marți, 13 octombrie 2015

Pretentia non valoare in branhamism

(Am impartit articolul precedent in doua. Continuare.)

Am scris asta dincolo: "Talentul tău este darul lui Dumnezeu pentru tine. Ceea ce faci cu el este darul tău pentru Dumnezeu." Despre asta este vorba in viata si in credinta. 

Auzi, stii ca nu te urasc, stii ca te iubesc, dar trebuie sa fii extrem de ignorant sa crezi ca daca tu nu faci nimic dar promovezi doar ce a facut sau spus cineva acum 50 de ani, tu esti bine. 

Intelege dragul meu ca facand asta tu ramai mereu GOL, NERODITOR, deoarece tu nu ai facut nimic, tu insuti nu ai facut nimic. Ai stat ca un parazit religios si ai crezut si promovat doar ceea ce a facut altul. E groaznic.

Nu trebuie sa se intample asta cu tine. Tu ai reprezentat mereu pe altii, dar nu ai reprezentat darul original pus de Dumnezeu in tine. Ai reprezentat mereu ideile altuia, nestiind nimic de ideile lui Dumnezeu pentru tine, care zac blocate in tine.

Darul lui Dumnezeu din tine nu a putut creste, deoarece l-ai inecat cu branhamisme si frankisme si alte ismuri.  

Asta este doar IGNORANTA, AROGANTA, MANDRIE SI PROSTIE. Atat. In rest nimic, nimic, nimic. 

Este non valoare, o minciuna, un nimic.

Nu te purta ca o oaie proasta dusa si manipulata de ideile nu stiu cui de acum nu stiu cati ani. Dumnezeu nu intentioneaza sa devii marioneta cuiva.

Tu esti un original care are un destin propriu maret, prin scopul original a lui Dumnezeu cu tine, nu prin ideile unuia sau altuia izvorate din ambitii personale. 

Ce poti face? 

Incepe prin a vedea cine esti tu cu adevarat, ce chemare are Dumnezeu pentru tine, ce talente ai, si cum iti poti investi viata in planul lui Dumnezeu pentru tine, nu sa te bazezi pe ce a lucrat cu unul sau altul acum 50 de ani. 

Hai te rog, nu fii prostut, nu fii penibil, nu fii anti-viata, anti-Cuvant.

Tu trebuie sa te schimbi in primul rand, nu altii ci tu. Intelegi asta si devii campion, biruitor.

Daca nu intelegi asta, si nu faci nimic, vei ramane un fraier religios, un ratat religios, gol, sarac si ignorant.
Esti condamnat sa fii un suflet gol, trist si neimplinit pe vecie. Si stii cine te condamna? Nu eu. Doamne fereste. Tu te condamni. Propria ta limitare te condamna.

Omule preaiubit, sa lasi ca ideile limitate ale unei secte sa iti conduca viata arata ca nivelul tau este SUB ZERO. Asa tu devii doar un ratat religios cu idei religioase inguste preluate de la un alt ingust la cap.

Corecteaza-te si schimba-te tu in primul rand. Asta este un semn de maturitate si seriozitate.

Tu trebuie sa intelegi ca tu trebuie sa devii un pom roditor. Nu ai tu treaba cu altii.

Tu trebuie sa devii ceva ce Dumnezeu vrea, apoi vei ajuta si pe altii.

Cat timp nu faci nimic si esti doar un ratat religios fanatic, nu vei face decat sa critici pe altii. 

Cand vei incepe sa fi roditor, vei incepe sa te corectezi si sa ajuti pe altii.

Tu trebuie sa iubesti, sa ierti, sa daruiesti.
Tu trebuie sa cresti in primul rand, nu altul. 
Investeste in tine, in educatia ta, in chemarea ta. 

Nu trebuie sa fii "religios" pentru a slujii lui Dumnezeu si toata ziua sa spui citate religioase sau biblice sau din mesaj. E o prostie asa ceva.

Dar daca duci dreptatea, intelepciunea, vindecarea, bunatatea, iubirea lui Dumnezeu, intr-o adunare, o comunitate, intr-un sistem public, scolar, juridic, medical, politic, sau orice altceva, tu prin asta slujesti lui Dumnezeu. 

Sa iubesti fratii si oamenii nu este un semn ca esti pierdut, ci este un semn ca esti in maturizarea ta, si ca in sfarsit ai inteles eterna "dragoste de frati si iubirea de oameni" de care voi tot vorbiti de 30 de ani, dar nu ati inaintat nici un pas concret inspre ele.

Daca chiar simti o chemare speciala pentru Biserica stai sa primesti indicatii clare de la Duhul Sfant. Ceva trebuie sa iti spuna. Sigur iti spune.

Tu omule scump, tu insuti trebuie sa iti implinesti visul si chemarea ta pe care Dumnezeu le are pentru tine. Nu rata asa ceva, in viata ta, doar ca sa slugaresti o secta a caror invataturi sunt copiate de la altii sau false si mai ales sunt non valoare.

Creeaza valoare in viata ta si apoi da altora valoare. 
Ajuta alti oameni, ajuta liderii din adunarea ta, ajuta familia ta, ajuta societatea, ajuta membrii adunarii.

Incepe sa ajuti pe altii in mod practic, si totul se va schimba pentru tine. Iubeste oamenii ca si pe tine insuti si ajuta-i cu ceva practic, nu ii intoxica mereu cu idei false care nu ii face cu nimic mai buni.

"Învăţătorule, care este cea mai mare poruncă din Lege?"
Isus i-a răspuns: "'Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, şi cu tot cugetul tău.' 
Aceasta este cea dintâi, şi cea mai mare poruncă. Iar a doua, asemenea ei, este: 'Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.' În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Proorocii."

Intelege odata dragul meu, ca nu prin ce a gandit sau facut altul nu stiu unde si nu stiu cand, vei fi tu salvat sau iti vei implini destinul. Nu, deloc, nici vorba.

Tie personal Dumnezeu trebuie sa iti dea idei, capital spiritual, material, intelectual si sa faci ceva frumos cu viata ta, pentru slava Lui si binele altora.

De aceea tu vei da socoteala lui Dumnezeu personal, si nu pentru ce a facut unul sau altul in viata lui acum 50 de ani. Ceea ce tu ai facut sau nu ai facut in ascultare sau neascultare de Creatorul si Salvatorul tau arata, daca crezi ce spui ca crezi. 

Si la fel, rasplata va fi nu dupa ce a facut unul sau altul, ci dupa ce ai facut tu. Tu. Tu. Tu.

Este vorba doar de tine, cand Biblia se refera la responsabilitati. Intelege asta. Nu e vorba de chemarea altuia, slujba altuia, ideile altuia. Nu. Viata ta este in mainile tale si este responsabilitatea ta si numai a ta.

Este vorba numai de tine si de nimeni altul in contextul misiunii tale personale de viata si credinta.

Viata ta poate fi frumoasa si bogata in toate felurile. Da-i valoare, nu pretentie. Pretentia este non valoare.

Hai sa va mai spun ceva care sa va ajute.

Dpdv psihologic, faptul ca nu faceti -aproape- nimic, denota ca nu va valorificati destul. Nu intelegeti ca aveti o valoare care va da responsabilitate.

Aveti pretentie despre voi ca sunteti ceva si cineva, dar pretentia asta nu va responsabilizeaza. Asta sa nu uitati. Pretentia va tine lenesi si neroditori dar constientizarea valorii voastre reale VA PUNE IN MISCARE si va conduce inspre valoare.

Daca veti retine ceva din tot articolul, retineti asta:
Pretentia va tine lenesi, limitati si neroditori, dar constientizarea valorii voastre personale VA PUNE IN MISCARE.

Trebuie sa va recunoasteti valoarea reala pe care o aveti, deoarece daca va dati reala valoare atunci si actionati, nu asteptati un pastor sau lider ori un motivator sa va imbarbateze mereu sau sa va puna in miscare.

Iar daca nu va dati voua insiva valoarea reala, nu vedeti nici in altii valoare si potential, de aceea nici nu "simtiti" sa actionati in vreun fel.

Pretentiile acestea sunt pur si simplu otrava de moarte. 

Stiti de ce?

Pentru ca ele va fac sa vedeti numai tot pe altii inferiori si gresiti si pe voi superiori. Aceasta pozitie nu arata ca sunteti "Mireasa" ci arata ca sunteti decazuti, falsi, rai si ati fost alungati de la Fata lui Dumnezeu.

Branham a cazut cand a inceput sa aiba pretentii despre sine si sa pretinda ascultare oarba ca el e absolutul, e ingerul, e marele mesager, unicul, singurul.

Branham a cazut cand a incetat sa mai ofere valoare publicului, prin slujirea pe care a facut-o destul de bine in anii 50, inlocuind-o cu pretentie de a fi crezut ca "descopera taine". 

Pretentia aroganta l-a dus in jos, l-a blocat si l-a ucis in final. I-a ruinat slujba si chiar si ce a fost bun si frumos in ce facea a fost murdarit de el insusi.

Oamenii din jurul lui au vazut asta si au vrut sa il ajute dar Branham i-a urat si respins si i-a murdarit. 

Vedeti de unde am invatat si se abuzeaza in conducere la mesaj si imediat ei dau afara pe cine nu le canta in struna? Ei abuzeaza mult si distrug vieti.

Cu cat Branham si mesajul lui devenea fara valoare, si fals, cu atat pretindea ascultare mai mare, mai oarba, mai ingusta si mai iluzorie. Si urla si tipa tot mai mult. Acum intelegem de ce.

Daca aveti doar pretentie despre voi insiva, mereu veti pretinde ca si altii sa fie ca voi, si va enervati repede si incepeti sa dispretuiti pe altii ca nu accepta modul vostru de a vedea viata si credinta. Daca sunteti lideri, puneti toata adunarea impotriva lor si ori pleaca ei ori ii murdariti si umiliti pana pleaca.

Vedeti lucrarea Duhului Sfant in vreo adunare la mesaj? Nu exista.

Exista doar ambitii diabolic de egoiste care manipuleaza oamenii folosind "confirmarea" profetului Branham, de parca daca Branham a facut vindecari, asta ar fi o dovada ca ei sunt corecti. 

Doamne Isuse, cata nebunie.

Deci pretentia absurda va face fara valoare, nefericiti dar mai ales morocanosi, acrii si rautaciosi. Va face disperati sa va aparati "teritoriul".

Sunteti fara valoare? Mereu veti critica pe altii si veti avea pretentii de la altii. Ei sa se schimbe, ei sa asculte de voi. Ei sa accepte ideile voastre. Acesta este semnul major ca sunteti fara valoare incepand din relatia cu sotia, sotul, copiii, pana la munca, scop, si adunare. Este semnul ca o nevoie interioara disperata si ascunsa in voi de a controla si domina pe altii, se exprima prin aceasta cale a criticismului distructiv si acuzator.

Aveti valoare? Atunci daruiti valoare altora, iubiti neconditionat si invatati si pe altii valoarea, nu idei apocaliptice si dogmatice extreme. Ii provocati in mod pozitiv sa devina mai buni, ii ajutati, si apoi "umpleti" anumite goluri din viata lor cu virtutile, calitatile si frumusetea caracterului vostru. Ei devin astfel mai buni, nu mai rai. Adunarea creste, numarul de lideri de calitate creste, lucrarea propaseste. Facand asta, voi multiplicati valoarea, nu ati indoctrinat si otravit sufletele altora cu idei religioase inguste si dovedite ca fiind false. 
E simplu de inteles asta, nu? 

