sâmbătă, 29 martie 2014

Jim Jones si William Branham

"Jones nu a fost un om bun care a devenit rău, aşa cum au crezut mulţi. 

Seminţele nebuniei, ale violenţei şi ale cruzimii au crescut în el încă din copilăria lui în INDIANA. 

După ce mai apoi i-a umplut pe adepţii săi cu propria lui paranoia şi a clădit ziduri psihologice care i-a ţinut pe aceştia sub controlul său şi departe de lumea exterioară.
Cu toate că Jones şi-a împrumutat ideile din grupuri religioase neconvenţionale, Templul [aşa se chema grupul lui "Oamenii Templului"] nu a crescut din New Age sau religii orientale, ci din Creştinism în inima Americii. 

A fost recunoscut de o denominaţie principală iar inspiraţia lui religioasă majoră a fost "hucksterism" [negustorie ambulantă] de tip penticostal cu tradiţiile sale de vindecări false şi alte "miracole"


Jones, care s-a numit pe sine un "Dumnezeu socialist", nu a fost un ideolog pur, ci a fost şi un cameleon pragmatic, împins de propriile slăbiciuni şi de nevoile personale de famile, acceptanţă şi putere." 

Iată şi în continuare câteva fragmente traduse tot din cartea "RAVEN - Istorie nespusă despre rev. Jim Jones şi oamenii săi" (Peoples Temple) scrisă de Tim Reiterman, cel care a supravieţuit carnagiului, ascunzându-se în jungla din Guyana... A crea o imagine însemna a crea publicitate, iar aceasta însemna o mişcare îndrăzneaţă. 



"La scurt timp după mutarea la noua sa biserică, el a organizat o convenţie religioasă mamut între 11-15 iunie 1956 într-o sală cavernoasă din Indianapolis numită „Tabernacolul Cadle”. 



Tabernacolul Cadle
Ca să atragă mulţimile, Jim avea nevoie de un cap de afiş religios, aşa că a aranjat să împartă amvonul cu Rev. William Branham, un evanghelist al vindecării şi un autor religios tot atât de stimat de unii ca şi Oral Roberts sau Billy Graham. 

Ca un preludiu la acest eveniment „Herald of Faith”, un buletin informativ creştin din Chicago i-a oferit lui Jones o platformă în ediţia sa din Mai 1956. 

În proza sa elocventă, aproape biblică, Jones şi-a camuflat agnosticismul – sau ateismul – său şi a ascuns faptul că folosea religia în scopuri sociale. 

A revelat însă în mod subtil rolul religiei în evadarea sa din sărăcie.„Creştinismul, ca un ceasornic, trebuie să fie tras pentru a începe să meargă. Cuvântul spune că 'Cel ce flămânzeşte şi însetează după neprihănire va fi săturat'. Noi nu putem progresa cu Dumnezeu, până ce nu vedem dacă există ceva care să răspundă sau să caute după adevăr. Există vreun răspuns divin la dorinţa omului după o viaţă transformată? Este progresul, doar ridicare sinelui cuiva cu ajutorul 'propriilor şireturi'? Este ceea ce auzim din cer doar ecoul propriului strigăt de invocare?” 

Aproape 11.000 de Creştini au participat la întâlnirea de deschidere a convenţiei ca să-l vadă pe Branham şi pe Jim Jones, tânărul în vârstă de 24 de ani. Deşi Branham era cunoscut din Chicago până în statele Caroline, slujba sa nu era destul de puternică între negri; în schimb acea a lui Jones avea să devină. Negrii au reprezentat aproximativ o cincime din totalul de oameni în acea zi. 

Mulţi au venit să îl vadă pe Jim Jones în serviciul preliminariu de după amiază, apoi au rămas acolo pentru serviciul culminant de seară împreună cu marele vindecător Branham, un carismatic liniştit, care începea să chelească în jurul vârstei de 45 ani. 

Deşi Jones era mult mai zgomotos în predicare şi rugăciune decât Branham, ambii predicatori au urmat în mare parte aceaşi procedură penticostală, bazată foarte mult pe numere – adrese, asigurări sociale, de telefon, poliţe de asigurări – tot felul de lucruri pe care orice detectiv privat le-ar putea afla. 

Ca şi nişte ghicitori, ei le-au spus oamenilor lucruri trecute sau viitoare din vieţile lor. Branham chiar le spunea oamenilor ce le spuneau medicii lor la ultima vizită. Întreg acest discernământ a fost prevăzut ca să clădească credinţa către acel vârf, când 'vindecarea' era posibilă. 

Rândurile de rugăciune s-au întins din spatele sălii până la scenă şi pe aceasta. Persoane au venit înainte la rând pentru o consultaţie privată cu Jones sau Branham. Când predicatorul şi-a pus mâinile peste persoană şi se ruga cu voce tare, energia creştea. 

Pe băncile lor, credincioşii îşi înălţau inimile şi mâinile în rugăciune. Febril, mulţi scoteau strigăte de extaz sau îl implorau pe Isus pentru o minune. 

Mulţi „cădeau”, înainte chiar să-i atingă predicatorul. Dar, de obicei părea că le dădea o impingere bună pe frunte la finalul rugăciunii, şi aceasta, propria lor înclinaţie şi orice putere venea de la Duhul Sfânt îi răsturna pe spate cu mâinile în sus în predare către cer. Unii cădeau jos cu grijă dar mulţi picau ca o scândură; noroc că acei tineri vânjoşi stăteau în spatele lor să-i prindă şi să-i culce cu grijă pe podea. 

Oamenii strigau: „Aleluia! Slavă Domnului”, în timp ce fraţii lor trăiau experienţa Duhului Sfânt. 

Pretutindeni în sală, oamenii îşi ridicau vocile cu mulţumire. Dacă totul mergea bine, coridoarele erau ticsite cu oameni ca o grămadă de lemne de foc. Unii oameni, atinşi de Duhul Sfânt, erau culcaţi pe spate, aveau convulsii, pleoapele le tremurau, gurile li se închideau şi se deschideau spasmodic, ca la peştii pe uscat. Unii săreau aproape instantaneu în picioare, zâmbind, ciufuliţi dar reîmprospătaţi; vecinii lor îmbrăţisându-i când aceştia se întorceau la scaunele lor. Alţii, stăteau în transă pe podea – părând a fi uitaţi de toţi – minute şi uneori ore în şir. 

După standarde evanghelice (protestante), cu cât mai mulţi oameni „cădeau”, cu cât mai bine. 

Branham nu doar că s-a bucurat de una din cele mai mari audienţe, ci a şi reuşit să îi facă pe oameni să cadă de pe scaune în timp ce era pe scenă. El a putut ajunge la ei fără ca să-i atingă măcar. Şi uneori, practic fiecare pe care şi-a pus mâinile, a căzut jos. 

Novicele Jim Jones nu putea rivaliza cu procentajul lui Branham. Expunerea s-a dovedit de nepreţuit pentru Jones. O persoană care i-a fost prezentată pastorului de la „Peoples Temple” cu ocazia acestui eveniment era un om înalt, în jur de 45 de ani, pe nume Archie Ijames. 

Ijames a venit să-l audă pe William Branham, dar el era exact omul de care avea nevoie Jim Jones. Jones avusese ceva dificultăţi încercând să-i facă pe negri să creadă că era sincer în ce priveşte frăţietatea rasială, iar Ijames putea să-l ajute ca să-i aducă în turma sa..."

Tradus din cartea "Raven", de catre ABEL, Germania 

(Multumim Abel)


Clip video a lui John Collins despre momentele de asociere dintre Jones si Branham. 

Este interesant ca Branham ii vede "bine si vindecati" pe oamenii care aveau sa fie membrii la "People's Temple". Nu vede, nu prevede, nu prezice dezastrul, distrugerea care ii pastea pe oamenii aceia. Pe buna dreptate ne putem intreba fara nici o teama: ce profet e si asta? Spune de bine cand e de rau si spune de rau cand e de bine. E doar un proroc fals care niciodata nu stie nimic dar pretinde ca stie totul.

Dati click in dreapta jos, pentru a mari vizualizarea.


Articol similar: https://mesajul.blogspot.ro/2014/03/profetul-psihopat-jim-jones.html


Articol aparut si in presa romaneasca: http://a1.ro/news/inedit/cea-mai-mare-sinucidere-in-masa-913-morti-276-copii-moartea-nu-este-decat-o-trecere-spre-alt-nivel-beti-otrava-id612769.html

87 de comentarii:

  1. "După ce mai apoi i-a umplut pe adepţii săi cu propria lui paranoia şi a clădit ziduri psihologice care i-a ţinut pe aceştia sub controlul său şi departe de lumea exterioară."

    Asta caracterizeaza si pe Branham si urmasii lui. Proportiile sunt diferite fata de Jim Jones dar este aceeasi gandire toxica si bolnava.

    Doar folosind aceasta gandire poti manipula oameni sa te urmeze nefolosindu-si propria gandire si alegere.

    Spuneti fratilor, adunarii voastre, adevarul ca aprox. 90% din ce Branham a spus nu este adevarat sau ce este adevarat a copiat de la altii si DATI-LE LIBERATATEA SA ALEAGA ! Asa vedeti in ce stati si voi si ei ! Spuenti-le ca Branham nu este Ilie caci nue xista 5 venirii ale lui Ilie. Spunetile ca nu a fost in nor la 28 februarie 1963, spuneti oamenilor ca nu el a descoperit botezul din fapte 2:38, ca nu el a descoperit D-zeirea, spuneti oamenilor ca nu Branham a descoeprit cela 7 Epoci, hai spunetile adevarul odata daca iubiti adevarul.

    Aveti sau nu curajul sa stati PENTRU ADEVAR ?

    Sunteti legati de ce anume? De idei false sau de ADEVAR? Se va vedea pentru ce stati.

    DACA AVETI RESPONSABILITATE SI SUFLET IN VOI O VETI FACE, DACA NU, ATUNCI VETI MANIPULA IN CONTINUARE OAMENII MINTINDU-I. Poate ca nici ca va pasa vreodata, pentru ca nu sunt oile voastre.

