marți, 26 aprilie 2022

Tipologia sectanta - de cine sa te pazesti - 10 semne


Am primit asta de la un frate ex mesaj care mi-a zis ca la ei in adunare aproape toate cele 10 puncte din filmulet, pot fi vazute la aproape toti din adunare. 

Am zis WOOW este simplu, dar adevarat. 

Nu e complet dar desigur ca va poate ajute daca sunteti inca in secta lui Branham, Frank sau alt lider. Ma rog sa va ajute. 

E timpul sa intelegeti manipularea in care sunteti atunci cand sunteti intr-o secta izolata, toxica, cu pretentii arogante asupra sa si care s-a departat de mesajul simplu al mantuirii data gratuit prin har.

Am vazut asta foarte foarte foarte mult in adunarile de la mesaj. Am inteles in final de ce erau oamenii predispusi la a face rau atat de usor si fara remuscare, la a profita de bunatatea celor bine intentionati si multe multe manipulari. De ce oamenii abandoneaza pe fratii la atunci cand acestora le e greu. De ce barfesc pe cineva care munceste si are succes in munca, afaceri, etc. 

La ei e predominant asa ceva. Nu spun de greseli pe care toti le putem face uneori in viata, si regretam, incercam sa indreptam lucruri, ci ma refer la tipologie. Este vorba de un tipar comportamental dominant in viata individului, specific si repetitiv, care este instalat si cultivat zi de zi ca o model de mentalitate, de viata, de catre spiritul diabolic de manipulare, minciuna si rautate din secte, nu numai la mesajul lui Branham. 

Fiind vorba de secte, a aparut un nou documentar despre Colonia Dignidad, pe Netflix. Am scris un articol aici in blog in urma cu cativa ani despre asta.



78 de comentarii:

  1. Oare e așa ușor să iasă omul din capcana in care a fost prins timp de 30-40 de ani? Membrii de la mesaj și nu numai sunt îndrumați să asculte doar predicile, restul nu e "descoperire". La fel de ignoranți și toxici sunt membrii denominațiile in special penticostalii. Până astăzi nu am văzut ceva diferit, palpabil in nici o religie. Prin faptul că au idei diferite , de mii de ani toți o apă și în pământ sunt. Sunt in stare sa te omoare dacă gândești diferit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e usor deloc pentru ca a fost semanata frica in sufletele naive si proaste care sunt zi de zi manipulate cu aceasta frica. Ei nu se incred in Domnul decat cu gura pt ca daca ar face-o nu s-ar teme sa verifice pe Branham si pe altii falsi pretinsi alesii si mireasa.

      Ștergere
  2. Aici îl văd pe bro. Frank, cel care ii desconsideră pe ceilalți creștini din alte denominațiuni, până într-acolo încât doar el trebuie crezut și urmat, restul fiind rătăciți și neavând " cuvântul original". Ură, răutate și dispreț maxim. Nu e de mirare că și adepții lui sunt ca și el.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ei nu sunt în stare să ierte pe altul. Cum se pot aștepta să trăiască mari făgăduințe și să fie ridicați, chipurile, la ceruri?


    10Cine* este credincios în cele mai mici lucruri este credincios şi în cele mari şi cine este nedrept în cele mai mici lucruri este nedrept şi în cele mari

    Luca 16.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ăștia pun pe live-uri poze cu Frank de acum 10 ani. Probabil că și predicile sunt la fel. Nu e exclus să fie grav bolnav dar nu vor să zică.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mă uitam pe așa zisa descoperire a celor 7 peceți. Cum mă să copiezi ideile lui Charles Taze Russell?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Taci că te trăznește cel de Sus. Branham a fost Ilie restauratorul și cel care" a descoperit toate tainele de la Genesa la Apocalipsa" - afirmație spusă de bro. Frank în multe ocazii. Deci crede și nu cerceta că altfel vei arde pe rug.

      Ștergere
    2. :))) Frank e la fel de manipulator ca Branham . Nu există cuvântare să nu își expună "chemarea și trimiterea". Așa zis domnul care i-a vorbit era tare îngrijorat de un caiet de cântări.

      Ștergere
    3. Cineva din România31 iulie 2022 la 20:02

      Ați terminat cu postările? Nu mai aveți de ce să vă legați? E bine așa. Asta se datorează faptului că nimeni nu mai intră pe aici ca să piardă vremea și să vă contreze. E foarte bine așa. Eu recunosc că din când în când mai intru pe mizeria asta de site :)))
      Dar e bine că temporar ați amuțit.

      Ștergere
    4. Așa am zis că e mizerie de site până am citit Apocalipsa lui Larkin și Adevărul Dispensational ori articole scrise de Charles Russell. Cât de ipocrit să fii atrubuindu-ti că epocile și pecețile sunt descoperiri. Mesagistii doar dacă scot capul din nisip vor vedea realitatea. Un american prostind pe mulți așa cum au făcut alții înainte. Piramida masonica pusă pe Russell cât și Branham nu sunt la întâmplare.

      Ștergere
    5. @Cineva din România - nu am amutit. Acest blog vorbeste cu voce tare si ot mai multi citesc si isi deschid ochii sa vada adevarul. Ai putea sa imi aratai o singura mizerie si neadevar din acest blog? Eu am aratat zeci de minciuni si falsuri ale lui Branham si ale voastre. Tu poti sa imi dovedesti ca nu am spus adevarul? Astept.

      Ștergere
    6. " Tu poti sa imi dovedesti ca nu am spus adevarul? Aștept "

      O întrebare la care branhamistii și frankistii tac și se fac că nu o înțeleg. :)

      Ștergere
    7. Cât de naiv trebuie să fii să mai crezi balivernele lui branham și plagierile lui mârșave, când deja de zeci de ani sunt dezvăluite.

      Ștergere
  6. De e temporar, nu merită să pierzi timpul cu lucruri inutile ce sunt cu adevărat inutile.

    RăspundețiȘtergere
  7. In legătură cu descrierea lui Branham despre Isus, cred că a plagiat de la acest yogin in legătură cu tabloul lui Hofmman

    https://www.facebook.com/510528145805667/posts/pfbid02oDFF4RjJ8SjVJm2vCaNmjGh3wZAnFsoLmjsmj77HTJpGoUyNekc6mxGANsv84NWKl/?app=fbl

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Whohohoooo, ce ai gasit tu aici? Asta e nucleara pentru branhamisti. Nu mi-a venit sa cred (de obicei nu prea ma iau dupa feisbuc) si sincer sa fiu, ma gandeam ca poate a copiat careva ideea de la branhan. :) Asa ca mi-a luat ceva timp pana am cautat cartea lui Guru, mai exact citatul cu pricina. Da, este adevarat, exact asa a scris in cartea sa "A doua venire a lui Cristos" vol. I undeva la introducere, pagina xxvii:

      "Jesus did not have a light complexion with blue eyes and blond hair as many Western painters have depicted him. His eyes were dark brown, and he had the olive-colored skin of his Asiatic heritage. His nose was a little flattened at the tip. His moustache, sparse beard, and long hair were black. His face and body were beautifully formed. Of all the pictures I have seen of him in the West, the rendering by Hofmann comes closest to showing the accurate features of the incarnate Jesus."

      https://www.pdfread.net/ebook/the-second-coming-of-christ-paramahansa-yogananda/

      Branham spune in felul urmator, practic acelasi lucru, in 1955:

      "There’s not an artist in the world could paint His picture, the characters of His face. The best I’ve ever seen is that Hofmann’s Head of Christ at Thirty-Three, I’ve got it on all literature and everything I use. That’s because that looks just like it, and so then…or pretty near, as close as it could be."

      Chiar recunoaste ca s-a inspirat din "literatura pe care o foloseste", sincer omul. :) Adica avea niste carti, reviste cu poze ale lui Isus si tocmai pe una a gasit-o si a spus: "That's the right one". ;)

      Acum, Guru Yogananda a trait in trup pana in 1952, nu stiu exact cand au aparut cartile sale (voluminoase), dar "profetul orei" avea tot timpul sa le fi citit. (?) Nu, nu cred ca a citit toate cele 3000 pagini, dar ajunge sa fi citit introducerea. Fiti atenti ce-avem noi aici:

      Introducerea e numerotata cu numere romane, de la 1 la 33 (!). Si ghici ce se afla dupa pagina 32? O pagina ne-numerotata cu chipul lui Isus pictat de Hoffmann. :) WTF? Urmatoarea pagina nu e nici ea numerotata, intrucat NU continua propozitia de pe pagina numerotata cu 32, inainte de poza, ci are ca titlu "Christ at 33". Undeva scrie si ca: "Jesus Christ is very much alive and active today. In Spirit and occasionally taking on a flesh-and-blood form..."

