marți, 16 aprilie 2013

Lamuriri de final (de iarna)

Am un timp minunat in acesta primavara. Slava Domnului.

Asa cum am spus nu doresc sa imi pierd prea mult timp cu aceste contradictii desi recunosc imi place sa raspund daca am ceva clar si adevarat de spus. Ce nu stiu nu stiu si tac dar ce imi este foarte clar, vorbesc. Nu doresc sa mai scriu noi articole pentru un timp. Am si altceva de facut.

Am avut si un vis in urma cu 10 ani legat de aceste lucruri. Il voi povesti totusi pe viitor.

Ceea ce m-a ajutat in discutiile din blog a fost chiar mesajul lui WMB. Erorile lui l-au dat de gol ca nu este infailibil, asa cum a pretins in ultimii ani de viata.

Ce este interesant, e ca la replicile pe care le-am primit inapoi de la cei care comenteaza, nu tineau cont de insusi afirmatiile lui WMB despre respectivul subiect. Daca Branham spunea ceea ce ei criticau, gata se aseza linistea in final sau mă critică tot pe mine. Ei incearca sa ma faca sa ma simt eu gresit sau vinovat de afirmatiile mele, ocolind adevarul ca acestea de fapt nu imi apartin mie ci lui Branham. Adică mă judecă pe mine pentru erorile lui Branham. Voi scrie mai jos comparatiile necesare pentru lamurire.

La comentariile ultimului articol am ajuns la discutia despre trinitate. 

Va rog parcurgeti-le si trageti singuri concluzia, nu va spun eu ca sa credeti, nici nu va acuz daca sunteti de acord sau nu. Mereu am crezut in libertatea omului de a cerceta si a lasa pe Domnul sa calauzeasca.

Nelutu a batjocorit mereu aceasta doctrina numind-o in tot felul "stramba trinitate" "semnul fiarei" etc. 

De fapt noi toti asa am fost invatati, dar surprize surprize:

Gasesc ca si Branham a promovat zeci de ani doctrina trinitara desi el era unitarian si botezat in Numele lui Isus. Am mai aratat cum Branham nu a fost niciodata clar in nici una din invataturile lui.

Acolo am aratat si dovezile, le pun si aici, in care Branham, (tineti-va bine!) la 25 de ani distanta de asa zisul eveniment de la raul Ohio din 1933 el predica TRINITATEA. 

Apoi a negat-o. 
Apoi a promovat-o din nou. 
Apoi iarasi a negat-o, apoi desigur a promovat-o iarasi. 
Branham a promovat trinitatea la scara mare, a negat-o la scara mare, a reluat-o la scara mare...daca mai traia, schimba iarasi ceva, precis. Asta era stilul lui.

Niciodata nu a stiut despre ce vorbeste atunci cand a intrat in aceste subiecte.

El a zis cu aceeasi usurinta si convingere si zel ca Isus si Tatal este acelasi si 5 luni mai tarziu ca Isus trebuie sa aiba un Tata, pentru ca Isus nu poate fi propriul lui Tata, ca Isus are inceput si a murit iar Biblia zice ca Dumnezeu nu poate muri si nu are nici inceput nici sfarsit, etc. Mereu le sucea, le confunda aratand imaturitate spirituala si necunoasterea Bibliei.

Da da, de necrezut, dar Branham a zis ca el crede in trinitate:

See, you believe in God; you believe in the Son, believe in the Holy Ghost; that's the Trinity. We believe in that. See?
51-0506E AT.THY.WORD LOS ANGELES, CA

"So One that has been among us, died and rose again, is glorified in the Presence of God tonight, comes back in the form of the third Person of the trinity, the Holy Spirit, and dwells in us, and moves, and proves Himself to be the same Lord Jesus."
58-0208 
THE.QUEEN.OF.THE.SOUTH_ SOUTH.BEND.IN

"Let Him open your eyes. He's the Holy Spirit, the third Person of the Trinity here tonight to grease up your eyes with God's salve: open your eyes."
58-0316E DOOR.TO.THE.HEART_ HARRISONBURG.VA


"He can't be His own Father; Jesus couldn't be the one Jesus, one God, all like that. He was created by God the Father. Right."
ABRAHAM_ LONG.BEACH.CA SATURDAY_ 61-0211 

Un an mai tarziu a zis ca trinitatea e de la diavolul. Apoi a mai zis ca "Dumnezeu nu este Unul singur precum este un singur deget"

Deci, daca trinitatea e de la diavolul, ce a predicat el zeci de ani despre trinitate a fost de unde? Oh ce confuz a fost.

Chiar si in anul 1965 in "Rasaritul Soarelui" iarasi spune ca el crede in trinitate.

Ce este interesant, e ca nici macar aceasta pretinsa taina a Dumnezeirii, nu el a descoperit-o, asa cum invatatori din mesaj ne spun zi de zi.

