii ca sunt prefacuti. 

Va dati seama ce prostii debita Branham? Acesta a fost nivelul sau de educatie si cultura. Dezastru.

Ganditi-va, asta a inteles Branham din arta si cultura teatrului si a filmului. Bine omule, daca nu vrei sa mergi la teatru sau film din motiv spiritual, e ok, nu te duce, dar de ce sa urasti si sa acuzi actorii ca sunt prefacuti? Ei joaca roluri, ei nu sunt prefacuti.

E totusi interesant ca in final s-a dovedit ca el a fost un actor fals, un adevarat prefacut, in rolul fals al profetului Ilie, Fiului Omului, Avraam, Moise, Ioan Botezatorul, Iisus, Pavel,  ingerul din Apoc. 10, Dumnezeu in carne umana, etc.

În psihologie se spune ca in multe situatii, ceea ce urasti in exterior la altii, tradeaza propriul tau caracter ascuns sau lucruri asociate acestora. 

De ex. se stie ca cel care uraste femeile si le critica constant o face pentru ca este impotent sexual, sau a fost abuzat sexual sau verbal, emotional de catre o femeie candva sau toate la un loc. Tot asa, cand urasti actorii pentru ca sunt niste prefacuti in gandirea ta, tu urasti de fapt parti din tine care joaca teatru si se prefac, parti false din tine cu care te identifici, si nu ai vrea sa fie scoase la lumina. Urasti ce vezi la altul pentru ca acel lucru e in tine.

Va invit sa ascultati 18 minute din momentele unui actor renumit, Oana Pellea, pe scena din Cluj la TedEx. Un actor poate fi o comoara nationala, e un dar de la Dumnezeu ca sa ne inspire, sa devenim mai buni, sa reflectam la viata intr-un mod mai profund.

Oana Pellea a spus intr-un discurs scurt, mai mult si mai bine, si cu putere de schimbare in bine, decat 100 de predicatori de la mesaj in 10 ani care tot repeta lucruri care nu au capacitate de schimbare ci doar de informare. 

Multi din predicatorii de la mesaj deja sunt cam morti in ceea ce spun. Ei sunt foarte repetitivi, plictisitori, lipsiti de originalitate, lipsiti de autenticitate, tot cu aceleasi idei repetate, fara substanta, fara Dumnezeu, fara iubire. Ei isi arata doar orgoliile lor de joasa speta prin care tot vor sa dovedeasca si sa explice ceva. Asta ii descalifica in multe feluri. Le descalifica onoarea extraordinara de a sta in fata oamenilor pentru a le influenta viata in bine si chiar eternitatea. 

Dupa ce asculti un sectant, in special branhamist sau frankist, nu ti se pare viata mai inspirata, mai calda, mai buna, mai aproape de Dumnezeu, mai aproape de smerenie. Nu.

Ei nu isi dau seama cu adevarat ce inseamna a sta in fata oamenilor si a le directiona emotiile, sufletul si viata vesnica, in final.







"... tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună și orice laudă, aceea să vă însufleţească."

14 comentarii:

  1. Un măscărici care sa jucat cu vorbele și cu sinceritatea semenilor, ducându-l cu zăhărelul să creadă că îi va duce în ceruri. Cam ce face Frank în aceste vremuri, când spune că el pregătește mireasa și va fi în fruntea ei la rapire. Niște orbi și grandomani conduc pe alți orbi și naivi, fără putere de discernere a lucrurilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Branham e deja subiect închis de 55 de ani iar Frank de mult a ajuns la atotsuficienta și chiar și-a depășit simțul penibilului.

      Ștergere
    2. Predica de ani de zile ca el a fost tot timpu cu Branham dar Branham nu spune nimic de el în predici. Ciudat.Cautati sa vedeti.

      Ștergere
    3. Da. Moise l-a prezentat pe Iosua in fata poporului daca e sa luam asa ca ei se compara mereu dar nu ii iasa lui Frank comparatia decat cu cei naivi

      Ștergere
    4. Iosua a spus : " Sa ascultați de Moise în tot ce vă va spune...".

