sâmbătă, 19 iulie 2014

"Misionarul" Ewald Frank la Brasov




Ewald Frank si traducatorul lui Ionut



79 de comentarii:

  1. Cam deprimant, acid si critic ca de obicei...incepe sa critice pe altii ca nu sunt buni ca apoi sa se arate pe sine ca are Cuvantul (ceea ce nu e adevarat) dar altii nu au nimic.

    La o adunare publica de EVANGHELIZARE nu te apuci sa te plangi te altii si sa spui tot felul de lucruri arogante "ca noi avem fagaduinta, nu fantezii religioase..."

    Ba chiar el si Branham sunt bazati pe fantezii religioase in cea mai mare parte.

    Nu predica nimic care sa ajute pe oameni la transformare, innoire....ii face doar sa urasca pe alti oameni -cei care nu au Cuvantul- si sa devina partea din "adevarata mireasa"...

    E de apreciat cand cineva incearca sa faca ceva...dar daca tot investeste atata...ar trebui sa PREDICE EVANGHELIA CU PUTEREA DUHULUI SFANT nu sa isi dea etichete de "cel mai mare misionar"...si de profetul Ilie...iarasi incepe cu aceste minciuni...si lui i-am scris si cu Ionut am zeci, poate sute de emailuri in care am aratat ca NU EXISTA NICI UN ILIE PENTRU NEAMURI....ii sperie pe oameni cu sfarsitul lumii....drame ca Isus a plans si de astea....auziti, am mers prea adanc in psihologie ca sa nu vad ca e manipulare ieftina...imi pare chiar rau...timpul lor se termina in curand...acest stil invechit si LIPSIT DE UNGERE DE BUCURIE...tot textele lui cu "slujitorul lui Dumnezeu, la poporul lui Dumnezeu cu Cuvantul lui Dumnezeu..."

    Alta prostie... cica numai daca crezi cuvantul acestui ceas poti fi mantuit...imi este mila de ei...aceleasi povesti...fara viata...fara tarie, fara vigoare...doar...idei idei....alta prostie cu norul....s-a facut de rusine...acel nor nu are nici o legatura cu adevarul, cu Branham , cu vanatoare....NU E NIMIC SUPRANATURAL IN ACEEA POZA...CE RUSINOS PENTRU UN MISIONAR SA INVETE POPULATIA ASA CEVA...

    Ionut nu crede faza cu norul...

    Frate Frank Cuvantul pentru astazi ESTE POCAINTA, EVANGHELIA MANTUIRII PRIN JERTFA MIELULUI, NU ILIE, NU ILIE, FRATE FRANK ci ISUS, ISUS, ISUS....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot ce poate spune despre Branham "bun" e despre DARURILE DE VINDECARE sau vedenii, in rest NIMIC...dar cu asta i-a influentat...impresionat...uita ca darurile orbesc...

      Ștergere
    2. Aceleasi povesti...ca Dumnezeu ca Tatal in cer...pe pamant in Fiul....de zecid e ani aceleasi invatatura dar nu a dovedit oamenilor cu nimic ca trebuie sa SE POCAIASCA SA PRIMEASCA PE IN INIMA PE DOMNUL...nimic despre asa ceva...doar prorocul, prorocul exact ce a criticat pe altii ca spun o face si el acuma...extrem de boaring...

      Ștergere
    3. De ce spune ca o evanghelie fara semne si minuni e falsa, daca nici el nu se roaga pentru bolnavi, si nu se intampla minuni, vindecari...

      Ștergere
    4. La Nasul TV a fost mai ok decat in trecut...l-a ajutat si Nasul TV cu cateva intrebari mai relaxante, mai captivante, interesante si a deschis atmosfera un pic, dar Frank tot inspre dramatizare, sa ignore alti predicatori...ba ca numai daca ai trimitere directa poti sa slujesti...ce inventii...spirit sectant...

      Ștergere
    5. Lica tu nu ai prins ideea

      :pentru Frank nu e valabil daca are semne si minuni sau nu, chiar daca se crede apostol adica trimis si chiar daca Pavel ne spune despre semnele unui apostol....pentru el nu e valabil asta ci pentru ceilalti. Ca si cum pentru mine nu ar fi valabila pocainta ci doar pentru altii.

      Oricum din ceea ce a predicat nu poti invata nimic inspre a fi pe placul lui D-zeu in viata zilnica.Despre asta vorbesc toti apostolii in scrierile lor.Frank in schimb vine doar cu visele lui si ale lui Branham. Cum sa iti predici tot timpul propriile vise? El face subtil din aceste experiente ale lui si ale lui Branham o conditie ca sa fi in Biserica lui Hristos.Doar odata a spus ca fiecare sa aibe o relatie personala cu D-zeu.Deci a preluat o idee care circula in culte:la ei se pune accentul pe a avea o relatie personala cu D-zeu.""Imi place"" stilul lui de a le schimba odata cu trecerea anilor.Peste un an doi ce mai urmeaza?Ca deja a inceput sa o schimbe si cu Apoc.10:7 !.

      Pai daca Ionut nu crede povestea cu Norul atunci nu are parte de ceea ce a facut D-zeu in generatia noastra si in concluzie nu este in Mireasa. :) . Nu asta reiese din ceea ce predica E.Frank?

      Frank iL leaga pe D-zeu de o invatatura . El nu intelege ca D-zeu sa intalnit cu noi in Hristos si nu in vreo invatatura deosebita de a altora.Mai pune si conditii pe deasupra:daca nu accepti invatatura lui atunci D-zeu nu e cu tine...Cata prostie si aroganta. De parca de la el a plecat Evanghelia sau pana la el a ajuns.

      Ștergere
    6. "" doar prorocul, prorocul exact ce a criticat pe altii ca spun o face si el acuma...extrem de boaring...""

      Poate vrea sa se dea pe langa cei din SUA.Vad ca si fotografiat cu Branhamel junior ca doi prieteni buni . Observa ca Frank il tine pe Branham pe umar si nu invers!. Asta arata ca Frank este in asentimentul lui Branhamel junior...poate de aceea a inceput sa invete exact ca si branhamistii despre Apoc.10:7!. O coincidenta? Sau Frank se afla intr-o criza spirituala de cand sa descoperit ca povestile cu Norul,Ohio,vedeniile lui Branham sunt toate exagerari,minciuni,inflorituri ?

      Ștergere
    7. Spirit sectar putin spus...fanatism si separatism duse la extrem.Vestea Buna trebuie predicata oricui.Este dragostea lui D-zeu aratata prin jertfa Fiului Sau. Aceasta are putere sa transforme omul ...nu sa tot auzi de visele lui cu rapirea sau vocea din capul lui Branham de la raul Ohio de acum 80 de ani!. Pe cine ajuta asta? Evident pe cei care fug dupa senzational.

      Nu a predicat nimic despre Isus Hristos si despre El rastignit.

