marți, 1 septembrie 2015

Smerenia si pretentia falsa a lui Branham


Am invatat un lucru intelept care m-a ajutat sa corectez multe la mine. Am invatat ca smerenia este singurul lucru pe care il pierzi daca spui ca il ai.

Daca spui ca esti smerit, smerenia fuge de la tine deoarece un om smerit, nu ar spune asta despre sine.

Imi aminesc cand citeam predici si ascultam  casete cu Branham si cum el ne invata "sa nu ne dorim ceva mare" ci sa "stam smeriti" sa nu cautam "gloria personala" etc.

In general asa si trebuie deoarece multe din acestea sunt capcane pentru suflete daca provin din ambitii egoiste si nu din visul nostru de a devenii ce doreste Dumnezeu sa devenim.

Problema apare cand vezi ca el ne invata una, iar el face lucruri exact la polul opus.

El ne spune sa nu ne dorim lucruri mari, iar apoi el se autonumeste toate numele pozitive din Biblie incepand cu Avraam si pana la Isus si apos. Pavel. Asta am amintit deseori in blog. Acum am gasit ceva interesant.

John Collins a gasit faptul ca VOGR din Jeffersonville pe siteul lor www.branham.org au scos/sters Scrisoarea Audio a lui Branham catre Lee Vayle. Ce bine ca ea a fost copiata si postata de alti frati.


Branham da indicatii clare lui Lee Vayle sa introduca in Cartea Epocile, aceste comparatii, tablouri, tunetele, ba ca Branham e Fiul Omului descoperit, ba ca e profetul epocii, ba ca e Dumnezeu in trup, ca Avraam are 7 litere, ca Graham (Billy Graham evanghelistul) are doar 6 litere, deci nu e ceva serios daca e cifra 6, ca el are 7 litere in numele lui, si multe multe alte idei bolnave.

Aceste comparatii ne arata ca Branham vroia in mod specific sa fie vazut intr-un anumit fel de catre audienta sa dar acestia sa nu stie ca el vroia asta deoarece el "era smerit".

Asa ca fratii ce il urmeaza pe Ewald Frank ar trebui sa auda cu urechile lor ca insusi Branham a dat indicatiile respective, inclusiv cu cele 7 tunete din Apoc 10.

Nu e de mirare ca Branham comanda special distrugerea benzii, deoarece isi da seama probabil ca nu e un semn al smereniei pe care o afisa el public daca acesta afla de aceste indicatii precise. 

Sa incepi sa te compari cu marii profeti, apostoli cu Isus si apoi sa te declari insusi Dumnezeu in trup este un semn de o aroganta si mandrie iesita din comun si in acelasi timp sa predici in gura mare ca altii sa nu isi doreasca ceva mare de la viata, si sa critici pe altii, arata o ipocrizie greu de egalat chiar si in lumea pagana.

Isi construia singur o statuie la care ne cere sa ne inchinam.

Iata ca nu altii doar il idolatrizeaza pe Branham ci chiar si el se idolatrizeaza pe el insusi. Asa vedem smerenia falsa a lui Branham.


Video


Ce e interesant este ca Avraam nu numai pentru ca a crezut, a fost considerat ceva special, ci si pentru ceva mai mult pe langa asta. Asta i-a scapat lui Branham si noua, de aceea Branham nu a predicat niciodata despre asta.

Avraam a facut mai mult decat ca a crezut. El a ascultat cel mai greu lucru de ascultat, cand i s-a solicitat sa renunte la tot ce Dumnezeu i-a dat in mod supranatural, adica pe Isaac.

A fost mare lucru ca a crezut ca il poate primi pe Isac la batranete. Da. Dar a fost cu mult mai mare lucrarea in care el a renuntat la tot ce Dumnezeu ii daduse. Pe fiul sau.

Asta este smerenia adevarata, daca luam asa lucrurile. 

Branham tinea cu dintii in mod salbatic de asa zisele lui descoperiri, nici o clipa nu credea ca mustrarile Domnului (sau de constiinta) si ceea ce prietenii ii spunea, erau indemnuri divine de a invata smerenia, nu posesivitatea si controlul asupra unor lucruri date lui chiar de Dumnezeu sa zic asa.

Branham a preferat sa-si distruga slujba proprie sa respinga si sa distruga vieti doar pentru cateva idei aiurea, dovedite ori plagiate, ori false. Nu a apreciat valoarea umana deasupra unor idei, numite in mod fals drept Cuvantul lui Dumnezeu.

Asa fac si care urmeaza mesajul astazi. Tin cu dintii de non-valorile din mesaj.

Iata ca vin timpuri in vietile noastre cand nu trebuie sa tinem de idei si lucruri, ci testul este cu mult, cu mult deasupra la asta. 

Testul este ASCULTAREA, nu posesia de daruri, de slujbe marete, de asa zise revelatii si de nu stiu ce. 

Branham nu a fost smerit. Dimpotriva, el a fost arogant si manipulativ. 

Branham ne-a spus ca noi sa nu fim nimic mare, ca sa aiba el loc pentru toate titlurile si slujbele pe care si le-a pus singur. 

