joi, 20 martie 2014

La raul Ohio in 1933

Unul din primele locuri la care am vrut sa merg cand am vizitat Jeffersonville nu a fost mormantul lui Branham ci locul unde el a botezat mii de oameni si a primit acea insarcinare "supranaturala". 

Am fost acolo, chiar pe mal, unde a pasit "profetul" impreuna cu miile lui. 

Mi-au zis fratii ca sunt primul dintre romanii care locuiesc in Romania si au venit aici. Era vara anului 2001. M-am simtit extrem de binecuvantat. Pana la lacrimi de bucurie.


Nici in cel mai horror cosmar al meu nu ar fi fost ideea ca vreodata toate aceste lucruri din mesaj se vor prabusi sub greutatea propriilor lor contradictii, erori, erezii si minciuni. 


Nici nu banuiam atunci ca lacrimile de bucurie se vor transforma in lacrimi de dezamagire si amaraciune.


Lui Adi i-a venit ideea sa puna poze din servicii de botez din aproximativ acelasi timp cu cel din 1933 pentru a compara modul in care au fost facute. Si sa vedem ce inseamna cand cineva boteaza 50 sau 150 de persoane. Cum arata un serviciu de botez.


Aici se ascunde multa bogatie si mi-am zis sa il imbogatesc articolul impreuna cu Adi. Ii multumesc ca mi-a permis sa contribui si eu.

Foarte multi dintre noi am fost si suntem legati TARE TARE TARE de acest eveniment. Este una din experientele de baza ale lui Branham. Aceasta ne-a legat foarte mult de mesaj.


Ok. 


Haide sa cercetam lucrurile, asa cum Dumnezeu, constiinta si bunul simt ne cere sa cercetam.

Vedem ca obiceiul general in fotografie, dar si bunul simt ne-ar spune ca intotdeauna fotografii au captat la un serviciu de botez nu doar pastorul, ci si publicul participant, inca de la sfarsitul secolului 18, care au fost si primii ani ai fotografiilor. 

Iata imediat cateva exemple, iar mai jos, ajungem la ce ne intereseaza in mod special legat de evenimentul de la raul Ohio din 1933 despre care se spune ca ar fi coborat din cer o lumina s-ar fi oprit deasupra lui Branham si din aceea lumina s-a auzit in fata publicului numeros, de mii de oameni, urmatoarele cuvinte: "Asa cum Ioan Botezatorul a fost trimis sa pregateasca prima venire a lui Cristos, mesajul tau va pregati a doua Lui venire". 

(Sunt mai multe variante a acestei fraze - si cu referire la el la Branham ca "tu vei pregati" sau "ai fost trimis cu un mesaj care va pregati" si mai sunt - dar aceasta varianta este printre cele mai des pomenite de catre Branham de asta am ales-o.)

Se mai spune: "Miile de oamenii prezenti la fata locului, chiar si presa, auzind asta s-au inspaimantat si laudau pe Dumnezeu, si alergau speriati pe acolo."

Poze din cateva comunitati din SUA care au avut serviciu de botez la inceputul secolului. Asa arata serviciile de botez.





























 



Puteam aduna multe poze de la diferite servicii de botez, nu asta conteaza, ci conteaza ideea ca atare. 

ACUM URMEAZA CE E DE-A DREPTUL SOCANT!

Mai jos avem singurele poze de la serviciul de botez despre care s-a zis ca este, "cel mai mare eveniment supranatural de insarcinare publica a unui slujitor a lui Dumnezeu din timpul apostolilor pana acum".








Numarul convertitilor dupa trezirea din cort. 14. 
Asa a relatat presa. 14 convertiti.

Putem spune ca asta e ziua cea mare a insarcinarii lui Branham cand a venit ingerul (lumina) din cer si s-a auzit o voce din cer si ca oameni strigau si fugeau inspaimantati vazând lumina si auzind glasul si laudau pe Dumnezeu? Nicidecum. Nici vorba de asa ceva!

De ce cineva a vrut sa credem lucruri care nu sunt adevarate? Trageti voi concluzia.



Aceasta carte, exista si in limba romana, "William Branham un om trimis de Dumnezeu". Daca nu o aveti o puteti comanda -gratuit cred- de la fr Munteanu Petre de la VGR Timisoara. 


Aceasta carte este si cea mai importanta si populara carte a lui Branham de la inceputul slujbei sale si care relateaza evenimentele principale din copilarie, adolescenta, convertirea lui si alte evenimente din prima parte a vietii si slujirii sale.


Este extrem de dubios ca intr-o carte ca aceasta sa nu gasim nici o relatare despre asa zisul eveniment supranatural public de la raul Ohio, din partea lui Dumnezeu,  de insarcinare a "profetului". 


STOP!  STOP! STOP! 


DECI IN CARTEA DESPRE VIATA LUI, COPILARIA SI TOATE DETALIILE SCRISE CU AMANUNTUL REFERITOR LA EXPERIENTELE LUI DIN COPILARIE SI SLUJBA PANA CAND A INCEPUT EVANGHELIZARILE NU SCRIE NIMIC-NIMIC-NIMIC DESPRE ACEA VOCE PUBLIC, DESPRE EVENIMENT!

Nici in asta, unde spune toata viata lui, DAR IN NICI O ALTA BROSURA, PLIANT SAU CARTICICA TIPARITA DE BRANHAM, TIMP DE 20 DE ANI APROAPE DUPA ACEL MOMENT! 


ESTE DE-A DREPTUL DE NECREZUT!!!


Dragii mei, voi ma puteti critica si acuza ca nu mai cred mesajul. Dar sa stiti ca sunt bazat pe ceva. Sunt bazat 100% pe adevar, adica, pe multele minciuni descoperite. 

Voi stiti ca eu am scris doua carti cu viata lui Branham. Din dragoste si pasiune pentru un asa mesaj de puternic si supranatural. Asa credeam ca e. 

M-am documentat ani de zile din tot ce am gasit despre el din propriile lui carti, predici si din alte marturii.

Eu nu am inteles niciodata pana recent de ce nu aparea nicaieri "insarcinarea supranaturala" de la raul Ohio din iunie 1933, in predicile sau cartile lui Branham de dinainte. 

Un asemenea eveniment major si supranatural, daca ar fi fost adevarat, nu ar fi putut sa fie trecut cu vederea timp de 20 de ani!!! 

Asta ne spune ceva. Ne spune ca nu a fost nimic acolo si ca Branham dupa obiceiul lui, a inventat din nou povesti IMAGINARE.

La pagina 138 cand vorbeste la Viziunea 3 - Despre Unitatea Bisericii (SIC! Branham nu sa tinut nici de asta.) in care spune despre chemarea lui sa aduca credinciosii impreuna, aminteste despre o stea care ar fi fost la botez care a aparut "inaintea sutelor de oameni care au stat pe maluri". 

NIMIC ALTCEVA!!!
Nu este ciudat si foarte suspect sa fie sute si mii de oameni la un eveniment de anvergura, la un mare botez, si sa nu fie poze de acolo, decat cu una sau doua persoane si acelea datorita faptului ca pastorul era acolo cu ei in apa? 

Este deosebit de suspect!

Avem doar trei poze de la botez, care nu confirma nimic din pretentiile lui Branham, pretentii care, ciudat, au aparut la aproape 20 de ani de la acest eveniment. Vedem cativa oameni acolo botezati! 

ATAT!

Pentru cine cauta adevarul totul e clar.

Istoria acelor cuvinte vine din cateva prorociri din doua adunari. 


Numai in acest context este descris in cartea mentionata, NICIDECUM ca si voce si insarcinare la Ohio. 


Cuvintele originale sunt asa: "Asa cum Ioan Botezatorul a fost trimis ca premergator a primei veniri a lui Cristos, tot asa El il trimite pe acest evanghelist si pe altii, ca ei sa miste pe oameni si sa-i pregateasca pentru a doua Lui venire". 

Ele sunt original niste prorociri, sau, mai clar, interpretari ale unor vorbiri in alte limbi.

Prorocita Anna Schrader, a profetit si ea intr-o adunare in care era si Branham prezent, urmatoarele: "Asa cum Ioan Botezatorul a fost trimis sa pregateasca prima venire a lui Cristos, tu si alti evanghelisti, sunteti trimisi sa pregatiti a doua Lui venire".

Dupa ce a auzit Branham aceasta profetie, o crede, o preia, o modifica, o scurteaza -dand dovada de egoism - scotand pe alti slujitori afara- ii da un sens SINGULAR ("Asa cum Ioan Botezatorul a fost trimis sa pregateasca prima venire a lui Cristos, mesajul tau va pregati a doua Lui venire".) si o plaseaza inapoi in 1933 la raul Ohio ca si continut de text desi, repet, pana aici in nici una din cartile, predicile, brosurelele, marturiile sale nu apare nimic despre vreun Glas din Cer, sau vreo insarcinare la serviciul botez din iunie 1933. 

ABIA ACUM INCEPE SA VORBEASCA DESPRE O VOCE SI DESPRE O INSARCINARE LA OHIO IN 1933! 


TIMP DE APROAPE 20 DE ANI NU A SPUS NICIODATA NIMIC DESPRE ASA CEVA!!! ASTA E FOARTE SUSPECT.


DIN 1933 PANA IN 1952 NICAIERI NU SPUNE SI NU SCRIE SI NU SE SPUNE DE INSARCINAREA "SUPRANATURALA" CU VOCE DIN CER, ETC. Nicaieri !

Ba chiar e intrebat ce a fost, caci el le-a zis ca a fost ceva stea, iar el raspunde: "NU STIU". 


Deci Branham a zis timp de 20 de ani NU STIU. NU STIU. NU STIU. NU STIU. NU STIU". 

Aici Branham a fost sincer. El nu stia nimic, pentru nu a fost nimic. A avut dreptate! 

Dar nu s-a tinut de adevar. 

A inceput sa fabrice chestii imaginare pentru a se plasa pe sine intr-o slujba supranaturala speciala.

II multumesc Domnului ca nu l-a lasat pe Branham sa taca la inceput, ci au fost momente cand a spus adevarul si asta ne-a ajutat definitiv sa vedem clar, ca ani mai tarziu dupa aceea, a inceput sa minta si sa vorbeasca din inchipuire nu din amintire, adica nu din ceea ce chiar s-ar fi intamplat.

A creat apoi o poveste care sa para supranaturala! A mintit. Cred ca vroia sa inventeze lucruri care sa dea impresie puternica audientei si sa se propulseze pe sine in zone spirituale sus puse.

Da, Branham a vrut sa inventeze lucruri care impresioneaza emotiile si sentimentele oamenilor care sunt instabili emotional, biblic si uman. 

A vrut sa se ridice mai presus decat a fost ridicat de catre slujba simpla de slujire a bolnavilor.

Acest "nu stiu" a lui Branham a mers inainte aproape 20 de ani, pana cand aceste profetii despre evanghelisti au aparut, in special prin sora Anna Schrader, apoi a confiscat-o doar pentru sinele lui. 


A FALSIFICAT PROROCIA ORIGINALA! ASTA DA PLAGIAT! 

Toti liderii de la mesaj ar trebui sa cada la pamant sa se pocaiasca URGENT, ca au inselat oamenii cu minciunile si inchipuirile lui Branham! 

Eu asa am facut si asta mi-a vindecat sufletul si spiritul!

De asemenea, Branham a spus in repetate randuri ca la acest botez au fost 130 persoane botezate si 3000 prezente, ba 500 botezate si 3000 prezente, ba 4000, ba chiar si 1000 botezate si 10.000 prezente.

Uitati-va sus in pozele cu acele servicii de botez si vedeti acolo ca deja unde sunt 50 - 100 - 200 persoane, deja par multi. Se vede o multime de oameni. E public mult. La el, la Branham absolut NIMIC.


Poate ca de toti au fost 17.

Tu ce parere ai despre aceste contradictii si suspiciuni? Care e intrebarea care ti-a venit in minte pe acest subiect?




Un video care lamureste mult acest subiect.


Afirmatiile lui Branham despre botez.



La botezul din 1933 la raul Ohio s-au botezat putin peste 1000 de persoane?

Branham a spus in:

-Martie 1950 (erau probabil 10.000 (zece mii) de asistenti)

- 13 August 1950 (in luna August, am botezat 500 de persoane si erau probabil 10000 de asistenti)

- 20 August 1950 (am botezat 500 de persoane si erau mii de asistenti)

- 5 Mai 1950 (erau probabil 10000 de asistenti)

- 13 August 1950 (in luna August, am botezat 500 de persoane si erau probabil 10000 de asistenti)

- 20 August 1950 (am botezat sute de persoane si erau mii de asistenti)

- 5 Mai 1951 (in luna Iunie, si erau probabil 10000 de asistenti)

- 17 August 1952 (in luna Iunie,)

- 9 Mai 1953 (am botezat 500 de persoane si erau 3000 de asistenti)

- 1 Martie 1954(am botezat 500 de persoane)

- 14 Martie 1954 (am botezat 500 de persoane)

- 15 Mai 1954 (Erau literal milioane)

- 24 Iunie 1954 (am botezat 500 de persoane si erau mii de asistenti)

- 17 Ianuarie 1955 (in luna Iunie, am botezat 200 sau 300 de persoane si erau sute si sute de asistenti)

- 23 Ianuarie 1955 (in luna Iunie,1933)

- 27 Februarie 1955((in luna Iunie, si erau aproape 7000 sau 8000 de asistenti)

- April 1955 (am botezat 500 de persoane)

- 24 Iulie 1955 (am botezat 120 de persoane si erau 500 de asistenti)

- 11 Martie 1956 (am botezat 500 de persoane)

- 30 Septembrie 1956 (In fata a mii de asistenti)

- 15 Ianuarie 1957 (am botezat sute de persoane)

- 2 Octombrie 1957 (Zeci de mii si mii de ori...)

- 10 Februarie 1960 (am botezat 500 de persoane si erau probabil 10.000 de asistenti)

- 16 Iulie 1960 (mii de oameni stăteau acolo)

- 12 Aprilie 1961 (am botezat 500 de persoane)

- 27 Mai 1962 (am botezat in anul 1936)

- 23 Iunie 1962(am botezat 500 de persoane, in 15 Iunie 1933)

- 26 Iulie 1962 (am botezat in 1930 si erau probabil 10.000 de asistenti)

- 30 Decembrie 1962 (am botezat in fata multor oameni)

- 27 Ianuarie 1963 (in luna Iunie, am botezat 500 de persoane si erau sute si sute de asistenti, 4000 sau 5000, poate mai multi)

- 19 Martie 1963 (in luna Iunie, am botezat sute si sute de persoane)

- 30 Noiembrie 1963 (in 15 Iunie, am botezat 500 de persoane si erau 5000 de asistenti)

- 5 April 1964 (erau 5000 de asistenti)

- 12 April 1964 (in luna Iunie,1933, am botezat aproape 1000 persoane si erau 10000 de asistenti)

- 19 April 1964 (In 1933, am botezat 500 de persoane si erau 5000 de asistenti, mii de mii de ori de persoane au auzit)

- 27 April 1964 (In 1933, in mijlocul lui Iunie, erau 7000 sau 8000 de asistenti, )
- 19 Februarie 1965 (in 1933, am botezat 500 de persoane)

-"Jesus Christ the Same, Yesterday, Today and Forever" (in luna August, am botezat 130 persoane si erau 3000 de asistenti)

Un mic calcul! 

500 x 2 minute/persoana = 1000 min sau 16h 30 min! 

Daca la ora 14 el avea doar 17 persoane botezate inseamna ca la ora 6h 30 dimineata urmatoare a terminat botezul! Nu prea cred! Asta calculat la doua minute per/persoana, fara oprire, ceea ce nu prea cred ca e posibil!

Intrebari pentru fratii din mesaj:

- cand a botezat Branham in raul Ohio?

- cati a botezat Branham la raul Ohio?

- cate persoane erau pe malul apei?

- cate persoane au auzit vocea?

- cate persoane au vazut lumina?

- daca mii de oameni au auzit vocea si au vazut lumina, de ce oamenii i-au spus ca e doar o "iluzie mintala"?

- unde sunt articolele din atatea ziare?

- de ce gasim doar acest text de ziar in care se spune ca Branham a botezat 14 persoane?

DE CE A MINTIT BRANHAM IN HALUL ASTA?

Alt articol in legatura cu acesta. 

Afirmatii haotice si contradictorii- botezul de la râul Ohiohttp://mesajul.blogspot.ro/2014/05/afirmatii-haotice-ale-lui-branham.html


Scris de Adi si Lica
_____________________________________________________


Surse foto:


http://www.edwardsaquifer.net/barton.html

189 de comentarii:

  1. Eu nu cred că erau nici 17 persoane. Cum am scris în altă parte, cifra 17 este un număr „mistic” în sens biblic. Branham a ştiut cumva treaba aceasta şi şi-a însuşit acest număr, la fel cum şi-a însuşit şi alte slujbe biblice.

    Americanii şi francmasonii sunt în general pasionaţi/obsedaţi de numerologie, misticism şi simboluri iudeo-egiptene. Aşa se face că au „Pentagonul”, „Steaua lui David”, cele „13 state fondatoare”, „obeliscul”. Branham are teoria piramidelor, a triunghiurilor (stea david). Întreg oraşul Washington a fost construit după modele cabaliste.

    Noul turn World Trade Center are o înălţime de 541 m. Această cifră reprezintă biblic numărul Israelului. Dar 541,3 m sunt şi 1776 picioare, anul întemeierii SUA.

    Ca să vedeţi şi voi de unde vin toate acestea, ce te mai miri că Branham vorbeşte de bine pe francmasoni, în schimb acuză denominaţiile..

    Shalom
    Abel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SAu mai ales daca se auzea o voce supranaturala sigur se ducea vestea foarte repede ,mai ales cu mii de martori de fata!. Este ceva omenesc,natural,firesc ca daca esti martor la ceva neobisnuit sa spui si la altii si tu insuti sa devi cel mai infocat sustinator.In cazul de fata WMB.

      Dar nici vorba de asa ceva.

      Branham se scoate din aceasta situatie si spune ca asa cum porumbelul a fost vazut doar de Ioan asa si lumina si vocea ar fi auzit-o ...doar el!. Am auzit intr-o predica asta dar nu mai stiu in care .Probabil cea de pe YouTube:Adancul....etc.

      Ștergere
    2. S-ar fi aprins America.
      Daca a vorbit cand nu s-a intamplat, ar fi vorbit si mai mult daca s-ar fi intamplat. A fost dorinta copilulul din el sa fie asa.
      Si acesta ar fi vorbit mult mult in cei 20 de ani, nu gluma. Stiti cum sunt copiii, ei vorbesc oricum, dar daca au motive o fac si mai mult.

      Ștergere
    3. America,Amarillo,Amurit,AmUrit,Amoriti.

      Ștergere
    4. Hahaha ....asta e tare.Ce anagramare de tot rasul...dar probabil asa sunt sectantii.Si mai probabil asa poate gandesc si alte popoare cand se ataca unele pe altele.Se incadreaza in diferite tablouri negative dar fara nici un suport duhovnicesc.Doar asa isi mangaie ei Eu-l lor .

      Teoria asta cu sfarsitul Americii o tot aud de 20 de ani.Deja e obosita si asta.Ca si aia cu ecumenismul si cu obligatia acceptarii trinitatii.

      Voi ce pe lume traiti? Va credeti in Evul Mediu? Va sucit WMB mintile cu povestile lui fataliste si dramatice.Se vede ca avut o copilarie foarte nefericita.Acestia in general devin dramatici la maturitate,agresivi,frustrati....etc. Defapt toate energia lor este produsa cel care le-a produs rana adanca-mama sau tata. Chiar el spunea ca il vedea pe tatal sau cum o lovea pe mama lui.

      Este trist ceea ce a trait.Dar personalitatea lui isi are radacinile in copilaria nefericita.

      Ștergere
    5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deraiezi grav....De ce?Fiindca atunci nu se poate mai poate cere cuiva sa creada un eveniment daca la vazut doar cel care a fost implicat...Si mai ales sa incepi sa judeci pe cei care nu pot sa accepte povestile evident inventate cu 5000 de botezati,lumini,foc din cer,voci...etc,toate auzite si vazute doar un singur om!.

      Nu vedeti ca Branham copiaza evenimentul de la Ohio cu botezul din Fapte?

