duminică, 25 octombrie 2015

Dialog cu cei de la Mesaj

Asa cum ma intelesesem cu Zsolt, un urmas al mesajului, am luat materialul pus de el in blog si il pun ca si obiect de dialog ca articol. 

Zsolt e curajos si il felicit pentru asta.

El mi-a recomandat ca titlu de articol: "Dialog cu cei de la Mesaj". E frumos. Am acceptat propunerea lui Zsolt.
El a pus cateva intrebari interesante in material, dar sper ca daca vom raspunde corect, el si ei vor accepta adevarul. Iar daca ei vor raspunde cu dovezi si corect, noi vom accepta "infrangerea". 

Daca a pus intrebari asteapta raspunsuri.

Sper sa fie de folos tuturor dialogul.

Propunerea lui Abel pentru ca anonimii sa aiba un nume la comentariu, este f buna, mai ales ca sa stim cui raspundem cand e vorba de anonimi. 

Puneti-va ce nume si titlu vreti. 

Va rog sa nu avem izbucniri emotionale negative si de a caracteriza negativ pe cineva, dar apasari sau sublinieri care nu jignesc si nu ataca persoane puteti avea.

Cat timp libertatea ta nu defaimeaza pe altii si nu calca valori biblice, esti nelimitat in ce poti gandi si face. Exprima valori si intelepciune nelimitat. E nevoie de oameni care fac asta.

Recomand insistent ca fiecare comentariu al celor ex mesaj sa fie pe o idee din spusele lui Zsolt pentru a clarifica ideea aceea, sa nu sarim de la un subiect la altul, cum facea Behaitul si pierdea ore intregi, iar el in final tot el nu mai raspundea cand era cazul sa dea dreptate Biblie nu lui Branham. 

Apoi Zsolt sa raspunda si el, si mergem inainte pe acel subiect pana il epuizam iar apoi impreuna cu cei de la mesaj sa tragem concluzia finala pe acel subiect.
O conditie va cer. 
Comentariile sa fie facute, avand in minte faptul ca:

SFANTA SCRIPTURA, BIBLIA SI INVATATURA SINTILOR APOSTOLI, ESTE CUVANTUL LUI DUMNEZEU SI CA LA EA TREBUIE SA ADUCEM PENTRU TEST ORICE INVATATURA SI EXPERIENTA DIN MESAJ. 
BIBLIA ESTE SINGUR ETALON LA CARE SA NE ADUCEM IDEILE. 


(2 Tim.3-16).

”Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca să invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihănire ”


(1 Corinteni 4:6)

"Fraţilor, pentru voi am spus aceste lucruri, în icoană de vorbire, cu privire la mine şi la Apolo, ca, prin noi înşine, să învăţaţi să nu treceţi peste ce „este scris”. 

(Apoc 22)

18. Mărturisesc oricui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta că, dacă va adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga urgiile scrise în cartea aceasta.
19. Şi, dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărţii acestei prorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieţii şi din cetatea sfântă, scrise în cartea aceasta. 

(Galateni 1)

6 Mă mir că treceţi aşa de repede de la Cel ce v-a chemat prin harul lui Hristos la o altă evanghelie.

7 Nu doar că este o altă evanghelie, dar sunt unii oameni care vă tulbură şi voiesc să răstoarne Evanghelia lui Hristos.

8 Dar chiar dacă noi înşine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o evanghelie deosebită de aceea pe care v-am propovăduit-o noi, să fie anatema!

9 Cum am mai spus, o spun şi acum: Dacă vă propovăduieşte cineva o evanghelie deosebită de aceea pe care aţi primit-o, să fie anatema!

"Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. (Matei 24:3)

Sunt urmasii lui Branham, Frank si altii de acord cu aceste extrem de importante cerinte biblice? Atunci putem dialoga frumos si constructiv.


Exista oameni la mesaj prin care putem incepe sa dialogam?
Pai chiar daca Branham le interzice sa comunice cu "Core Datan Iuda, prefacuti etc", ei nu iau de bun ce spune Branham, ci ce le spune bunul simt crestin si Biblia. Asta e bine sau e rau?
Recunosc ei ca singura cale de a nu fi inselati de altii este sa comparam si sa punem in lumina Bibliei orice idee, experienta, profet, invatator si alte chestii?


Daca nu recunoastem asta, din start atunci, dragi frati, orice discutie de aici este inutila si fara sens, fara directie!

Daca cei de la mesaj care vor comenta aici, nu au acest ABSOLUT NUMIT BIBLIA ca etalon, atunci mai bine haideti sa ramanem prieteni, fara cearta, sa iesim la un gratar la iarba verde si la un fotbal, sa discutam cum putem fi mai buni, decat sa pierdem vremea cu nimicuri. 

Deoarece orice nu poate fi dovedit biblic este zero valoare si devine cum am mai zis doar o pretentie absurda.


Jorges Borges poet argentiniana spus ceva intelept in acest sens: "Un dialog nu duce nicaieri daca planurile de gandire nu coincid." Pentru ca planurile si interesele noastre sa coincida, am pus versetele biblice de mai sus. 

Prietenul nostru Zsolt a scris.



"Citisem aseară câteva bloguri ex mesaj și m-am întristat puțin pentru că am văzut la acești oameni că au destul de multe argumente pe care le folosesc împotriva noastră. 



M-am întrebat oare ce aș putea scrie, insă trebuie să fiu sincer atât eu cât și toti aceia care într-adevăr credem acest minunat mesaj și să recunoaștem faptul că nu avem niciun contraargument pentru că ei sunt mai mulți decât noi. 

Atunci am luat cartea Cele șapte epoci ale bisericii și am deschis la întâmplare. 

Totuși eu știu că aceasta nu a fost ceva la întâmplare și am deschis la pagina 100 unde fratele Branham vorbește despre sămânța șarpelui și în final el spune în felul următor:

"Si ce a produs acel pom? Pomul cunoștinței a produs moartea. Cain a omorât pe fratele sau, Abel. Cel rău a omorât pe cel neprihănit. Aceasta a așezat un model. Aceasta a păstrat acel model până la restabilirea tuturor lucrurilor după cum este vorbit de către profeți.

Pomul cunoștinței a produs oameni iscusiți, oameni de renume. Dar căile lor sunt căile morții. Oamenii lui Dumnezeu sant simpli dar preocupati spiritual înclinati înspre Dumnezeu și natura, pre lucrând Pământul calmi, preocupându-se e mai degrabă de adevăr decât de avere. Sămânța șarpelui a adus comerț enorm, invenții minunate, dar cu toate acestea vine moartea. Praful lor de pușcă și bombele atomice omoară în război, iar în timp de pace invențiile lor mecanice, astfel ca mașina, omoară, chiar mai mult într-un timp de pace decât distrug invențiile de război în vremuri de necaz. moartea și distrugerea sunt roadele muncii lor ei.

Dar ei sunt religioși. Ei cred în Dumnezeu. Ei sunt ca tatăl lor diavolul și strămoșul lor Cain. Amândoi dintre ei cred în Dumnezeu. Ei merg la biserică. Ei se amestecă cu cel neprihănit cum se amesteca neghina cu grâul. În a face astfel ei corup și produc o religie Nicolaita. Ei împrăștie otrava lor în fiecare efort să distrugă sămânța lui Dumnezeu întocmai cum Cain a omorât pe Abel. Nu există frică de Dumnezeu înaintea ochilor lor. Dar Dumnezeu nu pierde pe nici unul din ai lui. El îi păstrează chiar în moarte, și a promis că in ziua din urmă El îi va învia."

Nu cred că trebuie să facem vreun lucru împotriva lor. 

Căci însăși Isus a spus ucenicilor săi să nu meargă în mijlocul grâului ca să rupe neghinele ci sa aștepte timpul în care îngerii vor veni să secere grâul și atunci ei întâi vor distruge neghinele . Într-adevăr ei sunt mulți și vor fi din ce în ce mai mulți pentru că atât neghina cât și pleava în cantitate este mai mare, este mai voluminoasă decât grâul . Grâul nu face nici un zgomot, el doar așteaptă în tăcere Și se coace în lumina soarelui. 

Acolo nu este nici un zgomot, nu este nici o ceartă între greu și pleava , cu toate că pleava este chiar lipită de grau. Dacă ne uităm în natură putem să vedem, faptul că acolo este o perioadă destul de lungă până când Grâul este secerat. 

M-am uitat pe blogurile acestor oameni și am văzut sute de pagini pline de argumente pe care oricum nu le putem contraargumenta. Trebuie să recunoaștem că orice încercare ne va face de rîs. Și nu trebuie să ne fie rușine să recunoaștem acest lucru. 

În argumentare oricum vom rămânea sub ei pentru că sant atat de încăpățânati incat orice cuvant spus de noi il vor pune sub microscop si nu vor face altceva decat sa bata joc de noi. Niciodata cuvantul nostru nu va fi luat in serios. 

Acesti oameni nu numai ca sant impotrivitori, dar ei sant chiar bolnavi psihic. Iisus nu ne-a chemat la luptă împotriva neghinei, Ci ne-a dat porunca să fim Smeriți. Oricum ei sunt mai deștepți decât noi , doar să ne uităm la tabăra lor și se vedem sursele din care își trag informațiile, sunt înarmați cu sute de fotografii cu sute de citate pe care oricum nu le putem contraargumenta. 

Dar nici nu trebuie să căutăm să le contraargumentam, trebuie doar să-i lăsăm în pace și să ne preocupăm de pregătirea noastră, căci în curând domnul Isus va veni ca să ne ducă în împărăția Sa. Astfel eu mi.am exprimat parerea mea despre ei si i.mi recunosc si pozitia mea defavorabila in argumentare. Ca urmare nu ma mai ocup de ei. 

Sa scrie ce vor caci nu eu sunt judecatorul lor. Pentru mine Mesajul ramane asa cum l.am cunoscut cu 22 de ani in urma, un Mesaj simplu care ma umple de bucurie ori de cate ori il citesc sau ascult. 

Acele greseli descoperite de acesti exmesagisti pe mine nu ma tulbura. 

Din contra, ma bucur ca exista si ma bucur ca le da acestora bataie de cap si ma bucur ca ele sant pietre de poticnire pentru cei care nu sant predestinati pentru a crede Mesajul. 

Ei au fost alesi pentru aceasta. Oare de ce sa ma impotrivesc voii Lui Dumnezeu? De ce sa ma iau cu ei la cearta? 

Daca pentru mine este painea spirituala din fiecare zi si viata, pentru ei este piatra de poticnire si judecata. Pentru mine piatra de incheiere, pentru ei piatra care ii va zdrobii. 

Ei au fost in Mesaj, dar Mesajul nu a fost niciodata in ei. E o diferenta vizibila. Trebuie sa analizam modul lor primitiv de exprimare, in spatele careia vom descoperii oameni lipsiti de caracter crestin. S.au angajat intr.un monolog lipsit de sens. Vorbesc despre aceleasi lucruri de ani de zile. 

Ne acuza pe noi, cei care am ramas la Mesaj, de nedezvoltare. 

Toti acestia in primul rand au fost membrii unei denominatiuni fata de care nu au ramas loiali. Daca pe vremea aceea au fost amagiti de Mesaj, precum marturisesc ei, inseamna ca deja atunci erau influentabili, si ca urmare au si fost derutati de la credinta lor spre erezie. 

Fiind la Mesaj nu au facut altceva decat sa.i acuze pe toti care nu cred Mesajul. Apoi, dupa inca atatia ani cat au petrecut la Mesaj, au venit altii care i.au deschis ochii si i.au amagit, i.au derutat de asta data nu LA MESAJ ci DE LA MESAJ. 

As dori sa ii intreb: 

1. Atunci cand au fost in denominatiune si au venit LA MESAJ au fost LUMINATI (?), apoi cand au plecat DE LA MESAJ au fost deasmenea LUMINATI (?), dintre cele doua ILUMINARI care a fost cea reala?

2. Daca ei deja in doua locuri au fost LUMINATI, si nu au putut sa ramana credinciosi pozitiilor lor, convingerilor lor, sant inconsecventi, purtati de orice val de invatatura, CARE ESTE GARANTIA CA EI VOR RAMANEA LOIALI POZITIEI LOR ACTUALE? Intai au fost convinsi ca Mesajul este fara greseala, apoi au fost convinsi ca Mesajul este totusi plin de greseli.

Stiu bine ca sant inca ff multi LA Mesaj, care trebuie si cu siguranta vor fi scuturati afara din acest loc. Dar tot asa de bine stiu, ca si din mijlocul lor vor veni inapoi nu LA ci IN Mesaj, si Mesajul va intra in ei. 

Cei care vor parasi definitiv Mesajul, ei au fost udati doar pe dinafara, si au ramas goi. Au venit goi, si au plecat tot goi. Apoi, stiu bine ca nu toti care sant pastori LA Mesaj sant chiar pastori, ci sant intre ei si lupi, care pana la urma oricum vor parasi turma si vor nega Mesajul pe care l.au invatat deceni dealungul.

Adevaratii credinciosi care vor ramanea IN MESAJ SI MESAJUL IN EI vor fi putini, ff putini. Chiar daca in incercarile vor fi grele, adevaratul Mesager, Duhul Sfant nu este mort, El este viu si va fi cu noi. El nu isi calca Cuvantul niciodata. 

Vom trai, sau vom muri, nu conteaza. Insa momentul in care credinta noastra va fi justificata, este aproape. 

Apoi noi care am fost discreditati, calcati in picioare de cei care au iesit din mijlocul nostru, vom intra biruitori in Tara Promisiunii Noastre, Si micuta Mireasa neinsemnata va fi ridicata la rang de Regina alaturi de Regele nostru Isus Cristos.

Pana atunci, vom rabda batjocura si respingerea. Chiar daca nu avem argumente impotriva lor, avem credinta in infailibilitatea Mesajului. 

Gaseasca.sa ei mii de greseli, pentru noi Mesajul chiar si atunci va ramanea Corect si intotdeauna Cuvantul de restaurare."

Incheiere Zsolt.

Astept raspunsurile de la prietenii si fratii ex-mesaj si de la mesaj, dar va rog, fara o implicare emotionala negativa, pentru a avea o constructie de dialog roditoare din care sa avem cu totii de castigat.

Pentru eficienta si reducerea timpilor pierduti, va dau modelul de comunicare recomandat in primul comentariu.

Shalom si multa intelepciune tuturor. 

Lica

80 de comentarii:

  1. Zsolt tu ai scris: "Acesti oameni nu numai ca sant impotrivitori, dar ei sant chiar bolnavi psihic. Iisus nu ne-a chemat la luptă împotriva neghinei, Ci ne-a dat porunca să fim Smeriți."

