duminică, 27 decembrie 2015

Evadati din branhamism

Merg la un eveniment de dezvoltare personala si acolo dau de o carte la un tip in mana. O rasfoiesc si de cine dau? De Branham da de cine? Ca se tine scaiet de mine. 

Zic in gluma: "Bata-te norocul nici aici nu scap de tine":))

Autorul cartii de mai jos Dave Lakhani a fost la mesaj, apoi a fost dat pe "mana satanei" a plecat si el spune mai multe despre experienta lui chiar in cartea care nu are nimic de-a face cu religia, ca sa zic asa. 

Astazi este un om de mare succes, are familie si este fericit. 

Nu cunosc ideile lui dar precis ca e interesant sa inveti lucruri noi care te pot ajuta in viata, afaceri, familie, cariera. 

Puteti da click pe imagine pentru o mai buna vizualizare.


 pag 1

 pag 2

 pag 3

 pag 4

 pag 5


Cred ca mama lui ducea in suflet teroarea amenintarilor din mesaj de aceea o apuca probabil frica. 
Otrava branhamista poate afecta pe viata in special pe oamenii care sunt inclinat mai mult emotional, decat analitic.

50 de comentarii:

  1. Ma gandesc la faptul ca exista mii de astfel de oameni care efectiv nu au beneficiat de consiliere, iubire si atentie la mesaj, chiar in momentele de ratacire temporara.

    Aceasta secta este de o cruzime deosebit de mare si ca si in acest caz, ca si la mine si la alte mii si zeci de mii de suflete, si-au arata coltii de lupii atunci cand oamenii au decis sa nu urmeze mai departe mesajul.

    Ba cu o rautate diabolica, deseori "ii da pe mana satanei" fara sa ii judece, fara sa le dea dreptul sa se apere. Pisica penticostala care face urata cand o mangai invers este aceasta secta a mesajului lui Branham.

    Am vazut la adunari in Cluj, am vazut in Romania, si am vazut pretutindeni acelasi duh rau care batjocoreste oamenii, ii tin inchisi si apoi ii condamna.

    Ei manipuleaza oamenii aratand siropurile din mesaj mai intai, cu vindecari, cu vedenii, ca fratele Branham a fost sarac (e minciuna) ca Domnul l-a trimis in 1933 (minciuna) etc. Apoi ii leaga in reguli peste care pun anateme ca sa ii tina in frica iar daca acestia totusi au un spirit liber si nu accepta ii urasc si ii alunga cu dispret.

    Imi exprim din nou bucuria si fericirea aici acum, si Il laud pe Domnul ca scoate suflete din aceasta miscare falsa, cladita pe minciuna, plagiat, ura, rautate si idei imaginare bolnave, toxice si mai ales nebiblice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu știu din Biblie că pe mâna Satanei se dă cel care trăiește constant în păcat și pe nu unul care vrea să plece din Biserică sau nu e de acord cu ceva. Nu?

      Ștergere
    2. E de discutat acest aspect. Eu am gasit ceva in Biblie care nu e usor de asimilat dar e totusi adevarat.

      Dumnezeu nu a ascultat nici pe Corinteni si nici pe apostolul Pavel in a distruge trupul curvarului din Corint care comitea incest in mod continuu cu mama lui.

      Apostolul Pavel le-a poruncit sa il dea pe mana satanei, era un caz extrem de grav, dar totusi in capitolul doi vedem ca le cere corintenilor "sa il mangaie".

      "6 Este destul pentru omul acesta pedeapsa care i-a fost dată de* cei mai mulţi;
      7 aşa că acum* este mai bine să-l iertaţi şi să-l mângâiaţi, ca să nu fie doborât de prea multă mâhnire.
      8 De aceea, vă rog să vă arătaţi iarăşi dragostea faţă de el,
      9 căci v-am scris şi cu gândul ca să vă pun la încercare şi să văd dacă sunteţi* ascultători în totul.
      10 Dar pe cine iertaţi voi, îl iert şi eu. În adevăr, ce am iertat eu – dacă am iertat ceva – am iertat pentru voi, în faţa lui Hristos,
      11 ca să nu lăsăm pe Satana să aibă un câştig de la noi, căci nu suntem în neştiinţă despre planurile lui."

      E interesant ca un astfel de caz a fost finalizat cu bine pentru toti dar cand mai multe biserici l-au dat pe Branham pe mana satanei acesta a pierit intr-un accident fatal.

      Este absolut incredibil cat de diferit priveste uneori Dumnezeu lucrurile fata de noi si fata de emotiile si raportarile noastre cu privire la anumite cazuri.

      Pur si simplu ramai perplex uneori, dar deja acolo e zona in care Dumnezeu decide si opereaza si eu nu pot decat sa accept niste realitati divine, asupra carora mintea si emotiile mele sunt uneori rezistente.

      Ștergere
    3. La mesaj se dau oamenii pe mana satanei din ura personala, din mandrie, din frica de schimbare in adunare, oameni care nu vor sa schimbe nimic nici la ei nici la adunare, mor de frica atunci cand unii le sugereaza si insista ca o adunare care miroase a moarte, nu vrea nici schimbare.

      Decat sa faca schimbari, sa aduca spiritul de pace, iubire, inoire ei alunga oamenii si ii dau pe mana satanei considerandu-i razvratiti.

      Acestea sunt forme de control, dominare si manipulare din partea unor lideri fara suflet, fara Dumnezeu, fara nici cea mai primitiva forma de intelepciune.

      Ștergere
    4. Mda, se pare că prin "datul pe mâinile Satanei" (orice ar însemna aceasta în ochii lui Pavel), apostolul a cam exagerat (cum ar spune unii, "a luat-o pe ulei") comiţând un ABUZ PSIHIC asupra unei fiinţe umane...

      Au mai comis şi alţii abuzuri în Noul Testament, de exemplu Petru, când tăia urechile, dar şi după ce s-a "întors la Domnul", când le impunea neamurilor să ţină legile evreieşti. Şi aici a fost Pavel cel care i s-a "împotrivit", considerând faptele lui Petru "de osândit"...

