marți, 13 mai 2014

Demisia pastorilor din Romania

Dupa un asa eveniment cum a fost cel din biserica fr Jeff Jenkins ma gandeam cum ar fi sa gasim si in Romania oameni de o asemenea onoare.

Pregatesc sa public un articol despre afirmatiile despre trinitate din mesaj, facut de Abel. Un articol special. Veti vedea cele doua fete ale monezii in invatatura "profetului" vostru.

Am vrut sa anunt inainte articolul, deoarece il vad deosebit si sa-l leg in acelasi timp de demisia lui Jeff si a... pastorilor din Romania. 

Vad ca inca mai "consumam" acest subiect cu Jeff si se leaga bine intre ele.

Frati multi vad tot mai clar ca Branham nu e nici profetul Ilie din Maleahi 4:5, nici ingerul din Apoc 10:7, nici nu a descoperit taine, nu a descoperit nici Epocile Bisericilor, nici nu a descoperit botezul din Fapte 2:38, nici dumnezeirea suprema a Domnului Isus, ca nu are nimic de-a face cu norul ala din poze, ca nu a fost nici o voce la raul Ohio in 1933, ca nu au fost nici sute si mii de botezati si martori acolo la Ohio River. 


Plus multe alte lucruri nebiblice din mesaj si au vazut zecile de contradictii, totusi tac si inca conduc adunarile.

Ma gandeam azi noapte: 

"Totusi fratilor, daca stiti deja aceste lucruri gresite din mesaj ce va face sa stati inca in pozitia de pastor, diacon, lider, fara sa spuneti nimic?

Daca inca nu ati inteles cat de fals e mesajul si ca nu e ce pretinde a fi...e ok nu va judec, nu am nici o treaba, nici un drept. Va inteleg ca inca nu ati inteles nimic, ca va e frica, etc. 

Continuati asa cum credeti de cuviinta ca e corect.

Dar daca stiti si vedeti bine diferenta, si multi deja stiti, unii m-ati sunat si mi-ati scris, am baut ceaiuri si cafele impreuna si ati zis ca intradevar "MULTE LUCRURI NU SUNT BIBLICE in mesaj" dar apoi continuati sa le promovati, ma faceti sa cred ca nu va pasa efectiv de adevar, de oameni, de Dumnezeu, de lucrarea Lui din adunarea locala." 

Cred ca poate e nevoie de timp si intelepciune mai mult decat imi inchipuiam. Oricum vom auzi pretutindeni ca oamenii iasa. Va promit asta.

Pastorul Jeff a demisionat renuntand la tot ce a construit in 33 de ani!

A renunat la Casa de adunare, la scoala biblica, la librarie, la misiune internationala, la relatii, prietenii, cadouri, pozitie privilegiata, zeciuielile si donatiile de zeci si sute de mii de dolari, si la multe alte beneficii. 

De ce toate astea? 

El a spus ceea ce numai un lider de calitate, autentic poate spune: "Ascult de glasul constiintei mele." 

E simplu. A aflat ca mesajul nu e ce s-a spus ca e si desi s-a straduit sa salveze aparentele, apoi a vazut ca nu exista nimic in miscarea asta, de salvat. 


A gasit valori cu mult mai mari decat mesajul si tot ce am enumerat mai sus. E tare acest om.


Sa stea Jeff sa profite de avantajele unei astfel de pozitii dar sa traiasca in minciuna? Nu. Nu a acceptat asa ceva. 


Sa spuna din nou poeziile plicticoase si false cu: "Multumim lui Dumnezeu ca in aceasta generatie a trimis un profet..bla bla bla"? Nu. Gata cu minciuna.

E DE LAUDAT CE A FACUT JEFF. E rar asa, foarte rar. 


E un model pentru noi de cinste si demnitate. Asa lucreaza Dumnezeu. Cu oameni ca si Jeff. 


