joi, 19 mai 2016

Stima de sine si Cum stergi o trauma a sufletului?

Stima de sine


Cei implicati in mod special in credinte limitative si care au fost abuzati si agresati emotional sau au abuzat pe altii, au nevoie sa invete, sa stie ce anume exista dincolo de aceste tipare comportamentale.

Sper sa ajute ca multi sa isi inteleaga adevaratele nevoi, probleme si sa vada si solutiile la ele. 

Doresc tuturor sa se regaseasca, transformandu-si viata intr-una pozitiva, roditoare, binecuvantata, asa cum Dumnezeu intentioneaza ca toti o avem.


Cum stergi o trauma din subconstient/suflet?




Iata ca un simplu psiholog, poate ajuta oamenii mai mult decat aproape toti predicatorii si invatatorii din secte. 

De aceea eu cred ferm ca un pastor, lider, predicator care nu cunoaste baza psihologiei omului, procesele psihologice si provocarile prin care trec oamenii, crestinii, in secolul 21, nu trebuie, nu are dreptul sa conduca oamenii, sub nici o forma. 

Daca ei nu iubesc oamenii cu adevarat si nu sunt pregatiti, calificati si nu inteleg in primul rand cum sa aduca propasire adunarii si sa pregateasca alti oameni din adunare ca slujitori, ca predicatori, ca lideri, misionari, cantareti, tot felul de daruri si talente si sa ii ajute la crestere, nu au dreptul sa conduca.

Si al doilea rand, daca ei nu stiu ce inseamna problemele oamenilor, durerile lor profunde, interioare, dependentele lor, radacinile acestora, motivele, invidia, rautatea, dezbinarea, tiparele comportamentale, etc., ei nu pot ajuta niciodata cu adevarat comunitatea pe care o conduc. Si daca nu pot ajuta, atunci ce mai cauta in fata? 

Vor trai mai departe si vor invata si pe altii sa traiasca in stilul parazitar dupa stirile si scenariile negative din media, asteptand Apocalipsa, nefacand nimic bun si nelasand nici pe altii sa faca. 

Astfel, ei vor jigni si vor demoniza mereu oamenii care sunt diferiti, care au mai multa capacitate decat ei, sunt mai intelepti, mai inteligenti si au potential succes. Se vor ridica deasupra lor in mod arogant si ostil, le vor bloca dezvoltarea, evolutia, ii vor critica mereu si le vor produce suferinta enorma. 

De ura, de invidie, de un sentiment de inferioritate, sau altceva, ei se vor simti mereu amenintati de stralucirea altora. 

Ii macina pe dinauntru sa vada si sa recunoasca in altii calitati si frumusete. 

Chiar si daca ar avea un dar divin special, o chemare deosebita -ceea ce in Romania nu e cazul- totusi orice dar, orice om talentat are nevoie de o disciplina, de crestere, de o "scoala" de maturizare, de a intelege cum poate slujii mai bine lui Dumnezeu. 

Biblia spune ca chiar si Domnul "crestea in intelepciune." Nici nu se putea altfel. Tot ce este inafara cresterii, disciplinei, seriozitatii, iubirii autentice pentru lucrarea Domnului si oameni, este de fapt o imensa lucrare a ambitiilor egoiste personale si o mare falsitate.

Mai bine renunta. Eu am renuntat. Nu poti pretinde ca esti ceva daca nu esti. Esti un fals. Uite pe mine nu ma mai intereseaza biserica, ideile celor de la mesaj sau ne-mesaj. Am alte scopuri in viata. A face voia lui Dumnezeu nu inseamna a urma idei si secte. Ci a trai si a-ti implini menirea.

Un lider care nu ajuta oamenii in mod pragmatic prin ce spune si prin ce face, dar totusi conduce, el ii manipuleaza voluntar sau involuntar, folosind doar idei religioase, teorii, invataturi, explicatii si lucruri care nu ajuta, nu contribuie neaparat la dezvoltarea mentala, spirituala si sociala a credinciosului. Astfel, oamenii, credinciosii, nu pot deveni mai apropiati de Dumnezeu, de ceea ce El a pregatit pentru ei. 

Acesta este motivul ca adunarile la mesaj stagneaza la acelasi nivel cate 10-20-30 de ani sau chiar scad, sau se dezbina, se despart, multe adunari la mesaj s-au inchis. Nu pentru ca oamenii sunt rai. Nu. Ci pentru ca nu au stiut cum sa investeasca in ei valori fie crestine, fie educationale care ii ajuta sa se transforme si sa creasca.

Iar daca nu se promoveaza valori si strategii ce pot face oamenii sa creasca, sa se vindece, sa aduca solutii, atunci automat ii face sa scada, sa devina mai slabi, mai rai, mai negativi, mai frustrati. 

Liderul care nu creste el personal, tine oamenii sub limitele lui proprii. Asta este extrem de trist si rau. E ca un ocean toxic plin de otrava acest fapt.

Un lider care nu cunoaste omul, nu poate pretinde ca il cunoaste pe Dumnezeu. E absurd. Poti cunoaste omul si sa nu cunosti pe Dumnezeu, dar nu poti sa cunosti pe Dumnezeu si sa nu cunosti omul, deoarece omul este creat in chipul lui Dumnezeu. 

Liderul nepregatit, ne-innoit, ne-educat, fara Duhul Sfant, fara experiente de succes in lucru cu oamenii, nu poate ajuta in mod real si practic pe nimeni, deoarece nu stie cum sa o faca. 

El doar emite teorii schimbatoare de la un an la altul, multe toxice, bolnave, pentru a tine oamenii ocupati. 

El foloseste textul biblic sau al vreunui alt lider, profet pretins etc., pentru a manipula oamenii care il urmeaza, dar el insusi nu exprima valori personale si nici crestere. El poate doar impresiona infrica continuu oamenii care au un nivel emotional scazut, sunt fara stima de sine in viata lor dar mai ales nu cunosc Scripturile.

Acesta va conduce si va interpreta religia lui, credinta lui, ideile lui, perceptiile lui, intr-un mod abuziv, profitand de naivitatea si incultura enoriasilor, ranind, producand suferinta, frustrare, nemultumire si dezbinare. 

Nu le fura doar viata, visurile, destinul, ci le ia si banii pe deasupra. 

Si in schimb le da doar idei si promisiuni imbracate in frici, amenintari, teorii ale conspiratiilor, politici, cutremure, comete etc care le intaresc menirea de a insela si manipula oameni sinceri si buni, dar naivi.

70 de comentarii:

  1. Insa de ce unii dintre ei sunt asa? Ce il determina pe un om sa ajunga nefericit?

    Motivele sunt multe, dar cele mai frecvent intalnite sunt urmatoarele:
    - atmosfera din familia in care a crescut si/sau metodele educative folosite de parinti
    - respingerile primite de la cei din jur, la scoala, in grupul de prieteni si de la persoanele de care s-au indragostit de-a lungul timpului
    - diferite aspecte fizice care nu corespund cu idealurile de frumusete ale epocii
    - visurile inabusite si/sau esecurile suferite
    - compromisurile pe care crede ca "trebuie" sa le faca, deoarece asa a fost programat de cei din jur
    - tradarile si dezamagirile venite de la persoanele dragi
    - lipsa orizonturilor si aspiratiilor
    - credintele care il limiteaza sa traiasca o viata mediocra, banala si rutiniera
    - relatia disfunctionala de cuplu, dar la care nu renunta din comoditate, dependenta, frica, rusine etc.

    Pe majoritatea oamenilor incercarile vietii nu ii fac mai buni, mai intelegatori sau mai calzi, ci din contra. Crezand ca mereu trebuie sa se apere de ceilalti din teama de a nu fi raniti, crezand ca mereu sunt in vreun pericol imaginar, se simt obligati sa se apere, sa tina garda sus sau sa atace ei primii. Aceasta este strategia lor de supravietuire. Avand o astfel de atitudine, cercul negativitatii in care se invart va avea tendinta sa se perpetueze.

    Sigur ca daca si-ar dori orice om ar putea sa vindece traumele trecutului sau ale prezentului, iar apoi sa-si construiasca un altfel de viitor.

