luni, 19 octombrie 2015

Branhamismul, societatea si alte pretentii

Valoarea noastra vine din ceea ce viata si Dumnezeu a pus in noi, a facut pentru noi, si din modul in care valorificam aceste lucruri, crescandu-le si exprimandu-le in familie, biserica, societate. 

Valoarea noastra nu vine din pretentiile noastre despre noi. (Parca subiectul despre "pretentii" nu se mai termina. E ca si cum am descoperit sursa deplina a esecului lui Branham si a urmasilor lui. Apropo, cel care m-a vizitat recent mi-a spus ca fostul lui pastor a venit la el si i-a zis: "Eu sunt Duhul Sfant". Stiti ce i-a raspuns acesta? "Lucifer esti, nu Duhul Sfant". Bravo. Oamenii pe de o parte innebunesc, pe de alta parte altii se trezesc.)

Am reluat cateva idei dintr-un articol si le-am actualizat.

Niciodata nu mi-a placut faptul ca implicarea in societate a celor de la mesaj a fost nula. 

Am inteles de ce e asa, abia cand am inceput sa citesc predicile lui Branham dupa 1960 predicate. 

Acesta raspandeste o idee care avea sa produca multa prostie si un sistem parazitar de viata si credinta. El ne spune ca uraste educatia, uraste "evanghelia sociala", uraste ca membrii unei biserici sa ajute si sa contribuie la societate.

Desi nu imi placea a trebuit sa accept ca e bine ce spune. 

Dar dupa un timp, nu puteam sa stau asa ca un parazit si mi-am facut firma si fundatie de ajutor umanitar, aceasta fiind parte din mine, si nu am mai putut nega si respinge ce iubesc sa fac. 

Acum inteleg ura multora de la mesaj impotriva mea. 

Eu prosperam, munceam, mi-am luat casa, masina noua, aveam si 14 angajati, finantam evanghelisti in Africa, copii orfani in Pakistan, faceam cat bine puteam, faceam conferinte in Germania, iar ei ramaneau in urma. Ei nu progresau in nici un fel.

Acum pot explica si pot vedea invidia lor, barfele si minciunile spuse despre mine. Erau motivati de propria neputinta si impotenta spirituala si mentala. Se simteau inferiori.

Cand citeam in Biblie ca in Biserica primara era cu totul altfel, simteam o intristare, sau uneori simteam o respingere fortata pentru acele lucruri ca si cum "acum nu mai sunt valabile", desi in acelasi timp Branham si mesajul lui era creditat si se considera ca a "restaurat" totul ca in prima Biserica. 

Si culmea ipocriziei: "Inapoi la Scripturi. Inapoi la Cuvant", strigam cu totii. Era haos in mintea mea. Erau multe, multe lucruri contradictorii. Dar ma faceam ca nu le vad, multi ani. 

Nu am cuvinte, -oricat de intelept as cauta sa fiu-, sa pot spune regretul enorm pe care il nutresc pentru timpul risipit in zadar in secta aceasta.

Realizez acum ca Dumnezeu imi vorbise si imi aratase multe lucruri din mesaj ca fiind total gresite, dar in loc sa Il ascult, am preferat sa cred in mesajul lui Branham.

Nu pot sa va spun suficient de mult cat de rau imi pare. 

Ceea ce se intampla zi de zi atunci, nu ne dadea valoare, ci doar ne hranea asteptarea fanatica pentru "Rapire" prin predici apocaliptico-imaginare cu cifre de tot felul si stirile de la Pro TV. 

Venea cate un predicator la Cluj, ne spunea mii de cifre si ani si date. Niciodata nu a ghicit. Totul era legat de infricare, de alarmare, de frica si teama. Era totul fara valoare spirituala. 

Adica ce auzeam nu ne facea mai buni ci doar mai alarmati. Era o forma de manipulare, nicidecum o trambita de pregatire a "miresei".

Sa va spun inca o revelatie dura despre noi, care sa va ajute, sa va zguduie: NOI AM DAT VALOAREA PERSONALA PENTRU PRETENTIA FALSA DE A FI MIREASA, URMAND PE BRANHAM SAU FRANK SAU PE ALTII. 

Ati dat valoarea pentru "dreptul" -pretentia- de a va numi "mireasa". 

Asa ne-au pacalit, servindu-ne "mesajul orei" si ne-au depersonalizat.

Caci voi aveati oricand dreptul de a va numi copii ai lui Dumnezeu prin credinta in Domnul Isus Cristos, dar acum ati pierdut si ala pentru branhamism.

Voi aveati inainte (daca erai crestini) valoarea proprie din partea Creatorului, fara intermediari, ci doar cu un Mijlocitor, Omul Isus Cristos. 


Dar oameni fara valoare -branhamisti- v-au luat valoarea aceea, si v-au servit in locul ei, inchipuirile si pretentiile lui Branham. Asta este inselatorie.

Ideea cu "Mireasa, profetul si mesajul" sunt doar pretentii false ale lor nu sunt realitati. 


Ca sunteti copii ai lui Dumnezeu prin pocainta si Jertfa lui Isus nu este o pretentieci o realitate. Ca sunteti Mireasa prin mesajul unui profet e o pretentie, nu o realitate.


Dar voi ati dat realitatea asta, pentru pretentia lor falsa. Va dati seama ce lucru grav ati facut?


Voi aveti valoare eterna si indestructibila prin Domnul Isus. Nu mai credeti asta? Ce-i cu voi fratilor?

Nimic nu este superior acestei valori si voi o aveti prin El si doar asta este recunoscuta in Cer. 

Acceptarea unor idei ale unor experiente personale ale unor oameni "speciali" nu iti aduce recunoastere divina. Iti poate aduce o cunoastere mai buna despre ceva. Atat.


Ce v-a adus Branham si altii dupa el este doar pretentie non-valoare. 

Este o pretentie, nu o realitate. 

Intrebare pentru voi: Voi intelegeti ca nu prin pretentii si inchipuiri aveti dreptul la Cer, ci voi aveti dreptul la cer prin ceea ce Dumnezeu a facut pentru voi in Domnul Isus? 

Intreb asta, ca un copil, deoarece se pare ca nu mai credeti aproape nimic din Biblie.

Cand voi primiti valoare, multiplicati valoarea, nu ideile cuiva despre ceva anume. Poate eu va vorbesc despre valoare dar voi nici nu stiti ce e aia. Ar fi trist.


De aceea de aprox. 30 de ani adunarile de la mesaj din Romania nu transmit valori nici altora, si nici societatii! Ei consuma, dar nu contribuie, nu produc, sa zic, ceva clar, nu fac 5 pachete cu alimente sa mearga in gara sa le dea si sa vorbeasca cu oameni la care Dumnezeu ii indeamna. 

Exact tipologia lacustelor. Consuma, consuma, consuma dar nu produc nimic, in nici un domeniu al vietii sau credintei. 

Ei prozelesc, nu evanghelizeaza. Ei manipuleaza nu influenteaza pozitiv. Ei controleaza nu conduc. Ei nu stiu altfel, deoarece nu au fost invatati de nimeni. Sunt sigur ca 90 % din ei nu stiu ca ce fac, nu este bine.

Sper ca nu vor trece inca 20 de ani ca sa isi dea seama cat de mult eu Lica ii iubesc, si de aceea scriu aici ca sa ii ajut si le vreau binele, progresul, propasirea si umplerea vietii lor cu binecuvantarile ceresti.

Ascultati fratilor. Un lider adevarat trebuie sa fie capabil sa asculte nu ce vrea el, ci ce trebuie sa asculte. Am platiti eu destul, un lider intelept invata de la altul, din esecul altuia.

Lasa deoparte mandria si incapatanarea branhamista. 

Cum am mai spus, cand am avut firma si fundatia, vai cata critica si ura si judecati false mi-au fost aduse.

De ce? Din cauza limitarii mintii lor, a invidiei si a non valorii. 

De catre cine mi-a fost aduse? De catre oamenii non valoare, cu un stil de gandire si viata parazitar, lenes, judecativ. Oameni inculti, needucati, tot timpul cu "fratele Branham sau Frank" in gura, si care aveau multe si imense pretentii despre ei insisi, ca ei sunt Mireasa, alesii, dar nu aveau valoare nici macar ca oameni simpli.

Primisem felicitari de la Primarie ca am ajutat niste cazuri sociale grave. Cateva familii cu copii, care dormeau la malul Somesului in cort de nylon. 

Dar mi-a fost frica sa spun fratilor deoarece oricum ma criticau, chiar si de la adunarea unde eram eu la Cluj. 

M-ar fi spintecat "cu sabia" adica, cu isteriile si ura lui Branham impotriva stapanirilor si dregatoriilor. 

Va dati seama, om in toata firea, imi era frica sa primesc lauda sau aprecierea in urma unor fapte bune facute deoarece se predica mereu din amvon ca "unii umbla dupa popularitate", adica eu. Asa au facut incat ma simteam vinovat ca fac bine altora. Groaznic.

Ei au fost mereu incapatanati si limitati mental, nu intelegeau lucrurile niciodata. 

Traiau intr-un complex de inferioritate si daca cineva avea succes, ei se simteau inferiori, amenintati.

Sunt atat de limitati in gandire ca nu au inteles nici pana astazi, ca una este sa umbli dupa popularitate ca sa te crezi mai presus de altii si este cu totul altceva, ca in urma unor fapte bune, actiuni pozitive, sa iti primesti lauda si aprecierea. Ei nu cunosc asa ceva. Ei otravesc orice lucru bun si pe oricine nu este cu ei.

Totusi, trebuia sa nu ascult de Branham si de ei, ci de Biblie care spune: „Dregătorii nu sunt de temut pentru o faptă bună ci pentru una rea. Vrei dar să nu-ţi fie frică de autoritate? Fă binele, şi vei avea laudă de la ea. Căci el este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tău. "

Ati auzit vreodata asa ceva la mesaj? Niciodata! Niciodata! Totusi si asta este parte inseparabila din Cuvantul lui Dumnezeu valabila si astazi. 

Oamenii de la mesaj care pretind ca ei cred TOT CUVANTUL sunt de fapt cei care nu cred decat botezul si cateva alte lucruri.

Desi Biblia ne porunceste sa facem bine, si sa avem aport in societate, noi nu am stiut, si nu ne-am supus Cuvantului niciodata. 

Suntem razvratiti si rebeli ca si Branham. Nu suportam adevarul daca acesta rastoarna ideile noastre. Ne macina inauntru.

Liderii de la mesaj isi duc oile in zone ale vietii non valoare, inselandu-i cu "mesajul" fals a lui Branham.

Lucifer l-a preluat pe Branham, nu cu negarea Bibliei, ci cu interpretarea falsa a ei si mai ales cu mandria si aroganta specifica lui. 

Sarpele ranit s-a vindecat si a preluat viata lui Branham si intreg Tabernacolul Branham. Daca stiti mesajul stiti ce spun. De ce ce s-a temut la inceput Branham, nu a scapat.

Duhul lui Branham de incapatanare, mandrie si ura controleaza deciziile de viata si domina vietile celor de la mesaj.

Am stiut multe lucruri ca sunt bune si trebuiesc facute, dar ne-a fost frica de acuzatiile si tipetele lui Branham ca nu e bine sa colaboram cu societatea si cu statul, deoarece el este "diavolul".

Totusi apostolul Pavel numeste stapanirea si dregatoriile ca fiind slujitorul lui Dumnezeu. Si este, atat timp, cat respecta drepturile omului si nu ne impune ce sa credem si cum sa credem, ca si in inchizitie, islam sau comunism. 