      ""Daca marturisesti si insisti pana la nervozitate ca Frank este insarcinat direct si crezi in inima ta ca D-zeu ia vorbit lui Branham la Ohio si ca ia dat pecetile la 34 km in aer atunci esti mantuit..."". Adaptare moderna dupa Romani 10,in concordanta cu ceea ce predica E.Frank.

      Sa vedem si ce predicau apostolii( adevarata invatatura a apostolilor) :

      ""Daca marturisesti deci cu gura ta pe Isus ca Domn si crezi in inima ta ca D-zeu L-a inviat din morti vei fi mantuit"".

      Ștergere
    8. Strabati sute de km ca sa auzi aceleasi predici obosite si expirate adica sa crezi cum zice Frank astfel nu te asculta D-zeu cand te rogi. Cat de limitati si rataciti pot fi unii si cat de mandrii pot fi in ratacirea lor.

      Ștergere
    9. Interesanta observatie cu Iosif Branham.
      Da domnule, asta a fost, este si va fi valabil pana la sfarsit: ""Daca marturisesti deci cu gura ta pe Isus ca Domn si crezi in inima ta ca D-zeu L-a inviat din morti vei fi mantuit"". restul sunt doar ambitii masculine nascute din diferite idei si inchipuiri.

      Ștergere
    10. Noua varianta a Bibliei :))) fain spus :))))

      ""Daca marturisesti si insisti pana la nervozitate ca Frank este robul insarcinat direct si crezi in inima ta ca D-zeu ia vorbit lui Branham la Ohio si ca ia dat pecetile la 34 km in aer atunci esti mantuit..."". Adaptare moderna dupa Romani 10,in concordanta cu ceea ce predica E.Frank.

      Ștergere
  2. Daca Frank trebuie sa dea hrana, iti dai seama ce foame spirituala e prin zonă. El bietu tot repetă aceeasi placă de ani de zile (ascultati şi comparați predicile de la Sibiu, Timisoara, etc). Pe el il inteleg, un batrân aproape senil care se crede Mesagerul. Nu îi înțeleg pe cei care străbat sute de kilometri şi dorm în maşini şi corturi, ca să ce? Să asculte o pseudopredică în care toți sunt răi şi el e bun. Mă rog ca Dzeu sa trezeasca oile rătacite şi să le aduca pe calea Lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce aroganta cu aceste titulaturi cu slujba biblica, apostolica si profetica. Acest Frank se da si apostol si profet. El nu se vede ca a deviat poporul de la adevar si l-a injectat cu doctrinele false ale lui Branham.

      Ștergere
    2. Preacurvarul EF are experienta salniciei. Frustrat de neputința de a ține continuu sub teroarea umilinței soția victimă, refulează transfigurand în altă dimensiune (religioasă) dorința de realizare a răzbunării. Astfel rădăcina de amărăciune (acoperită, nevăzută ) se multiplică prin toate familiile enoriașilor aducând în unele cazuri chiar rod care poate zgudui opinia publică necredincioasa. (cazul Sălaj)
      Tratarea simptomelor ațăta mai tare focul. A pune la îndoială "slujba biblică apostolică și profetică" este ineficient și periculos. Nu trebuie smulsă neghina dar trebuie și la asta suntem chemați sa facem distincție dintre grâu și neghina. Apostolul Pavel l-a publicat in epistola sa pe curvarul din Corint și fapta sa.
      A spune adevărul despre cineva care stăruie în păcat nu înseamnă că îl judeci.
      A nu spune adevărul inseamna a te face părtaș cu el.
      Vorba țăranului : Am spus ce-am văzut, da să jur în fața judecătorilor nu jur. Dumnezeu să judece.

      Ștergere
    3. Parca acest blog era pentru discutii legate de mesaj si de adevar biblic nu de atacuri la persoana. Voi care acuzati pe altii, faceti mai rau ca ei. Apostolul Pavel nu a scris tesalonicenilor despre cazul "Corint" ci le-a scris lor personal. Frustratilor, ati parasit adunarea si Mesajul ca apoi sa va aratati adevaratul chip.

      Ștergere
    4. Parca era doar invatator.Acum e de toate? Nu stiu cine l-a ridicat la rangul asta cu toate denumirile de parca e Ceausescu care se pricepe la toate,dar defapt la nimic .ASa si E.Frank:Are toate denumirile dar nu are nici o profetie,nu are semnele unui apostol de care spune Pavel in 2 Corinteni 12,si slujba lui nu este nici macar biblica fiindca aceea voce auzita din tavan sau de pe geam cand a deschis geamul dimineata sa se roage,nu sa prezentat pe Sine,asa cum este biblic !. D-zeu se prezinta cand cheama pe cineva atat in vechiul cat si in noul testament.Aceea voce nu si-a prezentat numele deci nu este nici o slujba biblica fiindca nu respecta modelul biblic!. Este simplu.

      Ștergere
    5. Viorel. Te referi la cazul Salaj cand acel frankist si-a ucis sotia?

      Ștergere
    6. Si a omorat nevasta un frankist? De ce oare? Asa ceva ....

      Ștergere
    7. „Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt nişte lupi răpitori.
      Culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?” (Matei 7:15-16).

      Ștergere
    8. Eu nu am auzit asa ceva poate e minciuna sau barfa asa ceva nu e posibil, la pocaiti? la mesaj? la singura linie corecta din mesaj? Poate ca sunt minciuni cine stie. trebuie sa ne spuna cine stie sigur.stie cineva de asta?

      Ștergere
    9. Este adevarat. Va spun sigur asta. Puteti intreba pe orice frankist.

      Ștergere
  3. ...aceleasi predici obosite si expirate

    Aceste personaje..., nu dau ci iau(timpul, vederea, simtirea si țara), rezultant un personaj aflat intr-un permanent conflict cu tot ce este in jurul sau.

    Cuvinte limitate si versete corupte, regăsite cu o frecvență de 98% in tot ce emit aceste entitati nu produc decat orbirea spirituala, impietrirea inimilor, suflete inchise aflate in imposibilitatea de a intrerupe desfasurarea teatrului dramatic la care sunt pusi doar sa priveasca si sa asculte.

    Rezulta entitati sau grupari contrare altor grupari create tot de ei, dezordine, haos, razvratire impotriva propriilor locuitari ai tarii respective...

    Nici o floare, nici un pom, nici un pic de Adevar?

    Spune-ti ce lasa in urma lor...

    Nu vede nimeni ca ocolesc in mod voit alte versete?
    Nu vede nimeni acest teatru?


    ------------------------
    Nişte oşti trimise de el vor veni şi vor spurca Sfântul Locaş, cetăţuia, vor face să înceteze jertfa necurmată şi vor aşeza urâciunea pustiitorului. Va ademeni prin linguşiri pe cei ce rup legământul.
    ...
    De la vremea când va înceta jertfa necurmată şi de când se va aşeza urâciunea pustiitorului, vor mai fi o mie două sute nouăzeci de zile.
    Ferice de cine va aştepta şi va ajunge până la o mie trei sute treizeci şi cinci de zile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu dau nimic ci iau totul. Cat adevar Simeoane. Am simtit inima ta. Si a mea bate la fel cand vede aceste lucruri.

