duminică, 9 septembrie 2018

Iubirea si bunatatea lui Dumnezeu in mesajul lui BranhamUneori am experiente interesante. 

O data pe an, sau mai rar, alteori mai mult însă cel mai des le ignor. 

Nu de mult timp, in timpul unui post cu apa de 21 de zile, in a 14-a zi ma trezesc in inima cu un mesaj despre iubire in legatura cu adunarea lui fr. Filu de la Hunedoara. L-am sunat si i-am zis si am vorbit cu el lucruri interesante. Era vorba despre cele 7 iubiri ale lui Dumnezeu, dar nu am putut spune multe detalii. 

Apoi in a 21-a zi de post a venit si interpretarea lor insotita de un puternic sentiment de pace, iubire si liniste. Care sunt cele 7 iubiri ale lui Dumnezeu? Ce sunt ele? Cum le obtinem? De ce fara ele ne pierdem si risipim viata cu nimicuri? Tot felul de astfel de întrebari si raspunsuri primeam. Dar si despre diferenta dintre a spune ca Il iubesc pe Domnul sau pe fratele meu, la a simti asta.

Este vorba despre drumul lung de la a spune ca iubesti la a simti cu adevarat și că atunci cand o spui e real. Devine reala. O simti. O stii. O traiesti. O gandesti. O exprimi. Ea are energie. Are viata. Are dinamica. Gandul are iubire, emotia are iubire, sentimentul are iubire, cuvintele au iubire, actiunile au iubire. A fost ceva foarte fresh și o binecuvantare pentru mine. 

Dupa asta mi-am dat seama imediat despre imensa falsitate in care traim deseori noi oamenii si crestinii, deoarece noi spunem deseori si foarte usor ca iubim (Pe Dumnezeu, pe apropiati, etc) fara sa simtim în mod real ca iubim. Lipseste acel sentiment profund care ne legitimeaza dreptul de a spune asa ceva. Si, exact asta este diferenta fata de orice altceva în viata. SIMTI IUBIREA mai intai, de aceea o spui. Asta este originalul. Asta este realul. Este autenticitatea.

Noi, de obicei o spunem pentru ca asa suntem obisnuiti sa o spunem. Nu? O spunem deoarece asa stim ca trebuie. 

E un subiect bogat acesta si daca am sapa mai adanc cu siguranta ca am gasi mari comori spirituale. 

Pe mine dpdv spiritual m-a imbogatit mult si m-a convins ca trebuie sa sap mai adanc, deoarece sunt inca multe comori ascunse acolo.

Despre asta am auzit inauntrul meu, si niste trairi frumoase, prin inspiratia venita in acea dimineata. E foarte interesant ca desi sunt sub presiune cu munca si firma, si nu sunt prea religios in acest moment al vietii mele, totusi am fost atras in aceasta zona a iubirii, o zona iesita din comun. Iesita din normal. Iesita din cotidian.

Tot ce am facut a fost ca am tinut post prelungit cu apa. Post negru. Post total cu apa. Dar asta fac an de an de 3 ani incoace, dar e prima data cand experimentez iubirea la acest nivel. 

Voi lucra la asta cand am timp si ma simt inspirat. Nu vreau sa fortez nimic, dar nici sa neglijez, dar nici sa insist...sunt putin contrariat.

Simt ca acest mesaj al "celor 7 iubiri ale lui Dumnezeu" poate contine lucruri folositoare si inspirationale pentru mine. 

Poate ca anul acesta voi reusi sa scriu ceva interesant despre asta. 

O pot explica si psihologic dar observ ca are si cateva elemente care sunt absolut noi si duhovnicesti, puternic spirituale. Sper sa ma ajute.

Pot banui deci ca poate fi mai mult decat mesaje interioare ale subconstientului. Nu stiu acum ce sa zic.

Mi-am luat cateva notite din ce am reusit sa memorez, dar ce am simtit a fost ceva ce chiar nu se poate descrie. Asta este taina lui Dumnezeu. 

Nu poate fi scrisa deoarece nu poate fi descrisa. Trebuie traita de fiecare in parte. Este o experienta personala transformatoare. Eu cred ca ar fi minunat ca fiecare sa aiba partea lui de experiente frumoase.

Este oarecum ca si piatra alba cu Numele Lui cel nou pe ea. Nu stie nimeni decat acel care o are, adica, in acest caz, acela care traieste iubirea, acela o intelege. E foarte frumos asta. 

Imi place sa navighez, chiar si atat de rar, in zone spirituale de top traind momente mai aparte. 

Apoi mi-am amintit de un lucru pe care nu l-am inteles atunci cand am venit la mesajul lui Branham. Acesta este lipsa promovarii iubirii divine. Evitarea neexplicata a predicatorilor de a vorbi despre acest subiect biblic si esential pentru viata, credinta, fericire.

Asa am inceput sa scriu acest articol. Am vazut foarte clar ca la ei lipseste insasi esenta mantuirii si a Cuvantului viu a lui Dumnezeu.

Poate ca trebuia sa navighez pe valul pozitiv mai departe, nu sa revin in lumea veche si bolnava a branhamismului cu acest articol. 

De fiecare data cand revin e o lupta, e o durere. Abel mi-a spus ca cu cat voi scrie mai rar aici cu atat ma voi vindeca mai repede si complet. Il cred. Are dreptate.

Totusi nu mai scriu de mult timp pentru a dovedi ceva. Eu chiar sper din inima ca va ajuta pe cineva si acest articol, precum au ajutat si restul articolelor.

Deci inainte cu multi ani, la mesaj, nu se predica si nu se invata niciodata despre iubirea lui Dumnezeu.  

Din ce am vazut acum pe internet, nici acum dupa 30 de ani pastorii nu predica si nu invata iubirea divina. Si cand unii mai amintesc cateceva despre iubire, deseori ei o murdaresc, legand-o de mesajul lui Branham, nu de Cristos. Adica, Dumnezeu ne-a iubit trimitand pe Branham, nu pe Isus. E o pervertire.

Dar si inainte cu 20-30 de ani in Romania mai ales, era rau de tot. De aici si gandul pentru acest articol.

Cand mergeam in fata si aminteam si predicam despre asta, deseori am parut un caraghios si oarecum ma simteam mereu in afara viziunii celor de la mesaj care predicau doar profetul, subiecte apocaliptice, ecumenismul, politica, catolicism, fiara, balaurul, Roma, etc.

Auzeam tot timpul, mai ales cand eram la adunarea lui Mera si la cea cu fratii care urmeaza pe Ewald Frank, predicarea versetelor din Vechiul Testament: "Sa nu urasc eu Doamne pe cei ce te urasc?" sau "Stanca noastra nu este stanca lor" si multe multe altele.

Ei dezvoltau aceste versete biblice si se predica ore intregi despre ele. Zile, saptamani, ani de zile nu se opreau din predicile pline de otrava si ura.

Se semana ura in sufletele noastre fragile, credule si needucate in ale Scripturii. Ei ne violau spiritual. Ne abuzau mental. Ne impuneau cu "forta" interpretarea lor despre anumite versete biblice.

Acum inteleg mai clar ca de fapt ei ne abuzau sufletul cu nevrozele si ura lor fata de alti oameni si fata de societate. 

Lansau zilnic otrava lui Branham, Frank, Matei, Mera si a restului de locotenenti ai mesajului.

Se crea o masinarie sectanta toxica cu care oamenii puteau fi dominati si controlati ulterior. Au reusit, dar nu cu toti.

Se crea impresia profunda ca oamenii care nu cred mesajul lui Branham, sunt samanta sarpelui, deci ai diavolului, au semnul fiarei si ca nu trebuie sa ii iubim si sa nu avem legaturi cu ei.

Daca cititi seria de 3 articole Cosmarul precum si articolul Inchinati-va mie veti observa cata ura s-a manifestat in adunarile de la mesaj din Cluj. 

Si asta nu e tot. 

Chiar si in alte parti din Romania a fost la fel, chiar si la adunarea de pe Calea Baciului din Cluj, la fel. Lupte inutile. Ura inutila. Barfa inutila. Invidie inutila. Orgolii inutile. Oamenii au fost condusi predominant de instinctele salbatice si rele, nu de bunatatea si iubirea lui Cristos. Acum, dupa atatia ani vad bine acest lucru.

Pretutindeni ura, invidia si rautatea au domnit intr-o mare masura si au facut mult rau sufletelor noastre, copiilor nostrii, familiilor.

De aceea in FIECARE ORAS din Romaina si din lume S-AU DEZBINAT SI S-AU URAT UNII PE ALTII.

La adunarile pe tara asta era subiectul principal: CEILALTI IS FALSI - NOI SUNTEM BUNI -iata dovezile- si predicau si invatau despre asta. 

Nu exista hrana pentru crestere spirituala, ci de cele mai multe ori era doar alimentarea orgoliului si mandriei noastre personale. 

Va vine sa credeti sau nu, se predica si se invata asemenea versete si cu legaturi in NT legate de Iuda Iscarioteanul, de farisei. Si astazi este cam tot la fel. 

Din fericire sunt si comunitati unde liderii au evoluat cat de cat, si nu mai preseaza atat de mult aceste lucruri negative si toxice ci incearca sa ajute adunarea sa creasca duhovniceste.

Dar din pacate inca, cei mai multi dintre ei promoveaza asa zisele taine, ura si rautatea, nicidecum harul si iubirea lui Dumnezeu pentru om.

Tot ce gaseau rau in anumite versete, aplicau crestinilor din ziua de azi, pentru simplu motiv ca acestia nu au crezut ideile lui Branham, sau Frank, sau nu au inteles corect anumite explicatii ale acestuia care par mai aproape de Scripturi, decat doctrinele lor. 

In cautarile predicatorilor, se observa tendinta de a gasi in Biblie si mesaj, sau societate, motive de ura, de dispret fata de altii, nicidecum motive de a iubi, de a salva, de a invata despre iubire si a cauta experimentarea si daruirea acesteia. 

Urmariti pe internet ce predica si veti vedea ca 90% din predicile fratilor de la mesaj au un singur obiectiv central: 

1. CEI CARE NU CRED MESAJUL LUI BRANHAM SUNT SAMANTA SARPELUI, AU SEMNUL FIAREI.  

2. SE DISPRETUIESC SI INTRE EI, SE ATACA FOARTE GRAV, DACA EI NU SUNT PE ACEEASI LINIE.

3. CHIAR SI IN ACELASI MESAJ, ACEEASI LINIE, ACEEASI ADUNARE, DACA EXISTA MICI DIFERENTE VA EXISTA URA SI DISPRET DEOARECE EI NU POT RENUNTA LA NEVOIA TOXICA SI BOLNAVA DE A CONTROLA GANDIREA CELORLALTI.

Ce ne spun toate aceste lucruri? 

Aceste lucruri ne spun ca nu exista iubire si bunatate in mesajul lui Branham si ca oamenii care urmeaza mesajul lui Branham, Frank, Lamb Chad, etc. au fost vaduviti de la a cunoaste si de a experimenta cu adevarat IUBIREA SI BUNATATEA LUI DUMNEZEU. Aceasta iubire se poate revarsa din Jertfa lui Cristos, nu din ideile lui Branham si a altora. Este vorba de a experimenta realitatea, nu a explica niste idei mai bune sau mai putin bune.

Nu cred ca exista vreun lucru mai trist decat acesta in intreg universul. 

Daca Dumnezeu este IUBIRE, dar oamenii nu au experimentat iubirea Lui, ei de fapt nu cunosc deloc pe Dumnezeu. Ma intreb, oare nu este trist faptul ca oameni care se refera zi de zi la Dumnezeu, nu stiu nimic cu adevarat despre El? 

Frate, sora, sa stii clar ca cunostinta catorva teme biblice, mai bune sau mai rele, nu te ajuta sa cunosti pe Dumnezeu.

Cea mai mare putere din intreg universul declansata de Dumnezeu, nu este aceea de a fi mai presus decat altii sau de controla pe altii. Cea mai mare putere din Univers este aceea de a iubi si exact asta NU se predica niciodata la mesaj. 

Ei isi doresc sa fie multa putere in Mireasa. Au schimbat oare fara sa isi dea seama, puterea de a iubi, cu iubirea pentru putere? E foarte posibil.

Predicatorii lor, evanghelistii lor nu iasa in public sa predice CEL MAI PUTERNIC MESAJ DIN ISTORIA LUMII: IUBIREA LUI DUMNEZEU. Ei se predica toata ziua pe ei insisi ca fiind Mireasa si critica pe altii ca nu sunt. Cat de mare este aceasta goliciune si orgoliu.

Teoriile lor, explicatiile lor despre anumite versete biblice nu au de-a face cu a-L cunoaste pe Dumnezeu si a avea o relatie vie cu El.

