luni, 6 aprilie 2015

Happy Birthday, Brother Bill!

Happy Birthday, Brother Bill!

„Era marţi dimineaţa, 6 aprilie 1909, puţin după ora cinci, iar lumina dimineţii se strecura printre bârne, deşi soarele nu urcase încă deasupra orizontului...”

Aşa începe fascinanta poveste supranaturală despre cel ce urma să fie "trimisul Domnului" "Profetul secolului XX", "Ilie din Maleahi 4" şi "Îngerul mesager din Apocalipsa 10:7": William Marrion Branham.

Data naşterii pe care Branham o declară „oficial” în predicile sale, dar şi în acte: 6 aprilie 1909.
Copie de pe cererea de înregistrare a căsătoriei cu Meda Broy în 1941
  
Branham mai fusese căsătorit anterior şi ne întrebăm, de ce în acte apare o altă dată de naştere, şi anume 8 aprilie 1908?
 Copie de pe cererea de înregistrare a căsătoriei cu Hope Brumbach în 1934


Branham era ferm convins că el este Proorocul Ilie din cartea Maleahi şi că este trimis de Domnul. Înainte de Branham, mai veniseră deja sute de Ilie, ultimul fiind John Alexander Dowie, despre care Branham spunea:

„Aşa cum Dowie la moartea sa a profeţit că eu voi veni în acel oraş la patruzeci de ani după moartea sa. Necunoscând nimic despre aceasta, el a murit într-o zi iar eu m-am născut în următoarea. Şi după patruzeci de ani în acea zi eu am intrat în oraş, neştiind nimic despre aceasta.” (51-0929 E-8)

Un alt „restaurator” care se credea Ilie pe când Branham încă nu era născut

Doar că Dowie se stinsese deja în 1907. Dacă trebuie să îl credem pe Branham pe cuvânt, atunci urma să se nască în 10 Martie 1907.

„Profetul” dorea să fie undeva ca şi Dowie, sau mai mare, pretinzând că după moartea acestuia, Duhul lui Ilie s-a revărsat în dublă măsură peste el, după modelul lui Elisei.

Branham însuşi recunoaşte că avea un complex de inferioritate şi se simţea „mic” şi „ruşinat” în faţa altor lucrători, precum Oral Roberts sau Tommy Osborne.

„M-am gândit, „Acolo-i Oral Roberts cu cinci sute de maşini, încât nici măcar o mână umană nu atinge literele; patru milioane de dolari în poştă, anul trecut.” Patru milioane; o pătrime din toţi banii care au fost adunaţi, în întreaga lume Creştină, peste tot. ... Şi el doar gândeşte înalt despre mine, şi eu gândesc de el, la fel. Noi doar nu suntem de acord pe—pe Scriptură. Şi Tommy Osborn, nu-i mai bun. Eu doar gândesc înalt despre el. El este unul din cei mai minunaţi oameni care i-am întâlnit, Tommy Osborn. „Şi oamenii aceia,” m-am gândit, „când am mers în biroul lor şi am văzut ce aveau ei, eu cred că aş fi ruşinat ca ei să vină, să-l vadă pe al meu: o maşină mică de scris, şi noi încercând să trimitem afară scrisorile. Şi ce lucru! ... Şi Ceva a spus, „Priveşte sus.” M-am gândit, „Da, Doamne, lasă-mă să-mi aşez comorile în Cer, căci acolo-i unde-mi este inima.” Acum, eu nu spun asta pentru părere de rău. Eu doar spun asta pentru că s-a întâmplat, şi Dumnezeu ştie că aceea-i corect. Vedeţi? Unde sunt comorile tale? Vrei tu să fii vreun mare cineva? Dacă tu vrei, tu eşti nimenea. Tu ajungi la un loc până când nu vrei să fii un mare cineva. Tu vrei să fii un mic slujitor umilit la Cristos. Aceea-i calea afară. Asta-i tot.” (ESTE VIAŢA TA VREDNICĂ DE EVANGHELIE? 63-0630E 209-213)

Deşi în acest citat Branham afişează o oarecare smerenie, ştim cu toţii ce gândea şi spunea în altă parte despre colegii săi Billy Graham sau Oral Roberts, anume că erau îngerii trimişi „jos către Sodoma”, iar el stătea cu Elohim ca şi Abraham. 

Şi evident, numele Abraham şi B-R-A-N-H-A-M au câte 7 litere, cu una în plus decât G-R-A-H-A-M. 

Prin aceasta, Branham se înalţă (cel puţin dpdv. numeric) iar pe ceilalţi lucrători ai Evangheliei îi „înjoseşte”, plasându-i la un nivelul spiritual inferior. Se plasează singur într-o imagine mai mare și mai importantă. In final Branham îi face și jignește în ultimul hal, numindu-i "unși falși" numai pentru că aceștia, deși, zice Branham "au Duhul Sfânt și au slujbe de vindecare și eliberare autentice, ei nu cred tot Cuvântul". 

Adică ei, nu au fost de acord cu toate ideile radicale, plagiate și haotice ale lui și asta i-ar fi dat dreptul lui Branham să îi eticheteze rău, după propria mentalitate negativă și inferioară. Unde a dispărut smerenia?


William Branham se străduia să ajungă la înălţimea lui Oral Roberts (nu doar fizic vorbind)

Alexander Dowie a murit de mult şi lumea l-a cam uitat. 
Predicatori ca Osborn şi Roberts au apărut ca ciupercile după ploaie (a se citi „Mişcarea Ploaia târzie”). 

Prin ce altceva şi-ar putea ridica şi menţine William Branham nivelul şi statutul său de Profet, Ilie şi Înger Mesager, în caz că lumea ar rămâne totuşi neîncrezătoare? 

De cine s-ar mai putea agăţa sau sprijini el? Evident, de Domnul Isus. 
Aşa că pică bine o mică poveste despre una sau chiar mai multe întâmplări cu femei astroloage – pentru că în povestirea despre Isus existau trei astrologi – şi acestea i-au putut spune cu exactitate că el s-a născut pe 6 aprilie 1909 la ora 5 dimineaţa. Şi evident, configuraţia astrologică era exact identică ca şi cea în care s-a născut Isus.