      Dar hey, Nobody is perfect, isn't? Cine spune că Pavel nu poate exagera sau greşi şi el? După cum ştim, a mai comis abuzuri, şi când nu doar l-a jignit pe Mrele Preot, făcându-l "Perete văruit" (ipocrit), ci l-a şi blestemat în acelaşi timp: "Te va bate Dumnezeu, ipocritule". Şi pentru ce? Nu că mai marele norodului ar fi rostit o hulă la adresa Divinităţii, ci pentru simplul fapt că el, Pavel, a luat o palmă... Parcă Isus spunea să faci altceva, aunci când eşti lovit peste un obraz, sau? Whatever...

      Acum, nu credeţi că Dumnezeu va trece imediat la fapte, când un "slujitor" al său îşi iese din pepeni şi îi va împlini dorinţele orgolilui rănit... Însă pentru un om slab cu inima şi cu duhul, astfel de cuvinte "tari" venite din gura unui om cu "autoritate" chiar pot crea tulburări grave dacă le acceptă şi le dă crezare (credinţa te vindecă sau te îmbolnăveşte!).

      Aşa şi "datul pe mâna Satanei" a fost o ieşire nepotrivită, un exces de putere şi un "abuz în funcţie", echivalentă unui "blestem". Îmi amintesc cum am fost dat eu însumi pe "mâna Satanei", şi mi s-a spus că în 3 zile mi se va întâmpla ceva deosebit de rău. Imediat m-am simţit prost, sentimente ciudate şi dureri mi-au năpădit trupul, totuşi nu le-am permis să pună stăpânire pe mine. Aceasta a fost cu mulţi ani în urmă, şi evident, trupul nu mi-a fost "nimicit". Astăzi, după ce am înţeles cum funcţionează manipularea, pot doar zămbi la astfel de practici infantile. Însă pentru o persoană ce mai este înrădăcinată în sistemul acesta de "credinţe", aceasta practică reprezintă o armă psihică puternică, în faţa căreia aproape că nu se poate apăra. Acesasta o poate băga definitiv în instituţiile de psihiatrie, nu este de jucat cu asta!

      În cazul lui Pavel, nu cititm nicăieri în Biblie că cineva i-ar fi "stat împotrivă" ca să-l "mustre", aşa cum şi el l-a mustrat pe Petru odinioară. Se pare că Pavel însuşi şi-a retractat "blestemul", fie văzând că nu a "funcţionat", fie datorită "opoziţiei" despre care nu s-a scris în Biblie că ar fi existat (o fi funcţionat pe atunci cenzura?). Dar, din păcate, Pavel nu a mai lăsat scris ca alţii să nu repete gafa lui. Asta e, ce să faci... Până la urmă o fi înţeles şi el că Dumnezeu este cel care dă viaţa şi tot EL o ia, nu Satana? Şi că până şi DOMNUL se poate "căi" de ceea ce a făcut, sau şi-a schimbat planul în ce a spus că va face...

      Dar noi acum, suntem oameni maturi, dezvoltaţi, în stare să judecăm în mod corect şi UMAN Scriptura, sau nişte maimuţe fără raţiune, care ştiu doar să repete papagaliceşte, fără a înţelege ceea ce "este scris"? Se pare că nivelul uman al unor talibani penticostali şi branhamişti este al celor din epoca de piatră, care dacă pui sub semnul întrebării "adevărul lor absolut" sar imediat să te ucidă cu pietre, cu o bâtă fizică, sau cu Biblia în mână...

      ABEL ben ADAM

      Ștergere
    5. Sectele astea crestine sunt de tot rasul.Imi aduce aminte de blestemele vrajitoarelor din Romania ,sau cele care se lauda ca fac si desfac blesteme.Acum recent cica ar fi fost date in judecata pentru....escrocherie!. :))

      Deci sa stam flexati ,ca Dumnezeu nu este in gura nici unui branhamist ,frankist sau vreunei ""vrajitoare"" dornice de imbogatire rapida.

      Dar na...unele secte crestine sunt la nivelul unor satre . Uitati-va si la femeile lor cum se imbraca: Ca in etnia roma. :D

      Ce asteptari sa aveti de la asemenea specimene,in anul 2016? Ei doar au preluat mentalitatea lui Branham ,caruia ii placeau anii 1800. Si in ignoranta lui nu vroia sa traiasca in prezent,ci in trecut in urma cu 100 de ani. De aceea critica masina de spalat,si nu armele de foc.


      Ștergere
    6. abuzuri branhamiste30 aprilie 2017 la 07:54

      Datul pe mana satanei nu a fost corect de aia Dzeu nu l-a ascultat pe apostolul Pavel si apoi Pavel spune ca sa ierte pe omul dat pe mana satanei anterior.

      Ștergere
  2. E tare asta cu ""credinciosii biblici"".Cand defapt aproape toate credintele lor in afara de botezul in apa,sunt nebiblice ,adaugate la Biblie .

    RăspundețiȘtergere
  3. E o denumire generica in special in USA "Bible Believers", e frumos ca nume dar corect la ei este "Message Believers" nu Biblie deoarece ei neaga Scripturi si Il fac pe Dumnezeu mincinos doar pentru al apara pe adevaratul mincinos, Branham.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aceleași tipare peste tot la Mesajul Orei adică ură violență prostie abuz răutate și lista nu se termină pt că aceștia au orice numai iubire și credință în Dumnezeu nu..

    RăspundețiȘtergere
  5. Se mint pe ei insisi ca sunt "Biblie Believers" si conducatorii ii mint pe acesti "credinciosi" pentru ca acestia au nevoie sa se simta bine, sa nu puna intrebari neplacute, etc...

    Cu cat mai departe de Biblie sunt unii, cu cata mai pioase denumiri isi pun, de fapt din numele lor deja poti sa iti dai seama ca ei sunt exact opusul...

    Foarte faina cartea, multumesc ca ai mentionat-o, am citit paginile scanate si vreau sa mi-o cumpar.