Deci, cand ai valoare, oferi ceva de valoare celorlalti. Cand esti fara valoare, pretinzi de la altii sa fie cum crezi tu ca trebuie sa fie. 

La mesaj, in toate liniile, s-a multiplicat un mod de gandire si actiune parazitar "de pretentie", de a avea pretentii de la altii. De aceea exista atata non valoare in "mesajul orei". 

Prin pretentii absurde tu vrei sa domini si sa controlezi pe altii. Acesta este motivul principal pentru atatea dezbinari, certuri. Multi nu vor sa fie dominati si controlati si atunci normal ca pleaca.

Mereu v-ati intrebat de ce exista atata dezbinare intre adunari si frati. De aceea, pentru ca mereu au existat pretentii fie de o parte fie de alta.

De ce, ca sa iau un exemplu de aici de la Cluj, de la adunarea lui Mera Romulus din Cluj au plecat zeci si sute de barbati, familii, lideri, oameni de calitate? 

De ce adunarea nu a crescut cu acei oameni si ei au plecat?

Deoarece fiecare, in special liderul, au gandit, vorbit si actionat prin pretentiile lor, nu prin valori biblice, crestine, duhovnicesti. De aceea.

Lidershipul lui a fost mereu bazat pe frica si pe egocentrism. 

Inainte avuse o "drama" cu cei plecati de la el, atunci la despartirea cu Gyuri si Florin si ceilalti lideri. 

Ei i-au conestat valoarea de lider, iar pe viitor acesta si-a luat "masuri de protectie" excesive si nejustificate ca pe viitor sa evite o asemenea "drama".


Au fost tineri atunci, nu stiau cum sa actioneze. Dar nici in atatia ani sa nu evolueze si sa invete ceva bun? 

Acest lidership branhamist ce l-am vazut la Cluj in adunarea lui Mera Romulus consta in pretentii personale exagerate, care ajung aproape dictatoriale, ceva de genul: 

"Aici eu sunt alesul, in orasul asta numai eu sunt alesul, aici numai eu spun adevarul. Toti care au plecat de la singura adunare corecta care este a Domnului si a mea, ei toti sunt Core, Datan, Abiram, Iuda etc". 

El a dat "pe mana satanei" pe aproape oricine nu a fost de acord cu el si a intoxicat adunarea impotriva celor care au plecat. Se stie scoate mereu nevinovat cu o agilitate extraordinara si stie manipula pe cei ramasi, punand exemple negative din Biblie pe grumazul celor plecati. Nu le da nici o sansa acestora de a se apara si de a-si sustine cauza. Ce e asta? Asta e lidership corect? Nu. Asta este slujire de pastor? Nici vorba. Este vorba doar de control, manipulare si dominare pentru hranirea propriului egocentrism. 

Studiind lidershipul, in ultimii ani, am inteles ca un astfel de lider isi conduce viata si oamenii, motivat de frica proprie si de nesiguranta de sine. Nu ma refer doar la un lider anume, caci cam toti de la mesaj sunt asa. 

Iar frica, nesiguranta de sine, ii face rai si abuzivi cu alti oameni. Ii expediaza rapid pe toti si le gaseste "pacate" cu gramada, ei fiind total incapabil de a aduce solutii. Frica ii blocheaza in a iubi si in a se bucura de fericirea si succesul altora. 

Ei vad in succesul altora o amenintare la propria pozitie. Oriunde am fost in Romania si in lume, in 25 de ani, am vazut la mesaj acest tip de lidership infectat, bazat pe frica si egoism.

Chiar si prorociile si vedeniile de la ei din adunare la Cluj, sunt slefuite si "programate" dupa ideile liderului si il lingusesc mereu, il inalta, e un fel de slugareala ieftina. 

De zeci de ani i se spun aceleasi lucruri repetate la nesfarsit. 

Nimic original, nimic de valoare, numai promisiuni emotionale despre un viitor maret.

Este doar un cerc mistic-iluzoriu al manipularii emotionale bazat pe inchipuiri mincinoase.

Dar cam pretutindeni in Romania si in alte tari aceasta experienta de dezbinare si lidership defect, se repeta iar si iar. Din nou si din nou. Ani dupa ani.

De ce se intampla asa ceva?

Nu pentru ca Mera Romulus sau alti oameni de la mesaj sunt foarte rai sau diabolici sau handicapati mental. Nu. (nu toti sunt.) Ei au fost invatati gresit si si-au hranit zeci de ani EGOUL, ambitiile personale egoiste iar dupa ani si ani de zile cu pretentii personale exagerate devii monstru. Apoi au reprodus modul lor de a fi, de a manipula, de a abuza emotional, spiritual si altora. 

Iar pe cine nu au putut manipula, domina si controla, i-au respins si i-au criticat negativ. Normal ca acestia au plecat, doar nu or sta sa fie otraviti si umiliti. 

Mentalitatea si atitudinea asta a lor o numesc eu ca fiind OTRAVA din secta branhamista, si Branham a adus-o si a raspandit-o prima data. 

In sfarsit, am aflat unul din motivele principale ale tuturor lucrurilor rele de la mesaj.

Ei au ajuns sa aiba doar PRETENTII NON VALOARE si au lucrat prin ele. Dar si aici mai apare ceva care se leaga perfect. 

Stiti care este binele major pe care pretentia egoista il elimina din viata cuiva? Spiritul de slujire, spiritul de iubire frateasca. 

Slujirea autentica, pasionata. Asta se pierde.

Slujirea se pierde. Slujitorii, liderii, nu au mai slujit in spiritul smereniei si de a ajuta membrii sa creasca si de a le da valoare altora. Ei au incetat sa mai slujeasca, in schimb au inceput sa pretinda ascultare totala. Ca si Branham, au facut toti care l-au urmat. Ei au condus prin mentalitatea egoista a pretentiei egoiste. De aici au aparut dezbinarile, ura, barfa, rautatea, minciuna, defaimarea si etichetarea negativa a altora.

Ei au crezut ca doar prin acceptarea si promovarea unor idei explicate diferit din Apocalipsa, ei sunt "Mireasa" si prin asta ei au drepturi speciale divine de a fi crezuti si urmati. Iar daca cineva nu accepta si nu se supune, acela ar fi "de la cel rau" si "pierdut" sau, cum am mai zis, "Core, Datan, Iuda" etc. 

Va dati seama cat neadevar, cata rautate, prostie si nebunie exista la mesaj? Este imensa prostia. Este fara limita. Nicaieri nu gasesti atata prostie. Nicaieri.

Pretentia nejustificata si aroganta este motivul principal pentru toate relele de la mesaj.

Am mai spus asta: Ei au crezut in mod eronat, ca niste pretentii ale nu stiu cui de acum 50 de ani, le da lor valoare acum. 

Sau experientele "divine" ale nu stiu cui, de acum 50 de ani, le da dreptul de a se numi "Mireasa", iar prin asta ar dovedi ca ei il respecta pe Dumnezeu si ca detin Cuvantul Sau. Oh, nu. Oh, nu.

Sau, ei cred eronat ca modul in care un lider sau o adunare de la mesaj vede un subiect din mesaj, aceea dovedeste ca ei sunt corecti iar ceilalti, de la mesaj sau nu, sunt falsi.

Dar nu este deloc asa. Deloc. 

E o prostie cat China de mare sa crezi asa ceva. Este modalitatea si modul prin care ei manipuleaza oamenii usor creduli si naivi care nu citesc si nu studiaza in mod obiectiv.

Eu cred ca sa te corectezi, sa faci binele si iti implinesti PROPRIUL TAU DESTIN IN VIATA, ARATA CA IL RESPECTI PE DUMNEZEU, nu acceptarea unor idei banale. 

CE TI-A DAT SI CE A FACUT EL PENTRU TINE MERITA ONORAT, nu branhamismul.

Sa urmezi doar niste idei si inchipuirile cuiva arata ca accepti benevol sa fii doar o amarata marioneta in planul altuia. Daca asta vrei, asta esti si asa ramai.

In final, dragul meu, tu fa ce vrei cu viata ta.

Nu e treaba mea sa iti spun eu tie ce sa faci sau sa nu faci cu viata ta, deoarece viata ta e responsabilitatea ta, si eu insumi trebuie sa lucrez in primul rand, la mine.

Lucrez la lipsurile si minusurile din viata mea, iar dupa zeci de ani de pretentii non valoare, a venit ceasul sa schimb multe lucruri la mine. (Asta imi va da valoare ridicata in viitor, si nu sa pretind ceva despre mine. Apoi valoarea mea ridicata, va ajuta pe altii sa se schimbe. Viata e simpla si frumoasa. Asta am spus-o in legatura cu articolul.)

Dar daca e vorba de a te ajuta sa faci diferenta, sa compari, sa cercetezi, sa cauti, desigur ca asa te pot indruma si iti pot da un sfat bun care sa te ajute sa iti descoperi valoarea si sa iti valorifici potentialul tau.

Om preaiubit tu vei stii intr-o zi, ca ce eu am facut aici pe blog din iubire neprefacuta este exact ceea ce inima mi-a spus, doar ca sa te ajut pe tine sa iti folosesti dreptul tau dat de Dumnezeu de a cerceta mesajul fara frica de amenintarile, urletele si rautatea altora.

Daca ei ar avea dreptate si ar cauta sincer adevarul, ar fi acceptat si ar fi dat raspunsuri corecte. 

Dar nu au, de aceea le-au ramas doar un lucru: sa pretinda sub amenintare, sa credem fara dovezi lucrurile false din "mesajul orei". 

Nu uita niciodata ca Cineva a platit pretul Suprem pentru viata ta si ca numai Lui ii esti dator.

Hai, acum da-i drumul la treaba, fa-ti datoria, nu mai sta degeaba si fa din viata ta o capodopera extraordinara.

50 de comentarii:

  1. E adevărat că asta am uitat să facem. Să slujim. Nici nu știm poate ce înseamnă cu adevărat asta dar am vrut ca toți să creadă ce le spunem.

    RăspundețiȘtergere
  2. Recomand articole a lui Adi: https://exmesajulorei.wordpress.com/2015/10/14/salvarea-unei-vieti/

    A facut o lista pe subiecte foarte utile celor care cauta sa afle mai mult ca mesajul lui Branham nu a fost nimic din ceea ce ni s-a spus ca e.

    https://exmesajulorei.wordpress.com/2015/10/11/ce-gasesti-in-acest-blog/

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pt articol. E foarte bogat.Nu te lasa frate Lica si Abel si ceilalti. Mergeti mai departe.Ajuta pe toti ce scrieti si chiar pe branhamisti si ei citesc acest blog tot mai multi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si cu cei care nu vor sa fie ascultatori si fac dezbinare ce e de facut?Tu nu te-ai referit al ei si numai la aia care sunt buni sa zic. Dar Cuvantul spune foarte clar ca cei care fac dezbinare si alte lucruri uratesa fie dati afara. Asa ca eu nu cred tot ce spui tu frate Lica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand nu am cerut nimanui niciodata sa creada tot ce eu scriu ci mereu am indemnat sa cerceteze tot. Sunt adeptul cercetarii Scripturilor si de a cerceta toate lucrurile si de a pastra tot ce e bun. Nimic mai simplu.

