luni, 28 iulie 2014

Lepădarea de credinţă (2)



Călătoria noastră începe din nou în Africa, în interiorul unei biserici branhamiste...

Observaţi delicateţea aranjamentului. Până şi cravata păstorului se asortează.

Să privim şi câteva din fotografiile postate pe Facebook de păstorul african...

„Iată-l pe fiul lui dumnezeu”, comentează cineva

 Săru’mâna şi plecăciune, profetule

 Cine se mai compară cu marele „Elohim”? 
(Stiti ca acest lucru este conform cu predicile lui Branham nu? El spune mereu de doi ingeri -Roberts si Graham si Elohim separat. Din fericire nu este conform cu Biblia. Toata idolatria asta are originea in gandirea mistica si bolnava a lui Branham din ultimii ani. -Paranteza facuta de Lica.)

 Iată-l pe domnul domnilor şi regele regilor

 Oh my God?

 Te iubesc, Doamne...

Cine este acest înflăcărat adorator al lui WMB? Ce putem afla despre el? 
Din fericire, el însuşi se prezintă...


Şi ce e cu drapelele acelea în spate? Propriile sale poze şi clipuri împreună cu Google dezvăluie cu ce se ocupă acest individ...

Trebuie că e un om foarte important... În China?

Mister vice-consilier la ambasada Rep. Congo din CHINA!

Woooow. Deci chiar că avem de a face cu un om important, un diplomat, reprezentantul celei mai mari ţări din Africa. Aceasta reiese şi din clipurile postate pe canalul său de Youtube, unde şi-a dat numele T. Jonathan...

Bine. Pare deci un om de vază, respectabil, din moment ce ţara sa l-a ales să o reprezinte. Şi nici chinezii nu par că au ceva împotriva lui... (deocamdată...) Sau?

 „Ghici cine-i în poză? Habar n-am, dar să nici nu te gândeşti să-mi vinzi şapca....”

Ok, şi ce face diplomatul, când nu îşi reprezintă ţara? Evident, concedii...
"Priviţi aici: Sunset, muntele sacru, care are gravat în el chipul Creatorului"

 Pelerinaj la „Mecca Branhamiştilor” - cartierul general VGR, în Jeffersonville USA

Pentru început, o scurtă rugăciune în Tabernacolul Branham, către idolul din tablou...


Acum ne apropiem de punctul culminant. 

Aici în Jeffersonville au avut loc o serie de evenimente de mare relevanţă...La această întâlnire au participat: Reprezentantul statului Congo, ca de obicei îmbrăcat elegant, într-un costum „Kenzo”, cu cravată şi insignă model „Branham” şi pe mână un ceas auriu ce pare scump.... Lângă el, doi americani, care, judecând după îmbrăcămintea „mai modestă”, îi putem bănui ca fiind nişte localnici sau rude ale angajaţilor. De câteva ori apar în cadru şi doi angajaţi de la VGR care intervin din când în când în discuţie...

Cel dintâi ia cuvântul unul dintre americani, care părea a fi cel mai în vârstă. El spune: „Abraham a avut acelaşi nume (cu Branham)...” Celălalt american intervine spunând: „Şapte litere...” Diplomatul întreabă apoi: „Care este Numele fratelui Branham?” la care cel în vârstă răspunde mândru: Numele Branham este numele etern al lui Dumnezeu.” Africanul râde tare: „Ha ha ha, Aleluia.” – la care angajata ce şedea doi metri mai în spate, la recepţie, întoarce curioasă capul, dar nu intervine în discuţie.

Bătrânul continuă cu o relatare: „Am un prieten care cunoaşte nişte preoţi evrei. El a scris pe un bilet numele BRANHAM şi l-a întrebat pe preotul levit ce reprezintă aceasta pentru el. Acela a răspuns: „Acest nume este prea sacru pentru mine, ca să îl pot pronunţa. Eu trebuie să îl scriu pentru că nu sunt atât de sfânt încât să-l pot rosti.” [clarificare: odată cu distrugerea Templului în anul 70 a încetat şi preoţia levitică. n.e.]

Diplomatul îl întreabă pe bătrânel cum îl cheamă şi dacă l-a cunoscut personal pe Branham. Acesta îi răspunde că îl cheamă Conger şi că l-a văzut pentru prima oara pe Branham în 1965 la predica „Unşii din timpul sfârşitului”...

Africanul îl întrerupe, revenind la ce a spus Conger mai înainte, că numele Branham este numele veşnic al lui Dumnezeu, deoarece „El a stat în spărtură”. Apoi scoate de sub tejgea o predică cu acest titlu şi începe să o răsfoiască. Conger spune între timp: „Lasă-mă să îţi arăt ceva. Uite-te la copertă. Fratele Branham a venit în numele lui Isus Cristos, nu-i aşa? Isus Cristos a venit în acest nume:” şi arată cu degetul unde scrie „WMB”.

Omul de stat exclamă plin de extaz: „Aleluiaaaa”. Apoi îl cheamă pe fr. Jonathan, unul din angajaţii de la VGR, care vine la ei şi îl salută pe Conger, schimbând apoi câteva cuvinte cu acesta pe un ton familiar.

Diplomatul se face că mai caută ceva în predică, în timp ce Conger zice: „Noe a stat în spărtură în zilele lui. Isus a stat în spărtură în zilele lui, care erau zilele sângelui. Fratele Branham a stat în spărtură în Duhul...”

Africanul îl îmbrăţişează şi îi spune „Îţi mulţumesc. Aceasta nu a venit de la tine”. Apoi deschide undeva şi citeşte: „Câte piscuri sunt acolo? Şapte. Câte litere are numele tău? Şapte B-R-A-N-H-A-M”. După care începe o argumentare foarte şubredă, dar tipic „diplomatică”: „Tu ai spus mai devreme că Isus a venit în numele lui WMB. Iar astăzi, WMB a venit în numele lui Isus. Aici este problema, pentru că Biblia spune că fiul vine în numele tatălui său şi tot Biblia spune că Duhul este tatăl lui Isus Cristos...”

În momentul acesta, angajatul Jonathan se freacă la ochi, parcă nevenindu-i să creadă ce tocmai a auzit. Apoi părăseşte iute scena discuţiei, pentru că a înţeles ce a vrut să insinueze africanul, anume că Branham este Duhul Sfânt, tatăl lui Isus Cristos. Acum acesta deja a acaparat discuţia şi este liber să-şi expună în continuare ideile debile. Deşi Jonathan mai trece pe-acolo şi nici cealaltă angajată nu este prea departe, totuşi nimeni nu îndrăzneşte sau nu doreşte să-l contrazică pe african şi pe Conger. Jonathan chiar îşi pune cotul în faţa camerei ascunse spunând că va lipsi pentru cinci minute, semn că a capitulat complet. Diplomatul îl prinde „grijuliu” de umăr, probabil încercând să-i controleze lui Jonathan cotul, ca să nu-i răstoarne din greşeală camera şi să-i strice astfel filmarea...

Discuţia se diluează uşor, pierzându-se în tot felul de subiecte, în final angajatul Jonathan reuşeşte să preia oarecum controlul asupra situaţiei...

Ar fi multe de spus şi de comentat, sunt multe lucruri pe care nu le înţeleg. Vă las însă pe voi, fraţilor, să vizionaţi un ultim clip, şi în timp ce ascultaţi la versurile acestui cântec, să vă gândiţi cum este oare posibil, ca oamenii să facă dintr-un om, un idol – ba chiar Dumnezeu suprem, Tatăl Domnului Isus Cristos? 

Şi nu e vorba de nişte „primitivi needucaţi” din junglă, care trăiesc în corturi, în mizerie, ci de oameni cu statut şi paşaport diplomatic, care au acces în locuri şi la oameni la care cei mai mulţi dintre noi nu vom ajunge niciodată. Sunt oameni influenţi, care nu se feresc să se manifeste în mândria lor idolatrică nici măcar în sediul Voice of God Recordings. 

Cei de acolo nici măcar nu încearcă să-i oprească.

Ca ei mai sunt mulţi, chiar şi americanul Conger se manifesta în acelaşi fel. Există un grup Facebook care are câteva mii de membri şi este moderat de oamenii prezentaţi în aceste articole. Am făcut peste o sută de poze cu comentariile lor, dar nu mai este loc pentru ele. 

Ei se salută cu „(Domnul) Branham să te binecuvânteze” pentru că îl numesc pe Branham „Duhul Sfânt” şi „Dumnezeu veritabil”, „Creatorul universului”.

Aveţi grijă, când mergeţi la vreo convenţie în străinătate, în România, sau poate la Jeffersonville, şi daţi mâna cu vreun frate (de culoare), care pare important şi devotat pentru mesaj, când vă îmbrăţişează călduros, gândiţi-vă că poate să fie unul complet deraiat mintal.

Urmăriţi acest clip şi vă veţi convinge singuri...

Ştiu oare chinezii că Superman le survolează teritoriul? 
Aici: Superman la Mesaj 

Articol scris de Abel, Germania

87 de comentarii:

  1. La fel ca si alti urmasi ai lui Branham acest tip dovedeste ca CREDE TOT MESAJUL, adica crede cea mai intunecata si nedorita de alti branhamisti zona.
    Este vorba de zona in care Branham castiga adepti si pe teoriile sale cu privire la dumnezeirea sa.
    Daca observi bine, exista mai multe categorii, starturi, niveluri de credinta la mesaj.

    Primii si cei mai multi sunt cei care l-au iubit si respectat si sponsorizat, ca evanghelist-vindecator profet cu darul vedeniilor.

    Apoi sunt cei care cred botezul, Cina Domnului, D-zeirea, parul lung, fara televizor, fara bradut.

    Altii cred si Epocile si Pecetile, dar fara detalii din ele.

    Altii cred norul.

    Altii si norul dar si tunetele.

    Altii si norul si tunetele si revenirea lui Branham.

    Altii si norul si tunetele si revenirea lui Branham dar si dumnezeirea si invierea lui.

    Altii si norul si tunetele si revenirea lui Branham dar si dumnezeirea si invierea lui si care ii compun cantari de lauda, si inchina lui ca fiind ELOHIM, Mielul lui D-zeu, singurul Domn si D-zeu. (mi se fac mainile grele cand scriu acum, ma blocheaza Duhul Sfant. ma opresc.)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am ras de aproape am lacrimat cand am vazut zborurile ca la desene animate cu superman cel negru:)) vai si amar in ce ia bagat Branham si minciunile lui.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc. Uite aici linkul cu "Superman", din greseala am copiat cu Playlist cu tot... Incearca sa-l importezi pe acesta:

    https://www.youtube.com/watch?v=VrlTPMwJT3Y

    Shalom
    ABEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca negrii astia sunt cam perversi si prefacuti.Din cauza saraciei se dau cu toti doar sa le fie bine.Ei sunt multi martori ai lui iehova,ei sunt multi frankisti....ei sunt cu toti si adopta orice .Sunt si putini debili mintali fiindca niste oameni normali nu ar fi asa de labili psihici.

      Ștergere
    2. Are impresia ca raspandeste minciunile lui Branham pe tot pamantul?Sau e folosit de cei din VGR in scopuri proprii? Oricum au iesit la iveala minciunile lui Branhamel...urmeaza si E.Frank sa dea coltul si sa ii elibereze pe multi din lanturile sclaviei si a fricii sectare .Are 80 de ani deci cativa ani mai dureaza sa ne abureasca cu minciunile lui apoi cine mai urmeaza? Am vesti ca deja arogantii astia din Romania care sunt cu Frank deja se pun in garda si se pregatesc psihologic pentru ziua cand Frank va da cu subsemnatul....