    Daca s-ar opri doar pentru o clipa si si-ar da voie sa constientizeze ca nu trebuie sa mai traiasca asa cum o face, suferinta proprie si apoi suferinta pe care le-o provoaca celor din jur ar putea sa inceteze.
    Orice om poate sa fie fericit. Iar orice om fericit si impacat cu sine insusi aduce armonie si bucurie in vietile celor care il inconjoara.
    Tu... cum alegi sa traiesti?
    Ursula Sandner

    RăspundețiȘtergere
  2. Unde ai vazut tu sa vorbesti cu tine? Trebuie sa vorbim cu Dumnezeu nu cu noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un psalm al lui David.

      "Binecuvântă, suflete, pe Domnul, şi tot ce este în mine să binecuvânteze Numele Lui cel sfânt!

      Binecuvântă, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui!

      El îţi iartă toate fărădelegile tale, El îţi vindecă toate bolile tale;

      El îţi izbăveşte viaţa din groapă, El te încununează cu bunătate şi îndurare;

      El îţi satură de bunătăţi bătrâneţea şi te face să întinereşti iarăşi ca vulturul.

      Mesaj auto-motivator puternic. Imbarbatarea de sine este un procedeu normal si corect.

      Ștergere
  3. Vindecari autentice in Numele lui Isus de catre AA Alen unul din multi evanghelisti foarte binecuvintati in darul vindecarii divine. Nu a fost doar Branham atunci. De fapt la Branham vindecarile erau mai slabe decit la altii. Cei mai multi evanghelisti nu publicau vindecarile care nu aveau dovezi medicale ca oameni au fost cu adevarat bolnavi. Praise the Lord!
    https://www.facebook.com/OutdoorAdventuresWithRogerWebb/videos/1064755553606375/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Isus in Matei 7 ii pune intr-o lumina defavorabila pe cei care manifestau semne si minuni in chiar Numele Sau,dar care nu traiau Cuvantul Lui.

      Oamenii care se iau dupa un om care se lauda ca a avut semne si minuni adica dupa Branham,Frank sau alcineva,merg din rau in mai rau. Ajung in idolatrie sectara,adica sa adore un pretins slujitor arogant si plin de sine.

      Ștergere
    2. Atat de mult am privit la altii, ca am uitat de noi.

      Am fost furati, deposedati, lipsiti de realitatea si de strategiile lui Dumnezeu prin care doreste sa lucreze cu noi, ne transforma pe noi, ne zideste spiritual, ne creste, ne modeleaza, ne formeaza, ne invata -nu idei copiate si ieftine- ci lucruri marete ale Imparatiei despre noi, despre potentialul nostru, chemarea si destinul nostru.

      Mereu ni s-a spus de minunile lui Branham, dar niciodata nu ni s-a spus ca SI NOI SUNTEM MINUNILE MAINILOR CREATORULUI SI MANTUITORULUI NOSTRU.

      Ștergere
    3. Minunata aceasta ultima propozitie, multumesc mult!

      Ștergere
  4. Am inteles ca smerenia nu este sa te gandesti la tine ca fiind ceva rau sau ca nu esti bun de nimic, nu.

    Smerenia este sa nu traiesti cu gandul ca esti mai bun si mai privilegiat decat altii. Cand privesti oamenii ca egali ai tai esti smerit.

    Nu sa te gandesti la tine ca fiind mai presus decat altii si mai presus decat se cuvine sa fii. Iar pentru ca oamenii sunt diferiti, unii pot avea talente, capacitati mai mari si mai speciale decat ceilalti.

    Dar stiti pentru ce le au? Pentru a da valoare celorlalti pe care viata i-a doborat, i-a lovit, nu pentru a-i face sa se simta inferiori. Asadar, toti care au ceva mai deosebit in viata lor, este pentru ca sa faca pe altii sa se simta mai deosebiti, mai iubiti, mai frumosi, mai utili, mai folositori.

    RăspundețiȘtergere
  5. Don't limit your mind!
    Si nu lasa pe nimeni sa iti stabileasca cercul gandirii, credintei, potentialului si a fericirii tale.
    Intreaba-te simplu: de ce sa traiesc eu dupa limitele mintii altora si sa nu traiesc dupa tot potentialul, chemarea si talentele pe care Dumnezeu si viata mi le-a daruit si mi le-a format?

    https://www.facebook.com/foreverzoltan/videos/1065229746851881/

    RăspundețiȘtergere
  6. De doua saptamani ultimachemare.ro este suspendat. O fi renuntat Cristi din Sibiu la secta?

    http://ultimachemare.ro/cgi-sys/suspendedpage.cgi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine ma avertizeaza Kaspersky ca este o pagina de Phishing si imi blocheaza pagina

      Ștergere
    2. Papa de la Roma si Masonii a comandat hacuirea saitului pentru ca Ewald Frank a sters Masoneria din predicile fratelui sau Brahman =))))) (Brahman=zeu hindus in eroare =))))

      Ștergere
    3. Se adevereste deci ca Miresei (Branhamistilor) li se interzice predicarea, deci suntem (din nou) la timpul sfarsitului....

      Ștergere
    4. Se pare ca a picat si ultima vrajeala... :)

      Ștergere
    5. Dupa ce ca dau zeciuiala ,in adunarile frankiste din Romania se mai cer si bani pentru adunarile cu tinerii.

      http://www.adunarecugir.ro/anunturi.php

      Ștergere
    6. E buna aia cu Brahman un zeu (h)indus in eroare.

      Stiati ca Frankistii nu au fost de acord zeci de ani sa faca adunari, tabere, iesiri cu tinerii? Dar stiti de ce? Pentru ca Ewald Frank a spus zeci de ani ca Branham nu a fost de acord cu asa ceva. Si Frank avea dreptate. Branham a dispretuit picnicurile, mesele de dragoste in adunare (desi apos Pavel vorbeste clar de ele -si in ele se consuma si vin- de aceea Pavel a reprosat Corintenilor ca unii se imbatasera) si orice alte activitati de comunitate sunt total interzise de catre Branham.

      Slava Domnului ca toti care organizeaza iesiri si activitati, tabere, intalniri extra-bisericesti, NU IL RESPECTA PE BRANHAM SI NU II CRED TOATE BALIVERNELE.

      Branham iesea la munte cu cei doi homosexuali cateva saptamani, mergea la pescuit, la vanatoare etc dar a interzis categoric iesirile crestinilor la iarba verde, la fotbal, volei samd.

      Asta se numeste A FI UN SADIC ASCUNS SI UN MARE IPOCRIT. Adica tu faci toate chestiile de relaxare posibile si pe care le iubesti, dar ceilalti sa nu faca NIMIC.

      Sa se roage sa asculte benzile si sa achite zeciuiala! Metoda perfecta de indobitocire!

      Rusinicaaa!

      Ștergere
    7. Donez carti cu Branham celor din Cluj mai ales. Peceti, COD-urile ambele volume astea le am de doua ori. Inca ceva predici, chiar si ce am tiparit eu cu Viata lui Branham...le dau.

      Una din predici este doua in una, si este una dintre favoritele mele de mai demult "Cum pot birui" si "Credinta perfecta". Eu le-am tiparit la Cluj. Am tiparit 3000 exemplare, coperta am lacuit-o cu ceara sa arate profi. Am iubit aceste mesaje.

      Cred ca dupa "Cristos este taina lui Dumnezeu descoperita" astea doua mi-au intarit mult credinta si viziunea cat eram la mesaj.

      Rasfoind-o acum si altele cateva am vazut imediat modul in care Branham folosea la maxim chestii frumoase si atractive, de aceea ma si ajutau atunci.

      El spune chestii de genul "Tot ce trebuie sa va intereseze este Domnul Isus Cristos" nimic altceva. Doar El este, doar El face, nu organizatiile voastre, nu bisericile voastre..." si tot asa merge inainte inca vreo cateva pagini si apoi apoi vine manipularea....ca "Dar Cristos este Cuvantul si Cuvantul s-a manifestat aici si aici El stabileste adevarul, deoarece Cuvantul vine la profet niciodata la teologi (adica ce zice Branham ca e adevarul).