    Ati ajuns la faza ca nu mai puteti discerne nimic corect.

    In afara de Branham Branham Branham NU STITI NIMIC.

    El nu va poate mantui, nu va poate vindeca, nu va poate duce la cer, nu va poate face mai buni, nu va poate face mai spirituali, nu va poate face mai sfinti, nu va poate ajuta cu NIMIC, si totusi tot pe el il aparati si nu pe Domnul Isus. Ce comedie.

    Fratilor dragi nu uitati ca ele sunt oile Domnului de aceea El se va ocupa de voi si de ele. Sunt sigur de asta. Lica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai ales ca a si murit in urma cu 50 de ani.Deci cum sa te bazezi pe vorbele unui om mort in urma cu 50 de ani ? Branham a murit,ziua Domnului nu a venit....si rimeaza.

      De ce a avut asa popularitate WMB in timpul vietii lui?Fiindca adeptii lui credeau ca in timpul lui revine Isus Hristos.Si chiar el a dat de inteles acest fapt.Se compara cu Ioan Botezatorul care L-a intampinat pe Isus in timpul vietii lui!. Si el credea ca fiind Ilie il va intampina pe Isus in timpul vietii lui. Ceea ce este corect daca el era intradevar Ilie din Maleahi. Dar cum nu era Ilie ,nici Isus nu a venit. Apoi a rastalmacit putin Biblia si a spus ca defapt Isus a venit sub forma ....norului din Flagstff.

      Apoi dupa cel a murit unii dintre adeptii lui au intors-o iarasi si au spus ca defapt Norul a fost nu revenirea lui Isus ci...descoperirea Lui!.

      Ștergere
    2. Dar dupa vreo 2 h de la aparitia norului,acesta sub efectul gravitatiei ...sa aplatizat. Intr-un final a ramas doar o fasie lunga pe cer.Gravitatia si-a spus cuvantul si a deformat forma circulara a norului .

      Ștergere
    3. Nu ai inteles, de fapt erau ingerii care plecau!

      Ștergere
    4. In vedenie Branham spusese inainte ca INTR-O CLIPITA 5 INGERI AU VENIT DIN ETERNITATE LA EL nu ca pluteau aiurea prin desert la 30 de km inaltime si s-au inmultit cu inca doi sa fie sapte. Si el spune ca o explozie s-a auzit si el a fost sigur ca a fost legata explozia de moartea lui deoarece Iosif fiul sau era acolo si a tipat.

      Lucru pe care apoi il schimba, adica nu e legata explozia moartea lui, dar care surprinzator SE INTAMPLA CAND ARE ACCIDENTUL SI IL AUDE PE IOSIF CA TIPA, deci era legat de moartea lui cum bine spusese anterior.

      Nu e Branham ciudat si ca de obicei haotic? Cand spune ca se intampla ceva nu se intampla iar cand spune ca nu se intampla chiar se intampla.

      Branham a mintit ca a fost la 28 februarie 1963 in acel nor din poza si ne-a mintit cand ne-a adus acel cristos fals pe care l-a inaltat in fata poporului si l-a numit "CRISTOSUL care mi s-a aratat in pustiu." Exact ce spune Domnul Isus ca vor spune profetii mincinosi. In odaite ascunse si in pustiu dar sa NU ii credem.

      Urmasii mesajului urmeaza un idol, un fals, un nor de fum, care nu are de-a face cu Evanghelia data pentru mantuirea oricui crede in ea.

      Au schimbat slava lui Dumnezeu cu INCHIPUIRI CELEBRE. Religie exterioara. Vindecari exterioare, haine exterioare, par lung exterior, cristos fals in nor in pustiu exterior, prejudecati fata de altii la exterior, poze cu stalp de foc in exterior, critici si tipete de predicatori pentru imbracamintea femeilor de la exterior.

      Aproape tot ce e in branhamism este legat de INCHIPUIRI FANTEZISTE SI MULT EXTERIOR.

      Sa nu-ti fie mila de acesti frati? Ba da sa ne fie. Chiar daca liderii lor sunt icna incapatanati, unii extrem de rautaciosi, mincinosi si barfitori, eu consider ca e temporar si dragostea lui Dumnezeu ii cheama la pocainta si la o reevaluare a invataturilor date altora.

      Mie imi este si faptul ca scriu aici este o dovada de iubire crestina pentru ei.

      Ștergere
    5. Gata, ştiu ce erau. Erau într-adevăr "îngerii" care plecau către planeta Marte!

      Ţinând cont de următoarele:

      A: "Profetul" a spus că "îngerii care pleacă de pe Marte au nevoie de MILIARDE de ani lumină ca să zboare la noi"
      B: Distanţa între Pământ şi soare variază între 50-400 milioane de kilometri

      Vom presupune că zborul unor îngerii pe traseul Marte-Terra durează doar UN MILIARD de ani, şi vom calcula cu distanţa maximă între cele două planete când sunt în opoziţie.

      Avem aşadar 1.000.000.000 ANI iar un AN are 365 x 24 = 8.760 ORE.
      În total avem deci 8.760.000.000.000 ORE.

      Acum calculăm Viteza = Distanţa / Timp = 400.000.000 km / 8.760.000.000.000 h = 0,00004566 Km/h.

      Sau transformat în centimetri: 4,56 cm/h. Într-adevăr o viteză IMPRESIONANTĂ, nemaiîntâlnită pe pământ. Un melc se deplasează cu aprox. 1 m/h, este aşadar de 22 de ori mai rapid. FANTASTIC!!!!

      Iată deci, de ce acei "îngeri" au plutit atât de mult pe cer, până i-a împrăştiat vântul s-au s-a făcut noapte şi nu au mai fost văzuţi.

      Ștergere
    6. Iată aici un TURBO-ÎNGER
      https://www.youtube.com/watch?v=mHSqRKmhQcs
      https://www.youtube.com/watch?v=KdNbyw-5Sv8

      Ce părere aveţi?

      Ștergere
    7. Corectare mai sus:
      B: Distanţa între Pământ şi MARTE variază între 50-400 milioane de kilometri
      (eu am scris soare)

      Ștergere
    8. Poti sa repeti de sute si mii de ori , ca un papagal ce esti, ideile si afirmatiile mincinoase la adresa Duhului care S-a manifestat prin omul Branham, pana vei reusi sa speli multe creiere fara gazda , (RATACITOARE printrte filozofiile doctrinare ) ale unor oameni care nu-si stiu scrie numele , fara sa te ingrijorezi . poti sa te dai peste cap de cate ori vrei, , sa te intorci ca un titirez si sa te dai cu capul de toti peretii, dar pe crestini nu-i vei putea defecta cu nimic . Tine insa minte ce-ti zic : tot ce scrii si crezi ca lumea te onoreaza pentru astea, te va dezonora in fata judecatii Domnului, , ale carui mustrari le-ai respins meodic, , dupa cum ai fost invatat la cursurile pe care le urmezi ,cu dorinta de emancipare, , dupa ce TI-AI LUAT VIATA CU MAINILE TALE

      Ștergere
    9. Papagali sunt ăia care nu repetă decât judecată şi osândă peste pe cei ce nu cred la fel, dar pentru care a murit Domnul Isus.

      Creierele le-a spălat de mult Branham "NEBUNUL", că nu am cum să îl numesc altfel...

      Sunteţi ca şi catolicii care au rostit anatema peste toţi cei ce s-au dezis de Papa. Papa vostru este William Branham.

      Sunteţi ca şi musulmanii care rostesc anatema peste toţi cei care-l denigrează pe Mohamed. În schimb nu ştiţi să răspundeţi serios la nici o critică.

      Pentru voi nu există VIAŢĂ decât în interiorul balonul de săpun numit "Mesajul Orei"

      Ștergere
    10. Iată ce "încurajare" vă aduce profetul haosului şi al nebuniei:

      "Şi ne gândim la venirea Domnului fiind un astfel de - un lucru mare, iar Mesajul nu mai mult decât s-a dus (???), amintiţi-vă, există un grup predestinat să fie aici când se întoarce Domnul, şi poate NU VOR FI MAI MULT DE O DUZINĂ. Vedeţi? Noi nu ştim, ar putea fi o sută de milioane, ar putea fi zece mii. Dar dacă cel predestinat VA AUZI MEAJUL ŞI ÎL VA CREDE, dacă este este Mesajul trimis de Dumnezeu, pe care noi credem că este."
      (STÂND DE PARTEA LUI ISUS, 62-0601. Scuzaţi proasta formulare, dar aşa era şi în original)

      "And we think about the coming of the Lord being such a--a great thing, and the Message no more than It's went, remember, there's a predestinated group to be here when the Lord returns, and it might not be over a dozen. See? We don't know; it might be a hundred million, might be ten thousand. But if the predestinated will hear the Message and believe It, if It's the Message sent of God, which we believe It to be."

      Vă doresc aşadar, celor 12 predestinaţi, să vă simţiţi bine în continuare, şi în deplină siguranţă, în micuţul vostru univers.

      Noi ceilalalţi, prdestinaţi sau nu, vom crede mai degrabă BIBLIA, NU MESAJUL şi vom fi mântuiţi.

      Nu avem nevoie de lideri de secte care să ne ducă în rătăcire, să ne manipuleze prin frică şi incertitudine. NOI CREDEM BIBLIA ŞI PE DUMNEZEU!

      Ștergere
    11. O predică interesantă, acum văd că este şi în CODuri (vol.2, pag. 704/67 dacă vreţi să citiţi).

      M-am întrebat ce caută aceasta în coduri, că nu am văzut în ea întrebări şi răspunsuri?

      Citind mai departe în predică, mi s-a arătat răspunsul. Deşi predica se numeşte "STÂND DE PARTEA LUI ISUS" aici ni se prezintă pe zeci de pagini "agonia profetului". În loc să vorbească ceva de Isus, Branham vorbeşte numai despre sine însuşi... Şi e corect că VGR a pus-o în CODuri, pentru că conţine de fapt o MARE întrebare: "CINE SUNT EU DEFAPT?" "SUNT PROFET, SAU EVANGHELIST". Dar nu vreau să anticipez acum următorul meu articol despre "A FI SAU A NU FI..."

