miercuri, 24 iunie 2015

Diaconii in branhamism

Unul din socurile pe care le poti avea in miscarea Mesajul Orei, este lipsa de randuiala, lipsa de organizare a Bisericii, fapt ce contravine total principiilor biblice. Dar totul functioneaza foarte simplu. 

Pastorul e capul, el ia zeciuiala, diaconii sunt politistii lui, care fac jocul pastorului. Activitati si implicare in activitati practice, sociale, umanitare, evanghelistice zero. Predica ideile lui Branham, stirile apocaliptice si tot isi reamintesc ca ei sunt mireasa, singurii alesi.

Cam asta e tot la mesaj.

Cu privire la diaconi, pozitia lor la mesaj este cu totul nebiblica. 

Desi acest grup numit Mesajul Orei, pretinde ca "profetul a restituit totul ca in Biserica primara", iar misionarul Ewald Frank subliniaza deseori acest aspect, in realitate practica lor este departe de ceea ce modelul biblic ne arata a fi.

Tot ce Branham invata despre diaconi este ca acestia sunt un fel de oameni de ordine, ceva mai presus decat usieri. 

Ii numeste "politistii" adunarii.

Totusi biblic, vedem ca aceasta slujire de "diacon", s-a nascut in urma unor necesitati reale, materiale, financiare, emotionale, in Biserica primara. Imi place cum lucreaza Dumnezeu. 

Isus nu a spus nimic de diaconi, dar daca nevoia a cerut-o Dumnezeu a dat prin Duhul Sfant o solutie perfecta. 

Nu a fost o limitare, o stagnare. Nu. 

Cred ca si azi in secolul 21, daca exista provocari majore, Dumnezeu poate da slujbe si slujiri noi, care sa implineasca respectivele nevoi, nu cred ca Dumnezeu este limitat la niste numiri. Dar asta e alt subiect. 

Sa revenim.

In Biblie, diaconii sunt insarcinati in primul rand sa administreze lucruri materiale, financiare, ajutoare, si sa rezolve probleme si in acest context. 

Nicaieri in Biblie nu vedem ca diaconi ar fi niste "super usieri" cu functie de politisti. 

E o mare aberatie invatatura lui Branham iar pretentia de a fi restituit totul e o cacealma religioasa de proportii.

Diaconul in viziunea lui Branham.
Un "usier sef" un "politist" 

care pazeste pastorul.
Ca diaconii sunt, cum zice Branham, un fel de bodyguarzi care apara pastorul, si este un fel de sluga a lui, nu ne este aratat in Biblie. 

Eu am vazut diaconi plini de agresivitate verbala si chiar fizica. Niste papusi manipulate de interesele pastorului. Mai ales in Biserica lui Mera Romulus de la Cluj. A fost catastrofal modul lor de operare agresiv, ignorant. Au avut acea pozitie de slugi oarbe si pupincuristii pastorului. E rusinos de-a dreptul asa ceva. Nu doar cu mine. Au facut asa altor zeci de membrii de la ei din adunare, care au pus intrebari incomode pentru pastorul lor.

Exact spiritul de secta toxica, bolnava, otravitoare cu cei din jurul ei.

Cand citim in mesaj asa ceva vedem ca, din nou si din nou, Branham ne arata cat de departe sunt invataturile sale de adevarul biblic. 

Sigur ca diaconii sunt intr-o functie "inferioara" fata de pastor, dar nu e o sluga a lui, ci e un parteneriat, o asociere, pentru a slujii corect Domnului prin a ajuta poporul sa creasca, sa se maturizeze, sa fie acoperite nevoile poporului. 

Conform Bibliei, daca studiezi si tragi o concluzie, asta trebuie sa fie preocuparea de zi cu zi a diaconilor: Bunastarea si propasirea poporului. Relational, spiritual, mental, material si financiar. 