      Si uite asa de la lucruri frumoase trece la el insusi, la mesajul fals si egoist centrat pe sinele sau, pe dorinta lui de a fi Cuvantul, de a fi reprezentarea lui Dumnezeu, loctiitorul Fiului lui Dumnezeu pe pamant, etc.

      Asta e mai rau decat toti oamenii din denominatiuni.

      Branham a folosit frumusetea si splendoarea Cuvantului pentru a se pune pe sine pe scaunul lui Dumnezeu si de a pretinde ca el, doar el are interpretarea corecta a scripturilor.

      Mai sunt evanghelistii renumitit de succes, sunt si profeti falsi, ignoranti, naivi, devianti, dar nu am auzit de la vreunul din ei sa se creada sa se laude ani de zile in fata poporului ca el este singurul, ca el este Dumnezeu in trup samd. A tras poporul de la Dumnezeu catre el, exact ca si Lucifer a tras ingerii si i-a inselat, el marele slujitor al Cerului, nu pamantului, si a cazut atat de jos.

      Ștergere
    8. Am aflat tot rasfoind brosuri, de ce Branham a zis mereu "Vedeti? vedeti?" El spunea ceva si nu intreba oamenii "Intelegeti?" ci mereu intreba: "Vedeti? vedeti?"

      Acest lucru este extrem de grav -nu ma mir acum de ce sunt atat de multi care nu inteleg nimic nici din mesaj nici scripturi, nici viata.

      Psihologic dar mai ales neurologic vorbind, toate lucrurile sunt asezate in creier in mod ordonat de aceea nu putem mirosi cu urechea, nu putem auzi cu ochii, chiar si sexul este in creier in primul rand samd. E clar da?

      Asa ca atunci cand ceri oamenilor "sa vada" ei isi activeaza in creier doar imaginatia, nu capacitatea de a intelege.

      Pana cand incearca sa "vizualizeze" ideea, subiectul, predicatorul a ajuns la 3-4-5 idee si asa se deruleaza mai departe ascultatorul nereusind sa inteleaga nici prima idee.

      Ascultatorul devine un absorbant inconstient care nu intelege poate nici 10 % din mesajul respectiv. E un fel de impregnare fortata, fara voia audientei? Nu stiu dar stiu ca Branham plasa in subconstientul lor tot ce el vroia.

      E o metoda de a face oamenii sa devina PAPUSI TELEGHIDATE MANIPULATE SI PROGRAMATE SA SPUNA DUPA ACEEA DOAR: "PROFETUL A SPUS, PROFETUL A SPUS, PROFETUL A SPUS, PROFETUL A SPUS, PROFETUL A SPUS, PROFETUL A SPUS, PROFETUL A SPUS, PROFETUL A SPUS"?

      E foarte posibil.

      Spun asta deoarece am mai mult de 10 dovezi de la oameni din Romania de la mesaj care in fata dovezilor ca Branham a mintit, ca a plagiat, ca a fost contradictoriu, ca nu este el Ilie din Maleahi 4, etc dupa ce au recunoscut ca nu pot spune ca nu este asa, totusi astazi sunt la mesaj cred, se bucura de ceea ce ei au reunoscut ca nu e adevarat. 3 din ei sunt pastori.

      Cine vrea predicile cu Branham ? Le dau. Nu as vrea sa le arunc sa le gaseasca altii sa devina si ei papusile manipulate ale pretinsului profet.

      Ștergere
    9. Le dau doar celor care urmeaza mesajul ca sa fiu sigur ca ei raman la mesaj:)) Glumesc.

      Dar, chiar, pe bune acum, m-am gandit odata, mai demult, ca cea mai buna "razbunare" pentru mine, pentru tot raul care mi l-ati facut si pentru cei peste 25 de ani risipiti in secta asta otravita, ar fi sa nu va mai arat nici o dovada ca mesajul este fals si acolo sa ramaneti pe veci. Poate ca acolo va este locul. Acolo meritati sa fiti pentru ca desi vedeti totusi nu va pasa.

      Ștergere
    10. Buna analiza, intr-adevar e totul sarlatanie si manipulare...

      In ce priveste "mizeria orei", am aruncat la gunoi cutii intregi cu carti, cd-uri si dvd-uri, tot ce am colectat in enşpe ani. Nu am vrut sa le dau nimanui, nici macar "fraţilor" de la mesaj, pentru ce sa le dau otrava morţii? La hazna cu ele...

      Uite Lica, daca nu te-am convins, ceva sa te inspire ;)
      Pe cuvant ca daca nu stateam la bloc, faceam si eu ceva asemanator ;)

      https://www.youtube.com/watch?v=FR13usRxX7U

      Ștergere
    11. Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu - Romani 8:14

      Branhamistii nu sant calauziti de duhul lui Dumnezeu pt ca Dumnezeu nu minte.

      Ștergere
    12. M-ai convins, da, numai ca deja m-am intalnit cu un lider de la mesaj din Cluj si i le-am promis. :)

      Imi urmez intuitia Abel.

      Pe 8 aterizez la Dortmund. Am eveniment la Dusseldorf, la targul Drupa. Am cazare la Munster pentru doua saptamani.

      E si munca si un pic relaxare. Pastram legatura pe email.

      Ștergere
  7. Unitatea crestinilor in dragoste post rugaciune si proteste multiple in strada in toata lumea, mobilizari masive si neinfricate, proteste si declaratii taioase in media internationala pentru o familie disperata, a adus o imensa biruinta impotriva statului norvegian cu unele legi diabolice!

    Familia Bodnariu si-a recuperat toti copiii si au creat precedent ca niciodata sa nu se mai intample cu altii si au inceput discutiile pentru relaxarea acestei legi abuzive, sau sa se aplice cu masuri corecte nediscriminatorii

    Am auzit mii si zeci de mii rugandu-se in Numele Domnului! Numele lui a fost mult slavit in aceasta imensa lucrare mondiala. Si asta in timp ce branhamistii se urasc intre ei, se dezbina, se barfesc, se mint unii pe altii, nefacand nimic -bun- pentru nimeni pentru asta i-a invatat Branham: sa nu faca nimic decat sa stea sa asculte benzile.

    Oamenii de la mesaj urasc cuvantul unitate. Au paranoia ca e ceva gresit asta intre crestini. Nu e de mirare ca se tot despart. Samanta discordiei semanata de Branham si de ei zi de zi isi da roadele.

    Rusine sectelor parazite! Felicitari crestinilor care stiu ca a face e mai important decat a explica idei fara sens, fara viitor. Credinta fara fapte este MOARTA.

    Asa ca sectele gen mesaj, etc sunt moarte, nu denominatiunile!

    http://adevarul.ro/locale/timisoara/familia-bodnariu-si-a-recuperat-cei-cinci-copii-luati-autoritatile-norvegia-va-multumim-tuturor-dragoste-suport-1_57516ff45ab6550cb89814dc/index.html?utm_source=newsletter&utm_campaign=Familia+Bodnariu+%C5%9Fi-a+recuperat+to%C5%A3i+cei+cinci+copii+lua%C5%A3i+de+autorit%C4%83%C5%A3ile+din+Norvegia+%2F+Mesajul+lui+Iohannis+%C3%AEn+prag+de+alegeri+%2F+Arest+la+domiciliu+pentru+Alexandru+Cioc%C3%A2lteu&utm_content=Newsletter-349345-20160603&utm_medium=email

    RăspundețiȘtergere
  8. Zsolt.
    Frate Lica, ai cam ramas cu mentalitatea de acum 25 de ani. Daca ai avea ochii deschisi ai vedea ca intre cei pe care tu ii crezi branhamisti ramasi in urma si infecti, este o schimbare atat de vizibila incat trebuie sa fi orb ca sa nu poti vedea. Imi luasem hotararea mai demult de a nu te mai vizita. Insa in seara asta mi-am zis, hai sa vad ce mai scrie lica. Nici o schimbare. Tu si inca cativa prieteni de ai tai va mai scrieti dar ceva insemnat nimic. Ati consumat subiectul de mult si acum roadeti osul uscat de vi se rup dintii. Va consumati energia spirituala in sentimente negative. Nu stiu ce fel de lider esti, si ce fel de sedinte tii tu, insa eu pe toti marii lideri pe care i-am citit, in mod special pe John Maxwell, ii vad persoane atat de pozitive incat tot ce faci tu aici pare sa fie gunoi spiritual. Santeti cu totii plin de amaraciune si de ranchiuna. Nici o vorba pozitiva nu aude nimeni de la voi, decat dispret si batjocura.
    Ti-as aminti asa doar in treacat, dar nu cred ca are vre-un rost. Asculta ultimele predici de pe Siteul aradenilor, cel putin predica fratelui Le Picard "Privind de la Negativ la Pozitiv". Tot ce ti-as mai spune vei auzii acolo.
    Uite care e situatia, inca este vreme de har si va veti putea pocai daca vreti.
    Cu stima Zsolt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum 25 de ani aveam mentalitate pozitiva Zsolt. Intrarea in branhamism si in ideile lui Branham, anti- cultura, anti-educatie, anti-biserici, anti-sport, anti-orice, m-au influentat la fel ca si pe tine si altii.