      Daca se respecta pasii biblici pentru "excomunicare" a unui caz grav si daca s-au epuizat toate reglementarile cerute de Cuvant, atunci da desigur ca nu poti tine in adunare un om care face rau, care produce dezbinare si care face ce vrea el fara sa tina cont de responsabilitatile lui ca si membru in comunitatea respectiva.

      Daca nu se respecta pasii biblic este abuz, nu uita. Trebuie mustrat intre 4 ochii, apoi cu unu-doi martori, trebuie ascultat omul ce probleme are cu adevarat, si daca este inca altcineva implicat, inclusiv liderii trebuiesc rezolvate in mod drept fara partinire, fara smecherii branhamisto-frankiste de a expedia pe cineva doar pentru ca este incomod.

      Cuvantul, din fericire, ne da multe solutii la toate problemele asa ca, repet, daca parcurgeti solutiile si faceti in spirit de dreptate si iubire dar si de disciplina, atunci da puteti "da afara". Din pacate la mesaj s-a calcat Cuvantul in picioare si s-a actionat pe baza emotiilor negative ale liderilor si cand au avut dreptate si cand nu au avut si s-a facut multa paguba si s-a creat multa suferinta, multa durere si toti au avut de suferit.

      In Romania, s-a actionat instictiv-salbatic cu ambitii personale extrem de egoiste. Acum privind in urma vad clar ca doar un lucru a facut sa fie posibil asa ceva. Lipsa de educatie biblica si organizare.

      Problema imensa a lui Branham este si a liderilor de la mesaj inclusiv a lui Frank si a celor care il urmeaza. Liderii nu dau nicidoata si nimanui socoteala de lucruri legate de slujba lor.

      Nu dau socoteala legat de activitatea lor, de performatele lor, de banii intrati, de viziunea Bisericii dpdv biblic, de propasirea sau de involutia adunarii, de sanatatea spirituala a membrilor, de problemele cu care se confrunta familiile, tinerii, cuplurile, etc.

      Asa ceva este inexistent la mesaj deoarece Branham ne-a dat modelul perfect de esec si coruptie religioasa in adunarile care nu se organizeaza si a caror lideri sunt modelul de dictatori perfecti.

      Asta este primul pas catre coruptie personala si comunitara.

      Desi eram la mesaj, nu am fost de acord, un prieten pastor a spus ca adunarea lui a scazut pentru ca diavolul este de vina si ca inainte de sfarsit adunarea trebuie sa fie mai mica. :))))

      Ar mai avea dreptul un lideri cu o astfel de gandire si astfel de comportament asemanator cu un sarlatan parazit si hot, sa mai fie lider? Eu l-as reclama conducerii de presbiterii, si as vota sa fie schimbat pe loc.

      Dar cui m-as putea adresa ca membru in comunitatea lui daca as fi? Nimanui.

      Nu exista dreptate si transparenta in aceste secte neorganizate, in care liderii guru chinuie cateva suflete pretioase pentru care Mielul lui Dumnezeu a murit.

      Amintindu-mi cata suferinta a fost in Romania, in toate orasele, ma cuprinde o stare de durere si frustrare. Dar ma abtin, ma controlez, si continui sa cred si sa ma rog pentru lideri si pentru oamenii lor.

      Le-au pierit de multi ani bucuria reala, li s-a stins viata din belsug, le-a pierit creativitatea, bunatatea, iubirea, rabdarea si luciditatea.

      Ma rog pentru ei ca vor vedea ca sunt intr-o groaznica inchisoare in care nimic nu este asa cum pare si in care se sting pe zi ce trece.

      Si sunt gata sa ii ajut sa reformeze urgent sistemul parazit, corupt si mincinos din comunitatea lor, numit mesajul orei fondat de un "profet" dovedit de sute de ori, da, de sute de ori, ca e mincinos, plagiator, fals si care a folost darul lui Dumnezeu ca sa minta oamenii ca el este insusi Dumnezeu in trup si alte baliverne.

      I-am scris si lui Ewald Frank ce are de facut. Nu mi-a raspuns de data asta. Astept inca.

      Ștergere
    2. Perfect Lica.Ai dreptate.Cred ca nu mai este nimic de facut in privinta lor.Sunt prea limitati si orgoliosi ca sa mai schimbe ceva.Se comporta de parca adunarile ar fi proprietate personala,si nu trupul Domnului. Asta e sectarism in forma cea mai pura .Nu e ingaduinta si acceptarea crestineasca de care ne spune Pavel,Petru .Sunt doar adunari-proprietare personala,a lui Duca,Munteanu,Cetnarovici,Daniel Opris...etc. Daca nu te conformezi risti sa iti intoarca toti spatele. Atat sunt de limitati si ""fratii "" din aceste adunari incat se conformeaza dupa dorinta pastorului respectiv. Te doar capul,nu alta.... :))

      Sunt mandrii in nebunia lor. Pereti varuiti,vorba lui Isus despre religiosii din vremea lui.

      Ștergere
  5. Partea1 (Zsolt)
    Citisem aseară câteva bloguri ex mesaj și m-am întristat puțin pentru că am văzut la acești oameni că au destul de multe argumente pe care le folosesc împotriva noastră. M-am întrebat oare ce aș putea scrie, insă trebuie să fiu sincer atât eu cât și toti aceia care într-adevăr credem acest minunat mesaj și să recunoaștem faptul că nu avem niciun contraargument pentru că ei sunt mai mulți decât noi. atunci am luat cartea Cele șapte epoci ale bisericii și am deschis la întâmplare, totuși eu știu că aceasta nu a fost ceva la întâmplare și am deschis la pagina 100 unde fratele Branham vorbește despre sămânța șarpelui și în final el spune în felul următor:
    "Si ce a produs acel pom? Pomul cunoștinței a produs moartea. Cain a omorât pe fratele sau, Abel. Cel rău a omorât pe cel neprihănit. Aceasta a așezat un model. Aceasta a păstrat acel model până la restabilirea tuturor lucrurilor după cum este vorbit de către profeți.
    Pomul cunoștinței a produs oameni iscusiți, oameni de renume. Dar căile lor sunt căile morții. Oamenii lui Dumnezeu sant simpli dar preocupati spiritual înclinati înspre Dumnezeu și natura, pre lucrând Pământul calmi, preocupându-se e mai degrabă de adevăr decât de avere. sămânța șarpelui a adus comerț enorm, invenții minunate, dar cu toate acestea vine moartea. Praful lor de pușcă și bombele atomice omoară în război, iar în timp de pace invențiile lor mecanice, astfel ca mașina, omoară, chiar mai mult într-un timp de pace decât distrug invențiile de război în vremuri de necaz. moartea și distrugerea sunt roadele muncii lor ei.
    Dar ei sunt religioși. Ei cred în Dumnezeu. Ei sunt ca tatăl lor diavolul și strămoșul lor Cain. Amândoi dintre ei cred în Dumnezeu. Ei merg la biserică. Ei se amestecă cu cel neprihănit cum se amesteca neghina cu grâul. În a face astfel ei corup și produc o religie Nicolaita. Ei împrăștie otrava lor în fiecare efort să distrugă sămânța lui Dumnezeu întocmai cum Cain a omorât pe Abel. Nu există frică de Dumnezeu înaintea ochilor lor. Dar Dumnezeu nu pierde pe nici unul din ai lui. El îi păstrează chiar în moarte, și a promis că in ziua din urmă El îi va învia."

    RăspundețiȘtergere
  6. Partea 2 (Zsolt)
    Nu cred că trebuie să facem vreun lucru împotriva lor . Căci însăși Isus a spus ucenicilor săi să nu meargă în mijlocul grâului ca să rupe neghinele ci sa aștepte timpul în care îngerii vor veni să secere grâul și atunci ei întâi vor distruge neghinele . Într-adevăr ei sunt mulți și vor fi din ce în ce mai mulți pentru că atât neghina cât și pleava în cantitate este mai mare, este mai voluminoasă decât grâul . Grâul nu face nici un zgomot, el doar așteaptă în tăcere Și se coace în lumina soarelui . Acolo nu este nici un zgomot, nu este nici o ceartă între greu și pleava , cu toate că pleava este chiar lipită de grau. Dacă ne uităm în natură putem să vedem, faptul că acolo este o perioadă destul de lungă până când Grâul este secerat. M-am uitat pe blogurile acestor oameni și am văzut sute de pagini pline de argumente pe care oricum nu le putem contraargumenta. Trebuie să recunoaștem că orice încercare ne va face de rîs . Și nu trebuie să ne fie rușine să recunoaștem acest lucru . În argumentare oricum vom rămânea sub ei pentru că sant atat de încăpățânati incat orice cuvant spus de noi il vor pune sub microscop si nu vor face altceva decat sa bata joc de noi. Niciodata cuvantul nostru nu va fi luat in serios. Acesti oameni nu numai ca sant impotrivitori, dar ei sant chiar bolnavi psihic. Iisus nu ne-a chemat la luptă împotriva neghinei, Ci ne-a dat porunca să fim Smeriți. Oricum ei sunt mai deștepți decât noi , doar să ne uităm la tabăra lor și se vedem sursele din care își trag informațiile, sunt înarmați cu sute de fotografii cu sute de citate pe care oricum nu le putem contraargumenta . Dar nici nu trebuie să căutăm să le contraargumentam, trebuie doar să-i lăsăm în pace și să ne preocupăm de pregătirea noastră, căci în curând domnul Isus va veni ca să ne ducă în împărăția Sa. Astfel eu mi.am exprimat parerea mea despre ei si i.mi recunosc si pozitia mea defavorabila in argumentare. Ca urmare nu ma mai ocup de ei. Sa scrie ce vor caci nu eu sunt judecatorul lor. Pentru mine Mesajul ramane asa cum l.am cunoscut cu 22 de ani in urma, un Mesaj simplu care ma umple de bucurie ori de cate ori il citesc sau ascult. Acele greseli descoperite de acesti exmesagisti pe mine nu ma tulbura. Din contra, ma bucur ca exista si ma bucur ca le da acestora bataie de cap si ma bucur ca ele sant pietre de poticnire pentru cei care nu sant predestinati pentru a crede Mesajul. Ei au fost alesi pentru aceasta. Oare de ce sa ma impotrivesc voii Lui Dumnezeu? De ce sa ma iau cu ei la cearta? Daca pentru mine este painea spirituala din fiecare zi si viata, pentru ei este piatra de poticnire si judecata. Pentru mine piatra de incheiere, pentru ei piatra care ii va zdrobii. Ei au fost in Mesaj, dar Mesajul nu a fost niciodata in ei. E o diferenta vizibila. Trebuie sa analizam modul lor primitiv de exprimare, in spatele careia vom descoperii oameni lipsiti de caracter crestin. S.au angajat intr.un monolog lipsit de sens. Vorbesc despre aceleasi lucruri de ani de zile. Ne acuza pe noi, cei care am ramas la Mesaj, de nedezvoltare. Toti acestia in primul rand au fost membrii unei denominatiuni fata de care nu au ramas loiali. Daca pe vremea aceea au fost amagiti de Mesaj, precum marturisesc ei, inseamna ca deja atunci erau influentabili, si ca urmare au si fost derutati de la credinta lor spre erezie. Fiind la Mesaj nu au facut altceva decat sa.i acuze pe toti care nu cred Mesajul. Apoi, dupa inca atatia ani cat au petrecut la Mesaj, au venit altii care i.au deschis ochii si i.au amagit, i.au derutat de asta data nu LA MESAJ ci DE LA MESAJ. As dori sa ii intreb:

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce a zis Branham aici este exact ce el a facut cu alti crestini pe care i-a batjocurit in hal fara de hal.

