marți, 6 mai 2014

Intrebari de la fratii din mesajul lui Branham

Ionel care urmeaza mesajul lui Branham a scris cateva intrebari si Adi a raspuns. Consider de folos sa le fac articol sa fie mai clar si sa nu fie ratacite prin comentarii.
_______________________________________________________________

Am citit in comentariile celor care au scris si au comentat la diferite teme unele lucruri pe care domniile lor le i-au in ris fara ca sa dea, un raspuns clar la aceste teme. 

Asa ca intreb si daca vrea cineva sa raspunda fara rautate si sincer.

1) Exista sfinta treime?


2) Dumnezeirea este formata din trei persoane diferite ca Tata, Fiu Duh Sfint?

3) In numele cui se face botezul?

4) Au fost sau sunt apostolite?

5) Dumnezeu a creat si ingerite?

6) Din ce pom si ce fruct a mincat Eva?

7) De la cine era Cain?
La intrebarile puse de branhamisti, Adi a raspuns
corect 
si ei totusi tac. Nu va spune asta nimic?

8) In ce predica scrie ca W.M.B. zice ca femeia este de la dracu, cum spune autorul blogului.

9) Ce sau pe cine reprezinta Pomul Vietii si Pomul Cunostintei binelui si raului?

Ma opresc aici cu intrebarile zicind ca Domnul Isus sa fie cu duhul vostru. Amin

Semneaza fratele Ionel.


RASPUNS DE LA ADI, BELGIA.



1) Este sfinta treime? (Nu absolut nu!)



2) Dumnezeirea este formata din trei persoane diferite ca Tata, Fiu Duh Sfint? (Nu absolut nu, Dumnezeu este duh si cine i se inchine trebuie sa i se inchine in duh si adevar!)



3) In numele cui se face botezul? (In numele lui Isus Hristos, In numele Domnului Isus Hristos, In numele Domnului Isus, In numele lui Isus)



4) Au fost sau sunt apostolite? 

(Femei invatator da, Acuila şi Priscila!
Fapte 18:24-26 La Efes, a venit un iudeu, numit Apolo, de neam din Alexandria. Omul acesta avea darul vorbirii şi era tare în Scripturi. El era învăţat în ce priveşte Calea Domnului, avea un duh înfocat şi vorbea şi învăţa amănunţit pe oameni despre Isus, măcar că nu cunoştea decât botezul lui Ioan. A început a vorbi cu îndrăzneală în sinagogă. Acuila şi Priscila, când l-au auzit, l-au luat la ei şi i-au arătat mai cu de-amănuntul Calea lui Dumnezeu.

Diaconita:Romani 16:1 Vă dau în grijă pe Fivi, sora noastră, care este diaconiţa Bisericii din Chencrea;

Apostol femeie - Iunia: Romani 16:7: "Spuneţi sănătate lui Andronic şi lui Iunia, rudele mele şi tovarăşii mei de temniţă, cari sînt cu vază între apostoli. Ei au venit la Hristos mai înainte de mine chiar."

Femei cu care Pavel a lucrat: Filipeni 4:2 Îndemn pe Evodia şi îndemn pe Sintichia să fie cu un gând în Domnul. Şi pe tine, adevărat tovarăş de jug, te rog să vii în ajutorul femeilor acestora, care au lucrat împreună cu mine pentru Evanghelie, cu Clement şi cu ceilalţi tovarăşi de lucru ai mei, ale căror nume sunt scrise în Cartea vieţii.


5) Dumnezeu a creat si ingerite? DA!
Zaharia 5:9-11 

Am ridicat ochii şi m-am uitat, şi iată că s-au arătat două femei. În aripile lor sufla vântul: ele aveau aripi ca ale cocostârcului. Au ridicat efa între pământ şi cer. Atunci am întrebat pe îngerul care vorbea cu mine: „Unde duc ele efa?”
El mi-a răspuns: „Se duc să-i zidească o casă în ţara Şinear, ca să fie aşezată acolo şi să rămână pe locul ei.”

6) Din ce pom si ce fruct a mincat Eva? 


Eva a mancat din pomul cunostintei binelui si al raului, insa biblia nu ne spune cum arata acel fruct!

7) De la cine era Cain?

Cain fizic este fiul lui Adam si a lui Eva ! Din cauza ca a facut raul a devenit fiul celui rau! Geneza 4:6-7 Şi Domnul a zis lui Cain: „Pentru ce te-ai mâniat şi pentru ce ţi s-a posomorât faţa? Nu-i aşa? Dacă faci bine, vei fi bine primit; dar dacă faci rău, păcatul pândeşte la uşă; dorinţa lui se ţine după tine, dar tu să-l stăpâneşti.”

8) In ce predica scrie ca W.M.B. zice ca femeia este de la dracu, cum spune autorul blogului? 
In predica (65-0221M - Marriage And Divorce "Satan is her designer".)

9) Ce sau pe cine reprezinta Pomul Vietii si Pomul Cunostintei binelui si raului? 
Despre pomul cunostintei am un studiu pe care probabil o sa il public in schimb despre pomul vietii nu pot sa spun ce spune Branham ca e Isus! pot sa spun ca omenirea nu mai are acces la acest pom pana dupa milenium! Pot dovedi cu Biblia! 

Adi, Belgia.

42 de comentarii:

  1. La intrebarea 2 cred ca este mai mult de spus asa cum eu vad.

    Exista totusi un dialog intre Tatal si Fiul in Biblie.
    Isus are un Tata. Asta arata toata Evanghelia. Nu trebuie sa ne fie frica sa vedem asta chiar daca nu reusim sa intelegem deplin. El are inceput si a si murit pe cand Dumnezeu nu are nici inceput si nici nu poate muri.

    Nu cred ca explicatia trinitatii este exacta, dar parca ofera mai multe detalii decat ce avem noi copiat de Branham de la "Jesus Only". NU ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O explicaţie EXACTĂ nu poate fi dată aici pe pământ. Suntem limitaţi de trup. Acolo, vom cunoaşte deplin (şi vom explica deplin). Aici recurgem la exemple, metafore şi simboluri.

      Mulţumiri pentru articol. E bine că l-ai pus aici, căci sunt multe subiecte şi e păcat să se piardă undeva la comentarii.