      Gunoiul exista, ai dreptate. Mai ales in acuzatiile lui Branham si ale urmasilor lui -inclusiv a ta- impotriva crestinilor si bisericilor care aduc o contributie pozitiva in societate prin credinta, bunatate, actiuni diferite.

      Poate ai uitat, ca eu nu contez, ci aici e vorba de mesajul lui Branham un pretins profet infailibil care are pretentia sa fie urmat si crezut desi a fost ordinat de un vrajitor mason si a mintit toata viata lui, pe oameni creduli asa ca tine, ca mine si ca ceilalti.

      Nu uita ca e vorba de ceea ce credeti voi. Acolo nu gasesti nimic bun. NU eu am predicat Acuzatia, Edenul Satanei, si alte sute de mesaje de otrava pura ale lui Branham.

      Daca citesti Maxwell spune-mi care este prima obligatie a unui lider adevarat?

      Este sa IDENTIFICE/STABILEASCA REALITATEA. Fie ca e cruda, dura, greu de acceptat, asta trebuie stabilit.

      Lidershipul inseamna sa spui inrt-o maniera pozitiva lucrurile adevarate. Nu am reusit mereu stiu. E greu sa ma detoxific de branhamism complet, in asa timp scurt, dar Zsolt dragul meu, iti promit ca nu mai am mult si sunt total eliberat.

      Nu am sentimente negative. Am o atitudine ostila/justificata fata de minciuna orei care v-a inselat.

      Fa diferenta si tu, cred ca esti un adult deja.

      Sa ai o vara binecuvantata.

      Pace si bucurie.

      Ștergere
    2. Si nu e vorba de oameni in sine ci de mentalitatea de secta de aia parazita care face orice ca sa tina oamenii in obscuritate/intunerec, ignoranta. Branham a urat totul Zsolt, incepand cu masina de spalat haine, emisiuni educative TV, scoala, societatea, sportul, cultura, picnicul la iarba verde, mesele de dragoste periodice intre crestini, a urat si dispretuit activitati de socializare, timp de calitate petrecut intre crestini, infintarea de cantine pentru saraci, de camine de orfani etc.

      Daca el avea darul de vindecare a dispretuit in final si spitalele si mijloacele pe care Dumnezeu le-a dat omenirii prin doctori si farmacisti.

      Acel om, Branham a devenit intradevar infect. A murit cu 3 milioane de USD la saltea iar cu 100.000 USD ar fi putut crea un spital de 300 locuri dotat pentru copii in Africa, India sau alta tara saraca.

      Dar el a preferat sa continue sa urasca totul, denominatiuni, biserici, oameni, programe, orice, orice pana cand s-a urat si pe sine atat de tare, incat SA BLESTEMAT SA MOARA DACA MINTE. Si in 3 saptamani -ghici ce?- a murit in accident.

      Ștergere
    3. De ce nu spui nimic impotriva lui Branham cand e vorba de negativism?

      Deoarece nu eu, ci el a fondat mesajul lui, care e bazat pe dispret fata de alti crestini din denominatiuni.

      Branham a inceput aceasta ura, acest dispret, nu eu Zsolt. Eu doar am descoperit ce este dincolo de perdelele de fum ale lui Branham si va avertizez in dragoste sa fugiti de acolo.

      Ștergere
    4. Cand domnul Picard vorbeste de faptul ca se iubeste si se respecta pe sine,asta nu are legatura cu mesajul lui Brnaham ,ci cu educatia care a primit-o el in copilarie. Sa fim onesti.Mesajul nu ne invata sa ne respectam pe noi insine,si sa avem un mod de viata sanatos si placut cu ceilalti semeni.

      Pur si simplu asa a fost educat domnul Picard.

      Oricum branhamistii din strainatate sunt mai echilibrati decat cei din Romania. Chiar si decat frankisti. Astia din urma nu ies din limitele impuse de Ewald Frank,ceea ce imi suna a sectarism dogmatic.

      Ștergere
    5. Exact.

      Toti care sunt mai echilibrati sunt asa numai datorita educatiei lor, nicidecum mesajului.

      Daca oamenii ar asculta de Branham total ar trebui sa stea doar in casa sa asculte benzile lui "pentru a primi credinta de rapire ascunsa pe benzi", si sa mearga la adunare la serviciu si atat.

      Sa asculti de Branham inseamna sa urasti tot ce e frumos in viata si e de la Dumnezeu, natura, arta, cultura samd.

      Sa urasti pe toti crestini din alte biserici si valori ale vieti ne-religioase si sa te dai mare ca esti mireasa si nu stiu ce, este semnul fiarei dezlantuite din sufletul nelinistit, etern isteric, al lui Branham.

      Ștergere
    6. Cata ipocrizie pe capul lor...Adica vine un pastor cu idei mai deosebite si pe care Branham nu le-a invatat deloc in predicile lui,si branhamistii imediat se mandresc cu asta . Dar in prefacatoria lor se fac ca uita ca Branham nu a predicat NICIODATA ASA CEVA. Daca imi gaseste cineva intr-o predica de-a lui Branham ideile pastorului Picard adica sa ne iubim pe noi insine si sa traim un stil de viata sanatos si activ asa cum il prezinta pastorul Picard,atunci tac si nu mai spun nimic la adresa lui Branham si a ideilor lui.

      Ștergere
    7. Ideea iubirii de sine nu este una noua. Nu.si are originea nici in Mesaj si nici nu este inventia lui Picard. Iubirea de sine este ideea lui Cristos. O poate citi oricine la Matei 22:34-40.
      As scoate in evidenta ca iubirea aproapelui este o porunca tot atat de importanta ca iubirea de Dumnezeu.
      Si, cum trebuie sa iubesti pe aproapele tau? Asa cum te iubesti pe tine insuti. Ei bine. Vorbind negativ despre aproapele nostru, etichetand cu tot feluri de caracteristici etc. este reflectia a ceeace se afla in inima noastra. Acum hai sa intoarcem ceeace a spus Isus in felul urmator: iubeste.te pe tine insuti cum iti iubesti aproapele. Incepe sa spui tot raul despre tine insuti pe care spui despre aproapele tau. Sa stiti ca o facem. Cand nunreusim ceva, cand gresim, cand ratam, cand intarziem ne suparam pe noi insine si incepem sa ne spunem lucruri negativa: Vai ca prost sant! Vai ce tampit... nebun... handicapat... sant!
      Stiti de ce se scriu atatea lucruri negative pe acest blog despre branhamisti? Stiti cine le spune? Le scriu oamenii cu o autoapreciere slaba. Cum se vad pe ei insisi asa vad si pe ceilalti. Daca un fost branhamist spune despre actualii branhamisti ca sant prosti, eretici etc spun pentru ca ei insisi sant asa.
      Fiecare om vorbeste din plinatatea inimii. Nu poti scoate comoara din inima daca nu ai bagat acolo nimic.

      Ștergere
    8. Zsolt. Eu am descoperit depozitul de ura, de lipsa de respect fata de oameni si fata de alti crestini, la mesajul lui Branham.

      Branham ne-a invatat sa ii numim samnta sarpelui, eretici, falsi, semnul fiarei, porci, scroafe, sugatoare de tigari, galeti de gunoi, etc.

      Faptul ca noi am descoperit asta si am expus-o arata realiattea cruda in care sunteti voi, nu noi.