„Acest mag mi-a zis: „Niciodată nu vei avea succes în răsărit.” A zis: „Tu eşti născut sub un semn.” Şi a zis: „Acel semn, acea constelaţie, când ei au traversat, pe acolo, în ziua naşterii tale, ele au înclinat spre vest. Şi tu trebuie să mergi în vest.” (Este acesta semnul sfârşitului, domnilor?)


Astrograma din 6 Aprilie 1909. Nimic deosebit în ea dpdv. astrologic.



O astrogramă mai specială din 2 martie anul -4 (o posibilă zi de naştere a lui Isus?)

Nu doar că stelele, pe care din păcate nu mai ştie să le numească, ar fi stat exact în aceeaşi poziţie, dar ce-ar fi dacă Însuşi Domnul s-ar fi născut în aceeaşi zi cu "Profetul Său"?

„Acum istoricii spun că „Totul mărturiseşte că Isus s-a născut în luna Aprilie, când totul vine la viaţă.” (Cartea Epocilor, Epoca Pergam)

Acum să vedem, care „istorici” au spus asta, şi în ce zi din Aprilie s-a născut Isus?


„Încă din secolul XX mulţi mormoni credeau că ştiu data exactă a primului Crăciun. Bătrânul James E. Talmage, un apostol al „Bisericii lui Isus Hristos a Sfintilor din zilele din urmă” a publicat în anul 1915 o carte intitulată „Isus Christosul”, în care a scris: „Noi credem că Isus Hristos s-a născut în Betleemul Iudeii la 6 aprilie, anul 1 BC.”

Bătrânul Talmage nu întâmplător face referire la această dată. El a luat-o din capitolul 20 din „Doctrină şi legăminte” – o colecţie de revelaţii aduse în cea mai mare parte de profetul fondator al Mormonilor, Joseph Smith Jr. De la această carte încoace, mormonii – de la liderii bisericii până la copii – au acceptat data de 6 aprilie ca fiind data reală a naşterii lui Isus. Dar nu fiecare membru al Bisericii Mormone a fost de acord cu interpretarea bătrânului Talmage.”

Nu doar mormonii cred acest lucru, am auzit această dată vehiculată şi în diverse societăţi „secrete” despre care însă nu vreau să scriu acum.

Iată aşadar, cum „revelaţiile” profetului Mormon Joseph Smith publicate în 1915 au devenit revelaţiile profetului William Branham şi cum această zi de 6 aprilie i-a devenit utilă pentru a-şi crea propriul cult al "persoanei cu trimitere divină", la fel ca mulţi alţii înaintea sa. 

Dacă am vrea să îi spunem "Happy Birthday Brother Billy" în ce zi ar trebui să o spunem? Nimeni nu știe cu adevărat. La fel ca alte chestii din mesaj stau încă multe lucruri în întunerec și confuzie.

Dar, totuși, iată că am reușit, cu ajutorul Domnului, să scoatem la lumină multe lucruri care nu ne-au fost spuse niciodată, și pe care dacă le știam înainte, probabil 99 % dintre noi nu am mai fi urmat mesajul lui Branham niciodată. 

Am fi luat aminte poate la ce e bun, dar nu am fi urmat si stat zeci de ani în secta aceasta, care a devenit o închisoare a minții și a sufletului oamenilor prețioși și scumpi.

Urmează câteva articole speciale luna aceasta. Stați aproape. 

Dumnezeu să vă binecuvânteze din belșug pe fiecare, este rugăciunea mea. 

Abel.

62 de comentarii:

  1. Imi place articolul.Este bine documentat . Pana la urma ajung la concluzia ca Branham a preluat totul de la alti predicatori,invatatori din vremea lui sau dinainte de el.Chiar si propria zi de nastere....Doar sa se potriveasca cu presupusa nastere a lui Isus Hristos din data de 6 Aprilie. Deci ne-a cam dus de nas acest Branhamel . A tesut o poveste in jurul propriei lui persoane si fiu-su Billy Paul nu a facut decat sa dea mai departe aceasta poveste fiindca era o sursa buna de castig financiar si nu numai.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum sa stii pecetile si alte taine daca nu iti stii propria data de nastere. vai si amar de el "proroc".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te pomeni ca si in chestiunea asta trebuie sa avem descoperirea?!. :)

      Ștergere
    2. Acum avem "descoperirea" caci adevarul a fost adus la lumina.

      Ștergere
  3. Nu puteti sa-i dati delet Fr Branham din biblie deloc aici puteti sa spuneti vrute si nevrute despre el ca aveti voie dar vi se va da cum dati inapoi,fara doar si poate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i Iacob. Nu poti sa stergi din Biblie, ce nu exista acolo

      Ștergere
    2. Pe "fratele"branham l-am gasit intradevar in biblie in categoria multor profeti mincinosi, nu exista nici un pasaj in biblie care sa-i dea Autoritatea sa se numeasca Ilie al neamurilor, TREZITIVA ! din acest DROGmessage care v-a intunecat mintile, si debarasativa cat puteti din posedarea acestui vanator de suflete care a pus stapanire pe sufletul vostru si mintea voastra, la judecata NIMENI nu v-a fi judecat dupa mesaj iar sfarsitul lumii nu v-a fi cand mesajul v-a fi propovaduit intregii lumi, nu billy a murit pentru voi.

      Ștergere
    3. Amin frate, Dumnezeu sa te binecuvnteze!

      Ștergere
  4. Uitati-vă cu luare aminte la voi și întoarceți-vă de pe calea cea rea ,veniți pe o cale bună și adevărată:
    www.facliaiubiri.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  5. Branham a mintit si cu privire la data sa de nastere. Ne-a mintit pe noi, a mintit si in acte. Si se poate verifica totul.

    Ce "loc" mai are "profetul" acesta in Biblie? Unul singur: in fata cuvantului "mincinos"?

    Cum de nu va e rusine sa aparati minciuna si sa sustineti in continuare ca in afara de Mesajul acesta nu exista revelatie divina? Sunteti niste fanatici orbi care nu vreti sa fiti vindecati, nu vreti sa vedeti clar ci vreti sa ramaneti in minciuna si intuneric pentru totdeauna.

