sâmbătă, 26 decembrie 2015

Spitalul de nebuni

Analiza unui psihoterapeut care nu este deloc religios dar da clasa tuturor branhamistilor, frankistilor si sectantilor in general.
Ei s-au purtat deseori cu oamenii care i-au iubit si ajutat ca si cu animalele, ba si mai rau, fara ca acestia, sau majoritatea lor, sa le faca nici un rau intentionat sau neintentionat, ci raul a pornit din pornirile lor launtrice salbatice.
Poate va ajuta sa vedeti motivele reale, pentru care v-ati purtat cum v-ati purtat, si de ce atatea lupte si dezbinari, si dureri si roade acre s-au rodit oriunde mesajul lui Branham a ajuns.
Poate ce a zis Branham in anii 50 se va aplica acestora, -psihoterapeuti, psihologi si alti nereligiosi- ca adica „acolo in Cer vor fi oameni pe care voi ati zis ca nu vor fi, si nu vor fi aceia pe care ati crezut ca vor fi." 
"Rautatea oamenilor, izbucnirile lor violente verbal si uneori chiar fizic, nemultumirea de sine, barfa, acuzatia falsa, critica acida, izvoraste cel mai frecvent din nevrotismul netratat, necontrolat, care scoate mereu la suprafata propriile lor frustrari, neimpliniri, limitari si reprimari (atunci cand nu vorbim de lipsa de educatie si bun-simt).

In taramul religios in special, inca din copilarie, majoritatea oamenilor au fost obligati sa isi inabuse pornirile, nevoile si dorintele, acest lucru fiind necesar pentru procesul de educatie si socializare. 
Cand se naste, omul este conditionat de pulsiunile sale primare si egoiste care ii sunt necesare pentru supravietuire, insa prin educatie, aceste impulsuri sunt slefuite.
Daca te uiti la copii vei vedea ca ei sunt „rai” si este necesar ca parintii sa ii ajute sa isi controleze pornirile care nu sunt acceptate social, adica sa dobandeasca „cei sapte ani de acasa” – bun-simt, comportament civilizat, moralitate.
Atunci nevroticul este prea mult reprimat, cand nu simte ca poate sa isi manifeste personalitatea, cand i se impun prea multe limite, cand frica, insulta parinteasca, agresivitatea ii guverneaza viata, cand i s-au insuflat niste credinte care ii conditioneaza comportamentul si viata impotriva vointei sale, omul devine frustrat, neimplinit si nefericit.
Cand el crede ca nu poate sa isi traiasca viata visurilor lui, va simti invidie fata de cei care o fac.
Cand vede reusita altora, se va simti frustrat.
Cand vede ca altii se inalta, va dori sa-i atace sau sa le impiedice zborul, doar ca el sa nu se simta singur in nefericirea lui.
Cand observa ca altii isi traiesc viata liber, devine constient de propria „inchisoare” din mintea sa… iar toate acestea il fac sa devina rau, agresiv, violent verbal.
Bunul simt si comportamentul civilizat sunt extrem de importante pentru fiecare om.

Daca omul este si religios, cu atat mai mult trebuie sa respecte misiunea sa spirituala care nu il limiteaza ci dimpotriva il dezvolta. 

(un medic si om nereligios, sa va invete pe voi asa zisa "Mireasa" cum ar fi trebuit sa va purtati biblic cu altii? Ar trebui sa va dea de gandit asta ca mesajul vostru este sub-uman si ar fi trebuit sa fie supra-uman)

Este important si ca omul sa isi dea voie sa fie si sa traiasca liber, sa viseze si sa isi investeasca energia vitala in atingerea visurilor sale.
Atunci cand nu este vorba de lipsa de educatie si bun-simt, rautatea omului, sentimentele distructive, mentalitatea negativa si toxica provine din frustrare, reprimare, invidie si nefericire.
Notati asta: Nici un om fericit nu este rau. Nici un om bun nu se simte nesigur pe sine si astfel sa atace pe altii.
Traieste liber, respecta-te si respecta-i si pe ceilalti in acelasi timp, iar astfel nu vei mai simti nevoia sa fii rau sau agresiv."
Despre nevrotism - Ursula Sandner, psihoterapeut

Branhamisti nefericiti si frustrati invatati de un Branham nefericit si frustrat. Cam asta e imaginea. 