      Sincer de abia astept sa se termine cu tot acest circ ieftin de prost gust si multi sa fie eliberati din minciuna si influenta unui om

      Ștergere
    3. Auzi tu la tanarul ala cu voce de spalat pe creier:""azi se implineste Apocalipsa 14"". Dupa ce ca nu era de ajuns ca l-au facut profet peste noapte dar aflu ca este si inger...Astia au innebunit cu totii.Mai era unul acum 50 de ani care se autointitula ""ingerul laodicean"" si a sfarsit mai rau ca un om...a mintit audienta ani la randul cu visele si viziunile lui care nici macar nu s-au implinit...

      Ștergere
    4. ivan_the_terrible29 iulie 2014 la 19:10

      Afara sunt caini, DEFAIMATORII, idolatri, raparetii, lingusitorii...iubitorii de bani...doritorii de un castig cu orice chip (castig marsav)...sa fie ceas ROLEX?:P
      Superman...ce clip ieftin...prost editat...o gresit incadrarea in categoria Travel&Events...trebuia sa faca parte din categoria FUNNY...sau strange/weird....ca tipul
      respectiv are probleme cu mansarda, saracu...face condens. Pe YOUTUBE clipu are un comment...funny. BANI VORBESC....BANII TE RIDICA....BANII TE FAC (consilier?...pastor?..."evanghelist"? teolog?)....Iubirea de bani te coboara in locuinta mortilor. Pentru bani omul e in stare de orice!!!

      Ștergere
    5. Taci ca Billy Paul are milioane de dolari in cont. Deci nu mai fa pe moralistul fiindca centrul vostru de unde va primiti deliranta hrana adica VGR este un cuib de lacomi de bani...

      Ștergere
    6. ivan_the_terrible30 iulie 2014 la 19:49

      Anonymus....am mai zis pe blog....baga-ti si tu un nume...gen: Gigel...Costel....Dorel...Goe....ceva ca sa stiu cui mah adresez...ca prea multi anonimi...care scriu p-aci....se pare ca nu ai inteles rationamentul care l-am exprimat....mai ai doua sanse...sa nimeresti. Nush ce aveti...dari Anonimii astia tot agitati....ca sucu' Pepsi...sau Cola...depinde dupa preferinte. Hrana deobicei sa achizitioneaza de la piata...sau mai nou de la super(hiper)marketuri. Dar daca vb de Biblie....atunci vb despre total altceva. Sa fii sanatos!!!

      Ștergere
  4. Lica scuza-ma de tot ce zici si faci aici,te-ai intrebat de ce se bucura acesti africani de mesaj si de mesager?Ce motive au sa se bucure asa de tare caci ei oricum cred ca nu au televizor sau internet ca si noi Te-ai intrebat oare de ce sau si ei au fost fermecati de vreun basm mestesugit alcatuit?D.i din hd

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Nimeni să nu vă răpească premiul alergării, făcându-şi voia lui însuşi, printr-o smerenie şi închinare la îngeri, amestecându-se în lucruri pe care nu le-a văzut, umflat de o mândrie deşartă, prin gândurile firii lui pământeşti". Coloseni 2:18

      Ștergere
    2. Ce intrebari stupide pui Dane.

      Ștergere
  5. Cerceteazate sa vezi daca ai Duhul Sfant nu insiruii biblia caci asta o poate face oricine deci inclin sa cred ca ai Duhul cel ce ai scris acest citat biblic un om plin de Duh Sfant il cunosti dupa roadele lui asa ca imi pare rau dar tin sa inclin ca il ai anonime

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iarasi te legi de altii Dane? Vezi-ti domnule de treburile tale.

      Biblia spune sa te cercetezi pe tine insuti daca ai Duhul Sfant, nu sa cercetezi pe altii. Mai citeste si tu Biblia. Ah scuze Dane, voi nu mai credeti Biblia, am uitat ca va deranjeaza.

      Scripturile ne arata cat de fals este mesajul in care voi credeti orbeste precum oamenii fara pic de minte.

      Ai inceput sa ataci oamenii care iti posteaza versete biblice? Jalnic.

      Ștergere
    2. Dane daca citeai versetul atent observai ca se potriveste perfect branhamismului,frankismului...etc.Acestia toti se inchina la "'inger"" adica il adora pe Branham,Frank ...si se lauda tot timpul cu visele si vocile lui Branham si Frank deci se amesteca in lucruri pe care nu le-a vazut ,umflati de mandria lor trecatoare...

      Aproape toti cand vorbesti cu ei din Biblie dupa cateva minute incep sa iti insire ceea ce a visat Branham si/sau E.Frank...Cand le expui adevararile eterne ale evangheliilor ei incep sa iti insire experientele altora dar fara sa fi fost ei martori acolo...si nu sunt acestea ""povesti mestesugit alcatuite""?

      Ștergere
  6. Vezi Lica si anonime cat de lipsiti de Duh Sfant sunteti caci nici vorbele care le spuneti nu sunt pline de Duh apoi daca nu observati ca papa a batut palma cu carismatici penticostali si sau unit nu va dati seama ca deja timpul harului sa cam sfarsit si in curand o sa intrati in alt timp care va va lua pe nepregatite si cu aroganta asta pe mine nu ma puteti pacali de acuma va puteti unii si voi chiar cu papa sa bateti palma ca sa fiti pe o mana caci predicati aceeasi evanghelie si nu mesajul si pe Fr Branham si Fr Frank va fi jalnic pentru voi nu pentru mine la fel cum oamenii nu vor sa auda macar de pocainta desi Isus tot da inundati si cutremure ca oamenii sa se pocaiasca si tot nu se pocaiesc pe Africani sau pe Indienii care au primit mesajul nu i-ai putut tu Lica fermeca sa nu il creada pentru ca Stalpul de foc s-a vazut si pe Fr Gabriel Matanie din arad la o predica in direct care am vazut-o acelasi Stalp de foc care era si pe Fr Branham imi pare sincer rau pt ca voi inclinati sa credeti altceva si am mai vazut si lumini plimbanduse multe sunt sigur ca veti spune ca sunt povesti la fel cum i-am spus la o sora penticostala asta dar pentru mine este ceva extraordinar este ceva supranatural numai cand ma gandesc ce am vazut si apoi am realizat ce este poate ca Isus se va indura si de voi sa vedeti asta.Eu am fost un nesabuit ca nu am crezut mai mult mesajul dar acum il cred si mai mult si voua va este dat sa vedeti cu totul si cu totul altceva decat adevarul.Imi pare sincer rau dar pot sa iti spun aici pe acest blog Lica asa cum Petru a avut aceea viziune despre sfarsit cum ca pamntul va arde si corpurile de mare caldura se vor topii recent a cazut un corp ceresc in Rusia deci este doar inceputul Domnul sa va lumineze dragi Fr contramesajului care sunteti.Si eu am avut un astfel de vis cand eram copil mai mic si pe timpul acela doar groaza ma luase ca nu intelegeam acest lucru.Voi mai reveni cu amanunte pentru ca nu pot tacea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ivan_the_terrible31 iulie 2014 la 18:46

      Lepadarea de Adevarata Credinta, data sfintilor odata pt. totdeauna incepe prin "Caci in lume s-au raspandit multi amagitori, care nu marturisesc ca Isus Hristos vine in trup. Iata amagitorul, iata Antihristul!"....nu lepadarea de o invatatura...sau de un principiu...ci de Isus Hristos!! Legaturile politice si religioase care se incheaga in momentul de fata sunt doar lucruri premergatoare a ceea ce se va intampla....in schimb ce e mai interesant de urmarit...pocainta personala...si pregatirea pentru Revenirea lui Hristos, care va veni in trup!!! Deobicei o mireasa isi asteapta Mirele cu drag, cu dor, nerabdatoare, pregatita cu tot cugetul si tot sufletul....cu toata fiinta...pentru al intalnii, dar ce se intampla azi cu Mireasa lui Hristos?....certuri de partide?....certuri pe lucruri incepatoare...si DELOC traire. Un singur Cuvant din Biblie trait....valoreaza mai mult decat o intreaga carte scrisa cu multa pasiune si vanduta in milioane de exemplare!!! E usor sa critici ceva ce cineva a trait, atunci cand tu nu ai trait nimic!! Poate din ciuda critici, poate din necredinta, dar totusi pt. a vedea ceva trebuie sa traiesti pe pielea ta, nu pe PIELEA altuia, nu pe baza experientei altuia, ci pe EXPERIENTA TA. Nu e ca si in cariera profesionala, cand te bazezi pe experienta predecesorilor tai si evoluezi pe baza descoperirilor din trecut!! In domeniul asta TOTUL trebuie experimentat pe PIELEA PERSONALA!!Legatura cu Dumnezeu e PERSONALA!!! Fara intermediari, fara comisioane, fara bani, absolut GRATIS, defapt Harul lui Dumnezeu e fff scump, mai scump ca aurul sau orice altceva!!!

      Ștergere
    2. Ce idei haotice...tot ce ai scris este aiurea si fara nici un argument de bun simt.Defapt tot ce ai scris este un text fara punct si virgula.Apoi strecori si niste meteoriti si faci tot felul de legaturi bolnavicioase,de oameni spalati rau pe creieri si infricati cu lucruri apocaliptice.

      De cand e asta ca daca nu crezi predicile lui Branham sau Frank nu ai Duhul Sfant? Pai voi credeti ca Duhul lui D-zeu este legat de niste predici si maculatura ieftina unde predomina minciuna si infricarea altora?

      Sa iti tot repetam ca ISus este Adevarul si nu Branham sau Frank? Nu aduci nici un argument la ceea ce scriem dar tot repeti chestiile prostesti invatate de la altii,chestii cu care liderii vostrii va tin in frica legati de adunare si de obligatia zeciuielii.

      Ștergere
    3. Pentru Iacob Dan era textul de mai sus.

      Ștergere
    4. ""...ca Stalpul de foc s-a vazut si pe Fr Gabriel Matanie din arad la o predica in direct care am vazut-o acelasi Stalp de foc care era si pe Fr Branham ""

      Ce sa mai spun ca ai ajuns sa fi atat de obsedat de Branham incat ai ajuns sa vezi si tu stalpul de foc plimbandu-se...Eu vad stalpul de foc doar in legatura cu Israelul in Exod.De atunci nu a mai aparat acest stalp de foc.Daca voi branhamistii il vedeti desi nu l-au vazut nici macar apostolii atunci sunteti deraiati rau ...eu zic sa va faceti un control la cap si sa reveniti la cel care a spus:Eu sunt Calea,Adevarul si Viata!.

      Ștergere
  7. Daca iti pun ca am vazut cu ochii mei o usa si am intrat si o lumina stralucitoare mi-a inundat toata fiinta mea cand am citit mesajul Fr Branham tot nu ma crezi Ivan teribilul am trait eu aceste secunde doar o clipeala din ochii doar cateva secunde sa vezi ca nu ai mai vazut asa ceva pe atunci am citit mesajul Cine este Isus ?Al Fr Branham si eu mam vazut pe mine cum am batut la usa de culoare maro eram imbracat in hainele in care mergeam la adunare si mi s-a deschis usa si am pasit inauntru si o lumina stralucitoare mi-a indundat toata fiinta mea era in anul 2001 si atunci mam hotarit sa ma botez in Numele Domnului Isus Cristsos este o traire supranaturala voi nu puteti sai pacaliti pe africani si indieni caci si astazi ei au astfel de trairi personale daca iti va cadea limba de foc pe tine Ivan teribilule atunci ai sa zici ca mine si ca ceilalti din africa din india din belgia din olanda si de unde mai sunt ei Totul este real Nici Frank nu va spune povesti si el a fost miscat de Duhul Sfant.D.i din Hd

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ivan_the_terrible31 iulie 2014 la 19:56

      Negarea unui fapt trait de cineva, fara a fii martor...mi se pare o lipsa de inteligenta. Trairile tale sunt doar ale tale, pe mine nu ma ajuta asa mult....Reperul central este Isus Hristos, alt sistem de referinta nu cunosc! Vb lui Luther, Sola Scriptura!!! Conflictele inter-religioase sau inter-denominationale sunt lupte fara rezultat. Adevarul intotdeauna va triumfa, minciuna va iesii la iveala atunci cand vine in contact cu Lumina. Minciuna exista datorita Adevarului, pt ca reperul este Adevarul....intotdeauna Diavolul a pervertit ce a spus Dumnezeu!!! Minciuna se "hraneste" din Adevar. Minciuna e un parazit! Fara Adevar, minciuna (saraca de ea) nu ar fii existat...:)) Graul si neghina cresc impreuna pana la seceris, cand se face cernerea, cand graul esta adunat intr-un loc (granarul LUI), iar neghina in alt loc, unde va ajunge sa fie arsa!!In zilele noastre minciuna si Adevarul vietuiesc "impreuna", dar va venii vremea cand se va face separatia (oricum diferenta se vede)...de la o poshta. In zilele noastre Minciuna va fii asa de aproape de Adevar incat poate fi confundata cu Adevarul. Deci, Minciuna se pliaza dupa Adevar (nu invers, inducand confuzia, neclaritatile, incertitudinea, indoielile....dar destul de aproape de Adevar si totusi...Minciuna se numeste...:))!!!