Statul e ca si un pastor. El e slujitorul Domnului cat timp face bine si slujeste altora, dar fiecare are segmentul lui bine definit si separat. 

Noi citeam in Biblie, stiam ce e bine, dar stiam ca Branham spune diferit, si am preferat sa calcam adevarul biblic in picioare doar pentru a urma pe Branham, Frank, Coleman si pe altii. 

Iarta-ne, Doamne.

Nici macar aici Branham nu a fost in armonie cu Biblia.

Deci statul, stapanirile sunt mai mult slujitorul lui Dumnezeu decat cei pretinsi a fi si sunt la mesaj. 

Interesanta invatatura apostolului Pavel pe care Branham a dispretuit-o si nu a vorbit niciodata despre ea. 

„Fiţi supuşi oricărei stăpâniri omeneşti, pentru Domnul: atât împăratului, ca înalt stăpânitor cât şi dregătorilor, ca unii care sunt trimişi de el să pedepsească pe făcătorii de rele şi să laude pe cei ce fac bine.” (1Pet. 2:13, 14)

"1. Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte, căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Şi stăpânirile care sunt au fost rânduite de Dumnezeu.
2 De aceea, cine se împotriveşte stăpânirii se împotriveşte rânduielii puse de Dumnezeu, şi cei ce se împotrivesc îşi vor lua osânda.
3 Dregătorii nu sunt de temut pentru o faptă bună, ci pentru una rea. Vrei dar să nu-ţi fie frică de stăpânire? Fă binele şi vei avea laudă de la ea.
4 El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tău. Dar, dacă faci răul, teme-te, căci nu degeaba poartă sabia. El este în slujba lui Dumnezeu, ca să-L răzbune şi să pedepsească pe cel ce face rău.
5 De aceea trebuie să fiţi supuşi nu numai de frica pedepsei, ci şi din îndemnul cugetului.
6 Tot pentru aceasta să plătiţi şi birurile. Căci dregătorii sunt nişte slujitori ai lui Dumnezeu, făcând necurmat tocmai slujba aceasta.
7 Daţi tuturor ce sunteţi datori să daţi: cui datoraţi birul, daţi-i birul; cui datoraţi vama, daţi-i vama; cui datoraţi frica, daţi-i frica; cui datoraţi cinstea, daţi-i cinstea." (Romani 13)


Branham a pornit o rebeliune, o razvratire, impotriva la tot si la toti, pana acolo ca a ajuns ca si pe el se ura si isi dorea moartea. Devenise infectat de propriile lui idei otravite. 

Acum inteleg ca Branham suferea din prostie, din nevrotism, nu din cauza Cuvantului.

Dar si asa, daca unii l-ar fi respins cum spunea el, cum de nu ii putea iubi chiar si asa? De ce a declansat atata ura si urlete nebunesti impotriva tuturor?

Domnule, daca cineva nu te accepta, e ok, accepta dreptul altuia de a nu te crede, si tu du-te mai departe. Asta inseamna a fi matur, nu slab emotional ca Branham.

De ce strigi? De ce urli? De ce critici? De ce acuzi? Vrei ca altii sa te creada si sa ii controlezi, de aceea. 

Tu vorbeste si du-te mai departe. 

Branham prin invataturile sale false si limitative a blocat total accesul credinciosilor la posibilitatile si resursele puse la dispozitie de Dumnezeu in societate. 

Ma bucur ca multi tineri de la mesaj nu asculta de Branham si merg la facultate si se dezvolta cat pot ei si cat stiu ei.

In schimb, Branham tine urmasii lui legati, sa ii asculte "benzile" in care minte foarte mult, tipa, urla, condamna, si isi proiecteaza depresia, nervii, isteriile si toata non valoarea lui personala, in ascultatori.

Oamenii ajung obezi, diabetici, cu tot felul de alte boli si alte afectiuni psihice daca stau toata ziua sa asculte casetele cu Branham si Frank. Este un mod de a ramane intr-o viata parazitara, fara sens, fara rod, fara actiune, fara exprimarea vietii.

Este foarte rau lucru acesta. Este raul intrupat. A creat terenul propice pentru un stil de viata si credinta parazitar.

Ne-a transmis starile lui, apucaturile lui, nervii lui, filozofia lui de viata si noi le-am reprodus in mod inconstient si involuntar in vietile noastre. Sau voluntar, altii.

Am confudat sfintenia, cu "limitarea" actiunilor in societate. 

Unii au crezut ca daca stau si nu fac nimic, sunt mai buni decat altii care fac. 

Branham a facut in asa fel incat sa ne fie mereu frica de stat si de altii, ca si cum ei ne vor persecuta si vor porni prigoana impotriva noastra. Sa ii privim ca dusmani, asta a vrut.

Asta inseamna ca Branham ne-a controlat si dominat prin frica, chiar si la dupa 50 de ani de la moartea lui. 

Si-a proiectat propriile frici in exterior, numindu-le "adevar". A fost un nevrotic expert in manipulare. 

Ca a vrut intentionat sa fie asa, ca nu a vrut, nu mai conteaza. A facut foarte mult rau. A zis multe multe prostii. 

(dar cum de nu a zis niciodata ca "profet" ca zeci de mii de crestini vor fi ucisi si decapitati de catre islam?
Cum de nu a zis in anul 1933, despre al doilea razboi mondial si despre milioane de evrei ucisi de catre Hitler, daca tot a avut "vedenii" celebre in 1933?)

El a lansat chiar si predica "Al treilea exod". 

Stiti ce e asta? Este o idee rebela, o imitatie ieftina si bolnava, dupa scenariul din viata lui Moise de eliberare a poporului. 

Branham nu a mai pornit o trezire spirituala de moda veche sa aiba impact pozitiv in societate, precum a facut-o in anii lui de glorie din 1950. 

A pornit "razboi" impotriva tuturor cultelor, femeilor, educatiei, bisericilor, oamenilor, statului si s-a inaltat pe sine ca fiind, Ilie, si marele mesager inger din apocalipsa 10:7 singurul care are "cartea deschisa", adica revelatia adevarata. 

Si odata cu asta, "toti trebuie sa creada, sau vor pierii" tipa el.

A anulat total valabilitatea Jertfei lui Isus pentru cei care cred in El, dar nu cred "mesajul". Anticristul face asta.

Jertfa despre care Branham a vorbit frumos inainte cu multi ani, a inlocuit-o cu "mesajul" si cu "descoperirea tainelor" ingerului din apocalipsa 10:7, inger care era dupa, spusele sale, el insusi. 

In ultimii 3 ani de viata a spus asta de sute de ori.

V-ati prins acum de ce este cum este totul la mesaj? 

Pentru ca nu avem si nu credem nici adevarul si nici in valorile biblice reale si nu avem inclinatie inspre a le dezvolta si a le pune in practica. 

Dar ce avem totusi? 

Avem inchipurile lui Branham despre Apocalipsa, despre viata si credinta. L-am copiat pe el.

Dar retineti ca inchipurile lui Branham, explicatiile lui nu au valoare biblica. 

Explicatiile lui Branham despre un subiect sau altul, sunt prea mult legate de el personal si nu trebuia el sa le impuna si altora, sub amenintari. 

Ele nu au putere si valoare de a salva un suflet, sau de a schimba pe cineva.


Cei de la mesaj stiu cateva explicatii diferite, unele par mai bune din Biblie despre anumite subiecte si prin asta au aroganta diabolica si pretentia absurda ca si noi trebuie sa credem ca si ei altfel nu mergem in Cer.

Acestea sunt doar inchipuiri, pretentii, razvratire.

Vedeti? Au pretentii, nu valori. Dar, am mai spus-o, toti ar trebui sa vada odata ca pretentiile nu ajuta pe nimeni si nu ne duc la Cer. Dimpotriva, ii face mandrii si aroganti.


Pretentiile arogante, nu ne ajuta sa iubim, nu ne ajuta sa iertam, nu ne ajuta sa construim impreuna cu Domnul, nu ne ajuta sa fim buni unii cu altii. 

Pretentiile ii fac acrii, rai, nervosi, nemultumitori, ii pun sa barfeasca si sa se urasca intre ei.

Deci adunarile de la mesaj sunt cladite pe pretentii arogante, nicidecum pe descoperire. 

In sfarsit vedem care e treaba cu acest asa zis mesaj.


Pun aici din nou o parte din pretentiile mincinoase ale "smeritului" Branham sa faceti odata singuri diferenta.
  • pretentii sa credem ca o lumina i-a aparut la nastere
  • pretentii sa credem faza de la râul Ohio din 1933
  • pretentii sa credem ca a botezat mii de oameni atunci
  • pretentii sa credem norul din 28 februarie, 
  • pretentii sa credem ca Hristos i s-a aratat in pustiu
  • pretentii sa credem ca Branham e Ilie, 
  • pretentii sa credem ca el e Moise, 
  • pretentii sa credem ca el e ingerul laodicean
  • pretentii obligatorii sa credem ca el e ingerul 7 din Apoc 10:7 si ca el a primit carticica deschisa
  • pretentii sa credem ca el e Fiul Omului Luca 17:30
  • pretentii sa credem ca el este Cristosul orei
  • pretentii sa credem ca el singur a primit singura revelatie a Cuvantului lui Dumnezeu
  • pretentii sa nu facem nici un lucru bun in viata si societate,
  • pretentii sa ne parasim sotiile daca isi taie parul
  • pretentii sa credem ca el e Dumnezeu in trup, 
  • pretentii sa credem ca el a descoperit Epocile, 
  • pretentii sa credem ca el a descoperit Pecetile 
  • pretentii, pretentii doar pretentii si toate acestea si fara dovezi. 
Nu e Branham asa de smerit cum noi il credeam, pretinzand atatea lucruri de la noi, nu? 

Vedeti vreo valoare umana, divina, spirituala in lista de mai sus? Branham a avut o imaginatie bogata. Pentru asta il admir. Imaginatia este un dar a lui Dumnezeu.

Dar pentru ca folosit si a injectat idei personale si pervertind Scripturile, am inceput nu il mai respect inca de cativa ani.

Poate ceva anume din lista asta sa ajute un om sa fie transformat si plin de viata, mai bun si de Duhul Sfant si sa il pregateasca pentru Cer? Nicidecum.

Ei au, doar autosugestionare si autoproslavire, mandrie, titluri arogante de mireasa, profet, descoperire etc.


Deci daca nu gasiti valori biblice in lista lui Branham, intrebati-va dragi frati, ce ati crezut pana acum si de ce ati facut-o? 

Nu ma urati pe mine, ca va faceti singuri rau, deoarece cand ma urati, ura este in voi, nu in mine. Nu eu v-am mintit, ci Branham.

Exista lumina adevarata deoarece Isus este Lumina lumii. 
El nu este "mesajul orei".  
El este Cuvantul. Nu Branham. Nu "mireasa".
Ingerii de "lumina" care propovaduiesc altceva decat apos Pavel sunt mesagerii lui Lucifer decazuti pentru a mintii, a crea haos, a semana ura si rautatea intre oameni. 
De asta nu exista rod viu la mesaj ci doar fiecare explica una si alta.

Faptul ca a spus unele lucruri bune copiate de la altii, si v-a impresionat cu astea si cu vindecarile lui, nu inseamna ca el este profetul Ilie si ingerul 7 si Dumnezeu in trup si nu stiu ce.

In ultimii lui ani de viata, Branham a vrut sa fie crezut numai pe baza experientelor sale personale cu "Dumnezeu", fara dovezi.