Si la fel de confuz si nebiblic e si cu restul subiectelor. (Norul, Luca 17, Apoc 10, Maleahi 4, Zaharia 14:7,etc.)

Mesajul lui este plin de confuzie puteti vedea cu ochii vostri. Oamenii nu reusesc sa faca legatura intre afirmatiile lui si sa le puna cap la cap iar apoi sa traga singuri o concluzie. Li se cere sa creada tot chiar daca nu este biblic.

A fost greu si pentru mine pana m-am prins de extremele ce le spunea. De exemplu in predica "O judecata la tribunal" spune ca satana este acuzatorul, Isus aparatorul, sa nu credem pe acuzator, care este ca un procuror care mereu ne cauta vina, condamna si acuza, si foloseste acuzatii impotriva noastra, etc. 

Cativa ani mai tarziu el insusi predica "Acuzatia" in care acuza si tipa la toti intr-un mod isteric, calcandu-si propriul cuvant in picioare, negand propriile sale invataturi biblice, predicate cu mult zel si cu multa dragoste inainte cu cativa ani. 

Deci tot ce a zis inainte ca diavolul spune, a spus si el apoi. Tot ce el a zis ca diavolul face, el a facut apoi.

Tot mesajul lui este asa. Nu este un absolut, ci e un absolut HAOTIC si depresiv. 

Uite asa ne-a format in chipul mesajului său haotic amenintandu-ne si punandu-ne etichete negative daca nu il urmam, el NEMAITINAND CONT DE MINUNATA EVANGHELIE A DOMNULUI NOSTRU ISUS. Si-a permis sa schimbe  mantuirea si rapirea prin pocainta si credinta in Jertfa lui Isus, cu mesajul sau contradictoriu.

Ati vazut comentariile dure din blog, dar sa vedeti ce emailuri si smsuri am. La fel cum zice Iosif Branham, tot ce conteaza pentru ei este doar mesagerul. Asa am primit niste atacuri ca de hiene salbatice turbate, de la ei. Ei uitand ESENTA CREDINTEI CRESTINE, notiunile elementare ale harului, ale iubiri crestinesti, a smereniei, a normalitatii, a lucrarii lui Dumnezeu prin Domnul Isus Cristos pentru mine si oameni. Pentru ei, oricine nu crede in mesager, este samanta sarpelui. Elimina mantuirea oamenilor prin Isus si o replaseaza cu a "urma mesajul si mesagerul". (asta este de-a dreptul anticrestinesc)


Pot sa va spun ceva? Eu cred ca cei care fac asta arata ca de fapt ei sunt samanta sarpelui, folosind din plin otrava si toxicitate impotriva aproapelui lor in loc de dezbatere si cercetare a subiectelor precum fratii din Bereea. 


Au uitat oare urmasii lui Branham de acea zi de pe Calvar în care Isus ne-a impacat cu Dumnezeu si pe unii cu altii? Au uitat ca Dumnezeu a ales nebunia propovaduirii crucii pentru salvarea noastra? Probabil ca da, dacă au ajuns să gandeasca si sa actioneze în felul ăsta. Ei cred că Dumnezeu a schimbat pe Isus cu Branham și lucrarea de la calvar cu un cristos-nor falsificat.

Cine este Dumnezeul tău? Branham sau ISUS? Eu vad cine este, dupa cum te porti tu cu mine. Pe cine reprezinti cand comunici in viață?

Inainte cu cativa ani de aceste extreme din anii '60, Branham insusi a spus ca daca ar face asa ceva, asta l-ar face ANTICRIST. A zis asta probabil cand si-a dat seama cat de grav e daca va merge pe acea panta in jos. De ce nu si-a pastrat acel echilibru cat de cat normal, numai Dumnezeu stie.

Anumite lucruri nu sunt gresite. Gresita e minciuna cu care s-au construit toate ideile, le-a legat, plus toate plagiaturile si toata povestea legata de "mesajul orei". Ideea asta este falsa, ca cică noi toti eram prosti si nu stiam de botez, de D-zeire, de nimic, si că noi am avut nevoie un profet inteligent, și spiritual, adica Branham sa ne dea ceva taine. Confuz si nebiblic.

Asadar, incepand cu taina Dumnezeirii si pana la bradutul de Craciun, Branham a vorbit mereu contradictoriu si intr-un limbaj dublu. Toate dovezile, inclusiv Biblia, arata ca el nu a fost profetul Ilie. El a avut doua daruri, de profetie cu vedenie si chemarea sa se roage pentru bolnavi. 

Domnul l-a binecuvantat enorm si umplea stadioanele cu oameni dar apoi a cazut, asa cum si Domnul i-a spus in profetie ca A CAZUT si il va scoate de pe scenă până la Craciunul din 1965. Pe 24 decembrie Branham era mort. 

