vineri, 27 octombrie 2017

Meda Branham pedepsita?


In opinia mea personala, Branham a fost deosebit de rau atunci cand si-a amestecat propriile sentimente de ura impotriva femeii, cu invatatura biblica si a dat ulterior invataturi deformate si amestecate cu nevrozele lui, in mod rauvoitor. Acestea produc multa limitare, umilire, care impreuna produc suferintele tacute a femeilor, tot la fel cum era si Meda Branham. 

Asta confirma 100% ceea ce ne spunea Branham despre boala lui. El a zis ca toata viata a fost un nevrotic. Nevrotic inseamna Tulburare nervoasă cu caracter funcțional, neurastenie, psihastenie, isterie dar si Exprimarea sentimentelor in exterior printr-o forma negativa.

Branham si-a turnat ura interioara fata de femei si in propria lui familie, asupra propriei sale sotii. 

Branham a spus ca femeia este creatia lui Satana. 
Ca femeia este o galeata de gunoi. 
Ca femeia este tomberon de gunoi. 
Ca femeia este o scarba.  
Ca femeia este o scroafa.  
Ca femeia este mai rea decat o catea. 
Ca femeia este inferioara barbatului. 
Ca femeia nu este produs original. 
Ca femeia trebuie batuta cu scandura.

Eu intreb. Cum esti tu cand vorbesti asa? Esti un om foarte bolnav si afectat psihic. Aceste cuvinte arata samanta diavolului de ura din Branham? Foarte posibil ca da. 

Fiti va rog atenti aici, cum Branham gandea dincolo de cuvintele si povestile lui frumoase si facute, cu care ne-a amagit deseori.

Meda, pedepsita de Branham

Meda i-a spus intr-o zi lui Branham, prin ce dureri trece si cat ii este de greu.

Ea i-a spus ca de ani de zile fiind tot singura acasa crescand 4 copii, e frustrata si sufera. I-a spus cu lacrimi in ochi ca a obosit si nu mai rezista. A mai zis si faptul ca copiii lor abia mai pot fi tinuti in control. 

A izbucnit in plans reprosandu-i lui Branham ca lui ii este usor sa-i spuna ei ce sa faca si ce sa nu faca, daca el nu e acasa si nu intelege prin ce trece ea. Si plangand ea a trantit cateva farfurii pe care chiar atunci le spala, dupa cum Branham povesteste. 

Branham, a spus apoi, ca Dumnezeu o va pedepsi pe Meda pentru ca ea s-a razvratit impotriva "PROFETULUI". (sic!)

A zis ca Dumnezeu o va pedepsi pe ea, ca si pe Maria, sora lui Moise, pentru ca si-a permis sa spuna asa ceva impotriva "profetului lui Dumnezeu". 

Dupa un timp, aflam din vorbele lui Branham ca Meda face o tumoare la ovare si Branham spune imediat spune ca de acolo i se trage ei asta. De la acel repros. De la acea discutie de familie.

Dumnezeul intelegerii lui Branham ar fi pedepsit o femeie sarmana cu un cancer, pentru ca ea a avut "obraznicia" sa-si spuna suferinta sotului ei, si izbucnind in plans a ridicat mai sus tonul.

Cum vi se pare aceasta atitudine a lui Branham? Nu vi se intoarce stomacul pe dos?

Mie pur si simplu imi confirma ca Dumnezeu exista doar in imaginatia lui Branham, doar in propria lui gandire negativa. Mai clar spus, gandirea lui Branham si sentimentele lui bune si rele despre viata, credinta, femei, relatii, era numita Dumnezeu. Nevoia bolnava a lui Branham de a pedepsi pe cineva, sa extins de la cei care nu au vrut sa creada mesajul lui, la propria lui sotie. 

Doamne fereste! 

Branham a luat personal acea discutie a lui Meda cu el. EGO-ul sau urias a fost atins. Se pare tot ce a contat acolo a fost el, nicidecum ceea ce ea spune despre propria ei suferinta. Incredibil!

Apoi inventeaza o vindecare miraculoasa care se datoreaza lui, din nou fara martori. Ce scenarii ieftine. Cu alte cuvinte, astazi femeile sa nu aiba curajul sa discute cu barbatii lor despre problemele lor, deoarece ar fi posibil sa faca o tumoare ca si Meda.

Dpdv biblic si uman, eu vad, se confirma din nou incapacitatea lui Branham de a primi un sfat, o mustrare, o corectare personala. Un catar. Branham nu mai avea deloc o inima calda si buna, pe care cat de cat, o mai avea in anii 50. 

A inteles problemele altora in evanghelizari in trecut, dar a propriei sale sotii, nu? 

Se pare ca toti demonii din Branham au iesit la suprafata din el cand trebuia si el sa se corecteze putin. Sa mai lase de la el. Sa arate flexibilitatea umana si crestina in familie. Sa faca compromis cu ambitia masculina prosteasca si rautacioasa.

Nu a admis niciodata, in ultimii ani de viata, ca e om si ca poate gresi. Nici cu alti slujitori, nici cu prietenii, nici cu familia lui proprie, nici cu sotia lui.

Dimpotriva, in ultimii ani el sa crezut chiar si Dumnezeu in trup, un profet infailibil, si Fiul Omului, si Mesia, si Ingerul din Apoc 10, profetul Ilie si multe altele. 

ASA CA INTREB: Cum sa te mai corectezi cand tu te crezi DUMNEZEU? Nu ai cum. Este imposibil sa te mai corectezi in asemenea situatie. Cand ajungi intr-un asemenea context, esti pe un drum inchis.