    Nu i-a spus Dumnezeu lui Branham "Trebuie sa fii mai sincer"? Pute in jurul lui a minciuna si manipulare. A falsificat niste acte si odata cu ele si povestea vietii, pentru ce? Doar pentru a-si crea o aura mistica in jurul sau, a vrut sa fie si el cineva. A vrut sa fie nu doar la nivel cu Oral Roberts si altii, ci si-a insusit data de nastere a Domnului Isus, o data ce la timpul acela, 1915, a fost vehiculata de Mormoni. A inventat povesti cu ghicitoarele care i-au prezis constelatii "fantastice", mai lipsea doar sa spuna ca s-a nascut din fecioara...

    Tot mesajul acesta are la baza doar minciuni, manipulari, plagieri si falsificari. Pe langa acestea se adauga si manipulari de natura emotinala prin frica, constrangere, amenintari, atacuri personale si de grup. Cum pot sa vina toate aceste lucruri de la Dumnezeu?

    RăspundețiȘtergere
  6. Uitati-vă cu luare aminte la voi și întoarceți-vă de pe calea cea rea ,veniți pe o cale bună și adevărată:
    www.facliaiubiri.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce-ar fi daca ai inceta sa ne umpli de reclamele astea de-a dreptul inutile?

      Ștergere
    2. Isus a spus :"" Eu sunt Calea ,Adevarul si Viata.Cine Ma urmeaza PE MINE,nu va umbla in intuneric ci va avea lumina vietii""".

      A urma pe cineva inseamna a crede si a implinii pe cat posibil TOT ceea ce a spus acesta.

      Voi cu Branham ati picat in cursa celui Rau fiindca ati facut din el un alt hristos ,pe care il credeti in TOT CEEA CE A SPUS SI PREDICAT. Si prin capcana asta ati ajuns fara sa va dati seama sa dati la o parte cuvintele lui Hristos ,si sa fiti obsedati si vrajiti de cuvintele lui Branham. Nu asta vrea Satana ? Sa nu traim cuvintele Domnului si prin asta sa nu fim pe placul lui Dumnezeu? ""De ce imi spuneti Doamne Doamne si nu faceti ce spun Eu? "".

      Nu este nici o faclie a iubirii aici.Ci multa idolatrie si fanatism. Nu exista un mesaj al orei cu aceeasi valoare spirituala ca si Evanghelia .Cuvintele Lui sunt doar in cele 4 Evanghelii.Nu in predicile plagiate pline de inchipuiri si minciuni ale lui Branham.

      Ștergere
    3. Iubirea pentru Branham poate dar nu iubirea pentru fiecare cuvant al lui Hristos.

      Ștergere
    4. Chiar imi este mila de fratele iacob, fara rautate, este sincer, ca si el din pacate mai am multi si in neamul meu, chiar TREBUIE sa ne rugam pentru ei ca Domnul sa le deschida mintile si sa inteleaga calea spre mantuire fara alti hibrizi salvatori

      Ștergere
  7. Asa zisa smerenie din citat, poate arata de fapt incapacitatea lui Branham de a-si fi organizat si strans fonduri pentru camapniile sale.
    A ramas in urma, fiind preocupat doar de idei fanteziste.
    Ceilalti se pare ca au fost pragmatici. Buni administratori ai misiunii lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Ceilalti se pare ca au fost pragmatici. Buni administratori ai misiunii lor........ Cat despre luminatia ta, te sfortezi sa-i imiti in edificarea misiunii tale ! ( care tot la bani se limiteaza ) Complexul de inferioritate de care faci atata caz, este al tau, nu al fratelui Branham, intelectualule inteligent nevoie mare ! Vorba lui ion creanga

      Ștergere
    2. behaitule iara te invarti pe aici ? se pare ca tu ii depasesti pe toti inteligentii daca din articolul lui fr Abel ai vazut doar asta . multumim frumos ca ne amintesti de fiecare data cat de inapoiati si inculti v-a facut Branham-ISMUL.

      Ștergere
    3. Si-au gasit branhamistii sa vorbeasca de bani...cei care sau folosit de zeciuielile fratilor dupa cum bunul lor plac. Cartierul branhamismului din SUA are conturile ticsite cu zeci de milioane de dolari. Se pare ca si iubirea de bani face parte din mesajul orei,nu doar minciunile lui Branham.

      Ștergere
    4. Apropo de bani. Exista evidente contabile ale banilor rulati de pastorii de la mesaj ? Nu cred. Evazionistii hotii si talhari vorbesc de bani. ANAF-URA lor de banditi :))))) Puneti Anaful pe ei. Daca sunt cinstiti nu au de ce sa se teama. Pastori hoti care nu dau la nimeni o dare de seama si nu fac nimic pentru adunare cu banii sunt profitorii de pe urma oilor proaste...lasati-va mulse sa le creasca burtile la hoti. Cand o sa ajunga in catuse hotii astia or sa zica ca a inceput prigoana....:)))

      Ștergere
    5. Nu e vorba de evazionism fiindca nu este ceva oficial sa dai zeciuiala.Este o chestiune de morala crestina. Dar si asa este un gest incorect sa te folosesti de zeciuiala altuia fara stirea lui.Apoi cand esti intrebat sa incepi sa o dai in colturi dupa ce inainte ai vorbit de la amvon despre zeciuiala . Si nu doar la branhamisti este acest obicei urat.Si la frankisti sunt unii care se foloseau de zeciuiala altora apoi cand erau intrebati incepeau sa o intoarca ca la Ploiesti.

      Ștergere
    6. Nici o misiune, nu se limiteaza la bani, decat in branhamism. In viata normala, si in Biblie, limita este atingerea scopului, folosind desigur si banii.

      In secte limita este banii, nu atingerea vreunui scop nobil. Stii ce mi-a spus recent un prieten comun noua? Ca esti fatarnic.

      Ca tu care predici atata revenirea lui Isus, si acuzi pe altii, si ai zeci de teorii cu asteroizi, si papi, si politici si OZN-uri si tot felul, tu ti-ai construit multe case in ultimii ani sa le dai in chirie si ca tu ti-ai facut cea mai mare si cea mai dotata casa cu etaj dintre toti fratii de la mesaj.

      Ghici ce i-am zis?