      De aceea nu se afileaza cu Iosua ci cu Elisei!?.

      Ștergere
    5. 7 Moise l-a chemat pe Iosua şi i-a vorbit înaintea întregului Israel: „Fii tare şi curajos, pentru că tu vei merge cu poporul acesta în ţara pe care Domnul a promis-o strămoşilor lor că le-o va da şi îi vei conduce la moştenirea lor. 8 Domnul Însuşi va merge înaintea ta şi va fi cu tine; El nu te va părăsi, nici nu te va uita; să nu-ţi fie teamă şi să nu te înspăimânţi!“

      DE CE NU A FACUT BRANHAM ASA CU FRANK? Iata modelul biblic. Frankistilor unde a-ti fugit ca si gainile?????

      Ștergere
    6. Nu-i plac lui Frank comparațiile cu Iosua, de aceea se afiliaza cu Elisei și NU cu Iosua!. Nu știu dacă ati observat chestia asta.

      Ștergere
    7. Elisei a facut miracole nespus de mari si multe.La el unde sunt?

      Ștergere
    8. El are miracole teologice. Te duce cu zăhărelu prin Biblie.

      Ștergere
    9. ==))))))))))))))))))

      Ștergere
    10. Mesajul este fals28 august 2020 la 10:30

      Buna de tot asta! Miracole teologice cu zaharelu...foarte tare.

      Ștergere
  2. Bună! Citindu-vă gândurile exprimate mai sus, la începutul articolului, mi-au apărut în minte mai multe întrebări.
    Nu doresc să intru în dezbateri inutile și aproape interminabile însă aș dori să-mi răspundeți la ele dacă se poate și sunteți dispuși.
    Din cate am înțeles, ați părăsit acele secte branhamiste, care în opinia mea sunt greșit denumite așa, prin faptul că în ele este o babilonie de nedescris; atât spirituală cât și firească.
    O întrebare ar fi: unde vă poziționați din punct de vedere al apartenenței, dacă-mi este permis să spun așa?
    Pentru că mă gândesc că sub nicio formă nu vă puteți întoarce în culte, alte secte, religii sau denominații și nici în lume bănuiesc că nu vă veți reîntoarce. Practic va aflați suspendați între două lumi.
    Spun asta pentru că acum criticați secta din care ați ieșit iar atunci când v-ați aflat acolo, ați criticat celelalte grupări religioase și lumea cu tot ce e al ei. Acum însă, observ că în accepțiunea dumneavoastră, bunătatea umană, iubirea firească, bunele intenții și alte forme de manifestare a spiritului uman,sunt și ele o cale către Dumnezeu. Până și discursurile Oanei Pelea sunt mai importante decât o predică sărăcăcioasă, repetitivă în care sunt citate uneori doar și strict, cuvintele lui Dumnezeu.
    Într-o anumită situație, Domnul Isus Hristos le-a spus ceva ucenicilor în Luca 9:49,50: "Ioan a luat cuvântul și a zis: „Învățătorule, noi am văzut pe un om scoțând draci în Numele Tău; și l-am oprit, pentru că nu merge după noi.”
    „Nu-l opriți”, i-a răspuns Isus, „fiindcă cine nu este împotriva voastră este pentru voi.”
    Pavel, tot prin Duhul lui Dumnezeu a scris următoarele în epistola către Filipeni 5:14-18
    14. Și cei mai mulți din frați, îmbărbătați de lanțurile mele, au și mai multă îndrăzneală să vestească fără teamă Cuvântul lui Dumnezeu.
    15. Unii, este adevărat, propovăduiesc pe Hristos din pizmă și din duh de ceartă; dar alții, din bunăvoință.
    16. Aceștia din urmă lucrează din dragoste, ca unii care știu că eu sunt însărcinat cu apărarea Evangheliei;
    17. cei dintâi, din duh de ceartă vestesc pe Hristos nu cu gând curat, ci ca să mai adauge un necaz la lanțurile mele.
    18. Ce ne pasă? Oricum, fie de ochii lumii, fie din toată inima, Hristos este propovăduit. Eu mă bucur de lucrul acesta și mă voi bucura."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce să nu mergem în culte? Sunt mai bine structurate și mai echilibrate. Se predică doar evanghelia și în general biblia, fără excese și atacuria persoană și la personalitatea umană.

