sâmbătă, 10 octombrie 2015

Non-valoarea in branhamism


A fost alaltaieri la mine acasa un frate iesit de la mesaj de cativa ani. Am discutat cam 4 ore.

A fost echilibrata discutia si am vazut o evolutie si crestere in el.


Nu am incercat sa ne convingem de nimic, am discutat lucruri interesante si s-au legat bine cateva idei, am inteles apoi si alte chestii pe care le scriu aici.

Am vazut ca e greu si pentru el si pentru noi sa alegem o biserica deoarece noi oriunde mergem vedem doar raul la altii.

Am fost atat de intoxicati de otrava la mesaj, incat ne-am format o inima amara si ochiul nostru priveste tot raul. Peste tot vedem doar ca nu sunt buni de aceea tindem sa ii evitam. Incredibil in ce iad, am fost bagati in branhamism.

Atunci cand merg la seminar de dezvoltare personala si aud lucruri de mare valoare, fara sa vreau in mod expres, fac diferenta si compar cu modul de viata si credinta trait la mesaj cu multi ani inainte.

Am finalizat recent o serie de cursuri legate de psihologia comunicarii si relationarii mai ales pe lidership, pe conducere. In primul rand invat pentru mine, pentru a creste si apoi o fac pentru a incepe in mod mai serios mult visatul meu proiect de lidership motivational, scoala de lideri, cursuri. 


Daca as fi invatat aceste lucruri macar acum 10 ani viata mea ar fi fost cu totul diferita.


Nu ma mir deloc, de ce scrie in Scripturi: "Intelepciunea striga cu glas tare pe ulite si spune celor prosti: VENITI". Eu am venit. Un pic cam tarziu, dar nu e prea tarziu. Slava Domnului.



Pentru a va da o mana de ajutor sa va permiteti de a privii ambele parti ale monezi in viata voastra la mesaj, scriu acest articol. 



Este si o evaluare, nu un articol jignitor, acuzator, iar daca voi percepeti ca fiind un atac, voi aveti o problema personala, nu articolul, deoarece va identificati.



Am inteles si studiat ca este vorba de tipare comportamentale pozitive si negative care sunt pretutindeni, la orice om, la fel in orice religie, in orice linie de la mesaj. 


Ei se poarta cu tine sau tu cu ei deoarece tiparul de baza, este gresit, care fie este alimentat fie este redus de invatatura si ideile respectivei comunitati. 

Iata deci ce am inteles.

Oameni care iti tin morala, te judeca sau te critica constant, si care vor sa te schimbe, sa te determine sa te adaptezi la viziunea lor asupra lumii o fac din nevoia disperata de a-si confirma "adevarul" personal.

Ei vor sa te faca sa adopti si tu ideile fixe si rigide, fie branhamiste, frankiste etc. la care se raporteaza ei din cauza ca au o gandire mediocra si limitata.

Au o nevoie disperata de a gasi semeni care gandesc ca si ei si pentru asta recurg, cum am mai zis, si la agresivitate verbala, amenintari, care au devenit un stil de viata obisnuit la Branham, dupa anul 1960 in special.

Placerea si nevoia lor este sa gaseasca la tine aspecte pe care sa le poata critica si judeca, sa te faca sa te simti prost pierdut, daca nu iti insusesti si tu credintele lor limitative.

In sfarsit am aflat motivul interminabilelor barfe, minciuni, atacuri perfide de la mesaj din toate adunarile din toate liniile.

Ei au nevoia psihologica bolnava de a fi mai presus decat altul, in acest caz, decat cel pe care il barfeste si il injoseste. Au aceasta nevoie mare deoarece se simt emotional nesiguri de sine. Au fost candva depersonalizati, abuzati fizic, verbal, emotional, sexual.

Se vede clar ca ideile, felul lor de a fi provine din propria lor nefericire, neimplinire, din neputinte, din renuntarile lor, din incapacitatea de a se adapta, de a fi originali si creativi, de a-si trai viata in acord cu cine sunt ei cu adevarat. 

Si-au creat personaje imaginare ca "mireasa" "profetul" "ingerul" "robul" la umbra carora zac nefericiti hranindu-se cu iluzii desarte si naluci pentru a supravietuii.

Sunt fricosi si lasi. Au renuntat la bucuria de a trai si la frumusetea existentei si creativitatii, transformandu-se in persoane rigide, dure, rautacioase, lipsite de pace, de stralucire, de fericire. 

Ca sa nu se simta singuri in nefericirea lor autoimpusa, incearca sa te determine si pe tine sa renunti la idealurile, la visele si la originalitatea ta. 

Vor sa renunti la tine insuti pentru a fi cine Branham si Frank si ei vor ca tu sa fi. E criminal si total imoral ce fac ei. 

Asta e toata (non) valoarea din branhamism. Zero.

Dorinta lor este sa controleze, sa domine si sa-i transforme pe cei din jur dupa chipul si asemanarea lor limitata. 

Ei nu promoveaza valori, ci idei care sa te faca precum sunt ei. Dogme, tinuta, conceptii, atitudini.

Am scris un articol de vreo doua luni cred, ca ei au pretentii multe dar nu au valori. Asta este toxicitatea gandirii lor. Au pretentii dar nu au valori. 

Ei transmit pretentii, nu valori. Aici este articolul:


Daca iesi din tiparele lor, fereasca-te Dumnezeu ce urat se poarta. Imi amintesc ca incepand cu Branham, Frank, Mera si altii am vazut aceasta atitudine otravita si diabolica.

Ei in rautatea lor, isi permit sa eticheteze pe toti cu toate numele negative din Biblie (Core, datan, Iuda, etc) nu pentru ca aceia sunt asa, ci pentru ca au decis sa nu mai stea in secta lor.

Cei plecati, probabil cei mai multi, vor sa isi pastreze felul lor de a fi, originali, ei insisi, si mai ales nu mai vor sa se lasa manipulati de idei sectante.

Daca iti permiti asta si iesi din cadrele fixe la care se raporteaza ei, te vor bombarda cu critici si cu mesaje menite sa te faca sa te indoiesti de tine, sa te simti carpa, inutil, ratacit, pacatos, iar astfel sa devii ca ei, deoarece ei iti dau solutia "salvatoare".

Eu iti zic ceva. Libertatea are pretul ei si merita.

Nu permite ca nefericirea si limitarea autoimpusa a altor oameni sa te otraveasca si pe tine.

Pe ei nu-i poti schimba, insa poti sa te indepartezi de cei care vor sa-si impuna perceptia lor limitata asupra ta si sa iti controleze viata, idealurile, hainele, mancarea, concediul, timpul liber, hobby-urile, banii.

