sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Luther apara Scriptura

Am spus despre Luther in ultimele comentarii. Iata speech-ul sau de la Worms. Puteti pune titrarea care desi e in engleza va poate ajuta.


E putin diferit de realitate dar transmite acelasi lucru. Hotararea lui de a apara Biblia. De a alege ceea ce spune Biblia in defavoarea oricaror alte idei. 

Mesajul lui a fost cu precadere, in jurul invataturilor din epistola lui Pavel catre Romani, "cel neprinahit va trai prin credinta in Isus Cristos" "mantuit prin har" si celebra "sola scriptura" adica NUMAI SCRIPTURA. Aceste lucruri nu mai sunt crezute in branhamism deoarece ei fals spun ca acum exista mesajul acestui timp care este diferit de altele. Ca si Noe a avut mesajul lui si cine nu a crezut atunci mesajul a murit in potop, asa e si acum.

Adica ce spune Biblia nu mai este valabil acum, vreti sa spuneti? Cum de ati ajuns sa credeti niste idei atat de false si idioate. 

Sunteti ingropati in simbolismele si numerologiile lui Branham si in doctrinele plagiate de la Larkin pe care vi le-a servit pe tava nesimtirii. Am fost inselati rau de tot. Cu totii.

Evanghelia mantuirii noastre este "corabia lui Noe" de 2000 de ani incoace si mesajul acesteia nu este pentru o singura perioada de timp - dragi frati - ci este numita ETERNA si pana la revenirea lui Isus oamenii care se pocaiesc sunt tot salvati prin har, datorita Jertfei Mielului lui Dumnezeu.

Tiparirea Bibliei pentru popor a fost una dintre prioritatile lui Luther. 

Luther pune cele 95 de teze ca dovezi. Nu au putut fi rasturnate de nimeni.
Visul lui era ca fiecare sa aiba Cuvantul in mainile lui si sa decida in mod personal pentru a-l sluji pe Dumnezeu. Sa inteleaga mesajul iubirii pentru om si sa accepte in mod benevol mantuirea prin Cristos. Fara intermediari. Fara indulgente pe bani. Fara slujbe. Fara sfinti morti ci in mod personal fiecare om are acces liber, gratuit la mantuire prin har daruit de Dumnezeu datorita jertfei lui Isus. 

Epistola catre Romani a deschis cerul in lumea lui spirituala. Nu degeaba el a numit epistola Romani drept "regina epistolelor".

Abia acum in ultimii ani am inteles lupta acestui om, desigur intr-o mica masura, o mica picatura doar din ce a trait el. 

Lupta mentala la un nivel superior, atacurile spirituale, nopti nedormite, plans, atacurile venite din partea celor dragi, sentimentul de respingere foarte accentuat atat din partea bisericii si a prietenilor. Plus sentimente de vina, teama oribila de a vorbi ceea ce iti dicteaza constiinta si ce este in armonie cu Biblia si cu viata in sine. Apoi vine si dorinta de izolare, mult stres, probleme in familie, in munca.

Nu mai zic si de etichetele celor mai negative personaje ale Bibliei pe care fratii mi le-au dat, fara sa aiba nici macar o singura dovada ca am spus ceva nescriptural. 

In branhamism uneori totul pare roz dar daca pui intrebari incomode si cauti adevarul despre ele totul se transforma in negru. Inclusiv oamenii care iti zic "pace" se transforma in niste "duri."

Ma macina atunci si regretul ca am stat cu astfel de oameni 25 de ani. Am vazut cu ochii mei ca acestia sunt in stare sa te desfigureze sufleteste si sa te "arda de viu" FARA NICI O EZITARE SI FARA NICI UN REGRET daca nu esti ca si ei si spui ceva ce e clar biblic, dar il contrazice pe Branham. 

Dar Biblia spune:
Aşa vorbeşte Domnul: 
...zice Domnul – Iată spre cine Îmi voi îndrepta privirile: spre cel ce suferă şi are duhul mâhnit, spre cel ce se teme de cuvântul Meu." Isaia 66:2

Asta m-a scapat. Psalmul 23 m-a scapat. Toate promisiunile de iubire ale lui Dumnezeu din Cuvant m-au ridicat in timp ce altii tot ma loveau. Ei inca o fac. Eu inca ma ridic.

