duminică, 12 august 2012

De ce zic carturari ca trebuie sa vina Ilie?

Pentru  studiul acesta voi posta si din corespondenta mea cu Ionut, despre subiectul "profetul Ilie din Maleahi 4,5-6" si din linkul siteului lui Nelu Dascal unde am facut multe comentarii cu privire la subiectul Ilie. http://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2011/05/01/de-ce-zic-carturarii-ca-mai-intai-trebuie-sa-vina-ilie/

- Mentionez ca respect opinia fiecaruia si cred in dreptul oricui de a merge pe drumul ales de el. Nu trebuie sa fim dusmani, daca ne exercitam dreptul de a crede si exprima asa cum ne dicteaza constiinta. Asa ceva ar fi primitivism, salbaticie, incultura, prostie de cea mai joasa speta. A fost prea mult timp semanata ura si discordia. 

- Ideea acestui studiu luat din corespondenta este de a privi si din alt punct de vedere invatatura cu privire la subiectul profetul ILIE. Postarile contradictorii despre mesaj si invataturi diverse ce sunt pe blogul meu motivational, as dori sa fie aici, si nu acolo, de aceea am creat aceasta pagina pe care am promis-o demult timp, de fapt. 

- Datorez scuze tuturor celor pe care i-am invatat gresit cu privire la invataturile din mesaj care vad tot mai clar ca sunt grave erori. 

- Este bine ca suntem salvati prin credinta in Isus si prin nimic altceva, altfel ar fi dezastru pentru fiecare om care rataceste temporar. 

- Intr-adevar Domnul este plin de mila si indurare ca nu ne tine in seama ratacirile si pacatele noastre. 

- Haideti impreuna, condusi de dorinta sincera pentru adevar, sa testam forta oricarei invataturi si daca rezista la test slava Domnului, daca nu rezista, la fel slava Domnului. 

- Am scris si fr Ewald Frank, pe care il respect, dar raspunsul lui nu a rezolvat problema data de mine. L-am auzit pe net predicand la Sibiu luna trecuta si a subliniat subiectul cu Ilie ca fiind fr Branham, lucru care in realitate nu mai poate fi dovedit biblic. Spiritual da. Ca fr Branham seamana cu Ilie, ca uneori era aspru ca Ilie...pot accepta, o spiritualizare, sigur, dar ca el este acel Ilie sau ca neamurile ar avea vreo profetie legata de vreun Ilie, sau ca Ilie vine de 5 ori, este total gresit.

- Deasemenea zilele trecute am intrat pe siteul http://en.believethesign.com/index.php?title=Humble_Pie si raman blocat. Editorul lui care promova Mesajul la un nivel foarte ridicat, de multi ani, ISI CERE IERTARE PUBLIC SI ARATA ERORIILE GRAVE DIN MESAJ. Desigur ca el si altii care parasesc miscarea "Mesajul" din America sunt etichetati cu tot felul de nume rele doar pentru ca au avut curajul sa puna intrebari legate de contradictiile grave din acesta. 

_________________________________________________________________________________

Sent: Wednesday, August 11, 2010 9:52 PM
Subject: shalom Ionut

Shalom Ionut,

Sper ca esti bine tu si familia ta...sunt Vasile, sau Lica cum imi spun cei f apropiati, din Cluj...e valabila inca aceasta adresa de email ?

Te deranjez doar sa te intreb cum vezi tu o chestiune legat de cateva scripturi.

- Anul trecut am inceput un studiu biblic....iar odata ma trezesc pe la 4 dimineata si alerg direct la Sfanta Scriptura...era in legatura cu Ilie...e mai mult de zis dar pe scurt stiu ca voi sunteti foarte devotati Scripturilor si poate imi poti da un sfat bun in aceasta privinta...

- Am comparat Maleahi 4:5,6 cu Matei 17....si parca nu mai imi iasa ca si pana acum...Domnul le pune perfect impreuna una pentru Ioan Botezatorul....si alta pentru Ilie la viitor...dar problema mea este ca Isus tocmai a stat de vorba cu cinci minute inainte cu Ilie...si ucenicii au vazut asta....deci ei si EL au vorbit de acel Ilie, nu ? nu de fr Branham ci de cel pe care l-au vazut....si la viitor asa e exact caci vedem ca intr-adevar el apare in Apocalipsa 11 cu Moise....azi maine sunt 20 de ani de cand predic ca acel Ilie la viitor e fr Branham....dar daca e pentru Ilie ce vine real la Israel...lui fr Branham care verset mai i se aplica ca Ilie...? ca profetii sunt doar 4 pentru Duhul lui Ilie incepand cu Tisbitul....iar noi mereu am predicat cinci veniri ale lui Ilie....