Ba ca e Moise, ba Ilie, ba Avraam, ba Ioan Botezatorul, ba Apost Pavel, ba Isus, ba ingerul bisericii Laodicea, ba ingerul al 7-lea din Apoc 10:7, ba nu s-a sfiit chiar sa se numeasca pe fata: Dumnezeu in trup uman. 


Auziti aici: Iar pe cei care nu au urmat toate ideile lui, Branham i-a numit si vopsit cu toate numele rele din Biblie si cu toate tablourile negative. Asa cum si pe noi cei care am decis sa nu mai fim sclavii unor idei false, ei urmasii lui Branham, ne numesc cu tot felul de nume rele. (Core, Datan, Iuda Iscarioteanul etc.)


Cam  aroganta "smerenia" asta a lor, nu e asa? :)

Iata o atitudine care ne arata si lipsa de respect a lui Branham pentru alti oameni si pentru ceea ce Dumnezeu poate face si cu alti oameni fara aprobarea lui.

Fratilor, daca asta este tot ce v-a invatat Branham si Dumnezeu de cand sunteti la mesaj sunteti praf, nu va suparati. 

Ati invatat non-valoarea, traiti non-valoarea si promovati non-valoarea.

Ganditi-va. De ce ai spune si ai tipa si urla tuturor "sa nu caute sa fie mari", dar tu in acelasi timp sa te declari DUMNEZEU IN TRUP si singurul ABSOLUT de pe Pamant? De ce ai face asa ceva? Iti spun eu de ce: Pentru ca esti posesiv, controlativ, manipulativ si arogant. De aceea.

Ewald Frank la fel. A "arestat" din Biserica toate functiile de baza "apostolic, biblic si profetic" ca nu cumva cineva sa faca o miscare superioara lui.

Si alti lideri la fel sunt si in Romania, in Cluj, tot la fel. 

Au mostenit acest duh fals de mandrie, de suprematie, desi ei afiseaza o fata smerita inselatoare, in realitate sunt legati de functia lor si de rolul fantezist-mistic de "singuri alesi", "singuri slujitori" "mireasa".

Ce jalnic. Stiti de ce e jalnic? Deoarece conducerea prin impunerea functiilor este cea mai de jos treapta din lidership. 

Oamenii te urmeaza pentru ca ai o functie, nu pentru ca ai calitati de lider. Conduci prin pozitie nu prin ce a pus Dumnezeu in tine. Esti sec si gol. Ai doar o pozitie, atat. Conduci ca s-a nimerit sa fii tu acolo.


Iar oamenii fara valoare si care nu cauta valoarea, sunt atrasi la acest nivel de jos al tau deoarece simpla functie nu reprezinta o provocare pentru ei personal, sa creasca, sa se dezvolte, sa devina mai buni. Nu. Se mai numeste si conducere pasiva care produce rezultate tot pasive. Ei trebuie doar sa accepte ce le spune "sefu" respectiv. Niste idei religioase diferite, in cazul nostru. Ce simplu e, nu? Stii cum as spune-o mai pe romaneste asta? 

Oamenilor tai le cresc burtile, ridurile si conturile la unii, dar nu intelepciunea, nu iubirea, nu stralucirea, nu actiunea, nu fericirea, nu calitatile staturii unui om mare in Cristos.

Alergarea dupa o functie (profet, rob, etc) si nu responsabilizarea pentru slujba respectiva nu conduce nicaieri. 


Sa explic pe scurt asta: 
Este greseala vietii tale, sa urmezi si sa sustii pe cineva, dar acela sa nu iti dea valori care te transforma, ci iti da doar niste idei care te limiteaza.  

Nu-ti doresc sa te trezesti peste 25 de ani sa vezi cat rau ai facut urmand o iluzie si o naluca numita mesajul orei. Te poti trezi acum.

Ei au uitat ca a fi slujitorul lui Dumnezeu inseamna a ajuta oamenii , a le da valori, nu in a-i manipula sa te urmeze cu frica, cu groaza ca tu esti ceva extraspecial iar ei nu sunt nimic si nu pot face nimic fara tine, fara aprobarea ta. 


Dpdv psihologic si biblic este diabolica si paranoida o astfel de atitudine.

Mai frate, a fi smerit si slujitor special, inseamna a da din valoarea ta si altora fara a avea pretentii. O faci ca asa esti tu si pentru ca tu vrei ca sa functioneze lucrarea nu sa ti se inchine oamenii. Asta este interesul tau, si nu ca tu sa fii centrul atentiei in defavoarea altor frati care nu au posibilitati financiare si chemare ca tine.

Branham si Frank prin ce vorbesc, ei nu dau valori urmasilor lor, ci le dau idei explicate diferit si care ii blocheaza ii tine limitati mental, psihologic, spiritual si social.

Pe cand un lider adevarat da valoare si libertate altora si ii ajuta sa devina mari, pentru el ca stie ca Dumnezeu vrea asta cu ei. Fiecare madular are valoare si liderul stie asta. Liderul stie si sa le puna in valoare ba chiar stie si pe cel mai slab sa-l protejeze si pe cel urat sa-l infrumuseteze.