Eu ii multumesc Domnului ca am inteles cum sta treaba in realitate cu cei mai multi dintre voi. 

Frustrarea mea nu a constat in elemente de nevroza ci de tristete fireasca din faptul ca am vazut cata suferinta au creat altora, si ca eu mi-am pierdut atatia ani cu oameni de cosmar si necalificatihttp://mesajul.blogspot.ro/2015/12/cosmarul-continua.html


De aceea voi si inceta sa mai am de-a face cu ei si secta lor sau sa public articole noi, cu exceptiile de care am spus. (Billy Paul si Ewald Frank si chiar ceva senzational.)

Am inteles ca aici este ascunsa toata filozofia si "revelatia" intregului mesaj a lui Branham: 

"TOATA VIATA MEA AM FOST UN NEVROTIC" William Branham

Il credeti sau nu pe Branham? Asta spune tot. Am primit raspunsurile mult cautate.

Si doar nu credeti ca noi putem fi diferiti decat Branham. Zic "noi" ca sa nu credeti ca va judec de sus si ca vreau sa va injosesc. Departe de mine asa ceva. Dar una e sa vezi realitatea si sa iesi, si alta e sa ramai in nebunia aia, paralizat de frica mesajelor apocaliptice si urletele lui Branham si ale urmasilor lui. 

Dar cel mai grav e faptul ca Branham a mintit impotriva lui Dumnezeu si impotriva Cuvantului Sau. 

A fost dovedit ca invatator si profet fals in ultimii ani, de catre zeci si sute de versete, citate, realitati si lideri, care au fost si 50 de ani la mesaj. 

Toate greselile omenesti si pacatele ce le-ar fi facut nu egaleaza aceasta imensa inselaciune cu falsa "descoperire a Cuvantului" si parca nu era destula inselaciunea asta, ci si a proclamat-o in mod iresponsabil, ca fiind singura sansa de a ajunge la Dumnezeu, anuland totodata din 1963, insasi valabilitatea Jertfei lui Isus.

Deci nu putem, nu puteti fi diferiti de Branham si mesajul lui. Unii sunteti chiar, mult mult mai rai decat el. 

Macar Branham si-a "permis" sa mai urle, sa acuze, sa se dea mare inger si Dumnezeu, deoarece era bazat pe ceva, a facut ceva, a realizat ceva in viata, a umplut sali cu mii de oameni, unii se mai vindecau, dar voi va ascundeti incompetenta si necalificarea in spatele succesului sau din anii 50. 

Nu sunteti corecti deloc sa folositi faima si brosurile lui ca sa stati in fata. Am mai zis, este o grava impostura ce faceti voi. Eu nu va voi mai spune nimic. Am spus destul.

Eu nu am voie sa ma cert cu oameni care au nevroze netratate de cate 10-25-35 de ani. Iar Branham, 54 de ani de nevrotism. 

Ar insemna sa nu ma respect pe mine si pe ei ca oameni bolnavi, deoarece ei sunt afectati destul de mult iar unii sunt chiar bolnavi. Voi sunteti bolnavi si nu o stiti.

De exemplu, daca ei urla si acuza, barfesc, ranesc pe altii, care si pleaca din adunare de suparare, nu e nici un bai. 

Dar daca le spui cateva replici inapoi sa nu se creada buricul pamantului, atunci, vai Doamne, ce se supara. Eu cred ca ei si-au construit realitati personale in armonie cu modul lor distorsionat de a relationa cu altii si de a observa viata, credinta si oamenii.

Ca si faza din articolul "Cosmarul". 