      Acu hai sa ne gandim. Suntem in America unde miscarile crestine sunt tocmai ca dupa big-bang (apar la toate colturile), si vine un tanar zelos si vede intr-o librarie o carte cu titlul "A doua revenire a lui Christos". I se pare un titlu foarte pe plac, asa ca o ia in mana, o rasfoieste, ajunge rapid la poza cu pricina (care e si COLORATA!), dupa care citeste ce am citat mai sus, adica, anume ca "din cand in cand, Isus Chrisots este activ in Spirit, dar si in carne si oase".... Sa nu ii vina idei? ;)

      Ma opresc aici, cred ca voi studia mai mult aceasta carte sau introducerea, pentru ca mai am multe indicii. Ar merita sa facem un articol pe subiectul asta, este WOOOOW.

      Ștergere
    2. Cum de nu am aflat pana acum acest lucru? Am aflat de mult ca a mintit si a plagiat cat a putut, epoci, peceti, saptamani, dar astea erau de la diversi teologi crestini. Dar sa inspiri tocmai de la Guru Yogananda, asa ceva? Acum imi vine in minte o idee: Branham zicea ca a fost in India, si ca a vorbit acolo la 17 religii diferite (era mega-obsedat de 17, este insa alt subiect). Guru a fost Hindus care traia in America si a incercat si el sa creeze cumva punti intre spiritualitatile crestine si hinduse... Ce ziceti, seamana cumva cei doi? Poate se si cunosteau. Poate ca chiar Yogananda era acel OM-INGER care l-a "vizitat" pe Branham. Nu a spus ca era Isus, cel putin nu la inceput. I-auziti aici, predica din 1947:

      "And coming walking through this Light, came a Man that looked like, as I said before, would weigh two hundred pounds, a huge Man. He did not have beard over His face, like Christ’s picture does. Who He is, I do not know. But He had…[Blank spot on tape—Ed.]…shoulder. He was more of an olive complexion; He had dark eyes. He walked as close to me as the microphone is there."

      "OMUL nu era cu barba, precum picturile cu Isus" (chiar si cea de Hofmann). Cuvantul "complexion", nu l-am cunoscut pana ieri. Se traduce prin "culoare a pielii". Interesant ca si Guru si "Profetul" l-a folosit, apare de 11 ori in mesaj, cautati...

      Alt citat:

      "And He looked at me, He’s tall, big Man, about two hundred pound, got dark hair to His shoulders, kind of an olive complexion, always carries His arms folded, comes from the right, always coming to me. And He’s come since I was a little bitty baby. I was just a few minutes old when He made His first appearance in a little log cabin in Kentucky." (Hai mai, cine isi aduce aminte de ceva ce a vazut in primele minute dupa nastere? :)

      Dar poate l-a vazut (mai tarziu) pe acesta?
      https://de.wikipedia.org/wiki/Yogananda#/media/Datei:Paramahansa_Yogananda_Standard_Pose.jpg

      Tot respectul pentru cartea lui Guru. Nu am auzit pana acum de el, nici de carte. Pare o lucrare foarte complexa si bine elaborata. Are doua volume, peste 1500 pagini fiecare. Evident, nu da apa la moara crestinilor, dar nu asta e ideea. Branham nu a scris nici o carte, altii au scris in numele lui. El numai tipa si se manifesta isteric, asta putem auzi in fiecare din cele peste 1200 predici inregistrate. Dar cine sunt eu sa judec? Eu doat constat. Atata a putut fiul omului. :P

      Multumesc inca odata pentru ca ai descoperit si ne-ai impartasit aceste lucruri. Daca mai gasesti ceva, baga aici, o sa facem un articol pe seama asta.

      ABEL

      Ștergere
    3. Trebuie sa fac o rectificare.

      Cartea in formatul actual nu a fost scrisa de Yoganaga insusi. A fost publicata in varianta finala abia in 2004 de catre societatea "Self-Realization Fellowship", care este, cam ceea ce este "Voice of God Reordings" pentru Branham. Guru a scris totusi numeroare articole, a tinut prelegeri, deci a avut material enorm, pe care insa nu a mai reusit sa il editeze intr-o carte.

      https://en.wikipedia.org/wiki/The_Second_Coming_of_Christ_(book)

      Acum, noi astia de pe blog sigur nu avem access la acele documente originale, manuscrise, etc, insa eu sunt total increzator, ca ideea cu Hofmann i-a apartinut lui Yogananda, si Branham a gasit asta pe undeva.

      Ștergere
    4. Text preluat partial postarea pe Facebok a Yogananda-SRF-Bucuresti Cerc de Meditatie, link sharuit de catre Anonim mai sus.

      https://www.facebook.com/510528145805667/posts/pfbid02oDFF4RjJ8SjVJm2vCaNmjGh3wZAnFsoLmjsmj77HTJpGoUyNekc6mxGANsv84NWKl/?app=fbl

      Pasajele sunt ingrosate de mine, parca ar fi cuvintele lui Branham (sau invers). Le-am remarcat si eu ieri in cartea cu pricina, nu este asadar o simpla postare a unora pe Facebook.

      "ISUS ESTE REAL. EU L-AM VAZUT"
      Paramahansa Yogananda în cartea sa, „The Second Coming of Christ”

      La povestea din Noul Testament despre Cristos din Galileea îmi aduc și eu umila mea mărturie. Cunosc din experiență personală realitatea vieții și miracolelor Sale, pentru că L-am vazut de multe, multe ori și am fost in comuniune cu El și am primit confirmarea Sa directă in legatură cu aceste lucruri. EL m-a vizitat deseori ca pruncul Isus și ca tânarul Crist. L-am văzut așa cum era inainte de crucificare, cu fața sfâșietor de tristă; și L-am vazut in forma glorioasa in care a aparut dupa reînviere.

      Isus nu avea piele deschisă la culoare, cu ochi albaștri si păr blond, cum L-au pictat mulți pictori vestici. Ochii lui erau căprui închis și avea pielea măslinie, conform cu moștenirea lui asiatică. Nasul Ii era puțin turtit la vârf. Mustața și barba rară, ca și părul lung, Ii erau negre. Fața și trupul Ii erau minunat construite. Din toate picturile care Il reprezintă, pe care le-am văzut in lumea vestică, aceea a lui Heinrich Hofmann se apropie cel mai mult de adevăratul aspect fizic al lui Isus.


      Este destul de ciudat, cat de multi filozofi, guru, "profeti" au fost vizitati personal de Isus :)

      ABEL

      Ștergere
    5. Cică Yogananda ar fii apărut după moarte discipolului său. Afirmație neverificată.

      Ștergere
  8. https://youtu.be/bUSzNKDCRek

    RăspundețiȘtergere

  9. Nu vă supărați, aș dori să știu unde anume aveți întruniri sau vă adunați? Cum vă numiți sau cum vă încadrați în Scriptură?
    Aș dori să particip la una din întâlnirile pe care le aveți. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se mai adună nimeni nicăieri. Eu cel puțin nu mai vreau să aud de cartea asta plină de basme numită biblia. Dumnezeu nu este in ea. Unul care în vechime poruncea să ucizi popoare și după să păstrezi pentru tine virgine , nu are cum să fie dumnezeul adevărat.

      Ștergere
    2. Ne "adunam" in Sinele nostru Divin, respectiv cautam sa "adunam" impreuna toate bucatelele de Suflet ce au fost fragmentate si imprastiate de-a lungul mileniilor prin toate programele posibile si imposibile de inrobire si manipulare. Lucram la recladirea Templului nostru launtric, si nu mai asteptam sa se intample ceva in afara. Din contra, lucram personal pentru a depista si a elimina tooate reziduurile depuse in mintile noastre prin convingeri si credinte limitative dobandite prin biserici si "adunari" toxice. Doar asa putem evolua spiritual.

      Ștergere
    3. Știați că Biblia a fost canonizată de către catolici?
      Biblia a fost Canonizată prin Votul majoritar al clericilor catolici, la 4 secole după evenimentele petrecute și nimeni din cei care au votat nu au stat de vorba nici cu Isus nici cu Apostoli despre acele scrieri.

      Știm că în primele secole, printre scrierile adevărate, prin biserici circulau multe scrieri false, modificate, fabricate și prost traduse etc…

      Întrebare: Ce Standard au folosit acei clerici catolici când verificau, aprobau sau respingeau scrierile?

      Întrebare: Cum eu pot avea încredere în decizia catolicilor de a canoniza în
      anul 393 – Biblia, dacă ACEIAȘI clerici catolici (70 de ani mai devreme) în
      anul 321 – au canonizat Ziua Zeului Soare ca zi de odihnă (sunday)
      și au interzis odihna de Sabat. Aceeași clerici (50 de ani mai devreme) în
      anul 337 – au canonizat închinare la moaște și aceeași clerici ulterior au votat/canonizat indulgențile, închinarea la statui, icoane, Maria, iar pe Papa de la Roma l-au declarat INFAILIBIL ?
      Iar Apocalipsa a fost canonizată la 600 de ani dupa Hristos.