Dar adunarile de la mesaj nu detin instrumentele si uneltele de lucru necesare pentru o slujire biblica. Din pacate la ei domneste atmosfera inclinata apocaliptic si tensionata, de suspiciune, de concurenta. 

Ei nu inteleg nici unitatea si nici dragostea frateasca pentru ca nu se predica si nu se invata asa ceva. 


Ei invata adunarea otrava politica religioasa, vatican, SUA, comete, apocalipsa, ecumenismul, rapirea in mod excesiv etc. Dar nimic din acestea nu au dat calitate nici liderilor nici adunarilor pe care le conduc. 

Un lider real este sigur pe sine si pe chemarea lui si nu ii este teama ca va fi concurat sau depasit. Nici vorba. Dimpotriva, gaseste satisfactie cand cei pe care ii mentoreaza cresc si au succes.


Priviti la Domnul. Modelul adevarat de viata si credinta. (Si Branham in primii ani facea asa. Trebuia sa isi vada de slujba, nu sa isi doreasca sa fie ce nu a fost, inger si Ilie si Dumnezeu in trup.)

Domnul a luat oamenii de pe strazi, oameni slabi, pacatosi, distrusi, cu defecte, si i-a facut mari si noi astazi pronuntam si citim numele lor in Biblie zi de zi.

Sa fii mare si sa iti doresti sa fii mare nu este gresit. Nu este gresit. 

Este gresit cand iti doresti sa te compari cu altii si sa fii tu mereu mai presus si sa impiedici pe altii sa fie ceea ce viata si Dumnezeu vrea ca ei sa fie. Iar in acelasi timp in care tu ii blochezi pe altii si le spui clar sa nu fie mari ci sa fie smeriti, tu iti dai nume si titluri dumnezeiesti exclusive fara numar. Ce este asta frate? Ce e asta? Mandrie, aroganta si fatarnicie. 

Asta a facut Branham si ne-a transmis modul sau de a fi. 

Vreti sa-mi spuneti ca asta este smerenie si valoare ?

Nici sa iti doresti sa fi chiar episcop nu e gresit. Sa indeplinesti conditiile cerute si poti fi tot ce visezi sa fii deoarece visul tau de a deveni ce vrea Dumnezeu sa fii este animat de Dumnezeu si nu are nevoie de aprobarea lui Branham, Frank sau altul. 

Valoarea ta vine din ce viata si Dumnezeu iti da nu din ce pretentii ai tu despre tine.

Sa va dau o inca revelatie dura despre voi care sa va ajute, sa va zguduie: VOI ATI DAT VALOAREA PERSONALA PENTRU PRETENTIA FALSA DE A FI MIREASA, URMAND PE BRANHAM SAU FRANK SAU PE ALTII. 

Ati dat valoarea pentru "dreptul" -pretentia- de a va numi "mireasa". 

Asa ne-au pacalit, servindu-ne "mesajul orei" si ne-au depersonalizat.


Caci voi aveati oricand dreptul de a va numi copii ai lui Dumnezeu prin credinta in Domnul Isus Cristos, dar acum ati pierdut si ala pentru branhamism.


Voi aveati inainte (daca erai crestini) valoarea proprie din partea Creatorului fara intermediari. 

Dar oameni fara valoare -branhamisti- v-au luat valoarea aceea si v-au servit in locul ei, inchipuirile si pretentiile lui Branham. 


Ideea cu "Mireasa, profetul si mesajul" sunt pretentii false ale lor. 

Ca sunteti copii ai lui Dumnezeu prin pocainta si Jertfa lui Isus nu este o pretentie, ci o realitate. 


Dar voi ati dat realitatea asta, pentru pretentia lor falsa. Va dati seama ce lucru grav ati facut? 


Voi aveti valoare eterna si indestructibila prin Domnul Isus. Nimic nu este superior acestei valori si voi o aveti prin El si doar asta este recunoscuta in Cer. 

Ce v-a adus Branham si altii dupa el este doar pretentie non-valoare. Este o pretentie, nu o realitate si nu prin pretentii aveti dreptul la Cer.

De aceea 
de aprox. 30 de ani adunarile de la mesaj nu transmit valori nici altora, si nici societatii! 

Desi Biblia ne porunceste sa facem bine noi nu am stiut si nu ne-am supus Cuvantului niciodata. 

V-ati prins acum de ce? Pentru ca nu avem valori. Dar ce avem totusi? 

Stim cateva explicatii diferite din Biblie despre anumite subiecte si prin asta avem pretentii ca cine suntem noi ca stim si altii nu stiu. Vedeti? Avem pretentii, nu valori. Dar pretentiile nu ne duc la Cer. 

Pretentiile nu ne ajuta sa iubim, sa iertam, sa construim impreuna cu Domnul si unii cu altii. Pretentiile ne fac acrii, rai, dezbinatori, razbunatori, certareti, etc.