- Am incercat sa vorbesc cu inca cativa frati...dar specific noua...am fost repede catalogat ca nu mai cred in Ilie...dar aici e vorba de dovada biblica pe care o caut...si in plus in Maleahi 1:1 scrie caci Cuvantul Domnului e pentru evrei...plus alte promisiuni ce noi le aplicam pentru acest timp ele in Biblie sunt aratate ff clar pentru evrei....("spre seara se va arata lumina"...etc)

- Am intalnit si cativa evrei mesianici (crestini evrei) si am vorbit cu ei despre una alta, iar la un studiu despre Ilie, dorind ca eu sa le prezint, ei zic ca asteapta pe Ilie, e corect, dar el  vine la Israel conform acelorasi versete pe care noi le aplicam la fr Branham....cum e treaba asta din punctul tau de vedere ?


Toate bune...

Vasile

9 comentarii:

  1. lasa-ma sa-mi prezint punctul de vedere : Domnul Isus S-a rugat : Si Ma rog nu numai pentru ei, ci si pentru cei ce vor crede in Mine prin cuvantul lor. (Ioan.17:20)
    Pavel ne-a invatat, de asemenea , faptul ca , daca nu ar exista OAMENI , nu spirite, oameni in carne si oase, care sa fie trimisi de Dumnezeu, noi nu am avea ce sa auzim si nici vre-o credinta buna nu am putea sa avem . Oameni care sa ne invete lucruri despre Dumnezeu, pe care nu le-am putea cunoaste ori cate Biblii sau alte carti am citi, si chiar de sute si mii de ori, pana sa le recitam pe de rost , fiindca LIPSA DE DESCOPERIRE DIVINA face ca poporul sa fie FARA FRAU Cand nu este nicio descoperire dumnezeiasca, poporul este fara frau; dar ferice de poporul care pazeste Legea! - (Prov.29:18) Si eu am mai ctit si am legat impreuna si acest verset :
    Nu, Domnul Dumnezeu nu face nimic fara sa-Si descopere taina Sa slujitorilor Sai proroci. (Amos.3:7)
    De fapt, nu eu am facut aceste legaturi, ci le-am adoptat sau acceptat la auzirea MESAJULUI , asa cum mi-a fost prezentat tot de catre unii oameni , si cred fiindca este scris si demonstrat faptul ca Dumnezeu a facut totul, chiar si mediul in care traim , prin Om ,caci, logic, la cine, in afara omului, a incredintat Dumnezeu Cuvantul Sau ? Chiar si pe Isus, Cuvantul facut trup, L-a dat pe mainile oamenilor , sa faca ce vor cu El . Si ce fiinta universala a mai creat Dumnezeu DUPA CHIPUL SAU, afara de om ? Concluzia la care vreau sa ajung este diferita de aceea ca blestemat este omul care se increde in om, situatie care a degenerat din motivul NGINERIEI GENETICE a lui Satan, care a clonat pe sotia lui Adam , obtinand omul hibrid, fara sentimente si cu apucaturi animalice , lipsit de Cuvantul vietii ,acesta fiind adus totusi sub pretentia ca este "DE LA sau CU AJUTORUL DOMNULUI " Stii bine ca ma refer la Cain, despre care Duhul sfant a spus ca "era de la cel rau " Faptul ca Dumnezeu a pus asupra lui un semn, ca sa nu fie omorat , ca i-a dat sansa de inmultire si cale libera sa construiasca civilizatia si sa prospere, cu toate ca era PRIMUL UCIGAS NEPEDEPSIT DUPA LEGE , a fost ca sa ne arate modul in care a intocmit El planul de a exterioriza , indeparta si apoi a face sa dispara pentru totdeauna ceea ce exprima cuvantul ANTAGONISM , si ceea ce de fapt suntem surprinsi si noi ca promovam