      Si ce a produs acel pom? Pomul cunoștinței a produs moartea. Cain a omorât pe fratele sau, Abel. Cel rău a omorât pe cel neprihănit. Aceasta a așezat un model. Aceasta a păstrat acel model până la restabilirea tuturor lucrurilor după cum este vorbit de către profeți.
      Pomul cunoștinței a produs oameni iscusiți, oameni de renume. Dar căile lor sunt căile morții. Oamenii lui Dumnezeu sant simpli dar preocupati spiritual înclinati înspre Dumnezeu și natura, pre lucrând Pământul calmi, preocupându-se e mai degrabă de adevăr decât de avere. sămânța șarpelui a adus comerț enorm, invenții minunate, dar cu toate acestea vine moartea. Praful lor de pușcă și bombele atomice omoară în război, iar în timp de pace invențiile lor mecanice, astfel ca mașina, omoară, chiar mai mult într-un timp de pace decât distrug invențiile de război în vremuri de necaz. moartea și distrugerea sunt roadele muncii lor ei.
      Dar ei sunt religioși. Ei cred în Dumnezeu. Ei sunt ca tatăl lor diavolul și strămoșul lor Cain. Amândoi dintre ei cred în Dumnezeu. Ei merg la biserică. Ei se amestecă cu cel neprihănit cum se amesteca neghina cu grâul. În a face astfel ei corup și produc o religie Nicolaita. Ei împrăștie otrava lor în fiecare efort să distrugă sămânța lui Dumnezeu întocmai cum Cain a omorât pe Abel. Nu există frică de Dumnezeu înaintea ochilor lor. Dar Dumnezeu nu pierde pe nici unul din ai lui. El îi păstrează chiar în moarte, și a promis că in ziua din urmă El îi va învia."

      Dar ce a produs miscarea numita mesajul nu spui nimic Zsolt? Iti zic eu ce.Moartea sufleteasca ura cearta dezbinare. Toate rodele firii salbatice nenascute din Dumnezeu.
      Nicolaismul este la el acasa in bisericile din mesaj unde conduc cativa care nu sunt nascuti din nou nici calificati. La ei merg toti bani si nu fac nimic pt biserica. Cum amcitit undeva in blog ei fac burtile mari si critica pe alti crestini.

      Ștergere
    2. Frate, sau prietene, sau domnule (ia-o cum iti place), trebuie sa observi, ca eu nu am aparat nici una din liniile actuale, nici o biserica la/in Mesaj pentru simplul motiv ca eu nu am adrat la nici una din ele, pentru ca imprejurarile vietii s-au format in asa fel incat conditiile m-au tinut departe de ele. Nu ca nu as fi vrut. Una dintre ele unde am fost de cateva ori s-a destramat tocmai di cauza unor neintelegeri asupra unor citate din predici. Tocmai omul care m-a botezat s-a indepartat cel mai mult de la linia corecta al Mesajului. Acest fapt insa nu m-a derutat nici macar pentru un moment. Apoi mai tarziu imprejurarile geografice au fost in asa fel incat biserica cea mai apropiata unde puteam merge se afla la peste 200 de km de mine. Insa trebuie sa recunosc ca totusi sant cateva adunari unde Mesajul este primit in simpliatea lui si crezut astfel, unde oamenii traiesc dupa standardele Cuvantului. Dupa cum stim, Mesajul nu a fost adus ca oamenii sa formeze un grup religios in jurul lui, ci este un Mesaj personal, nu de grup. Astfel deci, daca vezi o adunare LA MESAJ unde secera duhul nicolait, trebuie sa stii ca nu este locul unde Cristos este prezent. Doar sa citezi mereu Mesajul si sa ai fotografiile profetului impreauna cu tot materilul didactic si cu toata forma unei adunari crestine, nu te face o adevarata ECLESIA recunoscuta de Cristos. Din nefericire din cauza unor astfel de grupari cu toti santem anatemizati si condamnati si acuzati de falsitate. Desigur, ca materialul prezentat pe aceste bloguri tip ex-mesaj nu sant toate minciuni. Eu insumi am vazut si am observat inconsecvanta in predici inca in urma cu 20 de ani, insa nu le-am dat insemnatate. Le-am dat la o parte caci restul continutului mi-a dat mai mult decat toate cartile denominationale si stiintufice pe care le aveam in biblioteca, sa-ti spun doar ca am avut mii de carti pe aceea vreme. Am fost si sant un om care imi place sa citesc foarte mult, insa ce am primit din Mesaj, FRATE, sa stii ca nu se putea compara cu nimic. Ceeace se scrie pe aceste bloguri sant numai repetitii si lipsite de un duh de sinceritate si de blandete. Daca il vezi pe fratele tau, ca greseste mustra-l intre patru ochi intai. Dar nu, acesti blogheri defaima fara mila pe oricine, si pe cei pe care ii cunosc si pe cei pe care nu-i cunosc. Autorii acestor bloguri de multe ori nici nu prezinta sursa de unde au luat materialul, astfel deci ei care il acuza pe Branham de plagiatura, ei o fac intr-o masura care intrece orice bun simt. Apoi de unde stiu acestia ca ce copiaza ei de la altii nu sant ele insele falsificari?
      Cei care risipesc banii Domnului fie ca nu sant IN MESAJ inca, fie sant lupi reali in mijlocul turmei Lui Isus Cristos. (Zsolt)

      Ștergere
    3. Zsolt. Bine ai revenit pe blog. Nu ai scris de mult aici.

      Textul tau e bogat in continut la care putem raspunde mult.

      Iti propun ceva.

      Daca vrei, pentru a-ti ajuta argumentele, iti iau notiele de aici si le pun ca un articol din partea unuia care urmeaza mesajul, din partea ta deci. Unul care urmeaza mesajul dar in sfarsit are curajul sa il apere prin scris transparent.

      In asa fel va arat ca va respect cu adevarat chiar si ca "adversari", si ca respect dreptul fiecarui om de a-si promova opiniile inclusiv a urmasilor mesajului.

      Acest blog nu este partinitor si partial ci prin blogul acesta dau sansa adevarului sa iasa la iveala. Sa stii ca uneori adevarul nu vine ca sa ne faca sa ne simtim bine ci ca sa ne corecteze.

      Asa ca cu permisiunea ta, copiez tot ce ai scris si dezbatem cu spiritul smereniei si respectului afirmatiile tale si fie ca adevarul sa biruiasca.

      In acelasi timp iti voi si raspunde la intrebari si eu si alti frati.

      E ok asa Zsolt?

      Ștergere
    4. Doamne ce aberatii poti crede Zsolt. Tot ce spune Branham spune fara dovezi biblice.Sunt lucruri scoase din maneca,spuse fiindca el nu avea decat vreo 3-4 clase primare.

      Progresul a crescut durata de viata a oamenilor,nu a scurtat-o.Descoperirile din medicina au permis eradicarea multor boli care facea ravagii . Imbunatatirea nivelului de trai si igiena a permis starpirea multor focare de infectie. Bineinteles ca apare si reversul medaliei ,si ca oricine poate folosii un cutit nu doar sa taie o paine ci si sa faca rau apropelui sau. Dar acelasi lucru se poate intampla si fara tehnologie. Exemplul cu Abel si Cain este cel mai graitor in aceste sens. Nu exista tehnologie si totusi Cain a gasit o modalitate sa ii faca rau lui Abel.

      Deci manierea asta plecata de la Branham de a impartii oamenii in buni si rai si de a inventa tot felul de urmasi inchipuiti ,nu este nici biblica si nici pe placul lui Dumnezeu. De fapt asta a produs si produce in continuare oameni dupa chipul si mentalitatea lui Branham.

      "" 18 …Astfel dar, după cum printr-o singură greşeală a venit o osândă care a lovit pe* toţi oamenii, tot aşa, printr-o singură hotărâre de iertare a venit pentru toţi oamenii o hotărâre de neprihănire care dă viaţa. "" Romani 5:18

      Ce citim aici? Ca toti oamenii mor.Deci toti care mor SUNT OAMENI. Nu sunt serpi sau alte reptile. In schimb prin alegerea si faptele noastre putem sa ne punem de partea vrajmasului asa cum a facut Cain. in acest caz Cain este de la cel rau,dar in urma pacatului savarsit. Biblia foloseste multe exprimari dar unii se grabesc si fac repede o dogma apoi impart oamenii in buni si rai,dupa bunul lor plac . Deci ""a fost de la cel rau"" in urma a ceea ce a facut. Nu era predestinat sa fie de la cel rau. Predestinarea vine in urma alegerii facute . Pavel explica foarte clar cand da exemplul cu Iacob si Esau.Dar nu mai stiu unde este versetul.

      Ștergere
    5. Branham a fost un ipocrit.Asa cum este si fiul sau.Si asa cum sunt toti branhamistii si cei care il promoveaza pe Branham. De ce spun asta? Fiindca ei blameaza tehnologia si progresul dar se folosesc de ele sa isi raspandeasca ideile lor sectare si aberante.

      Dragi branhamisti,frankisti,de ce nu va intoarceti sa lucrati pamantul sa nu mai fiti samanta sarpelui? De ce nu puneti in aplicare ceea ce va invata Branham ,ci luati doar ce va convine de la el? Fiindca sunteti ipocriti ,spuneti una si faceti alta.

      Ștergere
    6. (ZSOLT)
      Ok, Lica. Comentariile anonime le citesc, dar nu am obligatia sa le raspund numai daca imi va placea. Eu mi.am scris numele, daca lor le este rusine inseamna ca sant fricosi care se ascund in intuneric si arunca in tine din ascunzisul lor, asta e miselie.
      Daca ai citit ce am scris, iti vei aduce aminte de faptul ca eu nu am contraargumente. Pedeoparte nu stiu bine engleza, pe de alta parte eu nu citesc siteuri straine despre exmesaj. Am vazut documentele pe care le.ati expus si unii si altii. Recunosc, e o munca imensa si o investitie majora si in timp si in energie mintala. Stii, candva am avut acelasi limbaj spiritual, un vocabular comun. Acum insa tu ai inceput sa vorbesti unul strain. Dar in ciuda acestui fapt putem incerca sa purtam un dialog cat de cat uman. Stiu ca ai intrebari deja pregatite. Sa stii ca nu mi.e rusine sa iti spun daca nu voi putea raspunde, eventual raspunsul nu va fi intotdeauna dupa asteptarile tale.
      Am citi din blogul tau, insa nu tot. Si nici nu iti pot promite ca voi citi tot ce scrii tu sau altii. Am aflat ca te ocupi de dezvoltare personala. Cred ca ar trebui sa dai cateva puncte de reper prietenilor tai anonimi cum sa se comporte sau cum trebuie sa se comporte intr.o societate virtuala cum este de exemplu acesta de aici. Trebuie sa stie ca numai ei cred ca sant anonimi. Pe baza adreselor IP oricand se poate afla cine si de unde a trimis sau scris mesajul.
      Deci poti sa deschizi dialogul.