      Branham se chinuie aici vreo două ore să vorbească despre sine. Iată câteva exemple (copiez prescurtat din carte, cu comentarii):

      16: Unii din ei au zis "Încetează să predici în felul cum o faci, Doamne sfinte, tu o să ruinezi pe fiecare prieten pe care-l ai şi totul în felul acesta"
      40: Poate că dacă noi tocmai aveam o trezire aici, fraţilor..."
      42: Acum eu cred din toată inima că Domnul m-a ajutat şi m-a folosit să conduc o mare trezire, una din cele mai mari care au atins vreodată lumea...
      50: Cum obişnuiam eu să fac tărăboi privitor la cei ce aruncau acele năvoduri pe râu şi trăgând afară acei bibani şi băuturile--beţivani şi lucruri... eu i-am văzut aşa de înalt ca acest tavan aici, bibani buni aşezaţi acolo; putoarea lor era peste tot în jurul râului... (????)
      53: Vedeţi de fapt la Ziua judecăţii, pentru aceste văi întregi nu va exista nici o scuză, deoarece noi avem biserici mici, aşezate pretutindeni, avanposturi, posturi de ascultare, care aşteaptă.. (Hmmmm, Să fie oare asta o ameninţare???)
      58: Acum, ceea ce eu cred jos acolo, dacă acel Înger care mi-a spus cuvintele „Aşa cum Ioan Botezătorul”... Păi dacă acesta a fost EL, atunci noi suntem foarte, foarte aproape fraţilor, deoarece ora şi Lumina Mesajului este cam aproape terminată.
      60: Şi în cealaltă noapte am visat că am mers să am discernământ...
      61: Acesta ar putea fi sfârşitul drumului meu...
      62: Există trei lucruri care mi se pot întâmpla.... Eu nu pot să merg pe calea pe care am mers.... (Oare ce vrea să ne spună aici?)
      64: Eu cred că Domnul m-a folosit în lucruri mici speciale, să ajut poate să aşez o temelie pentru un profet care va veni (Adică tot el, peceţile şi tot ce urmează...)
      65-74 (Aici nu se poate hotărî dacă e Profet sau Evanghelist. El zice că nu se poate ambele deodată. Până acum a făcut lucrarea unui Evanghelist, dar acum speră la o „promovare” în slujba de Profet.)

      Ștergere
    12. continuare...

      74: Acum iată ce fac eu. Eu niciodată nu am simţit ca eu să locuiesc în Indiana... (Observaţi că încă mai vorbeşte despre el, după 14 pagini încă nu a citit nici un text din Scriptură şi nici nu a vorbit despre Isus).
      76: Acum, ce sunt gândurile mele, este... dacă ar putea fi posibil că atunci când eu pornesc să merg undeva, eu nu ştiu unde să mă duc...
      78: Niciodată nu am exprimat aceasta înainte, dar eu vreau să o fac înaintea voastră bărbaţilor. NU LE-AM VRUT PE FEMEI AICI, deoarece una se înclină încoace şi încolo. (?????????)
      80: Eu aş sugera ca Fr. Neville să fie păstorul bisericii. (În context era vorba de a zidi sau a reînnoi tabernacolul. Acesta s-a renovat când a predicat peceţile)
      81: Atunci eu aş spune că fiecare dintre aceşti bărbaţi (fr Crease, fr Junior) să fie la post (am prescurtat un pic)... Voi nu puteţi merge jos (în noroi?) şi să vă întâlniţi cu un Metodist; voi nu aveţi părtăşie (un imperativ!) cu ei. (DE CEEE?)... Voi aţi fi ca un porumbel între ciori. Veţi muri. (asta mereu „behăie” şi branhamiştii)... Eu nu-mi bat joc de Metodişti şi Baptişti (oare?). Eu doar trag o comparaţie. (Cine i-a dat dreptul să judece şi să-i facă ciori pe cei ce au fost curăţiţi de Cristos?)
      83: Şi atunci înăuntru acolo daţi instruire în propriile voastre grupuri la alţi lucrători (să-i spele la creier?)
      85: Ce dacă eu eram în India...merg înapoi la India... (visează la convertiri de sute de mii)
      87-94: (Descrie o conversaţie cu un „prieten” al său care nu accepta mesajul său)
      95: (Un pasaj interesant): Există un singur lucru, noi Branhamii, acolo noi eram 9 şi ne BĂTEAM CA ŞI CÂINII; dar până la urmă, când noi am terminat de luptat, noi încă eram Branham. (Branhamişti???) Unul ştia că celălalt era un Branham şi eu ştiam că el era un Branham. (cam bătăuş, micuţul Branham...) Dar noi ne luptăm, voi faceţi aceasta în familia voastră, dar ei sunt fraţii voştri.. (de ce ne învaţă la bătaie?)
      98: Acela este felul de a câştiga războiul. (Cu cine oare se tot luptă?) Continuă să încerci. Aruncă proiectilul înăuntru şi trage-l. (În cine???) Tu ai un scop, o ţintă să loveşti (care?). Şi dacă el nu explodează, aruncă-l afară şi încearcă din nou, până când explodează (până „îl sparg - să moară mama” ???)
      103: Vă amintiţi visul acela... (depozitul mesajului...)
      105: Acesta va merge pe benzi şi va cădea în mâinile celor predestinaţi (ce bine, suntem şi noi printre ei...)
      106: Fratele A. a zis „Păi vino, mergi, tu ai o seară dar noi îţi vom lua o călătorie de turist în jurul ţării” (vreau şi eu un bilet de turist...)
      127: (după 26 pagini în care a vorbit numai despre sine, citeşte în final Scriptura)
      132: Acum, ei obişnuiau în fam. Branham, dacă unul din cei micuţi a făcut ceva, ei mergeau să-i spună lui Bill, deoarece eu eram cel mai mare. Şi eu trebuia să stau acolo şi să văd care era corect şi greşit... (ce responsabilitate) Dacă ei nu au crezut decizia mea, au mers în spate în curte şi s-au bătut. (iarăşi bătaie... ce bine că era „marele Bill” să îi judece)

      Ștergere
    13. Parca a fost frustrat ca nu il acceptau ceilalti(baptistii,metodistii..etc) si atunci a inceput sa arunce samanta discordiei si separatismului si sa ii tina pe unii legati de persoana lui,ca acestia sa ii vada pe ceilalti nu cum ii vede Hristos si cum vroia el,WMB,sa ii vada...si in felul acesta au fost puse bazele separatismului,urii si dispretului fata de alti credinciosi.

      "" 81: Atunci eu aş spune că fiecare dintre aceşti bărbaţi (fr Crease, fr Junior) să fie la post (am prescurtat un pic)... Voi nu puteţi merge jos (în noroi?) şi să vă întâlniţi cu un Metodist; voi nu aveţi părtăşie (un imperativ!) cu ei. (DE CEEE?)... Voi aţi fi ca un porumbel între ciori. Veţi muri. (asta mereu „behăie” şi branhamiştii)... Eu nu-mi bat joc de Metodişti şi Baptişti (oare?). Eu doar trag o comparaţie. (Cine i-a dat dreptul să judece şi să-i facă ciori pe cei ce au fost curăţiţi de Cristos?) ""


      Si cand ma gandesc ca unii cica ar fi auzit o voce care le-ar fi spus sa imparta ""hrana duhovniceasca"". Pai daca aceste predici sunt hrana spirituala,atunci Hristos isi bate joc de propria lui Evanghelie....

      Ștergere
    14. Foarte interesant. Multumesc de postare Abel.

      Si tu behaitule, si voi, VOI TOTI ATI FOST AVERTIZATI CA DEVENITI INVATATORI FALSI FARA SA VRETI, SI DUCETI SUFLETELE IN RATACIRE !

      Ati inceput in mod constient sa predicati in continuare invataturi nebiblice, care nu pot fi dovedite cu doua trei marturii din Biblie, si la fel invatati fratii sa-si puna credinta in evenimente "supranaturale" din viata lui Branham care se dovedesc contradictorii si neadevarate, sau fara martori.

      Sunteti pe cel mai periculos teren deoarece injectati minciuni in sufletele oamenilor si schimbati slava lui Dumnezeu prin Domnul Isus Cristos cu mesajul fals a lui Branham.

      Ștergere
    15. behaitulcaprelorsi esti lupul de paza la stana oilor papagali sunteti voi branhamistii care repetati la nesfarsit minicunia ca Braham este prorocul Ilie si alte minciuni. mincinosilor si inselatorilor care duceti la pierzanie sufletele celor lesne creduli

      Ștergere
  2. Ati gasit in istoria trezirilor anilor 50 ca altcineva infara de Branham sa inceapa cu "caderile pe spate"?

    Eu eram sigur ca Kathryn Kuhlman adusese acest stil nicidecum Branham sau Jones.

    Iat-o la ORU in 74: https://www.youtube.com/watch?v=UWMUSsGGlE8

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Being slain in the Spirit was extremely common in late eighteenth-century Methodism, particularly at camp meetings and love feasts. Other names for the phenomenon are "falling over", "falling under the Spirit's power", "falling before the Lord", "slain under the power" or "resting in the Spirit".

      Ștergere
    2. Doamne, cât e de falsă femeia aia. Păcat de oameni, că nu şi-au dat seama că sunt pe post de circari fără voia lor şi sunt fraieriţi...

      Dacă nu aş ştii despre ce e vorba, aş fi zis că e o piesă de teatru, şi aia foarte foarte proastă...

      Este de condamnat că femeia aceea (şi de fapt şi restul "vindecătorilor") manipulează şi se joacă pur şi simplu cu sentimentele oamanilor...