Un slujitor care isi foloseste experienta personala pentru a controla si domina pe altii, e clar ca ori minte ori ca abuzeaza folosind experienta reala pentru a-si mentine pozitia prin control psihologic.


Urmasii lui vor sa credem "mesajul orei". Ok, credem, dar dati dovezi. 

Voi vreti sa credem, dar fara dovezi? De cand aveti dreptul sa cereti asa ceva?

Da da, ati citit corect. Vor sa credem, dar fara dovezi. Vor sa credem doar ce a spus unul sau altul.

Vor sa le acceptam "mesajul" fara sa confruntam pretentiile nebiblice ale lui Branham, Frank si ale altora. 

Cum de au ajuns ei in halul asta? Si ei rad de mine.

Pai ei sunt intr-un hal fara de hal, prin acest fapt al inselatoriei de la mesaj. Eu am facut odata o familie, o firma, o casa, bani, le mai fac odata, care e problema? Nu e problema mare asta. Chiar nu e deloc.

Eu am fost eliberat de la mesaj, apoi ca sa ii ajut am acceptat provocarile lui Nelu Dascal de a raspunde la unele intrebari si iata am evoluat cu acest blog. 

Ei, iar ei ma calca in picioare, oridecate ori au ocazia dar am invatat sa nu ma supar pe ei. Inteleg demonul ce ii macina inauntrul lor si de aceea doresc sa ii ajut.

Sunt calit, fratilor. Sunt suficient de matur sa va inteleg, sa va iert, si sa vad ca aveti probleme emotionale si psihologice din cauza lui Branham, nu ca voi sunteti cu probleme reale, ma rog, nu toti.

Oricum, ce faceti voi, ce spuneti voi, nu arata cine sunt eu, ci arata cine sunteti voi cu adevarat.

Sa revenim. Aceasta atitudine si cerinta "obligatorie" din partea lor de a crede mesajul fara sa il dovedeasca ca fiind adevarat, nu este numai gresit fundamental si in afara Bibliei, ci este si o atitudine diabolica, anticrista. 

De cand si pana cand un om are dreptul sa ceara altora, sub amenintare, sa creada in lucruri care nu pot fi dovedite ca fiind adevarate? Ba chiar multe dovedite ca fiind false. De cand? De cand? 

Pai mai fratilor scumpi si dragi, voi care cereti altora sa cerceteze si sa creada numai Biblia in subiectele la care va referiti atunci cand vorbiti cu ei, exact voi nu faceti asta cand este vorba de subiectele in legatura cu minciunile lui Branham si Frank? 

Exact ce criticati la altii, si voi faceti tot la fel. Nu sunteti mai buni decat altii degeaba va tineti ca sunteti. 

Nu sunteti si nu aveti adevarul chiar daca aveti pretentia de a detine adevarul.

Indemnul meu de incheiere este: Nu mai dati ascultare minciunii ci: „De aceea, daţi Cezarului ce este al Cezarului şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu.”

Impliniti-va scopul si destinul! Branham si Frank si altii nu au legatura cu asta. Planul lui Dumnezeu pentru tine este cu mult deasupra oricarui muritor.

Nu lasa emotile negative, sentimentele frustrante si pe cel rau sa iti fure viata, fericirea si faptele bune si binecuvantarea lui Dumnezeu pregatite toate pentru tine inainte de intemeierea lumii sa umbli in ele. 

Shalom tuturor.

68 de comentarii:

  1. Dumnezeu sa te binecuvanteze, frate Lica. Imi place foarte mult acest articol si felul cum atingi tot mai precis dpdv psihologic punctele nevralgice ale acestei secte si ale liderilor ei in frunte cu Branham...

    Este intr-adevar trist ca desi am vazut ca lucrurile nu "pusca in linie" (ca sa vb in termenii vanatorului din Kentucky), totusi am trecut multe lucruri cu vederea si am cazut in plasa acestui vanator de suflete... Acum 20 ani insa nici nu se cunosteaun nici pe departe atatea lucruri, si ne era greu sa acceptam ca profetul nostru mult iubit sau liderii mesajului ne-ar putea minti si manipula. Totutsi, cei dragi ai nostrii, care au ramas sceptici cu privire la Mesaj, incercau sa ne avertizeze si sa ne fereasca de acest cult toxic. Noi ne credeam insa mai "luminati" si pe saracii de ei ii vedeam fara descoperire, prizonieri in "lanturile denominatiilo".

    Am fost orbi si fraieri, acum insa, daca dupa ce zi de zi ies la iveala tot mai multe minciuni si murdarii din viata acestui conducator orb care ne-a condus, tot nu vrei sa accepti realitatea (crunta), trebuie ca esti complet dezumanizat si spalat cu totul la creier.

    Dumnezeu sa aiba mila de toti! Shalom!
    ABEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intotdeauna cand apare o secta care urla ca doar ea are adevarul si restul sunt pierduti,aceasta secta are in ea samanta manipularii si tendinta spre infricare,inrobire in reguli si norme precum si in obligatii de a crede diferite ""revelatii si descoperiri"",obligatii care intra in contradictie cu mintea si inima omului ,producand confuzie si o anumita tulburare subclinica intre convingerile personale ale individului si credintele impuse de grupul sectar.

      Ștergere
    2. Asa-i. Sa ne fie invatatura de minte, noua, si celor care inca nu si-au dat seama de acest lucru, pentru ca si-au trimis mintea si inima la somn...

      Ștergere
    3. Multumesc frumos Abel.

      Eu i-am considerat gresiti pe cei care m-au avertizat sa nu intru in secta asta. Eu am patit-o si nu doar o persoana mi-a spus. Mai multe mi-au spus dar magnetismul lui Branham m-a atras mai mult.

      Probabil aveam probleme emotionale ascunse si nu stiam si venirea la acest mesaj mi-a asigurat o falsa siguranta.

      Si tie ti-au zis altii sa nu vii la mesaj?

      Ștergere
    4. Nu mi-au zis sa nu vin, dar au ramas sceptici tot timpul vizavi de Branham, si nu au putut sa-l accepte, iar eu ma miram de ce nu pot ei sa "vada"?. Totusi au avut mai multa intelegere fata de mine, decat aveam eu fata de ei. Erau cu adevarat niste OAMENI CU OMENIE...

      Ștergere
  2. La ce te referi ca vad ca tot ai scris ca cei de la Mesaj ameninta pe altii si ca fratele Branham ameninta oamenii. Cine te-a amenintat Lica?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca la amenintari spirituale se refera.La ceva de genul: ""Daca nu crezi mesajul nu vei fi rapit,nu esti pe placul lui Dumnezeu,esti samanta sarpelui...etc"". De altfel poti sa te uiti la comentariile branhamistilor sa vezi ca doar cu lucruri amenintatoare umbla. Si Iacob Dan cand comenteaza ceva doar baliverne spune,de genul celor de mai sus: "" Voi nu aveti Duhul Sfant,veti pierde rapirea,sunteti Core,Datan...., veti merge in iad daca nu credeti mesajul ..."".

      Si Branham facea la fel. Predica credinta in mesager si in mesajul sau,si faptul ca Ilie va introduce Biserica in rapire. Evident au expirat chestiile astea,la 50 de ani de la moarte lui. Deci branhamismul a murit odata cu Branham. Dar unii din SUA au vrut sa intretina anumite credinte,sa il ""invie"" pe Branham ducandu-i teoriile si minciunile in continuare. Unul din acestia a fost fiul sau Billy Paul care a facut si bani frumosi din imaginea tatalui sau William Branham.

      Ștergere
    2. In societatea americana fiul este atasat de tatal sau,si il insoteste pe acesta peste tot.Chiar fac multe lucruri impreuna,ca doi prieteni. Asa se explica de ce tocmai fiul sau Billy Paul a vrut ca imaginea tatalui sau Branham sa mearga mai departe.Fiica lui Rebeca chiar a spus acum cativa ani ca Branham nu are nici o legatura cu norul acela,el nefiind la vanatoare atunci.

      Nu a inviat Branham cand asteptau toti credinciosii lui, l-a inviat altcineva,adica fiul sau ,cosmetizandu-i imaginea cu tot felul de texte de genul: "" nici o viziune nu a dat gres,a restaurat cuvantul original,a descoperit epocile...etc"".

      Ștergere
    3. Da, da la amenintari de acel tip, exact cum a spus anonimul. Amenintari de doi bani de parca ei au fost pusi sa judece pe altii.

      Acesti oameni sufera profund, de aceea ameninta si ataca. Sunt distrusi in sufletul lor si prin comportamentul lor psiho ne arata agresivitate verbala si emotionala.

      Problema reala e ca aceasta mentalitate a pornit de la Branham, amenintatorul, acuzatorul si parasul sef.

      Oamenii care au avut probleme in copilaria lor sau afectiuni psihice au fost cel mai mult atrasi in secta asta. Odata cu ei au fost atrasi si cei care chiar au crezut sincer ca Maleahi 4:5, Apoc 10 etc e pentru Branham.

      Ceva nu a fost in regula la noi, deoarece exista ceva in noi care a raspuns la "drama" creata de Branham.

      Intrebarea mea este daca cei care ne-au invatat doar partea frumoasa si care pare frumoasa a lui Branham stiau de toata minciuna si falsul mesajului?

      Inca nu inteleg exact motivul psihologic al aderarii noastre, sau al meu personal, la aceasta secta toxica. Inca ceva imi scapa.

      De ce nu am fost atent la detalii? Eram la baptisti, aveam un viitor frumos, fericire, familie, casa, masa, etc. Ce mi-a trebuit mie branhamism?

      Recent, fosta sotie mi-a spus ca sederea ei in mesaj a fost "cosmarul vietii sale". O cred. am "furat-o" de la baptisti, era in cor, aveau grupa de tineret, mergeau cu chitara la spitale, la tara pe sate cantau ajutau oameni, orfani.

      A venit la mesaj cu mine, si inafara de ura certuri dezbinare barfa nu a vazut mare lucru. Nu a mai putut alege. Am adus-o in inchisoare.

      Un asa zis lider din Cluj in moment "pastor" de carton tot in Cluj, pentru ca eu progresam si aveam succes si in predicare si la munca, a lansat un zvon pretutindeni in Romania ca Lili, fosta mea sotie, ar fi fost violata sexual de catre tatal ei de mica copila si apoi a intretinut relatii sexuale intre ei cand a crescut. Asta ca sa ma murdareasca pe mine, sa ma simt intimidat si sa renunt la "slujba". De aia a mintit.

      Toti am gresit in viata frate, si mai corectam multe, dar sa vrei in mod intentionat sa distrugi alte vieti cu asemenea minciuni, inseamna ca tu esti un monstru. O mizerie de om, ce mai. Iata "mostrii" creati de isteriile lui Branham si de ura lui.

      Cu foarte mult "scandal" dupa luni de zile abia si-a cerut "scuze" dar nu a fost decat o prefacatorie. Si apoi ca sa umple cupa ipocriziei a mers la amvon si a vorbit despre: iubire. A fost scarbos, gretos.

      Eu am trecut peste faza demult, dar ea inca nici astazi nu uita acei ani de groaza cu astfel de oameni de tot rahatul de la mesaj. Lista este lunga, dar nu vreau sa ramanem in trecut.

      Am ascultat-o atent la povestire pe Lili, si mi-am dat seama cat de reala si profunda era suferinta ei, de care eu nu stiam aproape nimic. S-a chinuit zeci de ani alaturi de oameni de nimic.