In branhamism nu exista nici la lideri, nici la popor, cuvintele: "iarta-ma" "imi pare rau ca te-am jignit" "pot sa te ajut cu ceva?" "putem discuta frateste cu Biblia in fata?" "ai nevoie sa ma rog impreuna cu tine?" "te iubim" "suntem alaturi de tine" etc. Niciodata. Dimpotriva, cuvintele lor sunt sageti otravitoare extrem de toxice si dure.

Mai bine isi taie limba fiecare decat sa invete limbajul duhovnicesc, omenesc, amical, cu blandete..."caci robul Domnului nu trebuie sa se certe..." ei nu o cred deoarece toata ziua il aud pe Branham cum se cearta singur pe caseta sau CD si tipa isteric la audienta si la femeile care au parul scurt. 

Au luat duhul nevrotico-isteric de pe benzi, nu Duhul Sfant. Asta este motivul spiritual pentru toate certurile si dezbinarile care au loc la ei. Sunt o lume in care cearta ura dezbinarea sunt la ele acasa. Oriunde e o miscare branhamista acolo este cearta si dezbinare, depresie, ura, prostie, aroganta, mandrie si invataturi false.

Luther a trebuit sa nege tot-tot ce a invatat in catolicism si a vazut ca nu a fost biblic. Pedeapsa era pana la arderea de viu pe rug. A fost curajos si a ales corect. Multumesc Doamne pentru alegerea lui Luther.

Luther: "Constiinta mea este captiva Cuvantului lui Dumnezeu"  iar dincoace, Branham zice: "Cand aveti intrebari mergeti si ascultati la benzile mele". ce ridicol.

In cazul fericit a lui Luther intreaga lume s-a schimbat datorita unei decizii in favoarea Cuvantului si nu in favoarea vreunui om, a vreunei pretentii absurde, vreunei revelatii, fie aceste catolice, sau ale papei sau inger. 

A deschis usi extraordinare pentru generatiile ce au urmat. Decizia a fost in mainile lui si a facut lucrul corect. Chiar si punerea cartilor in format orizontal in loc de sul, este datorita lui, si tehnologia de tipar a evoluat chiar in acel timp si datorita provocarilor mestesugarilor de a raspunde la cerintele pentru calitatea editarii si tiparirii Bibliei.

A facut si multe greseli, dar pentru ca nu a avut pretentii absurde despre el insusi, acestea nici nu merita dezbatute. Daca Branham ar fi avut 100000 de greseli de astea aiurea, afirmatii mai degraba de amuzat decat de criticat, eu personal nu as fi comentat niciodata (ca Pamantul e patrat, ca de la Marte pana la Pamant sunt miliarde de ani lumina distanta si ingerii vin ff greu de acolo, ca a zis de zeci de ori Ilie in loc de Elisei, 700 in loc de 7000, ca Eva a fost blonda, ca stelele reflecta Soarele nostru, ca nu stiu ce imperiu s-a sfarsit din cauza femeilor, ca a gresit cu colecta banilor, ca a zis la calul alb intr-un fel apoi se corecteaza, daca ar fi cazut intr-un pacat si alte rele pe moment, temporare, Biblia ne cere sa nu judecam, sa nu distrugem vieti, ci sa ii salvam si multe alte sute de greseli ca astea.) 

Asa ceva e plin la predicatori in istorie dar multi poti fi tolerati pana la un punct, pentru ca daca NU INCALCA ESENTA CUVANTULUI, A EVANGHELIEI PENTRU OMENIRE, PENTRU CA NU INTRODUC EREZII, FANTASMAGORII SI FALSURI, MINCIUNI, AROGANTE, ETC ORICE PREDICATOR, PASTOR, SLUJITOR POATE FI TRECUT CU VEDEREA SI IERTAT. Mai ales daca nu au pretentii de astea absurde despre ei insisi.

Gasim multi cu idei mai ciudate dar care pot fi luate ca simple afirmatii neintelepte, ei neincercand sa le introduca ca si dogma in Biserica precum Branham a strecurat ereziile cu Maleahi 4, Apoc 10:7, Luca 17, norul de fum ca falsul cristos din pustiu, cultul Miresei, cultul profetului, etc etc.

Oricate greseli are un predicator, daca nu incearca sa le introduca in Biserica ca si doctrina ca si dogma, acestea trebuie ignorate, oamenii se mai corecteaza, inspre batranete, din orice punct de vedere.