      In Fapte au fost 3000 de botezati.Branham nu face decat sa dea de inteles ca botezul lui cu 500,1000,3000...etc a fost ca in vremurile apostolilor.

      ___________________________________________________________

      In privinta homosexualilor,Branahm a avut in anturajul lui doi gay.Ai stiut asta?

      Ștergere
    2. Viorel, ce inseamna asta? Daca Branham ne-a spus ca a botezat 130, apoi peste cativa ani ne spune 3000 ,apoi peste alti cativa ani ne spune aproape 10000 de oameni, ce inseamna asta ca unitatea de masura nu conteaza? de fapt vrei sa ne spui ca nu numarul este important ci faptul ca s-au botezat 14 , apoi peste ani si ani s-au mai botezat cateva sute, apoi cateva mii si pana la urma o sa se faca 10000?
      Pai atunci poate ca nici Petru nu a botezat 3000 !
      Si daca Branham a vazut o viziune trebuia sa ii spuna viziune ,nu fapt real implinit !

      Ștergere
    3. Viorele, eu înţeleg ce vrei tu să spui. Viziunile sau proporţiile ÎN BIBLIE sunt altfel decât în lumea fizică. De exemplu, despre Solomon, de care se spune că ar fi avut 1000 soţii (nu 999, nu 1001, ci exact 1000, "elef") şi ar fi încasat 666 (!!!!) de talanţi de aur tribut PE AN, adică 24 tone, şi care cf. Bibliei ar fi fost cel mai mare şi mai tare împărat din lume, nu se aminteşte niciunde în istorie nimic. Şi nu a trăit pe vremea dinozaurilor, ci acum vreo 3000 de ani, când deja se scria orice prin cronici. De ce? Pentru că Biblia nu e o carte de istorie, care afirmă nişte lucruri şi noi trebuie să le demonstrăm dpdv. ştiinţific. Aici (în lumea în timp şi spaţiu), povestea lui Solomon, a lui David, Moise, Ilie, a fost poate cu totul diferită, cel puţin aşa a fost percepută de cei din jur. Pentru că Biblia (de)scrie pe mai multe nivele. Pe plan spiritual, Solomon care reprezintă modelul lui Isus Cristos a avut 1000 de soţii, adică o singură MIREASĂ, şi a fost cel mai înţelept şi puternic împărat, şi a primit 666 de talanţi de aur, cifră despre care voi scrie poate cu altă ocazie...

      Dar Branham a fost un personaj FIZIC, ÎN CARNE ŞI OASE, AICI PE PĂMÂNT. El nu se poate asocia cu 7,17,666,1000, cu Ilie, cu Îngeri, Metatron, IHVH, ELOHIM, cu NIMIC. Toti care au facut-o inainte de el şi o vor face vor înnebuni. Şi dacă ar boteza 17 persoane, sau 500, 1000, numere care în BIBLIE sunt "sfinte" (adică complete), AICI nu vor corepsunde niciodată.

      Ai putea susţine că Branham ar fi avut vedenii "corecte" în ceea ce priveşte numărul de botezaţi, de martori, dar niciodată că acestea sunt AICI CORECTE. Dar Branham nu este "în Biblie", el nu a venit să creeze noi arhetipuri, precum Solomon sau David, el trăieşte şi se manifestă aici în timp şi spaţiu. Dacă el a fost în vreo viziune şi a botezat 17 oameni, a văzut 1000 martori, a fost în nor, înseamnă că a fost transpus într-un plan spiritual şi a trăit o realitate mai completă decât cea din lumea fizică. Dar nu poate veni aici (în lumea noastră) să ne ceară să credem că lucrurile s-au întâmplat exact aşa pe pământ. Nu au fost 17, nu 1000, nu a fost nici măcar în norul acela FIZIC creat de rachetă.

      Dacă Branham era un profet biblic, sau măcar un maestru spiritual, sau cel puţin un om SINCER (cum de fapt i s-a spus că trebuie să fie, dacă vrea să-l credem noi acum), ar fi recunoscut că multe lucruri pe care le spune nu sunt "AŞA VORBEŞTE DOMNUL" ci sunt de fapt visele, dorinţele, aspiraţiile lui, şi nu ar fi confundat atât de mult lumea spirituală cu cea în timp-spaţiu.

      Branham cu siguranţă era un om extraordinar dpdv. spiritual, adică avea viziuni şi alte capacităţi paranormale pe care însă şi mulţi alţii le au. Avea şi o dragoste mare faţă de Domnul. Problema lui a fost însă că a început să se creadă ceva special aici pe pământ, mai presus de alţii. Nu a avut echilibrul de a trăi între două lumi. A transpus mult din lumea sa spirituală, visuri, dorinţe, sentimente în plan fizic. Cei din jurul lui l-au înălţat tot mai mult la rang de profet, cristos sau dumnezeu, şi zic e bine să nu mai ai nici un alt dumnezeu sau profet pe lângă el. Problema lui Branham şi a urmaşilor lui este că vor să ne oblige să credem LITERAL ce a spus el, deşi aici niciodată nu s-a întămplat şi nu se poate dovedi.

      Poate nu este atât de important dacă botezul ăla s-a întâmplat aşa sau nu, dacă branham a fost sau nu în nor, sau dacă au căzut 16 oameni de pe podul municipal. Branham sau oricine poate să spună că e la modul "spiritual", că cifrele oricum sunt "relative" etc, bla bla. Dar necazul vine atunci când Branham îşi arogă anumite atribuţii şi funcţii, când "taie şi spânzură", când ţipă şi acuză pe toţi care nu îl cred pe el.

      Şi de ce? Pentru că nu a înţeles de fapt ce înseamnă "bărbat" şi "femeie" în sens biblic, nu a înţeles ce e sămânţa şarpelui şi nu a înţeles cum e cu dumnezeirea.

      ABEL

      Ștergere
    4. ...si toate astea de ce Abel?...pentru ca nu a inteles cum e cu el de fapt...caci fiecare particica din om care nu este in ordine se exprima si creeaza in exterior o dezordine, o lume haotica care reflecta gandirea, sentimentele, universul celui care elibereaza acele lucruri...caci ele nu suporta sa stea inchise inaluntrul omului...ne-a "creat" in chipul emotiilor lui, in chipul resentimentelor lui, in chipul povestirilor frumoase ale lui, in chipul minunilor si vindecarilor lui, in chipul imaginatiilor lui frumoase sau bolnave, toxice sau "eliberatoare"...

      A proiectat si a insistat pentru asta....a tipat, ba chiar a urlat si acuzat cand ii era amenintata libertatea de a mai exprima repulsie, nevrotism, nesfarsitul lui nevrotism si nemultumire pentru parul scurt, pentru femei...

      Dpdv pshihologic e bine ca s-a exprimat dar trebuia sa se inspaimante cand se asculta....sau poate ca si-a ucis de mul timp cainele care latra inlauntrul lui cu numele de constiinta?....

      Ștergere
    5. A vrut sa ne duca cu forta, sa ne atraga, sa ne castige, intr-un univers personal inchipuit de el, frumos, inexistent pentru noi si nepotrivit...univers unde daca esti la vanatoare si nu ai veverite sa le poti crea ca apoi sa le gauresti creierul si ochisorii lor micuti cu gloantele perfide....

      Incep sa-i patrund in universul lui...mi-au trebuit ceva ani...dar functioneaza...si ce e bine e ca daca nu esti sclavul lui poti decide daca te alaturi unei astfel de lumi...daca nu...esti acolo inca poate si nu poti face nimic sa iesi....

      Univers in care el a fost ordinat supranatural din cer la raul Ohio, cu sute si mii de martori a avut...apoi un inger l-a trimis, apoi la facut Ilie, chiar profetul din maleahi care are dreptul VT sa taie sa spanzure, apoi o nou surpriza, el e si Inger, si Fiul Omului, si Moise, e si Eliezer care cauta o Mireasa....e si ingerul care singur descopera tainele, apoi creste si devine Cristos Branham....cand suna soneria si se trezeste din acest vis..., era sunetul ambulantei care la dus pe 18 decembrie 1965 la spital in Amarillo, nume predestinat de acru...unde profetul este rupt in bucati, sfasiat, picioarele ii erau incolacite in jurul volanului....a durut...doare...apoi in chinuri...

      Moare neprimind un pic de sange de la nimeni...nici chiar de la Billy Paul...cel pentru care s-a sacrificat toata viata...ba chiar acesta semneaza rapid in 24 decembrie decuplarea lui Branham de la aparate...profetul moare socand America socand pe toti dezamagind pe unii, ranind pe altii, eliberand pe altii, indoctrinand pe altii....o drama, cum zicea fratele Neville..."ii placea lui fratele Branham sa dramatizeze lucrurile si povestirile si asta ajuta oamenii sa inteleaga mai mult dar si viata lui a fost o drama"

      Ștergere
  3. "Nu a avut echilibrul de a trai intre doua lumi"
    Se prea poate.
    Unul Singur si Unic a reusit chiar pironit pe cruce sa-si pastreze echilibrul intre cer si pamant.

    Noi ceilalti inclusiv Adam, Avraam, David, Petru, Branham, Lica, Adi, Viorel si lista poate continua cu toti cei nascuti din femeie, am mintit fiecare intr-o masura mai mare sau mai mica.

    Tin minte ca fiind in clasa intai am adunat 6+8 si mi-a iesit 17. De atunci numarul 17 a avut o semnificatie speciala. Tin minte, Invatatorul baut mi-a ars cu batul peste mana de n-am mai putut scrie o saptamana.
    Acum "norul " de probabilitate din fizica cuantica genereaza incertitudini serioase savantilor in timp ce invatatorii cu aratatorul isi vad de meserie nestingheriti. Unii isi vad de "adunare" altii mai dau cu batul mai ales cei din lumea a treia.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dacă ar fi să facem o comparaţie, Domnul Isus a putut să meargă „pe sârmă” între cer şi pământ. Calea noastră din fericire nu e chiar atât de îngustă, totuşi îţi trebuie un oarecare echilibru. Când te opreşte poliţia pe stradă ca să te verifice dacă ai băut, uneori te pune să mergi pe linia din mijlocul drumului. Oricine din noi ar trebui să treacă acest test, dacă nu este băut, sau intoxicat, chiar dacă puţini din aceştia ar putea merge pe sârmă între două bocuri.

    „Beţia” de care vorbesc este cauzată de lumea dualistă în care trăim, care în limbaj biblic se numeşte „Mitzrayim” (Egipt). Cineva poate cădea fie în latura raţională, când încercă să analizeze, să explice logic orice lucru negând tot ce ţine de credinţă, fie în latura spirituală, mistică, când încearcă să devină un „sfânt” şi se dezice de orice este pământesc, omenesc, neagă lumea aceasta şi pe toţi cei ce nu cred ca şi el.

    Mâncatul din pomul cunoştinţei binelui şi răului cauzează „beţie” sau „intoxicare” la cel care mănâncă, pentru că el crede că acum „cunoaşte” ce e bine şi ce e rău. Unii vor spune că ştiinţa este totul, nu există cer nici Dumnezeu nici viaţă după moarte. Totuşi, în ei există o mică părticică, cu care ei cred, chiar şi la nivel inconştient, la nivel de „vis”, de „speranţă” ca totuşi să existe ceva... Aici se vede deja că omul este „dual”. Alţii mănâncă din pom şi cred că pot dovedi totul spiritual, cred că „revelaţiile” pe care le-au primit explică toate lucrurile. Şi totuşi, dacă se analizează mai adânc, sau le pune cineva întrebări, îşi vor da seama că nu pot explica chiar totul, sau că există o incertitudine, au mai multe explicaţii. (Iarăşi dualism).

    Branham a văzut lucrul acesta în primii ani, când a întâlnit doi predicatori care ambii aveau Duhul Sfânt, dar unul era un „făţarnic”. Branham a găsit o „explicaţie”, un verset care spunea că ploaia cade şi peste cel bun şi peste cel rău. Dar în realitate este mult mai complicat, omul este o fiinţă mult mai complexă, duală, nu îl poţi clasifica ca bun SAU rău.

    O poveste din tradiţia iudaică orală pe care nu ştiu să o redau chiar foarte bine spune aşa: Un împărat într-o ţară depărtată a auzit de lucrările făcute de Moise în Egipt sau în pustie. A trimis un pictor ca să-l picteze. Când a văzut tabloul, nu i-a plăcut ce a văzut. A mai trimis încă doi, şi tot nu a putut să creadă. Aşa că a plecat el însuşi să-l întâlnească pe Moise în deşert. Când l-a văzut, s-a mirat şi i-a spus „Pictorii mei te-au pictat bine. Dar cum se face că am văzut ba un criminal, ba un mincinos şi ba un ..??...” (nu mai ştiu ce era, oricum negativ). Moise i-a răspuns: „SUNT ŞI ASTA”. Auziţi cum vorbesc evreii despre profetul lor? Ei recunosc deci că în El există toate aceste trăsături. Aşa este cu orice om. Mă întreb oare, dacă „făţarnicul” din viziunea lui Branham nu era chiar el însuşi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. continuare...

      A „cunoaşte” binele şi răul este deci destul de greu, şi duce numai la „beţie”, la unilateralitate. De aceea spun, că Branham a greşit când a împărţit oamenii în alb şi negru, buni şi răi, oaie şi capre, fecioare şi curve, păcătoşi şi sfinţi, etc. NU MERGE, NU, NU, NU!

      Dacă Biblia face aceasta, este OK. Pentru că acolo nu se fac diferenţe între oameni şi oameni, bărbaţi şi femei, rase, naţiuni ci între arhetipuri, personalităţi psihologice dacă vreţi un termen mai la modă. Din cauză că oamenii nu au înţeles aceasta, s-a ajuns unde s-a ajuns, la ură, antisemitism, cruciade, genociduri, jihaduri. Pentru că unii cred că trebuie să nimicească pe cananiţi sau filisteni (palestinieni?), alţii cred că trebuie să şteargă pe Israel de pe hartă. Şi între creştini e la fel, fiecare vede „fiara” sau „anticristul” într-o altă religie sau persoană,

      Binele şi răul nu trebuie „cunoscut”. Trebuie înţeles că ambele există aici, în noi, şi că există un scop mai înalt în spatele acestora. De aceea şi cuvântul „BUN” are valoarea numerică 17 în Biblie, şi Aceasta este bazată pe acest număr. De aceea se spune în Romani 8:28 că „toate lucrurile lucrează împreună spre BINELE celor ce iubesc pe Dumnezeu”. Apoi Pavel întreabă: „Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul sau strîmtorarea sau prigonirea sau foametea sau lipsa de îmbrăcăminte sau primejdia sau sabia?” Apoi tot el dă răspunsul: „Căci Sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nici o altă făptură (Sau: zidire.), nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru.”.

      Sunt 7+10 lucruri, deci în total 17, care subliniază încă odată că TOTUL E BINE”. Vedeţi aşadar, cum comunică Biblia? Un număr în Biblie are PUTERE, este o ENERGIE. Nu aici pe pământ. Nu înseamnă nimic că predic peceţile pe 17 martie sau am botezat 17 persoane, poate doar în mintea mea, visele mele, universul meu.

      Ștergere
    2. Deci dacă Branham e un univers „dual”, la fel e şi Graham. Acum de ce ar fi Graham mai prejos, fiindcă aici în lumea aceasta are un nume din 6 litere? De ce trebuie Branham să „îmbrace” tot mai multe haine de personalităţi biblice „de bine”? De ce îşi ia el haina lui Ilie iar pe cea a „lotiţilor” sau „sodomiţilor” le-o plasează lui Billy Graham sau Oral Roberts. De ce nu poate să recunoască că şi Graham sau Roberts au adus oameni la Cristos?

      Pentru că Branham era în suferinţă în dualitate, un rob al Egiptului. Nu putea concepe că binele şi răul sunt conectate, nu trebuie să fie separate, trebuie lăsate împreună. Până şi Domnul Isus spune pilda cu grâul şi neghina: „Lăsaţi-le să crească împreună”. NU JUDECAŢI. Ele îşi au rostul lor. Aşa-i că pilda aceasta, sau cea cu caprele şi oile, cu fecioarele, te tentează să judeci? Să creezi DUALITATE, să mai culegi un rod din copacul interzis??? Branham nu numai că a separat grâul de neghină, el nu a înţeles nici măcar că grâul în sine e un TOT UNITAR. A separat chiar în planta cea „bună” să zic aşa, pleava de bob. A zis că viaţa trece tot mai sus şi doar bobul este ce contează, acesta fiind Mireasa Cuvânt, cei ce cred Mesajul. Rădăcina, tulpina, frunzele sunt celelalte denominaţii, moarte, uscate, bune pentru ars...

      Săracul de el, nu a ştiut că fără rădăcină, sau frunze, sau tulpină, nici bobul nu ar fi nimic? Ce spune Pavel în Romani 11:18: „Nu te făli faţă de ramuri. Dacă te făleşti, să ştii că nu tu ţii rădăcina, ci rădăcina te ţine pe tine.”

      Dar chiar şi de ar fi vorba de pleavă, de neghină, de capre, de fecioare neînţelepte care „merg la judecată”, să nu ne grăbim să credem că sunt nişte oameni care vor merge în iad... Nu spune niciunde asta. Sunt laturi ale personalităţii umane, precum legalismul, raţionalismul, duhul religios sau mai ştiu eu ce, care nu vor putea intra dincolo în felul acesta. Ele vor „arde”, adică vor dispărea, vor fi corectate, aceasta înseamnă „judecată”, nu pedepsite.

      ABEL

      Ștergere
    3. Ce verset tare ! Ce multe spune. Branham l-a omis.
      Romani 11:18: „Nu te făli faţă de ramuri. Dacă te făleşti, să ştii că nu tu ţii rădăcina, ci rădăcina te ţine pe tine.”
      Multumesc

      Ștergere
    4. Branham se vroia in varf cu ceilalti frati detronati si alungati in foc, ca pleava....ascultati capodopera si vedeti ca NU LE ACORDA nici o sansa fratilor in Cristos, din cauza unui tablou gresit inteles si care il situa in varf. Desi acolo a fost, este si va fi, doar locul Lui, nu a lui Branham.

      Cand hranesti un copil al Domnului sau il imbraci o faci Lui, la fel si cand respingi si umilesti. cand Branham a inceput sa compare negativ pe toti cu personajele rele ale Bibliei il includea si pe Domnul acolo, care era intr-un baptist, o sora penticostala, etc.

      Rau, mult rau si-a facut Branham cu mana lui si ne-a invatat si pe noi calea urii si a dispretului fata de altii.

      Dupa ce nu a mai avut pe cine sa urasca nou, a inceput sa se urasca pe sine pana la capat. Si-a ruinat slujba si viata si chemarea si a inchis taraba.

      Ștergere
    5. ""Cel ce sadeste si cel ce uda nu sunt nimic;Dumnezeu este cel care face sa creasca"" .

      ""Dumnezeu nu se lasa batjocorit;ce seamana omul aceea va si secera"".

      Din ce vad in aceste versete si altele D-zeu nu venereaza un om,nu ii acorda importanta pe care o acorda omul . El este impartial,bogat in indurare,la El nu se are in vedere fata omului! Deci poti sa para unii smeriti,oameni sinceri si alte calitati....El cerceteaza ranunchii si inima!. Daca in inima este mandrie,rautate si dispret fata de alti oameni ,toate acestea se vor intoarce impotriva celui ce le emite.Omul este si emitator si receptor. ""Ce seamana omul aceea va si secera"".

      Ștergere
    6. Amin. Dumnezeu face sa creasca, Ce minunat.

      Ștergere
  5. "Cand hranesti un copil al Domnului sau il imbraci o faci Lui, la fel si cand respingi si umilesti. cand Branham a inceput sa compare negativ pe toti cu personajele rele ale Bibliei il includea si pe Domnul acolo, care era intr-un baptist, o sora penticostala, etc."

    Exact asta e ideea. Şi Domnul i-a zis să nu îi mai numească pe oameni "Ricky şi Ricekta". Pe de altă parte le recomandă oamenilor să nu le pună numele "Rick" la copii (niciodată nu am înţeles de ce). Dar atunci el de ce le numeşte Rickete şi Izabele?

    Domnul a mai spus şi să nu smulgem neghina, să o lăsăm acolo unde este. Şi ea îşi are rostul ei, ce ştim noi?