      Ok.Sa revin la subiect.

      Iar motivul meu spiritual a fost ca auzind de vindecarile lui Branham, de botezul din Fapte 2:38, de Divinitatea Suprema a lui Isus, de Epoci, Peceti, am fost atras de asa zisul "adevar descoperit" si suna bine.

      Cu alte cuvinte a fost capcana perfecta in care am fost prinsi. Sectele sunt periculoase mai ales atunci cand par perfecte.

      Ștergere
  3. Recent am invatat ca Moshiach si Mashiach nu sunt sinonime.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Moshiach va veni"
      https://www.youtube.com/watch?v=4dzKlmOSCPk
      https://www.youtube.com/watch?v=CjVVvanKcTs

      sunt doar dialecte diferite, uni zic yavo, alti yavoioioiii, ca si la noi, cam cum sunt ardelenii fata de olteni sau modoveni :)

      Ștergere
  4. 8 Ascultaţi, surzilor, priviţi şi vedeţi, orbilor!
    19 Cine* este orb, dacă nu robul Meu şi surd ca solul Meu, pe care îl trimit? Cine este orb ca prietenul lui Dumnezeu şi orb ca robul Domnului?
    * Isa 43:8; Ezec 12:2; Ioan 9:39; Ioan 9:41;
    20 Ai văzut multe, dar* n-ai luat seama la ele; ai deschis urechile, dar n-ai auzit:
    * Rom 2:21;
    21 Domnul a voit, pentru dreptatea Lui, să vestească o Lege mare şi minunată.
    22 Şi totuşi poporul acesta este un popor prădat şi jefuit! Toţi zac înlănţuiţi în peşteri şi înfundaţi în temniţe. Sunt lăsaţi de pradă, şi nimeni nu-i scapă! Jefuiţi, şi nimeni nu zice: ‘Dă înapoi!’
    23 Cine dintre voi însă pleacă urechea la aceste lucruri? Cine vrea să ia aminte la ele şi să asculte pe viitor?
    24 Cine a dat pe Iacov pradă jafului, şi pe Israel în mâinile jefuitorilor? Oare nu Domnul, împotriva căruia am păcătuit? Ei n-au voit să umble pe căile Lui şi n-au ascultat Legea Lui.

    RăspundețiȘtergere
  5. Intrebare:
    Cine este acest rob orb?

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu cred ca zici ca e branham sau frank. Zi ne tu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o vorba in popor care spune ca un popor are conducatorii pe care si-i merita.
      Se pare ca vorba asta este o lege mare si minunata.
      Este posibil ca Dumnezeu sa trimita cateodata prieteni sau robi orbi sau surzi?
      Se pare ca DA. La cine ? La "surzi" si "orbi" , evident.
      De ce? Pentru ca absurdul sa aibe parte de o reprezentatie unica, fara precedent.

      Lamentatia lui "Lica"( il pun intre ghilimele pentru ca este cel mai reprezentativ ) este cat se poate de elocventa, argumentele mai mult decat suficiente , rationale dar plasate in alt plan, in rational, in adevarul contingent de tip argumentativ privat de revelatia absurdului omnipotent.
      Ce a uitat 'Lica' sau si-a propus sa uite (asta ii reprosez) este ca fara indoiala omul trimis de Dumnezeu al secolului xx este Branham cel legitimat de Dumnezeu cu toate "infirmitatile" lui care il fac unic pana si in ochii lui Dumnezeu.

      Cine este orb ca prietenul lui Dumnezeu şi orb ca robul Domnului?

      A vazut multe BRANHAM si a auzit multe si le-a facut toate praf . A mai fost cineva ca el ? Numiti-l.
      Poate Ivan cel Groaznic. A se vedea filmul 'TARUL'.

      Toţi zac înlănţuiţi în peşteri şi înfundaţi în temniţe. Sunt lăsaţi de pradă, şi nimeni nu-i scapă!

      Ar vrea poate "Lica' sa-i scape, sa-i trimita acasa la copii si sotii si la lucrul lor intr-un cuvant la normalitate, dar maretia spectacolului absurd , surdo-mut era asa de impresionanta incat nici dupa 50 de ani 'surdo-mutii" spirituali nu vor sa paraseasca sala ci striga din nas cu lingurile lor de lemn SHOW MUST GO ON.

      Cine vrea să ia aminte la ele şi să asculte pe viitor?

      Viorel

      Ștergere
    2. Nu exista om trimis de Dumnezeu in sec.20.Terminati cu prostiile astea . Ati preluat o minciuna tesuta in jurul lui Branham de ""om trimis al lui Dumnezeu"" si o dati mai departe fara discernamant .

      Ati uitat ce spune ISus? : "" Prorocii au tinut pana la Ioan..."".

      Cand a venit Regele cel promis,ce rost mai era de proroci care sa ii anunte venirea? De atunci Dumnezeu a asezat proroci in bisericile locale,inspre zidire ,mangaiere si sfatuire. 1 Corinteni 14 si Efeseni. Si Isus trimite 12 ucenici sa predice Evanghelia,nu unul singur.

      Deci odata cu Ioan sa terminat modelul vechi testamentar.

      Ștergere
    3. Comparatia nu este relevanta Viorel.
      Nu ai voie sa iei un verset de acum 3000 de ani si sa il aplici intr-un contex care te ajuta sa iti aperi crezul legat de Branham. Nu se face asa ceva.

      Am plasat totul in rational, fara sa neg Supranaturalul divin in general, mai ales pentru ca Biblia ne cere neincetat sa "nu trecem peste ce este ....scris". Asta este rational. Nu ne cere sa credem "revelatia absurdului omnipotent". Nu fi ridicol.

      Este interesant totusi sa vad cat de mult a reusit Branham sa deformeze gandiri, simtaminte si emotii. Pana la absurd.

      De ce oare centrul vorbirii branhamistilor este Branham si nu Domnul? De ce cand este vorba de a alege intre Domnul si Branham ei mereu aleg pe ultimul si intre Cuvant si mesaj aleg mereu mesajul?

      Cred ca am acest avantaj care este o imensa binecuvantare. Cand am "lamentat" atunci timp de doua saptamani, aveam de ales intre Branham si erorile lui si Domnul si Cuvantul Lui. De fapt asta a fost acea lupta.

      Viata multora s-a facut praf si din Biblie si din istorie. Dar a fost vorba de anumite pacate, decizii gresite, de falimente in anumite domenii ale vietii nu a fost vorba de MINCIUNA si inselatorie legata de Cuvant. Numai la profetii mincinosi intalnim ce vedem la Branham. Nu confunda indoiala fata de de divin, cu inselatoria despre divin.

      Branham nu a fost niciodata confirmat. Trebuie sa va lamuresc chiar toate lucrurile?

      El a fost un evanghelist care se ruga pentru bolnavi si avea vedenii, daca era chiar asa. Asta nu confirma pe Branham (de ce tot el e centrul gandirii voastre?) ci confirma adevarul biblic care spune: "aceste semne vor urma celor ce cred..." Atat. Si asta a fost in anii 50 in special, atunci nu avea atatea doctrine false.

      Dimpotriva, in anii 60 cand a luat-o razna a sfarsit-o catastrofal.

      Il contrazici si pe Branham si Scripturile. Branham in anii 60 a spus ca nu semnele si minunile dovedesc pe cineva ci Cuvantul. Biblia spune la fel.

      Branham zice chiar ca daca o singura invatatura sau profetie esueaza la un slujitor acel om trebuie parasit si abandonat imediat deoarece este fals. Branham are zeci si sute de erori.

      Ce vad la tine am vazut la toti si la mine inclusiv. Nevoia de a gasi versete biblice aplicate total aiurea doar pentru a ne apara siguranta de sine falsa stabilita emotional de ideile lui Branham.

      Tu si oamenii nu apara mesajul. Nu mai au ce. Argumentele biblice si istorice au distrus complet branhamismul. Ei isi acum apara emotiile, sistemul afectional se da peste cap daca ei renunta la protectia instalata fals de catre Branham.

      Daca Cuvantul nu este suficient de bun si vrednic de urmat si crezut, continua frate sa iti urmezi emotiile tale legate de un scenariu imaginar creat de Branham. Daca scenariu pica, pica sistemul tau afectiv legat de Branham si de tine in scenariul sau.

      Nu pot nega dreptul nimanui de a crede ceea ce doreste el. As lupta pana la moarte pentru dreptul tau si libertatea de a crede in Branham si mesajul lui, din cauza credintei mele in libertatea constiintei si de opinie.

      Dar daca vorbim de a studia si de a delimita, de a separa adevarul de eroare, atunci spun ce trebuie sa spun.

      "Toţi zac înlănţuiţi în peşteri şi înfundaţi în temniţe. Sunt lăsaţi de pradă, şi nimeni nu-i scapă!" Sunt oamenii intemnitati mental si sufleteste in ideologii toxice.

      Ștergere
    4. Evanghelia are putere sa scape pe cei care isi gasesc puterea in ei insisi sa aleaga ce este corect. Eu cred ca am devenit mai puternic decat am fost, cand am reusit sa aleg pe Domnul in locul lui Branham si Cuvantul si principiile biblice in locul mesajului emotional negativist al lui Branham.

      Branham a deposedat pe urmasii lui de aceasta putere. Da. Oamenii de la mesaj nu mai pot face nimic.

      Stii ce vad acum si mai bine? Inselatoria de proportii cosmice. Diavolul a schimbat prioritatile si la branhamisti si la frankisti si restul liniilor de la mesaj.

      Cu oricine vorbesc de la mesaj gafeaza la acest punct. Nu au capacitatea si forta de a da dreptate Cuvantului atunci cand e vorba deslusit ca Branham minte.

      Intrebare de nota 10:

      Cine a furat branhamistilor puterea si demnitatea de a da dreptate Cuvantului si lui Dumnezeu atunci cand acesta vine clar, direct si uneori foarte aspru impotriva lui Branham si mesajului sau?

      Ștergere
    5. Minciuna necesita foarte mult efort. Adevarul in schimb implica doar sa iti amintesti ce s-a intamplat.

      Cand minti va trebui sa iei in considerare ce incerci sa ascunzi, sa inventezi o varianta credibila a ceea ce s-a intamplat, sa te implici in a livra aceasta varianta oamenilor implicate, iar apoi sa-ti amintesti detaliile inventate pentru tot restul vietii tale astfel incat sa nu fii prins.

      Chiar daca pretinzi ca iti place prajitura dezgustatoare a bunicii tale, pui o gramada de presiune pe creierul tau. In plus cu timpul aceasta minciuna se construieste ca fiind un adevar, total ne inconcordanta cu credintele tale. Ceea ce este foarte daunator.

      Minciuna, la fel ca multe alte lucruri, cauzeaza stress si anxietate. Drept dovada avem aparatul poligraf ( ce a ajunj sa fie recunoscut sub numele de Detectorul de Minciuni".

      De fapt poligraful nu detecteaza minciuna in special, ci mai degraba semnele de stress care o insotesc. Desi stresul nu este un indicator definitiv al minciunii, este de multe ori un bun indiciu.

      Ștergere
    6. Asta e problema la "Mesaj". Au o imensa problema cu minciuna de aceea lucrurile sunt asa cum sunt.

      La baptisti si la alte biserici, totul e simplu si clar. Nu trebuie sa spui 10 minciuni sa acoperi una si apoi inca 50 sa acoperi cele 11. La mesaj asta se intampla.