Una este sa primesti sfaturi care te ajuta sa devii mai bun, si alta este sa te indoctrinezi si sa urmezi oameni cu mentalitate sectanta-mistica-iluzorie.

Mentalitatea aceasta iti distruge viata si bunatatea sufletului tau, iti distruge visul si destinul maret la care Dumnezeu te-a chemat.

Sper sa ajute liderii si adunarile lor ceea ce scriu aici si ii rog nu sa ia personal ca o critica. 

Ca un observator si evaluator neutru, nu ca si critica, vad clar la ei evolutie ZERO

  • Crestere, maturizare adunari ZERO
  • Consiliere familii, frati dezbinati, certati, cu nedreptati. ZERO.
  • Capacitatea de a raspunde la invataturile false aduse de Branham si Frank. ZERO. 
  • Capacitatea de a raspunde corect la intrebari despre mesaj. ZERO.
  • Capacitatea de a dovedi ca sunt in cautarea adevarului, nu a apararii ideilor lui Branham. ZERO
  • Crestere, maturizare membrii adunarii. ZERO
  • Imbunatire relatii intre adunarile de la mesaj. ZERO.
  • Colaborari intre lideri si adunari in proiecte cu impact in societate. ZERO
  • Maturizare, crestere liderii mesajului. ZERO
  • Manifestari ale Duhului Sfant in adunarile lor. ZERO
  • Crestere iubire, daruire, bunatate, implicare. ZERO
  • Impacare, iertare intre frati certati de 15-20 de ani, iertare-impacare intre lideri, fratii, comunicare activa adunari. ZERO
  • Crestere in virtutile scrise pe plansa din piramida lor. ZERO
  • Contributie cu Evanghelia si valori, la societate. ZERO
  • Folosirea zeciuielilor si donatiilor in scopuri biblice, publice, utile. ZERO
  • Proiecte care aduc valoare adunarilor. ZERO
  • Proiecte care aduc valoare omenirii. ZERO.
  • Initiative, planuri, activitati care sa implineasca cerintele Bibliei legate de orfani, vaduve, bolnavi, intemnitati etc. ZERO
Statura si activitatea si directia lor de mers pare ca nu este decat un mare ZERO
Daca as putea numi evaluarea dupa tipul comportamental, ar trebui sa numesc adunarile de la mesaj drept asemanatoare cu lacustele. 

De ce? Pentru ca ei "consuma", dar nu contribuie. Ei primesc, dar nu dau. 

Nu au nici un interes si viziune nici capital pentru a aduce iubire, bunatate, si de a exprima valori unei lumi in nevoie si in suferinta, asa cum Domnul si apostolii au facut.

In loc de solutii, ei au critici pentru oameni. Nu este atunci o imensa mandrie si aroganta sa se autonumeasca Mireasa lui Cristos? Este.

Un stil de administrare si conducere parazitar si un mod de a vedea lucrurile prin filozofiile limitate si goale, nu aduce nici o propasire la nici un nivel. Nimanui. (Cu exceptia celor care va iau donatiile si zeciuiala. Ei propasesc financiar.) 

Nu e o comunitate reala. Fiecare se lupta cum poate. Este pe cont propriu fiecare. Unii frati, putini, sunt diferiti, ei nu sunt ZERO. Ei au valoare totusi.

Ei sunt asa deoarece poate au fost pe la baptisti inainte sau in alta parte, ori au inima aleasa, si nu sunt de acord cu toxicitatea lui Branham din isteriile lui, chiar daca sunt la mesaj.

Se observa clar ca adunarile de la mesaj indiferent de linie, nu sunt un Trup.

Este o miscare extrem de dezbinata si dezechilibrata.

Ei nici nu inteleg si nici nu sunt interesati de acest concept biblic si spirit de "familie crestina".

La ei se promoveaza non valoarea, dezbinarea si ideea "lupilor singuratici" si de adunari singuratice.

Sunt sute si sute de credinciosi, oameni buni, plecati dintre ei, de care nimeni nu stie nimic ani si ani de zile. 

Pastorii, liderii au dat dovada de o uratenie sufleteasca si un egoism iesit din comun, nefacand nimic, ani si ani de zile decat sa ii barfeasca si sa le dea nume negative celor plecati.

Se pare ca i-a ocolit tot ce este valoros, frumos, duhovnicesc, iubitor, primitor, jertfitor si tot ce este normal. Ei nu stiu, ei nu practica, nu inteleg nimic din aceste lucruri de valoare umana si duhovniceasca, de suflet.

Ei dau din gura de 30 de ani tot cu subiecte de genul denominatiuni, cu stiri apocaliptice, comete, Vatican, cutremure, profet, mireasa, apocalipsa, etc. 

Nu au nimic in realitate.

In spatele unor lozinci si slogane precum "Cuvantul descoperit", "Mireasa" si "profetul orei", exista numai goliciune.

Tot ce au ei au se numeste PRETENTIE. 

Ei au pretentia uriasa a "reasezarii tuturor lucrurilor ca si in Biserica primara" la ei, prin asa zisul Ilie-Branham, dar daca citim in Biblie vedem ca Biserica primara era cu totul si cu totul diferita fata de ceea ce este la ei. 

Schimbarea unui ritual al botezului din titluri in Nume nu inseamna nicidecum o "reasezare a tuturor lucrurilor." Nici vorba, nici poveste.

Asta este una din iluziile mincinoase cu care ei se mint zi de zi, ca au un botez in Nume nu titluri si prin asta ei sunt alesii. (botez furat, nu descoperit, de Branham de la penticostalii unitarieni.)

Totul este doar pretentie, fara acoperire. Ei nu au nimic din practica din Biserica primara in mijlocul lor ca reasezare. Nimic. 

Cititi Biblia si comparati, si veti afla voi insiva ca nu au nimic. 

Avand pretentii doar, tu extinzi pretentiile si altora, sa creada ca tine. Deci tu ceri. Tu pretinzi. Dar avand valoare extinzi valoarea si o daruiesti. 

Viata ta poate fi frumoasa si bogata in toate felurile. 
Da-i valoarea care o merita. 
Pur si simplu tu devii roditor, folositor, si nu mai esti un sectant apocaliptico-mistic isteric, rautacios si disperat sa isi dovedeasca ideile lui altora. Nu. 

Tu iti inmultesti talantii primiti, iti cunosti misiunea personala, iti intelegi responsabilitatea, nu te mai limitezi la prostia ideilor rautacioase si toxice din secta in care esti. 