Organizarea de intalniri pentru a discuta in mod serios problemele adunarii, cum se pot rezolva, cum se pot evita pe viitor, cum pot credinciosii sa evite capcanele celui rau, fie din relatia din familie, cu sotia, cu sotul, cu copii, cu datorii, falimente, pacate, vicii, dependente, certuri intre frati, nedreptati facute de unii altora, judecati corecte in conflicte si alte lucruri, in care cel rau baga pe copiii Domnului de multe ori. 

Poporul are nevoie sa fie ascultat si liderii trebuie sa invete sa asculte, daca vor sa ajute si daca vor sa isi dovedeasca meritul de a fi lideri. 

Acesti oameni trebuie sa fie plini de Duhul si intelepciunea lui Dumnezeu. Sa fie capabili sa discearna spiritual lucrurile, sa inteleaga, sa nu fie superficiali in atitudine si gandire, si sa ajute poporul lui Dumnezeu cu adevarat. 

Sa iubeasca cu pasiune pe Dumnezeu si pe credinciosi. Sa nu fie cu doua fete, sa nu fie partinitori, sa nu fie bautor de mult vin...etc si restul de calitati, cum spune si apos Pavel. 

(Intr-un anumit moment al vietii si eu am simtit o imensa nevoie de un lider care sa imi fie de real ajutor in situatiile extrem de grele prin care am trecut. Stiti ce am gasit? Doar critici si respingere. Doar oameni acrii. Asta era nivelul lor. Imatur. Lipsa de intelepciune, dragoste si sensibilitate crestina, aduce incapacitatea de slujire reala al liderilor de la mesaj.)

Branham a urat organizarea si buna functionare a adunarii, deoarece aceasta aduce cu sine nevoia de autocontrol si disciplina, atat in zona de relatii cat si de a da socoteala pentru buna desfasurare si crestere a adunarii credinciosilor. 

Daca un lider la mesaj nu face nimic pentru adunare si adunarea stagneaza 3-4 ani, el totusi papă zeciuiala, dar nimeni nu ii cere socoteala de slujirea de proasta calitate. Ba inca pentru a-si apara neputinta, propovaduieste idei aberante ca adunarea trebuie sa scada numeric, nu sa creasca. Cam asa isi justifica impotenta spirituala unii lideri, care au esuat in a sluji in mod real.

In loc sa stea de vorba cu oamenii, Branham prefera sa numeasca "3 feluri de credinciosi" adunarea lui proprie, atunci cand au aparut unele probleme de indoiala fata de el, sau intrebari incomode, in Tabernacolul Branham. 

Incapacitatea de a dialoga, si de a asculta oamenii l-au facut sa esueze definitiv in ultimii ani ai slujbei sale. 

Acest tipar comportamental se repeta aproape pretutindeni. El a uitat ca a sluji nu inseamna a impune "revelatii" ci a ajuta oamenii sa se apropie de Dumnezeu si sa poata si ei sa slujeasca in mod corect altora dupa aceea.

Cand am fost in Jeffersonville mi s-a spus ca Branham nu permitea nici mese de dragoste fratesti, nici tabere de tineret, nici iesiri la iarba verde, nici partasii fratesti, nici joaca cu mingea, nici tenis, nimic, nimic. Ba inca urla si tipa impotriva lor. 

Desi sunt practici normale si mai ales biblice, Branham nu vroia sa permita adunarii si credinciosilor care il urmau sa faca asa ceva.

Dupa adunare toti mergeau la casele lor. 

Ospitalitatea si spiritul de familie crestina, nu era o practica la ei la Tabernacol. 

Totusi in blocarea acestor lucruri biblice si frumoase, Branham nu a avut succes prea mare, decat la adunarile unde oamenii sunt chiar incuiati de tot. 


Romanii, multi dintre ei, sunt un exemplu pozitiv in acest sens. Ei sunt sociabili si ospitalieri. 

Lipseste oarecum disciplina, dar multi frati romani de la mesaj au suflet bun si nu se lasa corupti de tot de ideile sectante, nevrotice si pline de ura ale lui Branham.

