luni, 7 aprilie 2014

Richard Wurmbrand - Experiente

Richard Wurmbrand şi „Subconştientul Colectiv”

Iată, în cele ce urmează, un exemplu practic despre cum funcţionează „Subconştientul Colectiv” sau „Conştiinţa Universală”. 

Richard Wurmbrand a experimentat aceste lucruri în timp ce era încarcerat într-o celulă singuratică. El a predicat unor „ascultători nevăzuţi”, care nu erau prezenţi în acel loc. Predicile sale au fost recepţionate din subconştientului colectiv de un alt deţinut dar şi în alte părţi în lume. Să-l lăsăm însă pe Richard Wurmbrand să ne relateze personal despre aceste lucruri:
    
„PREDICÂND UNUI AUDITORIU NEVĂZUT”

Din cartea „DE LA SUFERINŢĂ LA BIRUINŢĂ” a pastorului Richard Wurmbrand

            Care au fost momentele luminoase ale călătoriei noastre în România?

            Sabina şi cu mine ne aflam în faţa fastuosului palat al lui Ceauşescu, faţă de care Buckingham Palace (reşedinţa reginei Angliei) este mic. Se spune că până şi robinetele de la baie sunt din aur, dar „dumnezeul laic” nu ar fi avut niciodată plăcerea de a le fi folosit. Palatul este construit pe locul unde fusese înainte închisoarea Uranus, a Securităţii. Această închisoare a fost dărâmată, pentru a face loc reşedinţei dictatorului. Am stat în temniţa subterană. Îndrăznesc chiar să afirm că am predicat din celula mea, chiar dacă acest lucru poate semăna a laudă de sine. Daţi-mi voie să vă explic!

Departe de familie si
inchis pentru Cristos
            Aici, ca si în alte închisori, am fost ţinuţ mai mulţi ani singur într-o celulă de unde niciodată nu am văzut soarele, luna, stelele, păsărelele, florile, pomii sau fluturii. Uitasem de existenţa naturii; nici de culori nu mai ştiam. În lumea mea cernită, mohorâtă, a zidurilor de ciment fără culoare, a straielor zdrenţuite şi a pielii cenuşii, uitasem cum mai arată albastrul, verdele sau violetul. Niciodată n-am avut o carte sau o bucată de hârtie. În adânca închisoare subterană, stăpânea liniştea. N-am auzit niciodată un cuvânt sau o şoaptă. Aceasta a constituit o întemniţare din cele mai crude a simţurilor.

            În fiecare noapte, în celula întunecoasă, eu predicam unui auditoriu nevăzut. Eram obişnuit cu acest auditoriu, chiar atunci când fusesem liber. În 1 Petru 1:12 stă scris că îngerii doresc să privească la predicarea Evangheliei. Ori de câte ori predicam în biserici, eram conştient că erau de fată nu numai oameni, ci si îngeri (căci unde s-ar putea afla îngerii noştri păzitori atunci când noi suntem în biserică?). Întotdeauna m-am străduit să rostesc un cuvânt bun si pentru ei. Dar am făcut greşeala de a crede că numai îngerii se aflau în auditoriul meu nevăzut. Nu a fost aşa.

            După ce am sosit în Vest, am publicat trei cărţi cu predicile pe care le-am compus în celula mea solitară: „Sermons in Solitary Confinement” (Predici din celula singuratică), „If Prison Walls Could Speak” (Dacă zidurile ar putea vorbi) şi „Alone with God” (Singur cu Dumnezeu).

            Si atunci s-a întâmplat un lucru foarte ciudat.

            Am primit o scrisoare de la un bărbat din Canada care îmi scria că făcuse parte dintr-o familie bună de creştini, dar ca tânăr a luat-o razna în viată si a sfârşit-o în închisoare. Aici el s-a purtat rău si a fost dus singur într-o celulă. În disperare, se gândea cât de trişti trebuie să fie părinţii săi evlavioşi. Ar fi dorit să se întoarcă la Dumnezeu dar nu ştia cum. Atunci s-a rugat: Doamne, dacă există undeva în această lume un alt prizonier care este singur ca si mine si care Te cunoaşte, adu-mi Te rog gândurile lui. Apoi a auzit o voce lăuntrică care i-a spus: Dumnezeu te caută cu si mai multă sârguinţă decât Îl cauţi tu. Dorinţa unei vaci de a fi mulsă e mai mare decât a unui viţel de a suge. El te caută şi ştie cum să găsească ceea ce caută. Stai liniştit si încrezător! El va ajunge la tine.

            Si apoi, seară de seară, de undeva de departe, el a auzit acest fel de predică.

            Omul s-a pocăit. Din milă, termenul întemniţării sale a fost scurtat si a fost eliberat. Anii au trecut, el s-a căsătorit, are o familie si a ajuns diacon într-o biserică.

            Într-o zi el a intrat într-o librărie creştină si a văzut un titlu ciudat pe coperta unei cărţi: Predici din celula singuratică. Pentru că El însuşi fusese singur într-o celulă de închisoare, a început să se întrebe: Cui ar putea predica cineva care se află singur în închisoare? El a citit cartea si mai târziu mi-a scris: Domnule Wurmbrand, dumneavoastră nu aţi predicat în zadar. Eu am fost închis singur în acelaşi timp cu dumneavoastră, unul în România, unul în Canada. Am recunoscut predicile. Totuşi eu am auzit predicile dumneavoastră acolo în închisoare si ele m-au adus înapoi la Cristos. Vă mulţumesc că le-aţi compus.

            Poate n-as fi acordat prea multă atenţie acestei scrisori dacă n-as fi primit încă una de la o doamnă din Anglia care mi-a descris acelaşi efect.

            Apoi am întâlnit un pastor francez. Mi-a spus că el era necredincios când i-a apărut într-o vedenie un pastor care îi vorbea despre Cristos. El s-a convertit si cu timpul a devenit un slujitor al Bisericii, care a câştigat multe suflete pentru Stăpânul său. si acest om a văzut într-o zi cartea Predici din celula singuratică. Pe coperta ediţiei franceze se află o fotografie a mea. El m-a recunoscut de îndată ca fiind omul din vedenia sa.

„PREDICÂND DINCOLO DE TIMP ŞI SPAŢIU”

Din cartea „DE LA SUFERINŢĂ LA BIRUINŢĂ” a pastorului Richard Wurmbrand

            Evreii au trei cuvinte pentru „suflet”: Nefesh, Ruach şi Neshamah. Neshamah reprezintă stadiul cel mai înalt. Kabbalah, cea mai de seamă carte de misticism iudaică îl denumeşte pe acesta „supersuflet”.

Torturat fizic
            La cel mai înalt nivel al său, sufletul este dincolo de timp şi spaţiu. Un om închis între patru pereţi poate ajunge la oamenii care se află la mii de mile depărtare. Când am primit aceste scrisori, ele au aruncat o nouă lumină asupra unor declaraţii ciudate ale apostolului Pavel: „Cuvântul adevărului Evangheliei a ajuns până la voi şi, de asemenea, în toată lumea.” (Coloseni 1:5,6). 

„Credinţa voastră este vestită în toată lumea.” (Romani 1:8), şi aşa mai departe. Cuvintele acestea îmi păreau exagerări aşa de mari, încât ar fi putut fi considerate de-a dreptul minciuni. Pavel nu ştia de Japonia sau America. Chiar cu lumea cunoscută atunci, Evanghelia n-ajunsese departe. Dar omul ascuns al inimii, omul dinăuntru, Neshamah, poate comunica în ciuda graniţelor existente. Omului dinăuntru i se întâmplă lucruri de care omul din afară, cel conştient, nu ştie nimic.

            Stă scris că toţi evreii, care au trecut prin Marea Roşie în timpul ieşirii lor din Egipt, „au fost botezaţi” (1 Corinteni 10:2). Erau poate două sau trei milioane de persoane. Nici unul nu ştia că acest lucru li se întâmplă. „Toţi cei care au fost botezaţi în Cristos Isus au fost botezaţi în moartea Lui” (Romani 6:3). Dintre cei botezaţi, 90% nu au ştiut acest lucru. Soţia mea şi cu mine, când am fost botezaţi, n-am ştiut că „noi am fost înmormântaţi împreună cu El” (versetul 4), sau că vechea noastră fiinţă „a fost răstignită cu El” (versetul 6). Un om şi-ar aminti dacă ar fi fost răstignit. Nici unul din noi nu-şi aminteşte aşa ceva. În Neshamah-ul nostru se petrec lucruri pe care conştientul, o mică parte a minţii noastre, nu ştie.
Torturat pentru Cristos

            Personal, eu n-am avut niciodată experienţa de a-L accepta pe Cristos ca o noutate. Atunci când, la vârsta de 27 de ani, am auzit Evanghelia de la un dulgher, am avut mai degrabă impresia că am recunoscut ceva ce întotdeauna am dorit. Ceva ce întotdeauna am căutat

Platon a scris: „A şti înseamnă a recunoaşte.”