      ABEL

      Ștergere
    2. Cand am raspuns la intrebarea 2 nu am dezbatut subiectul ci am raspuns scurt.
      Intrebarea se referea la persoane. Deci Dumnezeu nu e persoana!

      Ștergere
  2. 1. Nu există „Sfânta Treime” sau „Trinitate” conform teologiilor catolice, ortodoxe sau protestante.

    Totuşi, Biblia vorbeşte despre „trei”, persoane sau entităţi APARENT separate: Dumnezeu Tatăl, Isus Fiul şi Duhul Sfânt. Branham a explicat destul de bine Dumnezeirea, aşa că nu are rost să mai repetăm, că ştim cu toţii. Această învăţătură nu provine de la Branham ci exista şi în secolul IV, susţinută de Arius, dar a fost repudiată la conciliul din Nicea, în favoarea învăţăturii despre „Trinitate” a lui Atanasius. În decursul istoriei, au existat mereu grupări aparte, în toate cultele, care ţineau învăţătura ariană, sau semi-ariană, sau „modalistă”, adică că Dumnezeu se manifestă în mai multe moduri: ca Tată, Fiu şi Duh Sfânt.

    Într-un oarecare sens, şi omul poate fi văzut ca o „Treime”, dacă privim latura trupului, a duhului şi a sufletului. Aceasta însă nu are treabă cu o „Trinitate” în sensul că omul este constituit din trei persoane, sau trei personalităţi diferite. Este un singur om!

    Potrivit tradiţiei evreiesti, există o legătură, sau relaţie între Tată şi Fiu. Nu ca două persoane, sau entităţi diferite, ci mai degraba ca niste aspecte, laturi. Tatăl este sursa, originea, locul de unde provine toată creaţia iar Fiu (BEN) este motorul, ca să zic aşa, sau latura care lucrează; este acela prin care se cladeşte lumea. A clădi (BONEH) vine de la BEN, este de fapt forma feminina a cuvântului „Fiu”. Să o spun mai clar, evreii spun ca Dumnezeu a creat lumea prin FIUL. Aceasta o spune şi Biblia, şi ni s-a dat si un model in V.T. David a strans materialele iar Solomon (Fiul) a fost cel care a cladit Templul.

    Mai mult, cuvântul „Stâncă”, în evreieşte este „EBEN” şi este un cuvânt compus din „Av” (Tată) şi „Ben” (Fiu). Deci „A-ben” sau „E-Ben” pentru că vocalele nu sunt relevante. Şi există o legendă care spune că erau doi fraţi. Unul era foarte înstărit, avea familie, copii şi multe vite, iar celălalt era singur, avea doar câteva animale. Într-o noapte, cel bogat a avut pe inimă să ia nişte lucruri din avuţiile lui şi să le dăruiască fratelui sărac, pentru că se gândea că acela nu are atât de multe. În acelaşi timp, cel sărac, a avut pe inimă să ia ceva din puţinul lui şi să-l dăruiască celui bogat, pentru că vroia şi el să-i facă o bucurie, el oricum neavând familie, nu avea nevoie de atâtea lucruri – gândea el. Aşa că au plecat amândoi în aceaşi noapte cu darurile lor şi undeva la mijloc s-au întâlnit. Când şi-au dat seama că fiecare avusese acelaşi gând, s-au îmbrăţişat. Atunci Dumnezeu a spus: „Acesta este locul unde îmi voi zidi casa mea” şi acel loc s-a numit „Eben Ha Shetiyah” sau „Piatra de Temelie”.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Foundation_Stone

    De aceea, şi Isus este „Piatra din capul unghiului” (şi cea de încheiere) pentru că „Piatra” (E-BEN) este însuşi relaţia Tată-Fiu, cele două laturi sau aspecte ale lui Dumnezeu.

    Nu poate fi vorba de două sau mai multe persoane, ci este vorba de o relaţie, o polaritate, ca si într-un magnet, care la un capăt un pol, să zicem latura de Tată, partea ascunsă, tainică, cel care a creat materialele de construcţie ale acestei lumi iar în celălalt capăt, latura de Fiu, cea care manifestă, pune în mişcare, zideşte. Un magnet este evident unul singur, dar este în aşa fel facut, încât anumite atribute se concentrează într-o parte, iar altele în cealaltă. Şi electricitatea, sau atomii, sarcinile pozitive se adună într-un loc, iar cele negative în celalalt. Nu sunt două lucruri diferite, ci doar o împarţire diferită.


    Problema este că omul in starea sa actuală nu poate vedea holistic, adica ambele laturi, aspecte, fatete, ale unei realitati singulare (Dumnezeu). Aici, in timp si spatiu, este ieri, azi, mâine, sau eu, tu, el ea, protonii si electronii, David şi Solomon. De aceea unii văd când pe Tatăl, cand pe Fiul, cand doi, cand trei, cand unul... Este o vedere coruptă, ce nu reprezintă realitatea obiectivă.

    Domnul Isus a spus clar: „Eu si Tătal UNA suntem.” Nu sunt două părţi componente, ca niste piese într-un ansamblu mecanic. Ci pur şi simplu sunt cu totul UNA.

    ABEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1 Corinteni 8:6 totuşi pentru noi nu este decât un singur Dumnezeu: Tatăl, DE LA CARE VIN toate lucrurile (=sursa, originea) şi pentru care trăim şi noi, şi un singur Domn: Isus Hristos, PRIN CARE SUNT toate lucrurile şi prin El şi noi.

      Coloseni 1:15 El este chipul Dumnezeului celui nevăzut, cel întâi-născut din toată ZIDIREA.
      16 Pentru că prin El („BEN”) au fost FĂCUTE („Boneh”) toate lucrurile care Sunt în ceruri şi pe pământ, cele văzute şi cele nevăzute: fie scaune de domnii, fie dregătorii, fie domnii, fie stăpâniri. Toate au fost făcute prin El şi pentru El.
      17 El este mai înainte de toate lucrurile, şi toate SE ŢIN prin El.

      Evrei 1:3 El, care este oglindirea slavei Lui şi întipărirea Fiinţei Lui, şi care ŢINE toate lucrurile cu Cuvântul puterii Lui, A FĂCUT curăţirea păcatelor, şi a şezut la dreapta Măririi în locurile prea înalte,

      Evrei 3:4 Orice casă este zidită de cineva, dar Cel ce a ZIDIT toate lucrurile, este Dumnezeu.
      (Cu alte cuvinte, Fiul este insusi Dumnezeu)

      Ioan 1:3 Toate lucrurile AU FOST FĂCUTE prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El.

