marți, 24 iunie 2014

Femeia in branhamism

Am gasit si recomand un articol in limba engleza, al unei surori care, dupa cuvintele ei, "a evadat din sclavagismul branhamismului". 

Voi pune linkul catre finalul acestui articol.

Asa este femeia care nu urmeaza mesajul,
in ochii lui Branham.
Pe langa multe altele, ea nu a mai putut accepta fraze pline de ura si nebiblice ale lui Branham, de genul: 

"She is a perversion of the original creation." 65-0221 (Tradus liber: "Ea este o perversiune a creatiei originale", sau "Satan is her designer" adica "Satana este designerul femeii".

Branham spune asta desi Biblia arata ca mana lui Dumnezeu a format femeia. Deci, proiectantul, designerul si "producatorul" femeii este Dumnezeu nicidecum satana.

Am citit ca dpdv psihologic un om care face propaganda distructiva, nefireasca, impotriva unui lucru normal biologic, social, si il uraste, in realitate acel om are o problema personala ascunsa izvorata din ceva legat de trecutul acestuia. 

Acel om are o afectiune psihica legata de acel fapt.

Asa este femeia care nu urmeaza mesajul,
in ochii lui Branham. Un cos de gunoi.
De exemplu, un barbat care uraste femeile si cauta explicatii si promoveaza si ce justifica ura lui, poate fi din cauza ca acesta a fost supus la abuzuri emotionale, fizice, sexuale din partea unei sau mai multe femei in copilarie sau adolescenta. Sau a fost martor la unele evenimente de acest gen care au lasat o amprenta in subconstientul sau. O alta explicatie a specialistilor cu privire la ura barbatilor fata de femei, este impotenta sexuala totala sau partiala, a celui in cauza sau o inclinatie sexuala perversa. 

Acestea sunt cauzele principale ale unui misogin, asa cum este numit cel care uraste femeia.

Chipul femeii ne-branhamiste, in viziunea lui Branham
si a urmasilor lui. O Izabela.
Psihologii mai spun "Daca un barbat uraste toate femeile, avem de-a face cu un caz patologic. La baza acestei afectiuni, sta INTOTDEAUNA o trauma din copilarie, cel mai adesea provocata de mama sau alta femeie desi exista dovezi si s-a constatat ca in cazul psihopatilor criminali in serie, care vizeaza femeile (o anumita tipologie- aceiasi varsta, acelasi aspect fizic etc) au suferit in copilarie traume si din partea tataluiDeci in spatele acestei categorii de barbati se ascunde o boala psihica grava, cu radacinile in copilarie." 

Autoarea a scris in articolul ei aproape toate afirmatiile lui Branham despre femeie. Mi-ar place sa am timp sa il traduc. 

Daca cineva ma poate ajuta cu traducerea mai multor materiale, as aprecia. Sunt multe, multe articole de calitate, biblice, obiective, clare, nepartinitoare, pe ar fi bine sa le poata studia toti cei izolati in secte ciudate.
Iata doua "femei" dupa 
invataturile lui Branham.
Toata viata lui, chiar si in "anii lui buni" s-a confruntat cu o imensa ura fata de femei. Mereu le gasea vina, fie ca vor sa bea un lichior, fie ca se machiau, fie ca aveau o masa rezervata in restaurant, ca isi taiau parul, ca purtau pantaloni.

Dar ca el a angajat in Tabernacol si umbla cu doi homosexuali in excursii la vanatoare, doar ei 3, nu era o problema.

El critica mereu. Mai ales femei. Si crestine mai ales.

Din spusele lui Branham, Isus l-a mustrat aspru pentru aceste lucruri rele ce le face spunandu-i ca el, Branham, nu e mai bun in ochii Lui, decat o femeie pe care el o critica. 


Desi atunci s-a cait de ura lui fata de femei si a recunoscut ca a gresit. 


Insa cateva luni mai tarziu incepe din nou sa critice  si sa urle efectiv, ajungand sa fie mult mai rau decat inainte, predicand zilnic cu tipete si urlete, printre altele invatand poporul ca femeia ESTE O GALEATA DE GUNOI. 

Ura il domina din nou pe acest isteric nepotolit de sentimente anti femeie. In acelasi an a si murit intr-un groaznic accident de masina.


Daca cunoasteti putina psihologie si Biblia, concluzia o puteti trage singuri.

Branham nu a inteles ca femeia este mai mult emotionala decat rationala, asa cum un barbat este. 

Si ca are alte nevoi, alte preocupari, alt tip de a percepe viata, relatiile, etc.

O femeie are nevoie si trebuie sa invete sa fie fericita. 

Iar sotul ei si comunitatea din care face parte trebuie sa incurajeze acest fapt. 

Am simtit pe pielea mea cat rau aduce in familie o femeie care nu este fericita, si la care in loc de afectiune si atentie ii dai citate ale profetului. Imi pare rau ca am facut asta. 

Am vazut un branhamist cum a postat pe pagina de Facebook a sotiei lui ca femeia sa fie supusa, sa fie ascultatoare, etc. Dar ciudat ca pe pagina lui de Facebook nu si-a pus ca "barbatul sa iubeasca femeia ca si Cristos Biserica". Ipocriti!

Stiti ce se intampla de fapt? 

Barbatul nu isi vede de treaba lui, nu isi vede de ceea ii porunceste Biblia sa faca el, ci cauta sa impuna ce ii spune Biblia femeii. Si in anumite cazuri invers, femeia incearca sa impuna barbatului.

Lucrurile se pot simplifica atunci cand femeia cauta sa isi transforme singura viata, si eventual cere ajutor in ce nu poate si barbatul la fel. 

Cand incearca unul sa il schimbe pe celalalt, se afla amandoi pe un drum inchis. 

Nici o sansa de mai bine daca nu acord libertate unul altuia pentru acest proces transformational.

Desi nu am fost niciodata violent, nici verbal nici fizic in familie, acum vad ca totusi ideile impunatoare ale lui Branham imi conduceau viata.
Acest tip de expresie a feței este specific femeilor de la mesaj. Așa arata aproape toate. Chipul acesta nu arata smerenie, nu. Acest chip arata inchisoare mentala si spirituala. Depresie. Nefericire.

Este modul de a fi depresiv. Boala. Tristete. Singuratate.


Poate cam 95% dintre ele sunt asa. Nefericite si traumatizate. 


Ele sufera mult, dar ascund durerea si cauta explicatii mistico-branhamiste pentru a se consola singure.  

Le este frica sa vorbeasca despre adevaratele nevoi si dorinte pe care le au. Nu sunt ele insele. Sunt ceea ce Branham a vrut ca ele sa fie. Sunt ce liderii brahamisti vor ca ele sa fie. Si-au respins fericirea si tac in suferinta. Nu spun nimic si nu cer nimic.

Asta deoarece ele stiu ca vor fi refuzate, criticate, si in anumite cazuri chiar abuzate verbal si fizic. Sau cred ca e "pacat" si atunci tac. Se inchid singure in inchisoarea numita religie "branhamista mesaj" si mor in fiecare zi cate un pic. Isi neaga adevarata identitate, valoare, pozitie, rol.

Faptul ca majoritatea femeilor de la mesaj sunt depresive si nefericite spune multe despre aceste comunitati si ideile lor. 

Apostolul Pavel spune exact invers de ceea ce sunt ele: ca roada Duhului este PACEA, BUCURIA...samd. 

Exact asta nu au acele femei. Multe sunt in pragul disperarii, poate al sinuciderii, dar rabda asteptand "rapirea", singura lor consolare.

Stiti ca nefericirea unei femei face familia nefericita si copiii abia asteapta sa plece dintr-o asa atmosfera tensionata, cu cearta, cu reprosuri si cu mii de interdictii? Eu o stiu bine. Chiar o stiu.