      Ștergere
    7. (Zsolt)
      Pentru toti anonimii, sa ne facem de inteles si sa aju gem la un acord uman. Cititi va rog ce am scris. Cred ca am fost destul de clar si sincer. Daca imi scrieti va cer sa imi scrieti pe acelasi ton pe cafeva scriu eu. Nu permit nimanui sa imi vorbeasca cum ii cade lui mai bine. Inventati.va un nume macar sa inteleg ca santeti totusi oameni si nu ceva fiinte extraterestre si semnati.va ca sa pot distinge care anonim care este si care nu. Daca vreti sa va asezati la masa cu noi la discutie, tineti macar cont de undle reguli de discutie. Daca nu santeti de acord nu atacati imediat, eu am intelegere limitata, si voi la fel. Deci fiecare sa dea dovada de respect asta vo impun fata de mine. Nu sant stergatorul de picioare al nimanui. Nici eu nu fac din voi stergatorul meu de picioare sau cos de gunoi. Daca nu stiti sa va conformati, va rog scutiti.ma de comentariile voastre. In directka aceasta sant exigent. In spatele numelui meu exista o personalitate pe care n.o cunoasteti. Nu stiti cine sant, de aceea va rog sa ma respectati macar in masura in care respect si eu pe interlocutorii mei care au nume. Fata de anonimi nu am obligatia sa ma comport decat in felul in care se raporteaza ei fata de mine. Va rog tineti cont de aceste puncte de vedere. Sa nu ma confundati cu acei fanatici branhamisti care isi au armele ascunse sub haine, si daca nu santeti deacord cu ei imediat va strapung. Cu astfel de oameni nici eu nu sant deacord. La momentul de fata du am tot respectul meu fata de Mesaj si fata de profet. Macar sa aveti respect si voi fata de ce cred si cum cred, si atunci si eu va voi respecta si va voi raspunde in limita posibilitatilor puterii si timpului pe care il al la dispozitie. Puneti.mi intrebari clare si nu ma atacati la persoana. Santem cu totii de acelasi fel de neam omenesc si meritam cu totii respect. Daca santeti de acord, putem deschide un dialog din care cu totii vom avea numai de castigat.
      Lica, daca vrei poti pune acest ultim comentariu pe o pagina noua cu titlul: "Dialog cu cei de la Mesaj". Este doar o propunere, pentru ca astfel nu trebuie sa sarim de la o pagina la alta. Iar comentarul meu sa fie ca o regula la care poti sa mai adaugi si tu puncte noi de vedere.

      Ștergere
    8. Multumesc Zsolt. Ai dreptate in anumite sensuri. Dar sa stii ca de la inceput noi am fost atacati fara sa suparam pe nimeni niciodata decat am vrut sa lamurim o mare problema.

      E important sa stim ce anume urmam.Dar sa iti dau un sfat.

      Chiar daca uneori cineva esta mai zelos, trebuie sa intelegi ca poate ceva l-a suparat. Te va ajuta la maturizarea ta.

      Dar oricum voi ruga pe toti sa ramana asa cum sunt de obicei. Sunt fair-play de obicei. Crede-ma ca unii au suferit foarte multe abuzuri, jigniri si atacuri in miscarea mesaj. Sunt oameni buni si doar si-au luat dreptul dat de Dumnezeu de a verifica si de a decide sa aleaga pe Domnul si Biblia in loc de Branham si mesaj. Sper ca nu crezi ca au facut o greseala.

      Szolt, la partea a 3 a la tine mai sus, apare o dublura in text. Pune-mi din nou aici, cum vrei sa fie partea a 3 a, sa stiu cum sa o preiau sa pregatesc articolul cu tine.

      Incerc pe maine seara sau duminica sa il postez.

      Am promis si lui Viorel ca pregatesc un material despre unde si cum gasim in mesaj momentul in care eu cred ca Branham a inceput sa devieze. Sunt un pic cam ocupat dar incerc sa rezolv.

      Cum ai spus si tu Zsolt. E adevarat. Este nevoie de o imensa energie mentala si spirituala. Mai ales pentru noi ex mesaj, deoarece nu ne permitem sa gresim cu nici o iota. Nu ne permitem asa ceva.

      Am mai gresit emotional ca ne-am frustrat. Asta da. Si eu imi cer iertare de la toti daca vreodata am spus mai aspru ceva decat trebuia.

      Atitudinea o retrag. Studiul despre invataturile si pretentiile lui Branham continua.

      O seara frumoasa tuturor. Shalom

      Ștergere
    9. Chemarea la dialog este intotdeauna binevenita. Dialogul este cea mai inalta forma de comunicare pe care insusi Iehova a promis undeva in Maleahi ca o onoreaza cu prezenta.
      Tacerea, monologul sunt si ele forme de comunicare prin care au loc capitalizari sau transferuri de idei dar numai dialogul CREEAZA plus valoare.
      Scrie undeva in biblie ca tacerea e de aur iar vorbirea e de argint.
      Tacerea tezaurizeaza , vorbirea autentica negociaza si creaza plus valoare de ambele parti in pace si prosperitate.
      Opusul dialogului nu e tacerea ci zgomotul cu toate derivatele sale care consuma resurse si chiar vieti.

      Sa ne deschidem tarabele si chimirele si sa facem negot cinstit ca in vremuri de pace si prosperitate.

      Din insarcinarea mea,
      Viorel

      Ștergere
    10. Sa deschidem tarabele = inimile larg si chimirele = gurile si sa vorbim cu cuvinte autentice indiferent daca sunt valoroase sau mai putin valoroase.

      In taraba lui Abel bijutierul am vazut lucruri de suta pe care le-a primit de la niste evrei ultrabogati darnici prin monolog dar am vazut si maruntisuri=amulete care nu fac doi bani

      Lica are poate cea mai larga taraba in care isi afiseaza capitalul investit in actiuni branhamiste pentru care cere pretul real . Vrea sa le vanda la pret de hartie igienica branhamistilor care normal ca nu cumpara ca au si ei stocuri .In schimb se infurie pe el ca practica preturi de dumping .

      Zsolt are si el taraba larga dar are multe lucruri de valoare sentimentala lucrate cu stil dar pe care e greu sa le evaluezi corect. Un anticar prin excelenta cu lucruri noi si lucruri vechi.

      Bine ati venit in piata pacii .

      Din insarcinarea mea,
      Viorel

      Ștergere
    11. Partea 3 (Zsolt)
      1. Atunci cand au fost in denominatiune si au venit LA MESAJ au fost LUMINATI (?), apoi cand au plecat DE LA MESAJ au fost deasmenea LUMINATI (?), dintre cele doua ILUMINARI care a fost cea reala?
      2. Daca ei deja in doua locuri au fost LUMINATI, si nu au putut sa ramana credinciosi pozitiilor lor, convingerilor lor, sant inconsecventi, purtati de orice val de invatatura, CARE ESTE GARANTIA CA EI VOR RAMANEA LOIALI POZITIEI LOR ACTUALE? Intai au fost convinsi ca Mesajul este fara greseala, apoi au fost convinsi ca Mesajul este totusi plin de greseli.
      Stiu bine ca sant inca ff multi LA Mesaj, care trebuie si cu siguranta vor fi scuturati afara din acest loc. Dar tot asa de bine stiu, ca si din mijlocul lor vor veni inapoi nu LA ci IN Mesaj, si Mesajul va intra in ei. Cei care vor parasi definitiv Mesajul, ei au fost udati doar pe dinafara, si au ramas goi. Au venit goi, si au plecat tot goi. Apoi, stiu bine ca nu toti care sant pastori LA Mesaj sant chiar pastori, ci sant intre ei si lupi, care pana la urma oricum vor parasi turma si vor nega Mesajul pe care l.au invatat deceni dealungul.
      Adevaratii credinciosi care vor ramanea IN MESAJ SI MESAJUL IN EI vor fi putini, ff putini. Chiar daca in incercarile vor fi grele, adevaratul Mesager, Duhul Sfant nu este mort, El este viu si va fi cu noi. El nu isi calca Cuvantul niciodata. Vom trai, sau vom muri, nu conteaza. Insa momentul in care credinta noastra va fi justificata, este aproape. Apoi noi care am fost discreditati, calcati in picioare de cei care au iesit din minlocul nostru, vom intra biruitori in Tara Promisiunii Noastre, Si micuta Mireasa neinsemnata va fi ridicata la rang de Regina alaturi de Regele nostru Isus Cristos..
      Pana atunci, vom rabda batjocura si respingerea. Chiar daca nu avem argumente impotriva lor, avem credinta in ifailibilitatea Mesajului. Gaseasca.sa ei mii de greseli, pentru noi Mesajul chiar si atunci va ramanea Corect si intotdeauna Cuvantul de restaurare.

      Ștergere
    12. 1. Raspuns:
      Itzak sau cinci motive de ras, nicidecum Ismael care inseamna Dumnezeu aude.
      2. Raspuns:
      Nu toate gropile sapate de Avraam au devenit fantani dar au fost cateva.
      MaI era ceva , era strain si calator si tot cauta ceva statator care nu era zidit de maini omenesti nici de a lui macar.

      Ștergere
    13. „Dumnezeu m-a făcut să râd şi oricine va auzi despre acest lucru va râde împreună cu mine.

      Bucurati-va in Iehova si iarasi zic bucurativa.
      Scoateti apa cu bucurie din izvoarele mantuirii.
      Ferice de cei ce plang caci ei vor rade.

      Ștergere
    14. Bine ai venit, frate Zsolt, sunt de acord cu ce ai scris tu si viorel mai sus.

      Si eu as mi-as prefera ca nimeni nu ar mai scrie sub anonimat, macar un pseudonume sa-si ia si sa-l pastreze, pentru ca de multe ori nu mai stii cu cine conversezi.

      Shalom
      Abel

      Ștergere
    15. Zsolt ce faci? Urlii ca unii anonimi vorbesc nu stiu cum cu tine,dar tu din etichetari negative nu ii scoti pe cei care au parasit ""mesajul"": """ Au venit goi, si au plecat tot goi....; Apoi, stiu bine ca nu toti care sant pastori LA Mesaj sant chiar pastori, ci sant intre ei si lupi, care pana la urma oricum vor parasi turma si vor nega Mesajul pe care l.au invatat deceni dealungul...."".

      Omule draga, noi am crezut un ""mesaj"" care ni l-au prezentat unii,nu am stiu ca Brnaham a preluat tot felul de invataturi si ca defapt nu el le-a descoperit. Scrie clar in toate articolele de pe acest blog despre acest adevar ascuns de noi cei care am fost la asa zisul mesaj.