      Si ce mai are omul bun in el ei fura si isi supun mintile lor pe care apoi le manipuleaza le controleaza le iau banii, timpul zeciuielile...dar in schimb nu ofera decat promisiuni mincinoase. Nimic altceva.

      Ei tot iau, dar nu dau nimic inapoi, exact ca si lacustele. Oamenii care urmeaza mesajul si linile acestuia, nu cresc, nu rodesc, parca sunt bolnavi si blocati intr-o zona haotica.

      Multi liderii sunt orbiti, goi, corupti si incapabili sa ridice poporul. Incapabili sa dea valoare oamenilor pe care ii conduc.

      Ma rog sa ridice Dumnezeu oameni care vor spune adevarul in mijlocul lor. Sa provoace revolutie spirituala. Sa nu incetam sa credem ca Dumnezeu ii scoate dni ratacirea lor.

      Sunt multe suflete pretioase acolo. Multe, multe.

      Ștergere
    2. Rezulta intr-un final un conflict indreptat inspre ei insisi,un conflict interior foarte periculos care degenereaza in afectiuni nervoase,agitatie permanenta,fiindca mintea fiecaruia intra in conflict cu ceea ce se predica ...si daca mai punem si anumite interdictii de genu: ""crede si nu cerceta"" atunci avem toata reteta pentru un razboi interior pe care il poarta cei din cadrul mesajului...Bineanteles ca ei nu spun pe fata lozinca inchizitorilor ""crede si nu cerceta"" dar prin ceea ce predica ei si felul cum predica transmit defapt mesaje subliminare extrem de periculoase,incarcate de amenintari si blesteme la adresa celor care nu le impartasesc credintele,teoriile si experientele lui:visele lui,ale lui Branham,vocile lui Branham,vocea lui Frank din tavan dimineata la 6....etc.



      De ce sa ajuns aici?Fiindca le este furata puterea de a discerne lucrurile.Si totul se face cu multa frica,amenintari subtile ca nu mai esti pe placul lui D-zeu daca nu crezi tot ce spune E.Frank...Acestea sunt defapt amenintari mascate subtil sub notiuni biblice.Trebuie sa fi lucid sa si sa ramai doar la ceea ce este scris adica la ceea ce ne invata apostolii despre D-zeu....Si una din aceste invataturi este ca D-zeu este Dragoste si in dragostea Lui nu este frica.El ne iubeste pe toti in Domnul Isus.

      Depistati duhul manipularii si al infricarii subtile.Ramaneti in dragostea vesnica a lui D-zeu si priviti-va pe voi insiva asa cum va priveste D-zeu ,nu cum va privesc acesti manipulatori dezighati in mesageri ai divinitatii...

      Ștergere
    3. Il iubesc pe fratele Frank si eu cred ca este omul Domnului.

      Ștergere
    4. Trebuie sa iubim si pe alti frati la fel ca si pe E Frank.

      Frate, TOTI PENTRU CARE ISUS A MURIT TREBUIE IUBITI. PRETUL IERTARII NU IL DA NICI PROFETUL NICI E FRANK! ESTE DARUL FARA PLATA A LUI DUMNEZEU PENTRU CA ORICINE CREDE IN EL SA NU PIARA CI SA AIBA VIATA VESNICA! ASA CA DACA IUBESTI PE DUMNEZEU IUBESTI SI PE ACEIA PENTRU CARE EL A DAT JERTFA SUPREMA, SANGELE NEVINOVAT A LUI EMANUEL.

      Cred in iubire. Cred in iertare. Cred in bunavointa. Cred in fratietatea aceea scumpa, valoroasa, in care nu pozitia sociala sau nu functia din Biserica conteaza ci inima lui Hristos din fiecare dintre noi.

      Cred in toate lucrurile bune si de cand ma stiu le accept le traiesc si le transmit altora. Este parte din viata mea si a multor oameni de la mesaj, dar daca il iubesti cu adevarat pe E. Frank, sper ca nu il lasi in ratacirea lui.

      M-am gandit zilele acestea ca atat timp cat ei nu inteleg, ei nu stiu inca toate minciunile strecurate de Branham atat de subtil, nu ii pot acuza, nu am dreptul acesta.

      Sunt suparat, asta da, ca ei chiar si cand au gasit dovezi, si multi deja le stiu, totusi ei trateaza cu ignoranta realitatea acceptand sa traiasca in intunerec...si din pacate treptat, zi dupa zi, devin inconstient, aparatorii si promotorii minciuni, falsului, erorii grosolane.

      Ștergere
    5. aceleasi predici obosite si expirate,,,corect spus!

      Ștergere
    6. Ce sec predica si ceea ce spune e fara viata si fara sens. E mort in picioare. E un mort in viata si Branham e un mort in mormant. Frankistii si branhamistii sunt morti spiritual. Ei sunt sub anatema apostolului Pavel, pentru ca ei predica o alta evanghelie fata de ce el a predicat in timpul lui. Si cei ce ii urmeaza pe acesti doi apostoli mincinosi. Apostolul Pavel a predicat Evanghelia adevarului si ne-a spus ce vrea ca sa predicam. Anume propovaduirea crucii care este Intelepciunea lui D-zeu, iar mesajul lui Branham si Frank este amagirea sarpelui. Sunteti inselati pentru ca nu va cunoasteti Creatorul si Salvatorul si nici macar Cartea Sa, Biblia. Si pentru ca ati tratat cu indiferenta adevarul, asa veti si umbla inaintea lui Dumnezeu.

      Ștergere
  4. Cine stie oare de ce E Frank isi spune si misionar si apostol si profet. Tu nu poti avea slujba profetica fara sa fii un profet. La ce se refera? Ce e cu multitudinea de titulaturi de acest gen?

    Sa fie o inlocuire la nivel psihologic a lipsurilor de titluri de doctor in teologie si altele de frica condamnarii fratilor a acestor titluri? Posibil.

    Branham a urat "teologii" si poate din acest motiv Frank isi ascunde diplomele teologice si isi pune alte titluri. In psihologie si leadership se numeste "legea compensarii". Ai renuntat la ceva de ochii lumii dar subconstientul isi revendica dreptul asupra unor merite. Poate pe bune. Poate nu.
    Subconstientul stie doar ce a fost invatat, chiar daca e minciuna. E o minciuna adevarata, sa ma exprim mai plastic.

    Meritele reale ale lui Frank nu pot fi scoase in evidenta deoarece ar fi lovit cu pietre, pentru ca toata secta de la mesajul lui Branham uraste educatia si pregatirea teologica...asa ca...Frank si-a fabricat alte titluri...misionar-apostol-profet-biblic- (haios nu?)...

    Din ce am vazut eu ca el a predicat in ultimii 25 ani, -nu e dificil sa observi- el se potriveste in tiparul de invatator-evanghelist, -care nu se roaga pentru bolnavi, nu pune mainile peste ei, si nu face multe alte lucruri pe care Biblia le numeste "semnele unui apostol"- combinat cu un foarte nepregatit predicator influentat de erorile grosolane ale lui Branham si de cateva doctrine unele mai bune, dar furate de acesta de la Jesus Only si Clarence Larkin.