    RăspundețiȘtergere
  6. Bine, mai oameni buni, cum se zice, " e la mintea cocosului " faptul ca Branham nu a botezat atunci intr-un paraias sau intr-o balta , incat cineva sa treaca cu usurinta pe malul celalat , pregatit sa faca poze de amintire pentru rudele celor botezati, ci el a botezat intr-un fluviu, si nimeni nu se astepta la ce s-a intamplat atunci, ca "sa fie pe faza " cu fotografii publicitare , cum se face si astazi la cultele religioase , ca sa-si atraga " membrii " sustinatori si sponsorii programelor lor . Oamenii care au crezut atunci Cuvantul Vorbit , ca si acei de astazi, NU SUNT INTERESATI IN PUBLICITATE , ci doar in MARTURIA DE CREDINTA, asa cum este si botezul crestin in apa in Numele Domnului Isus Hristos , nu in titluri de persoane fictive

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai raspuns gresit si naiv. Vorbe goale antipublicitate.
      Si la voi toti isi fac poze la botez si adunari, lasa rautatile astea mai morocanosule.

      Pretutindeni unde a avut oameni multi Branham si-a facut poze cu ei. Asa ca ce ai zis e fara valoare.
      Prejudecatile astea va reprezinta cand e vorba de altii dar cand e vorba de voi, taceti.

      Publicitatea voastra mincinoasa e gresita.
      Voi nu aveti la ce ca daca ati avea...woai mama nimeni nu v-ar opri sa dovediti opusul.

      Care dintre personajele urmatoarelor titluri este fictiva?
      Tatal este fictiv?
      Fiul este fictiv?
      Duhul Sfant este fictiv?

      Ce nu este biblic cu ele? Ce e gresit la ele?

      Ștergere
    2. Nu ai raspuns la adevarata problema behaitul....De ce nimeni nu a vorbit nici branham despre vreun glas si trimitere niciodata pana dupa 1952?voi aparati minciuna doar de dragul apararii minciunii.

      Ștergere
    3. Oameni fac orice ca sa aiba un profet , merg chiar si contra bibliei doar sa il sustina !

      Ștergere

    4. Nu trebuia sa treaca nimeni pe partea cealalta, se putea face poza de grup pe mal. Se putea lua marturii de la frati ulterior, dar nimeni nu a auzit si nimeni nu a vazut nimic.

      Ma mir cum de oamenii care au fost instruiti "sa nu treaca peste ce este scris" sunt atat de creduli la lucruri inchipuite care nu pot fi dovedite din propriile cuvinte ale lui Branham in primul rand, nu mai vorbesc si de alte dovezi palpabile.

      Ștergere
    5. Nelutule ,daca te uitai atent sunt si poze facute de pe acelasi mal ,in care se vede audienta.
      Problema e alta, Branham a spus ca au scris ziarele despre acest eveniment, pai cum a scris ziarele si nu se mai gasesc articolele , stii prea bine ca toate publicatile au arhiva ,care trebuie sa pastreze ,absolut toate articolele scrise!
      Tu daca ai fi fotograf si ai fi fost pe malul apei atunci, vedeai ca se boteaza mi de oameni, si ai o audienta de alte mii, tu nu ai fi facut o fotografie care sa ramana in istorie? Hai sa fim seriosi !
      Si la urma urmei cine a auzit glasul ala ,ca nu mai inteleg nimic? Doar el, sau el si nevasta lui, sau si publicul?

      Ștergere
    6. Cuvinte plin de mandrie: "Oamenii care au crezut atunci Cuvantul Vorbit , ca si acei de astazi, NU SUNT INTERESATI IN PUBLICITATE , ci doar in MARTURIA DE CREDINTA, asa cum este si botezul crestin in apa in Numele Domnului Isus Hristos , nu in titluri de persoane fictive"
      Ce Cuvant vorbit ca Branham era PENTICOSTAL ATUNCI ! ? ( TURCULE! CA NU PRICEPI ODATA LUCRURILE )

      Ștergere
    7. Mda...imi vine sa zambesc la ce perle spun unii.Eu inteleg sa fi credincios dar nici sa ajungi in ridicol si sa ceri credinta pentru evenimente inchipuite.

      D-zeu nu judeca nimic din ceea ce nu sa petrecut in lumea materiala,sau in lumea cu 3 dimensiuni.

      Noi vom da socoteala pentru ceea ce am facut in TRUP,adica in lumea tridimensionala.Nu intr-o lumea virtuala. Sau de ex. sa fim judecati fiindca noaptea visam ca impuscam pe altii.Am dat un exemplu ca sa arat ca ceea ce nu se intampla in lumea tridimensionala nu are valoare.Este egala cu zero. Adica sa fi judecat pentru ceva ce nu sa intamplat ci doar a avut loc in lumea lui Branham.

      Isus a facut minuni si semne cu martori de fata.Apoi ia judecat ca nu au crezut semnele si minunile.Deci au fost defata acei oameni.Nu sa petrecut nimic in alte dimensiuni cuantice sau dimensiuni virtuale.

      Sau mai rau:sa inceapa unii sa isi insuseasca atitudini si gesturi de judecatori(oare cine ia pus judecatori peste altii) si sa inceapa sa improste pe frati cu acuzatii prostesti pentru niste presupuse evenimente carora nimeni nu le gaseste originea....D-zeu nu este nedrept sa faca asa ceva.

      Oamenii fac asa ceva.Cei care sau umflat de atatea taine si comori stiute doar de ei.

      Ștergere
    8. Tu doar stii bine ca persoanele fictive sunt cele ale trinitatii religiosilor, iar Cuvantul vorbit nu este ce a spus Branham, ci Domnul , fiindca El l-a trimis cu darul de vindecare si cu Mesajul . Asa ca nu e sigur ca turcul sunt eu

      Ștergere
    9. Ce contine Mesajul si de ce a fost trimis?

      Ștergere
    10. Daca pentru tine Tatal Fiul si Duhul Sfant sunt personaje fictive nu inseamna ca si ai dreptate.

      Ștergere
    11. Cum de ai publicat din nou articolul desper Ilie=Branham dupa ce si tu ai vazut ca nu sunt 5 venirii ale lui Ilie. Inca mai sustii invatatura falsa?

      te referi la matei 17 dar uiti ca ACOLO ERA ILIE SI DE EL A VORBIT DOMNUL CA VA VENI SI CHIAR CA VA VENI la Israel, iar alta profetie pentru inca unul intre Ioan Botezatorul si acesta care vine, nu exista, deci Branham NU ARE NICI O SINGURA PROMISIUNIE.
      Iar in maleahi Domnul vorbeste poporului Israel direct...chiar si cand zice "VA VOI TRIMITE...inseamana "voua va voi trimite, si exact asa face. Cele doua sarcini din Mal 4:6, a si b sunt implinite frumos de 1. Ioan Botezatorul si 2 Ilie care vine la Israel.

      Ucenicii cand au intrebat DE ce zic carturari ca trebuie sa vine intai Ilie il vazusera pe munte pe Ilie nu pe Branham si raspunsul Domnului tot pentru Ilie era, caci nu de Branham fusese intrebat.

      De ce mintiti oamenii cu buna stiinta Nelutule?

      Ca nu am stiut si am crezut gresit e una si acum dupa ce stim clar sa invatam minciuni, e ceva extrem de grav in opinia mea.
      De ce faceti asta?

      http://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2014/03/13/mesajul-orei-in-cateva-articole-explicative-6-2/

      Ștergere
  7. Iata ce declara in 1950:
    And I looked, coming right down out of the heavens, out of a place about as big as this platform, where the blue skies churning like waters... Coming right down out of there came a big thing, like a star, whirling around, going, whew [Brother Branham illustrates--Ed.], coming right down visibly before the eyes. Moved right down, looked like a star at a distance. When it got close, It looked like a milling fire of Light, moving right down and set over where I was. Then went right back up into the heavens again. The waters let up.
    God Revealing Himself to His People, August 13, 1950 (tape #50-0813E)

    Dupa ce Lindsay scrie cartea "A Man Sent From God" la pagina 105 explica o prorocie in care se spune:"așa cum Ioan Botezătorul a fost trimis ca un precursor la prima venire a Domnului, așa El trimite mai departe acest evanghelist [Wm. Branham] și alții ca el să se mute oamenii și să-i pregătească pentru a doua venire a Sa. "
    De atunci Branham scimba versiunea!

    I was baptizing down on the river, my first converts, at the Ohio River, and the seventeenth person I was baptizing, as I started to baptize, then I said, "Father, as I baptize him with water, You baptize him with the Holy Spirit." I started to--to put him under the water.
    And just then a whirl come from the heavens above, and here come that Light, shining down. Hundreds and hundreds of people on the bank, right at two o'clock in the afternoon, in June. And It hung right over where I was at. A Voice spoke from there, and said, "As John the Baptist was sent for the forerunner of the first coming of Christ, you've got a--have a Message that will bring forth the forerunning of the second coming of Christ."--William Branham
    How the Angel Came To Me, January 17, 1955 (tape #55-0117)_

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hundreds and hundreds of people on the bank, ( tradus "sute si sute de oameni pe mal" ! NICI O DOVADA ! ....
      right at two o'clock in the afternoon, in June. And It hung right over where I was at. A Voice spoke from there, and said, "As John the Baptist was sent for the forerunner of the first coming of Christ, you've got a--have a Message that will bring forth the forerunning of the second coming of Christ."--William Branham.

      NIMENI O A VAZUT SI NIMENI NU A AUZIT NIMIC SI NIMENI NU A MARTURISIT NIMIC NICI BRANHAM NU A STIUT DE ASA CEVA TIMP DE 20 DE ANI PANA I-A VENIT O IDEE NOUA.

      Ștergere
    2. Vezi Adi ca in 1950 nu spune nimic de insarcinarea cu voce ci decat dupa ce aude acele prorociri in adunare?

      Cum am mai zis, Branham preia continutul lor si il plaseaza in urma cu apr 20 ani in urma in 1933.

      A vorbit ce si-a inchipuit si ne-a mintit cu inchipuirile lui copilaresti.

      Ștergere
    3. Exact asta ai zis si tu.

      Ștergere
    4. Ai citit cartea: Why I Left the Tongues Movement?

      Ștergere
    5. pagina 105 din editia romana? ca nu gasesc nimic la pagina asta. "A Man Sent From God"

      Ștergere
    6. http://people.delphiforums.com/johnk63/evetns.htm#light
      On page 43 of Mr. Lindsay’s book, Wm. Branham gives an account of this incident but didn't mention a voice with the message comparing John the Baptist’s ministry with his own. But later in the book, we learn something very interesting. On page 105, Mr. Lindsay describes a prophecy given at a Branham meeting which said, "...that as John the Baptist was sent as a forerunner of the Lord's first coming, so was He sending forth this evangelist [Wm. Branham] and others like him to move the people and prepare them for His second coming." It was only after A Man Sent From God containing this prophecy was published that Wm. Branham began to attribute the nearly identical prophecy to his own ministry, saying that a supernatural voice spoke it at the 1933 baptismal service.

      Ștergere
    7. A, am uitat sa va zic numarul celor care erau pe mal cand eram acolo tot intr-o zi insorita de iunie. Era vreo 3-4 dupa masa.
      Cam cateva sute.
      In descrierea facuta sutele de oameni erau asociate cu luna iunie ora doua dupa masa. Vreti DOVADA? Din pacate n-am , nici nu e nevoie. Daca zicea ca nu era tipenie de om in jur la ora aia atunci chiar ca trebuia dovezi.

      Ștergere
    8. In editia "William Branham un om trimis de Dumnezeu" din romana e la pagina 73.

      Ștergere
    9. Si din sutele alea nu a auzit nimeni o voce supranaturala? Sau au facut toti un pact sa taca zeci de ani? Hai ca sunteti funny cu SF-urile lui Branham...

      Ștergere
  8. -I Do Not Know-

    The third time William Branham relates this story, (1951) he says that a voice spoke and that “many asked me what it meant. And I said, "I do not know.”

    If Bro. Branham did not know what it meant in 1951, why then does he know exactly what it means in August 1952?

    A inventat povestea cu vocea dupa ce a auzit-o pe Anna Schrader. E clar? E foarte clar !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta e tare :)))). in 1951 nu stia nimic iar in 1952 stia tot. e clar ca ceva nu este in regula aici.

      Ștergere
  9. Am pus in articol si acest filmulet al lui fr Collins mai recent despre botezul de la raul Ohio. E totul foarte clar.
    Branham inventeaza cifre de pana la 10.000 de oamenii martori si mii botezati !!!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=x6tjikADA_U

    RăspundețiȘtergere
  10. PĂRERI DESPRE FRATELE BRANHAM



    Luate din comentarii traduse despre Reverendul William Branham, scrise de cîţiva predicatori renumiţi şi personalităţi ale lumii.



    1. ORAL ROBERTS: ‘Un om devotat şi umil a lui Dumnezeu.’

    (‘Ape vindecătoare’, Iulie 1948)



    2. GORDON LINDSAY: ‘Niciodată nu am avut un predicator chemînd surzii, muţii şi oamenii orbi pentru rugăciune,şi apoi să vezi aceşti oameni eliberaţi imediat…o slujbă care a fost dincolo de ce noi am avut înainte mărturisind.’

    (Casa construită de Domnul)



    3. JACK MOORE: ‘Cel mai dotat dintre toţi evangheliştii.’

    (Toate lucrurile sînt posibile ‘ de D.E.Harrel)



    4. TOMMY OSBORNE: ‘El a venit jos şi a trimis un om simplu- un profet.Dar de data aceasta mai mult decît un profet.De data aceasta un ‘om-Isus’…’Dumnezeu în această generaţie, a venit în alt timp în trup uman.El a venit în trup ca noi toţi, oricum într-un fel individual în acest om, acesta era profetul Lui pentru această generaţie.El l-a însoţit cu semne supranaturale, să trezească atenţia lumii încă odată printr-un semn.’

    (Serviciul Memorial al fratelui Branham, Ianuarie 26, 1966)

    RăspundețiȘtergere
  11. 5. GEORGE EKEROTH: ‘Dumnezeu a chemat omul umil…şi a uns slujba lui la un nivel că în cîţiva ani numele său a fost cunoscut pînă în cele mai îndepărtate locuri din junglă .Oriunde ve-ţi merge în această lume voi ve-ţi afla numele acestui mesager care va depăşit.’

    (Introducerea cărţii lui Morris Cerullo:’Vînt peste secolul 20’)



    6. YVES A.BRAULT: ‘În aceşti ani de început, el (Morris Cerullo) a fost asociat cu William M. Branham ,care a venit la credinţa că el a fost profeticul mesager al Apocalipsei.Acest mesager a scos în evidenţă vindecarea în lucrarea lui.Vindecarea de asemenea a devenit dominantă în lucrarea lui Cerullo.’

    (Morris Cerullo: ’Mesagerul profetic al sfîrşitului)



    7. DAVID HARRELL jr.:’William Branham a devenit un profet la o generaţie…’

    (Cartea ‘Toate lucrurile sînt posibile’)



    8. JAMES MORRIS:’Bramham a fost, mai mult ca oricare alt evanghelist, care a început după al doilea război mondial trezirea credinţei f undamentaliste evanghelistice urmînd însărcinarea sa dată de Înger în 7 mai 1946.‘

    (Predicatorii)



    9. THOMAS R. NICKEL:’În zilele Bibliei, erau oameni a lui Dumnezeu, care erau profeţi şi văzători.Dar în toate Scrierile Sfinte, niciunul din ei nu

    a avut o slujbă mai mare ca a lui William Branham, un Profet şi un Văzător a lui Dumnezeu…Branham a fost folosit de Dumnezeu, în Numele lui Isus, să învieze morţii !’

    (Vocea - Februarie 1966)

    RăspundețiȘtergere

  12. 10. JOSEPH MATTSON-BOZE :’Uneori eram speriat din cauza simţămîntului sfinţeniei care penetra adunarea, dar niciodată nu am pierdut

    să văd darul lui Dumnezeu în operare prin slujitorul Lui şi să simt căldura dragostei care curgea prin slujba lui.’

    (Vestitorul Credinţei – Februarie 1966)



    11. H. RICHARD HALL :’El a fost numărul unu.Dintre toţi evangheliştii care lucrează la prezent, poţi pune douăzeci dintre ei pe o parte şi William Branham pe cealaltă parte şi el va domina pe toţi.

    (Interviul ‘Memorialul profetului ‘,-Scutul Credinţei –nov 1969)



    12. UN EVANGHELIST:’Umblînd aproape de Domnul cum Elisei a umblat cu Ilie ,aşa acea manta a fratelui Branham va cădea peste voi..în marea trezire care ne stă în fată.’

    (Ziua încoronării – TVD Ianuarie 1966)



    13. DEMOS SHAKARIAN:’Reverendul Branham des a făcut afirmaţia că Părtăşia la care a aparţinut a fost Evanghelia oamenilor creştini,.Des, cînd a fost chemat să vorbească la diferite convenţii şi serii de întîlniri el a călătorit distanţe lungi să ţină aceste angajamente. Duhul său de slujire a fost o inspiraţie.’

    (In memoriam – Vocea – februarie 1966)



    14. JACK COE, jr.:Eu cred că fratele Branham a fost un mare om a lui Dumnezeu…’

    (E-mail – Iunie –iunie 26, 2001)



    15. GERALD DERSTINE:‘L-am cunoscut personal pe William Branham.El a fost considerat un profet aşa cum a slujit în zilele lui.’

    (E-mail – Octombrie 06, 2001)



    16. LEROY JENKINS : ‘Eu ştiu că Dumnezeu ridică profeţi şi predicatori pentru fiecare generaţie aşa că acolo este întotdeauna cineva să ducă mesajul’.

    (E-mail – Octombrie 07, 2001 de June Buckingham)


    RăspundețiȘtergere
  13. 17. R.W. SCHAMBACH:’Desigur fratele William Branham a murit de mulţi ani, dar cînd trăia el a fost puternic folosit de Dumnezeu în trezirea de vindecare care s-a întins în toată lumea în 1950.’

    (E-mail – Octombrie 12, 2001)



    18. F.F. BOSWORTH:’Cînd darul operează, fratele Branham este cea mai sensibilă persoană la prezenţa şi lucrarea Duhului Sfînt şi realităţile spirituale ca oricare altă persoană pe care am cunoscut-o vreodată.’

    (Un profet vizitează Africa de sud-J.Stadsklev)



    19. Fratele Branham este un canal pentru multe din ele, mai mult darul de vindecare; el deasemenea este un Văzător cum au fost profeţii din Vechiul Testament.

    (Dr. F.F. Bosworth)



    20. DONALD GEE :’Branham a fost remarcabil de precis,şi imposibil de tăgăduit ceva de la Duhul lui Dumnezeu în revelaţiile sale.’

    (Vînt şi flăcări – pag .242)



    21. DEL GRANT :’…un itinerar al vindecării aşa cum, poate nu a fost niciodată comparat, în afară de Cristos şi de călătoriile Apostolilor cu bolnavii din zilele lor.’

    (‘Vocea vindecării’ – ianuarie 1949)



    22. W.J HOLLENWEGER:’Branham a umplut cele mai mari stadioane şi săli de întîlnire din lume.El a fost scris în ziare, uneori favorabil, cel mai des critic, de fapt cel mai mult nefavorabil.’

    (‘Penticostalii’ – pag.354)



    23. Persoana universal recunoscută ca părintele şi făcătorul de pace a trezirii a fost William Branham.Apariţia dintr-o dată a vindecărilor miraculoase în campaniile lui din 1946 a stîrnit o explozie spirituală în mişcarea penticostală care a fost să se mute pe Strada Principală; S.U.A., din 1950, şi a dat naştere la fraţii mişcării carismatice în 1960, iar în prezent atinge aproape fiecare denominaţiune din ţară.

    (Dicţionarul mişcărilor Penticostale şi Carismatice – pag. 372, Grand Rapids: Zondervan ,1988)



    24. BRANHAM, W.B.’Bill’(1909-1965):Predicator al trezirii care a popularizat penticostalismul şi slujibele de vindecare în America.Cruciadele lui s-au dezvoltat în evenimente profetice care l-au condus pe el să se vadă un profet în anii săi mai tîrzii.Influienţa lui este importantă în formarea mişcării carismatice a anilor 1980.