Ei pretind sa urmezi ideile lor, dar valoarea vietii, a credintei nu consta in ideile lor. Consta in ce faci tu ca valoare prin ceea ce Dumnezeu ti-a dat. 

John Maxwell spune ca "Talentul tău este darul lui Dumnezeu pentru tine. Ceea ce faci cu el este darul tău pentru Dumnezeu." Despre asta e viata si credinta. 

Viata nu este despre o viata "religioasa" limitata, nici despre idei mistico-fanteziste-false-inchipuite fara valoare. Nu.

Viata este darul lui Dumnezeu si trebuie facut ceva extraordinar cu ea. Toti eroii Bibliei au stiut asta, de aceea vorbim de ei si de ispravile lor. 

Branhamistii si urmasii mesajului in general, cred in mod fals ca anumite lucruri bune petrecute acum 50 de ani in viata lui Branham sau a altuia, le da lor valoare acum, prin faptul ca le accepta si le promoveaza. 

Off Doamne, cata prostie. 

(Am impartit in doua articolul. Urmeaza continuarea.)

52 de comentarii:

  1. Fain .Mi-a placut.Este motivational. Si Isus,si apostolii ne indeamna sa aducem jertfe in fiecare zi adica faptele bune pe care le-a pregatit Dumnezeu sa umblam in ele. Stiti de ce?Fiindca suntem o preotie sfanta.Si in V.T preotii aduceau jertfe din ceea ce aveau ei. In perioada Harului jertfa crestinului este tocmai facerea de bine de care vorbeste Isus,apostolii. Iacov merge mai departe si ne spune ca ,credinta daca nu are fapte este moarta. Un pom daca nu are roade este mort. Este logic.Este natural si firesc.

    Din pacate aceste secte deviate de la adevar nu invata nici macar aceste lucruri.Prin asta vedem ca ele sunt moarte ,sunt fara viata si fara valoare . Ele sunt fondate pe ceea ce a predicat un om,nu pe ceea ce au predicat apostolii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Lica. Ai facut un rezumat foarte bun. Toate acestea sunt si experientele mele in cadrul branhamismului. Pacat ca nu mi-am dat seama acum vreo 20 ani...

    ABEL

    RăspundețiȘtergere
  3. Branham zicea de alte comunitati ca ele "nu sunt biserici" ci cluburi. Cred ca nu exista un club mai izolat si lipsit de aproape orice element "bisericesc" ca si adunarile de la mesaj.

    Criticul si acuzatorul Branham a lasat mostenire doar idei apocaliptico-mistice total contradictorii si care nu au dat nici o valoare nimanui, niciodata...cum spune si apost. Pavel ceva de genul "nu au folosit nimanui cu nimic daca le-au pazit" se refera la ceva legi...cam asa ceva si la mesaj...nu a folosit nimanui ca a avut idei diferit explicate si impopotonate si exagerate si false si adevarate si nu stiu cum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da "sectantii" sunt gresiti" dar nu uita Lica ceva important. "Răul... e comportamentul firesc al ființelor măcinate de frici, insuficiențe, mânii și deznădejdii, rătăcite de iubirea și credința lor. A-i judeca și a-i învinovăți pentru experiența lor, înseamnă ai condamna prin măsura propriei noastre intoleranțe, nemulțumiri, neacceptări, mânii, frici și neputințe de a-i ierta și a-i iubi." Sandor Kasza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inteleg si sunt e acord.

      Tocmai de aceea scriu aici si ii indemn. Pentru a-i ajuta.

      Oricum vis a vis de pretentia lor absurda putem discuta daca avem voie sa o abordam sau nu.

      Eu cred ca daca cineva pretinde ca e nu stiu cine si nu stiu ce trebuie sa poata sta de vorba ca oamenii despre ceea ce cred si sa poata simplu sa argumenteze si sa dovedeasca ce cred. Nu? Altfel unde ne aflam?

      Problema lor nu e "ratacirea" in prima instanta, ci aroganta si mandria ca ei sunt nu stiu cine iar altii sunt nimic, pe cand tocmai asta incerc sa spun, ca ei nu au dreptul sa faca asta deoarece chiar ei insisi sunt intr-o situatie mult mai grava decat aceia pe care ei ii acuza, critica si injosesc.

      Ștergere
  5. Lică tot ce spui tu aici pe blog împotriva Fratilor și surorilor de la mesaj IGNORANTA, AROGANTA, MANDRIE SI PROSTIE.,le-ai avut și tu și îți spun cinstit că încă le mai ai ,căci le folosești împotriva fratilor și surorilor de la mesaj ești JALNIC și nu te vezi ești orb și nu ști nu vorbești deloc ca unul care pretinde că are Duhul Sfânt.Îmi pare rău de tine și de ceilalți ce ați ajuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vorbesti aiureli,asa cum vad ca propagi si alte aiureli pe blogul tau. Ceva gen: "" Ce se va intampla in septembrie 2015"" . Pot sa te intreb ce sa intamplat in septembrie ? Cred ca nimic evident si care sa fie luat in seama. Ce am vrut sa arat cu asta? Ca voi branhamistii doar cu zvonuri si povesti umblati. Sunteti clientii perfecti pentru Cancan si ziarul care era odata Dracula. :))

      Ștergere
    2. Iacobe tu in afara de a acuza tot timpul pe altii care vad lucrurile diferit de tine ,altceva nu stii ce sa spui. Doar repeti ca un papagal ce auzi in adunarea ta.

      Ștergere
    3. Nu iti pare rau de mine.

      De fapt, iti pare rau de tine, si de faptul ca nu ai dovezi, nici o dovada, sa poti apara mesajul fals in care ti-ai pus nadejdea, Dane.

      Ștergere
  6. Gura taci ca nu ai nici un pic Duh Sfant Mustratear Sangele lui Isus sa te mustre.Amin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Du-te degraba si ia-ti medicatia ca ajungi sa dai in nebunie de la atata branhamism.

      Ștergere
    2. Rusine sa iti fie ca folosesti Sangele lui ISus sa iti descarci rautatea si frustrarea. Limbaj de neam de straita,asa cum sunteti toti branhamistii: prosti crescuti si fara pic de sensibilitate si respect fata de gandirea si parerea altora.

      Taci sa ii spui nevestetii nu mie,oaie branhamista ...

      Ștergere
    3. Auzi Dane cu isterii de astea sa nu mai vii aici. Nu ai fost defaimat, omul ti-a spus ce crede. Dar e bine ca ai scris Dane, asa se confirma ce am scris mai sus eu si si Anonimul.

      Uneori va purtati de parca sunteti catastrofe.