Deci adunarile de la mesaj sunt cladite pe pretentii, nicidecum pe descoperire. In sfarsit vedem care e treaba cu acest asa zis mesaj.

Pun aici doar o parte din pretentiile mincinoase ale "smeritului" Branham.
  • pretentii sa credem ca o lumina i-a aparut la nastere
  • pretentii sa credem faza de la râul Ohio din 1933
  • pretentii sa credem ca a botezat mii de oameni atunci
  • pretentii sa credem norul din 28 februarie, 
  • pretentii sa credem ca Hristos i s-a aratat in pustiu
  • pretentii sa credem ca Branham e Ilie, 
  • pretentii sa credem ca el e Moise, 
  • pretentii sa credem ca el e ingerul laodicean
  • pretentii sa credem ca el e ingerul 7 din Apoc 10:7
  • pretentii sa credem ca el e Fiul Omului Luca 17:30
  • pretentii sa credem ca el este Cristosul orei
  • pretentii sa credem ca el singur a primit singura revelatie a Cuvantului lui Dumnezeu
  • pretentii sa credem ca el e Dumnezeu in trup, 
  • pretentii sa credem ca el a descoperit Epocile, 
  • pretentii sa credem ca el a descoperit Pecetile 
  • pretentii, pretentii, pretentii si toate aceste si fara dovezi. Da, fara dovezi. Ce fel de oameni cer altora ca creada asa ceva fara ca sa le prezinte dovezi? Doar niste impostori si sarlatani! Nu e prea smerit Branham, asa cum noi il credeam, nu? 

Vedeti vreo valoare umana si divina in lista de mai sus care sa ajute un om sa fie transformat si plin de viata si de Duhul Sfant si sa il pregateasca pentru Cer? NU EXISTA NICI MACAR UNA!

Intrebati-va dragi frati, ce ati crezut pana acum?

Ei vor sa credem, dar fara dovezi? De cand si pana cand un om are dreptul sa ceara asa ceva altora? Da da ati citit corect. Vor sa credem dar fara dovezi. 

Avem dovezi, dar la polul opus.

Ba inca avem multe dovezi ca NU a descoperit nici botezul, nici Divinitatea, nici Epocile, nici alte lucruri. 

Si cei cu Ewald Frank la fel. 
Pretentii sa credem ca numai el detine adevarul. 

Tot vorbeste despre insarcinarea lui, deoarece nu mai are nimic cu ce sa tina oamenii. Foloseste un singur lucru. O experienta de prin anii 60, cu care noi nu avem nici o treaba. E experienta lui. Sa se tina de slujba, deoarece nu inceputul este incununat ci sfarsitul si apos Pavel ne atentioneaza ca unii pot incepe bine dar sfarsii grav. 

Deci ce mesaj are Frank pentru noi? Pretinde sa ii credem experienta lui secreta. Deci ce avem din nou pe tapet? PRETENTII. 

Cu tot respectul pentru efortul lui dar urmariti-i toate inregistrarile, mai ales de 10-15 ani incoace, ca nu da valori aproape deloc nici el, ci doar are pretentii.

Doar pretentii. Doar pretentii. Conduce prin pretentia experientei sale, prin functia in care s-a pus singur. O slujba apostolica nu are nicidecum. Nici vorba. 

Are pretentia unei slujbe apostolice, biblice si profetice. Dar in mod pragmatic NU EXISTA NICI URMA DE ELE.

Fratilor, va spun ceva ca om. Nu ca si crestin. Ca om. Fratilor ar trebui sa ne fie rusine de moarte sa cerem cuiva sa creada aceste lucruri care nu pot fi dovedite, si care nu sunt biblice sau cele care par cat de cat biblice nu sunt descoperite de Branham! 

Ar trebui sa ne fie rusine. Ar trebui sa ne fie rusine. este total inuman. Din inselati ati devenit inselatori, fara sa vreti asta.

Cum de nu am vazut asta acum 25 de ani sa fii iesit afara atunci din mormintele astea numite adunari la mesaj? 

Acum stiu sigur, sigur. Ei nu au adevarul. Am dovezi cu sutele. Ei nu au nimic. Nu au nimic de valoare din tot ce pretind ca au. Nimic. Au doar pretentii. 

E socant nu? Eu asa vad. E chiar socant. Au doar pretentii. 

Toata ziua de vreo 30 de ani incoace ei spun tot asta: "Noi suntem mireasa, nu voi", "noi suntem alesii nu ceilalti" "noi avem descoperirea corecta nu aia" "noi credem Cuvantul corect", "noi suntem adunarea corecta" samd. 


Stiti ce sunt astea? Pretentii, doar pretentii. Nu sunt valori. 

Ei nu isi transmit valori crestine ca frati ci se dau mare unii in fata altora ca numai ei sunt ceva si ceilalti nu sunt. Cata ura si rautate. Au pretentii cat duce trenul dar valori unde au si daca au cum de nu le transmit?

Imi pare rau fratilor, va rog nu ma urati. 

Stiti ca va iubesc cu inima curata si transparenta. Dar nu pot scrie VALORI cand voi nu aveti valori. Dar pot scrie PRETENTII, deoarece aveti din belsug pretentii.