Una din energiile diabolice de la mesaj care m-a "secat" a fost atunci cand liderii in loc sa asculte problemele reale ale credinciosilor, au preferat sa ii lase sa se prabuseasca sa plece si apoi i-au murdarit si etichetat cu toate numele rele de care stiau din istoria biblica. 


Incapabili sa ii ajute sau sa-i castige inapoi prin pace, bunatate, prin dialog. 

Liderii de la mesaj nu au studiat nimic educativ, care sa ii ajute si sa ii maturizeze in directia asta frumoasa a relatiilor cu alti oameni. 

Ei vorbesc doar teoriile conspiratiei, politica si sperie enoriasi cu comete si cutremure. Oricine nu e de acord in ceva cu ei este considerat dusman. Va imaginati cata prostie si josnicie zace la mesaj? Acum am inteles ca liderii slabi fac asta. 


Branham nu ne-a invatat lidershipul spiritual de calitate ci ne-a dat un model emotional negativ deseori si foarte rar ceva pozitiv. Depinde cum se simtea el pe moment. 


Si noi, ca el, privim lucrurile prin emotii si sentimentul de aparare (instinctul animalic) si nu prin principii sanatoase de viata si biblice. Ne-a orbit sa nu vedem ca de fapt el isi promova ideile lui emotionale negative.

Concluzia. 


Nici macar in organizarea slujbelor in adunare, Branham nu a fost corect. A fost fals. Totul se rezuma la emotiile lui, la viziunea lui, nicidecum la modelul biblic. 

Pacatul lui Branham nu a fost doar asta neaparat, desi e grav, ci pacatul e ca a numit lucruri ce sunt total pe dos ca fiind "biblice" "revelate" si ne-a invatat lucruri pe care Dumnezeu nu le-a spus niciodata si nu ne ajuta cu nimic. 

Ba dimpotriva, acestea blocheaza si limiteaza poporul si liderii din a sluji corect si cu impact major si benefic pentru Imparatia lui Cristos. Sunt lideri care au potential si in Romania, dar ei sunt blocati in aceste idei false si fara valoare a lui Branham si raman astfel multi ani si zeci de ani nefacand nimic in mod practic.

Cunosc un baptist care e diacon, si in ultimii 4-5 ani, a salvat 3 casnicii din divort din 5 cazuri de la el din Biserica. Si inca lucreaza la cazuri, de alcoolism etc. Plus alte multe biruinte, si altele care au adus pace intre frati de trup crestini certati de la avere, si toate aceste biruinte au adus slava lui Dumnezeu. 


Vedeti? Asta este o slujire de calitate si biblica, nu sa critici toata ziua pe altii. 

Asta este voia si parte importanta din lucrarea lui Dumnezeu in Biserica Lui. Dumnezeu Isi implineste scopul Lui deoarece are oameni la dispozitie care inteleg duhovniceste despre ce e vorba. Eu asa vad acum din Biblie, o insarcinare divina. 

"Fiul lui Dumnezeu S-a aratat ca sa nimiceasca lucrarile celui rau" spune Cuvantul, iar acest adevar, se poate vedea in aceste slujiri mai mari, sau mai mici din Biserica, prin care adevarul, intelepciunea si iubirea lui Dumnezeu biruiesc pe cel rau care ataca poporul lui Dumnezeu de multe ori si aduce amaraciune, probleme, pacat, cearta, discordie, boala, ura.


La mesaj au fost multe, multe probleme, dezbinari, divorturi, certuri, necazuri, suferinte, dar liderii nu au fost aproape niciodata pregatiti sa intervina sa ajute. 


Ei sunt nepregatiti. Ei sunt total necalificati in a lucra cu oamenii. Ei stiu doar sa predice Apocalipsa si sa ia zeciuiala. Ce e asta? Parazitism religios. Abuz spiritual grav.

Foarte rar vezi cate un pastor cu inima fierbinte pentru Dumnezeu si pentru poporul Sau.