L-a avertizat apoi l-a judecat. Ingerul Branham a devenit ingerul cazut. De ce nu a ascultat de Domnul in aceasta faza a vietii lui, cum a ascultat inainte, numai el stie. (Billy-Paul fiul lui, nu a vrut sa îi dea sânge la transfuzie tatălui său. De ce? Numai el stie. Fiica lui Branham, Sarah, nu urmeaza mesajul. De ce? Numai ea stie.)

Si ma faceti pe mine vinovat de toate aceste lucruri grave din mesaj. Doar pentru ca voi nu le-ati stiut pana acum, nu inseamna ca nu sunt adevarate. Nu ma simt DELOC VINOVAT PENTRU CA LE-AM GASIT. Nu le-am inventat eu CI LE-AM DESCOPERIT. Cei care au mintit cu voie sau fara, EI SĂ SE SIMTĂ RUSINATI. 

De aceea am scris anul trecut scrisoarea catre lideri. Am recunoscut ca am invatat gresit afland gravele erori ale asa zisului mesaj al orei.

Am rugat pe frati sa imi spuna O SINGURA TAINA ADUSA DE EL. 

Nici una nu am primit. 

Stiti de ce? Pentru ca nu are nici una. 

Profetul care a descoperit toate tainele din Biblie cand e luat la puricat nu are nici o taina descoperita. In ce credeti voi oameni buni ???

Va vine sa credeti asa ceva? MIE NU. INCA NU-MI VINE SA CRED CE SCRIU AICI. 

Da, el a copiat si a luat de la altii invatatura buna. Principala noastra bucurie si lauda (in sens bun) descoperirea Cuvantului, de fapt, NU EXISTA.

Cand cineva va spune ca Branham este mesagerul inger care a venit cand nimeni nu stia adevarul si el singur a adus tainele Dumnezeirii, botezul, etc. apoi va cere sa numiti asta Cuvantul adevarat, descoperit, revelatiile ascunse din Cuvant, ca sa va faca Mireasa, ACEL OM VA MINTE.

Vedeti acum de ce ne-au spus ca educatia este de la diavolul? Vedeti de ce ne spunea Branham mereu si liderii nostri sa NU GANDIM ci sa credem totul? Ca sa ne poata manipula, sa ne tina in universul lor infect si neadevarat.

Iar daca spune cineva ca Branham a preluat invataturi bune, unele foarte clare, biblice, de la altii dinaintea lui, vă spune adevarul, e ok, dar atunci PICA TOATE TITLURILE POMPOASE ALE LUI BRANHAM de inger, profet, Ilie, Fiul Omului, etc.

Iata un exemplu de mod de gandire defect al celor de la mesaj, si cu care ma confrunt aproape zi de zi. Ati vazut asta si la comentariile lor pe blog, dar eu am vazut asta, zeci de ani si in multe multe moduri.

(Este uneori greu sa schimbi acest tip de gandire bolnava, dualista, ilogica, nedreapta. Inca sunt si eu afectat.)

Daca eu as spune ca e bine sa fi mason, toti de la mesaj mi-ar da in cap. (metaforic spus) Daca Branham o spune, nu-i nimic.

Daca eu spun ca cred in trinitate, ma taie in bucati. Daca Branham spune ca crede, nu-i bai. 

Daca eu spun ca pamantul e patrat si plat, nu e rotund, ei rad de mine, daca o spune Branham, ei tac. 

Daca eu spun ca omul nu va ajunge pe luna niciodata ei rad de mine, daca o spune Branham ei tac. 

Daca eu spun ca el nu a fost unde a fost norul in 28 februarie 1963, ei ma critica aspru, daca Branham spune ca nu a fost acolo, ei tac. 

Daca eu spun ca Branham nu e mai bun decat nici un alt om, ei ma critica, daca Branham spune ca Isus i-a spus lui personal ca nu e mai bun in ochii Lui, nici decat o curva, atunci ei tac. 

Daca eu am gresit ceva sau m-am asociat cu un om gresit, ma critica la nesfarsit, dar daca Leo si Gene, oamenii de la benzile lui Branham, erau homosexuali, ei tac. (Toate benzile de prin '58 incoace au fost inregistrate si manuite de cei doi homosexuali, parteneri ai lucrarii in Tabernacolul Branham.)

Daca eu spun ca Branham se declara Dumnezeu ei ma critica, daca Branham o spune direct pe fata, ei tac. 

Daca spun ca Branham nu stie exact cand s-a nascut, ei ma critica, daca Branham recunoaste asta, atunci ei tac. 

Aceasta lista se pare ca nu are sfarsit. Si la fel cu sute de exemple. De unde ni se trage acest mod confuz, nedrept, depresiv de gandire si actiune? Eu zic ca de la Branham li se trage tot. Ei nu gandesc cu propria lor minte! Viata lor nu este in mainile lor.