Cum a scris cineva recent ca in Hunedoara sunt 8 adunari si nu vorbesc una cu alta. De ce? 
Pentru ca sunt arogante traind prin pretentii nu prin valori crestine, nici umane macar. 

Aroganta lui Branham s-a transferat catre noi si fara sa stim am devenit "alesii" numai daca il urmam pe el. Arogant acest Branham nicidecum smerit.

Cei de la mesaj au PRETENTII NU AU VALORI. ACESTA ESTE ADEVARUL! Mi-am pierdut o seara si jumate de zi ca sa va ajut scriindu-va. 


Vreau sa stiti ca eu stiu cum sta treaba cu voi si pot sa va ajut.

Dragii mei, faceti ce vreti cu viata voastra. Viata este in mainile voastre. 


Am si eu necazurile mele, nu sunt in masura sa va conduc viata voua, dar ca fiinta umana am dreptul sa va indemn in spirit uman si crestin. Nu mai acceptati pretentii ireale. Nu mai ganditi prin pretentii, nu mai traiti prin pretentii, nu mai vorbiti prin pretentii deoarece acestea nu sunt biblice, si va lasa sufletul gol, oamenii sunt tot nesalvati, sunt neschimbati, iar talantii vostrii va sunt tot neinmultiti. 

Cautati-va propria voastra cale daruita de Dumnezeu si propriile valori si chemare de la Dumnezeu pentru voi si lucrati si cresteti in ele. 

Veti fi schimbati cum mereu ati visat sa fiti, dar nu stiati de ce nu se intampla nimic.

Ati aflat acum: PRETENTIILE NU VA TRANSFORMA ADUNAREA NICI OAMENII. PRETENTIILE ELE VA DEFORMEAZA SUFLETUL. Pretentiile nu pot face nici un bine in vietile noastre.

Pretentiile hranesc EGOUL si fac oamenii rai, mandrii, neimblanziti si aroganti.

Cand intelegeti asta in mod corect, atunci voi veti dori din toata inima voastra sa transmiteti iubire si valoare altora, nicidecum sa injositi pe altii. Nicidecum. 


Intrebare si raspuns de aur pentru voi: Stiti care este exprimarea practica a iubirii? ACORDAREA VALORII SI ALTORA nu injectarea unor pretentii.


Valori, -timp, iertare, intelegere, iubire, rugaciune, afectiune, ajutor, bunatate, compaisune etc.- nu idei inchipuite si explicatii diferite care sa ii faca si pe ei sclavi al aceluiasi sistem in care voi putreziti si va uscati sufletul pretios.


Din pacate fratii nu au inteles viata, spiritualitatea, slujirea altora si contribuirea la cresterea lor.

Ei sunt invidiosi daca altul ar avea succes mai mare decat ei. Am vazut asta si in Romania si in Cluj, ani si zeci de ani. 

V-ati intrebat de ce nu exista o cultura de a se ajuta unii pe altii sa devina mai buni?


De aceea ei nu se ajuta unii pe altii. Cum sa ajuti pe cineva pe care il invidiezi daca ar avea succes? Nu o faci. Scapi de el mai bine.

Smerenia falsa din mesaj, -de a nu cauta sa fii mare- este de fapt o doctrina inselatoare, prin care liderii limiteaza si blocheaza pe ceilalti de la a exprima lucruri de valoare pe care Dumnezeu le-a pus in ei. 

De ce fac asta? Ei o fac din nesiguranta de sine, frica de concurenta, lipsa stimei de sine si din alte rautati.

Miscarea de la mesaj cu toate liniile ei, este una dintre miscarile in care mandria, aroganta si controlul domina vietile oamenilor. 

Toti gresim stiu. Nu caut greselile nimanui. Am gresit uneori in viata si nu sunt mandru. 


M-am corectat mult in ultimii ani, am crescut, am invatat, am suferit, am plans, m-am reinventat,  mi-am asumat totul si m-am ridicat si cresc zi de zi.

Ai nevoie de timp si studiu sa te reinventezi si sa creezi valoare, dupa ce ai avut zeci de ani pretentii.

Cand Avraam a mers cu Isaac sa il jertfeasca, a dovedit ca exista valori si lucruri cu mult superioare celor pe care ni le da chiar Insusi Dumnezeu prin promisiune. E de necrezut nu?


Oamenii de la mesaj nu sunt antrenati in lucruri duhovnicesti sa inteleaga aceste lucruri. 

Ei stiu doar poezia plicticoasa si neadevarata ca "In aceasta generatie Dumnezeu a trimis un profet cu Cuvantul lui Dumnezeu la poporul lui Dumnezeu" Atat. Doar o idee falsa au. Nimic altceva. 

Asculta: cum sa renunte ei la lucruri pe care chiar Dumnezeu le-ar da, cand ei nu pot renunta la lucrurile false? Cum? Cum? Este imposibil. Este imposibil. 

Acum realizez cat de tare sunt ei legati in lanturi.