    Nimic din ce a scris sau a predicat nu il face mai mult. Ewald Frank nu a fost si nu este nici misionar, nici apostol, nici profet.

    EF, este un bun teoretician, slab politician si analist care nu este obiectiv ci extremd e subiectiv deoarece analizeaza totul prin prisma ideilor false din mesaj si a perspectivei dramatico-mistica a apocalipsei.

    Totusi, sa ne fie mila de astfel de oameni si sa ne rugam ca Dumnezeu sa ii ajute sa il elibereze de ratacire, deoarece ei ca lideri sunt raspunzatori de vietile si destinele a mii si mii de oameni.

    P.S. - Cred ca era prin 90 si era sfat fratesc cu EF, acasa la fr Miclaus parca, sau la altul, la bloc, nu unde sta el acum pe Valea Chintaului, un frate i-a zis lui EF sa se roage pentru el ca e bolnav.

    Stiti ce a raspuns EF, marele slujitor apostolic si profetic si biblic? Iata ce: "NU MA ROG PENTRU TINE FRATE! SA SE ROAGE LUCRATORII LOCALI!"

    Am inlemnit, am incremenit cu totii cand am auzit asa ceva, deoarece noi toti eram siguri ca va avea loc o minune de vindecare deoarece " un om trimis de Dumnezeu cu Cuvantul lui Dumnezeu la poporul lui Dumnezeu" include si aceasta slujire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Trebuia sa il dati afara pe usa.Adica vrea tot timpul sa fie ascultat dar cand i se cere ceva normal,biblic si de bun simt el ii paseaza pe unii la altii. Poate ii era frica ca acel om nu o sa fie vindecat si din aceasta cauza nu a vrut sa isi ruineze misiunea de "" mare insarcinat unic cu voce din tavan dimineata la 6."" si sa se duca vestea ca unicul insarcinat de pe Terra nu are credinta pentru o anumita boala. Este in totala contradictie cu ceea ce ce invata Iacov,deci apostolii: ""Mare putere are rugaciunea celui neprihanit"". Poate stie ca nu e asa de neprihanit cum il cred altii,ca anumite lucruri nu sunt chiar asa cum le prezinta maselor infometate dupa senzational ,pardon dupa ""hrana spirituala"" .

      Si de cand e chestia asta ca el este si apostol,proroc si are o slujba biblica?

      In primul rand nu are nici macar semnele unui apostol:

      "" 12 Semnele unui apostol le-aţi avut printre voi în toată răbdarea, prin semne, puteri şi minuni care au fost făcute între voi."" 2 Corinteni 12

      In al doilea rand nu are nici macar o profetie .Tot ce spune el sunt concluzii dupa ce evenimentul a avut loc.Dar nici vorba de vreo profetie autentica.Sau crede ca astea sunt profetii asa cum credea mentorul lui WMB ? Poate,cine stie ce e in capul lui....:)

      In al treilea rand asa zisa trimitere directa este eronata fiindca face referire la un verset dintr-o pilda.Daca un verset dintr-o pilda este un verset profetic atunci poate apare si unul care isi zice ""fiul risipitor"" sau mai stiu eu ce alt personaj din pilde...Vocea aceea nici macar nu sa prezentat pe sine asa cum este biblic.Si daca ii place ""modelul biblic"" pai atunci sa ne arate cum sa prezentat aceea voce si care ii este NUMELE....vrem si noi sa stim Numele vocii respective fiindca in Biblie in ambele testamente D-zeu se prezinta pe Sine,iar in Noul Testament cand Isus ii vorbeste lui Pavel se prezinta cu NUMELE...Nu incepe sa ii dea indicatii precum o fantoma fara identitate..







      Ștergere
    2. Voi stiti ca Frank a fost odata intrebat de Matei daca a fost botezat in apa si a raspuns ca :""fratele Branham nu a avut timp sa ma boteze"" ? Ati stiu voi asta?

      Am vrut sa va spun asta deoarece nu mi se pare a fi vreun secret.Mai degraba mi se pare o informatie foarte importanta dar nestiuta decat de foarte putini oameni.

      Ștergere
    3. Si nici ingerul la Branham, nu s-a prezentat cu nume. O fi ok chestia asta?

      Ștergere
    4. Lozinci ieftine nu realitatea puterii unui trimis a lui Dumnezeu.Auzi tu la el " un om trimis de Dumnezeu cu Cuvantul lui Dumnezeu la poporul lui Dumnezeu" CE GLUMA FRATE FRANK. Lozinci false si ieftine. Ai 80 de ani. Multumeste Domnului pentru ei si pensioneaza-te.

      Ștergere
    5. Problema e ca Frank reduce totul la persoana lui,dupa modelul vechiului testament cand intradevar doar un om era trimis la poporul lui D-zeu. Dar probabil i-a scapat faptul ca in Noul Testament scrie clar si frumos negru pe alb ca ""prorocii au tinut pana la Ioan"" adica modelul vechi testamentar a fost valabil doar pana la Ioan Botezatorul .Cu Ioan B.sa terminat acest model fiindca Isus nu trimite doar un singur om in toata lumea ci 12 ucenici.

      Asta nu stiu frankistii,probabil nu le-a aratat nimeni anumite versete din Biblie.

      Chiar si la Israel nu va veni unul singur ci DOI PROROCI:Moise si Ilie.

      Ștergere
    6. Si ce se nu mai potriveste in slujba lui E.Frank este ca el a fost insarcinat in 1962 deci cand WMB inca mai traia si predica !. Si dupa teoriile lui, D-zeu nu ridica doi oameni deodata ci intotdeauna trimite doar unu singur. Deci Frank a preluat un model vechi testamentar si il aplica Bisericii.

      Ștergere
  5. Prea multă vorbă pentru un bătrân senil. Rămân la parerea mea că cei care îl idolatrizează (nu greşesc când spun asta) sunt la fel de vinovați ca şi el. Am văzut ca la fiecare adunare sunt tot mai puțini, asta îmi dă speranță...Mulți s-au întors din rătăcire în ultimii doi ani. Frate Lică, Dumnezeu să te binecuvânteze pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume. Ştiu că ai mulți potrivnici, sa dea Domnul sa te întărească în lucrarea pe care ai inceput-o. Ezechiel, 3:27 - Dar când îţi voi vorbi, îţi voi deschide gura ca să le spui: „Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: „Cine vrea să asculte să asculte; cine nu vrea, să n-asculte!” Căci sunt o casă de îndărătnici!”.Amin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai zis frumos "asta imi da speranta". E un semn ca iubesti sufletele oamenilor si ca le doresti eliberarea, le doresti binele. E un lucru in fata caruia imi dau jos palaria. E minunat ce ai spus.

      Continua frate sa crezi sa speri, iar slava lui Dumnezeu se va intinde acolo unde tu vrei ca ea sa atinga si sa transforme vieti.