    Intrebarile mele pentru tine.

    1. In scrierile noastre ne-am impotrivit vreodata la Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia cu ceva anume?
    2. Ce anume ce subiect discutat te-a determinat sa spui asta?
    3. Ce anume te face sa crezi sa suntem bolnavi psihic?
    4. Ce anume din ce suntem noi iti da dreptul sa ne numesti neghina?
    5. Ai zis de smerenie. Este o dovada de smerenie ceea ce ai scris de noi fara sa prezinti dovezi?

    Astept raspunsul tau obiectiv. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună idee. Nu mă cheama așa Daniel dar acest nume voi folosi să ne înțelegem.
    Am și eu intrebare pentru Zsolt. De ce crezi tu că frați de la Mesaj ne-au reproșat nouă mereu că nu credem Mesajul dar niciodată nu au reproșat ca nu credem Biblia? Este posibil că Biblia nu mai are importanță pentru ei? Dumnezeu să te binecuvinteze mult frate Zsolt.
    S-a ajuns ca oameni care cred Biblia și pe Domnul să fie numiți necredincioși și neghină și cei ce cred ce nu este biblic să fie numiți Mireasa Domnului și Aleșii Lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am ce sa raspund la asa ceva.Baza de la care pleaca e nebiblica. ""A deschis Epocile la nimereala si a dat de samanta sarpelui"". Parca il vad pe acel preot de la TV care ""dadea in carte"" adica deschidea o carte la nimereala. Ca sa vezi ce revelatie...Asta dovedeste ca mai peste tot Branham strecura doar acuzatii in teoriile lui,teorii care nici macar nu erau ale lui.Aici este cel mai important. La aspectul acesta sa gandit cineva? Oriunde deschizi vreo scriere sau predica de-a lui Branham dai de vreo acuzatie la adresa altor crestini.

      Branhamistii nu trebuie sa se simta atacati fiindca noi atacam ideile lor.De ce? Fiindca nu sunt ideile lor,ci ale lui Branham. Ei doar promoveaza niste idei care li sau parut lor mai interesante. Asta este atitudinea corecta.

      In rest eu am expus unele puncte intr-un coment sub anonimat. Pavel spune clar in Romani ca moartea a venit peste TOTI OAMENII. Deci toti care murim datorita pacatului originar suntem oameni,nu descendentii unor serpi sau reptile. Aici ce mai spun brnahamistii la afirmatia lui Pavel? Tin ei cont de ceea ce spun apostolii sau conteaza doar o idee mai interesanta spusa de Brnaham? Daca nu ii intereseaza ceea ce ne spune Isus si apostolii ,degeaba vorbim.

      Ștergere
    2. "" De aceea, după cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume şi prin păcat a intrat moartea, şi astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toţi au păcătuit…""

      "" 18 …Astfel dar, după cum printr-o singură greşeală a venit o osândă care a lovit pe toţi oamenii, tot aşa, printr-o singură hotărâre de iertare a venit pentru toţi oamenii o hotărâre de neprihănire care dă viaţa."".

      "" Căci, după cum, prin neascultarea unui singur om, cei mulţi au fost făcuţi păcătoşi, tot aşa, prin ascultarea unui singur om, cei mulţi vor fi făcuţi neprihăniţi."'.

      Romani 5. Peter2100

      Ștergere
    3. Zsolt.
      Frate Lic, cred ca trebuie ca mai intai sa clarificam noua mea pozitie, atitudine fata de, sa zic asa tabara voastra. Nu mi.o luati in rau ca m.am exprimat aytfel. Facand un mic calcul, cred ca tu tocmai redactai aceasta postare de aici, iar eu la comentul meu de pe pagina cealalta. Acum sa lasam totul asa, pentru a vedea si altii cum am fost sau cum m.am gandit inainze de a intra in legatura cu voi. Nu ma repet, dar daca ceilalti care nu mi.au citit postarea precedenta o vor putea citi aici:
      http://mesajul.blogspot.com/2015/10/pretentie-fara-valoare-din-branhamism.html?showComment=1445754568110#c1325940365723173837
      Deci, aflandu.ma intr.o noua pozitie fata de voi dialogul nostru va continua altfel. Iar intrebarile pe cafe le.ai pus tu si Daniel, si daca vor mai fi si altii, vor capata o nuanta noua. S.ar putea sa nu mai fie atat de incitant precum se promitea a fi, insa m.am decis totusi sa nu renunt la dialog de dragul cititorilor. Eventual se va ratacii pe aici vre.un cititor de la Mesaj si as dorii sa stie ca este necesar pentru fiecare o schimbare radicala in comportament sau, si mai ales conducatorii ale acestor grupuri. Dialogul nostru va continua, si voi raspunde in masura cunostintelor mele folosind un limbaj pe care dealtfel o cunoasteti si voi chiar daca nu ne este comun.
      Intrebarile pe care le.ai pus, sant juste si voi raspunde din noua mea pozitie de ce m.am gandit asa atunci insa trebuie sa sti(ti) ca nu ma mai gandesc asa.
      Desigur nu am avut nici un drept de a va numi, de a va eticheta neghine, sau bolnavi psihici. Ocupandu.te de dezvoltare personala, stii bine xespre ce vorbesc, si anume xespre faptul ca atunci cand un om are o pozitite gresita si ii cantareste pe altii incearca sa se ascunda in spatele unor cuvinte, expresii, prejudecati pe care le arunca asupra altora doar sa iasa el in evidenta si sa iasa mai bun ca ceilalti. Nu te poti face mai bun, nu te poti crede mai bun decat atunci cand acuzi pe altii. Si eu asta am facut. M.am vazut mai bun decat pe voi, si v.am numit astfel creand o falsa iluzie despre mine insumi in raport cu voi. Dar am gresit. Apoi ce dovezi as fi putut aduce impotriva voastra? Ca doar nu va cunosc decat din cele scrise. Mi.a luat gura pe dinainte. Fiind pe o pozitie gresita nici nu aveati nimic bun de steptat de la mine. Imi iau toata raspunderea asupra mea pentru ce am scris si ce am simtit cand v.am scris. Insa trebuie sa imi recunosc o alta vina, de a ma fi lasat influentat de altii care v.au judecat, de vorbele rele ale altora in ciuda faptului ca fratele Branham condamna o astfel de atitudine. Desigur, astfel comportandu-ma nu am dat dovada de smerenie ci mandrie.

      Ștergere
    4. Zsolt.
      Daniel, observatia ta este justa. Mi-am insusit si eu o astfel de atitudine incat la un moment dat si eu am zis ca tot ce a spus si a facut fratele Branham este Sfanta Scriptura, si faptul ca Branham este infailibil. Dar vezi, o astfel de atitudine este incorecta. Branham a gresit si a pacatuit de multe ori. A fost un om ca noi. Eu nu cred intr-un profet fara pacat. Din atitudine gresita si eu am amintit de numele profetului de mai multeori decat de Numele Domnului Isus. Am citit mai mult predicile decat Scriptura. O astfel de atitudine m-a dus la indoctrinare incat am considerat si eu, ca daca cineva nu crede Mesajul ca mine, nu este mantuit. Am devenit arogant, sigur de sine (in mod gresit) si mandru ca numai eu cunosc tot adevarul. Adesea am citat mai mult predicile decat Biblia. Este drept, daca ai fost la Mesaj sti bine ca Biblia a fost deseori folosita ca sa justifice lucrurile pe care unii luau din Mesaj si le rastalmaceasu dupa placul lor. Cunosc oameni care au desconsiderat pana la urma Biblia in intregime. Unii oameni au ajuns pana acolo incat interzic sa citesti orice alta carte. Dar trebuie stiut ca insasi fratele Branham citea tot feluri de carti. A fost un autodidact. Lipsa lui de cunostinte le completa din diferite carti si reviste. Citea chiar carti de filosofie, de istorie si altele. Ba mai mult, pastorii de astazi de la Mesaj si ei citesc diferite carti, se uita la programe diferite pe net si asculta predicile predicatorilor de la denomnatiuni si apoi ii judeca de la amvon ce au predicat.
      Astazi la Mesaj este o foarte foarte mare confuzie. Orase in care sant 5-6 grupari la Mesaj. Este o rusine mare. Duhul de confizie i-a amagit pe frati ca numai un anumit grup are adevarul. Apoi nu este de mirare ca unii ii parasesc si nu le mai arde de Mesaj. Ei sunt anatemizati si la randul lor ei acuza pe cei din grupul care au iesit.

      Ștergere
    5. Zsolt esti un gentleman. Apreciez mult atitudinea ta de OM si ai crescut in ochii mei pentru pozitia ta avuta acum la final. Chiar apreciez.

      Da stiu si din psihologie si din personal development ce inseamna atunci cand cineva vorbeste ceva anume si ce factori, ne impinge pe toti, sa gandim si sa vorbim uneori.

      Dar mai mult decat gresela cuiva, vad inima lui, nu intotdeauna cuvintele, si asta imi da speranta pentru multi care urmeaza.

      Tu locuiesti in Budapest acum da? Stateai in alta parte inainte daca nu gresesc cumva, da?

      Te-am intrebat ceva de impotrivire, dar o reformulez sa fiu mai clar sa te ajute. E interesant pentru mine sa aflu asta de la un om care iubeste si urmeaza mesajul precum tu o faci.

      Ai vazut deja probabil ca in comentariile mele, ale lui Adi, Abel sau alt ex mesaj, noi folosim doar Biblia ca argument impotriva invataturilor lui Branham. Nu ne permitem nici o gresala mai ales si ca toata Romania este cu ochii pe noi, si oricum nu am vrea si nici nu am putea.

      Zsolt intrebarea mea este in doua parti.

      1. Cum vede si cum simte, ce simte un urmas al lui Branham cand vede ca Biblia nu accepta si chiar vine deseori impotriva unor invataturi si afirmatii ale lui Branham.

      2. Ceea ce noi stiam ca e descoperit in mod supranatural, nu este decat, cum ai zis si tu o documentare harnica a lui Branham prin cartile altora. Ma refer in special la Epoci, Saptamanile lui Daniel, Botezul in Nume nu titluri, Divinitatea Suprema a lui ISUS samd sunt multe deja stii. Cum justificati aceste grave neconcordante, voua insiva, constiintei voastre?

      Intelegi? Adica un branhamist citeste aici ceva, cauta in Biblie vede ca Branham a gresit, nu ceva personal, ci e vorba de invatatura biblica, unde este zero toleranta. Sau verifica in mesaj ca Branham s-a blestemat si a murit si cauta, cerceteaza, verifica, suna in SUA afla ca noi am spus adevarul aici si apoi ce?

      Asta e intrebarea: Cum va justificati si explicati aceste grave neconcordante, voua insiva si constiintei voastre?

      Ștergere
    6. @Peter2001

      Sa apreciam ca a fost sincer si putem dialoga. Eu apreciez.

      Si da ai dreptate ca noi am atacat cel mai mult ideile si invataturile din mesaj nu oamenii. Dar cand a fost cazul m-am aparat, fie ca un fricos, fie ca un act de curaj, dar am facut-o.

      Ștergere
    7. Draga Zsolt

      Ca şi Lică, îmi scot şi eu pălăria în faţa ta şi mărturisesc că şi în ochii mei ai crescut mult în valoare ca fiu real al umanităţii („ben ADAM”) . Îţi mulţumesc pentru dialogul serios pe care ai început să-l porţi cu noi şi în ciuda faptului că la prima noastră întâlnire pe blogul Angelicăi m-am lăsat prea repede provocat de primele tale cuvinte, trebuie totuşi să recunosc că ce ai scris după aceea m-au făcut şi pe mine să-mi revizuiesc atitudinea faţă de cei de la Mesaj şi faţă de felul de exprimare care poate nu a fost de fiecare dată cel mai corect.

      Iată că s-a meritat deci să deschizi gura (prin scris), cel puţin pentru mine, în ciuda credinţelor diferite, consider că eşti o binecuvântare pentru care îţi sunt foarte recunoscător. Chiar dacă vom vedea în continuare anumite lucruri în mod diferit, faptul că ne putem respecta şi aprecia reciproc, poate chiar devenind prieteni, îl consider a fi un mare câştig.

      Fii binecuvântat!
      ABEL

      Ștergere
    8. Zsolt. Atunci vrei sa scot articolul si sa pun altul actualizat de catre tine?

      E ok sa iau si povestea ta sa o public cum a propus si Abel? Saptaman aasta inca am un pic de timp dupa aceea mai greu. Dar fac cum spui.

      Ramai de partea adevarului si urmeaza-ti glasul constiintei reale nu fricii. Acel glas e vocea lui Dumnezeu. El nu te va ghida de partea minciunii.

      Shalom.

      Ștergere
    9. Zsolt
      Poate sa ramana asa cum este. Celputin mergem pe un fir. Se scriu multe si pe alte bloguri. Cred ca trebuie sa ma limitez numai la aceasta, daca m-am angajat in discutie cu voi nu vreau sa fi distras de alte bloguri. Apreciez mult bloghera LICANGELYCA pentru simplitatea ei maturitate de care da dovada, insa nu ma pot impartii in mai mult. Timpul imi este limitat.

      Ștergere
  3. Draga Zsolt

    Prin ceea ce si scris mai sus dai dovadă de multă OMENIE, chiar dacă poate nu vei fi bine primit în rândul unor Branhamişti pentru sinceritea şi felul deschis în care ai cuvântat.

    Mi-a plăcut şi ce ai scris în celălalt articol în cele cinci articole despre mărturia ta personală şi mă gândesc că poate Lică va prelua şi acele lucruri şi le va pune cap la cap într-un articol viitor, evident, dacă eşti de acord. Articolul acela nu este potrivit pentru a răspunde, şi aici iar nu se potriveşte, pentru că este cu totul alt subiect, şi ală deja nu mai este de actualitate, din moment ce ţi-ai prezentat noua poziţie faţă de cele scrise iniţial.

    Shalom
    ABEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Zsolt

      As vrea să îmi spun părerea despre nişte afirmaţii din cartea epocilor din care ai citat iniţial. Deşi ştiu că în poziţia actuală nu mai iei acel text pentru a acuza pe alţii, vreau să-l comentez ca fiind ceva spus de Branham, nu de tine, şi te rog să înţelegi că ce voi scrie nu se îndreaptă împotriva ta ci împotriva autorului cărţii cu pricina.