Aratati-mi o predica a lui Branham sau Frank, Coleman sau altii in care ei ne invata despre cum sa avem o relatie vie si de iubire adanca cu Dumnezeu? Nu exista. 

Se pare ca ei nu au inteles mesajul suprem a lui Dumnezeu pentru omenire si au fost mereu obsedati de a se crede singurii alesi ai lui Dumnezeu. Am mai spus in articolele anterioare. Asa ceva nu este altceva decat orgoliu si mandrie. Este trufie si ratacire.

Oamenii de la mesaj nu stiu cum ar putea experimenta iubirea lui Dumnezeu in asa masura incat sa fie umpluti de ea si sa o manifeste in viata, familie si societate.

Nu veti gasi asa ceva la mesajul lui Branham! 

Nu este pacat asta? Este cel mai mare pacat.

Nu va ingrijoreaza asta? Nu sunteti deloc ingrijorati de faptul ca voi nu cunoasteti motivul pentru care ei nu au facut asta niciodata?

La inceput eu am crezut ca doar fratii din Romania sunt de vina ca nu predica iubirea si bunatatea lui Dumnezeu. 

Dar cand am primit prima data, lista cu toate predicile lui Branham, am fost de-a dreptul nelamurit si confuz cand am vazut ca Branham in aproape 35 de ani de slujire el nu a avut nici un studiu biblic ca invatatura despre iubire. 

El a predicat la inceputul aniilor 50, numai 3-4 mesaje scurte despre iubire sau bunatate. Doar 4 din apr. 1200 de predici. 


Sub 0,5%! De-a dreptul SOCANT! Nici macar 10%.


Nici macar 1%. 


Cum poti pregati o Mireasa pentru Cristos fara sa o inveti iubirea Lui? Este imposibil asa ceva, deoarece insasi relatia de iubire supranaturala dintre ei, face uniunea si pregatirea pentru Rapire la Cer daca o luam dupa Cuvant, logica si dupa asteptarile lor.

La cat de rau si cate probleme poate avea un om in secolul 21, eu cred ca nici alocarea de 50% de studiu si predica nu e indeajuns pentru a ajuta cu adevarat comunitatea si oamenii sa se ridice sa isi transforme radical viata in bine, sa si-o vindece deplin si sa devina ceea ce Dumnezeu, -nu Branham si Frank- vrea ca ei sa devina.

In Cluj aveam o predica din acestea. "A 11-a porunca - Cand dragostea iasa la suprafata." 


Dar chiar si aceasta predica este foarte subtire, are doar 20 de pagini, iar in aprox. 14 pagini, Branham vorbeste despre dragostea lui cu care el a oprit albinele acelea deranjate de cositul ierbii, taurul furios si pe acel om furios de pe platforma. 

Ceva nu parea in regula, dar nu stiam atunci ce anume. 

Branham mai aminteste pe ici pe colo, despre iubire, e si normal asta doar a fost predicator. De aceea probabil am si tradus si tiparit "Acea zi de pe Calvar" pentru ca am vazut ca mai mult decat in alte parti, Branham a concentrat subiectul respectiv.


Dar el niciodata, nicaieri, nu invata, nu studiaza iubirea lui Dumnezeu pentru a pune un fundament solid crestin original in Tabernacol si nu predica niciodata in mod semnificativ, repetitiv despre iubirea lui Dumnezeu. 


Nu ne-a invatat ce este iubirea lui Dumnezeu? Cum o putem acumula? Cum putem sa traim experientele iubirii Lui nemarginite si cum putem sa o exprimam altora? 


Nu e de mirare ca noi habar nu avem despre asa ceva sau unii dintre noi abia au atins marginile acesteia.Daca ar fi fost Ilie si ar fi restituit totul oare dragostea din prima Biserica nu ar fi trebuit restituita?Nu este adevarat reprosul Domnului catre Biserica ca a parasit dragostea dintai? Vedeti? Aici e problema adevarata a Bisericii, nu in idei fals interpretate si apocaliptice.

Putea face asta Branham, tot la fel cum a predicat Saptamanile lui Daniel, si a luat la puricat anumite versete si a stat pe ele ore intregi intr-o singura zi, si apoi si-a programat cateva zile la rand, si saptamani, ca sa invete adunarea subiectul respectiv sau altele. (Si STATI! Nici macar Saptamanile lui Daniel nu le-a invatat corect deoarece la confundat pe Cristos cu anticristul. Va puteti imagina asa grave greseli din Cuvant la un asa zis profet al Cuvantului? Un profet adevarat greseste ca om, in fire, in carne, dar niciodata nu poate gresi in Cuvant. Branham deci a fost un invatator biblic catastrofal si desigur, fals. Mai bine se tinea de evanghelizari si vindecari ca asa era mai bine pentru el.)

Sa revenim.

Problema a pornit deci de la Branham. Lipsa studierii predicarii si experimentarii iubirii divine porneste de la Branham.

Totul in Cuvant este despre IUBIRE

Daca esti in cautarea iubirii lui Dumnezeu si respecti si simti la ce se refera Cuvantul atunci cand spune ca Insusi Dumnezeu este DRAGOSTE, nu poti sa nu iti pui intrebari de ce Branham a evitat atat de mult acest subiect. 

Insusi scopul initial si final a lui Dumnezeu a fost IUBIREA.

"Fiindca atat de mult A IUBIT DUMNEZEU lumea...incat a dat..."

Daca Branham ar fi vorbit despre iubire de fapt ar fi vorbit cu adevarat despre Dumnezeu. 

Dar nu a facut-o. El in mod abuziv ne-a invatat zeci de ani despre ideile lui Larkin despre Vatican, Epoci, apoi Peceti si alte asa zise taine apocaliptice, tipete, urlete, femei cu par scurt, denominatiuni, etc.

In cartea "Un om trimis de Dumnezeu" la inceputul anilor 50, Branham spune ca ii placea acea poezie si cantare: 

"Daca toate cerurile ar fi pergamente si oceanele pline cu cerneala, si daca fiecare fir de iarba ar fi o penita si fiecare om un scriitor si s-ar scrie despre iubirea lui Dumnezeu in Cristos, atunci oceanele ar seca si pergamentele s-ar sfarsi si tot nu s-ar putea descrie iubirea Lui..."

Ce frumoasa, profunda si bogata este poezia. In limba engleza suna mai sensibil decat in limba romana.

Va intreb ceva. 
Voi nu ati simtit niciodata acel sentiment ca ati dori sa fiti aruncat in oceanul iubirii lui Dumnezeu si sa va umpleti cu bunatatea si iubirea Lui si sa iesiti de acolo un om nou? 

Sa fii total-total schimbat inauntrul inimii si sa nu mai aveti nici o apucatura salbatica, rea, acra si sa fiti total diferit? Eu da. Am avut.

Eu cred ca acesta este singurul lucru cu adevarat important in lucrarea lui Dumnezeu in fiinta umana. 

Ai fost invatat ca trebuie sa crezi mesajul, sa crezi robul credincios, sa crezi nu stiu ce taine descoperite. 

Ma mai si intrebam uneori de ce oare Branham si-a calcat ulterior in picioare toate aceste idei frumoase despre iubirea lui Dumnezeu? Tot ce a construitcat de cat frumos si duhovnicesc in anii 50 a distrus in anii 60.

Intrebarea inteligenta nu este daca Branham a fost sau nu in iubirea lui Dumnezeu ci intrebarea adevarata este daca tu ai experimentat vreodata iubirea lui Dumnezeu?

Studiind mai profund lucrurile in Cuvant, fara partinire, fara influente branhamisto-frankisto-tunetiste am ajuns la concluzia ca poti ajunge in Cer fara sa crezi anumite idei a unora sau altora, dar nu poti ajunge acolo fara sa experimentezi si sa daruiesti altora iubirea lui Dumnezeu! Biblic vorbind, este imposibil! 

Daca Biblia este corecta atunci acesta este singurul pe care Dumnezeu il va rasplati si il va onora. 

Eu abia acum vad cat de importanta si chiar esentiala este iubirea lui Dumnezeu, despre care cei de la mesaj nu stiu aproape nimic. 

Daca este un lucru mai catastrofal decat asta, va rog sa mi-l spuneti ca eu nu vad altul. De ce spun asta? Deoarece orice ai stii si ai face, fara iubire NU ESTI NIMIC.

De unde stiu asta? Din Cuvantul lui Dumnezeu. Hai sa citim. 

Daca va indoiti, cititi va rog 1 Cor 13 si la finalul acestui articol mai gasiti alte dovezi biblice in aceasta privinta.

1. Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor.

2. Si chiar daca as avea darul prorociei si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta, asa incat sa mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu sunt nimic.

3. Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.

4. Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie,

5. nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau,

6. nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar,

7. acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul.

8. Dragostea nu va pieri niciodata. Prorociile se vor sfarsi; limbile vor inceta; cunostinta va avea sfarsit.Din ce citim aici vedem ca un om, oricine ar fi el, NU Il cunoaste pe Domnul si nu poate ajunge in Imparatia Lui, fara iubirea lui Dumnezeu in el. Nu are cum. 

Orice inventeaza acel om, el se minte pe sine insusi si minte pe altii.

Asa ca dragi frati cat timp veti continua sa va mintiti cu falsele taine descoperite ale lui Branham?

Dar, oricine poate ajunge la Dumnezeu si fara taine, fara credinta care muta si munti, si poate ajunge la Dumnezeu fara semne si minuni si fara vindecari si fara prorociri, avand doar iubirea reala in el. 

Deci poti avea totul si poti cunoaste totul si totusi sa nu stii nimic despre Dumnezeu. E paradoxal, nu? E incredibil chiar. Si totusi este adevarat. Inseamna ca Branham ne-a aratat un Dumnezeu nevrotic ca si el, foarte isteric si nervos care urla mereu si da in cap cu o bata oricui nu face exact ce zice El.

Branham ne-a dat un Dumnezeu dupa chipul si asemanarea lui nevrotica.

Sa va intreb ceva. 

Cunoasteti lideri din mesaj care au manifestat si invatat pe altii constant si roditor, despre singurul lucru esential pentru a ajunge la Cer, adica despre IUBIRE? 

Eu nu cunosc.

Se pare ca in ciuda pretentilor de a restituii Crestinismul original, acesta a fost deturnat de catre Branham si urmasii lui. 


Crestinismul a fost golit de esenta sa de catre acesti oameni goi care au umplut acel loc din sufletul lor cu teoriile conspirationale ale fricii si manipularii. Cu inchipuiri, cu halucinatii, cu propriile ambitii orgolioase, neprietenoase si lipsite de bine, de frumos, de altruim, lipsite de bunatate, lipsite de Cristos.

Cand am inteles acest adevar m-am simtit si eu... gol. 

M-am simtit din nou mintit si tradat de catre mesajul lui Branham caruia i-am daruit cam 25 de ani din viata. M-am simtit tradat si de catre oamenii lui, care sunt axati doar pe idei de teorie a conspiratiei, apocalipsa, minciuni, idei nevrotice, orgolii, multa falsificare si plagiatura si impresionarea oamenilor cu niste vindecari.  

Dar in acelasi timp, intelegand ca exista altceva, superior ideologiei mesajului lui Branham, m-am simtit si insetat si infometat dupa acea iubire dupa care am tanjit adeseori in viata mea. 

Am fost jefuiti in mare parte de insasi esenta lucrarii lui Dumnezeu din viata omului.

Intregul plan, intreaga Scriptura, intreaga prorocie si implinire din Cuvant sta intr-un singur lucru: iubirea lui Dumnezeu pentru oameni, iubirea lui Dumnezeu pentru oamenii buni si rai, iubirea lui Dumnezeu pentru cei respinsi, iubirea lui Dumnezeu pentru cei bolnavi, iubirea lui Dumnezeu pentru pacatosi, iubirea lui Dumnezeu pentru cei pierduti, transformarea noastra prin iubirea Lui in fii si fice ale lui Dumnezeu.

Acesta a fost adevaratul mesaj a lui Dumnezeu pentru omenire in fiecare timp din istoria Bisericii. 

Asta este Vestea Buna: Dumnezeu ne iubeste atat de mult incat a dat pe singurul Lui Fiu...Dumnezeu nu are alt mesaj.

Ideea suprema a lui Dumnezeu a fost asta, iar noi nu stim aproape nimic despre ea, deoarece asa zisi slujitori, in frunte cu Branham, nu au spus aproape nimic despre asta timp de 50 de ani. Asta este cu adevarat o catastrofa!

De ce iubirea a fost ideea suprema a lui Dumnezeu?  

De ce a vrut Dumnezeu ca sa stim ca El ne iubeste atat de mult? 