    ABEL

    RăspundețiȘtergere
  6. "Lasă-mă fără nici un ban şi fără haine în America şi pânå la sfârşitul zilei voi avea haine, mâncare, cazare, o modalitate de a câştiga un venit, un adept şi îndeajuns de mulţi bani în buzunar cât să o iau de la început. De ce? Pentru cå ştiu cum să conving pe cineva să facă exact ce este nevoie pentru ca amândoi să ne atingem scopurile." – Dave Lakhani

    Dave este considerat unul dintre experţii de vârf în domeniul persuasiunii, iar seminariile sale sunt foarte căutate şi audiate în cadrul corporaţiilor şi organizaţiilor comerciale de toate mărimile din lume. Sfaturile sale se regăsesc constant în revistele Selling Power, Sales and Marketing Management, Wall Street Journal, Investors Business Daily, INC, Entrepreneur, The Today Show şi sute de alte publica¡ii sau emisiuni.

    Dave a fost proprietarul a peste 10 afaceri de succes în ultimii 20 de ani şi se consideră un antreprenor de serie şi un iniţiator de afaceri foarte dedicat.

    -----------------------

    Iată un Fiu al Omului care face cinste UMANITĂŢII. În loc să rămână în stagnarea din închisoarea religioasă, a ales transformarea, evoluţia!

    http://cdn4.libris.ro/userdocspdf/433/Persuasiunea.pdf

    ABEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si prin ce face ajuta milioane de oameni sa isi faca viata la fel de frumoasa si mai ales utila.

      Manipulatorii religiosi iti iau banii saptamanal, dar nu dau valoare vietii tale, scopurilor tale, idealurilor tale. Ei iti iau banii si te mint. Branham si urmasii lui, in cazul subiectului acestui blog, asa fac. Ei vorbesc lucruri care nu transforma pe nimeni ani si ani de zile.

      Te intalnesti pe strada cu unii din ei sunt mai rai decat oricand.

      Mesajul lui Branham i-a facut mai rai pe unii decat acestia erau cand ii cunosteam din discoteca. Mai ursuzi, mai incuiati, mai tristi, nervosi, agitati , nemultumiti, dominatori, controlativi, impunatori.

      Din pacate, ei se inspira si se hranesc din duhul de nevroze al lui Branham de care acesta a fost bolnav toata viata, dupa spusele sale.

      Nu cunosc nici o predica de la Branham si de la urmasii lui despre valoarea familiei, credintei, relatiilor, muncii, afacerii si de responsabilitatile omului date de Dumnezeu acestuia de a creste, de a se dezvolta, de a devenii roditor, productiv, antreprenor, constructiv, se de a devenii laudat de catre oameni si de catre dregatoriile orasului, tarii, statului, pentru ca ai facut binele.

      Branham si urmasii lui sunt doar o secta care promoveaza non-valoarea personala, de aici se trage si faptul ca ei nu vad in altii valoare, si mereu ii critica si judeca. Ei ii vad prin prisma lor personala care este NON VALOARE, sectanta, prosteasca.

      Un om fara valoare, nu poate vedea valoarea in altii sau in lucrurile de valoare. Asta e la ei. Cand cineva nu spune ca ei II DA PE MANA SATANEI! Asta le e valoarea adevarata. SUB ZERO.

      Si, in aroganta si in mandria lor luciferiana ei toti se cred mai presus decat toti ceilalti. Asta arata ca sunt sub ei, in realitate.

      Ștergere
  7. Creștinismul a apărut ca o adăugire la religia iudaică. Apoi s-a răspândit transformându-se în CATOLICISM. Catolicii s-au despărțit în două rezultând ORTODOCȘII. mai apoi tot din catolici au ieșit PROTESTANȚII (LUTERANI, CALVINI, ANGLICANI) iar din protestanții care au emigrat în America au ieșit peste 30.000 de secte și biserici NEO-PROTESTANTE. Toți aceștia, de la catolici până la „ultimul mohican” pretind a fi unicii deținători ai adevărului în timp ce toți ceilalți sunt greșiți. Și culmea, toate aceste peste 30.000 de secte și biserici cre(ș)tine, au la bază O SINGURĂ CARTE (Biblia). Americanii au cucerit în ultimile secole lumea pe toate planurile. Nu numai că ne-au adus blugi, ciungă și iphon-uri, dar ne-au livrat o diversitate de nedescris de credințe: BAPTISMUL, PENTICOSTALISMUL, ADVENTISMUL, YEHOWISMUL, BRANHAMISMUL....toate sunt produsul „visului american”. Pe plan fizic, în România, unii au trecut de la blugi, adidași și geacă la a purta IE și căciuli tradiționale românești. Dacă și pe plan spiritual am abandona „americănismele”, oare ar trebui să reconsiderăm cultul lui Zamolxis? CATEGORIC NU! Pe plan spiritual, cine cunoaște adevărul, DEVINE LIBER....Dar adevărul nu poate fi cunoscut dacă citești numai literatura servită pe taraba bisericii. În plus, trezirea sufletului se produce treptat, necesită timp, răbdare...Cine mai are însă timp și chef astăzi în epoca vitezei să mai stea și să facă cercetări amănunțite? Eh, cine are, are și devine liber....Cine nu are, somn ușor și sclavie plăcută!

    Cain

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca aceste secte, grupari, ar cauta sa aduca binele descris in Cuvant, si nu ideile si practicile nebiblice, ele pot deveni adevarate armate folositoare, vindecatoare ale lui Dumnezeu pe pamant pentru slava Domnului.

      Ștergere
  8. Predicare si invatarea exclusiva a "Rapirii" aduce grave deziluzii si creeaza un mod de credinta, viata si relationare parazitar.

    Pentru ca nu au valori de credinta, viata si relationare nu le pot invata si atunci repeta ce tot prostu poate repeta "Vai fratilor, vine Domnul, ce fel de oameni ar trebui sa fim?"

    Dar ei nu spun si nu invata in mod practic niciodata audienta ce fel de oameni trebuie sa fie si sa inceapa un plan concret in aceasta directie iar apoi sa evalueze rezultatele si sa vada.