      Iubirea reala, nepartinitoare, cea izvorata din inima lui Cristos, in zilele noastre e chiar rara. E de mare pret. Asa ca protejeaz-o si creste-o. E o comoara extraordinara si mii de vieti sunt flamande dupa ea.

      Si multumesc pentru incurajare frate.

      Dumnezeu va face lumina in fiecare inima si minte care cauta adevarul si nu cauta sa justifice si sa acopere minciuna. Amin.

      Ștergere
  6. Fiindca nu le place sa fie luati la intrebari.Le este frica de intrebari incomode,de variante de intrebari la care ei nu s-au gandit.Si poate vad unii din adunarile lor si alte puncte de vedere...si atunci isi pun intrebari si refuza sa mai frecventeze adunarile lor si in consecinta nici nu mai aduc zeciuiala care le era predicata. In general totul se rezuma la bani.Cel putin in Romania multi pastorasi predica expres zeciuiala si refuza sa spuna altora ce fac cu banii. Cu toate ca se cred pastori si sunt cu D-zeu pe buze de dimineata pana seara. Le place doar sa se creada diferiti de altii si adopta inconstient diferite teorii care ii fac sa se consoleze cu ideea ca ei sunt ""super rasa"" si restul sunt un fel de pleava,ceva fara valoare...un fel de nazism religios.Femeile se imbraca toate la fel,ei citesc doar predici si asculta doar predici de ale lui E.Frank...etc

    Au fost adusi la un stadiu de roboti biologici care repeta ca papagalii tot ce spune Frank pana acolo incat se mandresc si la altii cu vocile auzite de E.Frank...

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar si pe E.Frank il deranjeaza anumite intrebari legate de viata lui WMB.Adica a fost itnrebat daca are vreo dovada ca raul Ohio sa auzit o voce,sau daca are vreo dovada ca WMB a fost ridicat in acel nor la 35 km altitudine sa primeasca pecetile...etc.

    Si atunci din lipsa de argumente si iritat de aceste intrebari la care el nu s-a gandit ,incepe sa ii atace si sa ii numeasca pe acestia care se indoiesc de evenimentele de mai sus :Samanta vrajmasului!. Da,ai citit bine: Frank ii numeste ""samanta vrajmasului"" adica pur si simplu draci,demoni,urmasi ai Satanei,pe cei care au pus niste intrebari simple din viata lui Branham ,si care fiind oameni sinceri cu ei insisi nu pot crede si accepta lucruri la care ei nu au fost martori directi.

    Cam asta e atmosfera in linia cu E.Frank...nu il numesc ""frate"" fiindca un frate adevarat nu limiteaza Harul si Bunatatea lui D-zeu la centru lui de misiune ...asta e mandrie si aroganta pana la forme patologice.

    RăspundețiȘtergere
  8. Auzi si la baiatul ala cu voce grava ,care a vorbit in deschidere la E.Frank cum ca Frank ar fi ingerul din Apocalipsa 14...Pai mai baiatule pasajul acela este in necazul cel mare,nicidecum in perioada Harului. Dupa acel inger urmeaza altul si apoi inca unul...Crezi ca or fi alti predicatori dupa Frank sau pur si simplu scoate-ti versete din context sa va sustineti idolii?

    Acel inger sstriga catre locuitorii pamantului,care erau in perioada necazului cel mare ,ca sa se inchine lui D-zeu ...asta arata ca va fi predicata Evanghelia in perioada necazului cel mare.Si de ce nu ar fi un inger ci doar un om? Din cauza acelor evenimente care se vor desfasura oamenii vor auzi dar nu urechile ci poate cu inima,cu sufletul Evanghelia propovaduita...vor auzi doar ceea ce trebuie pentru aceea perioada de stramtoare adica sa se teama de D-zeu si sa-i dea cinste...nicidecum nu spune ca va predica moartea si invierea Domnului .

    In loc sa lase cum este scris si luat intreg contextul,ei smulg versete din contextul lor si le aplica diversilor oameni muritori...asta este specific sectelor deviate si ratacite de la credinta adevarata.Sectele isi predica oamenii lor ridicati si vazuti ca niste d-zei pe Pamant...Nu exista ingeri nascuti din femei in Biblie adica fiinte care se nasc ,imbatranesc si mor...Este clar ca vom avea de a face cu un inger care va transmite instantaneu oamenilor din necazul celor mare anumite lucruri esentiale pentru aceea vreme adica sa se teama de D-zeu. Frank in schimb nu predica asa ceva ci doar visele lui si invataturile preluate de la Branham...

    RăspundețiȘtergere
  9. Voi ati vazut macar odata cum predica E.Frank in USA? Si asta dupa ce multi ani i-a condamnat pe americani ca sunt pierduti,judecati si ca nu are ce cauta in SUA....a inceput sa creada ca branhamistii ca Branham este in Apoc.10:7. Poate face front comun cu branhamistii din USA. Nu ma mai mir de nimic de la acest om.

    Si inca ceva:La Nasul a spus ca aceea voce care i-ar fi spus sa nu plece in India era o voce auzibila...pe cand in predici si scrisori circulare spunea ca vocea era in inima lui,nicidecum auzibila...

    Oare stiu ceva cei din Romania? Ionut care il traduce pe Frank mi se pare cam rezervat,retinut...nu mai e entuziasmat ca in alti ani.Oare a sesizat si el schimbarile din afirmatiile lui E.Frank?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba astia is nebuni rau.Cica D-zeu i-ar fi spus sa nu publice carti de cantari ca sunt semnul unei denominatii. :)) Doamneeee ai mila!. De carti de cantari se ocupa D-zeu? Dar sa tot repeti o teorie ca o dogma nu este semnul unei denominatii,ci doar o amarata de carte de cantari?

      Un nebun trage dupa el pe alti nebuni...si toti ca smintitii se duc in aceesi directie.

      Ștergere
    2. Da Frank nu publica carti de cantari. Fratii din RO publica in schimb CAIETE de cantari :)

      Mi-a placut cum vede Anonimul de mai sus predicarea ingerilor, nu cu voce audibila, ci in sufletul omului. Exact asta e sarcina lor.

      Shalom
      Abel

      Ștergere
    3. Poate sa publice si albume de cantari.Toate sunt spre slava lui D-zeu. ""Si orice faceti cu cuvantul sau cu fapta sa faceti in Numele Domnului Isus"". Mi-e personal mi se pare mai grav sa insiste asupra unor lucruri din viata lui Branham asa cum unii sustin propria lor dogma .Sau sunt altele care pot fi numite ''semnul unei denominatii"". Atat e de superficial D-zeu incat se ocupa de carti de cantari?Astia fac din D-zeu o fiinta care se isi bate capul cu lucruri stupide si fara sens.Maine poimane predica sa nu te imbraci in verde sau daca intarzii la adunare esti sub blestem.Am doar niste exemple sa arat ce stupizi pot fi unii cu credintele si vocile lor de foarte slaba calitate.Nu ma mir ca sunt atat de multi atei. :))

      Ștergere
    4. nici caiete nu se mai fac acum ci se foloseste proiectorul.