E greu de inteles si explicat. Nu as putea explica.

Dar eu cred ca El a stiut ca iubirea Sa este singurul mod prin care putem fi schimbati si cred ca vrut sa experimentam si sa ne umplem fiinta cu aceeasi substanta care Il defineste pe El si din care El este existent.

Si dandu-L pe Cristos ca Jertfa, ne-a aratat si a vrut sa stim sigur cat de mult El ne iubeste si cat de mult insemnam pentru El.

A vrut sa aduca pacea si iubirea intre oamenii care se macelareau si ucideau pentru orice nimicuri. Calcau Sabatul, trebuia ucisi. Aprindeau focul in Sabat, erau ucisi. Ura si crima domnea acolo folosindu-se Legea lui Dumnezeu si acest lucru trebuia oprit. Domnul a facut-o! Domnul a oprit nebunia lor.

Astfel ca Dumnezeu vrut sa stim ca suntem iubiti cu adevarat de catre El. Cat de mult? Maxim cat El poate. Asta e ceva serios, nu?

Deci, suntem iubiti la MAXIM. Acest maxim este Cristos, nu mesajul lui Branham. Golgota, nu Epocile si Pecetile plagiate de Branham. 

Acest adevar a fost, este si va fi capabil sa vindece milioane de oameni in orice directie a vietii lor. Asta este strigatul care se aude peste tot Pamantul.

Cum poate un predicator sa predice cate doua-trei ore, cate 30-40 de ani si sa nu spuna NIMIC, NIMIC, NIMIC despre asta? 

Cum poate un trimis a lui Dumnezeu sa predice in peste 155 de tari si sa nu spuna nimic despre asta? 

ESTE DOAR RISIPA DE TIMP, ENERGIE SI BANI. Aceia sunt ori impostori, ori orbi. Alta explicatie nu gasesc.

Zic asta ca o concluzie, nu ca repros. E fix treaba fiecaruia ce fac dar ei nu au experimentat iubirea adevarata a lui Cristos de aceea nu pot vorbi despre ea.

Spun asta deoarece e foarte clar ca daca cineva experimenteaza iubirea lui Dumnezeu nu poate sa mai taca, nu poate sa nu o transmita, acela nu poate sa urasca. 

ACEL OM NU MAI POATE FI LA FEL CUM A FOST INAINTE! 

Eu cred ca un om nascut din Dumnezeu este nascut de fapt din Iubire daca e adevarat ca Cuvantul Il defineste pe Dumnezeu ca fiind Iubire. Nu poti desparti asta niciodata argumentand niste idei cu false taine descoperite de falsul Ilie, Branham. E ridicol.

Nu poti experimenta iubirea si tu apoi sa fii un om morocanos, rautacios, care uraste pe frati, care e invidios, care nu iarta, care se cearta tot timpul cu sotia, cu copiii, care e nervos, suparacios, care ameninta cu degetul din amvon si care reproseaza mereu altora ca nu sunt buni.

Nu uitati faptul ca oamenii care sunt centrati numai pe ei si nu iubesc pe altii, sunt sociopati, iar cei care nu empatizeaza si nu simt nimic pentru ceilalti, sunt psihopati

Acum nu va mai puteti ascunde! Daca imi aduc bine aminte de cuvintele si faptele multora dintre voi, multi va incadrati in cele doua categorii.

Da, e plin de oameni cu diverse afectiuni psihice la oamenii de la mesaj. Si acestea sunt mereu hranite de mandria si orgoliile lui Branham si ceilalti lideri care urla si tipa toata ziua. 

Exista multi cu asemenea simptome la mesaj, ca acum cand realizez de unde am scapat, sunt cutremurat. Poate ca daca ar putea, multi din ei ar fi precum prietenii lui Branham, Jim Jones, Leo Mercer, Paul Schafer, si alti monstrii care au scandalizat lumea, presa si societatea distrugand sufletele si vietile a sute si mii de oameni.


Dar exista sansa inca pentru noi toti, cei care nu am fost inlantuiti deplin in ura si bolile psihice din mesajul lui Branham. 

Iubirea umana si divina, cultivata in mod sanatos si echilibrat, nu permite demonilor interiori si bolilor psihice sa isi faca lucrarea, sa evolueze. 

Asa ca sa incepem sa iubim, dragii mei, asa cum insasi Viata ne transmite sa o facem. Sa ne renastem din nou, din Iubire.

Pai atunci inseamna ca a fi nascuti din Cuvant inseamna sa fim nascuti din acea iubire. Putem sa fim fii si ficele Iubirii.

Din pacate in tara noastra, si la Cluj mai ales, s-a predicat si practicat ura si dezbinarea in mod voit, in mod intentionat. 

S-a predicat timp de peste 30 de ani justificarea orgoliilor, s-a predicat intentionat rautatea cu exemple din Vechiul Testament fara sa se aminteasca NICIODATA NIMIC DESPRE VOIA LUI DUMNEZEU SI HARUL DIN NOUL TESTAMENT. 

Este incredibil cum urmasii lui Branham si Frank au stricat Cuvantul lui Dumnezeu. 

ASTA A FOST PUR SI SIMPLU CRIMINAL DIN PARTEA LOR! 

Am vazut timp de peste 25 de ani ca fratii s-au purtat urat unii cu altii. Unii dintre ei nu erau rai ei insisi, dar au actionat dupa cum altii i-au influentat sa actioneze. De frica.

Precum psihopatii si sociopatii acestia nu si-au cerut niciodata iertare  pentru raul facut atator oameni in atatia ani.

Altii atata s-au certat si dezbinat si barfit, incat zeci si sute de oameni buni si sinceri au plecat din adunarile lor. 

Sper din toata inima ca aceia care au plecat, au gasit in final dragostea lui Dumnezeu, fericirea si pacea in inima.

Sa va intreb ceva. 

A urma niste reguli si un lider este mai important decat a cauta si de a experimenta in mod personal iubirea lui Dumnezeu? Nici vorba. Daca pierdeti asta, pierdeti totul.

In mod autoinselator ei stau linistiti la umbra lui Branham, Frank si altii, multumiti de ideile acestora, dar ei sunt foarte departe de a experienta iubirea si bunatatea lui Dumnezeu. 

Iubirea lui Dumnezeu nu este despre a pretinde ca tu esti bine urmand ideile cuiva. 

De prin anii 60, Branham nu a mai invatat nimic despre iubirea lui Dumnezeu. A amintit doar, foarte rar pe ici pe colo, in anumite contexte. 

El a urlat impotriva denominatiunilor si a femeilor cu parul scurt. A criticat pe toti si pe toate, incercand sa ii corecteze pe toti, mai putin pe el insusi. 

S-a inaltat pe sine in fata oamenilor ca fiind profetul Ilie, inger si Dumnezeu in carne umana si a pretins sa fie urmat ca altfel urmeaza pedeapsa. Pai ce e asta frate? E o manipulare ordinara. 

Unde mai e iubirea si valoarea lucrarii lui Cristos in toate aceste aberatii ale lui Branham? Nicaieri. 

Daca vrem, noi trebuie sa urmam ideile cuiva, din convingerea noastra personala ca acelea ne ajuta, nu din amenintare.

Vai Doamne cat de slab, ignorant si naiv, dar foarte inselator, sa dovedit a fi  Branham.

De ce a facut Branham asta?

Unul din motivele principale este pentru ca bolile nervoase de care ne-a spus ca e afectat, ii controlau tot mai mult viata si emotiile. 

Gandurile si cuvintele lui nu mai erau dominate de iubirea lui Cristos, ci eram controlate de negativism, de nemultumirea lui cu privire la respingerea din partea unor biserici a mesajului sau. 

Atat de mult a crescut nevrotismul si ura sa incat efectiv a ajuns sa ii urasca pe toti, sa ii jigneasca, sa ii acuze. Am mai spus-o in alt articol ca era dependent de credinta oamenilor in el. Cand oamenii au vazut ca deviaza grav l-au avertizat si apoi l-au parasit. Bravo lor!

Dar apoi a inceput manifestarea urii lui impotriva lor dar ei nu s-au lasat intimidati si infricati de sperietorile lui.

In lipsa iubirii autentice pentru oameni, el ii critica. E adevarat ca nu poti sa mai slujesti, celor pe care nu ii mai iubesti. 

Si astfel Branham ne-a invatat sa criticam pe altii. 

Ne-a asmutit impotriva altora, desi noi deseori habar nu avem despre ei. Si asta chiar daca si la noi in curte e mizerie mare. Ce poate fi mai fatarnic decat asta? Nimic. Si totusi am facut-o. Eu, tu, noi.

Sa fie acesta motivul ca multi oameni la mesaj sunt atata de falsi si fatarnici fara sa vrea sa fie asa, adica nepremeditat? E foarte probabil ca de asta. 

Apoi Branham ne-a invatat sa fim suspiciosi pe cei din propria noastra adunare, el predicand in mod isteric Cele 3 feluri de credinciosi, semanand nu iubirea si toleranta intre frati din Tabernacolul Branham, ci ura, banuiala rea, suspiciunea, cearta, dezbinarea. 

Branham nu a invatat deloc faptul ca prin mediere si discutii, prin clarificare, bunavointa, rugaciune si multa rabdare se pot rezolva poate ca 90% din problemele care apar intr-o adunare. Frate, nu trebuie sa ne dezbinam imediat si sa uram pe cineva pentru ca pe moment e ratacit, sau nu e de acord cu noi. Dar ei asa procedeaza deseori.

Poate ca si noi suntem cei rai deseori. Dar asta nu ne place sa recunoastem. De ce? Pentru ca samanta urii si orgoliului lui Branham este in noi cei care l-am crezut in fiecare cuvant a lui si l-am urmat cu loialitate, si l-am iubit.

Am inteles acum de ce ei nu au activitati!

E si normal ca daca fratii nu iubesc oamenii si societatea suferinda, nu creaza si nu se implica in nici un proiect prin care sa slujeasca altora ca si Domnul, in mod neconditionat. Nu au nimic in ei care sa le starneasca initiativa onesta.

Unii mai fac evanghelizari, dar acolo se predica doar idei apocaliptice si Maleahi 4 fals interpretat, nu iubirea lui Dumnezeu, nu transformarea inimii si a mintii. 

Deci, ei prozelesc in cautare de membri, nu daruiesc societatii lumina si iubire din experientele lor personale cu iubirea lui Dumnezeu in Cristos. 

Urmasii mesajului nu daruiesc nimic societatii desi Biblia porunceste clar de zeci de ori, sa se implice si sa transforme cu impact vizibil, ca oamenii vazand asa ceva sa dea slava lui Dumnezeu. 

Acolo nu scrie ca oamenii vazand asa ceva sa urmeze mesajul si mesagerul. NU! Ci simplu scrie ca ei SA DEA SLAVA LUI DUMNEZEU. Observati ca in aproape nimic Cuvantul adevarat, nu are de-a face cu mesajul si cu Branham? 

Branham a deformat Cuvantul dupa nervii lui, dupa emotiile sale negative, dupe sentimentele sale despre femei, oameni, denominatiuni.

Ceea ce ei fac, e facut din orgoliu personal, din sentimentul de superioritate fata de altii, din dorinta de a dovedi altora ca doar ei sunt buni si restul nu. 

Asta e boala lor. Asta e cancerul spiritual de care sufera ei. Ei sunt pe moarte. Ei sunt in metastaza spirituala.

Se lauda ca sunt Mireasa dar ei nu pot arata nimanui ca au experimentat Cerul impreuna cu Cristos, aici pe Pamant! 

Ei se tot lauda cu unu pe nume Branham sau Frank sau altii care au zis nu stiu ce. Ce penibil! 

Dar, cui ii pasa ce a zis cineva si ce valoare au acele lucruri, daca Cerul nu este acolo in inima si adunarea unde tu mergi?

Ei doar stiu sa arate versete biblice prin care sa ii faca pe oameni sa creada ca sunt gresiti doctrinar. 

REPET: ALTCEVA EI NU POT FACE PENTRU CA EI NU STIU NIMIC DESPRE ALTCEVA. 

Singura lor sansa, singura noastra sansa, singura solutie este sa ne punem pe genunchi cu inima gata pentru a primi ceva real de la Dumnezeu si sa cautam sa experimentam Cerul adanc in inima noastra dupa ce ne caim de orgoliu si ratacire si rautatea si otrava din inima noastra.

Era cantarea acea la noi la Cluj "Cine poate sa ne spuna cat de mult El ne-a iubit?" Bun titlu de cantare. 

Cine din Romania e acel om care ne poate spune cat de mult Cristos ne-a iubit si sa ne predice si sa ne invete acest subiect zile, si luni si ani de zile pana cand gasim cu adevarat Cerul si Il ducem si altora?