      Problema brahamistilor știi care e? Că se iau după Branham fără să-i verifice afirmațiile și nu doar atât dar merg pana acolo încât îl imită, îl gesturi și apucături. Iar asta creează un ambient toxic, unde predomina excesele și exagerările, abuzuri și intimidare psihologica.

      Nu mai predomina invatatura sănătoasă de care spune Pavel ci doar o forma superficiala. Pe ei ii interesează doar Branham și cuvintele lui, pe care le-au făcut sfinte.

      In principiu nu exista o regula unde sa mergi. Evanghelia e peste tot, chiar și în mănăstiri. Asta predicau și apostolii, la urma urmei, și nu pe ei înșiși. Iar Iisus spune foarte clar : " Întra în camaruta ta și roagă-te tatălui ceresc..".

      Dependenta de o adunare, amestecată cu amenințări și șantaje emoționale e foarte periculoasa și nocivă pt psihicul uman. Într-un final se va ajunge la rabufniri, rupturi și chiar infracțiuni gen posedare și hărțuire.

      De i eu tiam spus în linii mari părerea mea despre culte vs secte ascunse și dubioase.

      Peter

      Ștergere
    2. Ca sa ma intelegi mai bine poti citi aici ce crd eu despre Dumnezeu si ce face El azi.
      Aici: https://mesajul.blogspot.com/2020/06/lucrarea-lui-dumnezeu-in-acest-timp-ce.html

      Nu ma simt suspendat intre doua lumi. Oamenii si Bisericile pe care branhamismul si frankismul ii considera rai si falsi si rataciti, nu sunt chiar asa. Falsul de la unii exista si la altii, ipocrizia de la unii exista si la ceilalti. NU se pot dezvinovatii nici unul. Insa si lucruri bune care exista la unii, exista in anumita masura si la altii. Asta e frumos.

      Credinta e in mine, e in Cristos, insa nu intr-o forma dogmatica exagerata ci asa cum unii o numesc, o relatie personala.

      Am fost invitat la mai multe Biserici, in vizita am fost si pot spune ca exista comunitati religioase de calitate spirituala inalta pe lucruri care conteaza cu adevarat. Cred ca imi voi gasi comunitate in care sa ma simt "acasa" insa deocamdata nu e prioritar.

      "bunătatea umană, iubirea firească, bunele intenții..." nu sunt o cale catre Dumnezeu, ele vin din Dumnezeu...depinde ce vezi prin bunatate umana? Dragostea fireasca ce vrei sa spui cu asta?

      Vezi tu, cand Iisus vorbea, El nu recita toata ziua versete din Lege. Nu. El spunea pilde, invataturi, povesti de viata, Femeia cu banutii, Fiul risipitor, Oaia ratacita....Asa vorbesc astazi milioane de oameni, una fiind Oana pellea....ei vorbesc din inima lui Dumnezeu ca si Iisus, lucruri care ajuta la schimbarea in bine....in schimb daca ascult un predicator sau preot care foloseste textul biblic in mod rigid, rece, mecanic, sec, acela nu transmite nimic din Cristos chiar daca repeta cuvinte din Biblie....Cristos e Dumnezeu VIU nu o slova moarta....Duhul da viata, litera omoara....intelegi cum privesc eu lucrurile?

      Iisus a stiut ca dogmatismul e bun pentru setarea unor limite de evitare a ereziei, insa Cuvantul lui Dumnezeu e cu totul altceva...el poate fi spus azi in pilde, in poezie, in arta....

      Aici e secretul:

      "Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună și orice laudă, aceea să vă însufleţească."

      Ce ai vrut sa spui cu partea finala.....incepand de aici... "Intr-o anumită situație, Domnul Isus Hristos le-a spus ceva ucenicilor în Luca 9:49,50.......

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.