      ABEL

      Ștergere
    2. Vezi ca Pavel nu e extremist sa zica:
      "pentru noi nu este decât un singur Dumnezeu: Tatăl, DE LA CARE VIN toate lucrurile şi el este acelasi un singur Domn: Isus Hristos",
      Majoritatea dintre noi cam asa ziceam la mesaj. El nu zice asa, ci zice:...."Tatăl,....şi un singur Domn: Isus Hristos"

      Voi stiati ca Lee Vayle nu a crezut niciodata in explicatiile lui Branham tip Jesus Only si ca el spune mereu ca sunt DOI si ca Isus ca om era total separat de D-zeu caci daca el nu era om ci Dumnezeu atunci nu ne putea rascumpara caci nu era rudenie cu noi.

      Deci Pavel chiar daca a crezut intr-un singur Dumnezeu nu trei, nu i-a fost greu sa puna pe Unul dupa Altul (Sursa-Tatal si Cel iesit din Tatal) cu frica ca nu cumva sa crezi in doi cum la mesaj exista "frica" asta si mereu trebuie sa justificam cand citim un verset cu Tatal si Fiul Sau. (ceva de genul: "fratilor nu ca sunt sau ar fi "doi" in acest verset").

      Vreau sa zic cu asta ca nici nu e nevoie sa stim exact, atata timp cat credem ca "Tatal a trimis pe Fiul Lui sa fie Mantuitorul lumii" (1 Ioan 4:14)

      Cine crede acest adevar nu inseamna ca crede in doi sau trei dumnezei cum fals branhamistii acuza pe trinitari sau pe altii.

      Oricine citeste si crede si se pocaieste este mantuit prin ce Isus a facut pentru el nu prin cat de clar el intelege.

      Mantuirea nu sta in asa ceva si Dumnezeu nu este ascuns in explicatii mai bune sau mai putin bune.

      Branham a copiat doctrina penticostala despre D-zeire si a plasat-o ca propria lui revelatie si ne-a "obligat" sa credem doar aceasta parte a monezii, pe cand Biblia este mai bogata si mai mare si in aceasta privinta. Lica

      Ștergere
    3. Absolut. Acuzaţiile sunt nefondate şi sunt aduse doar pentru a crea un contrast, a ieşi cumva în evidenţă, a crea o conştiinţă de grup: "noi credem aşa şi suntem mai buni decât voi, trinitarii idolatri, catolici sau păgâni". Ce prostie!

      ABEL

      Ștergere
    4. Da exact Lica.Ai intuit bine.NU sunt doi dumnezei asa cum intr-un om luat ca fiinta nu sunt doua persoane adica trupul si sufletul ci sunt doua aspecte ,laturi ale aceleasi fiinte.

      Asa este si cum Dumnezeu.Nici unde in N.T Dumnezeul Tatal nu esste o persoana.""Persoaana"" inseamna ceva limitat ,cu o anumita infatisare....Isus Hristost este PERSOANA si Fiul Tatalui...Este si a fost o persoana reala.Si in timpul prezent ESTE la Tatal si mijloceste pentru noi,cum scrie undeva prin N.T.

      In N.T il avem pe Fiinta Dumnezeu dezvaluit,desfasurat si vedem toate laturile Fiintei.

      Ștergere
    5. Da dar nu trebuie sa uitam ca un om cand moare se desparte de trup, si celelete doua(duhul si sufletul ) continua si merg la Dumnezeu.
      Isus pe cruce a spus Tata de ce m-ai parasit( Dumnezeu nu putea sa moara) si apoi a murit.
      E imposibil de explicat fenomenul Dumnezeu cu mintea noastra. De aceea Dumnezeu nici nu ne-a cerut niciodata sa explicam Dumnezeirea ci doar sa credem in Fiul Lui.

      Ștergere
    6. Trinitarii au gresit si l-au pus pe Tatal pe acelasi nivel cu Fiul.Gresit.Si i-au mai asociat si un chip.

      Branhamistii au facut din Fiul doar o manifestare temporara adica cat timp era pe pamant.Dar nu ei nu vad in N.T propriile afirmatii ale Fiului: ca El era cu Tatal inainte de intemeierea lumii,sau ce ne spune Pave:El este chipul D-zeului nevazut....

      Observati ca scrie la prezent:Ël este chipul.."". Nu era mai corect sa scrie la trecut adica ""El a fost chipul D-zeului nevazut.."" daca intradevar El era chipul Tatalui doar pe pamant?

      Chiar si Isus dupa inviere spune ca se suie la D-zeul Sau si al nostru...Pai ce spun branhamisti,frankistii?Ca el era Fiu doar pe pamant adica doar in timpul misiunii Lui.Apoi si-a reluat rolul de D-zeu absolut. Oare asa spune Isus despre Sine sau ca merge la D-zeul Sau si al nostru? Deci EL estee Fiu in continuare. Doar EL a primit autoritate in Cer si pe pamant,nu?

      "" D-zeu ia supus toate lucrurile dar se intelege ca in afara de Cel care I-a supus toate lucrurile.."". 1 Corinteni 15

      Tatal Nelimitat si impersonal nu sa supus Fiului...Aiici este greseala Jesus Only si a branhamistilor.

      Ștergere
    7. Când omul moare, trece într-o altă formă de existenţă, unde nu mai are nevoie de trup (cel puţin de unul fizic). E ca şi cu omida care se tranformă în fluture...

      Dar mai sunt şi excepţii, unii oameni sunt dincolo cu tot cu trup (Enoh, Ilie, poate Moise? şi bineînţeles, Isus). Evident, că trupurile acelea nu sunt ca şi ale noastre, dar se numesc tot "trupuri".

      Despre Dumnezeu într-adevăr putem spune foarte foarte puţin. Bănuiesc că nu are un "trup" şi că poate lua temporar orice trup sau formă doreşte...

      ABEL

      Ștergere
    8. Eu nu cred ca Enoh, Ilie si Moise sunt in cer cu trupul lor!
      Ioan 3:13 Nimeni nu s-a suit în cer, afară de Cel ce S-a coborât din cer, adică Fiul omului care este în cer.