    (Irving Hexham-Dicţionar concis de religie- ediţia a doua :Regent College Press, Voncouver 1999)


    RăspundețiȘtergere
  14. 25. Cu deosebită consideraţie, ambii Kenneth Copeland şi Kenneth Hagin au arătat spre T.L. Osborne şi William Branham ca adevăraţi oameni a lui Dumnezeu care au influienţat mult viaţa lor şi lucrarea.Din nefericire ,Hagin şi Copeland nu sînt singurii în afirmarea lui Branham; propunătorul credinţei Benny Hinn, îi dă lui o apreciere la fel de bine.

    (Ce e greşit cu mişcarea credinţei ? – Hank Hanegraaf)



    26. Marele om William Branham a răspîndit o puternică mişcare a lui Dumnezeu pe pămînt pentru generaţia acestei ore…’

    (Vizitarea îngerească – Rev. George Lean Pike Sr.:11-16-79)



    27. În 1940 William Branham a fost de la început acceptat ca un profet adevărat.Ani în urmă şi eu l-am acceptat pe Branham ca un profet.

    (Mişcarea profetică – Rev. Robert S. Liichow : 1997)



    28. Dinamica crescută în penticostalism în secolul douăzeci este o caracteristică majoră a scenei moderne religioase.De la începutul ei, vindecarea divină a fost recunoscută ca un element critic a mişcării penticostale. Branham este recunoscut ca lider a momentului trezirii de vindecare.De altfel puţin cunoscut în afara mişcării penticostale, lucrarea sa şi cutremurătoarea influienţă de identitate ‘profetică’ pretinsă de contemporanii săi, teleevangheliştii de astăzi, şi de întregul penticostalism.

    (Profetul Vindecător: Dr.C. Douglas Weaver 1987)



    29. Totuşi Domnul în suveranitatea şi înţelepciunea Sa, fără tăgadă i-a folosit pe ei şi noi trebuie să recunoaştem puterea Lui şi ungerea Lui peste slujbele lor.Profetul evanghelist american William Branham a fost, cu toate intenţiile şi scopurile ,un alt asemenea om.

    (Istoria penticostală – David Littler)



    30. Pentru mulţi teologi William Branham a fost poate cel mai mare ‘profet’ pentru Biserica epocii finale.

    (O examinare a teologiei Împărăţiei – Autoritate şi teologia ploii tîrzii)



    31. Cînd el (Steve Hill)a început, m-am aşteptat să repete ceva cum William Branham a obişnuit să înveţe la cruciadele sale de vindecare.

    (Adunările lui Steve Hill – relatat de Dr. Ben Wilson: Ianuarie 10, 2000)



    32. Multe persoane prin istorie au pretins că Dumnezeu le-a vorbit prin îngeri.Am citit despre o persoană în particular.Reverendul William Branham, care a fost un evanghelist în 1940 şi 1950.

    (Atins de Înger – Rev. Wally Snook: 12/02, 2001)

    RăspundețiȘtergere

  15. 33. Paul Cain mult timp în urmă s-a despărţit de Branham dar încă pretinde că William Branham a fost cel mai mare profet a secolului 20.

    (Mişcarea viţei :Scripturală sau falsă – de David Doherty Dr.teol)



    34. Am citit cartea :Un om trimis de Dumnezeu – scrisă de Gordon Lindsay.Este o biografie a lui William Branham cum el s-a mişcat în mijlocul ungerii şi care a fost în viaţa lui ca un profet.El a fost chemat la o slujbă profetică. Aşa cum el s-a mişcat în aceea, el a fost chemat să fie profet şi evanghelist.

    (Diferitele nivele ale ungerii – Slujba viziunii de vultur)



    35. A fost predicat, că Dumnezeu urma să facă curînd un lucru nou, şi cînd un număr de studenţi au venit înapoi de la adunările lui William Branham din Vancouver toată misiunea a început să caute pe Dumnezeu mai aproape pentru o revărsare aşa cum ei au văzut în adunările lui Branham.

    (Mesagerul Evangheliei Împărăţiei – de Don Closen :august 1996)



    36. William Branham a demonstrat puterea originală a miracolelor.

    (Dr. Robert B. Thompson în ‘Slujbele trîmbiţei’)



    37. Iniţiatorul original al trezirii a fost William Branham.

    (Dr. Rodney Howard Browne)



    38. Că acolo au fost vindecări şi întîmplări supranaturale la adunările lui Branham sînt verificabile istoric.Acest Branham a fost ‘un om trimis de Dumnezeu’,un ‘profet să aducă biserica creştină în adevărul final.’Acceptarea lui Branham ca un mare om a lui Dumnmezeu de slujitori ca Oral Roberts, Ern Baxter, Gordon Linday şi T.L. Osborne, şi de privitorii publici, se sprijină pe doi factori: spiritul său smerit,şi puterea de a face minuni.

    (Evaluarea slujbei :1988)

    39. William Branham a fost un alt evanghelist al acestui secol care a fost puternic folosit de Dumnezeu pentru un număr de ani.

    (Revărsarea Duhului Sfînt – Martin şi Connie Sharlow, Sep.10,1999)

    RăspundețiȘtergere
  16. 40. De la Star City şcoala Biblică a fost mutată la Saskatoon şi denumită Institutul Biblic Betel.Liderii au fost puternic influienţaţi de adunările lui William Branham .Ei au înţeles că cel mai des vindecarea este împiedicată de apăsarea demonică.Soluţia lui Dumnezeu esra că acei lideri trebuiau să opereze cu darul discernerii duhurilor cum a făcut William Branham.

    (Cele 12 principii începătoare pentru trezirea din 1948-Jim Watt)



    41. William Branham a fost un vorbitor umil, om blînd obişnuit cu suferinţa, inima frîntă şi sărăcia.Pe jumătate literat prin standardele lumii,Branham a fost educat prin întîmplările supranaturale.Simplu în raţionament şi sărac în stăpînirea limbii engleze, Branham a devenit un lider în trezirea Vocii de Vindecare, care îşi are originea în anii patruzeci.Acolo erau mulţi trezitori ai vindecării care au venit în faţă în această epocă şi fiecare a avut a ei sau a lui unicitate, dar niciunul capabil să combine slujba profetică, manifestările supranaturale şi vindecarea divină ca William Branham.

    Aşezînd mîinile peste soţia sa moartă după un accident fatal, şi să reînvie.

    Avînd aşa multă putere de vindecare curgînd prin el încît ceasul său de mîna s-a oprit.

    Avînd un Înger a lui Dumnezeu apărînd şi vorbind cu el pentru treizeci de minute.

    (Societatea păstrării istoriei creştine)



    42. Doi dintre începători şi cei mai cu influienţă evanghelişti de vindecare de la mijlocul secolului au fost William Branham şi Oral Roberts. (Vindecarea şi mişcarea ploii tîrzii-Richard Riss-Un supravieţuitor a mişcării de trezire a secolului 20 din America de nord)



    43. Acolo sînt doi oameni care au afectat Biserica în timpurile moderne într-un aşa fel că după aproape 40 de ani de slujire încă sînt un model .În cercurile de vindecare William Branham este întotdeauna menţionat ca posibil cel mai mare.Voi puteţi spune Branham a fost lumina la începutul tunelului pentru întîlnirile penticostale de vindecare şi miracole.Nu este o mirare că Oral Roberts, Copeland, Hinn şi mulţi alţii au privit la el pentru inspiraţie.

    (William M. Branham:’Începuturi şi chemare’ web-site:Să ne judecăm)



    44. William Branham: Vindecător al credinţei şi declarat mentor pentru mulţi conducători penticostali astăzi.

    (Enciclopedia predicatorilor şi slujirilor penticostale)



    45. Branham a fost binevenit la multe biserici penticostale şi biserici neorganizaţionale ca şi Părtăşia oamenilor de afaceri ai Evangheliei depline care a fost în prima fază în 1950.În 1961 editorul revistei lor Vocea a spus,’În zilele Bibliei ,erau oameni a lui Dumnezeu, profeţi şi văzători.Dar în toate Scrierile Sfinte, niciunul nu a avut o mai mare slujbă ca William Branham.’

    (Scrisoare de discernămînt –Iulie 1998)


    RăspundețiȘtergere
  17. 46. William Branham a fost un vindecător penticostal faimos şi profet care s-a ridicat din rîndurile cruciadelor penticostale de vindecare din 1950…Branham a condus mari campanii de vindecare în America ,Canada, şi Europa, şi a fost larg onorat ca un profet a lui Dumnezeu în mişcarea penticostală.

    (Viaţa şi credinţa lui Branham – de David W. Cloud)



    47. Larg, recunoscut astăzi, William Branham a fost o forţă puternică în trezirile de vindecare penticostale la mijlocul secolului douăzeci.Acest studiu explorează activităţile lui Branham ca predicator –vindecător şi locul său în principala tradiţie penticostală.

    (Dr. Bill J. Leonard)



    48. Şi ei toţi au fost uimiţi, şi au slăvit pe Dumnezeu şi au fost umpluţi cu teamă, spunînd,’Noi am văzut lucruri ciudate astăzi !’Cu aceste cuvinte din Evanghelia lui Luca, pastorul Roberto Bracco a închis întîlnirea ţinută de fratele Branham în biserica din Roma.

    (Trezirea penticostală – Octombrie 1954)





    Capitolul 36 : CONCLUZIE





    Prin cartea Profeţii a timpului de sfîrşit ,este clar şi irevocabil dovedit că, Mesajul timpului de sfîrşit şi mesagerul Lui ,William M. Branham este trimis de Dumnezeu în acord cu planul biblic 100%.Voia perfectă a Domnului Isus Cristos a fost ca în acest timp să fie un profet, un mesager cu un Mesaj ca în epoca lui Ioan Botezătorul.Scopul Mesajului este să aducă înapoi Mireasa lui Cristos, Ea care are Numele Lui, la Cuvîntul original a lui Dumnezeu.

    Binecuvîntaţi sînt aceea care vor asculta ceea ce Duhul spune bisericilor,pentru că timpul este aproape şi copt pentru marea Sa întoarcere.Eu vă invit să vă gîndiţi le aceste citate diferite, să le studiaţi cu rugăciune şi meditare.

    Fie ca Dumnezeu să ne ajute şi să ne binecuvinteze ! Amin.



    Frate Pietro D’Aloisio

    RăspundețiȘtergere
  18. Ai vizionat aceasta predica video? Daca nu ai vizionat-o, o poti face acum, poate te va lumina si iti vei cere iertare de la Dumnezeu pentru ca te-ai ridicat impotriva unsului Domnului: http://www.youtube.com/watch?v=r6arY-goGig

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Explicatiile lui Gwena sau altii nu il mai pot scoate basma curata pe Branham din invataturile gresite pe care le-a promovat.

      In Apocalipsa 10:7 NU EXISTA NICI UN INGER. Te rog citeste si arata-mi unde e?
      Nu exista nici o legatura intre Apoc 10:7 si Branham si Peceti sau Epoci.

      INGERUL 7 EXISTA IN 11:15. IN 10:7 CELALALT INGER CARE COBOARA DIN CER ANUNTA DOAR CA INGERUL A 7 LEA VA VENI SI CAND VA SUNA DIN TRAMBITA TAINA SE VA TERMINA.

      ASA CA NU MA INCERCATI SA NE ABATI DE LA ADEVARUL BIBLIC. GWENA ESTE INVATATOR MINCINOS.

      Nu ca el minte de la sine. Nu. Si nici alti frati nu mint in sensul ca inventeaza ei ci ca au preluat de la Branham.

      Ci ca invataturile false ale lui Branham l-au amagit si pe Gwena asa cum ne-au amagit pe noi toti care am trecut pe acolo.

      Ștergere
    2. "şi a dat naştere la fraţii mişcării carismatice în 1960," deci Branham este "tatal" carismaticilor.

      Ștergere
    3. Frumos. Mersi de postare. Am pus si eu undeva tot clipul din America de Sud. E ok.

      Dar din pacate/fericire, - urmareste atent - toate marturiile liderilor crestini cu influenta din anii trezirilor, si prieteni apropiati lui Branham, se refera la Branham in mod pozitiv numai cu privire la semne si minuni si smerenia din anii 40 si un pic din 50, nicidecum cu privire la Cuvant.

      Aici la Cuvant dimpotriva, il bubuie si il parasesc toti, stiind bine toti ca deja ranham deraiase.

      Ștergere
    4. Si ce folos daca a murit de 50 de ani sa inceapa unii sa acuze pe altii...?asta e o prostie.Scuzati-mi expresia.Cum sa te ridici impotriva lui Branham daca el a murit de 50 de ani?Va-ti pierdut orice urma de discernamant si iinjositi pe altii doar pentru ca voi vreti si va place sa credeti un om?

      Pai noi la asta suntem chemati? Va dau un exemplu;DAca se descopera intr-o predica ,ca WMB a spus despre acel indian ca este Hristos in trup voi credeti? Doar a spus profetul nu?

      Vedeti unde ati ajuns...credeti TOT ceea ce a spus Branham deparca ar fi Isus Hristos.L-ati facut un dumnezeu prin asta....

      Ștergere
    5. E vorba de a cerceta ce a predicat si ce a pretins in calitate de profetul Ilie, ingerul din Apoc 10:7, norul ala, invataturille lui Larkin, etc etc. Nu e vorba de el personal.

      De a acuza asa din senin pe cineva.

      Desi el a amestecat asta atat de mult incat uite, a mintit si inventat multe povesti neadevarate.

      A mintit ! Ne-a mintit. Ne-a dus in eroare.

      Ștergere
    6. toate marturiile sunt doar despre vindecari. atat. asta e posibil celor ce cred dar nu e dovada ca acel om e profet inger.

      Ștergere
    7. Marturia fiecaruia sa fie bazata pe 2-3 martori.Asa scrie in Biblie.Si oricum cine este trimis de Isus va invata pe oameni sa traiasca cuvintele lui Isus.Nu ii va face pe oameni sa il priveasca ca pe un zeu,si acestia sa faca un cult/secta/miscare centrata in jurul persoanei lui.Nici vorba de asa ceva.

      Sa stiti ca nu orice este de ""dincolo" este de origine divina.

      Peter

      Ștergere
  19. Observi ca nici unul nu il aproba pe Branham ca ILIE sau ca inger?
    Toti se refera la Branham numai pentru slujba lui cu darul de vindecare si vedenie. Toti de mai sus l-au parasit cand a intrat in eroarea cu Ilie cu Epocile si Pecetile si alte idei nebiblice.

    Hagin a avut chiar o prorocie ca daca Branham nu se pocaieste Dumnezeu va permite satanei sa il ucida.

    Si asa a fost.

    Ar fi fost bine sa-si vada Branham de campaniile lui de vindecare si ar fi fost mai castigat in fata Domnului si nu ne mai injeca cu atata minciuna si otrava.

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu am scris cele doua volume cu Viata si misiunea lui William Branham in 1999 si 2000 stiu toate aceste lucruri si inca mai multe decat ce ai pus tu aici.

    Daca citesti blogul nu vei gasi lucruri impotriva lucrarilor de vindecare ci doar in cateva cazuri in care nu au fost vindecarile asa cum sa spus, dar in rest noi am comentat ideile si pretentiile nebiblice ale lui Branham.

    Idolatria in care a atras poporul l-a ruinat.

    A transmis nevrotismul lui noua tuturor, mandria lui, incapatanarea lui dar mai ales invataturile false pe care le promova tot mai mult.

    Toti care au fost cu Branham au incercat sa il ajute cand a deraiat de la Cuvant, dar incapatanat fiind si mandru, nu a ascultat de nimeni, nici chiar de Domnul, si asa si-a adus judecata asupra lui insusi ruinandu-si singur chemarea si slujba.

    RăspundețiȘtergere
  21. Draga frate, iti multumesc mult pentru aceste citate. Tu stii bine ca noi nu avem nevoie de dovezi, caci dovada o avem in sufletul nostru, pe Duhul Sfant care a confirmat adevarul Mesajului. Totusi, cele scrise de altii, si citate de tine acum vor ramanea ca dovezi de condamnare pentru ce ce nu cred.

    RăspundețiȘtergere
  22. Duhul Sfant nu a confirmat nici un mesaj a lui Branham.
    Cuvantul lui Dumnezeu, BIblia, si istoria si evenimentele din viata lui Branham, si INSASI CUVINTELE LUI BRANHAM, il dovedesc pe Branham ca a mintit si ca ne-a amagit,

    RăspundețiȘtergere
  23. De remarcat ca "teologia" nu foloseste formularea Mesajul lui Branham ci doar Mesajul , Adevarul Mesajului sau minciunile de la mesaj.
    Mesajul mai pe romaneste inseamna Vestea. Hristos ne-a spus ca vor fi tot felul de "vesti", de razboaie, de cutremure etc transmise evident de vestitori sau mesageri ma rog, care vor aduce vesti-mesaje.
    Eu cred ca "teologia" cunoaste aceasta distinctie de aceea probabil nu a asociat Mesajul sau Vestea cu Branham asa cum o fac ceilalti pe blog.
    Modul lui de abordare a "mesajului" seamana cu o cantare care foloseste pronume "Tu, El, Lui", care poate fi cantata si la biserica si la discoteca iar "cel", "cea" care o asculta o interpreteaza dupa caz sau dupa context.

    Presupun ca la Vestea Buna a Evangheliei lui Isus Hristos s-a referit ca a fost confirmata sau dovedita cu Duhul Sfant si cu putere si nu la vesti de cutremure sau razboaie.

    RăspundețiȘtergere
  24. Frate Anonim

    ne-ai insiruit aici o multime de pareri despre WMB dar ai omis din nou sa ne aduci argumente serioase la intrebarile care s-au ridicat pe acest blog. Parerile oamenilor sunt bune, si nu arata decat ca oameni decenti au spus lucruri bune despre Branham. In schimb Branham a spus lucruri foarte negative despre acesti oameni, precum Billy Graham, Oral Roberts si altii, iti amintesti? Pentru el, ei erau mesagerii catre Sodomiti sau Lotiti.

    Aceste citate nu arata decat ca oameni cu buni simti au recunoscut slujba de vindecare a lui Branham dar nu dovedesc cu nimic autenticitatea povestilor pe care le insira el despre Ilie, nasterea sa, Norul, Eliezer, si multe altele.

    Daca nu crezi, atunci pune-ti intrebarea, de ce acesti oameni nu au devenit urmasii lui? De ce nu cred TOTAL mesajul? Pentru ca au fost niste oameni sinceri, cu bun simt, minte sanartoasa. I-au dat politicos "buna ziua" lui Branham, poate unii i-au spus ce a vrut el sa auda, apoi si si-au vazut mai departe de drumul lor....

    Ne-ai dat si un video aici in care un oarecare frate african zbiara isteric doua ore in biserica de la HD. Pe mine personal nu ma mai conviong oamenii care tipa, si de cand am iesit din Mesaj mi s-au vindecat urechile de tinitusul produs de predicatori....

    Nu pot asculta deci lunga prelegere dar ma intreb cum un frate din ziua de azi poate "confirma descoperirea celor 7 peceti" cand nici nu era nascut acum 51 ani. Stim deja ca insusi temelia acestor evenimente (norul, marturia celor doi frati care au fost cu Branham la vanatoare) nu s-a dovedit adevarata.

    Daca deci o premisa este gresita din start, ce rost mai are sa ascultam la tipatele necontrolate ale unui oarecare?

    Dar ca sa nu zici ca nu ne intereseaza, poate ne poti tu ajuta sa intelegem mai bine, ce anume nu vedem? Explica te rog cu cuvintele tale si nu ne mai spune ce au spus si nu au spus altii...

    Shalom
    ABEL

    RăspundețiȘtergere
  25. Eu cred ca "teologia" este acelasi cu anonimul care a scris anterior.

    Asta cu pronumele nu o cred, pentru ca nu e clar nici cui se adreseaza: "Ai vizionat aceasta predica video? ... iti vei cere iertare ... te-ai ridicat impotriva unsului Domnului:"

    Ce imi sare mie in ochi este spiritul incins al condamnarii: "Totusi, cele scrise de altii, si citate de tine acum vor ramanea ca dovezi de condamnare pentru ce ce nu cred."

    Asa ca frate "te ologia", tu nu ai nevoie de mii de carti, profeti sau ingeri, ci mai degraba de Cristos. Si poate si de o terapie la un psiholog...

    ABEL

    RăspundețiȘtergere
  26. Hai terminati cu prostiile.Cum sa acuzi pe cineva ca se ia de omu` Domnului cand acel om este decedat de 50 de ani? Era valabila chestia asta doar daca traia Branham dar nici atunci fiindca fiecare om are dreptul sa cerceteze orice invatatura ,orice pretentie si titlul religios care si-l ia cineva ,justificat sau mai putin justificat. Deci raspandirea fricii nu este voia lui D-zeu.