Femeilor le este frica sa recunoasca si sa isi spuna ca sunt frumoase si ca merita sa fie fericite. Ele cred ca a fi frumoasa inseamna a fi a satanei. Ce sa mai zic de faptul ca o femeie poate si trebuie sa fie sexy pentru barbatul ei. Adica trebuie sa se ingrijeasca, sa fie frumoasa, sexy si placuta lui, atragatoare, pasionata, pozitiva, blanda, buna, normala de fapt, ca asta este felul in care Dumnezeu a facut ca lucrurile sa fie.

Dar in secte in general, femeile nu sunt doar deformate in gandire si fizic sau grase si neingrijite, ci multe cred ca asa e bine sa fie. Nu le pasa deoarece stima de sine le-a fost anihilata. Au fost depersonalizate. Viata le-a fost furata.

Ele confunda smerenia, cu lipsa respectului de sine, iar barbatii abuzivi impun depersonalizarea femeii ca si cum asta ar fi "smerenie". E confuzie totala.

Ele trec prin viata fara sa ajunga sa cunoasca adevarul despre ele insele: ELE SUNT SLAVA BARBATULUI.

Branham nu ne-a invatat cum sa ne purtam cu Slava noastra, care este femeia noastra.

Ele sunt cel mai frumos cadou pamantesc pentru barbat, ele nu sunt galeti de gunoi, cum Branham a invatat. Dar si daca sunt femei rele, sa nu uitam ca sunt si barbati rai, dar asta nu are nici o legatura cu ideile lui Branham. 

Branhamismul spune femeilor ca sunt "fericite" pentru ca "sunt la mesaj." Le minte pentru a pe tine captive. 

Cand mergeti la adunare, priviti putin privirea lor, priviti trasaturile faciale...doar depresie. Sper ca tanara generatie nu se va lasa atat de jos, ca sa ajunga si ele doar obiecte de sex, de bucatarie si de facut copii.


Dar ele stiu bine ca nu sunt fericite. Le este frica sa spuna ce simt cu adevarat pentru ca barbatii nu au capacitatea sa le asculte adevaratele nevoi sufletesti si emotionale. 

Ele traiesc asa cum ei si cum Branham a poruncit, nu ca ele au ales modul de viata pe care il au. LI S-A SPUS CA ASA TREBUIE SI ELE ASA AU FACUT. Nu ele au ales. Asta ar trebui sa dea de gandit serios, tuturor. 


Cum adica permit ei unor ideologii ale unui isteric si nevrotic, dovedit prezicator mincinos, misogin, sa le conduca viata?

Majoritatea traiesc asa cum traiesc deoarece sotul lor le-a impus un standard anumit de viata, imbracaminte, atitudinea "smerita", dar de cele mai multe ori asta nu este alegerea lor. 

Si cand faci ceva ce nu tu decizi sa faci, se numeste control si manipulare. Esti controlata si manipulata. Esti dominat/a.


O faci pentru ca altii te-au determinat sa crezi ca e bine cum ei decid ca e bine pentru tine si nu cum alegi tu ca e bine pentru tine.

Eu mi-am cerut iertare de la Lili si de la sora mea chiar saptamana trecuta, ca le-am bagat intr-o secta atat de otravita, atat de toxica care prin invataturile false si limitarile ei, le-au blocat creativitatea si dreptul la adevarata fericire, la frumusetea vietii si a iubirii. 

La experimentarea binecuvantarilor vietii. 

Imi cer iertare tuturor. Imi pare nespus de rau. Nu am cuvinte. 

Nu asta am vrut. Am crezut ca e real mesajul lui Branham si totul din el si credeam ca fac bine ce fac.

Ce am observat in multi ani e ca la mesaj multi au o "bucurie religioasa" inventata, falsificata. Mai ales femeile.


O mama, sotie, fiica, fericite sunt comori adevarate ale familiei. 

Majoritatea esecurilor, blocajelor apar din cauza ca ele nu sunt fericite. 

Cati barbati de la mesaj ne-am intrebat sotiile daca sunt fericite si daca putem sa influentam fericirea lor intr-un anumit mod? 

Cati barbati de la mesaj am intrebat ceva legat de nevoile ei sufletesti, afectionale, sentimentale? 

Branham nu a vorbit niciodata despre asa ceva. Niciodata. 

In schimb el a vorbit sute de ore despre istorii total nefolositoare si a barfit pe altii si a urlat din amvon impotriva tuturor.

Dar daca am crezut mesajul 100% si l-am practicat, stiu ca noi mereu le-am cerut "sa fie mereu supuse", "sa taca" si niciodata nu le-am vorbit despre fericire. 

Nu am fost interesati de asta, deoarece nu stiam ce inseamna asta. De unde sa stim? 

De la nefericitii de Branham, Frank, Mera si alti lideri mereu incruntati, tristi, semi depresivi si afectati psihic?

Toate aceastea sunt forme grave de abuz si agresiune emotionala asupra lor. Cum sa vorbim despre ceva inalt, cand nici noi nu stiam ce e aia fericire?

Credeam ca fericirea e sa citim predici, sa mergem la adunare, si sa auzim predicatorii ca suntem "mireasa", si vai, ce fericiti "eram". 

Adevarul e ca eram intr-o transa indusa de forta iluziei ca "suntem cineva". 

Ne-au injosit mereu, zi de zi ne spuneam ce rai suntem noi oamenii, pacatosi, iar cand auzeam ca suntem cineva, alesii, mireasa, atunci psihologic, eram fericiti. Dar era o manipulare. Un control pentru a ne domina. Intelegeti?

Dar noi nu am scos in evidenta acest dar divin: BUCURIA, FERICIREA, BUNAVOINTA, IUBIREA. 

Am predicat doar FEMEIA SA RABDE. SA ISI IA CRUCEA. SA TACA. SUPUNERE. SUPUNERE. SUPUNERE.

Ma gandesc la multe cupluri pe care le stiu, nu doar aici la Cluj ci in tara. 

Stiti ce scrie pe chipul lor? 

Iata ce: 

NEFERICIRE
NEIMPLINIRE. 
NEMULTUMIRE. 

Fericire iluzorie. Fericire fabricata, nu experimentata.

Cunosc un cuplu la mesaj, care e fericit, implinit, dar e asa, deoarece era fericit inca de cand erau la baptisti. Mereu s-au iubit, s-au respectat, dar nu are asta legatura cu mesajul si cu Branham. Asa este normal.

La mesaj nu exista fericire reala pentru femeie. Dar Biblia si Dumnezeu este total impotriva si la aceste idei din mesaj.

Am gresit. Am gresit. Stiti de ce? Ganditi. Hai ganditi si voi, e simplu.

Nu am inteles ca o femeie fericita devine si ascultatoare de buna voie, de placere, de bucurie, fara presiune, fara negativism, fara impunere. 

Convingerea pentru "a fi supusa", trebuie sa vina din iubirea ei, ca o alegere benevola de a face ceva util, frumos, in mod automat, nu ca un abuz, nu ca o comanda militareasca de genul "asa trebuie", din partea noastra a barbatilor. 

Si deseori femeia trebuie sa se exprime, nu sa tina in ea tot ce vrea sa exprime. Ea nu e sclava. E SLAVA. Nu are barbatul mereu dreptate. Ele intuiesc deseori mai bine decat 10 barbati ce e bine si ce e rau in anumite situatii.

Va rog fratilor, nu repetati greselile mele sau ale altora. 

Oferiti multa iubire, atentie, interes, atentie, afectiune si importanta sotiilor voastre. 

Onorati-le, ingrijiti-le si iubiti-le ca si pe propriul vostru trup. Femeia trebuia iubita, in primul rand, nu inteleasa total. Nici ea, pe ea, nu se intelege pe deplin, de ce ar trebui ca noi sa le intelegem total? Nu trebuie. Multi barbati se poarta ca badaranii cu ele.