      Ștergere
    7. Wow...despre behaitul este vorba ca are case date in chirie? El care arata cu degetul inspre altii ca ar fi pragmatici ? Daca e adevarat este urat de tot...adica tu vorbesti de altii ca alearga dupa bani dar tu alergi de 10 ori mai rapid ? Rusiniicaaa .... mi-as face mia culpa si as tacea naibii din gura...scuzati-mi expresia dar branhamistii ma uimesc pe zi ce trece.

      Ei nu sunt doar o suma de naivitate,fanatism si minciuna plecata de la Branham. Vad ca sunt si duplicitari adica oameni cu doua fete. Ei vorbesc ceva dar gandesc si actioneaza exact invers.

      Ștergere
    8. Ei actioneaza invers fata de ce vorbesc si ataca pe cei care fac....ca si ei :))))). Ipocriti de branhamisti! si Ionut de la Bucuresti si Munteanu din Timisoara si alti lideri au vile de miliarde dar ei predica venirea Domnului. Si critica pe fratii care mai pleaca in vest la lucru sa-si faca un rost cat de cat "ca umbla dupa lucruri firesti si dupa bani". Poate le e ciuda de concurenta. Vedeti ca tot hotul striga "iata hotul".

      Ștergere
    9. Da da despre el e vorba. Totusi eu l-am aparat oarecum...abia acum fac legatura mai mult.

      De fapt multi lideri care predica (unii si pe platforma de la fr Filu din Hunedoara si apar pe Youtube) predica impotriva la progres, la afaceri, dar ei au vile luxoase, masini luxoase, conturi grase.

      Si eu sunt pentru progres si propasire, si eu abia astept sa demarez din nou in forta bussinesul, sa achit datorii, sa-mi cumpar tot ce doresc, dar ce sens are ipocrizia asta din partea lor? Sa tipe una, dar sa faca alta?

      Ascultai. Dpdv al lidershipului autentic, liderii ar trebui sa transmita mai departe ideile, intelepciunea, experienta lor si modul cum prin munca lor au reusit sa aiba succes, sa dobandeasca si sa fie binecuvantati.

      Si sa incurajeze si sa formeze alti lideri tineri care sa aiba succes. Nu ma refer doar la case si masini, acestea sunt doar consecinta a binecuvantarii, nu binecuvantarea in sine. Sa ajute la ridicarea tinerei generatii pentru viata, credinta, familie, afaceri.
      Nu sa ii invete idei mistico-apocaliptice nebunesti falsificate.

      Succesul adevarat este sa devii un material bun, din munca si timpul petrecut invatand si experimentand esecuri, suferinte, dezamagiri, bucurii, reusite, succese, etc

      Normal ca daca as spune asa ceva liderilor de la mesaj ar zice ca vorbesc in limbi SF. Dar eu cred ca daca acreala si minciunile lui Branham s-a transmis noua atat de usor si lucrurile bune se pot transmite.

      Ștergere
  8. Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. (Filipeni 4:6)

    www.facliaiubirii.blogspot.com


    Stergatori de parbrize sunteti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi se pare ca cei care inghit minciunile si plagiatele lui Branham sunt ""tergatori de parbrize"" Oricum ce cuvinte scoti din tine,nici nu ma mir ca nu te mai intereseaza Evanghelia lui Hristos. Vad ca Absolutul tau este Branham si teancul de predici, in loc sa fie DOAR CUVINTELE DOMNULUI ISUS. Asa cuvinte asa ""revelatie"".

      Poate o minciuna si un plagiat sa produca ceva bun ?Nu cred.Se si vede dupa felul vostru de vorbire care este cunoscut de toti. Asa ""mesaj"" asa roade. Sunteti doar o adunatura de pomi uscati ,fara nici un cuvant si o fapta buna.

      Ștergere
    2. Branham nu a crezut Filipeni 4:6, deoarece el a predicat, ca si celelalte predici, opusul la Cuvantul lui Dumnezeu.

      Titlul predici sale anti-Cuvant la care ma refer este: "El este ingrijorat, esti si tu?"
      In care tipa la oameni ca acestia sa devina si sa fie ingrijorati.

      Apost Pavel: "NU VA INGRIJORATI." Branham: "INGRIJORAAAAAAATI-VAAAAA."

      E de mirare ca majoritatea de la mesaj eram atat de "constipati" si paream mereu nefericiti? Nu nu e de mirare.

      In predica respectiva Branham invata fratii sa devina fricosi, vulnerabili si desigur -desigur- usor de manipulat.

      Confunda si asocia mereu cuvintele gramaticale dandu-le cea mai urata si negativa forma. Dupa gandirea si intentia lui reala.

      Ștergere
  9. Eu nu am case masini si vile sau palate si am doar un apartament unde locuiesc si muncesc cinstit cu mainile mele la patron, desi sunt operat la picioare si Slava Domnului ca pot sa merg nu imi trebuie nimic altceva decat sa pot sa slujesc Domnului mai departe nu imi numar banii ca unii dintre voi prin conturi sa stau cu grija pentru ei multumesc Domnului ca mi-a facut bine si inca imi mai poarta de grija nu sunt manipulat de nimeni ca sa spun despre Fr Branham voua vi sa descoperit ziua maniei si ziua cea mare a bucuriei pe care a vazut-o parintele meu Avraam nu vi s-a descoperit, Lica daca pentru asta imi stergi comentariile inseamna ca nu vrei sa vi la adevar mie nu imi este frica de uneltirile voastre dar sluliti Domnului nu intereselor voastre personale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca imi jignesti cititori fii sigur ca iti sterg comentariile. Daca nu esti binevenit aici, nu mai veni.

      Oamenii te-au acceptat, ti-au dat dovezi ca mesajul e fals, dar tu ai abuzat mereu si i-ai jignit.

      Ori discuti biblic, la subiect, ori mai lasa frate si du-te la nelutu pe blog, stai pe blogul tau, mai sunt mii de bloguri, ca si acolo pe blog pe Behaitul...., m-ai barfit si m-ai vorbit de rau. Am vazut de multe ori, dar am tacut, niciodata nu ti-am zis nimic.

      Nu am nevoie de compania oamenilor toxici. Toarna-ti otrava in alta parte.
      Ori iti schimbi atitudinea ori efectiv nu te mai las sa comentezi nimic.

      Sunt si branhamisti care au cat de cat bun simt si pot discuta cu ei normal, deci se poate daca vrei.