    Din pacate adeptii acestui charismatic cu privire de miel dar apucaturi de fiara ,nu fac decat sa recurga la acuzatii prostesti si care nu sunt dupa intelepciunea lui D-zeu.Ei isi descarca frustrarea si rautatea prin intermediul acestor acuzatii prostesti.

    Din pacate multi sunt cu D-zeu pe buze dar cu o legiune de draci in inima lor.Si acestor draci le place sa folosesca terminologii biblice dar nu este decat muuultta mandrie,ingamfare si alte stari care nu sunt deloc dupa voia lui D-zeu.

    Cititi si traiti Evanghelia si adevarata invatatura a apostolilor.Traiti in PREZENT nu in trecut.Trairea Evangheliei te ancoreaza in PREZENT nu in trecut sau intr-un viitor iluzoriu.Si din inima ta vor curge rauri de apa vie.

    RăspundețiȘtergere
  27. "pocaiestete de necreindta... iti vei cere iertare ... te-ai ridicat impotriva unsului Domnului:" etc le primesc si prin sms si pe Facebook...

    RăspundețiȘtergere
  28. "pocaiestete de necreindta..."" :suntem chemati sa credem si sa privim la Sarpele de Arama adica la Cel de pe cruce si cine va privi la El va fi salvat. Nu suntem chemati sa privim la pozele cu WMB si sa credem in ele.

    Spunele: cand va pocaiti si voi de minciunile lui Branham :) .

    "'te-ai ridicat impotriva unsului Domnului:" : sa ridicat D-zeu si a sfarsit urat de tot.

    RăspundețiȘtergere
  29. Da da corect.
    Le spun ca ma pocaiesc pe loc daca imi dau motive sa cred in mesajul lui Branham.
    Sa ma invite sa cred mesajul si sa imi argumenteze de ce sa il cred si sa imi arate dovezi din Biblie. Imediat nu mai imi dau raspuns cand le spun asta.

    Ma intreb ca oare ei nu vad ca nu pot chema pe nimeni sa creada mesajul? Adica nu ii sperie faptul ca NU AU DOVEZI CA BRANHAM E ILIE, INGER ETC.

    Ar trebui sa se gandeasca un pic dar Branham le-a anulat si blocat gandirea si dreptul de a cerceta, punand in ei FRICA SI EMOTIILE NEGATIVE.

    Nu trebuie sa fi mare psiholog sa observi aceste lucruri. Mai ales ca ei raspund doar EMOTIONAL NEGATIV si la orice le spui, nu aduc dovezi, aduc povesti, idei nascute din nesiguranta.

    Daca ar fi fost adevarat mesajul lui Branham ar fi trebuit sa ne bombardeze urmasii lui cu dovezi din Biblie si din viata lui, fara probleme, fara stres, si deja eu sa fi schimbat acest blog in apararea lui Branham. Dar nu au nimic, nimic, nimic.

    VOI NU VEDETI ASTA DRAGI FRATI?

    Doamne ai mila de ei, si de fiecare.

    RăspundețiȘtergere
  30. De la articolul cu trinitatea a lui Abel si Adi tot mai des primesc mesaje de genul asta .
    Sunt 3 sau 4 numere de pe care primesc sms-uri. Dar banuiesc ca sunt doar doi frati carescriu de pe telefoane diferite.

    "Ai tu curajul să te ridici împotriva profetului lui Dumnezeu ? Numai un om condus de satan face aşa ceva !!! "

    "Te crezi tu mai spiritual ca acesti mari oameni ai lui Dumnezeu prin care a lucrat Dumnezeu ?"

    "Stii ce au patit acesti trei barbati care sau ridicat impotriva lui Moise !!!!"

    "Ai nevoie deo pocainta rapida, caci nu se stie cat mai este pana vina Isus Cristos. Acum cat mai este Har, recunoste-te in fata lui Dumnezeu si marturisete greseala ce ai facut-o, ca te-ai ridicat impotriva unsului Domnului !!!!!!!!!!!!! "

    "Crezi tu ca el a mintit ca in anul 1963, a fost luat sus aproapte o jumatate de ora in vazduh?"

    "Tu esti un om bun Lica, te stiu dar, ai fost pacalit de altii internetul de multe ori nu face bine"


    Cam asta e preocuparea mea inafara de bloguri si pagini si serviciu :)))
    Am activitate intensiva.

    Multumesc Domnului pentru putere si energie

    RăspundețiȘtergere
  31. Omul care a incercat sa-l expune pe Branham ca inselator.

    Cred ca toti cunoasteti povestea acelui om din Canada care a scris pe biletul de rugaciune cateva bili, insa el nu avea acele boli ! Si cred ca toti stiti ca s-a intamplat pe urma ! Oricum pentru cine nu stie o sa va amintesc !


    Cum a stiut William Branham că omul nu a spus adevărul ?
    William Branham a spus ca el a fost conștient de înșelăciunea omului , deoarece :

    1. Nu a fost nici o vibrație care să indice că a avut o boală (1950).
    2. El a avut o viziune in care a vazut omul cum planifica inselatoria impreuna cu un bărbat într- un costum roșu și o femeie într-o rochie verde ( 1953 )
    3. El a avut o viziune in care a vazut omul cum planifica inselatoria impreuna cu un alt bărbat și o femeie într-o rochie " punctată “. (1954)
    4. El a avut o viziune in care a vazut omul cum planifica inselatoria impreuna cu un alt bărbat pe balcon, cu un costum albastru și o femeie stând într-un colț . (1956)
    5. El a avut o viziune in care a vazut omul cum planifica inselatoria impreuna cu un alt bărbat pe balcon, cu un costum albastru . (1956)
    6. El a avut o viziune in care a vazut omul cum planifica inselatoria impreuna cu un alt bărbat într-un costum gri și o femeie în picioare care se uita în jos spre cei doi bărbați . (1957)
    7. El a avut o viziune in care a vazut omul cum planifica inselatoria impreuna cu un alt bărbat într-un costum gri și o femeie blonda care sta cu ei. (1957)
    8. El a avut o viziune in care a vazut omul cum planifica inselatoria impreuna cu un alt bărbat pe balcon care purta un costum gri alaturi de soția sa. (1958)
    9. El a avut o viziune in care a vazut omul cum planifica inselatoria impreuna cu un alt bărbat și soția sa în public. (1958)
    10. El a avut o viziune in care a vazut omul cum planifica inselatoria impreuna cu un alt bărbat pe balcon purtand un costum gri. (1961)
    11. El a avut o viziune in care a vazut omul cum planifica inselatoria impreuna cu un alt bărbat pe balcon purtand un costum negru alaturi de soțiile lor. (1962)
    12. El a avut o viziune in care a vazut omul cum planifica inselatoria impreuna cu un alt bărbat pe balcon purtand un costum albastru alaturi de soțiile lor. (1963)`


    Ce sa întâmplat cu acel om ?
    William Branham relateaza urmatoarele :

    1 - Omul a căzut jos țipand și si-a cerut iertare ( 1950)
    2 - Un om din public a strigat și bolile de pe cartea de rugăciune au venit peste acel om în rândul de rugăciune. (1953)
    3 - Bolile de pe cartea de rugăciune au venit peste acel om și acum presupun ca a murit. (1954)
    4 - Bolile de pe cartea de rugăciune au venit peste acel om și omul a rămas în pat de atunci. (1956)
    5 - Omul a fugit urlând de pe platforma atunci când Branham a expus public planul său ( 1956) .
    6 - Bolile de pe cartea de rugăciune au venit peste acel om și a fugit țipând din clădire. (1956)
    7- William Branham a spus că nu stie ce sa întâmplat cu omul acela după aceea. (1956)
    8 - Bolile de pe cartea de rugăciune au venit peste acel om și a murit un an mai târziu. (1957)
    9 - Bolile de pe cartea de rugăciune au venit peste acel om și William Branham a primit o scrisoare de la unele persoane care au spus ca omul e în stare gravă. (1957)
    10 - Bolile de pe cartea de rugăciune au venit peste acel om și omul a murit șase luni mai târziu de cancer. (1958)
    11 - Bolile de pe cartea de rugăciune au venit peste acel om. L-au escos afara din cladire paralizat și a rămas paralizată până acum. (1958)
    12 - Bolile de pe cartea de rugăciune au venit peste acel om și omul a murit aproximativ sase saptamani mai tarziu. (1961)
    13 - Omul a murit pe platforma dupa 60 de secunde după ce Branham la expus. (1961)
    14- Bolile de pe cartea de rugăciune au venit peste acel om și omul a murit aproximativ sase saptamani mai tarziu . (1962)
    15 - Bolile de pe cartea de rugăciune au venit peste acel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine sa scris despre Branham ca e profetul haosului mondial. mesagerul haosului nu al restituirii cum a pretins el si acolitii lui. toata viata lui s-a contrazis si a mintit. Rusine voua celor care dupa ce vad toate astea inca il aparati pe prorocul mincinos si haotic Branham.

      Ștergere
  32. 15 - Bolile de pe cartea de rugăciune au venit peste acel om. (1963)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bun de articol. Ai ceva poze?

      Ștergere
    2. Doamne ce prostii .Doar povesti pentru indus frica.Credeti ca D-zeul Harului este atat de marsav si razbunator incat sa il distruga pe un om daca acela pune la incercare pe cineva? Nu insusi D-zeu ii spune lui Israel sa fie pus la incercare vis-a-vis de zeciuiala?

      In toata afacerea asta cu WMB parca cineva tot inventa povesti fantastice...

      Astea sunt doar istorisiri inchipuite,povesti bine alcatuite...vorba lAp Pavel.

      Ștergere
  33. Astazi 24 Mai 2014 intr-o adunare de mesaj de undeva din occident s-au adunat mai multi pastori sa dezbata: Botezul de la raul Ohio si Povestea cu norul! Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  34. Stiati ca ? La botezul din 1933 la raul Ohio s-au botezat putin peste 1000 de persoane?
    Branham a spus in :
    -Martie 1950 (erau probabil 10000 de asistenti)
    -13 August 1950 (in luna August, am botezat 500 de persoane si erau probabil 10000 de asistenti)
    -20 August 1950 (am botezat 500 de persoane si erau mii de asistenti)
    -5 Mai 1950 (erau probabil 10000 de asistenti)
    -13 August 1950 (in luna August, am botezat 500 de persoane si erau probabil 10000 de asistenti)
    -20 August 1950 (am botezat sute de persoane si erau mii de asistenti)
    -5 Mai 1951 (in luna Iunie, si erau probabil 10000 de asistenti)
    -17 August 1952 (in luna Iunie,)
    -9 Mai 1953 (am botezat 500 de persoane si erau 3000 de asistenti)
    -1 Martie 1954(am botezat 500 de persoane)
    -14 Martie 1954 (am botezat 500 de persoane)
    -15 Mai 1954 (Erau literal miilioane)
    -24 Iunie 1954 (am botezat 500 de persoane si erau mii de asistenti)
    -17 Ianuarie 1955 (in luna Iunie, am botezat 200 sau 300 de persoane si erau sute si sute de asistenti)
    -23 Ianuarie 1955 (in luna Iunie,1933)
    -27 Februarie 1955((in luna Iunie, si erau aproape 7000 sau 8000 de asistenti)
    -April 1955 (am botezat 500 de persoane)
    -24 Iulie 1955(am botezat 120 de persoane si erau 500 de asistenti)
    -11 Martie 1956 (am botezat 500 de persoane)
    -30 Septembrie 1956 (In fata a mii de asistenti)
    -15 Ianuarie 1957 (am botezat sute, de persoane)
    -2 Octombrie 1957 (Zeci de mii si mii de ori)
    -10 Februarie 1960 (am botezat 500 de persoane si erau probabil 10000 de asistenti)
    -16 Iulie 1960 (mii de oameni stăteau acolo)
    -12 Aprilie 1961 (am botezat 500 de persoane)
    -27 Mai 1962 (am botezat in 1936)
    -23 Iunie 1962(am botezat 500 de persoane, in 15 Iunie , 1933)
    -26 Iulie 1962 (am botezat in 1930 si erau probabil 10000 de asistenti)
    -30 Decembrie 1962 (am botezat in fata multor oameni)
    - 27 Ianuarie 1963 (in luna Iunie, am botezat 500 de persoane si erau sute si sute de asistenti, 4000 sau 5000, poate mai multi)
    -19 Martie 1963 (in luna Iunie, am botezat sute si sute de persoane)
    -30 Noiembrie 1963 (in 15 Iunie , am botezat 500 de persoane si erau 5000 de asistenti)
    -5 April 1964 (erau 5000 de asistenti)
    -12 April 1964 (in luna Iunie,1933, am botezat aproape 1000 persoane si erau 10000 de asistenti)
    -19 April 1964 (In 1933, am botezat 500 de persoane si erau 5000 de asistenti, mi de mi de ori de persoane au auzit)
    -27 April 1964 (In 1933,in mijlocul lui Iunie, erau 7000 sau 8000 de asistenti, )
    -19 Februarie 1965 (in 1933 , am botezat 500 de persoane)
    -"Jesus Christ the Same, Yesterday, Today and Forever" (in luna August, am botezat 130 persoane si erau 3000 de asistenti)


    un mic calcul! 500 x 2 minute/persoana = 1000 min sau 16h 30 min ! Daca la ora 14 el avea doar 17 persoane botezate inseamna ca la ora 6h 30 dimineata urmatoare a terminat botezul! Nu prea cred! Asta calculat la doua minute per / persoana, fara oprire, ceea ce nu prea cred ca e posibil!

    RăspundețiȘtergere
  35. Intrebari pentru fratii din mesaj:
    -cand a botezat Branham in raul Ohio?
    -cati a botezat Branham la raul Ohio?
    -cate persoane erau pe malul apei?
    -cate persoane au auzit vocea?
    -cate persoane au auzit vocea?
    -daca mi de oameni au auzit vocea si au vazut lumina, de ce oamenii i-au spus ca e doar o "iluzie mintala"?
    -unde sunt articolele din atatea ziare?
    -de ce gasim doar acest text de ziar in care se spune ca Branham a botezat 14 persoane?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. -cate persoane au vazut lumina?( scuze greseala)

      Ștergere
  36. Voi nu faceti deosebire intre ingerii ceresti si ingerii pamantesti ?
    Acolo la Apoc. 10:7. este inger pamantesc, ingerul bisericii Lodicea.
    Celalalt inger din Apoc.11:5 este Inger ceresc.

    Ştiţi destul de bine ca sunt ingeri pamantesti, ca acei sapte ingeri a celor sapte epoci ale bisericii au fost sapte barbati prin care Dumnezeu a descoperit prin ei, Cuvantul catre epocă !!!!
    Si ingerul din Apoc. 1o:7, este ingerul pamantesc, ingerul Laodiciei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Apocalipsa 10:7 nu exista PREZENT ACOLO nici inger pamantesc nici ceresc. MAI CITESTE DE 100 DE ORI SI TOT NU APARE.

      Ingerul care coboara din cer VORBESTE DESPRE EL CA VA VENI. Atat. Il anunta pe acel inger al 7lea ca vine si el chiar vine in Apoc 11:15.

      Citeste incet, fara graba si vezi ca Branham ne-a amagit si ca NICI MACAR ATATA NU A VAZUT CA ACOLO NU ESTE NICI UN INGER AL 7LEA.

      Acolo nu exista prezent in Apoc 10:7 vreun inger, fie ceresc, fie pamantesc. Nu exista.

      Ștergere
    2. Lica, bine zici, in Apoc. 10 Ingerul Legamantului vorbeste despre ingerul al saptelea, adica al saptela inger care este un inger pamantesc, ingerul Biserici Laodiciei, care va suna din trambita lui si se va sfarsi taina lui Dumnezeu. Ingerul Laodiciei implineste a doua parte a versetului din Maleahi 4:6b si Marcu 9:11-12.

      Ștergere
    3. Nu am zis asa ceva. Glumesti frate. Nici apoc 10:7 nici Maleahi 4 nu au legatura cu Branham. Nu exista nici o dovada, nu exista nici un Ilie pentru neamuri.
      Maleahi 4:6b e Branham? Si atunci Ilie are vine la Israel este Maleahi 4:6c? :)))

      Ștergere
  37. Ingerul din Apoc. 10:7 este inger pamantesc(un om), ingerul bisericii Laodicea, fratele Branham. Si ingerul din Apoc. 11:5 este inger ceresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Apocalipsa 10:7 nu exista PREZENT ACOLO nici inger pamantesc nici ceresc. MAI CITESTE DE 100 DE ORI SI TOT NU APARE.

      Ingerul care coboara din cer VORBESTE DESPRE EL CA VA VENI. Atat. Il anunta pe acel inger al 7lea ca vine si el chiar vine in Apoc 11:15.

      Citeste incet, fara graba si vezi ca Branham ne-a amagit si ca NICI MACAR ATATA NU A VAZUT CA ACOLO NU ESTE NICI UN INGER AL 7LEA.

      Acolo nu exista prezent in Apoc 10:7 vreun inger, fie ceresc, fie pamantesc. Nu exista.

      Ștergere
    2. In Apoc. 10:7, spune ca ingerul al saptelea cand va suna din trambita lui se va sfarsi taina lui Dumnezeu, dar in Apoc 11:15, nu scrie ca va face asa ceva ingerul acela ! Ingerul din Apoc. 10:7 nu este ingerul din Apoc. 11:15. Ingerul Bisericii Laodicea este mesagerul epocii respective, pe cand Ingerul din Apoc. 11:15 nu este om, este inger ceresc.

      Ștergere
    3. Nu uitati fratilor dragi ca biblia e foarte clara! Cei sapte ingeri ai bisericilor ( nu a epocilor) au primit din partea lui Ioan, o scrisoare, asa ca ingerul al saptelea al bisericii Laodiceea nu are nici o trambita ci doar o scrisoare, si aceea o are de la Ioan! In schimb dupa cele sase trambite din necazul cel mare apare si al saptelea inger care are intradevar o trambita, si cand acest inger suna din trambita lui toate lucrurile se termina, adica rapirea! Nu v-ati intrebat niciodata de ce acea vedenie din Ap 10 apare intre al saselea si intre al saptelea inger cu trambita? Adica in timpul necazului cel mare!

      Ștergere
    4. Dati-mi si mie un exemplu de un inger pamantesc!
      Dati-mi un citat biblic unde spune "Epoca bisericii"!

      Ștergere
    5. Aici sunt de acord cu tine ca nu sunt epoci ale bisericii în istorie ci doar modele de biserici mai bune sau mai puțin bune. Eu sunt în căutarea bisericii filadelfia care nu are nici un reproș în scrisoarea adresata. Dacă aveți adresa ei să-mi spuneți.

      Ștergere
    6. Nu ai inteles.

      Mai citeste Apoc 10 inca odata si observa ca sunt doua personaje acolo nu trei cum spune Branham. Este ingerul si Ioan. Iar inca un inger al 7 lea nu mai exista acolo cum spune Branham ca ar fi el in Apoc 10:7 prezent acolo.

      Ci doar ingerul care coboara din cer vobeste despre el la viitor si apoi vedem ca taina se incheie, se intampla in 11:15. Taina era momentul in care Domnul preia conducerea. NU are nici o legatura cu Branham. E ridicol

      Nu ai citit atent in Apoc 10:7 ? Branham spune ca el este acolo prezent cand coboara Ingerul puternic. Dar nu e acolo ci doar e anunta ca va veni. Ma faci sa repet de atatea ori. Sper sa pricepi.

      11:15 Îngerul al şaptelea a sunat din trâmbiţă. Şi în cer s-au auzit glasuri puternice, care ziceau: „Împărăţia lumii a trecut în mâinile Domnului nostru şi ale Hristosului Său. Şi El va împărăţi în vecii vecilor.”

      Ștergere
    7. Adi, ai zis ca nu sunt ingeri pamantesti !!!! Ai zis sa-ti dau macar un verset biblic, te rog citeste:


      Dar daca se gaseste un inger mijlocitor pentru el, unul din miile acelea care vestesc omului calea pe care trebuie s-o urmeze, (Iov.33:23)

      Ce inseamna cuvantul "inger" ?