Am vazut multi pastori - incepand cu Clujul si pana la New York- care au fost legati de Cel rau, cu lanturile acestea. 

Nu s-au corectat si nu se mai pot corecta niciodata deoarece parerea lor falsa despre ei insisi, ca sunt infailibili, ca detin infailibilul, ii tine legati pe veci de cel rau.

A fi unit cu Divinitatea in Duhul, este una, si este corect dar a te crede infailibil si a te crede Dumnezeu, a te crede superior altor crestini doar ca ai idei diferite si a te infumura si compara cu altii, este cu totul alta. Si asta este calea pierzarii lor, ca si la Branham.

Oricat rau fac in jurul lor, oricat le dovedesti, nu vor vedea, deoarece nevrozele lor ii vor face sa dea mereu vina pe altii, pentru ca, in opinia lor, ei nu pot gresi niciodata.

Branham era deja demult in capcana diavolului care ia pus pe cap aceste cununi false. 

El a predicat Nume hulitoare, dar nume de hula erau mai multe pe capul lui, decat la toate denominatiunile crestine la un loc. 

De fapt, daca o biserica isi spune Baptista, nu e nici un nume de hula cum Branham a spus, dar daca el se crede profetul Ilie si nu e, atunci da, e nume de hula. Daca el se crede Fiul Omului, ingerul si Mesia al acestor zile, si Dumnezeu in trup uman, si ingerul 7 din Apoc 10, si nu este, atunci Branham este unul dintre cei mai mari hulitori ai tuturor vremurilor.  

Branham a devenit in anii 60 extrem de irascibil, de nesuferit, un isteric care urla neincetat impotriva tuturor bisericilor crestine, mai ales impotriva femeilor. A devenit atata de rau, ati vazut, incat nici sotia lui nu a scapat nepedepsita si nu i-a putut spune suferinta ei, nefericirea ei, durerea ei. Se pare ca aceasta femeie traia in tacere intr-o nefericire totala, intr-o inchisoare intunecata si religioasa creata de mintea bolnava a lui Branham. 

Darul discernamantului nu functiona cand era vorba de propria lui familie? Asa se pare.

Singurii pe care Branham ii mai accepta, erau cei doi sodomiti, si cei care il tot periau si il inaltau, pupandu-l in spate, si ii spuneau tot ce vroia el sa auda.

Chiar si cand moartea i-a fost prevestita, de la Tronul lui Dumnezeu, Branham a continuat sa ramana un catar de neclintit. A si pierit atunci imediat in chinuri, cum sa si zis, chiar in acel an. A fost "Avertizat apoi judecat", cum singur si-a profetit moartea. El urla in predica aceea amenintand toata suflarea nestiind ca isi sapa singur groapa.

Stilul lui de a fi, la dus pe Branham pana acolo incat si-a terorizat proprie sotie, si in mod indirect milioane de femei. Spun asta deoarece o viata goala, pustie si impovaratoare, fara experimentarea iubirii, profunzimii relatiei, respectului, este o forma de terorism psihic.

Este foarte posibil ca izvorul depresiei femeilor de la mesaj, se afla in mentalitatea si in relatia lui Branham cu sotia lui si a liderilor cu femeile lor. 

La fel, cred ca si incapatanarea liderilor si incapacitatea lor de a se corecta, de a se indrepta, de a deveni flexibili, umani, buni, intelegatori ai adevarului, este tot de la Branham, de la Frank si de la altii. 

Meda Branham in ultimul an de viata.
Acum intelegeti cat de rau a afectat si a fost nevrotismul netratat a lui Branham? El a spus ca TOATA VIATA A FOST UN NEVROTIC! Ce inseamna asta? Am mai spus, mai sus dar si in alt articol legat de bolile psihice in branhamism.

Asta inseamna ca orice gandea, vedea si spunea Branham, era NEGATIV. Si pentru el a fi amabil, smerit, dragut cu oamenii, era un efort incredibil de mare, care ii punea o presiune uriasa pe nervi. De aceea ceda atat de des in ultimii ani de viata.

E de vina Branham pentru boala lui pe care a recunoscut ca o are? Nu. Nu e vinovat. 

Dar e vinovat pentru ca a introdus in propriul iad mental, lucrurile frumoase ale Evangheliei, ale vietii, relatiilor, si le-a scos inapoi murdare, in forma nevrotismului lui, dandu-le oamenilor intr-o forma extrem de egoista, toxica si rea. 

A adaptat notiuni evanghelice dupa felul lui de a fi si de a gandi nociv.

Bolile psihice ale lui Branham si amestecul spiritual cu vocile schizofreniei lui personale au chinuit sute de mii de femei in acel timp obligandu-le sa spele haine cu mainile si facandu-le sa se simta inferioare altor femei deoarece nu aveau voie sa poarte nici sutien. (Asta e inca o prostie a lui Branham, deoarece unei femei fara sutien i se vad sfarcurile si este mult mai sexy, mai senzuala.)

Dar faza cu masina de spalat haine ca fiind un rau inc asa omului, tradeaza o gandire interioara profund eronata pe care Branham o avea, dincolo de ceea ce spune la suprafata, frumos si emotionant in anumite predici ale sale.

Am mai spus, ca aceeasi demoni ai lui Branham ii tin in lanturile lor si ii chinuie pe multi din acesti lideri care niciodata nu vor putea accepta frumoasa si dulcea pocainta, simpla corectare, acceptarea ca e posibil sa fim temporar falsi, in eroare. Da e posibil, dar asta nu e o drama. Nu e o tragedie.