    In ce statura au ajuns intr-un an dupa asta? Unde nu au mers bine lucrurile? Ce pot face ca adunarea sa aiba o propasire? Care sunt problemele oamenilor din adunare si cum poate conducerea sa ajute la ridicarea lor din temeri, frici, vicii, obstacole, nevroze, ipocrizii etc.

    Sa spui toata ziua ca vine Domnul dar tu sa nu saluti un om pe strada, sa il barfesti, sa minti despre el, sa il urasti, doar pentru ca acela nu mai crede Mesajul, mi se pare o ipocrizie greu de descris din partea lor.

    Nu exista falsitate mai mare nicaieri.

    Oamenii acestia non-valoare asteapta Cerul. Hai sa va spun adevarul in mod direct: Niciodata nu veti ajunge acolo in varianta asta a voastra. Niciodata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce e penibil e ca nu lasa oamenii sa traiasca dupa Cuvant ci isi impun credintele si obiceiurile membrilor,apoi leaga rapirea de respectarea unor reguli impuse de lideri. Caracter de secta in toata regula.

      Ștergere
  9. Sunt curios ce parere aveti, un om al lui Dumnezeu poate sa blesteme pe cineva sau nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poate. Orice om este "al lui Dumnezeu" si are liberul arbitru sa faca ce vrea. Asta nu inseamna ca trebuie sa aleaga "blestemul".

      Ștergere
    2. BLESTEMÁ, bléstem, vb. I. Tranz. A rosti un blestem. ♦ Intranz. A înjura, a ocărî, a huli. [Prez. ind. acc. și: blestém] – Lat. pop. blastimare (=blasphemare).
      Sursa: DEX '09 (2009)

      BLESTEMÁ, bléstem, vb. I. Tranz. A invoca urgia divinității împotriva cuiva. ♦ Intranz. A înjura, a ocărî, a huli.[Prez. ind. acc. și: blestém] – Lat.pop. blastimare (= blasphemare).
      Sursa: DEX '98 (1998)

      Dumnezeu a blestemat:

      Geneza 3:14 Domnul Dumnezeu a zis şarpelui: „Fiindcă ai făcut lucrul acesta, blestemat eşti între toate vitele şi între toate fiarele de pe câmp; în toate zilele vieţii tale, să te târăşti pe pântece şi să mănânci ţărână.
      Geneza 3:17 Omului i-a zis: „Fiindcă ai ascultat de glasul nevestei tale şi ai mâncat din pomul despre care îţi poruncisem: ‘Să nu mănânci deloc din el’, blestemat este acum pământul din pricina ta. Cu multă trudă să-ţi scoţi hrana din el în toate zilele vieţii tale;
      Geneza 4:11 Acum, blestemat eşti tu, izgonit din ogorul acesta, care şi-a deschis gura ca să primească din mâna ta sângele fratelui tău!
      Geneza 5:29 El i-a pus numele Noe, zicând: „Acesta ne va mângâia pentru osteneala şi truda mâinilor noastre, care vin din acest pământ, pe care l-a blestemat Domnul.”
      Judecatorii 5:23 Blestemaţi pe Meroza, a zis Îngerul Domnului, Blestemaţi, blestemaţi pe locuitorii lui, Căci n-au venit în ajutorul Domnului, În ajutorul Domnului, printre oamenii viteji!
      Psalmii 37:22 Căci cei binecuvântaţi de Domnul stăpânesc ţara, dar cei blestemaţi de El sunt nimiciţi.
      Ieremia 11:3 Zi-le: Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeul lui Israel: ‘Blestemat să fie omul care n-ascultă cuvintele legământului acestuia
      Ieremia 17:5 Aşa vorbeşte Domnul: „Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor şi îşi abate inima de la Domnul!
      Maleahi 2:2 Dacă nu veţi asculta, dacă nu vă veţi pune inima ca să daţi slavă Numelui Meu, zice Domnul oştirilor, voi arunca în voi blestemul şi voi blestema binecuvântările voastre; da, le-am şi blestemat, pentru că n-aveţi pe inimă porunca Mea.



      Profetii au blestemat :

      2 Imparati 2:24 El s-a întors să-i privească şi i-a blestemat în Numele Domnului. Atunci au ieşit doi urşi din pădure şi au sfâşiat patruzeci şi doi dintre aceşti copii.
      Neemia 13:25 I-am mustrat şi i-am blestemat; am lovit pe unii din ei, le-am smuls părul şi i-am pus să jure în Numele lui Dumnezeu zicând: „Să nu vă daţi fetele după fiii lor şi să nu luaţi fetele lor de neveste nici pentru fiii voştri, nici pentru voi.
      Iov 5:3 Am văzut pe un nebun prinzând rădăcină; apoi, deodată, i-am blestemat locuinţa.
      Ieremia 20:15 Blestemat să fie omul care a adus vestea aceasta tatălui meu: „Ţi s-a născut un copil de parte bărbătească”, şi l-a umplut de bucurie cu ea!
      Ieremia 48:10 Blestemat să fie cel ce face cu nebăgare de seamă lucrarea Domnului, blestemat să fie cel ce îşi opreşte sabia de la măcel!


      Totusi Pavel spune :

      Romani 12:14 Binecuvântaţi pe cei ce vă prigonesc: binecuvântaţi şi nu blestemaţi.

      Ștergere
    3. Domnul a luat asupra Lui blestemul legii spune undeva in Biblie. Ce era atunci ochi pt ochi nu mai e valabil in Noul Legamant de aia zice Noul testament adica cel al harului nu al legii care ucidea pe pacatos.Asa inteleg eu.

      Ștergere
    4. În viziunea mea simplă, un "blestem" este opusul "binecuvântării". Adică o "rea-cuvântare". :)

      Cum a expus MB, există felurite "blesteme"

      Acelea spuse ca "înjurături" (poate la nervi sau pe negândite) şi cele "solemne", respectiv cele rostite cu scopul (malefic) de a "aduce urgii" asupra cuiva.