            O predică reală, care curge din castelul lăuntric al inimii, o predică pe care însuşi predicatorul o ascultă cu uimire, neştiind că el a cunoscut aceste lucruri înainte, constituie un adevăr existenţial, pe care ascultătorii şi-l reamintesc chiar după zeci de ani. Aceasta ajunge la marginile pământului şi produce un efect impalpabil. În cartea sa „The Peace Child” (Copilul Păcii), Richardson spune că mulţi misionari au descoperit triburi care cunoşteau principiile credinţei creştine, pe care nu le învăţaseră de la predicatori văzuţi. Predicile ajunseseră de departe până la ei.
Wurmbrand si sotia lui Sabina

            Pe când mă aflam împreună cu soţia mea în faţa imensului palat al lui Ceauşescu, mi-am amintit aceste lucruri şi am cugetat asupra lor. În celula mea de sub pământ am avut mai multă bucurie decât ar fi putut visa el vreodată, chiar atunci când se afla în culmea puterii sale. Lucrarea n-a fost în zadar. Din acest palat, ca şi din altele, într-o zi nu va mai rămâne piatră pe piatră. Dar sufletele câştigate pentru Cristos vor rămâne pentru vecii vecilor şi ele vor trece din slavă în slavă.

            Sabina şi cu mine ne-am îmbrăţişat de bucurie că am revăzut aceste locuri şi am rostit o rugăciune de mulţumire."

Abel, Germania

55 de comentarii:

  1. Stiti de ce acest om are mai multa influenta si impact in lume si in crestinism decat Branham ? Si carti de mare succes pretutindeni?

    Pentru ca a fost capabil sa isi iubeasca si ierte calaii. cand oamenii citesc cartile lui nu vad un isteric care critica pe toti, sau care urla la cei ce l-au batut, nu nu deloc, ci ei vad pe unul care transforma prin credinta, intunerecul in lumina, ura in iubire, razboiul dintre oameni in pace sfanta, pacatosi in oameni dedicati lui Dumnezeu. E glorios asa ceva.

    Asta este cea mai mare taina. Sa stii cum sa faci aceste miracole cu adevarat unice si extraordinare.

    Branham in ultimii lui ani in special, s-a istericat tot mai mult, si a acuzat pe toti, si i-a jignit si i-a numit cu tot felul de nume rele si personaje negative ale Bibliei pe CRESTINI, NUMAI PENTRU CA ACESTIA NU I-AU CREZUT AUTOPROCLAMARILE CU ILIE, INGER FIUL OMULUI,si anumite invataturi in care s-a contrazis mereu.

    Apoi a asmutit pe urmasii lui impotriva la toate comunitatile crestine, impotriva la toti pentru ca acestia, multi dintre ei, si-au permis sa nu il creada pe Branham ce zice, ci mai bine sa aleaga Biblia acolo unde Branham a calcat-o. Pentru asta Branham s-a "razbunat" predicandu-se tot mai mult pe sine si predicand Acuzatia si alte mesaje cu titluri thriller.

    In schimb Wurmbrand a aratat adevarata putere a lui Cristos, la 16 metri sub pamant inchis, chinuit, batjocorit, umilit, zdrobit, flamanzit si torturat, a dat inapoi unei lumi salbatice si rele MULTA BUNATATE, MULTA IUBIRE ADUCAND LA CRISTOS CHIAR DINTRE PROPRII LUI CALAI !

    Asta este adevarata putere a lui Dumnezeu, asta este nebunia propovaduirii Crucii celor mai rai oameni, pacatosilor, este lucrul maret de a putea exprima pe Cristos catre cei ce te urasc.

    Branham a urlat la cei ce l-au iubit si l-au sponsorizat, i-au cumparat casa, masina, haine, cadouri....ce diferenta...e adevarat ca Branham a fost spectaculos in fata publicului vindecand cativa oameni, dar in ochii lui Dumnezeu nu a fost asa...e mai mare lucru sa salvezi pacatosi, un calau chiar, decat sa faci oricate semne si minuni, lucruri pe care si profetii mincinosii le fac de fapt...dar aceasta demonstratie a Iubirii NU POATE FI IMITATA. Aceasta nu exista la mesaj si nu va exista deoarece urmasii mesajului nu au Cuvantul lui Dumnezeu in ei, nu au primit Duhul lui Cristos care exprima aceasta iubire.

    Tot ce au ei sunt cateva "taine" ieftine, minciuni, plagiate, erori, invataturi false si pline de otrava si ce au bun este copiat de la altii.

    Regret ca atunci cand Wurmbrand a fost la Cluj, nu am vrut sa merg sa il ascult deoarece "EL NU CREDEA MESAJUL PROFETULUI"
    Puteti sa intelegi cat de prost si orb am fost? Cam greu, nu? Recunosc si ma caiesc.

    Asa e orice om astazi care urmeaza pe Branham orbeste, fara sa fie legat de Domnul Isus in primul rand

    RăspundețiȘtergere
  2. Două capitole inedite din una din cărţile lui Wurmbrand care a fost deosebit de valoroasă pentru mine şi o recomand tuturor din toată inima: „Predici în celula singuratică” apoi „100 de meditaţii din închisoare”, „Mai mult decât biruitori”, „Dacă zidurile ar putea vorbi şi altele”.

    Îmi pare rău că nu le-am citit deja cu 25 de ani în urmă, dar niciodată nu e prea târziu.

    Mulţumim fr. Lică pentru frumoasa prezentare cu poze. Eu nu am făcut decât să copiez primul capitol de pe net şi să transcriu pe al doilea din carte. Dar aşa îmi place mult mai mult :)

    Shalom şi Dumnezeu să vă binecuvânteze!
    Abel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suntem dati sa ne ajutam si sa ne completam unii pe altii nicidecum sa ne invidiem si sa ne "sapam" si sa ne distrugem unii pe altii cum am vazut deseori in "vechime" la mesaj.

      Eu iti multumesc tie pentru inspiratie si recomandari.
      Sunt extrem de placut impresionat cum Wurmbrand, din lanturi, din intunerec, a reusit sa transmita atata viata si frumusete divina lumii, iar Branham din atata lumina si "supranatural" a dus atata vrajba, izolare, minciuna si confuzie.

      Noi am fost vaduviti de aceste comori extraordinare care dau valoare fiintei umane rascumparate prin Sangele Lui sfant.

      Ștergere
    2. TREBUIE SA NE NASTEM DIN NOU !

      Ștergere
    3. ............Dupa ce ne-am luat viata in maini si am ajuns " Inchisoarea oricarui duh necurat ", transmitand ultimele semnale ale CUTIEI JUDECATII celei drepte , ca si avionul malaezian din fundul oceanului ? Cui anume ? SUBCONSTIENTULUI COLECTIV . Inapoia mea , Satana !

      Ștergere
    4. Mă bucur mult că ţi-a plăcut articolul, frate Nelu. Atunci cu siguranţă vei preţui şi următoarele citate:

      WHY.I'M.PRAYING.FOR.THE.SICK_ COLUMBUS.OH SUNDAY_ 54-0314
      See, if the Holy Spirit anoints me, after a few patients, I'll... It'll... I will become unconscious. You, see? It's just... You go into ANOTHE CONSCIENCE, ANOTHER DIMENSION, if you want to call it that. And it sees what has been and what will be. See?

      JESUS.ON.THE.AUTHORITY.OF.THE.WORD_ WOOD.RIVER.IL WEDNESDAY_ 54-0217
      I'm just resting a moment. Visions make me weak. You're living in TWO WORLDS. You're here, and then in you're in another world. You can't help that. Just like you dreamed a dream with your eyes open. God does that in sovereign grace. Not because you asked for it. You couldn't ask for it. God does it Himself.
      Before you were borned. This was set in order by God. It's your SUBCONSCIOUS, SCIENTIFICALLY SPEAKING. Like you dream a dream. This CONSCIENCE is inactive and this one becomes active. Then when you awake... When you're asleep, you dream things you did here. Then when you wake up, this one is inactive, and this one here is active. Then you remember things that you dreamed of years ago. You were some part of you somewhere.

      PARADOX_ BAKERSFIELD.CA V-22 N-5 THURSDAY_ 64-0206B
      248 The prophets visions has always been a paradox, how that those man, by inspiration, could foretell things that never fail. That's a paradox, how that something beyond the human mind, that you cannot comprehend. They're TWO, CONSCIENCE and SUB-CONSCIENCE; that GOD GETS INTO THE SUB-CONSCIENCE, which is the REAL, and FORESEES, takes him out and SEE THINGS that was way back in ANOTHER AGE, brings him down to present tense and tells the FUTURE, and it never fails, any time. A paradox, indeed! Incredible, but it's true. It happens just exactly. What we seen Him do last night was a paradox, incredible to the human being. We can't explain it.