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. . Astfel, putem citi in Biblie ca tocmai ceea ce avea de gand sa faca sa dispara pentru totdeauna, El a exprimat prin cuvinte la superlativ " la cea mai inalta desavarsire, erai plin de intelepciune si desavarsit in frumusete. (Ezec.28:12) , dar apoi a pus acolo BOMBA
      Ai fost fara prihana in caile tale, din ziua cand ai fost facut pana in ziua cand s-a gasit nelegiuirea in tine. si cu asta a pecetluit sentinta :
      Toti cei ce te cunosc intre popoare raman uimiti din pricina ta; esti nimicit si nu vei mai fi niciodata!"
      Aceasta alegorie vorbita de Dumnezeu prin gura FIULUI OMULUI numit EZECHIEL ne arata ca este vorba de un spirit foarte asemanator ( poate frate geaman ) cu acela uman, care la inceput avea un trup al lui, dar mai apoi s-a contopit cu rasa umana , unde a fost facut prizonier, pana la vremea judecatii Pentru ca judecata sa capete atestatul (confirmarea ) de a fi dreapta , Dumnezeu a hotarat sa plateasca , sa puna in balanta , sau sa dea ceva care sa compenseze,(dupa intelesul omenesc) lipsa a ceea ce trebuia sa dispara .si ceea ce noi percepem acuma ca rau, intuneric, moarte , lucruri care au venit de la inceput in existenta legate impreuna .Parerea mea este ca acesta este si motivul scoaterii unei coaste din Adam , sub pretextul ca nu e bine ca omul sa fie singur si trist . Si ceea ce Dumnezeu a dat a fost tocmai CHIPUL = IMAGINEA LUI , s-a lasat sa fie BATJOCORIT si UMILIT la maxim si pe NEDREPT , ajungand la polul opus al mandriei spiritului sortit nimicirii .
      De ce iti spun aceste lucruri ? Tocmai pentru ca sa devii constient ca de acuma inainte nu mai stai inaintea unor oameni care sa te judece, ci inaintea Aceluia care a randuit toate lucrurile dipa buna placere a voii Sale . Si, atata vreme cat nu poti sa-ti justifici unele vorbe si fapte nici macar inaintea unor muritori, cum vei sta oare inaintea CELUI NEPRIHANIT , daca asupra slujitorilor pe care El i-a dovedit ca sunt ai Lui, indiferent cate acuzatii reale sau fictive le-ai putea aduce tu, arunci cu noroiul barfelor pe care le-ai preluat de la altii, fara sa ai calificarea sa le verifici autenticitatea ? Eu ma gandesc ca ar fi mai bine sa-ti cantaresti bine afirmatiile, cunoscand ca " Acela care vorbeste in pricina lui pare ca are dreptate, pana vine celalalt si-l ia la cercetare "