      Am mai spus, te-ai facut nu vezic e am scris mai sus. Arata unde Branham in ultimii ani ne spune ceva bun si frumos de alti crestini si de oameni in general.
      Nu exista asa ceva!

      Branham este izvorul oricarei dezbinari, rautati si mizerii umane. El a predicat ura, minciuna si discordia in ultimii sai ani. Nu te mai preface ca nu vezi.

      Eu te iubesc, de aceea iti arat aceste lucruri. Negarea realitatii nu te salveaza si nu te face mai bun. Lica.

      Ștergere
    9. Zsolt exprima perfect realitatea branhamista . El este in contradictie cu ceea ce a invatat Branham in predicile lui.

      Stiu o persoana care a fost branhamist apoi sa facut frankist. Si din gura lui nu auzeai decat critici si acuzatii la adresa tuturor oamenilor,nu doar a crestinilor. Orice vedea in deranja,si jignea si critica pe oricine si orice. Toate femeile care nu erau ca nevastasa erau curve ,si toti barbatii care credeau diferit de el erau rataciti si prosti,fiindca nu acceptau ceea ce el credea.

      Avea o iubire de sine patologica,cu manifestari grandomane si deviante.

      Poate acest gen de iubire ne-a invatat Branham. O iubire de sine patologica,bolnava si toxica.

      Ștergere
    10. Tipic lui Peter, nu aduce nimic cat timp nu zice nimeni ceva aici si apoi comenteaza comentariile altora.

      Moare incet acest blog,dar sigur,ceea ce un lucru mai mult decat multumitor.

      Ștergere
    11. La ei stima de sine este aroganta ca doar ei sunt alesii, mandria, trufia.

      Stima adevarata de sine i-ar fi invatat ca nu au nici un merit superior altor oameni.

      Cand te stimezi, stimezi si pe altii. Cand te iubesti, iubesti si pe aproapele tau.

      Concluzia. Branham avea o stima de sine bolnava. In realitate se ura pentru motive numai de el stiute. De aceea ura oamenii, femeile si pe restul crestinilor.

      Cei care il urmeaza stiu ca ceva nu e in regula si incearca sa se adapteze la noile posibilitati ale unei vieti mai bune. Multi chiar daca vorbesc de Branham, nu mai il asculta si nu il mai urmeaza in totalitate, ci doar teoretic, se refera la el. lica

      Ștergere
    12. Corect . Daca Branham se iubea pe sine atunci iubea si pe ceilalti semeni.Daca se respecta pe sine ii respecta si pe ceilalti.Vorbesc de manifestarile normale ale iubirii de sine.

      Dar Branham se ura pe sine . Si in consecinta ii dispretuia si desconsidera si pe ceilalti crestini. In acelasi timp inconstient isi fabrica o imagine de sine falsa,grandomana,iluzorie,unde el era Ilie sau un inger care suna din trambita,sau chiar un privilegiat al lui Isus care doar el a primit descoperirea unor taine ascunse. Aici intra pecetile,epocile,piramide ,zodiac,si alte teorii .

      Ștergere
    13. Așa este. Am înțeles ceva legat de ce ai zis și am mai spus-o: Își fabrica imagini false despre sine deoarece își ascundea si își ura adevăratul sine. STIA CA MINTE!!! Nu era ce spunea că e. E singurul motiv ascuns pentru care își fabrica nume de hulă. A zis de alte biserici ca au nume de hulă dar el i-a întrecut pe toți cu trufia lui. Sa dat drept înger, profet Ilie, Fiul Omului, Dumnezeu, singurul mesager, Moise, Avraam, Pavel, Isus, etc. Lica

      Ștergere
  9. Am învăţat o lecţia importantă cu privire la mentalitatea "de ghetto" a sectelor şi a liderilor religioşi, şi de ce aceştia fabrică şi întreţin mereu de zeci şi sute de ani tot aceleşi scenarii apocaliptice.

    Pentru că nu toţi citesc pe blogul behăitului, voi copia mai jos răspunsurile pe care i le-am dat cu privire la pasiunea lui de a posta tot felul de filme de pe youtube de genul "Israel News", "Prophetic Channel", ale unor autori ce nici nu au ceva mai bun de făcut, nici nu ştiu despre ce vorbesc în "Telejurnalele" lor "Profetice"...

    Merită citit şi ascultat:

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Behăitul zice:

      https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2016/06/24/cine-stie-ce-va-fi-profetia-s-a-amplini

      Cine stie ce va fi ?Profetia s-a Împlini !
      Posted on iunie 24, 2016 by behaitul oilor si Glasul Pastorului

      Se destrama Europa ? Azi s-a anuntat Brexitu , NATO-i in razboi cu rusii, noi suntem in pragul usii ! Vine Domnul, frate, sora, esti tu gata ? Vei pleca sau vei ramane ? întrebarea -i pentru azi, poate mâine-i fi-n necaz .

      Ștergere
    2. Abel zice:


      "Cine ştie ce va fi...?" Hai spune-ne cât mai repede, nu ne mai ţine cu sufletul la gură... Va veni Isus în 2016? Se va scufunda Hollywoodul pe fundul oceanului? Se destramă Uniunea Europeană? Va fi aleasă o femeie preşedinte în SUA? Când va veni ultimul Papă? Se va reconstrui Templul la Ierusalim? Ne va cuceri Statul Islamic? Sau poate Rusia? Va dovedi ştiinţa că Pământul este totuşi plat? Vor veni în final Extratereştrii de pe Nibiru?...."

      Ce multe întrebări, Behă Hani, şi ce bine că ne-ai adus din nou mult aşteptatele ştiri Armaghedonice din Andărgraund, gen "World News", "Prophetic Channel", "Israel Live" sau chiar si "Radio Erevan", care zi de zi ne radiază tot mai multă lumină în epoca de seară, ca să nu mai orbecăim încoace şi încolo ca nişte bezmetici...

      Chiar că mi-a fost dor şi am simţit lipsa unui alt "Telejurnal Profetic", care să ne arate din nou semnele timpului şi calea pe care trebuie să călcăm...

      Te rog continuă, nu te opri, mai vrem ştiri noi din ghettou, să ne lase gură-cască (ca pe acel bou din faţa... ecranului...;))

      Ștergere
    3. Abel zice:

      Acum, că tot se poartă să postăm filme, aş vrea să recomand şi eu unul, care trebuie neapărat vizionat de autorul acestui Blog cu profil zootehnic, cât şi de cititorii săi (oile behăitoare). Acest film este o analiză şi o explicaţie excelentă a motivelor şi al izvorului psihologic care stă în spatele producătorilor şi răspândacilor de "Telejurnale Spirituale" (evident nu în culori vii, ci în alb-negru, cum se cuvine, ca pe vremea răposatului...)

      https://www.youtube.com/watch?v=v1-hOSB68x8


      Încă de la început se prezintă filmul artistic "Iacob Mincinosul", care îl are ca personaj principal pe actorul Robin Williams, în rolul unui evreu din ghettoul de la Varsovia în timpul celui de-al doilea Război Mondial, pe nume Iacob. Întamplarea face ca Iacob să audă la radio nişte ştiri despre mersul războiului şi dorind să îşi ajute prietenii săi din ghetto, înepe să inveteze şi să le prezinte un scenariu "mesianic" despre iminenta lor eliberare din ghetto...

      Cei interesaţi pot găsi şi viziona acest film online pe Internet, sau citi mai multe informaţii...
      https://sorinsokefilme.blogspot.de/2016/02/jakob-liar-iacob-mincinosul-1999.html

      Deoarece consider că din această prezentare a lui Edi Constantinescu putem învăţa o lecţie foarte importantă de viaţă prin care putem creşte şi evolua, mi-am permis să transcriu concluziile, adaptând şi adăugând în mică parte unele lucruri care se potrivesc conetxtului în care ne aflăm (Mesajul Branhamist).