Inca un exemplu elocvent, pe langa altele din blog, este in poza de mai jos, preluata de pe siteul lui John Collins. 

Ne arata din nou modul lui Branham de a da invatatura. E doar un simplu exemplu, dar asa este, din pacate, tot mesajul lui.

El spune ca: "multi NECREDINCIOSI afirma ca Isus nu ar fi spus niciodata ca El este Fiul lui Dumnezeu, dar ca de fapt Isus a zis-o. etc" Bun. Mai tarziu, repeta asta, in aceeasi idee, si completeaza spunand ca cei care spun asa ceva, nu isi cunosc propria lor Biblie. Bun.

Apoi mai tarziu, EL INSUSI SPUNE CA O CERTITUDINE, EXACT CE INAINTE SPUSESE CA CEI NECREDINCIOSI SPUN, facandu-se pe sine necredincios, contrazicand ce a spus cu voce tare inainte. El zice în final: Isus nu S-a referit niciodată la Sine ca fiind Fiul lui Dumnezeu". Conform cu PROPRIILE LUI CUVINTE, de fapt el, BRANHAM, NU ISI CUNOSTE BIBLIA LUI INSUSI.


Uite așa își dă mereu cu stângul în dreptul și produce confuzie. Acum nu mă mir chiar deloc de ce prietenii lui l-au abandonat. Era încăpățânat și nu se lăsa modelat, o ținea inainte cu ideile astea haotice. Limbajul dublu, dualist, era o caracteristica a invataturilor lui. 

Dragi frați și surori, AM TRĂIT CU TOȚII ÎN MINCIUNĂ ȘI EROARE ȘI ILUZII ZECI DE ANI.

Asa a facut cu toate, toată viața lui, și cu Cadillacul, cu norul, cu Ilie, cu Căsătorie și Divorț, cu Recăsătoria, cu Luca 17, cu Apoc 10, cu duh-suflet-trup, cu săptămânile lui Daniel, cu răpirea, cu toate. 

El a fost mereu: "DA SI NU. Nu si DA. Da si nu stiu. Nu stiu daca stiu. Poate e așa. Dacă nu e așa sunt ignorant, iertati-ma fratilor. Poate sunt fals dar eu nu vreau sa fiu, dacă sunt greșit tratați-mă ca un ignorant, eu nu vreau să greșesc, etc." 


Da domnule Branham fac ce îmi spui tu: te tratez ca fiind un ignorant și nu un profet de tipul lui Ilie.

Poate fac odata o lista cu toate fazele astea dualiste spuse de el, care sunt si hazlii uneori.

Branham a fost genul de invatator confuz, dominant, dorind sa controleze, sa intimideze oamenii prin tipete si tablouri vechi testamentale in care daca cineva nu s-a supus profetilor, au fost ucisi, leprosi, etc. 

El nu s-a smerit niciodată, că prin învățătura sa a ținut sute, mii de bărbați singuri, după divorț, iar apoi în 1965 a zis că de fapt ei se pot căsători din nou dar cu o virgină dacă vor să fie și pastori, etc. 

Cum am mai spus în acest blog, zeci de prietenii, inclusiv fiul lui, Billy Paul, au avut dreptate incercand sa fie normali, dar încăpățânarea lui Branham a ruinat viețile multor bărbați care au plecat din biserică deoarece erau văzuți rău ori că au căzut în păcate ori s-au recăsătorit, iar pentru Branham și urmașii lui și recasatorirea era tot o trăire în preacurvie, pana in 1965 cand a "aprobat" recasatorirea barbatului. Pana in ziua de azi este o mare confuzie intre frati si la aceasta tema. Invataturile haotice ale lui Branham a distrus multe vieti care efectiv nu au mai stiu ce sa faca.

S-a arătat mereu că habar nu are de Biblie. Câteva idei preluate de la penticostali și de la alții, nu îl face profetul Ilie.

El a blestemat pe oricine adauga sau scoate de la Biblie (in opinia lui) dar cand el a facut asta de sute de ori, urmasii lui nu spun nimic. Doamne ferește.

Ce nedreptate, ce irosire de timp...acest mesaj minte oameni, fură vieți și ruinează destine. Îi face pe unii oameni mai răi. Încearcă să-i facă atat de "sfinți" încât îi dezumanizeaza, adică își pierd simplitatea si bunatatea inimi lor. Devin acrii și salbatici. Asa a devenit Branham in ultimii ani. In mesajul "Durerile Nasterii" se roaga ca Domnul sa nu lase pe satana sa ii incununeze viata cu morocaneala. Stia ca e acolo. Stia ca nu mai suporta pe nimeni, nici pe el insusi. Trebuia sa ia o pauza, nu sa declare ca Ilie din Maleahi 4 a devenit Isus Cristos. Adica el insusi care este Ilie profetul, devine Dumnezeu din nou in trup, Cristosul ultimei ore.