Departe de a ma compara cu Luther, ca idee, ce a spus el acelor lideri, spun si eu fratilor branhamisti de pe orice linie, cu inima deschisa: 

daca dovediti biblic si istoric pretentiile lui Branham si ca ce am scris in blog nu este adevarat, imi retrag cuvintele PE LOC si inchid blogul, sau il fac prezentand acele dovezi ca mesagerul si mesajul lui este Absolutul pentru acest timp.

Dar daca nu aveti dovezi biblice si din evenimentele supra estimate din viata lui Branham ATUNCI VA INDEMN CU BLANDETE SA VA POCAITI DE INSELACIUNEA PE CARE O CREDETI, O RASPANDITI SI DUCETI SUFLETELE IN RATACIRE SI LA PIERZARE.

Sunteti mai slabi decat catolicii aia care l-au chemat pe Luther sa dea socoteala de scrierile lui. Au fost interesati macar. I-au dat voie sa spuna in fata lor si sa retraga.

Asa sa va ajute Dumnezeu. Sola Scriptura.

15 comentarii:

  1. Si tu de partea carei religii esti? Trinitatea nu este in Scriptura. Botezul este asa cum e in Faptele apostolilor 2,8,10. Pana acum din ce vorbesti arati frustrare si acuzatii asupra unor persoane cu care ai fost in legatura. Multi au criticat de pe margine parand ca au o intelegere chiar superioara. Cand a fost vorba sa spuna ce si cum urmeaza ei... Cineva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum scrie undeva in acest blog ca explicatia unitariana si cea trinitariana sunt ambele incomplete asa ca unitariani sunt la fel de nestiutori precum trinitarieni daca o luam asa. Iar botezul apostolic in Numele Domnului nu e descoperirea "domnului" Branham asa cum voi fals invatati pe oameni. Cei ce il urmati pe autointitulatul profet Ilie nu aveti o revelatie in plus fata de trinitari ci aveti o explicatie in plus. Nu este nimic gresit in a crede in Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Nimic. ESTE BIBLIC 100%.

      Ștergere
    2. 1 Ioan 4:14 Şi noi am văzut şi mărturisim că Tatăl a trimis pe Fiul ca să fie Mântuitorul lumii.
      15 Cine va mărturisi că Isus este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu rămâne în el, şi el în Dumnezeu.

      Ștergere
    3. Da eu am scris ca ambele explicatii nu sunt totale.

      Da da, asa este cei de la mesaj nu au o revelatie in plus ci o explicatie in plus. WOAW ce bine ai spus-o! Multumesc. M-ai inspirat ! Au cu o explicatie mai mult nu cu o revelatie ! Tare frate ! E tare !

      Trinitarieni nu pretind ca stiu totul despre Dumnezeire dar branhamistii se lauda ca stiu dar eu vad ca nu stiu pe cat pretind.

      Si Branham a fost atat de confuz incat a predicat si pro si anti trinitarism. Cum sa fie urmasii lui mai bine clarificati? Nu au cum.

      Ștergere
  2. Krefeld ,sambata 2 februarie 2013,ora 19:30 -Ewald Frank "Dar noi ştim că tot ceea ce se întâmplă acum pe pământ este împlinirea profeţiei biblice. Voi intra pe scurt în aceasta şi poate voi face doar o observaţie.Anul acesta, în iunie, vor fi 80 de ani de când fratelui Branham, din norul supranatural, i-a fost spus: „Aşa cum Ioan Botezătorul a fost trimis ca să premeargă prima venire a lui Hristos, aşa eşti trimis tu cu un mesaj care va premerge cea de-a doua venire a lui Hristos”.
    Anii vin, anii trec şi mesajul a ajuns până la marginile pământului. Dumnezeu a avut îndelungă răbdare.Şi eu mă gândesc acum, când fratele Branham a vorbit despre cele 70 de săptămâni ale lui Daniel, el a accentuat anul 1977. L-a accentuat şi toţi fraţii din Statele Unite au socotit că până în 1977 se va sfârşi totul. Şi voi vă puteţi aduce aminte când Domnul, în 1976, a dat porunca să cumpăr terenul vecin, să zidesc pe el, pentru că vor veni oameni din multe ţări care vor avea nevoie de camere pentru cazare. Şi eu am ştiut că anul 1977 va veni şi va trece. Dar fraţii din Statele Unite nu mi-au mai dat mâna, au refuzat să mă salute şi auzeam doar propoziţia: „Dacă un proroc face o prezicere, atunci este ca o prorocie”. Dar Domnul Dumnezeu ne-a ţinut în echilibru şi în claritate."
    Adevar cu eroarea amestecat.

