luni, 17 februarie 2014

Povestea reala a vietii lui Branham

Povestea vietii lui Branham este cu totul diferita fata de ceea ce ni s-a spus. Am vazut video de mai jos si mi-am amintit ca multe din cele spuse le scrisesem si eu.

Am scris "Viata si misiunea extraordinara a lui William Branham" in 1999 si in 2000 partea a doua. Am crezut cu fiecare particica din mine ca tot ce scriu este adevarat. M-a emotionat si mi-a dat curaj sa fac tot ce pot cu cativa banuti castigati din noua firma facuta atunci. Am investit tot. Am tiparit mii de exemplare si am raspandit in toata tara. 

Chiar si multi fratii ce il urmeaza pe Ewald Frank au apreciat cartea bine documentata, "desi ei sunt total impotriva la alte surse de hrana".

Mi-am zis ca daca vine Domnul sa stiu ca am facut ceva util. Banii ii mancam, cheltuiam, dar "asa ceva ramane pentru vietile oamenilor pentru eternitate daca se mantuiesc" ma gandeam.

A avut impact major in Romania. Atunci nu era atata tehnologie si carti ca si acum si era bine venita. Apoi am editat si tiparit si volumul doi care a fost mult mai bun si voluminos si documentat.

Regret enorm ca am pierdut timpul, energia, banii cu povesti neadevarate, sau regret ca nu a fost adevarat in ceea ce eu si altii am crezut.

Am verificat argumentele lui John Collins. Din pacate -din fericire as zice acum- sunt adevarate. 

Povestea siropoasa, sentimentala si supranaturala a vietii lui Branham nu este asa cum ni s-a spus. 

Lui fratele Collins inca i-a scapat cateva chestii, care am vazut si eu pe alt site, sau din ce imi aminteam, ca ceea ce Branham a pretins, NU ESTE ADEVARAT. 

Nici faptul ca a fost campion la box sau ca era in Phoenix cand a murit fratele sau in accident nu e adevarat. El era intr-o biserica penticostala de negrii bucurandu-se de Duhul Sfant (totusi spunand ca din cauza lui soacra-sa nu a umblat cu ei) atunci si de acolo a fugit repede sa faca ceva.

Exista extrem de multa multa contradictie si minciuna si confuzie in povestea vietii lui.

Este de-a dreptul frustrant sa afli asa ceva. Sa fii 50 de ani in ceva care se dovedeste fals, nu e simplu deloc. Altii 30, altii 15 ani.

De ce a facut Branham asta? Nu stiu. Sa impresioneze pe oameni? Chiar nu stiu. A avut vreo afectiune psihica ascunsa afara de nevrotism? 

Un om normal nu face asa ceva. Un slujitor public sanatos la cap, nu inventeaza povesti azi, iar maine spune exact opusul lor cu aceeasi determinare. 

Un profet adevarat nu greseste niciodata in adevar, in revelatie, in Cuvant, ci doar ca om, fireste, natural.

Sau nevrotismul de care se plangea Branham, l-a afectat atat de tare incat nu era constient ce spune azi ca apoi sa spuna exact invers maine? 

Multumim frate Collins pentru documentarea corecta si impartiala.


12 comentarii:

  1. Cum de ce a facut Branham asta? Pt ca e un mincinos. De aia a mintit atata. Ai inteles acum frate Lica?parca ti frica sa spui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma interesa sa aflu motivul, motivele.

      Se stie ca cine minte este mincinos, dar la Branham e ceva cronic, e inventata o alta viata si e ciudat ca tot el isi spune ambele variante, uita ce a zis prima data, sau uneori era intr-o stare alteori in alta stare, de acolo ii vin lui toate problemele.

      Cand am facut cartea ma loveam de multe contradictii, dar treceam peste ele. Uite ca Domnul poate atunci vroia sa imi arate ca mesajul si viata lui Branham nu e asa cum se spune, dar eu m-am crezut mai destept decat adevarul.

      Iar la unele faze nu exista dovezi deci nu trebuia sa le introduca in Biserica sa fie folosite ca argument pentru a-si sustine slujba. Nu se face asa ceva. E de bun simt ca trebuie sa stii caci experientele personale sunt personale si trebuie invatat in mod personal din ele si apoi impartasite pentru imbarbatarea credinciosilor nu pentru stabilirea lor ca DOCTRINA, "CA TREBUIE SA CREDEM".