Si cei ce il urmeaza au doua feluri de cantar in traista. Asa sunt de cand ii stiu eu. Si asta nu este doar afectiune spirituala ci si una psihologica. 

In America recent un tip care a plecat de la mesaj a avut un accident minor si toti au zis speriindu-i pe ceilalti: "Ati vazut? Vedeti ce pateste cine neaga pe profet?" Dar aceeasi oameni critici, la numai 3-4 luni dupa asta, au avut doua decese in familie si apoi au zis: "Domnul a permis." 

Asta este exact imaginea de baza a celor ce urmeaza mesajul: Nedrepti in gandire si fapte, dualisti, cu doua fete, ipocriti, rautaciosi, nevrotici, depresivi, fara iubire, fara bunatate, razbunatori, critici eterni, invidiosi, aroganti, dispretuitori ai altora care difera de ei, toxici.

Ei VĂD TOATE DOVEZILE PREZENTATE AICI DAR CONTINUĂ SĂ APERE EROAREA. 

Un pastor m-a sunat și a zis că lui nu îi pasă ce a greșit Branham ci ce a făcut bun dar el va continua să învețe oamenii despre nor, Ilie, etc. adică tot ce nu este adevărat si la care nu are dovezi biblice si istorice. Nebunie totală.

Din punct de vedere psihologic acest mod dublu de a gandi si exprima, arata ca sunt afectati. Si biblic si psihologic și omenește vorbind este ipocrizie de mare clasă. Acest dualism în gândire și vorbire se poate transforma în înșelătorie de fapt.

Intrebati orice psiholog daca cineva cu atitudinea de mai sus este sanatos la cap? Una din caracteristicile principale ale mesajului este aceasta: NEDREPTATEA. Sau poate fi si incapacitatea de a observa sau recunoaste propriile contradictii. 

Un pastor din Cluj de la mesaj mi-a spus ca el nu a gresit niciodata cu nimic desi au plecat peste 150 de frati si surori din adunarea lui in ultimii 20 de ani. Au o problema grava de perceptie a realitatii atat in sfera biblica cat si cea relationala.

Nu spun cu rautate, nu vreau sa jignesc pe nimeni, chiar nu urmaresc asta, dar concluzia e tot mai evidenta e ca mintea oamenilor se formeaza haotic, exact dupa chipul haotic al mesajului.

Este ca si cand noi incercam sa dovedim unui martor a lui Iehova despre Isus ca El este Domnul Dumnezeu si citim foarte clar 1 Ioan 5:20, sau Apoc 1:8 etc si acel om vede CLAR, INSUSI EL CITESTE CU VOCE TARE, DAR APOI INCHIDE BIBLIA SI SPUNE GRABIT: NU ESTE ADEVARAT CA ISUS ESTE DUMNEZEU. 

Asa faceti si voi acuma fratilor. Devine tot mai clar eroarea numita mesaj dar taceti.

Asta mai poate insemna ceva. Reavointa, dezinteres, prostie, nu neaparat afectiuni spirituale sau psihologice.
  
In poza de mai jos sunt imagini cu Hitler, cazul Donny Morton, Kennedy, Viziunea Cortului, etc care au fost profetii neimplinite multe spuse de Branham cu "Asa vorbeste Domnul". 

Apoi mai jos e scris ce Branham spune: "Eu va trebui sa plec. Voi va trebui sa plecati. Si daca eu plec ca si profet fals imi pierd sufletul meu propriu si al vostru cu mine."
E dur stiu. Dar asta e spus de Branham.
John Collins mai adauga: Daca profetiile esuate nu va sunt indeajuns, ascultati asta macar la profetul fals.

Inchei acum. Periodic voi actualiza articolele ce sunt deja scrise, dar mi-am propus sa nu mai scriu altele cel putin cateva luni. Am lucruri mai bune de facut. Dar am vrut "sa cunoasteti si latura intunecata a lunii", cum spunea un poet. M-am simtit responsabil sa fac asta.

Sau daca se intampla ceva mai special voi scrie putin. 
Am auzit ca Billy Paul Branham este bolnav, este foarte batran si nici fr Frank nu mai e tanar. Branham a zis ca nu va fi batran si California se va scufunda. dar deja e batran.
Eu cand eram la inceput confuz, si ma indoiam de mesaj, am inceput sa cred ca nici brosurile nu sunt corecte si speram ca atunci cand voi asculta audio mp3 pe profetul meu iubit, sa fie diferit, sa nu fie ce imi era teama ca e, adica fals. Dar am fost dezamagit. El tipa cu mult entuziasm subliniind lucruri pe care le va nega mai tarziu sau nu erau biblice. Si de fiecare data spunea ca Domnul il conduce.