      Ștergere
    4. Abel, continuare:

      ---- Citate / Concluzii (de la min. 16:00 în video) ----

      Când stai într-un ghetto, stai într-o zonă de confort, dar nu creşti, nu îţi lărgeşti orizontul. Orice ghetto ajunge cândva într-o criză, în care apare "Iacob Mincinosul", care fabrică ştiri ca să întreţină naraţiunea ghettoului şi speranţele bazate pe această naraţiune a ghettoului. În ce constă această naraţiune? "Noi suntem poporul lui Dumnezeu, ei sunt păgânii. Noi suntem Mireasa, ei sunt curvele... Noi suntem vulturii, ei sunt găinile denominaţionale... Noi ne-am izolat, am 'ieşit afară din Babilon' (am venit în ghetto) ca să ne trăim religia noastră pură şi nealterată... Şi s-au întâmplat nişte necazuri, ce se întâmplă? Nu ne interesează ce-i afară, noi stăm (în ghetto) cu Mesajul... Pe noi ne interesează să ne trăim viaţa noastră aşa cum ştim şi să întreţinem naraţiunea noastră. Noi suntem poporul lui Dumnezeu, când va veni Mesia, pe noi ne va răpi, şi pentru că suntem poporul lui Dumnezeu, nu se poate ca Dumnezeu să ne lase "behind"... Ceva trebuie să se întâmple."

      Şi atunci îl avem pe "Iacob (Branham) Mincinosul", care primeşte ceva descoperiri la radio sau din reviste şi ne spune ce se întâmplă. Dar toate acelea sunt plăsmuite de el, şi plăsmuite cu intenţie bună, să întreţină speranţa tribului. Acelaşi lucru îl fac aceşti predicatori care vă spun că vine Isus în 2016-2017 sau cu alte scenarii profetice.... (Naraţiunea aceasta a fost însămânţată chiar de Branham care credea în venirea lui Isus şi începutul Mileniului în 1977). Orice cultură de ghetto are astfel de scenarii (Papa, Criza economică, Uniunea Europeană şi mai nou destrămarea ei, Ecumenismul, Cutremurul din Los Angeles, Reconstrucţia Templului, Statul Islamic, Criza, etc...)

      Într-un astfel de ghetto fundamentalist religios apare o astfel de idee, şi motivul pentru care este atât de puternică este cultura de ghetto: O lume foarte simplă, o lume foarte simplificată, care te protejează de dileme, de provocările unei culturi pe care nu o înţelegi, de nevoia de a te adapta la o anume schimbare, de a evolua, de a te maturiza. Şi are o naraţiune foarte simplă care încearcă să îţi explice această lume din afară. Şi această lume din afară se explică foarte simplu printr-un scenariu profetic. Or, atâta vreme cât există această nevoie vor exista întotdeauna "Iacobi (Profeţi) Mincinoşi", vor fi oameni care vor veni şi ne vor da astfel de "ştiri profetice" pentru că există o presiune ca acestea să fie fabricate. Şi dacă un predicator nu oferă astfel de "ştiri profetice" cei din ghetto se îndreaptă la alt predicator, se plâng: "O, la noi la biserică nu am mai auzit de mult o predică despre Venirea Domnului Isus... N-am mai auzit nimic despre Papa, e clar că pastorul e Iezuit, dacă nu mai vorbeşte nimic despre Papă... Nu se mai vorbeşte despre marele cutremur din Los Angeles, etc..." Aşa că vor fi totdeauna oameni care vor veni să ofere răspunsuri.


      Nu, lucrurile sunt mult mai complexe, şi există Bine şi Rău, şi datoria noastră este să fim de partea Binelui, să ne luptăm cu Răul, nu să stăm pasivi şi să consumăm scenarii apocaliptice. Pentru că oricât de inteligent ar fi cineva, oricât de logic ar gândi, nu se poate să nu cadă victimă unor scenarii apocaliptice, dacă trăieşte în ghetto şi se complace într-o viaţă de ghetto!

      Ștergere
    5. Abel, continuare:

      Nu vă miraţi că în anul acesta veţi auzi astfel de scenarii. Şi aş vrea să spun că am prieteni care au devenit victime dpdv social-economic al unor astfel de scenarii, care ar fi putut mai mult dar şi-au distrus viaţa pentru că au cumpărat astfel de scenarii. Orice minciună este o crimă.

      Vreau să vă îndemn să nu căutaţi răspuns la întrebarea "Vine Domnul Isus în 2016?" într-un alt scenariu apocaliptic care să arate că Domnul Isus nu vine în 2016, ci poate că vine în 2020. Nu asta este problema. Vreau să vă încurajez să deschideţi ochii şi să cunoaşteţi lumea aşa cum este. Şi încă ceva foarte important: Ghettoul oferă o falsă protecţie. Asta a dovedit-o foarte bine al doilea război mondial. Mulţi evrei au înţeles lecţia că trebuie să fie integraţi, nu să fie ghettoizaţi. Conducătorii lor religioşi vor să-i ghetoizeze în continuare...

      Este timpul, prieteni, să vă întoarceţi la familia umană, familia care are dileme, care plânge, care sângerează, care suferă şi care creşte. În ghetto este moarte şi minciună. Nu are rost să discutăm despre Apocalipsa şi scenarii apocaliptice până nu ieşim din ghetto, şi până nu abandonăm acea naraţiune simplistă, în alb şi negru a lumii, care crede că ne explică toate lucrurile, de la Adam la Mileniu, totul este explicat, este simplu, este Marea Luptă, Papa, mai ştiu eu ce...

      Ștergere
  10. Foarte bine spus.
    Filosofia si cultura branhamismului este frica. Ei au nevoie de scenarii imaginare si parțial reale pentru a le hranii acel cancer interior numit ignoranta prostească.
    Își schimbă ideile după cum bate vântul în politica internațională.
    Își merită locul dacă au aflat că mesajul e fals și totuși promovează minciuna, acel loc toxic este locul potrivit pentru ei. Lica.

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte multa informatie :) sincera sa fiu, poate par chiar retarda... dar nu am auzit de branhamism :))) chiar daca atunci cand eram mai mica mergeam la Biserica si citeam carti despre minunile Sfintilor... si nu la insistentele parintilor... cred ca a fost cumva din scoala introdusa toata chestiunea. Pana la urma cred in ceva, poate mai mult in mine. Poate fiecare e Dumnezeul lui, suntem niste Dumnezei mici :) cred in binele din mine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai bine,decat sa crezi intr-un om pe nume William Branham care sa crezut un profet al lui Dumnezeu,si care a dus pe multi in ratacire cu aiurelile lui pana acolo incat i-a facut pe multi sa isi urasca nevestele sau sa dispretuiasca pe alti crestini de alte confesiuni.

      Asa ceva nu poate proveni de la Dumnezeu ci doar din ego-ul uman .

      Ștergere
    2. Nu ești retardat dacă nu ai auzit de branhamism.
      Ești retardat dacă vezi că e fals dar te faci ca nu îți pasa. Lica

      Ștergere
    3. Bine spus Lica. Ai pus punctul pe i. Si as vrea sa adaug ceva la ceea ce ai spus:

      Acestia sunt retardati nu doar ca nu le pasa ci fiindca nu le pasa de nepasarea in care se afla.


      Ștergere
    4. Și mai clar spus. Mulțumesc. Lica

      Ștergere
  12. Foarte bine faci Lica ca nu mai lasi decat pe cei invitati de tine te apreciez in asta decat sa mai vada si alti neroziile tale scrie aici.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunt Dan Iacob care mai iterzis vad ca pe blogul tau sa imi spun parerile in legatura cu neroziile tale scrise aici doar lasi si fricosii fac asta Eu voi fi cu mesajul orei si cu Isus indiferent de ce scrieti voi aici nerozilor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Alfa si Omega este Acelasi El nu s-a schimbat niciodata El tot timpul ne-a instintat prin prooroci sai trimisi de El in tot timpul veacurilor si astazi chiar ne-a trimis ca sa ne dezvaluie taina ascunsa a Dumnezeirii ,care pentru unii sunt 2 dumnezei iar pentru altii sunt 3 dumnezei ceea ce este un lucru fals si voi nu vetzi putea da la oparte nici un profet trimis de Dumnezeu chiar daca acesta va muscat de vreun picior ,dar e bine asa pentru ca Sfanta Scriptura arata si pe cei falsi si pe cei adevarati,calul bun se cauta la dinti asa cum si omul vorbeste ceea ce are in inima si arata limpede si clar de ce duh este calauzit ,iar la voi nu poate fi vorba ca sunteti calauziti de Duhul Sfant, caci El nu se manifesta asa.Ati luat-o pe ulei vedetzi sa nu se aprinda in voi si sa ardeti de vi vesnic ca nu vi-l mai poate stinge nimeni chiar de ar veni cu multe cisterne.Domnul sa aibe mila de voi.Dan Iacob Hunedoara.