E o drama sa stai in rautatea si impietrirea ta pretinzand in mod fals ca tu nu ai gresit niciodata si ca esti perfect si in acelasi timp sa injosesti pe altii.

Mie mi se pare o virtute sa venim cu cainta, cu smerenia senina care ne inalta sufletele dupa ce le-am eliberat de falsa si de inselatoarea perfectiune personala din mesaj si am admis ca DA, domnule, am gresit. A fost dovedit ca am gresit, eu, tu, noi, voi. Da, putem gresi in viata, in idei, in gesturi, in invatatura, in viata de zi cu zi. 

Dar si putem indrepta lucrurile daca ne dorim. Nu este nimic gresit in a spune ca ai gresit.

Va dati seama, ca a devenit aproape o minune sa ajungem sa recunoastem ca suntem ceea ce suntem: oameni.

Se pare ca blestemul lui Branham este peste sufletele lor.

Din nefericire, Branham i-a legat pentru totdeauna cu aceste lanturi mentale si psihice pe urmasii lui. Cele 3 lanturi ale lui Branham:

1. Falsa perfectiune personala si meritele si titlul de Mireasa datorita mesajului lui Branham  
2. Falsa cale catre Cer doar pentru ca ii urmezi invataturile sale
3. A vedea viata, societatea si a trai doar in negativ pentru ca Branham a trait asa.

Lucrul avantajos la unele femei din Romania si din alte cateva tari este ca acele predici ale lui Branham nu au fost traduse mai demult, asa ca au apucat sa isi cumpere masinile de spalat haine. Si precis ca nu vor sa renunte la ele doar pentru ca Branham a spus ca Dumnezeu este impotriva lor si a sutienelor. 

Si ce am vazut bun in multe familii de la mesaj, este ca multi din barbatii in special cei care au venit din anumite biserici unde femeia e respectata, au continuat sa le iubeasca, sa le protejeze si sa le sprijine mereu, in ciuda rautatii lui Branham. Au avut o educatie solida, au avut modele de viata si credinta demne de urmat. Bravo lor! Continuati tot asa fratilor si influentati in bine si celelalte familii din adunare.

Cred ca barbati au nevoie de o noua intelegere a responsabilitatilor, a vietii, a relatiilor. Si eu si multi altii am fi evitat multa suferinta si durere in viata si mai ales in familie, daca am fi inteles aceste lucruri mai demult. Sincer sa fiu la baptisti observasem acest spirit de famili unita, dar venind la mesaj am ignorat acest aspect.

Cred ca daca un barbat trebuie sa-i spuna femeii lui ca ea trebuie sa fie supusa, acel om arata ca si-a pierdut barbatia si autoritatea reala. El nu intelege ce inseamna a fi barbat, nu intelege relatiile, si incearca sa se salveze cu ajutorul unor versete biblice. Ce rusinos! Arata ca e ca si Branham. Incompetent si agresiv. Morocanos. Suparacios. Si atunci impune abuziv versete biblice care il favorizeaza pe el.

De ce sa schimbe ceva la el insusi acel morocanos, rautacios, abuziv si iresponsabil barbat, cand poate cu un singur verset sa inchida gura femeii pe vecie? E mai simplu asta nu? Ei bine, acesta este un grav , foarte grav, abuz.

In schimb, cum am spus in ultimul articol, daca in adunarea femeilor se spune asta intre ele, si ele studiaza, se roaga si se indeamna una pe alta la a-si intelege deplin rolul, responsabilitatile de sotii, de mame, de iubite, partenere de viata, etc. asta inseamna intelepciune si binecuvantare deplina. 

Iubirea, intelepciunea, bunatatea, bunavointa, constientizarea aduc asa zisa supunere. 

Barbatii nu trebuie sa oblige pe femei la supunere, repetand ca papagalii ca "femeia trebuie sa fie supusa". 

Supunerea NU SE IMPUNE, NU SE CERE. Ea este un rod binecuvantat al harului, al respectului, educatiei si al iubirii ei. Supunerea, intelegerea, este o victorie a eforturilor ambelor parti. 

Supunerea = respect nu abuz.

Supunerea, in contexul acesta, este un act de respect profund al femeii catre barbatul ei, iar respectul ei fata de el nu vine in baza unor versete biblice spuse deseori cu asprime, cu nervi, cu tonul ridicat si cu fata incruntata. Nici vorba de asa ceva. El vine in baza calitatilor barbatului, in baza valorilor lui de viata si credinta si a modului in care el isi trateaza propria lui fiinta si mai ales familia intreaga. 

E atat de simplu si frumos, dar ce bine ar fi fost sa stiu si eu asta acum 10 ani, macar. As fi salvat multa suferinta inutila.

O femeie trebuie sa vina la barbat plina de incredere, respect, iubire, pasiune, nu sub dominatia abuziva a unor versete spuse la disperare de catre barbatul ei. 

Ele au nevoie de atentia si iubirea sotiilor lor, nu de citate si versete (spuse deseori in mod amenintator).

Daca femeia este Biserica in simbol, si sotia lui Branham reprezinta Biserica lui Branham, asta se intampla si acum. El o terorizeaza psihic si spiritual. 

La 60 de ani dupa moartea lui, el inca urla la ele si le uraste, tinandu-le in izolare, singuratate si depresie, gata sa le pedepseasca daca la fel ca si Meda, vor spune ca s-au saturat sa fie umilite, neglijate si ignorate. 