Noi trebuie sa invatam sa ascultam inima lor, inainte de a le cere sa ne asculte pe noi.

Motivati-le sa gaseasca resurse interioare sa fie fericite si sa stie ca sunt frumoase si de neinlocuit. 

Ele sunt si ele aduc slava in viata noastra. Ele nu sunt nicidecum galeti de gunoi. 

O femeie fericita, este si puternica. 

O femeie fericita, este si ascultatoare. 

O femeie fericita poate exprima lucruri tari din universul ei complex de sentimente si emotii pozitive, fara teama de a fi judecata si ignorata.

Noi trebuia sa iubim femeia, asta e partea noastra, nu sa ii cerem mereu sa fie ascultatoare si supusa. Aceea ea trebuie sa inteleaga din educatie, din iubirea ei fata de Dumnezeu, sot si familie. 

Convingerile ei personale fata de Dumnezeu, relatie, familie, sunt cea mai buna lectie a ei.

Ea decide pentru ea, ca e mai bine si frumos sa aduca pace si armonie in familie. Nu este ceva ce mereu sa ii amintesti sub amenintare si presiune. 

Daca faci asta, arata ca tu ca barbat, esti slab, esti nesigur pe tine si doresti sa controlezi, sa domini deoarece nu stii sa educi, nu stii sa influentezi sia tunci tu vrei sa controlezi.

Nu fa greseala mea din trecut. 

A controla si a domina familia nu inseamna a conduce familia.

Controlul e forma negativa a conducerii. 

Intelegi psihologia barbatului in conducere? El se teme, este gelos, este nesigur, si atunci devine agresiv verbal, impunator, manipulator, badaran.

Am observat dupa 25 de ani ca multi barbati de la mesaj sunt la fel de slabi si incapabili in multe aspecte ale vietii, ca si femeile lor, si exact la fel ca si Branham. 

Nu neg ca si eu am gresit. Nu neg. Si eu am gresit mult ca barbat, ca sot, si am pierdut mult crezand ca modelul lui Branham e bun si ca trebuie urmat total. 

In realitate Branham s-a simtit mereu intimidat si inferior femeii, de aceea le critica si se inalta pe sine si umilea femeia mereu. 

El "se lauda" cu usurinta ca in 22 de ani de casnicie niciodata nu a stat cu sotia lui sa isi sarbatoreasca casatoria, nici macar la date rotunde, cum ar fi 5 ani, 10, 15, 20 de ani de cand sunt casatoriti. 

In schimb el mergea la vanatoare uneori cu prietenii si cu doi homosexuali, foarte des. De ce facea asta, eu nu am inteles niciodata. Si cand eram la mesaj si imi era frica sa ma gandesc ca este ce este. 

Nu am inteles asta niciodata, pana acum. 

Nu va fie frica sa spuneti adevarul despre o situatie, cand adevarul vi se arata. Vazusem multe rele in mesaj la Branham dar FRICA m-a blocat. 

Cum puteam sa spun ca Branham a gresit ca nu a stat cu familia sa aniverseze nici 5, nici 10 ani, nici 15, nici 20 de ani casnicie, dar a mers cu doi sodomiti in munti sa se distreze la vanatoare dormind in corturi? Nici nu aveam curajul sa ma gandesc la asa ceva desi stiam ca asa este.

Acestea sa fie motivele pentru care Branham nu a predicat si nu a amintit niciodata in 30 de ani de slujba despre femeia extraordinara din Proverbe 31?

Un branhamist nevrotic a tipat odata in fata mea: "Frate, Dumnezeu uraste despartirea in casatorie", ca sa ma faca sa ma simt inferior si vinovat. (Stiti bine metodele lor perfide.)

Stiti ce i-am raspuns?

Am zis:"Si eu urasc despartirea in casatorie. Si ce e cu asta? Ce vrei sa zici cu asta? Tocmai de aceea oricat de grea a fost casnicia mea nu mi-am parasit sotia si copii, stii bine ca ea a plecat." Stia realitatea, dar vroia sa ma faca sa ma simt inferior, vinovat. Atunci a amutit pe loc, nu se astepta sa-i raspund asa. 

Ei nu inteleg ca in cazurile de despartiri, cel putin una din parti sufera enorm, si ca ultimul lucru care doresc sa il auda este URA si repros. 

Branhamistii sunt niste salbatici, condusi de instinctul feroce de pradator. Cand simt ca sangerezi, ataca. 

Cand simt ca un credincios al adunarii sufera, trece printr-o perioada grea si sangereaza de durere, atunci ei adulmeca mirosul sangelui ca si lupii, ca si fiarele si se napustesc asupra lui.

Ce este femeia? In concluzie, femeia reala este ce alege ea sa fie si nu ce aleg altii ca ea sa fie.

Ce este femeia in branhamism?

Este ea slava barbatului, perla familiei si a societatii sau o galeata de gunoi? 

Este ce alege ea sa fie.

Aici este articolul unei femei care a iesit de la mesaj si pe care il recomand: http://thebitterbelly.com/2013/09/06/it-is-impossible-for-god-to-lie/#comments


Actualizare 28.10 2018 - dintr-o postare a lui Abel in blogul lui Behitul oilor. 
Ce este femeia? – conform Mesajului "glorios" al lui William Branham:
„Femeia a fost Pomul Mortii, o perversiune.”

(60-1205 / 250. In care Biblie scrie asta?)
„Femeia nu este nimic, decat un incubator. Nici o parte din sangele mamei nu este in bebelus.”

(57-0925 / 240-185.) Branham e dezgustator! Si lipsit de orice baza reala!
„Eva era Regina lui Satan.”

(65-0829 / 135. ??????)
„Nu exista nimic facut prin design, care sa poata cadea mai jos, decat o femeie.”

(65-0221M / 112.) Ura paranoida, obsesie furibunda.
„O femeie este singurul lucru care poate fi imoral.”

(65-0221M / 115.) 
Observati, aici Branham nu vorbeste de ANUMITE femei imorale, ci generealizeaza. ORICE femeie poate fi imorala. Dar barbatii? Cum e cu Homosexualii? Despre acestia, niciodata nimic? Nici o acuzatie, macar o duioasa tragere de urechi?
„Ea este construita prin design doar pentru murdarie si o traire necurata. Doar femeia poate…” (65-0221M / 118.) 
Asta este forma maxima de psihoza si misoginism.
Satan este cel ce a construit-o prin design.”

(65-0221M / 125.) 
In alta parte Branham explica de ce, din cauza ca a facut-o frumoasa. „Frumusetea este de la Diavolul!”
„Dumnezeu a luat barbatul (pentru a lucra prin el), Satan a luat femeia.”

(60-1211E / 52.) 
Se pare ca lui Dumnezeu i-a scapat ceva din mana?
„Daca vezi o femie purtand machiaj sa ii spui: ‘Buna, Hrana pentru caini’!

(62-0720 / E-63.) 
Infiorator. Iata cat de mult aprecia „Ingerul al 7-lea” femeile.
„Dumnezeu a luat un Produs Secundar al omului. Femeia niciodata nu a iesit proaspata din mana lui Dumnezeu, ca un produs Real al lui Dumnezeu.”

(EPOCI CPT.6 / 215-2.) Dumnezeu nu stie ce face? Sau i-a iesit ceva ce nu a intentionat sa faca?
„Un animal nu poate fi imoral. Femia poate fi atinsa (sedusa) aproape de fiecare data.”

(EPOCI CPT.6 / 215-2. Dar barbatii, nu pot fi imorali? Cum e cu homosexualii? Tot femeile sunt de vina aici, caci nu stiu sa ii tina langa ele…)
„Ea este o pervertire a creatiei originale.”