Majoritatea sunt total neantrenati in lucrurile lui Dumnezeu si nu stiu sa lucreze cu oamenii. 

Mai degraba multi lideri de la mesaj au provocat sau asteptat prabusirea unora iar apoi au ras de ei si au barfit si au inventat tot felul de minciuni si rautati in asa masura sa ii ingroape definitiv. Ce e asta? O mare mizerie. Este o dovada ca ei nu sunt deloc calificati in lucrurile duhovnicesti.


Poti observa o incultura si o rautate de proportii mondiale. Unde mai gasiti in lumea crestina atata incompetenta? Destul de rar.

Aproape peste tot in Ro si in alte tari, liderii s-au privit intre ei ca dusmani, ca si concurenti, nu ca parteneri de lucru in Imparatia Domnului. Si s-au luptat intre ei zeci de ani ca si prostii. S-au vorbit de rau, s-au dezbinat si au provocat ura si cearta. Si poporul a suferit mereu si nu a crescut.


Deci, dupa cum eu vad lucrurile, nu e nevoie de nici un autoproclamat "profet" nu stiu de pe unde, sau un "rob" din alta parte, etc. deoarece nu te poate ajuta. 


Ci efectiv oricine isi cunoaste chemarea, scopul, rolul si actioneaza in mod practic prin ce a pus Dumnezeu in el, si prin asta face bine altora, acela este un trimis a lui Dumnezeu. 


Vocea lui Dumnezeu este in tine, nu pe benzi. Trebuie sa reduci la tacere toate asa zisele "voci divine ale trimisilor" si sa asculti pe Dumnezeu in mod personal in sufletul tau mantuit prin Sangele Mielului. 

Acolo Il gasesti pe Dumnezeu intr-un mod intim. 

Dumnezeu astazi este Viu si vorbeste in mintea si in inima noastra.

Daca vreti sa aflati modelul biblic al unui diacon, si doriti sa-l implementati in adunarile de la mesaj....cititi in Biblie, rugati-va, si veti afla multe lucruri pe care le-ati negat ani si ani de zile. Asta, desigur, doar daca va pasa de ceea ce spune Dumnezeu in Cuvantul Sau. Daca nu va descurcati va pot ajuta eu.

Problema de care va veti lovi mereu este ca Branham va "interzice", si alti urmasi ai lui nu va vor lasa sa aplicati modelul corect, cel biblic. De ce asta? 


Pentru ca majoritatea ideilor din mesajul lui Branham sunt impotriva lui Dumnezeu. 

Incercati sa puneti in adunare o practica biblica, frumoasa si de mare folos si veti vedea cum ideile lui Branham vor ridica impotrivitori.

Ce ne spune asta? Mesajul este fals si se impotriveste Cuvantului lui Dumnezeu.

Sau, traiti mai departe cum Branham zice, in acea forma parazitara a adunarii, unde diaconul este sluga pastorului, si veti vedea ca nimeni nu va deranjeaza.

Alegerea va apartine.

Eu va doresc succes, oricum.

25 de comentarii:

  1. Nu le pasa frate. Ce vorbesti tu este prea frumos. Cine e interesat de binele credinciosilor? Nimeni. ca toti alearga dupa interesele lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine a zis omul acesta "oameni fara Dumnezeu"...

    Click: https://www.youtube.com/watch?v=oaKpcxQ1JhA

    RăspundețiȘtergere
  3. Vad ca in acest blog va ocupati cu lucruri care nu duc la nici un rezultat.Spuneti de Branham ca e gresit,Frank e gresit,dar nu va uitati pe ce cai umblati voi personal.

    Peace

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e vorba de cine e gresit sau nu.
      E vorba de a verifica pretentiile exagerate a ideilor unor asa zisi "profeti" sau "alesi", nu greselile lor de viata sau personale.
      Ei au invataturi pretinse a fi perfect biblice, dar care nu pot fi dovedite de realitatea biblica, dar ei tot vor sa fie urmati de noi.