E ca un demon care foloseste unele versete biblice ca sa asupreasca. Le insclaveste, le inrobeste cu cateva versete biblice scoase din context, le da uniforme la fel, fuste lungi, par lung, tacere absoluta, control absolut, le da demonii depresiei, singuratatii, tristetii, ca si lui Meda Branham. 

Senzualitatea e de la diavolul, pentru ei, asa ca ele nu se pot bucura deplin nici de darul propriului trup, ele sunt bune doar sa toarne copii, sa fie galeata barbatului lor si sa spele hainele cu mainile. 

Cand mi-am intrebat fosta sotie daca imi reproseaza ceva legat de relatia din trecut, daca am gresit cumva ceva fata de ea. Ea mi-a raspuns ca faptul ca am adus-o in secta asta a lui Branham, i-a distrus intreaga fericire si viata. Din cauza asta a ajuns asa. 

(Ce mult ne-ar fi putut ajuta in casnicie, o femeie inteleapta, matura, sau un lider matur, care prin calauzire, prin iubire si rabdare sa vindece un suflet care este in intunerec. Familia noastra a fost abandonata in cele mai negre momente din istoria noastra. Asta poate patii oricine la un moment dat. In secta asta nu esti in siguranta deoarece nu este creat spiritul de familie crestina. Oamenii de la mesaj asemenea lui Branham PEDEPSESC, nu salveaza, pe semenii lor. Richard Wurmbrand a spus de cateva ori exact de acest lucru. Oamenii care sunt salvatori, o fac deoarece se aseamana cu Salvatorul. Cei care mereu acuza si pedepsesc cu propria judecata egoista, seamana cu Acuzatorul, cu diavolul.)

Pentru unul ca Branham, care umbla toata ziua cu doi sodomiti, izolarea si ignorarea propriei consoarte, era convenabila. 

Despre cei doi sodomiti Branham a spus ca ii iubeste si ca ii vrea aproape de el. De aceea ia angajat la Tabernacol sa-i inregistreze predicile. Dar despre Meda nu a spus niciodata ca ar vrea sa ii fie mai usor in casa, in viata, in familie.

Daca ma gandesc mai bine, nu sunt sigur ca Branham a inteles ce este iubirea adevarata, deoarece in psihologia lui se observa mult egoism si o rautate ascunsa care se elibera in aceste micii detalii.

As fi vrut sa cred ca Branham nu stia cat rau isi face lui insusi dar si tuturor celorlalti. Dar cuvintele lui ne spun ca stia foarte bine tot ce face, si mai rau, spunea mereu ca insusi Dumnezeu a spus. 

Branham numea gandurile lui drept "Dumnezeu".

Da, se pare ca de cele mai multe ori, ceea ce Branham numea "Dumnezeu mi-a spus", erau de fapt propriile sale ganduri, propria lui dorinta, propria lui nevroza, ambitia lui. Era inclinatia lui, nicidecum Dumnezeul adevarat, Creatorul si Mantuitorul omenirii. 

Branham a mintit -din nou- ca Dumnezeu i-a spus ca masina de spalat haine si sutienul sunt ceva rau pedepsindu-si sotia si pe toate femeile care urmau mesajul lui.

A mintit, cum a mintit cu toate celelalte lucruri din viata lui. Am dovedit asta foarte clar de cativa ani incoace. Nimeni nu a putut nega ca ce am scris aici este adevarul. Nici chiar cei mai vechi lideri ai mesajului.

Ei tac deoarece au verificat si au gasit ca Branham a exagerat, a mintit si a plagiat. Nu stiu ce sa faca acum. Eu sper ca se vor ridica sa spuna adevarul. Daca continua sa taca, pretentia lor de a fi cautatori sinceri ai adevarului se dovedeste a fi falsa. Din inselati devin inselatori.

Da, Branham a mintit si de data asta. A mintit, a dominat si a amenintat si a pedepsit oamenii, prin cuvintele lui, prin minciunile sale, prin stilul sau de a fi. 

Mi-a spus cineva recent ca tot mai multi tineri de la Mesaj nu prea mai asculta sau citesc predici cu Branham in ziua de azi. Am zis ca foarte bine fac.

De asta unii dintre ei, care au si familii, sunt mai flexibili, mai umani, mai aproape de sotie, copii. Ei nu permit pastorului si liderilor din adunare sa se amestece sa le dicteze casnicia si relatia. Foarte bine! Ii felicit!

S-au distrus destule casnicii si s-au ruinat prea multe familii! Au bagat ura si discordie intre membrii multor familii. 

Multi din tanara generatie nu mai e atat de naiva si ignoranta ca si noi.

Am o lumina de speranta ca Dumnezeu va atinge noua generatie si ca dupa moartea lui Ewald Frank si Billy Paul, treptat se vor lepada de toate genele nevrotismului si falsului din mesajul orei si ca vor fi liberi sa traiasca simplu si frumos Evanghelia -daca tot au ales calea crestina- aducand slava lui Dumnezeu nu prin cuvinte si idei fara sens, nu prin teoriile conspiratiei, apocaliptice, alarmante, ci prin contributia lor practica in viata, in viata oamenilor care nu se pot ajuta singuri, in societate, cu ceea ce Dumnezeu a pus in ei. 

Nu trebuie sa spui toata ziua Pace si Dumnezeu sa te binecuvinteze si fratele Branham a zis, ca sa fi placut lui Dumnezeu.

Mesajul orei si Branham nu are nimic de-a face cu adevarul si cu puterea Cuvantului lui Dumnezeu si a Evangheliei depline. 

