vineri, 22 februarie 2013

TL Osborn a trecut la Domnul

Iată că după Oral Roberts, și TL Osborn a fost chemat acasă săptămâna trecută după bătrânețe frumoasă și încă plină de activitate. El a avut 90 de ani. Și Billy Graham este deja foarte bătrân, probabil curând vom auzi și despre el. Aceștia au fost contemporani cu Branham. Mulți îl consideră pe Branham, catalizatorul trezirii anilor '50.


Un video interesant în care Osborn amintește și de Branham.

Povestea vieții lui Osborn este legată de impactul pe care Branham l-a avut în viața lui atunci când a ținut primele adunări de vindecare. Pe la minutul 46 încolo el amintește de Branham. Ce mi-a atras atenția este exact ce și eu am observat. El zice: "...uitați de prostiile apărute mai târziu (în slujba lui Branham. N.E.). ...atunci (în anii '40-50) Branham reprezenta pe Cristos pentru mine...am vazut pe Cristos in acel om..." Osborn, precum și alții au încercat să îl ajute pe Branham în ultimii lui ani de viață când acesta s-a autoproclamat marele profet Ilie, Înger, Cristos, etc. Din păcate Branham nu a ascultat și s-a retras mai mult la Tabernacolul Branham, fiind concentrat pe predicarea "mesajului și a mesagerului" decât pe ceea ce l-a consacrat în slujba lui specială din anii 50.



TL Osborn alături de Branham în anii 60.

Osborn a predicat la înmormântarea lui WMB în special pentru că Billy Graham a refuzat invitația lui Billy Paul Branham, fiul lui, dar probabil și din respect. Deși s-a făcut o ruptură clară între Branham și restul trezirii pe care chiar el a inițiat-o, Osborn și alții l-au respectat pe WMB, au recunoscut chemarea lui deosebită, dar din păcate acesta i-a numit "unși falși" deoarece doctrinal nu erau de acord cu el. 

Ba încă în frustrările lui, Branham a predicat un mesaj cu titlu "Unșii falși din timpul sfârșitului" în care lovește dur și desființează pe toți evangheliștii cu daruri divine, numai pentru că aceștia au refuzat să recunoască supremația lui Branham, titlurile pompoase și arogante de "singurul mesager", Ingerul, profetul Ilie, Fiul Omului, Cristos Branham, etc. Adică ei sunt unși cu Duhul Sfânt, nu putea contesta asta, dar sunt falși pentru că nu îl acceptă pe el în supremația lui si doctrinele lui ca singurul adevar. Ei stiau ca el se indeparteaza de Evanghelie indreptandu-se inspre o lume, nu a credintei, ci a misticului.

In loc de Isus, Evanghelia si Duhul Sfant a inceput sa predice Mesajul, Mesagerul si Mireasa.

Eu cred că Branham a crezut tot mai mult în propria lui supremație mai ales după ce cineva i-a spus un vis despre el că predica pe un nor întregii lumii. Că nimeni nu putea fi atât de sus, ceva de genul ăsta, spun din memorie. Si astazi sunt mulți predicatori și pastori care sunt amăgiți de vise și vedenii care îi periază, îi laudă, îi înalță, le porunceste ce sa faca, îi manipuleaza. Chiar si la Clujam vazut asta.

Evangheliștii pentru care chiar Branham s-a rugat și a plâns Domnului să îi ridice, au avut un succes imens, pornind stații de radio, reviste evanghelice, posturi de televiziune, academie creștină, universitate creștină. Branham s-a văzut în urmă. Nu a reușit să înțeleagă importanța unei bune organizări, până chiar înainte cu două luni de moartea sa, când a pornit chiar el o nouă organizație WBEA. A rămas mult timp cu ideile lui fanatice, înguste și eu cred că a suferit în singurătate de aceea a început să țipe la toți. Branham ura TV, ura femeile tunse, ura societatea, ura pe oricine nu mai era de acord cu el și îi numea sămânța șarpelui, creștini falși, prefăcuți, etc. Pe femei le facea scroafe si galeti de gunoi. Ceva i se intampla rau, deoarece, nici pe el insusi nu se mai suferea, dupa cum el insusi spune.

Ei totuși l-au iubit dar i-au spus pe față că nu recunosc acele doctrine deoarece "nu sunt biblice și nu exprimă dragostea lui Dumnezeu pentru toți oamenii prin Isus Cristos".