      Ștergere
    2. Da dar cand legi mantuirea si rascumpararea altora de experientele lui Branham ,asa cum se numeste? .Este ratacire si chiar o forma de rautate. Te contrazici fiindca vorbesti de sola Scriptura apoi sustii experientele altora fara dovezi. Cand sa auzit vocea lui D-zeu deasupra lui Isus,acestea spune: ""Nu pentru mine sa auzit ci pentru voi!"". Iar in cazul lui Branham,Frank este exat invers.

      In rest vorbesti chestii generale asa cum scrie E.Frank in scrisorile lui circulare ,adica bate campii si da de inteles ca cine nu crede experientele lui Branham sau ale lui ,sunt samanta vrajmasului!. Asta ti se pare corect,normal sa acuzi pe altii fiindca ei nu cred experientele altora?

      Chiar si apostolii spun ca marturia fiecaruia sa fie sprijinita cu 2-3 martori.Din pacate dovezile lipsesc in cazul lui WMB si in cazul lui Frank cu vocea acea dimineata.

      Ștergere
  8. Ivan teribilule nu ai decat pshiologie goala nimic Cuvant nimic intelepciune scuzatima dar la voi nu vad decat ura voastra impotriva mesajului si a Fr Branham si a Fr Frank macar sa fi vazut un gram de intelepciune as fi zis ca e adevarat ce spuneti cu vorbele care le spuneti nu o sa puteti face mare lucru caci toti au o traire personala la fel cum si Fr Frank in marturisirea lui a auzit un glas pe cand era singur in camera nu cu mai multe persoane i-a spus Domnul lui personal de misiunea lui.Domnul cu voi in toate.D.i din hd

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Auzi omule in Biblia mea Pavel a auzit vocea impreuna cu altii nu singur in camera lui obscura,apoi Petru in prima lui epistola scrie ca au auzit vocea lui D-zeu Tatal cand erau pe munte cu Isus...Apoi insusi ISus spune de vocea de la botez ca defapt vocea a fost pentru altii nu pentru El....Ce diferenta intre vocea lui Branham de la acel botez cand nu a auzit nimeni nimic ci doar imaginatia lui mistica...

      Apoi de E.Frank ce sa spun? D-zeu sau cine o fi ii vorbeste pentru prima oara dar nu se prezinta pe Sine...in contradictie cu modul lui D-zeu de a vorbi pentru prima oara unui om!. Sau ISus cand ii vorbeste lui Pavel se prezinta si ii spune:""Eu sunt Isus pe care il rastignesti..."".

      Adica Frank vorbeste de ""modelul biblic"" dar tocmai in cazul lui nu exista nici un model biblic,insasi insarcinarea lui nu respecta modelul biblic....

      Sper ca ai priceput ceva din ceea ce am scris...

      Ștergere
  9. ivan_the_terrible31 iulie 2014 la 22:49

    Reciteste ce am scris...si vezi ce am vrut sa zic (gramatica lb. romane cred ca ti-i familiara, nu?)...in rest nu ma mai repet....Anonymus.1 (fara semnatura)....esti simpatic....chiar ce sustin eu?...chiar?... ce avem noi aici? (vb aceea din filmu BD la munte si la mare...l-ai vazut?...e simpatic)...ca deja bati campii aiurea....si tot Gigel contra esti....

    RăspundețiȘtergere
  10. Oricum ce produce bun aceste mesaj predicat de WMB,de E.Frank? Domnul ISus ne-a spus ca dupa roade ii vom cunoaste.Deci ce roade produce invatatura lui Branham,lui Frank? Uitati-va la cum traiesc ei,cum vorbesc unii cu altii,apoi veti vedea roadele mesajului. Vorbele lui Isus raman valabile si teoriile oamenilor trec la iarba ...imbracarea cu Hristos nu inseamna sa adopti o invatatura deosebita ci sa se nasca Isus in inima noastra,sa ne imbracam in omul cel nou.

    Pentru mine a fost clar de la inceput ca acest mesaj nu produce nimic bun in oameni si intre oameni ,ci doar ii dezbina,ii transforma in oameni ingamfati si rautaciosi,care merg pana acolo incat neaga mantuirea si rascumpararea altora prin sangele lui Isus...si ii face chiar si inadaptati social .

    Oare merita sa dam cuvintele Domnului pe cuvintele lui Branham,lui Frank? Domnul ne zice""De ce imi spuneti Doamne Doamne si nu faceti ce spun Eu""?

    Acest mesaj nu are puterea sa transforme omul.Este clar si dovedit asta.Uitati-va la cei cu asa zisul mesaj si o sa va convingeti de credinta lor fara fapte adica o credinta moarta,care nu are putere sa rodeasca,o credinta care produce pomi uscati si respingatori,fara roade si viata in ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inteleg la ce ne folosesc filmele acestea de propaganda anti-semitica respectiv anti-israel, si ce legatura au cu avionul din ucraina, cu fortaretele, cu versetele de mai sus si cu mesajul lui Branham?

      Ștergere
    2. Hai ma Simeone, nu pot sa cred ca te lasi atras de atata argumente prostesti...

      Sa zici ca evreii actuali nu sunt evrei e ca si cum ai spune ca românii nu sunt români pentru ca nu sunt daci...

      Steaua lui David semnul Satanei? In primul rand evreii nu cred in satana, si daca o fac, este cu totul diferit de ce cred crestinii. Si decat ocultistii satanistii, etc. Si cum sa fie hexagrama semnul satanei cand acela este pentagrama. Nu vezi ca i-au facut "satanei" inca un corn ca sa se potriveasca modelul. Sa aduci dovezi din astea e ca si cand ai sustine ca si I.D. ca pamantul e patrat sau sa pui fata lui Isus in nor si sa zici apoi ca norul e ceva sfant, mistic. Nu vezi?

      In plus steaua cu sase colturi este o adevarata minune matematica universala ba chiar astrologica. Ea incadreaza perfect Numele IHVH si somboluri universale ale vietii umane inclusiv ADN. Si legatura cu 666 nu e chiar atat de 'malefica' pe cat crezi, in plus poti gasi acest nr peste tot in lume. De ce vrei sa fi rasist pentru ca ai gasit o oarcare legatura intre 666 si stea?

      Chiar daca ceea ce sustin cei ce urasc pe Israel in legatura cu "super-rasa" evreilor ar fi adevarat, sa stii ca aceasta sunt ideologiile putinor oameni, la fel cum si nazistii au ideologiile lor de super rasa si nu putem sai acuzam pe toti germanii ca sunt rasisti. Totusi, cele scrise pe blogul goga sunt afirmatii preluate de nazisti si nu au nici o legatura cu viata reala. Torah evreiasca spune ca Israel este un popor special dar misiunea lui este sa slujeasca nu sa conduca lumea... El este un "conducator" dar pe plan spiritual pentru ca evreii au primit Tora si Proorocii si "mantuirea vine de la iudei"

      Te-as ruga sa nu mai raspandesti tot felul de prostii daca nu stii desre ce e vorba. Poti sa ramai la opiniile tale anti-israel, este dreptul tau. Dar vreau sa te aveetizez ca a fi impotriva evreilor sau a impartasi ideologiile nazistilor sau sa zic a necunoscatorilor nu este tocmai voia lui Dumnezeu...

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
    3. Implicarea organizaţiilor evreieşti mondiale în obţinerea de drepturi pentru evreii care invadaseră Principatele Unite a coincis cu momentul creării statului român modern, acestea obstrucţionând prin toate mijloacele realizarea dezideratelor româneşti.

      Pentru a înţelege dimensiunea acţiunilor trebuie citat din apelul lansat către “poporul israelit” de către Cremieux şi Montefiore, doi dintre fondatorii Alianţei Israelite Universale: ” Alianţa noastră nu este nici europeană, nici africană, nici americană, nici australiană, ea este universală, împrăştiaţi în mijlocul unor popoare care sunt duşmane drepturile şi interesele noastre, vom rămâne membri ai poporului ales…

      Pe zi ce trece, reţeaua cu care evreii îmbrăţişează întreg pământul se întinde, iar măreţele profeţii ale cărţilor noastre sfinte se vor împlini. Nu este departe timpul în care toate bogăţiile Pământului vor fi ale noastre”.

      http://www.youtube.com/watch?v=jhEtCL_zkwk

      The imperialist strategy of the US in the Middle East
      http://www.internationalviewpoint.org/spip.php?article1807

      The U.S., Israel and Oil Geopolitics
      http://www.counterpunch.org/2014/07/17/the-u-s-israel-and-oil-geopolitics/

      Ștergere
  11. Voi de ce nu sunteti asa de cunoscuti cum este nesajul Fr Branham corect in ceea ce priveste dupa roadeele lor ii veti cunoaste voi cred si sunt sigur ca propovaduiti un alt Isus noi il propovaduim pe Isus Cristos si pe El rastignit si recunostem ca El l-a trimis pe mesager si acest mesaj nu este al lui este al DSomnului voi cred ca nu pricepeti ca Isus a trimis deja toti Ingeri pe pamant pentru ca sa vesteasca fiecare Biserica din fiecare timp respectiv Pavel pentru Biserica Efes caci chiar El spune ca s-a luptat cu fiarele in Efes pai in biserica prinara erau fiare este vorba despre oamenii care il respingiau adica erau animale caci erau fara Isus BiSERICA PRIMARA SI ACEASTA ULTIMA BISERICA LAODICEANA in care este aproape gata timpul sau vom intra in mileniu cat de curand deci nu este vorba de bisericile pamantesti din turcia nicdecum dar pe voi va fermecat cel cu lampa fermecata va orbit sa nu vedeti facandu-va mai semeti ca sa nu fiti treji la minte sa ramaneti fara minte ca sa vina peste voi timpul de apoi sa fiti tot nepregatiti si cand trambita va suna veti ramnea cu privirea atintita spre zborul miresei pregatita caci iata mireasa este gata si gatita pentru nunta.Nu mai aveti timp sa ajungeti cunoscuti. D.i din Hd

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa va vedem zburand si atunci ne schimbam parerile. Va credeti in povesti nemuritoare?Asa credea si Branham ca in timpul lui revine Isus tocmai din cauza aceleasi invataturi cu ingerii epocilor...

      Daca era cum spui atunci Branham trebuia zboare impreuna cu mireasa...dar din pacate/fericire alta e situatia in aceasta lume.Timpul ii cerne pe toti guru cre(s)tini si dovedeste celorlalti ca totul este simbolic asa cum sunt si pildele Domnului.

      Nu degeaba Isus ne spune ca imparatia este inlauntru nostru.Voi asteptati sa zburati cum a asteptat si Branham.

      Intelepciunea straveche nu este sectara si separatista.