      Ștergere
    4. Nu ne mai aburi si tu acuma cu povestile sambatare ca nu mai tine. S-au rumegat destul 200 ani. Nu v-ati saturat sa-i demonizati pe catolici? SI Branham a preluat acelasi duh, deoareece Branhamismul are ca tata Adventismul si ca mama Penticostalismul. Din doua rataciri, poate iesi oare ceva bun vreodata?

      https://www.youtube.com/watch?v=jWF5BCF1vB8

      Ștergere
  10. Am înțeles. Deci Biblia nu este decât o abureală umană și prin urmare Dumnezeul Bibliei nu există.
    Nu trebuie să merg niciunde să am părtășie cu cei care credem la fel. Atunci e mai bine să mă sinucid că și așa viața nu are sens. Mulțumesc pentru răspunsuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai cine a spus ca nu trebuie sa mergi, sau sa nu mergi undeva. Nu TREBUIE nimic, totul este sa VREI ceva. Ti-am spus numai ce facem noim, cum credem noi ca e mai bine pentru noi. Daca tu VREI sa te aduni cu cineva, o poti face, este alegerea ta, vei gasi oricand oameni cu care rezonezi (sau care te vor manipula) si poti sa te aduni cu ei.

      Iti recomand mai bine sa citesti cartile "Conversatii cu Dumnezeu" de Neale Donald Walsch, poate ca iti vor schimba putin perspectivele,.

      Ștergere
    2. De când m-am născut am fost manipulat , ba de penticostali, ba de branhamisti, ba de ăla sau celălalt fără să îmi pun întrebări. Acum după atât de mult timp mă întreb cu ce sunt mai deosebit dacă accept o idee sau cealaltă? Toți mâncăm la fel , toți ne kkm la fel, nimic deosebit. Luam cu noi ură, dușmănie că unul sau celălalt nu acceptă ce gândim sau credem . În funcție de alegeri trăim mai mult sau mai puțin fericiți. Numai bine.

      Ștergere
    3. Sclavia mentală

      Este forma cea mai înșelătoare care creează iluzia libertății ce te face pe de o parte să ai încredere, să-l iubești și să-l aperi pe asupritor, iar pe de altă parte să-ți faci dușmani din acele persoane care vor să-ți deschidă ochii și să te elibereze din grava eroare în care te afli!.

      Peter

      Ștergere
  11. Lasatimi un nr de telefon sa va sun

    RăspundețiȘtergere
  12. Sint o persoana care am intrat in masaj si nu stiu ce de intimpla

    RăspundețiȘtergere
  13. Cine e COPILUL DE PARTE BĂRBĂTEASCĂ DIN APOCALIPSA 12????
    Ewald Frank în cartea Apocalipsa cu 7 peceți afirmă cu tărie că, COPILUL DE PARTE BĂRBĂTEASCĂ din Apocalipsa 12;5 nu este Domnul Isus ci Mireasa pe care a născut-o Biserica ( Femeia ) din Apocalipsa 12;6.
    Să vedem ce ne spune Biblia cine este Cel care va cârmui cu un TOIAG DE FIER toate popoarele.
    Atenție la Toiag și cine este Cel ce va cârmui.

    Apocalipsa 12
    5. Ea a născut un fiu, un COPIL de parte BĂRBĂTEASCĂ. El are să cârmuiască toate neamurile cu un TOIAG de FIER. Copilul a fost RĂPIT la Dumnezeu și la scaunul Lui de domnie.
    6. Și FEMEIA a fugit în pustiu, într-un loc pregătit de Dumnezeu, ca să fie hrănită acolo o mie două sute șaizeci de zile.

    Orice interpretare trebuie să aibă un răspuns din Biblie nu din părerile personale.
    Iată ce ne spune Biblie în Apocalipsa 19 despre cine este Cel care va avea TOIAGUL DE FIER.
    NICIDECUM nu spune că va fi mireasa sau femeia care va avea TOIAGUL DE FIER pentru cârmuire.
    Adevărul Scriptural nu trebuie interpretat dupa ureche, lăutărește, ci lăsat așa cum spune Biblia.
    Iata ce spune Apocalipsa despre Cel care are Toiagul;
    Apocalipsa 19
    15. Din gura Lui( a cui?) ieșea o sabie ascuțită, ca să lovească neamurile cu ea, pe care le va CÂRMUI cu un TOIAG de fier. Și va călca cu picioarele teascul vinului mâniei aprinse a atotputernicului Dumnezeu.
    16. Pe haină și pe coapsă avea scris numele acesta: „Împăratul împăraților și Domnul domnilor.”
    Așadar răspunsul îl găsim în Apocalipsa 19;16 cine este COPILUL DE PARTE BĂRBĂTEASCĂ;
    ESTE ÎMPĂRATUL împăraților, DOMNUL domnilor ISUS HRISTOS!
    Fraților ieșiți din interpretările forțate din diferitele mișcări religioase și rămâneți în ADEVĂR!
    FIȚI BINECUVÂNTAȚI CU DRAGOSTE ȘI ÎNȚELEPCIUNE DIVINĂ!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam așa este. Copilul acela e Iisus și nu vreo mișcare religioasă specială. Cel puțin asta reiese din versetele acelea. Anonimul care a reacționat cu acele versete, se pare că sa trezit vorbim fiindcă nu au nici o legătură cu copilul de parte bărbătească. :)

      Ștergere
  14. Iată răspunsul corect la întrebarea ta, acuzatorule.
    Apocalipsa 5:10
    "Ai făcut din ei o împărăție și preoți pentru Dumnezeul nostru, și ei vor împărăți pe pământ!”
    Apocalipsa 20:6
    "Fericiți și sfinți sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nicio putere; ci vor fi preoți ai lui Dumnezeu și ai lui Hristos și vor împărăți cu El o mie de ani."
    Apropo acuzatorule, recitește versetele cu atenție. Cuvântul cheie aici este "împreună cu El". Altă întrebare?

    RăspundețiȘtergere
  15. descoperit Cuvântul. Deja mi-am pierdut destul de mult timp scriindu-vă că și așa nu veți asculta, replica voastră preferată fiind: uite alt branhamist și frankist acuzator plin de ură și venin, îndoctrinat de așa zișii aleși și proroci al lui Dumnezeu.
    Replicați cum doriți dar să știți aceasta: ziua nu este departe când veți vedea și auzi întâmplându-se tot ce au spus acești doi bărbați al lui Dumnezeu și atunci veți înțelege că ați fost prostiți de cel rău. Dar atunci va fi prea târziu. Eu vă doresc ca totuși să încercați să ascultați lucrurile poruncite de Dumnezeu Miresei Sale, rostite prin predicile fr. Frank din ultimele luni și poate veți înțelege în ce timp ne aflăm. Poate veți înțelege cine este dușmanul nostru comun și care este poziția noastră față de tot Cuvântul lui Dumnezeu.
    Evident că iar veți răspunde: "Voi? Mireasa? :))) Amărâților, prostiților de un om cu patru clase care a făcut bani de pe urma proștilor și credulilor, care a mers la vânătoare cu homosexualii. Voi Mireasa mă? Cu ăla care nu mai aude bine, nu mai vede bine și se află în pragul morții prin Germania și vă promite răpirea? Voi mă? Voi veți trăi dezamăgirea vieții voastre inutile, pe care ați petrecut-o într-o sectă de nebuni și răi și înveninați, atunci când vă va muri urâtania aia de moș, cu fața lui de monstru, un manipulator de clasă." Poate nu am exprimat tot dar v-ați făcut o ideea despre ce am vrut să vă arăt.
    Ce să mai scriu? Nimic. Mă pun să ascult o predică inspirată și mă voi bucura nespus de mult de harul lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  16. M-am plictisit de Frank cu toată prostia lui "acum primiti mesajul , acum e ultimul , vine apocalipsa, profețiile biblice se împlinesc".. Branham cât și Frank au rupt din context unele versete care sunt exclusiv pentru Israel și le-au atribuit lor. Ce penibil.!