      Ștergere
  2. Mai lasa-ma , te rog, sa-mi continui firul istorisirii si nu-l rupe cu concluzii pripite, fiindca vreau sa-ti spun ca am avut si am permanent partasie cu oameni, crestini adevarati, care s-au stabilit si se simt bine in difreite confesiuni , dar se limiteaza la viata crestina de suprafata, luptand din greu impotriva gadilarii firii pamantesti , dar neavand dorinta de-a intra in partasie mai stransa cu Cuvantul , ceea ce eu iubesc " la nebunie ", mai cu seama de cand mi-am dat seama ca ESTE POSIBIL sa am parte de orice fagaduinta care a fost scrisa acolo, indiferent cu care ocazie si pe cine a vizat la timpul cand a fost data , fiindca Cuvantul Lui Dumnezeu este etern si se aplica la toate generatiile in viata , la fiecare la timpul lor .Asa am auzit de la William Branham , nu de la alti evanghelisti buni pe care-i urmasem inainte, ca fratele Ton, spre exemplu sau Traian Dorz sau Ewald Frank. Cu siguranta, toti au vorbit despre lucrul acesta, dar a trecut si pe langa intelegrea mea -si poate a multora - fiindca ei au vorbit doar,nu l-au demonstrat in practica, asa ca fratele Branham . In ultimii ani am vazut pe internet demonstratii de " putere" televizate , facute de pastor Cris sau Beny Hinn, si altii pe care i-am urmarit si am spus si altora despre ei pe blog, dar ceva din interior ma opreste sa-i admir fiindca cuvintele lor nu rezoneaza cu ceea ce este in inima mea si nici modul lor de actiune .Ma unesc mai degraba cu cineva care isi publica doar un singur gand, sau scrie o poezie, prin care inima lui vibreaza in dorinta sincera de partasie duhovniceasca .Asa am gasit ca este Biblic, fiindca asa Cum raspunde in apa fata la fata, asa raspunde inima omului inimii omului. - (Prov.27:19)
    Subiectul asupra caruia si tu insisti pe acest blog, anume lucrarea facuta de Duhul lui Ilie, care este de fapt Duhul Sfant lucrand prin oameni alesi special de Dumnezeu pentru o lucrare capitala in planul Sau de mantuire, este ignorat complet de majoritatea gruparilor crestine . Eu l-am auzit pentru prima data pe timpul cand am luat contact cu biserica adventista si am citit scrierile Elenei, insa nu in forma in care_l cunosc astazi . Cu cativa ani in urma am aflat ca de asemenea in gruparea ChurcH of God exista cativa profeti care au pretentia a fi Ilie , dar invatatura Biblica despre Duhul si Puterea lui Ilie nu am gasit-o nicaieri decat in cadrul Mesajului pe care-l blamezi domnia ta si aceasta a fost data doar de William Branham si a si fost demonstrata NUMAI de el , in practica. Oricine are dreptul sa se intereseze personal si sa asculte pe cine doreste, asa cum ai afirmat, si are posibilitatea s-o faca direct, fara intermediari partinitori .
    trecand abia acum la subiect,.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trecand abia acum in miezul subiectului , iata ce raspunsuri am eu la intrebarile puse intr-un comentariu de mai sus :N-am gasit scris numele Ioan Botezatorul in Vechiul Testament, pe care-L consider Cuvantul proorociei si care consider ca trebuie sa se implineasca la litera, punct si virgula , sau IOTA n-am gasit scris acolo ca Duhul lui Ilie trebuie sa se manifeste de patru sau de cinci ori si , asa cum ai spus si tu, am gasit ca TOATE FAGADUINTELE sunt date de Dumnezeu numai poporului Sau, care este numit ISRAEL, ca samanta a lui ABRAHAM : " Iata, ale Domnului Dumnezeului tau sunt cerurile si cerurile cerurilor, pamantul si tot ce cuprinde el.
      Si numai de parintii tai S-a alipit Domnul ca sa-i iubeasca; si dupa ei, pe samanta lor, pe voi v-a ales El dintre toate popoarele, cum vedeti azi. (Deut.10:15) Caci tu esti un popor sfant pentru Domnul Dumnezeul tau; Domnul Dumnezeul tau te-a ales, ca sa fii un popor al Lui dintre toate popoarele de pe fata pamantului(Deut.7:6)
      Acest popor sfant este adevarata samanta la SINGULAR a lui Abraham, pe care Domnul a numit-o HRISTOS , samanta UNSA, adica randuita mai dinainte sau predestinta scopului Sau ( asa cum Samuel l-a UNS pe David ca sa DEVINA imparat, , desi exista deja unul legitim si David era doar copil )
      Pentru alte popoare nu gasim ca Dumnezeu sa-si exprime alta grija decat aceea impartasita doar lui Abraham -- El a zis odata : "Sa ascund Eu oare de Avraam ce am sa fac?… (Fac.18:17)" Samanta ta va fi ca pulberea pamantului; te vei intinde la apus si la rasarit, la miazanoapte si la miazazi; si toate familiile pamantului vor fi binecuvantate in tine si in samanta ta. (Fac.28:14)
      Eu am meditat mult timp asupra acestui verset si cum se implineste aceasta fagaduinta in dreptul meu si am aflat ca IN CEL MAI SIMPLU MOD Raspunsul este mai adanc, dar se poate rezuma la cuvantul HRISTOS = UNGEREA DUHULUI SFANT , acelasi care este Duhul lui Ilie , si prin puterea lui.
      Daca Domnul ma va ajuta sa leg cuvintele potrivite, poate vor intelege si altii ce doresc sa transmit, fiindca inseamna mai mult decat a demonstra din citate pretentia cuiva de a poseda Duhul lui Ilie

      .