      Ștergere
    2. La mesaj nu se propovaduieste Cristos rastignit ci "mesajul orei" care este o adunatura de invataturi mincinoase si extrem de toxice care ii face pe oameni mai rai si mai inapoiati amestecat cu adevaruri partiale luate fie de la penticostali, adventisti sau ideile lui Larkin si alti reformatori sau teologi.

      In nici o adunare nu am auzit sa se puna accent exclusiv pe adevaratul mesaj al Bibliei care este chemarea omului la valorile divine, la Jertfa lui Isus si la infaptuirea misiunii pamantesti a fiecaruia dintre noi. Nu.

      La mesaj auzi doar exact ce scrie si Dan aici si alti invatatori mincinosi de la mesaj in alte bloguri si siteuri, MINCIUNI DUPA MINCIUNI:
      - CA BRANHAM ESTE INGER, CA ESTE ILIE, CA EL ESTE DUMNEZEU, CA EL TREBUIE URMAT SI CREZUT FARA A FI CERCETAT...bla bla bla....si alte bazaconi.

      Acestea sunt afirmatii total iresponsabile ale celor fara minte de la mesaj, arata ca sunt fara identitate, fara personalitate, fara rusine, ..dragii nostrii frati au ajuns din pacate propovaduitori ai intunerecului si a minciunilor in care se afla.

      Intrebari pentru ei:
      - AVEM DREPTUL SA CERCETAM AFIRMATIILE LUI BRANHAM CU SFINTA SCRIPTURA?
      - AVEM DREPTUL SA NU CREDEM CEEA CE VEDEM CA NU ESTE ADEVARAT DIN MESAJ?
      - AVEM DREPTUL SA PASTRAM CE E BUN SI SA NE LEPADAM DE TOT CE E MINCIUNA LA MESAJ?

      Tot eu si raspund. Nu doar ca avem dreptul. AVEM OBLIGATIA SA CERCETAM ORICE PRETINS PROFET SI INGER. Dumnezeu nu doar ca ne dda dreptul sa facem asta ci ne si responsabilizeaza, ne cere "obligatoriu" sa facem asa ceva,

      Daca cei care urmeaza mesajul sunt atat de orbi si razvratiti incat nu asculta de Dumnezeu, este alegerea (proasta) lor, dar sa ne lase in pace sa facem ceea ce constiinta ne dicteaza sa facem.

      Daca voi ati impuscat constiinta in fata lui Branham ati facut o greseala care va va costa foarte mult.

      Biblia spune ca si un inger din cer daca coboara sa il cercetati. Da da, daca vine un inger in camera voastra plin de stralucire si putere dar va cere sa credeti alte lucruri afara de Cuvant, trebuie sa fiti capabili sa IL ALUNGATI DEOARECE ESTE LUCIFER.

      Pentru acest lucru, trebuie sa fi echipat bine si sa fi si mental si spiritual la nivelul la care nu esti dus de nas de ceva care iti da peste cap emotiile si sentimentele ca sa te insele ORICATA PUTERE AR DEMONSTRA.

      Realizati cat de greu ar fi acest lucru? Si asta ar fi asa greu deoarece mereu in sufletul nostru am dorit sa experimentam si sa vedem lucruri supranaturale, lucruri care sunt dincolo de noi. Asta ne-ar face slabi. Am fi victimele propriilor noastre dorinte spirituale si emotionale.

      Am mai observat ca tot ce e legat de comentariile si argumentele fratilor de la mesaj este legat DE EMOTIILE LOR FATA DE BRANHAM, FATA DE ISTORIA LOR IN MESAJ, SI NICIODATA LEGAT DE CUVANTUL LUI DUMNEZEU.

      Supunerea noastra in fata emotiilor noastre, poate deveni uneori o imensa capcana.

      Shalom tuturor.

      Ștergere
    3. Este f urit din partea ta sa ii faci pe frati ca is fiare pentru ca ei resping pe Branham. Rusine sa-ti fie. Atunci vreis a zici cadragostea Tatalui in Hristos nu mai este valabila pentru altii afara de mesaj? Esti un ratacit. Ai calcat in picioare Sfinta Scriptura si esti dusi de nas si prostit. Ai imaginatie si fantezii prea multe nebiblice. Noi nu suntem atat de cunoscuti pentru ca nu am reusit sa inventam atatea minciuni si lucruri ca si Branham :))))

      Ștergere
    4. Branham si urmasii lui acuza dar apostolii ne spun ca noi suntem prin Harul lui D-zeu socotiti neprihaniti si rascumparati,mostenitori ai vietii vesnice....Deci pe cine sa credem? Pe WMB care in atatea cazuri sa dovedit ca avut vedenii false produse de propriile lui emotii,sau ceea ce ne scriu apostolii Domnului?

      Problema e ca ei au facut o alta evanghelie din mesajul lui Branham. Asta se numeste ANATEMA!.

      Un ucenic al lui Isus asculta si pune in aplicare ce invata Isus.Un ucenic de a lui Branham face exact la fel.

      Ștergere
  12. Pavel spune aici in acest verset asa

    Si faptul acesta se va vedea in ziua cand, dupa Evanghelia mea, Dumnezeu va judeca, prin Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor. (Rom.2:16)

    Dumnezeu va judeca prin Isus Cristos pe oameni dupa evanghelia lui Pavel deci cine a propovaduit evanghelia lui Isus Cristos si Pavel a avut puterea sa spuna ca evanghelia este a lui la fel cum si Fr Branham poate fi o parte din Elohim Domnul cu voi.

    RăspundețiȘtergere
  13. Bun verset ai scris Iacobe. Dar te intreb ce lucruri ascunse va judeca Dumnezeu? Adica ceea ce nu vedem
    noi adica partea launtrica a mea s-a ta. Adica ura pizma clevetirea defaimarea etc. De multe ori cind mergem la adunare ne silim sa zimbim si sa dam mina cu cineva dar inlauntrul nostru sintem plini de fatarnicie si de pizma amara. Noi trbuie sa zdrobim omul firesc pentru ca sa iasa la iveala omul duhovnicesc. Exact cum se zdrobeste osul pentru ca sa poata iesi maduva tot asa trebuie sa zdrobim omul din afara pentru ca sa poata iesi la iveala omul din launtru,

    RăspundețiȘtergere
  14. Mai LICA In poza de mai sus la care i-ai pus titlul SARU MINA SI PLECACIUNE PROFETULE, daca te uiti mai binr o sa vezi ca nu ii saruta nimeni mina lui Branham si nici nu-i face nimeni plecaciuni. Ci toata atentia celor din jur este data fetitei. Spui tu intr-un material ca ai acelas gind cu Dumnezeu. Dar cu tot respectul habar nu ai ce inseamna sa ai gindul lui HRISTOS. Spui tu : DACA AI NEVOIE DE CONSILIERE, SFAT FRATESC, SPRIJIN, AJUTOR SPIRITUAL PENTRU TINE SI ADUNAREA TA, SCRIE-MI, NU TE COSTA NIMIC. EU SAU ALTI FRATI CALIFICATI TE VOM AJUTA. Pai te intreb ce fel de CALIFICARE ai tu si ai tai. Da stiu ca tu ai calificarea de jurnalist de care te folosesti ca sa sameni ura dezbinare si defaimare. Tu nu vezi ca in spatele cuvintelor tale, toata fiinta ta fierbe de ura,deznadejde frustrare si neputinta? Tu nu te poti ajuta pe tine si vrei sa ajuti pe altii? Numai Dumnezeu este Acela care poate sa dea viata. Si daca Dumnezeu vrea sa-l mintuiasca pe Branham si l-a iertat de toate greselike pe care le-a facut cind fraia fu cine te crezi sa spui lui Dumnezeu ce sa faca si ce sa nu faca? Tu si cind spui rugaciunea TATAL NOSTRU.... o spui mintind penyru ca tu nu ai puterea si nici nu vrei sa ierti.Sa nu uiti un lucru:
    OM NU ESTE ACELA CARE SPUNE TOT CE GINDESTE.
    CI OM ESTE ACELA CARE GINDESTE TOT CE SPUNE.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu nu vezi ca acel tanar din fata lui WMB sta cu capul plecat? Cred ca la asta se referea Lica cand a scris articolul ,si nu la aceea fetita pe care o sprijinea Branham.

      In rest doar bati campii .Acest blog analizeaza secta branhamista si fanatismul in care a picat precum si idolatria care predomina in branhamism.

      Si voi oare ganditi cand spuneti diferite baliverne preluate de la WMB?

      Ștergere
    2. Mai anonimule care te crezi atat de destept si super calificat sa ne dai lectii de consiliere. Eu ABEL am scris acel articol inclusiv titlul care nu iti convine tie. Asa ca lasal in pace pe Lica si nu te mai agitat atat ca un pepsi...

      Ștergere
    3. Nu e scris de mine articolul. E scris de Abel. Ambele parti sunt scris de el. Frustrarea vad ca e la tine. Dar eu te inteleg. Nu te judec.

      Dragul meu, in mine nu fierbe nimic negativ, sunt extrem de calm si relaxat. Calmeaza-te tu mai degraba. Acum 4 ani da am "fiert" un pic, atunci cand am descoperit ca mesajul si Branham e o frauda spirituala si minciuna. Atunci da am fost afectat, tot asa cum si tu vei fi, cand vei intelege cat de mare e minciuna de la mesaj in care te afli si pe care o aperi si o promovezi.

      Daca Branham a gresit atat de mult in Cuvant -si vad ca tu recunosti- atunci el nu e profet si noi toti am cazut in capcana lui si traim in minciuna.

      Nu e vorba de greseli si pacate ca si In Tatal nostru.

      Acolo da, oricine ne-a gresit, sa iertam, iar daca noi am gresit, sa ne pocaim. E corect ce spui dar asta nu se aplica lui Branham. El a pervertiti Cuvantul lui Dumnezeu intr-o forma extrem de grava. Ce a facut el e mai grav decat orice doctrina religioasa pe care teologii incearca sa o explice dar nu reusesc mereu destul de bine.

      Branham a MINTIT MILIOANE DE OAMENI si i-a dus in eroare dandu-se mare in fata noastra ca el e inger si profetul Ilie si Dumnezeu insusi. Asta e problema, nu ca cineva a gresit ceva si ca noi sa iertam. Ne-a introdus intr-o secta lui bolnava, izolata si toxica care se hraneste doar cu iluzii si cu teoriile conspiratiei si nu cu Cuvantul lui Dumnezeu.

      Si el a continuat in acea eroare care a degenerat in izolare, in depresie, in ura si conflicte.

      Eu nu spun lui D-zeu ce sa faca sau nu, pe mine ma intereseaza sa dezbat subiecte si sa gasim impreuna raspunsuri corecte.

      Tu ai pacatuit ceva dar te-ai cait, eu am gresit ceva la fel, altii la fel, dar Branham niciodata nu s-a cait de falsul in care ne-a bagat.

      Nu vorbim de greseli firesti "de zi cu zi" ci e vorba de pacate spirituale de o gravitate extrema.

      NE-A MINTIT. A MINTIT. A PERVERTITI CUVANTUL. A STRICAT CUVANTUL LUI DUMNEZEU SI NE-A INVATAT INVATATURI FALSE FARA NUMAR. Si el nu s-a cait niciodata de asta. Dimpotriva devenea tot mai inversunat.

      Uneori cand el spune ca Domnul l-a mustra ca a urat femeile si pe alti crestini atunci da s-a cait cu lacrimi sincere -zic eu- dar dupa cateva saptamani a inceput sa urasca din nou si sa tipe si sa urle. Asta imi arata ca de fapt nu s-a schimbat ci a mers din rau in mai rau.

      Deci Branham nu a fost cine a pretins ca este. De ce sa urmez un asemenea profet mincinos si ideile lui toxice si bolnave?