    RăspundețiȘtergere
  17. Zsolt. Nu am mai scris de forte mult timp pe acest blog. S-ar putea, ca unii să vă aduceți aminte de mine. Ei bine, nu aceasta asta important. Ceeace vreau sa va scriu este faptul că vă înțeleg și pe cei care sunteți PRO MESAJ, dar și pe cei care sunteți ANTI MESAJ. Probabil că știți, unii dintre voi, că eu sânt proMesaj, dar sânt acea persoană care de câțiva ani de zile mă preocup și de dezvoltare personală într-o măsură destul mare, asta inseamna că citesc și ascult materiale de dezvoltare în fiecare zi. Știu că lucrul acesta nu este un lucru popular în rândul celor de la Mesaj, ceeace se și vede la foarte mulți. Din nefericire mulți frați de la Mesaj nici măcar nu știu să comunice în limbajul cerut de Biblie. Din comentariile lor emană ura și disprețul. Mai bine nu ar scrie nimic. Ei uită faptul că fiecare dintre noi este responsabil pentru orice cuvânt rostit, scris și gândit. Mulți frații, surori, și tineri sunt prinși în bisericile de la Mesaj, în acelea care au devenit la fel de organizate ce bisericile denominaționale.
    Îi ii înțeleg și pe aceia care sânt acum împotriva Mesajului, probabil, zic eu, au fost în acele biserici unde conducătorii nu au fost conducători ci numai șefi. Conducătorul dă exemplu prin viața lui, dar șeful împarte doar ordinii și trage la răspundere pe subalternii pentru executarea sau neexecutarea ordinelor. Cei de la Mesaj citează mereu ce a spus Braham, dar aproape niciodată ceeace la editarea casetelor a fost scris pe spate: Nici pentru un moment nu aduc eu un mesaj la oameni ca ei să poată să mă urmeze, sau să adere la biserica mea, sau să înceapă vreo părtăşie şi organizaţie. Eu niciodată nu am făcut asta şi nu voi face asta acum. Eu nu am nici un interes în acele lucruri, dar eu am un interes în lucrurile lui Dumnezeu şi în oameni, şi dacă eu pot realiza doar un lucru eu voi fi satisfăcut. Acel singur lucru este să văd stabilită o adevărată relaţie spirituală între Dumnezeu şi oameni, în care oamenii devin creaţii noi în Cristos, umpluţi cu Duhul Lui şi trăiesc conform cu Cuvîntul Lui.
    Țin ei oare cont de acest lucru? Peste tot au construit clădiri prețioase cu mulțimi de oameni și slujba lor este asemenea celor din dominație. Creştini din aceste biserici sunt obligați să țină reguli făcute pe baza Mesajului, și dacă nu atunci vai de ei. Ce este asta dacă nu cult denominational? Oamenii fug din aceste biserici, mai mult nu din cauza presupuselor greșeli din Mesaj ci din cauza d duhului NICOLAIT.
    Dragi frați de la Mesaj vă propun cu căldură să ascultați câteva materiale de dezvoltare personală, aceasta vă va trezi din amorțeală spirituală în care sunteți și apoi să vă întrebați dacă Dumnezeu vrea ca voi să mai aparțineți de vreo astfel de biserica. Eu nu zic că toate sânt la fel, dar majoritatea sânt biserici penticostale mai degrabă decât biserici la Mesaj.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te salut Zsolt. An Nou Fericit. Bine ai revenit sper ca esti bine si sanatos. Te inteleg perfect.Totusi ma mir ca la intelepciunea pe care o ai, si la faptul ca vezi atatea lucruri asa de clar, totusi nu aplici si lui Branham aceeasi masura. Nu ar trebui sa iti fie frica sa il cercetezi si pe el. Poti pastra ce e bun si renunta la falsuri si invataturile false. Nu poti sa negi ca Branham amintit daca il verifici. Te salut. Lica

      Ștergere
    2. Au ajuns să calce Cuvântul în picioare cu bună știință și asta de dragul ideilor lui Branham și a lui Frank. Este interesant ce scrie pe acele casete dar cine tine cont? Duhul nicolait era încă pe vremea lui lui Pavel, cu acele secte care spuneau că ei sunt sunt a lui Pavel sau a lui Apollo. Același duh predomină în adunările de la mesaj. Și cum asta nu era de ajuns, mai există și proroci falși ce prorocesc minciuni. Ce mai putem spune în fața acestor fenomene? Oamenii înțelepți și inteligenți părăsesc adunările de la mesaj. Aceste adunări au picat în sectarism dogmatic și nu se mai raportează la Scriptura ca fiind inspirată ci la niște fixuri și idei a lui Branham făcute dogme și literă de lege. Păcat că și-au pierdut simțul de a deosebi lucrurile și a cerceta nepărtinitor lucrurile.

      Peter

      Ștergere
    3. Salut Zsolt si bie ai revenit pe aici. Ma bucur sa aud ca in ultimii ani te-ai preocupat de dezvoltarea personala, este cel mai bun lucru pe care poti sa il faci pentru tine.

      Ai observat si subliniat bine problema, care nu este doar la Mesaj, ci universala, si o sa citez esenta pentru a scoate in evidenta: "...sunt obligati sa tina reguli facute...". Nu e vorba aici ca fiecare sa poata face ce doreste, de exemplu sa incale legi, sau norme de bun simt. Dar, de obicei omul, grupul, societatea, biserica, toti sunt "experti" in a creea tot felul de "reguli" si programe (obicieiuri, ritualuri, etc), care il constrang pe om, impiedicandu-l sa fie liber, sa se poata dezvolta.

      Iti doresc mult succes in continuare pe calea ta, ca sa descoperi, sa inveti si sa integrezi tot ceea ce este benefic, de care ai nevoie si iti este de folos pentru evolutia si cresterea ta in aceasta viata.

      Multe salutari!
      Abel

      Ștergere
  18. Va salut prieteni. Sant Zsolt.
    Acelasi Zsolt care va scrisese mai sus, ca este proMESAJ. Iar astazi este un antiMESAJ.
    Va surprinde nu-i asa? Si pe mine. Nu am parasit Mesajul asa doar de la o zi la alta. In spatele meu sant multe ore de cercetare. In Luna aceasta s-au implinit exact 31 de ani de cand am pasit pe calea Mesajului. Nu imi este usor sa va scriu ceeace va scriu. Nu am facut pasul pe negandite. Ci convins pedeplin ca nu fac o greseala si nici calea intoarsa.
    Ma mir de naivitatea mea, caci atunci cand aparuse acest blog si altele si ne indemnau la cercetare n-o facusem, caci eram atat de sigur de adevarul meu infailibil ca nu am considerat necesar sa citesc macar un singur rand de pe acele websiteuri care aduc dovezi clare despre falsitatea chemarii profetice ale lui Branham. M-am rugat timp de o jumatate de an zi de zi, adesea pana noaptea tarziu si ma certam cu Dumnezeu pentru starea mea si il imploram sa faca o schimbare in viata mea. Simteam ca exista o piedica mare in fata binecuvantarilor sale. Dar nu as fi crezut niciodata ca Credinta si loialitatea fata de MESAJ este cea mai mare piedica.
    Insa Dumnezeu lucreaza foarte fin cu cei pe care vre sa-i schimbe. Asa a facut cu mine. Treptat. Dar in final, dupa sase luni s-a spart gheata. Blogurile despre combaterea erorilor din Mesaj aduceau din ce in ce mai multa claritate. Nu a fost usor sa recunosc ca am gresit. Dar dupa ce am citit destul sa pot vedea eroarea din gandirea mea, mi-am luat raspunderea de a o indrepta. Am recunoscut ca am gresit si am luat decizia de a intoarce spatele la intregul sistem care se numeste Mesajul din timpul sfarsitului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut prietene Zsolt,

      Multumesc pentru ca ne-ai impartasit schimbarea ta, pe care pe mine nu ma surprinde deloc :)

      Ce interesant, doua comentarii atat de apropiate ca spatiu, dar la un an si jumatate distanta in timp. L-am recitit, si mi l-am reamintit pe primul, dar nu imi vine sa cred ce repede a trecut timpul. Restul, pot sa inteleg, e doar normal. Si eu am recunoscut de mai mult timp deja intelepciunea ta, despre care vorbea si Lica in raspunsul sau. Asa ca era doar o chestiune de timp sa procesezi informatiile si sa faci conexiunile intre ele. Nu stiu cate informatii ai acumulat pana acum, dar eu din cate aflu, vad tot mai multa mizerie in acest Mesaj strigator la cer. Atata coruptie, rautate, manipulate, dorinta de bani si de putere... nu mai are rost sa vorbesc.

      Ma bucur mult ca ai analizat serios si ai fost sincer cu tine. Nu ti-a fost teama sa renunti la Mesaj si nici nu ai ramas in el, practic ca unul care isi fura singur caciula. Si ma bucur ca nu te-ai lasat dus de vant (sau de unul si de altul iesit din Mesaj) acceptand orbeste ce spune acela (asa cum am intrat de exemplu eu in Mesaj, orbeste, prin 1995). Ti-ai cladit un fundament solid si ai facut tranzitia. Eu tot timpul am fost de parere ca iesirea brusca din Mesaj este un lucru periculos pentru cineva, care nu si-a cladit ceva inainte. In caz contrar este ca si cand sare dintr-un tren ce merge, si aterizarea nu va fi placuta. Dar daca iti creezi o "alta linie", adica un alt tren ce merge o bucata de drum cu aceeasi viteza si paralel cu trenul Mesajului, ceea ce evident necesita timp, adaptare, atunci faci doar un pas si esti dincolo, dupa care cele doua trenuri se vor desparti din nou...

      Da, "Credinta si loialitatea fata de MESAJ este cea mai mare piedica"! Noi oamenii avem prostul obicei de a crede "povesti", adica ceea ce ne spune cineva, fie ca e adevarat sau nu. Nici o alta forma de viata de pe planeta aceasta nu are capacitatea de a crede lucruri pe care nu le vede si prin urmare nici nu le poate urmari. Totusi, aceste credinte sunt si cea mai mare putere a omului, si datorita acestora a devenit forma de viata dominanta pe planeta, intrucat poate concepe in mintea sa idei, planuri, teluri, pe care apoi le poate urmari si duce la indeplinire.

      Sa fim atenti doar la credintele false, la cele limitative, la cele care nu se bazeaza pe nimic real. Daca as avea voie sa parafrazez un text din Biblie:

      1 Corinteni 10:23  Toate lucrurile (si credintele) Sunt îngăduite, dar nu toate Sunt de folos. Toate lucrurile (si credintele) Sunt îngăduite, dar nu toate zidesc. (unele chiar distrug).