      Sa stii si tu ca un mesaj care este contrar a ceea ce au predicat apostolii ,acesta nu e un mesaj autentic.E doar parerea cuiva,inchipuirile lui de moment. Si daca citesti atent predicile lui Branham ai sa vezi ca avem dreptate.La fiecare invatatura are 2-3 variante. Care e descoperirea din variantele astea? Nimeni nu stie. Si in acelasi timp fiecare spicuieste ce ii place lui.De aceea sunt atatea linii . Toate sunt din cauza invataturilor haotice ale lui William Branham. Deci sunt expirate afirmatiile tale de la ultimul coment: "" 2. Daca ei deja in doua locuri au fost LUMINATI, si nu au putut sa ramana credinciosi pozitiilor lor, convingerilor lor, sant inconsecventi, purtati de orice val de invatatura, CARE ESTE GARANTIA CA EI VOR RAMANEA LOIALI POZITIEI LOR ACTUALE? Intai au fost convinsi ca Mesajul este fara greseala, apoi au fost convinsi ca Mesajul este totusi plin de greseli.""

      Cand ai sa inteleg ca noi cei din Romania am primit doar ceea ce au vrut altii sa primim si sa credem,atunci ai sa intelegi si ce se discuta pe acest blog. Pana atunci o sa tot acuzi si sa o te miri intruna cum am plecat de la mesaj.

      Ne-a spus cineva de blestemul lui Brnaham? Nu cred.

      Ne-a spus cineva ca Epocile Bisericii precum si alte idei cu care Branham se mandrea,au fost preluate de la Larkin si altii ? Nu cred.

      Ne-a spus cineva ca Brnaham nu a fost la vanatoare in 28 februarie,si ca el nu a fost sub acel nor,sau ca acel nor a fost produs de o racheta experimentala? Nu cred.

      Ne-a spus cineva ca Brnaham a esuat in multe viziuni sau profetii ale sale? Nu cred.

      Ne-a spus cineva ca exista poze cu Branham in pantaloni scurti? Nu cred.

      Si lista poate continua. Deci Zsolt inainte de a vorbii de reguli ai grija in primul rand cum vorbesti tu cu cei care gandesc si cred diferit de tine.

      Nu am venit goi la mesaj si am plecat goi. Voi poate aveti mintile si inimile goale ,fiindca ganditi doar in termeni de mesaj-exmesaj.Atat stiti : cine e cu voi e bun,cine nu crede ca voi imediat il judecati si etichetati. Eu nu te-am jignit cu nimic.Am spus doar ca ai preluat niste prostii,asa cum defapt le-am preluat cu totii. Nu sunt prostiile tale deci ideile tale,ca sa te simti imediat atacat. Sunt prostiile debitate de Branham,pe care multa lume le propaga in loc sa le aduca in limitele Cuvantului. Si ti-am dat exemplu cu versetul din Romani. Deci nu ai nici un motiv sa te simti lezat,fiindca nu sunt ideile tale.

      Ștergere
    16. Opusul plansului nu este rasul ci bascalia care este diavolica.
      Rasul si plansul sunt nobile as spune chiar ca plansul este rasul in stare embrionara.
      In schimb ura este bascalia in stare embrionara. Ferice de cel ce nu se aseaza pe scaunul celor batjocoritori.

      Ștergere
    17. Acelasi stil branhamist de a ameninta pe altii: "" Trebuie sa stie ca numai ei cred ca sant anonimi. Pe baza adreselor IP oricand se poate afla cine si de unde a trimis sau scris mesajul."".

      Nici macar SRI-ul nu ameninta cu aflarea IP-uirlor daca dezbati anumite subiecte. :))

      Doar branhamistii se gasesc sa ameninte pe toti in stanga si in dreapta. Si vad ca Zsolt se manifesta ca un branhamist autentic.

      De parca am dezbate secrete de stat. :))

      Ștergere
    18. Sant de acord cu Anonim23 octombrie 2015, 22:29
      Daca s-ar fi stiut de atatea minciuni si falsuri nimeni nu cred ca ar fi venit la mesaj.as vrea sa intreb nu numai pe Szolt ci pe toti de la mesaj daca ar fi urmat mesajul stiind ca exista multe lucruri care sunt complet neadevarate?

      Ștergere
    19. Zsolt nu ai dreptul legal sa aflii cine este in spatele unui anumit IP. Daca aflii esti pasibil de dosar penal ,fiindca aflii informatii confidentiale. Pe internet si nu numai exista libertatea de expresie,si nimeni nu te poate obliga sa iti divulgi identitatea cand comentezi ceva anume. Sau vrei sa sugerezi ca este ilegal sa cercetam branhamismul? :)

      Ștergere
  8. Pentru anonimi: Eu am scris ca se poate afla adresa IP. Nu am scris ca eu pot. Dealtfel adresele IP nu sant ascunse. Daca te duci pe anumite siteuri intr.o mica casuta apara cam asa: Ati logat websiteul nostru de pe aresa IP...... si iti arata adresa ta de pe calculatorul tau. Va este frica ca veti fi depistati si ati intrat in panica. De altfel va spun ceva. Pe mine nu ma puteti duce de nas caci sant informatician. In al doilea rand, ori de cate ori accesati acest site, pe pagina lui Lica intr-un logfile este insirat adresa IP al fiecaruia si activitatea pe care ati facut-o. Sigur ca nu am drept legal si nici nu o pot face. Insa daca va comportati intr-un mod periculos, Lica are tot dreptul si se poate adresa catre Google ca sa va descopere identitatea si in ziua urmatoare va puteti afla fata in fata cu legea. Aceasta nu este o amenintare branhamista ci un adevar real. Fiecare informatician adevarat ma va putea confirma. Nu trebuiea sa ma amenintati imediat ca sant un fanatic branhamist doar ca va scriu cateva adevaruri. Nu mie imi este frica ci voua. Eu nu ma ascund in spatele anonimatului. Vai de voi ca santeti spalati la creer si va este frica de urmarile faptelor voastre. Va ascundeti numai in fata noastra si va este frica de a va confrunta intr-un mod cinstit. Insa trebuie sa stiti ca Google are o baza de date imensa si va este contabilizata fiecare accesare facuta pana in prezent la toate siteurile vizitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ai inteles.Se poate afla IP-ul cuiva,dar nu ai acces legal la identitatea persoanei respective.Este o informatie confidentiala.Daca prin diferite cai ilegale aflii identitatea unui anumit IP atunci suporti rigorile legii. Nici un operator de cablu nu are voie sa destainuie identitatea adica Numele,Prenumele,Adresa unui IP . Intelegi?

      "" Insa daca va comportati intr-un mod periculos, Lica are tot dreptul si se poate adresa catre Google ca sa va descopere identitatea si in ziua urmatoare va puteti afla fata in fata cu legea"".

      Omule se vede ca vorbesti din ale tale. Dreptul la libera exprimare este garantat prin lege.Nimeni nu te poate actiona in instanta fiindca ai facut pe cineva fanatic sau ca nu ii crezi invataturile.

      "" Nu trebuiea sa ma amenintati imediat ca sant un fanatic branhamist doar ca va scriu cateva adevaruri. "".

      Iarasi amesteci lucrurile. Cine te-a amenintat si cu ce? Nu vezi ca te simti tu amenintat de vreo inchipuire?

      Nu are treaba Google cu dezbaterile de pe bloguri.Sunt bloguri unde se injura si se fac in toate felurile,si nimeni nu isi bate capul cu asa ceva. Deci stai flexat si comenteaza in continuare.Si ai grjia sa nu devii din informatician hacker ,ca atunci se schimba datele problemei. Intrii sub incidenta legii. In rest poti sa comentezi orice,este parrea ta contra parea mea sau a altora.

      Iti dau un exemplu: Tu spui ca exista extraterestii.Eu spun ca nu exista extraterestrii.Apoi tu ma faci fanatic si eu te fac fanatic.Cine are dreptate?Nimeni.Este doar o parere contra altei pareri.Nu intra sub incidenta legii asa ceva.

      Dar daca tu ma faci hot sau talhar atunci se schimba lucrurile.Ai facut o afirmatie care trebuie demonstrata,deci care intra sub incidenta legii.

      Sper ca ai inteles cum stau lucrurile.Mie mi se pare ca tu ai o frica subconstienta,si inconstient o proiectezi asupra altora ,sa-i faci si pe ceilalti sa simta frica.Am observat asta la multi branhamisti si frankisti. In esenta sunt dominati de frica si nesiguranta.

      Ștergere
    2. IP-ul nu te ajuta cu nimic, daca nu lucrezi cumva la operatorul de Internet sau la NSA nu ai cum sa stii identitatea persoanei cu acest IP. Iar operatorii nu au voie sa dea lui Lica sau oricui aceste informatii confidentiale. Poate face plangere intr-o instanta, si atunci aceasta obliga operatorii printr-o hotarare judecatoreasca sa dea datele persoanelor, pentru a le face un proces, daca persoana in cauza ar comite vreo infractiune...

      O rugaminte pentru Lica, ai putea sa scoti cumva de pe site statisticile cu IP-urile noastre, adica sa le vezi numai tu? Nu de alta, dar poate ca ii vine cuiva vreo idee sa ne mai hackuieasca calculatoarele...

      ABEL

      Ștergere
    3. Foarte buna propunerea Abel.

      Ștergere
    4. Daca si-au permis sa il ameninte pe Lica prin SMS-uri,cine stie ce le mai trece prin cap?!.