      Dar voi de ce il mai urmati acum? In afara de vindecari si vedenii el nu a demonstrat absolut nimic. Dar asta si profetii falsi o fac.

      Foloseste-ti mintea de aceea ti-a dat-o Dumnezeu. Omuel draga, nu mai trai dupa cum altii gandesc pentru tine. Bine ai zis. Sa gandim tot ce spunem. Incepe si tu.

      Iti recomand acest articol:
      http://mesajul.blogspot.ro/2014/08/medicamente-pentru-morti.html

      Ștergere
  15. Da vad ca tinarul din poza este cu capul plecat dar nu in semn de inchinare la Branham ci el este atent la fetita pe care si el o sprijina cu o mina. Uitate mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  16. Mai Abel nu am spus eu ca sunt calificat ci tu.Dar calificare se face doar pentru viata paminteasca. Pentru viata spirituala in primul rind trebuie sa zdrobesti omul firesc, adica sinele tau si sa lasi sa iasa la iveala omul duhovnicesc care este facut dupa chipul lui Dumnezeu. Dumnezeu L-a creat pe om dupa chipul Lui pentru ca omul sa-L contina pe Bumnezeu. Asa cum o manusa este facuta in chipul unei miini ca sa contina o mina la fel si Dumnezeu L-a creat pe om dupa chipul Sau pentru ca omul sa-L contina pe Dumnezeu. Dar pentru lucrul acesta nu se face printr-o scoala de calificare ci prin descoperirea DUHULUI.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu as zice ca nu trebuei sa iti pierzi timpul zdrobind omul firesc. Du-l la cruce. Ocupate de omul spiritual zi de zi si acesta va invinge.

      Nu te preocupa de raul din tine ci creste omul frumos in interiorul tau care are chipul lui Cristos. Cand acesta creste celalalt scade, slabeste si dispare tot mai des.

      Cand Domnul a iertat pacatosii le-a adus binele in viata: "esti iertat" si ei cu aceasta idee in constiinta lor au biruit raul :"du-te si nu mai pacatui".

      Cu cat ne chinuim pe negativ cu atat mai mult ne legam de el.

      La ce te gandesti tu acum daca iti zic: "NU TE GANDI LA O MASINA ROSIE."? te gandesti la o masina rosie.

      Lucreaza pe pozitiv.

      Inca ceva. Multi au incercat sa "zdrobeasca" omul vechi si si-au distrus vointa, personalitatea, demnitatea ajungand legume in pragul depresiei si au facut si cu altii la fel anulandu-le viata si chinuindu-i in intunerecul autosabotajului personal.

      Lumina lui Dumnezeu nu vine intr-o camera unde oamenii se bat cu intunerecul. Lumina vine acolo unde cineva deschide usa sau aprinde lumina.

      Shalom.

      Ștergere
    2. Da asa este.Cand te lupti cu ceva defapt il alimentezi fara sa iti dai seama.De aceea scrie ca suntem morti fata de pacat adica nu avem nici o putere in fata lui.Dar suntem vii in Isus,prin harul lui D-zeu. Asa trebuie sa ne privim,si nu cum ne privesc liderii de secte care vorbesc dintr-o fiere amara fiindca se ghideaza dupa predicile unui om decedat in urma cu jumtate de secol,si care el insusi recunostea ca are anumite probleme nervoase-spirituale. Cand oamenii nu isi gasesc echilibrul interior,centrul fiintei lor si nu practica multumirea si dedicarea actiunilor lui D-zeu,atunci intervine nemulturmirea,frustrarea care se transforma in nevroza.

      Ștergere
    3. Da, am vazut ca nu ai scris, la ora aia tarzie de noapte am fost cam neglijent :)

      Imi pare rau si te rog sa ma scuzi.

      Haideti mai anonimilor, pune-ti-va fiecare cate un nume real sau fictiv, din partea mea si numere ca sa ne putem deosebi cat de cat unul de celalalt. Macar semnati acolo ceva, ca daca toti scriem anonimi, nu mai stie nimeni cu cine vorbeste.

      @ivan_teribilul: mi se pare mie sau chiar scriai inainte cu alt nume?

      shalom
      abel

      Ștergere
  17. Iar pe tine Anonimule nu te-a pus nimeni sa analizezi pe nimeni si nimic. Tu analizeazate pe tine cum stai si daca esti in Hristos.

    RăspundețiȘtergere
  18. Da LICA am gresit adresindu-ma tie cu privire la articol nefiind atent cine este autorul. Dar vreau sa stii ca nu sunt la mesaj si nu traiesc dupa cum gindesc altii. Atunci cind este vorba de studierea Cuvintului lui Dumnezeu o realitatede netagaduit este aceea ca tot ce suntem ca persoana determina ce fel de Biblie avem in miini. De multe ori omul vine la Biblie cu o minte razvratita confuza si aparent inteligenta.Ceea ce el obtine din Biblie este produsul mintii sale, el nu atinge Duhul Cuvintului. Daca vrem sa-Lintilnim pe Dumnezeu in Biblie atunci mintea noastra razvratita si necooperanta trebuie zdrobita. Daca mintea noastra este intotdeauna razvratita si necooperanta atunci inteligenta noastra nu ne va ajuta deloc. Poate credem ca inteligenta noastra este remarcabila dar ea este o mare piedica pentru Dumnezeu. Oricit de inteligenti am fi niciodata nu vom putea cunoaste gindul lui Dumnezeu prin inteligenta noastra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E ok. Se mai intampla. Nu ma supar. Oricum sunt de acord cu articolul lui Abel. Oamenii trebuie sa stie ca de la Braham a pornit idolatria.

      Uneori trebuie sa venim la Biblie oricum tocmai pentru a vedea ca avem de invatat de la ea si ca mintea noastra are nevoie - nu de eliminare ci - de inoire. Noi am primit gandul lui Cristos.

      Trebuie sa invatatm doar sa lucram cu el si nu cu partea limitata sua cu ceea ce alti oameni au plantat in noi.

      Trebuie sa ajungem sa avem incredere in capacitatea noastra de judecata deoarece daca nu avem atunci nu stim incotro o luam. Aceasta capacitate nu doar ca ne ajuta sa intelegem lucrurile dar ne ajuta sa stim cat de limitati si "prostuti" suntem atunci cand nu folosim ceea ce Dumnezeu a pus in noi.

      Un om intelept vede si foloseste partea divina din el si chiar daca esueaza uneori e destul de intelep sa se pocaiasca si sa mearga mai departe.

      Un om intelept nu este un om arogant ci el transmite mai departe din ce a primit deoarece este destul de intelept sa stie ca tot ce este, tot ce are nu este pentru lauda de sine ci pentru cresterea lui personala si pentru a impacta comunitatea si societatea in bine pentru slava lui Dumnezeu.

      Asa ca ai incredere in ce a pus El in tine. Gaseste sursa si incepe sa lucrezi cu ea. Este incredibil cat de mult te va transforma Dumnezeu si este incredibil cate de util vei devenii pentru altii, fara sa faci eforturi extra-"carpatice" de urcus.

      Sa crezi ca ce e pus in tine este REMARCABIL. Nu iti fie teama de comorile interioare. Inteligenta noastra duhovniceasca este capabila de lucruri extraordinare si patrunde adanc in lucrurile lui Dumnezeu si ale oamenilor.

      Nu te bizui pe intelepciunea ta de a ezita si de a respinge maretia lui Cristos, si ai incredere in Dumnezeu pentru ce a pus EL in tine. Apropie-te cu multa incredere de tronul Sau. Acolo ai multe de vazut si de invatat.

      Mintea razvratita respinge gloria Lui si vrea sa stea in mizerie spirituala si psihica si religioasa.

      Asta este adevarata smerenie. SA TE SUPUI SI SA MERGI ACOLO UNDE EL TE CHEAMA, nu sa respingi chemarea deoarece ai o parere proasta si limitata despre tine insuti.

      Shalom

      Ștergere
  19. Nici nu ma indoiesc, ca nu ai fi de acord cu articolele pe care le scrie Abel, cu toate ca si tu ai vazut ca lucrurilescrise de el nu intotdeauna sunt corecte. Dar tie lucrul acesta iti convine pentru ca lucrul acesta iti da apa la moara. Dar asta este. Cu privire la aroganta intre voi predomina duhul acesta de aroganta de rautate si defaimare. Cit despre lucrarea lui Dumnezeu daca cunoastem cu adevarat intelesul lucrarii lui Dumnezeu va trebui sa recunoastem ca omul firesc este intr-adevar o mare piedica. Putem spune ca astazi Dumnezeu este limitat de om. Copii lui Dumnezeu trebuie sa inteleaga functia bisericii precum si relatia ei cu puterea si lucrarea lui Dumnezeu. Noi nu devenim calificati pentru lucrarea lui Dumnezeu doar daca invatam unele doctrine. Problema fundamentala este insasi persoana noastra. Persoana noastra este mijlocul prin care ne indeplinim lucrarea. Ceea ce conteaza este daca persoana noastra a trecut prin tratarile lui Dumnezeu. Daca doctrinele corecte sunt incredintate persoanei gresite atunci ce poate fi impartit bisericii? Lectia fundamentala pentru noi este aceea de a ne face pe noi insine vase utilizabile. Dar pentru a deveni niste vase utilizabile omul nostru firesc trebuie sa fie zdrobit. In IOAN 12 cu 24 Domnul Isus spune: Daca bobul de griu nu cade in pamint si nu moare ramine singur dar daca moare aduce multa roada. Viata se afla in bob. Dar la exteriorul bobului exista un invelis foarte puternic. Daca acest invelis nu se desface bobul nu poate creste. Ce este aceasta moarte? Este actiunea temperaturii si a umiditatii pamintului asupra bobului care rezulta in zdrobirea invelisului. Atunci cind invelisul se sparge bobul creste. Deci intrebarea nu este daca bobul are sau nu are viata, ci daca invelisul exterior este sau nu este zdrobit. Conform spuselor Domnului invelisul exterior este propria noastra viata, iar viata launtrica este viata vesnica pe care EL o imparte. Pentru ca viata launtrica sa fie eliberata viata exterioara trebuie sa fie zdrobita. Daca ceea ce este exterior(firesc) nu este zdrobit atunci ceea ce este launtric(duhovnicesc) nu poate fi eliberat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmm, daca sunt lucruri incorecte in articolele mele, de ce nu s-a gasit nimeni sa le comenteze?

      Ștergere
    2. Nu cred ca orice e diferit de ceea ce eu vad si inteleg e neaparat si gresit.

      Iar noi ca oameni avem nevoie sa exploram si sa cautam. Nu trebuie ca neaparat daca cineva spune ceva o teorie, ceva interesant ziditor sa ii dam in cap, atat timp cat el nu isi impune acea idee. Pot respecta ideile cuiva partial, total, atat timp cat acela nu pretinde nu stiu ce.

      Branham aici a gresit. Si de aici a cazut.

      Putea domnule si Branham sa aiba parerile si ideile lui ca orice om, dar nu sa le ridice la rang de absolut si de revelatie divina iar apoi sa le impuna "cu forta" sub amenintari grave pana la pierderea mantuirii celor care nu cred.

      A fost o mare prostie din partea lui ca a facut asa ceva. Prietenii lui stiau ca deviaza grav si au incercat sa il ajute dar el nu a acceptat. Apoi a pozat in victima "ca si pe Isus L-au parasit din cauza Cuvantului".

      Este exact inceputul simptomei de paranoia obsesiva cu complexul de mesia. Adica el, "alesul" este respins.

      Si apoi a creat o imensa drama in jurul personalitatii sale ajungand atat de rau incat a predicat ACUZATIA unde ii face praf pe toti deoarece acestia nu i-au acceptat toate pretentiile lui de inger si revelator al Pecetilor. A predicat Acuzatia la 3-4 luni dupa Peceti care au fost respins de majoritatea prietenilor lui.