Faptul ca acel tanar s-a sinucis, ca am prins prorocii cu minciuna, ca am avut acele instiintari, vise, etc si toate scandalurile ce au fost ulterior, nu a fost nici o problema pentru ei. Problema lor, marele necaz, marele repros a fost, si e pana in ziua de azi, ca de ce am zis eu "Roma catolica" cu referire la ei.

Va dati seama ce mentalitate imbecila au? 

Asa sunt ei, deoarece asta este constiinta lor colectiva branhamista. Este mentalitatea lor si nu ai ce le face. 

Deci lor daca le spui ceva ferm, atunci gata ei fac pe victima, dar ca ei te calca ani si ani in picioare, aia se trece cu vederea. Exact victimizarea tipic branhamista mostenita de la Branham, care a facut urat ca unii nu i-au crezut minciunile si i-a injosit si el ia vopsit cum a vrut el. 

Exista o singura solutie: sa ii las in pace. Meritati sa va las in pace. Ei nu au nevoie de ajutor, in opinia lor. Ei au nevoie sa aiba dreptate, nu sa afle adevarul.

Dar ii las cu 7 intrebari despre vedenia lui Branham cu urmasii lui cei legati in camasi de forta la spitalul de nebuni si care se dadeau cu capul de pereti. E spiritual totul, intelegeti asta da?

1. Cine i-a innebunit pe aceia?
2. De ce i-au legat in camasi de forta?
3. Cine si cand i-a legat?
4. Care este diagnosticul lor?
5. Care este tratamentul pentru ei -daca ei recunosc diagnosticul si nu intra in negare-?
6. Cine le va administra tratamentul?
7. Se vor insanatosi vreodata?


Oamenii acestia, cred ca nu sunt nici pe departe fata de ceea ce era spitalul de nebuni in vedenia lui Branham. E o semnificatie interesanta, daca poti lega cateva lucruri spuse...tot de Branham.

Branham a numit spitalul, in mod ciudat si o....CASA A IADULUI! De ce? Stie el de ce.






Ce pot sa spun, este ca am multe raspunsuri, si tocmai de aceea trebuie sa ma retrag in acest moment. 

Acest blog nu reprezinta decat etalarea sutelor de dovezi pe care nu v-am cerut sa le credeti, ci sa le cercetati cu curaj, si sa decideti alegand sa credeti Biblia in loc de brosuri si pe Isus in loc de Branham. 

Este si interesant faptul ca acest blog s-a nascut din cauza impunsaturilor si provocarilor unui branhamist fata de mine cu privire la subiectul mesajul, atunci cand imi vedeam linistit de blogul meu motivational, pe subiecte de viata, povestiri de succes ale unor oameni care au crezut ca pot face ceva frumos cu viata lor. In acel blog nu am spus niciodata ceva nici pozitiv nici negativ de mesaj sau de Branham, si nici macar nu aveam de gand, desi parasisem miscarea si aflasem ca Branham nu a descoperit nimic ci ca plagiase si furase totul de la altii. 

Dar un carcotas branhamist, obsedat in "contre", tot imi dadea tarcoale, si se baga in seama singur pe blog cu comentarii acide si toxice. 

Repet: nu am jignit, nu am spus nici un cuvant despre nimeni de la mesaj, despre mesaj sau despre Branham. Absolut nimic.

Eu scriam una, iar el, specific nevrozatilor branhamisti, ataca, ataca si iarasi ataca, desi nu il suparasem cu nimic, niciodata. 

Oameni buni, eu atunci nu am avut niciodata vreun subiect legat de Branham si mesajul lui, si nici nu ma interesa asa ceva. 

Nici "du-te mai incolo" nu i-am spus vreodata. 

Dimpotriva, l-am respectat mereu si pe el, si pe familia lui.

Ce nu stia el, era ca un om care a pierdut totul, trebuie lasat in pace sa-si vada de amarul si necazul lui, pentru ca acesta poate deveni "periculos", deoarece nu mai are nimic de pierdut. 