      Multe salutari!
      Abel

      Ștergere
    2. Salutare Zsolt. Felicitari pentru curajul de a lua o decizie sanatoasa bazata pe adevar si bun simt. Cred ca am scris undeva in conversatiile noastre ca am incredere in Dumnezeu si in tine ca intr-o zi vei vedea ca Branham a exagerat, ca mintit si ca interpretat de multe ori in mod abuziv Biblia.

      Stiu ca nu e simplu sa te trezesti dupa 31 de ani de mesajul timpului de sfarsit, (!!!!) ca in ciuda unor lucruri adevarate de acolo,ca totusi ai fost intr-o grosolana denaturare si pervertire a adevarului. Ai urmat un profet fals, un om cu probleme la multe paliere.

      E bine ca ai pasit in fata. Stii ca a murit si Ewald Frank si ca spusese si foarte clar si simbolic ca el va prinde Rapirea. Insasi textul biblica la care se referise desspre sine spunea ca asa va fi dar uite ca nu a fost asa. Urmasii lui au fost amagiti si ei.

      Dumnezeu sa fie cu tine, pentru ca vei avea nevoie.

      Sunt curios cu ce te ocupi? Ce lucrezi?

      Lica

      Ștergere
  19. Salut. Mi-a dispărut ultimul comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  20. Salut. Mi-a dispărut ultimul comentariu. Zsol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Zsolt,

      Uau, chiar, nici eu nu il vad. @Lica, poti sa te uiti ce s-a intamplat?

      @Zsolt, poti sa il pui din nou daca il mai ai? Eu l-am salvat, daca vrei ti-l trimit ca sa il repostezi sau il pun eu?

      In continuare, raspund la comentariul (care nu se mai vede):

      Problemele lui Branham nu sunt atat de mult teologice, adica cum interpreta "Samanta sarpelui", pecetile, trinitatea, vindecare divina, piramide... Si eu m-am concentrat la inceput pe lucrurile acestea. Sunt insa lucruri si mai monstruase in viata lui, unele din ele le-am aflat abia dupa multi ani, nu prea se cunosc si nu s-a vorbit despre ele.

      - Branham ura femeile (asta stim bine toti, din predici).

      - Branham ura bisericile care nu preluau invatatura lui (se stie).

      - Branham NU ura homosexualii. (Nu a vorbit niciunde impotriva lor, in schimb mergea cu ei prin munti in vacante).

      - Branham era un ipocrit mincinos si ii placea sa se laude sau sa exagereze. De ex. s-a pus in rand cu John Dowie (care se considera Ilie) mintind cu privire la data lui de nastere.

      - Branham era un plagiator (toate "revelatiile" provin de la alti teologi dinaintea lui.

      ACUM LUCRURILE CU ADEVARAT GRAVE

      - Branham nu era sarac! La moartea lui era deja milionar, copiii sai au mostenit (si apoi au dezvoltat) o afacere de milioane!

      - Branham era omul KKK (Ku Klux Klan) cu sediu central in Indiana, al carui cap era "Vrajitorul Imperial" Roy E. Davis, adica mentorul lui Branham, un infractor urmarit de FBI.

      - KKK a infiltrat bisericile din SUA si societatea in general, pentru a promova superioritatea rasiala a albilor. Branham a servit din plin acest meniu, predicand de ex. chiar si "samanta sarpelui", apoi impotriva negrilor (puritatea rasei, neamestecarea), impotriva catolicilor, a comunistilor, a lui Martin Luther King, etc.

      - Branham a avut un mesaj politic! In spiritul KKK a influentat opinia alegatorilor sa nu il voteze pe Kennedy ci pe Nixon. Despre acesta a zis ca il place si ca il cunoaste personal (63-1124M). Iti dai seama ca daca il cunosti personal pe (viitorul) presedinte SUA nu erai un simplu predicator de provincie, ci faceai parte din ELITA? Nixon nu a castigat in 1960 ci Kennedy, fapt pt care Branham si KKK au facut crize de isterie. Branham a dat iarasi vina pe femei, ca li s-a dat drept de vot si au ales "omul gresit", care va conduce prin biserica catolica si va duce lumea in final la bomba atomica. Numai ca istoria a fost diferita, Kennedy a fost asasinat, iar mai tarziu tot a castigat "integrul" de Nixon, care by the way, pana acum este singurul presedinte ce a trebuit sa isi dea demisia, din cauza unui scandal urias (Watergate), de integru ce era. Astia sunt deci "prietenii" lui Branham, un presedinte corupt, un vrajitor imperial, un John Dowie. Ei i-au umplut capul cu idei rasiste si nazistoide (de rasa superioara, de mesager divin, de alesul lui Dumnezeu, de "Fiul Omului venit in trup"...)

      - Branham a avut asadar una din cele mai daunatoare influente asupra lumii religioase din toate timpurile. Din sanul adunarilor sale au iesit "baietii cu casetele" care (pe langa ca erau homosexuali, ce nu ar fi fost asa o problema), au devenit liderii unor secte distrugatoare. Au abuzat copiii atat fizic cat si psihologic. Branham l-a inspirat pe Jim Jones, care a reusit sa convinga aproape 1000 personae sa se sinucida, cea mai mare sinucidere in masa in numele religiei. Din adunarea lui Branham a iesit un Ewald Frank, care a ajuns intr-atat de nebun, incat se considera singurul "credincios adevarat", toti cei care nu il recunosteau, erau apostaziati. Sa nu mai vorbim de legaturile lui cu nazistoizii din Chile (Colonia Dignidad) care rapeau copii crestini din Germania...

      Deci, IATA OMUL!

      ABEL ben ADAM

      Ștergere
    2. Zsolt. Da asa este cum scrii tu, nu le stiam pe toate amintite de tine. Dar chiar si cele cunoscute de mine au fost destule sa parasesc acel sistem. Imi pare rau de acei oameni caci multi dinte ei sant foarte sinceri. Asa am fost si eu. Multumesc Lui Dumnezeu pentru aceasta libertate spirituala din prezent.

      Ștergere
  21. Zsolt. Da Abel, poti sa mi-l trimiti. Mi-am dat seama aseara de ce a disparut comentariul. Am folosit cuvantul XES (citeste invers,). Asta a fost motivul ca comentariul a fost sters automat. Dar o poti publióca tu insuti subscriind numele meu. Numai sa intorci acele cuvinte altfel iar va fi sters.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Zsolt, ma bucur ca ai descoperit care era problema, ma temeam ca cineva a hackuit blogul lui Lica... Nu am stiut ca exista asemenea filtre, parca imi aduc aminte ca era ceva si pe blogul Behaitulului Oilor, dar nu mai tin minte ce si cum. Nu il mai urmaresc de niste ani.

      Mai este o chestie: Blogul acesta nu permite comentarii mai lungi de 4000 si ceva de litere (nu stiu exact cate si daca sunt incluse si spatiile). Daca e mai lung, nu se poate publica, se afiseaza o eroare. Eu de obicei imi impart raspunsurile mai lungi in mai multe parti. Comentariul tau are 3866 litere, cu spatii sunt 4081.

      Ca sa nu pierzi ce ai scris, este bine sa scrii mai intai intr-un fisier, d. ex. Notepad sau Word, acesta din urma poate si sa numere cuvintele si literele.

      Voi posta mai jos raspunsul tau de acum 4 zile, in care am scris invers cuvantul XES, pentru ca sa nu fie sters iarasi.

      Ștergere
  22. Am părăsit acest insult la adresa inteligenței umane numit mesajul orei. Niciodată nu va fi un așa zis profet sau rubit mort în Krefeld care sa fie un tampon între tine și Dumnezeu. Înșelătoria nu are limită, va salută un fost frankist din Botoșani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, draga prietene!

      Te felicit si iti multumesc pentru ca ne-ai impartasit alegerea ta!

      Presupun ca tu nu esti ZSOLT (Intreb asa pentru ca am vazut ca ati scris amandoi cam pe la aceeasi ora).

      In caz ca nu esti ZSOLT, poti sa ne spui te rog cati ani ai fost la Mesaj (sau la frankisti)? Ce te-a determinat sa iesi, a avut moartea lui Frank un impact in decizia ta?

      Eu in prima faza am fost si eu "frankist" de prin 1996-2003 (desi nu unul din aia fanatici), dupa care nu am mai suportat aroganta lui Frank, in plus nu avea chef sa traduca predicile lui Branham si nu predica efectiv nimic. Am "indraznit" sa ascult alti predicatori ne-frankisti, si a fost "wow" pana prin 2012-2014 cand am inteles ca "mesajul" nu era chiar cireasa de pe tort :)

      ABEL

      Ștergere
    2. Nu a avut nici un impact, am știut că asta se va întâmpla. Cu trei luni înainte de a muri Frank am luat această decizie. 24 de ani am inchis în această pușcărie numita mesajul orei. Devenisem depresiv , nu îmi trăisem viața, tot timpul închis în sine neavând legături cu "babilonieni". Îmi pare rău că a trecut ani din viață rumegând prostiile lui Frank și Branham. Ei și-au clădit imperii pe seama credulilor.