      In loc sa isi asume esecul el devine din "fratele Branham care se ruga pentru oameni" un inger amenintator, neiertator, nemilos, frustrat, complexat si exclusivist. Apoi se izoleaza si incepe sa faca din rau in rau.

      Pecetile cuprind 70-80% din Epoci amestecate cu doctrina advenstista, iehovista si altele. Branham nu a fost convingator mai ales pentru teologii care stiau aceste lucruri in cea mai mare parte.

      Pe noi ne-a prostit si inselat Branham deoarece noi nu stiam aproape nimic.

      Branham prinde la cei care nu cunosc Biblia decat in mod superficial.

      Uitati-va la 90 % din cei de la mesaj. Habarnisti aproape toti am fost. Needucati, fara studii serioase, doar superficiali impresionati de "supranatural" si de "revelatie."

      Si daca o iau si psihologic, Branham a hranit rebeliunea din noi impotriva sistemului, fie de stat fie religios. La noi au fost ambele. Ne-a invatat sa fim ca si el. Razvratit si rebel. Nu merg mai departe dar stiu de ce a fost si el asa.

      Am fost, de mine vorbesc, tare prostut, naiv si tare lipsit de lucrurile elementare ale Bibliei cand am crezut mesajul.

      Ștergere
  20. Continuare:
    Biblia vorbeste despre mirul de nard curat(pur) IOAN 12 cu 3. Cuvintul lui Dumnezeu foloseste intentionat adjectivul curat(pur). Este un mir de nard pur, ceva cu adevarat spiritual. Daca vasul de alabastru nu este spart, atunci mirul de nard curat nu poate fi eliberat. Este ciudat faptul ca multi oameni apreciaza vasul de alabastru. Ei cred ca vasul este mai pretios decit mirul. Multi oameni cred ca omul lor exterior(firesc) este mai pretios decit omul lor launtric(duhovnicesc). Aceasta este problema cu care biserica se confrunta astazi. Poate ne pretuim propria intelepciune si credem ca suntem superiori. Poate o alta persoana isi pretuieste emotiile si de asemenea crede ca este foarte remarcabila. Multi oameni se pretuiesc pe ei insisi, ei cred ca sunt mult mai buni ca altii. Ei cred ca elocventa lor, abilitatea lor, discernamintul lor si judecata lor sunt mai bune. Dar noi nu suntem colectionari de antichitati, noi nu suntem admiratori ai vaselor de alabastru. Noi suntem cei care cauta aroma mirului curat. Daca partea exterioara nu este zdrobita atunci partea launtrica nu va fi eliberata. Nici noi insine nu vom avea o cale de a inainta si nici biserica. Comoara se afla in vasul de pamint. Cine are nevoie sa-ti vada vasul de pamint? Biserica duce lipsa de comoara nu de vase de pamint. Daca vasul de pamint nu este spart cine va gasi comoara dinauntru? Daca ii suntem consacrati Domnului pentru slujbaa Sa, atunci trebuie sa ne pregatim sa fim zdrobiti de catre EL. Trebuie sa-I permitem Domnului sa ne zdrobeasca complet omul exterior pentru ca El sa aiba o cale libera prin noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Omule draga asa este in parte, idee ta ca baza e buna, dar nu uita ca El a fost zdrobit pentru noi, in locul nostru.

      Sa-ti zic ceva. Automutilarea era interzisa in Biblie. Nu trebuie sa ne tot autosabotam si auto distrugem. Templul trebuie curatit, nu distrus, fratele meu.

      Aceste idei de autosabotare si automutilare este o sinucidere sufleteasca pe care Branham ne-a introdus-o ca sa ne simtim mereu netrebnici, mereu inferiori, mereu rai, mereu pacatosi. Este o idee manipulativa.

      La mesaj si in alte grupuri se confunda sfintenia PE CARE EL O PRODUCE IN VIETILE NOASTRE, cu aceasta automutilare si autodistrugere.

      Cand ne-am pocait omul vechi s-a dus. Apoi fiecare pentru el stie mai bine sa lupte sa isi duca mantuirea pana la capat.

      Stii ce e periculos in ideea ta daca este dusa la extrema? Este faptul ca tu niciodata nu vei vedea in altii frumosul si divinul deoarece le vei gasi o barna in ochi.

      Dpdv psihologic si spiritual, un om care nu are sistem propriu de valori si nu vede ce e bun in el, nu va vedea niciodata ce e bun si in altii, de aceea se explica foarte clar de unde atata discordie si ura la mesajul lui Branham.

      Oamenii se automutileaza pe ei insis, se devalorizeaza si ei mutileaza si pe altii si ii vor sa fie la fel ca si ei. Depresivi, nefericiti, crezand in mod fals ca si altii trebuie sa fie ca si ei, la nivelul lor inferior si slab, inapoiat, primitiv.

      Asa ceva nu este nici duhovnicesc nici omenesc macar. Intelegi?

      Trebuie gasit echilibrul intre a nu avea o parerea prea inalta despre sine (nu zice sa nu ia o parere buna despre tine) cu cea de sinucidere sufleteasca.

      Ambele extreme ne tin indepartati de la slujba, pacea si fericirea pe care le-am mostenit ca arvuna de la Duhul Sfant.

      Cuvantul de ordine: ECHILIBRU.

      Ștergere
    2. Imi venea rau cateodata cand mergea cate un "predicator" la amvon si incepea sa toarne cu un semilacrimat fals: "fratilor nu suntem buni de nimic" "suntem tot firesti" "fratilor ce fel de oameni ar trebui sa fim?" (dar nu ne spunea niciodata de care) "fratilor lumea e rea" "fratilor suntem pacatosi" "fratilor nu meritam nimic" "fratilor sa nu umblam dupa maretie" "fratilor sa nu cautam lucruri mari" "fratilor nu mai avem timp sa facem case, scoli"

      Cand imi aminteam acum 3-4 ani cu ce fel de oameni redusi mi-am pierdut 25 de ani din viata imi vine sa vomit de frustrare si suparare.

      Si acuma ma simt putin furios, poate mai degraba trist, da trist, nu furios. Dar aleg sa nu mai sufar.

      Am ales eu singur nimeni nu m-a adus cu forta la mesajul lui Branham. Imi asum responsabilitatea si asa nu ma mai stresez de mult timp.

      Sunt sigur ca unii stau la mesaj deoarece simt ca daca vor nega mesajul ar fi ca si cum cineva le-ar da in cap si ar pierde cerul si rapirea.

      Sunt manipulati din amvoane de catre oameni fara caracter si fara nici o calificare duhovniceasca de a conduce o adunare.

      Va dati seama in ce hal fara de hal au ajuns oamenii la mesajul lui Branham sa nu mai poata alege in deplinatatea facultatilor mentale, fara groaza, fara spaima, calea pe care sa o aleaga? Stiti ce e asta? CEA MAI PERFIDA METODA DE MANIPULARE RELIGIOASA.

      Oamenii nu sunt liberi sa aleaga deoarece liderii lor si ideile din creierul lor, ii sperie si controleaza intr-un chip despotic.

      Stiu mai multe, stiu foarte multe, dar nu le spun acum. Sa se indure Dumnezeu de fiecare este rugamintea mea.

      In Ezechiel Domnul a promis ca se va lua de acesti lideri a caror oi ratacesc sfasiate bolnave pe munti, pe dealuri, nu le cresc, nu stiu sa le creasca pentru ca nu cunosc conducerea caci Branham nu a fost un lider real, ci un dictator religios nevrotico-isteric cu capacitati de vindecare si vedenii, dar extrem de slab ca lider. Iar ei se ingrasa si nu le pasa de ele...nu le cauta, nu le ingrijesc, nu le iubesc...

      Ștergere
    3. Frate Lică, minunate îndemnurile tale, şi pot spune că greu găseşti aşa ceva între fraţi. Fiecare caută la avantajul din grupul lui şi nu judecă drept lucrurile ca pentru Domnul. Eu te apreciez că nu te-ai lăsat şi ai crescut mult în multe privinţe. Acolo unde eşti încă jos Dumnezeu te va ridica atunci când El consideră că eşti pregătit. Să nu uiţi că nu tu, ci Dumnezeu ţi-a dat înţelepciunea asta. Să rămâi smerit şi aşa cum te ştim noi să nu te îngâmfi niciodată. Ai un dar deosebit de a îndemna şi îmbărbăta inimile oamenilor. Continuă cu asta mai mult decât cu orice. Acest lucru pe mine mă ajută mult şi cred că pe mulţi dintre cititorii tăi. Doresc sincer ca Domnul să te binecuvânteze mai departe în orice privinţă şi te voi purta în rugăciunile mele. Semnează un frate care te apreciază şi te susţine în rugăciune.

      Ștergere
    4. Multumesc frumos. Ce cuvinte de incruajarare. Cred ca tu ai adevaratul dar de a incuraja pe altii nu eu.Slava Domnului in toate lucrurile. Dumnezeu sa te binecuvanteze mult si pe tine. Multumesc mult.

      Ștergere
  21. O intrebare daca puteti sa raspundeti unde era Fr Branham pe data de 28 februaire 1963 daca stiti unde se afla in data de 4 martie Fr Frank sustine ca a fost raoit in nor si apoi i s-a facut descoperirea celor 7 peceti doresc sa va intreb Isus isi omoara propriul prooroc?Dumnezeu isi omoarul cel ce este Ingerul al 7 si dupa voi daca nu este Fr Branham cine altcineva este acest Inger al 7 lea si cum se numeste El.Va multumesc respectuos pentru raspuns D.i din Hd catre Lica este intrebarea caci vad ca am dat de Adi pe facebook.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu citesti mesajul a cui e vina? Am scris de n'spe ii de ori despre acest subiect cu norul tu chiar nu stii citi Dane sau ce?

      Uitate pe CD-uri sau pe siteul branham.org la search. aici: http://branham.org/MessageSearch

      Si vezi ca in 4 martie (dupa ce norul disparuse de mult timp si el habar nu avea de el) Branham anunta ca merge la vanatoare.

      Apoi vedem ca intradevar merge la vanatoare din 6-9 martie langa Tucson. (dar norul se aratase la nord cu apr 400 km in alta oras, in alta zona si in 28 februarie deja trecuse peste o saptamana)

      Dupa aceea un an doi trei mai tarziu tot schimba si suceste lucrurile de parca nu stia ca el era inregistrat pe benzi si noi stim de fapt ce s-a intamplat.

      Asculta-ma. Vrei sa crezi norul? Crede frate. Vrei sa crezi ca el e inger? crede frate. orice vreis a crezi esti liber sa alegi.

      Daca dupa ce ai citi atat in blog si ai verificat si ai vazut ca Branham e un mincinos si ne-a inselat cu tot felul de invataturi false, masonice, furate de la altii, preziceri false, prorociri inventate, ura si dezbinare, si tu mai pui asemenea intrebari stupide, eu am o mare indoiala fata de tine ca esti legat de Biblie si de Domnul Isus.

      Du-te domnule dupa profetul tau daca esti bazat ca are dreptate. Eu sunt bazat ca nu are dreptate. Daca nu mergi dupa el atunci pocaieste-te de minciunile pe care le-ai crezut din mesajul lui otravitor si fals. E simplu.

      Ștergere
    2. Ewald Frank isi calca principiile lui -bune de altfel in aparenta- de a crede doar ce e scris, si ia in brate falsurile acestea din mesajul lui Branham.