Când eram la fr Mera Romulus la adunare în Cluj, ne spunea că există un complot mondial împotriva lui Branham. Că s-a făcut un pact al tăcerii ca lumea să nu audă de mesaj, etc. Ce prostie. Cred că ideile lui fr Matei din Germania erau ideile astea înguste. Este la fel ca și cu multe alte lucruri.

Oamenii de la mesaj ne-au crescut în ideile teoriei conspirației, în ideile că vom fi prigoniți, că toți ne urăsc, că toți ne vor ucide, că toți sunt sămânța șarpelui, răi, că școala este de la cel rău, etc. Apoi dacă nu mai vroiai și nu mai erai cu ei, scoteau toate versetele din Biblie prin care să arate adunării cât de greșiți sunt cei ce au plecat. Toate etichetele negative le aplicau doar să se scoată, dar de fapt își aratau incapacitatea de a rezolva amiabil, cu pace, cu înțelepciune, o problemă, un conflict din mijlocul lor.

Iar cei ce rămâneau erau manipulați astfel să le fie frică să pună întrebări vreodată, sau să se îndoiască deoarece li se sugera că și ei vor fi parte din personajele negative.

Așa le-aș spune in fata să le fie rușine celor care fac asta.

Practic ne-au spălat creierul să ne putem izola și să putem fi manipulați după ideilor lor, despre Branham, mesaj și alte lucruri, și nu să aflăm altele noi, să nu căutăm noi să înțelegem situația reală prin noi înșine din Cuvant.

Încuiați, izolați, nevrotici, despresivi, nefericiți, mândri, cu nasul pe sus, că ei sunt Mireasa și ceilalți pierduți.

Privind poza de sus, realizez ca Branham nu zâmbește în aproape nici una din pozele lui (cel puțin în cele pe care eu le-am văzut nici una, și am văzut sute). 

Este posibil ca singur să își fi ruinat slujba, exact cum el spune în predica Șarpele rănit, că există pericolul ca el insusi să își distrugă singur reputația și misiunea. La nivelul mare la care ajunsese asta însemna mult mai mult decât la alții. Dacă Branham a avut dreptate, atunci mândria și glorificarea lui însuși, i-a adus pieirea. Și ispita asta a venit de la oamenii care îl idolatrizau. Nu a fost vina lui în primă instanță.

Biblia ne spune să privim sfârșitul lor de viață. Mă uit la mulți dintre ei. Au trăit frumos, în credință, până la 90 de ani. Au lăsat ceva util în urma lor, spitale, orfelinate, fundații, școli, nu doar niște benzi cu înregistrări sau broșuri, ci fapte vrednice de credința lor. Fr. Branham a fost lovit năpraznic cu moartea și nu ca un martir.
Fusese anunțat și avertizat înainte prin două profeții să se potolească, altfel va fi ucis până la Craciunul din 1965. 

Domnul a vrut să il ajute pentru ca Branham a fost un mare slujitor. Dar in loc de asta, el a predicat iarasi, in noiembrie 1965 ca Ilie este Isus Cristos, dupa ce, cativa ani a zis despre sine, ca el, este Ilie. Si prin asta, si prin altele, s-a facut din nou pe sine Dumnezeu in fata oamenilor.

Dacă William Branham = profetul Ilie
și profetul Ilie = Isus Cristos
Atunci William Branham = Isus Cristos.

Oamenii relaxati, au reluat, au inviat imediat botezul in numele lui William Branham. William Branham a devenit din nou domnul lor. Sarpele ranit, din viziunea lui, se vindecase.Acesta era in legatura directa cu ruinarea slujbei sale, exact cum insusi Branham spusese in mesajul Sarpele ranit.

Tot el, tot atunci, foarte constient si echilibrat in gandire, stiind ce pericol grav il paste, a mai zis un lucru extrem de important: "Asta m-ar face un anticrist".

Pacat ca nu a tinut acel echilibru in balanta. Eu nu inteleg cum ani mai tarziu, a predicat mesaje de genul "Dumnezeu dezvaluit" sau "Descoperirea lui Dumnezeu" si altele cu referire la sine, unor oameni pe care abia i-a oprit sa il idolatrizeze cu ani in urma.

Desi a fost avertizat sa se calmeze, Branham tipa si mai tare. Apoi a fost nimicit intr-un groaznic accident. Aici Iosif a tipat in urma bubuiturii celei mari. Aici se implinea viziunea lui din "Domnilor, este acesta timpul?" in care i s-a anuntat moartea lui si nu pe Sunset, cu cei sapte ingeri, deoarece acolo NU A FOST IOSIF CI AICI LA MOARTEA LUI A FOST SI S-A IMPLINIT VIZIUNEA.