      Ștergere
    9. Nu cu trupurile alea vechi, pamântesti, ci trupuri reînnoite.

      Ștergere
    10. Nici eu nu cred ca Enoh a fost luat direct in trup.UNde scrie? Intradevar scrie""a umblat cu D-zeu apoi nu sa mai vazut fiindca la luat D-zeu"". Bun si?Asta inseamna ca a trecut la cele vesnice fara sa moara?

      Nu avem de aface cu o exprimare cand moare cineva?""La luat D-zeu la el saracul..."". Vi se par e cunoscuta fraza? Exact asa scrie si in Biblie: ""A umblat cu D-zeu....apoi l-a luat D-zeu la el"".

      In privinta lui Moise parca a fost ingropat de insusi D-zeu.Deci nu a facut tranzitia de la o realitatea la alta fara sa moara. Singur Ilie scrie ca sa inaltat la Cer fara sa moara.

      Din ce Cer s-a coborat Isus? Pavel vorbeste de cineva (unii spun ca e propria lui persoana) care a fost rapit pana in al 3-lea cer.Deci in Cer a fost luat Ilie?Din Cerul lui Isus?

      In Biblia care o avem noi pe masa toate cuvintele sunt aceleasi.De aceea exista atatea secte ,directii si miscari.Dar trebuie studiat Cerul lui Ilie si Cerul din greaca adica cel din N.T unde Isus se refera. Este doar o parere personala.

      Ștergere
    11. Un frate a zis: "Trinitarii au gresit si l-au pus pe Tatal pe acelasi nivel cu Fiul.Gresit.Si i-au mai asociat si un chip."

      Ei neintelegand legatura dintre Dumnezeirea Tatalui dar si cea a Fiului au creat o punte de egalitate pentru "Ei" cumva sa impace lucrurile deoarece Biblia spune si despre Tatal si despre Fiul aceleasi lucruri: Ca este Domnul, iar Domnul este singurul Dumnezeu.

      Ștergere
    12. Ionele ionele semeni cu behaitul si cu alti frati branhamisti.

      Puneti intrebari, vi se raspunde biblic, apoi dispareti sau incepeti sa discutati alte subiecte.

      Nu sunteti fair-play deloc. Ma faceti sa cred ca nu merita in alte dati, sa vi se acorde atentie la comentariile voastre. Asta e lipsa de seriozitate, nu e maturitate in Cuvant cum pretindeti ca aveti, dragi frati.

      Nu va suparati dar Adi a dovedit ca va iubeste si maturitate scriind raspunsurile acelea iar voi nici macar un "Buna ziua" nu ati mai spus.

      Nu trebuie sa va fie teama sa recunoasteti ce ati avut gresit in invatatura voastra. Lasati Cuvantul lui Dumnezeu sa aiba dreptate iar oamenii sa fie gasiti mincinosi. Cum am mai spus-o o spun din nou: Pocainta este dulce si vindecatoare.

      Incapatanarea voastra de a ramane in eroarea numita "mesajul", dupa ce ati vazut atat fals si minciuna in mesajul orei, este amagire, amaraciune si acritura. Si asa veti deveni si voi. Acrii si cu amaraciune in suflet.

      Fratii si eu am aratat lucrurile asa cum au fost nu doar cum noua ni s-a spus ca sunt. Avem dreptul sa stim tot adevarul.
      De ex. De ce sa ramanem cu impresia falsa ca Branham a fost foarte smerit cand el spune in cateva randuri ca niciodata el nu va accepta cadou un Cadillac? De ce sa credem asta, sa o spunem si de la amvon, ani si ani la rand, sa ne emotionam, cand adevarul este altul?
      Adevarul este ca el a primit Cadillacul.

      Si partea asta a realitati trebuie crezuta deoarece este adevarata. Nu o putem ascuns sub pres. Ati citit cartea "Un elefant sub pres?" E prea clar si mare adevarul ca sa il ignoram.

      Intelegeti acum? ADEVARUL ESTE ADEVARUL. Va cer sa credeti adevarul. Atat.

      Tot asa este in mesaj si cu botezul de la raul Ohio, cu Tabernacolul Penticostal, cu Ilie, cu Norul, cu Ingerul, cu Fiul Omului, cu rapirea, etc etc. Noi stim doar partea pe care altii au vrut sa o stim dar adevarul intreg a iesit la iveala prin harul lui Dumnezeu care nu a vrut sa stam in minciuna.

      Adevarul nu mai poate fi ignorat.

      Adevarul nu se teme de minciunile din mesajul lui Branham.

      Adevarul nu este slab si pricajit, timid intr-un colt condamnat la tacere de catre ideile false ale celor ce urmeaza mesajul. Nu. El este mai taietor si mai ascutit decat orice sabie -inclus decat a lui Branham.

      Adevarul este puternic si Dumnezeu il sustine. Minciunile lui Branham s-au prabusit la pamant.

      El nu a avut nici macar o descoperire, nu a adus nici macar o singura taina, nu a primit de la Dumnezeu niciodata CUVANTUL, iar de prin anii 62-63 s-a predicat pe sine ca fiind cineva si a predicat minciuna ca daca il urmezi devii si tu cineva, crezandu-se in mod nerusinat, Mesia.

      Ștergere
  3. 2. „Dumnezeirea este formata din trei persoane diferite ca Tata, Fiu Duh Sfint?”

    „Ascultă Israele, Domnul Dumnezeul este UNUL singur.” Aceasta este ce spune Biblia.

    Dar alţii văd trei, pentru că citesc despre Tatăl, Fiul, şi Duhul. De ce nu ar fi şapte Duhuri, cum spune în altă parte? Sau patru, că sunt patru făpturi vii?

    Din nou o spun, că noi aici în universul fizic suntem departe de a înţelege lumea spirituală, cea „de sus”. Oricât de mult s-ar strădui vreun profet să ne explice, este pur şi simplu imposibil, pentru că noi pur şi simplu nu trăim sau nu percepem ce este dincolo de lumea aceasta. Aşa că trebuie iar să recurgem la imagini şi metafore.

    O imagine bună din lumea noastră este aceea a luminii. Noi ştim că lumina este „una” în forma ei pură, să zicem aşa cum vine ea de la soare. Dar când ea se loveşte, pătrunde într-un mediu mai tare decât aerul (să zicem apa, sticla, etc), lumina se „sfărâmă”, se divide în diferite părţi componente. Noi atunci putem vedea 2,3,7 sau mai multe culori distincte.