Coruptia la nivel spiritual cred ca e cam asa: cei care stiu ca mesajul e fals dar continua cu el, sunt deja prinsi de ea. 


Dar oricine poate fi liber.

Nu ca nu gresim niciodata. Nu. Dar ne caim si recunoastem si schimbam macazul. Asa se si iarta. Iarta-ne Doamne pe toti.

La urmatorul articol veti primi mai multa claritate despre alta confuzie majora a lui Branham, si modul deosebit de haotic in carea adus "Cuvantul". Fiti pe faza.

Va rog cercetati. Va rog cautati. Trebuie convocati liderii adunarii. Discutati, intrebati, in pace si liniste, in dragoste fata de Cuvant si frati. 

Trebuie sa va reevaluati "crezurile" vis a vis de ceea ce credeati ca e "Cuvantul descoperit". E un "trebuie" puternic.

Totusi fratilor, sa invatati ani si ani de zile poporul lui Dumnezeu lucruri nebiblice, sau plagiate si atribuite ca si cum ar fi descoperite de Branham, este de o gravitate majora.

Nu cred ca demisia e cel mai bun lucru in acest moment pentru voi, ci mai degraba evaluarea credintei si a invataturilor cu care hraniti sufletele oamenilor si directia in care ii duceti. 

Dar daca trebuie, dati-va demisia, fara frica.


Decat sa continuati sa spuneti minciuna ca daca adunarea "crede in mesajul (fals) a lui Branham ajunge in Rapire", mai buna e demisia. Dar fiecare sa faca cum il indeamna Domnul. Mai mult decat un sfat, un indemn, o sugestie, nu am dreptul sa cer cuiva ce anume sa faca.

Va astept pe blog pentru urmatorul articol despre trinitate semnat de Abel. 
Daca nici acesta nu va va ajuta, nu stiu sincer, ce va mai poate ajuta. 

Poate fi cotitura importanta in viata voastra.


Daca doriti lamuriri va stam la dispozitie cu informatii, dovezi, cu consiliere, care va pot ajuta. 

Cred ca si Adi si Abel doresc sa va ajute din Cuvant, cu dragostea lui Dumnezeu in inima. Totul e fara bani si fara plata.

10 comentarii:

  1. Nici un pastor din Romania nu are onoarea sa demisioneze dupa cat a inselat pe credinciosi. Sau sa schimbe ceva? Never. Unii poate da. Bisericile lor sunt afacerile lor private si enoriasi habar n-au ce misca in front.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E prea usor sa judecati! Ganditi-va ca poate sunt dintr-e ei care vor sa indrepte lucrurile insa totul necesita timp si rabdare! Nu cred ca e duhovnicesc sa intram in adunari si sa dam cu parul! Sunt suflete care nu sunt atat de statornice si vor pleca in lume! Cine raspunde pentru aceste suflete?
      Ganditiva in cati ani s-a construit acest castel , si cat timp ii trebuie sa cada! Uneori e mai rapid , alteori mai lent insa mai bile lucram cu intelepciune decat cu nepricepere!

      Cunosc un pastor care a inteles deja multe lucruri, poate nu pe toate insa cand am vorbit cu el mi-a spus ca va incepe usor sa predice diferit!

      Ștergere
    2. 11. Iudeii acestia aveau o inima mai aleasa decat cei din Tesalonic. Au primit Cuvantul cu toata ravna si cercetau Scripturile in fiecare zi, ca sa vada daca ce li se spunea, este asa. "

      Ștergere
    3. E adevarat ce spui Adi.
      Inteleg bine situatia mai ales ca stiu bine cazuri in aceasta situatie.

      Dar exista si aspectul important de a recunoaste greseala in care am umblat cu toti nu doar trecerea treptata la adevar, fara ideile false din mesaj si dintr-o data sa se trezeasca unii ca pastorul ca si Jeff, nu mai e destul de mult "in mesaj".

      Cum crezi ca e bine. Vorbit deschis in dragoste respect si spus adevarul sau asa treptat?