      GOD'S.PROVIDED.WAY.OF.APPROACH.TO.FELLOWSHIP_ KLAMATH.FALLS.OR SATURDAY_ 60-0709
      E-10 And so, they thought that it was a... Perhaps... You could catch it coming from the audience, and I do that many times. They think it's telepathy, and yet they'll say, "Praise the Lord!" But yet, they don't... They don't really believe that in their hearts. See? Your INNER CONSCIENCE SPEAKS LOUDER then your mouth does. You see? That time... It's YOUR SUBCONSCIOUS on the inside, what you REALLY THINK, that's what the Holy Spirit catches and reveals. And then, when...
      Do you believe that? "Jesus looked upon the audience and PERCEIVED THEIR THOUGHTS." That's right. All right.

      WE.HAVE.SEEN.HIS.STAR.AND.HAVE.COME.TO.WORSHIP.HIM_ TUCSON.AZ V-13 N-8 MONDAY_ 63-1216
      56 Now we find also, in this, that when a man is born to be a seer, or see visions, you--you're... you have to be called of that, by God.
      57 Notice, here is your SUBCONSCIENCE, natural, and here is your FIRST CONSCIENCE. Now you have to go out of your senses, five senses, into sleep, to go into the SUBCONSCIENCE, then come back to it. That's a dream.

      WE.HAVE.SEEN.HIS.STAR.AND.HAVE.COME.TO.WORSHIP.HIM_ TUCSON.AZ V-13 N-8 MONDAY_ 63-1216
      GOD VISIT THEM IN THEIR SUBCONSCIENCE, and revealed Himself.

      WE.HAVE.SEEN.HIS.STAR.AND.HAVE.COME.TO.WORSHIP.HIM_ TUCSON.AZ V-13 N-8 MONDAY_ 63-1216
      92 Oh, that same God still lives tonight! YOUS TILL HAVE SUBCONSCIENCE. And you have... You Christians, if the thing seems unusual to you, that you see that, if it's still right exactly with the Word, then God can reveal the unusual things in many ways.

      Acum că am clarificat astea, putem să mergem să citim aceste lucruri la C. G. Jung :D

      Ștergere
    5. Atitudinea aceasta este foarte caracteristică branhamiştilor, când aud ceva ce nu e pe „limba lor”, încep ţipe, să-şi facă cruce şi să-l alunge pe „Satana”. Şi eu când am auzit prima data limba vietnameză era să mă sperii, dar numai fiindcă nu îi înţeleg nu înseamnă că sunt de la cel rău...

      Dar se pare că Branham era foarte bine documentat, dpdv. ştiinţific. Mânuia bine termenii din psihologie abia inventaţi de contemporanii săi Freud şi Jung.

      Ștergere
    6. Pai ei nu cunosc nici mesajul lor propriu. Abel frate, daca si Branham a zis-o nu mai e de la satana. :)))

      Multi frati cred ca mesajul este doar vindecarile lui Branham si botezul din Fapte 2:38 si haine lungi si par lung si ca altii sunt falsi si ca ei sunt mireasa.

      In lipsa unor argumente biblice si din mesaj pentru a-si apara "credinta" trebuie si ei sa foloseasca ultimele cartuse: dispretul fata de altii, naivitatea, prostia, mediocritatea...sa-i intelegem Abel...oricum sunt gloante oarbe de la ingerul orb al bisericii laodiceea...aceste gloante fac doar galagie...

      Ștergere
    7. Cred ca in seria de mesaje "Efesenii" Branham zice despre experienta lui Bosworth cu alta dimensiune, adica au venit la el ceva oameni inainte sa plece la Domnul...si incepusera sa interactioneze...iar Branham era extrem de incantat de asta...exista lucruri despre care nestiind multe nu ma pronunt...dar cand cineva ca Branham vezi ca minte fara nici o treaba...ma pot pronunta daca sunt documentat si am dovezi....

      Chiar am reverificat daca nu cumva in zelul meu de a evada din secta asta falsa, am exagerat sau am prezentat ceva in mod neechilibrat...ce pot spune ca inafara unor randuri in care am pus si emotie si putina frustrare am fost cat se poate de echilibrat.

      "Noroc' si cu predicile lui Branham din care am vazut contradictiile si de acolo am vazut universul lui haotic si intunecat.

      Am recitit Saptamanilelui Daniel si apoi tot ce a spus despre ce e a predicat. M-a apucat groaza din nou: OMUL ASTA ESTE DEPLASAT TOTAL.

      Tot ceea ce predica si documenteaza frumos, biblic, deseaneaza o harta clara, o ridica in public apoi o transcrie pe tabla....ISI CALCA SINGUR IN PICIOARE cateva luni mai tarziu.

      E ORB SI FALS CA SI BALAAM ajungand sa il numeasca pe Isus ANTICRISTUL DIN DANIEL 9:27.

      Nici cei mai rataciti lideri de la catolici, martori, adventisti, etc NU AU FACUT O ASEMENEA GAFA IN INVATATURA.

      Cum mai pot urmasii lui Branham sa pretinda de la cineva sa il urmeze ca fiiind profet adevarat? Numai ca si ei sunt ca si el de orbi.

      Si mai rau, cum pot ei sa acuze si sa jigneasca pe cei care nu vor sa ii creada aceste contradictii si sa il urmeze? Asta e sora cu nebunia din partea lor.

      Ștergere
    8. Pe Branham nu cred că îl mai interesa dacă ce spune e corect sau nu. De ex. în cele 70 de săptămâni nu am înţeles deloc calculele lui, oricât m-aş fi străduit. A luat de pe ici colo una alta, a auzit de "ani profetici" a înmulţit şi împărţit şi din ce i-a dat, acum oricine trage orice concluzie vrea...

      Branham doar era "profetul" care "avea absolutul". Ce contează dacă ce spunea mai are sens sau nu? Ucenicii lui oricum cred totul şi nu mai cercetează nimic...

      ABEL

      Ștergere
    9. ADOPTION.2_ JEFF.IN AD.2 WEDNESDAY_ 60-0518
      227 A hour before, two hours before he died, about two months later, I thought he was dying then; my wife come in and seen him (he always thought so much of her), and then Mrs. Bosworth. And about two hours... He'd been laying, sleeping. He raised up; he looked, and he jumped up from his bed. He said, "Mother, well, I haven't seen you for years. Dad, Brother Jim, why," said, "let's see, you was one of my converts to the Lord at Joliet, Illinois." He'd been dead for fifty years. See? "Yes." He said, "Here's Sister So-and-so. Yes, I led you to the Lord at--at the Winnipeg meeting. Yeah. Why, here's Sister So-and-so. I haven't seen you... Yeah, see, you come to the Lord at so-and-so." And for two straight hours he shook hands with ones that he'd led to the Lord, walked right back to his place, and laid down, crossed his hands, and that was it. Did Brother F. F. Bosworth enter that land that Jesus let me view the other night? If it is, he's there a young man tonight. God rest his soul. And may I ever live so faithful that I'll enter that land. And may I be so true a--a servant to Christ...

      228 I'm ashamed of my life. I'm ashamed, but I--I--I... If I've sinned before you people, you--you owe it to me to come, tell me. See? I tried to live upright in everything that God lets me do by His grace. See, see? But look, friends, you owe it to me if you know anything that's wrong with my life, come tell me so. And look, I owe it to you to stand here and preach you the true Gospel. I owe it to you, because I'm expecting to see each one of your faces, young men and women, just across that bar over yonder that's just one breath between where you are now and there. Now, that's right. It's there.

      Cu 2 ore inainte de a muri, Bosworth a vazut diferiti oameni ce au parasit lumea aceasta inainte, si dadea mana cu acestia.

      Branham s-a simtit asa de rusinat de viata lui si a zis ca daca a pacatuit inaintea oamenilor, acestia trebuie sa vina si sa ii spuna tot ce este gresit in viata lui.

      Cu respect si dragoste fata de el, noi acum ii implinim aceasta rugaminte si credem ca el deja a luat cunostinta de noi, astia care, chiar daca nu suntem conteporani cu el, ii transmitem gandurile noastre in dimensiunea unde se afla acum.

      Cred ca sufletul sau a fost deja rectificat si se odihneste acum in slava, deoarece a incercat sa traiasca o viata corecta, crezand in sangele Domnului Isus.

      Ștergere
    10. Interesant.
      In 63 deja nu mai avea acest simtamant de cainta, de a recunoaste greselile, ca e gresit, ca a ratat de multe ori calea...dimpotriva...