Nu va lasati manipulati de cei care va infrica. 
Singura lor armă ESTE ETICHETAREA NEGATIVĂ ȘI AMENINȚAREA și nu adevărul. Nu au nimic în realitate. Nu au dovezi biblice, nu au dovezi istorice, nu au dovezi din mesaj. NIMIC. Sunt goi, orbi si nu o stiu exact ca si ingerul din laodiceea.

Aceste arme par înfricoșătoare dacă ați fost spălați pe creier, dar nu sunt de fapt decât niște fâsuri slabe care leșină în fața ADEVĂRULUI BIBLIC DOVEDIT AICI.


Când știi că ISUS CRISTOS CEL INVIAT este Domnul tău și Evanghelia este adevărul etern în care crezi, NU AI DE CE SĂ TE TEMI. Un milion de ingeri de lumina sa coboare să scuture lumea cu puterile lor, tu nu ai nici un singur motiv sa te temi.


Invatati sa lucrati cu Duhul Sfant in mod personal. Aveti Biblia si mesajul original pe CD-uri si pe net. Cercetati si istoria, vedeti ca Branham era copil mic cand America boteza in Nume nu titluri si cei de la UPC (United Pentecostal Church) au adus Dumnezeirea unitatii lui Isus si nu Branham. Tinuta femeii tot ei, Cina Domnului, tot ei. Aproape toate referitoare la Biserica. Epocile Bisericii sunt de fapt lucrarea lui Larkin, samanta sarpelui e doctrina din Kabala, si din Cannaniti, folosita pentru distrugerea oamenilor si uciderea lor in masa (Hitler si alti dictatori a folosit aceasta idee diabolica ca sa linisteasca, sa blocheze constiintele oamenilor pentru a putea urî și ucide milioane de oameni) 

Branham ne-a invatat în mod indirect și probabil inconstient, (nu cred ca intentionat a facut asta) să urîm oamenii care nu sunt cu mesajul si mesagerul. Chiar si intre noi ne urîm.  Ura, dispret, lipsa de bunatate, lipsa de iubire, neiertare, acuzatii, barfe, jigniri, ignoranta, nu sunt la ordinea zilei intre voi? Acestea NU SUNT ROADELE DUHULUI SFANT SI NICI ALE CUVANTULUI ADEVARAT A LUI DUMNEZEU.

Ne-a bagat in păcatul UCIDERII prin ură, dispret, caci cine urăste pe fratele său este un ucigaș. Priviti la oamenii din mesaj cum ii bantuie aceste apucaturi pline de dispret fata de altii, ură și lipsa de autocontrol. Eu sunt absolut sigur ca ei nu sunt așa, sau nu au fost asa, nu vor sa fie asa, dar aceste idei îi influențează. 

Multi dintre ei erau mai buni, ca fiinta umana, cand erau in lume sau la baptisti. Puteam rade cu ei, bea un ceai, o cafea. Acum parca sunt soldati ai discordiei, manipulati sa priveasca pe altii cu rautate, cu fruntea incruntata, circumspecti. Ei nu transmit nimic din Cristos, din umilinta sfanta, din caracterul bun al unui crestin, in schimb vezi pastorii lor si ideile nevrotice ale lui Branham pe chipul lor. Cred ca aproape toti putem spune ca am trecut pe aici.

Acest stil ne-a blocat de la o viata plina de Duh si plină de creativitate pentru slava lui Dumnezeu. Viata noastra a fost in mainile acestor ideologii limitate si distructive, mistice, imbracate cu multe "taine".

Adunarile care urmeaza mesajul nu reusesc sa experimenteze iubirea si bunatatea lui Dumnezeu data prin har. Ei au poezia lor "ca Dumnezeu a trimis un profet," ei trebuie sa se imbrace cumva, ei trebuie sa creada "tot ce  a zis profetul" ca sa merite harul pentru rapire. Asta nu este biblic. 

Din pacate, nu exista oameni mai depresivi, dezorientati, lipsiti de echilibru dar mai ales NEFERICITI precum cei care urmeaza mesajul si mesagerul. Asta mi-a sfasiat inima ani de zile. Unii oameni minunati doborati de idei inguste care au cedat. 

Si unde sunt cativa deosebiti, se datoreaza faptului ca au un pic de educatie, de bun simt, de spiritualitate, au iubire, au echilibru mental, emotional, sunt oameni drepti, nu cauta la fata omului si nu aplica tot mesajul extrem in viata lor. Adica daca ei au de ales intre ce zice Isus sau Branham ei aleg pe cel dintai. Asta inca e bine. Sunteti eroi mei.

Tot ce e bine si bun la ei, nu se datoreaza mesajului sau mesagerului ci credintei oamenilor in ISUS. Va rog nu mai spuneti minciuna ca deoarece sunteti la mesaj v-ati vindecat sau sunteti binecuvantati. Este pentru ca ATI CERUT CU CREDINTA IN NUMELE LUI ISUS. Nu mai dati slava mesagerului si mesajului dati slava Domnului Isus Cristos.