(65-0221M / 165) (Singura pervertita in toata povestea asta era doar mintea lui Branham)
„Doar o bucata de REBUT, facuta din barbat, pentru a-l seduce, Dumnezeu a facut-o.”

(65-0221M / 167.) Aici se contrazice, caci in alta parte zice ca Satan e creatorul femeii. Chiar „REBUT”?
Dar daca femeia a fost luata din barbat, nu rezulta ca barbatul ar fi „produsul secundar”, sau ramasita („rebutul”), adica ceea ce ramane cand tai ceva afara dintr-un material?? Nu stiu, intreb si eu…
„Ea nu este nimic, decat o Pubela umana, o expunere a sexului. Asta e tot ce este, o femeie imorala, o PUBELA SEXUALA, o MURDARIE.”

(65-0221M / 168.) 
Spunand asa ceva Branham ne arata ca era un pervers psihopat! 
A sunat in momentul acela cineva la spitalul 9 sa vina cu o duba? Oricum, dupa aceasta nu a mai avut mult de trait. Nu a mai prins Craciunul in anul acela! Murdara era mintea si inima lui Branham, iar acea MURDARIE o proiecta in afara, peste toti din jurul lui.
90 % din toate crimele au fost comise de femeie, sau femeia a fost in spatele lor.”

(65-0221M / 169.) Josnicie! M-am si saturat sa mai comentez…
Barbatul poate sa isi paraseasca femeia oricand si sa se casatoreasca cu alta, dar ea nu il poate parasi pe el niciodata.”

(65-0221M / 243.) Mda, desigur…
Eu sunt numit un ‘urâtor de femei’. Eu tot timpul am fost impotriva femeilor

(59-0419A / 86.) 
A zis-o si in 1965. Si cu aceeasi atitudine a mers in Locuinta Mortilor...
Nu merita un glont bun curat sa o ucizi cu el.”

(59-0419A / 87) (Bine ca pe vremea lui Isus nu erau gloante… Dar atunci isi dadeau unii altora cu piatra in cap… Ce atitudine ar fi luat Isus in tara Vestului Salbatic?)

50 de comentarii:

  1. is dusi rau cu pluta toti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa se intampla unde oamenii se ghideaza dupa un om fie el si cu anumite capacitati de vindecare,in loc sa sa se ghideeze dupa Biblie.Tocmai cei care studiaza Biblia stiu aceste lucruri din Proverbe.Dar cei sclavagizati de altii nu vad decat ceea ce le spune seful lor cel mare,tatucul lor spiritual adica Branham.

      Ștergere
  2. Is simpatice, chiar fany. Dar ce fac ele fac datorita spiritului lor african, nu pentru ca sunt la mesaj.
    Si sunt sigur ca majoritatea dintre cei de la mesaj le dezaproba. Mai ales depresivii care nu au nici macar simtul umorului. lica

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare de tot, spiritul african:
    https://www.youtube.com/watch?v=y_v_AJKxDwM

    RăspundețiȘtergere
  4. am ras cu lacrimi abeeeeel. mersi de postare...m-am umplut de serotonina :)))))...ma doare burta de la ras...asta da treaba faina....lica

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu, mai ales de la min. 6:40. :))

    De fapt am primit-o de la fratele Cain (cel care acum ceva vreme a scris niste comentarii aici) si acum e la mine in vizita si va trimite salutari impreuna cu mine.

    Shalom
    Cain & Abel

    RăspundețiȘtergere
  6. Oh minunat. Ma bucur sa aud ca se creeaza prietenii. Va multumesc. Dragi frati, sa aveti un timp minunat de la Duhul Sfant.

    Si Adi vine in curand in Ro si abia astept sa stau cateva zile cu el sa mai punem tara la cale.

    Poate reusim sa ne vedem fata in fata cu toti intr-o zi sa ne bucuram de Domnul Isus si unul de altul. Poate o punem si noi de o batuta de pe Somes :)))
    lica

    Shalom.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu sper sa ne vedem odata fata in fata si sa ne cunoastem mai bine. Cu "Cain" ma stiu bine de vreo 25.....

    Shalom
    ABEL

    RăspundețiȘtergere
  8. Un ultim comentariu pe acest blog daca imi permiti sa il vada toti Fr Lica daca acest mesaj nu este adevarat si Fr Branham ar fi fost respins de Isus acest mesaj nu ar fi ajuns astazi si in Africa sau in India in incheiere va multumesc pentru toate aprecierile voastre in legatura cu cele spuse de mine si comentate de catre voi dragi Fr in Domnul.Domnul Isus Cristos sa va binecuvanteze in drumul vostru si cred cu toata inima mea ca voi vedea ziua fericiri asa cum a zis si parintele meu Avraam care a zis Isus ca el a vazut ziua aceea si s-a bucurat Isus va reveni curand.D.I din Hd.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca luam logica ta putem spune urmatoarele : Daca ingerul Moroni care a aparut inaintea lui Joseph Smith nu ar fi fost trimis de Domnul , nu ar fi ajuns pana in Romania invatatura mormonilor !!! HA HA HA ce ieftinituri !!!

      Ștergere
    2. :)). Logica deficitara.Mai bine zis daca WMB a fost Ilie sau ultimul mesager al epocii atunci trebuia sa il intampine pe Domnul precum Ioan Botezatorul si nu sa treaca 50 de ani...poate 60,70.

      Daca Branham credea despre el ca este Ilie asta nu inseamna sa credem si noi,la 50 de ani de la moarte lui. ;)

      Ștergere
    3. Is prosti cu gramada branhamistii astia. O vezi clar din comentarile lor ei nu spun niciodata nimic intelept sau ceva duhovnicesc care sa te puna pe ganduri sa cauti pe Dumnezeu mai profund. ei is cei mai inapoiati si mediocri sectanti de pe planeta Pamant. valoarea lor consta in ""minunile"" unui mort acum 50 de ani nicidecum in ce Dumnezeu a facut cu ei si in ei pe parcursul vietii lor. goi goi goi.
      "PROSTILOR, TREZITI-VA ODATA" STRIGA INTELEPCIUNEA CATRE BRANHAMISTI!!!

      Ștergere
    4. Mai ANONIMULE care nu ai o identitate cine te-a pus pe tine sa-i faci prosti pe altii. Tu nu ai citit in BIBLIE ca Domnul Isus Hristos te invata sa nu faci prost pe nimeni. Citeste MATEI 5 cu 21 si 22 si vezi ce ne invata ISUS. Sau tu ai un alt ISUS care te invata sa fii batjocoritor????
      IONEL

      Ștergere
    5. PROVERBE 1:20-33

      "Pana cand veti iubi prostia, prostilor? Pana cand le va placea batjocoritorilor batjocura si vor uri nebunii stiinta? Intoarceti-va sa ascultati mustrarile mele! Iata, voi turna duhul meu peste voi, va voi face cunoscut cuvintele mele... Fiindca eu chem si voi va impotriviti, fiindca imi intind mana si nimeni nu ia seama,
      fiindca lepadati toate sfaturile mele si nu va plac mustrarile mele,
      de aceea si eu voi rade cand veti fi in vreo nenorocire, imi voi bate joc de voi cand va va apuca groaza.

      VETI PIERI CA BRANHAM! SUNTETI NEASCULTATORI SI RAZVRATITI IMPOTRIVA ADEVARULUI. IDOLUL VOSTRU BRAHAM SA PRABUSIT SI VOI VA PRABUSITI

      Ati vazut adevarul dar il calcati in picioare ca sa aparti un profet mincinos care va duce la pierie siati lepadat pe Domnul Slavei si Cuvantul Sau. ORBILOR SI NEBUNILOR !