Nu este nimeni dator lui Branham cu absolut nimic pentru ca in anii 50, avea evanghelizari de succes, ca sa rugat pentru bolnavi si multi s-au vindecat.

Nu esti dator cu NIMIC nici lui Dumnezeu si nici lui Branham, pentru ca el a zis ca a avut experiente supranaturale sau viziuni sau orice dar duhovnicesc. 

Branham si mesajul lui nu a avut in trecut, nu are in prezent, si nu va avea niciodata in viitor capacitatea si puterea de a mantui si salva pe cineva. 

Urmasii mesajului lui Branham adora sa pedepseasca sau sa auda ca cineva care nu a fost de acord cu ei in ceva anume, ajunge rau. Ei asociaza problemele cuiva, boala, falimentul, etc cu ei insisi, atat de infumurati sunt. Adica Dumnezeu a pedepsit pe cutare, pentru ca a zis cutare lucru. Ei sunt nascuti in spiritul salbatic de pedeapsa, de lege, de "TREBUIE sa credeti ca noi altfel sunteti gresiti si veti fi pedepsiti". 

Ei gandesc doar in termenii de pedeapsa, judecata, razbunare, in modul apocaliptic, hiper dramatic.

Am avut in jurul meu zeci si sute de tineri, oameni de toate varstele, dar cand am trecut atunci prin situatii dureroase, toti au avut in minte un singur lucru fata de mine: JUDECATA SI PEDEAPSA

Asta desi, timp de peste 20 de ani, mai ales cand am avut firma si fundatie, din prezenta mea nu cred ca a plecat sau ramas cineva vreodata trist, flamand, insetat, dezbracat, murdar, descurajat sau cu buzunarul gol.

Si asta mi-a aratat, din nou, ca aceasta secta, nu are nici o fundatie in bazele crestinismului biblic, primar. Branham nu a invatat Cuvantul pe oameni. Branham i-a invatat ideile lui toxice despre Cuvant si viata.

Iata diferenta dintre Domnul si Branham.

Domnul are in fata lui o femeie care, dupa Lege, merita si trebuie ucisa cu pietre datorita pacatului ei. Surpriza! Domnul o salveaza, in ciuda Legii! 

Branham are in fata lui o femeie care trebuie iubita, inteleasa, ajutata. Pe Meda, sotia lui. Surpriza: Branham o pedepseste, in ciuda harului nou testamental!

Este absolut incredibil!

Puteti observa o uriasa prapastie de mentalitate intre Domnul si Branham. In realitate nu au nimic in comun. Branham habar nu are de aceasta mentalitate a adevaratului har si intentia inimii Domnului pentru omenire, pentru oameni in general. 

Branham stie un singur lucru:"CINE NU FACE CE SPUN EU CA E CORECT SI CINE IMI COMENTEAZA CEVA, TREBUIE SA FIE PEDEPSIT DE DUMNEZEU!". Iata un adevarat lup imbracat in haine de oaie. 

Totul este bazat la ei pe frica si pe frica de pedeapsa. Pe ideea de a urma obligatoriu mesajul lui sau de a fi pedepsit, daca nu il urmezi. Ei nu au cunoscut si nu au experimentat nimic dincolo de aceste idei nebiblice si total lipsite de spiritualitate, lipsite de har.

Totusi Cuvantul scrie ca IN DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU NU EXISTA FRICA! La polul opus, in ura diavolului exista frica, amenintarea, teroarea, ura, groaza. Acestea caracterizeaza mesajul lui Branham.

Dumnezeu nu cauta la fata si la ideile omului. El nu este orgolios, nevrotic, isteric, rautacios, vanitos precum sunt liderii de la mesaj in frunte cu Branham.

Copiii lui Dumnezeu se odihnesc deplin, cu pace deplina, relaxare totala, in ceea ce EL a facut pentru ei, in ce a fost dat de Dumnezeu in Preaiubitul Lui, in Cristos. Mesajul Evangheliei, Jertfa Lui, este un dar gratuit si e singura speranta a oricarei fiinte umane. 

Daca ar mai trebui ceva de adaugat la asta ar insemna ca Jertfa Mielului nu este desavarsita. 

Dar slava Domnului, ca este desavarsita si doar ea transforma si desavarseste pe cei care se incred in ea.
__________________________________

Femeia in branhamism:

Aruncati masina de spalat:

23 de comentarii:

  1. Probleme ale subconstientului

    Comportamentul celor care urasc femeile poate fi fermecator si iubitor intr-un moment, pentru ca imediat sa se transforme in cruzime, critici si jigniri. Ei vor sa castige controlul asupra femeii umilind-o si diminuandu-i rolul. Barbatii folosesc agresivitatea si comportamentul de “macho” pentru a se apara impotriva sentimentelor inacceptabile de vulnerabilitate.

    Desi ambii parteneri sunt victime intr-o relatie nesanatoasa, femeia este cea care poarta partea grea a sarcinii. De obicei, ea incearca sa gaseasca solutii la problema, dar fara succes. Deseori, singura solutie este sa intrerupa relatia.

    Pentru amandoi partenerii este recomandabil sa mearga la un terapeut pentru ca in felul acesta sa evite ca data viitoare sa dea peste o persoana cu acelasi tip de comportament.