    Aşa este deci, în universul material, aici în mediul tare, numit spaţiu şi timp, percepţia despre un Dumnezeu unic se poate transforma în 2,3 sau 7 elemente (persoane, atribute, slujbe, funcţii, roluri, ziceţi-le cum vreţi). Noi nu putem pur şi simplu avea viziunea holistică (a întregului) în mintea noastră, ci mereu doar părţi, laturi. De aceea ni s-a şi spus că ACUM noi cunoaştem ÎN PARTE. Nimeni nu ştie totul, sau nu totul în acelaşi timp. Aici, în universul nostru există ieri, azi, mâine. Ieri am cunoscut ceva, azi experimentez altceva. Dar în lumea spirituală, nu există trecut, prezent şi viitor, acolo toate sunt eterne şi se suprapun. Aşa ca şi lumina, când vine pură de la soare.

    ABEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un fiu făcut trup, aici pe pământ – în lumea fizică – nu înseamnă că este în plus faţa de Dumnezeu, este o „a doua persoană”. Nu, ci este pur şi simplu o materializare a esenţei divine, ceva spiritual devine un trup.

      Iarăşi vă dau exemplu cu lumina, pentru că în lumea materială lucrurile se manifestă la fel ca şi în cea spirituală. Lumina este de fapt invizibilă, ştiaţi? Luminaţi cu o lanternă (sau laser) noaptea sus spre cer. Nu veţi vedea nimic. Totuşi lumina există, ca formă energetică, fotoni. Nu o puteţi observa chiar dacă aţi sta lângă soare, cu spatele la acesta. Lumina se face vizibilă doar când este reflectată de ceva material. Dacă luminaţi noaptea pe un nor, pe asfalt sau pe un indicator, atunci lumina (invizibilă) se face văzută prin faptul că vezi obiectul luminat.

      Aşa este deci şi Fiul: „chipul Dumnezeului celui nevăzut”. Nu ai cum să-l vezi pe Dumnezeu. Îţi trebuie o formă, fie de înger, de foc, de nor, de orice vrei. El a ales Trupul.

      ABEL

      Ștergere
  4. Diaconita:Romani 16:1 Vă dau în grijă pe Fivi, sora noastră, care este diaconiţa Bisericii din Chencrea;

    Branham a spus in COD ca diaconul poate sa fie predicator si invatator in Biserica.

    Deci...

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu inteleg cum un profet care primeste de la Domnul un mesaj pentru pregatirea rapirii miresei inainte de necaz nu e sigur pe el, daca rapirea e inainte sau dupa necaz!

    [ ... ] Și a fost capitol 4 , din Apocalipsei , și există un pic de ceea ce se va întâmpla după Răpirea Bisericii , care a fost descoperit . Asta este că Biserica pleaca în capitolul 3 al Apocalipsei , și nu reapare pana in capitol 19 al Apocalipsei . Vezi ? Prin urmare , Biserica nu trece prin Necazul cel Mare . Știu că acest lucru este contrar a ceea ce se predă aproape toati doctorii cu care am vorbit . Dar Eu - Eu - nu vreau să fiu nepoliticos . Eu - vreau să fiu fratele tău ,
    dar eu trebuie să învăț asa cum văd. În caz contrar, eu nu pot pune toate acestea împreună , veți vedea . Dar daca ea se ridică , înainte de Necazul sau după Necaz , eu vreau să merg cu ea . Aceasta este esența [ ... ] "
    ( Diferența dintr-e cele șapte epoci ale Bisericii și cele șapte peceți , § 24 , 17 martie 1963 )

    RăspundețiȘtergere
  6. De ce nu pui articole si cu Raspunsuri la intrebarile antibranhamistilor ANONIMI sau ale celor DECLARATI ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Declaratia ca relatarile unor evenimente trecute sunt minciuni, doar fiindca cineva le gandeste altfel, desi nu a fost martor la ele, si are multe marturii ale martorilor oculari, poate fi numita " fair-play" ? Interpretarea Bibliei intr-un fel cu totul si cu totul deosebit de acela traditional este luata in bataie de batjocura si declarata imaturitate, lipsa de seriozitate , acida( acritura) toxica , amaraciune, amagire, de catre cine ? Tocmai de aceia care odata faceau pe grozavii exact in pozitia opusa in care fac si azi pe grozavii .
      Chiar atat de "sinceri " sa fie ei ? Sau mai degraba scopul lor de acum nu este deosebit cu nimica de acela urmarit altadata ? Cu siguranta , acela nu este mantuirea sufletelor , ci INTOARCEREA FIICELOR LA INVATATURA MAMEI LOR .
      Ei nu sunt altceva decat penticostali carismatici, care au ratificat pactul cu diavolul, semnand declaratia aceea pentru care Luther a aruncat calimara cu cerneala dupa Scaraotki

      Ștergere
    2. toata fiinta ta este o acritura murata care minte,

      Ștergere
    3. du-te ma de aici cu inchipuirile tale nu vezi ca tot pe langa realitate vorbesti?

      Ștergere
    4. "Ei nu sunt altceva decat penticostali carismatici, care au ratificat pactul cu diavolul,"

      Şi acuma judeci, judecătorule?