      Ștergere
  23. ZSOLT 18.07

    N-a trecut decat o saptamana de cand am adus aceasta noua decizie si mi-am petrecut timpul citind articole de pe https://en.believethesign.com adesea pana noaptea tarziu, pana la 2.00-2.30. Dormeam cate 4-5 ore pe noapte si culmea ca a doua zi nu eram obosit de loc. Pedeoparte eram mirat, cata claritate au fratii asupra erorilor din Mesaj, iar pedealtaparte eram mirat de ignoranta si naivitatea mea cu care am putut sta 31 de ani crezand erorile Lui Branham. Cel mai tare mi-am lovit capul cand am citit articolul Samanta sarpelui. Totodata am ascultat si Mesajul Casatorie si divort. Mi-am pus mainile in cap, am sezut la masa si imi venea sa plang. Cat de mult a defaimat Branham creatia Lui Dumnezeu din eden. Cum am putut crede ca Eva a facut xes cu un animal. Dumnezeu sa ma ierte de o astfel de credinta plina de ignoranta. Am ascultat acest Mesaj cu totul si cu totul dintr-o alta perspectiva. Un om care se numea profetul Ilie, cat de mult a denaturat natura femeii, pe care Dumnezeu a creat-o atat de fina, frumoasa, gingasa. Femeia a fost cel mai frumos dar din partea Lui Dumnezeu primului sau fiu creat. Nu se poate exprima, cat de mult s-a bucurat Adam si cred ca s-a indragostit la prima vedere de ea, atat de frumoasa si pura era. Sa auzi din partea unui asa zis profet ca femeia este desenata de Satan, ca este un bidon murdar de xes, si ca este pomul mortii si etc. etc. Cititi articolul Samanta sarpelui de pe https://en.believethesign.com/index.php?title=The_Serpent%27s_Seed si veti vedea de unde s-a inspirat Branham. Samanta sarpelui nu este o descoperire divina, ci diabolica. Diavolul uraste creatia Lui Dumnezeu si a defaimat-o prin gura mincinoasa a unui profet fals.
    Am crezut multe din Mesaj, dar cu predica Casatorie si divort nu m-am impacat niciodata. Am o sotie pe care o iubesct atat de mult, si predica asta era prea de tot. Acum am ascultat-o foarte atent si foarte revoltat.
    Asa imi petec timpul. Cand am un pic de timp imediat ma pun la PC si citesc. Trebuie sa fac ordine in cap printre cunostintele pe care le-am acumulat in anii trecuti.
    Am scris catorva frati de hotararea mea. Desigur voi stiti ce reactie au avut. Ii inteleg foarte foarte bine. Unii dinte ei sant pastori la diferite biserici. Nu ii condamn de loc. Doar cu putin timp in urma am fost si eu acolo unde sant ei. M-am gandit si eu la un blog, unde sa-mi scriu experientele. Insa asta cere timp si deocamdata timpul liber il folosesc pentru citit. Desigur si articolele de pe blogurile voastre m-au ajutat mult. Chiar daca nu sant de acord cu unii comentatori, totusi chiar si de la ei am ce invata, daca nu altceva macar atat: sa nu fiu ca ei.
    Pe cei ce apara pe Branham ii incurajez sa citeasca macar cateva articole de pe https://en.believethesign.com Cu ajutorul Google Translator poti intelege aproape 100% acele articole.
    Dragi prieteni de la Mesaj. In cei 31 de ani am citit sute de predici, si am ascultat sute si sute de predici de la diferite tabernacole din Romania si strainatate. Cunosc bine stilul pastorilor. Unii sant foarte sinceri si il iubesc pe Dumnezeu cu sinceritate. Altii sant fatarnici. Daca ramaneti in Mesaj asta nu va va duce in iad, daca santeti cu adevarat nascuti din nou, insa nu va veti putea bucura de libertatea spirituala pe care Dumnezeu v-a pregatit.
    Dumnezeu a fost atat de plin de dragoste fata de mine, si atat de rabdator pana cand am putut intelege ca trebuie sa ma trezesc si sa parasesc profetul si sistemul instaurat de el numit Mesajul. Cand eram inauntru, parea totul frumos. Credeam si eu ca nu poti pune sub semnul intrebarii profetul sau Mesajul. Credeti-ma, nu am vazut niciodata vre-o greseala. Nu ca nu au existat, eram orbit de duhul religios, de care Branham vorbeste in "Demonologia - duhuri religioase". As putea povesti mult dupa cei 31 de ani. Dar deocamdata atat. Doresc cu toata sinceritatea sa va luati curajul si sa cercetati lucrurile pe care le auziti. Sa stiti, ca din Mesaj vor iesi din ce in ce mai multi, fiindca se vor incuraja in urma marturisirii noastre care am iesit de acolo. Va salut. Pe curand.

    RăspundețiȘtergere
  24. Isus ne-a spus : " Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta și cu tot sufletul tău...".

    Fiecare are în interior pe Dumnezeul lui, cel care îl ghidează în viață și ii arată ce e mai bine pt el, aceea intuiție și simț care ii îndrumă și îl sfătuiește când ceva este toxic și nepotrivit pt viața lui. Aceea inteligență interioară trebuie ascultată și nu un anumit dumnezeu trasat de alții, pe care trebuie să-l urmezi orbește.

    Eu personal așa văd acest verset, și nu să-ți faci viața după "dumnezeul" altora.

    Peter

    RăspundețiȘtergere
  25. (Zsolt)
    Scrisoare către Joseph Branham

    https://earlychurchus.org/kinshasa/Publications/PublicationDetails/a9a43383-fd43-464d-b65b-a14a803036b0/letter-to-joseph-branham

    RăspundețiȘtergere
  26. Sub aceste linkuri veti gasi doua scrisori (una mai sus si alta msai jos). Veti putea intelege, ceeace eu nu am vazut pana nu demult, ca in sistemul de la Mesaj, nu conteaza sufletele oamenilor, ci reputatia omului din frunte. Pana cand crezi totul, esti OK. Dar daca incepi sa cercetezi, devii suspect si se prea poate sa fi chiar urmarit. Daca le veti citi, va veti da seama, ca chiar in sanul Mesajului sant tot feluri de dezbinari. Degeaba urasc ei denominatiunile, caci ei insisi au devenut una dintre ele.
    Joseph Branham’s Reactionary Letter
    https://www.patheos.com/blogs/phoenixandolivebranch/2012/05/joseph-branhams-reactionary-letter/

    RăspundețiȘtergere
  27. Mesajul vs. Evanghelia: pofta si responsabilitate
    https://phoenixandolivebranch.wordpress.com/2011/08/15/the-message-vs-the-gospel-lust-and-responsibility/

    RăspundețiȘtergere
  28. https://manaascunsa.blogspot.com/2024/07/william-branham-fost-un-profet.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant micul studiu dar foarte sugestiv. Și eu mă întrebam de ce nu am găsit măcar o prorocie in vreo predică pe care apoi să o văd în realitate și nu doar negru pe alb. Oricum branhamismul e de domeniul trecutului. Cine se mai raportează la un individ ce a strâns oameni în jurul lui, pe ideea că odată cu el revine Hristos? Aceeași gafă o fac frankistii cu Frank al lor, mirat că moare și nu vine ploaia târzie. Iar apoi a născocit o perlă demnă de noaptea minții ,cu ultimele cuvinte pe care cică le-a auzit în inimă,cu încheierea lucrării într-un mod biruitor!.

      Adică Dumnezeu nu putea să-și încheie lucrarea cât timp trăia Frank? Și cu ce mesager își va încheia lucrarea? Nu el a spus de atâtea ori,ce lucrare face Dumnezeu astăzi prin slujba lui? Ba da a spus, și nu doar odată.

      Ștergere
    2. Draga ZSOLT,

      super ca ai inceput blogul, este important sa procesezi aceste lucruri in care ai stat atata amar de ani. Orice metoda este binevenita, si eu am scris mult acum vreo 10 ani pana acum vreo 3, de cand nu prea mai sunt asa actv. A durat ceva vreme oricum.

      Numai bine si o vindecare cat mai rapida iti doresc!
      Abel!

      Ștergere
  29. 24 de ani pierduți, 24 cu acest gunoi numit mesajul orei. Doamne Dumnezeule, cât de naiv am putut fi. 🙁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am petrecut 31 de ani. In acest timp am adunat foarte multa experienta. Nu consider ani pierduti. Totusi, stiu ca acesti ani mi-au deviat viata intr-o alta directie decat cum ar fi trebuit sa decurga. Acum insa experimentez o libertate cum nu am mai simtit de 3 decenii.