      Orice ar însemna „pomul cunoştinţei” nu se poate generaliza că acesta produce doar oameni deştepţi şi pricepuţi, dezvoltarea ştiinţei şi tehnologiei. Şi nici că pe partea cealaltă, oamenii lui Dumnezei ar fi numai oameni simpli, aproape primitivi, în general păstori sau pescari... Dacă „pomul cunoştinţei” este sexualitatea, cum susţine Branham, atunci ce legătură are aceasta cu dezvoltarea ştiinţei? Prin sex doar se nasc atât intelectualii cât şi ciobanii, atât sfinţii cât şi criminalii, cei preocupaţi spirituali şi ateii sau materialiştii.

      Dacă ar fi să-i dăm crezare lui Branham, înseamnă că savanţi şi genii precum Aristotel, Pitagora, Da Vinci, Galilei, Kopernic, Newton, Paracelsus, Pasteur, Leibniz, Heisenberg, Einstein, Schroedinger, Planck, Tesla, Hawkins şi foarte mulţi alţii sunt cu toţii copii ai Diavolului care nu au făcut nimic altceva decât să aducă mai multă moarte în lume.

      E adevărat că praful de puşcă şi bombele atomice omoară în război, dar întreb, câte bombe atomice au explodat până acum ucigând oameni? (Răspuns: 2) Şi până să se inventeze praful de puşcă, oamenii aveau alte metode cum să se ucidă mai bine...

      În plus, fratele Branham însuşi folosea atât praful de puşcă, cât şi maşina care ucide oameni pe stradă, care în final i-a adus chiar lui moartea. Dar chiar dacă am trăi toţi ca Amishii din America, cu tehnologia din secolul XVII, moartea tot ar veni peste noi.

      Ceea ce vedem aici, este din păcate mai degrabă o tehnică de control şi manipulare, decât un model al „sfinţeniei” aşezat de Dumnezeu. Este mult mai convenabil pentru „liderii” religioşi când cei pe care îi conduc nu ştiu prea multe. Se iau diverse citate din Biblie şi se răsucesc, spunând că este mai „ferice să fii sărac în Duhul” decât „plin de cunoştinţă care îngâmfă”. Dar Isus nu s-a referit la oameni inculţi ci aşa cum spune cuvântul, la cei cărora le lipseşte „duhul”, adică „spiritul” sau „spiritualitatea”. Mai degrabă aş aplica aceasta la acei oameni iscusiţi şi cu renume despre care Branham spune că nu sunt atât de preocupaţi spirituali... Şi totuşi, Isus spune că „a lor este Împărăţia Cerurilor”, şi nu cred că se referă doar la „viaţa viitoare” care le este promisă celor care aici pe pământ tac din gură şi se supun fără cârtire. Împărăţia Cerurilor poate însemna şi abundenţă în spiritualitate, aşa că cei cărora aceasta le lipseşte, nu sunt nici ei mai prejos de cei care deja sunt în căutarea acesteia... Într-adevăr, mulţi din savanţii enumeraţi mai sus au fost şi oameni cu o adâncă spiritualitate şi respect faţă de Divin, chiar dacă nu s-au declarat niciodată creştini.

      Ștergere
    2. Un alt punct pe care vreau să-l mai ating este acela al vederii în alb şi negru, aşa-zisa separare între „cei buni” şi „cei răi”. Cum am văzut mai sus, praful de puşcă sau energia atomică poate fi şi bună şi rea, la fel există oameni de ştiinţă mai mult sau mai puţini spirituali, şi la fel şi ciobani şi pescari mai mult sau mai puţini sfinţi.0

      Dar nu despre asta e vorba acum, ci despre acei la care se referă Biblia când aparent trage o linie delimitatoare, numindu-pe unii „grâu” şi pe alţii „neghină” sau uneori „pleavă”. Pentru Branham, această „pleavă” a devenit imaginea duşman împotriva căruia ţinteşte de foarte multe ori în mod direct. Noi ştim că el considera că această „pleavă” sau „neghină” sunt confraţii din alte culte creştine. Este cert că Biblia vorbeşte de pe prima până la ultima pagină despre o dualitate, dar undeva în mijloc spune că „Iată Eu am creat Lumina şi Întunericul” (Isaia 45:7). Şi din punct de vedere biologic, neghina, considerată plantă otrăvitoare, dăunătoare grâului, nu a fost tot creată de Dumnezeu? Ca să nu mai vorbesc că acea „pleavă” mult „rău-cuvântată” de Branham este parte din aceeaşi plantă ca şi grâul (grăuntele).

      Aşadar, cum poate fi pleava ceva „necurat” şi „pervertit”? Pleava este mai degrabă acel înveliş care susţine şi protejează bobul de grâu, fără de care acesta nu ar deveni ceea ce este. Evident că la sfârşitul procesului, pleava şi restul plantei (paiele) nu sunt recoltate pentru a crea din nou viaţă ca sămânţă, sau pentru a fi prelucrate mai departe în făină, dar acesta nici nu era scopul lor. La fel este şi cu un ou, coaja îl susţine îl protejează, dar când mănânci oul, de obicei arunci coaja, deşi şi aceasta mai poate fi folosită în alte scopuri.

      Când Biblia vorbeşte în termeni de alb şi negru, despre „grâu” şi „pleavă” de exemplu, noi cădem foarte uşor în capcana de a pune oamenii în aceste două categorii. Prin aceasta însă noi facem trierea între OAMENI şi OAMENI, judecând după bunul nostru plac. Dacă grâul şi pleava sunt parte din aceeaşi plantă, din acelaşi organism, nu ar fi mai corect să vedem în aceste imagini aspecte diferite ale unui singur OM, ale unui singur organism? De exemplu, să zicem că „faptele firii pământeşti” sunt „pleava” iar „roadele duhului” sunt „grâul”? Atunci nu am mai fi „sectanţi” sau separaţionişti, incluzând pe unii în „împărăţie” şi excluzând pe alţii care nu împărtăşesc vederile noastre. Ar fi mult mai uşor să înţelegem, la fel cum se întâmplă şi în lumea naturală, că la „sfârşitul veacului”, respectiv la „vremea recoltei”, pleava se usucă şi se desparte de grâu. Iar lucrătorii secerişului strâng această pleavă şi o „aruncă în foc” sau fac orice altceva cu ea, în timp ce rodul (grăuntele) respectiv „roada Duhului” moşteneşte „viaţa veşnică” văzând pururea „faţa Tatălui”.

      Shalom
      ABEL fiu al UMANITĂŢII

      Ștergere
    3. Vezi tu, draga Zsolt, ti-am spus ca prin ceea ce ai scris, vei deveni si tu tinta atacurilor asa zisi-lor "frati" de credinta?

      "behaitul oilor si Glasul Pastorului 26/10/2015 la 04:06
      Am observat ca fratele Zolt s-a lasat atras in cursa si a fost abatut de fatarnicia unor oameni care vorbesc minciuni ."

      restul puteti citi in alta parte, daca vreti, eu nu mai vreau sa ii public toate mizeriile...
      https://licangelyca.wordpress.com/2015/09/12/mesajul-orei/comment-page-1/#comment-169

      Recent, am aflat din intamplare care este ziua de nastere a Behaitului, si vazand ca este Scorpion pot sa inteleg mai bine felul in care se manifesta. Din cate l-am cunoscut, tine mortis sa afle identitatea persoanelor cu care are de a face, pentru a le gasi punctele lor slabe asa incat sa-i atace direct acolo unde poate pentru a-i "face praf" cu veninul sau ucigator...

      Ștergere
    4. Descriere:
      SCORPIONUL simbolizeaza perioada de fermentatie si de descompunere din natura si totodata renasterea persoanelor, proiectelor, idealurilor si ambitiilor, asemeni reintruparii pasarii Phoenix din propria-i cenusa. Exista credinta ca moartea unui membru al unei familii sau mici comunitati este imediat urmata, la cateva luni sau la un an, de nastere unui "scorpion", si invers, decesul unui "scorpion" va avea drept consecinta nasterea unui copil
      in acea comunitate
      Nativul este foarte energic in sensul preocuparilor sale, chiar daca uneori pare foarte linistit si pasiv; aceasta aparenta se produce deoarece se invaluie constant in mister si nu-si destainuie in nici o imprejurare aspiratiile, urmand astfel singura cale care, in opinia sa, ii va permite sa castige. Statistic vorbind, se pare ca cei din aceasta zodie nu se pot astepta la mosteniri si recompense picate din cer sau premii onorifice, tot ceea ce dobandesc fiind rezultatul exclusiv al unei munci indarjite.
      Scorpioniau curaj, loialitate, onestitate si largime a orizontului lor spiritual. La antipod, Scorpionii negativi sunt violenti, distructivi, foarte razbunatori, viciosi, egoisti, deosebit de orgoliosi si de o gelozie devastatoare, adica genul de oameni cu care e periculos sa ai de-a face. Scorpionul este semnul cel mai posesiv din tot zodiacul si, desi aceasta trasatura poate fi dublata de o mare generozitate, nu agreeaza ideea ca ceva cei apartine sa-i fie luat sau folosit fara stirea sa.
      Au o mare putere de intuitie si de analiza, care ii va mira si ii va impresiona in mod placut pe parintii sai. Curios si plin de energie, se avanta la varsta necesara in misiuni de explorare si se cufunda in lectura. Parintii vor constata ca le e foarte greu sa-l struneasca, si este recomandabil sa fie tratat cu delicatete. Acesti copii sunt mai greu de educat, caci au o personalitate puternica si punctele lor de vedere pot veni adeseori in conflict cu cele ale adultilor.

      http://astromax.eva.ro/content/scorpion-aproape-totul-despre-zodia-ta.html

      Ștergere
    5. Acum nu ma mai mira faptul ca Behaitul umbla pe toate forumurile si blogurile altora pentru a "vâna" pe toti care nu-i sustin vederile. De aceea vrea el sa stie identitatile noastre, pentru ca sa caute pe net, unde ne exprimam poate alte opinii, pentru a-i oferii potentiale tinte de atac, cum a facut cu Edi Constantinescu, Martin Luter, sau cu Ucenicul lui Hristos:
      https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2015/07/07/in-seara-asta-luni-am-ascultat-aceasta-discutie/

      Acum inteleg si atacurile pline de ura la adresa lui Lica, toate aceste manifestari bolnave tin de natura psihologica a unui nativ in Scorpion.

      Ștergere
    6. Behaitul zice ca spunem minciuni dar niciodata nu a dovedit. Asta chiar dovedeste ca el este un mincinos.

      Ștergere
    7. Exact asa e. Haideti ca spun ceva. Am o rugaminte.

      ROG TOTI URMASII MESAJULUI, SA COMPARE SI SA VADA CA CEEA CE MESAJUL CERE SI URMASII LUI CER ESTE SA CREDEM FARA DOVEZI!

      NOI VORBIM NUMAI DIN CUVANTUL LUI DUMNEZEU SI SUNTEM CONSIDERATI FALSI IAR CEI CARE MINT SI INSALA CU IDEILE NEBIBLICE ALE LUI BRANHAM SUNT CONSIDERATI CORECTI.

      Unde suntem in acest caz?

      Minciuna e numita adevar si adevarul minciuna. E lucrarea celui rau in minciuna, nu in adevar. Oridecate ori spune ceva el minte. Tatal minciunii diavolul minte minte minte si insala e altii folosind minciuna. El nu poate apara adevarul adica Cuvantul lui Dumnezeu ci numai ceea ce el a plasat in inimile oamenilor ce il urmeaza: minciuna.

      Branhamistii mint, toata ziua mint. De ce mint oare?

      Cand ei calca Biblia in picioare numai sa apere un autointitulat profet si Dumnezeu in trup, ne arata cat de adanc sunt in temnita intunecata.

      Trebuie sa isi apere locatia si emotiile. Pentru niste sentimente si ambitii egoiste diabolice personale ei stiu si accepta sa nu mai creada Biblia pentru a apara un fals si un mincinos, Branham.

      Ștergere
    8. S-a speriat Zsolt si a fugit? e pui de gaina fricos sau vultur care stie ce este adevarul? vom vedea.

      Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Zsolt
    Dragul meu anonim, ne-am inteles ca vom folosi macar un nume fals pentru a ne identifica cumva. In al doilea rand, nu imi este frica. Ar fi trebuit sa-mi citesti mai bine expunerea. Daca imi era frica nu ma confruntam cu voi, si nu ma smeream inaintea Lui Dumnezeu. Pe dealta parte, am si alte raspunderi familiale si de serviciu si nu pot fi mereu pe net. Si apoi, ca sa raspund acestor solicitari imi trebuie timp, ca sa pot raspunde in mod normal pentru a nu mai jigni pe altii cum facusem pana acum. Te rog identifica-te cumva si nu mai scrie anonim. Eu mi-am expus partial viata fara sa-mi fie rusine, daca ai fi citit-o nu te-ai fi rastit la mine in acest fel.
    Priveste si tu te rog, cat de mult este de citit, si cat de multe intrebari la care nu se poate raspunde anapoda. Citesc, mi se formeaza raspunsul in minte si trebuie sa il consult si pe Dumnezeu, caci doresc ca intre randuri sa nu se descopere numai cunostintele mele, ci si faptul ca imi pasa de voi si mai ales cuvantul sa transporte si dragostea fata de cititori. As dori mult ca sa mai vina si altii de la Mesaj sa va scrie, daca au curajul si un duh de smerenie si dragoste.
    Iata, eu nu doresc sa vorbesc in numele tuturor care sant la Mesaj, tocmai fiindca sant atatea linii si directii. Cum as putea scrie intr-un singur mod astfel ca sa fiu pe placul fiecaruia. Imi este imposibil, ma intelegi nu-i asa? Cred ca si tu ai fi incapabil sa raspunzi placerii fiecaruia. te rog fi curabdare fata de mine caci si eu sant om, si cu timpul si puterea limitata. M-as putea imbolnavi, sau ar putea intervenii ceva urgent in viata si ar trebui sa raman departe de internet, asta nu inseamna ca sant gaina. Vezi, eu am renuntat de a va numi in vre-un fel sau altul sau de a va eticheta cumva. Ma straduiesc sa raspund cat de curand pot. Iti multumesc pentru rabdare si intelegere.

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim nu e bine sa vorbesti asa. Daca ei ne eticheteaza in fel si chip fiindca se lasa influentati de Brnaham ,asta nu inseamna sa vorbim si noi in acelasi mod.

    Eu vreau sa ii intreb pe branhamisti si implicit si pe Zsolt care vorbeste de Mesaj: Ce este pana la urma acest Mesaj?

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu are legatura cu Zsolt, dar intr-un fel este un alt dialog de-al meu cu cei de la Mesaj, dar nu numai...

    Aici, cateva ganduri despre Shabat:
    https://licangelyca.wordpress.com/2015/10/25/despre-sabat-si-ziua-intai-a-saptamanii/comment-page-1/#comment-179

    Rog seriozitate in raspunsuri.

    ABEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca noi suntem intr-un Sabat venit prin Har,si nu prin Lege. Un Sabat al Harului,ca sa ii spun asa. De aceea Pavel spune: "" Ramane o zi ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu..."".

      Deci nu Sabatul legalist ci Sabatul venit prin Har,spiritual, o odihna a Duhului nu a Legii.

      Peter2100

      Ștergere
    2. Nu s-a dat nicaieri in Scriptura vreo porunca ca neamurile sa tina vreo zi, fie ca e vorba de sambata sau duminica. Pavel mustra pe galateni si le spunea "voi tineti zile, sabate , ma tem sa nu fi ostenit degeaba pt voi". In alta parte spune ca cine tine o zi pt Domnul o tine.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    4. Mi-am permis sa mai citesc pe blogul vostru, nu comentez,
      fiecare are opinia lui, dar am vazut comentariul Anonimului,
      si vroiam sa-l aprob ca de fapt asta am incercat si eu sa spun, dar probabil ca nu stiu suficient de bine sa ma exprim, de altii inteleg altceva! Reritor la art,.despre Sabat.
      Vreau sa cred ca nu m-am bagat in „gura lupilor”!
      Multa binecuvantare tuturor!

      Ștergere
    5. Abel ai adoptat o credinta care nu este conforma cu Scriptura. Chiar daca de milenii se crede ca Tora a fost data exclusiv pentru Israeliti si ca este valabila numai pentru ei iar pentru Goimi sunt suficiente numai legile Noahnide acest lucru este o mare minciuna cosmica acceptata atat de Iudei (care intr-adevar au dreptul de intai nascut intre popoare) si celelalte popoare fraierite.
      Multa vreme rabanimii m-au tinut departe de Iehova si de Tora crezand ca e numai proprietatea lor. Iehova i-a chemat pe evrei sa-i fie reprezentantii lui intre popoare pentru a vesti si implementa Tora sau Legea unicului Dumnezeu pentru toti fii omului.
      O clica dintre ei a pus mana pe aceasta "mostenire" universala a omenirii si o exploateaza numai in interesul lor pricinuind astfel o mare paguba pentru toti fii oamenilor.
      Daca ii intrebii ca totusi profetii si in special Ishayahu are alt punct de vedere (a se vedea citatul de mai jos) ei spun ca da e adevarat numai ca nu acum sau ASTAZI ci cand v-a veni Moshia se vor realiza acele deziderate. Nimic mai fals.
      Manifestul de mai jos m-a facut sa trec peste baricada traditiei si sa chem numele lui Iehova si sa invat legile si poruncile"vesnice" si sa le pazesc bineinteles bucurandu-ma de "perioada" de gratie numita 'HAR".

      Aşa vorbeşte Domnul: „Păziţi ce este drept şi faceţi ce este bine, căci* mântuirea Mea este aproape să vină şi neprihănirea Mea este aproape să se arate.
      * Isa 46:13; Mat 3:2; Mat 4:17; Rom 13:11; Rom 13:12;
      2 Ferice de omul care face lucrul acesta şi de fiul omului care rămâne statornic în el, păzind* Sabatul, ca să nu-l pângărească, şi stăpânindu-şi mâna, ca să nu facă niciun rău!
      * Isa 58:13;
      3 Străinul* care se alipeşte de Domnul să nu zică: ‘Domnul mă va despărţi de poporul Său!’ Şi famenul să nu zică: ‘Iată, eu sunt un copac uscat!’”
      * Deut 23:1; Deut 23:2; Deut 23:3; Fapte 8:27; Fapte 10:1; Fapte 10:2; Fapte 10:34; Fapte 17:4; Fapte 18:7; 1 Pet 1:1;
      4 Căci aşa vorbeşte Domnul: „Famenilor care vor păzi Sabatele Mele, care vor alege ce-Mi este plăcut şi vor stărui în legământul Meu,
      5 le voi da* în Casa Mea şi înăuntrul zidurilor Mele un loc** şi un nume mai bun decât fii şi fiice; le voi da un nume veşnic, care nu se va stinge.
      * 1 Tim 3:15; ** Ioan 1:12; 1 Ioan 3:1;
      6 Şi pe străinii care se vor lipi de Domnul ca să-I slujească şi să iubească Numele Domnului, pentru ca să fie slujitorii Lui, şi pe toţi cei ce vor păzi Sabatul, ca să nu-l pângărească, şi vor stărui în legământul Meu,
      7 îi voi aduce* la muntele Meu cel sfânt şi-i voi umple de veselie în Casa Mea de rugăciune. Arderile-de-tot** şi jertfele lor vor fi primite pe altarul Meu, căci† Casa Mea se va numi o casă de rugăciune pentru†† toate popoarele.”
      * Isa 2:2; 1 Pet 1:1; 1 Pet 1:2; ** Rom 12:1; Evr 13:15; 1 Pet 2:5; † Mat 21:13; Marc 11:17; Luca 19:46; †† Mal 1:11;
      8 Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu, care* strânge pe cei risipiţi ai lui Israel: „Voi** mai strânge şi alte popoare la cei strânşi acum din el.”
      * Ps 147:2; Isa 11:12; ** Ioan 10:16; Efes 1:10; Efes 2:14; Efes 2:15; Efes 2:16;



      din insarcinarea mea,

      Viorel

      Ștergere
    6. Toleranta crestina:

      ""6 Cine* face deosebire între zile pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire între zile pentru Domnul n-o face. Cine mănâncă pentru Domnul mănâncă, pentru că aduce mulţumiri** lui Dumnezeu. Cine nu mănâncă pentru Domnul nu mănâncă şi aduce şi el mulţumiri lui Dumnezeu."".

      Peter2100

      Ștergere
    7. La care credinta "nescripturala" te referi, viorel?

      Eu sunt primul care sustine ca Torah este UNIVERSALA si nu doar pentru evrei. Dar, spre deosebire de cei mai multi rabanimi, vad in aceasta mai mult decat o carte, sau cinci carti, care sunt mai degraba o "reeditare" sau o adaptare specifica pentru evrei a Torei Universale, care a fost data ORIGINAL la Sinai in ziua Cincizecimii. Si in al doilea rand, sa nu confundam Torah cu Halahach, setul de reguli care defineste (de catre rabini) cum anume trebuie manifestate si traite poruncile scrise in "Torah" evreiasca.

      Daca te referi in special la Sabat, te intreb daca ai ascultat cu atentie ce a zis Edi Constantinescu, in "predica" sa despre "O zi pentru a exista", mai ales de la minutul 20?

      https://www.youtube.com/watch?v=F2plf2Naf_Q

      Am transcris acele lucruri pe blogul lui Angelica, deoarece in sufletul meu consimt la ce a spus Edi si cred ca aceasta este cu adevarat spiritul si nu litera Torei. Pentru mine, "tinerea" unei zile (Sambata sau Duminica) nu este atat de relevanta din puct de vedere Halachic, ci mai degraba "Sabatizarea"...

      Puteti citi restul pe blogul Angelicai sau asculta predica lui Edi, nu vreau sa pun si aici tot pasajul:

      https://licangelyca.wordpress.com/2015/10/25/despre-sabat-si-ziua-intai-a-saptamanii/comment-page-1/#comment-180


      Ștergere

    8. "Aici nu e vorba de reguli, ce ai voie şi ce nu ai voie să faci, ci de A FI. Pentru că „sabatizarea” lui Dumnezeu este afirmarea existenţei Sale, şi în Sabat, noi ne afirmăm existenţa ca oameni. Sabatul a fost făcut pentru om. Pentru ca omul să-şi afirme existenţa lui ca OM, autonom de orice circumstanţă. Nu existenţa lui ca animal sau ca joc al diferitelor puteri, nu existenţa lui ca ceva care se supune învăţăturilor religioase, dictatelor teologice sau doctrinare ale unei biserici sau învăţător religios. Este o zi pentru A FI, pentru că ce însemnează sabatizarea lui Dumnezeu în ziua a şaptea a creaţiunii e un lucru foarte adânc şi probabil nici un teolog nu a ajuns să poată epuiza subiectul acesta. Sabatizarea lui Dumnezeu a însemnat existenţa lui Dumnezeu ca „Eu sunt cel ce sunt”, ca existenţă, ca Cel ce există. Şi Sabatul este momentul în care noi existăm, este o zi pentru a exista. Vă veţi întreba dacă nu existăm în fiecare zi? Nu, nu existăm în fiecare zi a săptămânii. Suntem manifestarea existenţei unor forţe economice, politice, religioase, unor factori din jurul nostru, la care suntem reactivi (la care reacţionăm). Sabatul este o zi în care nu suntem reactivi la forţele din afară aşa cum Dumnezeu în Geneza nu este reactiv la forţele Universului, el fiind cel care modelează şi la urmă îţi afirmă existenţa nu ca reacţie la ceva existent, ci la „Sunt cel ce Sunt”. Aşadar, este o zi pentru a exista, pentru a fi noi înşine…

      Mă veţi întreba „Cum să ţinem Sabatul”? La asta dumneavoastră trebuie să răspundeţi, şi nu eu. Mai întâi, noţiunea de „ţinere” a sabatului este ceva ce are trebui lăsat la o parte. Nu e vorba de „ţinere” ci de „sabatizare”, ca verb, nu ca substantiv. Termenul ales de Pavel în Epistola către Evrei cu deosebire de cuvântul ales în versetul 8 „a se odihni”. Odihna este reactivă, adică am obosit şi mă odihnesc. Sabatizarea nu este reactivă, este pro-activă. Odihna e ceva ce ţi se dă. Sabatul nu este un dar, este ceva ce faci („sabbatismos”), este afirmarea existenţei tale. Nu vreau să spun ce să faceţi în Sabat; pentru mine, a mă duce la biserică este o mare bucurie, pentru că biserica mea este un loc în care se gândeşte, se discută şi se interacţionează liber. Întotdeauna pentru noi toţi, Sabatul este cu adevărat sabatizare şi este o bucurie. Este ziua când suntem oameni, când nu suntem supuşi acelor forţe care modelează viaţa noastră în fiecare zi şi la care reacţionăm în fiecare zi. Este ziua în care suntem liberi. Şi vă doresc o zi în care să aveţi curaj să fiţi dumneavoastră înşivă. Unul dintre aspecte cele mai frustrante ale Sabatului tradiţional este că trebuie să faci ceea ce aşteaptă alţii să faci. Asta nu este nici libertate nici odihnă…”

      Baruch Hashem
      ABEL ben ADAM

      Ștergere
    9. Intr-adevăr, nu se cere nouă (ne-evreilor) niciunde să ţinem anumite reguli date exclusiv pentru evrei. Tot aşa însă, în Noul Testament nu se cere nici creştinilor să ţină Sabatul şi nici Duminica, dar nici nu ni se interzice.

      La citatul de mai sus m-am referit , pe care l-ai postat pe lycangelyca.

      Din expunerile de mai sus imi dau seama ca probabil te-ai referit la o categorie aparte de evrei cum ar fi cohanimii sau levitii care aveau reguli in plus .
      Oricum expunerea despre sabatizare mi -a placut . Totusi ceva ii lipseste. Si anume instantierea, incadrarea in coordonate spatio-temporale cum foarte bine sunt definite in Lev. 23.
      Sabatul zilelor, saptamanilor, lunilor, anilor cu reguli simple si specifice care instantiaza libertatea omului nu doar face vorbire despre ea.
      Sabatul intradevar celebreaza libertatea omului mai mult decat orice.
      Numai cel ce pazeste (tine) sfinteste aceasta libertate are cu adevarat bucuria mantuirii din acest veac si neam ticalos care se lupta s-o ingradeasca.

      Ștergere
    10. 15 Adu-ţi* aminte că şi tu ai fost rob în ţara Egiptului, şi Domnul, Dumnezeul tău, te-a scos din ea cu** mână tare şi cu braţ întins, de aceea ţi-a poruncit Domnul, Dumnezeul tău, să ţii ziua de odihnă.

      Vedem din versetul de mai sus ca "tinerea" sabatului este legata de conceptul de eliberare de libertate in ultima instanta.
      Branham m-a facut sa inteleg sabatul atunci cand descria foarte frumos felul in care intrau in libertate robii.
      Zicea ca si daca cineva era rob 49 de ani in momentul cand auzea trimbita care anunta anul sabatic de eliberare lasa povara jos in mijlocul drumului si isi lua libertatea in primire.
      Pur si simplu nu mai avea nici o obligatie fata de proprietar.
      Ce institutie magnifica Sabatul.
      Fara legi sau decrete prezidentiale pur si timpul a venit ziua sau anul eliberarii anuntat de corpurile ceresti create in ziua patra pentru porunca a 4-a.

      Ștergere
    11. Viorel, acum că ai pus mingea la fileu şi ai adus înainte un caz concret, pot să exemplific ce i-am scris ieri lui Zsolt, despre „Mesajul” exterior, de suprafaţă, şi cel interior.

      În timp ce tu ai înţeles (ai interiorizat, sau trăit) ce înseamnă „eliberarea” ca fiind bucuria mântuirii, sau eterna siguranţă în Christos în timp ce citeai „frumoasa descriere” a lui Branham, eu mă întrebam cum de reuşeşte un profet să încurce atât de grosolan „borcanele”?

      Mai precis, Biblia, Torah, „Legea lui Moise”, sau cum vrem să o numim, pictează o altă imagine. Aceasta nu înseamnă totuşi, că cea formată în minţile noastre, despre eliberare şi răscumpărare nu este un adevăr. Dar este un adevăr interior, personal, despre care nu s-a vorbit primar în Biblie.

      ....

      Am scris mai multe, dar prefer sa fac din aceasta un articol separat, deoarece gasesc subiectul acesta foarte interesant. Maine-poimaine i-l trimit lui Lica sa-l publice.

      Ștergere
    12. Oamenii astia nu inteleg ca nu e nevoie de Branham,Frank sau altcineva ,ca sa traiasca adevarurile spirituale care se regasesc pe paginile Bibliei.

      Peter2100

      Ștergere
    13. Si mai rau decat atat, Peter2100.

      Trist este si ca au mentalitatea aceea total dezavantajoasa pentru ei, care ii face sa priveasca la anumite experiente frumoase sau reale ale lui Branham , Frank si altii, iar ei raman fara nici o experienta personala.

      Au doar o amarata de "credinta" seaca, uscata, fara viata dar cu multe explicatii si interpretari din Apocalipsa.