    RăspundețiȘtergere
  2. Branhamismul trebuia sa dispara odata cu moartea lui Branham.Moartea lui a dovedit ca nu era Ilie din Maleahi,cel care vine inaintea Domnului.In Maleahi 4 Ilie este mentionat impreuna cu Moise.Acestia doi au fost promisi IMPREUNA sa vina inaintea zilei Domnului.Intrebarea care se ridica este:Daca Branham a fost Ilie atunci unde era Moise?Se ratacise undeva?

    Sectarismul intotdeauna a rupt versete din contextul lor ,sau mai bine spus sectarismul este fondat tocmai pe aceste alterari si preluari din context a unor versete.

    Aceasi eroare o intalnim si la unii care se pretind a fi doctori in teologie,cum este Ewald Frank.Si acesta a picat in eroarea de a promova pe William Branham ca si profetul Ilie din Maleahi,desi in contextul acela sunt mentionati DOI PROROCI ai nu DOAR UNUL .

    De la a avea un dar de vindecare si pana la a fi prorocul Ilie din Maleahi este cale lunga.

    Deci baza insasi a branhamismului si frankismului sunt FALSE SI DENATURATE.Cum sa ne asteptam sa fie comportamentul lor in relatie cu ei si cu ceilalti oameni?

    Peter



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mesajul este fals5 noiembrie 2017 la 22:11

      Branhamismul a "disparut" sau a fost evitat in mare parte si slava Domnului a fost demascat inca din timpul cand Branham traia.

      Branhamismul a tinut pentru cei care nu cunosteau Scripturile si istoria in mod serios, pentru cei care nu erau documentati cu privire la Epoci, Peceti, etc.

      Prietenii apropiati lui Branham, atat unitarieni cat si trinitarieni si-au dat seama de agravarea starii psihice a lui Branham, stiau ca a plagiat de la Larkin, stiau ca spunea Asa Vorbeste Domnul pe baza emotionala/stres/orgoliu, ambitii personale, pentru toate nimicurile, si dupa ce l-au rugat si au insistat sa ramana pe calea de mijloc -cum se zice ca Domnul chiar ii spusese sa stea- l-au parasit si nici una din bisericile lor nu l-au primit.

      Din aceste grupuri au iesit si cele doua avertizari cu prorocire ASA VORBESTE DOMNUL sa se pocaiasca ca altfel nu va prinde in viata anul care urmeaza. De Craciun Branham era deja mort.

      Familia Branham si ceilalti care l-au promovat au avut interesele lor clare, ei traiesc din asta. Dar nu toti care l-au promovat atunci aveau interese de natura materiala. Chiar l-au crezut pe acest profet fals. Dar ei il credeau ca evanghelist cu daruri de vindecare.

      Cum am spus unui lider de la mesaj recent, ca eu nu am zis ca Branham a fost un evanghelist fals. Nu am dovezi. Am dovezi -sute- ca el a devenit un profet fals dintr-un evanghelist de succes.

      Alte comunitati isi doreau sincer sa invete cum sa acceseze mai usor botezul cu Duhul Sfant si vindecarile divine, si il priveau pe Branham ca un lider cu expertiza, desi stiau ca a deraiat. Lucru bun acesta, in opinia mea, desi multe grupuri au deviat de la normele biblice si sociale. De aceea multe din aceste lucruri intelese din Cuvant nu sunt negate, de cei care l-au parasit pe Branham.

      Dar daca suntem sinceri, Branham nu are nici un merit, nici o onoare pentru aceste lucruri. Vindecare divina, vedenii, daruri, nu sunt proprietatea lui Branham, nu sunt inventate si descoperite de el.

      Cand el era tanar umbla cu penticostalii si cu trinitari si cu cei in Numele lui Isus asa ca stia bine despre aceste lucruri, iar cand sa vazut cu Avak, le-a dat o noua forma, dinamica, exploziva, folosind la maxim si darul deosebirii, care desi e biblic, apost. Pavel nu ii acorda un loc foarte important.

      Cel mai important dar biblic este intelepciunea, exact ceea ce Branham a calcat in picioare. Si cea mai mare forta de pe Pamant si din intreg Universul este iubirea. 1 Cor 13. dar cu care Branham a facut la fel in ultimii lui ani de viata.

      Normal ca Branham a calcat in picioare si a dispretuit intelepciunea, deoarece avea nevoie de oameni ignoranti, prosti si iluzorii care nu vad si nu inteleg cand el sau ei insisi, amesteca adevarul cu falsul.

      A demonizat credinta crestina in general, a demonizat educatia, cultura, viata si activitatile si contributia in societate din orgoliu diabolic. Astfel si-a obtinut controlul asupra vietii oamenilor si si-a pastrat intaietatea in vietile urmasilor lui.

      Si a reusit.

      Asa tare i-a spalat pe creier incat acestia vazand chiar ca el a mintit pe fata, ca exagereaza tot timpul, ca a plagiat, a creat haos, a fost ipocrit, isteric, nevrotic grav, totusi au ramas setati pe fals urmandu-l in continuare, si comparandu-l chiar cu Isus.

      Ștergere
    2. Referitor la vindecare si pt cei care sunt obsedați de vindecări,in special de vindecările atribuite lui Branham: Știați ca rugăciunea Tatăl Nostru nu spune nimic de vindecarea fizica? Nu conține nici o cerere pt vindecarea fizica .

      Se specifică doar vindecarea spirituală sau sufletească: " Si ne iartă nouă greșelile noastre precum și noi iertăm gresitilor nostrii".

      Deci atunci când iertăm ne iertăm si pe noi înșine.Si foarte important,când iertăm pe cineva să ne iertăm si pe noi înșine.Si sufletul este vindecat.