      Ștergere
  7. Domnul Isus sa va sfinteasca si sa va dea pacea Lui. In Biblie intilnim in primul rind marturia propie a lui Dumnezeu., in al doilea rind marturia proorocilor trimisi de EL, si in al treilea rind marturia apostolilor. In V.T. Dumnezeu S-a descoperit in trup duhovnicesc ( teofanie) si a prevestit propia Sa descoperire in trup de carne. in N.T. este marturisita implinirea si adeverirea acestei fagaduinte. Pentru ca Dumnezeu sa ocupe primul loc trebuie mai intii ca EL sa ni se prezinte in mod personal deci cu propriile Sale cuvinte. Exod 20 cu 1 la 3. Deuteronom 4 cu 35 Deuteronom 4 cu 39 Deuteronom 32 cu 39 Isaia 45 cu 6 Osea 13 cu 4 etc. In textele urmatoar din N.T. se vede ca acestea confirma citatele din V.T. Matei 12 cu 29 la 32 Romani 3 cu 30 1Corinteni 8 cu 6 Galateni 3 cu 20 1Timotei 1 cu 17 1 Timotei2 cu 5. Iacov 2 cu 19.etc. Textele din V.T. ale Cuvintului profetic si cele din N.T. ale Cuintului apostolic marturisesc acelasi lucru. In nici un text nu se vorbeste despre un Dumnezeu TRINITAR sau DUBLU sau despre un FIU vesnic. Asa-zisa Sfinta Treime nu a existat niciodata dupa marturia Bibliei aceasta nu exista nici azi si nici in vesnicie. Exista un singur Dumnezeu care s-a descoperit ca TATA, acelas Dumnezeu s-a descoperit ca FIU si acelas Dumnezeu s-a descoperit ca DUH. Dumnezeu peste noi Dumnezeu cu noi si Dumnezeu in noi. Exista un singur CREATOR si o singura CREATIE desi Lui ne adresam odata ca Dumnezeu si altadata ca Domn. Amin.

    IONEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Shalom frate. Bine ai revenit.

      Tu ai zis: "Exista un singur Dumnezeu care s-a descoperit ca TATA, acelas Dumnezeu s-a descoperit ca FIU si acelas Dumnezeu s-a descoperit ca DUH. Dumnezeu peste noi Dumnezeu cu noi si Dumnezeu in noi."

      Ce ai spus tu este o ipoteza interesanta, o explicatie diferita de alta ale altora, dar nu e un absolut ce spui. Este o explicatie diferita de ceea ce altii spun.

      Compara ce ai scris tu cu asta a lui Pavel:

      "Totuşi pentru noi nu este decât un singur Dumnezeu: Tatăl, DE LA CARE VIN toate lucrurile şi pentru care trăim şi noi, şi un singur Domn: Isus Hristos, PRIN CARE SUNT toate lucrurile şi prin El şi noi." 1 Corinteni 8:6

      E simplu. Sfatul meu pentru tine este sa mergi pe ce spune Pavel chiar daca nu poti explica deplin ce spune el. E simplu si nu te mai incurci atata.

      Ștergere
    2. Lica, azi sau maine iti trimit materialul cu citatele lui Branham despre trinitate. Sa vedem ce fata o sa faca branhamistii dupa ce vor citi cu proprii ochi ce "a zis Profetul". Cred ca in curand o sa inceapa exodul in masa...

      ABEL

      Ștergere
    3. Astept ! Cred.
      Cuvintele spuse de tine se vor implini.

      Ștergere
  8. BIBLIA trebuie sa ne arate ambele realitati adica partea divina si partea omeneasca a Rascumparatorului. El a fost anuntat dinainte in calitatea Lui omeneasca si totodata ni se relateaza despre El ca a fost trimis. Daca este vorba despre El ca Domnul Dumnezeu se relateaza in continuare ca EL insusi a venit. Ambele sunt corecte si au sarcina de a justifica atit domeniul omenesc cit si domeniul dumnezeiesc. Imediat dupa caderea in pacat Domnul a dat prima fagaduinta. despre saminta care va veni prin femeie pentru a zdrobi capul sarpelui. Genesa 3 cu 15. Faptul ca prin saminta femeii este prevestit Hristosul adica Mesia o stie fiecare cititor al Bibliei. De aceeaEl nu a numit-o pe Maria nici o data mama cum au facut-o altii ci i s-a adresat intotdeauna cu femeie.In Matei 21 Marcu 11 Luca 19 Ioan 12 se relateaza cum I SUS a intrat triumfal ca Imparat in Ierusalim in Duminica Floriilor pe minzul unei magarite conform fagaduintei respective. Genesa 49 cu 10 si 11 Zaharia 9 cu 9. etc. In Apocalipsa 5 cu 5 El este descris ca Leul din semintia lui Iuda. In cele 4 Evanghelii Mesia este descris in mod cuprinzator ca Prooroc si ca Fiul omului. Deuteronom 18 cu 18 si 19 . Petru s-a referit in predica lui din Fapte 3 cu 22 si 23 la acest text biblic amintit. Mesia era Proorocul-Dumnezeu de aceea Cuvintul Lui este hotaritor pentru toti care vor sa reziste inaintea lui Dumnezeu. pentru ca prin El Dumnezeu a vorbit pe pamint in mod determinant si a adus la implinire Cuvintul profetic vorbit de prooroci. Psalmul 8 cu 4 la 6.Concordanta dintre profetia V.T. si implinirea noutestamentara este coplesitoare. Filipeni 2 cu 6 la 10. Romani 8 cu 29 Psalmul 89 cu 26 la27. Evrei 1 cu 6 Coloseni 1 cu 14 si 15. 2C5 cu 17 Apocalipsa 1 cu 5. Isaia 7 cu 14 Matei 1 cu 20 la 22. Isaia 9 cu 6 la 7. Copilul care ne-a fost nascut Fiul care ne-a fost daruit este numit in acelas timp Dumnezeu tare si Parintele vesniciilor. Ambele parti ale Rscumparatorului cea divina si cea omeneasca trebuiau anuntate dinainte pentru ca ambele domenii sa fie luate in considerare Prin celas prooroc Isaia, Dumnezeu a zis. Isaia 35 cu 3 si 4.( CITESTE) Dumnezeu nu a zis niciodata ca El ar avea linga Sine in ceruri un Fiu pe care l-ar trimete .El insusi a venit si ne-a adus mintuirea in Fiul. Semnul de recunoastere pentru aceasta urma sa fie astfel.ISAIA 35 cu 5 si 6.( citeste) Exact ceea ce a fost vestit aici s-a implinit in slujba lui Isus Hristos. Domnul nostru.Orbii si-au primit vederea surzii si-au primit auzul schiopii au umblat iar mutii si-au primit glasul. Luca 7 cu 22 IAHVEH al V.T. este IAHSHUA ( ISUS) al N.T. Dumnezeu s-a descoperiit ca Tata deasupra noastra in Fiul printre noi iar prin Duhul Sfint s-a descoperit in noi. In felul acesta El isi adevereste ca Rascumparator fata de cei rascumparati propriul SAU plan Amin.
    IONEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unde scrie asta in Biblie Ionele draga?

      "Dumnezeu s-a descoperiit ca Tata deasupra noastra in Fiul printre noi iar prin Duhul Sfint s-a descoperit in noi.'

