miercuri, 13 februarie 2013

Misticism și numerologie in branhamism

Nu am timp sa scriu acum mai pe larg, voi actualiza acest articol, dar in miscarea lui William Branham exista o doza imensa de misticism combinat cu numerologia păgana.

Am citit si auzit in ultimii ani, incepand cu adunarea unde pastor era fr Mera Romulus din Cluj, multe, multe afirmatii, si legaturi ale predicatorilor de la Mesaj, cu unele evenimente politice, religioase, univers, catastrofe naturale, comete, etc.

Destul de trist este sa vezi cum urmasii mesajului sunt sclavii cifrelor unor ani, personaje, idei. 

Chiar si la Cluj un prieten din Arad venea des si a demonstrat in urma cu 3-4 ani de mai multe ori, foarte inflacarat, foarte bazat pe mesaj, pe istorie, cum anul 2010, sau 2011 apoi 2012 este anul revenirii lui ISUS, etc. Nu el doar ci 99% dintre noi suntem asa. 

Nu este doar cate o intamplare, ca uneori sa se discute despre cifre, ceea ce nu cred ca este gresit, dar exista o adevarata cultura a cifrelor, simbolurilor biblice, politice, religioase, apocaliptice combinate cu imaginatia tuturor. Astfel totul devenit o combinatie extrema de misticism-numerologie si superstitie care i-a indepartat pe credinciosii mesajului de Evanghelie. 

3 inseamna asta, 7 inseamna asta, 5 asta, 1919 inseamna cutare lucru, 11.11.2011 inseamna ceva. Se implinesc 40 de ani de cand fr Branham a predicat cutare...sau Branham a predicat predica cutare in anul cutare deci inseamna asta...sau în predica cutare la pagina cu numarul 77 a zis cutare lucru deci inseamna asta....

Sau se stie ca actualul Papa isi da demisia pe 28 februarie 2012. Woai mama mia "ceva se va intampla" "sfarsitul e aproape" "cum ar trebui sa fim fratilor?" cu asa ceva se ocupa asa zisa Mireasa. Ce manipulativa este situatia asta.

In Branhamism, data de 28 februarie este foarte importanta deoarece in 1963, 28 februarie, Branham s-ar fi intalnit cu sapte ingeri care formau un Nor supranatural pe muntele Sunset din pustiul Arizonei, unde a fost ridicat de catre ei in sus la mare inaltime si acolo ar fi primit revelatia celor 7 peceti.

Desigur ca e un mare kitsch. Acel nor nu e nici supranatural si Branham a ajuns in zona aceea (de fapt pardon, la peste 320 de km distanta) abia in 6 martie 1963 si a stat inca 3 zile pana in 9 martie, conform spuselor sale. 

Si stati putin ca el spune ca nici macar in apropiere de locul unde era norul nu a fost ci la 320 de km sud. Este trist sa vezi manipularea mistico-numerologica a lor. 

Mai multe despre asta in articolul meu din acest blog: http://mesajul.blogspot.ro/2012/11/eroarea-cu-asa-zisul-nor-supranatural.html 

Care e ideea mea de acum? 

Iata ce scriu deja urmasii mesajului lui WMB cand au auzit ca Papa de la Roma demisioneaza in 28 februarie: 

"Consider these facts: the Pope will step down on Feb. 28th 2013 – 50 Years after Jesus, in the Cloud of Seven Angels came to the Prophet; and the NEW Pope will be put in Power just before Easter -50 years After the Opening Of The Seven Seals. AND today the Chief Rabbi in Israel Praises the Jewish-Vatican ties.

Look up – Lift up your heads of understanding – The Anointing and Revelation of the Second Coming FOR the Bride of Christ, the Anointing and Revelation of the Resurrection and Rapture is IN the Bride – Mrs. Jesus Christ. Resurrection and Rapturing GRACE!" 