      Dane vei sa ramai doar ca niste ratati religiosi frustrati si nervosi si tulburati pentru ca nu isi pot apara ideile mincinoase din secta din care fac parte? Treaba ta. E alegerea ta.

      Ștergere
  7. Dane,Dane,poate ca iti aperi o parere ,dar nu stii sa raspunzi cum trebuie sau la timpul potrivit.

    Nu sunt de acortd cu multe lucruri de pe acest blog,dar sa stii ca nimeni nu poate schimba inima unui om decat DUHUL SFANT prin CUVANTUL LUI DUMNEZEU.Degeaba o sa ma contrazic o luna intreaga cu Lica sau cu oricare altul de aici daca lucrarea respectiva nu aduce nici un rod.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prin Cuvantul lui Dumnezeu nu prin asa zisul mesaj al lui Branham.

      Voi doar folositi cuvinte crestine dar tot ce spuneti esti pe langa Cuvant. Ati pus predicile lui Branham pe langa Cuvantul lui Dumnezeu ,in loc sa le puneti la picioarele Cuvantului.

      Voi dati la o parte Harul lui Dumnezeu si puneti in locul lui predicile lui branham. Lucrarea si credinta voastra este impotriva harului mantuitor.

      Ștergere
    2. Nu trebuie sa te contrazici cu mine. M-am contrazis eu cu cineva? Nici nu e nevoie.

      Nici nu mi-au dat ocazia asta cei care cred in mesajul lui Branham.

      Mesajul lui este atat de slab incat nici nu e nevoie sa ma contrazic. Ma pot contrazice, sa zic asa, cu un adventist, care are multe multe versete biblice in care Domnul cere tinerea Sabatului. Acolo e de discutat cat de cat.

      Dar Branham si mesajul este atat de evident ca sunt false, incat nici macar o simpla discutie nu pot tine cu cineva.

      Recent mi-a zis cineva ca "tu nu crezi mesajul, etc etc" stii tu, vechea poveste plicticoasa.

      Eu i-am zis ca daca imi poate arata ce anume din mesaj este dovedit ca fiind corect si eu nu cred, atunci are "dreptul" sa ma faca "necredincios" dar daca nu poate arata, atunci el este un inselator deoarece promoveaza lucruri nebiblice si care nu pot fi dovedite.

      Desigur ca nu a mai spus nimic. Asa fac toti. Tac cand e vorba sa spuna ceva si spun multe prostii cand trebuie sa taca. Dar ii inteleg, asa e la ei. Pe dos.

      Cred ca nu trebuie sa ne contrazicem, ci sa ne completam reciproc in cautarea adevarului. Asta ar arata autenticitate si corectitudine din partea celor care urmeaza mesajui.

      De ce nu cauta adevarul si au aroganta cu care spun ca ei au gasit adevarul?

      Ar fi trebuit sa fie simplu. Domnule ai dovezi? Ok. Le aduci ca argumente ca sa aperi mesajul in care crezi. Ar trebui sa fiti mandri si onorati ca puteti apara mesajul si pe Branham. E ceva catastrofal sa nu poti arata nimic in apararea mesajului.

      Am mai zis.

      As fi speriat si as sta pe ganduri in mod serios, sa stiu ca nu pot argumenta cu Biblia si cu evenimente reale, miscarea si ideile in care cred.

      "Adica stai putin!" m-as intreba eu insumi, "In ce cred eu de fapt?" "Cred in ceva ce nu poate fi aparat din Cuvantul lui Dumnezeu?" "Cred in ceva atat de usor de combatut?" "Cred in lucruri care se dovedesc a fi false, puerile, infantile, toxice, egoiste, straine de Cuvant?"

      Eu m-as intreba frate, sa stii.

      Ma mir tare ca celor de la mesaj nu le pasa si nu au reusit sa vada diferenta intre fals si adevar.

      Te intreb. Nu te sperie sa stii ca ai o "credinta" atat de slaba incat nu o poti dovedi nici unui copil decat daca il minti?

      Unuia care stie engleza si stie umbla pe Google si in Baza de Date a Mesajului, Message Search ii trebuie 1 ora sa afle ca Branham a mintit si a inselat oamenii si ca a fost bolnav psihic de nevrotism "toata viata lui" dupa cum el ne spune.

      Cum i-am spus celui care m-a vizitat recent.

      Branham ne-a impresionat cu semne si minuni, Wurmbrand ne-a transformat prin suferinta lui. Branham s-a inaltat pe sine si a cazut foarte jos, Wurmbrand de jos de sub pamant din inchisoare, s-a smerit si Dumnezeu l-a inaltat.

      Discutasem de ce Wurmbrand are tiraje de milioane la cartea "Torturat pentru Cristos" adica mai multe decat toti vindecatorii mari din anii 50?

      Ei doar ne-au impresionat cu puterea unor abilitati, daruri spirituale si multa psihologie spirituala. E ok, nu e rau. Te impresioneaza. Atat.

      In schimb sa iubesti intr-un mod dumnezeiesc, sa te rogi pentru cei care te bat, sa cuceresti inima dusmanului pentru Cristos intr-o inchisoare rece, umeda si intunecata si sa vezi biruinte incredibile nu te impresioneaza doar, ci te transforma definitiv.

      Crucea e din nou biruitoare.

      Oamenii de la mesaj sunt vaduviti de adevaratele forte ale Duhului Sfant care transforma inima. Ei sunt otraviti zi de zi cu critici, acuzatii, idei imaginare bolnave si nebiblice.

      Imi pare foarte rau pentru cei din inchisoarea spirituala numita "mesajul orei". Sa scapi de aici este aproape imposibil.

      Cine scapa de aici, are ce povesti, ca si Wurmbrand.

      Ștergere
    3. Ieri a fost o zi intensiva aici pe blog.

      Afişări de pagină astăzi 197
      Afişări de pagină ieri 375
      Afişări de pagină luna trecută 4.786

      Devine din ce in ce mai citit blogul. Tocmai cand ma gandesc foarte serios sa ma retrag. :)

      Ștergere
    4. Sa nu te retragi

      Sa nu te retragi!Am inceput sa citesc acest blog cand avea aceleasi afisari de pagina ca a Behaitului. Acel blog a ramas in urma, nu a propasit deloc desii acum se numeste facultate, nu are nici studenti, nici cititori.Si asta este pentru ca el construieste pe nisip(sau castel de nisip cum zicea ABEL) Pe cand aici tu arati ADEVARUL care a venit sa nimiceasca : lucrarile celui rau adica minciuna branhamista. So keep up the good work ! Good job !