      Ștergere
    2. Da ce treaba ai tu ca altii au conturi si isi numara banii? Te-a intrebat cineva de conturi si bani? Esti dus cu pluta. Iti bati joc de rabdarea altora esti un nesimtit. Prostia din capul tau te manipuleaza.

      Ștergere
    3. Si eu sunt de acord sa stearga Lica tot ce nu e de bun simt. Nu doar jignirile, ci si incercarile de a evita subiectul, spunand ceva ce nu are nici o legatura cu subiectul discutat, fie prin comparatiile nesimtite cu personaje biblice.

      Iacob Dan, tu esti obsedat si paranoic, pentru ca vezi numai negativ, rau si pedeapsa celor care nu il cred pe Branham.

      Este valabil si pentru behaitul si oricine face afirmatii sa li se stearga comentariile in care fac afirmatii nefondate si jignitoare, fara sa dovedeasca ceea ce sustin.

      Ștergere
    4. Comparatii " nesimtite " cu personaje biblice ? Ce alt etalon de comparatie " simtit " aveti voi, dupa care va orientati ? Daca aveti altul decat acela al apostolilor, inseamna ca va orientati dupa invataori nicolaiti
      Stiu ca iarasi veti sari ca arsi citind acest comentariu, insa ar trebui sa fiti constienti ca deja ati intrecut limita superioara a mijloacelor de manipulare si intimidare prin dezinformare

      Ștergere
    5. Branham si anturajul lui nu pot sa spuna ca si apostolii in 1 Petru : ""Am fost cu El pe muntele cel sfant cand sa auzit vocea lui Dumnezeu Tatal..."".

      Doar Branham singur poate sa spuna ca a auzit o voce cu sute de martori(alta minciuna cand defapt erau vreo 17). Deci cum poti sa il pui pe acelasi nivel pe Branham cu apostolii? Mi-ar fi rusine sa fac asa ceva fiindca nu este biblic.Apostolii au spus ca marturia fiecaruia sa fie sprijinita cu 2-3 martori. In 80 de ani nu a venit MACAR UN SINGUR OM SA SPUNA CA A AUZIT O VOCE SUPRANATURALA LA RAUL OHIO.

      Concluzia: Vorbiti din ale voastre asa cum si Branham a vorbit din ale lui,dar NU DIN ADEVAR adica FARA O BAZA REALA.

      Ștergere
    6. In dialogul lui Iov cu Dumnezeu ascultam aceste cuvinte : Iov a raspuns Domnului si a zis:
      . -- "Stiu ca Tu poti totul si ca nimic nu poate sta impotriva gandurilor Tale." -
      -- "Cine este acela care are nebunia sa-Mi intunece planurile?"
      -- "Da, am vorbit, fara sa le inteleg, de minuni, care sunt mai presus de mine si pe care nu le pricep. Asculta-Ma si voi vorbi; te voi intreba, si Ma vei invata. Urechea mea auzise vorbindu-se de Tine; dar acum ochiul meu Te-a vazut. De aceea mi-e scarba de mine si ma pocaiesc in tarana si cenusa."
      Dupa parerea mea, multi oameni ( pe unii am avut oportunitatea sa-i cunosc ) care s-au apropiat de Mesajul cresc nu au stiut sa-si scoata incaltamintea din picioare si sa se pocaiasca efectiv, de aceea au iesit din prezenta Domnului si instiga pe ceilalti la blamarea mesagerului
      Iov a spus : " ochiul meu te-a vazut " Ma intreb, care dintre acesti critici poate dovedi acelasi lucru ? . Probabil aceasta lipsa de descoperire-i face sa nu se poata gandi la cuvintele cu care si- a continuat Iov marturia

      Ștergere
    7. Etalonul este Cuvantul lui Dumnezeu si nu predicile prorocului, cum de te faci ca nu stii Behaiala? Biblia iti spune sa ii verifici afirmatiile si invataturile celui ce se crede mare proroc nu sa ne acuzi pe noi care am gasit minciuna si falsitate in asa zisul lui mesaj al acestui timp. Esti un nesimtit si un sarlatan duhovnicesc. Voi ati depasit limita manipularii amenintand oamenii sa creada in nori plutitori ca daca nu vor ajunge in pierzanie. Esti un excroc boule invatatorule fals si mincinos sa te mustre constiinta pentru toata inselatoria lui branham pe care o promovei si aperi. nici o data nu te-am vazut sa aperi Biblia. Uitate la cce scrii mai nerusinatule ca scrii numa povesti si niciodata nu esti capabil sa discuti ca oamenii care cauta un rapsuns biblic la anumite intrebari si suspiciuni.Esti un jalnic. Vei da socoteala stai linistit. Citatul tau din Iov nu se compara cu branham si falsurile lui mai perversule. se compara cu minunile lui Dumnezeu de creatie, de mantuire, de iubire, de bunatate, de sacrificiu. Da amin cand vedem acelea ne pocaim in cenusa si apoi multumim Lui pentru tot. dar cand e vorba de minciunile lui Branham si mesajului ne e scarba de el si de voi care pupati in fund pe proroc toata ziua. Pe proroc si pe rob. Ati ajuns sclavii unor apostoli mincinosi pe care i-am pus la incercare cu Cuvantul si istoria si i-am gasit mincinosi. pupati-i in fund in continuare fraierilor.

      Ștergere
    8. Si ce are Iov deaface cu branham si cu minciunile lui? Nu mai e mesagerul epocii fiindca a murit de 50 de ani. Voi intretineti cultul personalitatii unui om decedat ,care este dovedit ca a preluat tot felul de teorii si idei de la altii apoi le-a prezentat ca si cum el ar fi adus taine si descoperiri.

      Deci intentionat raspanditi minciunile si plagiaturile lui Brnaham ca si cum ar fi fapte si idei care i-ar fi apartinut.

      Eu va intreb: Branham a descoperit taine sau nu?

      Ștergere
    9. V-am mai cerut intr-un alt comment sa imi aratati macar o profetie care sa si implinit si care POATE FI REGASITA IN PREDICI. Si nu mi-ati aratat nimic decat aceleasi texte expirate care nu ajuta pe nimeni si care nu produc pacea si pocainta. Doar dezbina si separa oamenii crescandu-le mandria si ingamfarea fata de alti credinciosi.