      De fapt nicaieri nu e la fel...cred ca fiecare sa asculte de ceea ce Domnul ii indeamna si atunci va fi bine...iata ca mi-am si raspuns mie in locul tau :))

      Ștergere
    4. Crezi ca Jeff n-a încercat să influențeze spre bine, și cu ce s-a ales? Cu o demisie impusă după zeci de ani de slujire "radioactiva". Cu conștiința nu e bine să faci compromisuri. E păcat chiar și atunci când faci sau spui un lucru fără încredințare sperând ca da de da de cândva în timp o sa reușești sa repari ceva. Nu funcționează. Dăunează de ambele părți.
      Părerea mea e ca Jeff și acuma în ceasul al doisprezecelea a fost prea elegant. Putea să-și permită o atitudine asertiva, a ales-o pe cea pasiva care poate foarte ușor bascula în cea agresiva.

      Cam asa ar fi trebuit sa răspundă bătrânilor :

      Isus a zis apoi preoţilor celor mai de seamă, căpeteniilor străjerilor Templului şi bătrînilor, cari veniseră împotriva Lui: ,,Aţi ieşit după Mine ca după un tîlhar, cu săbii şi cu ciomege?
      Luca 22:51-53

      PS
      asertivitate s.f. (med.) Caracteristică a unei persoane care îşi exprimă cu uşurinţă punctul de vedere şi interesele, fără anxietate, fără a le nega pe ale celorlalţi.

      Ștergere
    5. Constiinta la mesaj frate Viorel? Iata ca se descopera si prin asta ca pastorii de la mesaj din romania nu cunosc ce e constiinta si demnitatea.Ei nu au nici cea mai vaga idee despre valorile duhovnicesti pe care un pastor adevarat le are. Lucrarea mesajului este bazata pe asa zise"taine" nu pe valorile date de Cristos Bisericii.

      Ștergere
    6. Trebuie sa avem grija si sa nu ne grabim sa judecam, cum a zis si Adi. Chiar daca in sine "Mesajul" e rau, corupt, ce vreti voi, aceasta nu este decat o alta invelitoare, o coaja, o haina pe care si-o pune cineva.

      Omul nu este Mesajul, este interiorul, sufletul sau. Constiinta, omenia, demnitatea, sunt atribute ale omului, nu ale Mesajului, si le putem gasi oriunde, dupa cum am vazut si la fr. Jeff.

      Daca incepem si ii acuzam pe cei de la Mesaj, inseamna ca nu vedem dincolo de aceasta haina, pe care un om oricand o poate dezbraca. Devenim si noi unilaterali, cadem in aceasi cursa ca si Branham pentru ca nu vedem ambele fete, cea de afara si cea dinauntru a omului.

      ABEL

      Ștergere
    7. Eu cred ca Jeff nu are probleme cu asertivitatea, dar in cazul acesta a crezut ca este mai bine sa nu forteze lucrurile. Oamenii nu sunt inca pregatiti. Prin faptul ca nu i-a atacat, nu i-a fortat sa mearga in defensiva.

      Asa oamenii se simt liberi si o sa devina curiosi la "momeala"
      Cum a zis si Branham in tragerile lui, sa tragi usor si apoi sa lasi pestele sa traga el :)

      Jeff oricum stia asta, poate din leadership. Era un om extraordinar, nici nu se compara cu majoritatea pastorilor branhamisti. Era o mare valoare pentru biserica aceea (si audienta online)

      ABEL

      Ștergere
    8. Biserica lui Jeff a pierdut un om extraordinar. parca e oarba adunarea. Ar fi trebuit sa se alarmeze tare de tot la auzul demisiei si sa "faca scandal" orice se putea, dar pastorul lor iubit sa nu plece!

      Ștergere
    9. Nu-i bai. Să tot fie pierderi din astea.
      Câștiga biserica lui Hristos.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.