      Ștergere
    5. Am zis asta deoarece s-a cam spus tot ce e nevoie ca sa ajute pe cineva sa poata cerceta in mod serios si sa faca diferenta. S-a spus mult.

      Ar trebui sa ma retrag deoarece nu imi da valoare acest blog. M-a ajutat si pe mine mult.

      Am calculat ca imi ia mult timp. Timpul acesta m-ar ajuta sa ma dezvolt in alte directii.

      Incepe sa nu ma reprezinte nimic din branhmism. Este atat de sub-uman si lipsit de adevar si spiritualitate incat imi este greata de toata prostia, ura si minciuna de la ei.

      Sa vedem cum ma decid.

      Ștergere
    6. Lica, avem aceleasi ganduri. Si eu ma gandesc sa ma retrag, pentru ca trebuie sa merg inainte. Daca ramanem mereu in trecut, nu vom propasi nicium, in sensul sa devenim mai dezvoltati dpdv UMAN.

      Oricum, mai vreau sa scriu cateva articole, si alea care nu tintesc atat de mult spre Branham si trecut, ci spre niste adevaruri mai profunde, la care as vrea ca oamenii sa inceapa sa se gandeasca mai mult...

      Shalom
      ABEL fiu al UMANITATII

      Ștergere
  8. Despre Apocalipsa si Profetii ei "cultici"...

    Un mod de abordare/interpretare alterniva (pentru cine poate sa manance hrana tare, dar vedeti sa nu va rupeti dintii :))

    http://oxigen2.net/2015/10/12/regandirea-apocalipsei/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant. Defapt luarea ad literam a Apocalipsei provine din catolicism si ortodoxie.Aceste doua culte crestine majore au plasat toata Apocalipsa in afara omului,ca ceva exterior care urmeaza sa se intample.Si au inceput sa picteze pe pereti scene din Apocalipsa care ei cred ca se vor intampla ad literam cum scrie. Amintesc doar credintele cultelor si sectelor crestine ,care cred ca membrii lor vor sta la masa cu Mielul si cu profetii Vechiului Testament Abraham,Isac si Iacov. Aici imi vine in memorie predicile lui Ewald Frank ,care tot repeta ca ""mai putin si vom intra in odaia de nunta "", el chiar si visand ""rapirea"".

      Deci exista o interpretare exoterica si una esoterica. Se spune ca doar initiatii cunosc varianta esoterica,pe cand cea exoterica este crezuta de mai toata lumea crestina si luata ad literam ,apoi de aici pana la unele secte care isi revendica doar lor dreptul la ""odaia de nunta"" nu mai este decat un pas.

      O lucrare interesanta si care o recomand este ""Daniel si Apocalipsa"" de Eliphas Levi.

      Ștergere
    2. Exact asa este, imi place cum ai scris despre interpretarea exoterica si esoterica.. Si nu numai cu Apocalipsa este asa. Sa luam de exemplu pe Ewald Frank si pildele, sa iei si sa aplici pe "Robul Credincios" numai la o singura persoana din istoria omenirii, mi se pare extrem de aberant...

      Ștergere
    3. Exact. Robul credincios e orice rob credincios care isi face bine slujba.

      Ștergere
    4. Robul credincios care imparte hrana...interesant de dezbatut.Oare ce hrana imparte Ewald Frank? Predicile lui Brnaham le considera hrana duhovniceasca sau ceea ce predica el? Branham cand i-a vorbit de hrana sa referit la benzi adica la predicile lui . Frank in schimb combate aproape toate ideile lui Branham de pe benzi,si le modifica dupa cum a invatat el la teologie,el fiind doctor in teologie.

      Deci pana la urma care ar fi aceasta hrana duhovniceasca? Cred ca nici un frankist nu isi mai pune problema asta. Au prins o idee cum ca ei ar avea "'adevarul absolut"" si cu asta se cred cei mai curati,cei mai vrednici,cei mai ...cei mai....etc.

      Chestia asta de mai sus e buna pentru neghiobi ,nu pentru oameni sinceri care cerceteaza lucrurile.

      Ștergere
    5. Doamne Dumnezeule, oamenii astia nu inteleg ca e vorba de o PILDA, nu de ceva real? Se aplica la ORICINE, nu la UNUL singur

      Si mai mult, Biblia e integrativa, nu separativa (sectara). Adica daca vorbeste despre un rob credincios si unul necredincios, atunci ar trebui sa vedem daca nu cumva avem ambele "calitati" descrise in Biblie? In cazul asta, Frank poate fie si rob credincios si necredincios in acelasi timp.

      In nici un caz, el e cel bun, si toti ceilalti sunt cei rai, pentru ca "asa spune Biblia"... Asta e parerea lui...

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
  9. Lică dacă ști să îmi explici și să lămurești de ce a început acest război între Rusia și Siria și de ce SUA stă și privește căci de îndată nu se va termina acest război ,și de ce asteroidul nu a lovit încă pămîntul atunci de abea aș putea spune că ești pe drumul cel bun pe curînd...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dan, asa pot sa te intreb si de ce a inceput razboiul din crimea (prin 1853) si de ce nu a venit apocalipsa atunci, desi a fost prezisa de toti...

      Daca vrei sa iti pui mintea la lucru, ai raspunsul la intrebarea ta aici:
      http://oxigen2.net/2015/10/12/regandirea-apocalipsei/

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
    2. A fi sau a nu fii pe drumul cel bun, nu consta in explicatia buna sau mai putin buna a unei miscari politice sau militare a SUA, Rusia etc. Cum poti sa spui as ceva?

      Dane, sfatul meu este: intreaba-te daca ai facut ceva bun pentru altii sau ai de gand sa faci si daca vezi o crestere si evolutie la tine in primul rand. Restul sunt doar stiri.

      Ștergere
    3. Da mam lamurit de partea cui esti sa ai Duhul Sfant nu sta in cate fapte ai facut bune sau rele dar mam lamurit ca nu sti nimic nimic nimic ca nu ai Duhul Sfant dupa cum vorbesti.

      Ștergere
    4. Tocmai in asta consta: a face fapte bune este una din roadele Duhului. Nu scrie niciunde ca a crede predicile lui Brnaham este o dovada ca ai Duhul Sfant. Asta e inselatoria lui Brnaham ,nicidecum ceea ce ne invata Isus si apostolii.

      Ewald Frank de exemplu, el nu crede multe din ceea ce a predicat Branham.Are el Duhul Sfant sau nu?

      Ștergere
    5. La mesaj roadele Duhului este sa stai in casa sa asculti benzile lui Branham pana faci 120 kg si o burta mare, diabet, si alte boli atat fizice cat si psihice sa critici pe toti crestinii si sa te bucuri fals ca tu esti "Mireasa".

