vineri, 31 octombrie 2014

Manipulare prin infricare

Voi pune mai jos un videoclip pe care urmasii de la mesaj il raspandesc pe internet ca sa mai opreasca din exodul din secta branhamista.

Cum sa bagi frica in oameni ca sa nu paraseasca secta lui William Branham? 

Ii ameninti si le pui caseta cu amenintarile cu moartea directe sau indirecte, ori simple apropouri ale lui Branham  pentru cei care nu il cred. Ce este ciudat e ca exista atat lipsa de armonie in declaratiile lui incat te intrebi oare cat mai e adevar in ce spune? 

Pe langa asta, tocmai lui i s-a intamplat sa moara intr-un teribil accident, exact cum tipa amenintator ca altora li se va intampla daca ei nu cred in el si mesajul lui. 

Imi amintesc de predica "Respect" in care Branham tipa si urla si predica un singur lucru. "RESPECTUL FATA DE PROFET." "PROFETUL ESTE ABSOLUTUL." 

Ce a uitat el ca lider si ca slujitor, este ca liderii trebuie sa invete sa respecte mai intai oamenii carora trebuie sa le slujeasca. 

Nicidecum nu trebuie sa ii manipuleze sau sa ii ameninte daca acestia vor sa plece de sub autoritatea lor si aleg alt drum in viata cu Domnul.


Hei oameni buni! Treziti-va data! 

Trebuie respectati toti oamenii, nu doar o anumita categorie autointitulata "mireasa". 

Branham a pretins respect, dar el de ce nu a respectat pe altii in aceeasi masura??? 

Astazi urmasii lui pretind respectul nostru pentru "profet si mireasa" dar ei de ce nu respecta pe altii? 

Trebuie sa fi prost tare sau plin de viclenie sa pretinzi respect dar sa nu il oferi tu mai intai. Dpdv psihologic esti dus rau cu pluta daca ai aceasta pretentie, si mai mult, dovedeste ca nu ai invatat nimic nici de la Dumnezeu, nici de la viata.

Doar pentru ca o femeie nu are par lung nu trebuie respectata? Daca cineva vrea sa bea un pahar de vin nu trebuie respectat? Daca cineva urmeaza pe Domnul dupa cum stie el mai bine din Biblie dar nu urmeaza o secta sau pe mormoni sau branhamisti, inseamna ca acel om nu trebuie respectat? 

El nu poate fi mantuit fara aprobarea lui Behaitul sau Branham sau Frank? Voi ati innebunit chiar de tot? Eu sper ca nu. Sper ca va veti trezi curand.

Sau daca cineva cand citeste in Biblie ca Isus S-a rugat la Tatal din Cer si a avut un dialog cu El si intelege ca sunt doi nu unul, acel om nu trebuie respectat?

Daca cineva nu vrea sa urmeze un profet care a fost dovedit mincinos, acest om nu trebuie respectat? Cine v-a dat mantuire? Cine a fost crucificat pentru mantuirea ta?

BRANHAM SAU DOMNUL ISUS OFERA MANTUIRE ORICUI CREDE IN EL? PE CINE TREBUIE SA CREDEM PENTRU A AJUNGE LA CER? SPUNETI ODATA ADEVARUL OAMENILOR NU MAI MINTITI !

Manipularea prin frica este o imensa minciuna.
Acesti lideri falsi se simt amenintati ca pierd teren, de aceea in cuvintele lor veti gasi, in loc de argumente clare biblice si sanatoase, duhovnicesti, DOAR AMENINTARI, ironie, aroganta, rautate, atacuri acite si cuvinte toxice.

E timpul cand ei scot adevarata fatada la iveala.

Alaltaieri m-am intalnit cu fr Bobu in centrul Clujului. 

Mi-a zis sa nu mai scriu prostii aici pe blog. L-am intrebat, dupa ce i-am zis sa se calmeze, daca imi poate spune un singur lucru gresit pe care l-am scris si nu este asa cum am scris.

A inceput sa imi spuna ca Dumnezeu ma va bate, ma va pedepsi...etc (cunoasteti atitudinea asta). I-am zis, ok ok dar de ce ma va pedepsi? Ce anume am scris si nu este biblic sau adevarat? Nici nu a vrut sa auda! S-a intors, si cum sunt ei de obicei nu mai saluta, deoarece le-a mancat pisica limbuta.

Imi amintesc cand eram la Mera Romulus in adunare si la altii. Infricarea si amenintarea directa sau indirecta este o arma folosita eficient in adunarile de la mesaj. 

Cei lipsiti de personalitate a carui suflet si minte le-au furat liderii lor, se supun ca robii ai oamenilor care ii conduc prin frica.

Biblia spune ca "Frica de Domnul este inceputul intelepciunii si al stiintei". Nu de Branham si mesajul sau atat de fals. Copiii lui Dumnezeu stiu ca "In dragostea desavarsita nu este frica."



Iar exemplele care le da despre omul acela care cica ar fi implorat iertare sunt extrem de contradictorii. Semn ca ceva nu este adevarat. 

Aici gasiti afirmatiile lui Branham despre acel om si multe multe altele: 

4 comentarii:

  1. Branham afirma ca numele Duhului Sfant este Hristos ! Din ce Biblie a luat aceasta afirmatie?

    http://exmesajulorei.wordpress.com/2014/10/19/hristos-cine-este-el/

    RăspundețiȘtergere
  2. Am doua vorbe pentru lucratorii faradelegii din Mesajul lui Branham. Sunteti inselatori si mincinosi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iata-va branhamistilor. "Orice om intreg la minte are un orizont. La proști orizontul se restrânge, se tot restrânge, până ce ajunge la un singur punct: Acela e punctul lor de vedere." Heidi Hoca

    RăspundețiȘtergere
  4. https://en.wikipedia.org/wiki/William_M._Branham

    O documentare neutra despre Branham. I se recunoaste aportul adus la trezirea de vindecare - cu aceea ne-a impresionat si in final pacalit- dar si erorile grave pe care le-a adus. Cand urmasii lui vor incepe sa gandeasca cu propriul creier, este intrebarea pe care mi-o pun deseori.

    Stiti de ce? Deoarece Cristos este Capul fiecarui barbat si daca acesti barbati de la mesaj nu gandesc cu capul lor propriu neaga domnia lui Cristos de peste ei si primesc o domnie falsa, a unui profet dovedit plagiator si mincinos care a folosit darurile lui Dumnezeu de vindecare si vedenie ca sa ajunga dupa 15 ani de slujire sa se proclame Dumnezeu in trup si Ilie si inger si Moise, si Elisei, si Avraam si tot felul de alti eroi biblici si mai rau, A PRETINS PUBLICULUI CARE IL URMA SA CREADA ADLITERAM CA EL CHIAR ESTE, mintindu-i cu povesti si exagerari.

    Eroarea cea mai evidenta din slujba si viata lui Branham, este clar vazuta in miile de contraziceri atat fata de propriile lui afirmatii dar mai ales fata de Biblie.

    Deja sute si mii de urmasii ai lui care au acces la internet si la toate predicile lui -nu numai la povestile altora despre el- pot afla in 20 de minute ca a dus omenirea in eroare folosind gresit calitatile sale extrasenzoriale si perceptiv-intuitive pe care, dupa cum el pretinde, Dumnezeu i le-a dat.

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.