    Frate Frank nu a existat nici un nor in iunie 33 cand Branham boteza cativa oameni si nu s-a auzit nici o voce. Asta e eroarea iar faptul ca nu ai crezut prezicerea lui Branham nu stiu daca arata credinciosie fata de Mesaj sau indoiala, oricum ai nimerit-o. Branham a prezis FALS. Asa ca dumneata continui sa promovezi un prezicator fals si mincinos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca Frank nu mai judeca ce spune.Are o varsta si chiar recent a fost si operat.Deci este clar ca nu vorbeste nici un Duh Sfant prin el ci propriile lui inchipuiri mistice.

      Este foarte mare tupeu sa afirmi ca ai fost insarcinat cu voce directa la 6 dimineata.Si fara sa fi existat un martor .Deci doar marturia lui sta in picioare. Asta nu e biblic si nici corect fata de altii.

      Este ca o impunere subtila:daca esti in mireasa crezi insarcinarea daca nu,nu crezi...

      Deci ca si cum conditia sa fi in mireasa este sa crezi ceea ce spune un om.Este exact ca ideea principala din mesajul lui WMB.

      A fost dat Cuvantul la o parte si pus in locul lui credinta in mesager,in robul credincios ca si conditie sa fi in mireasa .

      Pai asta ne spune Biblia? Ia ganditi-va putin si comparati ideologiile lui Brahnam si Frank si o sa vedeti ca este defapt o constrangere subtila.....

      Asta arata ca este un apostol fals,mincinos.Ii leaga pe oameni de Branham,apoi de Krefeld si intr-un final li se impune subtil sa creada mesajul altfel sunt pierduti.Sau mai nou sunt ""samanta vrajmasului""":catalogare facuta chiar de el in urma cu 3-4 ani intr-o scrisoare circulara!.

      Hrisstos apartine tuturor.D-zeu este Tatal ceresc al tuturor oamenilor.EL se intalneste cu noi in Domnul ISus si in Evanghelie.Nu este un D-zeu marginit sa fie legat de Krefeld,Jefersonville sau alte orase uunde se predica doar o teologie Larkin dar fara esenta evangheliei:relatia personala cu Tatal Ceresc!.

      El nu impune sa crezi minuni ,voci si semne de acum 60-70-80 de ani...

      Credeti si traiti Evanghelia Domnului fiindca ea este puterea lui D-zeu.

      Si lasati in pace toti desteptii care va spun de voci auzite doar de ei...D-zeu nu este incorect sa va ceara sa credeti lucruri care nu le-ati vazut si trait...

      Doar fanaticii fac asta.Separatistii.Sectantii.Cei care nu se multumesc cu putin si alearga dupa senzational.Apoi impun la altii povesti SF. EI nu fac decat sa impovareze pe alti frati,pentru care a murit Hristos.

      Ei vorbesc ca un miel dar sunt defapt ca o fiara.Ei vin cu texte biblice frumos alcatuite dar defapt in ele se ascunde vrajmasie,separatism,conditii impuse pentru a fi mantuit,rascumparat....

      Pe scurt:Lucruri straine de mesajul Domnului ISus Hristos!.

      Ștergere
    2. Americani, germani, englezi...

      Cum se face ca numai in aceste tari Domnul trimite prooroci?


      Scrisoare circulara, Februarie 1972

      Din cele trei citate pe care le-a făcut fratele Branham despre anul 1977, rezultă doar că această Epocă a Bisericii se va termina în acel moment şi că Statele Unite vor fi distruse.

      Totuşi, aceasta nu înseamnă că în acel timp va începe Împărăţia de 1000 de ani.

      Pe baza faptului că fratele Branham a scos adesea în evidenţă anul 1977, noi tragem concluzia că va fi un an de o mare importanţă. Dar în ceea ce priveşte reîntoarcerea lui Isus Hristos, noi credem conform Scripturilor care zic că a doua venire a lui Hristos şi răpirea pot avea loc în orice clipă.

      Eu sper că prin această scurtă expunere toţi cititorii au fost ajutaţi în înţelegerea acestui subiect.

      Ștergere
    3. Deci E.Frank a spus asta? Daca da atunci e aiurea si grav fiindca apoi o schimba si nu il mai intereseaza prezicerea lui WMN .Practic o arunca la gunoi.O considera nula,egala cu zero.