      Blocati in trecut, cu asteptari mistice de viitor, cu dispret fata de prezent, ei pur si simplu se sinucid spiritual, se automutileaza sufleteste si din durerea aceea, ii fac si pe altii sa sufere si sa isi doreasca acel tip de "eliberare", adica preluarea celulei din inchisoarea numita mesajul orei.

      Asta ma face sa fiu trist, cand ma gandesc la ei.

      Ștergere
  8. Zsolt - 1
    Probabil că toți dintre voi ați fost măcar o dată la muzeu. Aici sunt expuse obiecte sau picturi care unele sunt mai interesante altele însă mai puțin. Pentru ochiul inițiat ele spun prea puțin. Insă pentru ochiul savantului fiecare obiect reprezintă un subiect de studiu aprofundat . Ele devin prețioase, savantul știe că în spatele fiecărui obiect sînt multe multe zile sau chiar ani de muncă asiduă. Tocmai de aceea obiectul devine o lucrare de artă. Pe undeva pe acest blog s-a amintit de câțiva filosofi antici care de altfel au fost cunoscători ai lui Dumnezeu . Totuși sînt respectați pentru lucrările lor. Spun respectați. Cunoaștem din istorie și alți oameni care au lăsat în urma lor lucrări de valoare, dar care nu au fost înțeleși de contemporanii săi. Să ne gândim doar la acei oameni care au suferit pentru descoperirile lor în evul mediu, dar ale căror lucrări reprezintă temelia științei de astăzi. Ma gandesc, ca lucrarea Fratelui Branham are aceasi soarta.
    Pentru a purta un dialog între noi, trebuie să avem măcar câteva puncte de referință la care să ne raportăm cu toții.
    În primul rând trebuie să privim Biblia ca punctul de referință . Un punct de referința înseamnă că este un punct fix care nu poate fi mutat într-o parte sau alta. Trebuie deasemenea să mărturisim că Biblia este singura lucrare infailibilă, o lucrare terminată la care nu mai putem adăuga nimic.
    În al doilea rând trebuie ca să avem respect față de noi înșine și față de ceilalți.

    RăspundețiȘtergere
  9. Zsolt - 2
    Altfel nu putem să purtăm acest dialog.
    Citat de la Lica:
    "Zsolt intrebarea mea este in doua parti.

    1. Cum vede si cum simte, ce simte un urmas al lui Branham cand vede ca Biblia nu accepta si chiar vine deseori impotriva unor invataturi si afirmatii ale lui Branham."
    Răspunsul meu :
    Am amintit deja în altă parte faptul că la început când am început să citesc mesajul, eu niciodată nu am găsit ceva neconcordanță. Acum eu nu pot să vorbesc în numele altora , ci doar in numele meu. Deci răspunde la această întrebare din punctul meu de vedere. In timp ce citeam sau ascultam mesajul Nu găseam lucrurile acestea despre care voi ați amintit , care ar fi împotriva Bibliei. Trebuie se disting Două perioade principale în lucrarea fratelui Branham, Și anume partea umană și cea divina. Cu alte cuvinte în mesaj noi putem să găsim acea parte în care noi vedem viața unui om, vedem faptele naturii umane pe care le deosebim de lucrarea înfăptuită sub ungerea duhului sfânt . În prima perioada a slujbei sale, fratele Branham făcea lucrarea unui evanghelist. Noi putem să vedem că în această perioadă fratele Branham și-a rectificat unele învățături de-a lungul acestei perioade. Tocmai aceasta a produs atâtea neînțelegeri și produce și astăzi între cei care ascultă sau citesc aceste predici. Știm deasemenea că fratele Branham a fost needucat. El nici măcar nu-și putea citi Biblia. Iși chema soția la amvon să citească ea Cuvântul. El nu a fost la teologie sau la școală biblică ca să învețe lucrurile spirituale , el le-a învățat treptat din cuvântul lui Dumnezeu și citind alte cărți ale unor autori din diferite denominațiuni. El însuși mărturisește acest lucru cum a citit de exemplu cărți Adventiste, de la martorii lui Iehova și de la alți autori. Lui nu i-a fost rușine niciodată să recunoască faptul că este needucat. El deseori făcea greșeli de gramatică, ceea ce înseamnă că de-abia cunoștea ortografia limbii engleze. Eu cu siguranță admit acest lucru și nu-mi este rușine să recunosc faptul că la început predicile lui au fost de tip evanghelistic. Chiar în timp ce era evanghelist el se dezvolta treptat , noi putem vedea greșelile pe care le-a făcut și pe care el însuși le-a recunoscut . În timp ce făcea această lucrare de Evangelist , Dumnezeu i-a acordat un timp de pregătire. Chiar Dacă această lucrare de evanghelist era uneori plina de greșeli a fost o lucrare plăcută înaintea lui Dumnezeu, pentrucă era sub supravegherea duhului sfânt. Cu excepția lui Isus noi nu am avut niciun lucrător perfect care să nu fi greșit vreodată fie în vorbă fie în fapte fie învățătură. De aceea în perioada aceasta când făcea lucrarea de evanghelist noi nu putem să spunem Că tot ce-a spus sau tot ce-a scris sau tot ce-a făcut este fără greșeală. Deci nu-i trebuie să căutăm mesajul În acele părți care sunt sub ungerea duhului sfânt. Lui i s-a promis că va avea o lucrare de făcut când va fi mai în vârstă. Deci mesajul cu adevărat începe atunci când el este Mai în vârstă , după deschiderea pecețiilor. El însuși declară faptul că Biblia a devenit o carte nouă pentru el. De exemplu, în Anii în care făcea lucrarea de Evangelist, spunea că botezul duhului sfânt înseamnă a avea dragoste , ca mai pe urmă să-și schimbe această părere. Oare putem să spunem că a mințit când a avut cealaltă părere? Astfel deci , eu nu caut aceste greșeli . Lucrurile pe care nu le-am înțeles am trecut peste ele. Pentru mine lucrul acesta a fost atât de simplu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zsolt. Multumesc pentru raspuns.

      Inteleg foarte bine ce spui si ce te referi. Am fost in asta.

      Problema este la faptul ca ce a schimbat de la evanghelist, la mesager inger si Ilie, pur si simplu nu este biblic.

      Si faptul ca nu stia sa citeasca Biblia nu e un motiv de smerenie a lui, ci e un motiv serios sa ne ingrijoram pentru ca nu a luat in serios educatia lui personala in studiul Cuvantului.

      Iar constructia ulterioara de Epoci, Peceti este pe o baza incorecta, nebiblica.

      - A copiat de la altii aproape tot si ne-a mintit ca le-a descoperit el pentru "Mireasa". Aici nu e vorba de greseli. Este plagiatura si minciuna. Nu greseli. Incepand cu botez, divinitate, saptamanile lui Daniel, tot tot a copiat de la altii.

      Ai aici dovezi de netagaduit ca Branham nu a descoperit nici o taina. Daca esti interesat s afli adevarul despre asta te invit sa le citesti. Suntem in cautarea adevarului il vom gasi!

      http://mesajul.blogspot.ro/2014/05/nici-o-taina-si-nici-o-descoperire-in.html

      http://mesajul.blogspot.ro/2014/12/descoperire-sau-plagiatura.html

      http://mesajul.blogspot.ro/2015/05/iata-revelatiile-lui-branham.html

      Nu e vorba de greseli, nu mai confunda te rog lucrurile.

      Exista zeci de lucruri pe care le-a schimbat si interesant e ca si inainte si dupa aceea spunea ca Dumnezeu il calauzeste.

      Faptul ca a schimbat atata arata ca a fost haotic si ca nu era ancorat in Biblie ci in emotiile lui personale.

      Dar sa spui ca ai descoperit ce altii inaintea lui au scris, este minciuna.

      Astfel aflam ca a fost haotic, ca nu a cunoscut Biblia, a plagiat, a mintit si s-a inaltat singur ca inger, profet Ilie etc.

      Acestea nu sunt greseli Szolt dragul meu. Sunt neadevaruri.

      Apoi apare si reversul.

      Daca nu le-a descoperit, atunci el nu este acel Ilie care restaureaza lucrurile, deoarece Branham nu a restaurat nimic. Nimic. Nimic.

      Asa ca toate pretentiile lui din anii 60 incoace mai ales sunt nebiblice dovedite. Si acestea aratau inspre el tot mai mult, nu inspre Evanghelie ca si in anii dinainte.

      Asta nu mai conteaza pentru tine? Adevarul nu mai conteaza? Atunci ce conteaza?

      Sa justificam minciuna?

      Zsolt. Toti au gresit si vor gresi. Branham nu a declarat zeci de mii de dolari si era sa intre in inchisoare. Aia e greseala. Si altele. Nu asta cautam.

      Dar cand e vorba de invatatura si intepretarea a Cuvantului, aflam grave incalcari ale Bibliei in mesaj. Atunci pe ce ne bazam? Pe minciuna?

      Asta este motivul ca oameni se trezesc si parasesc miscarea aceasta: minciunile, mandria, ura, gandirea mistico-apocaliptica, lipsa de iubire, de colaborare si directia fara sens a celor de la mesaj.

      Ștergere
  10. Zsolt - 3
    "2. Ceea ce noi stiam ca e descoperit in mod supranatural, nu este decat, cum ai zis si tu o documentare harnica a lui Branham prin cartile altora. Ma refer in special la Epoci, Saptamanile lui Daniel, Botezul in Nume nu titluri, Divinitatea Suprema a lui ISUS samd sunt multe deja stii. Cum justificati aceste grave neconcordante, voua insiva, constiintei voastre?

    Intelegi? Adica un branhamist citeste aici ceva, cauta in Biblie vede ca Branham a gresit, nu ceva personal, ci e vorba de invatatura biblica, unde este zero toleranta. Sau verifica in mesaj ca Branham s-a blestemat si a murit si cauta, cerceteaza, verifica, suna in SUA afla ca noi am spus adevarul aici si apoi ce?

    Asta e intrebarea: Cum va justificati si explicati aceste grave neconcordante, voua insiva si constiintei voastre?"
    Răspunsul meu:
    Iată răspunsul meu simplu. Atunci când l-am acceptat pe Brabham ca profet, l-am acceptat așa cum este. Din lucrarea lui nu am pus nimic sub semnul întrebării, pentru că totul era de la sine înțeles Până când am dat de blogul vostru care a început să divulge greșelile pe care le-au descoperit alții . Cum am amintit mai sus pe undeva, sigur că și eu am fost tulburat cand văzut aceste documentare. Când am întrebat pe niște cunoscuți, dacă îl cunosc cumva pe acest Lica și cine este el , nu mi-au dat detalii doar au spus că este Unul care a fost între noi dar a plecat. Mult timp n-am dat importanță la acest blog , dar de puțin timp când am văzut atâția anonimi care își expuneau părerile într-un mod atât de vulgar , m-am decis să-mi spun și eu cuvântul. De aici încolo știți și voi cum am început , apoi această schimbare în atitudinea mea . Nu cunosc atitudinea altora față de lucrurile pe care voi le descoperiți pe blogurile voastre. Însă atitudinea mea față de mesaj nu s-a schimbat deloc. Nu am mustrări de conștiință, eu cred în continuare mesajul așa cum ne este prezentat. Nu mă uit la greșeli, ci mă uit la acel conținut care a fost spus sub ungerea duhului sfânt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zsolt dragul meu. Aceeasi problema.

      Tu spui ca "nu te uiti la greseli" la Branham.

      Dar scumpul meu aici vorbim de sfantul Cuvant a lui Dumnezeu, si de cuvintele lui Branham care spun ca el a descoperit si aflam ca nu a descoperit nimic. Nu e grav asa ceva? E o simpla greseala? Hai sa nu fim copii frate.

      Nu e greseala ca Branham nu si-a platit o amenda sau ca s-a imbatat sau a curvit sau a fumat in viata lui. Astea ar fi fost greseli.

      Un adevarat profet poate gresi in orice, numai in Cuvant nu si Branham exact aici a facut-o varza si a calcat in picioare Cuvantul urat de tot.

      Este el profetul Ilie daca nu a descoperit nimic? Nu este.
      Este promis profetul Ilie al neamuri conforma Maleahi 4:5? Nu nu este.

      Aici ai dovezile care rastoarna tot ce am stiut noi despre Ilie.

      http://mesajul.blogspot.ro/2013/05/profetul-ilie-in-grafica-simpla.html

      Deci a mintit ca este Ilie care descopera "taine" dar Biblia il contrazice pe Branham foarte dur. Zsolt, nu exista nici macar o singura descoperire in mesaj.

      Daca Branham ar fi zis ca el nu a descoperit dar le-a preluat de la altii si le aseaza intr-o forma in care el crede ca e corect, atunci ar fi fost altceva. Eu l-as fi iubit si asa. Inca as fi apreciat munca si sinceritatea lui.

      Numai ca daca facea asa, atunci toate titlurile pe care in mod arogant si le-a pus, nu ar mai fi avut sens si ar fi disparut: Inger mesager, profet Ilie, Fiul Omului, ingerul al 7 lea, etc.

      Stii ca daca prima data a spus despre iubire ca dovada a botez cu Duhul Sfant era corecta? E biblic.

      Apoi spune diferit. Ca botezul cu Duhul Sfant este "sa crezi Cuvantul pentru timpul in care traiesti." Asta tocmai ca sa ne lege de "mesaj" pentru totdeauna.

      Dar Evanghelia este eterna si in orice timp a fost valabila. De ce spune Branham altceva?

      Ok. Deci Branham a schimbat experienta Botezului cu Duhul Sfant, cu aderarea la miscarea lui. Este foarte grav. De aceea astazi oameni la mesaj sunt la mesaj dar nu experimenteaza nimic.

      Sunt goi pentru ca au pus cititul de predici in locul Duhului Sfant. E posibil ca voi stiti tot ce Branham a spus, dar nu stiti ce Duhul Sfant spune in viata voastra. Ideile lui nu permit lui Dumnezeu sa intre la voi.

      Zsolt, din orice punct de vedere, acest mod de a manipula oamenii, este extrem de grav.

      Nici un om ancorat in Cuvant, in adevar, in realitate, nu poate accepta o asemenea falsitate.

      Inchei cu inca doua intrebari scurte:

      - Ce spune Biblia conteaza mai mult pentru tine decat ce spune Branham?

      - Biblia spune ca vor fi profeti falsi si care vor face si minuni. Care este caracteristica
      principala a unui profet mincinos? Este cumva faptul ca minte? Precis ca da.

      Tu ce spui? Ce il face pe un profet mincinos?