      Ștergere
    8. Gresit tradus. Nu scrie "inger mijlocitor". si chiar daca ar scrie, de unde tragi tu concluzia ca ar fi unul pamantesc!

      Textul original spune asa: "Daca este un inger cu el, un talmacitor, unul din o mie care sa spuna omului dreptatea".

      In mod definitiv, INGERII NU SUNT OAMENI, ci ENTITATI SPIRITUALE. Aceasta este ceea ce sunt ei. Ingerii din Biblie nu trebuie confundati cu oamenii, doar pentru ca si oamenii pot (re)transmite anumite lucruri, primite de la adevaratii ingeri...

      Ingerul este entitatea spirituala care transmite OMULUI (nu Profetului!) intr-un mod telepatic gandurile sau voia lui Dumnezeu. Profetul este cel caruia ii vorbeste direct Dumnezeu. Prin urmare, putem spune ca Isaia, Ieremia sau Ezechiel au fost profeti, iar Daniel sau Ioan (nu Botezatorul) au fost "vazatori" pentru ca ingerii au comunicat cu ei in vis sau in vedenii.

      Ștergere
    9. Acesti asa zisi "Proroci" ai Noului Testament (precum sunt la penticostali) nu sunt proroci in adevaratul sens al cuvantului, ci doar se numesc astfel. Intr-adevar, slujba de proroc cum era in V.T. nu exista acum, iar acesti "prorocei" sau "pseudo-proroci" sunt de fapt doar niste vazatori sau oameni cu capacitati paranormale. Informatiile lor nu sunt "Cuvantul Domnului" original ci informatii receptionate din taramul spiritual, transmise de ingeri. Asa se face ca de multe ori dau gres, pentru ca sunt percepute subiectiv, deformat, eronat...

      Exista si in lumea spirituala o oarecare ierarchie, ca si in lumea noastra (in armata de exemplu). Comandantul suprem nu vine personl la tine, soldat de rand ca sa iti transmita comenzile sale, ci isi are generalii, capitanii, locotenentii sai.

      Ștergere
    10. Textul din Evrei 1 este foarte elocvent .Ingerii sunt duhuri slujitoare trimise sa slujeasca pe cei ce vor mostenii mantuirea.Nu sunt fiinte nascute din femeie.

      Ștergere
    11. Adi, cati ingeri ceresti, au vestit Evanghelia ? Vesteste Dumnezeu Evanghelia prin ingeri ceresti sau prin oameni ? De ce nu citesti atent la Iov 33:23 ? Postez din nou acel verset, poate acum osa vezi ca acolo scrie:
      "Dar daca se gaseste un inger mijlocitor pentru el, unul din miile acelea care vestesc omului calea pe care trebuie s-o urmeze," (Iov.33:23).

      Nu crezi tu biblia ?Sau crezi numai ce-ti convine !!! Care Adi esti ? Ai fost la Mesaj ? Esti cumva Adi de la Baia Mare ?

      Ștergere
    12. Abel, in fond, ce erau acei ingeri care vestesc omului calea pe care trebuie s-o urmeze, ingeri ceresti sa ingeri pamantesti(oameni - slujitori) ?
      Poti dovedi cu Biblia ca ingerii ceresti vestesc omului calea pe care trebuie s-o urmeze ?

      Ștergere
    13. Adi, acelasi lucru ti-l spun si tie, poti dovedi cu Biblia ca ingerii ceresti vestesc omului calea pe care trebuie s-o urmeze ?

      Ștergere
    14. Abel, interpretarea pe care ai dat-o tu, este gresita. De ce nu i-a vestit Dumnezeu Evanghelia la Corneliu si casa lui ? De ce ingerul l-a trimis pe Corneliu la Petru ca sa-i predice Cuvantul si nu i-a predicat ingerul ? Biblia spune caci credinta vine in urma auziri; iar auzirea vine prin Cuvantul lui Cristos. (Romani 10:17). Si mai spune biblia:

      "Si cum vor propovadui, daca nu sunt trimisi? Dupa cum este scris: "Cat de frumoase sunt picioarele celor ce vestesc pacea, ale celor ce vestesc Evanghelia!" (Rom.10:15)

      Deci, in concluzie, Dumnezeu vesteste omului calea pe care trebuie s-o urmeze prin ingerii pamantesti care sunt oamenii care au sjujbe puse de El.

      De ce nu crezi tu Cuvantul asa cum este el si iti pui propria ta interpretare asupra Cuvantului lui Dumnezeu ?

      Ștergere
    15. Frate, eu cred Cuvantul asa cum e scris, nu asa cum il crezi tu. Ingeri "pamantesti" nu exista. Nu ai citit ca ti-a scris anonimul mai sus ca ingerii sunt DUHURI slujitoare?. Mai departe in Evrei scrie ca Dumnezeu i-a facut din "Vant" (adica "Ruah" care inseama "Duh") si din "Flacara de foc"? Aceea este o metafora pentru "ENERGIE".

      Ingerii sunt fiinte PUR SPIRITUALE, ENERGETICE, nu sunt oameni nascuti din femeie... Slujba ingerului este comunicarea, de aceea si cuvantul "mesager" sau "ambasador" este imprumutat. Dar asta nu inseamna ca ambasadorul este flacara de foc. El este purtatorul de informatie, asa cum si stickul USB sau Internetul sunt ambasadorii prin care comunicam. Sunt acestea ingeri????

      Noi spunem de obicei "Xerox" la un aparat de copiat. Dar Xerox este o firma, nu este orice aparat care copiaza...

      Ce e asa greu de priceput in toata treaba aceasta?

      Cand Biblia vorbeste despre ingeri, e clar ca sunt ingerii adevarati, acele fiinte spirituale, nu un om care da mai departe un mesaj... Si eu pot sa-i spun "inger" la copilul meu preaiubit, asta inseamna ca el chiar este un inger facut din duh si din foc?

      ABEL

      Ștergere
    16. Frate Badarau ,in primul rand as dori sa iti spun ca in versetul care l-ai expus mai sus in Iov 33;23 nu se spune ca ingerul vesteste Evanghelia! Nu incerca sa deformezi cuvantul Domnului!
      Sa citim tot contextul :14 Dumnezeu vorbeşte însă, când într-un fel, când într-altul, dar omul nu ia seama.
      15 El vorbeşte prin vise, prin vedenii de noapte, când oamenii sunt cufundaţi într-un somn adânc, când dorm în patul lor.
      16 Atunci El le dă înştiinţări şi le întipăreşte învăţăturile Lui,
      17 ca să abată pe om de la rău şi să-l ferească de mândrie,
      18 ca să-i păzească sufletul de groapă şi viaţa de loviturile sabiei.
      19 Şi prin durere este mustrat omul în culcuşul lui, când o luptă necurmată îi frământă oasele.
      20 Atunci îi este greaţă de pâine, chiar şi de bucatele cele mai alese.
      21 Carnea i se prăpădeşte şi piere, oasele care nu i se vedeau rămân goale;
      22 sufletul i se apropie de groapă, şi viaţa de vestitorii morţii.
      23 Dar dacă se găseşte un înger mijlocitor pentru el, unul din miile acelea care vestesc omului calea pe care trebuie s-o urmeze,
      24 Dumnezeu Se îndură de el şi zice îngerului: „Izbăveşte-l, ca să nu se coboare în groapă; am găsit un preţ de răscumpărare pentru el!”

      Deci aici scrie :unul din miile acelea care vestesc omului calea pe care trebuie s-o urmeze.

      Apoi Dumnezeu spune ingerului :„Izbăveşte-l, ca să nu se coboare în groapă; am găsit un preţ de răscumpărare pentru el!”
      Crezi ca un "inger omenesc" , asa cum pretinzi tu, ar putea sa il izbaveasca?

      Ștergere
    17. Iata niste exemple biblice in care ingeri ceresti au vestit oamenilor calea care ei trebuiau sa o urmeze!

      Geneza 16 : 7-12 Îngerul Domnului a găsit-o lângă un izvor de apă în pustiu, şi anume lângă izvorul care este pe drumul ce duce la Şur.
      El a zis: „Agar, roaba Saraiei, de unde vii şi unde te duci?” Ea a răspuns: „Fug de stăpâna mea, Sarai.”
      Îngerul Domnului i-a zis: „Întoarce-te la stăpâna ta şi supune-te sub mâna ei.”
      Îngerul Domnului i-a zis: „Îţi voi înmulţi foarte mult sămânţa, şi ea va fi atât de multă la număr că nu va putea fi numărată.”
      Îngerul Domnului i-a zis: „Iată, acum eşti însărcinată şi vei naşte un fiu căruia îi vei pune numele Ismael; căci Domnul a auzit mâhnirea ta.
      El va fi ca un măgar sălbatic printre oameni; mâna lui va fi împotriva tuturor oamenilor, şi mâna tuturor oamenilor va fi împotriva lui; şi va locui în faţa tuturor fraţilor lui.”


      Geneza 19 :15-17 Când s-a crăpat de ziuă, îngerii au stăruit de Lot, zicând: „Scoală-te, ia-ţi nevasta şi cele două fete, care se află aici, ca să nu pieri şi tu în nelegiuirea cetăţii.”
      Şi, fiindcă Lot zăbovea, bărbaţii aceia l-au apucat de mână, pe el, pe nevasta sa şi pe cele două fete ale lui, căci Domnul voia să-l cruţe; l-au scos şi l-au lăsat afară din cetate.
      După ce i-au scos afară, unul din ei a zis: „Scapă-ţi viaţa; să nu te uiţi înapoi şi să nu te opreşti în vreun loc din câmpie: scapă la munte, ca să nu pieri.”


      Exodul 23 :20-23 Iată, Eu trimit un Înger înaintea ta, ca să te ocrotească pe drum şi să te ducă în locul pe care l-am pregătit.
      Fii cu ochii în patru înaintea Lui şi ascultă glasul Lui; să nu te împotriveşti Lui, pentru că nu vă va ierta păcatele, căci Numele Meu este în El.
      Dar dacă vei asculta glasul Lui şi dacă vei face tot ce-ţi voi spune, Eu voi fi vrăjmaşul vrăjmaşilor tăi şi potrivnicul potrivnicilor tăi.
      Îngerul Meu va merge înaintea ta şi te va duce la amoriţi, hetiţi, fereziţi, canaaniţi, heviţi şi iebusiţi, şi-i voi nimici.


      Judecatori 13 :13-21 Îngerul Domnului a răspuns lui Manoah: „Femeia să se ferească de tot ce i-am spus.
      Să nu guste niciun rod din viţă, să nu bea nici vin, nici băutură tare şi să nu mănânce nimic necurat; să păzească tot ce i-am poruncit.”
      Manoah a zis Îngerului Domnului: „Îngăduie-mi să Te opresc şi să-Ţi pregătesc un ied.”
      Îngerul Domnului a răspuns lui Manoah: „Chiar dacă M-ai opri, n-aş mânca din bucatele tale; dar dacă vrei să aduci o ardere de tot, s-o aduci Domnului.” Manoah nu ştia că este Îngerul Domnului.
      Şi Manoah a zis Îngerului Domnului: „Care-Ţi este numele, ca să-Ţi aducem slavă, când se va împlini cuvântul Tău?”
      Îngerul Domnului i-a răspuns: „Pentru ce Îmi ceri Numele? El este minunat.”
      Manoah a luat iedul şi darul de mâncare şi a adus jertfă Domnului pe stâncă. S-a făcut o minune, în timp ce Manoah şi nevasta sa priveau. Pe când flacăra se suia de pe altar spre cer, Îngerul Domnului S-a suit în flacăra altarului. Văzând lucrul acesta, Manoah şi nevasta sa au căzut cu faţa la pământ.
      Îngerul Domnului nu S-a mai arătat lui Manoah şi nevestei lui. Atunci Manoah a înţeles că este Îngerul Domnului




      Ștergere
    18. Adi, aceste versete nu le stii?

      "Iti voi da cheile Imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant va fi legat in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant va fi dezlegat in ceruri." (Mat.16:19)

      "Adevarat va spun ca orice veti lega pe pamant va fi legat in cer; si orice veti dezlega pe pamant va fi dezlegat in cer." (Mat.18:18)

      "Celor ce le veti ierta pacatele, vor fi iertate; si celor ce le veti tine, vor fi tinute." (Ioan.20:23)

      Ștergere
    19. Stiu foarte bine versetele insa nu inteleg ce vrei sa spui cu ele in acest context!

      Ștergere
  38. Ati zis ca daca fratele Branham este ingerul Laodiciei, este bai, caci acel inger este sarac, orb si gol !!!! Mesajul care a venit la acei sapte ingeri, a fost pentru Biserica, nu special pentru ei. Mesagerii doar au transmis Mesajul care a venit de la Dumnezeu catre Biserica, cu toate ca si ei sunt inclusi in biserica!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Branhnam a zis ca e dar i-a facut pe penticostali ca sunt orbi goi ticalosi dar acolo SCRIE CA INGERUL E ASA.

      Nu stii cum e cu Branham? Nu stie ce vorbeste.

      Ștergere
  39. Voi aceia va legati de Branham, aveti grija ! Stiti ce au patit 42 de copiii care au ras de duhul lui Ilie care era in Elisei !

    De acolo s-a suit la Betel. Si pe cand mergea pe drum, niste baietasi au iesit din cetate si si-au batut joc de el. Ei ii ziceau: "Suie-te, plesuvule! Suie-te, plesuvule!" (2Reg.2:23)

    Si mai spune Biblia sa nu attingem de unsii Lui si sa nu facem rau proorocilor Lui. Si cine se atinge de copiii lui Dumnezeu, se atinge delumina ochilor Lui.
    Asa ca aveti grija ce faceti, voi acei care batjocoriti slujba fratelui Branham !!!

    zicand: "Nu va atingeti de unsii Mei si nu faceti niciun rau prorocilor Mei!" (1Cron.16:2)

    "Nu va atingeti de unsii Mei - a zis El - si nu faceti rau prorocilor Mei!" (Ps.105:15)

    "Caci asa vorbeste Domnul ostirilor: "Dupa slava M-a trimis El la neamurile care v-au jefuit; caci cel ce se atinge de voi se atinge de lumina ochilor Lui." (Zah.2:8)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Du-te mai la psihiatru te-OLOGULE anonim. Ai mari probleme psihice. De cand ai venit aici nu stii decat sa condamni si sa ameninti. Esti complet spalat la creier si lipsit de orice capacitate de a mai rationa normal. Traiesti intr-o inchisoare a mintii tale. Frica, disperarea si golul din sufletul tau te face agresiv. Nici macar nu iti dai seama cat de rea sta treaba cu tine. Imi este mila de tine.

      Ștergere
    2. Teologul se teme de urs, se pare,....... ca din câte știu încă nu a fost împușcat.

      Ștergere
    3. :))) buna gluma Viorel.

      Am scris un articol "Amenintari in loc de argumente".

      Tipic oamenilor cu pusca goala de gloante. E tot ce mai pot face si spune. Sa ne ameninte ca dovezi ZERO.

      http://mesajul.blogspot.ro/2013/09/amenintari-in-loc-de-argumente.html

      Ștergere
    4. Abel, acel olog anonim, asa cum mai numit tu, sunt eu. Daca crezi ca ma intimidezi, sa stii ca te inseli ! In primul rand nici nu ma cunosti, cum iti permiti tu sa ma faci asa ? Fiindca nu ma cunosti si vorbesti intr-un mod lumesc, imi da de gandit ! Un crestin real nu vorbeste asa cum vorbesti tu !!!

      Ștergere
    5. Frate Badarau, eu nu te-am facut pe TINE olog. Dar daca tu esti cel ce a scris sub numele "teologia", eu si altii i-am scris de mai multe ori ca are grave probleme, deoarece se simte mereu marginalizat, sau chiar atacat si vrea sa atace inapoi. In loc sa participe la un dialog serios cu noi, a dat buzna aici si ne-a facut din start in toate felurile, cum poti citi aici:
      http://mesajul.blogspot.de/2014/05/pastor-afara-din-branhamism-dupa-33-ani.html

      "- aici se serveste "hrana putreda"
      - nu suntem "samanta roiala a lui Abraham"
      - noi suntem "neghina" care se strange inainte de seceris
      - noi defaimam mesajul
      (nu, dar ii aratam si fata nevazuta, urâta)
      - noi suntem "pleava"
      - noi suntem aroganti
      - noi suntem lipsiti de dragoste
      - noi mergem in ratacirea noastra"

      Poate ca cuvintele mele nu au nimerit pe cine trebuie, imi cer iertare atunci, si daca cumva te-au facut sa te simti jignit. Scopul meu nu era acesta, ci de a ii arata fratelui starea incatusanta a fricii si a obesesiiilor legaliste in care traieste. Astfel de oameni cred ca Dumnezeu este un „bau-bau” care sta la panda dupa colt si iti da cu „parul in cap”. Ei intr-adevar au nevoie de consiliere psihologica pentru ca duhul religios si sectant al fricii le-a rapit simtul normal ratiune. Cu alte cuvinte sunt niste „ologi religiosi”...

      In acelasi sens, nici atitudinea ta, Anonimul care a vrut sa ne sperie cu ursul mancator de copii nu este mult diferita de cea a fratelui "teologia" si nici nu contribuie la o discutie serioasa.

      Uite, frate Badarau, care ai scos ursul la plimbare si afirmi ca vreau sa te „intimidez”, nu vezi ca esti setat pe acelasi mod paranoic de gandire ca si fratele „teologia”? Stati linistiti, nimeni nu va intimideaza si va persecuta aici. Eu unul nu am nimic de castigat si nimic de pierdut in treaba asta. Pe mine nu ma mai sperie „ursii” si nici o alta metafora pe care o poti tu gasi undeva in Biblie. Pentru noi, cei iesiti din „Mesajul Orei”, lumea virtuala in care traiam s-a prabusit. Voi insa va temeti ca si a voastra se va prabusi peste voi si nu sunteti gata sa o purtati. De aia va speriati, amenintati si va agitati atata. Va proiectati propria stare psihica asupra altora. Credeti ca sunteti normali?

      ABEL

      Ștergere
  40. Nu mai stiu exact cum este cu acea femeie care a zis ca nu ar lasa nici vaca la religia lui Branham, dar stiu ca acea femeie a patit-o urat de tot, cred ca a murit....!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă a existat,... eu cred că mai trăiește... dacă nu a murit.

      Ștergere
    2. cred ca Branham a zis ca el nu si-ar lasa vaca sa aibe religia nu stiu cui

      Ștergere
    3. Amenintarile astea ieftine arata ca enorma slabiciuna pe care o aveti din cauza lipsei de dovezi. Tinele pentru branhamisti ca ei le cred, noua adu-ne dovezi din Cuvantul lui Dumnezeu despre mesaj.

      Si cu asa ceva aveti o problema in asezarea in timp a evenimenteleor, deoarece acolo se refera ca femeia a batjocorit "Duhul Sfant de moda veche" adica oamenii vorbeau in limbi, cantau, bateau din palme, se vindecau, era atmosfera aia galagioasa in lauda si inchinare, etc. si femeia ar fi spus aia cu vaca.

      Dar Branham in acei ani nu vorbise despre Epoci, Peceti, Ilie Nor, etc...le confundati foarte tare, frate.

      Nu cunoasteti bine mesajul dar vorbiti sa nu taceti.
      Mai bine taceti pana stiti ce vorbiti si apoi vorbiti.

      Ștergere
    4. Ce aveti cu vaca? Poate stapana vacii era o femeie de religie hindusa si considera bovina sfanta?

      Astfel, a procedat corect femeia, dorind sa-si protejeze vaca de idolatrie...

      In aceasta premisa, poate ca vaca cat si femeia traiesc si acum, intr-o alta forma de reincarnare, daca nu au atins cumva Nirvana...

      Ștergere
    5. Lica, daca crezi ca tu le stii pe toate si esti atotstiutor, du-te si pocaieste-te, caci biblia zice ca cine crede ca stie ceva, nu a cunoscut cum trebuie !!!!

      Ștergere
    6. Nu le stiu pe toate, nu pretind asta, VOI CREDETI CA LE STITI PE TOATE.

      Dar stiu ceva foarte important: BRANHAM NE-A MINTIT IN ZECI SI SUTE DE LOCURI si s-a contrazis ca un om ratacit si fara minte!

      Azi spune una, maine alta, poimaine altceva. E HAOTIC. Urmeaza-l daca vrei ca si tu vei deveni la fel ca el.