      Nu mai leaga prezicerea de nimic cum facea in 1972.

      Interesant este ca atunci a luat in serios prezicerea dezastruoasa a lui Branham.Si chiar a incercat sa faca pe profetul spunand ca Statele Unite vor fi distruse....

      La urma urmei astia sunt aparatorii mesajului:Tot timpul se chinuie sa adapteze prostiile lui Branham la prezent.Cand vad ca nu se potriveste,nu le mai baga in seama si spun ca ""profetu"" doar a zis asa ...ca idee....Ce ridicol,penibil....:))

      Ștergere
    4. Scrisoare circulara, Octombrie 1976

      Anul 1976 se apropie de sfârşit şi anul „important” 1977 va începe în curând. Sunt oameni în acest timp pentru care 1977 va fi anul venirii lui Isus Hristos. Dar, dragi fraţi şi surori, nu putem afirma asta.

      Putem doar să spunem că Isus Hristos va veni. Nu putem spune care va fi ziua şi ceasul. Noi nu ştim şi pentru că nu o ştim, trebuie să aşteptăm până când acest moment va veni.

      Credem că anul 1977 va fi foarte important şi fratele Branham a făcut anumite afirmaţii care trebuie să fie amintite.

      Când fratele Branham a vorbit despre cele şapte Epoci ale Bisericii, el s-a referit de trei ori la anul 1977 şi a spus: „Eu nu o proorocesc, dar afirm că....”. A spus: „Pot să mă înşel cu un an, cu 20 sau cu 100 de ani, pentru că nimeni nu ştie timpul ....”.

      Astfel, noi trebuie să luăm toate afirmaţiile sale, să găsim echilibrul în Cuvântul lui Dumnezeu şi să aşteptăm până când Domnul va veni cu adevărat. Dar, în tot cazul, Domnul Isus Hristos are felul Său de a lucra cu poporul Său. Dumnezeu a avut întotdeauna felul Său de a lucra cu ai Săi şi aşa va fi până la sfârşit.

      Fratele Branham a făcut declaraţii uimitoare. El spus: „Nici o democraţie n-a durat mai mult de 200 de ani”, şi vorbind de SUA, a spus: „Nici aceasta nu va dura mai mult”. Totuşi, pe 4 iulie acest an, 1976, a fost sărbătorit bicentenarul acestei naţiuni. Atunci, fraţii au publicat că nu mai există democraţie în SUA, pentru că ultimii doi preşedinţi nu au fost aleşi, ci doar desemnaţi. Dar aceasta este o minciună, pentru că cei doi preşedinţi desemnaţi au avut o perioadă de alegeri (au trecut printr-un proces electoral).

      Este doar o decizie democratică, pe care cei cu drept de vot o exercită periodic. Astfel, pentru că unii fraţi vor ca fratele Branham să fie găsit corect în toate afirmaţiile sale, ei nu vor să spună ce conţine Mesajul şi sunt gata să spună o minciună, decât să spună adevărul. Totuşi, aşa cum este scris în Romani 3:4: „Dimpotrivă, Dumnezeu să fie găsit adevărat şi toţi oamenii să fie găsiţi mincinoşi.....”.

      Nu trebuie să ne îngrijorăm cu privire la fratele Branham şi afirmaţiile sale. Dacă el a vorbit ca prooroc al lui Dumnezeu, sub inspiraţia Duhului Sfânt, atunci Dumnezeu va avea grijă de acest Cuvânt. Dacă el a vorbit ca fratele Branham, el era un om ca toţi ceilalţi.

      Putem arăta numeroase afirmaţii ca cele de mai sus, dar dacă aducem afirmaţiile în Cuvântul lui Dumnezeu şi dacă ne întoarcem la Isus Hristos, atunci suntem uniţi unii cu alţii pentru a forma un singur Trup al lui Isus Hristos şi acelaşi Duh Sfânt ne unge pe toţi. Nu rătăcim pe una sau pe alta din căi, ci noi păstrăm pacea lui Hristos, care este dătătorul şi desăvârşitorul credinţei noastre.