      Apoi oameni cauta -in disperare- elemente si tablouri care sa "confirme" ce cred ei dar care nu au absolut nimic de a face cu realitatea.

      Ștergere
    7. Eu cred ca inteleg ce a vrut Viorel sa spuna, chiar ieri am scris urmatoarele lucruri aici:
      https://licangelyca.wordpress.com/2015/09/12/mesajul-orei/

      "Da, ai inteles fenomenul oglindirii si ma bucur pentru tine. William Branham nu ar fi aparut in realitatea noastra, daca nu ar fi existat oameni ca mine si ca tine, care sa aiba nevoie sa li se spuna ca sunt mai „speciali”, oameni care se devalorizeaza pe sine si oameni care judeca pe altii. Asa ca „universul” – „Dumnezeul infinit si nedefinit” a trimis un Profet in zilele noastre, care sa ne indrepte oglinda spre noi, pentru ca sa ne vedem adevaratul Sine, si pentru asta ii dam slava. Acum, ca am reusit sa vedem, nu mai avem nevoie nici de oglinda, nici de acest Mesager „divin”, care nici nu se putea sa lipseasca din vietile noastre…"

      "Teologia Branhamista este complet falsa, totusi Branham are un rol special de jucat in planul lui Dumnezeu de mantuire a omenirii. Nu vreau sa detaliez acest aspect, dar sper ca remarci ca nu il pun pe Branham de partea „vrajmasului”, pentru ca spre deosebire de voi, nu il vad pe Diavolul ca regele universului si nici macar domn al acestei lumi…"

      Cred ca acesta va deveni subiectul unui nou articol, cum am ajuns in Branhamism si de ce am stat atat de mult timp in acesta...

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
    8. S-a dus 'Lica' cu fundatia lui in India sa elucideze un caz de vindecare miraculoasa a unui orb. Necredinciosul, apostatul a indraznit sa puna microscopul pe caz. Au fost administrate dovezi, argumente, contraargumente, neoteologii toate menite sa satisfaca nevoia de supranatural a omului de secol xx. Imediat s-au strans fonduri de milioane de $ pentru a sustine viitoare cruciade ale Marelui Trimis fara a se sti cu certitudine daca intr-adevar miracolul a avut intradevar loc. De fapt nici nu mai are importanta caci Absurdul absolut deja s-a revelat si a prins oamenii in mrejele sale.
      Cu perseverenta unui adevarat cercetator savant 'Lica" ajunge la concluzia ca vindecatul era dintr-un sat unde toti locuitorii lui erau orbi. Dupa zece ani ajunge sa publice rezultatele cercetarii. Orbirea era cauzata de sursa infestata de apa si ca orbirea este reversibila daca celor infestati li se administreaza un vaccin de 2$ bucata. S-au gasit cativa din comunitatea stiintifica sa doneze cate 20$ rezolvand vederea pentru cativa dintre orbi urmand ca pe viitor la urmatoarea rectificare bugetara sa se suplimenteze ceva fonduri pentru repararea balustradelor podetului din sat care duce spre casa primarului.

      Ștergere
    9. Mai multe au prezis si s-au implinit, niste scriitori de scenarii de filme decat a prezis Branham prezicatorul cel fals: https://www.rt.com/usa/319235-bttf-anniversary-tech-predictions/

      Ștergere
    10. Nu cred ca e corect sa numim necredicios pe cineva care doreste sa verifice si sa cerceteze autenticitatea unui caz miraculos ci abia dupa ce are toate dovezile clare si totusi nu crede, atunci i se poate spune necredincios.Branhamistii numesc necredinciosi pe toti care cred in Domnul Isus dar nu cred in mesajul orei a lui branhamel. eu consider ca ei sunt necredinciosi de fapt.

      Ștergere
    11. Parca tu Abel sau Lica ati zis ca Branham a avut o vedenie in care "ai lui" presupun ca se referea la urmasii de la Mesajul Orei si acolo toti erau in camasi de forta internati intr-o casa de nebuni si se dadeau cu capul de pereti. cred ca lor se potriveste versetele astea puse mai sus.
      "Toţi zac înlănţuiţi în peşteri şi înfundaţi în temniţe. Sunt lăsaţi de pradă, şi nimeni nu-i scapă!"

      Ștergere
    12. Chiar ca se potriveste perfect. Eu cred ca el avea vedenii si despre el insusi,dar nu isi dadea seama de asta.De aceea multe predici i se potrivesc lui si nu celor care erau adresate.

      Ștergere
  7. Cred ca stiu eu:

    Noi suntem sau am fost robii orbi si surzi. Pana ce Dumnezeu ne-a deschis urechile si ne-a eliberat din robia vanatorului de suflete din Kentuky...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Is curios si eu de ce am stat atat de mult timp in branhamism. Si se pare ca sI mai mult voi sta in ex-branhamism tot fara sa inteleg de ce. Ma simt de parca as fi unul dintre slujitorii lui David batjocoriti de Hanun.
      4. Atunci Hanun a luat pe slujitorii lui David, le-a ras barba pe jumătate şi le-a tăiat hainele pe jumătate până la coapse. Apoi le-a dat drumul.
      5. David, înştiinţat de lucrul acesta, a trimis nişte oameni înaintea lor, căci oamenii aceia erau foarte batjocoriţi; şi împăratul a spus să le spună: „Rămâneţi la Ierihon până vă va creşte barba, şi pe urmă să vă întoarceţi.”

      Ștergere
  8. Da, si dupa aceea trebuie vizionat si asta:

    https://www.youtube.com/watch?v=-cZxP8hQ-d8

    RăspundețiȘtergere
  9. Apostolul adevarat Petru spune fff clar si drept "Vrei dar să nu-ţi fie frică de stăpânire? Fă binele şi vei avea laudă de la ea."
    Invatatura sfintilor apostoli loveste din nou si decapiteaza inca unu din capetele branhamismului care a invatat pe toti altfel.
    Domnia branhamismului sa terminat.Cuvantul lui Dumnezeu desfiinteaza sectarismul lui branham.Cuvantul lui Dumnezeu nu se teme de proroci mincinosi.Dumnezeu nu ia trimis.Pe care Dumnezeu ii trimete spun adevarul si nimeni nu le rastoarna cuvintele.Daca sant drepti ei rastoarna la altii.
    Dar branham a fost gasit mincinos sifacut una cu pamantul.Cuvantul la taiat jos.Cuvantul lui Dumnezeu este mai taietor decat orce sabie cu doua taisuri si taie branhamismul in bucati.Invatatura falsa are capete ca si balaurul si fiecare a fost taiat jos de Cuvantul lui D-zeu.Branham e mort si mesaju lui e blestemat si Branham a murit ca blestemat ca el sia blestemat si viata si mesaju si tot.
    Si atunci aceia ce il urmeaza sant si ei blestemati. blestematilor pocaitiva de pacatu idolatric satanic. Doar ISUS ESTE CALEA ADEVARUL SI VIATA IERI SI AZI SI IN VECI. AMIN.Amin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Woai! Nu m-am gandit pana acum ca de fapt Branham nu s-a blestemat pe sine numai ci era vorba si mai mult de ceea ce el zice el. Acum o vad mai bine. Cum de nu am insistat pe acest subiect cand am scris despre auto-blestemul lui?

      Branham zice "sa ma ucida Dumnezeu in fata intregii tari...DACA CE V-AM SPUS NU E ADEVARAT"...asta era important frate. Frate. Off... eu zic de altii ca sunt naivi, dar si eu sunt uneori.

      Noi am pedalat pe moartea lui, ca nu se face asa ceva, dar motivul era mult mult mai important si la el m-am referit mai putin.

      Recent cineva a zis ca Branham a fost confirmat. Da. Din nou il gasim ca profet mincinos confirmat.

      Da a fost, a fost confirmat, dar acum la moartea lui. A fost confirmat ca fiind profet mincinos, dupa cuvintele lui proprii..."Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină şi din cuvintele tale vei fi osândit." ne invata Domnul.

      Branham si-a cerut "confirmarea" prin blestemul mortii. Si asa cum scrii frate si mesajul este de fapt blestemat de catre Branham insusi prin acest gest ciudat pe care l-a facut.

      Nu am inteles o astfel de nebunie, nici nu vreau sa inteleg. E ca si cum ar fi zis ca un tigan: "Sa mor io daca va mint". Dar contextul e mult mai grav. E grav de tot.

      Exista in istorie vreun slujitor sa se blesteme pe sine, sa blesteme ceea ce vorbise el si apoi sa il vedem cu blestemul peste el implinit? Doar Branham, adevaratul profet fals care s-a blestemat si si-a blestemat mesajul.

      De ce a facut asa ceva domnule? Sa ne arate Dumnezeu ca e fals. Alt motiv nu exista.

      Concluzie.

      Dumnezeu, prin uciderea lui Branham ne-a aratat ca ceea ce Branham ceruse este real.

      Atunci e extrem de grava situatia deoarece aveti asa: un profet care se blestema sa moara daca el nu a spus adevarul. (trecem peste faptul ca nu se procedeaza asa)

      Apoi Dumnezeu ne arata ca nu a spus adevarul permitand moartea lui Branham exact cum a cerut-o "inaintea intregii tari".

      Astfel dragii mei, daca Branham e corect in ce a cerut si Dumnezeu a ascultat, atunci aveti un profet blestemat cu un mesaj blestemat, la un popor....

      Ștergere
    2. Branham si-a adus singur pierzarea, prin ceea ce unii numesc "Legea Atractiei". Esti sau devii ceea ce gandesti. Daca gandesti mereu negativ si mai rostesti si cuvinte de blestem, ce astepti sa se manifeste in viata reala?

      Biblia spune sa binecuvantati neincetat, asta nu inseamna sa spui "Domnul sa te binecuvanteze frate" ci pur si simplu ce spune, sa CUVANTATI BINE. Nu iti impune, poti sa CUVANTEZI si RAU, dar iti vei atrage astfel RAU in viata ta :)

      Shalom, binecuvantatilor!
      ABEL

      Ștergere
    3. Am citit undeva, cred ca in "God's Generals" ca in acelasi an mai multi credinciosi care au avut revelatii impotriva lui Branham, i-au spus dar el normal ca nu a vrut sa auda, si apoi l-au dat "pe mana satanei" cum se spune si probabil impreuna cu "contributia" lui de autoblestem, a patit necazul cu accidentul.

      Si prin cartea aceea daca eram atent mai mult si nu traiam amenintarile lui Branham, as fi parasit secta asta acum 15 ani.

      Acolo ii recunoaste aportul la trezirea anilor 40-50 dar spun clar ca a deviat si ca a produs multa paguba intre crestini. Fratele Bornos are si acum cartea in limba engleza.

      Noi eram bucurosi ca o carte atat de cunoscut intre carismatici, Branham are o pozitie destul de inalta.

      Fusesem invatati ca oamenii l-au acceptat pe Branham pentru minuni dar l-au respins, ca -si pe Isus- cand a fost vorba de "Cuvant."

      Alunecoasa, vicleana si perfida comparatie.

      Oricine este instabil in Cuvant, emotional, sentimental, mental, cade la aceste comparatii, mai ales daca este un cautator sincer.

      Aici ne-a prins si tinut in capcana.

      Ștergere
    4. Da, un factor principal il reprezinta instabilitatea, pe oricare din planuri.

      "Blestemul" (de ex. datul pe mana Satanei) de catre altii a intarit oricum propriul sau blestem, si este de ajuns ca sa "rumege" acele ganduri si sentimente pentru un timp, sa zicem o luna, ca sa devina o "profetie care se auto-implineste".