      Ștergere
  11. Zsolt - 4
    Răspunsul meu pentru Abel:
    Ai amintit tu ceva despre neghina. Iată ce vreau să răspund la întrebările tale. Este drept, ca Domnul Isus face distincție clară între grâu și neghina. Faptul că Brabham vorbește la fel despre această distincție, atribui aceasta duhului profeției. Însă noi astăzi, nu avem niciun drept de a numi pe cineva neghina sau pleavă. Dacă totuși facem lucrul acesta îl privam pe Dumnezeu de la acest drept. Am făcut și eu această greșeală, pentru că am fost influențat de alții . Dar atitudine corecta este de a privi pe toți creștinii ca frații noștri, și nicidecum neghine sau pleava. Din adunările de la mesaj știu că au plecat foarte mulți, iar după ceea aceștia au fost etichetați semințe ale șarpelui , neghine, frații mincinoși sau altfel . Oricine a făcut acest lucru a păcătuit , și trebuie să se pocăiască și să-și ceară iertare , fiindcă numai aceasta este atitudinea corectă.

    Răspunsul meu pentru Petre :
    "Peter 2100 26 octombrie 2015, 23:53
    Anonim nu e bine sa vorbesti asa. Daca ei ne eticheteaza in fel si chip fiindca se lasa influentati de Brnaham ,asta nu inseamna sa vorbim si noi in acelasi mod.
    Eu vreau sa ii intreb pe branhamisti si implicit si pe Zsolt care vorbeste de Mesaj: Ce este pana la urma acest Mesaj?"
    Dragul meu Petre, atunci când sunteți etichetați nu considera aceasta ca o influență a lui Brabham , pentru că în acest fel acești oameni sunt scutiți de răspunderea proprie. Atunci când cineva etichetează aceasta nu este o influență, ci răutate , este natura păcătoasă a omului , pentru că etichetarea este o trăsătură a naturii noastre păcătoase.
    Încerc să îți răspund la întrebarea ce este până la urmă mesajul. Ne-am obișnuit să spunem Că tot materialul de pe casete Sau din broșuri alcătuiește mesajul . Dar dacă suntem sinceri trebuie să recunoaștem că în anumite locuri într-adevăr sînt neconcordante în predicarea fratelui Brabham. Insa dacă încercăm să fim atenți atunci vom putea descoperii ceea ce a fost predicat sub ungerea duhului sfânt , Ei bine aceasta putem numi cu adevărat mesajul . Conținutul acestui mesaj Este pentru a pregăti creștinii Să-l întâlnească pe domnul Isus Cristos. Rolul principal le mesajului este de întoarce inimile creștinilor spre cuvântul descoperit, spre cuvântul pur al lui Dumnezeu dezlipit De orice interpretare omeneasca Și apoi să pregătească o Mireasa Cuvânt pentru Isus. Aceasta fost spus doar în linii mari, dar eu cred că această necesită o explicație mai vastă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "" Rolul principal le mesajului este de întoarce inimile creștinilor spre cuvântul descoperit, spre cuvântul pur al lui Dumnezeu dezlipit De orice interpretare omeneasca "" .

      Zsolt, acestea sunt doar niste clisee branhamiste si frankiste.Cuvantul pur de care spui il gasesti simplu in ceea ce predicau apostolii. Pavel a spus ca cine vine cu o alta Evanghelie sa fie anatema,chiar daca ar venii un inger din cer sau chiar el insusi !. Uite Cuvantul pur... invatatura sanatoasa ,ceea ce invatau cei 12 apostoli ,pe a caror invatatura este zidita si Biserica.

      Uite ce cuvinte interesante ii spune Pavel lui Timotei:

      "" 3 Dacă învaţă cineva pe oameni învăţătură deosebită şi nu se ţine de cuvintele sănătoase ale Domnului nostru Isus Hristos şi† de învăţătura care duce la evlavie,

      4 este plin de mândrie şi nu ştie nimic: ba încă are boala cercetărilor fără rost şi a certurilor de cuvinte, din care se nasc pizma, certurile, clevetirile, bănuielile rele,

      5 zadarnicile ciocniri de vorbe ale oamenilor stricaţi la minte, lipsiţi de adevăr şi care cred că evlavia este un izvor de câştig. Fereşte-te de astfel de oameni. "" 1 Timotei 6

      Peter2100

      Ștergere
    2. "" Conținutul acestui mesaj Este pentru a pregăti creștinii Să-l întâlnească pe domnul Isus Cristos. "".

      Branham a spus ca Ilie va introduce Biserica in rapire. Deci aceste texte ale lui Branham au expirat de mult,sunt fara valoare. Erau valabile cat timp traia el . Asa cum ceea ce spune Frank este valabil cat timp el traieste,adica faptul ca el a visat rapirea si a spus ca rapirea nu a venit datorita faptului ca el inca mai este pe Pamant!. (sic). Dar dupa ce o sa moara si Frank atunci si textele lui isi vor pierde valabilitatea.

      Ștergere
    3. " Conținutul acestui mesaj Este pentru a pregăti creștinii Să-l întâlnească pe domnul Isus Cristos. "".

      Zsolt dragul meu, imi poti spune un singur lucru din mesaj care poate face ca un singur crestin macar sa il poata intalni pe Domnul?

      In ce consta pregatirea celor de la mesaj, ca ei sunt tot asa. Nu exista crestere maturizare si dovezi ca slujesc bisericii si omenirii.

      Deci Biblia spune cu totul altceva.

      In opinia mea, mesajul lui Branham a furat oamenii de pe calea lui Dumnezeu si a pus inlocuitori falsi care par fantastici in sufletele lor ca sa ii insele.

      Mesajul suna bine pentru cateva corzi din inima noastra, mai ales daca am avut afectiuni din copilarie si instabilitati emotionale si am avut nevoia de extraordinar de supranatural in suflet.

      Dar mesajul nu suna deloc bine, daca esti ancorat corect in Evanghelie, in Cuvantul lui Dumnezeu si daca intelegi clar ca DUMNEZEU IUBESTE OAMENII SI CA NU POATE SA MINTA.

      Ștergere
    4. "" Branham a spus ca Ilie va introduce Biserica in rapire. Deci aceste texte ale lui Branham au expirat de mult,sunt fara valoare. Erau valabile cat timp traia el .""

      Branhamismul este defapt o secta cu bataie scurta.Trebuia sa dispara odata cu moartea lui Branham. Dar cineva din SUA a vazut ca Branham nu a inviat si atunci a vrut sa il ""invie"" ducand mai departe imaginea si viata lui Branham. Dar in mod normal daca cineva iti spune ca odata cu el revine Isus si are loc rapirea Bisericii,apoi vezi ca acel om moare si nu sa intamplat nimic din ceea ce a spus,pai atunci reactia normala este sa abandonezi ceea ce a spus acel om ,fiindca sa dovedit ca nu este adevarat,este fara valoare reala,au fost doar niste vorbe spuse dintr-un duh de grandomanie spirituala.

      Ștergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. Zsolt
    Pentru Petre si anonimul. As vrea sa va intreb care dintre voi ati citit vreodata Mesajul, sau care dintre voi ati fost la Mesaj? Nu stiu nimic despre voi. Scurta mea povestire o puteti citi mai sus. Eu nu am venit la Mesaj pacalit sau amagit de cineva. Eu am fost un cautator sincer al adevarului. Reintoarcerea la credinta apostolica a fost o dorinta nascuta in inima mea inainte de a sti ceva despre Mesaj. Cand m-am confrunatat cu aceasta, eu doar L-am recunoscut. Asta inseamna descoperire, sa ai ceva in inima ta inaite de a ti se descoperii. Eu nu am cautat Mesajul, Mesajul a venit la Mine si m-a gasit. Eu nu stiam de El, dar El stia de mine. Dintre oile Lui Isus Cristos, nici unul nu se pierde. Ce ma face sa cred ca nu am gresit? In momentul in care Mesajul a venit la mine, si eu L-am recunoscut si L-am primit in inima mea, sufletul meu s-a umplut de o bucurie extraordinara si de o pace necunoscuta pana atunci. Odata ce am fost pecetluit, credeti ca ma va putea misca cineva din credinta mea?
    Dragii mei, va scriu sincer ca imi pare rau de voi. As vrea sa va intreb. Aveti voi pace deplina si siguranta mantuirii? Daca Dumnezeu va cheama in clipa urmatoare, aveti voi siguranta ca va veti duce in imparatia Lui Cristos? Santeti voi nascuti din nou? Aveti voi viata Lui Isus in voi, o natura plina de dragoste, de acceptare si de bucurie fara teama? Daca da, atunci santem frati chiar daca intelegem lucrurile diferit si nu cred ca ar trebui sa ne mai desconsideram unul pe calalalt. Doresc mult, sa va intalnesc in impartaia Lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Zsolt

      Eu sper sa apuc sa scriu intr-un articol viitor despre ce m-a dus, m-a tinut, mi-a placut si apoi totusi m-a scos din "Mesaj"...

      Pana atunci, as avea o intrebare referitor la ce ai scris mai sus, si una in general, la care as vrea sa-mi raspunzi (numai daca doresti) tot asa de sincer cum ai scris pana acum (apreciez foarte mult noua ta atitudine si maturitatea cu care abordezi discutia cu ceilalti !!!)

      Eu cred ca inteleg ce vrei sa spui, dar mi se pare ca este un oarecare amestec de notiuni, cand vorbesti despre "MESAJ". Pe de-o parte, sau la suprafata sau la exterior, cred ca toti intelegem prin "Mesaj" totalitatea predicilor (invataturile) lui William Branham, asa cum le avem pe casete sau brosuri. Pe de-alta parte, undeva mai la interior sau in adancime, tu si unii oameni cand va referiti la "Mesaj" intelegeti o latura mai personala a spiritualitatii, o umblare mai "aproape de Dumnezeu", o noua "identitate", un sentiment de a fi "acasa" sau in locul potrivit, de siguranta eterna, o pace deplina datorata "uniunii (casatoriei) cu Cristos".

      Aici e diferenta. Primul "Mesaj" este EXTERIOR; totalitatea unor predici ale cuiva, iar al doilea "Mesaj" este o experienta interioara (numinostica) cu Dumnezeu. Eu nu contest, ca "Mesajul" exterior este in stare sa declanseze (voi numiti aceasta "trezire") latura "divina" din om, care sa ii aduca deplina pace, siguranta, bucurie, etc.

      Tu insuti ai recunoscut ca "Mesajul" era in tine inainte de a auzi "Mesajul" (cel exterior, al lui Branham). Dar ma gandesc ca nu stiai dinainte de "Samanta Sarpelui" sau despre "Edenul Satanei", aceste lucruri au venit dupa ce "Mesajul" exterior a pornit mecanismul interior si tu te-ai "aliniat" dpdv spiritual cu "Mesajul" TAU interior. Spun al tau, pentru ca fiecare om are felul sau unic, personal si individual de a-l percepe sau experimenta pe Dumnezeu. Dar daca ai inteles aceasta idee, vei stii sa faci diferenta intre "mesaje", si ca cel exterior nu se suprapune perfect celui interior. Asa vei intelege si de ce este atata "dezarmonie" intre "frati" chiar in randul aceleiasi "linii" de Mesaj. In fond, si pana la urma, fiecare suntem unici, la fel ca si o amprenta, dar fratii nu isi dau seama de asta si incearca sa isi aduca trasaturile individuale la un numitor comun in lumea exterioara a "Mesajului". Aceasta nu merge, evident, la fel cum sunt doua posturi de radio ce emit pe frecvente diferite, ele nu se pot armoniza, la fel cum nu putem armoniza acea realitate interioara a umblarii in Duhul intre doua fiinte umane diferite.

      Intrebarile:

      1. Crezi ca in lume pot exista oameni care sa aiba aceleasi experiente descrise de mine, sau pe care le ai si tu, desi nu au auzit sau nu vor auzi niciodata "Mesajul" (cel de pe benzi, desigur, si de Branham).

      2. Crezi ca slujba lui Branham era necesara si fara de aceasta, oamenii nu vor putea ajunge niciodata "aliniati perfect" (cuvant folosit si de Branham, "aliniati cu Cuvantul"), ma refer aici la statutul maxim de "Mireasa" sau "Sotie" a lui Hristos (sau a Mielului, cum spune Apocalipsa)?

      Ștergere
    2. Zsolt.
      Abel, din tot ce ai scris pana acum, cel mai mult apreciez pe acesta din urma. Ai atins acea nuanta al dialogului, acel ton pe care puem sa ne impartasim gandurile si convingerile. Daca toti ceilalti ar face la fel, fiecare dupa ce ar citi marturia celuilalt s-ar simti macar cu putin mai bogat spiritual. Sa sti ca eu ma simt acum mai bogat din ce ai scris tu. E cam tarziu, dar in curand voi incerca sa raspund intrebarilor tale. Multe binecuvantari tie si tuturor cititorilor.

      Ștergere
    3. Lasa-ti timp, Zsolt, nici eu nu ma grabesc (sau nu reusesc) sa scriu tot ce am de gand.

      Si eu m-am simt mai imbogatit dupa ce am citit raspunsurile tale, si cred ca aceasta nu a fost decat inceputul...

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
    4. "" Dragii mei, va scriu sincer ca imi pare rau de voi."".

      Stai flexat,ca nu ai motiv de ce sa iti para rau de noi. De ce spui chestia asta? De ce nu ne vezi prin prisma Cuvantului ci doar prin prisma mentalitatii lui Branham?

      Zsolt aceeasi bucurie si entuziasm l-am simtit si eu cand am auzit prima oara ""mesajul"". Apoi vazand felul de vorbire si comportare al fratilor care vesteau acest asa zis mesaj,mi-am dat seama ca acest ""mesaj"" nu ii face sa traiasca Cuvantul si sa aduca roada pentru Dumnezeu,ci doar ii transforma in oameni ingamfati si aroganti ,atat cu fratii cat si cu alti crestini. Deci nu ii pune in legatura cu trairea Evangheliei ,ci doar le hraneste Ego-ul crezand ca au ceva deosebit si ca sunt ceva deosebit. Automat mi-a venit in gand ceea ce ne invata apostolii ,si implicit ceea ce ii spune Pavel lui Timotei in 1 Timotei 6. Eu chiar daca acceptam mesajul ,mai pastram o anumita educatie din baptism adica sa nu sar peste ce este scris,sa nu ma iau dupa chestii deosebit si ambalate frumos in titluri ca ""revelatii,descoperiri"". Revelatia sau descoperirea sa incheiat odata cu apostolii. Pavel spune in Fapte ca "" nu m-am ferit sa va vestesc tot planul lui Dumnezeu"". Tot el spune ca cine vine o alta Evanghelie diferita de Evanghelia Harului predicate de el,sa fie anatema. Biserica sta pe invatatura celor 12 apostoli,nu pe ""mesajul "" lui Branham. Acesta nu ne invata defapt sa traim Cuvantul ,ci doar sa acuzam toata ziua pe alti crestini pentru care a murit Hristos ,si pe care Dumnezeu ii vede iertati prin Domnul Isus.