Biblia ne invata ca uneori chiar la ce Dumnezeu ne da trebuie sa renuntam. Este o lucrare de antrenare a inimii. E test. E o incercare. De ce anume ne leaga de fapt inima? 

Exista in psihologie un exercitiu si printre altele, te intreaba pe cine nu poti critica si de cine iti este frica, groaza, teama sa ii spui in fata ce vrei sa spui mai ales daca ti-a facut rau intentionat, sau ai tu de lamurit ceva. Ei bine, acel om are stapanire asupra ta. Nu ma refer cand ti-a gresit cineva si ai iertat. Nu. 

Acel om, lider, sau ce e, a transmis altora si tie, intr-un fel subtil, teama si atitudinea "ca tu sa taci" iar tu taci pentru ca iti este frica.

Il iubiti pe Ewald Frank si va iubiti liderii cu adevarat? 

Atunci stati de vorba cu ei in mod serios si fratesc. Salvati-i din eroare. Ei au nevoie de voi. Depasiti teama. 

Iar daca nu puteti sta de vorba cu ei, inseamna ca ei va folosesc si va manipuleaza nu sunt interesati de sufletele voastre. Ei nu stiu gravitatea lucrurilor in care sunt. 

Timpul trece repede. Din pacate s-a pierdut prea mult timp. 

In 30 de ani in Romania s-a dovedit multa dezbinare, ura, minciuna, manipulare si posesivitate, nicidecum slujire, lidership, smerenie, bunatate si supunere fata de Cuvantul lui Dumnezeu.

Asa deci a ajuns Avraam parintele credinciosilor si numele lui pana la marginile pamantului, prin valoare, nu prin pretentie.

Pentru mine e o lectie puternica de viata si credinta. Eu sper ca fratii de la mesaj, liderii mai ales, vor gasi in ei insisi raspunsul corect si vor stii sa actioneze. 

Cand esti sincer cautator, il vezi pe Dumnezeu in acea inima curata.

Avraam a dovedit smerenia adevarata, cand a fost gata sa lase totul, chiar si ce Dumnezeu Insusi i-a dat, pe Isaac, numai ca sa asculte in continuare de Creatorul sau. Inima lui era totul, totului, tot numai a Domnului, Dumnezeului sau.

Asta este valoare, nu pretentie. Asta este smerenie.

"Tu să te ţii în totul totului tot numai de Domnul, Dumnezeul tău."

El sa ajute pe fiecare dintre noi, este rugamintea mea.

19 comentarii:

  1. Avraam a ascultat la final nu a crezut numai la inceput. am inteles multe. Fratilor si eu am fost asa rausi imi pare rau. Am dat din coate si am ranit oameni si frati si le-am dat aproape cu Biblia in cap. Am inteles ca de frica sa nu pierd functia am facut rau la altii. La noi in hunedoara sunt 8 adunari dezbinate si nu vorbeste una cu alta. De 6 ani nu am fost la nici una decato data la fratele Filu. Dumnezeu sa ma ierte pt greselile mele il rog frumos in Numele Domnului Isus Hristos. Sunt liber acum Oooo ce har, Amin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai ce poate produce mesajul decat dezbinare? Ati vazut partasie frateasca sau dragoste intre ei? Uitati-va la ceea ce produce o invatatura si veti vedea daca va indreapta pasii inspre trairea cuvintelor lui Isus,sau este doar cultul unui om la mijloc.

    ""Nu vrea sa stiu altceva intre voi decat pe Isus Hristos si pe el rastignit"".

    "' Dar chiar dacă noi înşine sau un INGER DIN CER ar veni să vă propovăduiască o evanghelie deosebită de aceea pe care v-am propovăduit-o noi, să fie anatema! "' .

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesant. Am fost plecat cateva zile si ieri am descoperit si eu "Scrisoarea audio catre Lee Vayle". Chiar ma gandeam sa iti scriu sa iti spun de ea, pentru ca o vad ca pe o bomba pe care chiar Branham insusi a aruncat-o, din care vedem clar cum ii da "indicatii pretioase" teologului Lee Vayle, ce si cum sa scrie, ca sa il scoata Profet si Fiul Omului si Cristos (mincinos, desigur)...

    Merita tradusa scrisoarea aia, ce zici?

    Dumnezeu sa te binecuvanteze, frate Lica!
    Shalom
    ABEL ben ADAM

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Shalom.

      E intr-adevar o bomba, desigur pentru cei interesati de mesaj si de adevarul despre el.
      E ciudat sa auzi cum Branham da indicatii atat de arogante despre sine, el "smeritul frate Branham".

      Ca oamenii l-au facut zeu nu e vina lui dar cand el preia doctrina aia si o da mai departe atat de clar, editorului Cartii Epocilor, te miri, oricat ai stii.

      Si asta este dovada catre frankisti ca Branham personal a dat indicatii pentru Epoci, nu este inventia lui Lee Vayle.

      Oare cum s-or mai scoate basma curata acum? Probabil vor ignora ca si pe celelalte adevaruri.

      Stiam toti ca a predicat lucruri arogante dar aici e altceva. Ne arata un Branham diferit de cel "smerit".