      Ștergere
    2. Nici acesti UPC si nici vreo alta secta sau biserica americana nu sunt cireasa de pe tort. Toate sunt o sursa de intoxicatie spirituala, ca sa il citez pe "fratele Branham" o gramada de gunoi, niste cisterne sparte, niste inchisori spirituale. Nimeni niciodata nu va experimenta vreo libertate atata timp cat sta intr-o religie, egal ce nume poarta. Nu sunt altceva decat masinarii gigantice de propaganda, pentru a tine multimile in intunecime si ascultare, sa le ia resursele, banii, bunurile, dar si voturile, ca sa iasa castigatori "cine trebuie". Parerea mea umila, fara a dori sa umilesc pe cineva.

      Ștergere
    3. Aceeași Mărie cu altă pălărie. Secte și mișcări ce îi transformă pe oameni în propriile lor unelte,risipindu-si inutil viața. Va deveni un om șters, un robot fără memorie și gândire proprie.

      Ștergere
  30. Se merita sa cititi blogul de mai jos.

    "Când aveam aproximativ cinci ani, îmi amintesc clar că le-am spus micilor mei prieteni că Dumnezeu ne-a trimis un profet în America, că acest profet a vorbit cu îngerii și chiar L-a întâlnit pe Isus la un moment dat. Prietenii mei au crescut cu toții în case creștine și au auzit o mulțime de povești biblice, dar erau foarte sceptici față de poveștile mele. Îmi amintesc că fratele meu m-a susținut și le-a spus că aceste povești sunt adevărate, iar apoi acea conversație se va stinge.

    În zilele noastre, dacă spui cuiva că Dumnezeu a trimis un profet și el a vorbit cu un înger, oamenii vor presupune că ești mormon, dar noi aparținem unui grup mult mai mic decât mormonii. Chiar și la acea vârstă fragedă, știam că convingerile familiei mele erau neobișnuite, pentru că nu întâlnisem niciodată pe nimeni altcineva care să creadă ca noi, care să nu meargă la biserica noastră. Îmi amintesc că am auzit în biserică că noi eram singurii oameni care aveam adevărul. Nu existau alte biserici în lume care să aibă interpretarea corectă a Bibliei – doar această mică congregație din Moundville, Missouri."
    Citeste mai departe sub linkul de mai jos:

    https://jnich2.wordpress.com/

    Daca deschideti linkul in GOOGLE CHROME va va fi oferita traducerea din limba engleza in limba aleasa de dvs.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Când aveam aproximativ cinci ani, îmi amintesc clar că le-am spus micilor mei prieteni că Dumnezeu ne-a trimis un profet..."

      Va dati seama, cata abominatie, sa speli mintile copiilor cu otrava minciunii branhamiste.

      Eu ma necajesc ca la 14 ani, de buna voie si nesilit de nimeni am pus mana pe carti religioase care in mod inevitabil au schimbat radical traiectoria vietii mele. Eu singur am fost vinovat ca am luat-o razna, dar nu am avut pe nimeni ca sa ma opreasca, sa ma invete sa gandesc lucid.

      Dar ce sa mai zic de copiii de 5 ani, care cred tot ce le spun parintii? Of of of!

      Ștergere
  31. Exista o sumedenie de bloguri cu marturia fratilor care au parasit miscarea Mesajului. Iata aici o marturie deosebita, si sincera. Tradus cu ajutorul gooletranslator v-am pus la dispozitie pe blogul meu. Public foarte putin, dar in acest interval de timp am citit deja zeci si zeci de pagini, care m-au ajutat sa inteleg lucrurile false din Mesaj.

    https://manaascunsa.blogspot.com/2024/09/de-ce-am-plecat-marturia-unui-slujitor.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Linia ce separă credința de ridicol este foarte subțire.

      Ștergere
    2. Multumesc pentru info Zsolt. Si in acest blog am gasit informatii care m-au condus la evadarea din inchisoarea branhamisto-frankista

      Ștergere
    3. Cei care ați fost într-o adunare la Mesaj, cu toții îl cunoașteți pe Junior Jackson. Despre biserica lui este vorba în articolul publicat. Dacă veți citi, până la sfârșit va veți îngrozi unde a putut ajunge o biserică soră cu Tabernacolul Branham. O biserică în care liderii au avut un comportament care s-a născut direct din Mesaj. Frații noștri scumpi, din adunările din România, habar nu au, ca sunt înșelați cu toții fata excepție. Liderii, majoritatea, știu situațiile din America, dar își închid ochii în fata realității, fiindcă ar trebui să recunoscă în public ca au greșit.
      Frații nu știu, ca nu a existat nici un profet Ilie, și ca Mesajul este o sintetizare a învățăturilor altor secte. Doctrina de căpătâi este SĂMÂNȚA ȘARPELUI. O DOCTRINA VENITA DIRECT DIN IAD. Din articol veți afla, că Branham publicului a relatat diar o formă acceptabila ale acestei învățături, în realitate însă aceasta este o doctrina rasista.

      Ștergere
    4. Citat de pe siteul: https://christiangospelchurch.org/william-branham-and-the-mystery-cloud/
      În cartea sa din 1987, The Healer Prophet , Douglas Weaver a împărtășit cititorilor săi faptul că norul fusese făcut de o rachetă Thor explodata. Cartea sa a fost împărtășită pe scară largă printre miniștrii de frunte ai mesajului.

      În 1991, fostul adept al mesajelor John Kennah a publicat o serie de articole care raportau că norul a fost făcut de o rachetă Thor explodata. El a fost primul care a publicat scrisorile incluse în acest articol. Acele articole au primit multă atenție din partea liderilor de mesaje din Statele Unite.

      În acei ani, mulți slujitori de mesaje au devenit pe deplin conștienți că norul nu era supranatural. Cu toate acestea, această informație nu a fost împărtășită cu credincioșii obișnuiți a mesajului și a fost ascunsă și acoperită. După ce au descoperit adevărata origine a norului, câțiva miniștri de conducere a mesajelor, precum Raymond Jackson, nu au mai menționat norul. Cu toate acestea, nu le-au spus niciodată adepților lor ce au găsit.

      Concluzie
      Credincioșii mesajului au fost învățați de zeci de ani că „Domnul însuși a coborât cu un strigăt” în 1963 în deșertul Arizona. Ei au fost învățați că evenimentele din 1963 au început un proces care va culmina cu răpirea și înviere. Ei au fost învățați că norul a fost dovada că Domnul a coborât din ceruri. Ei au fost, de asemenea, învățați că norul este justificarea divină a slujirii lui William Branham.

      Cu toate acestea, există dovezi copleșitoare că norul a fost creat de om și nu supranatural. Există dovezi copleșitoare că norul nu a fost creat de îngeri, ci mai degrabă a fost creat de o rachetă explodata.

      Norul nu era Iisus Hristos coborât din cer în 1963. Dacă Domnul nu S-a pogorât niciodată din Rai, atunci nu a existat nici un strigăt.

      De ce ne-a spus William Branham că norul a fost făcut de îngeri când știm cu certitudine totală că a fost făcut de o rachetă explodata?

      De ce ne-a spus William Branham că norul era chipul lui Isus, când era de fapt un nor de resturi de rachetă?

      Mulți credincioși ai mesajului au fost înșelați să-și construiască credința pe ceva ce nu s-a întâmplat niciodată. Autorul acestui articol a fost una dintre aceste persoane. Ce mare durere și durere a fost să descoperim că am fost trădați de bărbații în care aveam încredere atât de serioasă pentru a ne spune adevărul.