      Ștergere
    11. Patru oameni au vizitat gradina edenului.
      Primul a privit si a murit. Al doilea a privit si a innebunit. Al treilea a distrus plantele gradinii. Al patrulea a intrat in pace si a iesit in pace .
      Despre primul se zice in psalmul 116 cu 15 Scumpă este înaintea Domnului moartea celor iubiţi de El.
      Despre al doilea se zice in proverbe 25 cu 16: Dacă dai peste miere, nu mînca decît atît cît îţi ajunge, ca să nu ţi se scîrbească şi s'o verşi din gură.
      Despre al treilea se zice in eclesiastul 5 cu 6 :Nu lăsa gura să te bage în păcat, şi nu zice înaintea trimesului lui Dumnezeu: ,,M'am pripit.`` Pentruce să Se mînie Dumnezeu din pricina cuvintelor tale, şi să nimicească lucrarea mînilor tale?
      Despre al patrulea se zice “Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu.” (Psalmul 46:10)
      Adânc în centrul sufletului este o încăpere (camaruta) a păcii unde locuieşte Dumnezeu şi unde, dacă vom intra în ea şi vom reduce la tăcere toate celelalte sunete, vom putea auzi acel „susur blând“ al Său.
      Există o singură modalitate de a-L cunoaşte pe Dumnezeu: „Opriţi-vă, şi să ştiţi“. „Domnul însă este în Templul Lui cel sfânt. Tot pământul să tacă înaintea Lui!“ (Habacuc 2:20).

      Ștergere
    12. Suffer not thy mouth to bring thy flesh into guilt, neither say thou before the messenger, that it was an error; wherefore should God be angry at thy voice, and destroy the work of thy hands?

      Ștergere
    13. Si pentru cei care se lauda in fata altora ca ei il cunosc pe Dumnezeu:

      ""16. Ei se lauda ca cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele Il tagaduiesc, caci sunt o scarba: nesupusi si netrebnici pentru orice fapta buna.""

      Ștergere
    14. Mare " belea" mai poti fi, A-bele, cu atatea scorneli," coborate " din adancul SUB constiintei voastre colective ! Cum de nu poti tu cunoste adevarul, chiar citind articolul : http://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2014/04/07/subconstientul-colectiv/
      Si zici ca l-ati fi contactat cu spiritul vostru pe fratele Branham ? Nu mai spuneti, ca starniti mania Domnului, precum Saul, odinioara !

      Ștergere
    15. Dupa parerea mea Subconstientul colectiv sau al unei colectivitati este determinat de ereditatea comuna a acelei colectivitati. Prin masificare se incearca reducerea colectivitatilor "humanoide" controlate subliminal la nivelul de colectivitati de primate cu subconstient colectiv predominant.
      Intradevar cele trei duhuri de broaste , (amfibieni ) vor reusi prin intermediul mentalului colectiv sa mobilizeze pe cei cu acelasi tip de ereditate spre armaghedon. Musolini nu a inventat fascismul el doar l-a extras din subconstientul colectiv. La fel si Hitler.
      Acest tip de incercari vor continua pana cand natURA COMUNA sau URA nativa isi v-a manifesta colectiv subconstientul

      Cu cei din neam de Dumnezeu lucrurile sunt diferite in sensul ca Dumnezeu relationeaza cu fiecare personal la nivel de individ si nu la nivel de specie ca in cazul animalelor. El ne cheama pe fiecare pe nume si cu fiecare din noi vrea sa aibe o discutie in particular. IHWH este Dumnezeul lui Avraam, Isaac, Iacov....Lazar . Bogatul si cei 5 frati ai lui nu au nume. Ei fac parte din specia bogatilor care s-au imbogatit si nu duc lipsa de nimic. Interesant lucru ca nici dincolo bogatul nu il baga in seama pe Lazar. Cu Avraam negociaza sa-l trimita pe paduchiosul nemancat la fratii lui. La care Avraam foarte subtil ii raspunde ca Il au pe Moishe, nume cu rezonanta. Cat despre nemancatul Lazar nici inviat din morti nimeni n-o sa-l bage in seama dupa cum nici tu vazandu-l chiar la sanul meu il dispretuiesti.

      Ștergere
    16. Nefiind familiarizati cu anumiti termeni mai moderni tindem sa respingem ceva nou. Cred ca e un subiect deosebit de puternic.

      Sigur ca sunt multe de spus dar am si eu cateva legaturi.

      Daca eu as numi toate acestea mai popular si mai"influente ale Duhului Sfant" ar fi mai usor de asimilat.

      In lumea araba multe, sute, mii, de musulmani se convertesc in urma unor vise, vedenii, calauzirii diferite, inspiratii total in contradictie cu Coranul, aparitii ale lui Isus, coplesirii sufletesti cu iubirea mantuitorului. Cautati pe youtube daca doriti.

      Apost Pavel spune: "faceti tot felul de mijlociri". Sunt sigur ca puterea cuvintelor pe care noi cei care amintim aceste tari in rugaciune, are impact. In zona spirituala este razboi. Si cu cat declaram Cuvantul lui Dumnezeu, mantuirea, salvarea altora cu atat apar roade.

      Acestea apar in multe forme si foarte diversificat, Dumnezeu nu e limitat, puterea lui este extraordinara, dar o face in cadrul biblic.

      Credeti ca degeaba spune BIblia "rugati-va pentru pacea Ierusalimului" sau "rugati-va pentru Israel"?

      Daca nu ar fi fost introdusa in constiinta americanilor si a crestinilor iubirea, atasamentul pentru Israel, ar fi fost distrus de mult. Si asa ei au avut mari probleme din partea "crestinilor."

      Ce vreau sa spun cu asta? Exista o influenta pozitiva a Imparatiei AICI SI ACUM. daca noi accesam prin Duhul Sfant zona aceea, aducem lucruri duhovnicesti la nevoile si situatiile pamantesti influentandu-le pentru Slava lui Dumnezeu si binele poporului, al oamenilor, al societatii.

      Duhurile rele, ale rautatii, isi gasesc nasul prin rugaciunea ta, prin predicarea ta.

      Multi dintre noi cred ca am invatat si experimentat puterea rugaciunii, puterea proclamarii elementelor divine peste oamenii si peste unii care erau departe de noi sau pe altii nici nu-i cunoastem si au avut impact.

      Experientele lui Wurmbrand sunt cat se poate de biblice in opinia mea. El nu a facut doctrine si dogme, doar a spus experienta lui.

      Vedeti? Si la Branham. Nu ma vedeti niciodata sa critic lucruri despre care nu stiu detalii, nu sunt documentat, sau despre anumite vindecari sau "supranatural". As fi naiv.

      Dar ceea ce stiu sigur, documentat, scriu.
      In schimb branhamistii apara ce este dovedit ca eroare, ca plagiat, ca nebiblic si chiar fals.

      Eu de exemplu pe langa multe altele in rugaciunea mea proclam si victoria adevarului biblic peste minciuna si falsul din mesaj din viata altora.

      Sa ne povesteasca Adi experienta lui cum a iesit de la mesaj. Sa aiba vreo legatura?
      E posibil celui ce crede. Si eu continui sa o fac. Ma plimb prin camera, stau pe genunchi, postesc, ma rog, rostesc cuvinte pozitive biblice in Numele Domnului Isus peste cei care sunt la mesaj, lideri, etc.

      Vedeti, in aceste lucruri duhovnicesti suntem chemati de Biblie sa "credem ca totul e posibil" nu in orice invatatura falsa si pretentiiu si evenimente dovedite neadevarate din viata lui Branham.
      Lica

      Ștergere
    17. Nelu, nu am spus că l-am "contactat cu spiritul" pe fratele Branham. Asta ai spus-o tu. Fratele Branham a spus că, atunci când era în vedenie dincolo de cortina timpului, erau acolo şi cei ce erau încă VII PE PĂMÂNT. Şi îl cred pentru că au spus-o mulţi alţii care au avut experienţe similare. Aşa că ACOLO există un COLECTIV, şi acesta este cel care ne CONTROLEAZĂ pe noi AICI în trup, prin SUBCONŞTIENT. (Branham numeşte aceasta "Teofanie").

      Dar nu are rost să îţi mai răspund, deoarece îmi dau seama că orice discuţie cu tine nu duce nicăieri, atât timp căt ai acea atitudine arogantă a bisericii catolice de acum 1000 de ani care nu accepta nimic din afară. Probabil că dacă trăiai pe vremea aceea, erai şeful inchiziţiei. Bine că nu mai suntem în Evul Mediu...

      ABEL

      Ștergere
    18. De pe blogul cu "behăituri":

      "Primele cuvinte de care-mi amintesc sunt EU TE CHEM PE NUME : “Acum, asa vorbeste Domnul care te-a facut, Iacove, si Cel ce te-a intocmit, Israele! “Nu te teme de nimic, caci Eu te izbavesc, te chem pe nume: esti al Meu. (Isa.43:1) Iti voi da vistierii ascunse, bogatii ingropate, ca sa stii ca Eu sunt Domnul care te chem pe nume, Dumnezeul lui Israel.” (Isa.45:3) si acestea imi spun mie ca Dumnezeu nu vorbeste in neant, pentru cine s-o nimeri, adica."

      Nelule, daca eu iti scriu acum ţie, pe NUME, nu o fac aşa, că poate poate o să mă auzi. Sunt sigur, că o să mă "auzi".