      Ștergere
    5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  9. Doar pentru simplul fapt ca cred in Mesaj imi rastalmaciti toate mesajele. Cititi mai bine inca odata ce am scris. Am scris faptul ca anonimatul nu inseamna nimic, fiindca fiecare pas pe care faceti pe internet este inregistrat. Nu am scris ca eu va heckuiesc computerele, nu am scris ca fur datele de pe blogul lui Lica. Sant crestin nascut din nou si nu imi sta in principiu sa fac cuiva rau. Mi.am semnat mesajele sa va arat ca nu imi este teama, dar anonimii se ascund ca sant fricosi. Am amintit de adresa IP si imediat au intrat in panica.
    Am venit cu intentie buna pe acest blog. Dar cred ca ma voi rasgandi. Totusi, am sa va fac de cunoscut motivul pentru care totusi calcandu.mi principiul am intrat in dialog cu anonimii pe care defapt am vrut sa.i evit caci am stiut ca se va crea starea de mai sus.
    Acum fiti atenti si va rog, inca o data va rog sa cititi din nou ce va scriu acum si inainte sa imi raspundeti anapoda din care iarasi se creeaza confuzie mai bine judecati cu capul li pede.
    Deci. Faptul ca eu cred Mesajul nu ma face diferit de voi, nici de cei cu nume nici de cei anonimi. Hai sa terminam sa tot creem confuzie caci dialogul nu poate fi urmarit pe o mie de fire. Sa dicutam despre un singur lucru. Nu imi gasesc placerea in astfel de discutii. Mai bine dispar, si pentru mine ar fi cel mai usor. Am ramas de dragul vostru. Sant interesat in a va ajuta. Citind aceste comentarii care sant pline cu strigat de ajutor, mi se sfasie inima. Imi este mila de aceia care au fost alungati, sau au iesit din propria initiativa din diferite grupari de crestini. Stiu ca in spatele acestori comentatori anonimi sant suflete sarmane care asteapta ca cineva sa.i accepte cu dragoste asa cum sant ei. Ascultand diferite predici ai diferitilor slujitori la Mesaj si eu am observat ca unii dintre ei sant deja departe de felul cum au fost cu ani in urma. Unii dintre ei pur si simplu au privatizat mantuirea si zic ca numai daca crezi ca ei vei fi mantuit. Altii conditioneaza mantuire de masura descoperirii pe care o ai, si daca nu ai aceasi descoperire ca ei esti fiul pierzarii. Sa nu credeti ca eu nu sant deja scarbit de astfel de interpretari. Ce sa mai zic de acele sarmane suflete care au intelegerea limitata, si oricat ai incerca sa le explici nu pot intelege mai mult.
    Sant intristat si de faptul, ca deseori se predica in adunarile de la Mesaj despre acei care au parasit aceste adunari. Cred ca sant exceptii, insa majoritatea celor ce au parasit adunarile de la Mesaj, sant suflete care sant dornice dupa mantuire, sant dornice dupa acceptare si apreciere. Acesti oameni s.au dus in aceste adunari tocmai din aceasta cauza, insa nu au primit nici macar partial ce li se promisese. Ii inteleg. V.am scris mai sus, ca adunarea in care am fost botezat, s.a destramat din cauze similare. Din nefericire conducerea acestos adunari au ajuns in mainile unor oameni incompetenti care si.au urmarit numai propria popularitate. Au fost niste pastori care au muls si au tuns oile pana acestia nu au mai avut nici lapte nici blana. In momentul de fata eu as dori sa stau intre cei ce sant la mesaj si sant respinsi insa le este frica sa.si declare pozitia si aceia care au fost respinsi. Inteleg starea fiecaruia, fiindca am trecut prin stari similare. Si voi stiti, ca noi romanii nu pre sant in aceasta lume. Oriunde ne aflam santem gata sa ne ajutam intre noi. Haide mai bine sa ne ajutam, sa ne facem de inteles si sa nu mai cautam sa ne rastalmacim spusele. Sa lasam comportamentul copilaresc si sa incercam sa fim oameni maturi. (ZSOLT)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "" Am scris faptul ca anonimatul nu inseamna nimic, fiindca fiecare pas pe care faceti pe internet este inregistrat."".

      Zsolt, nu era necesar sa scrii asa ceva pe acest blog.Esti de la militia branhamista si nu stim? Maine poimaine ce scrii? Ca este ilegal sa cercetam branhamismul?Voi branhamistii doar cu tonuri amenintatoare umblati. Veziti de lungul nasului ,si nu ii mai considera pe ceilalti prosti. Caci nu sunt. Am venit la mesaj si am iesit din el fiindca nu se potriveste cu Cuvantul. Nu am venit goi si am iesit tot goi,asa cum ai scris intr-un comment. Vad ca tu iti permiti sa judeci pe altii.Dar cand cineva iti spune ceva faci pe victima si treci la amenintati indirecte,deparca tu ai fi instanta suprema .

      Vezi-ti de branhamismul tau obosit si lasa amenintarile deoparte. Si nu mai fa pe militianul.Comunismul a disparut demult.

      Ștergere
    2. "" Doar pentru simplul fapt ca cred in Mesaj imi rastalmaciti toate mesajele. "".

      Victimizare. Am luat mesajele tale asa cum le-ai scris.Daca intrii pe aici si ameninti pe altii in ciuda faptului ca ii mai si jignesti,cum sa te luam? Cu frumosul? Sau vrei sa recunoastem ca ai dreptate? Nu putem. Nu mai fa pe victima si fi barbat . Accepta faptul ca exista oameni care au pareri diferite de tine.Si crede-ma ca sunt pareri fundamentate,nu scoase din maneca asa cum faceti voi branhamistii.

      De aceeasi boala suferiti toti branhamistii: victimizare ,smerenie falsa si atotsuficienta.

      Astept sa iti ceri iertare in urma perlei care ai scos-o: "" Cei care vor parasi definitiv Mesajul, ei au fost udati doar pe dinafara, si au ramas goi. Au venit goi, si au plecat tot goi. "".

      P.S: M-am logat doar la cererea lui Abel si a lui Lica.Nu ma intereseaza frustrarile branhamistilor vis-a-vis de anonimat.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    4. @ZSOLT, eu nu cred ca tu sau orice alt crestin adevarat (branhamist sau non-branhamis) ati heckui computerele altora. Aici poate oricine sa citeasca, si daca intra un hacker sau o persoana cu intentii mai "necurate" poate incerca sa atace pc-urile noastre.

      Imi pare rau ca am adus aceasta propunere de scoatere a gadgetului cu IP-urile in acelasi timp cu rugamintea ca oricine scrie aici sa scrie cu un "Nickname". Aceste doua propuneri le-am avut de multa vreme, dar am tot uitat sa vi le aduc la cunostinta.

      Sper sa ma intelegi, si tu, si Lica, si restul anonimilor. Cand purtam discutii cu cineva, incercam sa ne facem o idee despre cine este el si felul cum gandeste. Prin aceasta ii desoebim, de exemplu stiu ca vorbesc cu Zsolt, cu Adi sau Viorel, sau sora din TM... Dar daca toti intra anonimi, aceste trasaturi pe care incercam sa le distingem se amesteca, si nu mai stii cu cine ce vorbesti. De aia zic, ori sa va logati, si daca nu aveti posibilitatea asta sau nu doriti, macar scrieti la sfarsitul comentariului un nume, real sau fictiv, sau un numar sau formula, orice vreti, nu conteaza, doar sa va pot distinge mai usor.

      Va multumesc pentru intelegere.
      ABEL

      Ștergere
  10. (ZSOLT)V.am rugat staruitor sa imi scrieti numai dupa ce ati citit cu atentie cele scrise in a doua parte al mesajului meu. N.am nici o intentie sa atac pe nimeni. Sincer sa fiu va iubesc cu adevarat. Nu sant branhamist increzut si umflat de mandrie, imi voi arata fata adevarata. Peter, ai dreptate. Ma dau jos de pe scara mea, si imi cer iertare de la toti pe care prin scrierile mele v.am ranit sau v.am atins cumva in sentimengele voastre. Poate voi nu stiti, si nu simtiti ceeace simt eu pentru voi. Baieti, oare de ce trebuie sa fie aceasta cearta intre noi? Oare Dumnezeu cum priveste la aceasta? Cu tristete desigur.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am riscat si vezi ce am patit. Dar nu imi pare rau.
    (poezie celebră de Rudyard Kipling)

    Rişti?...

    Râzând,
    Rişti să pari nebun.
    Plângând,
    Rişti să pari sentimental.
    Întinzând o mână cuiva,
    Rişti să te implici.
    Arătându-ţi sentimentele,
    Rişti să te arăţi pe tine însuţi.
    Vorbind în faţa mulţimii despre ideile şi visurile tale,
    Rişti să pierzi.
    Iubind,
    Rişti să nu fii iubit la rândul tău.
    Trăind,
    Rişti sa mori.
    Sperând,
    Rişti să disperi,
    Încercând măcar,
    Rişti să dai greş.
    Dar dacă nu rişti nimic,
    Nu faci nimic,
    Nu ai nimic,
    Nu eşti nimic.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu ai riscat Zsolt. Ai exprimat de ai crezut si bine ai facut. Trebuia de mult timp dar nu pe relatiile dintre noi ci pe subiecte de invatatura.

    Esti in proces de maturizare, accepta dreptul altuia de a nu fi de acord cu ideile tale. Branham a urat acest principui, stiu, si va este greu sa invatati sa fiti normali si sa raspundeti calm la anumite afirmatii mai aspre, dar cred ca dialogul va fi un lucru bun.

    Va recomand filmul "La inceput a fost Cuvantul." Nu e religios dar arata lucruri frumoase legate de importanta unei mentalitati de a castiga prin forta argumentelor nu a pretentiilor

    http://www.cinemagia.ro/filme/the-great-debaters-22230/

    Eu asa am inceput pe blog. Obiectiv pe subiecte din mesaj, cu mici iesiri emotionale dar nu rauvoitoare sau uratoare de oameni.

    Hai sa dezbatem. Va fi bine.

    De ex. Sunt dovezi biblice ca Maleahi 4,5 este Branham Ilie din acest timp? o, haideti sa studiem. Toti. Cu totii. daca nu gasim trebuie sa fim atat de iubitori de adevar si de Dumnezeu si barbati incat sa spunem CE VEDEM CA ESTE ADEVARAT nu ce s-a spus ca este adevarat.

    Mi se pare simplu, fratilor nu? Asa trebuia sa se intample. Dar in mare parte s-a si intamplat asa.

    Behaitul si alti branhamisti anonimi au inceput cu atacuri si mizerii si niste afirmatii de toata jalea, care arata clar ca ei nu au treaba nici cu Cuvantul si nu cunosc nici mesajul.

    Nu am reusit sa citesc toate comentariile, nici acum nu voi reusi pana maine, dar propun sa revenim la subiectul de baza al blogului.

    Daca mesajul si Branham sunt vrednice de urmat si daca rezista la testul Cuvantului lui Dumnezeu si al principiilor crestine de baza, biblice.

    Daca evenimentele din viata lui Branham (botezul de la raul Ohio, norul cadilacul etc) sunt reale si daca exista dovezi sau nu. Iar daca nu exista, sa deabatem daca Biblia ne obliga sau vreun muritor sau chiar inger de lumina poate veni la noi sa ne pretinda, sa ne ceara sub amenintare sa creem lucruri care nu au fost niciodata dovedite ca fiind reale.

    Daca pretentiile (arogante) ale celor care urmeaza mesajul, sunt corecte, biblice si intrunesc spiritul si litera Cuvantului lui Dumnezeu si daca acestea au format asa cum s-a spus mereu, crestini simpli cu puteri supranaturale, mireasa super rasa, etc.

    Si inca una de baza.

    Sa dezbatem daca vindecarile si anumite lucruri bune care ne-au impresionat din slujba lui Branham au dreptul si puterea sa treaca peste restrictia data chiar, sub blestemul lui Dumnezeu din Apocalipsa 22, cu privire la importanta Cuvantului adevarat, Biblia.

    18 Mărturisesc oricui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta că, dacă va adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga urgiile scrise în cartea aceasta.
    19 Şi, dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărţii acestei prorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieţii şi din cetatea sfântă, scrise în cartea aceasta.

    O seara buna tuturor,

    Cu ajutorul Lui pe maine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E faina incheierea.

      Dar dacă nu rişti nimic,
      Nu faci nimic,
      Nu ai nimic,
      Nu eşti nimic.