      Acum DOMNUL evident, nu are nevoie de multe cuvinte pentru a-şi împlini scopul, este de ajuns doar să "deregleze nişte şuruburi", adică să schimbe unu-doi parametrii ai legilor naturii şi tot universul exterior sau cel interior (al omului) o "ia razna"

      Acum, "blestemele" oamenilor, fie că sunt Profeţi (falşi sau autentici) fie popa de la biserică sau vrăjitoarea din sat, sau "Fratele Pastor" :D pot funcţiona doar pe un singur principiu (făcând excepţie că Dumnezeu a "butonat" pe undeva, că atunci totul funcţionează şi fără ele (blestemele).

      Principiul e simplu, nu e nici un duh necurat (coada de satana) la mijloc, pentru că 1) satana nu este master of the universe şi 2) omul nu-i dă necuratului ordine ce să facă...

      Cele mai multe "blesteme" sunt efecte placebo, şi dacă acestea chiar "funcţionează", atunci pentru că NOI (cei vizaţi) am permis să se manifeste (nu din cauza "necredinţei" sau a "păcatelor" noaste, Doamne fereşte!) Ba dimpotrivă, din cauza CREDINŢEI noastre, că aia - şi aşa mică cum e - e mai degrabă mare când e vorba de lucruri negative. Dacă cineva vă va convinge că "în 3 zile vei muri" şi va reuşi să redea aceasta cu multă încredinţare, şi cu "înştiinţări clare de la Domnul", - hai să o zic în limbaj stradal - dacă aţi pus botul, chiar că aţi pus-o... Acea "sămânţă" plantată de ALŢII în capul vostru va încolţi în corpul vostru mental, de acolo se va duce în cel emoţional (nu mă întrebaţi acuma detalii) şi de acolo în corpul fizic, şi... v-aţi ars.

      Aşa că, sfatul meu către toţi cei "blestemaţi" şi "daţi pe mâna satanei" de către manipulatorii religioşi ipcoriţi: Nu-i mai credeţi, nu le daţi atenţie, nu luaţi în serios toate mizeriile "sfinte" pe care le balegă din gură..

      Aşa împliniţi şi Scripura care spune "Împotriviţi-vă Diavolului şi el va fugi de la voi". Nu-i un diavol cu coadă şi copite care aleargă cu furca după voi, că aşa vrea muşchii lui Fratele Diacon sau "Biserica", ci este un program mental implantat în mintea voastră. Ştiţi ce facem pe net cu programe şi ferestre nedorite care ni se deschid pe ecran? Există o tastă pe care scrie DELETE. Şi uita aşa scăpăm nevătămaţi de "blesteme", care nu sunt decât un BAU-BAU ieftin pentru cei fricoşi.

      In rest, sa traim în pace, iubind pe Dumnezeu şi pe orice om, şi să alegem Binele! Şi Dumnezeu va purta de grija, ca binecuvântările Sale rostite sau nerostite să dea peste noi!

      ABEL

      Ștergere
    5. Un exemplu elocvent este acest Dave Lakhani, care a scris cartea depre care e vorba în articol. Deşi a fost "dat pe mâna satanei", se pare că satana nu l-a găsit. În schimb, se pare că benrficiază din plin de binecuvântari, dacă citiţi prefaţa cărţii, este un om de succes, realizat, împlinit. Şi asta nu pentru că a rămas "credincios" sistemului de credinţe false şi manipulative, ci pentru că a ales creştera, maturizarea, evoluţia. A ales să ajute umanitatea în dezvoltarea ei, nu să o "blasteme" precum "Profetul"... A scris cărţi, ţine seminarii, CAUTĂ BINELE, nu doar al său, ci şi al semenilor săi. Şi iată, binele se întoarce înapoi asupra lui, aducându-i bunăstare.

      Ștergere
  10. Nu. Isus a spus sa binecuvantam,nu sa blestemam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar Pavel a spus "binecuvântaţi şi nu blestemaţi" (Rom 12:14).

      Pot să îl inţeleg pe Pavel, cand l-a "blestemat" si l-a insultat pe marele Preot. Poate că iţi vedea viaţa în pericol, aşa cum şi el la rândul său îi prigonea pe creştin, se gandea că poate i-a venit şi lui rândul să fie dat la moarte... Poate că a ales "blestemul" ca o formă de atac, speculând pe faptul că Dumnezeu îl va "trăsni mort" pe cel care acum îl judeca...

      Pot să înţeleg asta, şi la fel agresivitatea lui Petru, când s-a simţit atacat, a scos cuţitul... Dar nu pot să înţeleg agresivitatea şi abuzurile talibanilor religioşi care se cred stăpâni ai trupurilor şi ai sufletelor umane, şi se grăbesc să-l copieze pe Pavel, când cineva nu mai doreşte să creadă doctrina lor, recurg la blesteme...

      Ștergere
    2. Asta e o dovada sa nu imitam pe nici un lider de Biserica,chiar daca de ex.face vindecari. Chiar Pavel si Petru invata oamenii sa traiasca Cuvantul lui Isus .Este ca si cum am intreba daca un om al lui Dumnezeu poate sa fie fatarnic,deoarece Petru a fost ?!. Dar Isus ne invata sa ne pazim de aluatul fariseilor,care este fatarnicia.

      Ștergere
  11. Evadatul din branhamism Dave spune ca slujbele erau vehemente si tineau 3 ore.Trei ore de minciuna asuprire si chinuiala a amaratilor de oameni fraieriti de impostori si sarlatani pt care conteaza mai mult niste idei de dictator decit viata oamenilor.Daca sant asa multe slujbe cum de nu au invatat nimic din Sfanta Scriptura si batjocoresc creatia Domnului in halul ala?

    RăspundețiȘtergere
  12. E un chin. Isi bat joc de oameni. Ii tine dar nu ii invata nimic pe care ei sa poata sa il puna in practica dupa ce adunarea se termina, deoarece li s-a spus doar ca ei sunt Mireasa, ca altii nu sunt buni, aceleasi baliverne.