      Pocaiti-va de minciuna. Prorocii mincinosi insala pe cei lesne crezatori. Cu semne si minuni ne-a inselat Branham ca de Cuvant habar nu a avut.

      Auzi te-am mai intrebat daca tot tu esti...CE ANUME ESTE MESAJUL? DE CE AR RTEBUI SA CREADA CINEVA MESAJUL?

      Ca tainele asa zise nu sunt descoperite de Branham. Atunci ce e mesajul?

      Ștergere
  41. Nu uitati fratilor dragi ca biblia e foarte clara! Cei sapte ingeri ai bisericilor ( nu a epocilor) au primit din partea lui Ioan, o scrisoare, asa ca ingerul al saptelea al bisericii Laodiceea nu are nici o trambita ci doar o scrisoare, si aceea o are de la Ioan! In schimb dupa cele sase trambite din necazul cel mare apare si al saptelea inger care are intradevar o trambita, si cand acest inger suna din trambita lui toate lucrurile se termina, adica rapirea! Nu v-ati intrebat niciodata de ce acea vedenie din Ap 10 apare intre al saselea si intre al saptelea inger cu trambita? Adica in timpul necazului cel mare!

    RăspundețiȘtergere
  42. Adi, Descoperirea Apocalipsei nu este descoperirea lui Ioan ! Ce biblie citesti tu ? (Apoc. 1:1)
    Descoperirea catre acele sapte biserici, a fost data de Isus Cristos prin Ioan pentru Biserici. Aceasta este cu totul altceva ! Ioan a fost doar omul prin care Dumnezeu a transmis Mesajul catre biserici.
    Trambitele au fost pentru Evrei si ele sunt desfasurate in timp, de la timmpul lui Moise pana la sfarsit. I
    Mesajul Bisericii Laodicea care a venit prin Ilie din Maleahi 4:5, 6b si Marcu 9:11-12, care este ingerul din Apoc. 10:7, se desfasoara intre trambita a sasea si a saptea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care e legatura biblica dintre mesjaul bisericii laodicea si Ilie?
      Unde scrie in Biblie ceva despre "Mesajul Bisericii Laodicea"? Arata.

      Ștergere
    2. Dar ce are Ilie din V.T cu Biserica ? ""Prorocii au tinut pana la Ioan"".

      Ștergere
    3. Draga Anonim, eu nu am spus ca descoperirea ar veni de la Ioan, cred ca ai inteles gresit! Domnul ii spune lui Ioan: Ingerului din Laodiceea (Branham) scrie-i! Domnul nu a vorbit direct cu acei ingeri ai bisericilor? Nu ti-ai pus intrebarea de ce? Nu ti-ai pus intrebarea de ce Domnul nu lauda nici una din aceste Biserici? Iti spun eu daca vrei, pentru ca aceste biserici nu erau in acel timp adevaratele biserici! Adu-ti aminte si citeste ca Pavel le vorbea bisericilor din: Corint,Efeseni, Tesalonic, Filipeni, si multe altele, acelea erau adevaratele biserici ale lui Dumnezeu si acele biserici aveau proroci, invatatori, apostoli, de aceea Domnul vorbea direct acestor biserici! Parerea mea e ca acesti ingeri ai acestor biserici nu erau ingeri placuti Domnului si de aceeia le trimite un mesaj prin Ioan si nu le vorbeste Dumnezeu! Unde ai auzit tu vreodata ca Domnul sa transmita un mesaj unui inger, printr-un om? Domnul spune ca are cativa prin acele biserici, insa nu sunt bisericile placute de El!

      Ștergere
    4. "Trambitele au fost pentru Evrei si ele sunt desfasurate in timp, de la timmpul lui Moise pana la sfarsit" - Unde scrie asta?

      Ștergere
    5. Adi, Biserica din Efes era in Asia. Pavel a scris o epistola catre Efeseni. Biserica din Efeseni era acea Biserica din Efes care era in Asia. Si ingerul Bisericii din Efes era Pavel. Cum poti zice tu ca acea Biserica din Efes, care este de fapt aceiasi Biserica din Efeseni, nu este acea adevarata ? Mai studiaza si apoi scrie !!!

      Ștergere
  43. Descoperirea care a fost data acelor sapte Biserici din Asia Mica nu a fost numai pentru ele, asa cum nici epistolele lui Pavel, catre toate Bisericile, Romani, Corinteni, Galateni, Filipeni, Efeseni, Coloseni, Tesaloniceni, Evrei, s.a.m.d. !!! De ce celelalte epistole le folosim si sunt si pentru noi si descoperirea catre acele sapte Biserici din Asia Mica, nu sunt si pentru noi ???

    RăspundețiȘtergere
  44. Lica, Isus nu poate sa-si pregateasca Mireasa ca sa mearga in Rapire, fara ca mai intai sa aseze din nou toate lucrurile, adica sa restabileasca credinta apostolica. Tocmai de aceea, ingerul Bisericii Laodicea este Ilie din Maleahi 5:6b care a intors inima noastra la credinta apostolica. Si Ilie a fost trimis pana sa vina Ziua Necazului, adica acum pana sa vina rapirea, Isus Cristos prin fratele Branham care este ingerul Bisericii Laodicea, a restabilit credinta apostolica. Nu poate sa mearga Harul la Evrei ca sa fie pecetluiti acei 144 de mii din semintiile lui Israel, fara ca mai intai sa aseze Dumnezeu toate lucrurile din Cuvant, tot ce s-a pierdut in decursul acestui timp de aprox. 2000 de ani. Noua ne trebuia un peofet ca sa lege toate capetele dezlegate si sa ne scoata afara din toate aceste sisteme religioase facute de oameni. Si acest inger al Laodiciei care a fost profetit in Maleahi 4:5, 6b, a facut aceasta, a restabilit credinta apostolica. Rapirea nu poate veni pana cand Mireasa din timpul nostru de sfarsit nu se intoarce inapoi la credinta apotolica !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aberații peste aberatii și alte aberații peste ele...



      Ștergere
    2. Ce a restituit Branham?
      Branham nu a restituit nimic. Absolut nimic.
      Nu v-ati saturat de povestile astea false si plicticoase farte draga?
      Unde scrie in Maleahi ca ingerul laodicean vine? Ai deviat GRAV fratioare.

      Ștergere
    3. Frate sa fi pe faza ca pregatesc un articol de la Adi care te va lamuri daca ce e pana cum nu te-a ajutat.
      Ce prostii spui frate ca: "noua ne trebuia un profet sa lege toate capetele"..cum poti inventa asa ceva ? Unde scrie in Biblie asa ceva?
      Auzi profetul ori descopera ori le leaga pe ale altora...hotareste-te odata !

      Ștergere
    4. no comment (la atatea aberatii...)

      nu stiu cum de mai rezista lica sa raspunda la toate prostiile

      Ștergere
    5. Domnule Anonim, unde ai gasit asta in biblie? "Nu poate sa mearga Harul la Evrei ca sa fie pecetluiti acei 144 de mii din semintiile lui Israel, fara ca mai intai sa aseze Dumnezeu toate lucrurile din Cuvant, "

      Ștergere
  45. A zis cineva ca prorocii au tinut pana la Ioan !!! Isus a promis ca ne mai trimite proroci, citeste la Matei 23:34.

    "De aceea, iata, va trimit proroci, intelepti si carturari. Pe unii din ei ii veti omori si rastigni, pe altii ii veti bate in sinagogile voastre si-i veti prigoni din cetate in cetate;" (Mat.23:34)

    RăspundețiȘtergere
  46. Lica, daca conform Cuvantului din Amos 3:7, Dumnezeu descopera mai intai taina Sa, adica Cuvantul la proroci, atunci prin care proroc a descoperit Cuvantul catre epoca noastra ? Dumnezeu are o ordine prin care lucreaza. Nu fiecare are voie sa-si puna propria lui interpretare, asa cum multi fac acest lucru !!!
    Lica, prin care proroc ai primit tu descoperirea Cuvanului pentru epoca in care traiesti ? Crezi ca Dumnezeu isi schimba modul lui de-a lucra pentru ca noi nu primim Cuvantul Lui care l-a descoperit la profetii Lui si ne credem mai destepti ca ei ??? Biblia spune clar la Maleahi 3:6, ca El nu se schimba !!! Sau ai si tu slujba de proroc, de iti permiti sa pui propria ta interpretare asupra Cuvantului lui Dumnezeu ? Cine te crezi ? De ce nu-ti vezi tu de treaba ta si sa-L lasi pe Dumnezeu sa lucreze asa cum vrea El? Lica, sa nu crezi ca scapi nepedepsit daca critici si desconsideri Mesajul orei si pe Branham !!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu are Branham nici o legatura cu Amos.
      Ce nu a facut Dumnezeu pana nu i-a spus lui Branham mai intai taina Sa? te rog sa imi rapsunzi daca tot ai pomenit de asta.

      Ce i-a zis Domnul? Ca in 1977 intram in mileniu? Fii serios odata.

      Sunteti comici frate.

      NU ESTE NEVOIE DE PROROC PENTRU MANTUIRE ! CINE V-A INVAT PROSTIILE ASTEA ESTE RATACIT.

      Nu mai batai versete biblice pentru Branham ca nu au nici o legatura.

      Citeste aici despre Amos.
      http://mesajul.blogspot.ro/2013/12/amos-37-in-branhamism.html

      Ștergere
    2. Branham nu a scapat nepedepsit pentru ca s-a dat Ilie si ca a mintit si ca a aruncat poporul in minciuna si haos. Dumnezeu l-a luat de pe scena intr-un groaznic accident.

      Nu imi pare bine de asta, nu, e chiar trist, dar tu mai bine uitate in curtea ta nu ameninta pe altii.

      Ștergere
  47. Branhama avit darul nu slujba de profet.
    La neamuri nu vin profeti ca in VT. Ilie nu este pentru neamuri. Citeste Maleahi de la cap 1:1 pana la sfarsit.

    RăspundețiȘtergere
  48. Lica, cred ca ti-ai date seama ca acel anonim care a tinut cu Mesajul si cu Branham sunt eu. O saptamana, poate mai mult nu o sa mai scriu nimic, caci plec de acasa, ma internez la spital, trebuie sa- mi faca doctorul o operatie. Acolo nu am calculator. Imi cer scuze de la voi pentru vorbele unele postari scrise. Dumnezeu sa va binecuvanteze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da banuiam. Bine frate.

      Domnul sa fie cu mainile medicului cand te opereaza sa te intorci sanatos sa auzim numai de bine.

      Iarta-ma si tu ca uneori ti-am raspuns mai dur. Esti un om minunat care cauta adevarul. Domnul ti-l va arata.

      Pace tie si multa sanatate. Sunt alaturi de tine in rugaciunea mea.
      Lica

      Ștergere
    2. Si din partea mea, Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa te ocroteasca in trupul, sufletul si duhul tau!

      ABEL

      Ștergere
    3. Si din partea mea acelasi lucru!

      Ștergere
  49. samaritean milos3 iulie 2014 la 23:44

    Abel, referitor la ingeri , la ce se referea Pavel in versetele din 1 corinteni 10 ''  De aceea femeia, din pricina îngerilor, trebuie să aibă pe cap un semn al stăpânirii ei.'' Se referea la ingerii din cer ????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raspund eu cum vad lucrurile in legatura cu acest verset.In vechime ingerii s-au dat la femei si si si-au luat sotii din fii oamenilor.Inca mai circulau carti considerate apocrife precum ""cartea lui Enoh"" care descrie astfel de evenimente.

      Sa nu uitam ca in epistola lui Iuda exista o profetie de a lui Enoh pe care nu o regasim in cartile canonice sau "'oficiale"". Acolo mai exista si relatari din Apocalipsa lui Moise:lupta balaurului cu Arhanghelul Mihail pentru tupul lui Moise!.

      Sau ce sscrie Petru despre ingerii cazuti:ca sunt tinuti in lanturi pentru ziua judecatii fiindca si-au parasit starea initiala .

      Deci se pare ca apostolii credeau si se mai inspirau din carti pe care noi le consideram "'apocrife"". Si versetul de mai sus exprima aceasta credinta preluata din apocrifele care circulau la aceea vreme . De aceea nu stie nimeni sa clarifice acest verset fiindca nu are legatura cu cartile canonice.Si atunci au modificat tot intelesul Bibliei si afirma ca ""ingerii"" din Biblie sunt defapt oameni!.

      Asta e parerea mea proprie despre acest verset.

      Ștergere
    2. Cum a scris şi fratele înainte mea, evreii, printre care evident se numărau şi apostolii (mai ales Pavel, cu cea mai înală educaţie religioasă) cunoşteau bine cărţile apocrife, dar şi altele, precum Talmudul, Kabbalah, etc... În complexul tradiţiilor iudaice (scrise sau orale) îngerii sunt bine definiţi ca fiind entităţi de tip „exstraterestru” – în sensul că nu aparţin acestei planete ci mai degrabă de domeniile superioare (spirituale) ale creaţiei lui Dumnezeu. Nu doar în Kabbalah, dar şi în Biblie vedem diferite categorii de îngeri – entităţi diferite de oameni – precum „Străjerii” (Daniel 4:13,17); „Serafimii” adică „cei de foc” (Num 21:6; Isaia 6:2); „Heruvimii” care păzesc grădina Eden şi stau lânga chivotul legământului; „Ophanimii” sau „făpturile vii (cu cele 4 feţe) din viziunea lui Ezechiel dar şi din cărţile lui Enoch... O categorie specială o reprezintă „îngerii ocrotitori”, şi ei menţionaţi în Kabbalah cât şi în Biblie (Ps 91:11 sau Matei 18:10)

      Unii îngeri sunt numiţi chiar pe nume atât în Biblie dar mai mult în cărţile amintite mai sus. Termenul generic de „Înger” sau „Malach” în ebraică arată misiunea lor de a comunica cu oamenii. Ei nu comunică neapărat prin vedenii cu profeţii ci şi prin vise, dar în cel mai obişnuit mod comunică telepatic, oml nici măcar nu îşi dă seama de acest lucru, pentru că acest lucru funcţionează automat şi inconştient.

      Cam asta ar fi pe scurt despre îngeri, cine e interesat de mai multe detalii poate achiziţiona cartea „Angels & Humanity”, acolo sunt multe mai multe explicaţii:
      http://www.koshertorah.com/books.html

      Acum să revin la întrebarea „La ce se referă Pavel ... Se referă la îngerii din cer?” Pentru a răspunde la a doua parte a întrebării, haideţi să citim din alte scrieri unde Pavel pomeneşte „Îngeri”:

      1 Corinteni 4:9 Căci parcă Dumnezeu a făcut din noi, apostolii, oamenii cei mai de pe urmă, nişte osîndiţi la moarte; fiindcă am ajuns o privelişte pentru lume, îngeri şi oameni.

      1 Corinteni 13:1 Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, Sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor.

      Vedem că Pavel enumeră aici ÎNGERI şi OAMENI şi face deosebire între LIMBI OMENEŞTI şi LIMBI ÎNGEREŞTI (acestea fiind metode de comunicaţie)

      Galateni 1:8 Dar chiar dacă noi înşine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o Evanghelie, deosebită de aceea pe care v-am propovăduit-o noi, să fie anatema!

      Cel puţin acum ar trebui să fie clar: UN ÎNGER DIN CER.

      Galateni 4:14 Şi, n-aţi arătat nici dispreţ, nici desgust faţă de ceea ce era o ispită pentru voi în trupul meu; dimpotrivă, m-aţi primit ca pe un înger al lui Dumnezeu, ca pe însuşi Hristos Isus.

      Pavel a fost primit CA pe un Înger, vedem că el nu spune că a fost UN ÎNGER. La fel, a fost primit CA ŞI Isus Hristos, fără să fie el ISUS HRISTOS.

      Evrei 1:7 Şi despre îngeri zice: „Din vânturi face îngeri ai Lui; şi dintr-o flacără de foc, slujitori ai Lui”;

      Acest lucru este explicat şi în cartea amintită, îngerii fiind fiinţe spirituale (spirit = duh = vânt = ruach) care nu au corp (formă materială), ci sunt pur şi simplu „de foc” (din ENERGIE).

      Evrei 2:7 L-ai făcut pentru puţină vreme mai pe jos de îngeri, l-ai încununat cu slavă şi cu cinste, l-ai pus peste lucrările mânilor Tale:

      Acest lucru l-am găsit amintit, prin alte cuvinte, în cartea menţionată, adică capacitatea omului de a evolua dincolo de statutul îngerilor. Citez:

      „Aici este marea diferenţă între îngeri şi oameni. Omul are un inconştient în care se află cea mai mare parte a cunoştinşei lui. Îngerii nu au un asemenea lucru. Mintea omului este împărţită şi la fel este înţelegerea sa cu privire la univers. La îngeri nu este aşa ceva. Mintea omului se poate extinde şi creşte la dimensiuni infinite. Îngerii sunt ceea ce sunt, ei nu pot evolua mai departe de starea lor prezentă.”

      Ștergere
    3. ...continuare...

      La ce se referea Pavel in versetele din 1 corinteni 10 ''De aceea femeia, din pricina îngerilor, trebuie să aibă pe cap un semn al stăpânirii ei.''

      La ce se referea Pavel nu pot să spun cu certitudine, ci doar ceea ce înţeleg eu din acest verset.

      Mai întâi să vedem cum se traduce acest verset cuvânt cu cuvânt:
      „Din cauza aceasta, femeia trebuie să aibă pe cap autoritatea, din cauza îngerilor”.

      În primul rând, nu vedem niciunde că scrie „UN SEMN AL STĂPÂNIRII”, din care să tragem repede concluzia şovinistă că femeile trebuie să se supună masculilor prin faptul că îşi lasă să crească părul în neştire...

      În al doilea rând, am început să văd în Biblie mai mult decât nişte povestiri despre oameni din vremuri de mult trecute sau o colecţie de norme de comportament. Astfel, nu cred că Pavel s-a ostenit să scrie ce a scris doar pentru a fixa odată pentru totdeauna modul de îmbrăcăminte sau coafurile femeilor, lucruri care din păcate sunt excesiv de mult accentuate în bisericile de la mesaj şi în alte biserici.

      Eu cred mai degrabă, că Pavel, ca un mare kabbalist (mistic) evreu, încerca să ne înveţe câteva din tainele mai adânci ale Fiinţei lui Dumnezeu, care pentru a fi înţelese, trebuie descrise prin exemple şi pilde din viaţa umană. Cum ar putea de exemplu un om să înţeleagă infinita iubire a lui Cristos, dacât dacă o compară cu iubirea dintre un soţ şi o soţie....

      În versetul de mai sus, singurul lucru bine definit este cuvântul „Îngeri”, pe care l-am explicat în comentariul anterior. Restul cuvintelor din acest verset (femeie, cap, autoritate) dar şi din contextul mai larg (bărbat, acoperământ, învelitoare, păr) se pot înţelege în sensuri mai largi. Repet: Pavel nu a vrut să înveţe că femeia trebuie să se învelească, sau să aibă părul lung. Acestea erau oricum STANDARD la vremea aceea şi încă acum, în iudaism, islam şi în multe biserici creştine.

      Pavel vrea să ne înveţe despre lucruri mai mari. Pentru el „bărbatul” şi „femeia” nu sunt doar manifestările din lumea fizică, ci simboluri pentru Dumnezeu şi Omenire (Biserica). În altă parte de exemplu compară legea (naturală) a divorţului cu legea (spirituală) a păcatului faţă de care suntem morţi ca să fim al Altuia, adică a lui Cristos. Evident, că şi în aceste comparaţii oamenii pun mai mult accent pe partea umană (căsătorie şi divorţ)...

      În versetul studiat, cineva poate deci să vadă pur şi simplu la nivelul 0, partea umană, felul cum se îmbrăcau şi aveau părul oamenii acum 2000 ani şi să încerce să-l aplice şi azi.

      La nivele mai înalte, cineva poate înţelege ce a scris Pavel pe plan spiritual, metafizic. În articolul „Despre îmbrăcămintea femeii” publicat în martie am arătat traducerea corectă a versetului pe care branhamiştii sau cultele îl interperetează că femeia să nu poarte haine bărbăteşti.
      http://mesajul.blogspot.de/2014/03/imbracamintea-femeii.html

      Ștergere
    4. ...continuare...