      Ștergere
  10. Am informatii precise ca branhamismul, in special in USA va primi o lovitura grea in curand. Nu este vorba de atacuri asupra oamenilor si asupra minciunilor care guverneaza si conduce aceasta secta,

    banuiesc ca subiectul este legat de faptul ca liderii primesc banim zeciuiala, fac si colecte dar NU FAC NIMIC CONCRET PENTRU POPOR cu acei bani.

    Apropos de asta: Tu stii la ce au fost folositi banii in comunitatea ta in ultimii ani?

    Au fost investiti in lucrarea Evangheliei si dezvoltarea, cresterea membrilor adunarii sau au fost cheltuiti pentru a creste burtile, masinile si confortul liderilor din adunarea ta?

    Se tine o evidenta a veniturilor? Se decide impreuna cheltuirea sumelor mai mari?
    Ai simtit ca cei care conduc adunarea sunt interesati de progresul si propasirea adunarii? Membrii comunitatii sunt consiliati? Sunt ajutati? Sunt motivati?

    Comunitatea are o stare de plictiseala sau de fericire si multumire sufleteasca? Exprima iubirea, pace, bunatate, altruism?

    Nu trebuie sa imi rapsunzi mie aici. Pur si simplu mi-au venit aceste intrebari in minte. Raspundeti tie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E buna intrebarea asta: "" Comunitatea are o stare de plictiseala sau de fericire si multumire sufleteasca? Exprima iubirea, pace, bunatate, altruism? ""

      Din pacate nu prea exista nici o atmosfera placuta,pozitiva in branhamism,frankism...eu spun ca de la lideri pleaca tot adica de la pastori.E si asta un fel de a domina pe altii.

      Frank critica alte servicii organizate dar la el in centrul de misiune totul este foarte organizat si pus la punct.Daca nu ar fi asa atunci ce ar iesi de acolo?

      Am observat ca insusi Frank nu ii invata sa fie activi,constructivi si pozitivi chiar daca acestea se regasesc in roadele Duhului Sfant. Pentru el nu conteaza decat sa critice pe altii.Si oitele lui din Romania nu fac decat sa imite si sa puna in aplicare ceea ce spune E.Frank,asa cum fac branhamistii cand citesc predicile lui Branham.

      Ștergere
    2. Caci fii veacului acestuia, fata de semenii lor, sunt mai intelepti decat fii luminii"

      Ștergere
    3. O invitatie la luciditate si evaluare de fond a situatiei noastre chair si in report cu fii veacului acestuia care au infiintat centre de zi, cantine sociale, adaposturi pentru oameni vagabonzi si caini vagabonzi.....IAR NOI FII LUMINII sau mai bine zis RazBOInicii luminii tragem la jugul absurdului contingent mancandu-ne unii altora visele si realizarile din faza de proiect,.... daca se intampla sa avem vreunul.

      Ștergere
    4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    5. viorele nu mai dramatiza...versetul ala cu fiii veacului nu se potriveste cu serviciile organizate.Chiar si Pavel ne spune ca lui D-zeu ii place oranduiala adica ordinea,organizarea etc.

      Nu ii tine nimeni pe branhamisti,frankisti...sa aiba un serviciu religios pus la punct.De fapt si au in Krefeld,si poate si in SUA..nu am fost in USA dar banui ca au o anumita organizare,si nu fiecare vine si spune ce il taie capul ,vorbind vrute si nevrute ore intregi.

      Trebuie sa vedem acel verset cu fii luminii in contextul in care il spune Isus,si nu sa il aplicam asa aiurea cum ni se pare noua,dupa umilele noastre perceptii...

      Ștergere
    6. Cu siguranta nu se potriveste la serviciile religioase organizate de lauda si inchinare bine puse la punct unde evident ca fii luminii ii bat cu sapte la zero pe ateistii veacului acesta . In schimb domeniul social la care am facut referire fii veacului acestuia al chivernisesc mult mai intelept decat fii luminii (nu toti) care il neglijeaza. Nu odata am auzit si la frankisti si la branhamisti ca ei nu predica evanghelia sociala.. Cere prea multa angajare. E mult mai comod doar sa intinzi mainile peste multime ca un acrobat care plonjeaja din inaltime mimand saltul credintei spunand o rugaciune la Dumnezeu sa-si asume EL semenii declinandu-si astfrl responsabilitatea si tai-o ca mai am de "evanghelizat" Inca vreo 5 tari de pe tot mapamondul deja cutreierat.


      Ștergere
    7. Preotul si levitul erau nemilosi. Samariteanul era milos. Ca despre aproapele era vorba acolo si nu despre lauda si inchinare.
      IE adevarat coontextul face diferenta.
      Probabil ca la templu samariteanul at fi fost intr-o lumina nefavorabila in raport cu eruditia si cucernicia preotului sau levitului.Un ins cu gatul intins dincolo de gard sau zid.

      Ștergere
    8. In imaginea mea samariteanul milostiv de astazi este orice om care este concentrat pe partea practica a Evangheliei, asociatii, fundatii, si biserici care isi cunosc bine sensul si misiunea.

      Partea de asistenta sociala si ajutorare nu este totul intr-o biserica dar totul este degeaba fara aceste elemente importante.

      In mesaj acest capitol este falimentar, ba chiar inexistent, Branham reusind sa insele crestinii din a actiona dupa porunca Bibliei punandu-i in loc de asta, sa se certe si sa asculte eternele isterii si plagiaturi din mesajul sau bolnav si toxic.

      Ba inca in nebunia lui a predicat "A face un serviciu lui D-zeu fara a fi voia Lui" cu exemple ridicole din VT care nu au aplicabilitate in NT dupa randuiala bisericii primare, care invata total diferti de el.

      As spune ca fratilor de la mesaj li se potriveste un alt titlau: "NU FAC NICI UN LUCRU PENTRU D-ZEU, CHIAR DACA STIU CA ACEASTA ESTE VOIA LUI, DEOARECE PROFETUL URASTE ASTA".

      Adi felicitari pentru articolele tale. Sunt foarte bine documentate, multe lucruri nici chiar eu nu le stiam, desi credeam ca stiu aproape totul. Apreciez asta.

      Este tot mai evident ca ce am pornit a scos la iveala mult mai mult decat vreunul dintre noi, ex-mesaj, ne-am fi inchipuit.

      Ștergere
    9. Si nu au facut din WMB un mic dumnnezeu daca asculta TOT ce spune el ,in loc sa asculte de Invatatorul care are cuvintele vietii vesnice? Si minunile si ceea ce ivnata Braham trebuie aduse in Scriptura,comparate cu Evanghelia.Nu puse deasupra cuvintelor Domnului.Aici miroase a coada lui Michiduta. Un crestin autentic ramane pe cuvintele Domnului.Un ingamfat si arogant care simte nevoia sa se creada deasupra altora,accepta invataturi si ""descoperiri"' speciale,unde totul este invaluit in ceata nesigurantei si a indoielii.