      ABEL

      Ștergere
    3. NJu stiti altceva decat sa preluati minciuni si sa le faceti si mai gogonate . Ati pornit cu mare viteza in cursa diavolului in care ati fost prinsi, ca sa-i faceti voia . Caderile pe spate si spasmele nu sunt o lucrare a Duhului, si nici slujba fratelui Branham . In randurile de rugaciune veneau oameni bonavi care se ridicau si umblau sanatosi, nu oameni normali care sa cada si sa se tavaleasca in spasme ore in sir , cum vedem astazi in video-urile carismaticilor uniti cu cele trei duhuri ca de broaste ale catolicilor , care privesc in urma cu ovhii dati peste cap, si numesc asta " exorcizare ", in timp ce rad in stil diabolic catre audienta tranrtita la pamant Nici vorba de asa ceva in adunarea fratelui Branham , cei care vin cu astfel de afirmatii mincinoase sa incerce sa le vanda altora, crestinii nu le accepta

      Ștergere
    4. Eu stiu ca diavolul este tatal minciunii,nicidecum nu isi doreste ca oamenii sa stie adevarul intr-o chestiune anume ,si apoi ca oamenii sa se elibereze de frica ,obsesii si fanatism...

      Deci repeti doar niste versete ,din cauza rautatii si fanatismului in care te complaci...Oamenii sinceri cerceteaza lucrurile.Nu ii judeca pe altii pentru o minciuna.

      Ștergere
    5. Nu ştim dacă şi în adunările lui Branham au avut loc astfel de manifestări, eu personal nu cred, dar vezi, este doar o "credinţă" pentru că nimeni dintre noi nu a fost acolo, la TOATE adunările, ca să mărturisească cum a fost într-adevăr. Poate că (cel puţin) la adunările din iunie 1956 cu Jim Jones la Cadle Tabernacle au avut loc astfel de manifestări, aşa cum scrie în cartea RAVEN. Poate că numai Jones lucra în felul acela, dar întrebare este. de ce Branham nu a zis nimic? De ce a tolerat astfel de lucrări, să le zicem "satanice"?

      Branham a fost un pur şi simplu un om cu mari capacităţi "paranormale". Personal cred că vedeniile lui despre bolnavi erau corecte şi nu avea nevoie de "show" ca alţii. Dar asta nu îl face pe el un "Profet al lui Dumnezeu". Profeţii biblici adevăraţi au încetat odată cu distrugerea Templului şi robia babiloneană. A "vedea" anumite scene din viaţa oamenilor, sau eu mai ştiu ce viziuni nu este acelaşi lucru cu a vorbi direct cu Dumnezeu. În acest sens, cum am mai scris, nici măcar DANIEL nu este considerat un Profet de către evrei, fiindcă el a primit revelaţii "doar" de la îngeri sau prin vise. Un adevărat profet, vorbeşte cu Dumnezeu direct.

      A face miracole, vindecări, a vedea viitorul (sau trecutul) nu e nici de la Dumnezeu, nici de la Satana. E pur şi simplu un alt nivel de percepţie, o conştiinţă extinsă. Este ceva ce a existat, există şi va exista întotdeauna, indiferent dacă cineva crede sau nu, în vreun Dumnezeu...

      "Semnul pe mână" nu este decât o reacţie la vibraţii energetice, de care e plin universul, mai ales omul. Am văzut terapeuţi care nu pretind că sunt credincioşi (deşi sunt), darmite că ar fi niscai "profeţi", dar care pot depista boala respectiv energia "negativă" prin mâna. Aceasta este doar un senzor, un aparat de măsură dacă vreţi.

      Haideţi fraţilor, acum suntem în sec. XXI şi am văzut multe. Acum 2 secole poate am fi spus că e vrăjitorie, dar ce mare lucru să pui un aparat de măsură şi să depistezi fire de curent sau ţevi de apă în perete? În ziua de azi există aparate de biorezonanţă, sunt metode perfect ştiinţifice, haideţi să nu îl mai divinizăm pe OMUL WILLIAM BRANHAM pentru că are câteva abilităţi în plus faţă de marea majoritate din noi.

      Mai documentaţi-vă şi voi pe internet, sunt destui terapeuţi şi psihologi serioşi care vorbesc despre lucrurile astea, dar dacă voi nu ştiţi decât "Profetul, Profetul" nu o să mai ştiţi nimic altceva.

      Dumnezeu nu are nici o treabă cu asta, nici nu i-a vorbit nici nu l-a trimis. Era pura lui dorinţa, dragoste de a ajuta cumva oamenii, ceea ce este un lucru bun. Păcat s-a lăsat orbit de nişte lucruri care sunt perfect normale, nu sunt spiritism, ezoterism, satanism, sunt pământeşti şi date omului de când e lumea.

      Ștergere
    6. WMB a fost folosit pentru experimente religioase asupra maselor.

      El era foarte naiv.Cand vindecatorul Avak Hagopian ia facut o vizita si ia depistat anumite capacitati magnetice de vindecare-el era si cel care ia spus ca are capacitati de vindecare si daca ii face pe oameni sa CREADA,deoarece aceast magnetism este foarte eficient acolo este credinta-deci cand la vizitat Avak ,dupa aceasta WMB a spus ca un inger a venit in vizita la el!. Intradevar se asemana cu un ""inger"" la felul cum era imbracat si coafat Avak Hagopian....Dar era doar un vindecator.



      Si asa a ramas .....ca un inger la vizitat pe WMB in seara zilei de 7 mai 1946.

      Dati pe google image:Avak Hagopian

      Ștergere
    7. Ciudat ca am dat pe google dar nu mai apare poza cu Avak si Branham in casa lui WMB.

      Lica stii tu ceva de ciudatenia asta?A fost scoasa poza de pe net?

      Ștergere
    8. Oau, iată-l pe Avak ăsta, cred că la vremea aceea chiar inspira credinţă oamenilor, poate chiar lui Branham:
      http://www.britishpathe.com/video/american-faith-healer/query/Summons
      http://www.britishpathe.com/video/one-minute-news-30/query/avak (de la minutul 2:50)

      Şi care este de fapt relaţia Branham-Avak-Cadillac?

      LIFE.STORY_ OWENSBORO.KY SUNDAY_ 53-1108A
      E-12 Here sometime ago, Mr. Avak, over in the same country, was given a great, big, nice Cadillac. I appreciate that. Any man that can ride in one, I appreciate it. And at that time, I had an old Chevrolet, old truck, all beat up, about eight, ten years old. And some of those wealthy, fine Armenian people said, "Brother Branham, we gave Avak a Cadillac. We got one for you."

      (Avak Hagopian ăla era din Armenia, şi Branham îl aminteşte în legătură cu Cadillacul)

      Poza cu Avak şi Branham (observaţi ce bine sunt îmbrăcaţi, în 1945)
      https://www.facebook.com/SeekYeTheTruth/posts/430469067014801

      In a tract in 1945, William Branham describes great healing campaigns. They did not have the same attraction as Avak the Armenian, however, and Branham was very interested in meeting with Avak. He met Avak in 1947, and then started claiming he received an angelic commission to start healing the sick in 1947. Why did he change his story?

      Încă o sursă aici:
      http://www.newdaynews.com/openhouse/index.cgi/noframes/read/18117

      Ștergere
    9. Merci.Pe Google image nu mai apare poza.Dupa parerea mea este foarte interesanta aceasta poza.De ce?Fiindca WMB spune ca ""ingerul"" i-ar fi aparut in seara zilei de 7 mai 1946.

      Si intalnirea cu Avak este tocmai seara...Deci se poate ca Branham sa fi exagerat si aici ? Parerea mea este ca da,avand in vedere ""stilul"" lui Branham de a atribui ""ingerilor"" orice intamplare din viata lui...deci sunt mari sanse ca in infantilismul lui mistic sa-l fi ""botezat"" pe acest vindecator imbracat si coafat cam comic,un ""inger"' .....

      Ștergere
    10. In alte poze este intr-o roba neagra....Oricum majoritatea acestor vindecatori,charismatici si pseudo-charismatici sunt destul de comici...Tot cautand poza cu Avak am dat un alt mistic indian numit parca narayana krishna sau ceva de genul.Interesant este ca e pozat cu Branham. Dar m-am socat ce cred adeptii lui despre el:Ca este manifestarea lui D-zeu in trup....Si E.Frank se pare ca simpatiza cu el fiindca apare si o poza cu Frank cand era in floare tineretii.



      Ștergere
    11. Partea cu regina Elisabeta si cu batraneii aceia mi se mai interesanta decat acei infirmi care se chinuie saracii sa mearga.Probabil li sa spus ca sunt vindecati si sa incerce sa se miste....si restul tine de capacitatea fiecaruia .

      Ștergere
    12. Ho ho Behaitule, iarasi incepi cu atitudinea de branhamist nesimtit? Avem dreptul sa credem daca vrem si avem dreptul sa cercetam si sa luam in calcul declaratia altor martori nu doar afirmatiile lui Branham. Cum poti fi atat de irascibil?

      Iar aceste manifestari se putea intampla deseori in anii 50 in adunarile trezitorilor, inclusiv la Branham. Da ce e mare branza?

      Sunt momente cand cei care cad pe spate este din cauza excesiva a emotiilor, nu e falsa caderea. Vreau sa zic ca ei nu mint, nu se prefac neaparat. E o chestiune psihologica normala pentru categoriile de oameni mai emotivi, dar poate si un spectacol ieftin, dupa cum vedem.

      Deseori Branham spune: "un inger este un mesager si un mesager este un inger" poate de fapt ne spunea cu asta ca ingerul care l-a vizitat este Avak.

      Sunt curios in ce oras l-a intalnit afara de Jeff. Am o banuiala interesanta.

      Nu, nu stiu frate draga de poza din casa lui Branham. Imi amintesc ca era. Sper ca am salvat-o pe undeva pe comp. Era si pe la fr Collins ceva poze pe FB, sa ne uitam.

      Ștergere
    13. Cu treaba asta cu Avak mi-a venit o idee. În ziua de azi nu mai e un secret faptul că există un aşa-zis „subconştient colectiv”, sau o „conştiinţă universală”. Carol Jung deja scria despre asta. Ştiinţa modernă cercetează fenomenele acestea la un nivel cuantic, al energiei universale, teoria câmpurilor şi a super-stringurilor.

      Branham însuşi explică de foarte multe ori cum funcţionează un vis sau o vedenie şi foloseşte termenii din psihologie: CONŞTIENT şi SUBCONŞTIENT (de ex. în 54-0217 şi multe altele, chiar şi în filmul „Adâncul cheamă adâncul”).