Deci bine a zis el prima data, ca va fi moartea lui, desi a spus ca o putere la cuprins cand a cerut raspuns daca e vorba despre moartea lui sau nu. Aceea putere l-a amagit atunci? Spunandu-i ca nu moartea lui este dar totusi asta a fost?

Mi-e greu sa inteleg ce s-a petrecut acolo, de aceea, ce nu stiu sigur, nu vorbesc. Faptele vorbesc de la sine totusi, Iosif era cu el cand a murit, si nu in 28 februarie pe Sunset (si nici asta nu este real caci norul nu a fost niciodata in Sunset ci la 320 km nord la Flagstaff.).

El a lăsat în urma lui multă incertitudine, confuzie, adunări dezbinate din cauza învățăturilor contradictorii și a lăsat și o predicție falsă că în 1977 omenirea va intra în mileniu. Sute de oamenii au părăsit mișcarea și atunci.

Dupa cum este obiceiul la branhamisti, ar spune ca da au parasit ca si cei 70 de Isus din pricina Cuvantului. darei nu din pricina asta l-au parasit pe Branham ci din cauza erorilor multiple finalizate cu o prezicere falsa. (Stiati ca in VT era INTERZISA PREZICEREA?)

Păcat mare zic eu, deoarece dacă înțelegi spiritual lucrurile atunci înțelegi și importanța unei slujbe pe care Branham a avut-o.
(Trist, nu? Nu pot sa uit cum am plans si suferit saptamani intregi cand am inteles toate aceste lucruri. Aceste suferinte mi-au venit de fapt, cand eram in cea mai grea perioada din viata mea. Am zis: "Doamne, mesajul era tot ce iubeam cel mai mult pe lumea asta. Și pe el mi-l iei? El mi-a zis: 'EU SUNT MAI MULT DECAT ORICE ÎN CER SI PE PĂMÂNT'. Am izbucnit în plâns din nou aprobând cuvintele Lui.)

Ascultati mesajul video a lui Osborn de mai sus. Merită.

5 comentarii:

  1. Cat de departe ai putut sa mergi cu aceasta prezentare deformata a predicii lui Osborn ! Care in minutul 50 a repetat " am vazut pe Hristos in omul acesta "
    Nici un contemporan al fratelui Branham nu a spus vre-un cuvant impotriva slujbei lui , dar epigonii de azi , cu tine in coada , plagiaza fara rusine si mistifica ceea ce Dumnezeu ne-a aratat prin LUCRARILE LUI . Cei care cunosc limba engleza vad bine marsavia ta , si o vor lua in considerare , fii nelinistit de asta !

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Lica. Tot ce pot sa spun, este ca slujba pe care o faci este foarte necesara. Tu defapt culegi neghina. Crede-ma ca o faci foarte bine, si iti spun sincer ca nu afectezi graul deloc... Este vremea sfarsitului, este vremea secerisului si trebuie sa fie separarea. Asa cum Dumnezeu are nevoie de slujitori pe pamant , la fel are nevoie si deavolul... Spor la cules ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am cerut dovezi, adevar, paine spirituala, nu bolovani. Nu aveti dovezile care vi le cer, si atunci etichetati negativ.

      - Nu te supara dar nu este deloc duhovniceasca aceasta metoda a voastra. Nu este nici umana, nici sociabila, nici de bun simt. Intepi pentru ca ai spini.

      - Dragul meu , eu inteleg ca trebuie sa va aparati minciuna cu ponegrire, dar nici un semn de maturitate nu dati dupa atatia ani?

      Domnul sa ne ajute.
      Cred ca va veti trezi.

      Ștergere
    2. Ce ai scris tu este inca o dovada ca folositi metoda infricarii si NU A ARGUMENTELOR BIBLICE.

      - Esti manipulator, numind pe oamenii care isi deschid ochii, drept neghina, doar pentru ca ei nu cred in Branham, ti-e nepasandu-ti ca ei sunt copiii ai lui Dumnezeu, impacati cu El prin credinta in Domnul ISUS.

      - Asta va munceste sufletul: BRANHAM, BRANHAM, BRANHAM. Credinta in Branham nu in ISUS.

      - Iata cum zi de zi se vede ca voi nu aveti nici o treaba cu adevarul biblic.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.