      Cu adevărat putem spune că branhamistii nu sunt racordați la ceea ce ne-a învățat Isus.

      Ei sunt racordați la nemultumirile,isteriile si frustrările lui Branham.

      Peter

      Ștergere
    3. Mesajul este fals6 noiembrie 2017 la 17:33

      Interesanta observatie.

      Ba chiar exista dovezi ca bolile apar ca urmare a bolilor spirituale si emotionale. Exista legaturi intre bolile sufletesti si cele fizice.

      Branham nu a invatat pe oameni niciodata, repet, niciodata, prevenirea bolilor, problemelor, conflictelor, etc.

      El a predicat vindecarea. E ok asta sa zic asa, dar el a dovedit o imensa ignoranta totodata, deoarece a omis ceva extrem de important. Prevenirea bolilor.

      Oamenii pot fi invatati si educati cum sa evite bolile, conflictele in adunare, familie, societate etc. dar el nu a facut asa ceva.

      In plus, nu a spus niciodata ca mii si zeci de mii de oameni nu s-au vindecat in campaniile lui. Si despre cei de care a spus a spus ca aia s-au indoit. Aici e cu doua taisuri. Sa scos usor, dar in rapoarte erau mentionati zeci de mii de vindecari. Rapoarte false.

      Bolile lui Branham erau mai multe decat nevroza.

      Din studiile mele dupa atatia ani pot spune 99% ca cea mai grava boala a lui Branham a fost ORGOLIUL.

      ORGÓLIU s. aroganță, fală, fudulie, infatuare, înfumurare, îngîmfare, mîndrie, semeție, trufie, vanitate, (lívr.)

      Sa ajungi sa minti cu nerusinare ca esti nu stiu cine si ca ai facut nu stiu ce doar pentru a-ti peria EGO-ul, arata multe.

      Dar sa ajungi sa ACUZI SI SA DISPRETUIESTI pe toti cei care sunt diferiti de tine, si pe cei care nu vor sa iti accepte minciunile, falsitatea si prostia, denota ca ai un orgoliu diabolic. Asa a facut el.

      Acesta este Branham si asta este mostenirea lasata de el celor care il urmeaza. ORGOLIU si ORGOLIU DIABOLIC.

      Ștergere
  3. Fratele Branham a zis ca poti bate femeia doar daca nu e supusa nu asa oricum ti se nazare tie sa o bati. E fals! Autorul acestui articolul nu este corect ca nu a scris tot contextul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine te-a zis ca femeia trebuie sa ti se supuna, taliban cretin ce esti?

      Ștergere
    2. Anonimule esti dezinformat complet.Biblia nu aduce nici un argument in favoarea violentei fata de femei.Doar nebunul de Branham spune asa ceva.Asa cum este si divortul daca femeia isi taie parul.Toate sunt invataturi anti Cuvant.Nu au legatura cu ceea ce ne-au invatat apostolii lui Hristos.Prorocii mincinosi invata minciuni si duc oamenii in ratacire si nebunie.

      Peter

      Ștergere
    3. Mentalitate bolnava!

      Asta este reprezentarea branhamismului, nu va mirati. Au nevoie de controlul si dominare. Acestea sunt insotite de nevoia de a pedepsi pe cei care nu ii poate domina.

      Atat in lucrurile mici si la femei cat si la cele mari.

      Asa a ajuns Branham sa critice si sa numeasca cu tot felul de nume pe crestinii care nu i s-au supus lui. I-a pedepsit dandu-le nume precum semnul fiarei, rataciti, etc.

      De aceea majoritatea liderilor de la mesaj nu sunt diferiti de el. Au boala sufleteasca si mentala de a executa pe cei pe care nu ii pot controla si nu le impartasesc toate ideile lor.

      Am vazut cancerul asta cu ochi mei peste tot la mesaj. Sunt infectati bietii oameni, din Cluj pana la Krefeld si New York si restul lumii.

      Acesti oameni sunt complet bolnavi.

      Va dati seama daca Branham a "pedepsit-o" cu un cancer pe Meda doar pentru ca aceasta i-a spus frustrarile ei de mama, sotie, si femeie singura si depresiva, ganditi-va ce simt si ce gandesc acestia cand e vorba despre critici si dusmani reali din adunare, nu un membru din familie. Ura deplina. Rautate totala.

      De aceea se dezbina mereu adunarile de la mesaj si de aceea se urasc si intre ei. Branham i-a invatat asta. Le-a plasat prin predicile sale isterice in subconstient, proprii lui demonii.

      De aceea, dupa ce asculti predici audio cu el, mai ales cele de dupa anii 1960, ajungi sa fii stresat si tensionat dar mai ales motivat sa fii impotriva tuturor.

      Mostenirea lui Branham lasata urmasilor lui: boli psihice prin nevoia de control, dominare si pedeapsa -in cuvinte si fapte- pe cei care nu se lasa controlati de ideile lui.

      Ștergere
    4. Mi-am amintit cand am iesit de la Mera Romulus de la adunare din Cluj dupa ce i-am prins cu minciuna.

      Se rugau si posteau ca Dumnezeu sa ne distruga sa ne ucida. Proroceau impotriva noastra. Ne demonizau in fata tuturor. Semanau ura fara limite impotriva noastra ca toti sa ne urasca. Toate numele negative de la Cain la Iuda le aplicau pe noi in fata tuturor. Ne-au dispretuit si umilit in ultimul hal. Am fost abuzati verbal, emotional si fizic chiar.

      Toate acestea pentru ce?