Tradus: 

"Luati in vedere aceste lucruri: Papa va demisiona in 28 febr 2013 - 50 de ani dupa ce Isus in norul celor 7 ingeri au venit la profet; si nou papa va fi pus in putere inainte de Paste - 50 de ani dupa deschiderea Pecetilor. Priviti in sus- Ridicati-va capetele pentru intelegere - Revelatia si ungerea celei de a doua venire pentru Mireasa lui Cristos, revelatia si ungerea invierii si rapirii este in Mireasa. Doamna Isus Cristos. Har pentru inviere si rapire!"

In plus se discuta la nesfarsit, saptamanii intregi, luni intregi, ani si ani de zile discuta pe subiecte de acest gen, depinde de noutatile din stirile mass media. 

Cat entuziasm si energie consumata inutil si idei false, pentru o minciuna, pentru o iluzie! De ce nu puneti capat odata la nebunia asta fratilor?

Cand a fost 12.12.2012 ei au scris saptamani intregi inainte cu legaturi din tot felul de predici ale lui WMB care aveau cifrele 12 in datele lor.

Am scris unuia dintre cei care conduc forumul si am intrebat daca nu cumva exagereaza si daca numerologia nu este de origine pagana? Stiti ce mi-a zis? SA IMI FIE RUSINE CA MA INDOIESC DE PROFET. 

Mi-am zis: "Ei sunt orbiti si pierduti in misticism si numerologie."

Parca sunt hipnotizati si tot cifre si cifre spun, si evenimente, si personalitati, si iezuiti, si Roma. Parca sunt legati intr-o casa intunecata de unde nu mai pot scapa. Am vazut asta si la adunarile din Cluj si din toata Romania.

Acest obicei cu iluzii false, numere, simboluri excesive, umbre vechi testamentale, li se trage de la WMB care a invatat mult in acest sens, chiar si apropiatii lui i-au reprosat ca tipologia exagerata nu ajuta oamenii simpli sa inteleaga Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos si sa se pocaiasca. Branham a tipat ca NU ORICINE TREBUIE SA CREADA. Asta desi Biblia zica ca Domnul nu vrea moartea pacatosului.

Branham nu a mai vorbit in iubire adevarul, pe care l-a distorsionat de altfel tot mai mult. Ceva rau incepea sa i se intample. El o numeste morocaneala, nevrotism, dorinta de izolare. Eu cred ca au fost astea plus altele.

In joaca lui cu cifrele, a prezis fals ca in 1977 lumea intra in mileniu si a rostit ASA VORBESTE DOMNUL pentru alte multe profetii neimplinite. Nu stiu sigur de ce a facut asta, dar cel mai probabil, își dorea sa devina un profet de tipul celor din vechime. In 7 mai 1946 a fost chemat si i s-au dat doua daruri, vedenia si vindecarea, dar nu a fost chemat sa fie PROFETUL ILIE. Prezicerea este categorie interzisa de Biblie. Ori ai asa vorbeste Domnul ori taci. Daca tacea arata ca este intelept.

Cei care urmeaza mesajul, cum am zis, sunt incurcati in cifre, numerologie, simbolisme exagerate, etc. Asa fac ei de cand ii stiu. TRAIESC INTR-O LUME LIPSITA DE SPIRITUALITATE SI DE LUCIDITATE. O lume mistică, imaginara, inchipuita.

Daca Hillary Clinton a candidat la alegeri in SUA, gata si profetul lor a zis, daca s-a cutremurat California, gata "e sfarsitul" ca profetul lor a zis asa, daca Israel discuta cu cineva gata, etc. etc. 

Daca intrebi pe un urmas al mesajului cate mere vrea 4 sau cinci? El zice: "Frate normal ca cinci vreau ca aia inseamna har, aleluiah". 

Toti suntem asa formati. In modelul misticului si inchipuirilor. Suntem, si eu inca gandesc si actionez uneori asa, sub robia acestor idei mistico-paganesti. Este foarte greu sa scapi de gandirea asta si de obiceiuri. O stiu pe pielea mea.

Spre șocul meu, acum cativa ani cand cercetam subiectul cu profetul Ilie, gasesc DOVADA LUI BRANHAM despre profetul Ilie, in Pecetile predicate de el din 17 - 24 martie 1963. El spune ca profetul Ilie, nu trebuie sa vina doar de 4 ori (desi asa arata Biblia) caci cifra 4, e un numar lumesc, pe cand cinci inseamna har, deci Ilie va veni de 5 ori, adica el, Branham, inclus. 