      Ceea ce nu a înţeles Branham, este că există un subconştient COLECTIV, adică o parte necunoscută, comună tuturor oamenilor sau chiar a universului fizic. Gândiţi-vă la o pădure, în care noi vedem copaci diferiţi, dar în plan nevăzut (sub pământ) ei sunt toţi uniţi într-o reţea de rădăcini subterane...

      Când noi ne rugăm pentru bolnavi, noi transmitem anumite unde în acel subconştient universal şi când avem vedenii preluăm vibraţii de acolo. Aşa se explică şi telepatia, hipnoza sau alte fenomene psi.

      Cu mult înainte de C.Jung acest subconştient era descris de kabaliştii evrei. Potrivit acestora, Dumnezeu l-a creat pe om masculin şi feminin. Cuvântul „masculin” este acelaşi ca şi pentru „amintire” sau „memorie” (ZAKAR). Partea masculină a omului este subconştientul, sau nevăzutul, ceea ce NU se poate percepe, la fel cum Dumnezeu este partea masculină în Univers. Partea feminină este ceea ce se manifestă, ceea ce „încercuieşte”, ceea ce se arată, gândeşte, se exprimă pe sine.

      După Jung şi cele mai noi cercetări ştiinţifice, acest subconştient al oamenilor este comun, colectiv, universal. Acest lucru face posibil – pentru cineva care are acces direct la subconştient, un visător sau văzător cum explică Branham – extragerea de informaţii din oceanul acela subconştient. Aceasta este deci explicaţia pentru viziunile sale şi „darul deosebirii”, la fel şi pentru „semnul pe mână”.

      Imaginaţi-vă că în jurul vostru sunt mii de unde diferite de radio, TV, telefonie mobilă, GPS şi multe altele. Dacă aţi avea un receptor adecvat, aţi putea extrage orice informaţie, imagine sau sunet doriţi. Serviciile secrete în frunte cu NSA fac aceasta din plin, ei pot extrage dintr-un cablu oceanic, intercontinental, orice informaţie despre orice persoană care comunică în acel moment pe cablul acela.

      Nu este aşadar nimic „divin” în toată treaba aceasta, este pur şi simplul felul în care funcţionează omul, natura. Deci, când Branham „vede” sau „simte” ceva, aceasta nu este deloc „AŞA VORBEŞTE DOMNUL” ci „AŞA VORBEŞTE SUBCONŞTIENTUL COLECTIV”.... Dumnezeu nu i-a vorbit în nici un alt fel, direct, pentru că El este mult deasupra acestor lucruri. Dar când vorbeşte, şi El o face prin intermediul acestui subconştient.

      Nu înseamnă că tot ce există în acest subconştient este şi 100% corect, pentru că fiecare om proiectează în acest subconştient informaţii. Ca şi în Wikipedia, unde oricine poate scrie ceva, nu înseamnă că totul acolo este corect. Aşa se explică şi câte-o vedenie falsă...

      Acum, gândind invers, ce ziceţi dacă cineva cu aceleaşi „puteri” psihice, sau chiar mai mari decât Branham, să zicem că Avak Hagopian, vreun „satanist” sau vreun serviciu secret ar induce în mod intenţionat o imagine, vedenie cu un „înger” prin subconştientul colectiv în mintea lui Branham? Că până la urmă este mintea, creierul, acela care extrage, filtrează şi procesează imaginile din subconştient. Este ca şi când un hacker sau un serviciu de spionaj ar manipula o reţea de calculatoare introducând informaţii false (viruşi).

      Ștergere
    14. Multe stii frate. Slava Domnului. Eu trebuie sa procesez un pic mai mult sa inteleg ce ai scris. :) Sunt termeni cu care abia acuma ma familiarizez.

      Ștergere
    15. Mai trebe să învăţ şi eu. Dar ideea asta mi-a venit acum pe moment cu "subconştientul colectiv" pentru că cu nu mult timp înainte auzsiem ceva despre asta...

      Am uitat să mai pun următoarele linkuri:

      John Hagelin despre constiinta universala.(subtitrare in romana).
      https://www.youtube.com/watch?v=tm0tskhH6lU

      Prezentare ştiinţifică: „Mintea extinsă”
      http://vimeo.com/65819505

      Ștergere
    16. Richard Wurmbrand a experimentat aceste lucruri în timp ce era încarcerat într-o celulă singuratică. El a predicat unor „ascultători nevăzuţi”, care nu erau prezenţi în acel loc. Predicile sale au fost recepţionate din subconştientului colectiv de un alt deţinut dar şi în alte părţi în lume.

      Iată ce scrie în cartea sa, „De la suferinţă la biruinţă”:

      „În fiecare noapte, în celula întunecoasă, eu predicam unui auditoriu nevăzut.
      ...
      Si atunci s-a întâmplat un lucru foarte ciudat.

      Am primit o scrisoare de la un bărbat din Canada care îmi scria că făcuse parte dintr-o familie bună de creştini, dar ca tânăr a luat-o razna în viată si a sfârşit-o în închisoare. Aici el s-a purtat rău si a fost dus singur într-o celulă. În disperare, se gândea cât de trişti trebuie să fie părinţii săi evlavioşi. Ar fi dorit să se întoarcă la Dumnezeu dar nu ştia cum. Atunci s-a rugat: Doamne, dacă există undeva în această lume un alt prizonier care este singur ca si mine si care Te cunoaşte, adu-mi Te rog gândurile lui. Apoi a auzit o voce lăuntrică care i-a spus: Dumnezeu te caută cu si mai multă sârguinţă decât Îl cauţi tu. Dorinţa unei vaci de a fi mulsă e mai mare decât a unui viţel de a suge. El te caută şi ştie cum să găsească ceea ce caută. Stai liniştit si încrezător! El va ajunge la tine.

      Si apoi, seară de seară, de undeva de departe, el a auzit acest fel de predică.”

      Am să redau integral două capitole din cartea aceasta, dar fiindcă este o poveste mai lungă, poate îi dedicăm un articol separat în care vom putea apoi comenta ceea ce ţine de aceste lucruri să le numim „psi” din care fac parte şi vedeniile lui Branham.

      Ștergere
    17. Asa poate a auzit si E.Frank acea voce inchipuita dimineata la 6,cand omul este intr-o stare intre veghe si somn.

      Spunea cineva ca misticii aud voci proiectate din subconstientul colectiv...apoi iau de buna aceea voce si spun ca le vorbeste Divinitatea.

      Ștergere
    18. Wurmbrand a trait o mistica autentica.A experimentat unirea cu Hristosul din inima.Sa intalnit cu EL in templul interior.Nu a fost intoxicat cu invataturi si teorii separatiste care pun limite unui Dumnezeu Nelimitat. Iubirea Lui,indurarea Lui sunt Aici si Acum,chiar daca esti in inchisoare sau itnr-un palat.

      Ștergere
    19. Aşa "aud" sau "văd" toţi. Misticii adevăraţi însă fac diferenţa... Iar ocultiştii sau sataniştii chiar "otrăvesc" acel subconştient, proiectând lucruri negative.

      Şi Dumnezeu comunică prin aceasta, dar nu înseamnă că acel subconştient colectiv al umanităţii este pur, 100%. Tărâumrile superioare, da, dar umanitatea (conştientă şi subconştientă) este încă într-o stare "căzută".

      Şi chiar dacă lucrurile în subconştient sunt pure sau corecte, ele sunt "pervertite" de conştient, adică când sunt interpretate, procesate, de creierul uman.

      Aici e buba, pseudomisticii încep să se creadă singuri dumnezei... şi au înnebunit... Iar adepţii lor îi urmează orbeşte, ca orbul pe orb...

      Şi asta de ce? Doar că unul are nişte capacităţi pe care altul nu le are? Ce-ar fi să îl urmăm toţi pe Beethoven sau Mozart pentru că au compus opere, lucruri pe care noi nu le putem face, dar ei le-au "tras afară" din subconştient?

      Noi le numim acestea "creaţii" dar ştiaţi că "a crea" în ebraică nu înseamnă a "face ceva"? Înseamnă mai degrabă a "scoate afară" (precum apa dintr-o fântână). Deci ceva ce potenţial există, este tras afara, devine realitate, se manifestă... Opera lui Beethoven există, el scos-o doar afară (din subonştient).

      În acest sens, orice om poate fi un "creator", ceea ce însă nu-l face automat Dumnezeu...

      Ștergere
  3. Abel, poate ghematria sa descifreze cumva numarul 909 al "sinucigasilor" lui Jones?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu se poate, pentru că aici la noi, numerele sunt relative, pe când în Biblie sunt absolute, ele acolo "povestesc" altceva.

      Am observat că numărul total de morţi este diferit pe diverse situri (variază de la 909 până la 918). În cartea RAVEN scrie că "în total au pierit 913 membri ai Templului în acea noapte albă".

      Pe lângă aceştia au mai murit încă 5 oameni la aeroport, împreună cu un congressman care a venit să negocieze cu Jones.

      Aşa ca fapt divers, 913 este valoarea numerică a primului cuvânt din Biblie (BERESHIT = ÎN ÎNCEPUT). Mai este şi valoarea totală a versetului: Iov 34:30  "pentru ca nelegiuitul să nu mai stăpânească şi să nu mai fie o cursă pentru popor." (tradus mai fidel ar veni "IPOCRITUL să nu mai stăpânească...").

      Putem constata cu uimire că se potriveşte "la fix" dar este probabil o pură coincidenţă, aşa că nu trebuie să tragem nici o concluzie din "numerologia" aceasta.

      Cum am spus, lungimea unei "prăjni" care este "înfiptă" în domeniul spiritual nu este neaparat identică cu lungimea umbrei aici, în domeniul fizic.

      Ștergere
    2. lupsa mihai dumitru1 iunie 2014, 01:10
      "Da! LRQ LRH. e clar."

      Ma bucur ca ai invatat niste litere. Mai exerseaza un pic, poate iti vor iesi si ceva cuvinte...