      Nu putem spune: „Pentru că asta şi asta nu s-au întâmplat, Domnul nu poate veni”. Nu ştim când va fi revenirea lui Isus Hristos, dar eu ştiu că dacă voi mai trăi în ianuarie 1978, voi predica la fel ca astăzi. Totuşi, eu nu o spun, fiind convins că Isus Hristos va veni.
      Luca 21:8

      Ștergere
  3. Cu respect.Pentr-u toti ceice cauta adevarul,sunt un frate neinsemnat necunoscut de multi din cei ce sunt la (mesaj).A-m auzit de anumite nume care sant scrise pe acest blog si chiar ne-am si intalnit in marile adunari, conventii .Mesajul orei mie nu mi-a aratat nici o data catre WMB, el a fost un om care si-a facut lucrarea. Nu va cunosc vietile personale,nu stiu ce trairi ati voi,sau in adunarile voastre cum traiti incasele si in familile voastre.Nu vreau sa judec pe nimeni,dar cu parere de rau scriu,ati privit de sus la fel o faceti si acum .Cand ati ajuns la cunostinta mesajului ,in loc sa va pocaiti sal cautati pe CEL CE ESTE CU ADEVARAT, va-ti inganfat, inimile vi s-au umplut de grasime , ati devenit greoi la minte si nu va- ti putut smeri (cine mai era ca voi ,sau cineeste ca voi).NU puteti vedea taina evlaviei, doar filozofati filozofati ;TRAITI , TRAITI si iar zic:TRAITI o viata asemanatoarecu al Domnului ISUS.La mesaj nu se dau diplome ,astai diferenta fata de celelalte culte , se citeste si se invata litera (filozofie)si atat , Smeritiva si pocaitiva , analizati si vedeti undei problema care va facut reci si filozofi. Stiti prea multe dar, totusi nu stiti nimic.La cemi ajuta sa stiu biblia si mesajul mai mult ca pe biblie, nu este nici o difernta atunci intre mine si fariseu (sa-mi fie rusine).Viata traita ,postul, rugaciune, sinceritatea cu tine insuti, trairea pentr-u cei din casa ta mai intai jertfirea pentr-u ei, etc. Esecurile din vietile voastre ,acum credeti ca se datoreaza mesajului ,nu neascultarii voastre (de unde vin luptele si certurile!)vati batut si va bateti pentr-u scaune, sa fiti sus , sa aveti popularitate , dar nu a-ti vazut si nici nu vedeti adevarata VIATA. Ce ati facut pana acum faceti si de acum inainte

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ii invata mesajul sa vada adevarata VIATA.

      Daca WMB nu le-a spus sa traiasca Evanghelia si doar Evanghelia,ei nu o traiesc!.Aici este tragedia lor.Au dat evanghelia pe predicile lui WMB.

      Nici nu avea cum,un predicator nevrotic si care tot timpul nascocea tot felul de lucruri(vezi ""prorocia"" despre fiul sau si batranetea lui) nu poate sa ii indrepte pe oameni inspre Domnul Isus Hristos.

      Asta e rezultatul faptului ca ei construiesc pe semne si minuni si in consecinta sunt ca o casa pe nisip,in loc sa contruiasca pe stanca adica sa TRAIASCA cuvintele lui Isus!. Vedeti Matei 7.

      Ștergere
    2. Nu te cunosc dar nici tu nu ma cunosti. E gresit ce ai spus mai sus:"NU puteti vedea taina evlaviei, doar filozofati filozofati ;TRAITI , TRAITI si iar zic:TRAITI o viata asemanatoarecu al Domnului ISUS.La mesaj nu se dau diplome ,astai diferenta fata de celelalte culte , se citeste si se invata litera (filozofie)si atat ......Esecurile din vietile voastre ,acum credeti ca se datoreaza mesajului ,nu neascultarii voastre (de unde vin luptele si certurile!)vati batut si va bateti pentr-u scaune, sa fiti sus , sa aveti popularitate , dar nu a-ti vazut si nici nu vedeti adevarata VIATA."

      Te contrazic, poate ca asa ai facut tu, te-ai batut pentru scaun, insa sunt foate multi care chiar nu si-au dorit scaune si nu au predicat in viata lor in schimb au trait o viata cinstita si curata si au crezut tot ce li sa predicat, insa acum au vazut ca in mesaj sunt multe nereguli, multe minciuni , asa ca poate ar trebuii sa cercetezi inainte sa vorbesti.
      Eu am stat 20 ani in mesaj asa ca nu trebuie sa imi spui ce se petrece acolo.
      Sincer daca crezi ca poti sa sustii tot mesajul o sa ne raspunzi biblic la intrebarile care s-au pus pe blog !
      In schimb nu am gasit nici un branhamist sa raspunda intrebarilor! ciudat nu?