      Traducerea corectă ar fi: „Să nu fie un vas de putere pe femeie.” Acolo am amintit despre subiectul „vaselor sparte” care cf. Kabbalei reprezintă omenirea care nu a putut cuprinde întraga lumină a divinităţii (să-i zicem creştineşte „plinătatea dumnezeirii”) şi s-a spart în milioane de cioburi. Aceasta este „femeia” – cea scoasă, ieşită din bărbat – omul care a devenit fizic, pământesc, muritor, supus legii păcatului. Chiar Pavel spunea că „Să dăm cinste femeilor, ca unui VAS MAI SLAB”. De unde credeţi voi că a spus asta? Şi ce, voia să ne înveţe cum să fim gentlemeni? Pentru asta nici măcar nu avem nevoie de Biblie, există sute de cărţi care să te îndrume cum să fii un soţ sau o soţie mai bun(ă).

      Aici Pavel spune, că femeia să aibă „autoritate pe cap”, aparent exact inversul poruncii din Deuteronom. Dar nu femeia este autoritatea, ci aceasta este „pe cap”, şi cine cunoaşte modelul arbolui sefirotic din Kabbalah, sunt mai mulţi „arbori” care stau unul peste altul. Astfel, pe „capul” arborelui lumii de jos, al celei materiale („malchut”) stă baza arborelui planului superior (spiritual) şi aşa mai departe prin toate cele patru lumi cunoscute de Kabbalah. În acelaşi sens, şi Pavel aşează cap la cap, sau mai bine zis peste cap în ordinea aceasta: „Dumenezeu este capul lui Cristos, Cristos este capul bărbatului, bărbatul este capul femeii.” Nu ca să ne facem noi capi peste soţii, ci pentru a reprezenta un lucru străvechi, demult cunoscut.

      „Părul” în sens kabbalistic reprezintă multitudinea, diversitatea. Nu e atât de mult că Pavel sau Dumnezeu vrea ca surorile să aibă păr lung, ci ca să înţelegem că aşa cum părul lung (al femeii) are o multitudine de fire, dar provine din acelaşi loc, aşa noi „femeia” spirituală, deşi suntem mulţi, difertiţi, suntem de fapt uniţi în Dumnezeu (de aici vine şi expresia „un trup, mai multe mădulare”). În pilda kabalistilor, noi suntem mulţimea cioburilor sparte, dar purtăm în noi scânteia divină care a rămas în interiorul nostru înainte de a ne despărţi, de a „ieşi din Dumnezeu” şi a deveni pământeşti.

      O altă interpetare a „părului” este că acesta a crescut omului după ce acesta a păcătuit, în anumite zone care aveau legătură cu păcatul sau consecinţele acestuia. Părul de pe cap înveleşte sau întunecă „ochiul spiritual” (creştetul capului, sediul înţelepciunii) care înainte de cădere radia lumina lui Dumnezeu. Părul de sub braţ şi cel din zonele genitale sunt în legătură cu acţunea (braţul = fapta) şi cu înmulţirea sau reproducerea sexua (dar să nu vă gândiţi acum că „Sămânţa Şarpelui” are o legătură cu aceasta, ci sunt consecinţele păcatului, adică trăirea în universul acesta material, mult sub cel spiritual).

      Aşadar, eu nu văd în acest verset nici un „semn al stăpânirii”, şi ce rost ar avea un semn pentru îngeri? Eu văd mai degrabă o încercare de a defini omul în raport cu Dumnezeu, şi de a-l deosebi de îngeri, care, cum am spus în comentariul anterior, sunt ceea ce sunt. Ei nu sunt „separaţi” sau „deconectaţi” de Dumnezeu, nu sunt înstrăinaţi, în exil, ei au viziunea globală asupra lucrurilor. Omul, este în starea căzută (a lumii dualiste), în poziţie inferioară faţă de Dumnezeu şi chiar faţă de îngeri, fapt pentru care omul are păr şi haine, şi îngerii nu au. În schimb, omul are un potenţial uriaş de dezvoltare şi evoluţie, pentru a ajunge din nou la unitatea cu Dumnezeu, şi prin Isus Cristos, la „Plinătatea Dumnezeirii”, starea anterioară căderii.

      S-ar putea scrie multe, dar fiecare să ia textul pentru el, şi Dumnezeu să-i descopere personal tainele Lui.

      ABEL

      Ștergere
    5. Și unghile cresc din cauza păcatului la fel și părul nu uitați lucrul ce sa întîmplat în grădină cînd omul a fost îmbrăcat în piele deci ni s-a dat altă îmbrăcăminte tot din cauza acelui act săvîrșit de către lucifer cu eva și apoi și adam cu eva să nu uitați că prima dată sa născut Cain apoi Abel și Sămînța șarpelui nu este un mesaj copiat este original.

      Ștergere
    6. In ce erau imbracati oamenii inainte de pacat?

      Ștergere
    7. In tot cazul nu in haine de piele si imbracati in slava dar Domnul Dumnezeu le-a dat hainele jos si i-a imbracat in haine de piele chiar insusi Dumnezeu le-a facut haine de piele si Domnul Dumnezeu sa dezbracat pe sine si a luat chipul si asemanarea omului ca sa ridice blestemul pe care la rostit in gradina dupa savirsirea pacatului uite versetele care spune de acest lucru

      ci S-a dezbracat pe Sine insusi si a luat un chip de rob, facandu-Se asemenea oamenilor. (Filip.2:7)

      si sa impace totul cu Sine prin El, atat ce este pe pamant, cat si ce este in ceruri, facand pace prin sangele crucii Lui. (Col.1:20)

      care S-a dat pe Sine insusi ca pret de rascumparare pentru toti; faptul acesta trebuia adeverit la vremea cuvenita, (1Tim.2:6)

      Domnul Dumnezeu a facut lui Adam si nevestei lui haine de piele si i-a imbracat cu ele. (Fac.3:21)

      Omul inainte era gol complet si nu era rusine sa fie asa.Doar dupa pacat i-a fost .Acea goliciune era o haina nepatata si nezbarcita .

      Ștergere
  50. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  51. Pace...pot sa iau cu cineva legatura in privat...parintii mei sunt cred mesajul lui branham si vreau sa ii lamauresc ca nu este bine...ei au fost penticostali dar cineva ia hipnotizat asa tare de chiar au si facut botezul si sunt membrii acestui cult sau ce este

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna si pace. Am fost plecat si nu am avut net. Imi cer scuze pt raspunsul intarziat.

      Ma poti contacta pe viatainmainiletale@ yahoo.com sau mesajulorei@gmail.com

      Cred ca trebuie sa discuti cu parintii tai de la punctul ca ei au dreptul sa creada ce cred si ca respecti asta.
      Ma rog sa dea Domnul intelepciune si bunatate.
      Botezul in Numele Domnului a fost "confiscat" de catre Branham, de la penticostalii unitarieni, nu a fost revelatia lui.
      Botezul este apostolic nu branhamic.

      Ștergere
    2. Ei degeaba au un botez in Numele lui Isus ,daca sunt plini de ingamfare,rautate si mandrie la adresa altor credinciosi. Vor fi unii care au facut si minuni in Numele lui Isus ,si cu toate acestea Isus nu ii cunoaste. Deci ei pot sa stea plini de mandrie in branhamism,frankism ,ca degeaba stau...poti fi pe o cale gresita chiar daca folosesti Numele lui Isus. A se citi Matei 7 ,sa vedem ce ""parere"" are Domnul Isus de acesti ingamfati care ii folosesc Numele ,doar sa se inalte pe ei insisi in fata altora.

      Ștergere
    3. Sa fiu in ton cu branhamismul : ""Vedeti ,cifra 7 din Matei 7.Deci este ceva de importanta vitala"".

      Ștergere
  52. Un articol bun despre ce inseamna sa ai 3000 de suflete la botez. Branham a exagerat, a mintit. A avut cativa doar.
    https://exmesajulorei.wordpress.com/2015/06/18/botez-de-3000-de-oameni-in-lima/

    RăspundețiȘtergere
  53. cica la Branham au stat sute de oameni pe maluri? in alta parte spune mii. unde? in inchipuirea lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate vedea dublu sau tripu.Intotdeauna raspunsul la o chestiune anume este mult mai simplu ,dar unora le place sa transforme totul in fantastic.Probabil copilul din ei a preluat controlul total asupra lor,si in consecinta intretin credinte suprarealiste si trase de coada. ;)

      Peter

      Ștergere
    2. Mesajul este fals6 mai 2018 la 09:43

      Si-a creat viata dupa imaginatia lui despre cum ar fi vrut ca lucrurile sa fie nu cum au fost in realitate.

      Tot ce vedea maret la eroii Bibliei, isi insusea pentru el in mod necinstit.

      De aceea il vedem mereu se compara cu ei. Odata el e Avraam, ba e Noe, apoi e Moise, apoi e Iosua, apoi e profetul Ilie, apoi Samuel apoi Isaia, ba apoi e Mica, Ioan Botezatorul apoi el e insusi Isus apoi el e Pavel.

      Sarmanul de Branham. Dorind sa fie atatia, nu a reusit sa fie ceea ce Dumnezeu a vrut ca el sa fie.

      Asta este una din cele mai rave probleme in societate. Si religioasa si nereligioasa. Oamenii spun altora ce e bine ca ei sa fie si acestia daca vad ca pare ok cat de cat accepta si devin tot felul de personalitati false si fara sa stie ajung sclavii acelui sistem.

      Lucrul cel mai mare nu este daca suntem numiti ceva ce ne gadila ego-ul (Mireasa, alesii, etc) ci daca in cel mai simplu mod posibil al vietii, devenim sau ne transformam inspre ceea ce viata si Dumnezeu a dorit mereu ca noi sa fim si sa contribuim cu talantii nostrii in perioada vietii noastre la viata, la societate, pentru slava lui Dumnezeu si binele oamenilor.

      A face parte dintr-o comunitate crestina poate fi un lucru minunat daca in acea comunitate predomnina interesul pentru a pune IN PRACTICA CERINTELE DIVINE VENITE NU DIN PORUNCA CI DIN O INIMA NOUA TRANSFORMATA DE IUBIREA LUI DUMNEZEU.

      Daca comunitatea este sub influenta unui GURU SPECIAL caruia mereu i se acorda atributu de ALES SPECIAL si acesta abuzeaza verbal, emotional si spiritual comunitatea si nu i se poate spune nimic deoarece face urat ca trenul cu aburi, atunci acea comunitate este toxica si bolnava, avand mare nevoie, urgenta, de o reforma facuta dupa inima, iubirea, corectitudinea unei mintii sanatoase lipsite de trufie, mandrie si rautate egoista.

      Ștergere
    3. Mesajul este fals6 mai 2018 la 09:51

      - mai grave* probleme in societate

      Ștergere
  54. Deoarece tatal meu este un crestin (a fost la mesaj, crede mesajul, dar cumva spune ca timpul lui a trecut si omul trebuie sa aiba singur o relatie mai directa cu D-zeu, farà intermediari), eram tentata sa cred ca are dreptate. Este un om bun, nu uraste, dar are ceva orgoliu exagerat putin (trasatura care o au cam toti la mesaj si nu numai..o teasatura a omului asa in general probabil, de a se vedea mai presus, mai special, mai corect). In fine, ma pierd in detalii. Ideea era ca eram si poate mai sunt tentata sa cred intr-o mai mica sau mare masura ca mesajul ar fi corect. Dar citind toate aceste lucruri pe site, tind sa ma intorc la ideile mele proprii (instinctul, constiinta) care de mica imi spuneau ca iubirea e cea care ar trebui sa ne calauzeasca prin viata, si Natural si spiritual, si nu teama de apocalipsa, de iad si alte negativisme. Eu am mai multe idei despre omenire, despre ideea de "iad", despre Creator. Dar nu pot sa afirm niciodata ca ideile mele sunt 100% corecte sì ale altora 100% gresite. Din moment ce un om sustine asa ceva, e putred ceva la mijloc. Fiindca sunt atatea lucruri pe care nu le stim si nu le putem explica despre cum am fost creati, scopul exact, etc.. incat sa susti sus si tare ca deti toate tainele si cunostintele si datele despre un subiect infinit cum e Creatorul, universul, omul ... e o aroganta prea mare. Am observat cum oamenii la mesaj tind sa exagereze povestioare, intamplari, sa le dea sensuri divine, dar pentru a se simti ei mai speciali, nj pentru a ajuta cu adevarat pe cineva. Mia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumnezeu este dragoste. Cine o are o manifesta si fata de Dumnezeu si fata de aproapele lui si aceea este lucrarea lui Dumnezeu pentru fiecare timp din istorie. mia pot sa intreb daca tatal tau stie despre dovezile care arata ca Branham a mintit si a spus multe lucruri incorecte?

      Ștergere
  55. Asa și este Mia. Ghidează-te după ceea ce îți spune instinctul, conștiința, nu după ceea ce îți spune orgoliul. Acesta este frate cu atașamentul obsesiv de credințe, idei si teorii, apoi ii place să se mândrească cu ele in fața altora, până acolo încât să-i umilească pe ceilalți semeni. Orgoliul si fanatismul sunt strâns legate.

    RăspundețiȘtergere
  56. Doresc sa va multumesc pentru efortul care îl depuneti pentru acest blog. Vreau sa spun ca tot ce am citit aici m-a ajutat foarte mult sa inteleg ca nu e o problemă cu mine, ca nu mi se pare mie ca totul e fals, superficial, răutăcios... Eu întotdeauna am crezut ca Dumnezeu e dragoste si pace dar in mesaj nu am vazut nimic asemănător cu concepția mea despre Dumnezeu. Stiu ca imi va mai lua timp sa vindec tot raul facut de această sectă in viata mea, dar tot ce am citit aici m-a ajutat foarte mult sa ma eliberez de toata frica si teroarea pe care am simtit-o in ultimii ani. Doresc sa va multumesc încă odată pentru tot efortul depus pentru crearea acestui blog si va rog sa continuati sa scrieti, pentru ca poate salva vieți.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frate iubit acum poti spune si altor branhamisti sa citeasca si sa cerceteze.

      Ștergere
    2. Sau sora nu neaparat frate. nu stiu. imi cer scuze.

      Ștergere
  57. Mesajul este fals13 iunie 2020 la 07:27

    Buna dimineata si pace tie!

    Ma bucur ca putem fi de folos. Acesta este si scopul. Sa scriem adevarul care elibereaza.

    Sa stii ca eu te inteleg foarte bine deoarece si eu am trecut prin faze asemanatoare la inceput iar dupa aceea multi dintre frati preferand sa ma ameninte zi de zi pe email, sms si Facebook cu iadul, cu tot felul de simboluri negative din Biblie. Cand am vazut ca in lod de argumente ei aduc emotii negative si rautate am fost mult mai bazat ca sunt pe calea cea buna

    Dragul meu, draga mea, nu stiu cum sa iti spun, iti urez multe binecuvantari si o eliberare profunda.

    Sa stii ca ai dreptate, Dumnezeu nu este cunoscut la mesaj ca fiind Dragoste, pace si bunatate, iertare, creativitate, ci este cunoscut ca fiind o "taina ne-trinitara descoperita". Cam atat cunosc ei despre Dumenzeu, ceea ce eu cred ca este echivalent cu zero.

    Vindecarea este un proces care poate fi mai lent sau mai rapid totul depinde de mai multi factori insa ce e important e ca vindecarea este posibila. Sa nu te indoiesti de asta. Eu m-am vindecat in mai multe etape insa acum realizez ca puteam sa ma vindec mult mai repede daca i-as fi iertat mai repede pe toti din mesaj care mi-au facut extrem de mult rau, m-au calcat in picioare si m-au alungat ca pe un gunoi desi ani si zeci de ani i-am iubit si le-am slujit cu am stiut eu mai bine.

    M-am iertat pe mine insumi, i-am iertat si pe ei si asta m-a ajutat in cea mai mare masura. Mi-am asumat greseala uriasa de a urma aceasta falsa miscare, m-am iertat, mi-am cerut iertare si Cerului, si nu am mai dat vina pe nimeni pentru asta.

    Multumeste Domnului si multumeste-ti tie pentru curajul tau extraordinar de a pune pe Dumnezeu ca iubire, adevar, bunatate, mai presus decat ideile toxice din mesajul lui Branham.

    Adevarul, dreptatea, iubirea, pacea, curatia inimii, sunt temelia Templului lui Dumnezeu.

    Dumnezeu sa te binecuvinteze din belsug!

    RăspundețiȘtergere
  58. Foarte bine. Si eu deja de 7 ani am plecat de la mesaj. Frica e metoda lor prin care e tin legati. Din ce adunare si oras esti sau ai fost daca nu te superi si vrei sa raspunzi?

    RăspundețiȘtergere
  59. Asa este. Sunt cei mai superficiali dar se cred cei mai străluciți. " O mare de cuvinte într-un pustiu de idei".

    RăspundețiȘtergere
  60. Nu poti sa mai stai in secta brahmanista dupa ce citesti ca Branham a mintit asa de multe ori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Însăși moartea lui a fost cea mai mare minciună. A predicat ca el este ultimul mesager al bisericii și ca odată cu el vine răpirea.

      E ca și cum as predica că sunt sunt ultimul mesager și apoi strâng oamenii în jurul meu. Apoi mor într-un stupid accident, cam nepotrivit pt un om trimis al lui Dumnezeu. Nu credeți?

      Ștergere
    2. Adică moartea lui a fost cel mai mare adevăr despre slujba lui. Restul sunt povesti și interese personale

      Ștergere
    3. Putem spune ca Branham a avut un timp bun ca si predicator evanghelist si a deviat apoi.Daca aici in blog se pretinde ca se spune adevarul sa spunem si acest adevar. Branham putea ramane in istorie ca un om adevarat darasa a murit si a ramas ca impostor si plagiator si mincinos.

      Ștergere
    4. De aici și pana a face o mișcare în jurul lui, cu anumite reguli și percepte, cu anumite credințe obligatorii, făcute dogme, e totuși cale lungă.

      Și faptul ca fiul sau a răspândit o imagine cosmetizata a lui Branham iar Ewald Frank o menține cu atâta fanatism, e iarăși un lucru rău, anormal și în afara spiritului Bibliei.

      E multă vorbărie și nimic palpabil. Dar Ewald Frank ne promite ca dacă vom sta cu el vom prinde ploaia târzie. Iar branhamistii fac la fel, promit cerul celor care stau cu predicile lui Branham,chiar dacă conțin erori și contradicții. Ce poate face ambiția, în cazul de față ambiția fiului lui Branham de a răspândii peste tot imaginea unui om " care nu a greșit în nici o viziune"...

      Ștergere
    5. Ambiție combinată cu mulți bani... Asta e lumea în care trăim, o lume sucită, unde nu de puține ori cei în eroare prosperă.

      Ștergere
  61. Uitați-vă acum pe History Chanel. E despre culte și secte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maine la 21 e reluare. Azi a fost și cu Jim Jones,unde era prezentat ca un sarlatan cu "vindecări prin credință" false.

      Ștergere
    2. Vindecarea prin credinta e un concept biblic corect. Dar acesta se vede ca poate fi folosit si de catre profeti falsi.

      Ștergere
  62. Nici un urmaș a lui branham sau Frank nu apare în presă sau filme ca un binefăcător ca un samaritean sau ca a făcut ceva bun. Cei mai mulți care apar îs hoți, manipulatori, pedofili, criminali, inchizitori, agresori, abuzatori, monștrii umani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din păcate așa este. Apoi se mândresc că au "cuvântul original". Asta îmi sună comic și hilar. Dintotdeauna asa mi sa părut.

      Ștergere
  63. Cum să depistezi un psihopat

    https://www.descopera.ro/dnews/14954278-cum-sa-depistezi-un-psihopat-trasaturile-care-se-accentueaza-atunci-cand-ai-tulburari-de-personalitate

    RăspundețiȘtergere
  64. A te îmbăta cu apă rece... Cam așa este brahamismul și frankismul. O iluzie deșartă a unor indivizi ce s-au jucat cu vorbele unde trăiesc în lumea lor imaginară și ii trag și pe alții după ei. Timpul ne va arăta că așa este. A făcut-o cu William Branham o va face și cu Ewald Frank.

    RăspundețiȘtergere
  65. " Problema cu lumea este că oamenii inteligenți sunt plini de indoieli, în timp ce cei proști sunt plini de încredere". Charles Buckowski

    RăspundețiȘtergere
  66. " Când urechile tale aud un lucru dar ochii tăi văd altul.... folosește-ți creierul" Frank Sonnenberg

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.