      "Nu este un cuvant biblic, totusi m-am gandit sa cercetez daca Scriptura ne invata pe undeva ca Dumnezeu ar transmite oamenilor informatii intr-un spatiu virtual accesibil omului firesc"

      Acum, când eu îţi "transmit" aceste cuvinte, o fac printr-un spaţiu virtual, numit INTERNET. Vorbele mele ajung la tine, deşi noi nu ne-am văzut sau auzit vreodată. Şi ele "călătoresc" printr acelaşi spaţiu "virtual" în care mai călătoresc alte câteva miliarde. Trebuie doar să ştii cum să le adresezi şi cum să le accesezi.

      Dacă omul, ştiinţa a putut face aşa ceva, cu cât mai mult o va face sufletul, sau Dumnezeu?

      Revino-ţi din Evul Mediu, suntem în sec. XXI.

      ABEL

      Ștergere
    19. Ragaitule behaitule care te crezi Glasul oilor, nu ti rusine? prost si orb ai fost si prost esti inca si vei fi cat tine neamul prostilor si incultilor din secta falsa a lui branham mincinosul. tu habar nu ai nici ce branham a predicat si chiar pe el il contrazici. Sirienilor va bateti intre voi tu il bati pe branham si el pe tine. evul mediul va tine inlantuiti.

      Ștergere
    20. Sigur că e un subiect puternic şi complex, care poate fi abordat din multe perspective. Kabbalah, chinezii sau indienii o fac de milenii, iar de câteva zeci de ani şi ştiinţa se apropie încet de aceste tărâmuri mai puţin cunoscute de omul "modern".

      Putem să o numim cum vrem, "subconştient" sau "conştient" (colectiv), sau "minte extinsă" sau "memorie universală". Probabil, că nu deosebim prea bine termenii, pentru că nu suntem atât de "experţi". Cine cunoaşte ebraica, ştie că termenul pentru "bărbat" (în sens de "masculin") este acelaşi ca şi pentru "memorie" ("amintire"). Aşa că nu e chiar nepotrivit să spui că "memoria universală" sau "subconştientul" este partea bărbătească în natura umană. Acela este - în Biblie - "bărbatul care vorbeşte" iar "femeia" (partea materială) trebuie să "tacă", să se "supună" bărbatului! Ea are şi "păr lung", dacă vreţi, care simbolizează diversitatea öi frumuseţea lumii naturale, în timp ce "DOMNUL e UNUL (ECHAD)".

      Că lucrurile acestea au loc şi în partea umană, este OK, atâta timp cât sunt tradiţii ce vin "de la sine", nu impuse şi nu există abuzuri, legi, obsesii, sau superstiţii de genul: "dacă îţi tai părul nu o să mai fii mireasa"... În Biblie guvernează "bărbatul" iar în om, partea inconştientă, subconştientă, oricum îi ziceţi, dacă vreţi să o asimilaţi mai bine, cum a zis Lică, spuneţi pur şi simplu, mai popular "Duhul Sfânt".

      Branham a folosit însuşi destul de des termenii din psihologia lui Freud/Jung aşa că nu văd care e problema branhamiştilor?

      "You see? That time... It's YOUR SUBCONSCIOUS on the inside, what you REALLY THINK, that's what the Holy Spirit catches and reveals."
      "See, if the Holy Spirit anoints me ... You go into ANOTHE CONSCIENCE, ANOTHER DIMENSION, if you want to call it that."
      "You're living in TWO WORLDS."
      "GOD GETS INTO THE SUB-CONSCIENCE, which is the REAL"
      "Your INNER CONSCIENCE SPEAKS LOUDER then your mouth does" - vezi aici "bărbatul" care vorbeşte?
      "It's YOUR SUBCONSCIOUS on the inside, what you REALLY THINK" - adevăratul "eu"
      "to go into the SUBCONSCIENCE, then come back to it. That's a dream."

      Ștergere
    21. ... continuare ...

      Branham nu ne spune aici nimic nou. Practicanţii de meditaţii (Kabbalah, Yoga, etc) reuşesc să inducă acea stare de "vis" sau de "călătorie astrală" cum au făcut cei patru care au vizitat grădinile Eden. Ca să nu spuneţi iar că e ceva "de la Satana", vă spune şi apostolul Pavel că a fost "răpit la al treilea cer"... Asta e... Ups... Există... Se mai întâmplă...

      Dar, din cei patru călători astrali, numai unul singur, Rabbi Akiva s-a întors cu bine. Pentru că, acolo sunt, cum ne zice Pavel "Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, şi la inima omului nu s-au suit"... Trebuie să ai un bun echilibru psihic, emoţional şi fizic ca să nu "înnebuneşti" sau să "mori". Mulţi din cei care ajung acolo, de ex. Marele Preot în Sfânta Sfintelor, în ziua ispăşirii, nu mai doresc să se întoarcă în lumea aceasta.

      Ideea este ca trebuie să fii echilibrat, şi să te întorci. Marele Preot s-a întors, Moise s-a întors de pe Munte, cu slava Domnului pe faţă, Dl. Isus se întoarce. Poţi să fii un "visător", un om cu "capul în nori" adică să fii "spiritual", dar trebuie să fii şi cu "picioarele pe pământ". Să fi realist, să poţi aprecia ambele părţi, lumea de "dincolo", misticul, ceea ce e "ascuns" (masculinul), tainele, dar în acelaşi timp trebuie să apreciezi şi să respecţi şi viaţa ACEASTA, pământească (femininul), bucuriile şi necazurile. Nu să te dezici de una şi să devii extremist în cealaltă, fie om de ştiinţă, fie fanatic religios.

      Acela este un bărbat adevărat, care "îşi iubeşte nevasta" precum Cristos. Nu unul care mereu o "bate", o acuză, o face curvă şi o condamnă pentru păcatele ei. Un astfel de om, oricâte vise şi viziuni şi călătorii prin alte ceruri ar avea, pentru mine este un dezechilibrat. E unul care încearcă să meargă toată viaţa într-un picior. Gândiţi-vă, până şi natura fizică reflectă acest principiu al dualismului duh-materie, masculin-feminin. Cât timp poţi să sari într-un picior fără să ţi-l ruinezi şi pe acesta? Cât timp poţi să rezişti într-o viziune? Şi cât timp poţi să ţipi şi să condamni omenirea?

      Asta e una, achilibrul, apoi al doilea este, că “bărbatul” sau “subconştientul” sau “Duhul” trebuie să fie cel ce conduce, iar “femeia” sau “raţiunea conştientă” sau “firea pământească” trebuie să se supună, pentru ca lucrurile să meargă bine:

      Romani 8:13 Dacă trăiţi după îndemnurile ei, veţi muri; dar dacă, prin Duhul, faceţi să moară faptele trupului, veţi trăi.
      14 Căci toţi cei ce Sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu Sunt fii ai lui Dumnezeu.

      1 Corinteni 2:9 Dar, după cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, şi la inima omului nu s-au suit, aşa Sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.”
      10 Nouă însă Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Său. Căci DUHUL CERCETEZĂ totul, chiar şi lucrurile ADÂNCI ale lui Dumnezeu.
      11 În adevăr, cine dintre oameni cunoaşte lucrurile omului, în afară de DUHUL OMULUI, care este în el? Tot aşa: nimeni nu cunoaşte lucrurile lui Dumnezeu în afară de Duhul lui Dumnezeu.

      Galateni 5:16 Zic dar: umblaţi cârmuiţi de Duhul, şi nu împliniţi poftele firii pământeşti.

      ABEL

      Ștergere
    22. Voi behaitului ii dati explicatii?El scria pe blogul lui ca impunerea ca micii sau mititeii sa fie fabricati fara conservanti sau nu stiu ce substanta adaugata,sunt defapt ""atacati"" de la ...Vatican.

      Cum poti sa dialoghezi cu un asemenea individ care scoate perle si aberatii pe banda rulanta?

      Tot timpul imita stilul lui WMB si asa vorbeste de parca e mare proroc...si dezechilibratii psihici tot asa vorbesc si imita pe Napoleon.

      Nu vedeti ca e inchis,captiv in lumea lui?Orice ii spuneti el ataca...ca un caine care e inchis intr-o cusca.E clar ca e in cusca branhamismului extrem.

      Ștergere
    23. Vedeti ca una si cu una fac doua - observatii pe care vi le pun sub nas, ca ochi se pare ca nu aveti , sa cititi in dictionar ce inseamna "virtual ": 1. Care există ca posibilitate, fără a se produce în fapt. 2. (despre imaginea unui obiect) Obținută prin intersectarea prelungirilor unor raze de lumină divergente. 3. (Despre noțiuni din mecanica cuantică) Care nu desemnează obiecte sau fenomene reale. "
      Si nici nu vreti sa primiti sa-nvatati , ca prozeliti : "Persoană convertită de curând la o altă credință; neofit. 2) Adept nou și înflăcărat al unei doctrine sau concepții; neofit. ", fiindca v-ati dezis fatis de crestinism, folosind mai mult " tratate " de la oameni , fabricate la lumina de chibrit ,tocmai pentru NEO-FIT , ca sa potriveasca bine la necazul care vine ca sa puna la-ncercare pe cel ce Domnul nu-l are scris in Cartea vietii Lui , , ci-n aceea a veacului ce va fi curand sfarsit , din care-ai Lui au iesit in al treilea exod , nu prin mare, ci prin pod ! O, nu ma chinuie talentul , dar va scriu , ca "repetentul "ce va spune iar si iar s-aveti grija si "habar" despre vremea care vine sa raspundeti pentru crime - in egleza : ofense, acuzatii de nelegiuire - ce le faceti permanent fara sa aveti talent nici sa stiti tot ce vorbiti, dar o faceti, fericiti ca aveti ceva de spus - ca si estul de apus departe de ce s-a spus in Biblia ce-o citim : ca, adica toti murim !