M-a durut mintea la acest argument pueril si atat de slab al lui Branham.

I-am si scris lui fr Randy din USA despre lupta mea, îndoielile mele, frica mea, despre suferinta mea, dar el a ales sa imi spuna sa cred afirmatia asta din Peceti si nu ce spune Biblia. (Fr. Randy este un om minunat, pastor, eu il respect, el are o buna reputatie si acasa la el si in Romania mai ales de cand slujea ca evanghelist la noi) dar nu am putut sa il cred in acesta privinta.

Am zis: HOPA! Așa ceva eu nu mai fac. 

Am plans, m-a durut tare cand am citit si descoperit cat de slab pregatit este Branham si cum aduce ideile lui din numerologie, sa dovedeasca un subiect biblic care sa il avantajeze. Doua saptamani am fost bolnav, am suferit. 

El a folosit numerologia pagana si interesul lui personal sa COMBATA ADEVARUL BIBLIC care spune clar ca sunt doar 4 veniri ale lui Ilie. S-a introdus pe sine insusi cu o interpretare falsa, in lumea marilor profeti printr-o metoda incorecta. Numerologia. Mai multe despre cele 4 veniri ale lui Ilie aici: Profetul Ilie in grafica simpla

Fratilor probabil ma urati pentru aceste lucruri scrise aici dar va rog cercetati Scripturile, mesajul, evenimentele, comparati, va rugati si sunt sigur ca Duhul Sfant va va arata ce trebuie sa stiti.

Shalom.

21 de comentarii:

  1. Azi am avut o zi de munca grea, si am meditat la situatia in care ma aflu, vis-a vis de Cuvantul descoperit . Venind la locuinta, am citit raspunsurile pe care mi le-ai scris si mi-am dat seama ca am abordat total gresit situatia . M-am rugat Domnului si i-am cerut iertare , si am sters , convins ca la El raman toate, si ca poate sa se apere mai bine , si nu are neaparat trebuinta de mine , io m-oi ocupa in continuare sa proclam Cuvantul Lui, chiar daca n unele aspecte se va identifica cu ce zice proorocul tau fals , caruia vad ca tare-ti place sa-i faci reclama . spune doar mai departe , ca precis cineva se va sesiza si va cerceta mai cu de-amanuntul , si va intelege corect ceea ce tu rastalmacesti . Vezi ca eu cred ( ORBESTE ?) in ceea ce Dumnezeu ne-a transmis prin el si stiu ca vor intelege si altii punctul meu de vedere . Faptul ca exista controversa este doar spre folosul lui Dumnezeu, fiindca aceasta este un test de credinta , nu de inteligenta .Fii binecuvantat .

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici un predicator recunoscut pe plan mondial nu predica pe Domnul Isus Hristos as cum a predicat Fratele Branham, in acord cu predica lui Ilie la Carmel El, Branham, a predicat pacatul fiind NECREDINTA in Cuvantul venit in trup omenesc . Si Scriptura spune ca e vai de acela prin care vine ocazia de pacatuire, ocazia de a nu mai crede, de a pune la indoiala Zice ca e imposibil sa nu vina asfel de ocazii, dar ca acela care le provoaca sa-si lege o piatra grea de gat si sa se scufunde . Sa nu zici iarasi ca asta e amenintare, ca numai asta stiu face branhamistii , doar si tu crezi ca . trebuie sa tinem cont de tot Cuvantul, fiindca El mustra si pedepseste pe aceia pe care-i iubeste Fiul adevarat se supune, dar cel nascut din curvie (spirituala ) se razvrateste impotriva la ce zice Tatal, fiindca nu-L recunoaste a fi Isus ci pe sfanta lui treime

    RăspundețiȘtergere
  3. Fratele Mera inca este pastor la adunarea adevarata din Cluj. De ce ai scris la timpul trecut?