Incerc sa ma gandesc la voi prin har si mila. Ma rog sa va lumineze Dumnezeu. Rugati-va si voi pentru mine. Dumnezeu nu ne va lăsa.

Haideti sa ne gandim unul la celalalt prin Evanghelie si prin Jertfa lui Isus si atunci vom fi bine. Tainele vor trece, minunile si prorociile vor avea sfarsit dar IUBIREA NU VA PIERI NICIODATA! Tineti-va de ceea ce nu va pieri niciodata. 

Cunoștința îngâmfă, dragoste zidește!

Nu vreau eu sa va zic ce sa faceti, dar va indemn faceti bine la alții cat puteti de mult, investiti in voi insiva, ajutati si pe altii sa se dezvolte, ajutati pe cei nevoiasi, faceti lucrarile Lui dupa darul si chemarea voastra cu cea mai mare putere. 

Rugati-va, inmultiti-va talantul primit, umpleti-va candela. 
Iubiti, iertati, traiti frumos si SIGUR calatoria voastra va fi extraordinara si rasplatita la venirea scumpului nostru mântuitor Domnul Isus Cristos.

Primăvara Invierii reale a lui Isus Domnul să inunde viața voastră după o iarnă grea a vieții. 

Adevărul și Iubirea vor triumfa mereu !

Nu există nici o forță care să vă poată ajuta și schimba mai mult decât Iubirea, pentru că Dumnezeu este DRAGOSTE.

Shalom si Domnul fie cu voi.

12 comentarii:

  1. Este tulburator pentru noi care am lasat totul sa urmam Mesajul si sa vedem ca nu e chiar asa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un (1) anonim spune ca "noi "am lasat totul , ca sa poata vedea " ca nu e chiar asa ! Nu-mi pot inchipui ce a avut inainte si ce a pierdut sau lasat, si nici ce mesaj a urmat, , de acuma se lamenteaza la plural, probabil ca se considera si el o treime, ca si idolul de care a incercat sa scape, dar si- a lasat la el a treia parte .Dar el desigur, crede ca nu e chiar asa .

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu spun ca toate articolele acestui blog sunt INTERPRETARI TENDENTIOASE pentru a discredita credinta in Isus ca Domn, care S-a dovedit Acelasi si in aceste zile pe care le traiesc . Cum poate spune cel ce a initiat acest blog ca minunile de vindecare ar fi o cursa a diavolului ? Nu tot asa ,( ba da ! ) fariseii au incercat sa-L discrediteze pe Domnul in fata fostului orb ? Si nu s-ar cuveni ca si noi sa gandim ca acela, cand a raspuns la provocari prin cuvintele : "Daca este un pacatos, nu stiu; eu una stiu: ca eram orb, si acum vad."
    daca intr- adevar mi-am vazut barna din ochi si am simtit cum Descoperirea lui Isus Hristos mi-a DAT VEDERE clara asupra Scripturii , prin Mesajul adus de fratele Branham, eu pot spune in continuare precum este scris :" Stim ca Dumnezeu n-asculta pe pacatosi; ci, daca este cineva temator de Dumnezeu si face voia Lui, pe acela il asculta.
    De cand este lumea, nu s-a auzit sa fi deschis cineva ochii unui orb din nastere.
    Daca Omul acesta n-ar veni de la Dumnezeu, n-ar putea face nimic."
    Dar fiecare raspunde in dreptul lui , Domnul S-a adresat si fariseului si celui ce fusese orb, deopotriva , dar in maniere diferite . Mie mi s-a adresat cu cuvinte de mangaiere si incurajare , din prima zi cand mi-am pus inima in slujba Lui , mie mi-a vorbit prin fratele Branham si am inteles fiecare Cuvant .ca de exemplu " Cel ce este in voi este mai mare decat cel ce este in lume fiindca Unul mai mare ca Solomon este aici " s-ar putea compara cu invatatura lui Lica ? Voi, care ati avut oportunitatea sa ascultati Cuvantul vorbit , ar fi cazul sa nu mai taceti , caci, daca ati fi orbi, n-ati avea pacat ....(Ioan 9.41) ascunsi in anonimat !

    RăspundețiȘtergere
  4. Si inca ceva pentru anonim 1:Nu mai spune "noi de la Mesaj suntem rai" pentru ca nu este asa.
    Noi suntem impotriva pacatului si pacatul este "NECREDINTA".
    Diferenta dintre noi(crestinii) si ceilalti este foarte mare,ca dintre fecioara si femeia curva.Femeia curva are trei barbati,iar fecioara are unul singur.Cred ca m-ai inteles.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frauda si hotie este ceea ce tu. Lica , ai facut, CU MAINILE TALE : ti-ai luat singur adio de la VIATA !
      Si acuma nu contenesti sa latri ca si un caine la luna plina ! Ca un strigoi care umbla pe morminte fiindca nu-i place lumina soarelui neprihanirii ! Vai si amar ,asta e viata ta , precum te lauzi , caci , tinand cont de subiectele tale, intr-adevar TI-AI PIERDUT SI ITI PIERZI TOT TIMPUL TAU , si pe tine impreuna cu el !