      Ștergere
    24. Bine că tot românu e poet, scrie versuri şi-n closet....

      Bagă mare, frate! Dacă nu ai ce scrie, dă-te în spectacol. Scena e deschisă pentru tine. Fă-te de râs.

      Ștergere
    25. Cand nu au argumente e singurul lucru pe care il mai pot face.
      Sa vedeti ce sms-uri primesc eu, sau ce emailuri. Ma ataca ca si niste hiene si ma ameninta.

      Dar, cand se intampla asa ceva, fratilor nu va tulburati, e o confirmare ca argumentele noastre biblice, corecte, de bun simt, impotriva falsurilor si plagiatelor si minciunilor din mesaj nu pot fi rasturnate.

      Trebuie sa vedem ca este glorios pe de o parte acest lucru. Dumnezeu ne-a dat har sa ne intoarcem la adevaratul Mesaj, Cuvantul lui Dumnezeu, si la adevaratul Trimis, Domnul Isus.

      Dpdv spiritual, pshihologic, omeneste este o slabiciune mare pentru cineva sa atace in loc sa argumenteze si orice alt cititor care are dragostea lui Dumnezeu in el si fata de Cuvant poate face diferenta imediat ce citeste intreg contextul.

      Iar pe noi D-zeu ne invata sa folosim aceasta ocazie si sa ne aparam si sa ne iubim vrajmasii, folosind ca arme adevarul si bunatatea, si mila fata de cei rataciti din secta branhamista.

      Toate acestea sunt efectele lipsei lor de argumente. Ei sufera in sinea lor. Am recititi articolul cu "Scrie-i ingerului laodicean" si m-am gandit dpdv ca inca sunt la mesaj.

      Pffff...e socant, e dur, e "jignitor" si cel mai rau e ca nu am argumente caci acolo Isus vorbeste direct in fata "ingerului" Branham.

      Toata aroganta, toata "slava" descoperirii lor a mesajului orei, este la pamant. biblia nu ii sustine, istoria la mesaj nu ii sustine...nici chiar predicile lui Branham nu ii sustine aratandu-se ca mereu si-a dat cu stangul in dreptul la invatatura, revelatii, etc.

      Sunt afectati. Toti am fost. Eu am stat la pamant scaldat in lacrimi si crampe si dureri de cap.

      TOT CE AU IUBIT MAI MULT NU EXISTA. Au fost tradati, mintiti si inselati de "profetul" lor (NU voce la Ohio, NU Branham in nor, NU apoc 10:7, NU Luca 17:30, NU Ilie din Maleahi 4:5,6b...NU mari descoperiri de "taine"...etc)
      NIMIC. NU MAI AU NIMIC, NIMIC, NIMIC.

      Subconstientul lor le spune ca sunt dusi de nas de Branham, dar ei inca se impotrivesc ca sa isi salveze toata istoria petrecuta in eroarea numita mesajul orei.

      Mesajul orei este frauda spirituala de proportii mondiale. ESTE O INCHIPUIRE. Este plagiat. Este haotic. Este contradictoriu.

      Nu le e usor. Asta ii face violenti verbal.

      Ștergere
    26. Exact aşa e. Nu au nici cea mai mică urmă de respect şi demnitate. Sunt bolnavi psihici, la fel ca şi profetul lor. Turbă de mânie şi fac spume la gură pentru că li se prăbuşeşte universul virtual ca şi casa de nisip luată de valuri. Dacă ar fi musulmani, ei ar fi talibanii şi pe noi ne-ar omorî pe toţi.

      Dumnezeu să te binecuvânteze şi să te întărească în faţa acestor jigniri, ameninţări şi tuturor violenţelor verbale.

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
    27. Desigur, evenimente care au avut locul lor in viata celor care " au trecut " la Domnul, in generatia profetului, sunt pentru speculantii mojici de astazi doar o " inchipuire ", si aceea foarte neclara , asa cum au zis prin " reprezentantul lor neo-fit" ( to fit=a potrivi , neo-fit =a potrivi in alt fel mai nou ) Lica papagalul : ":TOT CE AU IUBIT MAI MULT NU EXISTA. Au fost tradati, mintiti si inselati de "profetul" lor (NU voce la Ohio, NU Branham in nor, NU apoc 10:7, NU Luca 17:30, NU Ilie din Maleahi 4:5,6b...NU mari descoperiri de "taine"...etc)
      NIMIC. NU MAI AU NIMIC, NIMIC, NIMIC. " ( Nici nu se mai poate numara de cate ori a repetat aceasta prostie, pana acuma ) Acesta este adevarul lor, nu au inteles si n-au primit de la Dumnezeu, fiindca n-au credinta . Eu, desi nu am fost acolo, ( ei , nici atata) decat cu multi ani mai tarziu , si am " atins" acele lucruri relatate numai prin credinta , stiu ca AM TOTUL , REAL., cat se poate de real cat " am fost rastignit impreuna cu Hristos , si traiesc ", fiind vindecat de TOATE NEPUTINTELE , deci POT CREDE TOTUL , in Hristos, care m-a asigurat , asa cum cantam adeseori , ca " toate lucrurile sunt posibile " . De aceea LE AVEM, fara sa ne rugam niciunui om pentru ele . Daca voi marturisiti ca nu aveti ( de trei ori, in scarba treime ) nimic, sunteti intr-adevar cei mai nenorociti dintre oameni , neputand sa mai apreciati nici macar " poezia" Chiar sa-si fi luat Domnul mila Lui de peste voi, de numiti "mustrarea Lui " ca " violenta verbala " ? Noi nu avem " univers virtual", precum va laudati voi, ca sa ni se prabuseasca ceva, noi traim vindecare reala, fizica si spirituala , intocmai cum Dumnezeu a demonstrat-o pe toate continentele in care l-a trimis pe fratele Branham sa duca Mesajul : America de nord si de sud, Europa, Africa si Asia .. Un om nascut in saracie materiala , fara posibilitate sa urmeze scoli teologice, si RESPINS de toate comunitatile religioase atunci cand Dumnezeu a mustrat Natiunile prin el, a miscat suficiente inimi incat sa faca sa straluceasca si astazi lumina cunostintei slavei lui Dumnezeu pe fata Domnului Isus Hristos, si aceasta sa poata fi vazuta de alesii Lui din vremea de pe urma . Nimenea nu se mira , deci, ca si voi faceti parte din numarul celor care starnesc impotrivire , fiindca asa e scris ca trebuie sa fie si pentru voi nu exista argumente, chiar nimic , oricate vi s-ar prezenta, fiindca le priviti ca " jigniri, amenintari si violente verbale " Ziceti ca nu-i adevarat !

      Ștergere
    28. TOT CE AU IUBIT MAI MULT NU EXISTA. Au fost tradati, mintiti si inselati de "profetul" lor (NU voce la Ohio, NU Branham in nor, NU apoc 10:7, NU Luca 17:30, NU Ilie din Maleahi 4:5,6b...NU mari descoperiri de "taine"...etc)
      NIMIC. NU MAI AU NIMIC, NIMIC, NIMIC. "

      Ștergere
    29. Daca voi fratii care urmati mesajul tot repetati, fara frica, -sa-mi fie cu iertare Nelutule draga, tot ca si papagalii faceti si voi- niste invataturi care nu sunt corecte si duc crestinii departe de Cuvantul lui Dumnezeu...de ce nu as repeta si eu lucruri care sunt corecte si care lamuresc anumite chestiuni care sunt vadit contradictorii in mesaj n viata lui Branham si in istorie?

      Adica, de ce sa nu repet ce e corect si nu poate fi desfiintat, atat timp cat voi tot repetati ce e fals si a putut fi desfiintat?

      E dreptul meu, e blogul meu, nu-ti convine, nu sunt de vina.

      Ștergere
    30. Stiti ce e curios in toata afacerea asta numita WMB si mesajul sau?

      Ca ap Pavel a spus ca poti avea si cunoaste toate tainele dar daca nu ai dragoste nu esti nimic.Sau esti un ...nimic!.

      Adica ce inseamna asta?ca daca nu ai viata lui Isus Hristos in tine sau una din roadele Duhului esti un nimic...care doar face galagie.