      Un pretins profet trebuie sa aiba profetii implinite.Altfel a vorbit de la el adica din indrazneala.

      Ștergere
    10. A vorbit din indrazneala ? Cine L-a legat la ochi pe Domnul si cine L-a lovit apoi, cerandu-i sa prooroceasca cine a facut-o ? Cui apartine " ingamfarea " si " indrazneala " in a actiona in afara cunostintei ( si chiar in afara constiintei )?
      La fel cereti si voi atestarea unei proorocii , in intelesul din propriile voastre ganduri omenesti, condamnate in Cuvantul proorociei . Sa va asteptati deci la raspuns, in aceeasi masura in care l-a primit atunci agresorul

      Ștergere
    11. Mda...deci ai raspuns indirect:nu aveti nici macar o profetie implinita si care poate fi aratata in predici negru pe alb. Eram sigur ca vi cu ocolisuri in loc sa fi sincer si sa recunosti ca nu poti arata nimic din ceea ce ti-am cerut. Domnul fie laudat.Minciuna a fost data pe fata. Sa vada toti branhamistii ca nu puteti demonstra nimic si nu puteti arata nimic negru pe alb .

      Concluzia:Branham a vorbit din indrazneala adica din ale lui intocmai ca tatal minciunii care vorbeste din ale lui.

      Ștergere
    12. Bai nesimtitule dar tu iti permiti sa compari un proroc mincinos cu Domnul Domnilor si Regele Regilor? Esti un jeg religios si un mare anticrist!!!

      Deuteronom 18.

      20 Dar prorocul care va avea îndrăzneala să spună în Numele Meu un cuvânt pe care nu-i voi porunci să-l spună, sau care va vorbi în numele altor dumnezei, prorocul acela să fie pedepsit cu moartea.” ASA A MURIT BRANHAM UCIS IN ACCIDENT.

      21 Poate că vei zice în inima ta: „Cum vom cunoaşte cuvântul pe care nu-l va spune Domnul?”
      22 Când ceea ce va spune prorocul acela în Numele Domnului nu va avea loc şi nu se va întâmpla, va fi un cuvânt pe care nu l-a spus Domnul. Prorocul acela l-a spus din îndrăzneală: să n-ai teamă de el.

      Da mai berbecule, Dumnezeu imi spune sa nu ma tem de prorocii mincinosi si sa ii demasc!

      Anticristule, tu compari pe Domnul cu un mincinos? Ai depasit orice limita idolatrule inchinatorule la Branham.

      Ștergere
    13. ASTA TREBUIE SA INVETE BRANHAMISTI ! Doamne ajuta-i.

      3 să n-asculţi cuvintele acelui prooroc sau visător de vise, căci Domnul, Dumnezeul vostru, vă pune la încercare ca să ştie dacă iubiţi pe Domnul, Dumnezeul vostru, din toată inima voastră şi din tot sufletul vostru.
      4 Voi să mergeţi după Domnul, Dumnezeul vostru, şi de El să vă temeţi; poruncile Lui să le păziţi; de glasul Lui să ascultaţi; Lui să-I slujiţi, şi de El să vă alipiţi.

      Ștergere
    14. De unde si pana unde ai tras concluzia ca as fi un inchinator la Branham ?

      Ștergere
    15. Prin faptul ca fara sa iti dai seama l-ai comparat pe Branham cu Isus Hristos. Mai citeste odata ce ai scris mai sus.

      Ștergere
    16. Toti branhamistii sunteti inchinatori la Branham deoarece calcati Cuvantul lui Dumnezeu in picioare cu buna stiinta pentru a apara minciunile dumnezeului vostru branham.

      Ștergere
    17. Daca citez din Biblie indemnul : "Aduceti-va aminte de mai marii vostri, care v-au vestit Cuvantul lui Dumnezeu; uitati-va cu bagare de seama la sfarsitul felului lor de vietuire si urmati-le credinta! (Evr.13:7) , la ce ar trebui sa ma gandesc mai intai decat la Domnul Isus si ce sfarsit pamantesc a avut El ? Apoi la Petru, la Pavel , la chinurile la care a fost supus Ioan si alti crestini adevarati de-a lungul epocilor de prigoana si chiar si in zilele acestea, Ce este atat de contrar Bibliei ca fratele Branham a murit din cauza unui accident de circulatie, cand el conducea corect ? Cine, dupa capul vostru, provoaca moarte, Dumnezeu sau Potrivnicul ? Si pe cine vreti sa aparati voi ? (Iov.13:7)

      Ștergere
    18. uitati-va cu bagare de seama la sfarsitul felului lor de vietuire si urmati-le credinta!" nu se refera la Branham.

      Finalul lui Branham e ratacire si pierzanie printr-o lovitura naprasnica dupa ce s-a blestemat sa piara. Da, frateto Branham si-a cerut in public din amvon moartea daca el minte despre peceti si nor. in scurt timp a murit. Dumnezeu avertizeaza apoi loveste i s-a intamplat chiar lui care a predicat asta. Cum poti fi atat de balaamit sa nu vezi nimic?
      Nu e contrar Bibliei ca Branham a fost ucis in accident. E chiar biblic pentru prorocii mincinosi care inseala sufletel. Domnul daduse porunca sa moara prorocii mincinosi si sa sfarseasca naprasnic. Ai mai sus versetele din Deuteronom si ii gasesti in Biblie..
      Iar Domnul Isus s-a jertfit pentru cei rai si pacatosi acceptand sa moara in locul lor si finalul Lui pamantesc a fost INVIEREA! El s-a dat de bunavoie pentru noi cei rai. Asta este adevaratul mesaj a lui Dumnezeu si pe care voi l-ati confiscat de la oameni si i-ati pervertit cu minciunile lui Branham. A sosit ceasul sa fie demascata intreaga inselatorie si toti inselatorii branhamisti.
      Eu observ ca esti bolnav de branhamism cronic. nu ai dea face nimic omule cu Cuvantul lui Dumnezeu. Te folosesti pe alocuri de El dar nu sti nici ce vrei nici ce faci. cand e sa aperi Adevarul nu .