      Apoi de vreo 2 ani am descoperit ca aceste asa zise revelatii sau descoperiri ale lui Brnaham au fost defapt niste idei ale altora dinaintea lui. Deci Branham a preluat Epocile,Dumnezeirea,botezul,apoi le-a prezentat ca fiind propriile lui descoperiri.

      Ca o concluzie:

      Ai prins ideea mea? Nu poate exista ceva care sa fie superior Evangheliei si scrierilor apostolilor.


      Peter2100

      Ștergere
  14. De vreo ora ma chinui sa postez un raspuns pe blogul Angelycai, si mai nou si la stâna Behaitului. Dar vad ca cineva sau ceva tot mi se opune, desi in principiu pot scrie, doar acest raspuns adresat Behaitului, nu se poate publica, probabil este o problema tehnica... Imi incerc norocul aici, apoi ii voi posta doar linkul, sa vedem daca functioneaza...

    Raspuns la comentariul Behaitului:
    https://licangelyca.wordpress.com/2015/10/21/asa-se-poate-ajunge-nicaieri/comment-page-1/#comment-194

    Deci:

    In cutreierarea mea pe net, primul articol pe care l-am citit, dupa aceste raspunsuri a fost cel de mai jos, vezi ca este si el datat in 28 octombrie. Cu riscul de a ajunge din nou criticat de domnia ta, vreau totusi sa ti-l recomand, pentru ca nu cred in coincidente.

    Iti doresc din tot sufletul sa ai credinta suficienta in vindecarea omului intreg (asa cum zice Ioan 7:23), prin tot ceea ce faci, fie prin regim, tratamente medicale, sau/si in Domnul Isus.

    Iata in cele ce urmeaza o marturie care poate te va ajuta si mai mult in acest scop:
    http://frecventa-sufletului.ro/2015/10/28/dorel-visan-autovindecare-surprinzatoare-am-invatat-sa-vorbesc-cu-corpul-meu/

    Despre cum functioneaza principiul de vindecare am scris si in articolul meu din august:
    http://mesajul.blogspot.de/2015/08/adevarul-gol-golut.html

    Sa stii ca iti respect credinta ta in Mesaj si nu caut sa ti-o "fur" sau sa ti-o schimb, cum poate crezi tu sau Angelyca. Din tot sufletul iti doresc NUMAI BINE si ma voi ruga ca vindecarea ta sa fie completa si definitva.

    Dumnezeu sa te binecuvanteze. Shalom!
    Abel

    RăspundețiȘtergere
  15. Zsolt.
    Zilele trecute am citit in lung si in latul acestui blog si am ramas fara cuvinte citind unele postari. As dori sa intreb ce ar trebuie sa fac sa ma alatur si eu voua, caci dovezile sant foarte puternice si cum am mai scris si altadata sant de netagaduit. Nu am contraargumente, asa ca nu am altceva de facut decat sa cred ce scrieti, si daca imi puteti da un sfat carei organizatii sa ma alatur, sau carei grupari crestine unde oamenii sant detoxicati de invataturile vechi ale Mesajului, unde intr-adevar pot intalni frati nascuti din Duhul plini de iubire frateasca, atunci sant gata sa fac acest pas. Doresc sa am frati care odata sacapati de Branham, sa nu mai tot vorbeasca de el nici macar impotriva, ci numai Cuvantul Lui Dumnezeu. Ce ati zice, daca i-as chema si pe altii pe blogul vostru sa fie convinsi prin argumentele voastre sa se lase de Mesaj? Am face un grup de crestini care sa luptam cu puterile impreunate impotriva minciunilor si aratand fratilor care este adevarul. Am face o organizatie care sa fie mai bune ca penticostalii, si baptistii si ca oricare organizatie de pana acum. Pai, am esiti de la baptisit, acolo nici vorba sa ma intorc ca mi-ar fi rusine, la penticostali ..... pai si eu s-au rupt in zeci de grupari care mai de care. Habar nu am unde as putea sa merg. Apropo, voi care ati esit de la Mesaj, la ce biserica mergeti? Scrieti-mi va rog, ce sfat mi-ati da?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari Zsolt pentru decizia ta si pentru curajul de a spune ce crezi ci ce simti. Este extraordinar sa citesc asa ceva.

      Asta se numeste autenticitate din partea ta. Trebuie sa fi un gentleman ca sa fi autentic. Sa spui in public ce simti, ce crezi, e dovada ca esti real.

      Si fiind la mesaj ajunssesem sa trebuiasca sa depunem eforturi masive, luni si ani de zile sa ajungem sa fim, ceea ce e foarte normal sa fim. Noi insine. Cu credinta, cu indoiala, cu bune cu rele, samd. Domnule, asta sunt, asa cum sunt, sunt o faptura minunata, nu ma ascund dupa pretentii mistice.

      Oamenii la mesaj traiesc dupa o perdea si cand ii privim ei vor sa ii vedem ca ei sunt "mireasa". E trist ca nu reusesc, deocamdata sa fie ei insisi.

      Sunt surprins placut de ce citesc in comentariul tau si tot ce pot sa iti spun acum este sa te bucuri si sa te intaresti. Sunt multe de discutat, sa ne rugam si sa gasim impreuna raspunsurile corecte.

      Eu nu dau sfaturi altora, dar fiind in ascensiune ca trainer si coach, pot ajuta oamenii sa isi gaseasca sensul, rostul si directia potrivita in viata.

      Am descoperit ca nu trebuie sa faci ceva "religios" neaparat ca sa slujesti Domnului in viata. Poti fi un medic, un artist, inginer, IT-ist, agricultor, orice ce este nobil si prin care contribui la binele societatii, si dai valoare altor oameni si scoti din ei binele pe care Dumnezeu l-a sadit in ei tu slujesti Domnului.

      Aceasta este directia mea de viata acum. Totusi cand am vrut sa inchid acest blog, am primit indemnuri puternice, am perceput, sa nu fac asta ci sa ma pregatesc eu pe mine sa ma corectez sa fac firma, fundatia sa-mi rezolv problemele, sa ajut oameni si mai ales sa ma pregatesc personal pentru cand va muri Ewald Frank si Billy Paul Branham.

      Caci atunci mii vor parasi mesajul si vor avea nevoie de indrumator si imbarbatare deoarece isi vor pierde mintile si credinta.

      Mai continui maine Zsolt.

      Inca o data felicitari si multa si eterna Slava Domnului ca te-a ajutat.

      Cinste tie ca ai decis personal ceea ce ai vrut sa decizi. Shalom

      Ștergere
    2. "" Am descoperit ca nu trebuie sa faci ceva "religios" neaparat ca sa slujesti Domnului in viata. Poti fi un medic, un artist, inginer, IT-ist, agricultor, orice ce este nobil si prin care contribui la binele societatii....."".

      Doamne fereste Lica de asa ceva.Vrei sa apartii samantei sarpelui?. Vezi ca serpii au calitatile de mai sus. :D

      Ironia stii care e ?Ca insusi Solomon ne indeamna sa pretuim priceperea,cunoasterea si invatatura,mai ales cei tineri.

      Inca o gafa marca Branham : stiinta,cunoasterea si priceperea sunt proprii samantei sarpelui.

      Am ajuns la o concluzie:Branham cataloga negativ orice calitate pe care el nu o avea,precum si pe ceilalti oameni care gandeau diferit de el.

      Ștergere
    3. Apropo de serpi: Isus ne spune "" fiti intelepti ca serpii,si blanzi ca porumbeii"". Am scris din memorie.

      Oare ce mai zic branhamistii la indemnul lui Isus? :)

      Ștergere
    4. Am cunoscut cativa care au iesit de la mesaj si pot sa spun ca nu toti au ramas credinciosi lui Cristos. Ptr. unii socul este prea tare, si au incercat sa-si gaseasca refugiul in alcohol, care de fapt le-a adus dezastrul. Aici ar fi foarte multe de spus ptr. ca noi ca fiinte umane am fost creati de Dumnezeu ca niste fiinte emotionale foarte complexe! Felicitari frate Zsolt ! Ptr. noi este foarte important sa traim si sa pasim mai departe, dar nu bazati pe emotii, ci bazati pe credinta in ISUS CRISTOS. Eu am umblat mult la baptisti si nu mi-e rusine sa ma mai duc iarasi . La fel si la penticostali, si nu uita ca rusinea este doar o emotie. Este rusine sa traim in pacat, dar nu este o rusine sa merg la baptisti sau penticostali chiar daca acestia din urma s-au divizat in mai multe organizatii (sint cei mai numerosi si s-au inmultit enorm de mult in America de Sud , de exemplu) . Chemarea mea nu este sa creez, o alta organizatie, ci chemarea mea este sa traiesc ca si CRISTOS si-L rog pe EL sa ne ajute pe toti sa traim la fel. De aceea arunca-ti brosurile si minciunile americane si studiati BIBLIA care este adevaratul CUVANT A LUI DUMNEZEU . Asta va zice cu respect: Ion

      Ștergere
    5. Ion ai dreptate socul e prea tare pentru unii. Nu ii judec.

      Constientizarea ca ai risipit zeci de ani in naluci poate aduce mari dezamagiri, mai ales daca nu ai o baza rationala echilibrata in gandire si viata.

      Si eu am fost aproape distrus. Dar acum stiu ce atunci nu stiam. Poate il ajuta si pe Zsolt.

      Durerea este una, suferinta este altceva. Durerea nu o putem evita, insa suferinta este alegerea noastra cu privire la durerea noastra.

      Noi am asociat mereu durerea cu suferinta. Adica daca ceva ne durea, stiam ca trebuie sa suferim, dar nu este deloc asa.

      Cand ne doare putem alege sa nu suferim ci mai bine sa administram leacul potrivit durerii nu pentru a ne marii durerea si a ne victimza si plange de mila.

      Daca vrei sa plangi, plangi. Daca vrei sa strigi de durere, striga. Dar nu continua in astea deoarece iti intarzie vindecarea cu ani de zile.

      Eu nu aveam un mentor sau prieten alaturi de mine.

      Toti m-au abandonat atunci si au faurit multa minciuna, ura si barfa impotriva mea. Sau stiind cateva adevaruri despre mine, le-au umflat si m-au demonizat in toata lumea. Ei cei de langa mine.

      Nestiind sa administrez o asemenea catastrofa din viata mea, am suferit foarte mult. A fost cosmarul vietii mele, iadul.

      Daca stiam ca pot alege sa nu sufar pentru durerea ce o am, mi-ar fi fost mult mai usor. Imi numaram si plangeam esecurile in loc sa caut solutii si sa incerc sa inteleg procesul de schimbare a vietii mele.
      Si in loc sa remediez, mergeam din rau in rau, si ceilalti care vedeau ca merg din rau in rau, ma criticau si mai mult, si asta ma ranea si mai mult si faceam si mai multe greseli si ei din nou se aratau complet nemilosi...si uite, un cerc vicios distrugator.

      Dar stii de ce se intampla asa ceva cu noi?

      Pentru ca in timp ce eram la mesaj nu am crescut ca persoane crestine mature, solide in valori, ci ne-am autoiluzionat ca "mireasa" asteptand doar rapirea, fara sa crestem in mod personal ca om, ca si crestin.

      Credeam ca a fi la mesaj e ceva "magic". Esti la mesaj, vine rapirea si pleci, nu ai nimic de facut aici, nimic nu mai conteaza aici. Asta desi pare neprihanita, este o idee falsa si dusa la extreme, devine total distructiva.

      Putem crea o organizatie prin care, printre altele, sa putem ajuta oamenii (abuzati emotional, religios, persecutati etc). Eu lucrez la cateva proiecte acum pe ajutorarea liderilor sa devin cat mai utili si folositori.

      Zsolt (sau altul care e la simte ca locul lui nu este la mesaj dar este posedat de frica) daca ai nevoie sa vorbesti cu cineva si crezi ca te pot ajuta, putem sa ne auzim la telefon, pe skype sau viber, cum vrei. Sa nu crezi ca sunt critic, poti vorbi linistit cu mine.

      Sunt in schimbare de mentalitate si in lidership. Am invatat ca cel mai bun lider nu este cel care vorbeste mult, ci este cel care asculta mai mult. Asta lucrez si schimb la mine.

      Ștergere
    6. Mi-ai adus aminte ca stiam diferenta dintre, durere si suferinta. Ai sumarizat-o corect, adica: (suferinta este, alegerea de a traii cu multe dureri )
      Ideea cu mentor este foarte buna daca Zsolt este de acord , si este frumos ca i-ai oferit ajutor !
      Am observat ca citeste si studiaza mult , si asta o sa-l ajute enorm si asta ar fi indicat pentru multi dintre noi. Din nou pot sa spun ca se merita efortul cu acest blog!!! Cu respect Ion

      Ștergere
  16. Ardelean I.
    Salut pentru toti. L-am urmarit pe Zsolt, si am fos curios sa vad ce vor raspunde cei de la Mesaj, ca de exemplu behaitul oilor...etc Dar vad ca nimeni nu are nimic de spus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salutare si bine ai venit, draga Ardelean I.

      Behaitul a avut o tentativa de spalare de creier, amestecata cu sageti la adresa lui Lica. Dar se pare ca i-a cam pierit behaiala... Si alti Branhamisti nu vad nici eu care sa-si mai apere "Mesajul" si "Profetul"...

      https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2015/10/29/isi-schimba-dumnezeu-gandurile-regreta-el-ce-a-facut-la-inceput/

      Ștergere
  17. Dragă Zsolt

    Zilele trecute am fost plecat din ţară, dar m-am bucurat şi am rămas surprins când am aflat de dorinţa ta de a scăpa de Branham(ism). Mă aşteptam să se întâmple aşa, dar nu îmi închipuiam că va fi atât de rapid. Poate te miri şi tu de tine, eu însumi mă mir de mine, cât de bruscă a fost schimbarea, nu mi-aş fi închipuit prin 2012 că într-un an de zile mă voi debarasa şi elibera total de un set de credinţe, pe care le consideram de neclintit. Mă simt acum absolut liber şi nu am nici cea mai mică îndoială că am făcut ceea ce este corect, şi de atunci nu mai trăiesc în nici o formă de frică sau constrângere. Pentru mine, această „imunizare” nu a cuprins doar zona „Mesajului” ci tot ce ţine de vreo „formă de religie” cu caracter îngust, sectar, separatist, elitist, literalist şi mitologic.