      Ștergere
  11. Sau...
    Puteti verifica daca ajutorul vostru(banesc, etc...) a ajuns la sora sau fratele aflati in nevoie sau suferinta...?

    I-am dat fratelui ca mi-am puse increderea in el...

    RăspundețiȘtergere
  12. D-le Lica ,incepe sa iti faci un blog unde poti sa povestesti cum de ai ajuns in aceasta stare de judecator ,ca apoi sa nu inceapa sa vorbeasca altii .Unul nu poate sa acuze pe altul ca minte ,decat doar in cazul in care acuzatorul traieste intr-o profunda minciuna ,si-atunci el crede ca toti mint ,sau treb sa traiasca in aceasi stare ca si acuzatorul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. D-le anonim, slabuta lectie de psihologie ai facut. Nota 3 iti dau.

      Cercetati si judecati toate lucrurile este un indemn biblic.

      Nu trebuie sa fim manipulati de frica si sa nu cercetam si sa analizam pretentiile cuiva, fie el chiar si un inger de lumina ce coboara din cer in casa noastra.

      Cine e mai mare? adevarul din Biblie si din tine sau un inger care minte si te pune impotriva Scripturii si a oamenilor?

      Nu va judecati unul pe altul, e altceva. Cu asta sunt de acord.

      Daca spun minciunii minciuna nu cred ca acuz pe nimeni. Iar cat despre acuzator ai face bine sa asculti predica ACUZATIA predicata de istericul Branham i care incalca toate principiile biblice si isi bate joc de alti crestini acuzandu-i, nu ca nu cred in Biblie ci ca nu cred in slujba lui.

      Fa o mica cercetare si afla ca nu exista pe lumea asta acuzatori mai mari si mai plini de ura (afara de islamistii radicali) de cum sunt cei ce il urmeaza pe Branham si mesajul sau fals.

      Va vine sa credeti ca am rugat zilele trecute un pastor din Romania sa cerceteze 20 de minute tema Ilie si norul din Biblie si mesaj, legate si cu necazul cel mare si aratarea Fiului Omului, sa afle cu ochii lui din Sfintele Scripturi ca e falsa fiecare asa cum Branham le-a adus, DAR A SPUS CA NU IL INTERESEAZA.
      lica

      Ștergere
  13. Adi felicitari pentru articolele tale. Sunt foarte bine documentate, multe lucruri nici chiar eu nu le stiam, desi credeam ca stiu aproape totul. Apreciez asta.

    Este tot mai evident ca ce am pornit a scos la iveala mult mai mult decat vreunul dintre noi, ex-mesaj, ne-am fi inchipuit. lica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E adevarat ca nici eu nu imi inchipuiam ca se ajunge aici, ca sunt atatea lucruri ascunse,pe care multa pastori la mesaj nici nu le stiu. Insa cu ajutorul Domnului, inaintam incet dar sigur !

      Ștergere
  14. Radu Moraru: Inseamna ca intelegeti mai bine decat multi alti cea ce se intampla in istorie.
    E. Frank:Asta este prin harul lui Dumnezeu.
    Multi citesc prorocul Daniel, care vorbeste despre patru imparatii succesive. Si iel vorbeste despre ultima imparatie care va distruge intreg pamantul. Noi vedem intamplanduse, sau daca citim cartea apocalipsei. Lucrurile care au fost spuse atuncia acuma se intampla. Si in special in Matei 13 si in Marco si Luca 21 cand domnul a vorbit despre timpul sfarsitului. Despre razboaie, cutremure, si toate lucrurile care se intampla acuma. A vorbit de poporul lui istrael care se intoarce in tara fagaduita. Si dupa al doilea razboi mondial, incepand cu 1948 avem o tara numita Istrael. Dupa 2000 de ani. Si domnul nostru a spus in aceasta legatura in luca 21:31 " cand veti vedea toate aceste lucruri intamplanduse( nu cand cititi despre iele) cand le vedeti avand loc. Atunci voi stiti. Nu visati voi stiti, ca timpul ieste aproape.Si revenirea lui Hristos este aproape. aproapete. Radu Moraru: ce spune biblia despre toate evenimentele din timpul acesta?
    E. Frank :Ar trebui sa mergem la Profetul Daniel cap 7. Unde Dumnezeu a vorbit despre cele patru impere mondiale. Despre imperiul Babilonian, Medo-persan si Grec. Si ultimul ieste imperiul Roman, si acum in comformitate cu proprocia biblica. Acest imperiu Roman trebuie sa revina la viata din Nou. Si aceasta ne aduce inapoi la 1957 cand la vatican 3 sefi de stat au semnat contractele de la lateral. Italia, franta si Germania. Atunci a inceput aceasta unire europeana. Si acuma avem 28 de tari si alte sase sunt invitate. Dar marea problema in Ucraina ieste: partea de vest ieste romana catolica, iar partea de est ieste Ortodox Rusa. Si acum partea aceasta romana catolica vrea sa se uneasca cu Europa. Si Russia nu poate fi de acord cu asa ceva. Dar ieu nu vreau sa ma implic in politica.
    Radu:Cea ce vedem nu se va termina prea repede, cea ce vedem este un semn din biblie? .
    E. Frank: binenteles, pentru ca vezi linia de despartire, pentru ca rusia este cea mai mare de pe continent, 7000km,si Rusia vrea sa fie una din puterile lumii, si ea va deveni atat de furioasa impotriva uniuni europene, caci intro zi iei vor reactiona.
    Radu: vedem ca iei deja au inceput sa reactioneze.
    E. Frank. Dar nu in deplina putere.
    Radu: Deci o sa urmeze lucruri rele?
    E. Frank: da, America va primi partea iei, Roma, in special Europa. In special Roma

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adventistii invata asta de peste 200 de ani. Nu e nimic nou in invataturile astea. Fratele Frank le-a luat de la altii ce le-au propovaduit inainte lor si fr Branham la fel.Sunt plagiatori. Mi-e rusine sa spun asta ca am respectat pe slujitori, dar din pacate am ajuns sa vad ca asa este. Au mintit poporul. Profita de noi toti.Santem vaca ce ei o mulg si ne prostesc de ani buni de zile. Puteti afla in 20 de minute tot ce vreti daca va intereseaza sa gasiti Adevarul.

      Ștergere
  15. Branham iarasi e prins cu minciuna. El spune ca omul a fost creat dupa chipul unui animal desi Biblia spune ca dupa chipul lui Dumnezeu. Dar el nu stia de Biblie. https://www.youtube.com/watch?v=TcsCvaWo4ww
    Acest Branham nu se mai satura sa minta impotriva Sfintelor Scripturi.

    RăspundețiȘtergere
  16. Aiurea .Pana una alta islamul este cel agresiv,si nu biserica catolica.Dar normal ca Branham nu a spus nimic de asa ceva.Nici Frank nu spune .Fiindca nu sunt profeti autentici ci doar ""demagogi de scoala noua"" ,vorba lui Caragiale.