      De aceea este bine de stiut, si pentru cei ce au iesit de la Mesaj, sa nu creada nici 1% din amenintarile care li se aduc de cei de la Mesaj, sa nu se gandeasca la "raul care li se va intampla" si sa nu dea doi bani pe "datul pe mana Satanei". Altfel, risca si ei sa atraga lucrurile pe care altii li le "prorocesc", daca se gandesc asupra lor. Reamintesc, ca ganduri de genul "Nu mi se va intampla ceva rau" sau "nu sunt bolnav" atrag exact lucrurl despre care gandesti, ele nu tin seama de cuvantul "NU" ci mai degraba de starea interioara pe care o simti. Asa ca cei "amenintati cu blesteme" sa se gandeasca si sa traiasca in interior o stare de pace, liniste, eliberare, lucruri pozitive, si totul va fi bine :)

      Ștergere
    5. Exact.

      Auzi frate. Realizez un lucru foarte important. In toate comentariile lor vad un singur lucru:

      EI NU APARA MESAJUL. EI ISI APARA EMOTIILE LOR.

      Ei nu ne dau versete biblice sau citate din mesaj si asa sa construim un dialog pentru a permite adevarului sa ne vorbeasca tuturor. Ei habar nu au de asa ceva.

      Isi apara sentimentele, ca sa nu fie ranite in continuare deoarece si-au legat tot sufletul de o siguranta de sine falsa iar cand aceea le este amenintata, ei reactioneaza DAR NU ARGUMENTEAZA CU BIBLIA.

      YES! Acum vad perfect transparent prin ei, prin ce trec si care este REALITATEA nu pretentia sau inchipuirea.

      Toate reactiile lor sunt consecinta apararii universului lor personal creat in urma imaginatiei influentata de ideile paranoice si mistice din mesaj amestecate cu lucruri frumoase si biblice.

      Cum am spus si lui Viorel, ei isi apara emotiile.

      Daca se prabuseste universul inchipuit, "mesajul orei" ei cred in mod gresit ca li se prabuseste viata si pierd rapirea sau dreptul la Cer.

      Ce este asta de fapt? Isi para emotiile de falsa siguranta.

      Ei nu au treaba cu mesajul, in mare parte. Ei au treaba cu CE SUFERA EI CAND AUD CA BRANHAMISMUL S-A PRABUSIT.

      Li se prabuseste sursa sigurantei lor de sine (falsa) si ei asta nu pot accepta. Nu e vorba ca ii intereseaza daca Branham minte sau nu.

      Cum vine asta? Dpdv psihologic, ceva anume din trecutul lor, ceva dureros, lipsa sigurantei, afectiunii, iubirii din copilarie sau adolescenta, i-a afectat iar cand au auzit mesajul si-au acoperit acea afectiune dureroasa

      Ștergere
    6. Subconstientul transmite impulsuri si reactioneaza agresiv cel putin la inceput, tocmai pentru a proteja respectiva persoana de "prabusire" deoarece din pacate aceasta si-a pus toata speranta in "mesaj" adica, in ce i-a oferit o protectie emotionala falsa.

      De aceea ei sunt atat de depresivi, nefericiti, agresivi verbal si emotional si dogmatic chiar si intre ei in foarte mare masura. Nu sunt educati dpdv emotional deloc.

      Isi traiesc propriul prizonierat in care au siguranta patului, unei mese, etc ca sa fiu metaforic. Le este frica sa iasa afara, deoarece li s-a spus ca afara este ceva rau si nesigur, mai bine sa stea ei cuminti pe "fundul" lor chiar daca nu e totul roz acolo.

      Acesta este motivul si momentul deposedarii lor de catre Branham, a puterii de a alege intre el si Domnul.

      Acesti oameni nu au aceasta putere deloc. Sunt marionetele lui Branham si a fricii instalate de el in sufletul lor prin amenintarile si ideile lui parazite si ucigatoare.

      Oamenii de la mesaj nu au cunoscut pe Dumnezeu deoarece el este IUBIRE si in El nu este frica.

      Trebuie sa le vestim Evanghelia din nou deoarece nu au experimentat-o inca.

      Cum sa ajungi in asemenea hal sa nu poti alege Cuvantul cand vezi ca mesajul minte, si cum sa nu poti alege pe Domnul Isus cand Branham se pune in locul lui si se numeste singur ca el este Dumnezeu in trup?

      O forta demonica stapaneste fiecare suflet care nu poate decide nici pentru Cuvant, nici pentru Domnul si aleg mesajul si pe Branham.

      Imi este foarte clar. Este dovedit.

      Branham a fost confirmat ca profet fals!

      Ștergere
    7. Regele Ieroboam a fost un Mashiach Melech al Israelului adica Rege Uns legitimat al Israelului ca si Saul sau Manase. Mashiach Hacohen au fost si cei doi fi ai lui Aron arsi.
      Mashiach inseamna uns cu rol de dedicare in slujba Domnului, fie preot, rege, vas, sfesnic, perdele sau furculite.
      Stiu caSaul primul rege uns al Israelului a fost legitim 2 ani de zile din cei 40 cati a domnit peste Israel.
      Lica stiu ca esti unul dintre cei mai buni biografi ai lui Branham si vreau sa cred ca si echidistant. Ar fi de folos sa stim daca a fost un moment in viata lui Branham cand a avut parte de o "ordinare" legitima si cat a durat ea. De multe ori ai pomenit expresia "dupa anii saizeci" ....fara a marca exact momentul sau evenimentul care a marcat" ruptura" in slujba lui.
      Deasemenea este interesant ca predicile de dinainte de "ruptura" nu sunt accesibile.
      Uni spun chiar ca un Branhamist pur citeste sau asculta numai ce a fost predicat dupa anii 63.
      Interesant ar fi sa se faca un studiu cu exemple din biblie cu personaje cu acelasi destin tragic si cauzele sau decizile personale din viata acestor "mashiach" care determina afundarea tot mai mult in spiritism si inchinare la idoli a lor si a celor pe care ii pastoresc spre pierzare.
      Personal nu cred ca fortele demonice sunt mai puternice decat liberul arbitru al omului.
      Omul alege binele sau raul . Daca faci binele vei fi bine primit si ostile ceresti te vor insoti si in inchisoare dar daca faci raul pacatul pandeste la usa si te va invada in asa fel incat sa nu te poti dezvinovati nici daca esti Marele Preot =cel mai inalt rang de Mashiach=Uns.

      Cum am spus Moshiach si Mashiach sunt notiuni total diferite chiar daca foarte putini sesizeaza diferenta.
      In momentul cand a venit omul lui Dumnezeu sa proroceasca impotriva altarului zidit de Ieroboam a vestit si nasterea lui Iosiach care va face curatenie totala in Israel .
      Mosiach vine de la verbul a salva care inseamna mai mult decat a fi un simplu mashiach= uns.
      Marele preot Caiafa era un Mashiach legitim care a judecat si condamnat pe cel care era Moshiach legitim=Salvatorul,Mantuitorul,Rascumparatorul.

      Sunt multi Mashiach dar pentru noi este unul Singur Mashiach Moshiach

      Din insarcinarea mea,
      Viorel

      Ștergere
    8. Eu nu cred ca a existat nici o "insarcinare" a lui Branham. Cine sa o fi facut? Poate AVAK...?

      "Ungerea" este un "lichid" sfant, si eu cred ca nu se face pe "exterior", ci ca orice lichid, trebuie pus intr-un vas, un recipient, care ii da o forma anume. Acum, ungerea in sine este buna, dar in functie de ce forme are vasul, asa va arata si "ungerea" sau "roadele" ei. Ganditi-va la cuburile de gheata, in frigider, ele ingheata in forma in care sta apa, logic, nu?

      Branhamismul are ca tata Adventismul (o forma de puritanism american) si ca mama Penticostalismul, o forma asemanatoare, dar cu o inclinatie spre "excitare spirituala"... Astfel, orice "ungere" s-ar turna in omul Branham, care evident ca era construit dupa aceste forme, roadele acestei "ungeri" - pe care le stim bine cu totii - au forme de penticostalism si de adventism in ele.

      Asa era si cu cei pe care i-ai amintit, fie Saul, fie Manase, Marele Preot, etc... Cum spune Viorel: ALEGI BINELE sau RAUL, si in fuctie de ce ALEGI, cum iti modelezi caracterul, "ungerea" se va condensa in acea forma...

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
    9. Nici eu nu cred ca ar fi existat vreo insarcinare exact ca in vremurile biblice. Dupa parerea mea a fost ca un fel de inscenare,o regizare pusa la cale de altii . Avak doar a recunoscut in Branham anumite capacitati de vindecare. Apoi s-a imbracat ca un inger sa il impresioneze pe Branham ,si cand l-a vizitat i-a dat celebrul sfat pe care multi l-au luat exact ca venind de la un inger din vremurile biblice. Dar enuntul sau il da de gol: "" Daca ii vei face pe oameni sa te creada...."". Normal ca daca iti pui increderea in orice vindecator fie el material sau spiritual,pana la urma beneficiezi de anumite rezultate mai mult sau mai putin spectaculoase.

      Credinta are in ea puteri foarte mari.

      Imi amintesc aici si de acel indian care era tinut sub observatie intr-un spital ,si care nu mancase si nu bause nimic timp de mai multe zile. Stiintific era imposibil asa ceva. Dar argumentul sau era ca o anume zeita il tine in viata.

      Deci la asta sa rezumat totul si in legatura cu Brnaham:La manifestarea credintei.

      Ștergere
    10. "Ei reactioneaza DAR NU ARGUMENTEAZA CU BIBLIA." Corect. Pentru mine este ca o descoperire. Asta mi-a explicat total de ce ei se poarta cum se poarta.

      Ștergere
    11. Reactioneaza precum niste retarzi mintal. In cazul lor se poate vorbii de un retard spiritual.Le lipseste capacitatea de a discerne lucrurile,si concomitent de a ramane in limitele impuse de ISus,de apostoli. In lumea lor schizoida au falsa impresie ca doar ei sunt pe placul lui Dumnezeu,si restul sunt o pleava,sau chiar hoituri,dupa cum spunea un cap patrat de branhamist intr-un comentariu. Mentalitatea asta putreda plecata de la William Branham le-au intoxicat mintile si inimile. In cazul lor se poate spune ca sunt anatema fiindca vin cu o evanghelie diferita de cea predica de Pavel,adica Evanghelia Harului.

      Ștergere
    12. In biblie spune clar ca Saul a fost uns ca rege. Chiar David cel prigonit cu o ura viscerala de Saul il recunoaste pe Saul ca uns al Domnului.
      De ce in cazul lui Branham nu am avea o situatie similara.?
      Fiti rezonabili si judecati corect nu va lasati mintea intunecata .
      Atrocitatile facute de Saul sunt cu mult mai mari , sa nu uitam ca a macelarit preoti nevinovati doar pentru ca au indraznit sa-I dea lui David niste paine uscata.

      Ștergere
    13. Abel ungerea se facea la exterior. de la preotii care faceau slujba in cort pana la ultima furculita dedicata slujbelor, Inclusiv templul. In momentul in care erau pangarite in vreun fel erau scoase din slujba, inclusiv templul trebuia sa fie daramat si ars din pricina lui Manase care era cel mai ticalos dintre regii unsi ai lui Iuda. Chiar Manase a fost mantuit si adaugat la poporul lui imediat ce s-a pocait.