      Ștergere
  13. Zsolt - parte 1

    In zilele care au trecut am avut mai mult timp liber si astfel am putut cugeta indelung la evenimentele care s.au petrecut pe acest blog si la incercarile de a realiza un dialog. Dar nicidecum nu am reusit. Chiar daca unii au fost inclinati spre aceasta, totusi mi.am dat seama ca limbajul vorbit si de unii si de altii difera atat de mult. Intentia voastra, stiu este de a ma convinge pe mine de a parasi credinta in Mesaj. Am vazut argumentele aduse pe acest blog, si am recunoscut fara rusine ca eu nu am cu ce ataca acestea, dar nici nu vreau s.o fac. Eu am un singur argument, asa pentru mine, care adevereste, care justifica credinta mea si aceasta nu este una logica, sentimentala ci o cunoastere. Probabil pentru voi aceasta nu inseamna nimic, insa pentru mine cu atat mai mult. Cu riscul de a ma repeta, nu stiu daca am scris aici sau pe blogul licangelyca.i, as dori sa va spun, ca eu am crezut deja Mesajul inainte de a veni LA MESAJ, fiindca eu am avut deja DUHUL MESAJULUI IN MINE. Cand ma.m intalnit ci Acesta, eu nu am facut altceva decat L.AM RECUNOSCUT, ATAT. Eram membru in biserica baptista cand am recunoscut nevoia intoarcerii la credinta apostolica. In biserica mea despre asa ceva nu s.a vorbit niciodata si nici astazi acolo nu se vorbeste. Din contra, atunci cand eu i.am propus sa facem acest pas au ras de mine si m.au desconsiderat. Va spun acum ceva ce nu v.am spus niciodata. Cu cativa ani inainte de a face acest pas pe calea Mesajului, am avut un accident ciudat in care am fost implicat si s.a intamplat doar din vina mea in urma caruia am ramas cu traume grave, vizibile pe trupul meu. Desigur aceasta nu arata prea bine. Pe multi acest caz i.a facut sa nu ma considere un om normal al carei vorbe trebuie luate in serios. Acest refuz, desii fratii nu imi spuneau nimic, era totusi mereu prezent si eu simteam acest lucru. Inca din copilarie din cauza starii noastre saracacioase, dpdv material, in satul meu natal am fost desconsiderati, iar eu avand un tata de felul caruia nu eram raspunzator, oriunde mergeam, dadeam de frati care isi exprimau repulsia fata de mine doar fiindca am un astfel de tata. Incepusem inca din tinerete sa imi formez un complex de inferioritate, desi pe atunci nu stiam de aceasta notiune. La cesta s.a adaugat accidentul meu care in sufletul meu a adus o grava trauma. Am fost traumatizat acum nu numai in trupul meu ci si insufletul meu.

    RăspundețiȘtergere
  14. Zsolt - parte 2

    Anii treceau. Intre timp am gasit o fata care m.a iubit asa cum am fost si am simtit pentru prima data in viata ce inseamna sa fi iubit fara rezerve si sa fi acceptat in ciuda faptul cum arat, ce fel de tata am, indiferent ca sant sarac. In viata mea a fost primul pas spre restaurare. Dragostea a fost atat de mare incat am uitat de tot complexul meu. Va scriu toate acestea sa vedeti cum a lucrat Dumnezeu in viata mea. Tineti cont, ca eu nu stiam de restaurare, de un Mesaj al restaurarii. Astfel a inceput Dumnezeu in viata mea procesul restaurarii. Cand eram deja bine inradacinat in dragostea conjugala, ca o adiere de vant, incetul cu incetul Dumnezeu a trezit in mine recunoasterea starii spirituale. Cred ca stiti si voi, ce aduce dragostea in viata unui om. El uita aproape de toate. Aveam o viata conjugala fericita. Ne iubeam mult. Si Dumnezeu, care a fost indelung rabdator cu mine, a inceput a ma trezeasca spiritual. Aveam doar 23 de ani impliniti. Adanc in interiorul meu parca a inceput sa incolteasca ceva, era ceva nedefinit atunci. Acel ceva s.a eprimat printr.o dorinta care devenea din ce in ce mai pofunda de a cunoaste pe Dumnezeu. Aceasta m.a facut sa cercetez Cuvantul mai profund si sa ma rog mai mult. La inceputul anilor '90 trebuie stiut ca literatura crestina inca era saraca si nu oricine avea acces la ele. Eu citeam Biblia cu un duh de rugaciune. Citind.o, primul lucru de care am dat a fost Dumnezeirea. Cautam in Cuvant trinitatea si nu.l gaseam. La biserica in birou au fist cateva carti teologice, una numita Teologia structurata, sau cum, si am inceput s.o citesc. Cand a ajuns la explicarea sfintei treimi, autorul cartii spunea, ca nu avem nici o dovada biblica despre trinitate, invatatura ei este una presupusa, dehvoltata de parintii bisericii dealungul secolelor. Ei bine, aici mi s.a aprins primul beculet rosu.

    RăspundețiȘtergere
  15. Zsolt - partea 3

    Eram un tanar care cauta adevarul. Nu aveam calculator, nu dictionare, nu concordante si nu carti care sa.mi de vre.o explicatie. Doar Biblia. Am dus cartile inapoi la biserica si nu le.am mai citit niciodata. Erau inconsecvente. Pentru prima data in viata mea am inceput sa pun sub semnul intrebarii autenticitatea si credibilitatea pripriei mele biserici. Cercetand mai departe Cuvantul am ajuns la Faptele apostolior si am gasit ceva vag in jurul botezului, dar pe moment nu i.am dat importanta. Insa ce m.a scos din amorteala, a fost credinta apostolilor si faptele lor miraculoase. Am alergat la batranii bisericii si i.am spus de descoperirea mea. Am uitat de complexul meu. Dar era de asteptat ca ma vor refuza. Si asa a fost. Dezamagit, tulburat si singuratic am continuat cercetarile cu singura sursa ce o aveam la dispozitie, Biblia. Mi.a devenit din ce in ce mai clar ca trebuie sa ne intoarcem la credinta apostolica. Ceea ce vedeam in biserica penticostala niciodata nu m.a atras, desii ei se numeau biserica apostolica. Mai vorbeam cu unii dintre frati, insa nimeni nu mi s.a alaturat in cautarea mea. Dupa luni zbuciumate de cautare si strigat de disperare catre Dumnezeu, intr.o duminica la biserica a fost un text biblic despre nasterea din nou. Ca un fulger m.a strapuns in inima si mi.am dat seama ca nu sant nascut din nou. M.am ridicat si am spus catre biserica, ca daca este cineva nascut din nou, dupa serviciu sa vina la mine si sa.mi arate cum trebuie sa ma nasc din nou. Dar spre surprinderea mea nu a venit nimeni. Ca urmare umblam intr.o biserica fara niciun nascut din nou. Insa Dumnezeu mi.a trimis ajutor dintr.o alta parte. Printr.un coleg de munca care mi.a vorbit pentru prima data despre intoarcerea la credinta apostolica. Am fost surprins, fiindca lui nu i.am vorbit niciodata despre lucrurile care ma framanta, din simplul motiv de discriminare, a fost un eretic. Asa a fost etichetat de un coleg penticostal. Nu stiam ca era un frate in Mesaj. Astfel am facut cu ostinta cu Mesajul. Cum am zis mai inainte, Mesajul era deja IN MINE, iar cand am ajuns fata in fata cu El, L.am recunoscut si am zis, asta este ce am cautat.

    RăspundețiȘtergere
  16. Zsolt - patrea 4

    Au trecut anii destul de repede. Citeam Mesajul insetat si infometat. Predica dupa predica. Dar niciodata nu mi.am dat seama de greselile grosolane expuse astazi pe diferite siteuri tip exmesaj. Nu am nici un argument impotri acestor documentari. Nu cunosc sursele lor, originile lor. Sincer sa fiu am fost tulburat la inceput si parca tot Mesajul s.ar fi inegrit. Am ajuns intr.un punc in care a trebuit sa ma decid ori cred aceste argumente si voi declara Mesajul fals impreauna cu autorul sau, ori voi crede mai ndeparta in El in ciuda tuturor argumentelor descoperite azi. Nu mica mi.a fost framantarea, recunosc. Insa am parcurs in amintirea mea inceputul acestui Drum. Si mi.am dat seama, ca eu Mesajul nu l.am pri it de la un om, ci acesta mi.a fost deja descoperit inainte sa ajung fata in fata cu El. Prezentarea Lui de catre un om, a fost doar recunosaterea. Atunci mi.am zis: Nu inteleg de ce se intampla toate acestea, nu inteleg de ce sant aduse atatea argumente contra, eu in ciuda acestor "dovezi" voi ramanea loial credintei mele. Credinta aceasta am primit.o inainte de a cunoaste Mesajul. Mesajul era deja IN MINE. Puteti aduce mii de argumente si contraargumente eu nu va contrazic. Voi puteti nega Mesajul si acesta nu dovedeste nimic.
    Ceeace imi pare rau, ca am fost influentat de a judeca pe fratii nostrii care au parasit Mesajul. Dovada cele scrise inainte, in postarile mele precedente. Multumesc fiecarui numit si anonim ca ati lucrat bine la pocainta mea. V.am refuzat, v.am condamnat, si v.am etichetat in fel si chip cum au facut.o altii. Insa m.am trezit, mi.am cerut iertare de la Dumnezeu si i.am promis ca nu voi mai face asta niciodata. Iar voi, care poate nu ati citit postarea precedenta, aveti mile de mine si iertati.ma, si daca va duceti aminte de sarmanul Zsolt, rugati.va pentru el ca nu cumva sa cada iarasi in cursa divolului si sa fie amagit de propria sa mandrie ci sa ramana smerit in incredera sa pusa in Domnul Isus Cristos. Dumnezeu sa va dea tuturor lumina de a va urma calea corecta care va va duce in imparatia Sa. Salutari cu mult drag tuturor din partea mea, Zsolt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragostea ta pt Dumnezeu si deslusirea unor idei biblice nu inseamna ca mesajul e adevarat. Inseamna ca esti sincer si ca lucruri care le doreai erau in anumite parti in mesaj. Este o experienta frumoasa dar nu dovedeste ca mesajul e adevarat.

      Ștergere
  17. Zsolt - partea 5 P.S.

    De ce v-am scris toate acestea? Ca sa va recunosteti fiecare in parte mai mica sa mai mare in povestirea mea. Si mai ales, ca anonimii, inainte de a eticheta pe cineva, sa cunoasteti mai intai persoana cu care dialogati. Desigur, facandu-ve de cunoscut toate acestea ma fac vulnerabil si usor de atacat. Insa stiu, ca altii oricum se vor gandi la mine altfel de cum s-au gandit pana acum. Va multumesc tuturor gandurile pe care mi le-ati impartasit, fie cu nume fis anonim, fie prietenesti fie dusmanoase, EU AM TRAS FOALOASE DIN CUVANTUL FIECARUIA. Chiar daca am raspuns cand si cand arogant, imi cer scruze, insa m-ati ajutat fiecare sa-mi reevaluez pozitia fata de voi care nu credeti ca mine si mai ales SA MA POCAIESC din mandrie. Va asigur, ca niciodata nu va voi judeca, eticheta sau ura pentru faptul ca aveti altfel de gandire, altfel de interpretare. Raman al vostru frate in Cristos, Zsolt.

    RăspundețiȘtergere
  18. Am pus articolul propun sa migram pe acest subiect. Shalom tuturor.

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.