      Ștergere
    19. Amin. prin Branham chiar se implineste asta
      "Domnul Dumnezeu vă pune la încercare ca să ştie dacă iubiţi pe Domnul, Dumnezeul vostru, din toată inima voastră şi din tot sufletul vostru."
      Branhamistii au ales pe Branham de aia sunt numiti de Biblie anticristi. Dar inca au sansa sa se pocaiasca. Doamne ajuta.

      Ștergere
  10. Eu nu vam adus decat Cuvantul si ceea ce am spus despre conturi nu pe mine ma intereseaza si pe voi caci voi ati spus cati bani a facut Fr Branham si altii degeaba ma faci nesimtit ca nu sunt eu nu am un vocabular de mahala la ceea ce spuneti vin cu dovezi biblice asa cum am aratat si ce spune biblia referitor la pamant nici nu caut sa ma imbogatesc aici pe pamant si sa adun sus in cer comori asa ca mai ganditi-va si mediati la ceea ce spuneti behaitul este un Frate care il cunosc doar pe blog si am spus adevarul ca imi stergeti postarile si iam spus si despre tine si stiu ce spun nu sunt nici beat nici nebun dar daca sunteti oameni care cautati adevarul atunci ar trebuii sa spuneti si despre biserica catolica si practicile ei dar atata timp cat vorbiti numai despre mesaj atunci aveti o mare problema.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai omule, tu nu intelegi ca, chiar daca nu injuri si vorbesti ca "in mahala", tu agresezi si jignesti oamenii in acelasi fel, ba mai rau, facand-o intr-un mod religios? Pai tu mai esti si fariseu pe deasupra, pentru ca etichetezi oameni pe care NU II CUNOSTI DELOC cu cele mai grave acuzatii?Si apoi te speli pe maini ca Pilat si faci pe nevinovatul, caci acum daca tu ai dat "dreapta judecata" Dumnezeu va executa la comanda ta, asa cum a facut cu altii? Ce crezi mai bolnavule, ca se va deschide pamantul si vom disparea cu totii? Si tu si Branham veti straluci in "neprihanirea" voastra? Sa-ti iasa asa ceva din cap, caci oricat de mult tipi si urli, Dumnezeu e cel ce judeca, adica pune eticheta, NU TU

      In al doilea rand, mai slabeste-ne cu biserica ta catolica. Aici nu e un blog de catolici sau ex-catolici si nu se dezbat credinte catolice. Daca tu crezi ca biserica catolica este fiara, nu ai decat. Si ce "practici" inumane a facut biserica catolica in ultimele sute de ani, despre care ne-am putea revolta acum? Sa nu zici acum ca e plina de bani si ca strange bani si mai multi. Fain, e dreptul lor, fiecare strange ce poate, prost nu e cine cere, ci cel ce da. Am scris "pracitici inumane", si lacomia de bani este ceva uman, adica aproape toti o practica, de la mic la mare, de la biserica pana in politica. Asa ca, ce sa ne mai enervam?

      Aici vorbim despre lucruri mult mai grave, de fraude, minciuni, subjugare, manipulare. Cand ai vazut ca face Bis. Catolica asta? Ea are credintele si dogmele ei de sutee sau mii de ani, si asta e, cine vrea sa le creada e liber.

      Iacob Dan, iti spunem a miliarda oara, nu mai devia subiectul, trecand la lucruri care nu au tangenta cu viata si credinta in care am trait in ultimii zeci de ani, adica "Mesajul Orei". Si doi, inceteaza odata sa mai acuzi fara dovezi pe cineva. Tu crezi ca daca scrii "voi nu cautati adevarul" ai enuntat o afirmatie corecta? Tu doai ai enuntat ceva, dar nimeni niciunde nu ti-o accepta, daca nu o demonstrezi cu ceva. Dar nu prin faptul ca noi suntem "core datan si abiram" sau mai stiu eu cine, caci ai facut din nou o ipoteza, pe care iar nu ai demonstrat-o

      Mai gandeste-te ce faci, altfel iti vom sterge orice postare si pana la urma ajungi sa fii blocat cu totul sa mai scrii ceva aici pe blog

      ABEL

      Ștergere
    2. Mesajul il invata ca asa trebuie sa vorbeasca si sa se poarte cu oricine nu crede mesajul. Si mai mult decat atat, nu il duce mintea.

      Presupun ca o carte, orice fel, sau de dezvoltare personala nu a citit veci.

      Ce sa astepti mai mult?
      In brosurile lui Branham doar asta intalneste: judecati, etichetari, acuzatii, jigniri, frustrari.

      Cum se zice aici in Ardeal, "de unde, amarul lui" sa stie sa spuna ceva creativ, constructiv, spiritual si logic? Nu are de unde.

      Ștergere
    3. Doamne fereste-ma. Iacob a scris totul intr-o singura propozitie si abia a pus punct la final. A avut diaree verbala. E doar un alt analfabet sclav al sectei lui Branham la fel ca ceilalti. E un smen al inculturii in care branhamismul ii tine. 90% sunt la fel. Dar nu incultura in descalifica total ci ratacirea ura rautatea si minciuna.

      Ștergere
    4. Eu zic sa va ganditi mai profund la iubirea voastra netarmurita fata de "branhamisti " si la dorinta voastra arzatoare de a-i intoarce de pe calea socotita de voi a fi ce a pierzarii, apoi sa catalogati insistentele lui Iacob ,( asa " incult " cum ziceti ca ar fi el) ,prin care va transmite acelasi gen de iubire

      Ștergere
    5. la aroganta lui trebuie sa ii arat ca nu are motive sa se dea cel mai tare in parcare. Aroganta voastra ca sunteti "mireasa" si "alesii" nu este si nu a fost niciodata sustinuta de calitati si virtutile ce vi le desenati si le tineti doar pe piramida pe pereti. adica nu trebuie sa fiti atat de rai daca ati aveti o descoperire.Dovediti ce aveti nu tot va bateti joc de altii ca ei nu au nu stiu ce. nu ati dovedit ca sunteti oameni de bine. Fiti oameni mai intai. Asta va lipseste nu dati voi lectii la altii clar? Ati aratat ca voi nu cunoasteti respectul si valoarea data de Domnul la cei ce cred in El. Nici nu vreti sa auziti asa ceva pt ca nu credeti nici in El nici in ce a spus El in Cuvant. Voi luati numai pe branham de bun. de aia sunteti falsi si anticristi si oameni rai cu spini in gura.