      Pe cand Branham a spus ca daca ai tainele predicate de el adica ""mesajul orei"" atunci ai Duhul Sfant .

      Si cum se poate sa ai Duhul Sfant fara roadele lui? Cum se poate ca un pom destinat sa aiba roade sa nu aibe nici un rod chiar daca are viata in el? Nu se poate.

      __________________________________________________________________

      Judecati si voi daca Branham a fost in acelasi Duh cu Ap Pavel cand a spus asemenea afirmatii.

      Ștergere
    31. Incredibil cat de mult a fost inaltat penibilul si prostia la mesaj si la comentariile lui Nelu alias behaitul oilor.

      De ce spun asta?

      El si alti frati ce urmeaza mesajul, nu au dovedit nimic despre invataturile false din mesaj pe care Adi, Abel eu, alti frati din USA, le-am enumerat si totusi el, ne mustra ca nu credem invataturi NEDOVEDITE.

      Va dati seama ce e aici?

      Nu a dus nici o dovada despre NIMIC din ce s-a prezentat in articole, dar el cica ne mustra ca nu credem mesagerul si mesajul.
      Unde pe lumea asta prostia a fost mai mult ridicata si inaltata ca si in aceste mentalitati reduce si neduhovnicesti? Nu am vazut in alta parte atata prostie si mediocritate.

      In primul rand trebuia sa dovedeasca temele cu Ilie, cu norul, cu Luca 17, cu vocea de la raul Ohio etc etc si apoi daca e dovedit si clar in armonie cu Biblia si evenimentele intre ele insele, da poate, ca ar fi avut un pic dreptul sa ne certe ca desi sunt dovezi de necontestat, noi am fi in continuare incapatanati si vrem doar sa ne razvratim fata de mesaj si Branham.

      DAR NU AU FACUT NIMIC, NU AU DOVEDIT NIMIC DIN ACESTE LUCRURI PE CARE BIBLIA LE CERE ORICUI SA LE FACA INAINTE DE A ACUZA, CRITICA SI MUSTRA PE CINEVA PENTRU INVATATURA FALSA.

      Ridicolul, penibilul si nebiblicul, nu a fost nicicand mai evident in modul lor de abordare a unui subiect, a unei teme biblice, sau al unui dialog intre cei care cauta lamuriri asupra acestora.

      Va dati seama din ce am iesit fratilor?

      Am iesit, (slavit sa fie Domnul in veci pentru asta) dintr-o secta plina de lauda de sine ca este "mireasa" dar al carei membrii, urmasi, NU SUNT CAPABILI SA DEA SOCOTEALA DE CREDINTA LOR PRIN A O DOVEDI CU ARGUMENTE BIBLICE ALTORA!

      Ștergere
    32. Duhul satanei de minciună şi înselăciune îi conduce clar pe cei care ne ameninţă şi încearcă să ne oblige să credem lucruri din Mesaj care nu pot fi dovedite nici biblic, nici din istorie, nici chiar din Mesajul lui WMB. Nu vedeţi ce duhuri false vă călăuzesc? Aţi ajuns să ameninţaţi că nu credem minciunile voastre.

      Ștergere
    33. Au doar un ritual facut in Numele lui Isus ...dar acest botez nu ii schimba de fel ci doar le sporeste mandria si ingamfarea. Este trist ca desi sunt botezati in Numele lui Isus ei nu pun pe primul loc Evanghelia Domnului ci predicile unui om mort de 50 de ani.

      Pai nu D-zeu este dragoste?Nu ne-a primit El pe toti in Hristos?

      Unde scrie ca D-zeu este litera sau ca El este vreo invatatura speciala,ca sa ajunga sa fi asa rigizi si plin de rautate la adresa altora?!Si daca nu ai aceea invatatura speciala nu te poti apropia de El?!!


      Ei nici acum nu inteleg ce a facut de fapt D-zeu in Hristos.O invatatura deosebita le-a stricat mintile si inimile si au ajuns sa faca zadarnic harul lui D-zeu pentru alti oameni.

      El este Dragostea Divina arata prin Isus Hristos si fiecare se apropie de El in felul lui propriu...chiar daca au invataturi diferite.

      Ștergere
    34. Penibilul de la Mesaj a devenit un cult de inchinare la personalitatea lui Branham. Se inchina la penibil si la ridicol. Branham nu a putut sa scoata nimic pentru un bun final din lucrari si semne si vindecari iar Wurmbrand a scos aur duhovnicesc din ani grei de tortura suferinta si durere. Asta este lucrarea lui Dumnezeu care face asa ceva nu asa numite vindecari si impresioniste penticostale dupa care oameni fara coloana vetrebrala si dezradacinati psihic alearga ca dupa dumnezei straini si fac din darul lui Dumnezeu de vindecare un idol si un mijloc de manipulare. Rusine lui Branham si acolitilor lui si slava Domnului pt viata si dedicarea lui Wurmbrand.

      Ștergere
    35. Wurmbrand a fost ff tare. Slava Domnului pentru el.
      Am ascultat recent asta in format mp3 in masina mea. M-a schimbat mult.

      https://www.youtube.com/watch?v=Emz1mmjcfas

      S-a suparat Nelutu (Behaitul) ca am scris..."TOT CE AU IUBIT MAI MULT NU EXISTA. Au fost tradati, mintiti si inselati de "profetul" lor (NU voce la Ohio, NU Branham in nor, NU apoc 10:7, NU Luca 17:30, NU Ilie din Maleahi 4:5,6b...NU mari descoperiri de "taine"...etc) NIMIC. NU MAI AU NIMIC, NIMIC, NIMIC. "
      Stau si ma gandesc...Pai ce mai au? Nu au nimic decat inchipuiri bolnave si suflete carora le place autovictimizarea, teoria conspiratiei, politica religioasa, acuzatiile, plagiatele.....

      Oamenii de la mesaj nu sunt nascuti din nou si nu au avut parte de a experimenta iubirea lui Dumnezeu.

      Ei au experimentat doar bucuria falsa a unui transfer iluzoriu ce parea corect, pe baza unor idei mincinoase false otravitoare sau plagiate pe care Branham si urmasii acestuia le-au promovat.

      Ștergere
    36. Am recitit Saptamanilelui Daniel si apoi tot ce a spus despre ce e a predicat. M-a apucat groaza din nou: OMUL ASTA ESTE DEPLASAT TOTAL.

      Tot ceea ce predica si documenteaza frumos, biblic, deseaneaza o harta clara, o ridica in public apoi o transcrie pe tabla....ISI CALCA SINGUR IN PICIOARE cateva luni mai tarziu.

      E ORB SI FALS CA SI BALAAM ajungand sa il numeasca pe Isus ANTICRISTUL DIN DANIEL 9:27.

      Nici cei mai rataciti lideri de la catolici, martori, adventisti, etc NU AU FACUT O ASEMENEA GAFA IN INVATATURA.

      Cum mai pot urmasii lui Branham sa pretinda de la cineva sa il urmeze ca fiiind profet adevarat? Numai ca si ei sunt ca si el de orbi.

      Si mai rau, cum pot ei sa acuze si sa jigneasca pe cei care nu vor sa ii creada aceste contradictii si sa il urmeze? Asta e sora cu nebunia din partea lor.

      Ștergere
    37. Si unii mai numeste astea ""cuvantul original"". Trebuie sa fi ratacit rau sa spui ca haosul este defapt invatatura apostolilor.

      Invatatura apostolilor se regaseste DOAR in Biblie,in scrierile apostolilor.Deci daca vreti sa o aflati deschideti Biblia si cititi Faptele Apostolilor si celelalte scrisori scrise de apostoli.Acestea sunt adevaratele invataturi apostolice,nu aberatiile si aiurelile preluate de Branham de peste tot la nimereala si facute ""mesajul orei"",ca sa ii LEGE PE OAMENI DE CUVANTUL LUI.

      Branham daca era un invatator autentic ii lega pe oameni de Evanghelie si de Dumnezeu ,nu de propriile lui invataturi . Dar el i-a legat de propriile lui teorii si invataturi punand conditii pentru mantuire ,botez cu Duh Sfant...etc. ca sa accepti invataturile lui.

      Isus in evanghelii ne pune pe toti in legatura cu Tatal Ceresc.
      Branham in predicile lui leaga pe oameni de teoriile si experientele lui inchipuite.

      Cui ii dati dreptate? Lui Isus Hristos sau lui Branham?

      Ștergere
    38. Corectare: ""Si unii mai numesc astea..."".