      Cei neascultători.
      20 Înţelepciunea strigă pe uliţe, îşi înalţă glasul în pieţe:
      21 strigă unde e zarva mai mare; la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei:
      22 „Până când veţi iubi prostia, proştilor? Până când le va plăcea batjocoritorilor batjocura şi vor urî nebunii ştiinţa?
      23 Întoarceţi-vă să ascultaţi mustrările mele! Iată, voi turna duhul meu peste voi, vă voi face cunoscut cuvintele mele…
      24 Fiindcă eu chem şi voi vă împotriviţi, fiindcă îmi întind mâna şi nimeni nu ia seama,
      25 fiindcă lepădaţi toate sfaturile mele şi nu vă plac mustrările mele,
      26 de aceea şi eu voi râde când veţi fi în vreo nenorocire, îmi voi bate joc de voi când vă va apuca groaza,
      27 când vă va apuca groaza ca o furtună şi când vă va învălui nenorocirea ca un vârtej, când va da peste voi necazul şi strâmtorarea.
      28 Atunci mă vor chema, şi nu voi răspunde; mă vor căuta, şi nu mă vor găsi.
      29 Pentru că au urât ştiinţa şi n-au ales frica Domnului,
      30 pentru că n-au iubit sfaturile mele şi au nesocotit toate mustrările mele.
      31 De aceea se vor hrăni cu roada umbletelor lor şi se vor sătura cu sfaturile lor.
      32 Căci împotrivirea proştilor îi ucide, şi liniştea nebunilor îi pierde;
      33 dar cel ce m-ascultă va locui fără grijă, va trăi liniştit şi fără să se teamă de vreun rău.

      9:4-6 „Cine este prost, să vină încoace!

      Celor lipsiţi de pricepere le zice:Veniţi de mâncaţi din pâinea mea şi beţi din vinul pe care l-am amestecat! Lăsaţi prostia şi veţi trăi şi umblaţi pe calea priceperii! ”

      30:5 Orice cuvânt al lui Dumnezeu este încercat. El este un scut pentru cei ce se încred în El.
      6 N-adăuga nimic la cuvintele Lui, ca să nu te pedepsească şi să fii găsit mincinos. –

      9:16-18 „Cine este prost, să vină aici! Iar celui fără minte îi zice: Apele furate sunt dulci şi pâinea luată pe ascuns este plăcută! El nu ştie că acolo sunt morţii, şi că oaspeţii ei sunt în văile locuinţei morţilor.”

      **************************************************************************************************

      Cuvantul lui Dumnezeu a fost incercat si gasit adevarat si mesajul lui Branham a fost testat si incercat si gasit MINCINOS la invatatura, la prorociri si la ce santamplat in viata lui si cei care il propovaduiesc minicuna sunt fii minciunii si ai sarpelui ce otraveste mintile celor creduli si orbi. Nu va spun prosti ca sa va injosesc. Sa nu va spun prosti ca sa va treziti? ba iaca ca va spun.

      Ștergere
    6. Cat adevar cat de adevarat. Surorile sant nefericite si abuzate multe si batute si injosite.Toate au fata aia de disperate si depresive.De la o secta intunecata si depresiva ce te astepti? La chipuri fericite?

      Ștergere
    7. si eu am fost la ei in adunare asta am observat ,mai ales surorile sunt nefericite au o fericire falsa ridica mainile pe sus cand canta cu toata adubarea dar vai nu te poti apropia de nici uba sa fi deschisa ca intre surori cred ca le e frica de ceva sau cibeva, cubosc asa din auzite si alte cazuri vazute de mine ca majoritatea familile de la aceasta grupare au multa cearta in casa lor sunt copiii care au plecat in chirie si au muncit in constructii de pe la 17 ani ,acest caz cunosc concret pentru ca chiar la mine a stat un an de zile acum este casatprit si plecat in alta tara ,ne mai povestea ca tatal-sau se certa cu mama-sa si cu ei copiii era aspru nu era nimic bun din ce facea sunt cazuri si cazuri o alta familie copilul sa sinicis terminase facultatea am inteles tot din cauza certurilor din familie ,era botezat la branhamisti. parintii nu au fost lumina tanarul nu a mai urmat la gruparea lor probabil ceva sa intamplat cu el nu stiu am inteles ca in ultimul timp ascultase muzica rok nu stiu nu la-m cunoscut pe tanar dar cunosc parintii lui ,tot asa sunt le sare mustarul repede nu sunt lumina pentru copiii lor, sotul isi jicneste sotia sotia la fel ea mai este si sora liderului lor., e greu de judecat Domnul sa aibe mila de ei de toti

      Ștergere
    8. Imi place asta: "" ...nu sunt lumina pentru copiii lor..."".

      Din pacate nu sunt lumina pentru nimeni.Nici macar ei intre ei. Sunt exact cum Isus i se adreseaza ingerului din Laodiceea: "" Dar nu stii ca esti sarac,orb,ticalos si gol..."".

      Ștergere
  9. Spre deosebire de Mormoni Fr Branham a venit in Duhul si in putterea lui Ilie pe cand acestia precum e si Papa de la Roma vin in numele lor proprii si voi ii credeti mai repede pe ei decat mesajul.Asta ca sa fi lamurit si ca un drept la replica pentru ca totusi nu dovedesc eu si Isus ca mesajul Fr Branham este adevarat.Domnul sa va binecuvanteze.Amin!D,i din Hd.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu are cum sa vina in duhul si puterea lui Ilie fiindca atunci trebuia sa vina Domnul Isus.Misiunea lui Ilie nu este aiurea in Biblie.Slujba lui Ilie premerge a doua venire.Sa scris despre Ioan Botezatorul ca va premerge prima venire.A murit el si nu a premers prima venire sau L-a intampinat pe Isus ?

      Cred ca voi nu cunoasteti sluja si misiunea lui Ilie din Biblie .

      WMB a avut doar niste daruri ale Duhului.Locul lui este in Efeseni 4 .Daruri care trebuiau sa fie pentru altii nu pentru ridicarea propriei lui persoane .

      Ștergere
    2. Daca te uiti un pic atent si nu gandesti din firea ta lucrurile ai vedea caci Ioan Botezatorul l-a botezat pe Isus cu apa iar apoi ulterior Isus boteaza cu Duh Sfant si cu foc asa ca Ioan Botezatorul nu a murit si este in Slava cu Moise si Ilie si cu toti parintii Avraam Isaac si Iacov desi daca te uiti in Ioan cap 4 versetul 2 scrie caci nu Isus boteza si ucenicii sai

      Ioan 4
      1. Domnul a aflat ca fariseii au auzit ca El face si boteaza mai multi ucenici decat Ioan.
      2. Insa Isus nu boteza El insusi, ci ucenicii Lui.

      Deci totusi tot Isus este cel ce boteaza cu Duh Sfant si cu foc deci Fr Branham a venit in Duhul si puterea lui Ilie chiar daca Isus nu si-a facut aparitia intr-un trup de om pentru ca revenirea lui Isus nu va fi tot asa cum a fost prima venire intr-un trup si va reveni pe nor de Slava intampinarea Domnului Isus nu va fi pe pamant si vom fi ridicati de pe pamant il vom intampina pe cer dar mai intai vor invia cei morti si acest lucru va fi vizibil cat se poate de vizibil

      Dar voi, fratilor, nu sunteti in intuneric, pentru ca ziua aceea sa va prinda ca un hot. (1Tes.5:4)Amin.

      Deci este descoperita ziua aceea a reveniri lui Isus precum este descoperit faptul ca Ingerul al 7 lea a venit deja.Domnu sa va binecuvanteze.D.i din Hd.