      Si dupa aceea ii cere lui Lee Vayle ca banda sa fie stearsa sau sa i-o inapoieze.

      Stia ca nu trebuie ca si altii sa afle asa ceva. Adica sa te inalti singur in halul ala e rusinos pentru un predicator al Evangheliei chiar daca faci semne si vindecari, e totusi o rusine mare.

      Si i-a reusit eschiva asta, in mare parte, deoarece cand eram la frankisti si multi ani dupa aceea "stiam" ca acea carte e facuta de Lee Vayle si ca Branham nu e implicat in ea.

      Asa stiu si ei toti si acum. Ei nu mint intettionat cand spun ca Epocile nu e facuta de Branham. Ei asa stiu.

      Ewald Frank ne-a mintit cu buna stiinta sa ne protejeze de aceste dracovenii ale lui Branham? Nu stiu.

      Poate nu a stiut nici el, nu zic ca a facut-o intentionat....nici nu stii ce sa mai zici uneori....

      Daca ai timp si vrei eu zic ca ar ajuta pe frati sa o traduci, depinde de tine, eu nu pot face asta acum. E un gand foarte nobil din partea ta sa faci asta. Apreciez ca vrei sa ajuti pe frati.

      Pe de alta parte poate ca lor nici nu le pasa, si doar iti pierzi timpul...sau e prea tare poate pentru ei si vor fugi de ea. Nu ma pot pronunta, dar depinde cum simti tu sa faci frate. Asa sa faci.

      Eu am de gand sa fiu mai rar aici, deoarece am multe de rezolvat si incep lucru si diferite proiecte.

      Prezenta mea aici se datoreaza numai faptului ca vreau sa ajut, nu ma intereseaza sa conving pe nimeni de nimic.

      Ei trebuie sa aiba capacitatea sa vada diferenta intre fals si adevar.

      Ei sunt responsabili, de viata lor, nu eu.

      Implicarea mea emotionala profunda, jignirile pe care mi le-au adus, m-au facut sa sufar si de cateva luni am renuntat intr-un fel la acea atitudine. Nu ca nu ii iubesc pe frati, nu. Sau ca nu le vreau binele. Nu.

      Le vreau binele la fel de mult cum il vreau pentru mine si familia mea. Cei care ma cunosc stiu ca spun adevarul si ca dragostea frateasca a fost mereu autentica in viata mea.

      Chiar simt compansiune pentru ei si imi doresc sa ii vad fericiti si prosperi, dar cred ca s-a spus destul.

      Cine e interesat in adevar nu are nevoie de atatea dovezi.

      Bine ca m-am detasat emotional si nu mai sufar, nu mai duc povara aia teribila ca si cum eu sunt responsabil de ei. Nu frate. Ei sunt responsabili pentru absolut tot ce cred si ce fac. Eu am scapat. Le dau o mana de ajutor. In rest este strict decizia lor.

      Domnul sa te binecuvanteze Abel.
      Spor la treaba atunci :)

      Ștergere
    2. Ar trebui tradusa.Sunt multi frati in varsta care nu stiu engleza,dar sunt curiosi sa vada ce spune Branham. Si sunt multi si frankisti care ar trebui sa asculte ,sa vada ca nu ""fratii sunt vinovati pentru diferite interpretari"" din predicile lui Branham. De fapt Branham spune chestiile astea cu tunetele si altele in multe predici,inclusiv in Peceti dar Ewald Frank asa intoarce lucrurile incat arunca cu pietre in frati in loc sa vada sursa acestor idei: Branham. Deci un credincios adevarat al mesajului adica unul care crede ca prin Ilie-Branham ""sa restaurat toate tainele"" ar trebui sa creada ce spune Branham,ca doar sunt taine nu? Daca sunt taine nu sunt scrise,ca de aceea sunt taine. Daca ar fi scrise nu ar mai fi taine. E interesant de dezbatut si ideea de "'taina descoperita"",fiindca multi se fac ca ploua la aceste afirmatii ale lui Branham ,si numesc taine doar ce le place lor.

      Ideea este sa recunoasca odata ca Branham a adus chestii din burta,asa cum au adus si altii dinaintea lui inclusiv si fondatorul mormonilor,si sa nu mai acuze pe altii pentru teoriile lui Branham,

      Stiti ca Branham a afimat ca poligamia este biblica? Apoi spune la minutul 4:12 ca asta a fost ""Asa vorbeste Domnul"".

      https://www.youtube.com/watch?v=WRpfNoMrMrU

      Ștergere
    3. Ewald Frank spune intr-un interviu ca prin Branham sa descoperit ""toate tainele de la Geneza la Apocalipsa"". Cata ratacire. Sau poate e o minciuna de genul : ""Eu vreau sa cred"",si atunci predica ceea ce el crede ,nu ceea ce a fost in realitate. Defapt am observat ca asta face Frank: il scapa pe Brnaham curat ,si ii acuza pe altii pentru erorile si rastalmacirile lui Branham. Ii place sa dea o nota de autenticitate,de real la tot ce tine de Branham.Si in paralel sa isi salveze si propria misiune ""biblica,apostolica si profetica"'. Ma doare capul doar cand scriu gogomania asta cu biblic si apostolic.