      Ștergere
  22. ivan_the_terrible4 august 2014 la 22:08

    un clip interesant....https://www.youtube.com/watch?v=ML2Oa4Oigvo
    cum un om se poate folosii de emotiile altor oameni....si in vulnerabilitatile lor...oameni sunt creduli...si isi lasa creierul (judecata) sa fie periata si aplatizata de ideiile unui om viclean. Oameni cu probleme, adictiuni, pacate...sunt spalati pe creier...de ajung sa se desparta dupa 25-30 de ani de casnicie...ca sa urmeze un leader. La fel ca si in filmu ortodox: SECTA....toti au aceeasi maniera, scop si tinte.
    Satan e maestrul deghizarii si pervertiri Adevarului, atat de fin si subtil se pliaza MINCIUNA pe langa ADEVAR, ca iti da impresia ca e totuna, dar daca aduci minciuna la LUMINA, atunci se vede cu adevarat ce este.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dar pe "Isus" al siberiei l-ai vazut?
      https://www.youtube.com/watch?v=W2Cv5hZfOmk

      Ștergere
    2. ivan_the_terrible5 august 2014 la 10:34

      Pe vissarion?...

      Ștergere
    3. E o manipulare ieftina acel film rusesc facut de ortodocsi.Cine putea sa atace anumite terapii orientale gen yoga decat fanaticii ortodoxiei,care cred ca doar ei au lumina sfanta?

      De ce nu au strecurat in film si cei care isi parasesc familiile si se calugaresc?Sau acei calugari care din cauza izolarii ajung psihopati pana acolo incat rastignesc calugarite ,in plin secol 21?!.

      Cazul Tanacu este sugestiv in acest caz.Si mai sunt si alte ddrame cu familii distruse din cauza calugariei ,sau acel preot care tinea pe langa el in manastire femei care isi parasisera familiile...In loc sa le trimita inapoi la casele lor,el le manipula emotional langa el si se folosea de ele sa faca curat,sa faca mancare,adica cam tot ce trebuie intr-o casa cu curte...si el statea si privea pervers acest spectacol grotesc si satanic...

      Bine asta nu inseamna ca nu exista secte care se folosesc de practici orientale ca sa manipuleze.Dar acelasi situatie este si in cadrul crestinismului. Totul este sa iti cauti calea ta personala dar fara sa devii robul altora. Cand ajungi sa practici si sa crezi ceva orbeste sub presiunea amenintarilor emotionale de genul:""daca nu crezi asa atunci nu esti pe placul/voia lui D-zeu...etc"" atunci este momentul sa fugi din aceea adunare,intrunire cat mai repede.

      Ștergere
    4. Eu stiu pe unul care se crede..., numai ca e din Khazahstan, in Astana...

      http://www.youtube.com/watch?v=iGHYUWZTiRk

      https://maps.google.com/?ll=51.123021,71.464611&spn=0.003044,0.003787&t=h&z=18

      ..alta loatie:
      https://maps.google.com/?ll=57.036912,-3.22644&spn=0.010554,0.015149&t=h&z=16&lci=com.panoramio.all

      http://www.panoramio.com/photo/84299916

      --------------------------------------------------

      Potrivnicii Tăi au mugit în mijlocul Templului Tău; şi-au pus semnele lor drept semne. Psalmii 74:4

      Ștergere
  23. Adevarul e ca multi care au plecat de la mesaj sunt cam in situatia ta.Am ramas cumva cu o tendinta de a combate ideile branhamismului,frankismului..etc.Dar apoi m-am gandit ca ,cu cat lupti cu ceva cu atat il alimentezi mai mult.Asa daca il lasi in plata Domnului,vorba babelor,el incet incet dispare din campul preocuparilor si te indrepti spre lucrurile esentiale ale vietii adica sa ai o prietena,sa fi aproape de membrii familiei...etc.

    Si treptat,din cauza ca prea te mai intereseaza ideile din branhamism,ajungi sa vezi lucrurile detasat si senin,nu cum le vad cei care cred in Branham. Doar din afara se vede bine un anumist sistem, o anumita grupare....cand crezi ceva cu trup si suflet parca esti orbit si este foarte greu sa vezi hibele credintei tale.

    Asta nu inseamna sa nu cercetam ideile din branhamism.Chiar este foarte bine sa cercetezi sa ajungi sa vezi mai bine eroare ,si in acest mod sa te desprinzi cu totul de ea,si emotional nu doar intelectual. Si cand esti desprins si emotional si cognitiv atunci esti cu adevarat eliberat.

    Adica sa iti muti centrul tau interior care odata era in branhamism,sa il muti in Hristos adica pe ceva solid si simplu in acelasi timp.Doar asa ajungi la pacea si echilibrul interior si devii invulnerabil la atacurile acestor secte care revendica totul pentru ele ,incepand de la Hristos pana la Cerul,Raiul,viata vesnica....Defapt sunt niste secte distrugatoare si egocentrice.

    RăspundețiȘtergere
  24. Adi, bine ai revenit.

    Stiu foarte bine ce spui si eu am simtit acest lucru de multe ori dar asta e batalia de dus pentru adevar. Am simtit si eu de multe ori oboseala si descurajare.

    Este foarte adevarat ce spui ca daca se vede o schimbare in viata noastra conteaza mai mult decat multe cuvinte. Doamne ajuta pe fiecare.

    Adi, eu personal iti respect si apreciez decizia si iti multumesc mult pentru contributia ta la acest blog cu articole deosebite.

    Pot sa iti spun ca o incurajare, ca m-au sunat din tara frati si mi-au spus ca unele articole efectiv i-a intors de la mesajul fals la adevarul lui Dumnezeu. Asa ca eu iti multumesc si in numele lor.

    Efortul tau a contat foarte mult pentru zeci si sute de suflete, si nu a fost in zadar. Eu nu as fi fost capabil niciodata sa fac ce tu ai facut si la fel nici ce Abel a facut. Sunteti binecuvantati si va apreciez mult.

    Munca ta inca va continua prin ce ai scris aici si va ajuta pe multi.

    Eu am avut o situatie grea de "epuizare" cu acest blog la inceput, deoarece credeam ca trebuie sa conving pe cineva ceva, cum zici tu "luptam cu morile de vant" dar de cand am inteles ca nu e treaba mea sa conving pe nimeni cu nimic, m-am linistit foarte mult.

    Treaba mea e sa fiu cinstit si obiectiv in ceea ce scriu. In rest e treaba fiecaruia ce alege de la viata.

    Asa cum blogul te-a ajutat pe tine sa vezi mai mult si pe ei tu i-au ajutat sa vada eroarea din mesaj.

    Sunt sigur ca vei lua si mai departe decizii care te ajuta in tot ce faci si vei fi o binecuvantare pentru altii oriunde vei fi si vei face.

    Pastram legatura pe email.
    Domnul sa te binecuvinteze si pe tine si inca o data multumesc pentru tot. Shalom.

    RăspundețiȘtergere
  25. Daca un videoclip ca acesta te-a convins ata de rapid ca trebuie sa te departezi de facebook de oamenii cu care discutii aici iti spun caci dupa un timp te vei reintoarce ca iti lipseste aceste discutii si unde mergi vei fi singur far Isus pentru ca sunt sigur ca nu ai Duhul Sfant Dumnezeu este unul singur nu o trinitate

    RăspundețiȘtergere
  26. Si Chiar daca in mesajul Fr Branham apare cuvantul a treia persoana fiind Duhul Sfant acesta nu a spus-o pentru cei ce cred in Numele Domnului Isus Cristos si pentru adeptii trinitatii carora Cuvantul nu le este descoperit si carora nu vor intelege niciodata Cuvantul este samanta original sa se indure Domnul Adi si de tine sa iti arate cum Dumnezeu este unul singur si nu un trio Isus Dumnezeu are 3 titluri nu 3 persoane si daca s-a strecurat acest lucru in mesaj sunt sigur ca Fr Branham nu credea asa sunteti pe o unde falsa Lica te-am intrebat sa imi spui unde a fost Branham in data de 28 februarie 1963 nu ce sa spus dupa aceea data in 6 martie cum stiti unde a fost in 6 martie de ce nu imi spui sa vad unde a fost in 28 februarie 1963 de ce nu spuneti si asta voi toti care criticati mesajul si pe mesager de ce nu spuneti si acest amanunt Adi imi pare rau ca nu mai vrei sa mai vb cu mine vroiam sa te intreb cum este acest verset din Isaia sa ti-l redau aici

    Totusi Tu esti Tatal nostru! Caci Avraam nu ne cunoaste, si Israel nu stie cine suntem; dar Tu, Doamne, esti Tatal nostru, Tu, din vesnicie Te numesti "Mantuitorul nostru". (Isa.63:16)

    si aici

    Dar, Doamne, Tu esti Tatal nostru; noi suntem lutul, si Tu, olarul care ne-ai intocmit: suntem cu totii lucrarea mainilor Tale. (Isa.64:8

    Acuma te intreb cate persoane sunt 2 sau 3 cine este Domnul atunci?

    Sper sa revi Domnul cu voi Lica si Adi.

    RăspundețiȘtergere
  27. Ti-am dat link unde poti afla tot ce vrei din mesajul lui Branham.

    Nu conteaza unde a fost in 28 febr. atat timp cat nu a fost la vanatoare asa cum a zis ulterior de zeci si sute de ori ca acolo i sa aratat norul. Tu nu pricepi inca? Toti branhamistii aveti ochii inchisi atat de tare?

    Inainte de 4 martie era acasa la el, pregatindu-se pentru vanatoarea din 6-9 martie si avand de parcurs sute si mii de kilometri. Deja norul disparuse de mult cand el a fost la vanatoare, iar el habar nu a avut despre nici un nor luni de zile. Cateva luni de zile mai tarziu cand cineva i-a adus revista Life atunci a inceput sa inventeze povestea.

    Chiar si in cartea Supranatural, aurtorul cartii recunoaste ca Branham nu a fost la Tucson la vanatoare in 28 februarie. (dar norul nu a aparut la Tucson ci la Flagstaff si cu o saptamana inainte de cand a venit Branham la vanatoare.)

    Uitate pe harta Americii si vezi distanta de la Jeffersonville la Houston Texas unde a fost pe 4 martie, si apoi Tucson, Arizona unde a mers la vanatoare si vezi si unde e Flagstaff unde norul fusese pozat.

    Sunt doua articole pe blog aici cu norul si sute de comentarii care arata toate datele.

    Intrebarile tale prostesti sunt vampir energetice, si hoate de timp. Din respect pentru tine ti-am mai raspuns si acum.

    Daca nu pui intrebari serioase nu iti mai raspund niciodata. Documenteaza-te inainte de a pune o intrebare aiurea. Nu te mai comporta copilareste.

    RăspundețiȘtergere
  28. Dumnezeu este Dragoste un singur Cuvant Dragoste cercetati-va si vedeti daca o detineti nu tot loviti cu pietre in altii Fr Branham va transmis un mesaj nu al sau al lui Isus fie ca vreti sa il primiti fie ca nu El a venit si a fost trimis peste tot pamantuldaca nu putea ajunge peste tot pamantul in peste 150 de tari atunci nu ar fi fost adevarat in rest puteti sa il atacati cati voiti se pare ca ati pierdut un ortac pe drum si cred ca mai urmeaza sa mai cada Lica pana vei cadea si tu conform visului tau nu te poti pune impotriva lui Dumnezeu tu te lupti impotriva lui Dumnezeu poate si tu crezi ca si Adi intr-o trinitate nu intr-un singur Dumnezeu asa se leapada de credinta oamenii Domnul cu voi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti handicapat rau. Voi nu stiti ce e aia Dragoste. voi stiti doar ura si nebunia.Pentru voi Dumnezeu nu e Dragoste ce ura si minciunile lui Branham. Nu pier caii cand vor cainii stai tu linistit catelule.

      Ștergere
    2. Cred ca e retardat si dupa felul cum scrie fara virgule, si tot textul este defapt o singura propozitie.

      Cred ca de ciuda ei incep sa le intoarca si se folosesc de ceea ce spunem dar impotriva noastra.Fiindca nu se poate vorbii de dragoste in branhamism.Nu au dragoste intre ei ,si cand cineva pleaca dintre ei il fac cu ou si cu otet,si ei vorbesc au tupeul sa vorbeasca de dragoste...