      Ștergere
    5. Multumim pentru articol, este foarte consistent, nu am reusit inca sa-l parcurg tot, dar am gasit niste lucruri care pentru mine sunt cele mai importante la momentul de fata si despre care cred ca popoarele din Europa, mai ales in Romania, nu stiu nimic. As vrea sa le scot putin in evidenta si sa indemn pe cei doritori sa se documenteze mai in amanunt.
      Este vorba despre Ku Klux Klan, sau cum prescurteaza americanii KKK. In SUA aceasta a fost si este intr-adevar o problema majora. Este cea mai dura forma de NAZISM dupa Hitler, care s-a manifestat extrem de urat (crime, violenta, persecutie) si astea chiar intr-o forma „crestina“, daca va vine sa credeti?
      Eu am gasit un documentar bun, dupa care am facut un film pe care am vrut sa il incarc pe Youtube dar am fost blocat, asa ca m-am lasat. In plus, pe vremea aceea, primul canal de YouTube a lui John Collins in care erau zeci si zeci de filme cu dovezi si marturii a fost inchis si toate materialele au disparut. Nu am salvat nimic si as fi avut atatea documente despre care as fi dorit sa scriu. Asa ca am renuntat de tot. Intre timp, Collins are un nou canal YouTube in care face multe emisiuni impreuna cu Charles Paisley, autorul articolului pe care l-ai tradus si publicat. Pe acest canal, „Leaving the Messge“ se cheama, sunt sute sau mii de ore de emisiuni (Podcast si altele) dar nu mai in formatul cum erau pe primul canal. Nu am urmarit multe emisiuni, dar de la Charles Paisley am aflat ca biserica lui in frunte cu pastorul Jackson era una extrem de radicala spre deosebire de alte biserici. Am observat ca in ultimele luni subiectele emisiunilor sunt ideologiile crestin-nationaliste (rasiste, naziste, etc.) care au infiltrat nu doar Mesajul, ci si multe alte biserici americane (cam toate, mai ales acestea cu „semne si minuni“ sau „vindecari“).
      Dar sa ma intorc, ce am vrut sa scot in evidenta? Faptul ca in Romania nimeni nu a auzit de KKK (Ku Klux Klan), Branham l-a mentionat doar o singura data, asa ca nici o oaie nu sta sa se intrebe ce a vrut sa spuna. Dar unui american, unui istoric, sau unui om informat in mod normal s-ar aprinde toate beculetele de alerta cand se pomeneste de KKK. Mai ales in felul in care o face Branham: „KKK mi-au platit spitalul si eu nu-i voi uita niciodata. MASONI. Nu conteaza ce fac ei, este ceva ce ramane cu mine, ce au facut ei pentru mine”.
      In primul rand, „ce fac ei”? Crime, violente, terorism crestin. Acestia erau termenii folositi in documentar, tare as vrea ca toti romanii sa se informeze. Ce altceva mai fac ei? Pai promoveaza nazismul crestin, suprematia albilor, rasismul. Voi pune cateva citate in urmatorul comentariu. Stia Branham toate astea? Absolut sigur, ca se faceau deja din anii 1800 incoace. America era terorizata de acesti calareti cu glugi care se porneau sa ucida negrii, catolici, evrei si comunisti!
      In al doilea rand, de ce au platit acesti KKK spitalul lui Branham (care era copil sau adolescent pe atunci)? Din motive caritabile? Pentru ca recunoscusera ca el era Ilie, asa cum cei trei magi recunoscusera ca pruncul Isus era Regele Iudeilor? NU! Din cauza ca tatal lui Branham (si el un infractor) era vandut lor (mafia cu producerea de whiskey si alte infractiuni). Pentru ca Roy Davis era seful lor. Cel care chipurile era mentorul spiritual al lui Branham, era cel care organiza si dadea ordine celei mai mari organizatii teroriste din America.
      BAAAAAAAAAAAAAAI! ALOOOOOOOOOOOOOOOO! Treziti-va! Sunt niste teroristi care l-au ajutat, protejat si format pe Branham toata viata lui. Si Branham a zis ca „este mereu ceva care ramane cu mine, ce au facut ei pentru min”. ALOOOOOOOOOOOO. Voi credeti, ca cineva intoarce spatele unei organizatii teroriste? Credeti ca cineva intr-o buna zi pleaca din Mafie si devine un alt om? Sau chiar un Anti-Mafiot? Pai ala in secunda urmatoare vede cum creste iarba din jos.

      Ștergere
    6. Pe mine nu ma mai intereseaza de mult intrebari sau explicatii despre nori, daca au fost ingeri sau rachete, nici despre tot felul de simboluri biblice (cai, peceti, tunete, trmabite, fiare) nici cum se impart saptamanile lui Daniel. Nici macar ca Branham a copiat totul din alte carti pe care le citea, inventa vedenii cu masini care conduc singure cand se uita la reviste SF. Nu ma intereseaza daca se credea Ilie sau Isus sau chiar Dumnezeu Tatal. Este absolut „bullshit” cum ar spune conationalii sai.

      Singurul aspect care ma framanta este latura sa malefica, distructiva, satanista. Este repulsia si ura lui profunda fata de oameni, fata de femei, fata de alte culte crestine (care erau mult mai bune decat el), fata de negri, fata de comisti, fata de catolici. El singur reunoaste ca era un urâtor al femeilor, practic el nu iubea pe nimeni, nici macar pe sine sau pe Dumnezeu.

      Sa nu lungesc vorba, am vrut sa spun ca Mesajul lui Branham nu era unul prea „duhovnicesc” cat era unul politic. Nu este usor de identificat, trebuie sa cunosti bine istoria Americii si problemele politice, sociale si relgioase din vremea respective. Branham a predicat mesajul ideologic al grupurilor naziste de sub tutela KKK.

      Iar acum voi scoate in evidenta cateva pasaje din articolul de pe blogul lui ZSOLT. Si fiecare sa judece pentru el insusi:
      https://manaascunsa.blogspot.com/2024/09/de-ce-am-plecat-marturia-unui-slujitor.html

      "Dovezile erau copleșitoare că William Branham fusese serios influențat de KKK – și chiar mai rău – că rămășițele acelei influențe KKK erau încă prezente în unele dintre învățăturile din Mesaj. Nu am crezut niciodată că suntem rasiști sau supremațiști albi, de fapt am predicat împotriva asta. Deci a fost total deranjant să aflăm în timp ce pe de o parte ne opuneam rasismului, pe de altă parte predicam lucruri care fuseseră inventate de KKK.

      Biserica nazistă credea că șarpele a avut relații cu Eva și l-a conceput pe Cain și de acolo au apărut toate „rasele inferioare”. A fost rasism pur. Dar a fost și învățătură despre sămânța șarpelui. Când am văzut prima dată documentarul, m-am gândit că Supremaciștii Albi trebuie să fi auzit cumva sămânța de șarpe de la William Branham și au transformat-o într-o doctrină rasistă. Dar, de fapt, a fost invers. Învățătura semințelor șarpelui a fost promovată de KKK și de alte grupuri supremaciste albe în deceniile înainte ca William Branham să o predice. Sămânța de șarpe a venit din Teologia identității creștine. Supremaciştii Albi nu au învăţat doctrina seminţelor de şarpe de la William Branham – William Branham a învăţat-o de la ei. Acesta a fost un adevăr amar de care trebuie să ne înțelegem.

      „Sufletesc” a fost termenul pe care conducătorii noștri l-au folosit pentru a descrie descendenții șarpelui, adică nu aveau un suflet plin. Erau parțial animale și nu pe deplin oameni. Acest lucru a fost identic cu ceea ce predau Biserica Ariană și KKK.

      William Branham fusese convertit, hirotonit și botezat la creștinism de către Roy Davis. Roy Davis a fost coautor al constituției KKK în 1921 și mai târziu a devenit Vrăjitorul Imperial al Cavalerilor Originali ai Ku Klux Klan. Iar William Branham a recunoscut deschis că rasismul și doctrina semințelor de șarpe au fost crezute de oamenii de la biserica lui Roy Davis când a participat la ea încă din 1929."

      Ștergere
    7. Am vrut sa scriu „ura fata de comunisti” (nu „comisti”). Americanii (needucati dar plini de religie) aveau o obsesie fata de Comunism, al carui reprezentat suprem era Rusia (U.R.S.S). Ironia este ca acum America a devenit mult mai comunista decat Rusia. 😊

      Si Nazismul german, la fel ca si cel american (KKK) isi imagina Comunismul ca pe inamicul nr. 1. Ce este specific Nazsimului? Ideea propagata (si apoi practicata) ca anumite popoare, etnii sau grupari sociale, religioase etc. sunt inferioare si trebuie combatute sau chiar exterminate. A propagat Branham Nazismul cand predica impotriva Catolicismului, a Comunismului, a Negrilor? Nu a indemnat la uciderea lor la propriu, dar totusi a sustinut o alta doctrina nazista si anume puritatea rasiala. A folosit aceleasi cuvinte ca si KKK cand urla impotriva integrarii, a amestecului de rase prin casatorie de exemplu.

      Si chiar daca Branham si cei mai multi crestini nu indeamna la exterminarea Catolicilor, dar se asteapta ca altcineva o va face, nu este asta tot Nazism?

      Asa ca ALOOO, voi desteptii pamantului care va considerati „Mireasa lui Hristos”, voi care nu vreti sa va murdariti mainile, dar predicati distrugerea Vaticanului de catre Rusia. Nu va mustra constiinta cand va bucurati in sinea voastra ca Dumnezeu in vesnica-i manie sfanta va nimici pe toata lumea ce nu face parte din grupul vostru elitist?

      Ștergere
    8. Mda... Mireasa lui Hristos cică... Ce se gândește doar la zeciuieli și își măresc averile și casele de parcă nu ar exista nici o răpire ( deci acționează contrar față de ceea ce cred).

      Acum descoperim că unii au știut eroarea lui Branham despre norul ăla ce ajunsese la un moment dat să fie plat pe cer!. De ce au ascuns față de oameni aceste lucruri? Tot din interese materiale, așa cum unii la înmormântarea lui Ewald Frank predicau despre împărțirea în continuare a hranei presupuse duhovnicești. Iar prin această împărțire vin bani în continuare la Krefeld. Deci afacerea trebuie să continue. Deci tot interese materiale.

      Ștergere
  32. Mi-a venit în gând așa o concluzie. Branham se pare că spre sfârșitul vieții lui s-a întors împotriva organizației KKK , conversația cu Meda din mașină că el va da totul pe față m-a făcut să cred , că i-au făcut bucata prin acel accident de mașină sub pretextul de șoferi beat la volan. Cum spunea și Antonio Iorgovan, nimeni nu iese din masonerie de cât cu picioarele înainte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e o ipoteza interesanta. Stiti ca E. Frank cand a tradus predicile lui Branham a scos afara cuvintele legate de masonerie. Ce tupeu!

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.