      Ștergere
    2. Invatatura biblica pe care Mesajul a prezentat-o, trecand prin toate textele Scripturii care aduc lumina peste Duhul lui Ilie ( odata am urmarit pe You Tube o dezbatere la o televiziune franceza intre frati negri reptezentanti ai bisericii penticostale , grupati in stanga moderatorului si frati de la Mesaj grupati in partea dreapta , a acestui subiect , care s-a incheiat fara finalizare datorita faptului ca au intervenit multe vorbe de BALAST , ca in orice controversa umana )
      am incercat sa o public in intregime pe blogul meu, asa cum am inteles-o la timpul acela . Acuma vreau sa incerc sa ma lamuresc asupra a ceea ce spui ca este " erori grave in mesaj ", pe care cineva zice ca le-a gasit, iar tu le promovezi cu febrilitate . AM nevoie de ceva timp pentru treaba asta, pentru ca niciodata inainte nu am avut nefericita ocazie sa pun la indoiala ceea ce cred , socotind faptul ca nu am primit credinta DE LA oameni, ci PRIN unii din ei , care au prezentat-o conform Scripurii (1Cor.15:3-4 )

      Ștergere
  3. Ingerul Domnului i-a vorbit NUMAI preotului Zaharia, dintre toti pamantenii de pe vremea aceea, si dupa ce l-a instiintat despre evenimentele care se vor desfasura in legatura cu fiul lui, cerut prin rugaciune, fiindca fizic nu era cu putinta , i-a legat limba, sa nu mai poata spune nimanui pana dupa , si ca semn de recunoastere ca nu a fost un duh de amagire . Ba inca si sotia lui, Elisabeta, a ascuns graviditatea ei aproape o jumatate de an, pana cand i-a fost descoperita de catre Inger, Fecioarei , tot ca un semn, ca si Maria sa fie convinsa ca nu era un duh de amagire .Ioan si-a terminat slujba si nici macar ucenicii Domnului nu au avut habar ca se implinise o proorocie foarte importanta, anume ca ei cunoscusera un om mai mare decat oricare altul nascut de vre-o femeie , SI NIMENI NU A STIUT .
    Si oare cati din acei care au trait de atunci inspre noi, si cati dintre aceia care traim astazi stim ca in Imparatie, cel mai mic intrat este mai mare decat Ioan Botezatorul ? Este aceasta o profetie ? Da, este DUHUL LUI ILIE in lucrare Este Unicul Duh care a luat un om la cer intr-un car de foc , si Unicul Duh care pregateste schimbarea definitiva a omenirii .
    Dumnezeu a trimis intotdeauna Duhul lui Ilie insotit de SEMNE care sa atesteze si sa legitimeze lucrarea lui, ca sa poata fi usor recunoscuta de aceia care urmeaza sa beneficieze de ea . El a aratat numai lor acele semne . Cei care sunt sortiti pentru judecata, " AU FACUT CU EL CE AU VRUT " si Domnul NU I-A IMPIEDICAT . El a salvat pe multi din boli si de la moarte, El a inviat pe un om neimportant, am zice noi, dar nu pe Ioan, care era si verisor cu el, dupa spita de neam . Ba mai mult, El a luat deoparte pe doi dintre ROBII Lui, cu scopul sa-i trimita la moarte peste multe secole de la timpul in care au trait printre oameni prima data . Apropo, poti sa-mi arati unde scrie, cu cerneala neagra pe coala alba a Sfintei Scripturi, ca cei doi martori ai Lui sunt Moise si Ilie ? Si scrie oare in Biblie de cate ori trebuie sa vina pe pamant Duhul lui Ilie?
    POTI SA-MI RASPUNZI, CA SA POT CONTINUA IDEEA ? Nu vreau sa fiu subiectiv, ca sa nu ma faci responsabil de uciderea inspiratiei, de aceea am nevoie de obiectivitatea ta , Amin ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci fratele nostru Ionut de la Bucuresti stia de aceste erori a lui Branham si a tacut?!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știe pt el. Ii e frica să spună ce gândește. Vom fratii și îl trag la rost. Îl iau de urechi dacă spune ceva în afara " carentei miresei". Minciuna trebuie întreținută. Aduce beneficii pe toate planurile. Dacă vorbește o se face "dosar" dive acuzat de tot felul de intenții rele și ascunse.

      Peter

      Ștergere
    2. Din cauza tastaturii am scris greșit. Îl rescriu.


      Știe pt el. Ii e frica să spună ce gândește. Văd fratii și îl trag la rost. Îl iau de urechi dacă spune ceva în afara " cadenței miresei". Minciuna trebuie întreținută. Aduce beneficii pe toate planurile. Dacă vorbește i se face "dosar" apoi e acuzat de tot felul de intenții rele și ascunse.

      Peter

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.