    RăspundețiȘtergere
  15. Fara plata atzi primit fara plata sa datzi dar se pare ca voi nu atzi primit nimic deci nu vetzi primi nimic.D.i Hd.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Du-te invartindu-te cu Branham mincinosul si plagiatorul. Voi vedeti cand 2 dumnezei cand 3. Aveti probleme de vedere? V-am spus de atatea ori cu versete biblice si bazate pe ceea ce ne spun apostolii,ca ""noi avem un singur Dumnezeu:Tatal,si un singur Domn:Isus Hristos. "".

      In toate epistolele se spune ca Tatal Ceresc este Dumnezeul nostru. Chiar si Isus spune asta dupa inviere: ""....Ma sui la Tatal Meu si Tatal vostru,la Dumnezeul Meu si Dumnezeul vostru"". Ev.dupa Ioan

      Iar in Evanghelii acelasi Isus ne face cunoscut pe Dumnezeu ca Tatal si aseaza o relatie personala intre om ca fiul al Tatalui Ceresc. Deci ISus ne descopera natura noastra de fii si fiice ai Tatalui .

      Voi puneti in locul revelatiilor aduse de Hristos ""revelatiile"" voastre proprii si pe cele plagiate ale lui Branham ,apoi aveti tupeul si obraznicia sa umblati cu amenintari si osandiri. Poate odata se vor intoarce impotriva voastra toate amenintarile si osandirile care le faceti la adresa altora.

      Asta e drama voastra a celor cu Branham si Frank: Aveti impresia ca aveti totul,in realitate nu aveti nimic.Nu ati priceput nimic din Evanghelii si din ceea ce ne invata apostolii . Dumnezeul vostru e Branham sau Frank,prin faptul ca vorbiti si faceti ce va invata DOAR ACESTIA DOI.

      Ștergere
    2. Sau ce anume a prorocit Branham ca sa il putem numii proroc?

      Spuneti aici macar o prorocie spusa de Branham si care poate fi arata in predici sau la care au fost martori. Dar nu veti gasi nici macar una.

      Asa ca parerea mea este sa nu mai bateti campii. Un proroc trebuie adeverit cu 2-3 martori sau doua-trei prorociri care pot fi aratate in predici si care ulterior sau adeverit. Sau hai macar o prorocie, nu doua-trei.

      Dar nici macar o prorocie care poate fi aratata in predici nu puteti aduce.

      Astea sunt dovezile si credinta voastra? In locul vostru mi-ar fi rusine sa mai vorbesc de altii. Oricum sunteti dati de rusine cu Branham plagiatorul si mincinosul. De aceea sunteti atat de frustrati si in loc de dovezi ne aduceti amenintari ,de parca ati iesit de la sanatoriu.

      Daca preiei si crezi inchipuirile unui om ajungi pana la urma sa iti pierzi echilibrul spiritual,mental si emotional.

      Ștergere
    3. Din atatea sute de predici nu gasim nici macar o prorocie care sa o vedem implininduse. Macar una pe care sa o vedem predicata in anii 50 si implinindu-se dupa aceea, pe care putem sa punem degetul pe ea intr-o predica si apoi sa o vedem in realitate.

      Asa ca Iacobe stai jos nota 4. Du-te la plimbare si revino cu dovezi. Peter

      Ștergere
  16. Nici macar nu ma cunosti eu sustin doar un singur Dumnezeu omule in persoana Domnului Isus Christos nu stiu cine te-a dus pe pista asta falsa de te-ai despartit de adevar proorocia mult asteptata se va implini in curand cand cu toti vetzi vedea si vetzi auzi asa cum sa intamlat cu Pavel cand Domnul Isus Cristos i-a vorbit lui Pavel si sa aratat pe cer tot asa unii il vor vedea si il vor auzi iar altii nu il vor vedea doar vor auzi din pacate nu toti sunt predestinati sa fie in cer pentru ca nu lau primit pe Isus ca mantuitor pentru ca daca il primeau il marturiseau pe Dumnezeu ca o singura persoana care da mantuirea caci nu sunt 2 persoane care dau mantuirea si doar unul si acelasi Domn si Dumnezeu neschimbat din veacuri cum vor putea acestia sa il vada daca ei sustin 2 persoane?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Isus si apostolii sunt de alta parere,din pacate sau din fericire.

      Isus dupa inviere vorbeste de Tatal Sau si Dumnezeul Sau,care este si Tatal nostru. Ev dupa Ioan

      Apostolii in acelasi mod fac distinctia clara intre Dumnezeu Tatal si Domnul Isus Hristos. Ei isi incep epistolele prin afirmatia: ""...Tatal Domnului nostru ISus Hristos..."". In alte parte chiar afirma ca Tatal este "" Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos.."". Efeseni.

      Cum adica ""Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos.."""daca tu spui ca Isus este insusi Dumnezeu? Voi il faceti pe Isus insusi Tatal . Confundati si amestecati lucrurile,asa cum faceti cu toate versetele din Biblie. Apoi aveti tupeul sa spuneti ca aveti nu stiu ce descoperire.

      Nu aveti nici o descoperire,ci doar o teorie a unui Dumnezeu in 3 functii sau calitati. E o teorie prosteasca si infantila care nu tine cont de multe versete .E doar o teorie preluata de Branham cand a citit istoria bisericii. Apoi a facut-o revelatia lui proprie. SI in felul acesta a prostit masele de oameni cu ""revelatiile"" lui preluate din alte carti. :)

      Deci nu stiu ce dumnezeu ai tu...Isus ne arata catre Tatal,apostolii la fel.

      Voi cu Branham si cu Frank incurcati rau lucrurile si faceti un ghiveci din ceea ce ne invata Isus si apostolii,asa cum faceti un ghiveci si din Maleahi 4:5,6 sau din Apoc.10:7 ,sau din Apoc.5 unde scrie de peceti.

      De ce tot spun ""si apostolii""? Fiindca pe invatatura lor este zidita Biserica. Nu pe teoriile incalcite si aiurite ale lui Branham sau Frank,care intra in contradictie cu ceea ce spune insusi Isus DESPRE SINE!. El niciodata nu sa facut egal cu Tatal Sau chiar daca spune ca a primit autoritate in Cer si pe Pamant. Apoi spune ca tot de la Tatal Sau are aceasta autoritate si putere.

      Apostolii au inteles perfect aceste lucruri si in cartea Fapte Petru spune despre Isus ca "" a fost facut Domn si Mantuitor..."" de catre insusi Dumnezeu. Fapte 3

      Daca voi vedeti 2 sau 3 sau 5 dumnezei aici,este problema voastra...de vedere!. Dar Biblia este foarte clara si Pavel pune punctul pe i in versetul din Corinteni unde spune foarte clar si concis:

      ""Chiar daca sunt multi dumnezei pe pamant ,noi avem un singur Dumnezeu:Tatal,si un singur Domn: ISus Hristos,prin care sunt toate lucrurile."" 1 Corinteni.

      Deci prin Isus au fost facut toate lucrurile.Niciunde nu scrie ca El insusi ar fi creat totul. Toate versetele din N.T vorbesc de Isus ca un executant al Tatalui Sau,nicidecum de un creator direct. Nici nu are cum sa fie altcumva din moment ce Fiul este inferior Tatalui.Chiar si in domeniul natural un fiu nu este deasupra tatalui sau.

      Se vede ca ai o idee fixa in cap,predicata de altii si cel mai grav predicata ca si cum ar fi o descoperire divina. Nu este nici o descoperire.Este doar o teorie preluata de Branham cand citea despre istoria bisericii,de la un anume Sabelius.

      https://ro.wikipedia.org/wiki/Modalism

      Sfatul meu pentru tine este : Renunta la ceea ce stii daca vrei sa vezi si alte versete din Biblie,care iti sunt ascunse de cei care te indoctrineaza cu teorii expirate.