      Ștergere
    3. Adi, si tu, ca si multi altii, AI STAT 20 de ani in Mesaj, dar nu ai fost interesat in trairea Cuvantului , pe care l-ai socotit doar ca " litera filozofica ", pe care acum il rastalmacesti dupa acelasi " bunul plac " Timp de 20 de ani ai privit toata vremea la oameni, speculandu-le greselile in comportare si interpretandu-le vorbele dupa imaginatiile tale , dar cu inima veche de piatra , neraspunzand chemarii pentru o inima noua , de carne, in care sentimentele umane originare sa poata sa se manifeste , si pe care numai in Hristos poate sa fie achizitionata fara bani . Intrebarile care s-au pus pe blog sunt in acelasi duh cu care Pilat a intrebat pe Isus Hristos " Ce este Adevarul ", La fel si voi, credeti ca daca nu vi se raspunde , va puteti spala pe maini de raspunderea acuzatiilor false pe care le-ati adoptat crezand in mintea voastra ca aveti " evidenta faptelor " bazate pe marturii mincinoase . Saracii de voi, nu stiti ca la aceasta ati fost randuiti :""o Piatra de poticnire si o Stanca de cadere". Ei se lovesc de ea, pentru ca n-au crezut Cuvantul, si la aceasta sunt randuiti. (1Pet.2:8)
      Desigur nu vei gasi nici un branhamist sa-ti raspunda , fiindca branhamist esti tu insuti, oamenii care cred Cuvantul lui Dumnezeu exprimat in Mesajul trimis noua prin fratele Branham, nu au astfel de obicei , de a se impotrivi unor acuzatii mincinoase , fiindca au Duhul lui Hristos, care nu s-a impotrivit lui Pilat , fiindca stia ca NU ESTE CAPABIL SA VADA ADEVARUL desi -L vedea cu ochii ,(orbiti spiritual )

      Ștergere
    4. Parca esti sotia lui Adi ca ii stii toata viata chiar si inima lui. E jenant sa vorbesti asa dar de ce nu ma mir oare? Asta este dialogul in care voi puteti sa comunicati.

      Ai zis: "La fel si voi, credeti ca daca nu vi se raspunde , va puteti spala pe maini de raspunderea acuzatiilor false pe care le-ati adoptat crezand in mintea voastra ca aveti " evidenta faptelor " bazate pe marturii mincinoase."

      Partial ai dreptate, numai ca "marturiile mincinoase" vin din mesaj si noi crezandu-le am fost inselati.

      Eu nu inteleg de ce daca Cuvantul lui D-zeu va arata CLAR, VADIT ADEVARUL inca zaceti in eroarea "mesajului orei". Asta arata ca sunteti nascuti din promisiunile fals interpretate din Maleahi, Luca, Apoc. etc si nu din Cuvantul adevarat a lui Dumnezeu si va aparati sursa care v-a nascut, mama voastra spirituala, care este impotriva Scripturilor.

      Cred ca voi sunteti in situatia din 1 Petr 2:8. Voi va loviti de STANCA. Voi nu credeti Cuvantul il calcati in picioare aparand un autointitulat profet Ilie.

      Isus a zis: Eu sunt CALEA ADEVARUL SI VIATA.

      Nimeni nu are nevoie de un prezicator fals sa il ajute pentru mantuire. In Isus avem deplin TOTUL.

      Te invit sa il crezi pe El si sa lasi jucariile lui Branham deoparte daca nu le poti dovedi din Biblie si din viata lui.

      Dumnezeu are ceva mult mai maret si mai bun pentru voi, decat misticism, contradictii si minciuna.

      Ștergere
    5. Pai daca sunt afirmatii mincinoase aduceti in apararea voastra adevarul.
      Care e mesajul venit prin fr Branham?

      Matei 7
      3 De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău şi nu te uiţi cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău?
      4 Sau, cum poţi zice fratelui tău: „Lasă-mă să scot paiul din ochiul tău”, şi, când colo, tu ai o bârnă în al tău?…
      5 Făţarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, şi atunci vei vedea desluşit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău.

      Esti dispus sa iti pun cateva intrebari public aici pe blog?
      Promiti sa raspunzi intrebarilor mele?

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.