      Ștergere
  4. Kruschev means "one who clears land" or "pear orchard". It doesn't mean clay. Eisenhower means "iron hewer": the person who works with iron, not the iron itself.

    William Branham said, "Khrushchev, in Russia, means 'clay' . Eisenhower , in Amer-... in English, means 'iron'. We're at the end." (Dec 8, 1960)

    But 1960 was not the end. Neither was 1977. Kruschev, Eisenhower and Branham have all died, and life continues. It was not a sign of the end. If you want to know a sign of the end, Jesus said, "And ye shall hear of wars and rumours of wars: see that ye be not troubled: for all these things must come to pass, but the end is not yet. ...And this gospel of the kingdom shall be preached in all the world for a witness unto all nations; and then shall the end come." (Matthew 24:6, 14)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La "Pară" se zice în poloneză "Gruşka" şi în rusă "Gruşa" şi în bulgară "Kruşa", în croată "Kruşka" şi în slovacă "Hruşca"

      La Lut se zice în rusă "Glina" (şi în alte limbi slave).

      Nu ştiu de unde l-a scos Branham pe Kruşciov a fi "Lutul", sigur l-a plagiat şi de la alţii care se pricep la fel de bine la speculaţii dar mai puţin la linguistică.

      Ștergere
    2. La bulgarii de pamant de pe aratura li se mai zice si hrusha. Deci nu e chiar anapoda.

      Ștergere
    3. Poţi să ne dai o sursă, să credem şi noi?

      Ștergere
    4. Bunica si mama foloseau cuvantul asta cand spargeau bulgarii de pamant cu sapa. Acelasi cuvant se foloseste si pentru para fiind omonime. Nici nu stiu daca este in dictionar dar in limbajul popular sigur este.

      Ștergere
  5. In a sermon called “Prisoner” on July 17, 1963, William Branham introduces a man to his congregation. He says, “And I'll ask our brother there on the end, if he'll just stand up and tell us who he is, and his lovely little lady there, and the next brother.”

    The brother stands up and says, “Thank you, Brother Branham. Privileged to be here. And I'm... Brother Roger and me live in Kansas, travel on the field, as an evangelist, telling, 'Jesus saves, heals, by faith in Jesus...?... ' I've always packing...?... This is my fiancee, Patricia Brown. We're going to be married, Friday.“

    Roger Rudin and Patrica Brown were married by William Branham later that week. Roger moved to Phoenix after William Branham’s death and became the pastor of the Evening Light Tabernacle. He taught holiness, no cut hair for women, no makeup, no pants, no short dresses, no shorts for men, no smoking, drinking, gambling.

    In an article on June 18, 1998, The Phoenix New Times reported Roger’s passing. They report:

    “His flock believed that his small Phoenix church was the only true church; they were the "Elect," the chosen people who prepared diligently for the great "catching away."” On member said, “"We were told going to church was like a marriage, and going to another church would be like committing adultery. We were conditioned to believe that we would lose everything--our salvation, our life--if we left the church." And “Rudin's followers believed that Rudin had not only followed Branham as a prophet but had superseded him, for Rudin's dire visions were more imminent than those of Branham.”

    Rudin also discouraged his congregation from education or having children, because the end was near. Those who left the church were shunned.

    The truth is that Roger Rudin was just as much an active member of Phoenix’s Gay Community as he was a Message Preacher.

    While those at Evening Light never knew he was gay, those in the gay community never knew he was a preacher.

    His church secretary said, “It doesn't matter what kind of life he led. He did counseling to many gays… Big deal. Did people have faults? Yeah. But are the things people are saying about him true? No. He's never harmed a soul. We're not a cult, If you don't like what we're teaching, you're free to leave. In fact, we'd prefer that you do."

    Roger’s lawyer from the Gay Community said this about him, “Roger Rudin had no honor. No integrity. No principles. And no social redeeming value. He was the ultimate con. I believe Rudin was a psychotic, if not sociopathic, individual. It seemed like he was simply evil. Evil in mind, body and spirit."

    When the church tithes went to the ministry, they went simply to support Roger’s gay lifestyle. His male partner died of AIDS, and then he took another. Yet his faithful congregation had to wait until he passed away to learn that he didn’t care about them at all, that he had lied to them endlessly just for money.

    http://www.phoenixnewtimes.com/1998-06-18/news/preach-of-trust/full/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta este specific acestei secte si este influenta lui Branham.

      "Rudin also discouraged his congregation from education or having children, because the end was near. Those who left the church were shunned."

      Asta a blocat multe vieti si destine. Ma bucur ca noua generatie nu se lasa manipulata deplin si merg la facultate si isi doresc sa faca ceva bun si frumos cu viata lor, departe de fanatismul branhamist.

      Toti incultii si invidiosi de la mesaj dau sfaturi altora ce sa faca si ce sa nu faca cu vietile lor.

      Aceleasi idei sunt peste tot ca si asta:

      "We were told going to church was like a marriage, and going to another church would be like committing adultery. We were conditioned to believe that we would lose everything--our salvation, our life--if we left the church."

      La Cluj am vazut asta si in cam toata tara sunt manipulari si amenintari de acest gen pentru cei care vor sa paraseasca adunarea.

      Dar cred ca si noi am avut o problema deoarece am crezut atat de usor sine-am lasat atat de usor manipulati.

      Incerc sa dau de motivele pentru care am fost atat de usor manipulati.

      Ștergere
    2. Asta e drept. Multi pastorasi fac asta in special cu cei care contribuie prin zeciuieli. Zeciuiala nebiblic incasata ii motiveaza sa faca asta.
      Intr-un stat teocratic cum era israelul zeciuiala era a Domnului. A da astazi zeciuiala unui "slujitor" inseamna al dumnezeifica intr-un fel ceea ce este echivalent cu inchinarea la idoli. De aici tot necazul cu toate aberatiile. A pune totul in carca lui WMB nu este nici drept nici eficient.

      Ștergere
    3. Branham a invatat asta cu zeciuiala numai la pastor. Toata zeciuiala e obligatoriu la pastor.

      Ștergere
    4. Asta intradevar este un lucru nedrept, jaf dar si periculos pentru toti enoriasii.
      Multi habar nu au de nor, unii chiar au inteles, sau apoc 10 sau luca 17.
      Temele sunt voalat folosite, niciodata aprofundate, chiar de lideri pentru a deturna atentia de la ce este important .
      Nu ma intereseaza sa vad daca de exemplu cartea despre pacea si fericirea popoarelor a unui cardinal respecta 100% invatatura evangheliei daca autorul ei este pedofil. La fel nu ma intereseaza daca aprecierile unui evanghelist de renume mondial referitoare la apoc 10 sau daniel sau cine stie ce subiect sunt biblice sau nu, daca el continua sa traiasca in adulter.

      Ștergere
    5. Cei mai multi pastori papa zecuiala de ani de zile nimeni nu stie ce se face cu bani. Biserica nu propaseste, burtile lor cresc masinile lor sunt tot mai noi isi renoveaza casele dar poporul sufera stagnare si multi frati pleaca din adunare. Vaduva tot flamanda orfanul e tot singur si evanghelia nu se propovaduieste nicaieri. Coruptia in mesajul orei este foarte mare si este aprobata indirect de Branham si acolitii lui paraziti.

      Ștergere
    6. Viorel ,sa nu faci ce face popa, ce zice popa...Parca asa suna o vorba din popor. :)

      Dar totusi daca cineva are o lumina si claritate in apoc.10 sau Daniel,asta nu trebuie sa fie data la o parte daca se aud niste zvonuri ca ar traii in adulter. La unii D-zeu le-a dat mai multa claritate,intelegere sa vada anumite lucruri care nu le vad ceilalti.

      ""cercetati lucrurile si pastrati ce este bun"".

      Unii poate primesc o claritate mai mare nu doar pentru ei ci si pentru ceilalti!. La varianta asta te-ai gandit?

      ""La D-zeu chemarea si darul sunt fara pocainta.."". Parca asa suna un verset.

      Ștergere
    7. In privinta zeciuielii parerea mea e clara:nu are legatura cu Biserica,nici nu a fost stabilita de apostoli in Biserica si nici de Duhul Sfant cand da anumite sfaturi prin apostoli ,nu zice nimic de zeciuiala.Fiindca esti si logic, ca Duhul Sfant sa nu puna peste Neamurile care au venit la credinta o lege care a apartinut Israelului.

      In legatura cu textul unde Isus ar sustine zeciuiala ,pai daca o luam textual si fara sa scoatem versetul cu zeciuiala din context,Domnul Isus dialoga cu cei din neamul lui,cu iudeii.Lor le spune sa continue si sa nu lase nefacute anumite lucruri.

      Dar Duhul lui D-zeu le spune altceva Neamurilor,prin apostoli!. Nicidecum legi si oranduri exclusiv pentru Israel.

      Zeciuiala a fost stabilita de pastorii neo-protestanti cand au luat nastere cultele religioase in special baptismul,in anii 1800.Apoi au preluat-o penticostalii,adventistii,mormonii...etc.Si uite asa a ramas stabilita ca o lege printre Neamuri,desi apartinuse si era data doar Israelului.

      Am spus ""ca o lege""fiindca asa a ramas ca mai toate sarbatorile desi Pavel ne invata ingaduinta crestina:Cine tine o zi pentru Domnul o tine....etc. Deci ceea ce era o obligatie in iudaism adica respectarea sau nu a unei sarbatori,Ap Pavel o desfiinteaza si o face ca o alegere a fiecaruia dintre noi,dupa cum doreste si dupa cum este incredintat.

      "" . Caci s-a parut nimerit Duhului Sfant si noua sa nu mai punem peste voi nicio alta greutate decat ceea ce trebuie,
      29. adica: sa va feriti de lucrurile jertfite idolilor, de sange, de dobitoace sugrumate si de curvie, lucruri de care, daca va veti pazi, va fi bine de voi. Fiti sanatosi!"

      5. Atunci unii din partida fariseilor, care crezusera, s-au ridicat si au zis ca Neamurile trebuie sa fie taiate imprejur si sa li se ceara sa pazeasca Legea lui Moise.""