      Ștergere
    2. Nici nu are cum sa fie altcumva din moment ce Fiul este inferior Tatalui.

      Să aveţi în voi gândul acesta care era şi în Hristos Isus:
      El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, ci S-a dezbrăcat pe Sine însuşi şi a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor. Filipeni 2:5~7


      Avea chipul lui Dumnezeu...

      Nimeni n-a văzut vreodată pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sânul Tatălui, Acela L-a făcut cunoscut." Ioan 1:18

      El, care este oglindirea slavei Lui şi întipărirea Fiinţei Lui şi care ţine toate lucrurile cu cuvântul puterii Lui, a făcut curăţarea păcatelor şi a şezut la dreapta Măririi în locurile preaînalte, ajungând cu atât mai presus de îngeri, cu cât a moştenit un Nume mult mai minunat decât al lor. Evrei 1:3~4

      Dacă M-aţi fi cunoscut pe Mine, aţi fi cunoscut şi pe Tatăl Meu. Şi de acum încolo Îl veţi cunoaşte; şi L-aţi şi văzut."
      "Doamne", I-a zis Filip, "arată-ne pe Tatăl, şi ne este de ajuns." Isus i-a zis: "De atâta vreme sunt cu voi şi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu, dar: "Arată-ne pe Tatăl"? Nu crezi că Eu sunt în Tatăl, şi Tatăl este în Mine? Ioan 14:7~10

      ---> http://www.omofon.com/21-de-copii-care-seamana-perfect-cu-parintii-lor

      PACE Peter2100!

      Ștergere
    3. Simeone Isus era chipul Tatalui,dar asta nu inseamna ca era insusi Tatal!. ;)

      Tocmai asta ne arata ca Tatal este nemarginit si fara un chip anume,dar in acelasi timp distinct de Fiul Sau.

      Isus este oglindirea slavei Tatalui,dar nu insusi Tatal . Voi asta nu pricepeti si indentificati pe Isus cu Dumnezeu Tatal. Apostolii au inteles distinctia facuta de insusi Hristos si in saluturile lor fac o deosebire clara intre Isus si Dumnezeu Tatal.

      Adevarul nu este in branhamism unde se confunda Isus cu Tatal Ceresc,dar nici in trinitarism unde Tatal are o anumita forma si infatisare!.

      Adevarul este intre aceste doua doctrine. ;)

      Ștergere
    4. Prietene Peter..., asta ti-am aratat din versete..., si anume ca Domnul Isus este Fiul lui Dumnezeu, adica ceea ce marturiseste in toate Scripturile insusi Domnul.
      Daca tu vezi pere in loc de mere..., or daca tu crezi ca eu dau doi bani pe Brenhem, ai o problema...

      Şi de acum încolo Îl veţi cunoaşte; şi L-aţi şi văzut. ADICA PE TATAL deoarece El(Domnul ISUS) purta chipul TATALUI CERESC nu ca; DOMNUL ISUS ERA TATAL!

      Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl.

      Vrei sa-ti desenez?

      Pace Peter2100 cel atotstiutor! ;)

      Ștergere
    5. Asta am inteles Simeone.Stai calm,nu te inflama de la niste chestiuni teologice. ;)

      Mi sa parut ca dai de inteles ca Isus ar insusi Dumnezeu Tatal.

      In general branhamistii si frankistii folosesc aceste versete sa isi justifice teoriile lor. Cei nestiutori le accepta repede asa cum am fost si eu odata. Dar uitandu-ma mai atent la ceea ce spune Isus despre Sine si ceea ce spun si apostolii despre ISus,am observat ca Isus nu este insusi Dumnezeu cel Atotputernic ci doar Fiul Sau. Nici Isus si nici apostolii nu spun despre Isus ca ar fi insusi Dumnezeu cel Atotputernic. ;)

      Si totusi daca nu ai vrut sa dai de inteles ca Isus ar fi insusi Dumnezeu ,atunci pentru ce ai insirat acele versete? :)

      Ștergere
    6. "" Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru, Isus Hristos, care ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări duhovniceşti, în locurile cereşti, în Hristos. ""

      Asta conteaza mai mult decat a analiza chestiuni divine. Mai bine sa ramanem in limitele a ceea ce este scris,nu sa amestecam lucrurile apoi sa ne mandrim fata de altii ca avem vreo revelatie speciala. ;)

      Ștergere
    7. "Dar uitandu-ma mai atent la ceea ce spune Isus despre Sine si ceea ce spun si apostolii despre ISus...

      Si totusi daca nu ai vrut sa dai de inteles ca Isus ar fi insusi Dumnezeu ,atunci pentru ce ai insirat acele versete? :)"

      Pai din versetele enumerate am inteles ca Domnul Isus este Fiul lui Dumnezeu. Credeam ca toti pricepem lafel citind acele versete, dar uite ca nu e asa. Sensul(intelesul, talmacirea) acelor versete nu a fost dat(a) de mine, ci de alte persoane. Acum vom arde amandoi in iad, fiindca am indraznit sa nu ascultam imputernicitii deoarece noi nu suntem unsi sa pricepem tainele! :)

      Astfel am ajuns sa fim purtati incolo si incoace de toti falsificatorii internationali cu pretentii de apostoli, prooroci, descoperitori, secretosi, Frankenshteini, Bhrenhemsteini...


      Ștergere
  17. Am uitat sa ma semnez Dan Iacob din Hunedoara.

    RăspundețiȘtergere
  18. Domnul Isus Cristos i-a vorbit lui Pavel si sa aratat pe cer tot asa unii il vor vedea si il vor auzi iar altii nu il vor vedea doar vor auzi din pacate nu toti...

    https://youtu.be/LsgrRmHW8ro?t=309

    RăspundețiȘtergere
  19. CUM il veti vedea voi ma intreb si va intreb dumnezeu in 3 persoane cand biblia spue ca este 1 si care sa aratat lui Pavel cand il prigonea, de aceea nici nu recunosteti profetul trimis de Dumnezeu Fr Branham care a fost rapit in nor iata un verset care arata singularitatea lui Dumnezeu

    16. Totusi Tu esti Tatal nostru! Caci Avraam nu ne cunoaste, si Israel nu stie cine suntem; dar Tu, Doamne, esti Tatal nostru, Tu, din vesnicie Te numesti "Mantuitorul nostru"
    Dumnezeu sa va binecuvanteze!Amin.

    D.I din Hunedoara

    RăspundețiȘtergere
  20. Isus s-a aratat lui Pavel.In nici un caz Dumnezeu Tatal.

    Ai probleme de vedere sau esti obsedat de ideea cu 3 persoane?

    Acelasi Pavel care iti place sa il tot amintesti dar fara sa tii cont de ceea ce scrie,ne spune ca ""...avem un singur Dumnezeu:Tatal,si un singur Domn:Isus Hristos,prin care sunt toate lucrurile. "" 1 Corinteni.

    Si nu mai lua versete aiurea din context din V.T .

    Noi ca si crestini il avem pe Hristos pe care "" Dumnezeu L-a facut Domn si Mantuitor..."". Fapte 3

    ""Toate lucrurile au fost create prin El si pentru El..."". Coloseni

    ""Domnul a zis Domnului Meu: Sezi la dreapta mea..."". In Vechiul Testament Psalmi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot Pavel spune:
      Dumnezeu, în adevăr, "a pus totul sub picioarele Lui". Dar când zice că totul I-a fost supus, se înţelege că afară de Cel ce I-a supus totul.

      Şi când toate lucrurile Îi vor fi supuse, atunci chiar şi Fiul Se va supune Celui ce I-a supus toate lucrurile, pentru ca Dumnezeu să fie totul în toţi. 1 Cor. 15:27~28

      Până și mafia khazară înțelege!

      Ștergere
    2. Printre cele mai bune texte ale lui Pavel privitoare la Isus si pozitia lui fata de Dumnezeu . Mai ales portiunea ""....se înţelege că afară de Cel ce I-a supus totul. "". E clar ca Pavel vorbeste de Isus si pozitia lui fata de "" Cel ce I-a supus totul"" adica de altcineva MAI MARE CA EL.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.