      Faptul ca Branham a fost avertizat de foarte multi arata ca CEVA era acolo si sigur nu erau vrajitori ca vrajitoarea din Endor care i-a dat avertismentul lui Saul.

      I s-a dat vreme sa se pocaiasca.... aproape un an.


      Ștergere
    14. Astea-s ritualuri exterioare, precum taierea imprejur. Eu am scris "ungerea" in ghilimele pentru ca nu m-am referit la actiunea fizica a vreunui preot care toarna ulei cu carul, ci la semnificatia spiritual-psihologica, a acelei ungeri pe care nu o face omul, ci Dumnezeu insusi. Asa cum taierea imprejur (fizica) nu este nimic, daca nu o ai pe cea "a inimii", tot asa nici un ritual nu inlocuieste "UNGEREA" data de Dumnezeu. Asta insa, condenseaza in vasul fizic in care este turnata, ca apa in formele de cub in congelator...

      ABEL

      Ștergere
    15. Ca sa ma fac mai bine inteles, inlocuiti "UNGEREA" cu "INSPIRATIA" sau cu "CONECTAREA" la Divin. Degeaba te conectezi, daca "canalele" tale sunt "murdare", vei primi doar un lichid impur, ca ungere. Asa ca oricat de mult ar fi fost Branham "conectat" cu Dumnezeu, atat timp cat vasul lui (mintea, spiritul, ratiunea) era "murdar" (nu in sens de imoral, ci imbacsit cu invataturi penticostale sau adventiste, ceea ce a intrat in el ("ungerea") iesea la urma tot in forma acelor credinte, rationamente, judecati. Nu are cum altfel...

      Ștergere
    16. Saul a fost lider politic si religios, nu a fost "vocea lui Dumnezeu" cum este- cum ar fi trebuit- sa fie Branham.

      Nu poti aduce tablouri din VT sa treci peste toate "updateurile" facute de Domnul si apostoli, doar pentru a apara pe Branham.

      Biblia spune ca vor fi profeti falsi, duhuri amagitoare etc.

      De ce nu am lua ca etalon Biblia si in cazul lui Branham si sa dezbatem, ca si oamenii interesati de adevar? De ce nu? Numai pentru ca Branham si Frank si altii ne-au amenintat si ne-au infricat?

      Au ei dreptul sa spuna cuiva sa nu cerceteze Cuvantul si pretentiile cuiva? De ce atata infricare si sentiment de frica, spaima, uluire, cand dezbatem ceva subiecte in care vedem ca Branham a mintit.

      Frica este mostenirea de la Branham. Arma de manipulare a urmasilor lui.

      Eu cred ca urmasii lui Branham nu au fost inca atinsi si cuprinsi de iubirea lui Dumnezeu incat sa iubeasca destul pe Domnul si sa nu tremure de frica in fata unor amenintari din partea unui lider religios care isi spune inger, si Dumnezeu in trup.

      De cand si pana cand au loc amenintari de acest fel in Imparatia Dragostei Fiului Sau din partea unui lider?

      Sunt tot mai convins ca cei de la mesaj nu au cunoscut inca pe Domnul si nu au experimentat nimic din ceea ce inseamna mantuirea.

      Sunt lideri religiosi judecati mai aspru decat Branham, si pentru mult mai mici "greseli".

      Branham nu a gresit doar ca om, caci avem un Mijlocitor, si nimeni nu are dreptul sa scoata pacate de sub Sange. Avem de a face cu MINCIUNA, manipularea, inselatoria. Iar Biblia ne spune ca acestea sunt lucrarea celui rau.

      Ce este extrem de grav este ca Branham a deposedat urmasii lui de dreptul, de puterea, de libertatea de a-l verifica si de a-l considera nevinovat pana la proba contrarie.

      Este uluitor si monstruos ca un lider religios, slujitor al Evangheliei sa puna acest lant si botnita peste gura oamenilor.

      Intrebarea normala vine: DE CE UN OM AR FACE ASA CEVA? De ce iti este atat de teama de a fi cercetat daca esti drept. Nu chiar el spunea in anii lui "buni" ca aurul curat nu se teme de verificare?

      Ajungem la punct. Nu e vorba cu cine seamna Branham din VT. Este vorba ca nu a vestit invatatura biblica si a dus in eroare oamenii.

      Minciuna, manipularea, eroarea, haosul, inselatoria, plagiatul sunt ceva asa niste chestii aiurea care nu prea conteaza? IMpresia asta mi-au dat-o branhamistii in ultimii ani.

      Adevarul, nu prea conteaza.
      Minciuna, nu prea conteaza.

      Atunci ce conteaza? Mesajul si Branham. Asta conteaza pentru ei.

      Ștergere
    17. A nu se confunda ungerea cu umplerea,
      Am spus Mashiach si moshiach nu sunt sinonime.
      Importante sunt si lucrurile vazute si cele nevazute.
      Prin credinta cele nevazute devin vazute.
      Adevarata taiere imprejur a inimii in duh trebuie finalizata cu ritualul exterior.
      Una fara cealalta sunt incomplete.
      Si crede-ma am citit de nenumarate ori Galateniul.

      Ștergere
    18. Este uluitor cum Domnul, apos Ioan si Pavel ne imputernicesc si ne dau curaj sa cercetam duhurile, pretentiile profetilor.

      Asta inseamna imputernicire. Lideri imputernicesc pe altii dandu-le drepturi, libertate, imbarbatare, valoare.

      INTREBARE pentru ei: ADEVARUL MAI CONTEAZA? Sau mesajul conteaza?

      Apostolul Pavel ne da dreptul chiar sa respingem ingeri de lumina. Delegarea de autoritate. Soldati domnule! Stilul acesta de a conduce si gandi produce soldati viteji, curajosi, oameni ancorati in Cuvantul Etern a lui Dumnezeu .

      E si smerit: Pavel ne spune ca si chiar el insusi daca vine mai tarziu (apropo de anii 60) cu alte idei sa nu fie crezut.

      Asta este WOOW pentru mine. Inteleg forta autenticitatii unui adevarat lider cand citesc asa ceva. Este inspirational acest liderhip, mod onest, transparent de a gandi si vorbi.

      Bun.

      Si vine Branham si deposedeaza biserica de puterea de a se indoi de el, pana cand este dovedit cu adevarat. Ba chiar acuza si face istericale impotriva oricui si-ar permite sa se gandeasca ca el nu e adevarat. What is this?!

      Daca Pavel a produs soldati curajosi care devin lideri, Branham produce urmasi subnutriti spiritual, slabi, fricosi, aronganti , mandrii, suferinzi, tristi, depresivi, afectati emotional si psihologic...doar niste marionete manipulate care au pretentii dar nu au valoare.

      Ștergere
    19. repost.

      Eu cred ca am devenit mai puternic decat am fost, cand am reusit sa aleg pe Domnul in locul lui Branham si Cuvantul si principiile biblice in locul mesajului emotional negativist al lui Branham.

      Branham a deposedat pe urmasii lui de aceasta putere. Da. Oamenii de la mesaj nu mai pot face nimic.

      Stii ce vad acum si mai bine? Inselatoria de proportii cosmice. Diavolul a schimbat prioritatile si la branhamisti si la frankisti si restul liniilor de la mesaj.

      Cu oricine vorbesc de la mesaj gafeaza la acest punct. Nu au capacitatea si forta de a da dreptate Cuvantului atunci cand e vorba deslusit ca Branham minte.

      Intrebare de nota 10:

      Cine a furat branhamistilor puterea si demnitatea de a da dreptate Cuvantului si lui Dumnezeu atunci cand acesta vine clar, direct si uneori foarte aspru impotriva lui Branham si mesajului sau?

      Ștergere
    20. 23 Thus saith the Lord: “Let not the wise man glory in his wisdom, neither let the mighty man glory in his might; let not the rich man glory in his riches.
      24 But let him that glorieth glory in this: that he understandeth and knoweth Me, that I am the Lord who exercise lovingkindness, judgment, and righteousness in the earth; for in these things I delight,” saith the Lord.
      25 “Behold, the days come,” saith the Lord, “that I will punish all them that are circumcised with the uncircumcised—
      26 Egypt, and Judah, and Edom, and the children of Ammon, and Moab, and all that are in the utmost corners, that dwell in the wilderness. For all these nations are uncircumcised, and all the house of Israel are uncircumcised in the heart.”

      Ezechiel 44:9 Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: «Niciun străin* netăiat împrejur cu inima şi netăiat împrejur cu trupul să nu intre în Locaşul Meu cel Sfânt, niciunul din străinii care vor fi în mijlocul copiilor lui Israel.

      Ștergere
    21. "'Adevarata taiere imprejur a inimii in duh trebuie finalizata cu ritualul exterior.""

      Anonimule ,Pavel explica clar iudeilor ca nu mai este nevoie de nici o taiere imprejur ,odata cu venirea harului . Adevarata taiere imprejur este cea a inimii. Doar cativa iudei puneau un jug peste primii crestini si le cereau sa se taie imprejur.

      Scuza-ma dar ai citit degeaba Galateniul.Fiindca Pavel atat in Fapte cat si in alte epistole le explica iudeilor si nu numai ca odata cu venirea lui Hristos nu mai este necesara nici o taiere fizica imprejur,ci doar o taiere a inimii prin Duhul.

      1 Câţiva* oameni veniţi din Iudeea învăţau pe fraţi şi ziceau: „Dacă** nu sunteţi tăiaţi împrejur dupㆠobiceiul lui Moise, nu puteţi fi mântuiţi.”

      10 Acum dar, de ce ispitiţi pe Dumnezeu şi* puneţi pe grumazul ucenicilor un jug pe care nici părinţii noştri, nici noi nu l-am putut purta?

      11 Ci credem* că noi, ca şi ei, suntem mântuiţi prin harul Domnului Isus.”

      Hotărârea Bisericii

      28 Căci s-a părut nimerit Duhului Sfânt şi nouă să nu mai punem peste voi nicio altă greutate decât ceea ce trebuie,
      29 adică să* vă feriţi de lucrurile jertfite idolilor, de sânge**, de dobitoace sugrumate şi de curvie, lucruri de care, dacă vă veţi păzi, va fi bine de voi. Fiţi sănătoşi.”

      Fapte 15

      Ștergere
    22. Viorel, am cercetat, ai dreptate, sunt doua cuvinte care provin din radacini diferite:

      MASHIACH, scris Mem.Shin-Yud-Chet, gematria 358, inseamna UNS si provine de la MASHACH (a unge)

      MOSHIA, scris Mem-Vav-Shin-Yud-Ayin (nu cu Chet la final), inseamna SALVATOR si provine de la YASHA (a salva)

      Forma mixta "MOSHIACH" este incorecta, desi nu putem spune noi aceasta, fiindca este doar o alta vocalizare in functie de regiune si dialect. De altfel, daca asculti acest cantec, copilul pronunta MOSHIACH YOVOI pe cand barbatul pronunta MASHIA YAVO...

      Totusi, multumesc ca m-ai facut atent spre forma MOSHIA, despre care nu stiam ca exista, pentru mine era doar M(O)SHIACH = UNSUL. Acum am inteles diferenta :)

      ABEL

      Ștergere
    23. uitai cantecul cu pricina:
      https://www.youtube.com/watch?v=4dzKlmOSCPk

      Ștergere
    24. Tăierea împrejur, negreşit, este de folos, dacă împlineşti Legea; dar dacă tu calci Legea, tăierea ta împrejur ajunge netăiere împrejur. Dacă deci cel netăiat împrejur păzeşte poruncile Legii, netăierea lui împrejur nu i se va socoti ea ca o tăiere împrejur? Cel netăiat împrejur din naştere, care împlineşte Legea, nu te va osândi el pe tine, care o calci, măcar că ai slova Legii şi tăierea împrejur?