    Pai diaconii sunt violenti deoarece Branham i-a facut politistii si pentru ei nu e valabil 1 Corinteni 16:14 - Tot ce faceţi să fie făcut cu dragoste!

    Branham a confiscat adevarul si si-a injectat otrava lui personala. Cititi Biblia si vedeti ce faceau in primul rand diaconii in Biserica primara si comparati cu parazitismul acestora de la mesaj.

    Aceste tip de versete biblice nu au fost predicate de Branham niciodata sau extrem de rar amintea cate ceva.

    Dar sa pregatesti o Mireasa trebuie construit un plan de invatatura sanatoasa pe o perioada de 2-3 ani deoarece caracterul, calitatea si vigoarea unui crestin se zideste in ani si ani de zile.

    Si sa faci asta zi de zi si totusi e greu...atunci daca nu o faci cum se mai intampla vreodata? Nicicum.

    Cititi "Statura unui om mare in Cristos" si vedeti ceva ce pe mine m-a socat. Branham nu spune NICIODATA "CUM" ci spune doar "ca trebuie" sa ai alea si alea si fapta si evlavia etc. De aceea ei nu le au decat pe pereti desenate.

    Branham a fost total inafara rolului biblic de a invata oamenii. A fost sub orice critica, iar invataturile sale starnesc egocentrismul, mandria, aroganta, rautatea in oamenii care urmeaza mesajul lui.

    Asta este evident pentru tot ce se intampla la mesaj. Este singura explicatie serioasa.

    RăspundețiȘtergere
  13. De ce nu traduceti predicile sa vad in ce context au fost spuse unele lucruri si luati citate ca toate bisericile branhamiste si faceti invataturi din ele sau gasiti prilej cu acele citate sa aruncati cu noroi in cei ce urmaresc acest mesaj de an de zile.
    Omul nu ataca persoane, ci idei,dar se pare ca aici e invers.Daca omul "ataca" pe un ex mesaj cu ideile lui, probabil "acest comentariu a fost anulat de autor" si lasati pe cei care va periaza ca pe pisica aia ce a vazut-o fr Branham in vedenie ce o mangaia de la cap spre coada si cum a incercat invers a inceput sa scuipe si sa zgaraie.Este asa aici sau nu? Eu zic ca este.
    Nu stiu de ce mai urmaresc aceasta otrava de blog.

    Bye

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti comic.Ce citate mai vrei,cand se stie de apucaturile branhamiste ,toate imprumutate din predicile lui Branham?

      Nu vezi ca Lica vorbeste la modul general? Explica o stare de fapt care exista in branhamism. Nu vad sa faca referire la cineva anume.

      Dar voi in adunarile voastre ce faceti? Denigrati si defaimati pe toti care cerceteaza predicile lui Branham.

      Ștergere
    2. Acest blog este o binecuvantare, nicidecum nu e otrava, si a spart zidul fricii si amenintarilor branhamiste pentru cei care au curajul sa se informeze in mod echilibrat.

      Vezi? Tu care esti la mesaj, ai dreptul sa spui aici ce vrei, dar noi am fost blocati deseori, chiar si total la comentariile mai ales de la siteurile frankistilor si de pe youtube.

      Toti care au acum bloguri anti mesaj, care s-au trezit, care au scapat de lanturile minciunii din branhamism acest blog le-a fost de folos cand nu stiau ca Branham a mintit oamenii.

      Ai citit "Statura unui om perfect?" Ai citit toate predicile lui Branham? Eu le-am citit si pe cele in engleza. Unele de cate 4-5 ori. Le am si ascultat audio. Pe aproape toate. Sa nu par arogant nu zic ca pe toate-toate.

      Stiu exact ce invata si predica Branham. Din ce ai in romaneste verifica ceva:

      Are vreo predica despre familie? NU!
      Are vreo predica despre iubire? NU! (exceptie a 11 porunca- din 1950)
      Are vreo predica despre cum sa fim buni? NU!
      Are vreo predica despre cum liderii poti fi mai buni conducatori? NU!
      Are vreo predica despre bunatate? NU!
      Are vreo predica despre cum sa rezistam la stres si ispite?NU!
      Are vreo predica despre ceva UTIL IN MOD PRACTIC? NU!
      Are vreo predica in care invata unitatea fratilor in adunare? NU! (dar are una care dezbina: 3 feluri de credinciosi)
      Are invatatura despre a fi bun in familie, societate? NU!

      Am spus doar cateva din ceea ce apostolul Pavel ne spune, dar Branham nu. Predicil lui Branham cu mici exceptii, sunt doar exprimarea frustrarilor personale impotriva altor crestini si altor bisericii. Atat.

      Si daca in unele lucruri era mai "rasarit" decat altii, nu le explica frumos si apoi sa lase pe Domnul sa lucreze, ci el URLA ca din gura de sarpe ca si cum ceilalti erau obligati ca ATUNCI PE LOC SA CREADA PE BRANHAM altfel sunt pierduti! Asta e isterie!

      Dar intreb, are Branham predici de sute si mii de ore despre istoria mezo persanilor, catolicilor, si epocile furate de la Larkin si Izabela si Ahab si anti baptisti si anti societate si anti par scurt la femei si anti iesit la picnic la iarba verde? ARE!

      Are predici in care urla si acuza pe toti si amplifica ura din ascultator fata de cei pe care Branham nu ii agrea? ARE destule!

      A predicat ca masina de spalat e de la satana? DA!

      Biblia spune ca Dumnezeu este Dragoste! Asa ca daca Branham nu a predicat despre Dragoste, el de fapt nu a predicat despre Dumnezeu. El a vorbit despre cum el il vede pe Dumnezeu. Si l-a vazut gresit.

      Branham nu citea BIblia in mod serios. Acolo scrie: "Nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?" Vezi? E vorba de pocainta nu "taine". De bunatate, nu amenintari.

      Nu urletele, nu acuzatiile, nu tainele, nu semnele, nu minuni, nu vindecari, nimic din ce noi am stiut. Biblia ne arata adevarul si demasca intreg sistem fals din mesaj.