      Dialogul imaginat de mine al unui branhamist sau frankist cu noi, bazat pe logica din raspunsurile lor din ultimii 5 ani.

      "De ce sa faci fapte bune? Numai pentru ca Isus cere asta? Sa fim seriosi. Da cine e Isus sa ne spuna noua ce sa facem.

      Pentru ca Biblia cere asta? Sa fim seriosi. Da ce Carte e si Biblia aia sa imi spuna mie ce sa fac? Predicile profetului nu ne invata asa ceva.

      Pentru ca e parte din invatatura apostolilor sa ajutam pe altii si sa daruim cat putem? Hai sa fim seriosi. Mesajul fratelui Branham care este profetul Domnului, singurul mesager, nu ne invata asa ceva.

      Mai bine sa ajungem sa dam banii pe tratamente si medicamente, decat sa ii daruim atunci cand putem sau decat sa ii investim in actiuni care dovedesc dragostea de frati si iubirea de oameni.

      Dar speram sa vina Rapirea sa scapam de aici si toti restul sa piara in necazul cel mare pentru ca nu au acceptat mesajul orei."

      Astia sunt ei. Nu toti. Dar cam 95 % din ei.

      Iar cei care sunt diferiti sunt asa deoarece au inima pentru a ajuta si a darui pe altii stiind ca tot ce au este primit in dar ca un har. Acestia desi sunt la mesaj, nu au permis otravurilor lui Branham sa ii opreasca din a iubi, din a se darui ca timp, energie, banii in diferite lucrari prin care fac bine si aduc prin asta onoare si slava lui Dumnezeu.

      Imi dau jos palaria in fata oricui face asa ceva si ii mustru pe toti care au adoptat un stil de viata PARAZITAR mostenit de la branhamisti si frankisti si le cer imediat sa isi schimbe viata dupa cum Domnul si apostolii si Duhul Sfant cere, chiar si umanitatea din noi ne cere sa facem bine, cat putem tuturor, mai ales fratilor.

      Voi nu ajungeti niciodata la Dumnezeu, daca nu exprimati iubirea deoarece Dumnezeu este DRAGOSTE, nu interpretari apocaliptice.

      Cine nu iubeste NU A CUNOSCUT PE DUMNEZEU.

      Cine uraste pe fratele sau este de la diavolul.

      Noapte buna tuturor.

      Ștergere
    6. "" La mesaj roadele Duhului este sa stai in casa sa asculti benzile lui Branham pana faci 120 kg si o burta mare, diabet, si alte boli atat fizice cat si psihice sa critici pe toti crestinii si sa te bucuri fals ca tu esti "Mireasa". "" .

      Foarte tare Lica.Prin aceasta fraza ai cuprins aproape 97% din ceea ce fac branhamistii si frankistii. Ma intreb daca oamenii astia mai cred ceea ce spune ISus Hristos in Evangheliile Sale,sau sunt dea dreptul obsedati pana la forme clinice adica patologice ,de ceea ce a spus Branham sau Frank.

      Ștergere
    7. Eu te-am intrebat ceva Iacob Dan: "" Ewald Frank de exemplu, el nu crede multe din ceea ce a predicat Branham.Are el Duhul Sfant sau nu? "".

      Dar ca de obicei nu vad sa raspunzi la intrebare.Probabil nici nu cunosti predicile lui Brnaham ,decat asa superficial ,de genul: "" Branham a restituit,Branham a fost...a facut,a visat....etc"".

      Sau poate sesizezi capcana din intrebare si de aceea nu vrei sa raspunzi,deoarece Branham a spus ca cine are Duhul Sfant crede mesajul orei.... ;).







      Ștergere
    8. mai Dane ce sa iti explice LICA el saracu nici nu stie pe lume este poate iti poate explica aroganta pe care o avea cand era asa zis la mesaj cum si unchiul lui Iuda Iscarioteanul a umblat cu DOMNUL ISUS HRISTOS dar la urma sa vazut sfarsitul lui el tot ce poate sa iti explice sunt doar falimenturile lui pe linie in afacerii familie si religie ce sa te invete un infumurat ce ai de invatat de la reptilieni el este ca o fiara ranita musca in stanga si in dreapta si dintr-un mare om de nimic acum a ajuns si de rasul lumii.

      Ștergere
    9. D-zeu la scos si l-a salvat din Branhamism pe Lica.se vede ca il urati. eu nu sunt de acord cu tot ce spune el si nu ma intereseaza viata altuiadar am verificat personal si am vazut fff clar ca Branham nu este prorocul Ilie si alte multelucruri nu sunt adevarate. Problemele si necazurile oamenilor cum a fost Lica e una si Domnul scapa pe cine se increde in El dar excrocheria frankisto branhamista este altceva.Tu nu lovesti in cine trebe. Lui Branham i se vede sfarsitul blestemat si la fel multi blestemati au murit la fel ca el.

      Ștergere
    10. Saracii de voi.Cand nu aveti nici o dovada sa aprati minciunile lui branhamel atunci faceti ceea ce intotdeauna ati facut adica atacati disperati.Mai disperatilor Branham sia blestemat mesajul lui si sa falimentat singur.

      Ștergere
    11. Pui de naparci lasati-va de minciunile lui Branham.Va folositi de zeciuielile altora apoi aveti tupeul sa criticati pe altii. Domnul sa va mustre pereti varuiti. Cu adevarat sunteti branhamisti si nu crestini. Hristosul vostru este Branham,fiindca ati ajuns sa il imitati si ii calcati pe urme. Cu adevarat Satan vorbeste prin voi si v-a dus in desertul idolatriei. Acelasi Satan care acuza pe alti crestini pentru care a murit Hristos,si pe care Dumnezeu i-a iertat si acceptat datorita Fiului Sau. Va credeti intelepti dar ati innebunit cu predicile lui Branham in mana.Ap Pavel ne spune ca ""orice gand il facem rob ascultarii de Hristos"". Voi ati intors spatele Domnului Isus si nu mai tineti cont de ceea ce ne invata El,chiar daca umblati doar cu fotografii retusate si falsuri cu chipul lui Isus. Acestea le folositi doar pentru orgoliu si mandrie personala,nicidecum sa luati aminte la ceea ce ne invata Domnul si Invatatorul nostru. Credeti ca aveti totul si ca nu duceti lipsa de nimic,in realitate aveti inima si mintea goale de prezenta lui Dumnezeu si de roadele Duhului Sfant.