Chiar Biblia spune sa lasi in pace strainul care traieste langa tine in pace si nu iti face nici un rau. Lasa domnule omul in pace, tu nu pricepi nevrozatule. Ce ai tu cu el?

Dar ei nestiind Biblia, folosesc doar apucaturile lui Branham de a ataca si rani pe altii, care isi vad de treaba lor, de viata lor, linistiti. 

Si inca ceva. Ei niciodata nu isi vor cere iertare de la cei pe care i-au ranit. Ei cred in mod fals ca daca acel om nu e la mesaj, sau este la mesaj dar nu e de acord cu ei in toate, acel om "merita" sa fie lovit, atacat, barfit, injosit. Ca si Branham, sunt si ei. Mai degraba ar muri, decat sa isi recunoasca partea lor de vina si sa fie deschisi in legatura cu aceasta.

Ei fac asta din cauza mandriei, nevrozelor si afectiunilor care le da peste cap sistemul mental si ei nu vor ca si altii sa traiasca linistiti, daca ei insisi nu sunt linistiti. Dar cu mine si-au gasit nasul. Dumnezeu m-a pregatit si inarmat total, din talpi pana in dinti. Dupa cateva luni de presiune din partea lui si a altor anonimi branhamisti, mi-am folosit dreptul la replica creand acest blog. 

Niciodata nu a recunoscut si nu si-a asumat responsabilitatea sau sa spuna ca ii pare rau si ca mai bine ma lasa in pace. Ei nu au asta in ei.

De exemplu, un invatator dintr-o biserica de la mesaj din Cluj, a recunoscut ca faza cu norul nu e asa cum Branham a pretins. Dar acelasi om ma vorbise de rau de la amvon pe acest subiect. 

Dar el niciodata nu m-a sunat sa spuna ca ii pare rau ca ma jignise, ca ma barfise, ca ma facuse "fals" si ca a studiat in mod serios subiectul "norul" si a aflat faza cu el din 28 februarie 1963 este ratacire. Ei sunt prea mandri. Ei nu sunt lideri reali, nu sunt gentlemeni, ei sunt oameni care in mod obsedant doar vor sa aiba dreptate. Doar asta ii intereseaza. E si asta o boala.

Ei, si uite asa am deschis blogul acesta "ex mesaj" care a ajutat si a lamurit multi oameni. Dar asta m-a si provocat sa ma documentez in mod serios atat in sfera mesaj-Biblie cat si psihologie, sociologie si lidership. Am invatat multe lucruri. Am corectat si lucruri gresite de la mine mostenite de la mesaj si de care nu eram constient. Foarte multe am invatat. Sunt multumitor si recunoscator Domnului pentru asta.

Ce imi place este ca aroganta si pretentiile lor AROGANTE, MINCINOASE SI FALSE au fost lovite in inima si distruse. Dar asta ar trebui sa ii ajute, nu sa ii faca mai rai si mai toxici. Ei au luat personal si emotional negativ totul. 

Dar adevarul vindeca si elibereaza. 

Oricine poate studia acum si poate afla adevarul in mod obiectiv despre mesaj si Branham. Poate compara poate analiza poate cerceta. Ei ar fi trebuit sa imi multumeasca pentru studiile si cercetarile mele foarte serioase, care mi-au luat luni si ani de zile si am facut-o pentru ei. La fel, si celor care au contribuit cu articole si comentarii echilibrate si de bun ajutor, multe idei care m-au impresionat si pe mine, atat de utile sunt.

Cred ca este un lucru foarte bun pe care noi l-am dat oamenilor care cauta adevarul, nu care cauta sa aiba sa justifice mereu minciuna si falsul.

Apoi, doi trei ani mai tarziu, au pornit si alti blogeri, curajosi si intelepti, oameni deosebiti, (sau doar cu articole sau comentarii, lamuriri, online,) pe subiectul ex mesaj, ex branhamism.