      Exact asta nu a inteles el si credea ca fiind rau si acuzator baga frica in oameni si se vor pocai. A GRESIT FATAL!

      "Cine nu iubeste, nu a cunoscut pe Dumnezeu...pentru ca Dumnezeu este Dragoste si in dragoste nu este frica". Da domnule!

      Ștergere
    3. Sau in predica "Respect" el predica RESPECTUL FATA DE PROFET!!! Si nu respectul al tuturor fata Cuvant, Biblia, si fata de ceilalti, si fata de alti oameni. Nici vorba! Doar respect fata de profet.

      Asta e manipulare ordinara. El sta mult la subiectul Elisei ca pentru ca s-a ras de el acei copii au fost ucisi.

      Adica ce vrei sa spui Branham?
      Sa respectam profetul! Sa nu cumva cineva sa isi permita sa rada de "profet" ca va fi ucis.

      Aducea subiecte biblice prin prisma lui. El devenise centrul atentiei si predicarii sale.

      Branham tot cu moartea se juca tot timpul ameninta direct sau indirect oamenii...si apoi de moarte de aia a si avut parte.

      Ștergere
    4. Acest blog a ajutat si pe cei de la mesaj pe multi ca sa nu mai fie orientati inspre "profet" ci inspre Domnul. Si asta ma bucura.

      Am prieteni buni la mesaj care nu mai cred ca el e Ilie, nu mai cred norul si alte povesti dar il respecta ca a fost evanghelist si altele.

      La Cluj este o adunare in care nu am predicat niciodata, si sunt si doua- trei saptamani ca nu spun nimic de Branham ci doar de Domnul si altele lucruri practice. Ma bucur ca am putut fi de folos.

      Problema mare eu cred, este spiritul distrugator sectant anti viata, din acest mesaj, pe langa minciunile si falsurile din el.

      Ștergere
  14. Fratele Branham a stiut ce e dragostea nu ca altii.

    "Bill a simţit cum dragostea din inima lui se întinde cât e Universul. Acolo nu era gelozie; locul acela radia de desăvârşire. Dar era mai mult decât desăvârşit, era sublim. Era… Căuta cuvântul potrivit pentru a descrie totul, dar nu găsea nici unul care să se potrivească. Nici un dicţionar nu putea cuprinde ceea ce era acolo.

    „Nu înţeleg aceste lucruri!” a spus Bill, dar Glasul i-a explicat:

    „Tu ai predicat şi ai spus că este Duhul Sfânt. Aceasta este dragostea desăvârşită. Nimeni şi nimic nu poate intra aici fără ea.”

    De acum, mulţimea l-a înconjurat din toate părţile, apoi l-au ridicat pe umeri şi l-au dus pe vârful dealului. După ce l-au pus jos, tinerii s-au dat înapoi şi au strigat într-un glas: „Scumpul nostru frate!”

    Mulţimea a înconjurat dealul şi a preluat refrenul acela: sute de mii de tineri şi tinere strigau: „Scumpul nostru frate!”

    Amin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Owen Jorgensen idilizeaza totul in cartile lui, adica infrumuseteaza, sa faca mai frumoasa povestirea, ceea ce nu e grav, adica e normal pentru un scriitor. Problema e alta.

      Branham a stiut ce e aia iubire in viziune, nu in realitate, ceea ce nu ajuta pe nimeni, daca ne referim la ce ai scris tu. Si asta a fost inainte de 1960.

      Nu il ajuta nici pe el insusi.

      Totusi de vreo 3-4 ori in viata lui, dupa anumite experiente de acest gen, daca chiar a avut, e interesant ca se pocaieste public si recunoaste ca a gresit lovind si acuzand pe altii. (Asta inseamna ca stilul lui general era fals, era gresit si ocazional recunostea, dar el tot asa era in general, ca om.)

      Dar dupa cateva luni incepe din nou cu vechiul obicei. Acela de a se da mare ca cine e el, mare profet-inger-dumneze- si de a acuza si urla si striga la altii. A uitat repede starea de pocainta pe care o avuse.

      Branham era emotional negativ excesiv si asta il macina pe dinauntru.

      Ce e mai rau, e ca inainte de astea ii facea pe oameni rickies si tot felul de nume, si recunoaste ca a gresit dar dupa aia ajunge mai rau ca oricand facandu-i porci, pe femei scroafe, sugatoare de tigari etc.

      Asa ca daca Branham a experimentat ceva special, se pare ca nu s-a supus acelui lucru deoarece, a ajuns sa isi calce in picioare propria lui smerenie si pocainta de dinainte cand a recunoscut ca e "condus de un du rau" dupa cum el personal ne spune.

      Asa cum avem dovezi ca Branham infloreste si inventeaza si exagereaza si minte deseori cand povesteste ceva, am dreptul sa nu ii cred povestirea asta, care oricum nu ajuta pe nimeni cu nimic daca noi insine nu experimentam iubirea lui Dumnezeu in mod personal.

      Branham neaga mai tarziu, ca numai iubirea desavarsita va intra acolo. El spune ca numai oamenii care ii cred mesajul lui vor ajunge acolo sus.

      Mincinos, haotic si fals, ca de obicei.

      Ștergere
    2. "condus de un duh rau" dupa cum el personal ne spune.

      Ștergere
    3. Da sigur...A simtit o iubire care umple Universul,dar nu invata oamenii sa iubeasca,ci sa dispretuiasca pe alti crestini. .I-a transformat in branhamisti fanatici,care il imita pe Branham pana si in apucaturi si merg asa de departe incat cred tot ceea ce a predicat Branham.

      Astea sunt legende urbane.Unii din simpatie exagerata pentru Branham,l-au ridicat pe o pozitie absurda si contrara voii lui Dumnezeu.

      Ștergere
    4. „Nu înţeleg aceste lucruri!” a spus Bill,

      Adevarat. Nu intelegea iubirea.

      Ștergere
    5. Experienta lui Branham a avut loc undeva dincolo de orizont, adica in mintea si imaginatie lui, ceea ce nu inseamna ca nu a fost "reala" (tot in minte).