Eu as urma si as sustine un astfel de om. As merge la adunarea lui. Cred ca sunt astfel de oameni, sper sa ii gasesc intr-o zi.

Eu nu inteleg cum voi, multi sunteti oameni inteligenti si capabili, nu pricepeti ca experientele adevarate sau inchipuite ale lui Branham si Frank cu Dumnezeu, nu VA AJUTA PE VOI CU NIMIC. Voi sunteti cei care trebuie sa experimentati harul mantuirii, iertarea, iubirea, bunatatea si "frumusetea Cerului", cum o numeste Wurmbrand.

Beneficiile invatarii si predicarii iubirii

Cand studierea, predicarea si experimentarea iubirii se intampla, nu mai e nevoie sa spui cu insistenta adunarii sa nu minta, sau sa nu se imbete, sa nu comita raul in orice forma, deoarece cand acea iubire patrunde in adanc, in minte si inima, fiecare singur decide sa nu faca rau intentionat altora. 

E nevoie de timp, desigur. Poate de ani multi. Dar merita. 

Cu o asemenea mentalitate noua poti sa iti schimbi radical viata. Si apoi si altele. 

Poti sa vindeci ranile pe care le-ai facut altora, sa iti ceri iertare pentru ca ai denigrat, ca ai barfit, ca ai facut marturie mincinoasa, ca ai abuzat verbal pe altii, pe sotie, pe copiii, pe frati, pe prieteni.

Tineti minte asta: Ceea ce poate transforma iubirea in fiinta umana printr-o atingere de Sus, nu pot rezolva 1.000.000 de predicatori, profeti si teologi, nici intr-o suta de ani. 

O singura atingere reala din partea Lui! 

De ce nu incepeti sa cautati asta in loc sa va risipiti viata si alergarea? De ce sa va otraviti viata cu veninul din mesaj?

Iubirea este ESENTA ETERNA A LUI DUMNEZEU SI ESTE DE NEINLOCUIT. ESTE SUBSTANTA CARE IL FACE SA FIE CEEA CE EL ESTE.

Si hai sa recunoastem adevarul biblic ca Iubirea face adevaratele miracole pe care trebuie sa le vedem in vietile noastre. 

Iubirea face semnele si minunile adevarate care tin etern si care vindeca inimi, vieti, relatii si aduce Cerul aici jos pe pamant.

Nu vedeti ca unde au fost asa zise prorociri, vedenii si cateva vindecari, oamenii s-au dezbinat, s-au certat, s-au dispretuit si urat? 

De ce Insusi Domnul va alunga pe cei care au facut semne si minuni si le spune CA NU I-A CUNOSCUT NICIODATA?! 

Pentru ca nu niste "scamatorii" Il intereseaza pe Dumnezeu, ci Il intereseaza oameni care sunt autentici, reali si care sunt nascuti din iubirea Lui si adevar. Oamenii autentici isi recunosc vina si isi schimba inima.

Deci, om preaiubit, nu uita ca adevaratele minuni, se nasc doar din adevarata iubire. Ce bine ar fi fost sa inteleg si sa fi trait acest sentiment profund macar acum 10-15 ani. As fi evitat esecul, suferinta si durerea orgoliului si arogantei ca sunt cineva pentru ca sunt la mesajul "profetului".

Si inca ceva. Daca este chiar asa cum zice Cuvantul, anume ca "litera omoara", inseamna ca oamenii de la mesaj sunt ca niste cadavre! Nu o luati in mod personal. Doar zic ce am vazut de aproape 30 de ani incoace.

Nimic din ce se predica la mesaj nu vine de Sus, din acel feeling divin special. Nimic din ce predica nu cheama adancul, nu are glasul sfant al Iubirii lui Dumnezeu. 

Ce predica ei vine din mandrie si orgoliu. Tot pe cearta sunt pusi si asta vine din dorinta bolnava de a dovedi ceva altora. Nu gasesti nimic iubitor si duhovnicesc in asta.

Chiar si eu m-am simtit foarte zdruncinat cand am realizat asta, deoarece pe de alta parte sunt multi oameni minunati la mesaj. Si multi au fost mult mai buni inainte sa vina la mesajul lui Branham.

Vai Doamne! 

Cand am realizat asta, am fost sub șoc deoarece am vazut cata saracie spirituala domina in adunarile de la mesaj. Si am realizat cat de sarac eram si eu in realitate, oricat de mult ma laudam cu mesajul si mesagerul. Nu neg ca si eu am fost asa in mare masura. Nu ma ascund. Am esuat si eu. Sper ca m-ati iertat.

Multi dintre voi stiti ca predicam pasionat si plin de entuziasm mesajul, deoarece CHIAR CREDEAM CA ESTE ADEVARAT TOT CE A ZIS BRANHAM. 

Stiti care este revelatia in stiinta legata de acest subiect? 

Atunci cand iubesti, produci substante chimice in organism, hormoni ai fericirii, ai sanatatii, ai stabilitatii emotionale si mentale. 

Acum vad mai mult ca Dumnezeu este atat de intelept. El este adevarat!

El stie de ce a poruncit: SA IUBESTI...SA IUBESTI, SA IUBESTI, SA IUBESTI... Cand iubim in mod sanatos ne ajuta pe noi in primul rand. O facem pentru noi in primul rand, nu pentru El. Cu ce il putem ajuta noi pe El? De fapt iubirea ne vindeca, ne ajuta, ne salveaza, ne elibereaza. Este cea mai mare forta din intreg Universul! Acum imi este mult mai clar cum sta treba cu asta.

Chiar Cuvantul a rezumat intreg ADEVARUL la o singura fraza:

"Caci toata Legea se cuprinde intr-o singura porunca: Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti."

Se pare ca medicina, stiinta si credinta au cazut de acord asupra inca unui lucru: Iubirea este cea mai mare valoare si aceasta produce numai lucruri bune si numai beneficii in vietile noastre. 

In plus, am mai inteles ceva foarte important: daca ati iubi adevarul, si pe Domnul, asa cum pretindeti, ati alege pe El si nu minciuna de la mesajul lui Branham.

Iata deci ca IUBIREA VA POATE SALVA DIN NOU! ACUM.

Iubirea salveaza din nou in orice domeniu al vietii. Spiritual, psihic, fizic, mental, relational, in toate. Dumnezeu este IUBIRE. Ce vreti mai superior decat asta? NU EXISTA NIMIC MAI SUPERIOR!

Iubirea aduce pace, fericire si produce substante si hormoni care vindeca mintea, inima si corpul. 

Iubirea va cauta chiar acum. Iubirea ne cauta. Eu cred ca Iubirea a ajuns acum la voi din nou, cautand sa va ajute si incercand sa va inspire.

Chiar si in mod fizic Iubirea intareste sistemul imunitar iar cancerul si alte boli, nu au succes asupra noastra atunci cand ataca!

Domnul nostru este perfect! Ma fascineaza stiinta Lui.

Iubirea face numai lucruri care dau valoare fiintei umane in respect si interes pentru binele reciproc. Iubirea nu este orgolioasa, nu este egoista. 

Cand exista iubire, chiar daca exista blocaje si momente dificile temporare, nimeni nu iasa vatamat dintr-o relatie de iubire din familie, biserica, cuplu, casnicie, afacere. 

Iubirea vindeca si rezolva toate problemele in final.

Daca ar exista in mod simbolic o "Mireasa" adevarata a lui Cristos, atunci asta este ea. 

Nu teoriile urii, dezbinarii si conspiratiei apocaliptice, comete, Vatican si explicatiile lui Larkin despre Epocile Bisericii, furate de Branham de la el.

Pericolul neprihanirii personale

Branham a zis ca el niciodata nu a fumat, nu a baut si nu si-a intinat trupul, ca asa i s-ar fi zis de catre o voce. 

E foarte bine cand cineva evita inca de tanar viciile nocive ale societatii.

Dar in aceasta neprihanire personala se poate ascunde un mare pericol. Cand el incepe sa se creada superior altora, el cade.

Am inteles ca neprihanirea asta ce a avut-o Branham personal, l-a si blocat de la a experimenta iubirea, harul, iertarea, eliberarea lui Dumnezeu. 

De aceea poate ca ii era atat de greu sa iubeasca oamenii pacatosi, pe cei cu multe necazuri in vietile lor, pe femeile tunse sau cu pantaloni, alte comunitati crestine si doar ii toca si critica si lovea cu sabia urii lui personale. 

Branham se credea superior.

Cand asa zisii sfintenisti incep sa se creada superiori fata de altii, este dovada ca sunt decazuti din har. 

Spun asta ca sa nu uitati adevarul lui Cristos ca "cui i s-a iertat mult, iubeste mult". 

Asa ca aveti grija la criticile voastre acre nascute din ura din voi, deoarece este foarte posibil ca cel mai mizerabil pacatos, betiv, drogat, de pe strazile din Jeffersonville sau din Cluj sa ajunga sa Il iubeasca pe Domnul mai mult decat voi si decat Branham l-ati iubit. 

Motivul este acesta:

Cui i s-a iertat mai mult, iubeste mai mult. Este șocant da, dar este adevarat.

Unde va este acum neprihanirea voastra? Unde este meritul vostru?

Ce aveti voi si nu ati primit? 

Si daca ati primit ceva, atunci cu ce sunteti mai buni decat altii? 

Ei bine, aflati astazi ca nu sunteti mai buni decat altii, degeaba va dati mari ca cine sunteti voi si va mintiti zi de zi ca sunteti alesii si Mireasa. NU SUNTETI!

Fratilor, iertati-mi sinceritatea, dar voi nu doar ca nu sunteti mai buni decat altii, dar in ultimii 30 de ani ati dovedit ca sunteti chiar mult mai rai decat ei. 

Mult mai falsi, mai orgoliosi, batausi spiritual, aroganti, trufasi, mandri, dar si mult mai rataciti in invatatura si practica.

Ati avut impresia falsa ca daca stiti botezul apostolic, si ideile unitariene despre Dumnezeu, asta inseamna ca Dumnezeu v-a urcat pe un piedestal si v-a facut statuie? 

Ati gresit foarte mult crezand asa ceva.

Trebuie sa coborati de pe acel fals piedestal, al orgoliilor personale care va secat de orice valoare spirituala, calda, iubitoare si care va produce voua multa durere.

O stiu bine, de aceea si pot indemna si avertiza cititorii ca a trece prin viata, prin mesaj, prin religie, fara sa experimentezi iubirea, este o viata goala, seaca si irosita.

Nu trebuie sa mai fiti slugile proaste si naive ale unor lideri orgoliosi care nu va iubesc si nu va respecta.

Ati simtit vreodata in inima ca liderii vostrii va iubesc cu iubirea indescriptibila a lui Cristos si ca ei va doresc tot binele ceresc si pamantesc? Nu cred.

Ati simtit ca liderii va slujesc in iubirea lui Dumnezeu pentru a va ajuta sa cresteti si sa fiti mai buni? Nu prea cred. 

Puteti spune ca liderii vostri se aseamana cu Cristos la caracter, la vorbe, la fapte si la actiuni?

Este foarte posibil ca voi habar nu aveti despre ce vorbesc eu aici. Este foarte posibil ca voi sunteti blocati mental in inchisorile lor ideologice.

Iubitilor, dragii mei, voi nu veti pleca nicaieri la Cer daca nu experimentati iubirea lui Dumnezeu aici si acum. NU AVETI CUM!

Haideti sa va spun un lucru tare dar si profetic in acelasi timp:

Daca voi va reafirmati iubirea pentru Dumnezeu si va dovediti voua insiva ca Il iubiti in adevar si in suflet mai mult pe Domnul Isus si Cuvantul Sau, decat pe Branham, pe Frank si pe alti idoli vii, veti primi PE LOC intelegerea ca mesajul lui Branham este fals. 

Va promit, va garantez, va asigur ca lanturile idolatriei, puterea sclaviei spirituale, forta intunerecului, a minciunii si a falsului vor cadea la pamant pe loc. INSTANT! 

Iubirea voastra autentica pentru Domnul va elibereaza ACUM!

Postez mai jos cateva versete biblice care dovedesc ca pe langa adevarul in sine, in planul lui Dumnezeu iubirea si bunatatea Lui, a fost, este si va fi scopul Lui suprem, iar interesul Lui suprem de a se apropia si de a lucra cu oamenii prin iubire si bunatate este de neschimbat. 

Ma rog pentru toti liderii de la mesaj ca in timp ce citesc sa constientizeze cat de multa nevoie exista printre oameni acum pentru a cunoaste si experimenta iubirea lui Dumnezeu. 

Daca nu invatati voi iubirea, si pe oameni asta in primul rand, voi nu i-ati invatat nimic si totul se va intoarce impotriva voastra. 