      Ștergere
    2. Acelea sunt cuvintele lui Ewald Frank din Germania.

      Ștergere
    3. Sunt Cuvintele lui Branham:

      SHOW.US.THE.FATHER.AND.IT.WILL.SUFFICE.US_ SALEM.OR SUNDAY_ 62-0722
      E-57 Here some time ago I was preaching, exalting... And a woman, belongs to another church. I don't like to call churches, denominational names; but this woman, she belonged to a church that believed in mental healing. They believe that the--that the devil is a thought, and God's a thought, and your--your thoughts is whatever it is. They deny the Deity of Jesus Christ in this day that when people try to make Jesus just a man.
      Why, He was more than a man. If He was just a man, we're all lost. He was God, nothing less of God. He was God manifest in the flesh: Jehovah, the Father, dwelling in His Son, reconciling the world to Himself.
      That's the reason we was commissioned by Saint Matthew there, "baptize them in the Name of the Father, Son, Holy Ghost." Watch. Not three Gods, three manifestations of the same God. God the Father was a Pillar of Fire. It was made flesh and dwelled among us: God the Son. God above us, God with us, now, the same God, the Holy Ghost in us. Three office: Father, Son, and Holy Ghost. It's the same God, not three Gods; the one God made Hisself three offices, three manifestations. Amen.

      Ștergere
    4. Teoria "manifestarilor", de fapt "Modalismul". Nu e ceva rau, dar nu e deloc de la Branham...

      Modalism, also called Sabellianism, is the unorthodox belief that God is one person who has revealed himself in three forms or modes in contrast to the Trinitarian doctrine where God is one being eternally existing in three persons. According to Modalism, during the incarnation, Jesus was simply God acting in one mode or role, and the Holy Spirit at Pentecost was God acting in a different mode. Thus, God does not exist as the Father, Son, and Holy Spirit at the same time. Rather, He is one person and has merely manifested himself in these three modes at various times. Modalism thus denies the basic distinctiveness and coexistence of the three persons of the Trinity.

      Modalism was condemned by Tertullian (c. 213, Tertullian Against Praxeas 1, in Ante Nicene Fathers, vol. 3). Also known as Sabellianism, it was condemned as heresy by Dionysius, bishop of Rome (c. 262).

      Modalism is probably the most common theological error concerning the nature of God (i.e., who God is). "Present day groups that hold to forms of this error are the United Pentecostal and United Apostolic Churches. They deny the Trinity, teach that the name of God is Jesus... modalist churches often accuse Trinitarians of teaching three gods. This is not what the Trinity is. The correct teaching of the Trinity is one God in three eternal coexistent persons: The Father, the Son, and the Holy Spirit." [1]

      http://www.theopedia.com/Modalism

      Ștergere
    5. Pentru Ionel am o intrebare: El sustine ca un singur Dumnezeu care s-a descoperit ca TATA, acelas Dumnezeu s-a descoperit ca FIU si acelas Dumnezeu s-a descoperit ca DUH.
      As dori sa imi raspunda la aceste versete:
      Ap 21:22-23 În cetate n-am văzut niciun Templu; pentru că Domnul Dumnezeul cel Atotputernic ca şi Mielul sunt Templul ei.
      Cetatea n-are trebuinţă nici de soare, nici de lună, ca s-o lumineze; căci o luminează slava lui Dumnezeu, şi făclia ei este Mielul.
      AP 22:1 Şi mi-a arătat un râu cu apa vieţii, limpede ca cristalul, care ieşea din scaunul de domnie al lui Dumnezeu şi al Mielului.
      3 Nu va mai fi nimic vrednic de blestem acolo. Scaunul de domnie al lui Dumnezeu şi al Mielului vor fi în ea. Robii Lui Îi vor sluji.

      De ce dupa mileniu, dupa un pamant si un cer nou mai vedem :Domnul Dumnezeu si Mielul?

      Ștergere
  9. Domnule Lica. Intotdeauna Dumnezeu este cel determinant.iar ceea ce a iesit din El este adus intro relatie cu El. Fiul lui Ddumnezeu, Cuvintul lui Dumnezeu Duhul lui Dumnezeu etc. Fiu, Cuvint Duh etc. il au ca punct de plecare pe Dumnezeu. Dumnezeu nu are punct de plecare pentru ca EL este singurul CEL VESNIC. EL estesursa originala punctul de plecare si punctul de referinta totul in toate.In 1 Corinteni 8 cu 6
    ni se arata ca exista un singur Creator si o singura Creatie .
    IONEL.