      A facut mult, mult rau oamenilor cu aceste idei personale nascute din imaginatie si instabilitate mentala de care suferea, dupa cum el ne spune, de mic copil.

      Ștergere
  2. Frate Lica. Pace tie. Am o intrebare. Crezi ca VOGR isi revine uite ce raspuns au pus pe site la Intrebari frecvente. Daca crezi in Domnul Isus Hristos esti mantuit indiferent unde apartii.

    FAQ #6: Do you think I am lost because I’m a Catholic or a member of another denomination?
    VGR: The Lord Jesus said, “Judge not, that ye be not judged.” No man has the authority to judge salvation. Jesus also said, “He that believeth and is baptized shall be saved; but he that believeth not shall be damned.” So it doesn’t matter if you are a Catholic, Baptist, or Pentecostal; if you believe on the Lord Jesus Christ then you will be saved.

    http://people.delphiforums.com/JohnK63/VGRFAQ.htm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta era teoria si lui Branham pana prin 58-59, dupa care a sucit mantuirea inspre "mesajul orei". Filozofia aia ieftina de doi bani, ca "in fiecare epoca cine credea cuvantul acelei epoci era salvat." Ca si cum nu in fiecare epoca ar fi fost alocata tot Evanghelia pentru mantuire.

      Aici Branham devine "salvator", un fel de mesia, nascut din ideile lui Larkin despre "epoci" si cu "mesageri" ultimul punandu-se pe sine, Branham interpreteaza fals Apocalipsa si o serveste pe tava tuturor celor naivi care nu au fost ancorati in Biblie si au inclinatie emotionala catre lucruri "suprenaturale" si fantastice.

      LARKIN, NU DUMNEZEU, IL FACE PE BRANHAM MESAGERUL EPOCII LAODICEEA. (cu alte cuvinte).

      Cred ca VGR pune cuvintele si experientele lui Branham deasupra Scripturii, asa faceam toti.

      E normal ca sa exprime un punct de vedere acceptabil catre public, ei fiind o organizatie puternica, nu si-ar da in cap cu propriile cuvinte pe siteul oficial.

      Ștergere
  3. Vă spun că, în ziua judecăţii, oamenii vor da socoteală de orice cuvânt nefolositor pe care-l vor fi rostit.
    Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină, şi din cuvintele tale vei fi osândit.”
    Matei 12:36-37


    04 decembrie 1960 , la Jeffersonville Indiana intr-o predică în care a spus :

    ”Dacă puteți să-mi aratati un pasaj din Scriptură sau aduceti-mi o poveste , o poveste adevărată , care să-mi arate că oamenii au fost botezați în Biblie , în numele de "Tatăl , Fiul și Duhul Sfânt " sau dacă -mi aduci o carte de istorie , o pagină din istorie în care cineva a fost botezat vreodată în numele "Tatăl , Fiul și Duhul Sfânt " ,inainte de Consiliului de la Niceea a Bisericii catolice , doar sa-l aduceti la mine , și eu voi agata o pancarda pe spatele meu , și voi traversa Jeffersonville cu voi impreuna, sufland în trâmbițe , și voi scrie pe ea : " Acesta este un profet fals care înșeală oamenii "
    Descoperirea lui Isus Hristos , nr 1, Apocalipsa , pagina 37

    Deci, dacă putem expune o prezentare de referință istorica in care cineva a fost botezat în numele Tatălui , al Fiului și al Duhului Sfânt , înainte de 325 , Consiliul de la Niceea , am avea o dovadă tangibilă că Branham a fost un profet fals ! Va voi oferi câteva surse istorice :

    Cât priveşte botezul, botezaţi în modul următor: după ce ai făcut tot ce trebuie, botezaţi în numele Tatălui, şi al Fiului, şi al Sfântului Duh, într-o apă vie (apă curgătoare). Dacă nu ai apă vie, botează-l în altă apă; dacă nu te poţi servi de apă rece, foloseşte apă caldă. Varsă de trei ori apă pe capul lui: in numele Tatălui, şi al Fiului şi al Sfântului Duh“.
    ( Didahia Apostolilor , capitolul VII , versetele 1-3 , Enciclopedic dicționar al Bibliei , Alexander Westphal , pagina 800 ) Didahia dateaza din anul 100 d.Hr. .