Ma rog pentru voi, pentru ca va iubesc, ca sa nu aveti somn si odihna pana cand iubirea Lui va patrunde in voi si sa va umple deplin si sa lucreze planul Lui cu voi in orice domeniu al vietii.

Secretul lui Dumnezeu cu privire la iubire este ca omul care este invatat sa iubeasca, va face in timp de buna voie si din inima, tot ce e bun, frumos si ce e placut Cerului. 

Omul care este invatat sa iubeasca ce e bine si drept, isi corecteaza viata si o face valoroasa si placuta oamenilor si lui Dumnezeu, nu e nevoie sa il ameninti cu comete si distrugere sa faca ceva ce crezi tu ca este bine. 

Oamenii trebuie invatati, educati si inspirati, nu amenintati. 

Desigur ca Iubirea singura nu poate lucra in om fara celelalte atribute ale sale.

Asa ca eu vad cele 4 elemente de baza, 4 stalpi care pot sa transforme oamenii, comunitatea si societatea, in special dupa ce au facut primii pasi in universul credintei. 

1. Iubirea
2. Adevarul
3. Intelepciunea
4. Credinta

Dar sa nu uitati ca oamenii au nevoie de exemple vii, adica sa dovediti mai intai voi ca sunteti ceva asa cum tot va laudati ca sunteti. Stim cu totii ca nu sunteti. 

Asta va face sa fiti falsi si prefacuti chiar si daca nu vreti in mod intentionat sa fiti asa. 

Eu nu am nici o pretentie despre mine. Sunt om. Cu bune si rele. Imi asum asta. Eu sunt cel ce sunt, asa cum sunt. Nu consider ca am merite mai mari decat alt om de pe pamant. Nu cred ca sunt superior altei fiinte umane indiferent ce experiente sau capacitati sau cunostinte as detine. 

Am constientizat ca daca totusi as fi ceea ce imi doresc deplin, as fi doar pentru a ajuta si slujii altora. Acesta este spiritul adevarului si iubirii. 

Dar la voi, de pe Luna se vede ca nu sunteti ce pretindeti ca sunteti, de aceea nu doar ca sunteti falsi si faceti si pe altii falsi ca si voi, dar voi si creati acel loc unde promovati non-valoarea, goliciunea spirituala si falsitatea. Voi faceti ceea ce altii va manipuleaza sa faceti. 

Nu sunteti voi insiva. Asta va face falsi. Sunteti produsele lui Branham, Frank si altii, si in mare masura voi nu sunteti lucrarea lui Dumnezeu ci a lor.

Voi nu puteti iubi ceea ce Dumnezeu iubeste, din cauza veninului turnat -cu voia sau fara voia- de Branham via Frank si restul de subordonati.

Ca oameni care au inima si creier, trebuie sa va puneti singuri intrebarea daca asta va doriti cu adevarat de la viata voastra? 

Vreti sa fiti falsi in continuare si sa promovati falsitatea, plagiatura si impostura? 

Eu sper ca nu asta va doriti de la viata voastra. 

Nu va suparati pe mine, va rog, dar voi in afara de niste idei diferite fata de altii si critica continua, voi nu ati dovedit niciodata cu nimic ca sunteti ce pretindeti ca sunteti. Niciodata. 

Si exact asta va face atat falsi, chiar daca voi nu ati vrut sa fiti falsi.

Eu sper sa vedeti adevarul. Chiar sper. Chiar imi doresc asta. Sunteti in inima si in rugaciunea mea. 

Eu mi-am invatat bine lectiile vietii mele. E timpul vostru acum. Trebuie sa va recunoasteti falimentul spiritual si mentalitatea falsa, devianta, toxica, nebiblica. 

Fratilor, aduceti pe Dumnezeu in mijlocul vostru prin ceea ce El este in propria Sa esenta: IUBIRE.

Ma gandesc uneori ca as da orice, sa dau timpul inapoi si sa am pe cineva care sa imi fi spus acum 25 de ani adevarul despre mesajul lui Branham. 

Eu as fi iubit si apreciat un astfel de om pentru intelepciunea si curajul lui, nu l-as fi denigrat. 

Au ajuns lucrurile bune sa fie vazute rau si lucrurile rele sa fie vazute bine? Asa se pare ca este.

Pacat de atata timp pierdut in zadar.

Nu stiu de ce a fost totul asa cum a fost mai ale in ultimii 15 ani.

Poate eu aveam nevoie sa cad de la mesaj, sa sufar, sa ma urasc pe mine insumi, sa ma urati si voi, tocmai ca sa pot birui lupta mea launtrica mentala, emotionala si spirituala. 

Dumnezeu a permis durerea si falimentul ca sa vad ca mesajul este fals si sa am incredere in Viata, in Cuvant si sa am curajul sa spun ca doar El e adevarat atunci cand vad ca Branham minte si abereaza.

Am avut de ales intre Adevar si Minciuna. 

Sunt multumitor ca am primit curajul, libertatea si puterea sa pot spune la FALS ca este FALS!

Nu e usor deloc sa faci o asemenea alegere, dar e strict necesar, daca vrei sa fii loial propriei tale constiinte si lui Dumnezeu. 

Nu ma puteam preface ca nu vad cat de mult Branham a mintit si a deviat, daca vedeam asta deja in aproape fiecare a predica lui. Nu ma puteam preface. Am multe imperfectiuni dar prefacatoria nu este pentru mine. Voi inca puteti. Sper ca nu pentru mult timp.

Am gresit multe in viata mea si probabil voi mai gresi, dar un lucru nu am fost niciodata si nici nu vreau sa fiu: Fatarnic si ipocrit. Asta nu.

Eu spun ce vad si ce simt. Spun adevarul asa cum il vad, cum il percep, chiar daca mii de frati ma urasc.

Aveam si nevoie sa invat sa ma iert pe mine insumi, sa va iert pe voi si sa imi caut noul drum in viata. 

Nu credeam ca voi spune asa ceva vreodata, dar prin tot ce am trecut, vad iubirea Lui. Va vine sa credeti? Mie nu. 

A fost iubirea Lui in faliment, disperare, respingere, abandon, tradare si minciuna? Dincolo de aparente, da, a fost. 

A fost iubirea Lui cand cei mai apropiati prieteni mi-au dat cu piciorul?

E greu sa vezi asta, cand treci prin atatea probleme, dar asa este. Cand o traiesti, o recunosti. 

In incheiere va reamintesc, ca cine vede adevarul si continua tot asa in eroare, isi manifesta prin asta EGO-ul sau, orgoliul lui, la cel mai inalt nivel. Acel om traieste in minciuna si in universul pe care altcineva la proiectat pentru el. Asta ii face rau lui insusi si celor pe care ii influenteaza. 

Iar asta in final nu va aduce nici o rasplata de la Dumnezeu. Va fi durere si suferinta, regret si repros deoarece Dumnezeu nu va onora niciodata minciunile lui Branham, eroarea lui si rautatea de la mesaj. 

Doresc tuturor cititorilor sa ia decizii noi, corecte, inspirate de iubire, adevar, intelepciune si credinta.
Iubirea nu va pieri niciodata. Iubirea invinge totul.


Ioan 15

9. Cum M-a iubit pe Mine Tatal, asa v-am iubit si Eu pe voi. Ramaneti in dragostea Mea.
10. Daca paziti poruncile Mele, veti ramane in dragostea Mea, dupa cum si Eu am pazit poruncile Tatalui Meu si raman in dragostea Lui.
11. V-am spus aceste lucruri, pentru ca bucuria Mea sa ramana in voi, si bucuria voastra sa fie deplina.
12. Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unii pe altii, cum v-am iubit Eu.
17. Va poruncesc aceste lucruri, ca sa va iubiti unii pe altii.


Romani 12

8. Cine imbarbateaza pe altii sa se tina de imbarbatare. Cine da sa dea cu inima larga. Cine carmuieste sa carmuiasca cu ravna. Cine face milostenie s-o faca cu bucurie.
9. Dragostea sa fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau, si lipiti-va tare de bine.
10. Iubiti-va unii pe altii cu o dragoste frateasca. In cinste, fiecare sa dea intaietate altuia.

Romani 13

8. Sa nu datorati nimanui nimic, decat sa va iubiti unii pe altii: caci cine iubeste pe altii a implinit Legea.
9. De fapt: "Sa nu preacurvesti, sa nu furi, sa nu faci nicio marturisire mincinoasa, sa nu poftesti" si orice alta porunca mai poate fi, se cuprind in porunca aceasta: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti."
10. Dragostea nu face rau aproapelui: dragostea deci este implinirea Legii.

Galateni 5

13. Fratilor, voi ati fost chemati la slobozenie. Numai nu faceti din slobozenie o pricina ca sa traiti pentru firea pamanteasca, ci slujiti-va unii altora in dragoste.
14. Caci toata Legea se cuprinde intr-o singura porunca: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti."
15. Dar, daca va muscati si va mancati unii pe altii, luati seama sa nu fiti nimiciti unii de altii.

Efeseni 4

1. Va sfatuiesc, dar, eu, cel intemnitat pentru Domnul, sa va purtati intr-un chip vrednic de chemarea pe care ati primit-o,
2. cu toata smerenia si blandetea, cu indelunga rabdare; ingaduiti-va unii pe altii in dragoste
3. si cautati sa pastrati unirea Duhului, prin legatura pacii.

1 Tesaloniceni 3

12. Domnul sa va faca sa cresteti tot mai mult in dragoste unii fata de altii si fata de toti, cum facem si noi insine pentru voi,
13. ca sa vi se intareasca inimile si sa fie fara prihana in sfintenie, inaintea lui Dumnezeu, Tatal nostru, la venirea Domnului nostru Isus Hristos impreuna cu toti sfintii Sai.

1 Tesaloniceni 4

9. Cat despre dragostea frateasca, n-aveti nevoie sa va scriem; caci voi singuri ati fost invatati de Dumnezeu sa va iubiti unii pe altii,
10. si iubiti in adevar pe toti fratii care sunt in toata Macedonia. Dar va indemnam, fratilor, sa sporiti tot mai mult in ea.

Evrei 10

24. Sa veghem unii asupra altora, ca sa ne indemnam la dragoste si la fapte bune. (nu la mesajul lui Branham, Frank si altii.)

1 Petru 1

22. Deci ca unii care prin ascultarea de adevar v-ati curatat sufletele prin Duhul, ca sa aveti o dragoste de frati neprefacuta, iubiti-va cu caldura unii pe altii, din toata inima;

1 Petru 3

8. Incolo, toti sa fiti cu aceleasi ganduri, simtind cu altii, iubind ca fratii, milosi, smeriti.
9. Nu intoarceti rau pentru rau, nici ocara pentru ocara; dimpotriva, binecuvantati, caci la aceasta ati fost chemati: sa mosteniti binecuvantarea.
10. "Caci cine iubeste viata si vrea sa vada zile bune sa-si infraneze limba de la rau si buzele de la cuvinte inselatoare,
11. sa se departeze de rau si sa faca binele, sa caute pacea si s-o urmareasca.

1 Ioan 3

11. Caci vestirea pe care ati auzit-o de la inceput este aceasta: sa ne iubim unii pe altii;
12. nu cum a fost Cain, care era de la cel rau si a ucis pe fratele sau. 
14. Noi stim ca am trecut din moarte la viata, pentru ca iubim pe frati. Cine nu iubeste pe fratele sau ramane in moarte.
15. Oricine uraste pe fratele sau este un ucigas; si stiti ca niciun ucigas n-are viata vesnica ramanand in el.
16. Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea ca El Si-a dat viata pentru noi; si noi deci trebuie sa ne dam viata pentru frati.
17. Dar cine are bogatiile lumii acesteia, si vede pe fratele sau in nevoie, si isi inchide inima fata de el, cum ramane in el dragostea de Dumnezeu?
23. Si porunca Lui este sa credem in Numele Fiului Sau, Isus Hristos, si sa ne iubim unii pe altii, cum ne-a poruncit El.


1 Ioan 4

7. Preaiubitilor, sa ne iubim unii pe altii; caci dragostea este de la Dumnezeu. Si oricine iubeste este nascut din Dumnezeu si cunoaste pe Dumnezeu.
8. Cine nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru ca Dumnezeu este dragoste.

1 Ioan 4


9. Dragostea lui Dumnezeu fata de noi s-a aratat prin faptul ca Dumnezeu a trimis in lume pe singurul Sau Fiu, ca noi sa traim prin El.
10. Si dragostea sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi si a trimis pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre.

11. Preaiubitilor, daca astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie sa ne iubim si noi unii pe altii.
12. Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; daca ne iubim unii pe altii, Dumnezeu ramane in noi, si dragostea Lui a ajuns desavarsita in noi.