      Pavel a protestat impotriva celor ce SILEAU pe Goimi sa fie taiati imprejur taindu-le astfel calea spre a ajunge in mod natural prin propria convingere la necesitatea pazirii legii prin credinta asa cum a ajuns si Avraam care a ajuns sa fie taiat imprejur abia la 99 de ani.

      Cel netaiat imprejur din nastere cum era si Avraam ajunge prin ascultarea credintei sa fie un implinitor al legii (ajungand la un moment dat sa inteleaga si necesitatea taierii imprejur) osandeste pe cel care era bibliotecarul calcator al legii avand taierea imprejur si aceea doar partiala in trup.

      Despre aceasta face referire Pavel

      Un exemplu din actualitate ar fi ca daca accepti sa fi silit sa porti batic la penticostali e o pricina de lauda pentru cei care te-au catehizat sau daca nu bei si nu fumezi la fel, fara a mai insista pe ce scrie in Ieremia 9: 23-26.

      Se mai practica si la banci unde te pune odata sa semnezi contractul de credit si dupa aia sa-i citesti articolele.

      Pavel protesta impotriva acestei metode injuste de a iudaiza sau increstina oamenii.
      El recomanda ca inante de a parafa contractul este nevoie de o cunoastere a continutului de catre semnatar si ca harul sau perioada de gratie ne permite sa lucram cu constiinta noastra antrenand liberul arbitru spre a cunoaste pe Domnul si sa intelegem ca el nu se comporta ca un camatar care vrea neaparat sa-si obtina semnatura ca apoi sa te jumuleasca prin intermediul recuperatorilor .

      Ștergere
    25. Nu este adevarat.Pavel a aratat inutilitatea taierii imprejur,odata cu venirea Harului!. Taierea imprejur nu este de folos pentru mantuire .Este egala cu zero. Ignori cu buna stiinta pasajul care l-am scris din Fapte,sa scoti in evidenta o prostie care pana si Pavel o combatea ,si o trecea in planul spiritual adica ""taierea imprejur a inimii"",deoarce tot el spune in Corinteni ca "" in Hristos nu mai este nici iudeu,nici grec..."".

      "" Pavel a protestat impotriva celor ce SILEAU pe Goimi sa fie taiati imprejur..."". Fals.

      Pavel a prostestat impotriva acelor iudei care legau mantuirea de un ritual,adica de taierea imprejur. Nu ignora pasajul din Fapte.Daca vrei sa te faci iudeu fa-te,dar nu schimba intelesul scripturilor cu lucruri care nu duc la mantuire ,si care nu au legatura cu harul dumnezeiesc.

      Cam asa fac si branhamistii: Ei pun "descoperirea si mesajul lui Branham" in locul taierii imprejur.

      Si ce e cu limbajul asta ? Cica Goimi...Ai citit si tu Protocoalele Sionului si vi si te incorzi pe aici cu lucruri pe care nu le cunosti. Din cate stiu aceste protocoale sunt niste minciuni,niste inventii menite sa ii denigreze pe evrei,fiindca termenul Goim este ca o insulta pentru celelalte popoare.

      Ștergere
    26. "" Pe când slujeau Domnului şi posteau, Duhul Sfânt a zis: „Puneţi-Mi deoparte* pe Barnaba şi pe Saul pentru lucrarea la care i-am chemat.”"".

      Chiar azi am citit acest verset. Oare la ce va duce gandul cand il cititi? Mai tineti minte ce predica Branham ,ca intotdeauna Dumnezeu trimite doar un singur om in misiune,nu doi in acelasi timp?!. Apoi dadea binecunoscutul exemplu: Noe a fost doar el trimis,apoi Enoh...etc.Deci teoria ca Dumnezeu trimite doar unul ,nu mai multi.

      Apoi exemplul care l-am tot scrie aici,ca Isus a trimis 12 sa predice Evanghelia,nu doar unul singur.

      Interensat,nu? Inca o dovada ca Branham predica din ale lui,sa se scoata pe sine ca fiind unicul trimis si insarcinat,si restul sunt un fel de pleava,hoituri ,vorba unui branhamist intunecat mental si spiritual.

      Ștergere
    27. Am uitat: versetul se afla in Fapte 13:2

      Ștergere
    28. Dupa parerea mea, taierea imprejur pe exterior (in carne) nu are nici o valoare spirituala si este egala cu zero pentru "goimi" (neevrei). Si as indrazni sa zic, ca nici pt evrei nu inseamna mai mult decat un sentiment de unitate nationala si apartenenta la un grup, o religie... Chiar ieri ascultasem o prezentare a unui rabin, care zicea ca taierea imprejur a fost practicata in Egipt cu mult timp inaintea lui Abrham. Si in timpul lui se practica in multe locuri in Orientul Mijlociu. Mai tarziu, rabinii au inteles circumcizia intr-un context medical, dar si ca pe o limitare a dorintelor sexuale. Aceasta nu are deci mare legatura cu "mantuirea" unui om, fapt pentru care a fost si abolita de Pavel pentru crestini...

      Ștergere
    29. Viorele, ai scris mai sus:

      "Ar fi de folos sa stim daca a fost un moment in viata lui Branham cand a avut parte de o "ordinare" legitima si cat a durat ea. De multe ori ai pomenit expresia "dupa anii saizeci" ....fara a marca exact momentul sau evenimentul care a marcat" ruptura" in slujba lui.

      Incerc zilele acestea sa pun impreuna ce pot, si iti raspund. Multumesc.

      Ștergere
    30. 1 Câţiva* oameni veniţi din Iudeea învăţau pe fraţi şi ziceau: „Dacă** nu sunteţi tăiaţi împrejur dupㆠobiceiul lui Moise, nu puteţi fi mântuiţi.”

      Aici se vede clar ca iudaizatorii conditionau mantuirea cu ritualul fizic al taierii imprejur .
      Nu neg ca acest tip de abordare este o insulta la adresa evangheliei harului ca de altfel orice alta conditionare care ar ingradi libertatea constiintei, a exercitarii liberului arbitru, indiferent ca e vorba de mancare , bautura sau incredere oarba in profeti sau insarcinati .
      Personal am fost confruntat cu o asemenea conditionare cand am inteles ca trebuie sa fiu botezat in Numele Domnului Isus Hristos. Mi s-a cerut sa cred ca nu stiu ce neamt despre care nu stiam mai nimic ca este Robul Credincios si intelept din Matei 24 .
      Evident ca mi s-a parut inacceptabil si mi s-a refuzat si cererea de botez. Partea buna era ca am inceput sa fiu rezervat si cautam oameni cu care sa pot discuta in particular . Nimeni nimic. L-am prins odata pe Lica si am vrut sa deschid un dialog pe ceea ce era nou si spectaculos pentru mine dar si foarte inaccesibil. Era foarte ocupat cu scrierea sau traducerea unei carti despre Branham si nu prea avea timp de discutii . Nimeni nu avea timp de discutii . Doar de predici si scrisori circulare am avut parte. Suna hilar: scrisori circulare . Imi venea sa rad si tot timpul asociam acest lucru cu un sofer care a prins un sens giratoriu se invartea doua zeci de ani bucurandu-se de prioritate fata de cei care ar fi indraznit sa intre sI ei in circularul sens.
      Si acum ma mai duc cateodata sa ma mir de aceeasi predica de zeci de ani care deja s-a transformat intr-un fel de perpetuum mobile al absurdului.
      Zambesc dau mana si practic aceeasi excomunicare compatimitoare pe care am adoptat-o in urma cu douazeci de ani.
      Da, cateodata mai zic ca as avea de pus niste intrebari neamtului dar inteleg ca este ocupat cu treburi mult mai importante si nu vreau sa-I rapesc din timpul pretios.

      Ștergere
    31. Pe de alta parte recunosc ca ezit sa-I pun intrebarea plina de continut pe care o repet perpetuu in mintea mea atunci cand imi sare gandul la neamt.
      De ce esti porc domnule?
      Marturisesc si recunosc ca fata de Branham am sentimente mai bune. Daca nu si-ar fi inregistrat predicile ar fi ramas un personaj legendar in istoria crestinismului . Biografii de genul lui Owen Jorgensen ar fi stors hectolitri de lacrimi dea lungul timpului transformandu-l intr-un personaj de basm nemuritor.
      Din pacate a ajuns sa fie renegat si de cei mai apropiati ai lui chiar daca era moderat si oarecum fuzzy in aberatiile lui spre deosebire de alte culte ale personalitatii cum ar fi musulmanii, mormonii, adventistii, jehovistii etc. care au reusit sa-si cladeasca politici mai eficiente de continuitate.

      Ștergere
  10. Iata cum sunt "educati" de mici copii Branhamistilor:
    https://www.youtube.com/watch?v=6pWudSTHdNA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa Abel ca noi am venit goi la mesaj si am plecat tot goi. Ei sunt cei plini...de idolatrie si minciunile lui Branham poate!.

      Nu imi vine sa cred ca pot unii branhamisti sa debiteze.Macar behaitul iti spunea in fata direct.Dar vad ca unele specii de branhamist care se ascund in spatele unor reguli a unei false moralitati. Asta pana cand incep sa isi arate adevarata natura. Si atunci scot niste perle pe gura de parca ei ar fi Dumnezeu care sa te cunoasca .

      Intr-un fel era bine daca veneam gol si plecam gol,fiindca nu vedeam atatea contradictii din mesaj.Dar am vrut sa raman gol dar nu am putut.Nu mi-a mers . Ceva imi tot arata ca este ceva dubios cu mai toate teoriile si pozele lui Branham.

      Ștergere
  11. Mi-am amintit ca singura adunare din istoria mesajului din Romania unde se roaga pentru dregatorii si primarii si primari si lideri ai comunitatilor si institutiilor statului roman, este adunarea de la HD a fr Filu.

    Acolo am auzit prima data asa ceva. Si este foarte biblic. Daca cineva din cititorii blogului din HD sunt de la fr Filu sa stie ca ii felicit.

    Cand ne-am rugat, ma gandeam, e biblic dar nu e dupa mesaj. Si am mers mai departe cu ...mesajul.

    Va dati seama ce prins e un om cand e la mesaj? Eu aveam impresia falsa ca daca nu cred in ce zice Branham sunt fals, dar pot nega ce zice Biblia. Asa a lucrat diavolul cu noi cei din mesaj.

    Un om de la mesaj, efectiv stie ce nu e biblic din mesaj, dar degeaba, caci este deposedat de capacitatea de a lua o decizie corecta dand dreptate Biblie si nu lui Branham cand acesta este opus unul altuia in mod evident.

    Simtamintele noastre au fost pervertite de Branham. Ne-a infricat atat de mult, incat ne e frica sa spunem adevarul

    Ar trebui sa simtim invers.

    Atunci cand nu ascultam de Biblie ca sa dam dreptate unor idei din mesaj, atunci sa ne simtim vinovati, si nu invers.

    Fr Filu imi spusese demult ca el stie de mult faza cu norul ca nu e adevarata inca de multi ani de la frati din Germania.

    L-am intrebat de ce nu a zis nimic pana acum deoarece norul este esenta pecetilor care este esenta tunetelor si tunetele sunt esenta miresei, dupa cum "revelatia" lui Branham spune.

    Nu mi-a raspuns.

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.