    RăspundețiȘtergere
  4. Am o intrebare : este folosirea matenaticii , sau cum zici dumneata , numerologia , in sau afara Scripturii ?
    Eu am citit in Apocalipsa ca doar cineva care are "pricepere " poate sa "socoteasca " numarul fiarei, caci "este un numar de om ".Acolo zice, ca " aici este intelepciunea ",sau mintea inteleapta si zice ca dupa cum numarul acela este 666. Tu poti sa ne spui ceva despre acel numar ? Al cui om ar fi numarul ?Traieste acum omul acela , sau va trebui sa-l recunoasca generatiile viitoare , fiindca cele trecute nu stiu sa fie relatat ca l-au intalnit candva . am citit speculatiile din mass-media, dar cand am citit sus in dreapta ca dumneata spui ca ma poti ajuta, daca te intreb, sper sa fie asa cum zici, , fiindca eu nu mai am incredere in cele spuse si care trec de limita de timp care li se aloca . Cu stima , Ionel

    RăspundețiȘtergere
  5. Ei și frankiștii și alte grupări nu pot vorbi duhovnicește și nu mai predica Evanghelia. Nu au Evanghelia. Nu mai pot exprima nimic dumnezeiesc. Ei au numai "Mesajul Orei". O invenție a lui Branham să își poată impune ideile lui unor oameni inculți și ce nu citesc Biblia. Uitați-vă la ei ce scot pe gură. Venin! Branham i-a educat să fie așa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Aroganta celor cu profetul lor este la fel pretutindeni. Totusi cineva va sta mereu pentru singurul Stapan si Domn Isus Hristos chiar daca e tanar sau batran.
    https://www.facebook.com/fi.destept.ca.tara.geme/videos/1686983504874518/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bun filmuletul! Exista asemanare mare intre unu care propovaduieste pe Isus si unul care propovaduieste un profet mort intr-o maniera atat de imbecila.

      Ma credeti sau nu, e treaba voastra, nu a mea dar eu cu ochii mei am vazut oameni la mesaj mai fanatici, mai rai, mai redusi mental si mai isterici decat acei cativa musulmani batjocoritori.

      Ce frumos a spus batranul: ISUS E VIU! PROFETUL VOSTRU E MORT!

      Ștergere
    2. Asa fac si branhamistii cu alti crestini: "" Branham e profetul,Branham e profetul "". Asa cum se spune de catre islamisti ca Mahomed a fost ultimul profet,asa se vocifereza si de catre branhamisti si frankisti ca Branham a fost tot ultimul profet.

      Toate deviatiile religioase parca au un numitor comun,in esenta se aseamana intre ele.

      Ștergere
    3. mi se face greata cand citesc astfel de lozinci ca ale behaitului:

      "Printre invataturile biblice pe care Dumnezeu ni le-a dat prin Mesagerul Sau pentru timpul in care traim acum este si aceasta , prin care intelegem vorbirea lui Isus"

      Ștergere
    4. Tocmai ca Branham denatureaza ceea ce a predicat Isus. Am citit intr-o predica de a lui ca roadele de care a predicat Isus ar fi sa ...crezi mesajul orei. Curios dar aceeasi idee am auzit-o si la Ewald Frank,doar ca acesta sustinea ca roadele sunt sa accepti ce face Dumnezeu astazi ,adica sa crezi exact slujba lui .

      Efectiv te doare mintea cand vezi atatea rastalmaciri si deviatii spirituale. Astia schimba intelesul evangheliilor si invatatura apostolilor,doar sa se potriveasca cu povestile lor de 2 lei.

      Ștergere
    5. E gretos da. Abel, asta este un fel de slugareala ieftina. Ei confunda slujirea cu slugareala.

      Branham a creat lingusitori pe langa el si pupin......i nicidecum lideri verticali, sanatosi in minte si credinta,

      Dar uitate ca Nelutu isi permite sa puna versete biblice si apoi le numeste "mesajul orei".

      Are you nuts? Incearca sa o scalde probabil. Il baga pe Branham oarecum fortat in Cuvant sa ii mai curete imaginea si meritele apostolului Pavel i le da lui Branham. Sau niste idei spirituale pe care orice predicator le are, ei le numesc "mesajul orei" wooai ce mare descoperire, doar pentru ca Branham a vorbit.