1 Ioan 4

16. Si noi am cunoscut si am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu fata de noi. Dumnezeu este dragoste; si cine ramane in dragoste ramane in Dumnezeu, si Dumnezeu ramane in el.
17. Cum este El, asa suntem si noi in lumea aceasta; astfel se face ca dragostea este desavarsita in noi, pentru ca sa avem deplina incredere in ziua judecatii.
18. In dragoste nu este frica; ci dragostea desavarsita izgoneste frica; pentru ca frica are cu ea pedeapsa; si cine se teme n-a ajuns desavarsit in dragoste.
19. Noi Il iubim, pentru ca El ne-a iubit intai.
20. Daca zice cineva: "Eu iubesc pe Dumnezeu", si uraste pe fratele sau, este un mincinos; caci, cine nu iubeste pe fratele sau, pe care-l vede, cum poate sa iubeasca pe Dumnezeu, pe care nu-L vede?
21. Si aceasta este porunca pe care o avem de la El: cine iubeste pe Dumnezeu iubeste si pe fratele sau."...cu evlavia, dragostea de fraţi; cu dragostea de fraţiiubirea de oameni."

“Dar ce am împotriva ta este că ţi-ai părăsit dragostea dintâi. Adu-ţi dar aminte de unde ai căzut, pocăieşte-te şi întoarce-te la faptele tale dintâi."


     Acesta este locul de unde Biserica a cazut!

Mai sunt, chiar si in VT, multe alte argumente care vorbesc despre bunatate, respect, iubire, dar ma limitez la acestea. 

Daca ne pasa si le vom lua in serios, le vom studia, le vom interioriza pentru a le trai, e deja suficient. Este, intradevar un drum lung de parcurs, plin cu obstacole puse de ideologia toxica si neiubitoare din mesaj. 

Dar este o calatorie care merita parcursa, dupa cum eu inteleg acum mesajul Cuvantului si al iubirii lui Dumnezeu.

Am inceput sa fiu invitat la unele adunari de la mesaj sa vorbesc. Am refuzat pentru ca nu m-am simtit nici inspirat si nici pregatit. Si adevarul este ca nici nu mai imi place sa intru in aceleasi povesti inutile si acre. 

Adunarile sectante nu ma intereseaza. 

Nu ma intereseaza sa pierd timpul cu oameni care nu sunt interesati de evolutie, crestere si de maturizare.

Dar daca as merge totusi, as vorbi despre lucruri care sa ajute in mod practic, lucruri de valoare umana si spirituala.

Asa ca daca considerati ca va pot ajuta, puteti sa scrieti pe adresa mesajulorei@gmail.com.

Cu dragoste, va salut.

"Cine nu iubeste, n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este dragoste."


63 de comentarii:

 1. "Cine nu iubeste, n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este dragoste."

  Frumos verset.Imi place mult.Unitatea de masura a apostolilor erau roadele adica faptele,nu vorbele si teoriile . In NT cuvantul ""cunoastere" este grecescul "ginosko"" care se traduce "" cunoastere prin experienta,prin traire". Deci in viziunea apostolilor a-L cunoaste pe Dumnezeu nu inseamna a cunoaste o invatatura teologica ,ci a-L cunoaste pe Dumnezeu prin traire. Cine nu il cunoastea in acest mod inseamna ca nu iL cunoaste pe Dumnezeu.

  Si Pavel a stiut acest adevar,cand a scris lui Timotei:

  "" Ei se lauda ca iL cunosc pe Dumnezeu,dar cu faptele il tagaduiesc...Departeaza-te de acestia,caci sunt o scarba"".

  Asa cum credinta fara fapte este moarta,asa si asa zisa cunoastere de Dumnezeu dar fara o inima schimbata,si fara roadele Duhului,este o scarba,potrivit apostolilor.

  Asta ne spune Isus in Evanghelii si apostolii in epistole.Restul sunt teorii fara substanta.

  Peter

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mesajul este fals15 septembrie 2018, 10:38

   Woai ce revelatie tare cu grecescul "ginosko"! Super. Multumesc pentru completare.

   Acum imi este si mai clar.

   Si ma bucur ca nestiind asta in articol am fost in acelasi acord cu ce ai scris tu. Minunat.

   Ștergere
 2. Deci mai studiati Biblia branhamistilor si frankistilor.In special in limba greaca,fiindca cuvintele grecesti au mai multe intelesuri. Dar sectele si sectantii au impresia ca stiu totul,dar in realitate nu stiu nimic.Ele duc lucrurile in extremis,fiindca nu cunosc Biblia,adica nu o cunosc in profunzime .Au doar o cunoastere rudimentara,de suprafata.

  Peter

  RăspundețiȘtergere
 3. "Cand iubirea ta pentru adevar este mai mare decit egoul tau atunci esti cu adevarat liber".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si noi suntem liberi fiindca am descoperit ca Branham a fost un mincinos.L-am prins cu cioara vopsita,iar pe voi branhamistii si frankistii v-am descoperit ca de fapt nu cunoasteti deloc Biblia.Aveti o teorie de suprafata,dar sunteti straini de substanta si spiritul ei.

   Peter
   Peter

   Ștergere
  2. Da da asa e. La ei m-am referit ca orgoliul nu ii lasa sa fie liberi. Nu sunt branhamist.

   Ștergere
 4. Place ce ai scris depre dragoste dar trairea in dragoste se manifesta atat in vorbire fapte si cand te intalnesti cu cel care este in potriva ta ce pozitie ai dar unele cometari lasa de dorit invata sa binecuvintezi pe cei care te vorbeste de rau branhamisti si frankistii zici unde dragostea ta fata de ei care se numesc crestini si nu se numesc branham si frankistii si tu numesti asa sper sa intelegi dragostea de frati si oamnei nu ca vezi asa pt ca nu tiau gresiti oamnei aceea cu nimica uni din eii

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mesajul este fals15 septembrie 2018, 10:43

   Ai dreptate. Unele comentarii ale mele nu sunt pline de iubire. Nici nu pretind ca detin iubirea desavarsita si nu as putea gresi vreodata. Ar fi penibil sa spun asa ceva.

   Dar comentariile mele sunt logice, au sens si sunt corecte, si, da, am raspuns uneori pe masura atacurilor celor de la mesaj.

   Am vrut sa stie clar ca degeaba se cred ei buricul Pamantului ca nu sunt. Daca am facut bine sau nu, da-mi voie sa imi fac singur o analiza.

   Multumesc pentru atentionare.

   Ștergere
 5. Toate sunt frumoase Amin! dar ce frumos si foarte actual este Evrei 10 pe care l ati pus.

  24. Sa veghem unii asupra altora, ca sa ne indemnam la dragoste si la fapte bune. (nu la mesajul lui Branham, Frank si altii.)
  Asta ati facut.Ne ati indemnat la dragoste si fapte bune. Dumnezeu sa va binecuvinteze mult.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mesajul este fals15 septembrie 2018, 10:45

   DA! Exact ce spune Cuvantul cei de la mesajul lui Branham nu fac.

   Parca am descoperit acum ca suntem la gradinita si trebuie sa invatam de la zero totul.

   Ștergere
 6. Pararea mea este ca 1 Corinteni 13 ar trebui luat fiecare verset la rand si studiat mai multe zile si repetat din nou dupa o vreme. Si celelalte tot la fel. Si sa ne rugam apoi sa le traim asa cum ai zis altfel degeaba am crezut.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mesajul este fals15 septembrie 2018, 10:48

   Nu cred ca le pasa de asa ceva.

   Cred ca nici o structura chimica interioara nu se declanseaza in interiorul lor pentru a porni o astfel de lucrare.

   Emotia pozitiva produce chimia pozitiva in organism care actioneaza ca atare.

   Ei au nevoia toxica si bolnava sa isi motiveze si hraneasca starea negativa, nicidecum sa devina persoane iubitoare si bune.

   Ștergere
 7. DRAGOSTEA seamna sa ibesti si pe cel care este drak declarat de DUMNEZEU atunci cand ai experimentat asta atunci sti ce seamna dragostea lui dumnezeu sa vorbesti de alti fara sa pacatuiesti asa cum a zis DOMNUL ce vor alti sati faca fa si tu la fel

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar brahmanistii declara pe oricine ca e drac daca nu le canta in struna.Si ei intre ei se declara draci daca se cearta. Satana ia invins. noi nu avem voie sa judecam omul ci doar faptele.

   Ștergere
 8. Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul prin bine, mai zice Scriptura.Unde se predica asa ceva la mesaj? NIciunde!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asta ne arata ca mesajul nu este al lui Hristos ci este mesajul lui Branham,iar ei sunt copiii si copii fidele ale lui Branham. Ma poate contrazice cineva?

   Peter

   Ștergere
 9. Iubirea nu este totul, dar totul fara iubire este nimic.

  RăspundețiȘtergere
 10. Mesajul este fals15 septembrie 2018, 13:24

  Lipsa predicarii si studierii subiectelor biblic esentiale este datorata si faptului ca Branham a fost un predicator apocaliptic de genul punitiv.

  Punitiv inseamna ca este unul care pedepseste pe cel care nu il asculta si nu il poate controla.

  Branham si ai lui nu sunt de genul celor care educa, invata si inspira pe altii ca sa asculte lucruri bune care ii pot ajuta in viata de credinta, familie, profesional.

  El a predicat legand FRICA DE DUMNEZEU din Vechiul Testament de ceea ce spune el ca fiind corect, amenintand astfel in mod subliminal si pervers audienta. Asta fac aproape toti care il urmeaza.

  Dar in Noul Testament FRICA de Dumnezeu a fost inlocuita cu IUBIREA lui Dumnezeu pentru noi. Este un nivel superior de educare si influenta. Nu exista urlete, tipete si nici isterii. Exista convingerea interioara ca Iubirea este descoperita pentru toti care doresc sa o primeasca si sa o experimenteze.

  In IUBIRE NU EXISTA FRICA! De ce atunci Branham a predicat frica, acuzatia, rautatea si dezbinarea? Pentru ca a devenit orgolios si manipulativ. Pentru ca s-a inaltat pe sine ca fiind Ingerul si Ilie, Moise, Isus, Pavel si toti sfintii.

  Si de aceea Ewald Frank, Coleman si altii predica mesajul din perspectiva fricii apocaliptice impreuna cu un spirit de grandomanie, afirmare falsa, lipsit complet de iubire de empatie.

  Se spune in psihologie ca oamenii care lipsiti de empatie, de bunatate, de incapacitatea de a simtii cu cel de alaturi sunt PSIHOPATI. Astfel acum inteleg mai bine devierile lui Branham de la sfarsitul vietii sale dar si nebuniile si crimele lui Jim Jones si ceilalti prieteni ai lui Branham care au distrus vietile la mii de oameni si au pus sute de oameni sa se sinucida.

  Acestia erau psihopati. Fiecare in anumite etape ale vietii lor.

  Si mai mult acum inteleg simptomele lipsei de empatie si bunatate umana si crestina a multor lideri de la mesaj cu care am avut de-a face.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai sectarismul produce oameni cu un anumit nivel de psihopatie.Daca de ex.cel care a intemeiat secta are un comportament deviant ,cu un exemplu negativ in vorbire si purtare,asa vor fi si cei care cred in el. Asta inseamna identificare,sau in limbaj biblic ceea ce Pavel numeste ""imbracati-va cu Hristos"",adica ""identificati-va cu Hristos" . Ne putem "imbraca" sau identifica cu diferiti lideri de secte,iar rezultatul este ca gandirea si personalitatea acestor lideri se transfera celor care ii cred .

   Sa ne amintim ca primii credinciosi au fost numiti crestini dupa Hristos.Ei erau identificati cu Hristos. Acest proces al identificarii este interesant de studiat,fiindca adeptii diferitelor secte se identifica cu liderul lor. Dar noi suntem indemnati de Pavel sa ne identificam sau sa ne "imbracam" cu Hristos. Si cum se face asta? Ajungand in starea de iertare,recunostiinta,compasiune,multumire,bunatate,toleranta,credinciosie,etc.

   Asta e starea placuta lui Dumnezeu,si inspre asta indeamna si invata toti apostolii. Restul sunt povesti fara substanta,care nu produc nimic bun .

   Peter

   Ștergere
  2. Mesajul este fals16 septembrie 2018, 08:18

   Frumos spus. Cu alte cuvinte trebuie sa invatam din caracterul si lidershipul lui Cristos.

   Iubirea si bunatatea trebuiesc cultivate ani de zile. Si ele nu vin daca predicatorul tot repeta ca papagalii -cum si eu am facut deseori- spunand ca "trebuie sa ne iubim fratilor." Nu.