      Ștergere
    3. branham a zis ca va fi mileniul in 1977. a mintit ca si in alte predici.Mincinosul de branham si mincinosii de urmasi ai lui vor pieri cu el in minciuna. sarpele v-a amagit sa credeti minciuni. Duhul Sfant este Duhul Adevarul pe care voi nu-l cunosteti. El nu poate minti!!!!!!!!!! orbilor! branham a mintit mereu!!!! voi batjocoriti Duhul Adevarului facandu-l mincinos pe Dumnezeu si Cuvantul Lui dar voi dati dreptate unui mincinos si minciunilor lui. Sunteti ingeri decazuti ce urmati pe lucifer ingerul luminii care a tras dupa el pe altii. mustru duhul cel rau de minciuna din voi in Numele lui Iahshua ! adevaratul Cuvant taie minciunile lui Branham afara din Trupul lui Cristos. Amen.

      Ștergere
    4. Cum sa nu moara Ioan Botezatorul?Dar cui ia fost taiat capul la cererea acelei femei(nu imi vine in minte numele ei) ?Unei naluci sau lui Ioan ?

      Ioan B .la intampinat pe Domnul asa precum scrie in Maleahi.Este simplu.Nu a murit si Isus a intarziat sa vina....ci sa intamplat EXACT cum a fost profetit adica ca el adica Ioan Botezatorul il va intampina pe Domnul si ii va pregati CALEA...

      Stii care este Antihristul?Care neaga ca Isus revine in TRUP.Scrie clar Ioan intr-o epistola .Si cand va revenii orice ochi IL va vedea!. Sau cand vine dupa Biserica mortii vor invia...A avut loc invierea mortilor?A revenit Isus in trup? Daca da inseamna ca sunteti anticristi si propagati minciuni diavolesti doar sa va aparati idolul adica WMB.

      Ștergere
  10. Darurile sunt doar aici in biserica penticostala dar Cuvantul a venit la prooroc la Fr Branham uite darurile sunt aici pe acest link
    http://www.youtube.com/watch?v=_xjFZBDoPOk&feature=player_detailpage

    D.i din hd.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E penibil tot ce spui Dane, dupa ce ai vazut ca nici Filoanele de aur nu sunt decat niste fier ruginit, tu inca mai spui ca a venit Cuvantul la Branham?

      Adi a raspuns biblic la fiecare afirmatie nebiblica a lui Branham si a dovedit ca Branham habar nu are de Biblie.

      Si dupa ce ca stii ca el nu e Ilie, nu e ingerul din Apoc 10:7, nu a descoperit nici botezul, nici Dzeirea, nici Epocile, nici samanta sarpelui, nici Babilonul, nici nu a fost in norul ala, si ca a mintit in zeci de locuri si ocazii, tu inca sustii asa ceva ca a venit Cuvantul la el?

      Daca tot ce ai citit aici in blog si ai comparat cu Biblia si mesajul, nu inseamna nimic pentru tine, sunt tentat Dane sa cred ce a scris Anonimul despre cei prosti.

      Si altii si tu Dane esti intr-o zona atat de intunecata, incat nici pe tine nu te poti vedea de cat de gros este acel intunerec.

      Esti si haios. Tu scrii ceva si tot tu spui si Amin. :))

      Ștergere
    2. Un lucru interesant vreau sa va spun.

      Dumnezeu ii spune lui Branham sa nu mai critice femeile si alti oameni caci el nu e mai bun decat aceia pe care ii critica. Deci e la fel de rau ca si ei daca o luam asa.

      Iar Branham dupa un timp, face mult mai rau decat inainte. Stiti ce inseamna asta dpdv psihologic? Ca el a devenit mai rau in el insasi. Raul crescuse si nevoia de exprimare a fost teribila. Nu se putea abtine.

      Nu se pocaise cu adevarat prima data cand Dzeu il mustra atat de aspru si il compara pe el ca moralitate, cu o femeie aproape beata, sugatoare de tigari, care flirta cu un politist insurat ce o pipaia?

      Daca a fost rau prima data cand a facut asta si Dzeu i-a spus ca e rau, cum mai poate fi numit Branham a doua oara cand a facut asta, ?

      Ca sa poata uri si exprima atata neascultare fata de Dumnezeu si ura fata de oameni a trebuit sa renunte la tot ce Dumnezeu i-a poruncit, la tot ce un predicator evanghelic vorbeste, la tot harul biblic, la toata mila, bunatatea si umanitatea lui, ca de asta este vorba pana la urma.

      Pana la urma cred ca nu stim cine era Branham cu adevarat. Stim doar imaginea pe care el ne-a dat-o despre el.

      Apropos de asta.

      Cineva din Cluj mi-a aratat recent ca este atat de captivat de imaginea asta falsa a lui Branham de om smerit si profet, incat, mi-a spus ca, si daca nu e adevarat cu Ilie si norul si vocea de la raul Ohio, lui nu ii pasa. El doar crede mesajul. Cu alte cuvinte, nu ii pasa adevarul el doar crede minciuna.

      Puteti crede ca am ajuns sa auzim asa ceva?

      Oamenii acestia traiesc in universul imaginar bolnav, schizofrenic a lui Branham si al urmasilor lui.

      Ștergere
  11. Pe cand in stil metal trash ca vad ca-ti plac englezismele fara transliteratie in limba cu care te-ai nascut...
    ------------------------------------------

    Bine zici..., ori nu !?
    revernd(ma rog reverend) - Titlu dat preoților sau călugărilor catolici ori membrilor unei confesiuni reformate; cuvios. ♦ Spec. Titlu dat pastorilor anglicani; persoană care poartă acest titlu.

    Slava ala Branham(circumferinta 366 mm, inaltime 46 mm, rola 4554)
    - Reverend Branham, reverend Branham...
    - Dubla 4!
    - Atentie!
    - Motor...
    - Ziiiiiibboooom...
    - E bine?
    - Da, stai nemiscat!
    - Urmeaza dubla 5!
    - Caldura asta...
    - Cati wati zici ca au?
    - ...
    -------------------------------------------------------------------------

    Ala nu e stalp de foc. Era un neon dintr-o sala. Ei au incercat printr-un trucaj fotografic sa reproduca din picturile catolice slava desarta(fireasca, pictata, inchipuita) unde "sfintii" romei erau desenati cu o farfurie(posibil zburatoare) de culoare galbena deasupra capului.

    Prindea repede jmechereza fiindca majoritatea pamantenilor erau obisnuiti cu cercurile din tablouri...(cata amagire)

    Lui Moise ii lumina chipul nicidecum o farfurie deasupra capului.

    Stalp de foc zici?

    Stalpul de nor sau de foc mergea INAINTEA lui Israel.
    Dovezi, dovezi poate zici!? Avem nene Anonymous!

    Domnul mergea înaintea lor, ziua într-un stâlp de nor, ca să-i călăuzească pe drum, iar noaptea într-un stâlp de foc, ca să-i lumineze, pentru ca să meargă şi ziua şi noaptea.

    Stâlpul de nor nu se depărta dinaintea poporului în timpul zilei, nici stâlpul de foc în timpul nopţii. Exodul 13:21~22

    Aici ce cauta un stalp de foc(dupa cum zici) deasupra capului "proorocului"? Ii zice stalp..., adica ceva foarte inalt, metri..., multi metri... ca e stalp nu?
    Care-i rostul? Sa-i lumineze bibilica? Stalpul din Exod avea un rost, CALAUZIRE!!!
    Sa admitem ca era un stalp dar trebuia sa fie din scalf pana in tavan...
    Sa admitem ca era un stalp micuț, micuț de tot!
    Atunci acesta trebuia sa se numesca; stalpul fara rost...
    Ma rog... Fiecare cu inchipuirile lui...

    Pana una alta, eu am citit altceva din Scripturi...

    Căci Dumnezeu, care a zis: "Să lumineze lumina din întuneric", ne-a luminat INIMILE, pentru ca să facem să strălucească lumina cunoştinţei slavei lui Dumnezeu pe faţa lui Isus Hristos.

    Comoara aceasta o purtăm în nişte vase de lut, pentru ca această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu, şi nu de la noi.