      Pentru ca am pus intrebari incomode despre sinuciderea lui Sorin si pentru ca i-am prins ca aveau prorociri false si vedenii mincinoase.

      In loc sa facem curatenie la tot ce se intamplase ei au facut curatenie cu noi. Ne-au pedepsit alungandu-ne si cerand lui Dumnezeu zi de zi, cu insistenta sa ne distruga.

      Aici am scris experientele traumatizante de la Mera Romulus din adunarea de la mesaj.

      https://mesajul.blogspot.ro/2015/12/cosmar-in-branhamism.html

      https://mesajul.blogspot.ro/2015/12/cosmarul-continua.html

      Ștergere
    5. Exact modelul prorocilor si invatatorilor mincinosi care duc pe oameni in ratacire si nebunie,sau in limbaj modern ii infecteaza pe oameni cu rautatea si atitudinea lor toxica si deplasata.

      Acestia sunt lupii imbracati in blanuri de oi,care se afiseaza in lucratori ai luminii.

      Peter

      Ștergere
    6. Da. Acolo am vazut spiritul de secta intoxicata.

      Iar cei care nu inteleg unde sunt si care este adevarul complet cu privire la Branham si mesajul lui, sunt victimele ale acestora.

      Ștergere
  4. Si cineva din familia mea e intr-o profunda depresie de foarte multi ani. Cand o intrebam, spunea ca de la copii multi, griji si neajunsuri. Si o sarcina cu probleme. Dar daca il intrebi pe sotul ei, depresia e de la "Domnul", sa ii incerce lui rabdarea. Tot lui. A fost unul din lucrurile pe care le detest la mesaj. Femeia e adusa intr-o stare de supunere, frica, injosire, turnatoare de copii si sclava in casa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau. Si eu cunosc cateva cazuri.
      Asa ceva a spus acel om? Catastrofala atitudine!

      Ati consultat un medic? Nu trebuie ignorat acest aspect. Depresia este cauzata de multi factori si se poate trata uneori cu usurinta dar daca este lasata poate sa faca ravagii in mintea si corpul uman.
      Depresia este boala nefericirii personale, in primul rand. Iubirea, fericirea, calmul si bucuria sunt antidot impotriva depresiei.

      Ștergere
    2. Dacă exista iubire si o atmosferă caldă in mijlocul lor, nu se ajungea la depresii. Asta implică și ajutorarea celor cu nevoi materiale, cum sunt si familiile cu mulți copii.

      Dar ei preferă sa dea zeciuiala, si in schimb să nu primească nimic, nici material nici spiritual.

      E un fel de escrocherie si șarlatanie, dar totul se face cu texte biblice, iar bieții oameni nu isi dau seama că sunt uneltele unor pastori si lideri escroci si care abuzează de ei, material si emoțional.

      Ștergere
  5. Desi noi probabil am fost un caz mai "fericit" sa zic asa, o familie farà certuri, batai Sau alte abuzuri grave, si totusi... femeia avea "rolul" ei bine definit, ceea ce, in timp, a dus la o depresie majora. Nu toate femeile sunt firi asa puternice sa creasca zece copii cu zambetul pe buze. Femeia e un vas mai slab, nu doar o fabrica de copii, s-a inmultit destul omenirea Dar la mesaj vad Ca principala lor grija e turnatul de copii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da. A fost consultat medic, ia tratament, a fost la psiholog. S-au luat masuri, se simte mai bine sa spunem. E o depresie mai controlata acum, farà episoade grave paranoice ca altadata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 99% din femeile din mesaj sunt așa. Credeți că e coincidență??

      Ștergere
    2. De ce e așa dacă se spune că au nu știu ce revelații divine? Asemenea efecte produc aceste revelații?Dacă erau de la Dumnezeu nu trebuiau să aducă roade vrednice de pocăință, după cum scrie in Biblie? Adică totuși un efect pozitiv și binefăcător. Dar de la cei cu mesajul aud doar chestii urâte, negative, respingătoare.

      Vă mândriți că aveți taine divine dar de la voi vin doar fapte urâte.

      Cum naiba vine asta? Lămuriți-ne si pe noi.

      Ștergere
    3. Da, mai nou am pe cineva in familie care s-a "convertit" la mesaj. Cei din jurul ei, pocaiti si nepocaiti, au observat mult mai multa rautate, stres, agitatie in persoana respectiva decat avea inainte. Practic s-a schimbat in rau dar a inceput sa predice ca ea l-a cunoscut pe D-zeu, si simte nu-stiu-ce ce nu piate explica. Daca va povestesc mai detaliat, o sa intelegeti mai multe. Eu nu judec, e o persoana tot din familie si imi e mila ca stiu si problemele pe care le-a avut si inteleg intr-un fel psihologic vorbind ce o determina sa se comporte asa si ce a determinat-o sa adere la secta asta. Am trecut si eu prin unele lucruri asemanatoare (cand am fost la mesaj) si pot intelege. E trist.

      Ștergere
    4. Da e trist.Din ce zona a tarii sunteti? Eu zic ca oamenilor credinciosi trebuie sa li se reaminteasca despre credinta lor in Dumnezeu sa practice iubirea, fericirea, stima de sine ca altfel se blocheaza iara in nebuniile unei secte.

      Ștergere
  7. Revelatii, da, pe naiba. Creierul uman intoxicat cu tot felul de lucruri negative incepe sa iti joace feste, auzi voci, ai "vedenii", insomnii...incepi sa iti imaginezi tot felul de rahaturi.

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.