   Trebuie folosit cel mai mare dar biblic: INTELEPCIUNEA. Si trebuie lucrat ani de zile si curatat si vindecat si semanat si abia apoi vine recolta.

   Realizez ca asta este ca o situatie de urgenta, intr-un fel. Dar fratii nostrii, nu vor face nimic si isi vor pierde timpul vorbind EXACT CEEA CE ALIMENTEAZA NON SENSUL SI AFECTIUNILE NEVROTICE si nefericirea si falsa speranta a rapirii lor. Ce trist!
   Cate vietii irosite in ideile si nevrozele lui Branham, Frank si altii.

   Sunt surprins sa vad ca sfaturile biblice sunt psihoterapie curata pentru mintea si sufletul omului.

   Te imping la a simtii pentru celalalt, lucru care nu permite orgoliilor sa creasca si nici nevrozelor sa se dezvolte in schizofrenii si nu permite nici psihopatiei sa evolueze, daca exista intr-o anumita masura.

   15 Bucuraţi-vă* cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng.
   16 Aveţi* aceleaşi simţăminte unii faţă de alţii. Nu umblaţi după lucrurile înalte, ci rămâneţi la cele smerite. Să nu vă socotiţi singuri înţelepţi.
   17 Nu întoarceţi nimănui rău pentru rău. Urmăriţi ce este bine înaintea tuturor oamenilor.
   18 Dacă este cu putinţă, întrucât atârnă de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii.

   Partea a doua din vers 17 "Urmăriţi ce este bine înaintea tuturor oamenilor" poate fi chiar si descoperirea unui medicament nou si bun pentru anumite boli, sau o inventie interesanta, sau orice inovatie care aduce un plus valoare societatii.

   Sau o miscare care protejeaza mediul, sau dreptul copiilor, sau o lege care scoate anumite abuzuri din societate, sau o tehnica de a ajuta diabeticii, persoanele obeze care se chinuie zi de zi...ma rog, nu stiu, sunt multe multe...ei bine in timp ce ar trebui sa faca ceva in calitate de Alesi si Mireasa, ei chiar nu fac absolut nimic.

   A trai o experienta de viata in care contribui la societate cu ceva bun si frumos este una si a avea o viata parazitara neroditoare cu idei sectante izolate este cu totul alta.

   Branham si restul liderilor ne-au invatat fals si ne-au paralizat potentialul de a iubi, de a fi creativi si de a transmite oamenilor darul si talantii nostrii.

   Concluzie: Din nou iubirea ne poate salva. Iubirea si bunatatea lui Dumnezeu ne poate deschide noi usi in vietile noastre. Nu conteaza varsta, noi putem sa avem noi inceputuri si sa facem diferenta in vietile noastre.

   Ștergere
 11. Mesajul este fals16 septembrie 2018, 08:56

  Desi eu cred ca multe companii farma sunt interesati doar de castiguri financiare, in ultimii 10 ani am vazut cat de util a fost tratamentul medical pentru mama mea.

  Cei de la Mera Romulus de la adunare prorocisera acum 15 ani ca va muri imediat pentru ca a fost foarte bolnava atunci. Dar slava Domnului tratamentul i-a prins bine si prorocii lor falsi -din nou- au ramas de rusine.

  Dar la nivel mondial oare cate sute de milioane sunt vindecati si ameliorati in acest mod.

  Nu cred ca oamenii de la mesajul lui Branham se pot lauda cu mai mult de 4-5 vindecari adevarate la o perioada 10 ani.

  Astfel eu cred ca atunci cand Isus spune sa vindecam bolnavii si da si alte porunci nu se refera strict limitat doar la ceea ce crestinii numesc vindecare. Adica la cea prin rugaciune de la biserica. Nu.

  El a deschis usa credintei ca sa putem intra pe ea si sa vedem toate posibilitatile pe care viata le pune la dispozitia noastra si sa ne punem talantii in actiune.

  RăspundețiȘtergere
 12. Frate Lica multi predicatori te predica ca esti razvratit. https://www.youtube.com/watch?v=v4aMcI20GsU

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce sa predice si ei? Doar nu o sa predice ca Lica cauta adevarul despre viata lui Branham...trebuie si ei sa-si tina enoriasii in adunari,adica in ignoranta si minciuna,asa mai pe romaneste. Exact cum i-a mintit Branham pe cei din timpul lui ca este Ilie care duce biserica in rapire.Si dupa ce a murit acestia asteptau sa invie. Ca sa vedeti cat le-a sucit Branham mintile...In acelasi mod acesti pastorasi inconstienti le sucesc mintile unor oameni sinceri si naivi,aruncand cu pietre in unii care cauta sincer adevarul despre Branham. Asa gandeau si catolicii in Evul Mediu,cand vreun razvratit cerceta si credea diferit de dogmele bisericii catolice. Branhamismul si frankismul nu sunt decat niste secte dogmatice si toxice.

   Peter

   Ștergere
  2. Ei scot versete din context apoi le aplica dupa bunul lor plac.Prin asta arata ca sunt invatatori falsi.

   Ștergere
 13. Sociopatii nu sunt capabili să iubească, se dăruiesc în totalitate doar propriei persoane. Pot să simuleze însă trăiri precum iubirea, compasiunea, pentru a obţine ce vor, însă nu le simt în acelaşi mod în care o fac oamenii obişnuiţi. Au un discurs poetic, atractiv.

  Sunt oratori desăvârşiţi, capabili să susţină un monolog intrigant, hipnotizant. Ştiu să spună o poveste, să îi dea o formă deosebit de atractivă.

  Sociopaţii nu îşi cer niciodată iertare pentru că, în opinia lor, nu greşesc niciodată. Ei oricum nu ştiu ce înseamnă sentimentul de vină. Chiar dacă li se aduc dovezi clare asupra faptului că au greşit, ei nu îşi vor cere iertare, ba mai mult, vor sări la atac.

  Ei cred că deţin adevărul absolut.

  Te duc de nas cum vor, schimbă realitatea după bunul plac, te fac să crezi că cerul este roşu când el este, de fapt, albastru.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Clar spus.Se potrivește liderilor de secte îndeosebi Branham si Frank.

   Egoul se exaltată când are o învățătură diferită de ceilalți,si se împodobește repede cu tot felul de titluri si etichete.

   Peter

   Ștergere
 14. "Aceasta este porunca Mea: să vă iubiți unii pe alții, cum v-am iubit Eu". Câte avem de învățat! În poruncă nu se spune ca să credeți si să urmati Mesajul lui W Branham sau E Frank.
  Îmi place mult viziunea acesta a iubirii. Asta ne va schimba mult viețile. Eu așa cred. Doamne ajută-ne, Te rugăm! Și spun din toată inima mea cu apreciere și respect ca Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți care lucrați la acest blog.Amin.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca El a poruncit asta prin Duhul Lui asta este adevarul. Asadar cineva nu are iubirea lui Dumnezeu in el nu are Duhul lui Hristos. Si cine nu are Duhul lui Hristos nu este a Lui.Lucrarea lor este o facatura omeneasca.

   Ștergere
  2. Traducerea Cornilescu e mai frumoasa: „Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii.”

   Dar cand vom ajunge sa iubim si dusmanii asa cum spune Domnul Isus?

   Ștergere
  3. Mesajul este fals30 noiembrie 2018, 12:28

   Cand vom ajunge sa iubim dusmanii? Cand vom invata si experimenta valorile de viata si relatii date de catre Cristos.
   Da e mai frumoasa traducerea Cornilescu. E mai profunda.

   Ștergere
  4. Mesajul este fals30 noiembrie 2018, 12:30

   Anonimul de la 20 septembrie 2018, 15:18 ai spus: "În poruncă nu se spune ca să credeți si să urmati Mesajul lui W Branham sau E Frank."
   Amin! Foarte frumos spus.

   Ștergere
 15. Da așa este .Dacă vom trai valorile lui Christos adică dacă ne vom ruga si pt dușmani așa cum spune Isus,vom ajunge să ne iubim si dușmanii. Așa ne cere Domnul si Învățătorul nostru. Si rezultatul va fi că vom simți compasiunecsi iertare pt ei,si pt cei care ne-au greșit. Asta e calea Cerului,cea descrisă de Isus în evanghelii. Restul sunt povesti si teorii care nu duc nicăieri, doar întăresc si cresc propriul ego.

  Credeți că nu e așa cum am spus? Uitati-va la branhamistii si frankisti.In inima lor nu e Hristos ci Branham si Frank.

  Peter

  RăspundețiȘtergere
 16. Cel mai mult imi place cd zice in Corinteni capitolul despre dragoste: chiar daca as cunoaste toate tainele si nu as avea dragoste , n-as fii nimic.Amin, asa este. Cei de la mesaj se bat cu pumnii in piept ca ei cunosc toate tainele si nu sunt in stare sa se ierte, se predica impotriva milei, am auzit eu personal...cum ca noi nu suntem Dumnezeu sa aratam mila acolo unde El nu arata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mesajul este fals12 decembrie 2018, 10:36

   Ai dreptate. Si eu am auzit grozavii mai urate. Ei dau har si iau harul de la oameni. Esti din Cluj?

   Stii cum e la ei?

   Depinde cat de mult ei sunt dusmani sau prieteni cu altii, si in functie de asta ei daruiesc harul dumnezeiesc sau il iau.

   Daca nu mai esti prieten bun cu ei, atunci ei iti dau sentinta si iti iau harul, ca si cum harul lui Dumnezeu ar depinde de buna sau reaua intelegere intre ei.

   Unii sunt atata de prosti, inculti, rai la suflet, incat confunda emotiile lor negative fata de cineva, cu harul lui dumnezeu fata de acel om. Ei cred ca sentimentele lor fata de cineva este modul in care Dumnezeu gandeste despre acel om. Doamne cat de incuiati si de primitivi sunt acestia.

   CE POATE FI MAI RAU SI MAI FALS DECAT ASA CEVA?

   Asta dovedeste ca ei nu au cunoscut nimic din Dumnezeu.

   Asta dovedeste si ca minciuna, mandria si ura le conduce gandirea, emotiile, sentimentele. Ei preiau versete biblice si citate din mesaj in functie de sentimentele lor nu in functie de dreptate, iubire si adevarul in sine.

   Ei cred ca daca se boteaza apostolic, gata, au descoperit Imparatia lui Dumnezeu. E o mare pacaleala asta.

   Eu zic ca a cunoaste ceva despre Dumnezeu, nu este totuna cu a-L cunoaste pe Dumnezeu. Aici ei se insala amarnic si insala si pe altii.

   Ștergere
 17. Fratilor ati auzit ca a murit fratele Filu de la Hunedoara? Ati predicat cele 7 iubiri a lui D-zeu la el la adunare?

  RăspundețiȘtergere
 18. Sa dispară toți cu Branham si Frank.Se cred buricul pământului.Doar ei sunt mântuiți doar ei au viața veșnică doarcei sunt biserica adevărată. Atâta mândrie și trufie nu am văzut niciunde. Si de răutatea si prorociiile mincinoase din mijlocul lor nu mai are rost să zic.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Va spun o intamplare 100% reala. Fosta iubita a copilului lui Filu (Iosif), s-a despartit de el. Proorocita Cici din biserica lui Filu a avut o lucrare pt ea...cum ca trebuie sa se casatoreasca cu unul al carui nume incepe cu "i". In fine, fosta lui Iosif (Estera) nu a aacultat, deja avea alt logodnic dar multi din familia ei, inclusiv mama ei a fost impotriva ei si sustineau "vedenia" lui Cici. Pfff :))). Nu a zis numele intreg, va dati seama...suntem la ghici ghiciroarea mea. Bine, sora Cici avea multe "vedenii" din astea tampite. Filu pe multi i-a facut cu ou si cu otet pe nedrept, dar de morti...numai de bine sa se odihneasca in pace.

   Ștergere
  2. Si cum s-a terminat povestea?

   Ștergere
  3. Deci fratele Filu, care vorbea de cele 7 iubri ale lui Dumnezeu, ii făcea pe mulți cu ou si cu oțet... Făină atitudine. Vorba lui Isus:"Pereți văruiți...".

   Ștergere
  4. Si la Fratele Filu din HD erau "Proorocite"?
   Doamne, si pe una din ele o cema chiar CICI? :) :)

   Mi se pare ca mi-as putea numi catelusa, pisicuta, sau papagalita, CICI, dar chiar sa vorbeasca Dumnezeu Insusi prin.... CICI ???