    Chestiile alea expirate ale lui Ewald Frank sunt aparute inca de pe vremea lui Luther. El doar le preluase de la Brnaham,care la randul lui le preluase de prin toate cartile ,aiurea si fara discernamant .

    RăspundețiȘtergere
  17. cel mai plictisitor si mai papagal predicator din citi am auzit.

    RăspundețiȘtergere
  18. Robul mort si adunarea moarta4 septembrie 2017 la 19:10

    Aceleasi povesti mincinoase si laudaroase.Se lauda singur

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=6MXJSUKaIVI

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ""Robul Meu te voi trimite in alte orase sa predici cuvantul Meu.."".

      In afara faptului ca nu este legitimat asa cum ar trebui sa fie un trimis autentic potrivit lui 2 Corinteni 12,aceasta voce nici macar NU ISI FACE CUNOSCUT NUMELE adica IDENTITATEA,asa cum ESTE BIBLIC.

      Cine l-a trimis? Branham? Pavel? Yehova? Mahomed? Isus?

      Ștergere
    2. Da de asta ce spuneti?

      Cel care tot timpul ii critica pe branhamisti atat in scrisori circulare cat si in predici,acum merge in mijlocul lor.

      Dupa ce ia facut pe adeptii lui mai ales din Romania ,sa fie foarte respingatori si refractari fata de branhamisti,acum e in acelasi duh cu ei.

      https://www.youtube.com/watch?v=FsyD0NuY8O4

      Ștergere
  19. Cei care vor să aducă lumină, vorbesc cam la fel, cum și cei creduli in MESAJ, sunt orbiti si robotizati, șablonizați in idei rigide.
    "Astfel, viaţa mea a fost îmbogăţită prin înţelegerea Evangheliei harului, contrar faţă de ce am crezut şi am trăit când eram în Mesaj. Dacă ar trebui să încurajez pe cineva, aş spune: Nu te teme de adevăr. Biblia spune că adevărul ne face liberi. Viaţa în Mesaj nu este o viaţă a libertăţii în Cristos, este o viaţă de norme şi reglementări care sunt toate construite pentru a câştiga favoarea lui Dumnezeu. Aceasta nu este Evanghelia pe care au predicat-o Isus sau Pavel. Epistola către Galateni subliniază aceasta, deci nu te teme să cauţi după adevăr, căci viaţa în Cristos este cu mult mai bogată.” (spune Paul Jenkins afară din mesaj după 41 de ani, la găsirea dovezilor de netăgăduit că Branham a mintit și a
    plagiat învățături pe care le-a prezentat drept descoperiri proprii)

    Ca stare de fapt și atitudine, adeptii lui BRANHAM, cei de la MESAJ, sunt ca și creștinii ortodocsi (ORTODOXIA) și mai marii lor. Ei au Biblia (și unii și alții), însă BIBLIA nu e ceva tabu și canonic (pentru ambele culte) - doar din gură o declară că o respectă - în timp ce au "tradiția lor ca sfântă", mai onorantă și mai de preț, de respectat, ca repere, decât Biblia. Ei se cred mântuiți și salvați de tradiția credinței care se rostogolește până la ei, venită prin oamenii care o propovăduiesc (Branham, Frank Ewald sau, la ceilalți, de către preoții ortodocși-BOR). Același duh de minciună și de rătăcire (erezie) propulsat probabil de același tip de oameni bolnavi (psihic,schizofrenic, cu depresii etc.), iar dintre oamenii normali care au ajuns să creadă în oamenii aceștia ... bolnavi și închipuirile lor și nu in Dumnezeu, s-au așezat în fruntea acestor culte și-i afurisesc pe cei care nu-i urmează - declarând, și unii și alții, că sunt singurii mântuiți, singurii care au ADEVĂRUL, dreapta credință pentru viața veșnică.

    Dragi prieteni români, nu vi se pare că e ceva putred la mijloc și să vă treziți la realitate și să luați în SERIOS Biblia?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ei nu cuvintele lui Hristos nu mai au importanta ,nu mai au impact in vietile lor.Ei sunt racordati la frecventa adusa de Frank si la vocile lui care le tot povesteste de fiecare data cand are ocazia.Parca ar fi intr-o criza de identitate.Simte ca pierde controlul si atunci tot le ''reaminteste"" credinciosilor lui de ceea ce a trait?

      Branham a avut un dar de vindecare care trebuia sa il aduca spre folosul tuturor.Atat si nimic mai mult .Dumnezeu nu este partinitor.Nu ia spus nimeni ca va fi Ilie si ca va restabilii niste invataturi . Dar oamenii au facut un cult in jurul persoanei lui Branham pana acolo incat pun accent pe orice a predicat Branham, de parca ar fi oamenii stransi in jurul lui Kim Jun ll. Acestia stau in jurul liderului cu carnetzele in mana si isi noteaza ce spune liderul lor suprem.

      ""Culeg oamenii struguri din spini si smochine din maracini?"". Matei 7

      Ștergere
  20. "Daca marturisesti si insisti pana la nervozitate ca Frank este robul insarcinat direct si crezi in inima ta ca D-zeu ia vorbit lui Branham la Ohio si ca ia dat pecetile la 34 km in aer atunci esti mantuit..."". Adaptare moderna dupa Romani 10, in concordanta cu ceea ce predica E.Frank.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Intr-o fraza am incercat sa sintetizez esenta frankismului. Mai ales faptul ca in ultima perioada la fiecare predica Frank tot reaminteste de vocile care le-a auzit. Acestea sunt valabile doar pentru CEI CE CRED IN EL,si care il privesc cu veneratie.

      Ștergere
  21. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  23. Mesajul este fals2 iunie 2021 la 13:34

    Fr Ionut Cetnarovici mi-a scris in email ca in articol, sau in ceva comentariu de aici de sus scrie ceva despre el si acel lucru e inexact sau incorect.

    L-am invitat sa posteze aici pentru a ne explica.

    Fratii din mesaj au libertatea sa posteze aici, chiar si articole daca in acestea nu adica jigniri si rautati, dar pot dovedi ca ce ei cred este adevarat. Noi cautam adevarul nu cautam sa aparam o secta. Sper ca si ei vor face asta intr-o zi.

    Noi cand primim liber la a comenta in materialele postate de ei in internet?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai frate, corectitudinea e valabilă doar pt unii care se cred " poporul ales". Pt "pleavă" nu e valabil. Nu te-ai prins? Ei sunt o sectă toxică și cu fixații idolatrie, de domeniul patologicului. Din cauza asta se raportează anormal și incorect față de alții. Sunt " după chipul și asemănarea lui bro. Frank". Ce pretenții să ai din partea lor?

      Peter

      Ștergere
  24. Un frate de la frankisti sa imbolnavit de o boala grea si nu intelegea ce inseamna Isus este acelasi ieri azi si în veci. Nu pricepea de ce nu se vindeca de boala pentru ca fratele Frank spune ca suntem inca în vremurile apostolilor. Nu stiam ce sai raspund.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Isus este acelasi ieri azi si în veci inseamna pentru ei sa urmeze un om nicidecum experienta personala cu Duhul Sfînt.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.