    Aduceau pe acestia ( creștini ), într-un loc în care există apă și primeau botezul în numele Tatălui , Domnul universului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos și Duhul Sfânt .
    ( Iustin Martirul , 100-163 d. Hr. , Părinții Apostolici , 61 , 3 )

    Am primit botezul pentru iertarea păcatelor în numele lui Dumnezeu Tatăl și în numele lui Isus Hristos ,Fiul întrupat , care a murit și a înviat și in Duhul Sfânt al lui Dumnezeu .
    ( Irineu , 177 AD , Demonstrarea apostolice , 3 , 32 )

    După căderea unuia dintre ei , el a ordonat celor unsprezece , atunci când se întoarce la Tatăl Său după înviere , sa mearga și sa învățe toate națiunile și să ii boteze în Tatăl , Fiul și Duhul Sfânt .
    ( Tertulian , 160-220 AD , prescrierea de eretici , c . 20 , 1-9 )

    Va las pe voi sa trageti concluzile !

    RăspundețiȘtergere
  4. COLOSENI 2 :16 -23 Nimeni, dar, să nu vă judece cu privire la mâncare sau băutură, sau cu privire la o zi de sărbătoare, cu privire la o lună nouă sau cu privire la o zi de Sabat, care sunt umbra lucrurilor viitoare, dar trupul este al lui Hristos.
    Nimeni să nu vă răpească premiul alergării, făcându-şi voia lui însuşi, printr-o smerenie şi închinare la îngeri, amestecându-se în lucruri pe care nu le-a văzut, umflat de o mândrie deşartă, prin gândurile firii lui pământeşti, şi nu se ţine strâns de Capul din care tot trupul, hrănit şi bine închegat, cu ajutorul încheieturilor şi legăturilor, îşi primeşte creşterea pe care i-o dă Dumnezeu.
    Dacă aţi murit împreună cu Hristos faţă de învăţăturile începătoare ale lumii, de ce, ca şi cum aţi trăi încă în lume, vă supuneţi la porunci ca acestea: „Nu lua, nu gusta, nu atinge cutare lucru!”?
    Toate aceste lucruri, care pier odată cu întrebuinţarea lor şi sunt întemeiate pe porunci şi învăţături omeneşti, au, în adevăr, o înfăţişare de înţelepciune, într-o închinare voită, o smerenie şi asprime faţă de trup, dar nu sunt de niciun preţ împotriva gâdilării firii pământeşti.

    Interesant lucru ,dar daca stau si ma gandesc bine ,mesajul ma atras mult si din privinta ingerului( ingerul a venit la profet,ingerul aparea pentru vindecari, ingerul s-a lasat fotografiat...etc). Multi cu care am vorbit si incercam sa le arat cu biblia ca in mesaj sunt nereguli, nici nu vroiau sa auda asa ceva din cauza ingerului(cum, vorbesti impotriva ingerului, fr Branham este un inger, daca spui ceva despre inger esti pierdut..etc)
    Si in versetele ce le-am prezentat de fapt ne vorbeste clar despre inchinarea la ingeri: "Nimeni să nu vă răpească premiul alergării, făcându-şi voia lui însuşi, printr-o smerenie şi închinare la îngeri, amestecându-se în lucruri pe care nu le-a văzut, umflat de o mândrie deşartă, prin gândurile firii lui pământeşti"

    In plus: "Nimeni, dar, să nu vă judece cu privire la mâncare sau băutură, sau cu privire la o zi de sărbătoare, cu privire la o lună nouă sau cu privire la o zi de Sabat, care sunt umbra lucrurilor viitoare, dar trupul este al lui Hristos."
    Pai stai putin ca mesajul judeca sarbatorile( pastele, craciunul ,anul nou).
    Pai mesajul ne spune ca nu ai voie sa bei vin, ceea ce biblia nu interzice.
    Pai mesajul ne spune ca nu poti sa faci brad.