      (Abel stiai ca si "Cand vulturul isi scutura cuibul" este plagiata de Branham?" Mi-a venit greata cand am vazut. Adunand toate plagiatele lui il pot numi "inselatorul secolului 20" pe Branham fara nici o ezitare)

      Ce idei proaste. Urmasii mesajului il crediteaza pe Branham ca profet cu lucrurile pe care acesta le-a inventat sau furat de la altii.

      Mai sa stii ca le tine inselaciunea, cu oamenii care nu cunosc modul lor de a manipula lucrurile.

      Peter, asa e dar si mai rau, Branham a pervertit urat Cuvantul invatand ca "dovada de a avea botezul cu DS" este sa crezi mesajul lui.

      Invatatura asta are una dintre cele mai mari concentratii de otrava din cate a putut turna Branham in sufletele oamenilor. Una dintre minciunile lui de varf.

      Stiti ca langa varful Everest mai sunt varfuri apropiate de inaltimea acestuia. Asa si Branham are minciuni de top. Asta este aproape cea mai inalta.

      A creat oameni care fiind deja la mesaj nu mai vor nimic, deoarece ar avea totul, avand mesajul. Unii asteapta 'botezul cu DS al miresei" ca o "umplere finala" dar si asta e o imensa pacaleala, dar nu pentru ca nu s-ar putea asa ceva, ci pentru ca ei cred ca "numai lor" le este rezervata o astfel de experienta inainte de rapire.

      E o amagire si asta si oamenii vor trai din nou mai dezamagiri si frustrari interioare.

      Prin aceste afirmatii radicale, Branham a furat oamenilor orice posibilitate de a continua sa caute noi experiente spirituale personale pe care Dumnezeu ar intentiona sa le dea.

      Asta e crima. E jefuirea poporului. Inchiderea portilor. Blocarea drumului catre Imparatie.

      Predicatorii nu isi dau seama cat de mare este responsabilitatea lor cand invata poporul.

      E ciudat ca in anii 50 Branham spunea ca "nu a adera" nu 'a deveni membru" nu idei noi aduc botezul cu DS ci "a experimenta in mod personal". Mi se pare ca bine zicea.

      Cam tot ce spunea cat de cat ok in anii 50 le-a calcat in picioare ulterior numindu-le chiar si false, uitand probabil ca el zeci de ani le-a promovat ca din partea lui Dumnezeu.

      Ștergere
  7. vai de voi care sunteti IMPOTRIVA MESAJULUI OREI - VAI, VAI - VA COMPATIMESC SINCER

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu exista nici un mesaj al orei afara de Evanghelia mantuirii, si nu exista nici o tragere a treia. Toate acestea sunt inventii pentru oameni naivi precum si tu esti.

      Esti doar un alt branhamist disperat sa apere minciunile lui Branham, imi pare rau de tine. NImic nu este mai pretios decat Cuvantul lui Cristos, mantuirea prin Crucea de la Calvar si tot ce aceasta aduce odata cu mantuirea omenirii.

      Tu nu ai nici o baza biblica, nici macar una, la ce ai scris. Esti intoxicat cu inchipurile nebune si bolnave ale unor alienati mental.

      Imi poti arata 2-3 marturii biblice pentru ce ai pretins? Nu poti. Stii de ce? Pentru ca nu exista.

      Vad chiar mai mult decat crezi tu si nici nu vreau sa stiu nimic mai mult dpdv al credintei decat pe Cristos, si pe El rastignit. El este puterea lui Dumnezeu si intelepciunea Sa. pe cand pentru cei care sunt pe calea pierzaniei, cum tu esti, Crucea este o nebunie, si atunci alergi dupa inchipuiri fantastice.

      Imi bat joc de prostie, nu de oameni, cum voi faceti.

      Mesajul lui Branham este blestemat.

      Branham personal la blestemat si voi sunteti blestemati.
      Sunteti blestemati sa credeti minciunile lui Branham, lepadand Cuvantul adevarat.