      Ștergere
    12. Nu se exista mai rai oameni ca voi branhamistilor.Diferenta intre voi si orice om e ca ei se pocaiesc dar voi nu veti recunoaste niciodata ca ati fost inselati de excroci religiosi si de sarlatani vindecatoricare vau amagit. in iad ajungeti daca nu va pocaiti. urgent. Inainte sa acuzati pe altu mai bine pocaitiva voi ca in viata voastra numai asta ati facut vati batut joc de toti crestini si vati numit singuri sfinta Mireasa. Sunteti de ras mai hotilor banditilor perversilor mincinosilor inselatorilor care otraviti mintea bietilor oameni cu inselatoria satanica branhamista.Bine sa scris pe blog ca sunteti paraziti plini cu otrava si toata valoarea ce o aveti e minciunile lui branham..

      Ștergere
    13. Nici nu trebuie sa raspundem la frustrarea cuiva.

      Dpdv psihologic il inteleg. Este frustrat si se simte ranit, probabil am scris ceva ce l-a ranit direct, dar nu asta am vrut.

      Din cate imi amintesc nu am fost arogant niciodata, intentionat.

      Si daca am fost vreodata gresit mi-am cerut iertare de la toti fratii din toata lumea pentru toate lucrurile si legate de relatii, si de faptul ca i-am mintit atunci cand am promovat mesajul lui Branham.

      Nu stiu multi frati la mesaj care sa se pocaiasca public si in privat celor carora le-a gresit cu voia sau fara voia. Asa ca nu cred ca sunt arogant. Sunt precis in ce scriu si asta taie uneori. Asa ca nu confunda lucrurile.

      Sunt foarte fericit cu mine si am cateva lucruri de rezolvat, dar pot spune ca si apostolul Pavel despre tot ce mi s-a intamplat si prin ce am trecut: "Toate lucrurile lucreaza impreuna pentru cei care il iubesc pe Dumnezeu". Nu este vorba nici aici de mesaj.

      Asa ca am acceptat esecul, l-am transformat intr-o lectie pretioasa de viata si merg mai departe. Sectei branhamiste nu ii datorez explicatii si cand ma voi autoproclama ceva guru religios atunci da ma poti intreba asupra ideilor mele, dar mai intai vedeti-va de pacatele si de rautatea voastra.

      Am o intrebare. Fratilor, iertati-ma dar cum credeti ca veti intra in Cer cu asemenea demoni in voi? Behaitul a scris despre Demonologia pe blogul lui si chiar Branham a spus ca ura si rautatea si critica si altele sunt demoni.

      Poate ma fac budist sau adventist sau mormon sau ateist toate aceste lucruri sunt deciziile mele de viata daca le iau si este exact numai treaba mea viata mea.

      Ati controlat destul vietile altora. Incepeti mai bine sa vi le controlati pe ale voastre proprii.

      Oricum sunt multumitor cand se confirma branhamismul vostru, prin "atacuri" de nimic si idei puerile. Branhamismul s-a dovedit mereu si mereu a fi diluat si slab, complet fara valoare si datorita urmasilor lui Branham nu numai datorita lui.

      Viata voastra, urmasi ai lui Branham, este cu mult mai presus decat branhamismul si ideile lui absolut toxice. Frate da valoare vietii tale, nu iti hrani sufletul cu frustrari, ura, minciuna aparand una dintre cele mai mari miscari religioase false: "Mesajul orei."

      Fa ce vrei cu viata ta, sfatul meu este: apara adevarul, nu branhamismul.

      Ștergere
    14. Fain raspuns Lica.Domnul sa te binecuvanteze. Nici eu nu stiu frati din branhamism sau frankism sa isi ceara iertare cuiva care a plecat din secta lor.Ei nici macar sfaturi de la altii nu accepta. Imi aduc aminte ca i-am dat un sfat cu ceva ani in urma unui frate frankist.Si ce crezi ca mi-a raspuns? : "" Nu imi dai tu mie sfaturi"". Atata orgoliu si aroganta nu intalnesti decat poate la fundamentalistii islamici. Ce a putut sa faca Branham si Frank din ei : pereti varuiti.

      Ștergere
    15. LICA AI AJUNS SA MUSTI MANA CARE TE-A HRANIT RUSINE SA ITI FIE ARATI O NESIMTIRE IESITA DIN ORICE LIMITA NU MA MIR CA STAPANUL TAU SATAN A TRAS A TREIA PARTE DIN INGERII DE PARTEA LUI TU IN SCHIMB PROBABIL AI REUSIT DOAR VREO TREI DAR E BINE CA ESTI UN SANITAR CARE CURETI PADUREA DE HOITURILE CARE AR IMBOLNAVI PE ALTII ITI UREZ SUCCES IN LUCRAREA PE CARE O AI DE A CURATA BISERICILE DE HOITURI POFTA BUNA

      Ștergere
    16. Esti dus cu pluta.Du-te si fa-ti un control ,si da la o parte ghiveciul de predici ale lui Branham. Va imbolnavesc inimile si mintile acele predici .

      Iti este ciuda ca Lica are perfecta dreptate.Si din frustrare vorbesti ca un... :))


      Ștergere
    17. Ho, ho dragul meu. Calmeaza-te.

      Nu am muscat pe nimeni daca am spus exact ce simt si ce cred. Dimpotriva sunt sincer.

      Tu inca nu mi-ai zis cu ce te-am suparat, sau cu ce am gresit fata de tine? In ce anume Branham a spus adevarul si eu am negat? Eu am gasit asa ceva.

      Lucifer a lucrat cu Branham cand a inceput si s-a crezut Dumnezeu nu eu, nici altii. Daca ai adevarul nu trebuie sa sari asa, ci doar sa il dovedesti. Dar nu poti. Prabusirea branhamismului este inevitabila si nu da vina pe mine pentru ca Branham a mintit omenirea. Da vina pe tine ca promovezi un "profet" dovedit de sute de ori ca fiind fals.

      Dar nu esti decat un alt branhamist speriat si acuzator. Nu vei cauta adevarul niciodata. Vei cauta sa aperi un sistem al unei secte false. Imi pare rau de tine.

      Si inca ceva. Oamenii nu sunt hoituri, in schimb tu pari un branhamist frustrat si nefericit.

      Ștergere
    18. Branhamist spurcat si jegos tu vb de rusine???!!! Gunoi branhamist adica cine nu se inchina la icoanele cu branh e hoit??? Jegos imputit religios care nu cunosti pe Dumnezeu dar cunosti pe Branham cu ce te ajuta ??!? Cu nimic. Esti o mizerie mare ca ai facut asa ceva. Asta este rodul branhamist ca sa faci hoituri pe cei ce nu ti urmeaza invatatura.e vai de tine nenorocitule si sectant mincinos.