    Biblia zice: "Dacă aţi murit împreună cu Hristos faţă de învăţăturile începătoare ale lumii, de ce, ca şi cum aţi trăi încă în lume, vă supuneţi la porunci ca acestea: „Nu lua, nu gusta, nu atinge cutare lucru!"?
    Toate aceste lucruri, care pier odată cu întrebuinţarea lor şi sunt întemeiate pe porunci şi învăţături omeneşti, au, în adevăr, o înfăţişare de înţelepciune, într-o închinare voită, o smerenie şi asprime faţă de trup, dar nu sunt de niciun preţ împotriva gâdilării firii pământeşti.

    Deci toate aceste lucruri( nu lua, nu gusta ,nu atinge) pier o data cu intrebuintarea lor si sunt intemeiate pe porunci omenesti, si nu sunt de nici un pret!
    Interesant !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "".....amestecându-se în lucruri pe care nu le-a văzut..."".

      Nu stiu cum unii pot sustine povestile de la raul Ohio cand defapt si bunicii lor erau copii in urma cu 80 de ani adica in 1933,ei nefiind acolo,nici macar parintii lor...

      In privinta motivelor pentru care fr.Lica vrea sa afle ce la determinat pe WMB sa se creada altceva decat in realitate,este de ajuns sa ne uitam la copilaria lui si vom vedea ca acolo este sursa grandomaniei mistice de care a dat dovada.

      Un om cu un tatal alcoolic in copilarie si cu o copilarie nefericita va tinde la maturitate sa se creada o personalitate,sa sufere de narcisism...totul pentru a compensa traumele din copilarie.Este un mecanism de autoprotectie.

      Ștergere
    2. Inteleg asta, si uneori se aplica atunci cand un om doreste sa fie in mod exagerat apreciat, devine fotbalist, artist, e ok sa iti doresti sa fi iubit si apreciat, pana la un punct.

      Este in noi asta, nevoia psihologica de a fi apreciati pentru anumite calitati si reusite, mai ales de catre parinti, sot/sotie, de catre copii, la locul de munca pentru progres si contribuitiile aduse etc.

      Dar pentru asta e ok sa faci ceva ce este special, ceva bun, ceva util societatii, ceva folositor, adica exprimi valori, NU PRETENTII DE INGER, ILIE, D-ZEU IN TRUP. E un fel de "complex al mesia."

      Complexul mesia, este mai grav cred, isi are originea in schizofrenie, in fanatismul mistic bolnav, acid si toxic care otraveste mintile oamenilor.

      Asta este si la branhamisti, ei isi emit ideologia mesajului, si nu valori constructive puse in practica cu care sa aduca un plus de valoare altora, si pentru care sa fie apreciati si "placuti inaintea lui D-zeu si a oamenilor" cum erau primii crestini. Lica

      Ștergere
    3. Adi, e interesant ce scrii. Apropos de asta, aproape intreg mesajul este bazat pe "AIA NU E VOIE, AIA NU, AIA NU, AIA NU"
      Este indoctrinarea "NU FACE AIA" si nu este "FA BINELE".

      Se invata si repeta la nesfarsit "nu e voie", "nu e voie" concentrandu-se pe ce e negativ in loc sa se invete binele si pozitiv.

      In loc sa aprinda lumina, ei tot trag concluzia si se cearta ca e intunerec.

      Mesajul lui branham, ideologia lui, e cel mai slab si inferior lucru pe care il poti citi.
      Lica

      Ștergere
  5. ce batjocoritori sunteti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...ma mir pina la cer ca pot exista astfel de oameni care au cazut in capcana satanei !!!!!!....frate Lica ....s-a ales prafu de tine ...vezi unde-ai ajuns din dorinta de cistig? Ti-ai strapuns sufletul !....nu-mi vine sa cred ca existati!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a ales praful si pulberea de mesajul fals a lui branhamel si urmasii lui orbiti de minciunile lui. Sunteti terminati si demascati ca invatatori si pastori falsi si mincinosi.

      Ștergere
    2. Eu nu-l cunosc bine pe Lica dar de cand a facut acest blog si a aratat adevarul, pentru mine si familia mea Lica este unul dintre invingatorii adevarati din tot circul numit Mesajul Timpului. Treziti-va orbilor ca Branham nu este nici ingerul din Apoc 10:7 si nici Ilie si nu a restiuit nici o taina. Ati fost trasi pe sfoara berbecilor.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.