      Si apostolul Pavel v-a blestemat cu anatema, deoarece voi propovaduiti ceva ce nu poate fi dovedit cu Cuvantul.

      Duhul Sfant v-a blestemat si a permis sa credeti minciuna deoarece nu ati inteles iubirea lui Dumnezeu si ati batjocorit-o.

      Dumnezeu imi va da viata lunga, fericire, prosperitate, bogatie, si tot ce am pierdut, voi primii indoit si insutit.

      Mai omule, Dumnezeu nu are nevoie de aprobarea voastra sa salveze, sa ridice si sa imputerniceasca pe cineva....mai turcilor, voi nu pricepeti odata? Va purtati ca talibanii cei salbatici.

      Secta asta stricata a branhamistilor si frankistilor se prabuseste pretutindeni deoarece este falsa si anti Cuvant!

      "Da, fericirea si indurarea ma vor insoti in toate zilele vietii mele...si voi locui in Casa Domnului pana la sfarsitul vietii mele"....

      "Imparatia Cerurilor nu vine sa izbeasca privirile...ea este in VOI."

      Ștergere
    2. Scrie ce zici dar nu se refera la cei de la mesaj.

      Eu nu am respins adevarul. ISUS ESTE CALEA, ADEVARUL SI VIATA, NU BRANHAM. Pe ISUS nu l-am respins si nici Jertfa Lui. Am tot ce e nevoie sa ajung in cer sau unde El a pregatit totul pentru noi.

      Nu am nevoie de tine, de disperarea ta si isteriile si minciunile lui Branham sa ajung in cer.

      Mai omule draga, chiar voi ati respins adevarul ca sa primiti un mesaj blestemat si otravit care a facut din mintea si sufletul vostru o inchisoare fara scapare.

      Ștergere
    3. Branhamisti demonizati ce resping Golgota!!! nu intra nici ei si nu lasa nici pe altul sa intreeee!!! Asta faceti voi si asta vreti si pe altii sa faca. In fundul iadului e branham te asteapta!

      Ștergere
    4. Eu am zeci de dovezi ca voi huliti impotriva Cuvantului scris, Biblia, crezand mesajul lui Branham. Asta deja v-a hotarat destinatia.

      Dar tu nu ai nici o dovada ca eu hulesc Duhul Sfant, crezand lucrarea de la Calvar a Domnului Isus. E tot ce trebuie sa credem. Nimic mai mult, nimic mai putin.

      Asta este mantuirea Noului Testament si nimic altceva. Profetii falsi pot aduce idei fantastice care ating corzile interioare ale celor instabili, dar nu pot sa ne insele la nesfarsit. Mesajul este blestemat. Branham cu gura lui l-a blestemat. Voi aveti samanta blestemata in voi, daca mesajul lui Branham este o samanta.

      Iar aceasta samanta a produs oameni deosebit de instabili in Biblie, in umanitatea lor si i psihicul lor.

      Oameni care nu propovaduiesc adevarul si a caror limba este otrava, asta a rodit mesajul lui Branham. Acest adevar nu mai poate fi ascuns. Peste tot unde sunt doi trei branhamisti incepe dezbinarea si ura.

      Ștergere
    5. Cred ca lor le trage cineva in cap cu minciunile lui Branham.Apoi au impresia ca se afla in tragerea a-3-a. :))

      A respinge ADEVARUL de care a scris Petru inseamna a respinge ceea ce el a predicat.Este simplu.Si ce a predicat Petru,Pavel si alti apostoli? Evanghelia mantuirii noastre,Vestea Buna ca in cetatea lui Davin ni sa nascut un Mantuitor, Evanghelia Harului care este TOTUL, nu se mai poate adauga nimic aici cum faceau iudeii din Faptele Apostolilor.

      Pe ei trebuie sa ii invete cineva lucrurile elementare . Au deviat de la Evanghelia predicata de apostoli,si au imbratisat o alta evanghelie a sec.20 numita ""mesajul orei "" si ""viata si misiunea lui Branham"".