Si da, uneori blogul a reprezentat si exprimarea emotiilor personale, ceea ce e normal, legate de cosmarurile si suferintele la care am fost supus in secta aceasta eu si alte sute de familii si oameni mult mult mai buni decat mine. 

Oamenii mesajului au crezut ca daca ei ataca, barfesc, acuza, denigreaza, injosesc pe cineva pe drept sau pe nedrept, vor face cumva sa dispara toate demascarile reale de pe plan international ca Branham a fost in intr-adevar un profet mincinos si chiar un impostor. S-au inselat si de data asta. Ei nu mai pot face nimic, deoarece mesajul lor fals a fost demascat pretutindeni.

Oricat neaga ei spusele lui Branham, ca asta fac in mod indirect dar nu isi dau seama, slava Domnului ele au fost inregistrate si tiparite si deja este prea tarziu. Ele il dovedesc fals la fel de mult ca si cum Biblia si istoria il dovedeste fals.

Asta arata ca eu "cred" mesajul lui Branham si sunt mai serios cu privire la citirea lui decat ei, deoarece eu vad si "cred" ce spune Branham, adica il iau in serios, (ca el chiar crede ca el spune adevarul) dar nu accept, deoarece ele sunt total impotriva lui insusi si impotriva Bibliei mai ales si al valorilor si principiilor acesteia. 

Eu il cred cand spune ca parasul si acuzatorul fratilor este diavolul si sa nu ascultam deloc cand acesta ataca fratii ci mai bine sa mergem sa vorbim personal cu ei, ca sa nu infigem cutitul in spatele lor vorbindu-i altora de rau. 

Si eu il cred si inteleg si cand a predicat "Acuzatia", deoarece vad ca el a devenit personajul negativ al propriilor lui povestiri. 

Tot ce a predicat si invatat cu pretentia ca Dumnezeu il calauzeste, a negat apoi si a schimbat total, totul, pretinzand ca tot Dumnezeu il calauzeste si de data aceasta. Iata haosul, eroarea si nevrotismul.

Asa ca incetati sa criticati pentru ca eu sau alti blogeri sau frati exmesaj, cred tot ce spune Branham si ca ne folosim dreptul dat de Dumnezeu Insusi, de a cerceta, si de a nu accepta minciuna, eroarea, aroganta si nevrotismul lui si a mesajului sau.

Branham s-a blestemat pe sine si si-a blestemat mesajul lui, nu eu, nu noi.

Branham a recunoscut ca toata viata lui a fost afectat si bolnav psihic, nu eu, nu noi, l-am acuzat. 

Singurul lucru de care suntem "vinovati" este ca am vazut toata inselaciunea acestui mesaj fals. 

Daca pentru asta ne crucificati, faceti ce aveti de facut.

Nevrozele se transmit de la bolnav, catre cei care il asculta, mult mai repede decat gripa de un bolnav catre cei care stau in aceeasi incapere cu acesta.

Branham a mintit ca este profetul Ilie. Branham a mintit ca este ingerul 7 din Apoc 10.

Branham a jignit pe toti crestinii si femeile.
Branham a batjocorit pe orice predicator si slujitor al Evangheliei doar pentru ca acestia nu au vrut sa ii accepte erorile in special dupa anii 60.

Branham a mintit ca a descoperit Epocile.
Branham a mintit ca a descoperit Pecetile.
Branham a mintit ca a descoperit botezul din Fapte 2:38.
Branham a mintit ca a descoperit taina Dumnezeirii.
Branham a mintit ca a descoperit taina Babilonului.
Branham a mintit si a inselat omenirea ca din 1963 nu mai e valabila mantuirea prin Jertfa lui Isus.
Branham a prezis "prin inspiratie divina" ca totul se va sfarsi in 1977.
Prietenul lui Branham, alt profet psihopat, Jim Jones, a convins 1000 de oameni sa se sinucida impreuna cu femeile si copiii lor in 1978 dupa ce Domnul nu a mai venit in 1977.