      Ștergere
    2. Apropo de articol,mai au bodyguarzi? :))).

      Ștergere
    3. WMB zice că slujba diaconului in Biserica este să păzească păstorul când predică în caz că cineva îl intrerupe :)))))). Bestial de analfabet și necunoscător al Scripturilor Branham ăsta.Cred că niciodată omul ăsta nu a făcut un studiu biblic serios despre ce spune Biblia despre Biserică.

      Ștergere
    4. Exact asa spune. Asa e.

      Pur si simplu iti explodeaza mintea, cum zic americani, cand vezi atata superficialitate si neglijenta fata de Cuvantul lui Dumnezeu.

      Eu inca ma tot mir si zic ca e de necrezut asa ceva si cum de noua ne-au trebuit cate 10, 20 de ani sa incepem sa vedem ca mesajul lui e plin de invataturi false si inventii?

      Cand un teolog, sau orice om care a studiat, baptist sau din alt cult, citeste ce prostii spune Branham si normal ca niciodata nu accepta asemenea baliverne. Rade de el pe buna dreptate.

      Branham si-a batut joc in ultimul hal de una dintre cele mai importante slujbe din Biserica, cea de diacon.

      Ștergere
  4. Ai fost in TOATE comunitatile celor ce accepta ca fr. Branham si fr. Frank sunt barbati trimisi de Dumnezeu? Generalizarile sunt periculoase...Nu poti spune ca toti romanii sunt plagiatori, de exemplu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai e logic ca accepta din moment ce acei oameni sunt in acele comunitati.Daca nu acceptau atunci nu frecventau acele adunari.

      Acei oameni de mai sus nu sunt trimisi de Dumnezeu.Asta e orgoliu si vanitate dusa la extrem,sa afirmi ca sunt trimisi de Dumnezeu.

      Daca erau trimisi de Dumnezeu indreptau oamenii inspre Evanghelia Domnului Isus Hristos,unde gasim cuvintele Tatalui Insusi. ""Cuvintele Mele nu sunt ale Mele,ci ale celui ce M-a trimis"".

      Dar ei se predica pe ei insisi,misiunea lor si experientele lor . Dumnezeu nu ne leaga de un om.El nu este limitat sa faca asa ceva. El vrea sa privim doar la Fiul Sau si sa traim Cuvintele Lui,care au fost Cuvintele Tatalui.

      Cei cu Branham si Frank se afla doar intr-o secta dogmatica,iar dogmatismul subjuga fiinta umana.

      Ștergere
    2. Intrebarea s-a adresat celui ce detine blogul si care face generalizari abrupte.

      Ștergere
    3. Ai dreptate. Generalizarile sunt subiective. Nu e corect sa generalizezi, dar tocmai de aceea am specificat in articol ca romanii sunt diferiti in multe lucruri si am spus-o in mod pozitiv.

      Nu, nu am fost in toate comunitatile. Dar cunosc bine invataturile lui Branham, iar daca oamenii urmeaza mesajul acesta si cred ca Dumnezeu a dat mesajul, atunci -zic eu- ar trebui sa urmeze invataturile lui Branham in toate directiile...daca ei pretind ca "Mireasa crede doar Cuvantul vorbit, descoperirea", etc.

      Ștergere
    4. Cred ca abrupta este gandirea ta ,nicidecum asa zisele generalizari.

      Este ca si cum ai intreba: ""Si crezi ca toti baptistii,penticostalii din toate comunitatile cred ca Isus a inviat din morti?"". De genul asta este intrebarea ta adica un mare nonsens ,asa cum sunt si teoriile voastre despre Branham,Frank: Un mare non sens.

      Ștergere
    5. "Mediocrii sunt usor de identificat.Ei nu admira, nu aproba, nu incurajeaza,ci, doar neaga, refuza si contesta!" - parca tot detinatorul bloului a spus-o pe undeva...
      Ar fi bine sa urmati normele impuse acestui blog de catre detinator: ,,Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic. Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse."