      Acest Brnaham ,ca si Bruno Goring,trebuia sa manifeste doar un adevar al Evangheliei:vindecarea prin credinta. Nu trebuia sa lege mantuirea,rascumpararea,lucrarea Duhului si rapirea de misiunea si persoana lui. Dar a picat in mandrie si orgoliu si a inceput sa se creada cineva ,sa abuzeze de pasaje din Biblie si sa puna peste oameni pretentii absurde pe care nici insusi Dumnezeu nu le cere nimanui.

      El ne cere doar sa privim la Fiul Sau,si sa ascultam de El,nu sa privim la mesaje ,revelatii si invataturi care nu produc nimic bun,nici o pocainta si nici o inima schimbata,ci doar dezbinari ,amaraciuni si duhuri de acuzatii prostesti .

      Ștergere
  8. Ce este tragerea 3 ? Tot am auzit dar nu stiu nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tragerea a 3-a este inventia lui Branham copiata de la "slujba lui Isus" care cica ar fi avut 3 trageri impartita in vindecari, discernamant si descoperirea Cuvantului.

      Branham, ca de obicei, un imitator si plagiator, isi plaseaza in propria viata aceste 3 elemente din viata lui Isus.

      Totodata Branham asociaza T3 cu momentul in care "cuvantul vorbit" exprimat de mireasa va avea efecte miraculoase.

      Cred ca sunt doar amagiri pentru a tine oamenii cu sperante false la fel cum a facut cu 1977 si alte asa zise profetii.

      Daca tot exista posibilitati ca oamenii sa experimenteze puteri ceresti, este din cauza ca ei cred asta si actioneaza fiind rasplatiti deseori cu rezultate. Dar aceste binecuvantari sunt darurile Domnului pentru oricine are curaj si credinta nu sunt exclusiv pentru cei care urmeaza o miscare anume sau care au idei diferite de altii.

      Nu respect liderii care intentionat tin oamenii in iluzii false ducand sufletele oamenilor in imense disperari si prapastii adanci facandu-le sa sufere mult.

      Nu noi, cei care spunem realitatea in mod nepartinitor, suntem vinovati, ci cei care produc atata durere si ratacire in branhamism aceia trebuiesc urecheati un pic de insasi adunarea lor.

      Cata vreme nu puteti pune orice intrebari liderilor vostrii, din cauza fricii sau intimidarii lor, este cea mai mare dovada ca sunteti sub controlul lor manipulativ.

      Ștergere
    2. Iara incepeti cu prostiile astea? Credeam ca discutam invataturile false ale lui Branham nu viata mea.

      Ce legatura este intre viata mea si minciunile lui Branham? Nici una. O scaldati din nou, poate da de imi inchideti gura, nu? Fiti seriosi.

      Mai bine uitati-va in curtea voastra cate probleme aveti intre voi grave de tot si apoi sigur veti tacea.

      Am spus-o de nspe mii de ori. Greselile cuiva, esecurile altuia, nu fac mesajul lui Branham sa devina adevarat. Da?

      Problemele mele au fost cand eram la mesaj si nici un lider nu a fost capabil sa imi acorde consiliere, ajutor in familie atunci cand eram derutat.

      Ba mai mult, cand am cautat o predica despre familie, aflu cu stupoare ca Branham nu a predicat nimic niciodata un mesaj despre familie. Bine ca a predicat ani de zile despre parul scurt si ca altii nu sunt buni.

      Dovedesti ca esti mediocru si slab. Asculta:

      Daca vreau sa devin ateist, mesajul lui Branham tot fals ramane.

      Daca vreau sa devin catolic, Branham tot profet mincinos ramane.

      Daca devin budist, mesajul lui Branham tot plagiat ramane.

      Daca devin cel mai mare pacatos si betiv si drogat, mesajul lui Branham tot blestemat este.

      Daca devin cel mai rau sau bun om, familia mea sau alti ex branhamisti, NU ARE NICI O RELEVANTA: ADEVARUL VA RASUNA MEREU PRETUTINDENI ISUS ESTE CALEA ADEVARUL SI VIATA si Branham este profet fals dovedit si confirmat ca plagiator, ipocrit, nesincer, isteric, urator de oameni care sunt diferit de el, nevrotic.