      Si zeciuiala facea parte din legea lui Moise,nu?

      Apoi Pavel pune importanta harului deasupra legii.

      . ""Ci credem ca noi, ca si ei, suntem mantuiti prin harul Domnului Isus.""

      Oricum e bine sa se citeasca tot cap.15 din Fapte sa se vada totul in ansamblu.Si scrisoarea trimisa de apostoli Neamurilor .

      Ce respectuos ii trateaza apostolii pe cei din Neamuri care au venit la credinta!.

      3."" Si au scris astfel prin ei: "Apostolii, prezbiterii si fratii: catre fratii dintre Neamuri care sunt in Antiohia, in Siria si in Cilicia, plecaciune!""

      Ștergere
    8. Dar poate fi o decizie administrativa a adunarii cat sa se dea, 5 %, 10 %, cat vrea fiecare, cat poate...cred ca exista libertatea biblica de a decide la nivel local. Donatii separate al fel...dar adunarea trebuie sa stie pe ce se bazeaza ca sa functioneze si sa isi pemita anumite cheltuieli, ajutoare si investitii in misionari, cladiri, orice e de folos.

      Daca exista un proiect care necesita fonduri mai mari, la fel adunarea este suverana sa decida.

      Nu exista obligatie, ci doar obligatie fata de cuvantul dat si promisiunea facuta. Lica

      Ștergere
    9. Da exact.Tocmai fiindca nu spun nimic apostolii despre zeciuala ca fiind o lege pentru Biserica,se pot face multe daca o adunare hotaresc asupra unui lucru. Tocmai aici e frumusetea,ca Pavel introduce in scrierile lui ""ingaduinta crestina"" vis-a-vis de sarbatori si legi iudaice.

      Neamurile nu mai au nici o legatura cu oranduirile si lege lui Israel.Ei sunt mantuiti prin harul Domnului Isus,nu prin respectarea legii lui Moise.

      Ștergere
  6. http://news.peacefmonline.com/pages/religion/201402/190434.php
    http://news.peacefmonline.com/pages/religion/201402/190391.php

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. Asta chiar e tare de tot. Saracii oameni, minţiţi şi manipulaţi.

      Ștergere
    2. Asa se ajunge cand se asculta orbeste un om...Si apostolii credeau ca vine Domnul Isus in vremea lor,dar nu dau niciunde indicatii sa isi paraseasca casele,familiile si sa se refugieze cu totii pe un camp...

      Cica ""spoken word"".Cat tupeu au sa foloseasca terminologie biblica dar incarcata cu multa manipulare,frica,obsesii....

      Ștergere
    3. Daca e "tare de tot " vedeti sa nu va spargeti capetele izbindu-va mintile si lasandu-va manipulati de "asta " Ce tupeu sa va folositi de astfel de tertipuri ca sa aruncati ocara asupra ceea ce va mintiti pe voi insiva zicand ca ati cunoaste : Mesajul orei

      Ștergere
    4. http://news.peacefmonline.com/pages/religion/201402/190391.php

      - O sectă religioasă de zeci de familii pe nume "Biserica CUVÂNTUL VORBIT" locuieşte de trei ani în corturi în Oyibi (Ghana, Africa).
      - Ei aşteaptă venirea profetului biblic BRANHAM.
      - Toţi şi-au părăsit căminele şi lucrul şi anticipează venirea lui BRANHAM.
      - Conform lor, ei se închină lui BRANHAM, nu lui Abrahade care ştim. Ei nu cred în Isus Cristos şi cred că nu vor muri.
      - Sute din ei locuiesc în corturi şi spun că vor rămâne acolo până ce va veni BRANHAM.

      Nu pot decât să-i compătimesc, pe ei, pe BRANHAM şi pe voi toţi care mai sunteţi minţiţi şi manipulaţi de acesta.

      Dumnezeu să aibe milă de voi!
      ABEL

      Ștergere
    5. CU adevarat este discernamantul.Fara discernamant pici in fanatism,te sinucizi social,mental,afectiv,relational...etc. Si apoi numesti asta ""crestere spirituala"". Defapt ajungi masa de manevra pentru liderii habotnici si ingusti la minte.

      ""Ganditi cu propria voastra minte.Daca nu o va face altcineva in locul vostru"".

      Ștergere
    6. Maine poimaine poate ii vad si la Krefeld ca se aduna daca Frank pateste ceva sau e pe moarte.Si acestia cred ca venirea Domnului este legata de sluja lui Frank. Cata orbire si aroganta...D-zeu poate sa ridice slujitori din pietre.Nu are nevoia de "'one-man show"'.

      Ștergere
    7. Anonimule de mai sus,un argument serios poti aduce la ceea ce se scrie pe acest blog? Sau ati falimentat si incepeti sa atacati oamenii ,in lipsa de argumente?! ...Nu ne intereseaza balivernele voastre spuse din suspiciune,banuiala si paranoia...

      Mesajul orei a murit odata cu Branham.Era valabil daca Branham era cine pretindea ca este:Ilie care vine inaintea zilei Domnului.Dar in clipa cand Branham a murit ,si presupusul lui mesaj a murit odata cu el. Mai ales ca este plin de invataturi preluate de la altii.Deci nu ii apartin lui.Nu sunt descoperirile lui.

      ""Omul slab si las din lipsa de argumente incepe sa atace persoana cu care converseaza""

      Ștergere
    8. Ai zis: "te sinucizi social,mental,afectiv,relational...etc. " cu referire la fanatismul religios.
      E foarte mare adevar. E profund.
      Am vrut sa scriu odata despre asta. Multumesc ca mi-ai amintit.

      Ștergere
  7. Nici nu va dati seama cat bine faceti cu aceste articole.Sunt in cadrul mesajul oameni ingroziti,amenintati cu tot felul de texte de catre liderii unor adunari,ca daca pun la indoiala ce spune ""profetul"" vor sfarsi in accidente,in boli....si daca isi parasesc adunarea nu vor mai fi rapiti si ca au terminat-o cu D-zeu.

    Puteti sa va imaginati asa ceva in sec.21? Ei iau texte din Biblie si le folosesc sa ameninte,sa manipuleze si sa induca o stare generala de frica si paralizie mentala,spirituala...

    D-zeu uraste minciuna.Si mai ales cand harului Lui este dat la o parte pentru niste legi si norme de respectat,stabilite de psihopatul WMB. Cum altcumva poate fi numit un om care spune ca a auzit voci din cer dar nimeni din jurul lui nu a mai auzit ci doar el? Judecati voi singuri aceste lucruri. Vorba Ap.Pavel.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest tip de gandire bolnav provine de la Branham cand in inchipuirea lui absolut incredibila a crezut ca Dumnezeu l-a pedepsit "omorand sotia si fiica lui" pentru ca el nu a umblat cu penticostalii din cauza ca soacra lui i-a numit "gunoaie". Si el era penticostal in tot acest timp, PASTOR PENTICOSTAL.

    A inventat pur si simplu o poveste emotionala tragica. Fr Neville spunea ca Branham era bun la "drama". Lucra la emotiile oamenilor.

    Apoi altadata cand o femeie i-a spus ca ea nu ar lasa nici pe vaca ei sa creada religia lui si ea a fost lovita de masina, sau s-a impiedicat el i-a pus asta ca pedeapsa divina.
    Fratii folosesc aceste chestii pentru amenintarea si manipularea audientei dar fara sa mentioneze ca atunci nu exista mincuna cu norul, cu Ilie, etc era vb de Duhul Sfant d emoda veche.

    Tot la fel in decursul anilor aminteste cateva intamplari in care D-zeu mereu pedepseste pe cei care nu au fost de acord cu el, creeand mitul absolutismului unui profet care este de necriticat, a predicat "Respect" in care a tipat despre Elisei ca bine a facut ca facut uciderea copiilor de catre ursi, care l-au jignit pe profetul, aducand in imagine un D-zeu morocanos (ca el) distrugator, care se manie usor si loveste fara mila...pacat ca in final chiar lui i s-a intamplat ce a proclamat peste altii.

    A predicat tot atunci "Respect"-ul altora fata de el, nicidecum nu ne-a invatat sa ne respectam unii pe altii (-ba dimpotriva ne-a invatat ca suntem 3 feluri de credinciosi, deci ne putem banui si ura usor-) in ciuda unor diferente, si cel mai mult ne-a invatat sa il respectam pe el, pe profetul Domnului ca de nu....ai grija..."Dumnezeu avertizeaza apoi loveste"....(chiar lui isi predica). Orb ca Balaam, nu pricepea.

    Ce joc slab, ce manipulare ieftina, dar iata, i-a tinut cu noi toti.
    Ne ducea in VT si ii compara pe oricine cu personaje de acolo, NEAMINTIND NICIODATA DE NOUL LEGAMANT IN SANGELE MIELULUI. Daca o facea, atunci nu mai putea critica pe altii deoarece stia ca sub Sange suntem rascumparati, si atunci nu isi putea injecta doctrinele false.

    A dus Jertfa departe de noi. Ne-a dat la schimb, "taine", de fapt niste palgiaturi ieftine fara nici o valoare si nici impact spiritual benefic.

    Ne-a furat de beneficiile lucrarii de la Calvar injectandu-ne un Dumnezeu nemilos, manios, care tipa si urla, care isi bate mereu oile, care le agreseasa verbal si le abuzeaza emotional.....

    Saracu...de fapt de el era vorba...de dumnezeul din inchipuirea lui...era el insusi acela despre care vorbea....un om depresiv, nevrotic care se ratacea tot mai mult..si care simtea ca pierde pe Dumnezeu, prietenii, chemarea, scopul misiunii lui...se prabusea...apoi a fost lovit...exact cum predica altora, i s-a intamplat lui...

    Ai grija ce doresti altora, ca ti se intampla chiar tie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Si tu te bucuri, saracule taliban nenorocit?

      Nu te cunosc, dar ce ai scris aici reflecta exact starea deplorabila in care traiesti.