      Ștergere
    6. Ai dreptate...si voi respingeti pe toti crestinii ca fiind gresiti ,si doar voi sunteti in gratiile lui Dumnezeu. Asta e fanatism si extremism. Este o atitudine falsa si gresita total,care contravine invataturilor apostolilor si ale Domnului Isus. Doar hristosii falsi indreapta oamenii inspre asa ceva,si ii desconsidera pe ceilalti crestini sinceri fancadu-se ""robi unici pe tot Pamantul,slujitori cum nu au mai fost in istorie..."" ,si alte aberatii spirituale.

      Dumnezeu nu ne leaga de un om anume.El nu este marginit asa cum sunt oamenii,care au tendinta sa se ataseze de alti oameni care le promit Raiul daca sunt crezuti si urmati orbeste.

      Dumnezeu ne arata doar inspre Fiul Sau,in care S-a si descoperit. Vrea sa iL urmam si sa traim cuvintele Lui care sunt defapt cuvintele Tatalui . ""Cuvintele Mele nu sunt ale Mele,ci ale celui care M-a trimis"".

      Ștergere
  5. Biblia spune ca se vor scula invatatori si prooroci mincinosi in zilele de pe urma.Aceasta e adevarat.
    Dar stimabile domnule Lica, asa am inteles ca te numesti , creatorul acestui blog, as vrea sa vad care e parerea dumneavoastra cu privire la invataturile de baza ale Sfintelor Scripturi.In toate articolele pe care le-am citit aici, nu ati spus care e baza credintei dumneavoastra sau mai exact, pe care versete in Biblie se bazeaza,Aici amintesc de botez, unii spun ca trebuie sa te botezi in cele 3 titluri, altii in Numele lui Isus, altii in Numele Domnului Isus.Cum ar fi corect? O alta intrebare, ce spune Scriptura despre dumnezeire? E din 3 persoane distincte?Din doua, adica Isus ar fi o persoana creata alaturi langa Tatal?Care biserica din ziua de azi e mai aproape de Dumnezeu?
    Va rog frumos , un mic rezumat daca se poate si cu versete biblice.

    Daca nu doriti sa raspundeti,atunci nu va oblig si scuze daca ce am amintit mai sus e pe alaturi fata de tema cu diaconiii din biserica lui Branham.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe scurt iti spun sincer ca nu mi-am definit inca "noua viziune" despre invataturi, in sensul explicarii in detaliu a acestora, dar ce iti pot spune este ca am inteles ca trinitatea ca si unitatea Dumnezeirii sunt doar explicatii diferite despre Dumnnezeu si ambele variante au argumente solide. Nu apartine de mantuire nici o explicatie. Fie ea mai buna, sau mai aproape de realitate.

      Da, acum inteleg mai clar ca Isus a avut inceput, Tatal nu a avut inceput.
      Isus a murit. Dumnezeu nu poate muri. Si multe alte exemple.

      Am inteles ca nu prin explicatii unitariene sau trinitariene oamenii sunt salvati ci prin pocainta si credinta in Domnul Isus. Adevarul este ca nimeni nu poate explica deplin aceasta taina si Biblia nu ne cere sa "explicam totul" pentru a fi mantuiti.

      Problema mea nu e cu unele invataturi de la mesaj ca si cum musai le neg, nu, desi neg multe, dar problema mea e ca nici macar aceste "taine" nu au fost descoperite de Branham. Aici a fost marea mea dezamagire. El fusese penticostal si a luat de la ei aceste lucruri, botezul in Nume nu in titluri, Cina Domnului, tinuta femeii, parul lung...

      Ce cred eu acum, chiar nu conteaza. Nu am nici o pretentie despre mine.

      Tot ce am facut a fost sa pun pe tapet ceea ce am vazut ca e fals si nebiblic, sau intamplari neadevarate din viata lui Branham si in mesaj iar noi am fost mintiti ca e ceva dar dovezile arata ca e altceva. Atat.