Branham a mintit tot timpul, de la raul Ohio din 1933, sau o simpla vanatoare si Cadillac, pana la data lui de nastere si alte diferite evenimente. 

A mintit continuu. A fost mincinos patologic. Branhamistii sunt mincinosi patologic. Din pacate, cei mai multi, fara voia lor, nu vor asta.

Omul asta, Branham, era bolnav daca nu mintea, si daca nu deforma realitatea si Biblia, dupa mintea lui distorsionata. 

Si branhamistii care stiu realitatea, dar continua tot asa, sunt injectati si infectati in aceasta enorma inselaciune si devin si ei promotorii acesteia.

El a plagiat si a inselat milioane de oameni, asa ca mai bine sa va vedeti de minciunile lui si de ale voastre.

Articol similar, "Boli psihice in branhamism": 
http://mesajul.blogspot.ro/2015/12/boli-psihice-in-branhamism.html

4 comentarii:

  1. Ba restituia Cuvantul ba zicea ca Acesta nu s-ar potrivi in epoca asta.
    William Branham said:
    "The Word, the Word in the days of the apostles does not work in this day." 64-0112

    HAOS!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, şi eu cred că pe acest blog, prin ceea ce a scris Lică, prin ceea ce am scris eu, Adi şi mulţi alţii, am avut ocazia să creştem, să ne maturizăm, să ne reorientăm şi să ne descoperim adevărata identitate, că destul am fost amăgiţi cu poveşti despre Branham cu universul său ficţional şi iluzoriu.

    Acum că ne-am trezit din lumea coşmarelor întunecate, este timpul să ne apucăm de lucruri serioase, pentru viaţa aceasta, pentru evoluţia noastră, a umanităţii. Nu pot decât să vă îndemn pe toţi cei care căutaţi adevărul şi binele, să citiţi cât mai multe cărţi de psihologie, mergeţi la seminare de dezvoltare personală sau priviţi măcar emisiuni pe net, care sunt foarte diverse şi educative.

    Lăsaţi revelaţiile "profetice" de orice fel, norii "misterioşi" de orice fel, cu tot cu cei ce vă mint de zeci de ani că "semnele timpului" şi cele "cereşti" arată iminenţa grozăviilor Apocalipse. Oamenii ăştia au apocalipsă (varză) în capul lor (sunt psihopaţi, adică cu boli psihice).

    În acest sens Abel vă doreşte şi îşi doreşte ca noi toţi, în anul care vine, să devenim mai buni, mai evoluaţi, mai maturi, mai raţionali, mai înţelepţi, mai iubitori, nişte autentici Fii ai Umanităţii!

    Shalom
    Abel

    RăspundețiȘtergere
  3. ” Dumnezeu a făcut la început toate insectele vrednice, dar mai tîrziu puricii şi ţînţarii au ajuns păcătoşi, pentru că s-au supărat pe Dumnezeu că nu le-a dat şi lor puterea să facă miere şi atunci au devenit, de ciudă, foarte paraziţi.”



    David se apropia de clipa* morţii şi a dat îndrumări fiului său Solomon, zicând:
    * Gen 47:29; Deut 31:14;
    2 „Eu* plec pe calea pe care merge toată lumea. Întăreşte-te** şi fii om!
    * Ios 23:14; ** Deut 17:19; Deut 17:20;
    3 Păzeşte poruncile Domnului, Dumnezeului tău, umblând în căile Lui şi păzind legile Lui, poruncile Lui, hotărârile Lui şi învăţăturile Lui, după cum este scris în legea lui Moise, ca să izbuteşti* în tot ce vei face şi oriîncotro te vei întoarce.

    Ce frumoasa zicere:
    Întăreşte-te şi fii om!

    Viorel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumos spus.

      Fiti oameni, nu fiti la mesaj! Ar fi o buna preocupare sa o avem si in 2016.

      "Tineti minte aceste lucruri si fiti oameni."(Is.46:8).
      "Vegheati, fiti tari in credinta,fiti oameni,intariti-va."(1 Cor.16:13).

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.