      Ștergere
    2. No, te-ai trezit? Buna dimineata se zice pe la noi. Mai Nelutule doar nu ai vrea sa fi singurul caine si strigoi de pe internet.
      - Mai lasa si pe altii sa isi spuna opinia lor mai baiatule, nu fi egoist si gelos.
      - Speram sa aduci ceva dovezi biblice in apararea mesajului fals cu care ii minti pe oameni, nu sa vii iarasi cu prostii copilaresti.

      Ștergere
    3. Lica acest om te trateaza ca si cum viata ta depinde de Branham si nu de Dumnezeu.Cu adevarat acesti oameni sunt lipsitit de orice urma de credinta si crestinism. Poate ca nu ar fi atat da rai fata de tine nici daca ai vorbi impotriva lui Dumnezeu ca un ateist. Nusunt rataciti numa ci sunt si de o rautate cum nu am mai vazut la nimeni.

      Ștergere
    4. Sa stii sorine ca daca vorbesti impotriva lui fratele Branham este ca si cum ai vorbi impotriva lui Dumnezeu deoarece el era gura lui Dumnezeu pentru aceasta ora. Asa deci ca nu e nimic gresit in ce a spus Behaituloilor.

      Ștergere
    5. Sorine ce e de mirare in asta?
      - Doar asta este doctrina lor anticrista care schimba pe Domnul Isus cu Branham.
      - Uitate si la anonimul astalaltu ce aberatii spune. Toxici si rataciti.
      - In predica "Sarpele ranit" Branham spune ca daca cineva ar spune asa ceva l-ar face pe el profet fals si un anticrist, apoi din 1963 incoace chiar el s-a facut el pe sine asa si apoi si cei care il urmeaza ii mentin otrava sarpelui vindecat.

      Ștergere
    6. Pentru ei NU CONTEAZA CA TU AI MIJLOCITOR SI MANTUITOR PE DOMNUL ISUS, SINGURUL STAPAN SI DOMN. ATAT TIMP CAT NU CREZI IN PROFET SI MESAJUL LUI TU NU AI VALOARE PENTRU EI. Asta este unul din semnele principale ca ei sunt pierduti si traiesc in minciuna.

      - Fratilor, am ceva care este cu mult mai presus decat Branham cel mort si erorile lui grave si uriasa confuzie.
      - AM PE DOMNUL ISUS CEL INVIAT SI BIRUINTA LUI DE LA CALVAR!
      - ISUS ESTE MAXIMUL LUI DUMNEZEU SI LA EL VA INDEMN SA MERGETI SI VOI.
      - IN EL NE VOM INTELEGE BINE CU TOTI. EL A ADUS PACEA, SI DIN DOI A FACUT UNUL, A DARAMAT ZIDUL CE NE DESPARTEA !
      - IN BRANHAM SI MESAJUL LUI EXISTA DOAR EROARE SI DISCORDIE SI DEZBINARE SI URA SI INVATATURA FALSA SI CONTRADICTORIE SI CE ESTE CORECT ESTE FURAT SI PLAGIAT DE LA ALTII (botezul, epocile, pecetile, etc)
      - Nu va mai pierdeti timpul cu minciuna, ISUS ESTE CALEA ADEVARUL SI VIATA !

      Ștergere
    7. "Tulburare de personalitate paranoidă. Aceasta tulburare este evidenta din ceea ce spune cineva legat de imaginea de sine care combinata cu imaginea pe care o avea fata de altii ne da acest rezultat. Daca adaugam si paranoia privind conspiratiile mondiale impotriva sa atunci avem imaginea completa unui individ care este lipsit de siguranta de sine. Aceste simptome pot avea originea in copilarie, in diferite neimpliniri, frustrari si emotii cenzurate si blocate din cauza unor temeri sau frici. Persoana ca este afectata de acestea in disperarea fata de pierderi pe plan social, emotional, afecativ. Tulburari sexuale provenite din neimpliniri pe plan sexual, plus nevoia de control nasc complexul MESIA in aceea persoana. Cu alte cuvinte acea persoana incepe sa se considere salvatorul celor carora se adreseaza." tradus din engleza despre cineva cunoscut si dezbatut aici pe blog.

      Ștergere
    8. Sa nu exageram.
      - Este totusi fascinanta psihologia.
      - Multumesc Domnului ca m-a invatat multe in ultimii ani prin acest minunat dar al medicinii.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.