      Daca vreti ceva "palpabil" si autentic cu privire la IUBIRE, cititi (sau ascultati) cartile lui Richard Wurmbrand.

      Ștergere
    6. Ca si pacientii de la psihiatrie,care se cred Napoleon,Isus, sau alte personalitati istorice. Si Branham ajunsese sa se creada Ilie din V.T ,sau un inger ce suna cu trambita.

      Ștergere
    7. Si iti dai seama cati pacienti il mai urmeaza pe acest trompetist bolnav?

      Ștergere
    8. What about this?
      https://youtu.be/9UZeR3yV_Z8

      Ștergere
  15. Branhamistilor uitati va ce a spus Branham ca o sa predice dupa acea intamplare si apoi sa sucit. A fost el sincer oare?

    Această vizită m-a schimbat total. Nu mai pot să fiu acelaşi frate Branham de până acum. Chiar dacă avionul se zdruncină sau este trăsnit, dacă cineva îndreaptă arma asupra mea sau orice altceva s-ar întâmpla, pentru mine nu mai contează. Prin harul lui Dumnezeu, eu voi continua lupta. Voi predica Evanghelia oricui voi putea şi îi voi îndemna pe toţi să-L accepte pe Isus Hristos ca Mântuitorul lor, astfel încât să poată intra în locul acela minunat de Acolo.”

    https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2016/03/01/citind-supranaturalul-intelegem-slujba-mesagerului/

    RăspundețiȘtergere
  16. la pagina 2 ii bate pe copiii de le suna apa in cap dar diavolul tot nu a iesit.Va dati seama in ce secol traiesc oameni astia?Inchizitia Brahamista!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai da deoarece are autoritatea de la Branham care l-a facut POLITIST AUTORIZAT SA BATA PE ALTII CU VIOLENTA in scop de corectare!

      Pe baza studiilor psihologice si al precedentelor existente in aceasta directie, eu sunt absolut sigur, ca daca ar detine putere politica, financiara si militara, multi din oamenii mesajului ar deveni monstrii de nerecunoscut, deoarece li s-ar da ocazia sa exprime toata ura si dispretul pe care Branham la insamantat in ei, fata de alte biserici, alti crestini, fata de alti oameni, fata de alte culturi si fata de alte valori existente in societate.

      Dovada sta in faptul ca uite la Jim Jones si Paul Shafer sau Geo Lene (unul din homosexualii angajati sa inregistreze benzile) toti urmasi ai lui Branham. Cand acestia au avut putere, influenta si bani multi au calcat in picioare si au distrus vietile a mii de oameni. Si-au distrus opozantii fara mila.

      Si-au creat locuri izolate, departe de "lumea pacatoasa", locuri unde si-au putut exprima ideile de control si manipulare asupra oamenilor, toata aceasta mentalitate mostenita de la Branham. Si ura fara oprire impotriva celor care nu accepta ideile lor.

      Asta este ce Branham le-a lasat. Si in asta se scalda ei.

      Branham nu a anticipat faptul ca predici precum Acuzatia, 3 feluri de credinciosi, Samanta sarpelui, etc etc vor crea adevarati monstrii care ii adora pentru invataturile lui "clare si 100% biblice" si le vor folosi pentru a critica, a jigni, a dispretui si a distruge viitorul si viata altora.

      Nu e interesant ca oamenii mesajului sunt cunoscuti in top 10 secte pentru faptele lor deosebit de grave?

      Ei sunt cunoscuti pentru "crime" impotriva vietilor oamenilor, pentru confiscarea dreptului la o viata normala.

      Ei nu sunt cunoscuti nicaieri pentru ca ei intre ei au iubire, ca fac bine altora si aduc plus valoare societatii in general si contribuie la binele ei, asa cum Biblia a poruncit pentru urmasii lui ISUS.

      Ei habar nu au de asa ceva.

      Asa ceva nu exista nicaieri pentru ei desi sta scris pe fiecare pagina a Cuvantului lui Dumnezeu, indemnul la bine, pace, iubire, bunatate, facere de bine...etc acestea find numite chiar ROADELE DUHULUI SFANT.

      Ștergere
    2. Aceaste secte branhamiste si frankiste sunt mult mai toxice si periculoase decat asa zisele secte si culte organizate si recunoscute de stat,unde exista o forma de educatie . In branhamism si frankism educatia consta in ceea ce i sa parut bine lui Branham ,respectiv lui Frank sau unor lideri de adunari ,care nu stiu decat stabileasca reguli stupide si apoi sa-i acuze si injoseasca pe cei care nu le respecta. Atat si nimic mai mult.

      Nu exista nici macar o farama din ceea ce a predicat Isus privitor la relatia dintre credinciosi,sau "'educatia"" scrisa de Pavel ,Petru,in epistolele lor.

      Pentru aceste secte deviate conteaza mai mult ceea ce a spus intemeietorul sectei ,sau vreun urmas de al sau. Au o aparenta de intelepciune,dar in realitate duc la moarte ,sociala,afectiva,emotionala,spirituala.

      Vorba lui Solomon: "" Multe cai i se pare bune omului,dar in final duc la moarte"".

      Ștergere
    3. Corectare: Vorba lui Solomon: "" Multe cai i se par bune omului,dar in final duc la moarte"".

      Ștergere
  17. Cred ca sunt doar cani de cafea. Dar e interesant. :)

    RăspundețiȘtergere
  18. nus cani, K-Cups sunt un fel de paduri din ce am inteles

    uite aici au si o cafea cu boabe prajite medium

    http://branham.org/productdetail/51188

    E ceva ce am pierdut in ultimii ani? o fi cafeaua o revelatie speciala pt mireasa?

    Sau VGR = Bisnitzari?

    Maine poimmaine vinde tutun, marihuana, ca opiu ne vindeau de 50 ani :P :P :D

    RăspundețiȘtergere
  19. are mai multe carti acest fost branhamist.
    http://www.goodreads.com/author/list/69.Dave_Lakhani

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.