      Uneori m-am emotionat negativ deoarece nu e usor sa te trezesti dupa 25 de ani ca ai pierdut timpul, viata, fericirea, si altelucruri pentru o minciuna.

      Macar de era adevarat mesajul. As fi fost fericit, indiferent de problemele sau esecurile avute. Dar, sa zic asa, nu pot dovedi unui potrivnic bine documentat, nimic din ce as pretinde, deoarece este evidenta eroarea lui Branham si in atitudine si in invatatura si in prezicere. Mesajul lui e catastrofal.

      Multumit de raspuns?

      Ștergere
    2. Trinitatea si Unitatea sunt doua parti ale aceleiasi monezi.

      Ștergere
    3. Asa este! Pe o fata a monezii scrie ,,trinitate: pe cealalta ,,numai Isus-Jesus Only".

      Ștergere
    4. Unitatea ne arata fiinta,trinitatea ne arata aspectele fiintei: trup,suflet si duh.

      Retineti ca fiinta este aspectul nemanifestat al fiecaruia dintre noi,dar prin intermediul celor 3 aspecte ale sale se exprima in cele 3 lumi: Lumea materiala,emotionala ,mentala,spirituala.

      Nu ar putea si Dumnezeu sa fie asemeni omului care l-a creat? "" Sa facem om dupa chipul Nostru,dupa asemanarea Noastra..."". Deci suntem dupa chipul Lui .

      Interfata fiintei noastre in lumea tridimensionala este trupul. A fiintei lui Dumnezeu este Omul-Divin Isus Hristos. Acesta era pregatit inainte de intemeierea lumii : "" Tata,Tu mai iubit cu slava pe care o aveam la Tine inainte de intemeierea lumii"". Dar aceasta taina ""A fost tinuta ascunsa de inteleptii lumii,si facuta cunoscuta pruncilor la sfarsitul vremurilor"" adica la nasterea lui Hristos.

      Si ce este important este ca acest Om-Divin Isus Hristos inca exista in timpul prezent: ""Avem la Tatal un Mijlocitor,pe Omul Isus Hristos...."". Asta nu inteleg multi,si il reduc pe Hristos doar la ceva care a fost creat in pantecele Mariei si care a existat doar 33 de ani pe Pamant. Aceasta teorie defapt devitalizeaza toata esenta mesajului apostolilor : Ca ISus Hristos exista ACUM in perioada de Har , ca Mijlocitor ,Domn,Mantuitor,Pastorul cel Bun .

      Acestia care il reduc pe Hristos la o simpla aparite cu o durata limitata de timp adica 33 de ani pamantesti,sunt niste antichristi imbracati in blanuri de oi. Ei nu il au pe Fiul,si in consecinta cum il pot avea pe Tatal? Ei au doar niste manifestari care nu ii ajuta cu nimic,dar nu au esenta pe care au predicat-o apostolii : Pe Isus Hristos.

      Ștergere
    5. "" Ei au doar niste manifestari care nu ii ajuta cu nimic,dar nu au esenta pe care au predicat-o apostolii : Pe Isus Hristos. ""

      Mai degraba am vrut sa scriu ca ""Ei cred doar in niste manifestari ale lui Dumnezeu care nu ii ajuta cu nimic,dar nu au esenta care au predicat-o apostolii: Pe Isus Hristos ca o realitate prezenta adica pe Omul Isus Hristos ca Mijlocitor in Ceruri. "".

      Ștergere
  6. Da si multumesc pt timpul acordat.

    RăspundețiȘtergere
  7. https://www.youtube.com/watch?v=svKyoEAAv_Y

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place asta ce ai scris ca liderii "Sa iubeasca cu pasiune pe Dumnezeu si pe credinciosi." Amin.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu merge, zice ca "acest videoclip este privat". Despre ce era vorba?

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.