    Spune mai departe Cuvantul Domnului....

    Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd; căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veşnice.

    ...adeca cu alte cuvinte; daca sunt lucruri trecatoare crezi ca neonul ala arde si acum?

    ...stii ce-au facut controversatele personaje ? Regie, regie ala Hollywood...

    Ptiuuuu, alta treaba sugubeata..., Hollywood = padurea sfanta, si acolo e plin de drogati, faima, mandrie, lacomie, bogatie, idolatrie, cumetrie, branhamie...

    Un minunat cantec ne aminteste...zici?
    Eu il stiam pe ala; Un cantec istoric ne-aduce aminte, ca fratii in veci vor fi frati...

    Domnul sa te binecuvanteze!

    RăspundețiȘtergere
  12. Tare Simeone.Mai facut sa zambesc.Totusi de cand D-zeu a mai trimis stalpul de foc de la Exod incoace? Nici Isus si nici Apostolii nu au spus vreodata ca au mai vazut vreun stalp de foc manifestat deasupra cuiva sau manifestat ca un fapt real....Mai ales ca aceasta poza cu pretinsul stalp de foc se aseamana cu imagini din desene animate unde ingerasii aveau un cerculet auriu deasupra capului...

    Intradevar, daca se leaga aceasta farsa cu imaginea creata in jurul lui WMB ca un om facator de minuni, atunci putem sa intelegem de ce unii inca mai cred in Branham.Ei defapt au in subconstient aceasta poza si cea cu norul circular.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ortodocsii se inspira de la Branham :)))
    Femeile care se tund, se vopsesc sau poartă pantaloni nu au voie în Catedrala Mîntuirii Neamului.

    http://prisacariu.ro/2015/07/10/femeile-care-se-tund-se-vopsesc-sau-poarta-pantaloni-nu-au-voie-in-catedrala-mintuirii-neamului/

    RăspundețiȘtergere
  14. Pe afișul ăla impozant nu se precizează dacă pot dona și “urîciunile înaintea Domnului Dumnezeu”, alea care își tund părul, și-l coafează și vopsesc, bașca se mai îmbracă și-n veșminte bărbătești. Dar îmi imaginez că pot dona, dacă vor să ajungă în rai după ce mor și nu mai contează că s-au tuns, coafat, vopsit și îmbrăcat cu pantaloni. Dar, presupun, asta nu le permite și intrarea în Catedrala Mîntuirii Neamului. Noroc că megacatedrala va fi gata prin 2017, așa au și “urîciunile” timp să-și lase părul să crească, să-și ia rochii pînă la pămînt și să nu se mai coafeze și vopsească. Amin!

    RăspundețiȘtergere
  15. Sunt si ortodocsi mai liberali, mai ales la Cluj :)

    Iata ce zice parintele NeCOOLa despre supunerea femeii:
    https://www.youtube.com/watch?v=YiDElKH6Ryg

    Ascultati aici si va minunati: Intrebari si raspunsuri transante:
    https://www.facebook.com/badila.mihai.3/videos/811810342233852/
    https://www.facebook.com/badila.mihai.3/videos/812410115507208/

    Ortodxia salveaza Romania

    Doamne Miluieste! ;)
    ABEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ortodoxia tampeste Romania. Problema e ca acesti ninja intorc Romania in Evul Mediu.Si cum asta nu e de ajuns,o fac si cu banii de la bugetul tarii .

      Ca sa vedeti ce mentalitate de scorbura: Adica femeia ii tine in burta pe acesti indivizi primitivi timp de 9 luni,iar ei o trateaza ca pe ultima creatura. Cu asa sariti de pe fix e clar ca Romania merge pe drumul fundamentalismului religios .

      Ștergere
  16. Femeile depresive de la mesaj sunt asa pt ca sunt multe tratate ca si animalele. Ele sunt masini de facut copii mancare si curatenie. Nu stiu la branhamisti dar sigur la frankisti multe din ele sunt tratate ca fiinte inferioare galeti de gunoi bune pentru nevoile barbatului nun e tratata ca si chipul divin al barbatului ei. Ea e o galeata in care barbatul "se goleste" in ochii lor. Sa le fie rusine si sa-i fie rusine acolo unde o fi lui Branham pt nebuniile propovaduite. Isteric si nebun.

    RăspundețiȘtergere
  17. Haideti sila hunedoara la oricare adunare si cand ies femeile faceti-le poze si vedeti ca sunt depresive toate. D-zeu sa aibe mila.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam peste tot sunt asa nu doar la Hunedoara.

      Nu vreau sa insist pe asta dar e interesant ca unele cupluri care au istoric bun in alte biserici sunt foarte ok ca familie.

      Eu cunosc o familie la mesaj in care femeia e foarte normala, e fericita, optimista, dar asta este asa pentru ca a fost educata in felul asta, iar la baptisti unde fusese inainte de mesaj, ei au invatat multe lucruri legate de viata unui cuplu sanatos in credinta, viata, comunicare, relatie, respect reciproc.

      Am tras concluzia ca in mare parte tine de educatie si de perspectiva asupra vietii pe care o are respectiva persoana. Aici apele se separa, ca sa folosesc o metafora.

      Dpdv psihologic, cu cat o persoana nu are perspectiva sanatoasa despre viata la modul prezent si viitorul propriu cu atat mai mult devine stresata, neimplinita iar repetitia acestora dupe in final la izolare, depresie, alte boli, alte afectiuni psihice si fizice, la o totala nefericire.

      Ștergere
  18. Stiti ce am inteles citind acest articol? Ca atunci cand barbatii de la Mesaj si nu numai, isi batjocoresc si umilesc femeile si le trateaza urit, isi alunga slava departe din viata lor.

    RăspundețiȘtergere
  19. Uite ce scrie o femeie care are sot branhamist. Soţi cu religii diferite

    O întrebare mai specială. Sunt căsătorită de 16 ani cu soţul meu şi avem trei copii. Acum doi ani el a început să frecventeze o biserică de altă confesiune şi s-au schimbat unele lucruri privitor la relaţia noastră. El insistă mult să merg şi eu la acea biserică pe care o consider eretică, eu ma refuzat de fiecare dată dar uneori devine violent şi se enervează rău şi adesea mă ameninţă şi mă mai şi agresează uneori. În acea religie supunerea femeii are alte valenţe, e un fel de supunere umilitoare şi pe modelul stăpân scalv. Disputele din casa noastră sunt intense şi nu ştiu direcţia în care să apuc. Ce mă sfătuiţi? (sotul meu acum merge la branhamisti in caz ca va ajută acest detaliu)

    În seara aceasta la emisiuniea „Căsătoria Merită” pe Radio Samariteanul începând cu ora 20:00 vorbim despre vieţuirea în relaţia în care partenerii au religii diferite. Vă aştept cu întrebări şi sugestii la adresa de email teo@radiosamariteanul.ro sau pe messenger radio.samariteanul în timpul emisiunii.

    RăspundețiȘtergere
  20. Frate lica, credeti ca exista recasatorie in Biserica? Adica o femeia se poate recasatori sau barbatul? M-am tot uitat pe blog dar nu am vazut nimic despte asta. Credeti ca fratele Branham a invatat corect in predica Casatorie si despartire? Eu sunt cunostinta cu sora din Spania care v-a intrebat despre cei doi homosexuali care au inregistrat Mesajul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vă spun părerea mea, chiar daca nu m-aţi întrebat...

      Femeia este egală cu bărbatul şi are tot atât de mult dreptul - as spune chiar datoria - să îşi refacă viaţa, după o căsătorie nereuşită, ba chiar are dreptul să divorţeze şi să se recăsătorească cu oricine doreşte, de preferabil cu un barbat pe care îl iubeşte şi care o iubeşte si o pretuieşte.