      Nu exista nici o relationare intre falsul si blestematul mesaj a lui Branham, si cu mine.

      Alegerile mele de viata, crestine sau necrestine, sfinte sau nesfinte, corecte sau incorecte, nu au legatura cu ideile intunecate si stricate ale sectei numite "mesajul orei" a lui Branham.

      Dar pentru lamurire, cred in Evanghelie si in Jertfa Lui si imi dau toate silintele sa invat din esecurile personale si ale altora, imi doresc sa cresc si sa fac cat bine pot familiei si altor oameni.

      Daca vrei, da-mi emailul sau nr tau de telefon si iti acord o discutie cu copiii mei si sigur te vei lamuri ca blestematii de branhamisti au fost un factor important care i-a influentat sa nu mai stea in secta voastra si sa fie prudenti cand e vorba de control religios.

      Copiii mei sunt minunati.

      Faptul ca nu au standardul tau de viata, nu ii face mai rai decat tu esti. Iti garantez ca nicaieri in lumea in care sunt ei, nu au vazut atata miniciuna, ura, rautate, precum au vazut in adunarile de la mesajul lui Branham.

      Influenta asa zisilor "mireasa" a fost una extrem de toxica si otravitoare pentru fiecare dintre noi, chiar si pentru voi care inca sunteti in secta asta a mesajului.

      Am dreptul sa analizez pretentiile arogante ale lui Branham. Tu nu ai dreptul sa imi spui sa nu fac asta.

      Ștergere
    3. Branhamistilor, ar trebui sa va ingrijorati ca nu aveti mentalitatea Domnului pentru situatii dificile din vietilor celor din adunarile voastre sau oamenilor in genral.

      Tot ce stiti voi de ani de zile este sa calcati oamenii in picioare dupa emotiile negative pe care le aveti.

      Totusi Cuvantul si inca in VT, ne arata modul in care Dumnezeu poate intoarce lucrurile. Aroganta voastra va fi zdrobita, cred ca asta stiti, nu?

      El zice: „Croiţi, croiţi drum, pregătiţi calea, luaţi orice piedică din calea poporului Meu!”

      15 Căci aşa vorbeşte Cel Preaînalt, a cărui locuinţă este veşnică şi al cărui Nume este sfânt: „Eu locuiesc în locuri înalte şi în sfinţenie, dar sunt cu omul zdrobit şi smerit, ca să înviorez duhurile smerite şi să îmbărbătez inimile zdrobite.

      16 Nu vreau să cert în veci, nici să ţin o mânie necurmată, când înaintea Mea cad în leşin duhurile şi sufletele pe care le-am făcut.

      17 Din pricina păcatului lăcomiei lui M-am mâniat şi l-am lovit, M-am ascuns, în supărarea Mea, şi cel răzvrătit a urmat şi mai mult pe căile inimii lui.

      18 I-am văzut căile, şi totuşi îl voi tămădui; îl voi călăuzi şi-l voi mângâia, pe el şi pe cei ce plâng împreună cu el.

      19 Voi pune lauda pe buze: ‘Pace, pace celui de departe şi celui de aproape! – zice Domnul – Da Eu îl voi tămădui!’

      20 Dar cei răi sunt ca marea înfuriată, care nu se poate linişti şi ale cărei ape aruncă afară noroi şi mâl.

      21 Cei răi n-au pace”, zice Dumnezeul meu. (Isasa 57)

      Eu am o pace cat oceanul si sunt foarte fericit.

      Am inca putine lucruri am de rezolvat, si pot spune ca SUNT DEPLIN FERICIT SI IMPLINIT. Nu voi avea nimic impotriva mea de reprosat si asta ma va ridica la nivelul la care doresc si cred ca Dumnezeu vrea sa ajung.

      Isus nu m-a parasit niciodata. Eu probabil ca uneori da, dar El pe mine nu. Eu mi-am calcat cuvantul uneori si regret dar El nu poate sa il calce. Pe asta stau. Simplu, nu?

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.