      Ștergere
    19. Haideti sa nu ne emotionam negativ. Nu e spurcat si nici jegos, este doar orbit si frustrat. Am zis ca il inteleg pe de o parte dar asta nu inseamna ca tolerez atitudinea lui.

      Oricum pe mine m-a jignit asa ca eu nu ma supar.

      Stiti ce trebuie sa nu uitam? Desi simtim emotii negative cand cineva ne ataca, trebuie sa invatam sa fim stapani pe modul in care reactionam la ce ne spune unul sau altul. Si credeti-ma ca putem. Putem deveni "imuni" treptat la rautatile altora.

      Va propun ceva amandurora: cereti-va scuze pentru iesirile voastre si veti dovedi maturitate. Inca ceva. Noi nu trebuie sa dovedim "branhamism" sau "ex-branhamism" nimanui. Noi trebuie sa dovedim ca suntem...oameni. Simpli oameni, care cresc, evolueaza si se maturizeaza. Asta este scopul lui Dumnezeu.

      Domnul a intalnit un pom neroditor, da? Nu l-a intrebat ce secta sau cult e sa zic asa. A avut nevoie de ceva practic de la el. Nu i-a dat, l-a blestemat si a murit pe loc.

      De aceea eu scriu si ma simt atras de dezvoltarea personala, de lidership, deoarece am inteles in sfarsit ca nu pretentia mea despre mine ma face ceva, ci valoarea mea reala pe care o cresc conteaza si pentru oameni si pentru Dumnezeu si pentru relatia si chemarea mea. Modul simplu, chiar si "ne-religios" in care imi implinesc destinul este totul.

      Branham, Frank, si nici altii nu mai pot tine oamenii limitati in idei de pretentioase arogante si parazitare, care nu au valoare biblica deloc. Timpul acestor mentalitati bolnave si toxice a expirat demult.

      Ascultati: Omul launtric trebuie innoit zi de zi, nu trebuie nimanui idei apocaliptice false predicate din nou si din nou. Sper ca nu va jignesc, dar incerc sa fiu precis in ce spun.

      Haideti. Eu va scuz pe amandoi, nu sunt suparat, dar nu accept sa continuam in acesti termeni.

      Va incurajez sa incercati sa treceti peste orice frustrare, nervi, si sa lasati omul cel nou dinaluntrul vostru sa isi exprime valorile si calitatile.

      O seara buna.

      Ștergere
    20. Branham facea sex cu Hope inainte de casatorie?Asa dovedesc actele lor.Nu de alta eu stiu ca nu e bine sa te bagi in dragostea omului,dar ca si cu cadilacul Branham spune una face alta spune la altii ce sa faca si el nu face sau face invers la fel si cu bani si cu cadilacuri si cu sexul.fatarnici sectanti ce mai.
      https://www.youtube.com/watch?v=-cZxP8hQ-d8

      Ștergere
    21. Daca asa i-a invatat Branham sa vorbeasca,ce sa le ceri? Acest duh care era in Branham si care a fost mustrat de Domnul , a trecut prin intermediul predicilor in credinciosii lui Branham.

      Este simplu.Ei vorbesc asa fiindca il adora pe Branham in inima lor.

      ""Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta..."". Nu scrie niciunde ""Sa iubesti profetul cu toata inima ta...."".

      Este chiar invers : Profetul trebuie cercetat duhovniceste.Si daca spune ceva ce nu se implineste SA NU ITI FIE FRICA DE EL.

      Cititi odata Deuteronom 18 si dati crezare lui Dumnezeu,nu unui om care a avut un dar spiritual dar l-a folosit sa isi faca o imagine de ""profet infailibil"".

      Ștergere
  10. Stiti fratilor ca in original calul al patrulea nu e galben ci verde?
    "The word used in greek for his color is "chloros", which normally and elsewhere in Revelation means yellow- green."
    Si toate tarile arabe au verde in steag si cuvantul "junghiati" in Apocalipsa este real "decapitati" nu junghiati?

    Asta este exact ce se intampla acuma.

    Ferice de cei care au invatat engleza.

    https://www.youtube.com/watch?v=4lRT6P8gxlI

    Branham si Frank nu au zis niciodata nimic despre cea mai mare amenintare mondiala.S-au legat de catolici si protestanti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha, ce tare. Cum de nu a "vazut" profetul Branham calul VERDE prin "descoperire" divina? In schimb a vazut doar pe adam si eva facand sex, asa cum scriu vechile legende de mii de ani?

      Branham a vazut doar cai VERZI pe pereti, si in reviste pentru copii. Tot ce a "vazut" el, au fost fie mituri, fie inchipuiri bolnave, fie ce au scris altii inaintea lui. Si daca oameni mai "destepti" precum Ellen White, Uriah Smith, Lee Valye, Larkin sau Dr. Lamsa nu au inteles ca "CHLOROS" = VERDE, (frunza este verde pt ca contine CHLOROFILA), cum sa inteleaga Branham cu ale lui 4 clase?

      Daca dadea un search in Biblie la cuvantul CHLOROS, care numai la calul "galben" este tradus prost, ar fi vazut, ca in cele alte trei locuri unde mai apare, este tradus cu VERDE sau IARBA...

      Halal "Profet" ce sa mai zici...

      Ferice de cei ce au invatat greaca, sau stiu ce e ala dictionar ;)

      Apropo, ce mai zice fratele ce predica acum vreo 3-4 ani pe seama filmului pe youtube, unde "calul galben" se vedea in randul demonstratilor din Egipt? Era mare furoare pe net (ca de obicei, unde altundeva, apocalipsa vine mai intai pe net ;)) Si eu m-am uitat la acel film, si mi-am dat seama ce este, era vorba de o reflectie a unui monitor in fereastra prin care era filmata demonstratia.

      Hahaha, Cai galbeni pe pereti, cai verzi in Bibliea. Muhahahahaha

      ABEL

      Ștergere
    2. :))) interesant si e incredibil cum tot mai iasa la iveala toata eroarea din secta lor.

      Si Pecetile erau "Asa Vorbeste Domnul."

      Ce e interesant e si ca nu e prima data cand Branham o da in bara asa de urat, ca a mai zis el "Asa Vorbeste Domnul" la ceva ce de fapt nu despre acel lucru era vorba in Biblie.

      E si comica faza.

      Ștergere
    3. Hahaha....cica peceti descoperite. Adica falsuri si erori descoperite.Este mai corect asa.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.