      Ștergere
  4. Avraam a renuntat la ce D-zeu a dat tot ca sa il asculte pe El dar sectele astea nu renunta la lucruri pe care nu D-zeu lea dat. Este o cam mare mica diferenta totusi nu fratilor?

    RăspundețiȘtergere
  5. "Cine iubeste pe tata ori pe mama mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine; si cine iubeste pe fiu ori pe fiica mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine. Cine nu-si ia crucea lui si nu vine dupa Mine nu este vrednic de Mine. Cine isi va pastra viata o va pierde; si cine isi va pierde viata pentru Mine o va castiga." ne spune Isus Hristos. Si cine iubeste pe un proroc mincinos si pe un ROBotizat mai mult decat pe Isus Hristos nu este vrednic de El nici aici nici in Imparatia Tatalui.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am actualizat articolul. Il puteti reciti daca va luati un pic de timp. Shalom.

    RăspundețiȘtergere
  7. Fr Lica nu ai scris de pretentia lui Branham sa credem poza aia cu lumina de deasupra pe capul lui. falsificatorii branhamisti pe cine mai cred ca pot prostii?

    RăspundețiȘtergere
  8. din pacate sunt tot mai multi naivi creduli ca un copil care nu are discernamant,problema este ca nu ai cu cine sta de vorba nu se poate duce o discutie normala ma confrunt cu acest duh al lor chiar in familia mea de cativa ani de zile , sotul meu fregventeaza aceasta grupare in Timisoara liderul lor este unul numit Ivan e cumnat cu Petrica Munteanu acesta din urma a luat o parte din aceasta grupare si acum este liderul altei grupari tot branhamista sunt cumnati si nu sau inteles au aceas invatatura nu ma mira faptul de ce sunt asa cu noi cand suntem intr-o discutie e bine sa nu ai de-a face cu ei sunt foarte nervosi daca nu esti deacort cu ideile lor ,ma rog pentru sotul meu ca Dumnezeu sa-l lumineze Amin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oriunde sunt doi sau trei in Numele Domnului este si Domnul cu ei si oriunde se aduna 10 branhamisti adunarea se dezbina oriunde. la noi la hunedoara cel mai rau. Sunt 8 adunari. 8. si fiecare spune ca are adevarul si is vai de ei fanatici religiosi.

      Ștergere
    2. Asa mare descoperire au incat se dezbina mai rau ca paganii. Halal descoperire...mai rau ii invenineaza decat sa ii faca sa traiasca cuvintele lui Isus.

      Descoperirea a venit in Hristos in urma cu 2000 de ani : ""....taina care a fost tinuta ascunsa dar descoperita la sfarsitul veacurilor..."". Despre asta vorbesc apostolii.

      Nu se mai anunta niciunde alta taina care ar fi urmat sa fie descoperita.

      Ștergere
    3. corect asai toata taina a fost prin jerfa Domnului Isus Hristos nu prin Branham

      Ștergere
  9. Averea ""smerita"" a lui Branham William Branham's estimated net worth in 1965
    Sarah Branham published that her father, William Branham, had control of funds of $3,113,676 at the time of his death, plus stocks.

    2013 equivalent dollars $3,100,000 USD in 1965 would equal almost $23,000,000 million USD in 2013 equivalent dollars. That would be enough wealth to put William Branham in the to 150,000 richest people in the world today or well within the top 0.005% of the wealthiest people in the world.

    Cand a murit avea averea de peste 3 milioane dolari cam 23 milioane astazi. case masini de lux. smeritu de el.

    RăspundețiȘtergere
  10. familia lui in lux cu haine scurte bijuterii si altele. Si a vanat in Africa 34 de animale mari in 21 de zile a platit sute de mii de dolari. "a fost un psihopat opusul lui Noe" oe a salvat animale Branham s-a distrat ucigandule nu a fost pt hrana.
    http://en.believethesign.com/index.php/William_Branham%27s_Double_Standard

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiam de pagina asta a lor actualizata atat de bine. E foarte tare nu stiam ca era chiar atat de bogat Branham.

      Cum sa mori cu 3 milioane de dolari in cont si sa nu faci o statie radio cu 20.000 de dolari sau un orfelinat sau camin de batrani cu 200.000 dolari? Sau o donatie in Africa (nu vanatoare de lux) ?

      Inteleg ca e lidership de slaba calitate, dar inima nu iti spune ca nu ai dreptul sa tii atatia bani numai pentru tine?

      Ștergere
    2. Branham a fost un fatarnic care a criticat pe altii ca aduna colecte si chiar el facea asta si era chiar bogat.

      Ștergere
  11. Buna intrebare.

    Pretentii pretentii pretentii.

    "Vedeti vreo valoare umana si divina in lista de mai sus care sa ajute un om sa fie transformat si plin de viata si de Duhul Sfant si sa il pregateasca pentru Cer? NU EXISTA NICI MACAR UNA!

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.