   Tot nu imi iasa din minte acest nume, asa ca am dat si eu un searci pe Goagal sa vad cine este "CICI"... Ia auziti aici...

   https://www.youtube.com/watch?v=K20Ipo7mb_k

   Nu prea avea deloc imaginatie "ProoroCICIta" CICI, daca i-a iesit doar prima litera "I". Nu putea sa mai zica CICI inca doua litere, spre exemplu "I-O-N"... :D

   Dar va dati seama ce era, daca prima litera iesea "Q"? Ar fi pus toata adunarea in incurcatura, CICI :)

   Ștergere
  5. :)))

   Mai bine asculți pe elefantul CICI, decât pe zăpăcitele alea. E mai plăcut si relaxant.

   Au înnebunit cu prorocitele lor de 2 bani... Nu mai au nici o urmă de discernământ.

   La urma urmei in Biblie scrie că in biserică sunt proroci, nu prorocițe!. Așa că mai tăiați din ele...

   Ștergere
  6. Da, dar nici prooroci (masculini) din ziua de azi nu sunt cu mult mai breji decât faimoasa CICI sau decât o ghicitoare (în stele sau cafea) precum Baba Vanga sau Mama Omida...

   Lăsând gluma la o parte, a fi prooroc nu înseamna atât de mult a "vedea lucruri" şi a "auzi glasuri", ci de a avea discernământ. Dacă aş fi indulgent, aş zice că partea "telepatică" face maxim 10 % iar restul de 90 % reprezintă educaţie, maturitate deplină, discernământ, cunoştinte largi ale ştiinţelor naturii şi ale psihicului uman, şi nu în ultiumul rând echilibru psihic si emoţional. Eu aş acorda laturii "supranaturale" chiar mai puţin de 10 % dar am zis că sa fiu fiu prea exigent... :)

   Branham s-a grăbit să arunce cu rahat peste ceea ce Biblia numeşte "Şcoala Proorocilor", pentru că a vrut să fie el Vedeta Orei, dar şi pentru că a fost un ignorant complet. Da, Dumnezeu chiar are nevoie de timp ca să işi formeze proorocii, şi faptul că nu toţi sunt super-excepţii precum Moise sau Ilie, nu înseamnă că trebuie denigraţi cei mici care încă mai sunt pe "băncile şcolii".

   Dar ce vorbesc eu aici? Parca Moise a căzut desăvârşit din cer ca o super-stea? Nu a învăţat el 40 ani in Egipt? Şi după aia, nu a mai stat el încă vreo 40 ani pe tuşă, sa se "coaca la minte" (şi la emoţii)? Pentru că o luase din prima pe arătură, când l-a omorât pe Egiptean, crezând probabil că aşa va începe să salveze pe Israel... Şi nici după încă 40 ani nu le ştia încă pe toate, drept dovadă ca a dat cu bâta in piatră (de nervi? sau poate că încă nu avea încă un echilibru emoţional perfect).

   Hai să lăsăm deci iluziile, Profetul "vedetă" de la 3 ani (ca şi Branham) care să le ştie pe toate, să nu greşească niciodată şi care să aibă mereu dreptate şi dreptul să îi judece pe cei "mici", nu există niciunde în Biblie, şi cu atât mai puţin în realitate...

   Dar de ce am zis că latura "telepatică" nu face mai mult de 1, maxim 10 %? Pentru că nu e suficient să ai doar "antene" de recepţie ale unor "semnale" din alte lumi. Cu alea nu faci nimic daca nu ştii să le decodezi, să le interpretezi şi să le transpui corect în realitatea pământească. Altfel, rămân doar simboluri, elefanţi roz şi "cai verzi pe pereţi" cum le zic eu (pentru că doar vedem în Biblie vreo patru cai diferiţi coloraţi...) Deci, cu simbolurile şi vedeniile cereşti nu faci nimic, dacă nu ai abilităţi pământeşti. Iar Branham, care se credea Super-Eroul ce trebuia să salveze lumea, era de fapt un copil de grădiniţă mereu bosumflat şi furios pe toată lumea, din cauză că vezi doamne, nimeni nu îl băga pe el în seamă...

   Aşa că, dragi oameni înţelepţi, care începeţi să vă treziţi din somnul religiei, şi vă maturizaţi, să-i lăsăm aşadar pe bebeluşii spirituali să viseze în continuare la elefanţii roz cu aripioare, iar noi să le dăm (înapoi) cipicii la Branham, şi la toţi prooroci CICI... :P

   ABEL

   Ștergere
  7. Clar... Spuneam așa retoric că in Biblie scrie de proroci si nu de prorocițe. Cel puțin in biserică.

   Asta nu înseamnă că mai si există proroci autentici.

   Cred că nebunia a inceput când unii au avut impresia că ceea ce scrie in FA trebuie să existe si in secolul 21.Dar asta mi se pare o eroare gravă. A existat la inceput, si nici măcar in toate bisericile!.

   Este ca si cum am crede ca trebuie să mai existe 12 apostoli, doar fiindcă au existat la inceput. Iar asta e o eroare de gandire.

   Într-adevăr Ap. Pavel a scris, in Corinteni, ca oamenii să caute daruri. Dar intrebarea care se pune este:De ce doar corintenilor le-a spus asta, si nu tuturor creștinilor? Știți de ce? Fiindcă a vazut in mijlicul lor aceste manifestări,urmând un principiu enunțat tot de el:"Fiecare să rămână in ceea ce a fost chemat".

   Deci dacă era atât de important să avem darurile Duhului, atunci scria tuturor crestinilor, in toate epistolele!.

   Dar fiecăruia ii scrie sa ramana in ceea ce a fost chemat, potrivit cu ceea ce a văzut un mijlocul lor.

   Ștergere
  8. Continuare: Dar sectarii si sectele aplică si preiau din Biblie fără discernământ, si fără să țină cont de contextul in care sau petrecut evenimentele. Nu văd in ansamblu ci rup din contextul biblic, apoi ajung la excese si extreme, nu de puține ori grave.

   Peter

   Ștergere
  9. Si încă ceva f important:In rugăciunea domnească sau Tatăl Nostru, Isus nu spune nimic de vindecarea fizică!. Interesant, nu? Rugăciunea nu face nici o referire la vindecarea fizica sau la darurile Sfântului Duh. Asta spune multe despre aceste daruri... Doar fanaticii si cei care și-au pierdut echilibrul spiritual pun accent pe aceste manifestări,nu de puține ori prea puțin intelese.

   Nu degeaba Isus ne spune ca in întunericul de afară vor fi tocmai acei care au facut semne si minuni, si asta tocmai in Numele Lui!.

   Acestea sunt lucruri cu profundă semnificație spirituală. Dar branhamistii si Frankistii și-au pierdut orientarea si echilibrul spiritual.

   Ei pun accent pe lucruri pe care Isus le detestă, sau cel puțin le acordă o foarte mică importantă.

   Iar ceea ceea ce sa întâmplat la Rusalii a fost de fapt făgăduința Tatălui, după cum o numește Isus. Iar o singură dată a luat naștere biserica. Nu trebuie să imităm Rusaliile. Asta e ignoranță si necunoaștere.

   Peter

   Ștergere
 19. Ce legătură are moartea acelui frate cu cele 7 iubiri ale lui Dumnezeu, de care nici măcar nu am auzit în Biblie? Doar întrebări tâmpite puneți.Dute invartindu-te cu întrebările tale deplasate,și ia-ți și prorocițile mincinoase cu tine.Sunteți niste învățători mincinoși, la modul cel mai adevărat cu putință.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poate ca daca vei cauta vei gasi cele 7 iubiri a lui Dumnezeu.

   Ștergere
  2. "" Poate daca..poate daca"".Doar din ale voastre vorbiti.

   Peter

   Ștergere
 20. Intregul plan, intreaga Scriptura, intreaga prorocie si implinire din Cuvant sta intr-un singur lucru: iubirea lui Dumnezeu pentru oameni, iubirea lui Dumnezeu pentru oamenii buni si rai, iubirea lui Dumnezeu pentru cei respinsi, iubirea lui Dumnezeu pentru cei bolnavi, iubirea lui Dumnezeu pentru pacatosi, iubirea lui Dumnezeu pentru cei pierduti, transformarea noastra prin iubirea Lui in fii si fice ale lui Dumnezeu.

  DAAA!!!

  RăspundețiȘtergere
 21. Cam lung articolul dar de folos.

  RăspundețiȘtergere
 22. Uitati ce se intampla la bisericile de la mesaj in Spania: doi pastori consecutivi, la aceeasi biserica, prinsi Ca traiau in precurvie (ei fiind casatoriti aveau amanta/amante, chiar casatorite si din aceeasi biserica). Asta la adunarea de romani, pastorii fiind Gelu si Marcel. La ceilalti unde e pastor Juan tiganul spaniol, zeciuiala e sfanta si fratii se prezinta Lunar cu nomina de plata de la servici, Ca sa vada pastorul Ca ei chiar Sau zece la suta. Se aude ca isi bate nevasta (ea ar fi povestit cuiva), se plimba prin toate tarile sì multe altele...pe banii naivilor. As avea multe de spus intrucat am trait in familie "la mesaj" de mica. Am avut experiente horror.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca asa ceva a facut tiganul de pastor spaniol ei sunt prosti tare de tot.Zeciuiala sau cat da fiecare e benevola actiunea nu e obligatorie.Acesti oameni si-au pierdut complet bunul simt si rusinea sau poate nu au avut niciodata.

   Ștergere
 23. Sì da, religia asta face victime multe. Experienta mea personala nu o pot expune pe site, desi poste...odata...imi fac si curajul asta , macar intr-un comentariu. Dar vreau sa spun ca atata ingamfare, ura, prostie, spalare pe creier, si depresii la femei ca la mesaj nu mi-a mai fost dat sa vad. Eu de mica nu am prea fost convinsa de religii in general. Am avut o perioada de cativa ani in care amiche trait "dupa mesaj", crezand oarecum in asta, desi undeva in sinea meai se parea totul un spectacol destul de ieftin, pentru oameni slabi (cu mireasa, etc). Asa ca incet-incet m-am debarasat de aceste idei sectante si si incerc doar sa fiu o persoana senina, mai buna. Primul pas, libertatea. Libertatea in gandire, in orice...As avea multe de spus. M-au ajutat articolele acestea doar sa imi dau seama Cca mai exista oameni care au iesit din secta asta...si nu doar spalati pe creier.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Religia, intr-adevar, este OPIUM (narcotic) pentru popor. Sub orice forma!

   Asa ca spune sau scrie tot ce simti, nu lasa ca cineva, sau reguli si principii sa iti ingrdeasca libertatea despre care vorbeai.

   Si eu m-am debarasat de idei sectante pentru oamni slabi (imi vine sa plang sau sa rad cand ma credeam "mireasa"). Te inteleg si te sustin total!

   ABEL

   Ștergere
  2. Da asa e Abel. Sora m am uitat si am gasit adresa unde sa trimiteti marturii cum ati fost chinuiti sau batjocoriti la mesaj aici e adresa mesajulorei@gmail.com.

   Ștergere
 24. A scris Lica undeva ca puteti trimite marturii la emailul lui. Este pe undeva pe aici n blog.trimiteti cat mai multe marturii adevarate. Trebuie sa spunem adevarul sa ajutam pe cei prinsi in ghearele celui rau.

  RăspundețiȘtergere
 25. chiar dacă batjocoriti acest mesager.si vorbiti numai de rau la adresa lui..si la adresa mesajului..in scurte zile veti vedea ca Dumnezeu il va legitima încă o dată..in tragerea a 3 a..iar toti aceia care sau unit cu aceste duhuri de batjocură.defaimare si au adus acuze acestei lucrări.vor primi fiecare ce merita.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mesager cu viziuni mincinoase și cu plagiate pe care le-a făcut revelațiile lui...

   Ești bolnav mintal dacă crezi asemenea povesti. Țin să-ți reamintesc că Branham a predicat ca el este ultimul mesagerie și că odată cu slujba lui revine și Isus... Voi aveți boala struțului, care își baga capul în nisip, în loc sa vadă cum stau lucrurile.

   Peter

   Ștergere
  2. Esti pe pilot automat, ca majoritatea branhamiștilor și frankistilor. Ca și cum am vorbi cu un roboțel.

   Ștergere
 26. Un an nou plin de binecuvântări și realizări, pe toate planurile. La Mulți Ani!.

  Peter

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. An Nou Fericit tuturor fratilor si surorilor. Doresc la toti un an nou binecuvantat in adevar, pace si iubire!

   Ștergere
  2. An nou fericit administratorul si cititorilor acestui blog, celor de la Mesaj si celor iesiti in aceeasi masura si tuturor copiilor lui Adam. Multa binecuvantare, sanatate, fericire, implinire si pace tuturor!

   Ștergere
  3. Mesajul este fals2 ianuarie 2020, 08:20

   Multumesc mult.
   An Nou fericit si voua si tuturor cititorilor! Pace in suflet, inspiratie si multe binecuvantari sa aveti.

   Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.