      Ștergere
  3. Puterea cuvantului vorbit este o realitate nu o doctrina branhamista https://www.youtube.com/watch?v=NSniWVT9QVk
    La manifestarea puterii Miresei la care viseza urmasii lui Branham se intampla de ani de zile pretutindeni il evanghelizari iar pe de alta parte adunarile de la Mesaj sunt mai seci goale si fara puterea lui Dumnezeu in eleca niciodata inainte.
    Vindecari pretutindeni datorita credintei sunt pretutindeni.

    https://www.youtube.com/watch?v=SNWJ6xGXCnk

    https://www.youtube.com/watch?v=Vu4gCEBwQAk

    RăspundețiȘtergere
  4. E recomandat sa pastrati discretie africanii nu se jeneaza sa fie mai dezbracati. e acelasi video dar de calitate mai mare.
    https://www.youtube.com/watch?v=5X-q4-MuNFI

    RăspundețiȘtergere
  5. Şi nici măcar nu e un privilegiu rezervat creştinilor. Cunosc un evreu care a avut un blocaj arterial de 95% iar la ultimele investigaţii luna trecută, doctorii au găsit o arteră nou formată în jurul inimii ("bypass natural").

    Problema este că la astfel de "minuni" - sau cum le spunea evreul al cărui nume nu vreau să îl divulg: "mai degrabă o binecuvântare" - sectele fac din aşa zişii "vindecători" nişte "profeţi" sau "cristoşi"...

    Branham şi restul vindecătorilor cunoşteau foarte bine principiile vindecătii prin credinţă, dar nu le-au la dezvăluit urmaşilor lor. Aceştia nici nu vor să ştie, şi dacă le-am explica adevărul iarăşi ar intra în panică de parcă l-ar fi văzut pe cel cu coarne...

    Sunt nişte extremişti la maxim, pe profeţii lor îi divinizează şi cei care nu îi acceptă îi demonizează. Între acestea nu mai cunosc nimic.

    ABEL

    RăspundețiȘtergere
  6. http://searchingforvindication.com/2013/03/09/Coast-Guard-Life-Saving-Station/

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si inca o imensa eroare este ca unii frati branhamisti numesc in comentariile lor, unele lucruri ca fiind de la satana, dar apoi cand au vazut ca si Branham le-a invatat foarte clar, au tacut imediat, dar ei sunt incapabili sa retraga afirmatiile toxice si acide anterioare.

    Adica, ei nici nu fac legatura ca s-au contrazis. Nu isi fac probleme, arata o indiferenta nebuna, ce tradeaza lipsa lor de cunostinta a celor mai elementare chestiuni de invatare, dialog, comunicare simpla, notiunile de baza ale Bibliei, respectului fata de interlocutor....

    Indirect si inconstient ei au numit ceea ce spune profetul lor ca fiind "de la satana".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta arata ca ei le schimba in diferite imprejurari...doar sa atace .Sunt ca un caine intr-o cusca care latra la orice aude,din cauza ca este inchis si tinut captiv.Regulile si normele impuse cu amenintari ca isi pierd mantuirea,rapirea sau ca li se poate intampla ceva rau daca nu le respecta si-au pus amprenta pe comportamentul lor. Agresivitatea lor de aici pleaca dar ei nu sunt constienti de asta.De aceea se comporta asa fiindca sunt in cusca branhamismului si al cultului creat in jurul lui Branham.

      Ștergere
    2. Exact asa este. Lica

      Ștergere
  9. Ce frumoooos.
    In schimb Wurmbrand a aratat adevarata putere a lui Cristos, la 16 metri sub pamant inchis, chinuit, batjocorit, umilit, zdrobit, flamanzit si torturat, a dat inapoi unei lumi salbatice si rele MULTA BUNATATE, MULTA IUBIRE ADUCAND LA CRISTOS CHIAR DINTRE PROPRII LUI CALAI !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este.

      Este o imensa diferenta intre un pretins profet care se victimizeaza mereu si isi acuza si etichetaza negativ prietenii care nu ii acceptau toate ideile si pe cei care il criticau (deseori pe drept) si un simplu pastor precum Wurmbrand, care isi iarta si salveaza calaii.

      Primul este un infumurat care are pretentii sa fie crezut si urmat, al doilea nu are nici o pretentie de la nimeni, ci doar exprima iubirea si harul dumnezeiesc a lui Cristos, Domnul nostru, catre oamenii care il inconjurau, fie ca erau buni, fie ca erau rai.

      Am scris si despre diferenta dintre Domnul si Branham.

      Iata diferenta dintre Domnul si Branham.

      Domnul are in fata lui o femeie care, dupa Lege, merita si trebuie ucisa cu pietre datorita pacatului ei. Surpriza! Domnul o salveaza, in ciuda Legii!

      Branham are in fata lui o femeie care trebuie iubita, inteleasa, ajutata. Pe Meda, sotia lui. Surpriza: Branham o pedepseste, in ciuda harului nou testamental!

      Este absolut incredibil!

      Puteti observa o uriasa prapastie de mentalitate intre Domnul si Branham. In realitate nu au nimic in comun. Branham habar nu are de aceasta mentalitate a adevaratului har si intentia inimii Domnului pentru omenire, pentru oameni in general.

      Branham stie un singur lucru:"CINE NU FACE CE SPUN EU CA E CORECT SI CINE IMI COMENTEAZA CEVA, TREBUIE SA FIE PEDEPSIT DE DUMNEZEU!". Iata un adevarat lup imbracat in haine de oaie.

      Ștergere
  10. A murit Billy Graham!
    Dumnezeu ia dat viata lunga si binecuvantata si lui si multor alti predicatori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut da. A avut 99 de ani.

      Branham si acolitii lui au aruncat atata mizerie asupra altor bisericii si lideri inclusiv asupra acestui evanghelist.

      Mai ales ca Billy Graham nu a vrut sa predice la inmormantarea lui Branham.

      Adica Branham si branhamistii i-au facut urland, pe alti crestini si pe baptisti, ca fiind samanta sarpelui si semnul fiarei, dar cand Branham moare sub propriul blestem in accident ei il invita pe Billy Graham sa predice la funeraliile falsului profet?

      Cat de toxica si ce gandire bolnava au acesti oameni? Se poate mai rau de asa ceva? NU prea cred.

      Ștergere
    2. Desi nu credeti, e dreptul vostru, eu cred ca curand si Ewald Frank si Billy Paul Branham vor pleca la cele vesnice si veti simtii gustul amar al dezamagirii, la fel ca si cei din timpul lui Branham, Coleman, Jim Jones si altii asemenea lor.

      Tema biblica a venirii Domnului nu trebuie sa devina motiv de speculatie, control si manipulare asupra oamenilor.

      Ștergere
    3. Branham a spus ca adunarile lui Billy Graham se vor stinge din 1956 si la fel a altor evanghelisti.

      Ghinion!

      In anul 1957 Billy Graham a tinut adunari timp de - tineti-va bine- 16 saptamani la care au participat aproape 2.500.000 de participanti. Da, ati citit corect. Doua milioane cinci sute de mii de participanti.

      De fapt Branham a spus despre sine deoarece din anul 1956 nu au mai fost raportate vindecari majore, in adunarile lui Branham, decat pe ici pe colo, si adunarile lui au scazut foarte mult.

      De aceea Branham la nervi a spus ca America a cazut din har in anul 1956.
      Branham inventeaza din nou o noua evanghelie din pricina emotiilor sale negative cu privire la SLUJBA LUI. Ce aroganta! Adica daca tie nu iti mai merg treburile cum mergeau asta inseamna ca harul lui Dumnezeu sa terminat?

      Observati cat orgoliu, mandrie si aroganta ascundea acest profet fals? El judeca lucrurile numai dupa ceea ce era in jurul lui. Altceva nu conta. Se credea singurul ales a lui Dumnezeu. Purtatorul harului. Ce minciuna si rautate din partea lui.

      Cum sa spui asemenea prostii cand HARUL LUI DUMNEZEU ESTE VALABIL PANA IN ULTIMA ZI A BISERICII PE PAMANT!

      Asemenea hula exista la multi lideri care il urmeaza pe Branham. Branham a fost invidios pe cei care l-au depasit si a ajuns sa ii denigreze si sa ii eticheteze cu tot ce e mai rau in Biblie!

      Cred ca Dumnezeu i-a aratat lui Branham ca a gresit cand in 1957 la New York au fost cele mai mari adunari de evanghelizare din istoria omenirii.

      In 40 de ani de slujba, Branham nu a avut participanti la adunari cata a avut Billy Graham intr-o singura campanie.

      Harul nu sa terminat cum fals a prezis Branham.

      Si la Cluj am vazut ca harul se da dupa preferintele pastorului sau al celor din jurul lui. Ei se cred dumnezei care dau harul asa dupa ureche si dupa cat de tare ii pupa cineva in spate.

      Mesajul lui Branham si cei care il urmeaza sunt la polul opus fata de gandirea lui Dumnezeu fata de oameni si mantuire cand incearca sa intre in teritorul lui Dumnezeu cu privire la cine are har sau gata nu mai are.

      Oamenii acestia sufera de grave boli ale mintii si sufletului. Parca sunt fericiti atunci cand dau sentinte proprii impotriva cuiva. Exact ca si Branham care a prezis fals ca America nu mai are har din 1956.

      Dovezile arata ca probabil chiar el nu a mai avut har din acel an.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.