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnule LICA. Nu inteleg ce crezi dumneata.Dumneata crezi ca sunt doua persoane sau ca Domnul Isus Hristos este singurul Dumnezeu adevarat si viata vesnica. Eu personal cred din toata inima mea ca Dumnezeul V.T. este ISUS al N.T. isaia 7 cu 14 zice asa: De aceea Domnul insus va va da un semn, iata fecioara va raminea insarcinata, va naste un fiu si-i va pune numele EMANUEL. ADICA DUMNEZEU ESTE CU NOI. Isaia 35 cu 4 zice: Spuneticelor slabi de inima Fiti tari si nu va temeti, Iata DUMNEZEUL VOSTRU RAZBUNAREA VA VENI, RASPLATIREA LUI DUMNEZEU . EL INSUS VA VENI SI VA VA MINTUI. aM SCRIS LUCRUL ACESTA SI IN COMENTARIILE DE MAI INAINTE DAR NU AM SCRIS VERSETELE GINDINDU-MA CA AI BIBLIE SI LE VEI CITI.
    Acum ma adresez domnului Anonim care a zis caci cuvintele de mai sunt ale lui Frank din Germania. Vreau sa imi spui ce nu este corect nu cine le-a vorbit sau le-a scris.Pentru mine indiferent cine zice sau scrie daca spune sau zice corect atunci le iau ca din partea Domnului. Iar daca zice si scrie rau atunci nu le iau. Daca esti in virf de munte linga o fintina si nu ai un pahar de cristal cu care sa bei si ai doar o cutia de conserva tu nu te uiti la cutie ci iei apa si bei cu cutia aceea pentru ca sa iti potolesti setea. AR FI BINE SA LASAM RAUTATEA LA O PARTE SI SA NE IMBRACAM CU HAINELE PE CARE NI LE SPUNE PAVEL SI SA NU MAI ZANGANIM ARMELE SI SA LOVIM IMEDIAT PE CEL CARE NU VEDE SAU NU IMPARTASESTE IDEILE SAU CONVINGERILE NOASTRE.iNTENTIA MEA ESTE NU SA MA LUPT SA APAR SAU SA ARUNC CU PIATRA IN CINEVA INDIFERENT DACA ESTE BRANHAM, FRANK, RUSSEL,WAIT ETC. NOI NU TREBUIE SA NE LUPTAM CAUTIND SA TOT OMORIM PE ALTII CI TREBUIE SA NE LUPTAM PENTRU CREDINTA CARE A FOST DATA SFINTILOR O DATA PENTRU TOTDEAUNA, IAR DACA APOSTOLII AU ZIS CA BOTEZUL IN APA SE FACE IN NUMELE DOMNULUI ISUS ATUNCI ASA TREBUIE DSA IL FACA ORICE OM CARE SE BOTEAZA SI DACA EI ZIC CA ESTE UN SINGUR DUMNEZEU ATUNCI ASA TREBUIE SA CREDEM CACI DACA NU FACEM CUM NE-AU INVATAT APOSTOLII DEGEABA CREDEM. SI DACA APOSTOLUL PAVEL SPNE CA FEMEIA NU ARE VOIE SA INVETE PE NIMENI SI SA NU IA CUVINTUL IN BISERICA SI SA NU PREDICE CI SA STEA IN TACERE. PAI ATUNCI ASA TREBUIE SA RAMINA, NU CUM AU VENIT UNII SA SCHIMBE CUVINTUL LUI DUMNEZEU SI SA ZICA CA FEMEILE AU VOIE SA VESTEASCA EVANGHELIA CA ADI DIN BELGIA CARE VREA SA RASTOARNE CUVINTUL LUI DUMNEZEU SI SA PUNA INVATATURA DOMNIEI SALE CARE ESTE DEPARTE DE ADEVAR CA CERUL DE PAMINT.DOMNUL ISUS SA FIE CU DUHUL VOSTRU. AMIN
    IONEL.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frate Ionel, de ce ma acuzi pe nedrept? Ai spus: " DACA APOSTOLUL PAVEL SPNE CA FEMEIA NU ARE VOIE SA INVETE PE NIMENI SI SA NU IA CUVINTUL IN BISERICA SI SA NU PREDICE CI SA STEA IN TACERE. PAI ATUNCI ASA TREBUIE SA RAMINA, NU CUM AU VENIT UNII SA SCHIMBE CUVINTUL LUI DUMNEZEU SI SA ZICA CA FEMEILE AU VOIE SA VESTEASCA EVANGHELIA CA ADI DIN BELGIA CARE VREA SA RASTOARNE CUVINTUL LUI DUMNEZEU SI SA PUNA INVATATURA DOMNIEI SALE CARE ESTE DEPARTE DE ADEVAR CA CERUL DE PAMINT". As dori sa imi spui unde am scris eu pe acest blog ca femeia poate sa predice?

      Ștergere
    2. Ionele, in acest moment inca nu mi-am clarificat pozitia de a putea explica pe deplin,dar nu-mi fac nici o problema cu privire la asta.

      Sunt linistit cat timp cred ce spune Biblia:
      "Totuşi pentru noi nu este decât un singur Dumnezeu: Tatăl, DE LA CARE VIN toate lucrurile şi pentru care trăim şi noi, şi un singur Domn: Isus Hristos, PRIN CARE SUNT toate lucrurile şi prin El şi noi." 1 Corinteni 8:6

      O sa mai scriu.

      Ștergere
  11. Domnule ADI. Potti sa imi spui ce inseamna APOSTOL sau APOSTOLITA?
    Apostolii Domnului au spus asa in Fapte 6 cu 2 la 4. Cei doisprezece au adunat multimea ucenicilor si au zis: Nu este potrivit pentru noi, SALASAM CUVINTUL LUI DUMNEZEU , CA SA SLUJIM LA MESE. De aceea fratilor alegeti dintre voi sapte barbati vorbiti de bine, plini de duhul sfint si intelepciune pe care ii vom pune in slujba aceasta. IAR NOI VOM STARUI NECURMAT IN RUGACIUNE SI IN PROPOVADUIREA CUVINTULUI.
    Apostolii se ocupau cu propovaduirea Cuvintului lui Dumnezeu iar pentru lucrurile administrative, de imparteala si ajutorarea sfintilor au pus diaconi . Cind dumneata spui ca este si slujba de apostolita cred ca nu realizezi ce spui sau nu cunosti Cuvintul sau vrei sa areti ca tu stii mai multe, decit apostolii sau ai o alta descoperire decit apostolii Domnului. Poti sa citesti si slujbele din efeseni si sa vezi ca in Biserica Dumnezeu nu a rinduit APOSTOLITE ci APOSTOLI. Iar daca dumneata inca mai sustii si insisti
    ca Dumnezeu a pus si APOSTOLITE atunci intri in conflict cu apostolul Pavel care spune ca daca nu credem asa cum ne-a spus el degeaba credem. si daca vine altcineva cu oalta invatatura sau cu o alta evanghelie sa fie anatema. Dumneata nu trbuie sa te superi caci apostolul Pavel ne spune ca cine nu primeste mustrarea este bolnav.De aceea ii spune lui Timotei sai mustre aspru ca sa fie sanatosi in credinta. Domnul Isus sa fie cu duhul tau. Am sa-ti raspund si la tema cu privire la doua persoane ale Dumnezeiriii pe care dumneata am vazut ca le sustii si inveti pe altii asa.
    IONEL

    RăspundețiȘtergere
  12. Frate Adi ar fi pacat sa nu mai scrii aici pe site. Domnul te foloseste sa stii. Minunate raspunsuri in articol.

    RăspundețiȘtergere
  13. Chiar ca asa e. Dar tocmai mi-a trimis un email cu un nou articol. Il pregatesc pentru saptamana viitoare.

    Va contribui in continuare cu articole, dar probabil ca decizia de a intra cat mai rar pe net este una foarte buna pentru el in acest moment.

    E bine ca fiecare sa asculte de ceea ce constiinta si Domnul ii spune sa faca.

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.