      ABEL

      Ștergere
    3. lupsa mihai dumitru31 mai 2014, 22:16

      Esti prins! si tu acuma haaahaaha,teai uns cu usturoi acum puţi nu te mai vor...religiile ca stie ca ai fost si tu unu ca noi...acu din mâna diavolului tea scos cineva dar sa vad cine te scoate din mana lui Hristos e gata soarta ta si viata ta deacu doar stres ca teai lepădat....si umbli cu batjocuri probabil esti bine pllatit de satana sa aduci hula si nu sti?...ori tea prins invidia di cauza sumelor mari din tabernacol de care nu ai. Putut obtine si tu ceva sume sau functie....tea luat duhu an primire altfel eu nu vad motivu sa fi asa revoltător anpotriva fratilor de la mesaW.M.B.....cred ca asta ee motivu tu ce zici? ...taci!....sami dai un răspuns ca ori cum gândurile tale vor glasui când vine stăpânu. Si nu vei putea nega vai tie nu mai zic nimic decât caţi vad soarta deja dar mai ieste o sa sa,pentru tine sa te pocaesti an sac si cenusa pentru felu cum te porti cu oameni tu si tovarasi tai de planuri de batjocura.

      HAHAHAHAHA
      ABEL

      Ștergere
    4. Saracul...atata poate.Asa li se predica in adunari: ca toti sunt rai si cine cerceteaza mesajul lui WMB neaparat face parte dintr-o conspiratie anti Branham...

      Ștergere
  9. Exista critica constructiva benefica tuturor care doresc sa fie mai buni si sa exceleze in viata spirituala, relationala, materiala, etc si exista o critica distructiva care nu face altceva decat sa injoseasca finte umane sa se poarte cu rautate, cu invidie, cu aroganta, privind pe semenul sau de sus de pe o pozitie inalta.

    Acest tip de critica negativa domnia fiintele si mintile celor care urmeaza mesajul lui Branham si este clar ca mentalitatea aceasta au mostenit-o de la Branham.

    Am inteles acum motivul pentru care oamenii gandesc atat de ingust si negativist nefiind in stare sa stea la o simpla discutie despre un subiect in care Branham ori a inventat ori a mintit.

    Din pacate sunt multi oamenii atat de minunati, sau unii au fost mult mai normali si echilibrati cu roade ale Duhului inainte de a veni la Mesaj, sa ma iertati dar altii pareau ca erau mai ok cand erau in lume inca decat acum la mesaj.

    Am vazut recent, sunt panicati sa afle ca toata povestea in care au crezut despre "mesajul orei" este in cea mai mare parte falsa, haotica si nebiblica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar si plasarea altora in tablouri din V.T este complet nebiblica. Noi nu mai traim in perioada V.Testament.Noi suntem sub har,nu sub lege.Pavel explica foarte clar in scrierile lui ""ingaduinta crestina"" si alte lucruri ,care nu mai au legatura cu vechiul legamant. Acum s-au pus bazele altei randuieli,pe baza harului....

      E clar ca WMB a fost in afara harului,predicand un D-zeu nemilos,razbunator,de tip vechi testamental.Acest d-zeu nu are nici o legatura cu ""invatatura sanatoasa"" predicata de Pavel si alti apostoli...Apoi i sa spus sa se intoarca la Evanghelie adica sa se intoarca la harul lui D-zeu fiindca Hristos este al tuturor,nu a unei adunari numita Tabernacolul Branham....

      Pacat ca din toata aceasta lucrare a ramas doar cenusa,lucruri si obiceiuri negative preluate de mai toti adeptii lui Branham. Ei au preluat exact obiceiurile pentru care Branham a fost avertizat sa se pocaiasca.

      Ștergere
    2. Ce ar spune branhamistii sau Branham in fata acestui cuvant:

      "Cinstiti pe toti oamenii, iubiti pe frati" 1 Petru 2.17

      Habar nu au de asa ceva, unde s-a predicat asa ceva vreodata...plus in continuare... "temeti-va de Dumnezeu. Dati cinste imparatului"...pffff nici vorba de asa ceva....unde s-a rugat cineva pentru presedintele tarii, guvern...da sunt corupti, da fura, da ne mint, dar nu este treaba noastra asta...ci sa ne rugam pentru ei NE CERE ADEVARATUL "ASA VORBESTE DOMNUL" ADICA BIBLIA...e misiunea noastra asta, noi am uitat, scopul, misiunea...

      Branhamismul nu este in misiune...el este in delir mistico-apocaliptic, in eroare grava grava... fara nici un viitor....cu sperante false...

      Daca stau bine sa analizez acum lucrurile in mod obiectiv cei care urmeaza mesajul sunt cei mai mari indoielnici ai Cuvantului.

      Sute si sute de versete biblice, porunci clare, de bun simt, de simt duhovnicesc, atat de simple atat de umane in acelasi timp, pline de bunatate, de iubire, de actiune, pur si simplu pentru ei NU CONTEAZA, in schimb, conteaza interpretarea falsa despre Ilie si alte grave erori care nu au nici o legatura cu Dumnezeu si Imparatia Lui.

      Inima mea se smereste puternic inaintea harului lui Dumnezeu, cand vad acest lucruri atat de clar si limpede.

      Ștergere
    3. Se folosesc de un limbaj biblic dar in sens negativ,pentru a judeca si a-si alimenta aroganta.Deci se amagesc ca au o crestere spirituala cand defapt au adoptat o invatatura si niste obiceiuri care le alimenteaza Ego-ul.

      Sunt indoielnici ai Cuvantului fiindca la ei nu este pe primul loc Evanghelia Domnului Isus ci predicile de pe benzi ale lui WMB,obiceiurile si felul de vorbire ale lui Branham.Au ajuns sa calce pe urmele lui Branham desi niciunde Branham nu spune asa ceva.Fiindca nu a fost in masura sa spuna asa cum a spus Ap.Pavel. Si cica el a fost cel mai mare din istoria crestinismului.

      Toata aiureala asta branhamista este sortita esecului.Se descopera minciuni si neadevaruri spuse in insusi Branham.Deci cum sa urmezi un asemenea om? Trebuie sa fi deplasat spiritual.

      Ștergere
  10. Da esti loviit puternic după cum vad ca te manifesti?...si liniste nu o sa primesti! Pana cand nu te opresti sa mai hulesti credinta.an numele domnului Isus Hristos asa vorbeste talibanu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Talibanu cred ca e lovit puternic la cap, dupa cum se manifesta

      Ștergere
  11. Anunt pe aceasta cale urmatorul meu articol pe care il voi intitula "IDOLATRIA IN MESAJ" sau "LEPADAREA DE CREDINTA" pe care vreau sa il dedic in special prietenilor TALIBANILOR.

    Si "Profetul Psihopat" ar fi un titlu, dar cred ca e prea putin spus. Ce am descoperit in seara aceasta nici nu mi-am putut imagina ca exista si sunt sigur ca va fi un şoc total, pentru branhamişti şi ne-branhamişti.

    Nu o sa va vina sa credti, dar veţi vedea cu ochii voştri şi veţi auzi cu urechile voastre. Fiţi aşadar pe fază!

    ABEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia asteptam articolul. Domnul sa te calauzeasca. Ma bucur ca existati fratilor.

      Ștergere
  12. Astazi a aparut urmatorul articol pe un site romanesc de stiri. Lica, daca mai citesti pe-aici, poti sa-l copiezi direct in articolul original?

    http://a1.ro/news/inedit/cea-mai-mare-sinucidere-in-masa-913-morti-276-copii-moartea-nu-este-decat-o-trecere-spre-alt-nivel-beti-otrava-id612769.html

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Tocmai s-a dat in reluare la TV emisiunea "Condusi din Umbra". Prima data a rulat in 12 martie 2017. Este vorba despre manipulare si spalare de creiere si se dau numeroase exemple. Cand am dat drumul la TV tocmai era despre Revolutia din 89, dupa care scena s-a schimbat deodata si l-am vazut pe Jim Jones... A urmat un scurt reportaj despre secta intemeiata de el, care a condus la cea mai mare sinucidere in masa din istorie...

    Puteti vedea documentarul integral aici. Documentarul este impartit in 3 porti, iar reportajul cu Jim Jones este de la mijlocul partii 2. Dupa Jim Jones urmeaza manipularea sectei Misa din Romania, condusa de Gregorian Bivolaru... Merita vazut!

    https://www.antena3.ro/actualitate/in-premiera-condusi-din-umbra-403363.html

    (Filmele nu merg daca sunt activate Ad-Blockere)

    UPDATE:

    Iata, cineva a pus emisiunea si pe Youtube. Puteti viziona si aici. S-ar putea insa ca filmul sa fie sters, atunci il puteti viziona la prima adresa... Partea cu Jim Jones incepe de la minutul 29:15

    https://www.youtube.com/watch?v=Ya3Er_s6PeU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mesajul este fals15 iulie 2017 la 06:03

      Multumesc mult.
      Il postez.

      Ștergere
    2. Mesajul este fals15 iulie 2017 la 06:07

      Sa il pun tot sau il poti edita pe partea cu Jim jones si Bivolaru? Si comentariile psihologului sunt foarte bune.

      Ștergere
    3. As putea sa il tai, dar cred ca daca il pun o sa intru in conflict cu drepturile de autor... Asa ca mai bine sa luam filmele care sunt deja puse...

      Uite aici sunt si cele 3 parti ale emisiunii de la userul "In premiera" probabil este un canal oficial al postului TV sau al lui Carmen Avram. Cred ca aici nu este o problema... Voi descarca filmul, in caz ca va disparea de pe net...

      În premieră: Conduşi din umbră, partea 1
      https://www.youtube.com/watch?v=qdaVHzqfAkY

      În premieră: Conduşi din umbră, partea a doua
      (Jim Jones de la minutul 8:45, pana la final)
      https://www.youtube.com/watch?v=fAjTwYOtEPk

      În premieră: Conduşi din umbră, partea a treia
      (Gregorian Bivolaru, de la inceput)
      https://www.youtube.com/watch?v=x2zHk4Jz9oc


      Aici este inca odata intreg filmul:
      (Jim Jones de la minutul 29:15):
      https://www.youtube.com/watch?v=Ya3Er_s6PeU

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.