      Defapt este fariseim aici.Ei vorbesc de dragoste dar ei nu asa ceva.Doar vorbe goale,din ambitie sa atace pe altii.Nu sunt sinceri in sufletul lor.Preiau ideile altora ca sa ii atace apoi pe cei de la care au preluat ideile.Asta ce arata? Ambitii prostesti si egocentrice.Nici vorba de o inima sincera care cauta sa vada daca anumite evenimente din viata lui Branham sunt adevarate sau nu.

      Ștergere
    3. E un fariseu.Nu vedeti ce scrie?Vorbeste de Dragoste dar acuza cu pedepse si blesteme pe toti care nu cred predicile lui Branham. Asta arata grave lipsuri spirituale.

      Ștergere
    4. Nu stiu ce treaba are el cu un vis de-al meu. Parca el stie mai bine decat mine ce am visat. Poate e doar un penibil vis impresionant de tip SF, si nu un vis profetic biblic. Nu stiu ce e.

      Dar chiar sa fie ceva de acest vis, in el nu am cazut, ci am ridicat pe cei cazuti iar cand am simtit ca nu mai pot am vorbit cu Domnul ceva si am simtit ajutor.

      Orice experiente deosebite are un om sunt ale lui, sa fie sanatos si sa caute sa isi fortifice chemarea si credinta. E ceva personal cu oricine.

      Noi trebuie sa stam legati de eternul Cuvant, nu de experienta cuiva fie ea si cu 1000000 de ingeri. Pentru experienta reala a cuiva de bucuri si iei ce poti lua bun, dar nu e permis sa urmezi un om sa-l idolatrizezi pentru ca are experiente cu Dumnezeu.

      Dar sa critici pe cineva pentru ca avut un vis si sa il ameninti cu propriul sau vis mi se pare ceva execrabil de urat. Asta e mentalitatea retardata -mersi de cuvant, ai dreptate- a multora de la mesaj.

      Fratilor nu trebuie sa fiti atat de inapoiati si primitivi.

      Dupa atatia zeci de ani la mesaj voi chiar nu v-ati maturizat cat de putin? Atat macar cat sa putem sta de vorba la subiect, asa ca oamenii care au mintea sanatoasa si bazata in Cuvantul Domnului?

      La ce v-a folosit sa stati in branhamism atunci?

      Asa ca exemplu nu ca un fapt, poate ca inainte sa deveniti religiosi am fi putut mai bine sa stam la o terasa de vorba, sa bem un suc, sau o bere, o cafea, sa discutam normal, civilizat....de multe ori ma mir cat de rai i-a facut religia pe multi branhamisti.

      Branham v-a facut acrii si toxici. V-a facut neprietenosi. V-a facut riduri pe frunte de atat incruntare. Branham ne-a amarat viata la toti. Ne-a secat izvorul bucuriei de a trai si de a impartasii adevarul, frumusetea vietii si a unei prietenii, ne-a secat umorul, ne-a secat atitudinea si mentalitatea dragostei fratesti veritabile. Da da, NOI NU MAI STIM CE EESTE DRAGOSTEA FRATEASCA VERITABILA SI NU TRAIM IN EA. NICI O COMUNITATE DIN ROMANIA NU EXPERIMENTEAZA LUCRURI DE LA DUHUL SFANT LEGATE SI DE ACEST ASPECT AL FRATIETATII.

      AM FOST TOTAL JEFUITI ! SI SARACITI TOTAL DE PROFETUL MINCINOS.

      AM AJUNS ATAT DE SECI INCAT TOT CE NE INTERESEAZA ESTE "SA AVEM DREPTATE" IN CE SPUNEM FIE CA BRANHAM SPUNE ADEVARUL FIE CA NU. CE NE PASA ORICUM? Conteaza doar ca avem un profet.

      Ștergere
    5. Pai da ca si Domnul a mancat si a baut cu pacatosi la masa si acestia L-au inteles mai usor decat fariseii care se credeau foarte sfinti si foarte alesi. Dar era vai de mama lor. Erau morminte goale varuite pe dinafara sa para sfinti.Verisoara lui cumnatu era mai sociabila si draguta cu familia noastra inainte sa vina la Mesaj. Este si vina mea ca am initiat-o acum 6 ani dar nu ne suporta acum e tot nervoasa si agitata total nefericita. Copii abia o suporta cu toate regulile ei. II cearta ca merg la strand. Bai frate zici ca a inebunit uneori de la atatia nervi si iif ace pe toti sa fie agitati.Imi pare foarte mult rau ca am bagat cateva persoane in miscarea.Iata deci roadele false ale mesajului orei.

      Ștergere
    6. Da asa este din pacate.Trebuie sa ne uitam la roadele invataturii lui Branham,la ceea ce emana aceste invataturi branhamiste.Nu asa ne-a invatat Domnul Isus. ""dupa roade ii veti cunoaste""?

      Si interesant ca apoi dupa aceasta fraza Isus ajunge sa ne spuna si de cei care au daruri si manifesta diferite capacitati supranormale,miraculoase...aratandu-ne parca ceea ce conteaza cu adevarat in viata si nu sa te ridici in aer sau sa faci pe cineva sa vada.

      Cititi Matei 7 sa vedeti ca oamenii din branhamism nu se ghideaza in viata dupa cuvintele lui Isus ,ci dupa experientele si fotografiile cu care WMB le-a sucit sufletele.

      ""De ce imi spuneti Doamne Doamne si nu faceti ce spun Eu"'?

      Sincer imi pare rau de verisoara ta.Incepe sa preia apucaturile celor din adunarea care o frecventeaza ,si chiar este manipulata sa ajunga o inadaptata.Nu m-as mira sa i predice sa nu aiba legaturi cu alti oameni """din afara.."".... si din aceasta cauza acesti oameni nu pot interactiona cu alti semeni...aratai acest blog,spunei ca multe istorisiri din jurul lui WMB au fost doar povesti inventate de el...spune-i lucruri de altfel adevarate ,si smulge-o din groapa aia ,sa nu ajunga indaptata si bolnava cu nervii.

      Pana la urma este trist ca oamenii nu se uita la efectele,roadele mesajului ci se ghideaza dupa poze, povesti si legende inventate in jurul lui Branham...

      Ștergere
  29. Citind acest articol remarc doua extreme, una in care William Branham este idolatrizat de o anumita categorie de oameni, iar cealalta il arunca la polul opus. Insa echilibrul este intotodeauna la mijloc. Referitor la fotografia a treia de sus in jos, mana dreapta a fetitei se afla in mana stanga a lui William Branham, acesta identificand afectiunea fetitei functie de vibratia pe care o simtea cu ajutorul darului supranatural. Persoana care sta aplecata este posibil sa prezinte o atitudine de respect sau sa fie in rugaciune. Cu toate acestea, critica rautacioasa din subsolul fotografiei nu isi are locul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E opinia lui Abel nu neaparat e critica rautacioasa. Poti sa nu fi de acord cu ea.
      Dar daca iei pe ansamblu incepand cu articolul Idolatria in mesaj si restul, iti poti face singur o parere personala despre ce e de fapt mesajul. O frauda spirituala de proportii mondiale.

      Ștergere
    2. Branham a pornit toata nenorocita asta de idolatrie si eroare.
      Care este echilibrul dpdv al tau?

      Ștergere
    3. "Darurile orbesc pe cei ce le primesc" iti spune ceva acest proverb evreiesc? Dar ca si ingerul laodicean este numit orb iti spune ceva?

      Scoate darurile din viata lui Branham si nu iti ramane decat un taran amarat de pe dealurile din Kentucky nevrotic si bolnav de invidie, ura impotriva altora care au succes mai mare decat el, impotriva femeilor, etc.

      Scoate ideile false -Ilie-Norul-Ingerul- etc din adunarile de la mesaj si vei gasi oameni goi cu sufletul ratacit si pierdut in teoria conspiratiei.

      Ștergere
    4. Ba da isi are locul critica.Fiindca el a criticat pe multi si i-a asemanat cu satana...vezi jocurile lui Branham de cuvinte gen:Granham,Branham...si alte prostii si aberatii. Toate acestea de la Branham au plecat si culmea,s-au intors chiar impotriva lui...

      Si terminati cu prostiile cu vibratii pe maini.Acest dar il avea DOAR Moise!. Deci Branham era si Moise,nu doar Ilie? Ajungeti in ridicol cu invataturile voastre deplasate. Pur si simplu ii tine mana fetitei,si acel tanar in semn de respect dus la extrem,se inchina in fata acestui gest facut de Branham....deci DA este o forma de idolatrie!. Nu este doar un respect oarecare!.

      Se stie ca cei din jurul lui Branham il credeau mult mai mult decat era in realitate ,pana acolo incat asteptau sa invie din morti.Deci ceea ce vedem la acel tanar este chiar acest respect IDOLATRIC si extrem.

      Ștergere
  30. ivan_the_terrible11 august 2014 la 19:04

    @Cristian
    Foarte buna observatie.
    "O femeie barfea cu o prietena despre un barbat pe care abia il cunostea. In noaptea aceea a avut un vis in care: o mana a aparut deasupra ei si a aratat-o cu degetul. Imediat, un sentiment coplesitor de vinovatie a pus stapanire pe ea. A doua zi s-a dus sa se spovedeasca la preotul parohiei...si i-a povestitot tot, iar la sfarsit l-a intrebat pe preot: E barfa un pacat? Mana care arata cu degetul catre mine, era mana Atotputernicului?Da, i-a raspuns preotul. Asa ca femeia in hohot de plans i-a spus preotului ca ii pare rau. Dupa ce s-a potolit din plans, preotul i-a dat o sarcina:
    Preotul: Dute acasa, ia o perna si urca-te pe acoperis si spinteca perna cu un cutit, pe urma vino la direct la biserica. Zis si facut, dupa care femeia...fugutza la biserica.
    Preotul: care a fost rezultatul a ceea ce ai facut?
    Femeia: fulgi...fulgi
    Preotul: fulgi?
    Femeia: fulgi peste tot, parinte.
    Preotul: acum vreau sa te duci inapoi si sa aduni toti fulgii care au fost luati de vant.
    Femeia: ei bine, dar asta nu se poate, e imposibil...nu stiu unde s-au dus...vantul i-a imprastiat peste tot. Preotul: vezi tu, ASTA e barfa!!!"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Filmul din care ai spus povestea. e interesant si de invatat.
      https://www.youtube.com/watch?v=1OwpGUI-TAI

      Ștergere
    2. si in limba romana https://www.youtube.com/watch?v=Rx50i5n60R8

      Ștergere
  31. "Delirul mistic poate aparea in orice tip de psihoza. Il intalnim in schizofrenia paranoida, in care bolnavul are tendinta de a se identifica cu Iisus sau chiar cu Dumnezeu. De cele mai multe ori, bolnavul adopta modul de comportament, felul de a se imbraca si de a vorbi al reprezentarii pe care o are despre sfinti. Ideile mistice pot fi insotite de idei persecutorii, convingerea ca este victima unui complot"

    "Schizofrenia paranoida poate fi identificată uşor şi la persoanele care se consideră vocea exclusivă a divinităţii pe Pământ atrăgând persoane cu o educaţie precară şi instabilitate emoţională ridicată iar o opoziţie din partea celor "necredincioşi" lanseaza ideea că îi poate costa pe aceştia pierderea tuturor "privilegiilor" sfinte." Adica amenintari.

    Observati cate asemanari exista intre boli psihice si branhamism sau sectarismul ingust in general?

    Incep sa ma intreb foarte serios daca nu cumva era in realitate Branham bolnav de nevroza, paranoia si schizofrenie?
    El chiar recunoaste ca are cateva tulburari, nevroze si altele. Dar atitudinea si tipul lui comportamental spune mult mult mai mult despre afectiunile sale. Probabil ca si de aceea stilul lui atrage atatia oameni care au probleme psihologice, unii grave.

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.