      Ștergere
    6. Hahahaha....Ce comedii scrie behaitul.Pai asa ""iubire"" daruiau si inchizitorii .Si totul se facea ""inspre binele celui ratacit de la credinta"" adica chinurile oribile la care erau supusi cei care nu credeau si gandeau asa cum vroia biserica catolica.

      Brahamismul este doar o secta centrata in jurul lui Branham si a egocentrismului sau .Fundamentul acestei secte este un egocentrism spiritual dus la extrem care este frate cu ceea ce a fost odata Inchizitia si ostilitatea acesteia fata de alte credinte,idei si modele de gandire.

      Deci scutiti-ne cu descoperirile voastre ca nici macar nu sunt ale voastre si nici ale lui Branham nu erau. El doar a preluat ideile altora apoi se mandrea cu ele de parca erau ale lui proprii.

      Ștergere
  11. ......am avut nefericita ocazie sa am un tata care era inclinat inspre ocult , era specialist in horoscoape , lumi parale, fiinte superioare, misticism, vindecarea prin puterea gandului de la distanta,etc ...... aveam biblioteca ticsita de carti de medium si ocult, el credea in dumnezeu dar URA din toata inima pe pocaiti si pe Isus hristos, in schimb mama mea era opusul lui, sfintele scripturi si binenteles pocaitii ,mama este de la penticostali.
    ........de ce am spus astea ? Pentru ca tot ce am gasit la branham , era defapt si la tatal meu intr-o oarecare masura, vorbirea aceea confuza , contradictorie, incoerenta,sucita ca un labirint fara cap si fara coada era si in prediciile tatalui meu care tineau cateva ore, involuntar asistam la ele, ......avea aceleasi complexe de divinitate imbracate intr-o fatarnica smerenie, ...... branham a spus in mai multe predici ca , prima biblie este zodiacul, a doua e scrisa in piramide si a treia in carte, ......ii placea si tatalui meu conjuctura astrala, faptul ca zodia lui taur, era cea mai autoritara fata de alte zodii, .....era interesat si branham la fel, de ce zic vrajitoarea si astroloaga inca din copilarie, "esti calauzit de o lumina, -viata lui wmb") curiozitatea catre ceva ce iti ofera exclusivitate si superioritate fata de alti oameni, si lucruri nemaistiute de altii te face sa te ridici ca LUCIFER deasura lui Dumnezeu, cam asta se intampla si in masoneria si in lumea ocultului, deschizi practic o usa pe care nu o mai poti inchide niciodata, decat cu rugaciune si staruinta la isus hristos, ......un om care deschide USA SPIRITELOR , din curiozitate si nestiinta plateste f scump, chiar cu propria viata si a celor din jur, nimic nu este gratis in lumea demonilor, ..... ti se pot spune lucruri foarte adevarate despre tine viata ta, trecutul tau, dar asta nu inseamna ca e de la Dumnezeu, si Satana si slujitorii lui se pot preface in ingeri de lumina, scrie in biblie asta,......la branham din pacate asta s-a intamplat de la inceput, o bunica vraci, adica vindecator poate sa transmita chiar si nepotilor abilitati mediumice, nu din intamplare chiar el afirma ca din burta mamei a avut viziuni, si de mic avea daruri, ......nu erau sigur de la DUHUL SFANT, pentru ca pt DUHUL SFANT trebuie sa staruiesti nu te nasti cu ele, in schimb cu cele de medium le poti si mosteni , chiar si fara voia ta, asta nu inseamna ca esti condamnat pe viata, poti scapa de ele daca ceri consiliere la oamenii lui dumnezeu, nu sa dai crezare unor vrajitori care amplifica si mai mult asta in tine, de cand a avut prima intalnire cu ingerul fara nume, care ii provoca frica,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. s-a vazut clar ce tip de prezenta era, prin faptul ca ingerul a afirmat , vei avea 2 daruri, citirea mintilor oamenilor si vindecarea, nici chiar cancerul nu v-a rezista vindecarii daca II FACI PE OAMENI SA TE CREADA ! unde ? In Biblie ati intalnit asa ceva ? Frati din biserica lu branham mai vechi in credinta l-au Avertizat pe branham, ca asta e de la Diavolul, dar el nu a ascultat de ei, si a devenit un instrument de amagire al satanei, prin semne si minuni, anti biblic si si-a creat o invatatura hibrida mistico-oculta inbracata toata in CRESTINISM ORIGINAL, APOSTOLIC, dand peste nas tuturor organizatiilor si crestinilor cu aroganta, si catalogandui drept semnul fiarei, adica pacat mortal fara alta posibilitate de salvare, ....prin simplu fapt ca nu il aceptau ca Hristos Branham, noul nume nou cum ii mai spun unii fanatici, ....prin puteri de medium branham reusea sa calatoreasca in timp, prin telepatie si hipnoza in masa, el cadea in transe extatice, cum chiar el afirma si in felul acesta ca un mag reusea sa citeasca mintiile oamenilor, pe care ii lasa fara cuvinte ii dezarma si ii lasa sa cada in plasa lui, NUMAI daca il accepta pe el ca profet, aveau si vindecare, vindecare care la majoritatea samanilor si clarvazatorilor are un pret, .......dupa o anumita perioada de timp ceva se intampla, ori cadeau de la credinta adevarata, ori nu mai puteau sa se roage sa citeasca cuvantul, se imbolnaveau de boli mintale, copii sau familiari lor aveau probleme ciudate, sau chiar ei se trezeau cu ceva mai grav sau chiar cu moartea,......binenteles ca astfel de lucruri nu o sa le auziti niciodata de la cei de la mesaj, ......dar toti ce cunosc lumea oculta pot sa confirme ceea ce zic, nu trebuie sa ma credeti studiati macar cine e specializat in domeniu, fortele intunericului au putere ata timp cat zagazurile subconstientului vostru nu sunt strapunse de crezarea voastra care o dati oricarui duh, ca fiind de la dumnezeu, prin sugestionare, curiozitate mistica, si orice tip de miracole si minuni cu origine nebiblice, cercetati scriptura, cercetati duhurile, si ramaneti la ce este scris pt. Ca pamantul si cerul vor trece dar CUVANTUL LUI DUMNEZEU RAMAN IN VEAC, e scris in Biblie.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.