    Eu acum fac diferenţa între „religie” şi „spiritualitate”. Religia este mai degrabă un instrument al manipulării şi al controlului asupra oamenilor, care cu ajutorul dogmelor reuşeşte să dezbine oamenii pe scară largă (unele grupuri împotriva altora). Spiritualitatea este universală şi atotcuprinzătoare (integrativă) şi se bazează pe o experienţă personală. Religia este „credinţă oarbă” în ce zice cineva, şi nu degeaba s-a spus că este „opiu pentru popor”. Spiritualitatea înseamnă experimentare personală, deschiderea ochilor („Vino şi vezi”, în loc de „Crede Numai”). Este o evoluţie firească a umanităţii prin conştientizarea că suntem mai mult decât un corp, o carte, un set de reguli sau tradiţii, ci un suflet ce abundă în infinite posibilităţi.

    Iacov în scrisoarea sa afirmă că adevărata „Religie”, respectiv manifestarea Spiritualităţii are loc nu prin dogme şi crezuri, ci pe plan uman: Într-ajutorarea orfanilor şi a văduvelor. În nici un caz prin manipulări, ameninţări, excluderi ale celor ce poate manifestă spiritualitatea în alt mod. Cum a spus şi Lică, nici eu nu cred că trebuie să acţionezi în mod „religios”. Nu îţi vei câştiga nici un favor înaintea lui Dumnezeu. Dimpotrivă, în tot ceea ce faci, fă-o cu dragoste, bucurie, onestitate şi din toată inima. Respectă-i pe cei din jurul tău ca OAMENI, şi nu-i considera inferiori pe cei ce nu văd lucrurile la fel.

    Eu nu-ţi pot da nici un sfat ce să faci sau cărei organizaţii să te alături. Personal nu m-am alăturat şi nu mă voi alătura la nici una. Eu deocamdată învăţ mult, căci am de recuperat 25 ani de lâncezeală spirituală, în care am nesocotit educaţia, şi înţelepciunea. Pot să îţi recomand doar să mergi şi să rămâi acolo unde te simţi minunat, unde nu există constrângere, frică, intoxicare, negativism, spirit de superioritate, unde simţi că poţi să creşti liber, unde oamenii au dragoste şi respect unii faţă de alţii, dar mai ales faţă de „necredincioşi”. Aceasta nu trebuie să fie neapărat o biserică. Eu nu ştiu ce anume cauţi şi cât de încăpător este vasul tău, dar ştiu că dorinţa ta de a evolua şi de a te maturiza va atrage în viaţa ta cele mai bune oportunităţi. Trebuie doar să îţi menţii conştiinţa la un nivel ridicat, aşa cum ai început, prin a nu judeca şi a nu eticheta negativ oamenii, ci prin a-i respecta şi a-i aprecia... Şi să fi deschis şi fără prejudecăţi la tot ce apare nou de acum în viaţa ta.

    Dacă ai văzut filmul „Matrix”, acolo cineva a oferit cuiva două pilule: O pilulă albastră pentru a rămâne mai departe în starea de „adormire” sau iluzie, a conformării la tot ce se vede şi se aude, şi o pilulă roşie pentru a face cunoştinţă cu adevărata natură umană. Mă tem că în sistemele religioase, mai ales în cele neo-protestate, cu constrângeri şi dogme cât mai complicate, vei primi foarte multe pilule albastre, deşi în acestea, la fel ca şi în Branhamism sunt oameni „treziţi” sau pe cale de trezire. Eu cred că şi tu faci parte din aceştia, din moment ce ai putut vedea mai în adâncime, dincolo de mitologia „Mesajului”.

    https://www.youtube.com/watch?v=zE7PKRjrid4

    Dumnezeu să te binecuvânteze în continuare!
    Abel, fiu al Umanităţii

    RăspundețiȘtergere
  18. Zsolt - Cuvinte de adio.
    Dragi prieteni, cred ca va mai amintiti ce am scris in ultimul meu comentariu. Acum prin ce va impartasesc am sa va sochez. Ceeace am scris am scris doar cu intentia de a va incerca atat pe cei de La Mesaj cat si pe cei care ati parasit Mesajul. Doream sa vad reactia si a unora cat si al celorlalti. Exmesajisti s-au bucurat si chiar mi-au scris cu bucurie. Va multumesc pentru ce ati scris. Dar am fost neplacut surprins, ca acei care au aparat cu inversunare Mesajul pe acest blog nici macar nu au bagat in seama cele scrise de mine. Daca pana acum Lica si ceilalti nu m-au convins, aceasta experienta amara de asta data chiar ma pune pe ganduri. Si anume ca majoritatea care au aparat ceeace ei credeau ca este Mesajul, nu fac altceva decat sa-si raceasca gura degeaba. Mai bine ar tacea si sa nu mai scoata nici un cuvant inainte sa-l gandeasca de 100 de ori.
    Chiar daca eu am initiat acest dialog, sant inclinat sa nu mai iau parte la el. Sant complet dezamagit de multitudinea de comantari ce au aparut zilele trecute la celelalte postari. Trebuie sa dau dreptate lui Teofil, ca blogurile acestea nu sant bune la altceva decat sa va luati revansa la toti anii pe care, acum sant si eu pe deplin convins, i-ati perdut studiind si crezand ceva de care v-ati lepedat. Era mai bine pentru voi, cat si pentru altii, sa nu fi cunoscut niciodata Mesajul, caci astazi nu ati mai blama ceeace odata ati iubit.
    Frate Lica, azi am citi pentru primadata celalalt blog al tau cat si websiteul nou. Am gasit lucruri chiar foarte bune acolo si chiar m-am bucurat sa aflu ca citesti cartile lui John Maxwel pe care le apreciez si eu. Dar, sant deadreptul stupefiat de ce citesc pe ACEST blog. Tu care vrei sa inveti pe oameni lidershipul esti inconjurat de oameni lipsiti de caracter. Citind siteul tau am alta parere despre tine, dar daca vin aici pe blog gasesc dezastru. Eu apreciez ceeace faci pe plan profesional. Insa atmosfera dominatoare pe acest blog nu cred ca ti se potriveste, este atat de diferit de ceace vrei tu sa realizezi in viata ta.
    Eu raman loial Mesajului asa cum l-am cunoscut in urma cu 22 de ani. Aceasta perioada petrecuta pe acest blog imi este invatatura de minte ca niciodata sa nu ma mai iau de exmesajisti. Ramaneti cu bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de mesaj. Incerc sa iti rapsund astazi sau maine mai pe larg. Spun doar ceva pe scurt.

      Inteleg miscarea ta, nu sunt de acord 100%, dar respect asta, e decizia ta si e bine ca poti decide singur, daca a fost asa.

      Singurul lucru esential pe care il doresc pentru tine este sa fii sigur si sa ai argumente biblice si valori de viata si credinta bune, care stau la baza deciziei tale de a ramane in mesaj.

      Daca le-ai gasit Zsolt dragul meu, e ok, mergi mai departe si fii fericit.

      Dar daca nu le-ai gasit, daca nu poti dovedi biblic sederea ta la mesaj, dar pur si simplu nu stii de ce vrei sa ramai la mesaj, trebuie sa stii ca esti condus de un sentiment de frica de a parasi o secta in care ai fost prelucrat emotional si mintit. Atat. In acest caz vei fi mereu in rugaciunile mele. Ne auzim.

      Ștergere
    2. Zsolt ai citit asta? http://mesajul.blogspot.ro/2015/11/invata-ne-frate-branham.html

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    4. Zsolt, nu stii sa te "prefaci". Eu nu am fost convins 100% de "schimbarea" ta. Mie mi-au trebuit vreo 2 ani, timp in care am pus in mine multe alte lucruri (de valoare) care au scos afara, putin cate putin vechile credinte. Asa ca ma gandeam ca ne pui la incercare, nu cred ca cineva se poate transforma in 2 saptamani, si daca crede ca o poate face, s-ar putea sa fie in pericol de instabilitate psihica si emotionala. Tocmai pentru ca eu m-am zidit timp de 2 ani pot sta acum bine "pe doua picioare", fara sa ma clatin, chiar de-ar fi Branham in fata mea si ar apare "stalpul de foc" si mai stiu eu ce semne "din cer", tot as avea taria sa-si spun: "Te inseli nene, esti un amagitor expirat". Nu stiu cati dintre ex-branhamisti ar fi in stare de asa ceva, dat fiind faptul ca poate mai cred in blesteme ca de genul femeii care ar fi murit pentru ca a zis ca nu i-ar permite vacii ei sa tina religia lui Branham, sau exemplu cu "demonizatul" din Portland... Cum am scris, "blestemele" nu functioneaza decat daca mai ai o oarecare legatura (emotionala, vibrationala) cu acea persoana, si de astea nu scapi asa de repede.

      De aceea exista acest blog, pentru ca noi in primul rand sa ne eliberam de trecut, sa ne vindecam, sa evoluam. Va veni si timpul cand nu ne vom mai "ocupa" prea mult de Branham ci de lucruri mai importante si valoroase.

      Cat despre "dezastrul" de pe acest blog, cine l-a creat? Nu oare Branhamistii, gen Behaitul, Iacob Dan si altii cu sau fara nume, care prin atacurile lor nu au facut altceva decat sa ne provoace si mai mult, in loc sa fie deschisi la un dialog, pentru a gasi impreuna ce este corect?

      Daca tu vrei sa continui in Mesaj, este alegerea ta, poti sa o faci linistit, nimeni nu se supara, fiecare om are liberul arbitru sa aleaga ce doreste. Chiar si Dumnezeu respecta acest lucru, asa ca cine sunt eu sa ma impotrivesc lui?

      Dar, pana la urma, cum ramane la cele doua intrebari ale mele, mai primesc un raspuns sau faci si tu exact ca ceilalti Branhamisti?

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
    5. Cu alte cuvinte, Zsolt, nu cred ca venit inca timpul pentru tine sa iei "Pilula Rosie", fapt pentru care nici nu am dat prea multe detalii. Mai ai nevoie de ceva timp ca sa cresti, dar acest lucru se va intampla inevitabil. Pana atunci, poate este mai bine sa ramai in locul in care esti, chiar daca, dupa parerea mea, nu este cel mai potrivit, dar iti ofera oarecum o siguranta si protecte.

      Ștergere
    6. un alt branhamist prefacut si mincinos ce va mirati?

      Ștergere
    7. Prefacuti si duplicitari. Ce vreti mai mult de la ei? Eu stiam ce hram poata inca de cand am vazut ce scrie ,de parca incerca sa ne imbie cu ceva. Era doar o masca a lui ,sa -vezi Doamne- ne puna la incercare!.Ca sa vezi pana unde poate sa mearga mandria unora: Sa se creada indreptatiti sa incerce pe altii credinciosi care au curaj sa cerceteze ghiveciul numit "'mesajul orei"".

      Apoi tot el vorbeste de caracter...:)) . Sunt de rasul curcilor aproape toti care au legatura cu Branham,fie ei branhamisti sau frankisti.

      Eu m-am confruntat cu un ""Zsolt"" in urma cu multi ani,dar era de la frankisti . Era atat de prefacut incat nici nu mi-am dat seama ca el incerca sa scoata de la mine tot felul de lucruri ca apoi sa le vomite in adunarea care o frecventa. Eu aveam impresia ca chiar il interesa anumite lucruri ,punand tot felul de intrebari. Dar el ma descosea defapt,ca apoi sa mearga in adunare si sa ma ironizeze. Da ,ati auzit bine ,ma ironiza doar fiindca ii spuneam sa ramana DOAR in simplitatea lui Hristos si a Evangheliei Sale,fara mesaje si intermediari .

      Am ramas stupefiat cand am aflat de la un frate de acolo ,felul cum ma ironizau si radeau pe seama mea . Astia sunt ei . Sunt orbiti de un duh de superioritate ,si din aceasta cauza se comporta duplicitar. Acelasi duh care era in Branham si care il conducea inspre moarte . "" Mandria merge inaintea caderii"". Se simt lezati in orgoliu cand vad pe altii cum analizeaza viata lui Branham. Dar cred ca vremurile minciunii si manipularii au apus de mult.

      Dumnezeu ne-a facut pe toti diferiti unul de cellalat,cu gandire si personalitate diferita. Aceste trasaturi psihologice ne fac sa nu putem ramane intr-un sistem autoritar unde se promoveaza obedienta si crezul inchizitiei "" crede si nu cerceta"".

      Cand o sa accepte acest adevar o sa aiba o lumina si o mai mare intelegere asupra naturii umane si a felului cum ne-a creat Dumnezeu. Pana atunci o sa bajbaie intr-un sistem de tip socialist unde ti se baga pumnul in gura de fiecare data cand iti exprimi parerea proprie.

      Nu zic de cei care accepta din propria lor vointa sa fie rai si autoritari doar fiindca au o pozitie privilegiata in branhamism sau frankism.Acestia sau pus de partea raului fara sa constientizeze asta.Au impresia ca sunt indreptatiti. Nu le spun nimic decat : Domnul sa ii mustre.

      Ștergere
    8. Din branhamism nu se poate iesii asa usor, si ar fi bine sa-l intelegeti pe bietul Zsoltan, ca ceea ce i-l tine pe el acolo este mai "tare " decit dorinta lui de libertate.

      Ștergere
    9. Dar vrea sa iese ,sau ii place sa joace teatru pe diferite bloguri? :)

      Daca vrea sa stea in branhamism eu personal ii urez o sedere placuta,dar nu se cade sa umble cu cioara vopsita .

      Peter 2100

      Ștergere
  19. Zsolt a parasit mesajul lui Branham!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai si dovada?Parca avea un blog.Poti sa dai un link?

      Ștergere

    2. Bine spus Abel. Iarasi? :))). Sper ca a reusit sa scape de lanturile de la mesaj dar si ca a gasit un echilibru pentru viata.

      De unde stiti ca a iesit de la mesaj?

      Am avut deseori impresia ca e un om onest si transparent desi ne facuse faza aia. Cred ca doar a incercat sa vada reactia noastra. Nu stiu ce sa zic.

      Oricum cred ca daca citeste cartile de care mi-a spus ca le citeste atunci sunt sigur ca a evoluat si cred ca a iesit de la ei dar daca nu ne da el o confirmare nu putem stii exact ce si cum e cu el.

      Ștergere
    3. Am glumit :)

      Eu l-am vazut (pe atunci deja) mai evoluat si cred ca aceasta stire poate fi adevarata. Sigur, m-as bucura sa auzim ceva chiar de la Zsolt :)

      Ștergere
    4. Evoluat neevoluat ,cred ca a iesit din branhamism....până dă de următoarea predică de-a lui Branham,si atunci i se trezește simpatia față de Brănhămel-Minciunel.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.