      Ce a predicat Branham este cu totul irelevant. Şi diversele dogme bisericeşti la fel...

      Eventualele "dileme biblice" sunt create pe baza unor versete prost interpretate. Mi-au trebuit ani de zile ca să pricep asta.

      Abel

      Ștergere
    2. An Nou fericit Abel, si sorei sau fratelui care intreaba.

      E un subiect important da. Am omis din pacate deoarece cred ca fiecare caz trebuie cercetat separat, nu exista un cliseu pentru toate, dar desigur ca toate au cateva elemente de baza biblica de care ar fi bine sa se tina cont, parerea mea.

      Si normal ca si in aceasta tema mesajul este haotic in cel mai groaznic mod. Daca oamenii au probleme si cauta in mesaj un raspuns, efectiv devin nevrotici si depresivi de la atata invatatura confuza data de Branham.

      Unul din lucrurile care m-au determinat sa "ma supar" pe Branham prima data, a fost ca atunci cand am avut probleme in casnicie, am cautat o predica despre casnicie, relatia din familie, dar spre socul meu NU EXISTA NICI MACAR O SINGURA PREDICA CU SUBIECT DEDICAT CASNICIEI SI FAMILIEI.

      Intr-o societate cum este astazi, care oarecum "ataca" nucleul acesta, se impune o baza sanatoasa in aceasta privinta. Branham a predicat ani de zile despre Babilon, Moise, istoria Bisericilor si parul scurt al femeilor dar nu a invatat poporul niciodata despre familie.

      Cand Billy Paul i-a zis ca vrea sa se insoare stiti ce i-a zis "marele profet"? I-a zis: "Da-te cu capul de pereti si mergi si vorbeste cu maica-ta despre asta" (Nu i-a acordat timp 30 de minute sa discute cu fiul sau. Apoi au fost multe necazuri in viata lui Billy Paul creat e toate de mentalitatea stricata a lui taica-sau.)

      El insusi isi lasa sotia mereu singura acasa cu 4 copii si iesea cu cei doi homosexuali in munti la vanatoare cate 2-3 saptamani.

      Dupa Branham nu te poti lua. El are mai multe variante cu care a reusit sa dezbine poporul si adunarile cu succes.

      Dupa Branham de-a lungul anilor:
      1. Nu au voie sa se desparta sub nici o forma indiferent de problema. Doar moartea.
      2. Niciunul nu se poate recasatori daca -totusi- se despart.
      3. Barbatul poate divorta daca sotia lui isi tunde parul.
      4. Se pot desparti daca unul il insala pe celalalt, dar nici unul nu se pot recasatori.
      5. Femeia despartita nu se poate recasatori niciodata indiferent de cazul pe care il are cat timp barbatul ii traieste.
      6. Barbatul divortat se poate recasatori, dar numai cu o fata virgina.

      Ștergere
    3. Desi predica impotriva oficierii slujbei de casatorie a celor divortati el, ipocrit cum era, a oficiat deseori, mai ales la membrii din neamul Branham, pe unul chiar dupa 3 divorturi.

      Intr-o predica sugereaza chiar ca "Dumnezeu uraste divortul", este ca si cum Dumnezeu uraste pe cei care divorteaza. Numai venin si otrava a fost omul ala.
      Un handicapat mental ar intelege mai mult decat Branham cand citeste Biblia.

      In mesaj e HAOS si la aceasta tema!

      Eu cred ca un om nu are voie sa isi paraseasca partenerul de viata pentru a-si lua pe altcineva. Asta interzice si bunul simt, si propriul angajament si voia Binelui.

      Dar exista exceptii pentru cei care sunt victime, sunt abandonati si parasiti, cum am fost si eu, fara temei. Cred ca cei care ani de zile au fost agresati fizic, mai ales femei, sau inselati, parasiti, barbati si femei, au dreptul sa isi refaca viata. Am auzit multe lucruri si am vazut multe despre acest subiect eu primez pentru refacerea relatiilor, nu despartirea, dar cand celalalt partener chiar pleaca definitiv si devine astfel necredincios legamantului, fratele sau sora este libera.

      Liberi sa ce? Sa isi refaca viata e clar. Asta ne spune apos Pavel, dupa cum este acolo intreg contextul. Aici e mare dezbinare intre branhamisti. Mesajul haotic a lui Branham este cel mai mare factor de dezbinare intre frati.

      Si eu ca barbat, de exemplu nu mi-as lua o femeie, lasata de barbatul ei pentru ca l-a inselat candva. Dar Ewald Frank si inca doi invatatori, chiar si aici, cand e grava situatia, au dat dezlegare la casatorie, punand harul in fata judecatii.

      Cred ca trebuie luat fiecare caz in parte, nu se poate da o sentinta in chip usuratic, dar eu sunt pentru un inceput, atunci cand din pacate nu s-a reusit rezolvarea conflictului din cuplu.

      Aici intervine si lidershipul bisericii.
      Un amic diacon de la o biserica baptista a salvat 4 cazuri din 6 despartiri. Cu consiliere, iubire, rabdare, fara spirit de atac si critica, fara a judeca si lovi in cuplul despartit, a reusit sa refaca 4 familii.

      La mesaj curge apa veninului si se deschide iadul cand o familie are probleme. Doar incompetenti si necalificati si incapabili sa aduca solutii.

      Ce mai cauta ei la conducere? Asta trebuie sa se intrebe fiecare adunare.

      Ștergere
  21. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  22. Iata o perspectiva diferita despre femeie: https://www.facebook.com/ChristianPassion/videos/930532113651227/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa ceva nu vezi la Branhamisti, si chiar daca cineva s-ar incumeta sa spuna asemenea cuvinte, atunci doar catre femeile din grupul lui (Mesagiste), nicidecum la cele din "lume"...

      Ștergere
  23. Nu toate care urmeaza Mesajul sunt deprimate si nu toate sunt nefericite.

    RăspundețiȘtergere
  24. Branham recunoaste ca ura femeile. Ura este de la diavolul. Omul asta era posedat de ura.
    “They’re not worth a good clean bullet to kill them with it.” That’s right. And I hated women. That’s right. 59-0419

    RăspundețiȘtergere
  25. Un preot dezaxat.Eu cred ca ramai nemaritata daca porti fusta,fiindca nu iti pui in valoare feminitatea.

    Branham petrecea saptamani cu 2 homosexuali,si el vorbea de decenta si moralitate? Hai sa fim seriosi...lui Branham ii cam placea sa guste din aluatul fariseilor,care este fatarnicia.

    Peter

    RăspundețiȘtergere
  26. Cine mai ia in serios ce spune Branham? In timpul vietii a predicat ca el este Ilie si ca el este ultimul mesager,iar odata cu el vine si rapirea si intoarcerea lui Hristos. A revenit Hristos si a avut loc rapirea bisericii odata cu asa zisul ultimul mesager? Nu. Atunci pt ce mai predicati ca Branham a fost Ilie? Cum puteti sa mintiti oamenii ,la 53 de ani de la moartea lui Branham? Adevarul este ca teoriile lui Branham au murit odata cu el.Branhamism ul trebuia sa nici nu mai existe.Este expirat datorita probei timpului.

    Peter

    RăspundețiȘtergere
  27. „Barbatul poate sa isi paraseasca femeia oricand si sa se casatoreasca cu alta, dar ea nu il poate parasi pe el niciodata.” zice Branham. Unde scrie asa ceva in Biblia lui Dumnezeu? Nicaieri. Dimpotriva, acolo scrie invers.

    Acest proroc fals a avut tupeul sa schimbe scripturile si sa insele mii de oameni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avea o mentalitate misogina expirata,contrara invataturii lui Isus si a lui Pavel referitor la casatorie. Din pacate a influentat pe multi cu mentalitatea lui toxica si falsa.

      Peter

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.